ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ. Κώδικας Συμπεριφοράς

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ. Κώδικας Συμπεριφοράς"

Transcript

1 ΠΡΟΣΧΕ ΙΟ Κώδικας Συμπεριφοράς

2 Κώδικας Συμπεριφοράς Εισαγωγή O Flint Group είναι πλήρως προσηλωμένος στις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές, στην προσωπική ακεραιότητα και στη συμμόρφωση με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς («Κώδικας Συμπεριφοράς» ή «Κώδικας») και με όσους νόμους αφορούν τον Flint Group σε όσες χώρες δραστηριοποιείται. Η υπόληψη του Flint Group ως υπεύθυνης επιχείρησης παίζει σπουδαίο ρόλο στην επιχειρηματική του επιτυχία. Η υπόληψή μας πηγάζει από τις πέντε κατευθυντήριες αρχές μας, οι οποίες ορίζουν τον πυρήνα της συμπεριφοράς και της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας: Οι πελάτες μας βρίσκονται στο επίκεντρο όσων κάνουμε. Όλοι συνεισφέρουν στην επιτυχία μας. Η ακεραιότητά μας είναι αδιαπραγμάτευτη. Η διαρκής βελτίωση οδηγεί τις επιδόσεις μας και στηρίζει τις βλέψεις μας για την επίτευξη αριστείας. Η ηγετικότητα και η ομαδική δουλειά είναι προϋποθέσεις για να επιτύχουμε τους στόχους μας. Αυτές οι αξίες εκφράζονται μέσω των αρχών και προτύπων συμπεριφοράς που ορίζονται στον Κώδικα Συμπεριφοράς μας. Ορίζουν πώς διαχειριζόμαστε τις οικονομικές, τις κοινωνικές, τις σχετικές με την ασφάλεια και τις περιβαλλοντικές όψεις των δραστηριοτήτων μας ανά τον κόσμο. Αυτός ο Κώδικας Συμπεριφοράς θα συμπληρωθεί με λεπτομερέστερες πολιτικές και διαδικασίες που θα αφορούν σε συγκεκριμένα πεδία συμμόρφωσης.

3 Πίνακας περιεχομένων Ενότητα 1. Εφαρμογή του Κώδικα στον Flint Group και σε Τρίτα Μέρη Ενότητα 2. Συμμόρφωση με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς και τη νομοθεσία Ενότητα 3. Επιχειρηματική δεοντολογία Ενότητα 4. Ασφάλεια, υγεία και περιβάλλον Ενότητα 5. Συνθήκες εργασίας Ενότητα 6. Εμπιστευτικές πληροφορίες Ενότητα 7. Συγκρούσεις συμφερόντων Ενότητα 8. ωροδοκία και διαφθορά Ενότητα 9. Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων Ενότητα 10. Απάτη και παράνομες πρακτικές Ενότητα 11. Ρύθμιση εμπορικών δραστηριοτήτων Ενότητα 12. Αντιμονοπωλιακή νοµοθεσία και δίκαιο του ανταγωνισμού Ενότητα 13. Επίσημες έρευνες Ενότητα 14. Ανάμειξη σε πολιτικά ζητήματα Ενότητα 15. Καταγραφή συναλλαγών και αρχεία του Flint Group Ενότητα 16. Χρήση των στοιχείων ενεργητικού του Flint Group Ενότητα 17. ιαδίκτυο και ιμέιλ Ενότητα 18. Συμβουλές για θέματα ηθικής και καταγγελία παραβιάσεων Ενότητα 19. ιαχείριση του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς και παραίτηση 1. Εφαρμογή του Κώδικα στον Flint Group και σε Τρίτα Μέρη Flint Group Σκοπός του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς είναι να ορίσει τα γενικά πρότυπα ηθικής και νόμιμης συμπεριφοράς του Flint Group. Αυτός ο Κώδικας διέπει τις πράξεις και τις εργασιακές σχέσεις μεταξύ υπαλλήλων,1 στελεχών και διευθυντών του Flint Group, από τη μία, και από την άλλη πιθανών πελατών, προμηθευτών, διανομέων, πρακτόρων, ανταγωνιστών, κρατικών ή αυτοδιοίκητων υπηρεσιών, των ΜΜΕ και όσων άλλων έρχονται σε επαφή με τον Flint Group. Τρίτα Μέρη Μέσω κατάλληλων συμβατικών διευθετήσεων, οι σύμβουλοι, οι πράκτορες, οι διανομείς, οι πάροχοι υπηρεσιών και οι προμηθευτές («Τρίτα Μέρη») του Flint Group απαιτείται εξίσου να συμμορφωθούν με τις αρχές που περιέχει ο παρών Κώδικας Συμπεριφοράς και αφορούν στις συναλλαγές τους με τον Flint Group ή εκ μέρους αυτού. Επιπλέον, τα Τρίτα Μέρη πρέπει να σέβονται ότι οι υπάλληλοι του Flint Group δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς και να μην παροτρύνουν τους υπαλλήλους μας να παραβιάζουν τον Κώδικα με κανέναν τρόπο. 1Για τους σκοπούς του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς, ο όρος «υπάλληλος» περιλαμβάνει τους προσωρινούς και τους μόνιμους υπαλλήλους καθώς και τους συμβασιούχους.

4 2. Συμμόρφωση με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς και τη νομοθεσία Καθένας από εμάς έχει την ευθύνη να εργάζεται με ακεραιότητα όταν ενεργεί εκ μέρους του Flint. Group Σε κάθε χώρα που δραστηριοποιούμαστε, όλοι οι υπάλληλοι του Flint Group οφείλουν να γνωρίζουν τους νόμους, τους κανόνες και τους κανονισμούς που σχετίζονται με τον εκάστοτε ρόλο και τις ευθύνες μας η άγνοια του νόμου δεν είναι αποδεκτός λόγος για μη συμμόρφωση. Όλοι οι υπάλληλοι οφείλουν να συμμορφώνονται με τη νομοθεσία, με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς καθώς και με τις πολιτικές του Flint Group και τις ελάχιστες νόμιμες πολιτικές που αφορούν στον ρόλο και στις ευθύνες που τους έχουν ανατεθεί. Επιπλέον, όσοι κατέχουν διευθυντικές θέσεις έχουν ειδική ευθύνη να δείχνουν το καλό παράδειγμα ενεργώντας με μεγάλη ακεραιότητα. Θα πρέπει να επιδιώκουν να εξασφαλίσουν ότι οι υπάλληλοι τους οποίους επιβλέπουν είναι εκπαιδευμένοι, γνωρίζουν και συμμορφώνονται με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς. Αν αντιληφθείτε συμπεριφορά που φαίνεται να παραβιάζει τον νόμο, τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς ή τις πολιτικές του Flint Group και τις ελάχιστες νόμιμες πολιτικές, είναι ευθύνη σας να το καταγγείλετε με έναν από τους μηχανισμούς υποβολής αναφορών που περιγράφονται στο Άρθρο 18, «Ηθικές συμβουλές και καταγγελία παραβιάσεων». Αν δεν γνωρίζετε με σιγουριά τι να κάνετε σε μια περίπτωση, ανατρέξτε στη σχετική ενότητα του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς, μιλήστε με τον μάνατζέρ σας ή, αν προτιμάτε, επικοινωνήστε με ένα από τα άλλα σημεία επαφής που αναφέρονται στο παρόν έγγραφο. Ο Flint Group θα αντιμετωπίσει κάθε παραβίαση του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς με σοβαρότητα, ανεξαρτήτως του πόσο μικρή ή ασήμαντη κι αν φαίνεται η παραβίαση. Όλες οι παραβιάσεις, ακούσεις ή εκούσιες, θα ερευνηθούν αμέσως και η αποδεδειγμένη μη συμμόρφωση ενδέχεται να επισύρει σοβαρές πειθαρχικές επιπτώσεις, μεταξύ των οποίων η διακοπή της εργασιακής σχέσης. Επιπλέον, οποιοδήποτε Τρίτο Μέρος δεν σεβαστεί τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς ενδέχεται να υποστεί τερματισμό ή μη ανανέωση της σύμβασής του. Αν ο ς Flint Group καθορίσει ότι η παραβίαση του παρόντος Κώδικα ενδέχεται να είναι και παραβίαση της ισχύουσας νομοθεσίας, το ζήτημα θα ερευνηθεί και, αν χρειάζεται, θα παραπεμφθεί στις αρμόδιες αρχές. Ο Κώδικάς μας δεν αποτελεί σύμβαση. εν εκχωρεί κανένα συγκεκριμένο δικαίωμα απασχόλησης και δεν εγγυάται απασχόληση για καμία συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Ο Flint Group σέβεται και υποστηρίζει το πνεύμα του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ ( Είναι σημαντικό να αναλογιζόμαστε διαρκώς τη συμπεριφορά μας αναρωτηθείτε τα παρακάτω: Συμπεριφέρθηκα σύμφωνα με τις αξίες μας; Συμμορφώθηκα με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς και τη νομοθεσία; Αν η υπόθεση εμφανιζόταν στην εφημερίδα θα αισθανόμουν άνετα με την απόφαση που πήρα; Νιώθω ότι αυτός είναι ο σωστός τρόπος δράσης;

5 Θα ένιωθα περηφάνια για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερθήκαμε σε αυτήν την περίσταση; Πώς θα ένιωθα αν τα πράγματα αντιστρέφονταν και δεχόμουν εγώ τη συμπεριφορά αυτή; Είναι η απόφαση που πήρα δίκαιη, επαγγελματική και βασισμένη στα γεγονότα; Έχει η συμπεριφορά μου επηρεάσει αρνητικά ή δυσμενώς άλλο άτομο χωρίς βάσιμη και εύλογη αιτία; Έχω επιτρέψει στα προσωπικά μου συμφέροντα ή στην προσωπική μου κρίση να επηρεάσουν τη συμπεριφορά μου; 3. Επιχειρηματική δεοντολογία Πέρα από τη συμμόρφωση με τους νόμους, όλοι οι υπάλληλοι του Flint Group και τα Τρίτα Μέρη οφείλουν να τηρούν υψηλά επίπεδα επιχειρηματικής και προσωπικής δεοντολογίας κατά την εκπλήρωση των καθηκόντων και ευθυνών που τους έχουν ανατεθεί. Για να γίνει αυτό, πρέπει να επιδεικνύουν ειλικρίνεια, ακεραιότητα και ορθή κρίση σε κάθε πτυχή των συναλλαγών τους με άλλους υπαλλήλους του Flint Group, με το κοινό, με την επιχειρηματική κοινότητα, με τους πελάτες, τους προμηθευτές, τους ανταγωνιστές και με τις κρατικές και ρυθμιστικές αρχές. Η δεοντολογική επιχειρηματική συμπεριφορά ενδέχεται να υπερβαίνει τον πήχη που ορίζει ο νόμος. Η πολιτική του Flint Group είναι να ενεργούμε σε συμφωνία με τα υψηλότερα επίπεδα δεοντολογίας σε καθεμιά από τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε, ώστε η ακεραιότητα και η ειλικρίνεια του Flint,Group των στελεχών και των υπαλλήλων του να μην επιδέχονται αμφισβήτηση. 4. Ασφάλεια, υγεία και περιβάλλον Ο Flint Group είναι προσηλωμένος στη διεξαγωγή των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του σε συμφωνία με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για την ασφάλεια, την υγεία, το περιβάλλον και τον χώρο εργασίας, και με τρόπο που σέβεται στο μέγιστο βαθμό την ασφάλεια και την υγεία των υπαλλήλων του και την προστασία του περιβάλλοντος. Επομένως, ο Flint Group ζητά από τους υπαλλήλους του να κάνουν ό,τι μπορούν για να τηρούν το γράμμα και το πνεύμα των σχετικών νόμων και κανονισμών και τα παρακάτω απαραίτητα στοιχεία της πολιτικής της εταιρείας για την ασφάλεια, την υγεία και το περιβάλλον: Ζητούμε από κάθε υπάλληλο να φέρει την ευθύνη της προσωπικής του ασφάλειας και να συμπεριφέρεται με ασφάλεια. Επιπλέον, ζητούμε από τους υπαλλήλους να συμβουλεύουν αμέσως όποιον συνάδελφό τους δουν να κάνει κάτι επικίνδυνο. Οι μηδενικοί τραυματισμοί στον χώρο εργασίας είναι θεμελιώδης στόχος του Flint Group Όλες οι δραστηριότητες στον χώρο εργασίας θα έχουν ως οδηγό τους αυτόν τον στόχο όταν εξετάζονται νέες ή υφιστάμενες εργασιακές διαδικασίες και όταν αναπτύσσεται ή σχεδιάζεται ένα προϊόν. Ο Flint Group είναι προσηλωμένος στην παροχή ενός ασφαλούς χώρου εργασίας στους υπαλλήλους του. Θα παράσχουμε τα εργαλεία και την εκπαίδευση που χρειάζονται ώστε οι υπάλληλοί μας να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με ασφάλεια.

6 Θα συμμορφωνόμαστε με όλους τους τοπικούς κανόνες, νόμους, κανονισμούς ή με τα πρότυπα του Flint Group ό,τι είναι αυστηρότερο. Θα χρησιμοποιήσουμε προνοητικά εργαλεία και τεχνικές για τον σκοπό αυτό και για να είμαστε προετοιμασμένοι για νόμους που ίσως δημιουργήσουν νέους κανονισμούς. Ο Flint Group θα χρησιμοποιεί μόνο προμηθευτές υλικών και συμβασιούχους που έχουν εγκριθεί από τις κατάλληλες ρυθμιστικές αρχές. Ζητούμε από τους προμηθευτές και τους συμβασιούχους να συμμερίζονται τις απόψεις μας για την ασφάλεια στον χώρο εργασίας και την προστασία του περιβάλλοντος. Ο Flint Group θα κάνει ό,τι μπορεί για να μειώσει τη ρύπανση που οφείλεται σε απορρίψεις και εκπομπές. Θα εξοικονομούμε ενέργεια σε όλο τον κύκλο ζωής των προϊόντων μας. Επιπλέον, θα χρησιμοποιούμε στοιχεία για την ασφάλεια, την υγεία και το περιβάλλον για να παρέχονται οι σωστές πληροφορίες στους υπαλλήλους και στους πελάτες ώστε να μπορούν να εργάζονται με ετικέτες «fully compliant» («πλήρης συμμόρφωση») και με φύλλα δεδομένων ασφαλείας (Safety Data Sheets). 5. Συνθήκες εργασίας 1. Καταναγκαστική εργασία Ο Flint Group καταδικάζει την καταναγκαστική ή υποχρεωτική εργασία και συμμορφώνεται με τους σχετικούς νόμους κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται. 2. Παιδική εργασία Ο Flint Group αναγνωρίζει το δικαίωμα κάθε παιδιού να είναι προστατευμένο από την οικονομική εκμετάλλευση και συμμορφώνεται με τους νόμους κάθε χώρας στην οποία δραστηριοποιείται που αφορούν στην ελάχιστη ηλικία των υπαλλήλων που προσλαμβάνει. Πέραν αυτού, ο Flint Group τηρεί πάντα τη ιακήρυξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των παιδιών. ( child1959.pdf) 3. Ισονομία Ο Flint Group αναγνωρίζει την αξιοπρέπεια καθενός από τους υπαλλήλους του και το δικαίωμα τους να εργάζονται σε έναν χώρο χωρίς παρενόχληση, κακομεταχείριση ή ξυλοδαρμό. Οι αποφάσεις για τις προσλήψεις, τις αμοιβές, τις παροχές, τις προαγωγές, τις απολύσεις ή τις συνταξιοδοτήσεις βασίζονται μόνο στην ικανότητα του υπαλλήλου να κάνει μια δουλειά. Ο Flint Group δεν κάνει διακρίσεις εις βάρος κανενός βάσει γνωρίσματος που προστατεύεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Απεναντίας, πάντοτε όποτε η ισχύουσα νομοθεσία δεν καλύπτει ή δεν προβλέπει κάτι, θα διασφαλίζει ότι κανείς δεν υφίσταται διάκριση εξαιτίας φυλής, θρησκεύματος, αναπηρίας, φύλου, οικογενειακής κατάστασης ή μητρότητας, θρησκευτικών ή πολιτικών πεποιθήσεων, ηλικίας ή σεξουαλικού προσανατολισμού. 4. Εργατική νομοθεσία και ελάχιστες νόμιμες πολιτικές Ο Flint Group συμμορφώνεται με τους ισχύοντες εργατικούς νόμους, τους κανονισμούς και τα βιομηχανικά πρότυπα σε κάθε χώρα στην

7 οποία απασχολούμε προσωπικό. Στους υπαλλήλους του Flint Group θα προσφέρονται δίκαιες αμοιβές για τις υπηρεσίες που παρέχουν. Ο Flint Group προσδοκά πλήρως ότι οι υπάλληλοί του ανά τον κόσμο δεν θα υποστούν κανενός είδους παρενόχληση, εκφοβισμό, ασεβή συμπεριφορά, απειλητικό εργασιακό περιβάλλον κτλ. 5. Οικουμενική ιακήρυξη του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα ικαιώματα Ο Όμιλος Flint σέβεται και υποστηρίζει το πνεύμα της Οικουμενικής ιακήρυξης του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα ικαιώματα ( index.shtml). 6. Εμπιστευτικές πληροφορίες Ο Flint Group πιστεύει ότι οι πληροφορίες που του ανήκουν είναι σημαντικό στοιχείο του ενεργητικού του για την εκτέλεση των δραστηριοτήτων του και απαγορεύει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση ή αποκάλυψη των πληροφοριών αυτών. Ο Flint Group κατά καιρούς λαμβάνει από άλλες εταιρείες εμπιστευτικές πληροφορίες που προστατεύονται από συμβάσεις εμπιστευτικότητας και οι υπάλληλοί του θα πρέπει να προστατεύουν αυτές τις πληροφορίες όπως απαιτούν οι συμβάσεις. Ο Flint Group σέβεται τα

8 δικαιώματα που έχουν οι άλλες εταιρείες επί των πληροφοριών που τους ανήκουν και απαιτεί από τους υπαλλήλους του να συμμορφώνονται πλήρως με το γράμμα και το πνεύμα των ισχυόντων νόμων και κανονισμών που προστατεύουν αυτά τα δικαιώματα. Όσες μη δημόσιες πληροφορίες αφορούν στον Flint Group ή στις επιχειρήσεις του, στους υπαλλήλους, στους πελάτες και στους προμηθευτές του είναι εμπιστευτικές. Οι υπάλληλοι, τα στελέχη και οι διευθυντές του Flint Group, έρχονται σε επαφή με εμπιστευτικές πληροφορίες. Αυτές οι εμπιστευτικές πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για τον επιχειρηματικό σκοπό για τον οποίο προορίζονται. Οι εμπιστευτικές πληροφορίες δεν πρέπει να κοινοποιούνται σε κανέναν έξω από τον Flint Group, συμπεριλαμβανομένων φίλων και συγγενών, ή σε άλλους υπαλλήλους που δεν χρειάζονται τις πληροφορίες για να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.οι υπάλληλοι του Flint Group ίσως ζητηθεί να υπογράψουν συγκεκριμένες συμβάσεις εμπιστευτικότητας στη διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης με τον Flint Group και για αυτόν τον λόγο η μη εξαντλητική λίστα εμπιστευτικών πληροφοριών που ακολουθεί ίσως χρησιμεύσει ως οδηγός, αλλά ας μη θεωρηθεί καταληκτική ως προς το περιεχόμενο ή το εύρος. Οι υπάλληλοι του Flint Group παραμένουν, στα όρια της ισχύουσας νομοθεσίας ή δικαιοδοσίας, υποχρεωμένοι να διατηρούν εμπιστευτικές όλες τις πληροφορίες ακόμη και μετά τη λήξη της εργασιακής τους σχέσης με τον Flint Group. Ο παρακάτω μη εξαντλητικός κατάλογος αναφέρει μερικές εμπιστευτικές πληροφορίες: Τα τρέχοντα και τα προβλεπόμενα αποτελέσματα του Flint Group πριν τα δημοσιεύσει ο Flint Group. Εμπορικά μυστικά, στα οποία περιλαμβάνονται επιχειρηματικές ή τεχνικές πληροφορίες, όπως συνθέσεις, προγράμματα, μέθοδοι, διαδικασίες, τεχνικές, συλλογές ή πληροφορίες που είναι πολύτιμες γιατί δεν είναι γενικά γνωστές. Όλα τα δικαιώματα επί εφεύρεσης ή διαδικασίας την οποία ανέπτυξε υπάλληλος χρησιμοποιώντας τις εγκαταστάσεις ή εμπορικά μυστικά του Flint Group, ή η οποία προέκυψε από εργασία του Flint Group ή η οποία σχετίζεται με τις δραστηριότητες του Ομίλου Flint. Στοιχεία πελατών, προσφορές, τιμολογήσεις και όροι συνεργασίας. Στοιχεία προμηθευτών, προσφορές, τιμολογήσεις και όροι συνεργασίας. ιαδικασίες παραγωγής, δυνατότητες και παραγόμενο προϊόν. Πληροφορίες που ανήκουν στον Όμιλο, όπως κατάλογοι πελατών και εμπιστευτικές πληροφορίες για πελάτες. Όλες οι δημοσιοποιήσεις και δημοσιεύσεις που αφορούν στον Flint Group (εκτός από τις απλές εταιρικές ανακοινώσεις) πρέπει να έχουν πρώτα εγκριθεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο. 7. Συγκρούσεις συμφερόντων Οι συγκρούσεις συμφερόντων μπορούν να βλάψουν τις σχέσεις του Flint Group με τους πελάτες τους και τη φήμη του, καθώς και να έχουν νομικές συνέπειες για τον Flint Group. Επομένως, η επικοινωνία και η επαγρύπνηση είναι απαραίτητες για να μην εμπλέκεστε σε καταστάσεις όπου τα προσωπικά σας συμφέροντα ή σχέσεις συγκρούονται με τα δικά μας ή με των πελατών μας. Πρέπει να σας διακρίνει επαγγελματισμός, απροκαταληψία και αμεροληψία όταν εκπροσωπείτε εμάς και συνεργάζεστε με τους πελάτες μας. Είναι σημαντικό να αποφεύγεται

9 ακόμη και η υποψία σύγκρουσης συμφερόντων. Οι αποφάσεις που λαμβάνετε δεν πρέπει να επηρεάζονται ή να φαίνεται ότι επηρεάζονται από προσωπικές ή ιδιωτικές ευκαιρίες ή σχέσεις, από πιθανό χρηματικό όφελος ή από άλλο όφελος προς εσάς ή προς τρίτο μέρος, συμπεριλαμβανομένων φίλων, συγγενών ή συνεργατών. Οι συγκρούσεις συμφερόντων μπορεί να αφορούν, μεταξύ άλλων, σε: εξωτερική δουλειά ή απασχόληση εξωτερική επιχειρηματική σχέση με ή ενδιαφέρον για πελάτη ή ανταγωνιστή επιχειρηματική σχέση εκ μέρους του Flint Group με συγγενή ή προσωπικό φίλο ή με εταιρεία την οποία ελέγχει τέτοιο άτομο θέση από την οποία επηρεάζετε ή ελέγχετε την αμοιβή συγγενή ή συντρόφου σας αποδοχή προσωπικών οφελών, όπως κάτι περισσότερο από ένα απλό δώρο ή μια έξοδο για διασκέδαση, από άτομο ή οργανισμό που έχει ή πρόκειται να έχει οποιαδήποτε επιχειρηματική συναλλαγή με τον Flint Group. Οι υπάλληλοι οφείλουν διαρκώς να αποκαλύπτουν στους ανωτέρους τους κάθε κατάσταση στην οποία ενδέχεται να ανακύψει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ ενός υπαλλήλου και του Flint Group. Η αποκάλυψη κάθε ενδεχόμενης σύγκρουσης με εκ των προτέρων ειδοποίηση του μάνατζερ/επιβλέποντα του υπαλλήλου είναι πολύ σημαντική για την πλήρη συμμόρφωση με τον παρόντα Κώδικα. 8. ωροδοκία και διαφθορά Κάθε υπάλληλος, διευθυντής, στέλεχος, Τρίτο Μέρος και οποιοσδήποτε άλλος δρα για ή εκ μέρους του Flint Group έχει την υποχρέωση να διασφαλίζει ότι ο Flint Group δεν εμπλέκεται σε ενέργειες διαφθοράς. Αυτή η υποχρέωση ισχύει εξίσου σε όλες τις επιχειρηματικές μας συναλλαγές ανά τον κόσμο, ανεξαρτήτως του τι φαίνεται να είναι εθιμικό ή απαραίτητο σε έναν τόπο. Ο Flint Group απαγορεύει ρητά τη δωροδοκία και τη διαφθορά κάθε μορφής, άμεση ή έμμεση, στις συναλλαγές μας σε όλα τα μέρη του κόσμου στα οποία δραστηριοποιούμαστε. Αυτό ισχύει για όλους τους υπαλλήλους του Flint Group, τους συνεργάτες του και τα Τρίτα Μέρη που συναλλάσσονται με άλλους εκ μέρους του Flint Group. Ειδικότερα, ο Flint Group απαγορεύει να παρέχονται ή να λαμβάνονται προσφορές, υποσχέσεις, δώρα ή εξουσιοδότηση για πληρωμή ή άλλο όφελος, χάρη ή φιλοξενία με άμεσο ή έμμεσο τρόπο προς: οποιονδήποτε κρατικό αξιωματούχο με σκοπό ή πρόθεση να επηρεαστεί οποιαδήποτε δράση ή μη δράση ή απόφαση να αποκτηθεί ή να διατηρηθεί μια δουλειά ή ένα επιχειρηματικό πλεονέκτημα για τον Flint Group οποιονδήποτε άλλο με σκοπό ή πρόθεση να επηρεαστεί αυτό ή άλλο άτομο ώστε να κάνει τη δουλειά του με μη ορθό τρόπο ή να επιβραβευθεί για αυτό. Η έννοια «κυβερνητικός αξιωματούχος» περιλαμβάνει κάθε άτομο με δημόσιο αξίωμα ή υπάλληλο σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και σε οποιοδήποτε επίπεδο με εργοδότη το κράτος, νομικό πρόσωπο υπό την ιδιοκτησία ή τον έλεγχο του κράτους, (π.χ. πανεπιστήμιο ή επιχείρηση κοινής ωφέλειας), πολιτικό κόμμα ή δημόσιο διεθνή οργανισμό (π.χ. Ερυθρός Σταυρός).

10 Ανεξαρτήτως των τοπικών πρακτικών, ο Flint Group δεν επιτρέπει σε καμία περίπτωση να γίνονται «πληρωμές διευκόλυνσης» δηλαδή πληρωμές σε κρατικούς αξιωματούχους για συνήθεις γραφειοκρατικές διαδικασίες (όπως διεκπεραίωση εντύπων, έκδοση αδειών κτλ.) με σκοπό να επιταχυνθεί η εκτέλεση καθηκόντων (δηλαδή κάτι που ήδη υποχρεούνται να κάνουν). Στις «πληρωμές διευκόλυνσης» δεν περιλαμβάνονται πληρωμές τελών που προβλέπονται από τους τοπικούς νόμους ή κανονισμούς υπέρ της κρατικής αρχής. Πρέπει επίσης να γνωρίζουμε ότι οι εμπορικές συνεννοήσεις, όπως η παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών ή οι συμφωνίες για καταβολή προμήθειας, καθώς και οι δωρεές σε φιλανθρωπικά σωματεία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν για να συγκαλύψουν δωροδοκία. Κάθε συνεννόηση με Τρίτο Μέρος και κάθε φιλανθρωπική δωρεά μπορεί να γίνει μόνο σε συμφωνία με τις πολιτικές του Flint Group. Ο Flint Group ενθαρρύνει την ανοιχτή και χωρίς καθυστέρηση καταγγελία κάθε περιστατικού μη συμμόρφωσης ή απόπειρας ή υποψίας μη συμμόρφωσης με αυτήν τη διάταξη του Κώδικα Συμπεριφοράς. Κανείς δεν θα πρέπει να παραβλέπει περιστατικά δωροδοκίας, απόπειρες δωροδοκίας ή σημάδια ενδεχόμενης δωροδοκίας. A. Εμπορική δωροδοκία Ο Flint Group δεν ανέχεται την προσφορά, την πραγματοποίηση, τη ζήτηση ή τη λήψη πληρωμών σε χρήμα ή σε είδος (δώρα, χάρες, φιλανθρωπικές δωρεές κτλ.) που έχουν σκοπό να επηρεαστούν άτομα ώστε να παραχωρήσουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στον Flint Group ή να λάβουν επιχειρηματική απόφαση υπέρ του Flint Group ή που γίνονται με πρόθεση να μην ακολουθηθεί μια προβλεπόμενη διαδικασία. Στόχος του Flint Group είναι να συμμετέχει στον εμπορικό ανταγωνισμό στη βάση καλύτερων προϊόντων, καλύτερων υπηρεσιών και καλύτερων τιμών. Η εμπορική δωροδοκία με σκοπό να συνεχιστεί ένα υπάρχον έργο ή να κερδιστεί ένα νέο έργο δεν είναι αποδεκτή και απαγορεύεται σε κάθε περίπτωση. Τέτοιες πράξεις, εκτός του ότι παραβιάζουν την παρούσα διάταξη του Κώδικα Συμπεριφοράς, ενδέχεται να παραβιάζουν και την ισχύουσα νομοθεσία και να επισύρουν στον υπάλληλο πρόστιμα ή/και ποινή φυλάκισης. Η παρούσα διάταξη δεν απαγορεύει καθιερωμένες παροχές όπως διαπραγματευμένες επιστροφές χρημάτων (prebates/rebates) ή μπόνους σε πελάτες ή προγράμματα χρηματοδότησης πελατών με νομικά πρόσωπα ή με τους ιδιοκτήτες τέτοιων νομικών προσώπων. B. ώρα, διασκέδαση και χορηγίες ώρα και προσκλήσεις για διασκέδαση που έχουν δοθεί ή ληφθεί ως επιβράβευση ή ενθάρρυνση για προνομιακή μεταχείριση δεν επιτρέπονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις η παροχή και η λήψη μικρής αξίας δώρων και προσκλήσεων για διασκέδαση είναι αποδεκτή. Ένα γεύμα εργασίας, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ένας χαλαρός τρόπος ανταλλαγής πληροφοριών. Παρά ταύτα, ανάλογα με το μέγεθος, τη συχνότητα και τις περιστάσεις στις οποίες προσφέρονται, ίσως συνιστούν δωροδοκίες, πολιτικές πληρωμές ή αθέμιτη επιρροή. Καθοριστική είναι η ερώτηση αν τα δώρα ή οι προσκλήσεις για διασκέδαση θα μπορούσαν να προοριστούν ή ακόμη και να ερμηνευτούν εύλογα ως επιβράβευση ή ενθάρρυνση για χάρη ή προνομιακή μεταχείριση. Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε απαγορεύονται από την πολιτική του Flint Group. Ανταλλαγές δώρων και προσκλήσεων για διασκέδαση, συμπεριλαμβανομένης της πληρωμής ταξιδιωτικών εξόδων, και κάθε συνεννόηση για χορηγία, πρέπει να είναι σε συμφωνία με την πολιτική του Flint Group.

11 ώρα, συμπεριλαμβανομένης φιλοξενίας κάθε μορφής, δεν μπορούν να δοθούν άμεσα ή έμμεσα σε κρατικούς αξιωματούχους χωρίς να έχει προηγηθεί η έγκριση του νομικού τμήματος του Flint Group. Υπηρεσίες και χάρες, συμπεριλαμβανομένης της παροχής μετρητών, ταξιδιών ή άλλων οφελών, δεν μπορούν να παρασχεθούν άμεσα ή έμμεσα σε κρατικούς αξιωματούχους σε καμία περίπτωση. Να έχετε πάντοτε κατά νου την ακεραιότητα είμαστε σίγουροι ότι έχουμε συμπεριφερθεί με τρόπο που αντέχει στην έρευνα όσον αφορά στα δώρα και στη φιλοξενία που έχουμε δώσει ή λάβει; 9. Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων Νομιμοποίηση παράνομων εσόδων είναι η διαδικασία συγκάλυψης της πηγής χρημάτων που αποκτήθηκαν με παράνομα μέσα μέσω νόμιμων επιχειρηματικών συναλλαγών. Όσοι εργάζονται για ή εκ μέρους του Flint Group δεν πρέπει ποτέ να επιτρέψουν στον εαυτό τους να χρησιμοποιηθούν για ή να αποτελέσουν όχημα για νομιμοποίηση παράνομων εσόδων, χρηματοδότηση εγκληματικών δραστηριοτήτων ή υποστήριξη παράνομων δραστηριοτήτων. Όσοι εργάζονται για ή εκ μέρους του Flint Group δεν πρέπει να επιτρέπουν να χρησιμοποιούνται πόροι ή συστήματα του Flint Group για εγκληματικές ή παράνομες δραστηριότητες και οφείλουν να επιδεικνύουν τη δέουσα προσοχή αν αντιληφθούν συναλλαγές ή δραστηριότητες που φαίνονται ασυνήθιστες ή αν τους ζητηθεί να κάνουν κάτι που δεν συμμορφώνεται πλήρως με τις απαιτήσεις μας για τις διαδικασίες εκτίμησης επικινδυνότητας, τήρησης και αναθεώρησης αρχείων. 10. Απάτη και παράνομες πρακτικές Όποια συμπεριφορά ή συναλλαγή έχει ως σκοπό να παροχετεύσει ή να παρακρατήσει χρηματικά ή άλλα οφέλη για εσάς ή για τρίτο μέρος, συμπεριλαμβανομένης της ιδιοποίησης στοιχείων ενεργητικού του Flint Group ή πελάτη του, δεν είναι μόνο παραβίαση του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς και των όρων της σύμβασης εργασίας σας, αλλά και εγκληματική πράξη στα περισσότερα κράτη. Ο Flint Group θα ερευνήσει και θα αναφέρει, όπως οφείλει, οποιαδήποτε απάτη ή παράνομη πράξη στις αρμόδιες αρχές, ενώ θα λάβει και όσα άλλα μέτρα δικαιούται. Ο Flint Group ζητεί από τους υπαλλήλους, τα στελέχη και τους διευθυντές του να αναφέρουν κάθε γνωστή ή υποπτευόμενη απάτη ή άλλη παράνομη πράξη που αφορά στον Flint Group ή/και σε όσους εργάζονται για ή εκ μέρους του Flint Group σύμφωνα με τις οδηγίες για την υποβολή αναφορών που ορίζονται στο Άρθρο 18 του παρόντος Κώδικα, «Ηθικές συμβουλές και καταγγελία παραβιάσεων». 11. Ρύθμιση εμπορικών δραστηριοτήτων Το προσωπικό του Flint Group θα πρέπει να προσέχει ιδιαίτερα τους νόμους που διέπουν το διεθνές εμπόριο, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων των εξαγωγών, των απαιτουμένων για τις εισαγωγές και των νόμων για τις οικονομικές κυρώσεις (συλλήβδην γνωστών ως «εμπορικών ελέγχων»). Ορισμένες χώρες στις οποίες δραστηριοποιείται ο Flint Group επιβάλλουν εμπορικούς περιορισμούς για ορισμένες χώρες, νομικά και φυσικά πρόσωπα. Οι περισσότερες χώρες επίσης επιβάλλουν κατά καιρούς ελέγχους στην εξαγωγή και στην τελική χρήση προϊόντων, τεχνολογίας, λογισμικού και

12 υπηρεσιών. Οι ποινές για την παραβίαση αυτών των νόμων μπορεί να είναι πολύ βαριές.οι ποινές μπορεί να περιλαμβάνουν πρόστιμα ή χρηματικές ποινές, φυλάκιση, ανάκληση αδειών εξαγωγής και αποκλεισμό από την ανάθεση κρατικών συμβάσεων. Αυτοί οι νόμοι συχνά εφαρμόζονται και σε άτομα και δραστηριότητες εκτός της χώρας που ψήφισε τον νόμο. Οι εμπορικοί περιορισμοί συνήθως καλύπτουν: εξαγωγές ή επανεξαγωγές προς χώρα, νομικό ή φυσικό πρόσωπο που τελεί υπό απαγόρευση ή έχει υποστεί κυρώσεις, χωρίς να έχει δοθεί κατάλληλη άδεια ή εξουσιοδότηση εισαγωγές ή συναλλαγές ακινήτων από ή με αρχική προέλευση μια χώρα που έχει υποστεί κυρώσεις εισαγωγές ή συναλλαγές ακινήτων με νομικό ή φυσικό πρόσωπο που έχει υποστεί κυρώσεις επιχειρηματικές συναλλαγές με χώρα, νομικό ή φυσικό πρόσωπο που έχει υποστεί κυρώσεις τη μεταφορά προϊόντων, λογισμικού, τεχνικών δεδομένων ή τεχνολογίας που τελούν υπό απαγόρευση, χωρίς άδεια και μέσω ιμέιλ, κατεβάσματος ή κοινοποίησης προς άτομα σε ή από χώρες που έχουν υποστεί κυρώσεις την απαγόρευση συμμετοχής σε ορισμένες δραστηριότητες μποϊκοτάζ π.χ. τους νόμους των ΗΠΑ κατά του μποϊκοτάζ. Όσοι εργάζονται για ή εκ μέρους του Flint Group πρέπει πάντα να δρουν σε συμφωνία με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για τον έλεγχο του εμπορίου. Συνεπώς, ο Flint Group: Θα τηρεί τους σχετικούς κανονισμούς για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές, που διέπουν την παράδοση των πρώτων υλών, των προϊόντων και των υπηρεσιών του Flint Group, καθώς και τις ισχύουσες διεθνείς εμπορικές συμφωνίες. εν θα προβαίνει σε συναλλαγές (ούτε εισαγωγές ούτε εξαγωγές) με χώρες στις οποίες έχουν επιβληθεί εμπάργκο ή/και οικονομικές κυρώσεις που αφορούν τον Flint Group ή/και τις δραστηριότητές του. Ποτέ δεν θα επεκτείνει τις δραστηριότητές του σε ξένη χώρα όπου ο Flint Group δεν έχει δραστηριοποιηθεί στο παρελθόν χωρίς πρώτα να έχει εκτιμήσει την επικινδυνότητα και να έχει συζητήσει με τη διοίκηση και το νομικό τμήμα του Flint Group. 12. Αντιμονοπωλιακή νοµοθεσία και δίκαιο του ανταγωνισμού Ο Flint Group είναι προσηλωμένος στις αρχές του ελεύθερου και θεμιτού ανταγωνισµού. Είναι πολιτική μας να ανταγωνιζόμαστε ζωηρά και αποτελεσματικά ενώ παράλληλα συμμορφωνόμαστε πάντα με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς για τον ανταγωνισμό και κατά των μονοπωλίων σε όλες τις χώρες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Επομένως, πρέπει: Να έχουμε ελάχιστες επαφές με τους ανταγωνιστές μας. Να μην αποκαλύπτουμε, να μην ζητούμε και να μην ανταλλάσουμε με ανταγωνιστές καμία εμπορική πληροφορία, όπως τιμή, συμβατικές

13 διαπραγματεύσεις, δυνατότητα παραγωγής, κόστη παραγωγής, εμπορικές στρατηγικές ή σχέδια, προθέσεις υποβολής προσφοράς, πελάτες και μερίδιο αγοράς. Να μη συζητάμε εμπορικές πληροφορίες σε κοινές επιχειρήσεις με ανταγωνιστές ή πιθανούς ανταγωνιστές, εκτός κι αν αφορούν στην εκάστοτε κοινή επιχείρηση. Να μη συζητάμε εμπορικές πληροφορίες όταν συμμετέχουμε σε εμπορικές ή κλαδικές οργανώσεις. Όταν πουλάμε προϊόντα σε ή αγοράζουμε προϊόντα από ανταγωνιστή, να ανταλλάσουμε μόνο όσες πληροφορίες απαιτεί ο νόμος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής. Είναι παράνομο να ερχόμαστε σε συμφωνία με ανταγωνιστή όσον αφορά στις τιμές, στα κόστη, στους όρους, στους πελάτες, στις αγορές, στην παραγωγή, στα επιχειρηματικά σχέδια και σε οποιοδήποτε άλλο θέμα θα μπορούσε να επηρεάσει τον ανταγωνισμό. Μια σιωπηρή συμφωνία για τον καθορισμό των τιμών ή το μοίρασμα αγορών είναι εξίσου παράνομη με μια προφορική ή γραπτή συμφωνία. 13. Επίσημες έρευνες Οι διωκτικές αρχές και οι κρατικές ρυθμιστικές αρχές έχουν κάθε εξουσία να ερευνούν πιθανές παραβάσεις του νόμου. Μπορούν να συγκαλέσουν επιτροπές έρευνας (ή κάτι αντίστοιχο), να αποστείλουν κλητεύσεις και να υποβάλουν ερωτήσεις ή να ζητήσουν καταθέσεις από υπαλλήλους του Flint Group. Η πολιτική του Flint Group είναι να συνεργάζεται με εύλογα αιτήματα των κρατικών επιθεωρητών. Παράλληλα, Flint Group μπορεί να χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα ασφαλείας που παρέχει ο νόμος προς όφελος των ατόμων που ερευνώνται ή κατηγορούνται για αδικοπραξία, συμπεριλαμβανομένης της νόμιμης εκπροσώπησης.αν ένας εκπρόσωπος μιας κυβέρνησης ή κρατικής υπηρεσίας επικοινωνήσει με υπάλληλο του Flint Group ή ζητήσει πρόσβαση σε δεδομένα ή έγγραφα για να διεξάγει έρευνα, ο υπάλληλος πρέπει να ενημερώσει αμέσως τον ανώτερό του ή το νομικό τμήμα του Flint Group και να απαντήσει σύμφωνα με τη συνήθη επιχειρηματική πρακτική του Flint Group. Σχετικά έγγραφα, συμπεριλαμβανομένων εγγράφων που ίσως σχετίζονται με την έρευνα, πρέπει να διατεθούν αν το απαιτεί η ισχύουσα νομοθεσία. Αν υπάρχουν απορίες για την έρευνα ή για τον τρόπο απάντησης, ο υπάλληλος θα πρέπει να επικοινωνήσει με το νομικό τμήμα του Flint Group. 14. Ανάμειξη σε πολιτικά ζητήματα Είναι πολιτική του Flint Group να μη χρησιμοποιούνται χρήματα της εταιρείας για κανενός είδους χρηματοδότηση πολιτικού υποψηφίου ή κόμματος. Αυτή η απαγόρευση δεν αφορά μόνο σε άμεση χρηματοδότηση, αλλά και σε έμμεση βοήθεια ή στήριξη υποψηφίων ή πολιτικών κομμάτων μέσω της αγοράς εισιτηρίων για δείπνα ή άλλες εκδηλώσεις για τη συγκέντρωση χρημάτων, καθώς και στην παροχή άλλων αγαθών, υπηρεσιών ή εξοπλισμού σε πολιτικά κόμματα ή επιτροπές. Κανένα άτομο δεν μπορεί να αποζημιωθεί άμεσα ή έμμεσα από τον Flint Group για κομματική εισφορά του ή για το κόστος της παρουσίας του σε κομματική εκδήλωση. Η πολιτική προπαγάνδα κάθε είδους απαγορεύεται. 15. Καταγραφή συναλλαγών και αρχεία του Flint Group

14 Ο Flint Group θα δημιουργεί και θα τηρεί βιβλία, τιμολόγια, αρχεία και λογαριασμούς που θα καταγράφουν, με εύλογη λεπτομέρεια, ακρίβεια και σαφήνεια τις συναλλαγές και τις μεταβιβάσεις στοιχείων του ενεργητικού του Flint Group. Κάθε υπάλληλος πρέπει να τηρεί με ακρίβεια και σαφήνεια αρχεία συναλλαγών, εκθέσεις χρόνου, λογαριασµούς εξόδων και άλλα αρχεία του Flint Group. Ο Flint Group πρέπει να επινοήσει και να τηρεί ένα σύστημα εσωτερικών ελέγχων επαρκών να διασφαλίζουν σε λογικό βαθμό ότι οι συναλλαγές έχουν σωστή εξουσιοδότηση, εκτέλεση και καταγραφή. Όλα τα βιβλία, τα αρχεία, οι λογαριασμοί, οι χρηματικοί πόροι και τα στοιχεία ενεργητικού του Flint Group πρέπει να τηρούνται ώστε να παρουσιάζουν με σαφήνεια και ακρίβεια, και εντός της λογιστικής περιόδου στην οποία πραγματοποιήθηκε η σχετική συναλλαγή, τις υποκείμενες συναλλαγές και μεταβιβάσεις του Flint Group με εύλογη λεπτομέρεια. εν θα γίνει καμία εγγραφή που να αποκρύπτει ή να συγκαλύπτει εσκεμμένα την πραγματική φύση μια συναλλαγής του Flint Group. Ως προς αυτό το ζήτημα πρέπει να ακολουθούνται οι παρακάτω κατευθύνσεις: 1. εν πρέπει να δημιουργηθούν κρυφά ή μη καταγεγραμμένα ταμεία ή στοιχεία ενεργητικού για κανέναν σκοπό. 2. εν πρέπει να πληρωθούν ή να δημιουργηθούν ψευδή ή εικονικά τιμολόγια. 3. εν πρέπει να γίνουν ψευδείς ή τεχνητές εγγραφές ή να εκδοθούν παραπλανητικές εκθέσεις. 4. Τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού του Flint Group πρέπει να αναγνωρίζονται και να δηλώνονται σε συμφωνία με τις πάγιες πρακτικές του Flint Group και τις γενικά αποδεκτές λογιστικές αρχές, όπως έχουν συμφωνηθεί την εκάστοτε χρονική στιγμή. Αν οποιοσδήποτε υπάλληλος του Flint Group πιστεύει ότι τα βιβλία και οι εγγραφές του Flint Group δεν τηρούνται σε συμφωνία με αυτές τις απαιτήσεις, ο υπάλληλος θα πρέπει να αναφέρει το ζήτημα κατευθείαν σε ανώτερό του, οποιουδήποτε επιπέδου θεωρήσει κατάλληλο, ή όπως ορίζει το Άρθρο 18, «Ηθικές συμβουλές και καταγγελία παραβιάσεων». 16. Χρήση των στοιχείων ενεργητικού του Flint Group Τα στοιχεία ενεργητικού του Flint Group προορίζονται για χρήση μόνο για τους νόμιμους επιχειρηματικούς σκοπούς του Group, όπως αυτοί ορίζονται στις πολιτικές του τμήματος πληροφορικής και μόνο από υπαλλήλους που έχουν εξουσιοδοτηθεί ή από εκπροσώπου αυτών. Αυτό αφορά τόσο σε υλικά όσο και άυλα στοιχεία ενεργητικού. Τα υλικά στοιχεία ενεργητικού περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, εξοπλισμό γραφείου (π.χ. τηλέφωνα, φωτοτυπικά, υπολογιστές, έπιπλα, γραφική ύλη) και εξοπλισμό παραγωγής. 17. ιαδίκτυο και ιμέιλ Το ιαδίκτυο και το ιμέιλ παρέχονται στους υπαλλήλους του Flint Group για επαγγελματική χρήση, όχι προσωπική. Οι υπάλληλοι οφείλουν να

15 χρησιμοποιούν αυτά τα μέσα με τρόπο συνεπή προς τις πολιτικές και τις διαδικασίες του τμήματος πληροφορικής του Flint Group. Επιπλέον, οι χρήστες δεσμεύονται από όσα ορίζουν οι τοπικοί, κρατικοί, ομοσπονδιακοί και διεθνείς νόμοι και οι συμβατικές του υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων, χωρίς περιορισμό, των πολιτικών αποδεκτής χρήσης του δικτύου του Flint Group και της εταιρείας τηλεπικοινωνιών. 18. Συμβουλές για θέματα ηθικής και καταγγελία παραβιάσεων εν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις σε πολλά από τα ηθικά ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε στις καθημερινές μας επιχειρηματικές δραστηριότητες. Σε ορισμένες περιπτώσεις ο σωστός τρόπος δράσης είναι προφανής, αλλά σε πιο περίπλοκες καταστάσεις ίσως είναι δύσκολο να αποφασίσει κανείς τον καλύτερο τρόπο δράσης. Υπάρχουν πολλές επιλογές στη διάθεση όσων εργάζονται για ή εκ μέρους του Flint Group και έχουν απορίες σχετικά με τη συμμόρφωση ή επιθυμούν να καταγγείλουν πιθανές περιπτώσεις μη συμμόρφωσης. Οι επιλογές αυτές περιλαμβάνουν τις εξής: (1) συζήτηση με μάνατζερ ή επιβλέποντα (2) χρήση τυπικών εσωτερικών διαδικασιών, όπως η τυπική διαδικασία υποβολής παραπόνων (3) συζήτηση με το τμήμα προσωπικού (4) επικοινωνία με το τμήμα εταιρικής συμμόρφωσης (Corporate Compliance) του Flint Group. Επιπλέον, τη δωρεάν τηλεφωνική γραμμή του Flint Group για θέματα ηθικής και ακεραιότητας καθώς και τη φόρμα αναφοράς μέσω ιαδικτύου μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε κάθε ώρα, κάθε μέρα, για να καταγγέλλετε ανώνυμα περιστατικά σοβαρής μη συμμόρφωσης, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών απάτης, διάκρισης, παρενόχλησης, βίας, παραβίασης νόμου ή πολιτικής ή κανονισμού, και περιβαλλοντικά ζητήματα. Όλες οι καταγγελίες εξετάζονται με σοβαρότητα.κάθε κατηγορία ερευνάται και, αν τεκμηριωθεί, επιλύεται μέσω κατάλληλης διορθωτικής δράσης ή/και πειθαρχικής ποινής. Αν ο υπάλληλος κάνει επώνυμη καταγγελία, θα ενημερωθεί για το ζήτημα όταν ολοκληρωθεί η έρευνα. Ο Flint Group δεν ανέχεται κανενός είδους αντεκδίκηση ή αντέγκληση εναντίον όσον καταγγέλλουν με καλή πίστη περιστατικά πιθανής μη συμμόρφωσης. Η πολιτική μηδενικής ανοχής έναντι σε αντεκδικήσεις συνάδει απόλυτα με την πίστη μας ότι το να μιλάμε όταν κάτι δεν μας φαίνεται καλό είναι το σωστό. Αν εκφράσετε έναν προβληματισμό ή καταγγείλετε ένα παράπτωμα με καλή πίστη ή συμμετάσχετε σε μια έρευνα για υπόθεση ηθικής και συμμόρφωσης, ακολουθείτε τον Κώδικά μας. Σε καμία περίπτωση ο Flint Group δεν θα ανεχτεί αντεκδίκηση εναντίον σας. Ο Flint Group θεωρεί τις πράξεις αντεκδίκησης παραπτώματα που, αν τεκμηριωθούν, θα μπορούσαν να επιφέρουν πειθαρχική ποινή έως και διακοπή της εργασιακής σχέσης. Αν καταγγείλετε μια εικαζόμενη παραβίαση στην οποία έχετε συμμετάσχει, η αυτο-καταγγελία και η συνεχιζόμενη συνεργασία σας θα ληφθούν υπόψη όταν αποφασιστεί τι κύρωση (αν αποφασιστεί κύρωση) είναι κατάλληλη για την ευθύνη σας στην παραβίαση. Η διαδικασία καταγγελίας θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για περιστατικά που όντως σας προβληματίζουν. Αν ενεργήσετε με κακή πίστη και εγείρετε έναν προβληματισμό που γνωρίζετε ότι είναι ψευδής ή/και κακόβουλος, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στον αντιπρόεδρο (τμήμα προσωπικού, επικοινωνιών και συμμόρφωσης [Senior VP-Human Resources, Communications and Compliance]), που θα αποφασίσει την κατάλληλη πειθαρχική ποινή που θα σας επιβληθεί για το ότι εγείρατε το ζήτημα.

16 Αν αναφέρετε έναν προβληματισμό σχετικά με ζήτημα συμμόρφωσης σε κάποιον εκτός εταιρείας (με την εξαίρεση αναγνωρισμένων και κατάλληλων θεσμικών ή ρυθμιστικών φορέων) π.χ. σε έναν δημοσιογράφο ή σε έναν ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πριν το αναφέρετε εσωτερικά, όπως ορίζει η παρούσα διάταξη, στη διάρκεια έρευνας ή μετά την ολοκλήρωση έρευνας, το ζήτημα θα παραπεμφθεί στον αντιπρόεδρο (τμήμα προσωπικού, επικοινωνιών και συμμόρφωσης [Senior VP-Human Resources, Communications and Compliance]), που θα αποφασίσει για την κατάλληλη πειθαρχική ποινή που θα σας επιβληθεί. Όποτε εγείρεται ένας προβληματισμός ή διαμαρτυρία σχετικά με ζήτημα συμμόρφωσης, το/τα άτομα που φέρονται ότι έχουν εμπλακεί σε περιστατικό μη συμμόρφωσης θα θεωρούνται αθώα εκτός αν και έως ότου ο Flint Group αποφασίσει το αντίθετο. Αυτή η αρχή της αθωότητας έως ότου τα γεγονότα και οι περιστάσεις δείξουν το αντίθετο είναι σημαντικό μέτρο προφύλαξης όσων υπαλλήλων είναι στόχοι μιας καταγγελίας σχετικής με εικαζόμενη συμμόρφωση. Τα στελέχη της εταιρείας με τα οποία μπορείτε να επικοινωνείτε για θέματα συμμόρφωσης (Corporate Compliance Officers) περιλαμβάνουν τις κατά τόπους επαφές του τμήματος ακεραιότητας και συμμόρφωσης (Regional Integrity and Compliance Contacts), τα στελέχη του Flint Group που είναι υπεύθυνα για την ακεραιότητα (Flint Group Integrity Officers), τον προϊστάμενο για θέματα συμμόρφωσης (Chief Compliance Officer) και τον πρόεδρο (Chairman). 19. ιαχείριση του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς και παραίτηση Η διαχείριση του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς θα πραγματοποιηθεί από το διοικητικό συμβούλιο του Flint Group. Για ερωτήσεις και περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς θα πρέπει πρώτα να απευθυνθείτε σε ένα στέλεχος του τμήματος εταιρικής συμμόρφωσης (Corporate Compliance Officer). Κατά διαστήματα, ο Flint Group διανέμει τον Κώδικα Συμπεριφοράς του στους υπαλλήλους του και παρέχει εκπαίδευση σχετική με τον Κώδικα Συμπεριφοράς.Υπάρχει μια ετήσια διαδικασία πιστοποίησης αντιπροσωπείας των υπαλλήλων (Employee Representation Certification (ERC) Process), όπου ορισμένοι υπάλληλοι και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας μας ζητείται να βεβαιώσουν ότι έχουν διαβάσει και κατανοήσει τον Κώδικά μας και να πιστοποιήσουν ότι συμμορφώνονται με αυτόν, και να κοινοποιήσουν κάθε πιθανή σύγκρουση συμφερόντων ή άλλο λόγο για εξαίρεση από τη συμμόρφωση με τον Κώδικα. Η παράλειψη της ολοκλήρωσης της διαδικασίας πιστοποίησης μπορεί να αποτελεί παράβαση του Κώδικα και να επισύρει πειθαρχικές ή άλλες ποινές εναντίον σας, όπως αποφασίσει η εταιρεία, όπου επιτρέπεται από τον νόμο. Σε καμία περίπτωση τυχόν παράλειψή σας να διαβάσετε τον Κώδικα, να υπογράψετε μια αποδοχή ή να πιστοποιηθείτε διαδικτυακά δεν σας εξαιρέσει από την υποχρέωσή σας να συμμορφώνεστε με τον Κώδικα. Οι υπάλληλοι, τα στελέχη και οι διευθυντές του Flint Group οφείλουν να ακολουθούν τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς και να εκπροσωπούν τον Flint Group (και τις θυγατρικές του) με τρόπο υπεύθυνο σε όλες τις περιοχές και ανά πάσα στιγμή. Γενικά, δεν θα πρέπει να υπάρχει παρέκκλιση ή παραίτηση από τον παρόντα Κώδικα Συμπεριφοράς. Ωστόσο, σε εξαιρετικά σπάνια περιστάσεις, στις οποίες ενδέχεται να ανακύψει σύγκρουση με τον παρόντα Κώδικα, μπορεί να ζητηθεί παραίτηση.

17 Κάθε παραίτηση πρέπει να εγκριθεί από το διοικητικό συμβούλιο. Το σκεπτικό και η απόφαση σχετικά με μια αίτηση παραίτησης θα τεκμηριωθούν πλήρως στα πρακτικά της σύσκεψης του διοικητικού συμβουλίου. Κάθε γνωστή ή πιθανολογούμενη παραβίαση του παρόντος Κώδικα Συμπεριφοράς θα ερευνηθεί και όποιος υπάλληλος εμπλέκεται σε τέτοιες παραβιάσεις, καθώς και όποιος μάνατζερ ενθαρρύνει, υποστηρίζει ή εν γνώσει του αγνοεί τέτοιες παραβιάσεις, θα υποστούν πειθαρχικές ποινές, έως και διακοπή της εργασιακής σχέσης. Οι πληροφορίες που θα παρασχεθούν στην Επιτροπή Ελέγχου (Audit Committee) του διοικητικού συμβουλίου του Flint Group θα περιλαμβάνουν τα εξής: 1. σύνοψη όλων των σχολίων και των ευρημάτων από τη διαδικασία πιστοποίησης αντιπροσωπείας των υπαλλήλων (Employee Representation Certificates [ERC]) 2. καταγραφή όλων των περιστατικών ακεραιότητας και συμμόρφωσης με αναφορά σε λεπτομέρειες και στην κατάληξή τους 3. όλα τα σοβαρά περιστατικά απάτης και εγκληματικής δραστηριότητας που έχουν ανακαλυφθεί. Εγκρίθηκε από το ιοικητικό Συμβούλιο: Ο Πρόεδρος (Chairman): Ημερομηνία:

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ DPG DIGITAL MEDIA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1. ΔΗΛΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ 1.1 Η DPG DIGITAL MEDIA δεσμεύεται να ασκεί τις δραστηριότητές της σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ

ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΔΥΝΑΤΌΤΕΡΟΙ, ΚΑΛΎΤΕΡΟΙ, ΜΑΖΊ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΛΆΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΈΣ ΜΑΣ Imperial Brands Ο Κώδικας των Προμηθευτών μας (10.04.2018) Ο ΚΏΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΏΝ ΜΑΣ ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 0 ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Περιεχόμενα Σελ. 1 Δήλωση Διοίκησης Σελ. 2 Βασικές Αρχές Λειτουργίας 1. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2. Δίκαιες Συνθήκες Εργασίας 3. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές

Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Κατευθυντήριες Αρχές για Προμηθευτές Ως επιχειρηματικός οργανισμός που λειτουργεί με γνώμονα τις ηθικές αρχές, η Coca- Cola HBC A.G. και οι θυγατρικές της (συλλογικά στο εξής, η «Coca-Cola Hellenic» ή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΩ ΙΚΑ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Νοέµβριος 2012 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Προκειµένου να διασφαλιστεί η πλήρης συµµόρφωση µε τις απαιτήσεις του ρυθµιστικού και κανονιστικού πλαισίου καθώς και µε τα διεθνή αναγνωρισµένα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 από 8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε., λόγω της μακρόχρονης πορείας της και της πολυετούς εμπειρίας της

Διαβάστε περισσότερα

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014

Αξίες και ηθική της Securitas. Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Αξίες και ηθική της Securitas Securitas AB Εταιρική διοίκηση Αναθεωρήθηκε την 3 η Νοεμβριου 2014 Σε ισχύ από την 3 η Νοεμβριου 2014 Πίνακας περιεχομένων Page 2 of 11 1 ΓΕΝΙΚΈΣ ΑΡΧΈΣ 3 2 ΟΙ ΑΞΊΕΣ ΜΑΣ 4

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας

Κώδικας Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας To όραμά μας Μια εταιρεία στην οποία θέλουν να εργάζονται οι καλύτεροι. Η κορυφαία εταιρεία διανομής χημικών προϊόντων στον κόσμο, μια εταιρεία που προσφέρει ασυναγώνιστες δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT

VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT 1. Εισαγωγή VICTUS NETWORKS CODE OF CONDUCT Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (ΚΕΔ) σχεδιάστηκε με στόχο να αποτυπωθούν οι γενικές αρχές και οι κανόνες που πρέπει να διέπουν όλους τους εργαζόμενους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ. Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προμηθευτών και Επιχειρηματικών Εταίρων της ΜΑΝ Έκδοση 2.0 Ισχύει από: 01/01/2015 Επικοινωνία: MAN SE, Compliance Awareness & Prevention, Oskar-Schlemmer-Straße 19-21, 80807 München

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ Επισκόπηση Η United Technologies Corporation, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων της, των επιχειρησιακών της μονάδων και των θυγατρικών της, (συλλογικά, UTC ) δεσμεύεται από τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους

Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Οδηγός για την Smith & Nephew Κώδικας Δεοντολογίας και Επιχειρηματικές Αρχές για Τρίτους Τηλ. 44 (0) 207 401 76461 5 Adam Street Φαξ 44 (0) 207 960 2350 London WC2N 6LA Αγγλία Μήνυμα από τον Διευθύνοντα

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Ο Κώδικας Δεοντολογίας της UTC αναγνωρίζει ότι η συγκέντρωση και χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με τους ανταγωνιστές είναι μία αποδεκτή και συνηθισμένη επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων & Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος ΟΤΕ: Ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ Σελίδα 1 από 5 ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Από κοινού με τον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας της PepsiCo, η παρούσα πολιτική τονίζει την υποχρέωση της PepsiCo να ενεργεί με ήθος και υπευθυνότητα σε όλες

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους

Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Τρίτους Ενδιάμεσους Διεθνής Επιχειρηματικός Κώδικας Δεοντολογίας στον Τομέα της Υγείας για Η υποχρέωσή σας να συμμορφωθείτε με όλους τους νόμους και τις πολιτικές της Johnson & Johnson. Οι εταιρίες Johnson & Johnson και οποιαδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Δεκέμβριος 2013 G:\Legal Department\Group Policies\Final Policies\FINAL ENGLISH POLICIES\Policy on Bribery and Corruption December 2013.doc ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN.

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN. ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ LEASEPLAN WWW.LEASEPLAN.gr οκτωβριοσ 2012 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Πώς δουλεύουμε...03 Οι αξίες μας στην πράξη...04 Γενικές αρχές του Κώδικα...05 Οι πελάτες,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON AVON PRODUCTS, INC. ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ AVON Στην Avon, πρεσβεύουμε πέντε θεμελιώδεις αξίες: Εμπιστοσύνη, Σεβασμός, Πίστη, Ταπεινοφροσύνη και Ακεραιότητα. Καθεμία συνιστά αναπόσπαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ)

ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 1 ΟΜΙΛΟΣ ΓΙΟΥΛΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ 3. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΟΜΙΛΟΥ (ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ) 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων ικαιωµάτων & Κοινωνικών Αρχών Οµίλου ΟΤΕ Η δέσµευσή µας για το σεβασµό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωµάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όµιλος ΟΤΕ: Ο Όµιλος

Διαβάστε περισσότερα

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς

affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς affidea Κώδικας επιχειρηματικής συμπεριφοράς Κάνουμε το σωστό Τηρούμε τα υψηλότερα πρότυπα δεοντολογίας σε κάθε σημείο των εμπορικών συναλλαγών μας Συνδυάζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΙΝΑΙ...ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ IRON MOUNTAIN 3 ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΓΙΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 3 ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ

Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Κώδικας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Κοινωνικών Αρχών Ομίλου ΟΤΕ Δήλωση Η δέσμευσή μας για το σεβασμό και την προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των κοινωνικών αρχών, όπου δραστηριοποιείται ο Όμιλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΗΡ Ισχύει από 1η Φεβρουαρίου 2015 I. Εισαγωγή Στην ΗΡ συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ Λεωφόρος Κηφισίας 209 15124 Μαρούσι Τηλ: +30 21061.41.106-115 Fax: +30 21061.40.371 www.copelouzos.gr 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι αξίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΩΝ 1 Εισαγωγή Οι σχέσεις που αναπτύσσουν οι εταιρείες του Ομίλου Quest με τους Προμηθευτές τους βασίζονται στην εμπιστοσύνη και την εντιμότητα. Αντίστοιχα, αναμένουν από τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Του σωματείου με την επωνυμία «ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ» Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής Στο πλαίσιο της επαγγελματικής δράσης τους, τα μέλη του Σ.Ε.Π.Υ. δεσμεύονται,

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές Εισαγωγή ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ AΝHKOYN ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ,

Διαβάστε περισσότερα

Administrative Policy Greek translation from English original

Administrative Policy Greek translation from English original Κώδικας Συμπεριφοράς Όλες οι μονάδες Η ΚΟΝΕ έχει ως αποστολή να βελτιώνει το ρυθμό ροής της αστικής ζωής. Το όραμά μας είναι να παραδίδουμε την καλύτερη εμπειρία People Flow, προσφέροντας ευκολία, αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης 2018 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Πρωτοβουλία για το Εμπόριο με Ηθικές Αρχές (ΕΤΙ = Ethical Trading Initiative) είναι ένας φορέας συνεργασίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 24/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας (στο εξής ο «Κώδικας») σχεδιάσ τηκε με στόχο να αποτυπωθούν σε ένα ενιαίο κείμενο οι γενικές αρχές και οι κανόνες που

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ

Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Κώδικας Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΙ ΑΒΕΤΕ Πρόλογος Με τον Κώδικα Δεοντολογίας και Επαγγελματικής Συμπεριφοράς, αποτυπώνουμε σε ένα ενιαίο κείμενο το σύνολο των δεσμεύσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙ ΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΙ ΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 αϖό 8 ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙ ΜΑ Α.Ε., λόγω της µακρόχρονης ϖορείας της και της ϖολυετούς εµϖειρίας της στο

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου

Κώδικας Δεοντολογίας της Διοίκησης. & των Οικονομικών Υπηρεσιών. της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των Οικονομικών Υπηρεσιών της Τράπεζας & του Ομίλου Δεοντολογίας της Διοίκησης & των I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ»)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») Εισαγωγή Το ΕΙΕΕ είναι δεσμευμένο με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής για να διεκδικεί και να διατηρεί την εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας. Δεοντολογίας

Κώδικας. Δεοντολογίας Κώδικας Δεοντολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (ΕΕΑΑ) ΑΕ 2016 1 Μήνυμα Διοίκησης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πεδίο Εφαρμογής Βασικές Αρχές και Αντικείμενο του Κώδικα Προσωπική ακεραιότητα Εργασιακά και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Το ξενοδοχείο TIME TO SMILE ARTEMIS οικογενειακό ξενοδοχείο, όπου οι ιδιοκτήτες είναι διευθυντές και εργαζόμενοι του ξενοδοχείου. Στο TIME TO SMILE ARTEMIS πιστεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ELDORADO GOLD CORPORATION ΘΥΓΑΤΡΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η εταιρεία Eldorado Gold Corporation (η «Εταιρεία») και οι θυγατρικές και συνδεδεμένες

Διαβάστε περισσότερα

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας

Univar Κώδικας HEADLINE. Univar. Κώδικας Δεοντολογίας HEADLINE Univar Κώδικας Δεοντολογίας Περιεχόμενα Εισαγωγή Δήλωση Διευθύνοντος Συμβούλου...3 Το όραμά μας...3 Κατευθυντήριες αρχές...3 Η προσήλωση της Univar στην εντιμότητα Ειλικρινής και ηθική συμπεριφορά...

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ

Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Κώδικας δεοντολογίας ΜΕΛΚΑΤ Περιεχόμενα: 1. Εισαγωγή 2. Οι αξίες μας 3. Οι σχέσεις με τους εργαζόμενους μας 4. Οι σχέσεις με τους πελάτες μας 5. Οι σχέσεις με τους προμηθευτές μας 6. Παραβίαση του κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ JUMBO AEE (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 1.2.2013 συνεδρίασή του) Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Σελίδα Άρθρο 1. Γενικά 3 Άρθρο 2. Συμμόρφωση με

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ

Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Κοινωνική Χάρτα Οµίλου OTE ΟΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡEΙΩΝ Λαµβάνοντας υπόψη την υπευθυνότητα, η οποία πρέπει να χαρακτηρίζει µια µεγάλη ευρωπαϊκή επιχείρηση, ο ΟΤΕ:. σέβεται την πολιτιστική, ηθική, κοινωνική, πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΡΘΡΟ 1. ΣΚΟΠΟΣ Ο Κώδικας αυτός Δεοντολογίας έχει συνταχθεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Ενωσης με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 2. Σκοπός της Πολιτικής Καταγγελιών... 4 3. Αναφορές παρατυπιών... 5 4. Δέσμευση Διοίκησης... 5 5. Δήλωση πολιτικής... 6 6. Ρόλοι και ευθύνες...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Δεσμεύσεις αφορά στις κάτωθι εταιρείες του Ομίλου G4S στην Ελλάδα και

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή

Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών. I. Εισαγωγή Κώδικας Δεοντολογίας Συνεργατών I. Εισαγωγή Στην Hewlett Packard Enterprise (ΗΡE) συνεργαζόμαστε στενά με τους Συνεργάτες μας για την ολοκλήρωση των εργασιών μας με πάθος για τα προϊόντα και τους πελάτες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα του Διευθύνοντα Συμβούλου. I. Τι είναι σωστή δεοντολογία?

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μήνυμα του Διευθύνοντα Συμβούλου. I. Τι είναι σωστή δεοντολογία? ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα του Διευθύνοντα Συμβούλου I. Τι είναι σωστή δεοντολογία? II. Η Ηθική μας Δέσμευση Εστίαση στην ποιότητα Ικανοποίηση του πελάτη Νόμοι και ηθικά πρότυπα Διαφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα

Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα Κώδικας Δεοντολογίας & Επιχειρηματικής Ηθικής Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Σκοπός... 2 Πεδίο εφαρμογής... 2 1. Οι Αρχές μας... 3 2. Ακεραιότητα και πρότυπα ηθικής... 4 3. Συμμόρφωση... 5 4. Σύγκρουση συμφερόντων...

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Ερωτήσεις/Απαντήσεις Ερωτήσεις/Απαντήσεις 1) Ποιος είναι ο στόχος της ιστοσελίδας L ORÉAL Ethics Open Talk; Υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στην ερώτηση 2 παρακάτω, η ιστοσελίδα L ORÉAL Ethics Open Talk σάς δίνει τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Δεκέμβριος 2013 ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ο παρών κώδικας Δεοντολογίας («Κώδικας») έχει υιοθετηθεί από την BBA Aviation plc (το οποίο όνομα θα περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου OTE

Σύστημα Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου OTE Σύστημα Κανονιστικής Συμμόρφωσης Ομίλου OTE Μιχάλης Τσαµάζ Πρόεδρος και ιευθύνων Σύµβουλος ΟΤΕ Άρης ηµητριάδης Γενικός ιευθυντής Κανονιστικής Συµµόρφωσης Οµίλου ΟΤΕ Ποιες είναι οι αρχές της Κανονιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS

Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS Κώδικας Επιχειρησιακής Δεοντολογίας FRIGOGLASS 2014 Περιεχόμενα Μήνυμα Διευθύνοντος Συμβούλου Οι Αξίες μας Βασικές λειτουργικές αρχές 1. Συμμόρφωση με το νόμο 2. Χώρος εργασίας 3. Αγορά 4. Κοινωνία 5.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από )

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN. (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ KAI ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΤΗΣ SYMMETRICONN (Εγκρίθηκε με απόφαση του Δ.Σ. στην από 01.03.2015) Περιεχόμενα Άρθρο 1- Γενικά... 3 Άρθρο 2- Συμμόρφωση με τους Νόμους... 3 Άρθρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ

ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΑΔΕΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΣΕ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΟΙ ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 2003 ΕΩΣ 2017 (Ν.122(Ι)/2003 ΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ) Τροποποίηση Άδειας Π1- Ν.419(Α)/ΠΘ1-2006 σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Rev 1

Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Rev 1 Σελίδα 1 από 13 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Περιεχόμενα Σελίδα 2 από 13 Εισαγωγή... 3 Σκοπός... 3 Πεδίο Εφαρμογής... 4 1. Οι Αρχές μας... 5 2. Ακεραιότητα και Πρότυπα Ηθικής... 6 3. Συμμόρφωση... 7 4. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕ

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕ Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕ Μέρος Ι: Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης κα την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα Στοιχεία της δημοσίευσης Για διαδικασίες σύναψης σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT. Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018

Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT. Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 Διεθνής Πολιτική και Ειδοποίηση περί Απορρήτου της CWT Τελευταία ενημέρωση Μάιος 2018 Η ιδιωτικότητά σας είναι σημαντική Η Carlson Wagonlit Travel (CWT Global B.V. και οι συνδεδεμένες εταιρείες της, μαζί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Α.Ε. ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ (Εγκρίθηκε µε απόφαση του.σ.- ΟΤΕ στην 2751/26-5-2006 συνεδρίασή του) ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟ ΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2

1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 Νοέμβριος 2012 Παράγραφος Αρ. Σελίδας 1. Οι Αξίες μας 2 2. Συμμόρφωση προς τη Νομοθεσία 2 3. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2 4. Ανταγωνισμός 2 5. Επιχειρηματική πρακτική 2 (α) Διαφθορά και δωροδοκία 3 (β) Δωρεές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 3 Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου 4 Πεδίο εφαρμογής 5 Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων της SGS 2 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ OFFICER

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ)

Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ) Ευρωπαϊκό Ενιαίο Έγγραφο Προμήθειας (ΕΕΕΠ) Μέρος Ι: Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία σύναψης σύμβασης και την αναθέτουσα αρχή ή τον αναθέτοντα φορέα Στοιχεία της δημοσίευσης Για διαδικασίες σύναψης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο... 3 Γιατί η Ηλέκτωρ υιοθετεί ;... 4 Ποιος είναι ο σκοπός της Πολιτικής κατά της Δωροδοκίας ;... 4 Ποιους αφορά η ;... 4 Τι

Διαβάστε περισσότερα

Δ. Μυλωνόπουλος

Δ. Μυλωνόπουλος 5. Κώδικας Δεοντολογίας Λογιστών-Φοροτεχνικών ΥΑ 57088/ΔΙΟΕ-1033/2013 ΦΕΚ 3314/2013 Δρ. Δ. Μυλωνόπουλος Καθηγητής 2014 Σκοπός Ποιότητα / διαφάνεια υπηρεσιών που παρέχονται από Λ-Φ Προστασία Ηθικού και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ 1. Εισαγωγή 1.1. Ο παρών Κώδικας Ηθικής Αγοράς («ο Κώδικας») προσδιορίζει τις υποχρεώσεις του προμηθευτή για συμμόρφωση με κοινωνικά, περιβαλλοντικά και ηθικά πρότυπα ή αρχές. Ο Κώδικας συνδυάζεται και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤΔ I. ΣΚΟΠΟΣ Ο παρών Δεοντολογίας της Διοίκησης και των Οικονομικών Υπηρεσιών (εφεξής ) καθορίζει τις βασικές δεοντολογικές υποχρεώσεις και τα πρότυπα συμπεριφοράς των καλυπτόμενων (από τον Κώδικα) προσώπων,

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft

Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft Κώδικας Συμπεριφοράς Προμηθευτών της Microsoft Η Microsoft δεν φιλοδοξεί να είναι απλώς μια επιτυχημένη εταιρεία, στόχος της είναι να καταξιωθεί ως σπουδαία εταιρεία. Για την εκπλήρωση αυτού του στόχου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Μάιος 2014 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 2 Κεφάλαιο 1.ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 4 4 5 6 7 7 8 8 8 9 10 10 11 11 12 12 13 13 14 14 15 15 Κεφάλαιο 2.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Επιχειρηματικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΑΝΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. Ι. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 1.1 Σκοπός... 3 1.2 Ρυθμιστικό Πλαίσιο... 3 1.3 Πεδίο Εφαρμογής και Υποχρέωση Υποβολής Αναφορών... 3 2. ΓΕΝΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

DAIMLER. Κώδικας εοντολογίας της Daimler AG

DAIMLER. Κώδικας εοντολογίας της Daimler AG DAIMLER Κώδικας εοντολογίας της Daimler AG 1 1. Εισαγωγή Η DaimlerAG ("η Εταιρία") υιοθέτησε τον παρόντα Κώδικα εοντολογίας* ("ο Κώδικας") µε σκοπό να αποτρέψει τυχόν ανάρµοστες πράξεις και να προάγει:»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της Εταιρίας, μαζί με τους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης και τις πολιτικές που εφαρμόζονται, προσδιορίζουν το πλαίσιο της επιχειρηματικής λειτουργίας της. O Κώδικας έχει

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις σχετικά με το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720. Ημερομηνία: 17 Ιουνίου 2013 ESMA/2013/720 Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC. Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές (στο εξής

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC. Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές (στο εξής Η μετάφραση παρέχεται αποκλειστικά για λόγους ευκολίας σε περίπτωση σύγκρουσης, υπερισχύει η αγγλική έκδοση. Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC Η μετάφραση παρέχεται αποκλειστικά για λόγους ευκολίας σε περίπτωση σύγκρουσης, υπερισχύει η αγγλική έκδοση. Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών του Ομίλου TUI Travel PLC Κατευθυντήριες οδηγίες για τους προμηθευτές

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας ΤΣΙΜΕΝΤΟ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ 04 Συμμόρφωση με την Εμπορική Νομοθεσία και τη Νομοθεσία περί Ανταγωνισμού 05 Συμμόρφωση με τη Νομοθεσία περί διαφθοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AFFIDEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΩΝ

ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AFFIDEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΩΝ ΌΜΙΛΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ AFFIDEA ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΧΕΤΙΚA ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΡΙΤΩΝ 1. ΝΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ Οι τρίτοι με τους οποίους η affidea πραγματοποιεί επιχειρηματικές συναλλαγές μπορεί να έχουν σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ CEP REV C ΣΚΟΠΟΣ: ΟΡΙΣΜΟΙ:

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ CEP REV C ΣΚΟΠΟΣ: ΟΡΙΣΜΟΙ: ΣΚΟΠΟΣ: Η Exactech, Inc., οι θυγατρικές, το διοικητικό συμβούλιο, τα στελέχη και η διοίκησή της (συλλήβδην, η «Εταιρεία» ή η «Exactech») αναγνωρίζουν τους κινδύνους που θέτει η δωροδοκία και η διαφθορά

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του εγγράφου; ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Η G4S είναι ένας «Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υπεύθυνοι να αποφασίσουμε πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I ΚΏΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΊΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΎ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΊΟΥ ΣΕ ΘΈΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΏΝ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ ΚΑΙ ΣΎΓΚΡΟΥΣΗΣ ΣΥΜΦΕΡΌΝΤΩΝ Άρθρο 1 Κατευθυντήριες αρχές Κατά την εκτέλεση των καθηκόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1: Αντικείμενο Δομής Το Γραφείο Κεντρικών Δράσεων Πρακτικής Άσκησης (Γραφείο Π.Α.) αποτελεί μία από

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνας Επιχειρηματικής Λειτουργίας 1. Πεδίο εφαρμογής

Κανόνας Επιχειρηματικής Λειτουργίας 1. Πεδίο εφαρμογής Κανόνας Επιχειρηματικής Λειτουργίας 1. Πεδίο εφαρμογής Οι Κανόνες Επιχειρηματικής Λειτουργίας (στο εξής, ο «Κανόνας») σχεδιάστηκε με στόχο την καταγραφή των γενικών αρχών και κανόνων που πρέπει να διέπουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Μεταμόρφωση, 18 Μαΐου 2018 ΘΕΜΑ: ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

Διαβάστε περισσότερα