Οδηγίες χρήσεως. Σκαπτικό MASTER LC 750. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγίες χρήσεως. Σκαπτικό MASTER LC 750. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας"

Transcript

1 Οδηγίες χρήσεως Σκαπτικό MASTER LC 750 Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας

2

3 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Ευχαριστούμε που επιλέξατε το σκαπτικό MASTER. Πρόκειται για ένα σκαπτικό ευέλικτο και ελαφρύ, ισχυρό και στιβαρό, καθώς και ιδιαίτερα εύκολο στη χρήση του. Διαθέτει υψηλής απόδοσης περιστρεφόμενα μαχαίρια, ικανότητα για εργασία σε βραχώδη εδάφη, σε υγρά εδάφη, ικανό να διασχίσει πλαγιές, εύκολο στην μεταφορά και την χρήση. Είναι κατάλληλο για εργασία σε λοφώδεις και ορεινές περιοχές, αρδευόμενα χωράφια, κήπου, θερμοκήπια κ.λ.π. ΠΡΟΣΟΧΗ! Παρακαλούμε να διαβάσετε με ιδιαίτερη προσοχή το εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης και συντήρησης. Αν λειτουργείτε το μηχάνημα σύμφωνα με το εγχειρίδιο, τότε θα διασφαλίσετε την ασφαλή και μακροχρόνια χρήση του. ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Σε περίπτωση οποιουδήποτε προβλήματος με το μηχάνημα, παρακαλούμε να απευθυνθείτε στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο μας κατάστημα.

4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ I ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ II ΣΗΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ III ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ IV ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗ ΣΚΑΠΤΙΚΟΥ... 9 ΚΕΦΑΛΑΙΟ V ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ VI ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΒΕΝΖΙΝΟΚΙΝΗΤΗΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΠΤΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ VIII ΟΔΗΓΟΣ ΠΕΙΛΥΣΗΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ... 35

5

6 Κεφάλαιο 1 Ενδείξεις ασφαλείας 1. Εκπαίδευση 1. Διαβάστε προσεχτικά το παρόν εγχειρίδιο χρήσης του σκαπτικού. Γνωρίστε καλά τη σωστή μέθοδο χρήσης του μηχανήματος και τους μηχανισμούς του. Κατανοήστε πώς να σταματάτε και πως γίνεται η απεμπλοκή των μαχαιριών. 2. Δεν πρέπει να χρησιμοποιείται από παιδιά. Επίσης κανένας ενήλικος δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει το σκαπτικό πριν διαβάσει τις οδηγίες χρήσεως. 3. Εξασφαλίστε ότι δεν θα υπάρχουν άλλα άτομα ή κατοικίδια εντός της περιοχής χρήσης του σκαπτικού 2. Προετοιμασία 1. Ελέγξτε προσεκτικά την περιοχή όπου θα δουλέψετε το μηχάνημα και αφαιρέστε όλα τα ξένα σώματα. 2. Πριν την χρήση του σκαπτικού τοποθετείστε τον μοχλό σύμπλεξης ταχυτήτων στην νεκρή θέση. (Ν) 3. Μην χρησιμοποιείτε το σκαπτικό χωρίς το κατάλληλο εξοπλισμό (φόρμα εργασίας.1.

7 και παπούτσια ασφαλείας) Εάν στη περιοχή εργασίας το έδαφος είναι ολισθηρό, να φοράτε αντιολισθητικά παπούτσια για την βελτίωση της ισορροπίας σας. 4. Προσέξτε ιδιαίτερα κατά την τροφοδοσία καυσίμου : α)χρησιμοποιείστε κατάλληλο δοχείο για την γέμιση και ανατροφοδοσία καυσίμου στο σκαπτικό. β) Όταν ο κινητήρας λειτουργεί ή είναι ζεστός μην τροφοδοτείτε με καύσιμο τον κινητήρα. γ) Ποτέ μην γεμίζετε με καύσιμο τον κινητήρα μέσα σε κλειστό χώρο. δ) Πριν εκκινήσετε βιδώστε καλά την τάπα καυσίμου και σκουπίστε τυχόν διαρροή καυσίμου στην εξωτερική επιφάνεια του ρεζερβουάρ. 5. Ποτέ μην προσπαθήσετε να κάνετε οποιαδήποτε ρύθμιση όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία. 6. Για οποιαδήποτε εργασία συντήρησης ή προετοιμασίας του μηχανήματος φοράτε γάντια και γυαλιά ασφαλείας. 3. Λειτουργία 1. Πριν εκκινήσετε τον κινητήρα βεβαιωθείτε ότι ο μοχλός ταχυτήτων βρίσκεται στη θέση «νεκρά» (δεν έχει ταχύτητα). Τα χέρια και τα πόδια του χρήστη πρέπει να είναι μακριά από τα κινούμενα μέρη. 2. Όταν λειτουργείτε με τους τροχούς (ή μεταφέρετε) το μηχάνημα σε λιθόστρωτο, σε.2.

8 πεζοδρόμιο ή κεντρικό δρόμο, να είστε πολύ προσεκτικοί στην κυκλοφορία για κάθε πιθανό κίνδυνο! Ποτέ μην χρησιμοποιείτε το μηχάνημα για μεταφορά ατόμων! 3. Αν το σκαπτικό κτυπήσει σε σκληρό αντικείμενο (πέτρα, μέταλλο κλπ) σταματήστε άμεσα το μηχάνημα και ελέγξτε για τυχόν ζημιές. 4. Να είστε πάντα προσεκτικοί όταν δουλεύετε σε εδάφη που είναι επικλινή για τον κίνδυνο να χάσετε τον έλεγχο του μηχανήματος. 5. Σε περίπτωση εμφάνισης ασυνήθιστων κραδασμών, σταματήστε το αμέσως και προχωρήστε σε προσεκτικό έλεγχο. 6. Να θυμάστε πάντα ότι πριν προχωρήσετε σε οποιονδήποτε έλεγχο του μηχανήματος θα πρέπει πρώτα να έχετε σβήσει τον κινητήρα. 7. Εάν αφήσετε το μηχάνημα χωρίς επιτήρηση, θα πρέπει να έχετε λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας, όπως πρώτα από όλα σβήσιμο του κινητήρα, απεμπλοκή του άξονα μετάδοσης κίνησης, τα παρελκόμενα θα πρέπει να είναι στην κατώτατη θέση, ο μοχλός ταχυτήτων να είναι στην ουδέτερη θέση. 8. Προτού εκτελέσετε εργασίες όπως καθαρισμός, επισκευή, ή έλεγχο του μηχανήματος, θα πρέπει να έχετε σβήσει τον κινητήρα και να σιγουρευτείτε ότι είναι σε σταθερή κατάσταση όλα τα κινούμενα μέρη 9. Μη λειτουργείτε ποτέ το μηχάνημα σε κλειστό χώρο γιατί τα καυσαέρια είναι πολύ επικίνδυνα και δηλητηριώδη..3.

9 10. Ποτέ μην αφαιρείτε τους προφυλακτήρες και άλλα εξαρτήματα ασφαλείας που διαθέτει το μηχάνημα όταν το θέτετε σε λειτουργία. 11. Όταν λειτουργείτε το μηχάνημα, κρατάτε σε απόσταση παιδιά και ζώα. 12. Ποτέ μην πιέζετε υπερβολικά το μηχάνημα με ταυτόχρονο βαθύ σκάψιμο και υψηλή ταχύτητα. 13. Το μηχάνημα δεν επιτρέπεται να εργάζεται με μεγάλη ταχύτητα σε ολισθηρό έδαφος. Προσέξτε πίσω σας, όταν εργάζεστε με κατεύθυνση προς τα πίσω! 14. Μην αφήνετε να πλησιάζουν άλλα άτομα όταν εργάζεστε με το μηχάνημα! 15. Θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο οι συσκευές και ο εξοπλισμός (όπως αντίβαρα) που επιτρέπονται από τον κατασκευαστή Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν λειτουργείτε το μηχάνημα με όπισθεν. 16. Ποτέ μη λειτουργείτε το μηχάνημα σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας. 17. Σε περίπτωση που τα μαχαίρια έρθουν σε επαφή με πολύ σκληρό έδαφος, υπάρχει η πιθανότητα το μηχάνημα να αναπηδήσει με κίνδυνο να χάσετε τον έλεγχό του. Σε μια τέτοια περίπτωση αφήστε άμεσα τις χειρολαβές. 18. Ποτέ μη λειτουργείτε το μηχάνημα σε εδάφη με μεγάλη κλίση. 19. Να είστε προσεκτικοί ώστε να μην γυρίσει το μηχάνημα όταν εργάζεστε ανεβαίνοντας ή κατεβαίνοντας μια πλαγιά! 4. Συντήρηση και αποθήκευση.4.

10 1. Διατηρήστε το μηχάνημα και τα εξαρτήματά του, μαζί με την μπαταρία (όπου υπάρχει), σε καλή κατάσταση. Όταν πρόκειται να το αποθηκεύσετε αφαιρέστε την μπαταρία και φορτίστε την πριν από την χρήση. 2. Ελέγχετε εάν όλες οι βίδες το μηχανήματος είναι καλά σφιγμένες. Βιδώστε αν κάποιες βίδες είναι χαλαρές. 3. Το μηχάνημα πρέπει να αποθηκεύεται σε στεγανό και ασφαλές μέρος, μακριά από φλόγα. Πρέπει να φυλάσσεται όταν ο κινητήρας είναι ήδη κρύος. 4. Εάν το μηχάνημα μείνει αποθηκευμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα, το εγχειρίδιο θα πρέπει να κρατηθεί ως σημαντικό υλικό. 5. Μην επισκευάζετε το μηχάνημα. Απευθυνθείτε στο πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο..5.

11 Κεφάλαιο 2 Σήματα ασφαλείας Τα παρακάτω σήματα σας υπενθυμίζουν τους κινδύνους που διατρέχετε σε περίπτωση που δεν ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες ασφαλείας. Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τα σήματα αυτά, καθώς και οδηγίες ασφαλείας. Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως πριν χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα. Κίνδυνος τραυματισμού Να ανεφοδιάζετε το μηχάνημα μόνο σε καλά αεριζόμενες περιοχές, μακριά από ανοιχτές φλόγες, σπίθες και τσιγάρα. Τυχόν διαρροή καυσίμου θα πρέπει να καθαριστεί άμεσα. Προτού ανεφοδιάσετε, σβήστε τον κινητήρα και αφήστε τον να κρυώσει. Η βενζίνη είναι εξαιρετικά εύφλεκτη. Αέρια όπως το μονοξείδιο του άνθρακα (άχρωμο και άοσμο), που παράγονται κατά τη διάρκεια λειτουργίας του μηχανήματος, μπορεί να προκαλέσουν ασφυξία. Να χρησιμοποιείτε το μηχάνημα σε καλά αεριζόμενες περιοχές..6.

12 Κεφάλαιο 3 2 Τεχνικά χαρακτηριστικά Κινητήρας Loncin G200F Ονομαστική Ισχύς (kw/rpm) 4.1 / 3600 Κυβισμός (cc) 196 Mετάδοση κίνησης Δύο ιμάντες βαρέου τύπου και αλυσίδα Εκκίνηση Χειρόμιζα Βάρος 69 kg Πλάτος σκαψίματος 90 cm Βάθος σκαψίματος 10 cm Ταχύτητα φρεζαρίσματος 0.1~0.3 m/s Πίεση θορύβου στο αυτί του χειριστή (db(a)) 84,2 Επίπεδο θορύβου (db(a)) 94,1 Αριστερή χειρολαβή : 4.4 Επίπεδο δονήσεων (m/s 2 ) Δεξιά χειρολαβή :

13 ii. Κύρια σημεία σκαπτικού Εικόνα 1 Εικόνα Μοχλός ρύθμισης στροφών 2.Χεορολαβή 3. Μοχλός ρύθμισης κλίσης τιμονιού 4. Κάλυμμα χειρολαβής 5.Άξονας χειρολαβής 6. Μοχλός ρύθμισης 7. Κάλυμμα κινητήρα (προαιρετικό εξάρτημα) 8. Βενζινοκινητήρας 9. Εμπρόσθιος τροχός 10. Μαχαίρια 11. Οδηγός βάθους 12. Κιβώτιο ταχυτήτων 13. Τροχοί μεταφοράς 14. Προφυλακτήρας 15. Κάλυμμα ιμάντα κίνησης 16. Μοχλός ταχυτήτων 17. Μοχλός συμπλέκτη 18. Διακόπτης κινητήρα.8.

14 Κεφάλαιο 4 Τρόπος χρήσης σκαπτικού Πριν φύγει το σκαπτικό από το εργοστάσιο, έχει ελεγχθεί λεπτομερώς, παρόλα αυτά, ο χρήστης θα πρέπει να προχωρήσει στους δικούς του ελέγχους πριν ξεκινήσει την λειτουργία του. Α. Έλεγχοι ρουτίνας 1. Ελέγξτε το λάδι μηχανής ΠΡΟΣΟΧΗ!! Τοποθετείστε στον κινητήρα 0,6 του λίτρου λάδι μηχανής. Αν το επίπεδο του λαδιού είναι χαμηλότερο από το κανονικό επίπεδο τότε ο κινητήρας κινδυνεύει να καταστραφεί. ΠΡΟΣΟΧΗ!! Χρησιμοποιήστε μόνο καθαρό και καλή ποιότητας λάδι για τετράχρονους κινητήρες. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε λάδι μη κατάλληλο για τετράχρονους κινητήρες ή βρώμικο λάδι τότε η διάρκεια ζωής του κινητήρα μειώνεται. Τοποθετείστε τον κινητήρα σε οριζόντια θέση Ξεβιδώστε τον δείκτη λαδιού και σκουπίστε τον με ένα στεγνό πανί (Δες Εικ.3) Τοποθετείστε τον δείκτη πίσω και μην βιδώνετε. Βγάλτε ξανά τον δείκτη και ελέγξτε αν η ποσότητα λαδιού του κινητήρα είναι μέσα στα όρια.. SAE15W-40 λάδι μηχανής είναι το προτεινόμενο λιπαντικό για τον τετράχρονο κινητήρα σας (Δες πίνακα 1).9.

15 Δείκτης λαδιού Εικόνα 3 Δείκτης λαδιού Εικόνα 4 Συνιστώμενοι τύποι Πίνακας 1 Ακραίοι τύποι 2.Ελέγξτε το λάδι στο μηχανισμό μετάδοσης (κασετίνα) Τοποθετείστε το σκαπτικό σε οριζόντια θέση και κοιτάξτε τον δείκτη λαδιού (Δες Εικ.4) Φυσιολογικά θα πρέπει να έχει λάδι 0,95 του λίτρου. Αν το λάδι είναι, σύμφωνα με τον δείκτη.10.

16 λαδιού λιγότερο της στάθμης αυτής τότε συμπληρώστε σχετικώς. Συνιστώμενο λάδι SAE15W Ελέγξτε το φίλτρο αέρα Προσοχή!!! Ποτέ μην προσπαθήσετε να δουλέψετε το σκαπτικό χωρίς το φίλτρο αέρα. Ο κινητήρας θα φθαρεί πολύ γρηγορότερα του αναμενομένου. Αφαιρέστε την πεταλούδα και αφαιρέστε το κάλυμμα του φίλτρου (Δες Εικ. 5) Τοποθετήστε λάδι μέχρι το επιτρεπτό όριο (Τύπος λαδιού : SAE 15W-40) Επανατοποθετήστε το φίλτρο αέρα και σφίξτε την πεταλούδα. Πεταλούδα Ροδέλα Κάλυμμα Εικόνα 5 4. Ελέγξτε την βενζίνη στο ρεζερβουάρ.11. Επίπεδο λαδιού

17 Με τον κινητήρα σβηστό, ανοίξτε το κάλυμμα του κινητήρα (προαιρετικό εξάρτημα) και αφαιρέστε την τάπα του ρεζερβουάρ και ελέγξτε το επίπεδο της βενζίνης. Ανεφοδιάστε εάν το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό. (Δες Εικ. 6) Η βενζίνη είναι πολύ εύφλεκτη. Μπορεί να προκληθούν εγκαύματα ή σοβαρός τραυματισμός όταν χειρίζεστε καύσιμα. Σταματήστε τον κινητήρα και κρατήστε μακριά σπίθες και φλόγες. Να χειρίζεστε τα καύσιμα σε εξωτερικούς χώρους Καθαρίστε άμεσα τις διαρροές καυσίμου. Κάλυμμα κινητήρα Μέγιστο επίπεδο βενζίνης Εικόνα 6 Ανεφοδιάστε σε μία πολύ καλά αεριζόμενη περιοχή προτού εκκινήσετε τον κινητήρα. Εάν ο κινητήρας.12.

18 λειτουργούσε, αφήστε τον να κρυώσει. Ανεφοδιάστε προσεκτικά ώστε να αποφευχθεί η υπερχείλιση. Μην γεμίζετε πάνω από το επιτρεπτό όριο. Μετά τον ανεφοδιασμό σφίξτε καλά την τάπα του ρεζερβουάρ και κλείστε το κάλυμμα του κινητήρα. Μην ανεφοδιάζετε μέσα σε κτήρια, όπου τα αναθυμιάσεις της βενζίνης μπορεί να φτάσουν σε ανοιχτές φλόγες ή σπίθες. Κρατείστε μακριά την βενζίνη από λυχνίες, ηλεκτρικές συσκευές, ηλεκτρικά εργαλεία κ.λ.π. Η βενζίνη που έχει χυθεί δεν είναι μόνο επικίνδυνα για φωτά, αλλά προκαλεί μόλυνση του περιβάλλοντος, για αυτό καθαρίστε άμεσα. Β. Ρύθμιση σκαπτικού 1. Ρύθμιση χειρολαβών Σύμφωνα με το ύψος σας και τις απαιτήσεις της εργασίας, η χειρολαβή, μπορεί να ρυθμιστεί σε τέσσερις κατευθύνσεις : πάνω, κάτω, αριστερά και δεξιά. Ρύθμιση προς τα πάνω ή κάτω Πριν οποιαδήποτε ρύθμιση παρακαλώ τοποθετήστε το σκαπτικό σε οριζόντια θέση. Χαλαρώστε τον μοχλό και επιλέξτε την θέση που σας επιτρέπει να έχετε το σύστημα χειρολαβών στο σωστό ύψος. (Δες Εικ. 7). Ρύθμιση προς τα δεξιά ή αριστερά Τραβήξτε τον μοχλό ρύθμισης, στρίψτε προς τα δεξιά ή αριστερά την χειρολαβή στο επιθυμητό σημείο και τέλος αφήστε τον μοχλό. Σιγουρευτείτε ότι ο μοχλός ρύθμισης έχει τοποθετηθεί στην οπή της χειρολαβής. Μπορείτε να στρέψετε την χειρολαβή έως 180 ο αριστερά. (Δες Εικ.8) Σημείωση! Προτού ρυθμίσετε την χειρολαβή θα πρέπει να έχετε απενεργοποιήσει τον συμπλέκτη. Εάν δυσκολεύεστε να ρυθμίσετε την χειρολαβή, μπορείτε να γυρίσετε την χειρολαβή μερικές φορές δεξιόστροφα και στη συνέχεια να την τοποθετήσετε στην επιθυμητή θέση..13.

19 Μοχλός ρύθμισης Μοχλός ανύψωσης Εικόνα 7 Οδηγός βάθους Εικόνα 8 Εικόνα 9 2. Ρύθμιση του βάθους φρεζαρίσματος Ρυθμίζοντας αναλόγως τον ρυθμιστή βάθους, το βάθος του σκαψίματος μπορεί να ρυθμιστεί. Αν ρυθμίσετε τον ρυθμιστή στις πιο άνω τρύπες τότε το βάθος του σκαψίματος μειώνεται. Αντιστοίχως αν ρυθμιστεί στις χαμηλότερες τότε το βάθος του σκαψίματος αυξάνει (Δες Εικ.9) 3. Ρύθμιση μοχλού συμπλέκτη Πριν την χρήση μειώστε την ταχύτητα του κινητήρα. Εμπλέκοντας και απομπλέκοντας τον μοχλό μπορείτε να ρυθμίσετε την έξοδο ισχύος του κινητήρα. Όταν ο χρήστης κρατάει σφιχτά τον λεβιέ σύμπλεξης η ταχύτητα συμπλέκεται και μεταδίδεται η ισχύς του κινητήρα στο σκαπτικό και τα φρεζομάχαιρα αρχίζουν να περιστρέφονται (Δες Εικ.10).14.

20 Μοχλός συμπλέκτη: σε σύμπλεξη Μοχλός συμπλέκτη: Απενεργοποιημένος Ασφάλεια 0~8mm Εικόνα 10 Εικόνα 11 Εικόνα 12 Αντιστοίχως αν ο λεβιές σύμπλεξης χαλαρώσει από τον χρήστη τότε η ταχύτητα αποσυμπλέκεται και η ισχύς του κινητήρα δεν μεταδίδεται πλέον. Τα φρεζομάχαιρα σταματούν να περιστρέφονται. (Δες Εικ. 11) ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Λανθασμένη ρύθμιση της ντίζας του συμπλέκτη, θα επηρεάσει τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. Πρώτα ελέγξτε το τέντωμα της ντίζας σύμπλεξης. Φυσιολογικά θα πρέπει να έχετε ένα περιθώριο της τάξης των 0-8 mm ελευθερίας. Αν όχι τότε χαλαρώστε το παξιμάδι και ρυθμίστε την ντίζα και εν συνεχεία σφίξτε ξανά το παξιμάδι (Δες Εικ. 12) Αν είναι απαραίτητο εκκινήστε το σκαπτικό και ελέγξτε αν ο συμπλέκτης συμπλέκεται και αποσυμπλέκεται σωστά. 4. Ρύθμιση του ιμάντα Κρατείστε σταθερά τον μοχλό του συμπλέκτη και ανασηκώστε την τροχαλία ώστε να τεντωθεί ο ιμάντας. Το σωστό τέντωμα του ιμάντα είναι από 47 έως 52 mm. (Δες Εικ.13). Για το τέντωμα του ιμάντα, πρώτα χαλαρώστε τις 4 βίδες της βάσης του κινητήρα και τις ροδέλες. Έπειτα, εάν ο ιμάντας είναι πολύ χαλαρός μετακινείστε τον κινητήρα προς τα εμπρός. Εάν ο ιμάντας είναι χαλαρός, μετακινείστε τον κινητήρα προς τα πίσω, έως ο ιμάντας να έχει το σωστό τέντωμα. Τέλος, σφίξτε τις βίδες του κινητήρα (Δες Εικ. 14)..15. ΤΡΟΧΑΛΙΑ

21 ΤΡΟΧΑΛΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ Εικόνα 13 ΒΙΔΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ Χαλαρώστε τις βίδες στήριξης του ιμάντα, κρατείστε σταθερά τον μοχλό του συμπλέκτη και ρυθμίστε το διάκενο μεταξύ του ιμάντα όπως φαίνεται στην εικόνα 15. Αλλάζοντας την θέση τοποθέτησης του ιμάντα στις τροχαλίες, τα μαχαίρια θα έχουν διαφορετική ταχύτητα περιστροφής. Προτού αλλάξετε την θέση ρύθμισης του ιμάντα, σιγουρευτείτε ότι ο κινητήρας είναι σβηστός. 5. Ρύθμιση της ντίζας γκαζιού Στροφές στο ρελαντί :1800 ± 150 rpm, Μέγιστες στροφές : 3600±50 rpm, και μπορούν να ρυθμιστούν με στροφόμετρο. Μέθοδος επιβεβαίωσης της ταχύτητας και ρύθμιση :.16.

22 Ελάχιστο Μέγιστο 3 ~5mm 3 ~8mm 2 ~4mm Εικόνα 16 Εικόνα 15 Τοποθετήστε τον μοχλό προς τη θέση μέγιστο χωρίς να έχει φορτίο ο κινητήρα και ελέγξτε με ένα στροφόμετρο εάν οι στροφές του κινητήρα είναι 3600 ±50, στη συνέχεια γυρίστε τον μοχλό στη θέση Ελάχιστο και ελέγξτε τις στροφές εάν είναι 1800 ± 150 (Δες Εικ. 16). Εάν οι στροφές δεν είναι στα συνιστώμενα όρια θα πρέπει να ρυθμιστούν. Βήματα ρύθμισης των στροφών του κινητήρα : 1) Ελέγξτε τυχόν χαλαρά ή κατεστραμμένα μέρη σύνδεσης της ντίζας γκαζιού. Εάν υπάρχουν βιδώστε τα καλά. 2) Γυρίστε τον μοχλό γκαζιού στη θέση Μέγιστο, χωρίς φορτίο και στη συνέχεια ρυθμίστε την ταχύτητα από την βίδα ρύθμισης του κινητήρα. 3) Μετά από μερικές ώρες εργασίας το χειριστής θα πρέπει να ρυθμίσει την βίδα της ντίζας γκαζιού του κινητήρα..17.

23 6. Επιλογή ταχυτήτων Το σκαπτικό έχει 4 επιλογές ταχυτήτων. 1. Περιστρέψτε τον λεβιέ του γκαζιού στην θέση τέρμα αριστερά (minimum). 2. Απελευθερώστε την μανέτα σύμπλεξης ώστε να απεμπλακεί ο συμπλέκτης 3. Μετακινείστε τον λεβιέ ταχυτήτων στην επιθυμητή θέση. (Δες Εικ. 17) Σημείωση! Εάν δεν μπορείτε να βάλετε τις ταχύτητες, κρατήστε την μανέτα του συμπλέκτη και μετακινείστε λίγο το σκαπτικό. Εικόνα Ρύθμιση έμπροσθεν τροχού ΜΟΧΛΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ 1. Ρυθμίστε τον έμπροσθεν τροχό όπως βλέπετε στην φωτογραφία (Εικ.18) για κίνηση του σκαπτικού σε δρόμο. 2. Ρυθμίστε τον έμπροσθεν τροχό όπως βλέπετε στην φωτογραφία (fig.19) για σκάψιμο στο χωράφι. Εικόνα 18 Κεφάλαιο Εκκίνηση Εικόνα 19

24 i. Βήματα εκκίνησης Πριν την εκκίνηση τοποθετείστε τον λεβιέ επιλογής ταχυτήτων σε θέση νεκρά (Ν). 1. Τοποθετείστε τον μοχλό καυσίμου στην θέση ON. 2. Τοποθετείστε τον μοχλό γκαζιού στη θέση FAST THROTTLE LEVER FAST 3. Γυρίστε τον μοχλό καυσίμου στη θέση ΟΝ.19.

25 Μοχλός καυσίμο 4. Γυρίστε τον διακόπτη τσοκ στη θέση CLOSE Σημείωση! Μην κλείνετε το τσοκ του αέρα εάν η θερμοκρασία είναι υψηλή ή ο κινητήρας είναι ακόμη ζεστός. Μοχλός τσοκ 5.Ελαφρώς τραβήξτε την χειρόμιζα μέχρι του σημείου που θα αισθανθείτε κάποια αντίσταση και μετά τραβήξτε με δύναμη..20.

26 Προσοχή!! Ποτέ μην αφήνετε απότομα τον λεβιέ της χειρόμιζας κατά την επαναφορά της γιατί μπορεί να τραυματίσει τον κινητήρα. Απλώς οδηγήστε την ελαφρώς στην αρχική της θέση. 6. Αφού ο κινητήρας έχει ζεσταθεί επαναφέρετε τον μοχλό του αέρα στην θέση ΟΡΕΝ Μοχλός τσοκ ii. Πως σταματάμε τον κινητήρα Σε κατάσταση ανάγκης γυρίστε τον διακόπτη ΟΝ ΟFF στην θέση ΟFF.21.

27 Υπό φυσιολογικές συνθήκες ακολουθήστε τα κάτωθι βήματα 1. Απελευθερώστε την μανέτα του συμπλέκτη Μανέτα συμπλέκτη 2. Γυρίστε τον λεβιέ του γκαζιού στην κατεύθυνση ΑΡΓΑ. ΑΡΓΑ ΜΟΧΛΟΣ ΓΚΑΖΙΟΥ.22.

28 3. Τοποθετείστε τον διακόπτη ON OFF στην θέση ΟFF. 4. Τοποθετείστε τον μοχλό καυσίμου στην θέση OFF Κεφάλαιο 6 Προσοχή!!! Μοχλός καυσίμου Συντήρηση του βενζινοκινητήρα.23.

29 Σταματήστε τον κινητήρα πριν οποιαδήποτε εργασία συντήρησης. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε περίπτωση ξαφνικής εκκίνησης του βενζινοκινητήρα αποσυνδέστε το μπουζί. Ο έλεγχος και η συντήρηση πρέπει να γίνεται από εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Σε περίπτωση που ο χρήστης έχει τα κατάλληλα εργαλεία και τις γνώσεις τότε και μόνο τότε μπορεί να προβεί σε κάποιες ενέργειες συντήρησης. Σημείωση: Για να διατηρηθεί ο κινητήρας σε καλή κατάσταση θα πρέπει να τηρούνται οι οδηγίες συντήρησης στα συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα όπως ορίζονται από τον κατασκευαστή. Παρακάτω παρατίθεται ο πίνακας συντήρησης του κινητήρα με τις συγκεκριμένες εργασίες και τα χρονικά διαστήματα που αυτές πρέπει να γίνονται από τον χρήστη & το εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Κύκλος συντήρησης Ανά διάστημα μηνών Ή ωρών λειτουργίας, ότι συμβεί νωρίτερα Είδος Καθημερι νά Μετά τον πρώτο μήνα ή μετά τις 20 ώρες Εποχιακά ή μετά τις 50 ώρες Κάθε 6 μήνες ή 100 ώρες Κάθε χρόνο ή 300 ώρες.24.

30 Λάδι κινητήρα Λάδι κασετίνας Έλεχγος στάθμης λαδιού Αλλαγή λαδιού Έλεχγος στάθμης λαδιού Αλλαγή λαδιού Φίλτρο αέρα Έλεχγος Μπουζί Καθαρισμός (1) Έλεχγος και καθαρισμός.25. Φλογοπαγίδα (προεραιτικό) Καθαρισμός Ρεζερβουάρ και φίλτρο Καθαρισμός (2) Βαλβίδα αέρα Έλεγχος - ρύθμιση Σωληνάκι καυσίμου Έλεγχος Κάθε δύο χρόνια (αν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε το (2) (2

31 Παρατήρηση! (1). Αν ο κινητήρας λειτουργεί σε σκονισμένο περιβάλλον τότε ο έλεγχος πρέπει να γίνεται συχνότερα. (2). Ο χρήστης σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να προσπαθήσει να αποσυναρμολογήσει τον κινητήρα 1. Αλλαγή λαδιού κινητήρα Αποστραγγίστε το κάρτερ λαδιού αφού προηγουμένως είναι ζεστός ο κινητήρας και τον έχετε σβήσει. Σε αυτήν την περίπτωση έχετε καλύτερη και αποδοτικότερη αποστράγγιση. Αφαιρέστε τον δείκτη λαδιού και ξεβιδώστε την βίδα αποστράγγισης για να αφαιρέσετε το λάδι. Βιδώστε την βίδα αποστράγγισης και σφίξτε. Γεμίστε το κάρτερ με το συνιστώμενο λάδι. Ξανατοποθετείστε τον δείκτη λαδιού Η σωστή ποσότητα λαδιού πρέπει να είναι 0,6 λίτρα ΤΑΠΑ /ΔΕΙΚΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΑΔΙΟΥ 2. Συντήρηση φίλτρου αέρα ΒΙΔΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ Ένα βρώμικο φίλτρο αέρα θα δημιουργήσει εμπόδιο στην ελεύθερη διακίνηση του αέρα. Έτσι για να εμποδίσουμε μελλοντικό σφάλμα του καρμπυρατέρ το φίλτρο του αέρα πρέπει να συντηρείται περιοδικά. Αν ο κινητήρας δουλεύει σε περιβάλλον με σκόνη τότε η συντήρηση πρέπει να είναι τακτικότερη. Προσοχή Ποτέ μην χρησιμοποιείτε βενζίνη ή καθαριστικό χαμηλού βαθμού ανάφλεξης για τον καθαρισμό των.26.

32 στοιχείων του φίλτρου αέρα. Παρατήρηση! Ποτέ μην δουλεύετε τον κινητήρα χωρίς φίλτρο αέρα γιατί επέρχεται γρηγορότερα η φθορά στον κινητήρα. Ξεβιδώστε την πεταλούδα, αφαιρέστε το καπάκι και βγάλτε το στοιχείο του φίλτρου αέρα. Χρησιμοποιείστε ένα άφλεκτο καθαριστικό και αφού καθαρίσετε το στοιχείο αφήστε το να στεγνώσει. Βουτήξτε το στοιχείο σε λάδι μηχανής και μετά στραγγίξτε το. Επανατοποθετήστε το στοιχείο, το καπάκι και βιδώστε την πεταλούδα. ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ ΡΟΔΕΛΑ ΚΑΛΥΜΜΑ ΦΙΛΤΡΟ ΣΙΤΑ ΒΑΣΗ ΦΙΛΤΡΟΥ ΑΕΡΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΛΑΔΙΟΥ 3. Συντήρηση στο μπουζί Προσοχή!! Ποτέ μην χρησιμοποιείτε μπουζί με λάθος προδιαγραφές εύρους θερμοκρασιών. Με σκοπό την σωστή λειτουργία του κινητήρα το μπουζί πρέπει να έχει το κατάλληλο διάκενο χωρίς επικαθήσεις στην ακίδα του. Χρησιμοποιείστε το κατάλληλο μπουζόκλειδο για την αφαίρεση του μπουζί. ΜΠΟΥΖΟΚΛΕΙΔΟ 0.7~ mm

33 Προσοχή! Αν ο κινητήρας μόλις έχει σταματήσει η εξάτμιση θα είναι πολύ ζεστή. Έτσι διατηρείστε απόσταση από τα καυτά μέρη ώστε να αποφύγετε το έγκαυμα. Χρησιμοποιείστε ειδικό μπουζόκλειδο για να αφαιρέσετε το μπουζί Ελέγξτε το μπουζί. Αν η φθορά είναι εμφανής ή η μόνωση έχει καταστραφεί τότε αντικαταστήστε το μπουζί. Αν υπάρχουν πολλές επικαθήσεις καύσης στην ακίδα στο μπουζί τότε χρησιμοποιείστε μία βούρτσα για τον καθαρισμό Χρησιμοποιείστε όργανο μέτρησης διακένου για την σωστή απόσταση διακένου η οποία πρέπει να είναι mm. Ελέγξτε την πίπα του μπουζί αν είναι σε καλή κατάσταση. Για να αποφύγετε την καταστροφή του σπειρώματος βιδώστε με το χέρι μέχρι κάποιο σημείο. Μετά σφίξτε με το μπουζόκλειδο και τοποθετείστε την πίπα. Προσοχή! Το μπουζί πρέπει να βιδώνεται προσεκτικά αλλιώς θα υπερθερμαίνεται και θα προκαλέσει φθορά στον κινητήρα. Σημείωση! Εάν το μπουζί είναι καινούριο, σφίξτε το ½ στροφή παραπάνω, αφού έχετε πιέσει πρώτα την ροδέλα τελείως κάτω. Εάν το μπουζί είναι χρησιμοποιημένο, σφίξτε το 1/8 一 l/4 στροφή, αφού έχετε πιέσει πρώτα την ροδέλα τελείως κάτω. Το μπουζί θα πρέπει να είναι καλά βιδωμένο, αλλιώς θα υπερθερμανθεί ή θα προκληθεί ζημιά στον.28.

34 κινητήρα. 4. Συντήρηση της σίτας προστασίας από σπινθήρες MUFFLER PROTECTOR 5mm ΒΙΔΕΣ 4mm BIΔΑ ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΣΙΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΤΑ 8mm ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΦΛΑΝΤΖΑ Σημείωση! Η σίτα προστασίας από σπινθήρες, θα πρέπει να συντηρείται κάθε 100 ώρες ώστε να διασφαλιστεί η σωστή λειτουργία. 1 Ξεβιδώστε τις δύο βίδες 4mm που συγκρατούν τον ανακλαστήρα αερίων (εφόσον υπάρχει) και αφαιρέστε τον. 2 Ξεβιδώστε τις τέσσερις βίδες των 5 mm του προφυλακτήρα της εξάτμισης και αφαιρέστε τον. 3 Ξεβιδώστε τις βίδες 4 mm από την σίτα προστασίας και αφαιρέστε την από την εξάτμιση. 4 Χρησιμοποιήστε μία βούρτσα για να αφαιρέσετε τα υπολείμματα που έχουν συσσωρευτεί στη σίτα..29.

35 5 Τοποθετήστε την σίτα προστασίας, το προστατευτικό εξάτμισης με αντίθετη σειρά. Σημείωση! Σε περίπτωση που υπάρχει ράγισμα ή οποιαδήποτε ζημιά στη σίτα προστασίας, θα πρέπει να την αντικαταστήσετε. 5. Ρύθμιση του ρελαντί στο καρμπυρατέρ 1 Εκκινήστε τον κινητήρα και περιμένετε μέχρι να έρθει στην κανονική θερμοκρασία. 2 Όταν ο κινητήρας είναι σε λειτουργία χωρίς φορτίο ρυθμίστε την βίδα της βαλβίδας γκαζιού στις σωστές στροφές του ρελαντί. ΒΙΔΑ ΓΚΑΖΙΟΥ Στροφές στο ρελαντί: 1800±l50rmp Κεφάλαιο 7 Συντήρηση του σκαπτικού Εξαιτίας της φθοράς από την χρήση, τις τριβές και την εναλλαγή του φορτίου που ο κινητήρας αναλαμβάνει οι βίδες του σκαπτικού μπορεί να ξεσφίξουν και τα διάφορα μέρη του σκαπτικού να φθαρούν προκαλώντας χαμηλότερη υποδύναμη του βενζινοκινητήρα, μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου και άλλα σφάλματα τα οποία μπορούν να επηρεάσουν την απόδοση του σκαπτικού. Με σκοπό να διατηρήσουμε τις αιτίες και τις συνέπειες των προβλημάτων που προαναφέρθηκαν σε ένα χαμηλό όσο το δυνατόν επίπεδο προσπαθήστε να διατηρείτε και να ακολουθείτε τις οδηγίες συντήρησης όπως αυτές αναφέρονται στο παρόν εγχειρίδιο..30.

36 i. Λειτουργία Ένα καινούριο σκαπτικό πρέπει να δουλέψει χωρίς φορτίο για μία ώρα, μετά για 5 ώρες χωρίς μέγιστο φορτίο και όταν ο κινητήρας είναι ακόμη ζεστός αποστραγγίστε το λάδι του κινητήρα από το κάρτερ όπως έχει προαναφερθεί πιο πάνω στο παρόν εγχειρίδιο. Μετά γεμίστε με λάδι το κάρτερ του κινητήρα όπως αναφέρεται σχετικώς στο εγχειρίδιο και λειτουργήστε για 4 ώρες το σκαπτικό επίσης χωρίς μέγιστο φορτίο. Μετά την παρέλευση της διαδικασίας αυτής μπορείτε να λειτουργήσετε κανονικά το σκαπτικό σας. ii. Συντήρηση σκαπτικού 1. Συντήρηση πριν και μετά από κάθε χρήση. Ελέγξτε και ακούστε προσεκτικά το σκαπτικό σας πριν κάθε χρήση για να διαπιστώσετε αν υπάρχει οποιαδήποτε ανωμαλία όπως θόρυβος, υπερθέρμανση ή ξεσφιγμένες βίδες. Ελέγξτε αν υπάρχει διαρροή λαδιού από τον κινητήρα ή την κασετίνα μετάδοσης. Ελέγξτε αν τα επίπεδα στάθμης λαδιού του κινητήρα ή της κασετίνας μετάδοσης είναι ανάμεσα στο κατώτερο και ανώτερο επιτρεπτό επίπεδο όπως προδιαγράφεται και απαιτείται. Περιοδικά ελέγξτε και καθαρίστε βρωμιές, γλίτσα, αγριόχορτα και κηλίδες λαδιού από το κινητήρα ή από τα παρελκόμενα και υπόλοιπα μέρη του σκαπτικού. Κρατείστε αρχεία με τις ώρες σκαψίματος και την περιοδική συντήρηση. Θα χρειαστεί για μελλοντική αναφορά. 2. Πρώτο επίπεδο συντήρησης (κάθε 150 ώρες εργασίας). Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσεως που αφορούν τις 150 ώρες λειτουργίας. Καθαρίστε την κασετίνα και αλλάξτε το λάδι κινητήρα. Ελέγξτε, δοκιμάστε και ρυθμίστε την μανέτα και ντίζα συμπλέκτη & το σύστημα ταχυτήτων έμπροσθεν και όπισθεν. 3. Δεύτερο επίπεδο συντήρησης (κάθε 800 ώρες εργασίας).31.

37 Συμβουλευτείτε τις οδηγίες χρήσεως που αφορούν τις 150 ώρες λειτουργίας. Ελέγξτε όλα τα γρανάζια & ρουλεμάν και αν κάποιο από αυτά είναι φθαρμένο αντικαταστήστε το. Αν οποιοδήποτε επιμέρους τμήμα του σκαπτικού όπως φρεζομάχαιρα ή βίδες σύσφιξης είναι κατεστραμμένο τότε παρακαλώ αντικαταστήστε το. 4. Τεχνικός έλεγχος και επισκευή κάθε ώρες Αποσυναρμολογείστε το σκαπτικό σε ένα εξουσιοδοτημένο τεχνικό συνεργείο και αφού καθαριστεί το μηχάνημα και ελεγχθούν προσεχτικά όλα τα επιμέρους τμήματα του σκαπτικού και υπάρχει κάποια φθορά σε κάποιο από αυτά παρακαλώ να αντικατασταθεί άμεσα. Ζητείστε από εξουσιοδοτημένο τεχνικό προσωπικό να ελέγξει το σύστημα σύμπλεξης και μετάδοσης του σκαπτικού. 5. Όλες οι εργασίες συντήρησης πρέπει να γίνονται βάσει των προδιαγεγραμμένων και ορισμένων στο παρόν εγχειρίδιο χρήσης. iii.πίνακας συντήρησης σκαπτικού (Όπου υπάρχει το σύμβολο να γίνεται η αντίστοιχη εργασία συντήρησης) Διάστημα ελέγχου Περιεχόμενο συντληρησης Ελέγξτε και σφίξτε παξιμάδια Κάθε μέρα Μετά από 8 ώρες σε μισό φορτίο Μετά τον πρώτο μήνα ή μετά 20 ώρες Μετά τον τρίτο μήνα ή μετά 150 ώρες Κάθε χρόνο ή μετά από 1000 ώρες Κάθε 2 χρόνια ή 2000 ώρες.32.

38 και βίδες Ελέγξτε και προσθέστε λάδι κινητήρα Καθαρίστε και αλλάξτε το (Πρώτη φορά) (Δεύτερη (Τρίτη φορά λάδι κινητήρα φορά) και μετά συνεχώς) Ελέγξτε αν υπάρχει διαρροή λαδιού Καθαρίστε βρωμιά, γλίτσα και αγριόχορτα Επιλύστε προβλήματα Ρυθμίστε τα μέρη χειρισμού του σκαπτικού Ιμάντες Γρανάζια και ρουλεμάν iv.αποθήκευση του σκαπτικού για μεγάλο διάστημα Σε περίπτωση που το σκαπτικό πρέπει να αποθηκευτεί για μεγάλο διάστημα τότε πρέπει να τηρηθούν τα κάτωθι ώστε να εμποδιστεί η σκουριά και η φθορά.33.

39 1. Σφραγίστε και αποθηκεύστε τον κινητήρα με βάσει τις προδιαγραφές που αναφέρονται στο εγχειρίδιο του κινητήρα. 2. Καθαρίστε βρωμιά και γλίτσα από τις εξωτερικές επιφάνειες του σκαπτικού. 3. Αποστραγγίξτε το λάδι της κασετίνας μετάδοσης και τοποθετείστε νέο λάδι.. 4. Επαλείψτε τις μη αλουμινένιες επιφάνειες με αντισκωριακό λιπαντικό. 5. Διατηρείστε το μηχάνημα σε καλά αεριζόμενο, στεγνό και προφυλαγμένο μέρος. 6. Διατηρείστε κατάλληλα και προσεχτικά τα εργαλεία, τις οδηγίες χρήσεως και τα πιστοποιητικά του μηχανήματος. Κεφάλαιο 8 Οδηγός επίλυσης προβλημάτων Αν ο κινητήρας δεν εκκινεί ελέγξτε τα ακόλουθα: 1. Αν ο διακόπτης ON-OFF είναι σε θέση ON. 2. Αν υπάρχει σωστή ποσότητα λαδιού στον κινητήρα, 3. Αν η βαλβίδα καυσίμου είναι στην θέση ON, 4. Αν υπάρχει βενζίνη στο ρεζερβουάρ καυσίμου, 5. Αν υπάρχει ελεύθερη ροή καυσίμου προς το καρμπυρατέρ. Για να ελεγχθεί αυτό θα πρέπει να ξεβιδώσετε.34.

40 την βίδα αποστράγγισης του καρμπυρατέρ και να είναι ανοικτή βαλβίδα καυσίμου. Προσοχή! : Αν ποσότητα βενζίνης κατά την διάρκεια ανατροφοδότησης του ρεζερβουάρ έχει χυθεί έξω από το δοχείο παρακαλώ σκουπίστε καλά και αφήστε να στεγνώσει πριν κάνετε οποιαδήποτε ενέργεια συντήρησης του μπουζί ή εκκίνησης του κινητήρα. Υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης και πυρκαιάς. ΒΙΔΑ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ 6. Αν το μπουζί παράγει σπινθηρισμό. α. Τραβήξτε έξω το καπάκι του μπουζί και αφού καθαρίσετε βρωμιές ξεβιδώστε το μπουζί. b. Τοποθετήστε το καπάκι πάνω στο μπουζί και c. φέρτε σε επαφή το μεταλλικό περίβλημα του μπουζί στο περίβλημα του κυλίνδρου της μηχανής.. Ελαφρώς τραβήξτε την χειρόμιζα και δείτε αν παράγεται σπινθήρας. Αν παράγεται τότε επανατοποθετήστε το μπουζί και το καπάκι του και εκκινήστε τον κινητήρα. 7. Αν και πάλι δεν εκκινεί ο κινητήρας τότε παρακαλώ απευθυνθείτε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο για αντικατάσταση όλων των απαραίτητων μερών του κινητήρα προς αποκατάσταση του προβλήματος..35.

41 .36.

42 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΣ Add:No.99Hualong Road,Jiulongpo District,Chongqing,China Tel: / Fax: Λ.ΑΘΗΝΩΝ 92 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ FAX info@papadopoulos.com.gr.37.

Οδηγίες χρήσεως. Σκαπτικό LONCIN. Master 600 1WG3.6-60FQ-D. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας

Οδηγίες χρήσεως. Σκαπτικό LONCIN. Master 600 1WG3.6-60FQ-D. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Οδηγίες χρήσεως Σκαπτικό LONCIN Master 600 1WG3.6-60FQ-D Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Πρόλογος Ευχαριστούμε που επιλέξατε το σκαπτικό LONCIN Master LC 600. Είναι ένα ελαφρύ και συμπαγές σκαπτικό με

Διαβάστε περισσότερα

MASTER LC 900 LC 1200

MASTER LC 900 LC 1200 Οδηγίες χρήσεως Σκαπτικά MASTER LC 900 LC 1200 Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Πρόλογος Ευχαριστούμε που επιλέξατε το σκαπτικό MASTER LC 900/1200 Τα LC900 LC1200, είναι ελαφριά και στιβαρά σκαπτικά με

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500

Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500 Οδηγίες χρήσης γεννήτριας GB1500 Προσοχή! Παρακαλούμε διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας πριν την λειτουργία της γεννήτριας. Ι Οδηγίες ασφαλείας Τα καυσαέρια είναι δηλητηριώδης Μην λειτουργείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4000 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΚΟΝΤΑΡΟΠΡΙΟΝΟΥ PS 2500 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1.Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες 2.Φορέστε ρούχα, μάσκα, γάντια και γυαλιά προστασίας 3.Μην κάνετε χρήση στη βροχή 4.Μην αφήνετε τα παιδιά να πλησιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns4500 ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 013440 Owner s manual 1. Ασφάλεια / Safety 2. Έλεγχος πριν την χρήση / Pre-operation check 2 3. Εκκίνηση μηχανής / Start engine 4. Παύση

Διαβάστε περισσότερα

NS2600 Ψεκαστήρας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2600 Ψεκαστήρας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2600 Ψεκαστήρας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΨΕΚΑΣΤΙΚΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ NS2600 ΠΡΟΣΟΧΗ! Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεκτικά. Εξοικειωθείτε με την χρήση το0υ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΝΗΤΡΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕΙΡΑ GD ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Manufactured under license of Daewoo International Corporation, Korea ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 3 2. ΠΡΟΛΟΓΟΣ 4 3. ΑΣΦΑΛΕΙΑ 5 4. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ ΜΕΡΗ ΚΑΙ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS6000. Art Nr : Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS6000 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr : 014881 Το ψεκαστικό είναι ένα φορητό, ευέλικτο και πολύ αποδοτικό μηχάνημα για την προστασία των φυτών. Είναι κατάλληλο για την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσεως LC 850. Σκαπτικό MASTER. 1WG3.9-85FQ-Z και 1WG3.3-85FC-Z. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας.

Οδηγίες χρήσεως LC 850. Σκαπτικό MASTER. 1WG3.9-85FQ-Z και 1WG3.3-85FC-Z. Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας. Οδηγίες χρήσεως Σκαπτικό MASTER LC 850 Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας. 1WG3.9-85FQ-Z και 1WG3.3-85FC-Z Πρόλογος Ευχαριστούμε που επιλέξατε το σκαπτικό LONCIN MASTER LC 850. Το LC 850 είναι ένα ελαφρύ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό PB6200

Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό PB6200 Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό PB6200 Περιγραφή συμβόλων Τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται στο εγχειρίδιο αυτό είναι για να σας κάνουν να δώσετε προσοχή σε πιθανούς κινδύνους. Διαβάστε και κατανοήστε καλά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για συμπιεστή εδάφους BCC6500

Οδηγίες χρήσης για συμπιεστή εδάφους BCC6500 Οδηγίες χρήσης για συμπιεστή εδάφους BCC6500 Περιεχόμενα Ι. Εισαγωγή 2 ΙΙ. Εφαρμογές 2 ΙΙΙ. Δομή 3 ΙV. Λειτουργίες και διακόπτες 3 V. Οδηγίες ασφαλείας 3 VI. Κίνδυνοι 5 VII. Λειτουργία 7 7.1 Πριν την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης.

Οδηγίες Χρήσης. SCARIFIER SP36 Οδηγίες Χρήσης ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΕ www.geomechaniki.gr info@geomechaniki.gr Ορισµός Συµβόλων ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΕΙΣ! ιαβάστε προσεκτικά τις Οδηγίες χρήσης της µηχανής και του σέρβις. Να γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης My1000 ΑΕΡΟΣΥΜΠΙΕΣΤΗΣ ΛΑΔΙΟΥ 100L 3HP ΜΟΝΟΜΠΛΟΚ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για κομπρεσέρ αέρος MY1000 / MY2000 1. Τεχνικά χαρακτηριστικά DIRECT DRIVEN COMPRESSOR

Διαβάστε περισσότερα

BID3333 SET Angle grinder Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.bormanntools.com Πληροφορίες ασφαλείας Το μηχάνημα είναι σύμφωνο με τους κανονισμούς ασφαλείας των ηλεκτρικών εργαλείων.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ GAE SERIES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ GAE SERIES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑΣ ΒΕΝΖΙΝΗΣ GAE SERIES ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα... 1 Ασφάλεια... 2 Έλεγχος πριν την λειτουργία... 3 Εκκίνηση/διακοπή λειτουργίας... κινητήρα 5 Συντήρηση... 6 Αντιμετώπιση προβλημάτων...

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ LC178F(D) LC186F(D) LCD188F(D) D350F(D) D440F(D) D460F(D) Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας - 2 - Ευχαριστούμε που επιλέξατε τον κινητήρα Loncin. Φυλάξτε το βιβλίο

Διαβάστε περισσότερα

PB4300 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.nakayamatools.com Οδηγίες χρήσης για θαμνοκοπτικό βενζίνης PB4300 Προσοχή - Πριν την χρήση του θαμνοκοπτικού, διαβάστε προσεχτικά και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΞΥΛΟΥ ΔΥΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ BORMANN BDX 2500 2 3 4 5 6 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση 230V/50Hz Ισχύς 1800W Ταχύτητα 4500rpm Δυνατότητα κοπής 43mm Διάμετρος δίσκου 250mm Διαστάσεις Τραπεζιού

Διαβάστε περισσότερα

GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά

GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά GR - ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΜΠΙΕΣΟΜΕΤΡΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ Σημαντικό: Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης προσεχτικά. Σημειώστε τις οδηγίες ασφαλείας, τα χαρακτηριστικά και τις προειδοποιήσεις. Χρησιμοποιήστε το μηχάνημα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για νεφελοψεκαστήρα NS2614

Οδηγίες χρήσης για νεφελοψεκαστήρα NS2614 Οδηγίες χρήσης για νεφελοψεκαστήρα NS2614 www.nakayamatools.com Προειδοποίηση για το χρήστη Για τον κινητήρα θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο μίξη καυσίμου. Η αναλογία βενζίνης λαδιού θα πρέπει να είναι

Διαβάστε περισσότερα

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2000 Ψεκαστήρας Μπαταρίας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει σχεδιαστεί για χρήση με χημικά που μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών

FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών FM1100 FM2000 FM3000 Μύλος Ζωοτροφών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης για μύλο ζωοτροφών Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης. Η μη τήρηση των οδηγιών μπορεί

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt

Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Οδηγίες χρήσης για ψεκαστήρα πλάτης μπαταρίας 16Lt Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr.:010395 Διαβάστε τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Προσοχή! Ο ψεκαστήρας έχει

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075. Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση.

Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075. Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση. Οδηγίες χρήσης για γρύλλο BWR2075 Ευθύνη χρήστη Ο χρήστης θα πρέπει να μελετήσει καλά τις οδηγίες χρήσης και να της διατηρήσει για μελλοντική χρήση. Λειτουργία Ο χρήστης θα πρέπει να κατανοήσει το μηχάνημα,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BDT1000

Οδηγίες Χρήσης BDT1000 Οδηγίες Χρήσης BDT1000 Τεχνικά χαρακτηριστικά Αντικείμενο Περιγραφή Κινητήρας 230 VAC. 50 Hz, μονοφασικός, 150 watt, 0-8 Amperes (εκκίνηση), 0,7 AMPS (χωρίς φορτίο), 0,8 Amps (με φορτίο) Ταχύτητα εν κενό

Διαβάστε περισσότερα

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης ES2300 Τροχιστικό αλυσίδας Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιεχόμενα 1. Περιγραφή μηχανήματος 2. Τεχνικά χαρακτηριστικά 3. Οδηγίες ασφαλείας 4. Συναρμολόγηση 5. Συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΗΤΙΚΑ LC50ZB60-4.9C LC50ZB60-4.9CA LC80ZB30-4.9C LC80ZB30-4.9CA LC80ZB30-4.9CB LC100ZB30-4.9C LC100ZB30-4.9CA Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Σας ευχαριστούμε για την αγορά σας.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάξτε λάδια μαζί με το φίλτρο. Φοράτε γάντια για να αποφεύγετε την επαφή με καυτά υγρά. Χρησημοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BCG1500 Λειαντήρας Δομικών Υλικών Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες χρήσης και ασφαλείας Σημαντικές οδηγίες Σημαντικές οδηγίες και προφυλάξεις είναι πάνω στο εργαλείο σας

Διαβάστε περισσότερα

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ.

BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ. BCS2000 ΔΙΣΚΟΠΡΙΟΝΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης πριν την λειτουργία. Χρησιμοποιήστε το εγχειρίδιο αυτό για να γνωρίσετε το προϊόν, την κατάλληλη χρήση και τις οδηγίες ασφαλείας. Κατάλληλη

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου

Κέντρο δισκόφρενου δρόμου (Greek) DM-HB0004-01 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Κέντρο δισκόφρενου δρόμου HB-CX75 HB-RS505 FH-CX75 FH-RS505 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΛΙΕΣ 40ZB60-4.5Q 40ZB80-4.5Q 50ZB23-3.1Q(A) 5 0 Z B 2 8-4. 2 Q 5 0 Z B 3 0-4. 5 Q 5 0 Z B 5 0-4. 5 Q 50ZB60-4.5Q 50ZB100-9Q 50HZB23-3.1Q 80ZB20-3.1Q(A) 80ZB35-4.5Q 80ZB30-4.2Q

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης ΜΒ2500

Οδηγίες Χρήσης ΜΒ2500 Οδηγίες Χρήσης ΜΒ2500 Οδηγίες ασφάλειας Ευθηνή ιδιοκτήτη Η ακριβής συναρμολόγηση και η ασφαλής χρήση και συντήρηση του σκαπτικού είναι ευθηνή του ιδιοκτήτη του. - Διαβάστε και ακολουθήστε πλήρως όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάξτε λάδια μαζί με το φίλτρο. Βάλτε το αυτοκίνητο είτε πάνω από το λάκκο είτε σηκώστε το με αναβατόριο.

Διαβάστε περισσότερα

MINI MOTO DB ΧΡΟΝΟ 49CC ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση.

MINI MOTO DB ΧΡΟΝΟ 49CC ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση. DB 701 2 ΧΡΟΝΟ 49CC MINI MOTO ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Σημαντική ενημέρωση! Διαβάστε το προσεκτικά πριν την πρώτη οδήγηση. Όλες οι πληροφορίες, εικόνες και περιγραφές σε αυτό το εγχειρίδιο χρήσης είναι βασισμένες

Διαβάστε περισσότερα

Βενζινοκίνητο Πολυμηχάνημα LE DPS

Βενζινοκίνητο Πολυμηχάνημα LE DPS Οδηγίες Χρήσης Βενζινοκίνητο Πολυμηχάνημα LE 26326 DPS 1 MADE IN CHINA ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εγχειρίδιο σκοπό έχουν να προσελκύσουν την προσοχή σας σε πιθανούς κινδύνους.

Διαβάστε περισσότερα

NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2625 Ψεκαστήρας Πλάτης Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Art Nr: 010302 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: 1. Ελέγξτε την πηγή τροφοδοσίας. 2. Στερεώστε ένα σωλήνα εξόδου υψηλής πίεσης.

Διαβάστε περισσότερα

GCV135 GCV160 ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε κινητήρα Honda.

GCV135 GCV160 ΒΙΒΛΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ. Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε κινητήρα Honda. Σας ευχαριστούµε που επιλέξατε κινητήρα Honda. Το παρόν εγχειρίδιο καλύπτει τη λειτουργία και τη συντήρηση των κινητήρων GCV135-GCV160. GCV135 GCV160 Όλες οι πληροφορίες που περιλαµβάνονται στο παρόν εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΟΥ BCA5201

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΟΥ BCA5201 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΘΑΜΝΟΚΟΠΤΙΚΟΥ BCA5201 ΠΡΟΣΟΧΗ Πριν χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα παρακαλώ διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσεως. Διατηρείστε το σε καλή κατάσταση. ΠΡΩΤΑ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ! Όσες οδηγίες περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 16 ΕΠΙΔΑΠΕΔΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΜΕ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ R-845 Ευχαριστούμε για την αγορά του ανεμιστήρα. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή. Αγαπητέ

Διαβάστε περισσότερα

BAG1400 Γωνιακός Τροχός. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BAG1400 Γωνιακός Τροχός.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BAG1400 Γωνιακός Τροχός Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Τεχνικά χαρακτηριστικά Μοντέλο Ισχύς (W) Στροφές Διάμετρος Σπείρωμα (min -1 ) δίσκου (mm) BAG1400 1400 11000 125 M14 2

Διαβάστε περισσότερα

NS2500 NS3600 Αντλία Ψεκασμού Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

NS2500 NS3600 Αντλία Ψεκασμού   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης NS2500 NS3600 Αντλία Ψεκασμού Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Προσοχη! Για να διατηρήσετε το ψεκαστικό σας σε τελειά κατάσταση ακολουθήστε τις ακόλουθες οδηγίες χρήσης και συντήρησης.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάζετε το λάδι του κινητήρα κατά την αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού σε Volkswagen T4. Βάλτε το αυτοκίνητο

Διαβάστε περισσότερα

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BDS8000 ΤΡΙΒΕΙΟ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΧΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 1. Οδηγίες ασφαλείας Σημείωση: Για να μειώσετε

Διαβάστε περισσότερα

Ns5100 Ψεκαστικό Βενζίνης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Ns5100 Ψεκαστικό Βενζίνης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Ns5100 Ψεκαστικό Βενζίνης Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 019183 Owner s manual Οδηγίες χρήσης για ψεκαστικό βενζίνης 50 λίτρων 1hp 15-25bar, λάστιχο και ανέμη Προτεινόμενη χρήση και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ

ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΡΕΣ 160F 168F-1 168F-2 170F 173F 177F 182F 188F 190F G120F G160F G180F G200F G210F G240F G270F G340F G390F G420F Μετάφραση της πρωτότυπης γλώσσας Φυλάξτε το βιβλίο οδηγιών χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ

ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΑΝΤΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΩΛΗΝΩΣΕΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΡΗ ΜΠΑΤΑΡΙΩΝ ΚΟΥΖΙΝΑΣ ΜΕ ΠΕΡΙΣΤΡΕΦΟΜΕΝΟ ΡΟΥΞΟΥΝΙ * ΜΟΝΤΕΛΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ 1 2 ΘΕΣΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις.

Panels PM. Ηλεκτρική σύνδεση Τα πάνελ παρέχονται με ένα εύκαμπτο καλώδιο με φις. 1 2 3 Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν ώστε να αποφευχθεί τυχόν ζημιά ή επικίνδυνες καταστάσεις. Κάθε χρήση του προϊόντος εκτός των Panels PM προδιαγραφών

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το CT1015 WP1 και CT1018K1 σε οχήματα Audi A4 (B6) 2,5ltr. V6 TDI με κωδικό κινητήρα AKE Έτος κατασκευής 2001

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάξτε λάδια μαζί με το φίλτρο. Βάλτε το αυτοκίνητο είτε πάνω από το λάκκο είτε σηκώστε το με αναβατόριο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε BMW 3 E36 Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάζετε το λάδι του κινητήρα κατά την αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού σε BMW 3 E36. Βάλτε το

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για πιεστικό υψηλής πίεσης GPW2500

Οδηγίες χρήσης για πιεστικό υψηλής πίεσης GPW2500 Οδηγίες χρήσης για πιεστικό υψηλής πίεσης GPW2500 Αγαπητέ χρήστη Σας ευχαριστούμε για την επιλογή και χρήση του πλυστικού. Παρακαλώ διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης πριν να χρησιμοποιήσετε το μηχάνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ΒΑΙ1500

Οδηγίες χρήσης ΒΑΙ1500 Οδηγίες χρήσης ΒΑΙ1500 Οδηγίες χρήσης για σετ 52 τεμ με αερόκλειδο, φλέξιμπλ, φυσητήρας, εξαρτήματα, καρυδάκια. Σημαντικό! Διαβάστε τις ακόλουθες οδηγίες με προσοχή. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφάλειας και

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης BWR5054

Οδηγίες χρήσης BWR5054 Οδηγίες χρήσης BWR5054 Χαρακτηριστικά και οδηγίες λειτουργίας GR 1. Εισαγωγή Ένα προϊόν σύμφωνο με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς για το κουρμπάρισμα ή αλλιώς κάμψη σωληνώσεων που λειτουργεί με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

PC Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

PC Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης PC6500 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual www.nakayamatools.com Οδηγίες χρήσης για αλυσοπρίονο PC6500 Ασφάλεια Οι προειδοποιήσεις που περιέχουν οι οδηγίες αυτές αφορούν σημαντικά

Διαβάστε περισσότερα

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn2000 ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων

ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων (Greek) DM-HB0003-04 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ Εμπρός κέντρο/ελεύθερο κέντρο 11-ταχυτήτων HB-9000 HB-6800 HB-5800 FH-9000 FH-6800 FH-5800 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης. Bdt2000 ΔΙΔΥΜΟΣ ΤΡΟΧΟΣ

Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης.   Bdt2000 ΔΙΔΥΜΟΣ ΤΡΟΧΟΣ Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Bdt2000 ΔΙΔΥΜΟΣ ΤΡΟΧΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗ! Ακολουθήστε τις ακόλουθες απλές οδηγίες ασφάλειας για να αποφύγετε κίνδυνους

Διαβάστε περισσότερα

BID4000 Δράπανο. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BID4000 Δράπανο.   Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BID4000 Δράπανο Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 009077 Owner s manual Για να αποφύγετε κίνδυνους τραυματισμού διαβάστε τις οδηγίες χρήσης διεξοδικά και ακολουθήστε τις πιστά. 2 Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLVC-12S ΙΣΧΥΣ: 1200 W www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Η ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΑ ΜΟΝΟ ΚΡΥΕΣ ΣΤΑΧΤΕΣ! Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο οδηγιών προσεκτικά πριν τη χρήση και διατηρείστε

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο

Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΝ ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Μοντέλο ΕΛ Ηλεκτρική Λίμα Ποδιών Οδηγίες χρήσεως Αγαπητέ Πελάτη: Ευχαριστούμε που αγοράσατε προϊόντα LAFE. Είναι μια συσκευή σχεδιασμένη για τη φροντίδα του δέρματος

Διαβάστε περισσότερα

Μπροστινός εκτροχιαστής

Μπροστινός εκτροχιαστής (Greek) DM-FD0002-05 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Μπροστινός εκτροχιαστής FD-9000 FD-6800 FD-5800 FD-4700 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΡΥΘΜΙΣΗ... 9

Διαβάστε περισσότερα

GCV135E GCV160E ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

GCV135E GCV160E ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ GCV135E GCV160E ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΥΠΟΣ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 3GZ0M604 00X3G-Z0M-6040 Honda Motor Co., Ltd. 2008 1 Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε έναν κινητήρα Honda. Αυτό το εγχειρίδιο καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

MY1100 Αεροσυμπιεστής. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

MY1100 Αεροσυμπιεστής.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης MY1100 Αεροσυμπιεστής Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Διαβάστε προσεχτικά τις οδηγίες χρήσης και ασφάλειας πριν την λειτουργία του μηχανήματος. 2 3 Τεχνικά χαρακτηριστικά Τάση

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αντικατάσταση του ιμάντα χρονισμού Αναλυτικές οδηγίες για το κιτ τραπεζοειδούς ιμάντα CT881K2 / CT881WP1 σε ένα Ford Fiesta V έτους κατασκευής 2004 (JH_JD_) 1,4 ltr.

Διαβάστε περισσότερα

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BIW1600 ΗΛΕΚΤΡΟΣΥΓΚΟΛΗΣΗ INVERTER 160A Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Περιγραφή προϊόντος 1. Αυτό το μηχάνημα είναι σχεδιασμένο για να συγκολλήσετε μέταλλα όπως ανοξείδωτα μέταλλα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συντήρησης. Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Λέβητες θέρμανσης

Οδηγίες συντήρησης. Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Λέβητες θέρμανσης Οδηγίες συντήρησης Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης αερίου CGB-75 CGB-100 Λέβητες θέρμανσης Λέβητες θέρμανσης Wolf GmbH Postfach 1380 84048 Mainburg Tel. 08751/74-0 Fax 08751/741600 Internet: www.wolf-heiztechnik.de

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BWR5011 Εισαγωγή Το συγκεκριμένο ανυψωτικό έχει τα παρακάτω χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα λειτουργίας. 1. Τελειά σχεδίαση για καθάρισμα και service μοτοσυκλετών 2. Χαμηλού προφίλ σχεδίαση

Διαβάστε περισσότερα

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1.   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Bfn8000 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ 3 ΣΕ 1 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual GR Οδηγίες ασφαλείας Για την ορθή χρήση του ανεμιστήρα, την μείωση των πιθανοτήτων εκδήλωσης πυρκαγιάς, ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Grow 154F /12

Grow 154F /12 Grow 154F Deutsch 3 English 8 Français 13 Italiano 18 Nederlands 23 Español 28 Português 33 Dansk 38 Norsk 43 Svenska 48 Suomi 53 Ελληνικά 58 Türkçe 63 Русский 68 Magyar 73 Čeština 78 Slovenščina 83 Polski

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης BWR5015

Οδηγίες χρήσης BWR5015 Οδηγίες χρήσης BWR5015 Γενικά Ένας καροτσόγρυλος χρησιμοποιείτε για ανύψωση αυτοκίνητων και φορτηγών. Ο τύπος του καροτσόγρυλου εξαρτάται από την μέγιστη δυνατότητα ανύψωσης που έχει (από 2 έως 20 TN).

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ www.colorato.net ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΣΤΥΦΤΗ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΡΟΔΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: CLOJ-S120P20 CLOJ-S120 ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν τη χρήση της συσκευής και διατηρήστε

Διαβάστε περισσότερα

BRT5000 Κουρευτικό Περιθωρίων. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BRT5000 Κουρευτικό Περιθωρίων.   Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BRT5000 Κουρευτικό Περιθωρίων Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 19008 Owner s manual Σύμβολα Προσοχη- Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης Φορέστε προστατευτικά ακουστικά Φορέστε μάσκα προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής

DM-RBRD (Greek) Εγχειρίδιο αντιπροσώπου. ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ. City Touring/ Απλό Ποδήλατο. Πίσω εκτροχιαστής (Greek) DM-RBRD001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου ΔΡΟΜΟΥ MTB Τρέκινγκ City Touring/ Απλό Ποδήλατο URBAN SPORT E-BIKE Πίσω εκτροχιαστής CLARIS RD-R2000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ... 3 ΓΙΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82

FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 (Greek) DM-FC0001-00 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου FC-M820 / FC-M825 SM-BB71 / SM-CR82 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΗΤΗΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο του αντιπροσώπου προορίζεται κυρίως για χρήση από επαγγελματίες μηχανικούς ποδηλάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης BWR5001 GR 1. Περιγραφή Η συγκεκριμένη πρέσα συνεργείου είναι σχεδιασμένη για εφαρμογές συνεργείου αυτοκίνητων, μοτοσυκλετών, σκαφών αναψυχής και γενικότερα οπουδήποτε χρειαστεί μια πρέσα

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά:

Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: Πώς αλλάζουμε λάδι κινητήρα και φίλτρο λαδιού σε Ford Focus II Κάντε την αντικατάσταση με την ακόλουθη σειρά: 1 Αλλάζετε το λάδι του κινητήρα κατά την αντικατάσταση του φίλτρου λαδιού σε Ford Focus II.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW www.colorato.net Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΨΥΚΤΗ ΝΕΡΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟ: CLWD-19PW ιαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιµοποιήσετε την καινούρια σας συσκευή. ιατηρήστε τις οδηγίες σε ασφαλές και εύκολα προσβάσιµο

Διαβάστε περισσότερα

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot

Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot (Greek) DM-BL0001-03 Εγχειρίδιο αντιπροσώπου Δαγκάνα Φρένων Dual Pivot BR-4700 BR-4600 BR-3500 BR-2400 BL-R780 BL-4700 BL-4600 BL-3500 BL-2400 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ Αυτό το εγχειρίδιο αντιπροσώπου προορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού

ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού ContiTech: Συμβουλές ειδικών για την αλλαγή του ιμάντα χρονισμού Λεπτομερείς οδηγίες για το όχημα Ford Focus 2,0 ltr. 16V με κωδικό κινητήρα EDDB, EDDC, EDDD Η ContiTech σάς παρέχει τρόπους αποφυγής σφαλμάτων

Διαβάστε περισσότερα

PD7200 Τριβέλλα Βενζινοκίνητη. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

PD7200 Τριβέλλα Βενζινοκίνητη. Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης PD7200 Τριβέλλα Βενζινοκίνητη Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Owner s manual Εγχειρίδιο Οδηγιών Λειτουργίας Διαβάστε και αποθηκεύστε τις οδηγίες αυτές. Διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Υπηρεσία Πληροφοριών Κιτ αλλαγής λαδιού για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF 8HP

Υπηρεσία Πληροφοριών Κιτ αλλαγής λαδιού για αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων ZF 8HP Κίνδυνος εγκαύματος μέσω επαφής με καυτό λάδι. Πιθανότητα ελαφρών έως μέτριων τραυματισμών. Φορέστε προστατευτικά γυαλιά. Φορέστε προστατευτικά γάντια. Φορέστε προστατευτικά ρούχα. Πιθανότητα υλικών ζημιών

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: UTF-673 ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑΣ ΣΤΗΛΗ Σας ευχαριστούμε για την προτίμηση σας στο προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες αυτές και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

MG5000. Μηχανή Άλεσης. Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

MG5000. Μηχανή Άλεσης.   Art Nr: Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης MG5000 Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Μηχανή Άλεσης Owner s manual Art Nr: 018933 1.Χοανη εισόδου 8. Κοχλίας 2.Εξοδος 9. Πλακά κοπής (ψιλό) 3. Κομβίο ενεργοποίησης και αλλαγής φοράς 10. Πλακά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το συγκεκριμένο όχημα πληρεί τις παρακάτω προδιαγραφές: GB6675-2003/EN71 GB19865/EN62115 Ιδανικό για ηλικία: 4-8 ετών Κωδ./Code: 412154 Τηλεχειριστήριο τεσσάρων

Διαβάστε περισσότερα

BAG1250 Εξάρτημα Συλλογής Σκόνης. Art Nr: Π Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης

BAG1250 Εξάρτημα Συλλογής Σκόνης. Art Nr: Π   Owner s manual. Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης BAG1250 Εξάρτημα Συλλογής Σκόνης Μετάφραση του πρωτοτύπου των οδηγιών χρήσης Art Nr: 019121 Π Owner s manual Προσοχή! Διαβάστε όλες τις οδηγίες χρήσης και τις οδηγίες ασφάλειας. Πριν την χρήση διαβάστε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Σκαπτικό Βενζίνης LE W

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Σκαπτικό Βενζίνης LE W ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Σκαπτικό Βενζίνης LE11140-40W 1 ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Τα σύμβολα που χρησιμοποιούνται σε αυτό το εγχειρίδιο σκοπό έχουν να προσελκύσουν την προσοχή σας σε πιθανούς κινδύνους. Τα σύμβολα της

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΑΟΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεκτικά, καθώς σας παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες ασφαλείας για την τοποθέτηση, χρήση και συντήρηση και σας βοηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ

ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ ΜΗΧΑΝΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΣΠΙΡΑΛ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εγχειρίδιο Χρήσης ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑΣ ΒΑΡΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΗ, ΕΥΚΟΛΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση

ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΑ FA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Εγκατάσταση Λειτουργία Συντήρηση CE & TUV Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από τη συναρμολόγηση,εγκατάσταση ή τη λειτουργία του προϊόντος.

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Nuvelle Ηλεκτρικός Βραστήρας KP 1419S ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τες για πιθανή μελλοντική ανάγνωση 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα