Γραφείο Τύπου Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Γραφείο Τύπου Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2015"

Transcript

1 Γραφείο Τύπου Αθήνα, 12 Ιανουαρίου 2015 Σημεία Ομιλίας Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Στη Λαμία Φίλες και φίλοι, Ξεκινάμε! Μετά την Αθήνα και τη Ιδρυτική μας Διακήρυξη, Μετά τις συγκεντρώσεις στο Αγρίνιο, στην Τρίπολη, στην Λάρισα, που ξεχείλισαν από ελπίδα και πάθος, σήμερα μιλάνε οι πολίτες της Λαμίας! Σήμερα κάνετε τη δική σας παθιασμένη δημοσκόπηση! Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τη σημερινή σας παρουσία. Η δέσμευσή σας στον αγώνα μας αποτελεί την καρδιά που δίνει ζωή στο ΚΙΝΗΜΑ μας. Το ΚΙΝΗΜΑ που φουντώνει σε όλη την Ελλάδα. Και το μήνυμα από εδώ και από όλη την Ελλάδα είναι ένα: Από την Κυριακή 25 Γενάρη,

2 Με το δικό σας πάθος, Τον δικό σας παλμό, Θα βάλει την υπογραφή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο μία νέα Πολιτική Δύναμη! Μία Δύναμη Προόδου, Αξιών, Δημοκρατίας, Σοσιαλισμού. Δύναμη που θέλει να εγγυηθεί την πορεία της Ελλάδας προς τα μπρος! Δύναμη που δεν θα αφήσει κανέναν να πάει τη χώρα πίσω! Και αυτή η υπογραφή θα γράφει «ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ»! Το όνομά μας! Σηκώστε το ΚΙΝΗΜΑ μας όσο ψηλότερα γίνεται! Για την Ελλάδα! Για το σήμερα και το αύριο! Ξέρετε ότι κανείς ισχυρός δεν θα μας χαϊδέψει! Κανείς δεν θα μας χαριστεί! Η δύναμη στο ΚΙΝΗΜΑ είναι μόνο οι πολίτες! Αυτόυς και μόνο αυτούς θα υπηρετούμε στη Βουλή από τις 25 του Γενάρη! Τώρα θα ακουστεί η δικιά μας φωνή. Για τις αξίες μας. Για την Ελλάδα. Θέλουμε πολιτικούς που πιέζουν για αλλαγές ή πολιτικούς που δεν θέλουν να αλλάξουν τίποτα; Η παρουσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας στη Βουλή θα επιβάλλει την πολιτική της πραγματικής αλλαγής. Θα επιβάλλει την επανάσταση του αυτονόητου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Άλλοι κοιτάνε παιχνίδια εξουσίας, εμείς πονάμε και μιλάμε για την ουσία, για την Ελλάδα!

3 Το αποδείξαμε, το ξέρετε, μαζί σηκώσαμε βάρος που δεν μας ανήκε, αλλά το κάναμε για την πατρίδα. Με αυτήν την συνέπεια και αποφασιστικότητα μιλάμε για τις μεγάλες αλλαγές. Αυτές που ξεκινήσαμε, αυτές που ζήτησε ο ελληνικός λαός, αυτές πρέπει να γίνουν παντού και κανένας δεν ασχολείται δυόμιση χρόνια τώρα! Θέλουμε αυτοδυναμίες ή συνεργασία; Μόνο η παρουσία του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας στην Βουλή θα επιβάλλει την συνεργασία για την πρόοδο. Συνεργασία για σταθερή πορεία της χώρας στην ΕΕ. Το πάθος μας δεν είναι πάθος για την εξουσία. Είναι πάθος για προσφορά στον τόπο και πραγματικές ανατροπές και αλλαγές. Για αυτό κάποιοι θα κάνουν τα πάντα να μας κάμψουν. Αλλά δεν θα λυγίσουμε. Ποτέ δεν μας λύγισαν αυτά τα χτυπήματα. Μόνο μας πείσμωσαν! Η δύναμη στο ΚΙΝΗΜΑ μας είναι μόνο οι πολίτες. Ξεκινάμε να χτίζουμε το ΚΙΝΗΜΑ μας με βάση τις αξίες μας. Δείγμα γραφής τα ψηφοδέλτιά μας. Ένας σαρωτικός άνεμος αλλαγής μαζί και πολύτιμη εμπειρία. Η «γενιά του 2009» αλλά και η επόμενη γενιά στελεχών, μπροστά. Μπροστά όσοι και όσες θέλουν να αλλάξουν τη χώρα. Προς το καλύτερο, προς το δικαιότερο.

4 Το ΚΙΝΗΜΑ μας γεννήθηκε για να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα. Ένα μήνυμα που λέει ότι μπορεί να υπάρξει Πολιτική, με Π κεφαλαίο, χωρίς εξαρτήσεις. Ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε την Μεταπελατειακή Ελλάδα. Μια Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας. Με κανόνες που ισχύουν για όλους και τηρούνται από όλους με πρώτο το ίδιο το κράτος. Με Θεσμούς που προστατεύουν δικαιώματα, όχι τα προνόμια των λίγων και ισχυρών. Για να μην χρειάζεται ο πολίτης, ο επιχειρηματίας, ο άνεργος, να ψάχνει τον πάτρονά του για να δει στον ήλιο μοίρα. Διότι αυτή είναι η πραγματική εξάρτηση. Η πελατειακή εξάρτηση στην Ελλάδα είναι ένα σύστημα πατρόνων και Μέσων. Που αντί να αναδεικνύει τις πραγματικές δυνατότητες του κάθε Έλληνα και κάθε Ελληνίδας, τον αναγκάζει και την αναγκάζει να σκύβει το κεφάλι για να υπηρετεί τα μικρότερα ή μεγαλύτερα συμφέροντα κάποιων κατεστημένων.

5 Αυτό είναι το βάθος της εξάρτησης, που μας δημιούργησε και την εξάρτηση σήμερα από τους δανειστές στο εξωτερικό. Φίλες και φίλοι, Ξέρετε καλά ότι δεν υπάρχει ούτε λεπτό για χάσιμο. Σαρώνουμε όλη την Ελλάδα, σπίτι σπίτι, προβάλλοντας τους πέντε λόγους γιατί το ΚΙΝΗΜΑ μας αξίζει την ψήφο των Ελλήνων: Πρώτον, γιατί η χώρα, χρειάζεται πολιτικούς και πολιτικές δυνάμεις που βάζουν πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της. Που δεν υπολογίζουν κανένα προσωπικό ή πολιτικό κόστος μπροστά στο πατριωτικό τους καθήκον. Όπως κάναμε εμείς το Δεύτερον, γιατί είναι αναγκαία η κοινοβουλευτική εκπροσώπηση των δυνάμεων που έδειξαν ότι μπορούν να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης με γενναίες πράξεις αλλά και να ξεκινήσουν υπεύθυνες και μεγάλες αλλαγές σε όλητη χώρα. Τρίτον, γιατί το ΚΙΝΗΜΑ μας έχει καθαρή πολιτική ταυτότητα. Είμαστε Δημοκράτες και Σοσιαλιστές. Και αυτό είναι εγγύηση για όποια κυβερνητική ή άλλη συνεργασία σε ξεκάθαρο προοδευτικό πλαίσιο. Χωρίς να γίνουμε παρακολούθημα ή πατερίτσα κανενός. Και σίγουρα όχι ουραγός μιας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης. Τέταρτον, γιατί η χώρα θα πάει μπροστά χτίζοντας επάνω σε γερά θεμέλια. Και αυτές είναι οι αλήθειες των γεγονότων. Όχι η συνομωσιολογία και οι μύθοι που κρύβουν τα πραγματικά αίτια της κρίσης.

6 Η φωνή μας είναι φωνή εμπειρίας, γνώσης για τα πραγματικά γεγονότα εντός και εκτός της Ελλάδας. Γεγονότα που πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας, ώστε να μην ξαναβρεθεί ποτέ πια η χώρα μας στο χείλος του γκρεμού. Και πέμπτον, γιατί δίνουμε φωνή και δύναμη στους χιλιάδες πολίτες, μέσα από την δικιά μας ξεχωριστή φιλοσοφία της συμμετοχικής δημοκρατίας, της άμεσης Δημοκρατίας, της αυτοοργάνωσης, της προσφοράς και διαβούλευσης. Είναι το KINHMA μας που πίστεψε και πιστεύει ότι ο λαός έχει δικαίωμα να εκφραστεί στα μεγάλα ζητήματα, όχι μόνο στα μικρά. Ενώ του στερήθηκε αυτό το δικαίωμα με τη λυσσαλέα αντίδραση από τόσα κέντρα όταν προτείναμε το Δημοψήφισμα για το Πρόγραμμα Προσαρμογής. Είναι ακριβώς αυτή η βαθιά δημοκρατική μας πίστη που μας εμπνέει. Γιατί εμείς πιστεύουμε στο λαό και τις δυνατότητές του. Έχουμε εμπιστοσύνη στη δική του κρίση. Ο δικός μου ρόλος είναι ακριβώς να διασφαλίσω αυτή την πλατιά συμμετοχική και δημοκρατική διαδικασία ανασυγκρότησης του ευρύτερου χώρου των δημοκρατών και σοσιαλιστών στην χώρας μας. Εμείς με συνέπεια καλούμαστε - να ανασυντάξουμε όλοι μαζί τις προοδευτικές δυνάμεις και μαζί την Ελλάδα. Να χτίσουμε μαζί την νέα πολιτική στέγη των αξιών μας. Κάνουμε μαζί το επόμενο βήμα στην ιστορική διαδρομή των δυνάμεων της προόδου, της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού στην Ελλάδα! Δεν επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο του βολέματος σε μια βουλευτική έδρα.

7 Επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες! Όπως ο Αντρέας το 1974! Ενάντια στο κομματικό κατεστημένο! Φίλες και φίλοι, Σε αυτή την προεκλογική περίοδο θα τα πούμε όλα. Τώρα είναι η σειρά μας. Τώρα θα ακουστεί η δική μας φωνή. Και για το τι έγινε στο παρελθόν. Γεγονότα. Όχι μύθους. Πολλοί το απαιτούν. Και το απαιτούν όχι μόνο για την αποκατάσταση μιας αλήθειας αλλά ακόμα περισσότερο για τα διδάγματα, τα συμπεράσματα, ώστε να ξέρουμε καλά το τι πρέπει να αποφύγουμε ή να επιδιώξουμε για το μέλλον της Ελλάδας. Διαβάστε την προχθεσινή μου συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Με ρώτησαν για τα περισσότερα. Είναι μια κατάθεση ψυχής για αυτά που έζησε η χώρα. Τα γεγονότα είναι αμείλικτα. Κρατήστε καλά στο μυαλό σας τα εξής και πείτε τα παντού: Πρώτο γεγονός. Αν δεν είχε προηγηθεί η πορεία της χώρας προς το χάος την περίοδο , ο

8 τόπος δεν θα χρειαζόταν ποτέ Μνημόνιο. Και αυτό το ξεχνά και η δεξιά συντήρηση αλλά και η συντηρητική Αριστερά που συγκαλύπτει εκείνη την περίοδο. Δεύτερο γεγονός, Κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον βάζοντας πάνω από όλα την Ελλάδα. Πήραμε αναγκαστικά αποφάσεις αντιδημοφιλείς αλλά σωστές για τη χώρα. Αποφάσεις που τελικά δικαιώθηκαν και από τις εξελίξεις, όπως στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, και την Κύπρο, και από αυτούς που τις πολεμούσαν λυσσαλέα. Τρίτο γεγονός. Πολλές αποφάσεις που πόνεσαν τον κόσμο δεν θα χρειαζόταν ποτέ να τις πάρουμε, δεν θα τις παίρναμε ποτέ, αν οι εμπρηστές της χώρας δεν την είχαν αφήσει ήδη χρεοκοπημένη. Και με ένα δημόσιο διαλυμένο, τελείως ανήμπορο να κατανείμει βάρη με δίκαιο τρόπο. Τέταρτο γεγονός. Αν οι πατριωτικές επιλογές μας και κυρίως το κύμα προοδευτικών αλλαγών της περιόδου είχαν διακομματική στήριξη, όπως είχαμε ζητήσει, σήμερα η χώρα θα είχε ήδη διαβεί τον κάβο, θα είχε ξεπεράσει την ανασφάλεια. Θα είχε ανασάνει. Αυτό απέδειξε η Ιρλανδία. Αυτό απέδειξε η Πορτογαλία. Εκεί υπήρξε συναίνεση έστω στα βασικά και τα κατάφεραν.

9 Στην Ελλάδα, όταν εμείς το 2010 ήμασταν μέσα στο γήπεδο και παλεύαμε με τα θηρία των αγορών και την συντηρητική Ευρωπαϊκή Ένωση που ήθελε να μας τιμωρήσει για αυτά που είχαν κάνει οι προηγούμενοι, όταν εμείς σε αυτό το γήπεδο κάναμε το πατριωτικό μας καθήκον για να μην καταρρεύσει η χώρα, ο κ. Σαμαράς και αυτοί που την χρεοκόπησαν, ήταν στην εξέδρα και μας λιθοβολούσαν. «Συνεχίστε να προσπαθείτε, εμείς θα συνεχίσουμε να σας πετάμε πέτρες!» Αυτό ουσιαστικά μας έλεγαν. Εμείς σκεφτόμασταν τη χώρα, αυτός σκεφτόταν το κόμμα του. Κι αυτό είναι όχι άλλη μια αλήθεια. Αυτά είναι πραγματικά γεγονότα. Θυμίστε τα στον κ. Σαμαρά! Τον προπονητή της εξέδρας, όπως θέλει να είναι. Πείτε τα σε όλο τον κόσμο! Πέμπτο γεγονός. Η συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσοι ταυτίστηκαν μαζί της, αποδόμησαν αντί να προωθήσουν το μεταρρυθμιστικό έργο που παρέλαβαν. Απέτυχαν να οδηγήσουν την Ελλάδα στην προγραμματισμένη εδώ και τρία χρόνια έξοδο από το Πρόγραμμα. Βύθισαν και πάλι τον τόπο στην ανασφάλεια, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας. Εμείς ποτέ δεν παίξαμε τη χώρα στα ζάρια, όπως έκαναν.

10 Είναι κυριολεκτικά απαράδεκτο, μετά από όσα περάσαμε 5 χρόνια τώρα, μετά από τόση προσπάθεια, τόσες θυσίες, να ακούμε ξανά για έξοδο από το ευρώ. Βαρύτατες οι ευθύνες της κλειστής ομάδας που κυβέρνησε τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Φίλες και φίλοι, Είμαστε απέναντι στην συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της - αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις, Αλλά και απέναντι στην αριστερή συντήρηση, γιατί δεν ήταν μόνο η δεξιά συντήρηση που πετούσε πέτρες από την εξέδρα. Βαρύτατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είμαστε απέναντι σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική, και σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό. Λέμε ότι πρέπει να συνεχιστεί το έργο δημοκρατικών, συμμετοχικών, αποκεντρωτικών, προοδευτικών αλλαγών της περιόδου Αυτό το έργο που διακόπηκε. Γιατί η χώρα δεν πρόκειται να φύγει οριστικά από την ανασφάλεια, δεν πρόκειται να ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά. Αν δεν αλλάξει συθέμελα, στη βάση αρχών και αξιών για μία σύγχρονη λειτουργική

11 δημοκρατία. Κι αυτό είναι δική μας ευθύνη, κανενός άλλου. Όσο και εάν μας επηρεάζει το Ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, και έχουν οι εταίροι μας τις δικές τους και μεγάλες- ευθύνες -και τότε και τώρα- τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα. Μην ψάχνουμε ούτε για προστάτες που θα αλλάξουν την Ελλάδα, ούτε για φταίχτες που δεν αλλάζει η Ελλάδα. Εμείς θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. Από το 1922 ο Ελευθέριος Βενιζέλος τόνιζε ότι δεν υπάρχει Θεός της Ελλάδος. Μόνοι μας θα αλλάξουμε τα πράγματα ή μόνοι μας θα καταστραφούμε. Γι αυτό και το δικό μας ΚΙΝΗΜΑ μιλά για το Ελληνικό Σχέδιο για το μέλλον. Ένα Ελληνικό δικό μας Σχέδιο, για Θεσμούς που λειτουργούν και με τον πολίτη συμμέτοχο. Σχέδιο αληθινά πατριωτικό, που κανείς δεν χρειάζεται να μας επιβάλλει. Που θα είναι δικό μας, με την υπογραφή των Ελλήνων πολιτών. Ναι, και εάν χρειάζονται για τις μεγάλες αλλαγές, και Δημοψηφίσματα. Και στον ελληνικό Λαό θα πάμε για αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Να εκφραστεί ο ίδιος ο ελληνικός Λαός.

12 Για να πάψουν οι πολίτες να νιώθουν ότι κάποιοι άλλοι αποφασίζουν για αυτούς. Για να γίνει η εμπιστοσύνη στο Κράτος ο κανόνας κι όχι η εξαίρεση. Έτσι και μόνο έτσι θα υλοποιηθεί το όραμα της Μεταπελατειακής Ελλάδας, μιας σύγχρονης Ευρωπαϊκής Δημοκρατίας Αξιών, Δικαιοσύνης, Δημιουργίας. Αλλά και μία Δημοκρατία στην οποία θα μπορεί να αισθάνεται ο Έλληνας ότι το Δημόσιο είναι δικό του. Όχι κάτι ξένο, όχι κάτι που τον εκμεταλλεύεται, όχι κάτι που δεν τον εμπιστεύεται. Το Ελληνικό Σχέδιο είναι βασισμένο σε τρεις άξονες, ένα τρίπτυχο: Απελευθέρωση των θεσμών της Δημοκρατίας από τον πελατειακό εναγκαλισμό τους με κάθε λογής συμφέροντα. Με Θεσμούς που λειτουργούν και προστατεύουν τον πολίτη από κάθε μορφής αυθαιρεσία. Θεσμούς που αποτρέπουν την σπατάλη, την ιδιοποίηση του πλούτου του ελληνικού λαού. Αυτό αποτελεί προϋπόθεση για τον δεύτερο άξονα. Αυτόν της ανθρωπιάς, της αλληλεγγύης.

13 Ένα κράτος σωστό, αποτελεσματικό, αποκεντρωμένο, όχι γραφειοκρατικό, με διαφάνεια, είναι και το κράτος που μπορεί να εξασφαλίσει και δικαιοσύνη και αλληλεγγύη και σωστές υπηρεσίες υγείας, παιδείας, πρόνοιας, ασφάλισης και προστασίας του περιβάλλοντος. Μπορεί να αξιοποιήσει τα λεφτά του ελληνικού λαού με τον καλύτερο τρόπο. Εμπεδώνοντας δικαιώματα και όχι προνόμια για τους ισχυρούς. Μπορεί να σπάσει την ανισότητα. Να εγγυηθεί ένα ελάχιστο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης για όλους. Να εμπεδώσει την ισχύ του δικαίου και όχι το δίκιο του ισχυρού. Τέλος ο τρίτος άξονας έχει προϋπόθεση και ένα κράτος που λειτουργεί αλλά και ένα κοινωνικό κράτος με έναν πολίτη ασφαλή. Μιλώ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, την πράσινη ανάπτυξη. Αυτή που θα απελευθερώσει ό,τι πιο δυναμικό έχει η χώρα μας, θα ανασυγκροτήσει την παραγωγική μας δομή και θα επενδύσει και αξιοποιήσει τα μεγάλα μας συγκριτικά πλεονεκτήματα - ειδικά τον άνθρωπο, τον Έλληνα, την Ελληνίδα, τον πολιτισμό και το φυσικό μας περιβάλλον. Έτσι και μόνο έτσι θα ανοίξει ο δρόμος πολλές ποιοτικές δουλειές στην Ελλάδα. Έτσι και μόνο έτσι θα γυρίσουν σταδιακά και τα παιδιά που έφυγαν από ανάγκη στο εξωτερικό. Τι διαφορετικό όμως έχει το δικό μας σχέδιο από όσα έχουν μέχρι σήμερα προταθεί;

14 Με απλό τρόπο λέω ότι είναι μια άλλη, εναλλακτική, οραματική αλλά και παράλληλα ρεαλιστική, υπεύθυνη πρόταση απέναντι στα ευχολόγια της ΝΔ ή του ΣΥΡΙΖΑ. Το λέω έχοντας τη σκληρή εμπειρία διαχείρισης της μεγαλύτερης κρίσης της πρόσφατης ιστορίας της Ελλάδας. Η Νέα Δημοκρατία μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση αλλά εφάρμοσε ένα πρόγραμμα σκληρής λιτότητας χωρίς να κάνει σοβαρές αλλαγές στη χώρα. Αντίθετα υπονόμευσε σημαντικές αλλαγές που είχαμε ξεκινήσει. Ποια είναι η πρότασή της; Θέλει να μείνουμε στο ΕΥΡΩ, χωρίς να γίνουν αλλαγές στις δομές της χώρας μας, διατηρώντας άθικτες τις πελατειακές δομές που συντηρούν ένα πολιτικόοικονομικό κατεστημένο, και αυτό συνεπάγεται συνέχεια της ανισότητας, της αδικίας, της ανέχειας και μιας σκληρής λιτότητας στην χώρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει,τώρα,να μείνουμε στο ΕΥΡΩ χωρίς να κάνουμε επίσης σοβαρές αλλαγές στο κράτος, στις δομές. Αντίθετα μιλά για ένα μεγαλύτερο κράτος, εκφράζει έναν συγκεντρωτικό κρατισμό, δηλαδή απλώς θα εκφράσει μια πελατειακή διαπλοκή με άλλα πρόσωπα. Και έτσι θα βαθαίνει τα αίτια της κρίσης αντί να τα χτυπάει. Όσο για την λιτότητα, λέει ότι θα «σκίσει» το μνημόνιο. Είναι εκτός πραγματικότητας. Πρώτον γιατί δεν κατανοεί τα βαθύτερα αίτια της κρίσης στην Ελλάδα. Το βαθύτερο αίτιο της κρίσης δεν είναι το Μνημόνιο. Είναι αυτά που μας έφεραν το Μνημόνιο.

15 Είναι όλη αυτή η αδικία και η πελατειακή λογική που μας έφεραν στο Μνημόνιο. Αυτά πρέπει να χτυπήσουμε. Και όποια κυβέρνηση υπάρξει μετά τις εκλογές, αυτά πρέπει να χτυπήσει. Γιατί μόνο αυτό θα είναι πραγματικά προοδευτικό, αριστερό, ουσιαστικό για τον Έλληνα πολίτη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι επίσης εκτός πραγματικότητας γιατί διακινδυνεύει να μας δημιουργήσει νέες περιπέτειες. Να χαθεί ό,τι κατακτήσαμε με θυσίες και να χρειαστούμε χειρότερα μνημόνια για να ξαναβγούμε στις αγορές. Η δικιά μας πρόταση, το Ελληνικό Σχέδιο είναι τελείως διαφορετικό. Εμείς λέμε θα μείνουμε στο ΕΥΡΩ και μπορούμε, αλλά αυτό που είναι αναγκαίο είναι η επανάσταση του αυτονόητου στην Ελλάδα. Βαθιές τομές που λυτρώνουν και απελευθερώνουν το δυναμικό μας. Και βαθιές τομές σημαίνουν ποιοτικές αλλαγές. Είναι δηλαδή στον αντίποδα των ποσοτικών μέτρων, δηλαδή των οριζόντιων περικοπών και της σημερινής λιτότητας. Ως παράδειγμα θα θυμάστε όταν με σκληρή απόφαση, αλλά με εύκολο πρακτικά τρόπο, περάσαμε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ξεκινώντας από ένα ταμείο και παρά τις αντιστάσεις το καταφέραμε- και κόψαμε το κόστος των συνταγών και των φαρμάκων κατά 30 και πλέον %. Εξοικονόμησε δισεκατομμύρια η χώρα, ο συνταξιούχος, ο εργαζόμενος από μία ποιοτική αλλαγή. Για αυτό λέμε ποιοτικές αλλαγές. Αν δεν είχαμε εμείς ξεκινήσει το 2009 τις ποιοτικές αυτές αλλαγές, το κόστος θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο για τον συνταξιούχο και τον εργαζόμενο σήμερα.

16 Και εάν οι ποιοτικές αυτές αλλαγές είχαν ξεκινήσει έστω λίγα χρόνια πριν το 2009, δεν θα χρειαζόμασταν ποτέ να κάνουμε περικοπές στους ανθρώπους που αδικήσαμε. Όταν αναλάβαμε, δεν ξέραμε καν πόσοι ήταν οι δημόσιοι υπάλληλοι. Κανείς δεν ήξερε. Οι ποιοτικές αλλαγές είναι η υπεύθυνη διαχείριση του δημοσιονομικού αλλά και η ανατροπή όσων πρακτικών και λειτουργιών δημιούργησαν το κοστοβόρο και άδικο πελατειακό σύστημα. Αυτό είναι το δικό μας σχέδιο. Όχι άλλη λιτότητα. Θυμάμαι, σε ένα από τα πρώτα Ευρωπαϊκά Συμβούλια που πήγα ως Πρωθυπουργός, οι εταίροι μας έλεγαν «Κόψτε, κόψτε, κόψτε» μισθούς και συντάξεις. Εγώ τους έλεγα όμως ότι το βαθύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα δεν είναι οι μισθοί και οι συντάξεις. Μπορεί να υπάρχουν και εκεί αδικίες και ανισότητες. Αυτά θα τα διορθώσω, τους είπα. Αλλά το βαθύτερο πρόβλημα είναι ένα κράτος πελατειακό, σπάταλο, αδιαφανές, το οποίο κατατρώει τον πλούτο του ελληνικού λαού. Δώστε μου χρόνο να το αλλάξω. Αυτή ήταν η πρότασή μου τότε. Αρχικώς τη δέχθηκαν. Αλλά όταν οι αγορές άρχισαν να επιτίθενται λυσσαλέα στην Ελλάδα και στο ευρώ, οι εταίροι οχυρώθηκαν φοβισμένοι στη συντηρητική πολιτική, την πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας.

17 Σήμερα όμως την τότε πρότασή μου, μπορούμε σοβαρά να τη διαπραγματευτούμε. Έχουμε πετύχει με θυσίες του ελληνικού λαού πλεόνασμα. Τώρα πρέπει να μας δοθούν οι απαραίτητες ανάσες για να αντιμετωπίσουμε εμείς, με δικό μας σχέδιο, το πραγματικό πρόβλημα της χώρας. Το πελατειακό κατεστημένο και το πολιτικο-οικονομικό σύστημα που το στήριζε. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Εμείς θα το αλλάξουμε. Με τη δική μας εγγύηση για αυτές τις μεγάλες αλλαγές, εμείς, για να κλείσει αυτός ο μεγάλος κύκλος της κρίσης, θα ζητήσουμε την στήριξη της ΕΕ και για αυτές αλλά και για να αναπνεύσει ο τόπος οικονομικά και να μπορέσουμε να τις πετύχουμε. Αυτή πρέπει να είναι η Μεγάλη Συμφωνία με τους εταίρους μας. Δικές μας βαθιές αλλαγές στο πώς λειτουργούμε, με αντάλλαγμα οριστική αποτίναξη της ανασφάλειας με τη βοήθεια των εταίρων μας. Να αναπνεύσουμε από το χρέος και τα προβλήματα που μας έφερε η προηγούμενη κατάσταση. Η αποτίναξη της ανασφάλειας αφορά πρωτίστως την οριστική και λυτρωτική διευθέτηση του χρέους. Τονίζουμε:

18 Το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας σήμερα δεν είναι το δημόσιο χρέος. Αυτό είναι το αποτέλεσμα. Είναι η παραγωγική ανασυγκρότηση που θα φέρει επενδύσεις και δουλειές. Είναι η στήριξη στον άνεργο και σε όσους έχουν χτυπηθεί ιδιαίτερα από την κρίση. Είναι η δημιουργία κράτους δικαίου, που στέκεται δίπλα στον πολίτη. Αλλά αν δεν γίνει κάτι οριστικό και αμετάκλητο για το δημόσιο χρέος, δεν θα έχει χώρο η οικονομία να αναπνεύσει. Το ΚΙΝΗΜΑ μας εδώ και μέρες κατέθεσε συγκεκριμένη πρόταση για την οριστική διευθέτηση του χρέους. Ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πακέτο ενεργειών που μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτό από τους εταίρους μας - και θα οδηγήσει στη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. Θα σημάνει χαμηλότερες δαπάνες για τόκους και θα επιτρέψει να έχουμε χαμηλότερα πρωτογενή πλεονάσματα, ώστε οι πόροι αυτοί να πηγαίνουν στην ανάπτυξη και τη στήριξη των ασθενέστερων τάξεων της χώρας μας. Ταυτόχρονα, επιμένουμε στην ανάγκη διάσκεψης για την αλλαγή της ευρύτερης Ευρωπαϊκής πολιτικής. Μία Ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος - το Ελληνικό αλλά και άλλων χωρών - που θα δρομολογήσει λύσεις για την Ευρώπη. Υπάρχουν ήδη πολλές προτάσεις από επιφανείς αναλυτές για πανευρωπαϊκές λύσεις για συντονισμένη μείωση και αμοιβαιοποίηση χρέους. Αυτό χρειάζεται και την πολιτική βούληση όλων. Αλλά επαναλαμβάνω: Το σημαντικό είναι ότι μπορούμε να πετύχουμε άμεσα μια σημαντική περαιτέρω ελάφρυνση του δικού μας χρέους.

19 Και πιστεύω πως είναι έτοιμοι οι εταίροι μας για αυτό, εφόσον εμείς δείξουμε τη βούληση ότι έχουμε βάλει την Ελλάδα σε ένα δρόμο αλλαγών. Με ένα αρραγές εθνικό μέτωπο που να στηρίζει αυτές τις επιλογές. Και με ένα Ελληνικό Σχέδιο δέσμευση για βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για μία Μεγάλη Συμφωνία-Συμβόλαιο με τους εταίρους μας και τους λαούς των άλλων χωρών. Φίλες και φίλοι, Το ΚΙΝΗΜΑ μας είναι έτοιμο να υπηρετήσει την πατρίδα και τον ελληνικό λαό. Εμείς δεν μιλάμε στο κενό. Δεν ξεκινάμε από το μηδέν, ξεκινάμε από την αρχή. Και αρχή μας είναι αξίες μας, η παράδοση αγώνων. Αρχή είναι οι πράξεις μας. Αρχή μας το δείγμα γραφής που έχουμε δώσει. Άλλοι έχουν μεγάλα λόγια αλλά στην πράξη ουδέν. Εμείς έχουμε δείξει σε όλη μας την πορεία δείγμα γραφής. Για αυτό φίλες και φίλοι, σας καλώ να ρωτάμε κάθε φίλο, γνωστό, συνάδελφο ή συγγενή, κάθε Έλληνα πολίτη που σκέφτεται τι θα αποφασίσει στην κάλπη: Ποιοι απέδειξαν ότι δεν υπολογίζουν το προσωπικό και πολιτικό κόστος μπροστά στο δημόσιο συμφέρον; Σε ποια περίοδο δρομολογήθηκαν πραγματικές προοδευτικές αλλαγές στη χώρα;

20 Ακόμα και μεσούσης της κρίσης. Αλλαγές όπως ο Καλλικράτης; Η Διαύγεια; Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση; Οι ηλεκτρονικές προμήθειες; Το χτύπημα των μεγαλοφοροφυγάδων; Ποιοι καθιέρωσαν το θεσμό του Οικονομικού Εισαγγελέα για να κυνηγήσει τους φοροφυγάδες; Ποιους χτύπησαν λυσσαλέα τα κατεστημένα; Ποιοι άνοιξαν τραπεζικούς λογαριασμούς; Ποιοι φορολόγησαν πρώτοι τις off-shore; Ποιοι μάτωσαν για να διασφαλιστεί το δημόσιο συμφέρον στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με τις κοινές μετοχές; Έχουμε δείξει ποιοι είμαστε. Έχουμε δείξει σε ποια κατεύθυνση θέλουμε να πάει η Ελλάδα. Πάνω σε αυτό το έργο θα να χτίσουμε. Ναι, να διορθώσουμε τα λάθη, να καλύψουμε τα κενά. Όχι όμως να το αποδομήσουμε όπως έγινε δυστυχώς τα τελευταία δυόμιση χρόνια. Να οικοδομήσουμε, μία Ελλάδα Αξιών Δικαιοσύνης Δημιουργίας, με βάση ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο.

21 Φίλες και φίλοι, Έμειναν 13 μέρες. Τίποτα δεν είναι εύκολο. Αλλά είναι στο χέρι μας. Είναι στο χέρι μας να φτάσουμε ψηλά. Και το ξέρουν όλοι. Η κοινοβουλευτική μάχη για το Κίνημά μας θα κερδηθεί, Φίλο με Φίλο, Συγγενή με Συγγενή, Πόρτα Πόρτα. Θα κερδηθεί από εσάς. Βγείτε παντού! Μιλήστε για τις ιδέες που μας εμπνέουν και μας έφεραν εδώ σήμερα μαζί. Μιλήστε για όσα έγιναν αλλά και όσα μπορούμε να κάνουμε ως Ελλάδα. Με επιχειρήματα. Όχι με φωνές. Με πολιτική και όχι με μικρότητες.

22 Ενώνουμε όλους όσους διψάμε να δούμε μία Πολιτεία με κανόνες που ισχύουν για όλους, σε μια πλατιά συμμαχία προοδευτικών ιδεών και οραμάτων για το αύριο. Τώρα είναι η ώρα του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ μας! Τώρα είναι η ώρα των Δημοκρατών Σοσιαλιστών. Πάμε λοιπόν! Πάμε ξανά! Καλή μας Επιτυχία και Καλό Αγώνα!

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2015

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2015 Γραφείο Τύπου Αθήνα, 14 Ιανουαρίου 2015 Σημεία Ομιλίας Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Στη Θεσσαλονίκη Φίλες και φίλοι, Το ΚΙΝΗΜΑ μας αγκαλιάζει και τη Θεσσαλονίκη! Αγκαλιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2015

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2015 Γραφείο Τύπου Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2015 Σημεία Ομιλίας Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Στην Ξάνθη Φίλες και φίλοι, Το ΚΙΝΗΜΑ φουντώνει και στην Ξάνθη! Αγκαλιάζει όλη την

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2015

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2015 Γραφείο Τύπου Αθήνα, 20 Ιανουαρίου 2015 Σημεία Ομιλίας Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Στα Ιωάννινα Φίλες και φίλοι, Από εδώ, Από τα Ιωάννινα και όλη την Ήπειρο, Λέμε: Πάμε!

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2015

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2015 Γραφείο Τύπου Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2015 Σημεία Ομιλίας Γιώργου Α. Παπανδρέου Προέδρου ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών Στο Ηράκλειο Η νίκη και πάλι από την Κρήτη! Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) (Ανεπίσημη μετάφραση) Πίστευα και πιστεύω, ότι υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

1. Η χώρα οδηγείται στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες.

1. Η χώρα οδηγείται στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες. Αθήνα, 3 Σεπτεμβρίου 2015 Προς τα Μέλη και τους Φίλους του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Αγαπητές Φίλες, αγαπητοί Φίλοι, Συντρόφισσες και σύντροφοι, 1. Η χώρα οδηγείται στις κάλπες για τρίτη φορά μέσα σε οκτώ μήνες. Η ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Νίκος Τσιαμούλος Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Κυρίες και Κύριοι, Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία και την

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη»

Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» Συνέντευξη στην εφημερίδα "Θεσσαλονίκη" Συνέντευξη του Τηλέμαχου Χυτήρη στην εφημερίδα «Θεσσαλονίκη» 1. ΕΡΩΤΗΣΗ Μετά και τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών αρκετά στελέχη του ΠΑΣΟΚ αμφισβητούν ανοιχτά τις

Διαβάστε περισσότερα

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά.

ζωή για τη δική της ευδαιμονία. Μας κληροδοτεί για το μέλλον προοπτικές χειρότερες από το παρελθόν. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά. Φίλες και Φίλοι, Από το 2007, όταν έθεσα για πρώτη φορά υποψηφιότητα για την ηγεσία της προοδευτικής παράταξης, χάσαμε πολλά. Μία ολόκληρη δεκαετία. Γύρω μας, ο κόσμος αλλάζει. Δυστυχώς,τώρα που ξαναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, 106 80 Αθήνα Τηλ.: 210 3665301-03 - Fax: 210 3665089 www.pasok.gr - e-mail: syntonistis@pasok.gr Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ PRESIDENT OF THE BOD, UNION OF GREEK REGIONS TO GOVERNANCE AND REGIONAL ARTERIES FOR GROWTH: Europe s momentum Greece s impetus ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΪΟΥ 2018 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα 14 Ιανουαρίου 2010 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυρίες και κύριοι, να ξεκινήσουμε τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ 22/1/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ 22/1/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΑΒΒΑΔΑ Λευκάδα 22/1/2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΒΒΑΔΑ ΣΤΗ ΛΕΥΚΑΔΑ Στο Λευκάδα πραγματοποίησαν σήμερα την προεκλογική τους ομιλία οι υποψήφιοι βουλευτές της Ν.Δ την οποία

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 3 Απριλίου 2015

Γραφείο Τύπου Αθήνα, 3 Απριλίου 2015 Γραφείο Τύπου Αθήνα, 3 Απριλίου 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ, ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗΣ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία

Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία ΤΡΙΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ - ΕΚΤΟΣ ΒΟΥΛΗΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ερευνα Rass: Κλειδώνει η πρωτιά για ΣΥΡΙΖΑ - Ζητούμενο η αυτοδυναμία Τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον. «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Νικήτας Κακλαμάνης): Φθάνουμε στον «προτελευταίο» Ειδικό Αγορητή γιατί δεν είναι έτσι ο όρος- για τη σημερινή συνεδρίαση, τον κ. Δημήτρη Καμμένο, τον οποίο καλώ στο Βήμα. Να ετοιμάζεται ο κ.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3

Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 200 Μάρτιος 2008 Έρευνα 11-13/3 Πανελλαδική πολιτική έρευνα γνώμης ΠΕΙΡΑΙΑΣ Μάρτιος 2008 1 Ανάθεση : Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ. Ταυτότητα της έρευνας Περίοδος έρευνας: Η έρευνα διεξήχθη από 11 έως και 13 Μαρτίου 2008. Τύπος έρευνας: Tηλεφωνική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στη «Χώρα της Κυριακής» Συνέντευξη Τηλέμαχου Χυτήρη στη «Χώρα της Κυριακής»

Συνέντευξη στη «Χώρα της Κυριακής» Συνέντευξη Τηλέμαχου Χυτήρη στη «Χώρα της Κυριακής» Συνέντευξη στη «Χώρα της Κυριακής» Συνέντευξη Τηλέμαχου Χυτήρη στη «Χώρα της Κυριακής» Σε παρεξήγηση οφείλεται η όποια συζήτηση γίνεται για την μονιμότητα στον δημόσιο τομέα, δηλώνει ο Τηλέμαχος Χυτήρης,

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

Παπανδρέου: Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, θα κάνω κόμμα

Παπανδρέου: Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, θα κάνω κόμμα Παπανδρέου: Αν δεν εκλεγεί Πρόεδρος, θα κάνω κόμμα Με δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να αναλάβει πρωτοβουλία στη δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα και

Διαβάστε περισσότερα

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας.

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Κυρίες και κύριοι, Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να μιλήσουμε για μία εθνική υπόθεση, την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Μία πλουτοπαραγωγική πηγή πολλών δισεκατομμυρίων, που η Ελλάδα του χθες,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2010 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ελληνίδες, Έλληνες, Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. Σε αυτές τις κρίσιμες

Διαβάστε περισσότερα

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη

καθήκοντά σας, θέλω λίγο να δούμε το τι ειπώθηκε σήμερα από τον Πρωθυπουργό. Τη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο δελτίο

Διαβάστε περισσότερα

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Φίλες και φίλοι, Μία από τις πιο επαναστατικές ιδέες των καιρών μας, υπήρξε η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Με την έννοια την Άμεσης Δημοκρατίας. Της δυνατότητας δηλαδή οι πολίτες να βρίσκονται στο κέντρο της λήψης

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Ρήγας ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Μαζί μπορούμε. Με όραμα για την Ελλάδα. Με πάθος για τις Κυκλάδες μας

Παναγιώτης Ρήγας ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ. Μαζί μπορούμε. Με όραμα για την Ελλάδα. Με πάθος για τις Κυκλάδες μας Μαζί μπορούμε Με όραμα για την Ελλάδα Με πάθος για τις Κυκλάδες μας με γνώση και σχέδιο για το μέλλον Παναγιώτης Ρήγας ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν. ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΠΑΣΟΚ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εν όψει της συμμετοχής μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές. του Μαΐου αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς

Εν όψει της συμμετοχής μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές. του Μαΐου αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς Εν όψει της συμμετοχής μου στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου αισθάνομαι την υποχρέωση να απευθυνθώ σε εσάς τους συμπολίτες μου, ως Γιώργος Κοτρωνιάς και θέλω να γνωρίζετε ότι δεν πρόκειται να κάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.) ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων 1 Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝοπούλων ξεκινά για ακόμα μια χρονιά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις στα Τοπικά μας Κινήματα σε όλη την Κύπρο. Στα κινήματα ΕΔΟΝοπούλων συμμετέχουν παιδιά, αγόρια και κορίτσια

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη

Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη Κ. Χατζηδάκης: Δεν κινδυνεύει η πρώτη κατοικία - Πλήρης συνέντευξη [04.11.2013] «Δεν θα αλλάξουν ο νόμος Κατσέλη και ο νόμος 4161 για τους ενήμερους δανειολήπτες. Αυτό σημαίνει ότι κανένας φτωχός άνθρωπος

Διαβάστε περισσότερα

Εναρκτήρια ομιλία της Αντιπροέδρου ΕΚ και ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά στο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο με τίτλο:

Εναρκτήρια ομιλία της Αντιπροέδρου ΕΚ και ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά στο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο με τίτλο: Εναρκτήρια ομιλία της Αντιπροέδρου ΕΚ και ευρωβουλευτού Άννυς Ποδηματά στο Συνέδριο του Economist στην Κύπρο με τίτλο: «Συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: ποια είναι η επόμενη μέρα για την Κύπρο με τη

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό. αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη,

Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό. αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη, Φίλες και φίλοι, Σήμερα ξεκινάμε. Ξεκινάμε μια δύσκολη προσπάθεια υπό αντίξοες συνθήκες, μια προσπάθεια αναγκαία, απαραίτητη, ζωτική για τον τόπο και την κοινωνία. Η Δημοκρατική αριστερά - Προοδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤZΗΔΑΚΗΣ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 29 Νοεμβρίου 2016 «Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας για το μέλλον» Ομιλία του Κωστή Χατζηδάκη στο Ελληνοαμερικανικό

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Πρωθυπουργού στην Τήλο

Ομιλία Πρωθυπουργού στην Τήλο Ομιλία Πρωθυπουργού στην Τήλο Λιβάδια, Τήλος, 6 Ιουλίου 2006 Ομιλία του Γιώργου Α. Παπανδρέου στην Τήλο Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου επισκέφθηκε σήμερα τα Δωδεκάνησα. Το μεσημέρι μετέβη

Διαβάστε περισσότερα

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org

ENA, Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών Ζαλοκώστα 8, 2ος όροφος T enainstitute.org Ιδρυτική Διακήρυξη 1. 2. 3. Το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών - ΕΝΑ ενεργοποιείται σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο. Σε μια περίοδο κατά την οποία οι κοινωνικοί και πολιτικοί θεσμοί λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ο κύριος συνάδελφος θέτει ένα φλέγον ζήτημα, το οποίο απασχολεί κοινωνίες στη Βόρεια Ελλάδα, όπως

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

θέσεις εργασίας και μείωση φορολογίας. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 20 Μάιος :25

θέσεις εργασίας και μείωση φορολογίας. Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Τρίτη, 20 Μάιος :25 Το αναπτυξιακό πλάνο, που θα οδηγήσει την Ελλάδα στο επίπεδο ευημερίας στο οποίο βρισκόταν στην προ κρίσης εποχή παρουσίασε ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στους τομείς της οικονομίας που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ. Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ ΙΖ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΥΝΟΔΟΣ Β ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΜΣΤ Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017 Αθήνα, σήμερα στις 5 Ιουλίου 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10.23 συνήλθε στην Αίθουσα

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Κυρίες και κύριοι, Σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ζωή νέων ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

Μια νέα σελίδα της συνέπειας, της διαφάνειας, της αισιοδοξίας, του αποτελέσματος, του ήθους, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του χαμόγελου.

Μια νέα σελίδα της συνέπειας, της διαφάνειας, της αισιοδοξίας, του αποτελέσματος, του ήθους, της αξιοπρέπειας, της αλληλεγγύης και του χαμόγελου. Φίλες και φίλοι, Συμπολίτισσες και συμπολίτες, Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την παρουσία σας εδώ απόψε στην τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής. Η παρουσία σας μας τιμά ιδιαίτερα και σηματοδοτεί

Διαβάστε περισσότερα

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε.

κάνουμε τι; Γιατί άμα είναι να είμαστε απλώς ενωμένοι, αυτό λέγεται παρέα. Εγώ προτιμώ να παράγουμε ένα Έργο και να δούμε. Εισήγηση του Ν. Λυγερού στη 2η Παγκόσμια Συνδιάσκεψη Ποντιακής Νεολαίας "Οι προκλήσεις του 21ου αιώνα, η ποντιακή νεολαία και ο ρόλος της στο οικουμενικό περιβάλλον". Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

Συζητάμε σήμερα τη σύσταση μίας ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής για την. αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Άρα, με κάποιο τρόπο συζητάμε το ζήτημα της

Συζητάμε σήμερα τη σύσταση μίας ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής για την. αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Άρα, με κάποιο τρόπο συζητάμε το ζήτημα της ΜΑΡΙΑ ΡΕΠΟΥΣΗ Συζητάμε σήμερα τη σύσταση μίας ανεξάρτητης διοικητικής Αρχής για την αξιολόγηση της εκπαίδευσης. Άρα, με κάποιο τρόπο συζητάμε το ζήτημα της αξιολόγησης. Θέλω να θέσω ένα ερώτημα και νομίζω

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο & Χρέος: Ένας χρόνος μετά

Μνημόνιο & Χρέος: Ένας χρόνος μετά Μνημόνιο & Χρέος: Ένας χρόνος μετά Τι έχει αλλάξει. Τι πιστεύει σήμερα η ελληνική κοινή γνώμη Πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ Μάιος 2011 Διάγραμμα 1 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο 87

Πολιτικό Βαρόμετρο 87 Πολιτικό Βαρόμετρο 87 Φεβρουάριος 2011 ΣΚΑΪ -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Παρουσίαση ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Κυριακή 13/2/2011 Δ.1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Σε γενικές γραμμές πιστεύετε ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν σε σωστή, ή σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 14 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 14 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών.

Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Ο κύκλος των χαμένων ευκαιριών. Κύριε πρόεδρε σας είναι γνωστό ότι η ιδρυση της σχολής βιοιατρικής του πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Λάρισα αναβάλλεται για το μέλλον. Κατά πόσο πιστεύεται ότι αποτελεί για

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη.

Ι. Πανάρετος.: Καλησπέρα κυρία Γουδέλη, καλησπέρα κύριε Ρουμπάνη. (Συνέντευξη του Ι. Πανάρετου στην Νίνα Γουδέλη και τον Γρηγόρη Ρουμπάνη για τα θέματα της Παιδείας (Μήπως ζούμε σ άλλη χώρα;, ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα, 9.84) Ν. Γουδέλη: Καλησπέρα κύριε Πανάρετε. Γ.

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

The Economist Events Hazlis & Rivas. 19 η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση

The Economist Events Hazlis & Rivas. 19 η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση The Economist Events Hazlis & Rivas 19 η Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης με την Ελληνική Κυβέρνηση Πάνος Ξενοκώστας Head of PE opportunity funds ONEX Technologies Group/ LKS Partners Π. ΞΕΝΟΚΩΣΤΑΣ: Καλησπέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου»

Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» 1 Γιώργος Καλαντζής στη ΝΕΤ: «Να γίνει δημοψήφισμα για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου» ΕΚΠΟΜΠΗ: ΕΚΛΟΓΕΣ 2012 στη ΝΕΤ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 20/6/2012 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ: Κώστας Μουσουρούλης (Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

«Τα Βήματα του Εστερναχ»

«Τα Βήματα του Εστερναχ» «Τα Βήματα του Εστερναχ» Τοποθέτηση του ΔΗΜ.ΓΚΟΥΝΤΟΠΟΥΛΟΥ στη παρουσίαση του βιβλίου ΑΛΕΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ. ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ-Λάρισα 16/1/2009 Κυρίες και κύριοι. Σε κάθε βιβλίο, μελέτη,διήγημα η ποίημα ο συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική έρευνα για τα θέματα της επικαιρότητας. Σεπτέμβριος 2012

Πανελλαδική έρευνα για τα θέματα της επικαιρότητας. Σεπτέμβριος 2012 Πανελλαδική έρευνα για τα θέματα της επικαιρότητας Σεπτέμβριος 0 Η ταυτότητα της έρευνας Ανάθεση: Εφημερίδα «Επενδυτής». Τύπος Έρευνας: Τηλεφωνική Έρευνα για τα Θέματα της Επικαιρότητας. Περιοχή Έρευνας:

Διαβάστε περισσότερα

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ

Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Τοκπασίδης Παναγιώτης Προπονητής Ποδοσφαίρου UEFA A ΠΩΣ ΝΑ ΑΝΑΠΤΥΞΕΤΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΥΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ Χαλκίδα, 2019 "Σταματήστε να σκέφτεστε τον Ρονάλντο και τον Μέσσι και προσπαθήστε να κάνετε το απλό",

Διαβάστε περισσότερα

Ο Διάλογος στα Χανιά. Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι;

Ο Διάλογος στα Χανιά. Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι; Ο Διάλογος στα Χανιά Eρώτηση: Επειδή απέτυχε η Ελιά, βγήκε το Ποτάμι; Απάντηση: Η αλήθεια είναι ότι το σκηνικό ήταν κάπως έτσι Ήμουν στο τηλέφωνο και περίμενα. Και σε κάποια στιγμή που η Ελιά δεν προχωρούσε,

Διαβάστε περισσότερα

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Η διαρροή του WikiLeaks με τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα δεν ήρθε να προσθέσει κάτι αναπάντεχο ή εξαιρετικό για κάποιον που στοιχειωδώς αλλά τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΤΤΙΚΗ»

ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΤΤΙΚΗ» ΟΜΙΛΙΑ Γ. ΣΓΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΑΤΤΙΚΗ» 14.1.2018 ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΙ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΜΑΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗ. ΜΑΣ ΤΙΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΜΠΝΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας;

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας; Η πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA "Ανατροπή" διενεργήθηκε στο διάστημα 12,13 και 15 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων. Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης: - Για το

Διαβάστε περισσότερα

EΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ CHAIRMAN AND CEO, MYTILINEOS

EΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ CHAIRMAN AND CEO, MYTILINEOS THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EΥΑΓΓΕΛΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ CHAIRMAN AND CEO, MYTILINEOS HOW FAST CAN WE GROW? Vital questions for America, Europe and Greece ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EYΑΓΓΕΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

ΕΛΛΑΔΑ ΕΘΝΙΚΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ Ιδρυτική διακήρυξη Η Ελλάδα βιώνει για άλλη μια φορά μια εθνική τραγωδία που απειλεί την κοινωνία με διάλυση και υπονομεύει την ίδια την υπόσταση του έθνους. Η χώρα παγιδευμένη στη μέγγενη παράνομων διεθνών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΠΕ 1. Είμαστε υπερήφανοι για τους προηγούμενους έξι μήνες. Υπηρετήσαμε με αυταπάρνηση την εντολή του ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΡΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Βρυξέλλες 4/12/2013) Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 14 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη. Μάϊος η έρευνα

Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη. Μάϊος η έρευνα Πανελλαδική Τηλεφωνική Έρευνα για τη Μάϊος 2012 2 η έρευνα 1 Πρόθεση ψήφου 2 Πρόθεση ψήφου Εκλογών Ας υποθέσουμε ότι είχαμε Βουλευτικές Εκλογές την επόμενη Κυριακή. Πείτε μου παρακαλώ ποιο κόμμα θεωρείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Παναγιώτης Θεοδωρικάκος Διδάσκων Πανεπιστήμιου Πελοποννήσου Σχολή Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Πρόεδρος της GPO ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΚΗΝΙΚΟΥ Το πολιτικό

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία»

Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία» Έρευνα της Marc για την «Ελευθεροτυπία» Παρά τις πανηγυρικές εκδηλώσεις της κυβέρνησης και την προπαγάνδα της ότι το πρωτογενές πλεόνασμα και η προγραμματισμένη έξοδος στις αγορές συνιστούν τα πρώτα θετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Αποτελέσματα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. Αποτελέσματα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Αποτελέσματα 22 Ιανουαρίου ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκαν από την marc A.E. - Αριθμός Μητρώου Ε.Σ.Ρ.: 1 (ΕΝΑ). ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ 1.153 νοικοκυριά αντιπροσωπευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή

Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή Φίλες και φίλοι, Συνδημότες και συνδημότισσες, Αγαπητοί μου συνεργάτες, Σας ευχαριστώ από τα βάθη της ψυχής μου για αυτή την μεγάλη και εντυπωσιακή σας παρουσία. Η παρουσία σας σήμερα εδώ αποδεικνύει ότι

Διαβάστε περισσότερα

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax.: website:

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax.: website: Marketing Research Communication 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: 211-120 2900 fax.: 211-120 2929 e-mail: info@marc.gr website: www.marc.gr ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ H έρευνα πραγματοποιήθηκε από την marc A.E.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟ 1 ο ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: «Ο Αγροτικός Τομέας της Ελλάδας μετά

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και το δημοσιογράφο Π.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ και το δημοσιογράφο Π. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2011 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2014

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2014 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Ιανουάριος 2014 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015 Πολιτικό Βαρόμετρο Μάιος 2015 ΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE Νο144 5-2015 Η τακτική μηνιαία πολιτική έρευνα της Public Issue πραγματοποιείται από το 2004 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2015

Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας. Ιανουάριος 2015 Έρευνα Πολιτικής Συγκυρίας Ιανουάριος 2015 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΠΕΡΙΟΧΗ: ΔΕΙΓΜΑ: ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΜΕΘΟΔΟΣ ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΨΙΑΣ: ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ ΣΦΑΛΜΑ: ΕΚΤΙΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ.

Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ, Η, ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΘΙ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ. Γράφει ο Ιωάννης Λαμπρόπουλος Ελληνίδες και Έλληνες Οι εκλογές σε κάθε Δημοκρατικό πολίτευμα είναι αναμφισβήτητα

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε.

Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Ομιλία Προέδρου Σ.Υ.Ε.Τ.Ε. Γ. Μότσιου στη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Ε.Τ.Ε. Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι μέτοχοι, Απευθύνομαι σήμερα σε εσάς ως εκπρόσωπος του Σ.Υ.Ε.Τ.Ε.. Ως εκπρόσωπος του μεγαλύτερου

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός»

«Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 «Ο Σάββας η κλώσσα και ο αετός» (Πόντος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #26 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011 Δείτε όλα τα παραμύθια

Διαβάστε περισσότερα