Εργαστήριο Δημογραφικών & Κοινωνικών Αναλύσεων

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εργαστήριο Δημογραφικών & Κοινωνικών Αναλύσεων"

Transcript

1 Η ΑΝΙΣΟΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΩΡΟ: ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ, ΤΟ ΠΑΡΑ ΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΪΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βασίλης Παππάς Η παρούσα εργασία εστιάζεται στη µελέτη της κατανοµής του πληθυσµού και στις ενδονοµαρχιακές διαφοροποιήσεις του και στοχεύει να συµβάλει στην απάντηση του επόµενου ερωτήµατος: Με δεδοµένο τον πληθυσµιακό χαρακτήρα και ρόλο της Πρωτεύουσας και της Θεσσαλονίκης, πόσο ισόρροπη είναι η κατανοµή του πληθυσµού στην υπόλοιπη Ελλάδα; Η πληθυσµιακή ανισοκατανοµή στην Ελλάδα είναι ένα από τα κρισιµότερα ζητήµατα που καθορίζουν την ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας (Κουτσόπουλος Κ, 2001). Παρ ότι η αναφορά στην πληθυσµιακή συσσώρευση (υδροκεφαλισµό) της Αθήνας κυρίως, αλλά και της Θεσσαλονίκης δευτερευόντως, είναι συνεχής για την εξήγηση των διάφορων δυσλειτουργιών και προβληµάτων που ανακύπτουν σε εθνικό επίπεδο, η αναφορά στο ρόλο των λοιπών αστικών κέντρων και η επίδρασή τους σε ενδονοµαρχιακό επίπεδο είναι περιορισµένη, και κυρίως δεν έχει επαρκώς µετρηθεί (ποσοτικοποιηθεί). Με δεδοµένο ότι οι µεγάλες πληθυσµιακές συγκεντρώσεις συνεπάγονται και συγκεντρώσεις οικονοµικών και άλλων δραστηριοτήτων (Πολυδωρίδης Ν., 1992) µε προφανείς επιπτώσεις στην διαµόρφωση του όλου χαρακτήρα µίας περιοχής, επιχειρείται η ποσοτικοποίηση της πληθυσµιακής ανισοκατανοµής διαχρονικά - στο εσωτερικό επιλεγµένων Νοµών της χώρας και η συγκριτική κατηγοροποίησή τους. Αφετηρία του παρουσιαζόµενου προβληµατισµού αποτελεί η διαπίστωση ότι από το σύνολο των οικισµών της χώρας (ΕΣΥΕ,1991) 1, και όπως φαίνεται από τον πίνακα και τα αντίστοιχα γραφήµατα που ακολουθούν, σε µόνο οκτώ (8) ή στο 0,06% του συνόλου των οικισµών, αντιστοιχεί το 12,2 % ( άτοµα) του συνολικού πληθυσµού και αντίστοιχα σε 128 οικισµούς (ή το 1% του συνόλου των οικισµών) αντιστοιχεί το 56,3% του συνολικού πληθυσµού της χώρας. 1 Τα δηµοσιευµένα προσωρινά αποτελέσµατα της απογραφής της ΕΣΥΕ του 2001 δεν αναφέρονται προς το παρόν σε επίπεδο οικισµού.

2 Κατανοµή των Οικισµών της Ελλάδος σύµφωνα µε το πληθυσµιακό τους µέγεθος, 1991 Αντίστοιχα, σε επίπεδο ανάλυσης τους παλαιούς ΟΤΑ, 561 ΟΤΑ (ή ποσοστό 9,5%) συγκεντρώνουν το 73,3 % του συνολικού πληθυσµού, ενώ (55,5%) συγκεντρώνουν µόλις το 8,2% ( κατοίκους). Στα νέα διοικητικά όρια του προγράµµατος «Ι. Καποδίστριας», παρουσιάζεται πιο σύµµετρη εικόνα χωρίς βεβαίως να έχουν σηµειωθεί πληθυσµιακές ανακατατάξεις, όπου σε 867 (83,9%) Νέους ήµους συγκεντρώνεται το 98,3% του πληθυσµού ( κατ.).

3 Κατανοµή των παλαιών ΟΤΑ και νέων ήµων της χώρας σύµφωνα µε το πληθυσµιακό τους µέγεθος, 1991 Η ίδια περίπου κατανοµή ισχύει και για το 2001 σύµφωνα µε τα στοιχεία του επόµενου πίνακα, όπου ενδιαφέρον παρουσιάζει η µικρή ποσοστιαία πτώση του ειδικού πληθυσµιακού βάρους (ΕΠΒ) των οκτώ µεγαλύτερων πληθυσµιακά δήµων της χώρας, όπου από 19,2 % υποχώρησε στο 17,8 %. Πρόκειται για τους ήµους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρών, Περιστερίου, Ηρακλείου, Λάρισας και Καλλιθέας. Το ποσοστό αυτό µείωσης θα ήταν ακόµα µεγαλύτερο αν δεν προσµετρούσαν οι περιφερειακοί δήµοι των Πατρών, Ηρακλείου και Λάρισας που παρουσίασαν θετική εξέλιξη του ΕΠΒ που έφτασε και στο 14.3 % (Ηράκλειο).

4 Κατανοµή των νέων ήµων της χώρας σύµφωνα µε το πληθυσµιακό τους µέγεθος, 2001 Οι παραπάνω ποσοτικοποιήσεις δείχνουν το έντονο φαινόµενο της πληθυσµιακής ανισοκατανοµής που επικρατεί στο σύνολο του ελληνικού χώρου όπου, πέρα από την όποια πλαστή εξοµάλυνση 2 δηµιουργούν τα νέα διοικητικά όρια του προγράµµατος «Καποδίστρια», οι πληθυσµιακές συγκεντρώσεις δεν έχουν µεταβληθεί. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι η µέση πληθυσµιακή πυκνότητα το 1991 για το σύνολο των παλαιών Ο.Τ.Α. ήταν 15,7 άτοµα ανά εκτάριο (µε τυπική απόκλιση 111,6), ενώ η αντίστοιχη για τους νέους δήµους, µε αναγωγή του πληθυσµού για την ίδια χρονιά, έπεσε στα 8,15 ατ./εκτ. (µε τυπική απόκλιση 66,4). Αντίστοιχα η µέση πληθυσµιακή πυκνότητα για τους νέους Ο.Τ.Α. το 2001, και πάντα σύµφωνα µε τα προσωρινά αποτελέσµατα της απογραφής της Ε.Σ.Υ.Ε., παρ όλο που σηµείωσε ελαφριά άνοδο, ουσιαστικά παρέµεινε στα ίδια επίπεδα: 8,5 ατ./εκτ. (µε τυπική απόκλιση 64,04). Αντίστοιχα και η ανάγνωση του γραφήµατος του κανόνα ιεραρχίας µεγέθους (RSR: Rank Size Rule) συντείνει στην ίδια κατεύθυνση. Όπως είναι γνωστό ο κανόνας αυτός εκφράζει µια γενική θεωρητική αρχή κατανοµής του πληθυσµού στα µεγάλα αστικά κέντρα και σηµασία έχουν οι παραλλαγές της πραγµατικής κατανοµής, όπου η ερµηνεία τους µας δίνει εκτός από την ιεράρχηση των οικισµών και στοιχεία της πληθυσµιακής ανισοκατανοµής 2 Πλαστή µε την έννοια ότι η διοικητική αναδιάρθρωση δεν συνοδεύτηκε και από πληθυσµιακές µετακινήσεις.

5 Στο επόµενο διάγραµµα παρουσιάζονται σε σειρά ιεραρχίας µεγέθους όλοι τα αστικά κέντρα που έχουν πληθυσµό πάνω από κατοίκους, σύµφωνα µε την απογραφή του 2001 (προσωρινά στοιχεία). Φαίνεται έντονα ότι τα δύο µεγάλα αστικά κέντρα της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη) έχουν πληθυσµό µεγαλύτερο από τον αναµενόµενο της αντίστοιχης θεωρίας, ενώ όλες οι υπόλοιπες πόλεις υπολείπονται του αντίστοιχου θεωρητικού. Η ίδια εικόνα ίσχυε και για την πληθυσµιακή ιεραρχία των αστικών κέντρων για το 1991 όπου όµως οι παρεκκλίσεις από την θεωρητική κατανοµή ήταν λιγότερο έντονες (Παππάς Β., 2001). Πρέπει να σηµειωθεί ότι στις περιοχές όπου υπάρχουν Πολεοδοµικά Συγκροτήµατα υπολογίστηκε ο συνολικός πληθυσµός του αντίστοιχου Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει η µεγάλη διαφορά µεταξύ πρώτης και δεύτερης περίπτωσης (Αθήνα Θεσσαλονίκη) καθώς και δεύτερης και τρίτης (Θεσσαλονίκης Πάτρας). Πάντως αντίστοιχο ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι αν δεν ληφθούν υπόψη τα Πολεδοµικά Συγκροτήµατα αλλά µόνο η διοικητική διαίρεση σε επίπεδο νέων Ο.Τ.Α. (γεγονός όµως που δεν λαµβάνει υπόψη την πραγµατική πληθυσµιακή συγκέντρωση των πόλεων) τότε το αντίστοιχο γράφηµα παρουσιάζει µία ιδιαίτερα θετική εικόνα της κατανοµής του πληθυσµού όπου οι µεγάλοι δήµοι έχουν πληθυσµό µικρότερο από αυτόν που τους αντιστοιχεί στη θεωρητική κατανοµή ενώ οι µικροί δήµοι µεγαλύτερο.

6 ΕΙ ΙΚΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΒΑΡΗ Το φαινόµενο αυτό της έντονης πληθυσµιακής ανισοκατανοµής, για το σύνολο της χώρας πιστοποιείται και από την εξέλιξη του πληθυσµιακού ειδικού βάρους της Περιοχής Πρωτευούσης καθώς και από την εξέλιξη του σταθµισµένου πληθυσµού της, όπου ενώ ο πληθυσµός της χώρας αυξήθηκε περίπου στο µισό, της Περιοχής Πρωτεύουσης υπερδιπλασιάστηκε. Αναλυτικά η εξέλιξη των τιµών και των δύο µεγεθών φαίνεται στον επόµενο πίνακα και διάγραµµα. Εξέλιξη Ειδικού Πληθυσµιακού Βάρους Περιοχής Πρωτεύουσας, Πρέπει να σηµειωθεί, ότι οι έντονες τάσεις πληθυσµιακής συσσώρευσης που παρατηρήθηκαν στην Πρωτεύουσα, τις δεκαετίες , και κυρίως την δεκαετία του 1960, έχουν µειωθεί και διαφαίνεται η τάση της κάποιας αναστροφής την εικοσαετία του Το φαινόµενο αυτό

7 τεκµηριώνεται και από το γεγονός ότι το Πολεοδοµικό Συγκρότηµα Αθηνών παρουσίασε µία από τις µικρότερες πληθυσµιακές µεταβολές από τα δεκαοκτώ Πολεοδοµικά Συγκροτήµατα της Χώρας, όπως φαίνεται και στον πίνακα που ακολουθεί. Στην πορεία εξετάστηκε το ειδικό πληθυσµιακό βάρος της κάθε πόλης (δήµος ή Π.Σ.). Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι υπήρξε µεγάλη προβληµατική όσον αφορά τον τρόπο υπολογισµού του ειδικού πληθυσµιακού βάρους µε την έννοια ότι ο χώρος αναφοράς της κάθε πόλης 3 πρέπει να ταυτίζεται και µε τον χώρο επιρροής της (οικονοµική, κοινωνική, πολιτιστική, κλπ.). Ο υπολογισµός του χώρου επιρροής της κάθε πόλης είναι διαδικασία που ξεπερνά το πλαίσιο και τους στόχους της παρούσας εργασίας και ο καθορισµός του στηρίχθηκε κυρίως σε εµπειρικά και βιβλιογραφικά κριτήρια (ΥΧΟΠ, 1984). Για την Περιφέρεια Πρωτεύουσας ο χώρος αναφοράς ορίστηκε το σύνολο της χώρας, για τη Θεσσαλονίκη η Βόρειος Ελλάδα, και για την Πάτρα, το Ηράκλειο και τη Λάρισα οι αντίστοιχες Περιφέρειες. Επίσης υπολογίστηκε το ΕΠΒ για κάθε αντίστοιχο Πολεοδοµικό Συγκρότηµα και ως προς τον Νοµό και ως προς την αντίστοιχη Περιφέρεια. Όλες οι υπόλοιπες πρωτεύουσες Νοµών θεωρήθηκε ότι έχουν νοµαρχιακή επιρροή. Αναλυτικά όλα τα στοιχεία φαίνονται στον πίνακα στο παράρτηµα της παρούσης εργασίας, ενώ για επιλεγµένους χώρους αναφοράς που αποτελούν και χαρακτηριστικές περιπτώσεις παρουσιάζονται στον επόµενο πίνακα. 3 ηλαδή ο σχετικός χώρος υπολογισµού του ΕΠΒ

8 Το µεγαλύτερο ΕΠΒ, για το 2001, παρουσιάζουν τα τέσσερα Πολεοδοµικά συγκροτήµατα Πατρών, Χίου, Βόλου και Χανίων ως προς το Νοµό, γεγονός που ίσχυε και για το 1991 αλλά µε άλλη σειρά: Βόλου, Χίου, Πατρών και Χανίων (Παππάς Β., 2001). Ενδιαφέρον παρουσιάζει η συνεχής µείωση του ΕΠΒ της Περιοχής Πρωτεύουσας ως προς το σύνολο της χώρας για την εικοσαετία Αντίστοιχα το ΕΠΒ του Π.Σ. Θεσσαλονίκης ως προς τη Βόρειο Ελλάδα αν και παρουσιάζει αύξηση την δεκαετία (1,64 %) µειώνεται κατά την δεκαετία (-2,3 %). Το µικρότερα ΕΠΒ παρουσιάζουν οι ήµοι Ι.Π. Μεσολογγίου, Πολυγύρου και Ερµουπόλεως. Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο ήµος Αγίου Νικολάου του Νοµού Λασιθίου, όπου ενώ το 1991 παρουσίαζε ένα από τα µικρότερα ΕΠΒ (12,03 %, τέταρτο από το τέλος) το 2001 ανήλθε στο 25,92 %. Εδώ σαφώς επέδρασε η διοικητική αναδιάρθρωση και η όποια αντίστοιχη επακόλουθη πληθυσµιακή αύξηση. Η παρατήρηση αυτή επιτάσσει τη διεξαγωγή αντίστοιχης έρευνας όπου να λαµβάνεται υπόψη το ποσοστό του συγκεντρωµένου πληθυσµού της κάθε πόλης και όχι τα όποια διοικητικά της όρια.

9 Τη µεγαλύτερη µεταβολή ΕΠΒ κατά την δεκαετία έχουν οι ήµοι Αλεξανδρουπόλεως και Κιλκίς, ενώ την µικρότερη οι ήµοι Ερµουπόλεως και Θεσσαλονίκης ως προς τους αντίστοιχους Νοµούς. Παρατήρηση απολύτως διαφορετική από αυτή που ίσχυε για τη µεταβολή του ΕΠΒ για την δεκαετία όπου αντίστοιχα τη µεγαλύτερη µεταβολή παρουσίαζαν οι ήµοι Μεσολογγίου και Αγίου Νικολάου και τη µικρότερη οι ήµοι Καστοριάς και Θεσσαλονίκης ως προς τους αντίστοιχους Νοµούς, και της Αθήνας ως προς το σύνολο της χώρας (Παππάς Β., 2001). Επίσης ενδιαφέρον έχει η σύγκριση των ΕΠΒ των σαράντα περιπτώσεων ( ήµων ή Πολεοδοµικών Συγκροτηµάτων) µε το ΕΠΒ της Πρωτεύουσας ως προς τη χώρα, που ενισχύει την αρχική υπόθεση της έρευνας ότι υπάρχουν αστικά κέντρα που διαδραµατίζουν σηµαντικότερο πληθυσµιακό ρόλο στο εσωτερικό του Νοµού αναφοράς τους από ότι η πρωτεύουσα σε επίπεδο χώρας. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται και από τα πορίσµατα σειράς µελετών «Τοπικών Αναπτυξιακών Προγραµµάτων» και άλλων αντίστοιχων µελετών, κυρίως στη υτική Ελλάδα και στην Πελοπόννησο, µε κύριο µελετητή χωροτάκτη τον υπογράφοντα (βλέπε αναλυτικό κατάλογο στις «Πηγές» του παρόντος).

10 Ειδικά πληθυσµιακά βάρη 2001 των Πρωτευουσών των Νοµών ως προς τον Νοµό (η Περιοχή Πρωτευούσης ως προς το σύνολο της χώρας) 4 Πηγή: ιδία επεξεργασία στοιχείων της ΕΣΥΕ Ειδικότερα το ενδιαφέρον εστιάζεται στο γεγονός του ότι υπάρχουν µία σειρά από ήµοι (ή Πολεοδοµικά συγκροτήµατα) Πρωτεύουσες Νοµών, οι οποίοι παρουσιάζουν υψηλότερο ειδικό πληθυσµιακό βάρος από ότι η Πρωτεύουσα σε επίπεδο χώρας ή το Π.Σ. Θεσσαλονίκης σε επίπεδο Βορείου Ελλάδος (Μακεδονία και Θράκη), όπως τα Π.Σ. Πατρών, Ηρακλείου, Βόλου, Ιωαννίνων, Χανίων, Ξάνθης, Χίου και ράµας και το οποίο µπορεί να ερµηνευτεί ότι ο ενδονοµαρχιακός (ή και περιφερειακός τους) ρόλος είναι ιδιαίτερα ισχυρός και που µπορεί να επισκιάζει και αυτόν ακόµα το ρόλο της Αθήνας. 4 Στον προηγούµενο χάρτη πρέπει να αναφερθεί ότι ως πρωτεύουσα του κάθε Νοµού θεωρήθηκε ο αντίστοιχος ήµος ή το αντίστοιχο Πολεοδοµικό Συγκρότηµα. Αυτό δεν έγινε για την περιοχή της Πρωτεύουσας καθώς και για το Π.Σ. Θεσσαλονίκης για προφανείς λόγους.

11 Μεταβολή Ειδικών πληθυσµιακών βαρών των Πρωτευουσών των Νοµών ως προς τον Νοµό (η Πρωτεύουσα ως προς το σύνολο της χώρας) Πηγή: ιδία επεξεργασία στοιχείων της ΕΣΥΕ Η προηγούµενη παρατήρηση ισχύει και για όλα τα Πολεοδοµικά Συγκροτήµατα ή ήµους που έχουν πληθυσµό πάνω από κατοίκους και το ΕΠΒ τους υπολογίζεται ως προς τον αντίστοιχο Νοµό. Όµως κανένα δεν έχει ΕΠΒ µεγαλύτερο από της πρωτεύουσας (29.2) ως προς χώρο αναφοράς µεγαλύτερο από το Νοµό (π.χ. οι αντίστοιχες Περιφέρειες). Αρκετά κοντά βρίσκεται το Π.Σ.Πατρών µε 27.5, ως προς τη υτική Ελλάδα, και του Π.Σ. Ηρακλείου ως προς την Κρήτη (25.0). Το Π.Σ. Θεσσαλονίκης ως προς τη Βόρειο Ελλάδα βρίσκεται στο Η παρούσα εργασία δεν έχει λάβει υπόψη της το ρόλο των υπαρχόντων δίπολων, όπως: Πάτρα Αιγίου, Μεσολογγίου Αγρινίου, Πύργου Αµαλιάδας, κλπ. στο πλαίσιο που πρέπει να εξεταστούν οι εσωτερικοί δεσµοί των δίπολων αυτών και η συνεκτικότητά τους. Είναι προφανές ότι η

12 διαπίστωση αυτή απαιτεί εργασία σε βάθος και διερεύνηση του ρόλου και άλλων - οικονοµικών κυρίως παραµέτρων στο πλαίσιο της περιφερειακής ανάλυσης και λειτουργίας των αστικών αυτών κέντρων (ή δίπολων). Η διαπίστωση ότι η µεγαλύτερη θετική µεταβολή του ΕΠΒ παρουσιάζεται σε νοµούς που στην πλειοψηφία τους το πληθυσµιακό τους µέγεθος είναι µικρό (Παππάς Β., 2001) δεν φαίνεται να ισχύει πλέον στο πλαίσιο που η όποια στατιστική ανάλυση (δείκτης συσχέτισης) δεν έδειξε ορατά αποτελέσµατα. Αναφορικά µε τη µεταβολή του ΕΠΒ ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι επόµενες περιπτώσεις: Α) Ο Νοµός Ευρυτανίας, όπου ενώ ο πληθυσµός του νοµού στο σύνολό του παρουσιάζει αύξηση 31,8 %, το ειδικό πληθυσµιακό βάρος του Καρπενησίου ως προς το νοµό µειώθηκε κατά 13,6 % γεγονός που µεταφράζεται ότι οι οποίες πληθυσµιακές εισροές ή πληθυσµιακή αύξηση δεν έγινε συγκριτικά στην πόλη, αλλά έγινε κυρίως στην περιφέρεια του νοµού. Β) Αντίστοιχα συµπεράσµατα ισχύουν για τους νοµούς Κυκλάδων, Ζακύνθου και Χαλκιδικής. Γ) Ο Νοµός Τριπόλεως που ενώ παρουσιάζει πληθυσµιακή µείωση, το ΕΠΒ της πρωτεύουσας του αυξήθηκε (µάλιστα η πόλη της Τρίπολης παρουσιάζει και απόλυτη πληθυσµιακή αύξηση), γεγονός που µεταφράζεται ότι οι οποίες πληθυσµιακές εκροές ή µειώσεις γίνανε στην περιφέρειά του. ) Αντίστοιχα συµπεράσµατα ισχύουν και για το νοµό Αιτωλοακαρνανίας, όχι µόνο για τον ήµο Μεσολογγίου αλλά και για το Π.Σ. Αγρινίου, καθώς και για το νοµό Βοιωτίας.

13 Ε) Στον νοµό Αρταίων και οι δύο εξελίξεις είναι αρνητικές (µείωση πληθυσµού του Νοµού αλλά και του ΕΠΒ) που µεταφράζεται κατ αρχήν ότι η πληθυσµιακή µείωση συντελέστηκε κυρίως στην πρωτεύουσα του νοµού. ΣΤ) Ο ήµος Αλεξανδρουπόλεως παρουσιάζει τη µεγαλύτερη µεταβολή ΕΠΒ (21.2%) και αυτό οφείλεται στη επταπλάσια πληθυσµιακή αύξηση του ήµου ως προς αυτή του νοµού, ενώ αντίστοιχα ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί και ο ήµος Αργοστολίου όπου η περιφέρεια του Νοµού συναγωνίστηκε επαξίως την µεγάλη πληθυσµιακή αύξηση της πρωτεύουσάς του, µε αποτέλεσµα η µεταβολή του ΕΠΒ να περιοριστεί στο 5.3%. Ζ) Την πλέον ισόρροπη πληθυσµιακή µεταβολή παρουσιάζει ο νοµός Κορίνθου µε αποτέλεσµα η αύξηση του ΕΠΒ της πρωτεύουσάς του να είναι κοντά στο µηδέν (0.4%). Η) Τέλος το ΕΠΒ της περιφέρειας Πρωτεύουσας ως προς το σύνολο της χώρας µειώθηκε κατά - 2,6% συνεχίζοντας την αρνητική µεταβολή που υπήρχε και για την δεκαετία του ΚΑΜΠΥΛΕΣ LORENZ Είναι σαφές ότι όταν γίνεται αναφορά στην πληθυσµιακή ανισοκατανοµή ουσιαστικά καταγράφεται η σχέση που παρουσιάζει η κατανοµή του πληθυσµού ως προς την έκταση των χωρικών υποενοτήτων της δεδοµένης περιοχής (Κοτζαµάνης Β., Ανδρουλάκη Ε., 1999). Ένα από τα πλέον δυναµικά εργαλεία εξέτασης της σχέσης δύο µεταβλητών είναι και η αντιπαράθεση των ποσοστιαίων κατανοµών τους και η αντίστοιχη γραφική παράσταση της καµπύλης Lorenz. Η καµπύλη Lorenz σχεδιάζεται, εκφράζοντας τη συχνότητα κάθε κατηγορίας της κατανοµής ως ποσοστό του συνόλου των συχνοτήτων, ενώ το γραφικό αποτέλεσµα απεικονίζεται µε τη µορφή καµπύλης των προσθετικών συχνοτήτων. Με τον τρόπο αυτό όσο πιο µακριά από τη διαγώνιο βρίσκεται η δηµιουργηµένη καµπύλη, τόσο πιο άνιση είναι η σχέση κατανοµής ανάµεσα στις δύο µεταβλητές ενώ η διαγώνιος εκφράζει την πλήρη ισοκατανοµή (Πολυδωρίδης Ν., 1992).

14 Καµπύλες LORENZ της Ελλάδας , υπολογισµένες σε επίπεδο Νοµού (για λόγους αναγνωσιµότητας παρουσιάζονται οι καµπύλες για τρεις µόνον χρονιές) Πηγή: Ιδία επεξεργασία στοιχείων της ΕΣΥΕ Η ποσοτικοποίηση της καµπύλης Lorenz εκφράζεται από ένα συντελεστή που ονοµάζεται συντελεστής Gini και που ισούται µε το διπλάσιο του εµβαδού που περιέχεται ανάµεσα στη διαγώνιο και την υπόψη καµπύλη. Ο συντελεστής λαµβάνει τιµές µηδέν (0) στην περίπτωση της πλήρους ισοκατανοµής και ένα (1) για την περίπτωση της θεωρητικά µέγιστης ανισοκατανοµής. Στη συγκεκριµένη εργασία εξετάστηκε η σχέση πληθυσµού και έκτασης, µε τη χρήση της καµπύλης Lorenz, για διάφορους χώρους αναφοράς και επίπεδα ανάλυσης. Σε πρώτη προσέγγιση δηµιουργήθηκε η καµπύλη Lorenz πληθυσµού έκτασης για το σύνολο της χώρας, σε επίπεδο ανάλυσης τον νοµό και για έξη διακριτές χρονιές Όπως δείχνει και το προηγούµενο διάγραµµα της εξέλιξης του συντελεστή Gini η ανισοκατανοµή είναι έντονη µε συνεχώς αυξητικές τάσεις που όµως την εικοσαετία έχει κάπως σταθεροποιηθεί σε χαµηλότερους ρυθµούς περαιτέρω αύξησης.

15 Καµπύλες LORENZ για το σύνολο της χώρας σε επίπεδο παλαιών ΟΤΑ, % ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% % 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% % ΕΚΤΑΣΗΣ Πηγή: Ιδία επεξεργασία στοιχείων της ΕΣΥΕ 0,9 0,85 0,8 0,75 0,7 ΚΑΜΠΥΛΕΣ LORENZ ΕΛΛΑ Α - ΕΠΙΠΕ Ο ΟΤΑ Gini 0, , Αντίστοιχα σε επίπεδο παλαιών ΟΤΑ η ανάγνωση των καµπύλων Lorenz δείχνει µία συνεχή αύξηση της πληθυσµιακής ανισοκατανοµής αλλά όχι σε έντονους ρυθµούς. Ο συντελεστής Gini αυξήθηκε από 0.763, για το 1981, σε 0,771 το Όµως τα στοιχεία αυτά δεν είναι συγκρίσιµα µε αυτά του 2001 λόγω του ότι η ΕΣΥΕ διαθέτει πλέον τα στοιχεία της σε επίπεδο νέων ήµων όπου η αναγωγή τους σε επίπεδο παλαιών ΟΤΑ δεν είναι προς το παρόν δυνατή στο πλαίσιο που τα προσωρινά αποτελέσµατα της απογραφής δεν ήταν διαθέσιµα σε επίπεδο οικισµών. Στο στάδιο αυτό υπήρξε προβληµατισµός του κατά πόσον οι πρόσφατες διοικητικές αλλαγές του προγράµµατος «Ι. Καποδίστριας», µε την de facto αλλαγή του µοναδιαίου χώρου ανάλυσης και αναφοράς, επηρεάζουν αυτού του είδους την ανάλυση και κατά πόσο. Στο πλαίσιο αυτό κατασκευάστηκε η καµπύλη Lorenz για το σύνολο της χώρας και σε επίπεδο ανάλυσης τους νέους ήµους για το 1991 (αναγωγή πληθυσµού) και το 2001 (προσωρινά αποτελέσµατα) µε στόχο τη σύγκρισή τους µε τα αντίστοιχα διαγράµµατα των παλαιών Ο.Τ.Α.

16 Καµπύλες LORENZ για το σύνολο της χώρας σε επίπεδο νέων ήµων, 2001 Πηγή: Ιδία επεξεργασία στοιχείων της ΕΣΥΕ Η σύγκριση των δύο συντελεστών Gini (1991, παλαιοί ΟΤΑ: νέοι ήµοι: 0.703) δείχνει µία µείωση της τάξης του 8.8% που µεταφράζεται κατ αρχήν ως υποχώρηση της πληθυσµιακής ανισοκατανοµής, γεγονός το οποίο δεν ευσταθεί εφ όσον υπάρχουν διαφορετικές χωρικές υποενότητες. Παράλληλα υπολογίστηκαν οι αντίστοιχοι συντελεστές Gini για επιλεγµένες περιφέρειες της Ελλάδος καθώς και για τον Νοµό Αχαΐας (τα αποτελέσµατα παρουσιάζονται στον επόµενο πίνακα) όπου η απόκλιση είναι ακόµη µεγαλύτερη δηµιουργώντας µία σαφέστατη πλαστή εικόνα που οφείλεται στην κατά τεκµήριο χωρική διεύρυνση των νέων διοικητικών υπο-ενοτήτων (βλέπε πίνακα µε την µέση έκταση των ΟΤΑ και των νέων ήµων στη συνέχεια του παρόντος). Μεταβολή συντελεστών Gini λόγων της διοικητικής αλλαγής «Καποδίστρια», 1991 Παρ όλα αυτά, στις νέες διοικητικές ενότητες, και για το σύνολο της χώρας, παρουσιάζεται µία µικρή µείωση της ανισοκατανοµής στη δεκαετία , (συντελεστής Gini 1991: 0.703, 2001: 0.695) που εκτιµάται ότι οφείλεται στη µικρή πληθυσµιακή αύξηση της Περιφερείας της

17 Πρωτεύουσας και στον παράλληλα µεγαλύτερο πληθυσµιακό δυναµισµό των περιφερειακών αστικών πόλων. Η διαπίστωση αυτή εξάγεται και από το γεγονός ότι οι αντίστοιχοι συντελεστές Gini σε χώρο αναφοράς µικρότερο της Ελλάδας παρουσιάζουν αυξητική τάση σε αντίθεση µε το σύνολο της χώρας (βλέπε επόµενο πίνακα). Προχωρώντας σε µεγαλύτερο επίπεδο ανάλυσης υπολογίστηκαν οι αντίστοιχοι συντελεστές Gini σε επίπεδο παλαιών ΟΤΑ για επιλεγµένο Νοµό της χώρας (Νοµός Αχαΐας) µε στόχο τη σύγκριση µε αυτόν της χώρας. Ο υπολογισµός έγινε για τρεις χρονιές 1981, 1991 και 2001 αλλά τα συµπεράσµατα εξάγονται σε δύο φάσεις λόγω των διαφορετικών χώρων αναφοράς. Συντελεστές Gini Πηγή: ίδια επεξεργασία στοιχείων ΕΣΥΕ και ΥΠΕΣ Α Για την δεκαετία , ο συντελεστής Gini καθώς και οι υπολογισµένες καµπύλες Lorenz δείχνουν ότι η πληθυσµιακή ανισοκατανοµή είναι εντονότερη στο Νοµό Αχαΐας, από ότι στο σύνολο της χώρας, και στις δύο χρονιές, στο πλαίσιο που οι αντίστοιχοι συντελεστές Gini για τον Νοµό είναι µεγαλύτεροι από αυτούς της Ελλάδας. Η παρατήρηση αυτή µεταφράζεται στο ότι ο ρόλος της Πάτρας σε Νοµαρχιακό επίπεδο, είναι πιο υδροκεφαλικός από αυτόν της Αθήνας σε επίπεδο χώρας (εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι η καµπύλη Lorenz δηµιουργήθηκε στηριζόµενη στους ΟΤΑ και δεν έλαβε υπ όψη της το Π.Σ. Πατρέων που προφανώς θα έδινε ακόµη πιο έντονα αποτελέσµατα).

18 Μέση έκταση ΟΤΑ και Νέων ήµων, 1991 Περιοχή Αχαΐα Ελλάδα Επίπεδο ανάλυσης ΟΤΑ Ν. ήµοι Μεταβολή (%) ΟΤΑ Ν. ήµοι Μεταβολή (%) Μέσος Όρος 13,8 164,2 1089,9% 22,3 125,8 464,1% Σταθερή απόκλιση 10,2 107,9 957,8% 25,1 106,7 325,1% Πηγή: ιδία επεξεργασία στοιχείων ΕΣΥΕ και ΥΠΕΣ Α Όσον αφορά τώρα τους νέους ήµους και για τις αντίστοιχες χρονιές ο συντελεστής Gini για την Αχαΐα υστερεί σαφώς από αυτόν της Ελλάδας. Όµως το γεγονός ότι αφ ενός υπάρχει αυξητική τάση στο εσωτερικό του Νοµού, ενώ για την Ελλάδα υπάρχει µείωση, και αφ ετέρου ότι η µέση αύξηση του εµβαδού των Νέων ήµων είναι µεγαλύτερη σε επίπεδο Νοµού από ότι στο επίπεδο της χώρας (βλέπε επόµενο πίνακα) και σε συνδυασµό ότι η διαφορά του συντελεστή Gini είναι σε επίπεδο του τριάντα εκατοστών οι προηγούµενες παρατηρήσεις δεν διαφοροποιούνται. Το συµπέρασµα αυτό ενισχύεται και από τη σύγκριση των συντελεστών Gini για το σύνολο της χώρας, και στα επίπεδα Νοµών, Νέων ήµων και ΟΤΑ, όπου ο συντελεστής µειώνεται από τον µικρότερο (µέσος όρος έκτασης) µοναδιαίο χώρο αναφοράς προς τον µεγαλύτερο 5. Τα προηγούµενα συµπεράσµατα αναφέρονται καθαρά και µόνο στο πληθυσµιακό επίπεδο, αλλά ταυτόχρονα ανοίγουν ένα ερευνητικό πεδίο, µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προοπτική, που αφορά την ανάδειξη των χωρικών διαφοροποιήσεων που να αναδεικνύουν τις όποιες περιφερειακές ανισότητες στο εσωτερικό της Ελλάδας, σε επίπεδο ανάλυσης Νοµού ή ακόµη µικρότερου. Ερευνητικό αντικείµενο µε ελάχιστη βιβλιογραφία, αλλά µε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προοπτική (Β. Κοτζαµάνης, Ε. Ανδρουλάκη, 2000). 5 Αντίστοιχα συµπεράσµατα εξάγονται από την συµπεριφορά του συντελεστή Gini σε νοµαρχιακό επίπεδο για την Περιφέρεια Θεσσαλίας (Τσιγγάνη Σ., 1999)

19 Καµπύλες LORENZ του Νοµού Αχαΐας σε επίπεδο παλαιών ΟΤΑ, % ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ 100% 90% 80% 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% % 0% 10% 20% 30% 40% 50% 60% 70% 80% 90% 100% %ΕΚΤΑΣΗΣ Πηγή: Ιδία επεξεργασία στοιχείων της ΕΣΥΕ ΧΩΡΙΚΟΙ ΕΙΚΤΕΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗΣ ΒΑΡΥΤΗΤΑΣ Αντίστοιχα ένα άλλο µέτρο της διαχρονικής κατανοµής του πληθυσµού είναι και ο δείκτης βαρύτητας του κατανεµηµένου σε µία περιοχή πληθυσµού που επιτρέπει τη σύγκριση των µετατοπίσεών του στο χρόνο (Κοτζαµάνης Β., Ανδρουλάκη Ε., 1999). ΚΑΜΠΥΛΕΣ LORENZ ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΙΑΣ - ΕΠΙΠΕ Ο ΟΤΑ Οι κεντρογραφικές τεχνικές είναι επέκταση και εφαρµογή της περιγραφικής στατιστικής σε δεδοµένα που αναφέρονται στον δισδιάστατο χώρο. Για την διαδικασία υπολογισµού των µέτρων κεντρικής τάσης και πλέον συγκεκριµένα του αριθµητικού µέσου και της τυπικής απόστασης χρησιµοποιείται κυρίως ο όρος Γεοστατιστική (Shaw G., Wheeler D., 1985). Το µέσο κέντρο (αριθµητικός χωρικός µέσος ή κεντροειδές) χρησιµοποιείται συνήθως για την συνοπτική περιγραφή χωρικών κατανοµών είτε διαφόρων τύπων σηµείων είτε δεδοµένων που αναπαρίστανται σε χάρτες µέσω αθροιστικών (aggregate) κατανοµών. Ιδιαίτερη σηµασία (φυσική και ποιοτική) παρουσιάζει η διαχρονική µεταβολή του. Για παράδειγµα ο Γ. Σαρηγιάννης (_, 1969) αναφέρει ότι η διαχρονική µετακίνηση του πολεοδοµικού κέντρου βάρους µίας πόλης γίνεται κυρίως προς την κατεύθυνση της γειτονικής πόλης µε την οποία υπάρχουν ισχυρές οικονοµικές και πολιτικές σχέσεις. Ο υπολογισµός του µέσου κέντρου στηρίζεται στον υπολογισµό των µέσων συντεταγµένων του κάθε διακριτού σηµείου της υπόψη σηµειακής κατανοµής. Στην περίπτωση που κάθε σηµείο GINI 0,90 0,85 0,80 0,75 0,70 0,65 0, ÅÔÏ Ó ÅÎ ÅË ÉÎÇ ÓÕÍ ÔÅËÅÓÔÇ GINI , , ,

20 αντιπροσωπεύει και µία µεταβλητή µε διαφορετική τιµή (π.χ. πληθυσµός) τότε υπολογίζεται ο σταθµισµένος µέσος της κατανοµής (Shaw G., Wheeler D.,1985). Το σταθµισµένο µέσο κέντρο συχνά αναφέρεται και ως κέντρο βάρους της συγκεκριµένης µεταβλητής, πχ. πληθυσµιακό κέντρο βάρους (Πολυδωρίδης N., 1992), ενώ ο χωρικός µέσος χωρίς βάρη, ως κεντροειδές (Κουτσόπουλος Κ., 1990). Αντίστοιχη είναι και η προβληµατική υπολογισµού της τυπικής απόστασης, η οποία έρχεται συµπληρωµατικά του χωρικού µέσου και εκφράζει ακριβώς αυτό που εκφράζει και η διασπορά στον µονοδιάστατο χώρο. Η µέτρηση της χωρικής κεντρικότητας χωρίς τον υπολογισµό και των δύο παραπάνω δεικτών είναι ελλιπής (Κουτσόπουλος Κ., 1990). Χωρικοί δείκτες Νοµού Αχαίας , υπολογισµένοι σε επίπεδο παλαιών ΟΤΑ και Οικισµών Σύµφωνα µε την προηγούµενη προβληµατική δηµιουργήθηκε και ο χάρτης των χωρικών δεικτών του νοµού Αχαΐας, όπου η ανάγνωσή του συµβάλει στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή στην πιστοποίηση της έντονης πληθυσµιακής ανισοκατανοµής στο εσωτερικό του Νοµού. Η µετακίνηση του πληθυσµιακού κέντρου βάρους είναι συνεχής προς την κατεύθυνση του Π.Σ. Πατρών, είτε αυτό υπολογισθεί µε µοναδιαίο χώρο αναφοράς τους οικισµούς είτε τους παλαιούς ΟΤΑ.

21 Αντίστοιχα έγινε και ο υπολογισµός του πληθυσµιακού κέντρου βάρους σε επίπεδο ανάλυσης τους νέους ήµους, για το 2001, ο οποίος όµως έχει σηµαντικά διαφορετική συµπεριφορά από ότι ισχύει για τους παλαιούς Ο.Τ.Α. και τους οικισµούς. Χωρικοί δείκτες Νοµού Αχαΐας , υπολογισµένοι σε επίπεδο παλαιών Ο.Τ.Α. και Νέων ήµων Ενώ στο επίπεδο των παλαιών Ο.Τ.Α. και οικισµών, το πληθυσµιακό βάρος της Πάτρας συνέβαλε καθοριστικά στην έντονη βορειοδυτική µετακίνηση του πληθυσµιακού κέντρου βάρους δεν συµβάλει µε την ίδια ένταση στο ΠΚΒ που αντιστοιχεί στους Νέους ήµους, όπου ενώ υπάρχει µία αντίστοιχη µετακίνηση µεταξύ , η µετατόπιση του πληθυσµιακού κέντρου βάρους από το αντίστοιχο κεντροειδές που σηµειωτέον είναι πολύ κοντά σε αυτό που αντιστοιχεί στους ΟΤΑ δηµιουργεί έντονο προβληµατισµό. Σε συνδυασµό δε ότι η µετακίνηση του ΠΚΒ που αντιστοιχεί στους παλαιούς ΟΤΑ είναι αντίστοιχη µε αυτή που αντιστοιχεί στους οικισµούς, µπορεί να ειπωθεί µε σιγουριά ότι για τέτοιου είδους αναλύσεις το επίπεδο των Νέων ήµων δεν προσφέρεται και δηµιουργεί σηµαντικές στρεβλώσεις. ιαπίστωση που ήδη διατυπώθηκε και προηγουµένως κατά τη µελέτη της κατανοµής των ειδικών πληθυσµιακών βαρών.

22 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Σύµφωνα µε τα προηγούµενα διαφαίνεται κατ αρχήν ότι σε αρκετούς νοµούς της χώρας πληθυσµιακός ρόλος, και συνεπώς και ο ευρύτερος ρόλος, της πρωτεύουσας του κάθε Νοµού είναι ιδιαίτερα έντονος και σε πολλές περιπτώσεις (Πάτρα, Βόλος, κλπ.) πιο έντονος από το ρόλο της πρωτεύουσας της χώρας. Η παραπάνω διαπίστωση στηρίζεται σε αρχικά πορίσµατα µη επιδοτούµενης έρευνας που βρίσκεται σε εξέλιξη και συνεπώς παρουσιάζονται µε κάθε επιφύλαξη. Απαιτείται η διεύρυνση της έρευνας και η µελέτη της συµβολής και άλλων παραµέτρων, όπως χρήσεις γης, οικονοµικοί παράµετροι, κλπ. για την πιστοποίηση των αρχικών αυτών συµπερασµάτων. Παράλληλα πρέπει να αναφερθεί ότι όπως διαφαίνεται από την παρούσα εργασία αλλά και από άλλες παρόµοιες (Παππάς Β., 2000) ο υπολογισµός των χωρικών δεικτών αποτελεί ένα ιδιαίτερα δυναµικό εργαλείο στη διαδικασία διερεύνησης και ερµηνείας χωρικών φαινοµένων και µεταβλητών, αλλά απαιτεί τη διαχείριση µεγάλου όγκου χωρικά εξαρτηµένων δεδοµένων, που µε τη σειρά τους προϋποθέτουν τη χρήση σύγχρονων εργαλείων και τεχνολογιών διαχείρισης και ανάλυσης. Τα νέα υπολογιστικά εργαλεία (Συστήµατα διαχείρισης βάσεων δεδοµένων, Γεωγραφικά Συστήµατα Πληροφοριών, κλπ.) καλύπτουν πλέον την µέχρι πρότινος έλλειψη ευέλικτων και δυναµικών υπολογιστικών και διαχειριστικών εργαλείων, αλλά βεβαίως παραµένει η απαίτηση µεγάλου όγκου ψηφιακών χαρτογραφικών και θεµατικών δεδοµένων σε ιδιαίτερα αναλυτικό επίπεδο και µε ότι αυτό συνεπάγεται. Στη χώρα µας, και κυρίως στο επίπεδο της εφαρµοσµένης εµπειρικής έρευνας, δεν συναντάται συχνά η χρήση των χωρικών δεικτών και η ποιοτική τους ερµηνεία, σε αντίθεση µε τα διαφαινόµενα από την παρούσα εργασία ότι έχουν πολλά να προσφέρουν στην υπόθεση της χωρικής ανάλυσης και σχεδιασµού και κυρίως στην ερµηνεία της διαχρονικής συµπεριφοράς χωρικά εξαρτηµένων ποσοτικών µεταβλητών. Ολοκληρώνοντας, και αναφορικά µε το κύριο θεµατικό αντικείµενο της παρούσας, πρέπει να τονιστεί η ανάγκη περαιτέρω µελέτης του φαινοµένου της πληθυσµιακής ανισοκατανοµής, όχι µόνο σε επίπεδο σύγκρισης των παρατηρούµενων δύο µεγάλων πληθυσµιακών συγκεντρώσεων, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στη µελέτη της πληθυσµιακής κατανοµής στο εσωτερικό των νοµών, όπου, όπως ήδη έχει διαφανεί, οι πληθυσµιακές ανισότητες είναι ιδιαίτερα µεγάλες µε αποτέλεσµα την περαιτέρω υποβάθµιση του µη αστικού περιβάλλοντος του Ελληνικού χώρου η οποία σαφέστατα δρα ως τροχοπέδη στη διαδικασία ανάπτυξης της χώρας. ο

23 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ Κοτζαµάνης Β., Ανδρουλάκη Ε., 1999, Στοιχεία ηµογραφίας, ιδακτικές Σηµειώσεις, Τµήµα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδοµίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Κοτζαµάνης Β., Ανδρουλάκη Ε., 2000, Οι χωρικές διαστάσεις των δηµογραφικών εξελίξεων της Ελλάδος , µια πρώτη προσέγγιση, Σειρά Ερευνητικών Εργασιών, Τµήµα Μηχανικών Χωροταξίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Κουτσόπουλος Κωστής, 1990, Γεωγραφία: Μεθοδολογία και Μέθοδοι Ανάλυσης Χώρου, Εκδόσεις Συµµετρία, Αθήνα. Κουτσόπουλος Κωστής, 2001, Η δηµογραφική οπτική στον Πολεοδοµικό Σχεδιασµό: Η περίπτωση του Π.Σ. Πρωτεύουσας, στο Κοτζαµάνης Β., Παππάς Β. (επ.), Οι χωρικές διαστάσεις των δηµογραφικών φαινοµένων, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, Βόλος Παππάς Β., 2000, Μεθοδολογική προσέγγιση υπολογισµού χωρικών δεικτών: Παραδείγµατα από τον Ελλαδικό χώρο, στο εκαεπτά κείµενα για το σχεδιασµό, τις πόλεις, και την ανάπτυξη, Πανεπιστηµιακές εκδόσεις Θεσσαλίας, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, Βόλος Παππάς Βασίλης, 2001, Η πληθυσµιακή ανισοκατανοµή στον ελληνικό χώρο. Προσέγγιση µε τη χρήση Γ.Σ.Π., στο Κοτζαµάνης Β., Παππάς Β. (επ.), Οι χωρικές διαστάσεις των δηµογραφικών φαινοµένων, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας, Βόλος Πολυδωρίδης Νίκος, 1992, Χωροταξία Περιφερειακή Ανάπτυξη, Σηµειώσεις για το µάθηµα επιλογής, Εκδόσεις Πανεπιστηµίου Πατρών, Πάτρα. Σαρηγιάννης Γεώργιος, 1969, Πολεοδοµικόν κέντρον βάρους, Τεχνικά Χρονικά 3/69, Αθήνα Shaw Gareth, Wheeler Dennis, 1985, Statistical Techniques in Geographical Analysis, John Wiley and Sons. Τσιγγάνη Σ., 1999, Συγκριτική παρουσίαση αναπτυξιακών δεικτών στην Περιφέρεια Θεσσαλίας πριν και µετά το Νόµο Ι. Καποδίστρια, Μεταπτυχιακή ιατριβή, ΤΜΧΠΠΑ, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας

24 ΠΗΓΕΣ Ε.Σ.Υ.Ε., 1995, Λεξικό των ήµων, Κοινοτήτων και Οικισµών της Ελλάδος, Αθήνα Ε.Σ.Υ.Ε., 1996, Στατιστική επετηρίδα , Αθήνα Ε.Σ.Υ.Ε., 2000, Στατιστική επετηρίδα 1999, Αθήνα Ε.Σ.Υ.Ε., 2002, Προσωρινά αποτελέσµατα απογραφής πληθυσµού 2001, ΥΠ.ΕΣ...Α., 1998, ιοικητική ιαίρεση της Ελλάδος, /νση Οργάνωσης και Λειτουργίας Ο.Τ.Α., Αθήνα Υπουργείο Χωροταξίας, Οικισµού και Περιβάλλοντος, Προτάσεις Χωροταξικής Οργάνωσης, 1984 (διαφόρων νοµών) Παππάς Β., Κυριαζής Κ., κ.α., 1996, Αναπτυξιακή Μελέτη Νοµού Αχαίας, Α ΕΠ, Πάτρα Τοπικό Αναπτυξιακό πρόγραµµα 7ης Εδαφικής Περιφέρειας Ν. Αχαίας, Τοπικό Αναπτυξιακό πρόγραµµα Γεωγραφικής Περιοχής Λυρκείας, Ν. Αργολίδας Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα 3ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Ηλείας, Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα 7ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Ηλείας, Τοπικό Αναπτυξιακό Πρόγραµµα 9ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Ηλείας, "Μελέτη Στρατηγικής Ανάπτυξης υτικής Αχαίας", "Τοπικό αναπτυξιακό πρόγραµµα 1ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Ηλείας", "Τοπικό αναπτυξιακό πρόγραµµα 4ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Ηλείας", "Τοπικό αναπτυξιακό πρόγραµµα 12ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Ηλείας, "Τοπικό αναπτυξιακό πρόγραµµα 14ης Γεωγραφικής Ενότητας Ν. Ηλείας", "Αναπτυξιακή µελέτη ευρύτερης περιοχής του Βαρθολοµιού Νοµού Ηλείας", 1992

25 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΕΙ ΙΚΑ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΑ ΒΑΡΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ (παρουσιάζονται σε φθίνουσα σειρά ως προς το Ειδικό πληθυσµιακό βάρος του 2001) ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 1991 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2001 (προσωρινά στοιχεία) ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΗΜΟΣ ή Π.Σ. ΗΜΟΣ ή Π.Σ. ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ 2001 ΜΕΤΑΒΟΛΗ 1991 (προσωρινά στοιχεία) ΕΙ ΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΟ ΒΑΡΟΣ 1991 ΕΙ ΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚ Ο ΒΑΡΟΣ ,90 Ν. ΑΧΑΙΑΣ Π.Σ. ΠΑΤΡΩΝ ,59 61,81 62,78 1,57 ΜΕΤΑΒΟΛ Η ΕΙ. ΠΛΗΘ. ΒΑΡΟΥΣ ,20 Ν. ΧΙΟΥ Π.Σ. ΧΙΟΥ ,50 62,82 62,38-0, ,49 Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Π.Σ. ΒΟΛΟΥ ,27 60,46 62,07 2, ,50 Ν. ΧΑΝΙΩΝ Π.Σ. ΧΑΝΙΩΝ ,37 56,48 56,92 0, ,47 Ν. ΡΑΜΑΣ. ΡΑΜΑΣ ,34 50,45 53,21 5, ,62 Ν, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ,44 49,98 51,29 2, ,10 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ,05 49,79 51,11 2, ,47 Ν. ΞΑΝΘΗΣ. ΞΑΝΘΗΣ ,83 45,88 50,97 11, ,90 Ν. ΑΧΑΙΑΣ. ΠΑΤΡΩΝ ,68 51,89 50,81-2, ,75 Ν. ΛΕΥΚΑ ΑΣ. ΛΕΥΚΑ ΑΣ ,38 45,42 48,24 6, ,44 Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ Π.Σ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ,74 45,51 48,11 5, ,61 Ν. ΡΟ ΟΠΗΣ. ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ ,39 44,51 47,32 6, ,10 Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ,27 45,51 46,81 2, ,67 Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ Π.Σ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ ,71 44,66 45,44 1,75 τήριο Δημογραφικών & Κοινωνικών Αναλύσε

26 ,72 Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ. ΛΑΡΙΣΗΣ ,78 42,25 44,74 5, ,61 Ν. ΚΑΒΑΛΑΣ. ΚΑΒΑΛΑΣ ,96 44,28 44,01-0, ,20 Ν. ΧΙΟΥ. ΧΙΟΥ ,25 43,87 43,67-0, ,44 Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ,15 41,69 43,09 3, ,81 Ν. ΖΑΚΥΝΘΟΥ. ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ ,00 43,20 41,81-3, ,62 Ν. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ,18 40,28 41,24 2, ,58 Ν. ΓΡΕΒΕΝΩΝ. ΓΡΕΒΕΝΩΝ ,78 40,64 41,11 1, ,49 Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ. ΒΟΛΟΥ ,71 38,90 39,73 2, ,67 Ν. ΡΕΘΥΜΝΟΥ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ ,64 37,89 38,53 1, ,43 Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ. ΤΡΙΚΚΑΙΩΝ ,53 35,24 37,03 5, ,47 Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ ,20 38,08 36,17-5, ,50 Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΧΑΝΙΩΝ ,93 37,43 35,56-5, ,67 Ν. ΕΒΡΟΥ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ,62 29,12 35,29 21, ,51 Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Π.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,87 32,10 34,70 8, ,56 Ν. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ,30 40,55 34,00-16, ,03 Ν. ΗΜΑΘΙΑΣ. ΒΕΡΟΙΑΣ ,97 30,66 33,03 7, ,51 Ν. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ,39 30,33 32,93 8, ,20 Ν. ΠΡΕΒΕΖΑΣ. ΠΡΕΒΕΖΗΣ ,69 28,80 32,92 14, ,45 Ν. ΦΘΙΩΤΙ ΑΣ. ΛΑΜΙΕΩΝ ,87 32,37 32,81 1, ,06 Ν. ΛΕΣΒΟΥ. ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ ,48 30,59 32,79 7,20 τήριο Δημογραφικών & Κοινωνικών Αναλύσε

27 ,88 Ν. ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑΣ. ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ ,27 30,54 32,14 5, ,26 Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ Π.Σ. ΧΑΛΚΙ ΑΣ ,65 30,72 32,01 4, ,02 Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ. ΦΛΩΡΙΝΗΣ ,77 27,98 31,18 11, ,99 Ν. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ. ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΗΣ ,01 26,27 30,87 17, ,04 Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ. ΚΟΖΑΝΗΣ ,85 28,88 30,76 6, ,70 Ν. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ,41 29,82 30,03 0, ,76 Ν. ΑΡΤΑΣ. ΑΡΤΑΙΩΝ ,77 30,12 29,50-2, ,62 ΣΥΝΟΛΟ ΧΩΡΑΣ ΠΕΡ. ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ ,89 29,95 29,18-2, ,11 Ν. ΚΑΡ ΙΤΣΑΣ. ΚΑΡ ΙΤΣΗΣ ,26 28,51 29,11 2, ,76 Ν. ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ. ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ,88 33,67 29,10-13, ,57 Ν. Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ. ΡΟ ΟΥ ,81 26,64 28,76 7, ,88 Ν. ΑΡΚΑ ΙΑΣ. ΤΡΙΠΟΛΕΩΣ ,53 25,10 28,60 13, ,80 ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑ Α Π.Σ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ,33 29,01 28,34-2, ,83 Ν. ΣΑΜΟΥ. ΒΑΘΕΟΣ ,91 28,59 28,33-0, ,67 Ν. ΚΙΛΚΙΣ. ΚΙΛΚΙΣ ,84 23,69 28,05 18, ,01 Ν. ΣΕΡΡΩΝ. ΣΕΡΡΩΝ ,41 26,80 27,94 4, ,44 ΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑ Α Π.Σ. ΠΑΤΡΩΝ ,59 26,21 27,50 4, ,28 Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Π.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ ,73 25,25 26,29 4, ,49 Ν. ΛΑΣΙΘΙΟΥ. ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΙΟΛΑΟΥ ,26 23,34 25,92 11, ,26 Ν. ΕΥΒΟΙΑΣ. ΧΑΛΚΙ ΕΩΝ ,34 24,78 25,28 2,00 τήριο Δημογραφικών & Κοινωνικών Αναλύσε

28 ,31 ΚΡΗΤΗ Π.Σ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ,05 24,42 25,02 2, ,74 ΗΠΕΙΡΟΣ Π.Σ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ,44 23,27 24,78 6, ,54 Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. ΚΟΡΙΝΘΟΥ ,96 23,58 23,67 0, ,31 ΚΡΗΤΗ. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ,27 22,32 22,92 2, ,15 Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ Π.Σ. ΣΠΑΡΤΗΣ ,23 21,84 22,70 3, ,44 ΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑ Α. ΠΑΤΡΩΝ ,68 22,00 22,26 1, ,83 Ν. ΦΩΚΙ ΑΣ, ΑΜΦΙΣΣΗΣ ,06 21,43 19,72-7, ,84 Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ. ΑΘΗΝΑΙΩΝ ,62 21,91 19,56-10, ,20 Ν. ΗΛΕΙΑΣ. ΠΥΡΓΟΥ ,94 21,84 18,55-15, ,15 Ν. ΛΑΚΩΝΙΑΣ. ΣΠΑΡΤΙΑΤΩΝ ,98 16,97 18,08 6, ,02 Ν. ΠΕΛΛΑΣ. Ε ΕΣΣΗΣ ,20 18,02 17,53-2, ,66 ΘΕΣΣΑΛΙΑ. ΛΑΡΙΣΗΣ ,78 15,56 16,49 5, ,22 Ν. ΒΟΙΩΤΙΑΣ. ΛΕΒΑ ΕΩΝ ,39 15,07 16,40 8, ,84 Ν. ΑΡΓΟΛΙ ΑΣ. ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ,70 15,04 16,13 7, ,27 Ν. ΚΥΚΛΑ ΩΝ Π.Σ. ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ,53 18,41 15,48-15, ,80 ΒΟΡΕΙΟΣ ΕΛΛΑ Α. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ,30 14,92 12,83-14, ,27 Ν. ΚΥΚΛΑ ΩΝ. ΕΡΜΟΥΠΟΛΕΩΣ ,44 15,20 12,41-18, ,15 Ν. ΧΑΛΚΙ ΙΚΗΣ. ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ ,51 11,16 10,12-9, ,28 Ν. ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ. Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ,38 7,39 7,89 6,82 Πηγή: ιδία επεξεργασία στοιχείων της ΕΣΥΕ τήριο Δημογραφικών & Κοινωνικών Αναλύσε

Μετεκπαιδεύτηκαν Κατέχουν

Μετεκπαιδεύτηκαν Κατέχουν Ώρα: 10:52:54 Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 12240 6751 3831 2003 2852 1279 314 170 4192 2647 940 609 111 43 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 459 207 36 10 205 75 18 7 170 100 23 14 7 1 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ 66 27 18 3

Διαβάστε περισσότερα

:20/06/2007 sed01pin10 : 10:16:52 10: )- IT0688

:20/06/2007 sed01pin10 : 10:16:52 10: )- IT0688 : Ώρα: 10:16:52 ΠΙΝΑΚΑΣ 10: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - Σελίδα 1 από 5 - Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ Υ Ν Ο Λ Ο 3629 3464 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 208 203 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ 50 50 ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ 38 38 ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ 76 76 ΝΟΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

'Ογκος Volume. Επιφάνεια Surface

'Ογκος Volume. Επιφάνεια Surface κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Μάρτιος 5 Table 4. New dwellings and improvements of dwellings, number of habitable volume and surface thereon, by geographic region. March 5 Όγκος σε µ3, επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα: 10:31:35 ΜΑΘΗΤΕΣ(ΝΗΠΙΑ) ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ Σελίδα 1 από 5 ----- Νοµός ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 137572 67589 56288 27809 80521 39453 763 327 ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ 35402 17261 15378 7542 19765 9600

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1999

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1999 Πίνακας1., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 1. New built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος σε µ3, επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume Πίνακας 2., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 2. Extensions of built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος

Διαβάστε περισσότερα

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume Πίνακας 2., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 2. Extensions of built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1998

Πίνακας1. Νέες οικοδοµές, όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Περίοδος : 01 / / 1998 Πίνακας1., όροφοι, όγκος, επιφάνεια και αξία αυτών, κατά διοικητική περιφέρεια και νοµό. Table 1. New built-properties, storeys, volume, surface and value thereon, by geographic region. Όγκος σε µ3, επιφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

:17/12/ : - ) sed01pin12 : 10:20: , IT0688

:17/12/ : - ) sed01pin12 : 10:20: , IT0688 Ώρα: 10:20:14 ΜΑΘΗΤΕΣ(ΝΗΠΙΑ) ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ Σελίδα 1 από 5 ----- Νοµός ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 140340 68747 57434 28534 81901 39769 1005 444 ΜΟΝΟΘΕΣΙΟ 38670 18929 17012 8428 21343 10352

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2002/2003

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΛΗΞΕΩΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2002/2003 Ώρα: 12:27:44 ΠΙΝΑΚΑΣ 18: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - ΗΜΟΤΙΚΑ - Σελίδα 1 από 16 ----------------------------------------------------------------------------------------T Α Ξ Η ---------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα: 09:55:11 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 107 5

Ώρα: 09:55:11 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 107 5 : Ηµ/νία:15/10/2009 sed02pin3 Ώρα: 09:55:11 Σελίδα 1 από 5 Γενικά Χαρακτηριστικά Εργαστήρια που χρησιµοποιούν Σχ. Αρ. Τµηµάτων Απ' αυτά Αρ.ολ/ων διδασκαλίας Αίθουσα ΥΠΑ, µονάδες που αποκλειστικά τµηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΥΠΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ

ΣΥΝΟΛΟ ΤΑΞΗ Α ΤΑΞΗ Β ΤΑΞΗ Γ ΥΠΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΝΟΜΟΣ ΦΟΡΕΑΣ sed03pin10 Ηµ/νία: 17/10/2007 ΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - ΓΥΜΝΑΣΙΑ - Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ 12601 3848 7139 2097 4120 1288 1342 463 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 970 319 582 197 306 94 82 28 ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ώρα: 11:02:55 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 86

Ώρα: 11:02:55 Σελίδα 2 από 5 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 86 : Ηµ/νία:11/06/2008 sed02pin3 Ώρα: 11:02:55 Σελίδα 1 από 5 Γενικά Χαρακτηριστικά Εργαστήρια που χρησιµοποιούν Σχ. Αρ. Τµηµάτων Απ' αυτά Αρ.ολ/ων διδασκαλίας Αίθουσα ΥΠΑ, µονάδες που αποκλειστικά τµηµάτων

Διαβάστε περισσότερα

:06/06/ : - ) sed01pin12 : 11:04: , IT1489

:06/06/ : - ) sed01pin12 : 11:04: , IT1489 : Ηµ/νία:06/06/2008 ΠΙΝΑΚΑΣ 12: ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ - ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ (ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ) sed01pin12 Ώρα: 11:04:22 ΜΑΘΗΤΕΣ(ΝΗΠΙΑ) ΤΩΝ ΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΓΓΕΓΡΑΜΜΕΝΟΙ Σελίδα 1 από 5 Νοµός ΓΕΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕ Υ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩ ΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕ Υ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩ ΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕ Υ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩ ΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. + ΚΕ Υ ΠΕ21-ΠΕ26 ΠΕ23 ΠΕ24 ΠΕ25 ΠΕ28 ΠΕ29 ΠΕ30 ΠΕ31ΕΠ. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η. 5. Σχετική αίτηση µαζί µε λεπτοµερείς οδηγίες θα χορηγείται από τις Υπηρεσίες Στατιστικής Νοµών σύµφωνα µε τον συνηµµένο πίνακα.

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η. 5. Σχετική αίτηση µαζί µε λεπτοµερείς οδηγίες θα χορηγείται από τις Υπηρεσίες Στατιστικής Νοµών σύµφωνα µε τον συνηµµένο πίνακα. Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η 1. Από τη Γενική Γραµµατεία Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Ελλάδος (Γ.Γ.ΕΣΥΕ) ανακοινώνεται, ότι όσοι επιθυµούν να εργασθούν ως Ιδιώτες Συνεργάτες στις διενεργούµενες απογραφές και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΘΗΝΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Οικονοµικό Έτος 2016 Νοµού ΣΥΝΟΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ 1. ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ/ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΙΕΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 1 ΕΒΡΟΥ 25513-50496 25513-50498 alieia@nomevrou.gr; 25513-50498 2 ΟΡΕΣΤΙΑ ΑΣ 25520-23433 saraglidou@pamth.gov.gr; 25520-23328 3 ΡΟ ΟΠΗΣ 25313-50241 25313-50240 aliias@pamth.gov.gr; 25310-36700 4 ΞΑΝΘΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΘΗΝΑ, ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ Οικονοµικό Έτος 2015 Νοµού ΣΥΝΟΛΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ-ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΕΣ 1. ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΚΑΤΑ ΝΟΜΟ/ΝΟΜΑΡΧΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

(Μέχρι σήµερα έχουν γίνει: 5 καταχωρήσεις)

(Μέχρι σήµερα έχουν γίνει: 5 καταχωρήσεις) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Υ.Π.ΕΝ. ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΣΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ Ο ΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ, ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ Ο ΟΣ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ Ο ΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ, ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ Ο ΟΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΛΗΘΥΣΜΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΙΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ Ο ΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ Ο ΟΣ, ΠΑΘΕ ΚΑΙ ΙΟΝΙΑ Ο ΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Στα πλαίσια πρακτικής άσκησης στο Παρατηρητήριο

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016 Αθήνα, 26-01-2016 Αρ. Πρωτ.: 8320 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 25/1/2016 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,306 1,549 1,502 0,945 0,686 0,644 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,361 1,621 1,546 0,993 0,734 0,723 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,339

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015 Αθήνα, 01-09-2015 Αρ. Πρωτ.: 88326 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 31/8/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,413 1,667 1,614 1,101 0,647 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,468 1,717 1,650 1,143 0,000 0,715 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,455 1,679

Διαβάστε περισσότερα

Ελάχιστη μοναδιαία αξία

Ελάχιστη μοναδιαία αξία ΠΙΝΑΚΑΣ 1 Εύρος διακύμανσης Κωδικός Περιφέρεια Ελάχιστη μοναδιαία αξία Μέγιστη μοναδιαία αξία 1 Βοσκότοπος 29,59 13.302,06 2 Αρόσιμη έκταση 36,02 25.039,94 3 Δενδρώνες- Αμπελώνες 44,21 14.591,53 ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Τεχνικό Προσωπικό των ήµων στις έδρες των Νοµών για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας κίνησης και οδοιπορικών εξόδων.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. Τεχνικό Προσωπικό των ήµων στις έδρες των Νοµών για την κάλυψη δαπανών εκτός έδρας κίνησης και οδοιπορικών εξόδων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ &.Ο ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡ/ΤΩΝ Αθήνα, 17 εκεµβρίου 2012 Αριθµ. Πρωτ.: 4782 Ταχ.Δ/νση:Σταδίου27 Ταχ. Κώδ.: 101 8 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

ιευθύνσεις ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (όπως ο πίνακας αποδεκτών)

ιευθύνσεις ευτεροβάθµιας Εκπαίδευσης (όπως ο πίνακας αποδεκτών) ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΧΑΝΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ /νση: Ρωµανού 3, Χαλέπα 73133 Χανιά Κρήτης Τηλ: 28210 23006 Fax: 28210 23003 Email: zema@chania.teicrete.gr Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015 Αθήνα, 18-12-2015 Αρ. Πρωτ.: 131956 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/12/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,357 1,603 1,553 1,036 0,763 0,674 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,413 1,654 1,603 1,080 0,806 0,741 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,385

Διαβάστε περισσότερα

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015

Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015 Αθήνα, 18-09-2015 Αρ. Πρωτ.: 95724 Μέσες Τιμές Λιανικής ανά Νομό για την 17/9/2015 ΑΤΤΙΚΗΣ 1,412 1,653 1,603 1,108 0,666 ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ 1,464 1,704 1,633 1,147 0,000 0,732 ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 1,437 1,667

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟ ΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟ ΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟ ΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΣΟ ΩΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΠΡΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΜΕΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟ Α 44.696.639.659,03 40.990.667.740,13 ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 5 Σεπτεμβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.: 33038 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ T.A ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat

Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη (1) (2) = (1) X 140 Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Λογιστικό έτος: 2011 Οργανική Μονάδα Έδρα Τοπική Αρμοδιότητα ΔΙΓΕΑΠ Εκμεταλλεύσεις Δαπάνη Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας κat Θράκης Κομοτηνή 467 65.380,00 ΔΑΟΚ Δράμας Δράμα ΠΕ Δράμας 100 14.000,00 ΔΑΟΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΦΥΣΙΚΗΣ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΦΥΣΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ - 68 Α Αθήνας (Π.Ε.) - 65 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΜΟΥΣΙΚΗΣ - 4 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΓΛΙΚΗΣ 55 Β Αθήνας (Π.Ε.) 74 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΜΟΥΣΙΚΗΣ 4 Γ Αθήνας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟ ΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟ ΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2012 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΣΟ ΩΝ ΚΑΙ ΕΞΟ ΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΟΙΚΗΣΗΣ 1. ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΣΟ ΩΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΠΡΟ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΕΙΣΠΡΑΧΘΕΝΤΑ ΜΕΤΑ ΜΕΙΩΣΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΕΣΟ Α 47.180.281.037,09 43.730.351.532,41 ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 31 Αυγούστου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:30420 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

: Ευαγγελιστρίας 2 : : Θ. Φλώρος : : :

: Ευαγγελιστρίας 2 : : Θ. Φλώρος : : : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ Ταχ. /νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες Τηλέφωνο Φαξ E-mail

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 29-12-23 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΟΔΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 23 (Προσωρινά στοιχεία) Η Δ/νση Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ποσό ,45, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ποσό ,45, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 27 Ιουνίου 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ ΑΥΤ/ΣΗΣ Αριθμ Πρωτ: 30260 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ ΤαχΔ/νση: Σταδίου 27 ΤαχΚωδ: 101 83- ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. 1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β, περίπτωση 17 και του άρθρου 259 του ν.

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. 1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β, περίπτωση 17 και του άρθρου 259 του ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 1 Μαρτίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:6261 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ I ΝΕΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ Α' ΔΙΜΗΝΟ ΤΩΝ ΕΤΩΝ 2011-2010 ΕΤΟΣ ΝΕΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ - ΕΙΔΟΣ ΠΛΗΡΗΣ ΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΥΣ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ - ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ 2011

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27-3 - 2019 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 22339 ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τ.Α. Β ΒΑΘΜΟΥ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αθήνα, 3-6- Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΟΔΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ (Προσωρινά στοιχεία) Η Δ/νση Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1 Εξέταση αιτημάτων 1Α και 1Β ανά υπηρεσία 1

Πίνακας 1 Εξέταση αιτημάτων 1Α και 1Β ανά υπηρεσία 1 Στους πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κάθε υπηρεσία (ΔΙ και ΤΙ) ως προς την εξέταση των αιτημάτων με βάση τα άρθρα 1Α και 1Β του ΚΕΙ (Πίνακας 1), το πλήθος

Διαβάστε περισσότερα

Α.Π. οικ. 12550/744/Φ15 Ταχ. /νση: Μεσογείων 119, 10192 Αθήνα Πληροφορίες: Ελ. Φέρτη, Χρ. Γιαννακίδου Τηλ.: 210-6965897, 210-6965982

Α.Π. οικ. 12550/744/Φ15 Ταχ. /νση: Μεσογείων 119, 10192 Αθήνα Πληροφορίες: Ελ. Φέρτη, Χρ. Γιαννακίδου Τηλ.: 210-6965897, 210-6965982 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ Αθήνα, 2-11-2012 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ Α.Π. οικ. 12550/744/Φ15

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ

ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ ΒΑΘΜΙΔΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΕΝΑ Α Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΩΓΗΣ 2 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ -17 Α Αθήνας (Π.Ε.) ΔΑΣΚΑΛΟΙ -32 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΑΓΩΓΗΣ 5 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΝΗΠΙΑΓΩΓΟΙ -22 Β Αθήνας (Π.Ε.) ΔΑΣΚΑΛΟΙ -16

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΖΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2015 2016

ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015-2015 2016 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 205-206 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΟΚΙΣΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΜΕΝΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ Γήπεδο: ΕΠΣ Ημαθίας, Παλατίτσια Ημαθίας 3 ης &4 ης ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ -ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΡΟΙΑ -26 ΙΟΥΛΙΟΥ 205 ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟ ΓΗΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΡ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 4 Ιανουαρίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.: 77 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ»

«ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΕΣΠΑ 214-22 Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου υναµικού, Εκπαίδευση και ια Βίου Μάθηση» (ΕΠ ΑΝΑ Ε ΒΜ) 214-22 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράµµατα (ΠΕΠ) 214 22 ΡΑΣΗ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 211-212

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET11: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET11: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει την ταξινόμηση (α) όλων των αστικών κέντρων και των πρωτευουσών των νομών της Ζώνης IV κατά πληθυσμιακό μέγεθος, (β) των αστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 212-213

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους

Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους Στοιχεία από το Survey: Β5: Εκτεταμένα Στοιχεία Σχολικών Μονάδων Στη συγκεκριμένη «ενότητα» δίνονται στοιχεία για τον αριθμό των Τμημάτων, τους ενεργούς Μαθητές και τους Εκπαιδευτικούς της κάθε σχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΓ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ 5 ΑΤΤΙΚΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ "ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΓΕΛ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 2 ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΓ ΜΟΝΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗΣ 5 ΑΤΤΙΚΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ ΓΕΛ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ- ΛΥΚΕΙΟΥ "ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" 2019 όπως ορίστηκαν από τις αντίστοιχες Διευθύνσεις Δ.Ε. Η κατανομή των σχολείων στα εξεταστικά κέντρα (σε όσες

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. 1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β, περίπτωση 17 και του άρθρου 259 του ν.

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. 1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β, περίπτωση 17 και του άρθρου 259 του ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 27 Απριλίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:14587 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΛΕΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Μπράτης Δημήτρης Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr Τηλ. 6974754 1179-144884 Fax: 14689 Παληγιάννης Βασίλειος Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. paligiannis@hotmail.gr Τηλ. 69747549 Fax: 14487

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΕΣ 20 Μαϊου 2012 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑ Ε.Μ.Π (Κτίριο Γκίνη) Πατησίων 42, Αθήνα 10682

ΕΚΛΟΓΕΣ 20 Μαϊου 2012 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑ Ε.Μ.Π (Κτίριο Γκίνη) Πατησίων 42, Αθήνα 10682 ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑ ΑΣ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΠΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑ Ε.Μ.Π (Κτίριο Γκίνη) Πατησίων 42, Αθήνα 10682 ΑΓ. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ ΑΜΦΙΣΣΑ ΑΡΤΑ ΒΕΡΟΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-6: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-6: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει την ταξινόμηση κατά πληθυσμιακό μέγεθος (α) όλων των αστικών κέντρων και των πρωτευουσών των νομών της Ζώνης IV και (β) των αστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Δ.Ο.Υ.Ϊ

ΠΙΝΑΚΑΣ 1 - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Δ.Ο.Υ.Ϊ ΠΙΝΑΚΑΣ 1 - ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ (Δ.Ο.Υ.Ϊ ΣΤΗΛΗ 1 ΣΤΗΛΗ 2 ΣΤΗΛΗ 3 ΣΤΗΛΗ 4 ΧΩΡΙΣΤΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΜΟΝΑΔΑ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ 2 ΕΔΑΦΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡ. 2 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 6 ΤΟΥ Ν. 4412/2016 (Α' 147) ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΑΞΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΡΑΣΗΣ «ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΜΕΣΩ ΠΑΡΟΧΗΣ ΚΑΤ

Διαβάστε περισσότερα

ποσό ,21, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ποσό ,21, προς καταβολή προνοιακών επιδομάτων στους κατά νόμο Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΞ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΔΑ: ΒΟΝ2Ν-Λ36 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 13 Ιανουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠ ΑΥΤ/ΣΗΣ Αριθμ Πρωτ: 1496 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΣΗΣ ΟΤΑ ΤαχΔ/νση: Σταδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 07 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τ.A. Αριθµ. Πρωτ.: 37055 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ T.A. Ταχ. /νση:

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Σ.ΕΠ.Ε.

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Σ.ΕΠ.Ε. ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ Σ.ΕΠ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Σταδίου 29 ΤΚ 10110 Αθήνα Internet: www.ypergka.gr e-mail: ypersepe@otenet.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΙ ΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ Τηλ: 210 3702401

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016 ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΜΕΑΕ ΚΑΙ ΚΕΔΔΥ (ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ Ε.Ε.Π. & Ε.Β.Π. 2010) 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΩΔΙΚΟΣ Σ.Μ.Ε.Α.Ε. + ΚΕΔΔΥ ΠΕ21-ΠΕ26 ΠΕ23 ΠΕ24 ΠΕ25 ΠΕ28 ΠΕ29 ΠΕ30 ΠΕ31ΕΠ. ΠΕ31ΚΙΝ ΠΕ31ΝΟ ΕΒΠ Α ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13 Ιανουαρίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τ.A. Αριθµ. Πρωτ.: 542 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας1: Πλήθος εκκρεμοτήτων ανά υπηρεσία (κατάσταση διαδικασία καταχώρησης+δικαιολογητικά) 1. Άρθρο 1Β ΚΕΙ

Πίνακας1: Πλήθος εκκρεμοτήτων ανά υπηρεσία (κατάσταση διαδικασία καταχώρησης+δικαιολογητικά) 1. Άρθρο 1Β ΚΕΙ Στους πίνακες που ακολουθούν απεικονίζονται οι εκκρεμότητες αιτημάτων με βάση τα άρθρα 1Α και 1Β του ΚΕΙ ανά υπηρεσία, καθώς και το χρονικό σημείο στο οποίο βρίσκεται η κάθε υπηρεσία (ΔΑΚ και ΤΑΚ) ως προς

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση της επικινδυνότητας των νομών της Ελλάδος με βάση τα τροχαία ατυχήματα το 2007

Εκτίμηση της επικινδυνότητας των νομών της Ελλάδος με βάση τα τροχαία ατυχήματα το 2007 Εκτίμηση της επικινδυνότητας των νομών της Ελλάδος με βάση τα τροχαία ατυχήματα το 2007 Κωνσταντίνος Ζοπουνίδης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης, Διευθυντής Εργαστηρίου Συστημάτων Χρηματοοικονομικής Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2014

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τ.A. Αριθµ. Πρωτ.: 52494/2013 ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ T.A. Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2014 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ )

ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ) ΠΙΝΑΚΑΣ Α1 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΤΟ ΥΠ.ΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2018 (ΑΛΛΟΓΕΝΕΙΣ/ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ) ΠΛΗΘΟΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΤΗΣΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Πηγή δεδομένων:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Πηγή δεδομένων: Πηγή δεδομένων: ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΥΠΕΠΘ 2004, 2005 και 2006 Έργο : ΜΕΛΕΤΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Πηγή : Διεύθυνση Οργάνωσης και Διεξαγωγής Εξετάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 10 3 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 173 119 49 587 Κλίνες 147 365 352 217 92 1.173 Μονάδες 3 2 19 29 10 63 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Μονάδες 1 3 11 2 3 20 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΡΑΜΑΣ Δωμάτια 73 173 222 68 49 585 Κλίνες 147 365 449 121 92 1.174 Μονάδες 3 2 19 28 10 62 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ.A ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ T.A ΑΘΗΝΑ , FAX:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ.A ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΩΝ T.A ΑΘΗΝΑ , FAX: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Μαρτίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Τ.A. Αριθµ.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2016 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πέρκας Στέλιος Τηλ

Πέρκας Στέλιος Τηλ Οι βάσεις των μεταθέσεων εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όλων των ειδικοτήτων Έτη 2010,2009, 2008, 2007 και 2006. Πέρκας Στέλιος Τηλ. 6976865548 2341022276 email: sperkas@sch.gr Οι βάσεις των

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2015

ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΚΕΝΑ ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑΝΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ 2015 ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Α ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Β ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. ΑΘΗΝΑΣ Γ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET11: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ SET11: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΔΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει την ταξινόμηση (α) όλων των αστικών κέντρων και των πρωτευουσών των νομών της Ζώνης IV κατά πληθυσμιακό μέγεθος, (β) των αστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μείωση των Οδικών Τροχαίων ατυχηµάτων κατά 7%

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Μείωση των Οδικών Τροχαίων ατυχηµάτων κατά 7% ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Πειραιάς, 9 Ιανουαρίου 1 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Μείωση των Οδικών Τροχαίων ατυχηµάτων κατά 7% Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ 37 ΚΟΙΝ: 15122, ΜΑΡΟΥΣΙ M. Σωτηράκου M. Κούβελου

Α. ΠΑΠΑΝ ΡΕΟΥ 37 ΚΟΙΝ: 15122, ΜΑΡΟΥΣΙ M. Σωτηράκου M. Κούβελου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ &ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ENIAIOΣ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ, ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΩΝ /ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β434Ν-ΑΓΝ. Αθήνα, 8 Σεπτεµβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

ΑΔΑ: Β434Ν-ΑΓΝ. Αθήνα, 8 Σεπτεµβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΟΤΑ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ /ΣΗΣ ΟΤΑ Ταχ. /νση: Σταδίου 27 Ταχ. Κωδ.: 10183 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες: Αν. Καραµατσούκης Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΙΟΧΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΠΡΟΣΟΧΗ: ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΕΝ ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ MEDISYSTEM ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ Αθήνα και προάστια

Διαβάστε περισσότερα

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume

Προσθήκες οικοδοµών Extensions of Built - properties. 'Ογκος Volume Σύνολο Χώρας 0 72.1 1.10.2.2 Greece, Total ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 7 0.71 10.02 0.0 EASTERN MAKEDONIA AND THRAKI ΝΟΜΟΣ ΡΑΜΑΣ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΝΟΜΟΣ ΡΟ ΟΠΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ΔΕ

1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ 2 ΔΕ Α/Α ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΦΟΡΕΑΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 13Η EBA (Π.Ε. ΛΑΣΙΘΙΟΥ) ΚΡΗΤΗΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

ΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ, ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ FAX ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Σ.ΕΠ.Ε.) Ιστοσελίδα Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης : www.yeka.gr E-Mails Σ.ΕΠ.Ε. : 1)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε.

ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΑΕΡΙΟΥ Α.Ε. Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δικτύου Διανομής της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου Α.Ε. για την περίοδο 2017-2021 ΠΥΡΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ, Λ. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 2-4, 11527

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΚΤ ΚΕΝΤΡΟ ΜΚΡ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ

ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΚΤ ΚΕΝΤΡΟ ΜΚΡ ΚΕΝΤΡΟ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΑΚΤ ΜΚΡ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟ-ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΑΚΤ ΜΚΡ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΟΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΟ ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ 1 ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΑΔΑ: ΩΧΜ4465ΦΘΕ-8ΙΜ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 2 Νοεμβρίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:33658 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιούλιος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 29 Σεπτεµβρίου 2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιούλιος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 29 Σεπτεµβρίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 29 Σεπτεµβρίου 2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιούλιος 2016 Κατά το µήνα Ιούλιο του έτους 2016, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήµατα, που συνέβησαν

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. 1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β, περίπτωση 17 και του άρθρου 259 του ν.

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ. 1. Τις διατάξεις του άρθρου 94 παρ. 3β, περίπτωση 17 και του άρθρου 259 του ν. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 29 Ιουνίου 2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:21528 ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

A. ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΠΑ.Κ.Ε.)

A. ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΤΠΕ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ (ΠΑ.Κ.Ε.) Πράξη: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ (ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ Τ.Π.Ε.)» A. ΣΥΣΤΑΔΕΣ ΚΛΑΔΩΝ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιούνιος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 31 Αυγούστου 2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιούνιος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. Πειραιάς, 31 Αυγούστου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 31 Αυγούστου 2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Κατά το µήνα Ιούνιο του έτους 2016, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήµατα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

ΔΡΑΣΗ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΕΣΠΑ 2014-2020 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση" (ΕΠ ΑΝΑΔΕΔΒΜ) 2014-2020 13 Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) 2014-2020 ΔΡΑΣΗ "ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Μαρούσι, 7/3/2013 Αρ. Πρωτ / Γ6 Βαθμός Προτερ. ΠΡΟΣ :

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Μαρούσι, 7/3/2013 Αρ. Πρωτ / Γ6 Βαθμός Προτερ. ΠΡΟΣ : Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-4: ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ

ΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΚΤΗ ΚΟ-Π-4: ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ Φεβρουάριος 2005 ΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΕΙΚΤΗ ΟΡΙΣΜΟΣ - ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ Ο δείκτης προσδιορίζει τον πληθυσμό και τη μεταβολή του ανά Περιφέρεια, Νομό και ήμο της Ζώνης IV. Η βελτίωση της μεταφορικής υποδομής επηρεάζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιανουάριος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ελαφρά. Τραυµατίες. Πειραιάς, 31 Μαρτίου 2016

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιανουάριος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ελαφρά. Τραυµατίες. Πειραιάς, 31 Μαρτίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 31 Μαρτίου 2016 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Κατά το µήνα Ιανουάριο του έτους 2016, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήµατα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές».

ΘΕΜΑ: «Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις περιφερειακές εκλογές». ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 4 Απριλίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 13703 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιανουάριος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 31 Μαρτίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Ιανουάριος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Πειραιάς, 31 Μαρτίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 31 Μαρτίου 2015 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ο ΙΚΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ: Κατά το µήνα Ιανουάριο του έτους 2015, τα Οδικά Τροχαία Ατυχήµατα, που συνέβησαν σε ολόκληρη τη

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226

Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Ανεξάρτητη Αρχή Αρμόδιος: Ν. Μακρυδάκης Τμήμα Επικοινωνίας & Διεθνών Σχέσεων Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2018 Αριθ. Πρωτ. :4226 Προς: κ.κ. Αντιπεριφερειάρχες

Διαβάστε περισσότερα