Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Κτηµατογράφησης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Κτηµατογράφησης"

Transcript

1 Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Κτηµατογράφησης Μάρτιος 2018

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 4 Παραλαβή ήλωσης στο Γραφείο Κτηµατογράφησης... 4 Επεξεργασία δήλωσης στο γραφείο του Αναδόχου (Back-Office)... 4 Βασικές απαιτήσεις σε λογισµικό και υλικό για την εκτέλεση της εφαρµογής... 5 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη... 6 Σύνδεση µε την Εφαρµογή... 6 Αποσύνδεση από την Εφαρµογή... 7 Αλλαγή Συνθηµατικού... 8 Παραλαβή ήλωσης... 8 Αναζήτηση ικαιούχου... 9 Αναζήτηση µε βάση το ΑΦΜ... 9 Σύνθετη αναζήτηση Καταχώριση νέου ικαιούχου Καταχώριση Νέου Φυσικού Προσώπου Καταχώριση Νέου Νοµικού Προσώπου Καταχώριση στοιχείων ακινήτων δικαιωµάτων - Υπολογισµός τέλους Κτηµατογράφησης Παραλαβή δήλωσης σε ΟΤΑ που βρίσκεται σε Ανάρτηση Ξεκλείδωµα Παραστατικών Στάδια Καταχώρισης ιόρθωση Στοιχείων Προσώπου Προσωρινή Οριστική Καταχώριση Επεξεργασία ήλωσης (Back-Office) Νέο Πρόσωπο Εντοπισµός Ανάκτηση ήλωσης προς Επεξεργασία Επεξεργασία Στοιχείων ικαιούχου Αλλαγή τρόπου και χρόνου υποβολής ήλωσης Επεξεργασία Νοµού ήµου / Κοινότητας Αλλαγή Νοµού - ΟΤΑ Για ηλεκτρονικές δηλώσεις Επεξεργασία Πληρεξούσιου Αντίκλητου Νοµίµου Εκπροσώπου Επεξεργασία Στοιχείων Ακινήτου Καταχώριση Παρακολουθηµάτων Αλλαγή τύπου ιδιοκτησίας Παρόµοιες Ιδιοκτησίες (2/96)

3 Επεξεργασία Στοιχείων ικαιώµατος Επεξεργασία Στοιχείων Εγγράφου Λίστα Εγγράφων Πρόσθετες Πληροφορίες Έλεγχος ικαιώµατος Έλεγχος ήλωσης Εκτύπωση ήλωσης που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά Επεξεργασία δήλωσης σε ΟΤΑ που βρίσκεται σε Ανάρτηση Παραλαβή δήλωσης µέσω σύνδεσης µε άλλη δήλωση ηλώσεις από Υποθηκοφυλακείο Χρηστικές ιευκολύνσεις Λίστα συντοµεύσεων της εφαρµογής (short-cuts) Shortcuts Παραλαβής Shortcuts BackOffice ιαβιβαστικά ιαβιβαστικά περιλήψεων πράξεων ιαβιβαστικά εισερχοµένων Επεξεργασία διαβιβαστικών Πράξεις Αιτήσεις Παραλαβή Αίτησης Επεξεργασία Αιτήσεων Επεξεργασία Αίτησης ιόρθωσης Στοιχείων ήλωσης Επεξεργασία Αίτησης Κατάθεσης Συµπληρωµατικών Στοιχείων Επεξεργασία Αίτησης Χορήγησης Βεβαίωσης (Υποβολής Αίτησης του Ν.2308/95) Επεξεργασία Αίτησης Χορήγησης Αντιγράφων Επεξεργασία Αίτησης Γνωστοποίησης Αλλαγής Στοιχείων Επικοινωνίας Επεξεργασία Αίτησης Ανάκλησης ικαιώµατος Αναζήτηση αιτήσεων Αναφορές (3/96)

4 Εισαγωγή Η συγκεκριµένη εφαρµογή υποστηρίζει την διαδικασία παραλαβής δήλωσης στο γραφείο κτηµατογράφησης, καθώς και επεξεργασίας της πλήρους δήλωσης σε δεύτερο χρόνο από τον ανάδοχο (back-office επεξεργασία). Στη συνέχεια περιγράφουµε συνοπτικά τις διαδικασίες αυτές. Σηµειώνουµε ότι οι οθόνες που παρουσιάζονται είναι ενδεικτικές και έχουν σαν κύριο σκοπό την διευκόλυνση του χρήστη στην κατανόηση της λειτουργίας της εφαρµογής. Παραλαβή ήλωσης στο Γραφείο Κτηµατογράφησης Η διαδικασία, από την πλευρά της εφαρµογής, ξεκινάει µε την προσέλευση του δηλούντα στην υποδοχή για παραλαβή της δήλωσης και των συνοδευτικών εγγράφων. Κατά τον έλεγχο της δήλωσης και των συνυποβαλλόµενων εγγράφων και εφόσον διαπιστωθεί η πληρότητα των εγγράφων αυτών, καταχωρίζονται τα βασικά στοιχεία της δήλωσης (βασικά στοιχεία προσώπου, βασικά στοιχεία ακινήτου) και γίνεται υπολογισµός του οφειλόµενου τέλους κτηµατογράφησης. Επιπλέον, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να προχωρήσει στον εντοπισµό και στην καταχώριση των επιπλέον στοιχείων τοποθεσίας του ακινήτου και στο τέλος να προχωρήσει στον υπολογισµό του τέλους και στην εκτύπωση οφειλών. Μόλις γίνει η πληρωµή των οφειλών απο τον πολίτη και αφού περάσουν 48 ώρες υπάρχει η δυνατότητα εκτύπωσης του αποδεικτικού υποβολής της δήλωσης. Επεξεργασία δήλωσης στο γραφείο του Αναδόχου (Back-Office) Μετά την παραλαβή της δήλωσης, ο χρήστης µπορεί να προβεί στην περεταίρω επεξεργασία της. Στο στάδιο αυτό καταχωρίζει όλα τα στοιχεία της δήλωσης τα οποία έχουν συµπληρωθεί στο έντυπο της δήλωσης και συµπληρώνει τα απαραίτητα στοιχεία που προκύπτουν από τα συνυποβαλλόµενα έγγραφα. Μετά την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας προβαίνει στο κλείδωµα της δήλωσης. (4/96)

5 Βασικές απαιτήσεις σε λογισµικό και υλικό για την εκτέλεση της εφαρµογής 1) Η εφαρµογή είναι δοκιµασµένη στα Windows XP 32 bit και Windows 7 (32 και 64 bit). 2) Τα προαπαιτούµενα της εφαρµογής είναι καταγεγραµµένα και διαθέσιµα στη σελίδα: tm 3) Για τη χρήση της εφαρµογής απαιτείται η εγκατάσταση του Acrobat Reader. 4) Η ελάχιστη µνήµη του υπολογιστή για την εξυπηρέτηση της εφαρµογής είναι 2 GB RAM. Για την λειτουργία της εφαρµογής απαιτείται προσωπικός υπολογιστής µε τα παρακάτω χαρακτηριστικά: Υλικό Η/Υ Επεξεργαστής RAM Ελεύθερος χώρος στο σκληρό δίσκο Λειτουργικό Σύστηµα CD-ROM Drive or DVD- ROM Drive USB θύρα Ανάλυση Οθόνης Ποντίκι Κάρτα ικτύου ταχύτερος από 2GHz >= 1024 MB 1 GB στο C: (για την εγκατάσταση προαπαιτούµενων και αναβαθµίσεων της εφαρµογής) Windows XP Service Pack 2, Windows 7 Service Pack 1 Απαιτείται για την εγκατάσταση των προαπαιτούµενων Απαιτείται για την σύνδεση του Usb Token 1280 Χ 1024, 32 bit Απαιτείται 100mbit/sec Επιπλέον Λογισµικό (το οποίο πρέπει να εγκατασταθεί από τον διαχειριστή του Η/Υ).Net Framework 4.0 WSE 3.0 Runtime Crystal Reports13 ( for.net Framework 4.0) (θα παρασχεθούν από την Κτηµατολόγιο Α.Ε.) Επιπλέον Ρυθµίσεις: Τα Regional Settings του εκάστοτε χρήστη πρέπει να είναι Ελληνικά Μετά τα παραπάνω, η εφαρµογή εγκαθίσταται ανά χρήστη µεταβαίνοντας σε συγκεκριµένη ιστοσελίδα την οποία κοινοποιεί η ΚΤ στους Αναδόχους των Ενεργών Τίτλων. (5/96)

6 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη Για να µπορέσει ο χρήστης να αποκτήσει πρόσβαση στην εφαρµογή θα πρέπει να συνδεθεί µε το όνοµα και το συνθηµατικό που του έχει διαθέσει η ΚΤ. Σηµειώνουµε ότι κατά την παραγωγική λειτουργία της εφαρµογής εκτός από το ζεύγος ονόµατος συνθηµατικού ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει και ένα ψηφιακό πιστοποιητικό (usb token) για την εξακρίβωση της ταυτότητάς του. Σύνδεση µε την Εφαρµογή Για να συνδεθεί ο χρήστης µε την εφαρµογή εµφανίζεται η ακόλουθη οθόνη: Εικόνα 1 Κατά τη σύνδεση καλείται επίσης ο χρήστης να επιλέξει το γραφείο στο οποίο ανήκει (επιλέγοντας την αντίστοιχη γραµµή από τον πίνακα ώστε να γίνει µπλε). Πατώντας "Επιλογή γραφείου" συνδέεται στην εφαρµογή και συγκεκριµένα στην πρώτη οθόνη που είναι η ακόλουθη: (6/96)

7 Εικόνα 2 Σηµειώνουµε ότι οι διαθέσιµες επιλογές για τον χρήστη είναι ανάλογες του ρόλου που του έχει ανατεθεί. Αποσύνδεση από την Εφαρµογή Για να αποσυνδεθεί ο χρήστης από την εφαρµογή ακολουθείται η παρακάτω διαδικασία: Από την οθόνη της Εικόνα 2 ακολουθούµε την επιλογή: Εφαρµογή Έξοδος Οπότε και ακολουθεί η Οθόνη επιλογής (βλ. Εικόνα 3) Εικόνα 3 (7/96)

8 Ο χρήστης µπορεί να «βγει» από την Εφαρµογή πατώντας στην επιλογή, ενώ µε την επιλογή Εικόνα 2). επανέρχεται στην Βασική οθόνη της Εφαρµογής (Βλ. Αλλαγή Συνθηµατικού Ο χρήστης της εφαρµογής, κατά τη σύνδεση, ενηµερώνεται για το χρονικό διάστηµα στο οποίο θα λήξει το συνθηµατικό του. Συνεπώς όταν πλησιάζει το χρονικό διάστηµα λήξης του συνθηµατικού, αλλά και γενικότερα όποτε ο χρήστης επιθυµεί µπορεί να αλλάξει το συνθηµατικό του. Για να αλλάξει το συνθηµατικό, ο χρήστης επιλέγει από το µενού «Εφαρµογή» «Αλλαγή Συνθηµατικού», οπότε και εµφανίζεται η (Εικόνα 4), όπου καλείται να πληκτρολογήσει το παλαιό συνθηµατικό και ακολούθως το νέο συνθηµατικό, δύο φορές για επιβεβαίωση. Εφόσον το νέο συνθηµατικό πληκτρολογηθεί σωστά και επιπλέον πληροί τις προδιαγραφές της πολιτικής ασφαλείας, µε το πάτηµα του πλήκτρου «Αλλαγή Συνθηµατικού» η διαδικασία ολοκληρώνεται. Σε αντίθετη περίπτωση ο χρήστης ενηµερώνεται για το πρόβληµα που απέτρεψε την αλλαγή του συνθηµατικού. Εικόνα 4 Παραλαβή ήλωσης Για την παραλαβή της δήλωσης ο χρήστης εκτελεί τα παρακάτω βήµατα: Όπως εµφανίζεται στην Εικόνα 5 ο χρήστης επιλέγει από το µενού «Γραφείο Κτηµατογράφησης» την επιλογή «Παραλαβή δήλωσης». Σηµειώνουµε ότι ο χρήστης ελέγχει σε γενικές γραµµές αν τα συνυποβαλλόµενα έγγραφα είναι αυτά που αναφέρονται στην δήλωση. Αν υπάρχει ασυµφωνία ή ελλείψεις δεν προχωρά στην παραλαβή της. (8/96)

9 Εικόνα 5 Μάλιστα η εφαρµογή το υπενθυµίζει στον χρήστη και µε το παρακάτω µήνυµα: Απαντώντας ο χρήστης θετικά, εφόσον έχει ελέγξει τα προσκοµιζόµενα έγγραφα, προχωρά στην παραλαβή της δήλωσης. Αναζήτηση ικαιούχου Το πρώτο βήµα για την παραλαβή της δήλωσης είναι η αναζήτηση του δικαιούχου. Ο χρήστης θα πρέπει αρχικά να προσπαθήσει να αναζητήσει στην κεντρική βάση δεδοµένων τον δικαιούχο και µόνο αν δεν µπορέσει να τον εντοπίσει προβαίνει σε καταχώριση νέου δικαιούχου. Αναζήτηση µε βάση το ΑΦΜ Η αρχική φόρµα αναζήτησης παρατίθεται στην Εικόνα 6. Εικόνα 6 Στην οθόνη αυτή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισάγει τον Αριθµό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) του δικαιούχου, βάσει του οποίου γίνεται η αναζήτηση προσώπου. Αφού πληκτρολογήσει τον ΑΦΜ στο αντίστοιχο πεδίο, ο χρήστης πρέπει να πατήσει (9/96)

10 το πλήκτρο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει καταχωρισµένος δικαιούχος µε το συγκεκριµένο ΑΦΜ, εµφανίζεται το ακόλουθο µήνυµα: Αν ο χρήστης επιλέξει Yes, τότε γίνεται αναζήτηση στα πρόσωπα που υπάρχουν ήδη καταχωρισµένα σε άλλα Γραφεία Κτηµατογράφησης ή στη βάση δεδοµένων προσώπων προηγούµενων κτηµατογραφήσεων. Σε κάθε περίπτωση εµφανίζεται οθόνη (βλ. Εικόνα 7) µε το αποτέλεσµα της αναζήτησης. Εάν από την αναζήτηση έχουν προκύψει ένα ή περισσότερα πρόσωπα ο χρήστης µπορεί να επιλέξει το πρόσωπο που πληροί τα κριτήρια που αντιστοιχούν στον δικαιούχο πατώντας το πλήκτρο «Μετάβαση», ή να επιλέξει καταχώριση νέου προσώπου. Αν δεν υπάρχει πρόσωπο που να πληροί τα κριτήρια αναζήτησης, τότε η λίστα στο κάτω µέρος στην Εικόνα 7 εµφανίζεται κενή (όπως και στο παρακάτω παράδειγµα) Εικόνα 7 (10/96)

11 Ειδικά στην περίπτωση που ο χρήστης έχει επιλέξει να γίνει αναζήτηση στην ευρύτερη βάση δεδοµένων προσώπων, αν επιλέξει κάποιο από τα πρόσωπα που θα εµφανιστούν, η επιλογή αυτή ισοδυναµεί ουσιαστικά µε την καταχώριση ενός νέου προσώπου χωρίς να επαναληφθεί η πληκτρολόγηση των στοιχείων από τον χρήστη. Σύνθετη αναζήτηση Αν η αναζήτηση του δικαιούχου βάσει του ΑΦΜ δεν είναι εφικτή, λόγω π.χ. προγενέστερου λάθους καταχώρισης του ΑΦΜ, τότε ο χρήστης µπορεί να αναζητήσει τον δικαιούχο χρησιµοποιώντας πρόσθετα κριτήρια. Σε αυτή την περίπτωση επιλέγει την «Σύνθετη Αναζήτηση Προσώπου» όπου µπορεί να εισάγει διάφορα κριτήρια αναζήτησης µε µερική συµπλήρωση των πεδίων. Υποχρεωτική είναι η συµπλήρωση ενός εκ των πεδίων που εµφανίζονται έντονα «ΑΦΜ», Α..Τ. ή / και Επώνυµο-Επωνυµία και προαιρετική όποιου πεδίου επιθυµεί από τα υπόλοιπα που εµφανίζονται στην Εικόνα 8 (Όνοµα Πατρός, Μητρός, Συζύγου, Τόπος Γέννησης Έδρα, Είδος Προσώπου). Εικόνα 8 Η αναζήτηση διεξάγεται πατώντας το πλήκτρο ανάλογα αποτελέσµατα. όπου και εµφανίζονται τα (11/96)

12 Καταχώριση νέου ικαιούχου Σε κάθε περίπτωση µετά από µία αναζήτηση προσώπου, ο χρήστης µπορεί να «παρακάµψει» το αποτέλεσµα της αναζήτησης και να εισάγει ένα νέο Φυσικό (ΦΠ) ή Νοµικό (ΝΠ) πρόσωπο. Καταχώριση Νέου Φυσικού Προσώπου Με το πλήκτρο, που εµφανίζεται στο κάτω µέρος της οθόνης (βλ. Εικόνα 7) ο χρήστης οδηγείται στην ακόλουθη οθόνη (βλ. Εικόνα 9) όπου και καταχωρίζει τα επιµέρους στοιχεία. Εάν επιθυµεί ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισάγει δοµηµένες παρατηρήσεις που αφορούν στο συγκεκριµένο φυσικό πρόσωπο από το κυλιόµενο µενού επιλογής «οµηµένα Σχόλια». Πρέπει να σηµειωθεί ότι σε πρώτη φάση και προκειµένου να είναι δυνατή η προσωρινή καταχώριση της ήλωσης, είναι απαραίτητο να καταχωριστούν µόνο τα συγκεκριµένα (υποχρεωτικά) πεδία: Επώνυµο Όνοµα Α Τ ΑΦΜ Όνοµα Πατρός Κάτοικος εξωτερικού Αν όµως ο χρήστης επιθυµεί, τότε µπορεί να προβεί και στην καταχώριση των υπολοίπων στοιχείων του προσώπου στην συγκεκριµένη χρονική στιγµή. Σε κάθε περίπτωση, τα υποχρεωτικά πεδία υποδεικνύονται στον χρήστη µε διαφορετικό χρώµα. Σηµείωση 1: Στα στοιχεία επικοινωνίας Φυσικού Προσώπου εµφανίζεται στο πεδίο Χώρα «ΕΛΛΑ Α» ως προεπιλεγµένη τιµή και τα πεδία «ήµος/κοινότητα» και «Νοµός» έχουν ως τιµές όλους τους Καποδιστριακούς ήµους. Σε περίπτωση, που το φυσικό πρόσωπο αναφέρει στα στοιχεία επικοινωνίας του κάποιο δήµο που δεν συµπεριλαµβάνεται στην λίστα του πεδίου «ήµος/κοινότητα», τότε έχει τη δυνατότητα να επιλέξει στο πεδίο «Χώρα» την τιµή «ΕΛΛΑ Α ΑΛΛΗ» και να συµπληρώσει αντίστοιχα τα πεδία «ήµος/κοινότητα» και «Νοµός». (12/96)

13 Εικόνα 9 Σηµείωση 2: Το πεδίο "Κάτοικος εξωτερικού" συµπληρώνεται ώς εξής: Όσο το κουτάκι είναι πράσινο η τιµή του πεδίου είναι το κενό. Με το πρώτο κλικ στο πεδίο το κουτάκι γίνεται λευκό οπότε θεωρείται επιλεγµένο το "κάτοικος εσωτερικού"όπως φαίνεται παρακάτω Με το δεύτερο κλικ στο πεδίο το κουτάκι φαίνεται τσεκαρισµένο οπότε θεωρείται επιλεγµένο το "Κάτοικος Εξωτερικού" (13/96)

14 Καταχώριση Νέου Νοµικού Προσώπου Με το πλήκτρο στην Εικόνα 7 ο χρήστης οδηγείται στην ακόλουθη οθόνη (βλ. Εικόνα 10) όπου και καταχωρίζει τα επιµέρους στοιχεία. Εάν επιθυµεί ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να εισάγει δοµηµένες παρατηρήσεις που αφορούν στο συγκεκριµένο φυσικό πρόσωπο από το κυλιόµενο µενού επιλογής «οµηµένα Σχόλια». Πρέπει να σηµειωθεί ότι σε πρώτη φάση και προκειµένου να είναι δυνατή η προσωρινή καταχώριση της ήλωσης, είναι απαραίτητο να καταχωριστούν µόνο τα συγκεκριµένα (υποχρεωτικά) πεδία: Επωνυµία Είδος Νοµικού Προσώπου ΑΦΜ Έδρα στο εξωτερικό Αντίστοιχα µε το Φυσικό Πρόσωπο και στο Νοµικό Πρόσωπο ο χρήστης µπορεί να καταχωρίσει και επιπλέον στοιχεία του προσώπου εφόσον το επιθυµεί. Εικόνα 10 Σηµείωση: Το πεδίο "Έδρα στο εξωτερικό" συµπληρώνεται ώς εξής: Όσο το κουτάκι είναι πράσινο η τιµή του πεδίου είναι το κενό. Με το πρώτο κλικ στο πεδίο το κουτάκι γίνεται λευκό οπότε θεωρείται επιλεγµένο το " Έδρα στο εσωτερικό "όπως φαίνεται παρακάτω (14/96)

15 Με το δεύτερο κλικ στο πεδίο το κουτάκι φαίνεται τσεκαρισµένο οπότε θεωρείται επιλεγµένο το " Έδρα στο εξωτερικό " Όταν συµπληρωθούν τα υποχρεωτικά στοιχεία του Φυσικού ή του Νοµικού προσώπου, ο χρήστης πατά το πλήκτρο οπότε οδηγείται στην επόµενη οθόνη (βλ. Εικόνα 11) για τον υπολογισµό του τέλους κτηµατογράφησης και την καταχώριση των βασικών στοιχείων των ακινήτων. Εικόνα 11 Καταχώριση στοιχείων ακινήτων δικαιωµάτων - Υπολογισµός τέλους Κτηµατογράφησης Μετά την επιλογή του δικαιούχου ο χρήστης οδηγείται στην παρακάτω οθόνη (βλ. Εικόνα 12). Επισηµαίνεται ότι στην συγκεκριµένη οθόνη παρέχεται η δυνατότητα αλλαγής των στοιχείων του προσώπου εάν το συγκεκριµένο πρόσωπο δεν έχει υποβάλει άλλες δηλώσεις µε κλειδωµένα δικαιώµατα. (15/96)

16 Εικόνα 12 Παρατηρούµε ότι στο Βήµα 1 Εισαγωγή Βασικών Στοιχείων Προσώπου εµφανίζονται επιπλέον 2 επιλογές, ο Επιθυµητός Τρόπος Επικοινωνίας και η Υπεύθυνη δήλωση (Ο δικαιούχος δηλώνει υπεύθυνα ). Ειδικότερα ο χρήστης για την καταχώρηση του «Επιθυµητού Τρόπου Επικοινωνίας» πρέπει να επιλέξει ανάµεσα σε τρεις επιλογές, εκ των οποίων η πρώτη είναι πάντα προεπιλεγµένη: α) Στα στοιχεία που έχω δηλώσει β) Αποκλειστικά στο ... γ) Στα στοιχεία που δηλώνονται παρακάτω (αντίκλητος) Τα προαναφερόµενα πεδία δύναται να τροποποιηθούν και στο backoffice στην καρτέλα «Στοιχεία ήλωσης». (16/96)

17 Επισηµαίνουµε ότι το λεκτικό «Επιθυµείτε η επικοινωνία µε το Γραφείο Κτηµατογράφησης να γίνεται στην δηλωθείσα ηλεκτρονική σας διεύθυνση;» αφορά στις παλαιού τύπου δηλώσεις και δεν θα εµφανίζεται κατά την καταχώρηση νέων προσώπων, ενώ αντίθετα θα εµφανίζεται ως απενεργοποιηµένο κατά την επιλογή προσώπων που έχουν ήδη υποβάλει δήλωση. Ο χρήστης δύναται να ορίσει προκαθορισµένες τιµές για τα σηµαντικότερα πεδία της παραλαβής της δήλωσης µε τη χρήση του µενού Ρυθµίσεις Προεπιλεγµένες Τιµές (βλ. Εικόνα 13), οι οποίες αποτελούν τις αρχικές τιµές µε τις οποίες συµπληρώνονται τα πεδία και µπορεί φυσικά να τις αλλάξει κατά την παραλαβή της δήλωσης. Εικόνα 13 Ακολούθως για κάθε ένα συνδυασµό ακινήτου δικαιώµατος που δηλώνεται, συµπληρώνονται οι βασικές πληροφορίες που απαιτούνται για τον υπολογισµό του τέλους και συγκεκριµένα: αν το ακίνητο είναι Εντός ή Εκτός σχεδίου, το Είδος Ακινήτου και το ικαίωµα. (17/96)

18 Εικόνα 14 Αν ο χρήστης καταχωρίσει λανθασµένα κάποια επιπλέον γραµµή (συνδυασµό δηλ. ακινήτου- δικαιώµατος) µπορεί να τη διαγράψει επιλέγοντας την αντίστοιχη γραµµή και πατώντας το πλήκτρο «Delete». Ο χρήστης µπορεί να συνεχίσει και µε την καταχώριση περαιτέρω στοιχείων του ακινήτου προκειµένου να ολοκληρώσει και τον εντοπισµό του, είτε να περιοριστεί στην καταχώριση των βασικών πληροφοριών (µέχρι την στήλη «Είδος Ακινήτου»), που απαιτούνται για τον υπολογισµό του τέλους. Έχει επίσης τη δυνατότητα να συµπληρώσει το πεδίο ΚΑΕΚ ΠΡΟΚΑΤ. ΥΠΟΒ. Οπότε πατώντας στη συνέχεια το κουµπί Κ εµφανίζονται όλα τα στοιχεία της θέσης του γεωτεµαχίου. Μετά την καταχώρηση των υποχρεωτικών πεδίων και αφού γίνει η Προσωρινή Αποθήκευση της ήλωσης, µπορεί να γίνει ο υπολογισµός του τέλους πατώντας το πλήκτρο συνολικό οφειλόµενο ποσό. οπότε εµφανίζεται το Στη συνέχεια ο χρήστης συµπληρώνει όποια άλλα στοιχεία θεωρεί ότι πρέπει να συµπληρωθούν. Σε κάθε περίπτωση ο χρήστης για να ολοκληρώσει την καταχώριση των βασικών στοιχείων του ακινήτου θα πρέπει να προβεί στην συµπλήρωση της διεύθυνσης και στον εντοπισµό. Ο εντοπισµός επιλέγεται για κάθε ένα ακίνητο δικαίωµα (γραµµή (18/96)

19 στην φόρµα) πατώντας το πλήκτρο Ε οπότε είτε µεταβαίνει στην εφαρµογή GIS της ΚΤ, είτε επιστρέφονται αυτόµατα οι τιµές Χ, Υ του σηµείου στη γραµµή Στοιχείων του Ακινήτου. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυµεί να µεταβεί οπωσδήποτε στο υποσύστηµα GIS, τότε επιλέγει το πλήκτρο G. Σηµειώνουµε ότι αν έχουν φορτωθεί σηµεία εµπιστοσύνης, και για να επιστρέψει ο εντοπισµός (επιλογή Ε) άµεσα τα Χ, Υ, θα πρέπει σε περίπτωση που υπάρχει και τοπωνύµιο να πληκτρολογείται και αυτό και όχι µόνο η οδός και ο αριθµός. Επιπλέον αν ο χρήστης καταχωρεί πολλές γραµµές (δικαιώµατα) σε µία δήλωση, τότε πατώντας το πλήκτρο, αριστερά σε κάθε σειρά καταχώρισης αντιγράφονται τα στοιχεία διεύθυνσης και των στοιχείων εντοπισµού, αν υπάρχουν, της προηγούµενης σειράς καταχώρισης, προς διευκόλυνσή του. και επιλέγει "Οριστική αποθήκευση". Επιλέγοντας "οριστική αποθήκευση" συµπληρώνεται αυτόµατα ο αριθµός του παραστατικού στο πεδίο (Αριθµός οφειλής), το ποσό του παραστατικού καθώς και η ηµεροµηνία καταχώρισης όπως φαίνεται στην οθόνη που ακολουθεί. Σε αυτό το σηµείο ο χρήστης πρέπει να επιλέξει "Εκτ. Οφειλών" προκειµένου να δώσει στον δηλούντα το έντυπο προσωρινής καταχώρισης της δήλωσης µε το οποίο θα γίνει η πληρωµή του τέλους κτηµατογράφησης. Το έντυπο έχει την παρακάτω µορφή. (19/96)

20 Σηµειώνουµε ότι από τη στιγµή που ο χρήστης θα επιλέξει εκτύπωση οφειλών, δεν µπορεί να µεταβάλει τα καταχωρισµένα στοιχεία µέσω της συγκεκριµένης οθόνης. (20/96)

21 Εικόνα 15 Εφόσον ο δικαιούχος πληρώσει, επιστρέφει στο Γραφείο Κτηµατογράφησης από όπου µπορεί πλέον να παραλάβει το αποδεικτικό υποβολής δήλωσης. Ο χρήστης ανακτά τα καταχωρισµένα στοιχεία µέσω της επιλογής «Ανάκτηση ήλωσης» από το µενού της εφαρµογής «Γραφείο Κτηµατογράφησης». Σε αυτή την περίπτωση ο χρήστης µπορεί να καταχωρήσει επιπλέον παραστατικά και να προβεί αντίστοιχα εκ νέου σε υπολογισµό τέλους και έτσι εφόσον δεν υπάρχει οφειλή να επιλέξει εκτύπωση απόδειξης υποβολής δήλωσης. Επίσης, σε περίπτωση που ο δηλών πρέπει να λάβει επιστροφή χρηµάτων από την πληρωµή των οφειλόµενων τελών, µπορεί να έχει το αντίστοιχο report για τη συγκεκριµένη επιστροφή µε πάτηµα του πλήκτρου (βλ. Εικόνα 15). Μια µέρα µετά την οριστικοποίηση της δήλωσης και αν η πληρωµή δεν έχει γίνει (ή αν ο 20ψήφιος που πληρώθηκε στην τράπεζα είναι λανθασµένος (διαφορετικός από αυτόν που αναγράφεται στο έντυπο πληρωµής) εµφανίζεται στο χρήστη manager η επιλογή «Χειροκίνητη πληρωµή». Η συγκεκριµένη επιλογή υπάρχει στο grid των παραστατικών. Επιλέγοντας «Χειροκίνητη πληρωµή» εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη Όπου ο χρήστης πρέπει να εισάγει το λανθασµένο κωδικό πληρωµής και να πατήσει «εισαγωγή». Αν ο κωδικός είναι πραγµατικός η πληρωµή της δήλωσης θα φανεί στην εφαρµογή. Σε άλλη περίπτωση θα εµφανιστεί µήνυµα «εν βρέθηκε η πληρωµή». Για να επιτραπεί από το σύστηµα να γίνει η ταυτοποίηση θα πρέπει να ισχύουν τα εξής: α) ο λανθασµένος 20ψηφιος κωδικός που πληκτρολογείται από τον χρήστη θα πρέπει να βρεθεί µέσα στο αρχείο οφειλών της ΙΑΣ και να µην έχει ταυτοποιηθεί µε άλλη οφειλή. β) να µην έχει γίνει ΑΙΤ.2 επιστροφής χρηµάτων για την πληρωµή µε τον συγκεκριµένο 20ψηφιο γ) η ηµεροµηνία πληρωµής θα πρέπει να είναι ίδια ή µεταγενέστερη µε την ηµεροµηνία που δηµιουργήθηκε η οφειλή (ηµεροµηνία οριστικής παραλαβής δήλωσης). δ) αν τα ποσό οφειλής είναι µικρότερο από αυτό της πληρωµής θα εµφανίζεται προειδοποιητικό µήνυµα "Το ποσό πληρωµής για τον 20ψηφιο που πληκτρολογήσατε είναι διαφορετικό από το κόστος της δήλωσης. Θέλετε να συνεχίσετε;" Επισηµαίνεται ότι στην περίπτωση που έχουν γίνει περισσότερες από µία πληρωµές µε τον ίδιο λάθος 20ψηφιο (όπου το άθροισµά τους είναι το σύνολο της οφειλής) εµφανίζεται µήνυµα "Βρέθηκαν παραπάνω από µία πληρωµές" και δεν επιτρέπεται η ολοκληρωση της χειροκίνητης ταυτοποίησης. - Η επιλογή "Χειροκίνητη Πληρωµή"εµφανίζεται στη γραµµή του παραστατικού όταν: α) η πληρωµή δεν έιναι ταυτοποιηµένη µε ΙΑΣ και β) έχει περάσει 1 ηµέρα από την ηµεροµηνία δηµιουργίας της οφειλής. - Στο grid των παραστατικών στο πεδίο "Καταστ. Ταυτ." εµφανίζεται η πληροφορία σε σχέση µε το από ποιον έγινε η ταυτοποίηση: (21/96)

22 α)"ταυτοποιημενο ΑΠΟ ΙΑΣ-Αυτόµατο" αν η ταυτοποίηση έγινε από το σύστηµα (αυτόµατη διαδικασία) β)"ταυτοποιημενο ΑΠΟ ΑΝΑ ΟΧΟ" αν η ταυτοποίηση έγινε µε τη διαδικασία της Χειροκίνητης Πληρωµής. γ) "ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΑΠΌ ΙΑΣ-από χρήστη" αν η ταυτοποίηση έγινε από χρήστη του Τµήµατος Εσόδων της Ε.Κ.Χ.Α (αφορά παραστατικά δηλώσεων πριν τη νέα ροή πληρωµής του 20ψηφιου) Παραλαβή δήλωσης µε αναφορά σε άλλη δήλωση Κατά την παραλαβή της δήλωσης δίνεται η δυνατότητα στο χρήστη να συνδέσει την παραληφθείσα δήλωση µε µια δήλωση που έχει ήδη καταχωριστεί στην εφαρµογή, µέσω του πεδίου «Λόγος σύνδεσης µε άλλη δήλωση» που φαίνεται στην οθόνη της παραλαβής Επεξεργασία Στοιχείων ικαιώµατος» Παραλαβή δήλωσης σε ΟΤΑ που βρίσκεται σε Ανάρτηση Στην παράγραφο αυτή αναφέρονται οι διαφορετικές και επιπλέον λειτουργικότητες που εµφανίζονται στην εφαρµογή σε περίπτωση που παραλαµβάνεται µία δήλωση σε περιοχή που βρίσκεται σε Ανάρτηση. Σε περίπτωση που ο ΟΤΑ βρίσκεται σε Ανάρτηση εµφανίζεται άλλος ένας τύπος εισερχοµένου : Υποβολή σε υποθηκοφυλακείο. Σε περίπτωση που επιλεχθεί αυτός ο τύπος εισερχοµένου, εµφανίζονται τρία νέα πεδία στην φόρµα παραλαβής δήλωσης : Υποθηκοφυλακείο, Αρ. Πρωτοκόλλου Αίτησης Πράξης Υποθηκοφυλακείου, Κωδικός διαβιβαστικού (βλ Εικόνα 16). Τα δύο τελευταία πεδία είναι ανενεργά και συµπληρώνονται από τον χρήστη στο backoffice. Στην περίπτωση που τα δικαιώµατα της δήλωσης έχουν τραπεί σε άκυρα λόγω λάθους καταχώρησης δεν είναι υποχρεωτική η συµπλήρωση των 2 πεδίων. Σε παλιές δηλώσεις, που είναι σε προσωρινή καταχώρηση και πρέπει να κλειδωθούν ως άκυρες λόγω λάθους καταχώρησης απαιτείται καταχώρηση ποσού και ηµεροµηνία πληρωµής για να γίνει οριστική παραλαβή στην περίπτωση αυτή ο χρήστης πρέπει να καταχωρίζει µηδενικό ποσό και µια χαρακτηριστική ηµεροµηνία. (22/96)

23 Εικόνα 16 Επίσης στον πίνακα µε την περιγραφή του ακινήτου και του δικαιώµατος έχουν προστεθεί τρία νέα πεδία : ΚΑΕΚ, Αρ.Καθ. (Αριθµός Κάθετης Ιδιοκτησίας), Αρ. Ορ. (Αριθµός Οριζόντιας Ιδιοκτησίας) (βλ Εικόνα 16) τα οποία είναι υποχρεωτικής συµπλήρωσης και εµφανίζονται σε όλους τους Τύπους Εισερχοµένου. Όσον αφορά το πεδίο "Κωδικός ιαβιβαστικού", σε περίπτωση που ο χρήστης γνωρίζει τον αριθµό πρωτοκόλλου του διαβιβαστικού και όχι τον κωδικό του µπορεί να επιλέξει είναι η εξής: ώστε να αναζητήσει τον κωδικό. Η οθόνη που εµφανίζεται Εικόνα 17 (23/96)

24 Εισάγοντας τον αριθµό πρωτοκόλλου του διαβιβαστικού στο αντίστοιχο πεδίο και επιλέγοντας εµφανίζεται το ζητούµενο διαβιβαστικό. Εικόνα 18 Με την οριστική αποθήκευση της δήλωσης παράγεται 20ψήφιος κωδικός πληρωµής όπως συµβαίνει και µε οποιοδήποτε άλλο τύπο δήλωσης. Ενώ µε το κουµπί «Εκτύπωση οφειλών» εκτυπώνεται το έντυπο οφειλής (24/96)

25 Ξεκλείδωµα Παραστατικών Σε περίπτωση που µετά από έλεγχο διαπιστωθεί ότι σε µια δήλωση έχουν καταχωρισθεί λάθη στο παραστατικό όπως λάθος ηµεροµηνία παραστατικού ή λάθος στο ποσό ή ακόµα έχουν καταχωριστεί επιπλέον παραστατικά, υπάρχει δυνατότητα διόρθωσης αρκεί: - η δήλωση να µην έχει γίνει µέσω internet και - σε περίπτωση που υπάρχει ανάγκη διαγραφής παραστατικού θα πρέπει το συνολικό ποσό των παραστατικών που αποµένει να καλύπτει το κόστος της δήλωσης Για να γίνουν οι προαναφερθείσες διορθώσεις, ο χρήστης επιλέγει «Ανάκτηση ήλωσης» από το µενού «Γραφείο Κτηµατογράφησης» και στη συνέχεια «Αναζήτηση ηλώσεων µε λανθασµένα παραστατικά» (βλ. Εικόνα 19). Εικόνα 19 Από την λίστα των παραστατικών εξαιρούνται και δεν φαίνονται καθόλου στην οθόνη αυτά που ανήκουν σε δηλώσεις µε έστω και ένα ταυτοποιηµένο παραστατικό. Επιλέγοντας το αντίστοιχο κουµπί «Μετάβαση» που αντιστοιχεί στην επιθυµητή δήλωση, εµφανίζονται τα παραστατικά που αφορούν τη συγκεκριµένη δήλωση (βλ. Εικόνα 20) (25/96)

26 Εικόνα 20 Στην οθόνη αυτή ο χρήστης µπορεί να κάνει οποιεσδήποτε αλλαγές σε υπάρχον παραστατικό, να διαγράψει παραστατικό επιλέγοντας τη γραµµή που έχει το προς διαγραφή παραστατικό και να πιέσει το πλήκτρο «Delete» του πληκτρολογίου του, να προσθέσει καινούργιο παραστατικό και να τα αποθηκεύσει επιλέγοντας «Αποθήκευση Παραστατικών». Σηµειώνεται ότι αν σε µια δήλωση υπάρχουν, εκτός από τα "λανθασµένα" παραστατικά, παραστατικά που έχουν ταυτοποιηθεί, η δήλωση αυτή δεν θα εµφανιστεί στη συγκεκριµένη αναφορά. Στάδια Καταχώρισης ιόρθωση Στοιχείων Προσώπου Κατά την χρήση της εφαρµογής, στο κάτω δεξιά τµήµα της οθόνης εµφανίζεται ένας πίνακας (βλ. Εικόνα 21) ο οποίος ενηµερώνει τον χρήστη για το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η καταχώριση της δήλωσης. Εικόνα 21 Επιλέγοντας το όνοµα του δικαιούχου (βλ. Εικόνα 21) προκύπτει η οθόνη της Εικόνα 22 όπου ο χρήστης έχει την δυνατότητα να κάνει διορθώσεις στα στοιχεία του συγκεκριµένου προσώπου. Τα στοιχεία που δεν µπορούν να διορθωθούν όταν το πρόσωπο έχει τουλάχιστον µία οριστική δήλωση είναι το ονοµατεπώνυµο, το ΑΦΜ, το όνοµα πατρός, ο Α Τ και το πεδίο που είναι ορισµένο αν πρόκειται για κάτοικο εξωτερικού ή εσωτερικού. (26/96)

27 Εικόνα 22 Πατώντας το πλήκτρο ακόλουθη οθόνη: µεταβαίνει στην (27/96)

28 Εικόνα 23 Σε περίπτωση εκκρεµότητας ή λάθους κατά την καταχώρηση των στοιχείων, εµφανίζεται ανάλογο προειδοποιητικό µήνυµα για τον χρήστη, όπως, για παράδειγµα το ακόλουθο: (28/96)

29 Με το πλήκτρο «Αποθήκευση Προσώπου» της οθόνης στην Εικόνα 23, και εφόσον έχουν καταχωριστεί όλα τα στοιχεία πλήρως εµφανίζεται το ακόλουθο επιβεβαιωτικό µήνυµα: Προσωρινή Οριστική Καταχώριση Εφόσον ο χρήστης σε µία δήλωση που παραλαµβάνει, έχει καταχωρίσει τα υποχρεωτικά πεδία (έως και το είδος του ακινήτου), µπορεί να προβεί σε προσωρινή αποθήκευση της δήλωσης πατώντας το πλήκτρο. Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ολοκληρωθεί η παραλαβή της δήλωσης και µπορεί να ανακτηθεί εκ νέου η συγκεκριµένη δήλωση από τον ίδιο ή άλλο χρήστη µε την επιλογή «Γραφείο Κτηµατογράφησης» «Ανάκτηση ήλωσης» και την εισαγωγή του «Κωδικού ήλωσης». Η προσωρινή αποθήκευση χρησιµοποιείται κάθε φορά που ο χρήστης επιθυµεί να σταµατήσει την εργασία του όσον αφορά την παραλαβή µιας συγκεκριµένης δήλωσης. Εφόσον ο χρήστης έχει ολοκληρώσει την καταχώριση των στοιχείων του/των ακινήτου/ων και έχει προβεί στον εντοπισµό (ή έχει σηµειώσει την αδυναµία εντοπισµού τους), πατώντας το πλήκτρο της «Οριστικής Αποθήκευσης» επιτυγχάνει την αποθήκευση της δήλωσης και εµφανίζεται το ακόλουθο µήνυµα: Ακολούθως µπορεί να επιλέξει την εκτύπωση οφειλών καθώς και να µεταβεί στο back-office τµήµα της εφαρµογής προκειµένου να συνεχίσει την επεξεργασία της συγκεκριµένης δήλωσης. (29/96)

30 Επεξεργασία ήλωσης (Back-Office) Μετά την οριστική αποθήκευση παραλαβή της δήλωσης στα Γραφεία Κτηµατογράφησης, ο χρήστης ανάλογα µε τον ρόλο του, µπορεί να προχωρήσει στην πλήρη επεξεργασία της ήλωσης. Τα στοιχεία που πρέπει να επεξεργαστεί, προκειµένου να ολοκληρωθεί η επεξεργασία µιας δήλωσης είναι τα ακόλουθα: Στοιχεία ικαιούχου Στοιχεία Πληρεξουσίων Αντικλήτων Νοµίµων Εκπροσώπων (αν υπάρχουν) Στοιχεία Ακινήτου Στοιχεία ικαιώµατος Στοιχεία Εγγράφων Νέο Πρόσωπο Από το Μενού του Back Office (βλ. Εικόνα 24) ο χρήστης µπορεί να µεταβεί στην οθόνη Αναζήτησης και Καταχώρησης Νέου Προσώπου (βλ. Εικόνα 25) Εντοπισµός Ανάκτηση ήλωσης προς Επεξεργασία Από το βασικό µενού της εφαρµογής (βλ. Εικόνα 24) ο χρήστης επιλέγει από το Back Office «Επεξεργασία ήλωσης», όπως φαίνεται παρακάτω : Εικόνα 24 Ο χρήστης µεταφέρεται στην οθόνη Αναζήτησης της ήλωσης της Εικόνα 25, οπότε και εισάγει τα επιθυµητά κριτήρια αναζήτησης της δήλωσης. Σηµειώνεται ότι, η αναζήτηση µπορεί να γίνει είτε εισάγοντας τον ΑΦΜ του προσώπου, ή τον κωδικό της δήλωσης ή τον κωδικό ενός εκ των εγγράφων, τα οποία έχουν συνυποβληθεί µε την δήλωση, είτε τον Κωδικό Συστηµένου (εφόσον έχει υποβληθεί ταχυδροµικά). (30/96)

31 Εικόνα 25 Επιλέγοντας «Σύνθετη Αναζήτηση Προσώπου» ο χρήστης µεταβαίνει στην Εικόνα 26 και αφού συµπληρώσει τα στοιχεία που έχει διαθέσιµα, εµφανίζονται τα κριτήρια αναζήτησης.. Εικόνα 26 (31/96)

32 Στη συνέχεια πατώντας το πλήκτρο «Μετάβαση» δίπλα στα στοιχεία του ανακτηθέντος µεταβαίνει στις καταχωρισµένες δηλώσεις του και επιλέγει αυτή που θέλει να επεξεργαστεί (βλ Εικόνα 27). Εικόνα 27 Αφού το επιλέξει πατώντας, εµφανίζεται αρχικά στην οθόνη το ακόλουθο µήνυµα της Εικόνα 28. (εφόσον είναι η πρώτη φορά που επεξεργάζεται την δήλωση στο Back-Office). (32/96)

33 Εικόνα 28 Πατώντας λοιπόν το πλήκτρο «Έναρξη Επεξεργασίας δήλωσης», ο χρήστης µπορεί να µεταβεί στο επόµενο στάδιο το οποίο περιλαµβάνει την πλήρη επεξεργασία όλων των στοιχείων της δήλωσης. Έτσι, υπενθυµίζεται στον χρήστη η κατάσταση στη οποία βρίσκεται η δήλωση στο σύστηµα τη συγκεκριµένη στιγµή µε το ακόλουθο µήνυµα: Απαντώντας ο χρήστης θετικά, µεταβαίνει στην ακόλουθη οθόνη όπου και µπορεί πλέον να προχωρήσει στην όποια επεξεργασία των στοιχείων της δήλωσης. Στην Εικόνα 29 και συγκεκριµένα στο αριστερό τµήµα της οθόνης εµφανίζονται όλες οι περιοχές πληροφορίας της δήλωσης. Επιλέγοντας µία περιοχή πληροφοριών, µπορεί ο χρήστης να εργαστεί στο δεξί µέρος της οθόνης. Εικόνα 29 (33/96)

34 Σηµείωση: Εναλλακτικά ο χρήστης µπορεί να αναζητήσει µια δήλωση χρησιµοποιώντας το σύστηµα GIS. Αναλυτικά, από το µενού «Χωρικός Εντοπισµός» επιλέγει «Ανεξάρτητη Λειτουργία Χωρικού Εντοπισµού» (βλ. Εικόνα 30). Εικόνα 30 Στην οθόνη που εµφανίζεται, επιλέγει τον Νοµό και τον ΟΤΑ στον οποίον βρίσκεται η προς αναζήτηση δήλωση, συµπληρώνει την οδό και ενδεχοµένως τον αριθµό και πατώντας το κουµπί εντοπίζεται η επιθυµητή περιοχή (βλ. Εικόνα 31). Στη συνέχεια, ο χρήστης έχει 3 επιλογές για τον εντοπισµό του ιδιοκτήτη και κατ επέκταση του κωδικού της δήλωσής του: (34/96)

35 Εικόνα 31 α) Επιλέγοντας το κουµπί εµφανίζονται οι ιδιοκτήτες των αριθµηµένων ακινήτων της εικόνας κατ αντιστοιχία µε τις δηλώσεις τους. Μπορεί να επιλεγεί οποιαδήποτε αριθµηµένη ιδιοκτησία και στη συνέχεια να αντιγραφεί ο κωδικός της δήλωσης, επιλέγοντας το σωστό δικαιούχο από τη λίστα (βλ. Εικόνα 32) Εικόνα 32 β) Επιλέγοντας το κουµπί εµφανίζεται αυτόµατα η λίστα των ιδιοκτητών που έχουν κάνει δήλωση, οπότε ο χρήστης επιλέγοντας τον αναζητούντα από τη λίστα αντιγράφεται αυτόµατα ο κωδικός της δήλωσης. γ) Επιλέγοντας το κουµπί εµφανίζεται το παρακάτω παράθυρο όπου ο χρήστης αναζητά τον ιδιοκτήτη συµπληρώνοντας τα στοιχεία του (όνοµα, επίθετο, πατρώνυµο) και αφού εµφανιστεί τον επιλέγει από τη λίστα των ιδιοκτητών αντιγράφοντας τον κωδικό της δήλωσης. (35/96)

36 Επεξεργασία Στοιχείων ικαιούχου Η διόρθωση των στοιχείων του προσώπου δικαιούχου πραγµατοποιείται µε την επιλογή των στοιχείων του χρήστη (εµφανίζονται µε διαφορετικό χρώµα στο αριστερό τµήµα της οθόνης). Στην οθόνη που ακολουθεί, εµφανίζεται η καρτέλα µε τα στοιχεία του δηλούντα δικαιούχου και µε το πλήκτρο «Αλλαγή Στοιχείων Προσώπου» (βλ. Εικόνα 29) εµφανίζεται η οθόνη επεξεργασίας. (βλ. Εικόνα 33) Εικόνα 33 Όπως εµφανίζεται στην οθόνη της Εικόνα 33, ότι ο χρήστης µπορεί να συµπληρώσει/ αλλάξει κάποια στοιχεία που αφορούν στον δικαιούχο του / των ακινήτων που έχουν δηλωθεί, δηλ. στοιχεία που περιλαµβάνονται και στο έντυπο της ήλωσης όπως αυτό υποβλήθηκε στο Γραφείο Κτηµατογράφησης. Η αποθήκευση των στοιχείων αλλαγών πραγµατοποιείται πατώντας το πλήκτρο της αποθήκευσης. Αλλαγή τρόπου και χρόνου υποβολής ήλωσης Αν ο χρήστης εκ παραδροµής δεν έχει ορίσει τον σωστό τρόπο υποβολής, τότε έχει τη δυνατότητα να τον διορθώσει από το back office. Η διόρθωση επιτυγχάνεται πατώντας πάνω στον υπερσυνδεσµο που φαίνεται στον Αρ. Πρωτοκόλλου της δήλωσης (βλ. Εικόνα 34), οπότε και µεταβαίνει στην οθόνη της Εικόνα 35 όπου επιλέγει το σωστό τρόπο παραλαβής της δήλωσης και πατάει το πλήκτρο «Αλλαγή». Επίσης για κάθε δήλωση που εισάγεται στο σύστηµα, στο backoffice, ο χρήστης µπορεί να δει αν είναι εµπρόθεσµη(βλ. Εικόνα 35) Τις εκπρόθεσµες µπορεί ο χρήστης να τις αλλάζει σε εµπρόθεσµες διαλέγοντας υποχρεωτικά µία αιτία:1)κατοικοσ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ,2)ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΗ ΠΟΥ ΕΣΤΑΛΕΙ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ,3)ΛΟΓΩ ΙΑ ΙΚΑΣΙΑΣ ΕΜΠΡΟΘΕΣΜΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 4)ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΠΡΑΞΗ 1) Για κατοίκους εξωτερικού πρέπει να έχει συµπληρώσει τη χώρα. 2) Για ταχυδροµικές πρέπει να έχει συµπληρώσει ηµεροµηνία αποστολής στα στοιχεία των ταχυδροµικών δηλώσεων. (36/96)

37 3) Για ραντεβού, είναι υποχρεωµένος να συµπληρώσει την ηµεροµηνία που κλείστηκε το ραντεβού και αυτή να είναι πριν τη λήξη της προθεσµίας. 4) Ελέγχεται να είναι συµπληρωµένη η ηµεροµηνία µεταγραφής σε όλα τα έγγραφα, η οποία θα πρέπει να είναι 1 µήνα πριν την ηµεροµηνία λήξης προθεσµίας. Εξαιρούνται οι χρησικτησίες και οι αποδοχές κληρονοµιάς που είναι σε εκκρεµότητα. Στο κλείδωµα ελέγχεται µόνον εάν έχει συµπληρωθεί η χώρα του δικαιούχου και η ηµεροµηνία αποστολής της ταχυδροµικής δήλωσης Σηµείωση: Όλες οι δηλώσεις µπορούν να αλλάξουν από εκπρόθεσµες σε εµπρόθεσµες. Εξαιρούνται οι ηλεκτρονικές δηλώσεις, οι οποίες µπορούν µόνον να αλλάξουν εµπρόθεσµες σε εκπρόθεσµες. Εικόνα 34 (37/96)

38 Εικόνα 35 Σηµείωση: Σε περίπτωση που η δήλωση έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά και είναι οριστική, επιλέγοντας τον ίδιο υπερσύνδεσµο εµφανίζονται ο τρόπος που επιλέχτηκε τελικά για την αποστολή των εγγράφων. Επεξεργασία Νοµού ήµου / Κοινότητας Α) Σε περίπτωση που έχει γίνει λανθασµένη καταχώριση του ΟΤΑ των ακινήτων της δήλωσης, ο χρήστης µπορεί να τα διορθώσει, αρκεί ο σωστός ΟΤΑ να ανήκει στην µελέτη του Αναδόχου στον οποίο υπάγεται ο χρήστης. (38/96)

39 Όπως εµφανίζεται στην Εικόνα 34, η µετάβαση στην οθόνη «διόρθωσης» των στοιχείων που αφορούν στον Νοµό και ΟΤΑ της δήλωσης πραγµατοποιείται µε το πάτηµα του πλήκτρου «Αλλαγή Νοµού και ΟΤΑ». Με το πάτηµα του πλήκτρου, τα πεδία Νοµός και ήµος /Κοινότητα (βλ Εικόνα 35) είναι διαθέσιµα προς αλλαγή. Όπως εµφανίζεται και στην επόµενη οθόνη (βλ. Εικόνα 36), πρόκειται για πεδία επιλογών. Εικόνα 36 Οι επί µέρους καταχωρήσεις αποθηκεύονται µε το πάτηµα του πλήκτρου «Αποθήκευση Νοµού ΟΤΑ» ή ακυρώνονται µε το αντίστοιχο πλήκτρο. Β) Σε περίπτωση που έχει γίνει λανθασµένη καταχώριση του ΟΤΑ των ακινήτων αλλά ο σωστός ΟΤΑ βρίσκεται σε µελέτη που ανήκει σε διαφορετικό Ανάδοχο, ο χρήστης πρέπει να έχει συγκεκριµένο ρόλο για να εκτελέσει τη µεταφορά της δήλωσης στο σωστό ΟΤΑ. Ο συγκεκριµένος χρήστης εισέρχεται στην εφαρµογή και βλέπει την παρακάτω οθόνη: Εικόνα 37 Για να υποβάλλει Αίτηση Αλλαγής Νοµού-ΟΤΑ επιλέγει Αλλαγές Νοµού-ΟΤΑ Νέα Αλλαγή Εικόνα 38 (39/96)

40 Στη συγκεκριµένη οθόνη ο χρήστης συµπληρώνει τον Κωδικό ήλωσης που θέλει να αλλάξει τον Νοµό ή τον ΟΤΑ ή και τα δυο (2), τον καινούργιο Νοµό και ΟΤΑ και επιλέγει «Αλλαγή Νοµού και ΟΤΑ» (βλ. Εικόνα 38). Αξίζει να σηµειωθεί ότι εµφανίζονται οι Νοµοί και οι ΟΤΑ στους οποίους ανήκουν µελέτες διαφορετικών Αναδόχων µόνο. Εικόνα 39 Όπως φαίνεται στην Εικόνα 39 εµφανίζονται στο χρήστη κάποια βασικά στοιχεία της δήλωσης και επιλέγοντας «ΟΚ» ενηµερώνεται για την επιτυχή καταχώριση της αίτησης (βλ. Εικόνα 40) Εικόνα 40 Σε περίπτωση που ο χρήστης (είτε απλός χρήστης ή διαβαθµισµένος χρήστης) θέλει να αναζητήσει κάποια αίτηση αλλαγής Νοµού-ΟΤΑ επιλέγει από το µενού: Αλλαγές Νοµού-ΟΤΑ Αλλαγές Νοµού-ΟΤΑ (βλ. Εικόνα 41 για το διαβαθµισµένο χρήστης και Εικόνα 42 για τον απλό χρήστη) Εικόνα 41 (40/96)

41 Εικόνα 42 Στη συγκεκριµένη οθόνη υπάρχει δυνατότητα αναζήτησης µε πολλούς τρόπους, όπως µε βάση την µελέτη από την οποία µεταφέρεται η δήλωση µαζί µε τον αρχικό Νοµό και ΟΤΑ στους οποίους ήταν καταχωρηµένη η δήλωση, την µελέτη στην οποία καταλήγει τελικά η δήλωση µαζί µε τον Νοµό και ΟΤΑ στους οποίους θα µεταφερθεί η δήλωση, την ηµεροµηνία καταχώρησης της αίτησης αλλαγής, την κατάσταση που βρίσκεται η αίτηση (πχ. εκκρεµής ή ολοκληρωµένη), τον κωδικό δήλωσης και τον κωδικό προσώπου. Οι αιτήσεις αλλαγής Νοµού και ΟΤΑ εκτελούνται καθηµερινά σε συγκεκριµένη χρονική στιγµή από το σύστηµα όπου είτε θα ολοκληρωθούν είτε θα απορριφθούν για συγκεκριµένο λόγο. Ο Ανάδοχος αποστολέας µπορεί να αναιρέσει κάποια αίτησή του όσο αυτή δεν έχει ολοκληρωθεί επιλέγοντας «Αναίρεση» στην επιθυµητή αίτηση. (βλ. Εικόνα 43) Επιλέγοντας «Yes» (βλ. Εικόνα 44) εµφανίζεται µήνυµα επιτυχούς ακύρωσης της αίτησης (βλ. Εικόνα 45) και στη λίστα αναζήτησης η αίτηση φαίνεται σε κατάσταση «Ακυρωµένη» Εικόνα 43 (41/96)

42 Εικόνα 44 Εικόνα 45 Ο διαβαθµισµένος χρήστης έχει επίσης τη δυνατότητα να ακυρώσει ένα δικαίωµα το οποίο είναι κλειδωµένο και δεν µπορεί να περάσει σε κατάσταση «Άκυρο λόγω λάθους καταχώρισης» από έναν απλό χρήστη, ώστε στη συνέχεια να καταχωρισθεί στο σωστό Νοµό και ΟΤΑ. Ο χρήστης επιλέγει από το µενού Αλλαγές Νοµού-ΟΤΑ Ακύρωση ικαιώµατος οπότε και εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη. (βλ. Εικόνα 46) Εικόνα 46 Στη συγκεκριµένη οθόνη ο χρήστης συµπληρώνει τον κωδικό του δικαιώµατος που επιθυµεί να ακυρώσει και πατώντας «ΟΚ» εκτελεί την ακύρωση. ΠΡΟΣΟΧΗ: εν επιτρέπεται ακύρωση δικαιώµατος σε περίπτωση που έχει γίνει Αίτηση Επιστροφής Τέλους η οποία βρίσκεται σε status προγενέστερο του «ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΠΟ Σ» καθώς επίσης και σε περίπτωση που το δικαίωµα είναι σε κατάσταση «ΑΝΑΚΛΗΘΕΝ». Αλλαγή Νοµού - ΟΤΑ Για ηλεκτρονικές δηλώσεις Όταν ένα ή περισσότερα δικαιώµατα (όχι όλα) ηλεκτρονικής δήλωσης βρίσκονται σε λάθος ΟΤΑ, πιθανών και ΟΤΑ άλλου αναδόχου, η διαδικασία αποκατάστασης είναι αυτή που περιγράφεται στη συνέχεια. (42/96)

43 Ο ανάδοχος της αρχικής δήλωσης θέτει τα δικαιώµατα µε λάθος ΟΤΑ σε κατάσταση «Άκυρο λόγω λάθους καταχώρισης». Ο ανάδοχος που διαχειρίζεται τον σωστό ΟΤΑ δηµιουργεί µια νέα δήλωση τύπου " ήλωση Ιδιοκτησίας (Υποβολή στο Γραφείο Κτηµατογράφησης)" και καταχωρίζει τα δικαιώµατα. Τσεκάρει από την οθόνη της εφαρµογής την επιλογή «Μεταφορά λόγω αλλαγής ΟΤΑ» οπότε άµεσα ενεργοποιείται το πεδίο στο οποίο ο χρήστης καλείται να συµπληρώσει τον αριθµό πρωτοκόλλου της αρχικής δήλωσης. Αν το συγκεκριµένο πεδίο δεν συµπληρωθεί η δήλωση δεν µπορεί να αποθηκευθεί. Το πεδίο Αρ. Παραστατικού που φαίνεται στην παραπάνω οθόνη συµπληρώνεται αυτόµατα αφού το σύστηµα ανακτά το παραστατικό που υπάρχει καταχωρισµένο στην αρχική δήλωση και το αντιγράφει κάτω από τη νέα. Το παραστατικό πρέπει να αντιστοιχεί σε πληρωµή µε πιστωτική κάρτα, ενώ τα δύο παραστατικά ταυτοποιούνται αµέσως από το σύστηµα. Επεξεργασία Πληρεξούσιου Αντίκλητου Νοµίµου Εκπροσώπου Επιπροσθέτως και εφόσον έχουν δηλωθεί, τα στοιχεία πληρεξούσιου, αντικλήτου ή/και νοµίµου εκπροσώπου θα πρέπει να γίνουν τα παρακάτω: Όπως εµφανίζεται στην Εικόνα 35 για την καταχώριση των στοιχείων των πληρεξουσίων, ο χρήστης πρέπει να επιλέξει το αντίστοιχο πλήκτρο (Στοιχεία Πληρεξουσίου/ων) οπότε και οδηγείται στην οθόνη της Εικόνα 47. (43/96)

44 Εικόνα 47 Στη συνέχεια, αφού επιλέξει και την κατηγορία του προσώπου που επιθυµεί να προσθέσει (ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ, ΝΟΜΙΜΟΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ, ΑΝΤΙΚΛΗΤΟΣ), πρέπει να πατήσει το πλήκτρο της προσθήκης που βρίσκεται στην µπάρα πάνω από τον πίνακα των πληρεξουσίων. Με τον τρόπο αυτό ανοίγει η καρτέλα µε τα προς συµπλήρωση στοιχεία του πληρεξουσίου, όπως εµφανίζεται στην Εικόνα 48 που ακολουθεί. Εικόνα 48 (44/96)

45 Ο χρήστης µπορεί να εισάγει κάποια βασικά στοιχεία του προσώπου και να κάνει αναζήτηση αυτού στη βάση. Στόχος είναι να εντοπιστεί το συγκεκριµένο πρόσωπο, εφόσον έχει καταχωριστεί προγενέστερα, έτσι ώστε να µην καταχωριστεί το ίδιο πρόσωπο περισσότερες από µία φορά. Στην περίπτωση που δεν βρεθεί, µεταπηδά ανάλογα στην επιλογή «Νέο Φυσικό Πρόσωπο» ή «Νέο Νοµικό Πρόσωπο» και συµπληρώνει την καρτέλα που εµφανίζονται τα στοιχεία του προσώπου (βλ. Εικόνα 49). Εικόνα 49 Με το πλήκτρο «Επιλογή ικαιούχου» η καρτέλα των στοιχείων αποθηκεύεται και στην επόµενη οθόνη της εφαρµογής εµφανίζεται (βλ. Εικόνα 50) καταχωρισµένο το συγκεκριµένο πρόσωπο. Με τον τρόπο αυτό είναι δυνατόν να καταχωριστούν ένας ή περισσότεροι πληρεξούσιοι / νόµιµοι εκπρόσωποι / αντίκλητοι για την ίδια δήλωση. (45/96)

46 Εικόνα 50 (46/96)

47 Επεξεργασία Στοιχείων Ακινήτου Για την επεξεργασία των στοιχείων του ακινήτου, ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει αρχικά από το αριστερό παράθυρο, το ακίνητο που επιθυµεί να επεξεργαστεί. Για κάθε ένα ακίνητο στο αριστερό παράθυρο εµφανίζεται ο κωδικός του και το είδος του (βλ. Εικόνα 51). Εικόνα 51 Με την επιλογή του ακινήτου ο χρήστης µπορεί να καταχωρήσει το σύνολο των πληροφοριών που αφορούν στο ακίνητο, σύµφωνα και µε το αντίστοιχο τµήµα του εντύπου 2 (π.χ. Εικόνα 51 για οριζόντια ιδιοκτησία) καθώς επίσης και να συµπληρώσει τυχόν παρατηρήσεις στο πεδίο «Παρατηρήσεις» ή να επιλέξει µια τυποποιηµένη από το κυλιόµενο µενού παρατηρήσεων «οµηµένα Σχόλια». Ανάµεσα στα στοιχεία που µπορεί να καταχωρήσει συγκαταλέγεται και το εµβαδόν. Επιλέγοντας, για παράδειγµα, το κουµπί «Εµβαδά» στα στοιχεία του γεωτεµαχίου, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να συµπληρώσει το εµβαδόν του γεωτεµαχίου είτε σε τετραγωνικά µέτρα ή στρέµµατα όπως αυτό αναφέρεται είτε στον τίτλο ή στη δήλωση ή στο τοπογραφικό και να επιλέξει «Αποθήκευση» για να καταχωρήσει ή να διαγράψει επιλέγοντας «ιαγραφή» ήδη καταχωρηµένα εµβαδά (βλ. Εικόνα 52). (47/96)

48 Εικόνα 52 Αντίστοιχα, στα στοιχεία µιας οριζοντίου ιδιοκτησίας επιλέγοντας το πλήκτρο «Εµβαδά» ο χρήστης µπορεί να συµπληρώσει το εµβαδό της. Στη συγκεκριµένη περίπτωση το εµβαδόν που εµφανίζεται στον τίτλο συµπληρώνεται σε τετραγωνικά µέτρα,. Επιλέγοντας «Αποθήκευση» καταχωρίζεται και αντίστοιχα «ιαγραφή» εάν είναι ήδη καταχωρηµένο (βλ. Εικόνα 53). Εικόνα 53 Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν συµπληρώσει κανένα εµβαδό, τότε κατά την αποθήκευση των στοιχείων του ακινήτου θα εµφανιστεί το παρακάτω προειδοποιητικό µήνυµα, το οποίο κατά περίπτωση µπορεί να αγνοηθεί: (48/96)

49 Καταχώριση Παρακολουθηµάτων Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυµεί να προσθέσει παρακολουθήµατα, τότε επιλέγει το πλήκτρο «Παρακολ.» οπότε και εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη (βλ. Εικόνα 54). Σε αυτή την οθόνη µπορεί να προσθέσει ένα ή περισσότερα παρακολουθήµατα. Τα καταχωρισµένα στοιχεία αποθηκεύονται µόνιµα µε το πλήκτρο «Αποθήκευση». Αλλαγή τύπου ιδιοκτησίας Εικόνα 54 Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυµεί να αλλάξει τον τύπο της συγκεκριµένης ιδιοκτησίας, τότε πατώντας το πλήκτρο «Αλλαγή Τύπου Ιδιοκτ.» (βλ. Εικόνα 51), µπορεί να επιλέξει το νέο γένος ή και είδος ιδιοκτησίας (βλ. Εικόνα 55). Μάλιστα αν κατά την αλλαγή του είδους, υπάρχουν κοινά πεδία, τότε οι τιµές σε αυτά τα πεδία διατηρούνται. Εικόνα 55 (49/96)

50 Παρόµοιες Ιδιοκτησίες Για την επιτάχυνση της πληκτρολόγησης, όταν ο χρήστης έχει πληκτρολογήσει σε µία οριζόντια ιδιοκτησία τα τρία πρώτα πεδία (σηµαίνονται µε διαφορετικό χρώµα), όπως φαίνεται στην Εικόνα 56, τότε µπορεί πατώντας το πλήκτρο µε την εικόνα των κιαλιών να αναζητήσει παρόµοιες ιδιοκτησίες (βλ. Εικόνα 57).Σε περίπτωση που κάποια από αυτές πληρεί τα κριτήρια που επιθυµεί, τα στοιχεία της µπορούν να αντιγραφούν στην φόρµα του ακινήτου Εικόνα 56 Εικόνα 57 (50/96)

51 Επεξεργασία Στοιχείων ικαιώµατος Επιλέγοντας ο χρήστης από το αριστερό παράθυρο της οθόνης το δικαίωµα που αντιστοιχεί στο συγκεκριµένο ακίνητο, εµφανίζεται δεξιά η καρτέλα µε τα βασικά στοιχεία του δικαιώµατος (βλ. Εικόνα 58). Τα βασικά στοιχεία που καταχωρίζονται αφορούν στις πληροφορίες του δικαιώµατος πλην των τίτλων που το τεκµηριώνουν. Για παράδειγµα, στην Εικόνα 58 όπου παρουσιάζεται ένα δικαίωµα κυριότητας, τα στοιχεία που είναι διαθέσιµα είναι το Γένος και Είδος του δικαιώµατος, το ποσοστό του και χώρος για παρατηρήσεις εφόσον επιθυµεί να τις καταχωρίσει ο χρήστης. Εικόνα 58 Το πεδίο «Κατάσταση ικαιώµατος» συµπληρώνεται µε επιλογή από τη σχετική Λίστα Επιλογών: Αναλυτικά, ένα δικαίωµα θεωρείται «ΕΓΚΥΡΟ» όταν τεκµηριώνεται από τα προσκοµισθέντα έγγραφα του δικαιούχου, δηλαδή δεν έχει µεταβιβαστεί ή αλλοιωθεί ή καταργηθεί µε µεταγενέστερη πράξη ή απόφαση. Αντίθετα, «ΑΚΥΡΟ ΜΗ ΕΝΕΡΓΟ» θεωρείται ένα δικαίωµα που έχει µεταβιβαστεί, αλλοιωθεί ή καταργηθεί µε µεταγενέστερη πράξη ή απόφαση. «ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΝ» θεωρείται ένα δικαίωµα που δεν τεκµηριώνεται επαρκώς από τα προσκοµισθέντα έγγραφα, ενώ τέλος, η κατάσταση «ΑΚΥΡΟ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ» αναφέρεται σε δικαίωµα που καταχωρίστηκε κατά λάθος και ακυρώνεται. Σε περίπτωση που είναι επιλεγµένο το «Από Μεταφορά», το οποίο έχει νόηµα µόνο αν το δικαίωµα είναι στην κατάσταση «ΑΚΥΡΟ-ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ», σηµαίνει ότι το συγκεκριµένο δικαίωµα έχει καταχωρισθεί σε λάθος Νοµό/ΟΤΑ και πρόκειται να µεταφερθεί στον σωστό Νοµό/ΟΤΑ άλλου Αναδόχου. (51/96)

52 Στην περίπτωση που η Κατάσταση ικαιώµατος είναι «ΑΚΥΡΟ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ» το συγκεκριµένο δικαίωµα δεν λαµβάνεται υπόψη στον υπολογισµό του Τέλους Κτηµατογράφησης (Βλέπε «Παραλαβή ήλωσης»). Επιπλέον ο χρήστης µπορεί µε το πλήκτρο «Αλλαγή Τύπου ικαιώµ.» να αλλάξει το Γένος η/και το Είδος του δικαιώµατος (βλ. Εικόνα 59) µε τρόπο ανάλογο µε την αλλαγή του τύπου ιδιοκτησίας. Επεξεργασία Στοιχείων Εγγράφου Εικόνα 59 Η καταχώριση των εγγράφων είναι σχεδιασµένη έτσι ώστε να µειωθεί όσο αυτό είναι εφικτό η πολλαπλή καταχώριση τόσο του ίδιου εγγράφου στην Βάση εδοµένων όσο και του ίδιου εκδότη. Με βάση την παραπάνω φιλοσοφία, η εισαγωγή ενός νέου εγγράφου ξεκινά είτε µε το πλήκτρο «Προσθήκη Εγγράφου (Μέσω Εκδότη)», είτε µε το πλήκτρο «Προσθ. Εγγρ. (Μέσω Αρ. και Ηµ/νιας Εγγρ.») (βλ. Εικόνα 60) στην πρώτη περίπτωση, το πρώτο βήµα είναι η αναζήτηση του εκδότη του, από τους ήδη καταχωρισµένους εκδότες (βλ. Εικόνα 61). (52/96)

53 Εικόνα 60 Εικόνα 61 Από το αποτέλεσµα της αναζήτησης, ο χρήστης µπορεί να επιλέξει τον εκδότη του εγγράφου και στη συνέχεια να µεταβεί στην καρτέλα του εγγράφου, όπου και θα καταχωρήσει τα υπόλοιπα στοιχεία (βλ. Εικόνα 64). Αν ο εκδότης δεν έχει καταχωρισθεί, τότε πατώντας το πλήκτρο, ο χρήστης επιλέγει να εισάγει τα στοιχεία του εκδότη του εγγράφου (βλ. Εικόνα 62). (53/96)

54 Εικόνα 62 Επιλέγοντας καταχώριση, µεταβαίνουµε στην φόρµα αναζήτησης του εγγράφου (βλ. Εικόνα 63), από όπου µπορούµε να διεξάγουµε µία απλή αναζήτηση µε βάση το είδος και τον αριθµό του εγγράφου προκειµένου να το εντοπίσουµε αν έχει καταχωρισθεί προηγουµένως στην βάση δεδοµένων (αποφυγή διπλοεγγραφών). Σηµείωση: Στην περίπτωση που θέλουµε να καταχωρίσουµε νέο έγγραφο, ίδιου τίτλου (Είδος και Αριθµός Τίτλου) µε παλαιότερο αλλά µε διαφοροποιηµένα τα υπόλοιπα στοιχεία του, καταχωρίζουµε νέο Έγγραφο από την αρχή! Εικόνα 63 (54/96)

55 Αν δεν βρεθούν έγγραφα που να πληρούν τα κριτήρια αυτά, ή ο χρήστης είναι βέβαιος ότι το έγγραφο που θα καταχωρήσει δεν έχει καταχωρισθεί παλαιότερα, επιλέγει «Νέο Έγγραφο» και µεταβαίνει στην οθόνη καταχώρισης των στοιχείων του εγγράφου (βλ. Εικόνα 64). Και σ αυτή τη διαδικασία ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επιλέξει κάποια τυποποιηµένη παρατήρηση πιέζοντας το πλήκτρο «οµηµένα Σχόλια» Εικόνα 64 Από την ίδια οθόνη που ο χρήστης καταχωρίζει τα στοιχεία του εγγράφου, µπορεί να διορθώσει και τα στοιχεία του εκδότη, επιλέγοντας από το αριστερό πλαίσιο «Εκδούσα Αρχή» (βλ. Εικόνα 65). Ο χρήστης εφόσον το επιθυµεί, πατώντας το πλήκτρο «ιόρθωση Στοιχείων Εκδότη», µπορεί να διορθώσει τα στοιχεία του εκδότη. Οι διορθώσεις των στοιχείων των εκδοτών θα πρέπει να γίνονται µε προσοχή, διότι αλλάζοντας τα στοιχεία ενός εκδότη, επηρεάζονται όλα τα έγγραφα τα οποία έχουν το συγκεκριµένο εκδότη. Άλλωστε υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν επιτρέπεται η αλλαγή στοιχείων εκδοτών πχ. όταν ένας εκδότης παρουσιάζεται και ως εκδότης ενός κλειδωµένου εγγράφου. Σε κάθε περίπτωση, σε κάθε αλλαγή που γίνεται είναι απαραίτητο για την αποθήκευσή της το πάτηµα του πλήκτρου (55/96)

56 Εικόνα 65 Αν ο χρήστης θέλει να αναζητήσει ένα έγγραφο για το οποίο γνωρίζει µόνο είδος εγγράφου, αριθµό και ηµεροµηνία ή γνωρίζει και περισσότερα στοιχεία όπως Νοµό, ΟΤΑ, είδος εγγράφου και συνδυασµό αριθµού τίτλου µε ηµεροµηνία, τότε µε το πλήκτρο «Προσθ. Εγγρ. (Μέσω Αρ. και Ηµ/νιας Εγγρ.» (βλ. Εικόνα 60) εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη (βλ. Εικόνα 66), όπου µε τρόπο ανάλογο του περιγραφόµενου παραπάνω, γίνεται η προσθήκη του εγγράφου. Εικόνα 66 (56/96)

57 Σε περίπτωση που εισαχθεί έγγραφο τύπου : " ΕΓΓΡΑΦΟ ΧΡΗΣΙΚΤΗΣΙΑΣ / ΕΝΟΡΚΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΚΙΝΗΤΟΥ ΤΟΥ ΗΛΟΥΝΤΟΣ Η ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΚΑΤΟΧΩΝ ΤΟΥ Η ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΝΟΜΗΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑΣ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ", ο χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει είδος εκδούσας αρχής α) Συµβολαιογράφος, β) ικαστική αρχή. Επίσης σε αυτή την περίπτωση εγγράφου εµφανίζεται η επιλογή καταχώρισης µαρτύρων: µάρτυρας.., όπου θα πρέπει να καταχωριστεί τουλάχιστον ένας Εικόνα 67 Επιλέγοντας την παραπάνω επιλογή εµφανίζεται η ακόλουθη οθόνη στην οποία ο χρήστης µπορεί να προσθέσει µάρτυρα επιλέγοντας : είτε να διαγράψει κάποιο µάρτυρα που προηγουµένως έχει προστεθεί µε την επιλογή :. (57/96)

58 Εικόνα 68 Επιλέγοντας "Προσθήκη Μάρτυρα" εµφανίζεται η Εικόνα 69 στην οποία επιτρέπεται η αναζήτηση είτε η καταχώριση µαρτύρα. Για να γίνει η αναζήτηση θα πρέπει να είναι συµπληρωµένο τουλάχιστον ένα από τα πεδία Α.Φ.Μ, Α..Τ, ΕΠΩΝΥΜΟ-ΕΠΩΝΥΜΙΑ. Η αναζήτηση µαρτύρων εκτελείται µε την επιλογή. Εικόνα 69 Πατώντας σε κάποιον από τους συνδέσµους που υπάρχουν στα στοιχεία των µαρτύρων που εµφανίστηκαν στα αποτελέσµατα της αναζήτησης, ο αντίστοιχος µάρτυρας προστίθεται στην λίστα των µαρτύρων του εγγράφου. (58/96)

59 Εικόνα 70 Σε περίπτωση που τα αποτελέσµατα δεν ικανοποιούν τον χρήστη, µπορεί να δηµιουργήσει µία νέα εγγραφή µάρτυρα επιλέγοντας και συµπληρώνοντας την ακόλουθη οθόνη: Εικόνα 71 (59/96)

60 Λίστα Εγγράφων Αφού ο χρήστης έχει καταχωρήσει τα έγγραφα της δήλωσης, µπορεί πατώντας το κουµπί «Λίστα Εγγράφων» να εκτυπώσει ένα πολυσέλιδο (µία σελίδα ανά έγγραφο) που σε κάθε σελίδα περιέχει τα βασικά στοιχεία του εγγράφου καθώς και τους αντίστοιχους κωδικούς σε barcode, όπως επίσης και τα βασικά στοιχεία του ικαιούχου (Ονοµατεπώνυµο και ΑΦΜ). Πρόσθετες Πληροφορίες Επιλέγοντας από το δέντρο επιλογών τις «Πρόσθετες Πληροφορίες» εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη (βλ. Εικόνα 72). Σε αυτή την περίπτωση µπορεί να συµπληρώσει τις πληροφορίες τόσο για τους συνιδιοκτήτες / συνδικαιούχους / λοιπούς δικαιούχους, όσο και για τους ιδιοκτήτες γειτονικών ακινήτων. Η συγκεκριµένη πληροφορία αναγράφεται προαιρετικά στο έντυπο της δήλωσης και δεν είναι υποχρεωτική η καταχώρισή της στην Εφαρµογή. Σε περίπτωση που όµως είναι καταχωρηµένη στο έντυπο της δήλωσης, τότε ο χρήστης µπορεί να σηµάνει την συγκεκριµένη πληροφορία πατώντας το πλήκτρο «Γρήγορη Συµπλήρωση Συνιδιοκτητών» ή «Γρήγορη Συµπλήρωση Ιδιοκτητών Γειτ. Ακινήτων». Σε αυτή την περίπτωση καταγράφεται η λέξη «ΥΠΑΡΞΗ» ως ένδειξη ότι στο πρωτότυπο της (60/96)

61 δήλωσης υπάρχει καταγεγραµµένη πληροφορία. Η συγκεκριµένη λειτουργία επιταχύνεται µε την χρήση των Alt+Σ και Alt+Γ για το πάτηµα των κουµπιών Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυµεί να διαγράψει µία γραµµή από τους συγκεκριµένους πίνακες, τότε πρέπει να πατήσει το πλήκτρο της αντίστοιχης γραµµής. Έλεγχος ικαιώµατος Εικόνα 72 Όταν ο χρήστης τελειώσει την επεξεργασία του συγκεκριµένου δικαιώµατος, µπορεί να προβεί σε έλεγχο σφαλµάτων (πλήκτρο «Έλεγχος ικαιώµατος» Εικόνα 51) προκειµένου να εντοπιστούν ενδεχόµενα λάθη ή προειδοποιητικά µηνύµατα. Μόνο αν δεν υπάρχουν λάθη µπορεί ο χρήστης να επιλέξει να ολοκληρώσει την συγκεκριµένη εγγραφή (πλήκτρο «Κλείδωµα ικαιώµατος»). Σηµειώνουµε ότι όταν ο χρήστης επιλέξει και ολοκληρωθεί το «Κλείδωµα ικαιώµατος», ουσιαστικά δεν µπορεί να προβεί σε αλλαγές στην εγγραφή του συγκεκριµένου δικαιώµατος. Έλεγχος ήλωσης Όταν ο χρήστης τελειώσει µε την επεξεργασία ολόκληρης ή µέρους της δήλωσής του, µπορεί να προβεί σε έλεγχο σφαλµάτων της (πλήκτρο «Έλεγχος ήλωσης» Εικόνα 72) προκειµένου να εντοπιστούν ενδεχόµενα λάθη ή προειδοποιητικά µηνύµατα. Μόνο αν δεν υπάρχουν λάθη µπορεί ο χρήστης να επιλέξει να ολοκληρώσει τις συγκεκριµένες εγγραφές (πλήκτρο «Μαζικό Κλείδωµα ικαιωµάτων»). (61/96)

62 Εκτύπωση ήλωσης που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά Μετά την επεξεργασία δήλωσης που έχει υποβληθεί ηλεκτρονικά, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να την αναζητήσει και να την εκτυπώσει. Επιλέγοντας «Επεξεργασία ήλωσης» από το µενού του BackOffice και από τη Σύνθετη Αναζήτηση Εγγράφου µόνο «Ηλεκτρονική Υποβολή ήλωσης» µε συγκεκριµένο εύρος ηµεροµηνιών καταχώρησης δηλώσεων εµφανίζονται στο χρήστη όλες οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά και ικανοποιούν τα κριτήρια αναζήτησης (βλ. Εικόνα 73) Εικόνα 73 Πιέζοντας το πλήκτρο «Μετάβαση» εµφανίζονται τα στοιχεία της επιλεγµένης δήλωσης µαζί µε το µενού «Εκτυπώσεις» απ όπου επιλέγοντας «Εκτύπωση δήλωσης» ο χρήστης εκτυπώνει τα στοιχεία της δήλωσής του (βλ. Εικόνα 74). (62/96)

63 Εικόνα 74 Σηµείωση: Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύσει τα αποτελέσµατα των αναζητήσεών του σε excel πιέζοντας το πλήκτρο «Εξαγωγή σε Excel», επιλέγοντας τις επιθυµητές σελίδες και πατώντας το πλήκτρο «ηµιουργία Excel». Επεξεργασία δήλωσης σε ΟΤΑ που βρίσκεται σε Ανάρτηση Στην παράγραφο αυτή αναφέρονται οι διαφορετικές και επιπλέον λειτουργικότητες που είναι διαθέσιµες κατά την επεξεργασία δήλωσης η οποία έχει υποβληθεί για ΟΤΑ που βρίσκεται σε Ανάρτηση. Στην οθόνη επεξεργασίας της δήλωσης εµφανίζονται τρία νέα πεδία : ΚΑΕΚ, Αρ.Καθ. (Αριθµός Κάθετης ιδιοκτησίας), Αρ. Οριζ (Αριθµός Οριζόντιας ιδιοκτησίας) (βλ Εικόνα 75) (63/96)

64 Εικόνα 75 Κατά τον έλεγχο του δικαιώµατος, στις δηλώσεις τύπου "Υποβολή στο Υποθηκοφυλακείο", σε περίπτωση που ο χρήστης στα στοιχεία του συµβολαιογραφικού εγγράφου δεν έχει συµπληρώσει τα πεδία που σχετίζονται µε το έγγραφο της µεταγραφής εµφανίζεται το απαγορευτικό µήνυµα "Στις δηλώσεις τύπου "Υποβολή στο Υποθηκοφυλακείο" είναι απαραίτητο να είναι συµπληρωµένα τα στοιχεία Υποθηκοφυλακείο, Τόµος, Αριθµός, Ηµερ/νία µεταγραφής". Για τον συγκεκριµένο τύπο εισερχοµένου ισχύει ότι µε την επιλογή του συνδέσµου, στο πάνω αριστερά τµήµα της φόρµας (βλ Εικόνα 75), που αναφέρεται ο αριθµός πρωτοκόλλου της δήλωσης δεν επιτρέπεται η µεταφορά στα στοιχεία της δήλωσης και στην φόρµα παραλαβής, ενώ εµφανίζεται το µήνυµα: Παραλαβή δήλωσης µέσω σύνδεσης µε άλλη δήλωση ηλώσεις από Υποθηκοφυλακείο Ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να επεξεργαστεί περαιτέρω δηλώσεις από Υποθηκοφυλακείο που είναι σε κατάσταση «Επιστροφή στον ανάδοχο». Πρόσβαση (64/96)

65 σε αυτές τις δηλώσεις έχει αν µέσω του µενού επιλέξει «Γραφείο Κτηµατογράφησης» «Ανάκτηση ήλωσης», οπότε µεταφέρεται στη φόρµα αναζήτησης της δήλωσης που φαίνεται παρακάτω. Επιλέγοντας από τη φόρµα «Αναζήτηση δηλώσεων µε λανθασµένα παραστατικά» εµφανίζεται λίστα µε όλες τις δηλώσεις που έχουν επιστραφεί στον ανάδοχο λόγω κάποιου λάθους που εντοπίστηκε στα παραστατικά τους. (65/96)

66 Επιλέγοντας ο χρήστης «Μετάβαση» σε κάποια από τις παραπάνω γραµµές, µεταβαίνει στην οθόνη διαχείρισης παραστατικού στην οποία κάνει διορθώσεις σύµφωνα, συνήθως, µε την υπόδειξη που υπάρχει στα σχόλια. (66/96)

67 Αφού ο χρήστης διορθώσει το λάθος επιλέγει αποθήκευση, εποµένως αν κάνει εκ νέου την αναζήτηση η συγκεκριµένη δήλωση δεν θα συµπεριλαµβάνεται στα αποτελέσµατα. Στην περίπτωση που πρόκειται για δήλωση που προέρχεται από Υποθηκοφυλακείο, οι οθόνες είναι ίδιες µε τη διαφορά ότι υπάρχει ενεργό το πεδίο του αριθµού πρωτοκόλλου αίτησης της πράξης του Υποθηκοφυλακείου. Σηµειώνεται εδώ ότι όταν υπάρχουν σε µία δήλωση καταχωρισµένα παραστατικά εκ των οποίων κάποια έχουν την ένδειξη «επιστροφή στον ανάδοχο» και άλλα έχουν ταυτοποιηθεί είτε προσωρινά είτε οριστικά, τότε για αυτά τα παραστατικά δεν υπάρχει η δυνατότητα επεξεργασίας µέσω της συγκεκριµένης λειτουργικότητας. Χρηστικές ιευκολύνσεις Στη συνέχεια περιγράφουµε µερικούς χρηστικούς µηχανισµούς που βελτιώνουν την ταχύτητα καταχώρισης στοιχείων στην εφαρµογή και µειώνουν την ανάγκη χρήσης του ποντικού (εφόσον ο χρήστης το επιθυµεί). Το βασικό µενού της εφαρµογής µπορεί να προσπελαστεί και µε την χρήση shortcuts (υπάρχουν τα αντίστοιχα shortcuts δίπλα στα µενού) Στην παραλαβή της δήλωσης το Νέο Φυσικό και Νέο Νοµικό επιλέγονται µε ALT+Φ και ALT+N αντίστοιχα. Στη φόρµα της παραλαβής, αν ο χρήστης πατήσει το πλήκτρο Alt, τότε στις ετικέτες των κουµπιών εµφανίζονται κάποια γράµµατα υπογραµµισµένα, π.χ. «Υπολογισµός Τέλους». Αν ο χρήστης επιθυµεί να πατήσει το συγκεκριµένο κουµπί, τότε µπορεί να το κάνει πατώντας το πλήκτρο ALT µαζί µε το αντίστοιχο γράµµα, π.χ. ALT+Υ (ουσιαστικά πρόκειται για short-cut της αντίστοιχης λειτουργίας). Στην φόρµα της παραλαβής, ο χρήστης στο πεδίο «Οδός», µπορεί να πληκτρολογήσει τα τρία πρώτα γράµµατα της οδού, να πατήσει ακολούθως το πλήκτρο F3 και µετά το τέταρτο γράµµα της ονοµασίας της οδού. Τότε θα (67/96)

68 εµφανιστούν όλες οι οδοί που ξεκινούν από τα τέσσερα συγκεκριµένα γράµµατα προκειµένου να επιλέξει την οδό που επιθυµεί. Η φόρµα των εγγράφων κλείνει µε το πλήκτρο ESC. Στα ακίνητα οι συντοµεύσεις ALT + και Alt + Γ θέτουν τις τιµές για τις χρήσεις της διηρηµένης και του γεωτεµαχίου αντίστοιχα. Στην παραλαβή ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να γράφει στα πεδία λιστών (combo boxes) για την επιλογή στοιχείων από τις λίστες. Στο BackOffice το κουµπί ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ µπορεί να κληθεί µε ENTER ή µε ALT+A, ενώ η ΑΚΥΡΩΣΗ µε ALT+K Κατά την εµφάνιση των αποτελεσµάτων µιας αναζήτησης (συνήθως προσώπων), ο χρήστης µπορεί να κινηθεί µε τα βελάκια και αφού επιλέξει το πρόσωπο που επιθυµεί, πατώντας το Enter να µεταβεί στην καρτέλα του. Σε όλους τους πίνακες (grids) της εφαρµογής, αν ο χρήστης αλλάξει το περιεχόµενο ενός κελιού και επιθυµεί να αναιρέσει την ενέργειά του αυτή, τότε πριν «φύγει» από το κελί, µπορεί να πατήσει το πλήκτρο ESC και να αναιρέσει τις αλλαγές του. Επίσης αν θέλει να επεξεργαστεί το περιεχόµενο ενός κελιού, µπορεί αν είναι αυτό επιλεγµένο να πατήσει το πλήκτρο F2 και να συνεχίσει την επεξεργασία του στο περιεχόµενό του (µε τρόπο παρόµοιο που γίνεται και η µετονοµασία αρχείων στα Windows). Επιπλέον, ο χρήστης µπορεί να ορίσει προεπιλεγµένες τιµές για ένα σύνολο πεδίων, προκειµένου να µειώνεται η ανάγκη πληκτρολόγησης επιλογής πληροφοριών. Η συγκεκριµένη λειτουργία παρέχεται από το µενού «Ρυθµίσεις Προεπιλεγµένες Τιµές» όπου και εµφανίζει το παράθυρο που φαίνεται στην Εικόνα 76. Οι τιµές που θα αποφασιστεί να επιλεγούν, για κάθε περίπτωση θα αποτελούν το προ-συµπληρωµένο κείµενο στα αντίστοιχα σηµεία της εφαρµογής (68/96)

69 Εικόνα 76 (69/96)

70 Λίστα συντοµεύσεων της εφαρµογής (short-cuts) Όλες οι παρακάτω συντοµεύσεις χρησιµοποιούν γράµµατα ελληνικά και ενεργοποιούνται µε το πλήκτρο Alt και το αντίστοιχο γράµµα. Shortcuts Παραλαβής Αποθήκευση Παραστατικών: Alt+Ρ Προσωρινή Αποθήκευση: Alt+Π Οριστική Αποθήκευση: Alt+Ο Υπολογισµός Τέλους: Alt+Υ Απόδειξη: Alt+Α Εκτ. Οφειλών: Alt+Ε Επιστρ. Τελών: Alt+Τ Μετάβαση στο BackOffice: Alt+Β Μετακίνηση µεταξύ grids: Alt+Σ Shortcuts BackOffice Έναρξη Επεξεργασίας ήλωσης: Alt+Ε Ολοκλήρωση ήλωσης: Alt+Ο Κλείδωµα ικαιώµατος: Alt+Λ Έλεγχος ικαιώµατος: Alt+Ε Προηγούµενη Εγγραφή: Alt+Ν Επόµενη Εγγραφή: Alt+Μ Χρήση Γεωτεµαχίου: Alt+Γ Χρήση ιηρηµένης: Alt+ Αποθήκευση: Alt+Α Ακύρωση: Alt+Κ Μετακίνηση µεταξύ grids: Alt+Σ (70/96)

71 ιαβιβαστικά Η εφαρµογή επιτρέπει την καταχώρηση διαβιβαστικών περιλήψεων πράξεων και διαβιβαστικών εισερχοµένων (σε περίπτωση που ο ΟΤΑ βρίσκεται σε Ανάρτηση) καθώς και την επεξεργασία τους. ιαβιβαστικά περιλήψεων πράξεων Εικόνα 77 Επιλέγοντας «Νέο ιαβιβαστικό Περιλήψεων», ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει µια περίληψη συµπληρώνοντας τον Αρ. Πρωτ., ο οποίος είναι ο αριθµός πρωτοκόλλου παραλαβής της περίληψης, επιλέγοντας από τη λίστα το αντίστοιχο Υποθηκοφυλακείο, το Νοµό και τον ΟΤΑ του ακινήτου στο οποίο αφορά η περίληψη, συµπληρώνοντας την ηµεροµηνία του διαβιβαστικού και τον αριθµό των περιλήψεων, καθώς και, αν θέλει, και το Φάκελο Αρχειοθέτησης, όπως φαίνεται στην παρακάτω οθόνη. Εικόνα 78 Πατώντας το κουµπί «δηµιουργείται» αντίστοιχος αριθµός κωδικών εγγράφων και του αντίστοιχου barcode, προκειµένου να καταχωριστεί και να σαρωθεί η κάθε περίληψη χωριστά. (71/96)

72 Εικόνα 79 Με την εµφάνιση των κωδικών περιλήψεων, ο χρήστης σε περίπτωση λάθους µπορεί να επιλέξει αυτές που θέλει να διαγράψει αφού τις επιλέξει από το check box «Επιλογή» που βρίσκεται δίπλα στον επιθυµητό κωδικό της περίληψης και πατώντας το πλήκτρο. Για την εµφάνιση του εντύπου που περιέχει τα barcode ο χρήστης θα πρέπει να επιλέξει. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυµεί να προσθέσει επιπλέον περιλήψεις, συµπληρώνει τον Αρ. περιλήψεων στο αντίστοιχο πεδίο και πατάει «ΠΡΟΣΘΗΚΗ». (72/96)

73 ιαβιβαστικά εισερχοµένων Σε περίπτωση που ο ΟΤΑ βρίσκεται σε Ανάρτηση υπάρχει η δυνατότητα καταχώρησης ιαβιβαστικού Εισερχοµένων. Ο χρήστης µπορεί να καταχωρίσει ένα διαβιβαστικό εισερχοµένων επιλέγοντας "Νέο διαβιβαστικό Εισερχοµένων" συµπληρώνοντας τον Αρ. Πρωτ., ο οποίος είναι ο αριθµός πρωτοκόλλου παραλαβής του διαβιβαστικού, επιλέγοντας από τη λίστα το αντίστοιχο Υποθηκοφυλακείο, το Νοµό και τον ΟΤΑ και συµπληρώνοντας το χρονικό διάστηµα των εισερχοµένων (Ηµ/νία από, Ηµ/νία έως) του διαβιβαστικού και τον αριθµό των εισερχοµένων όπως φαίνεται στην παρακάτω οθόνη. Πατώντας το κουµπί το διαβιβαστικό αποκτά µοναδικό κωδικό. Επίσης εµφανίζεται το κουµπί µε την επιλογή του οποίου εµφανίζεται το έντυπο µε το barcode του διαβιβαστικού (Βλέπε Εικόνα 81) (73/96)

74 Εικόνα 80 Εικόνα 81 (74/96)

75 Επεξεργασία διαβιβαστικών Αντιθέτως, αν ο χρήστης επιθυµεί να επεξεργαστεί ένα συγκεκριµένο διαβιβαστικό, επιλέγει από το µενού «Περιλήψεις» «Επεξεργασία ιαβιβαστικών» και αναζητά είτε βάσει το «Υποθηκοφυλακείου» ή και µε τον «Αριθµό Πρωτοκόλλου». Επίσης µπορεί να περιορίσει τα αποτελέσµατα επιλέγοντας τον τύπο του διαβιβαστικού από το πεδίο "Τύπος διαβιβαστικού" όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα. Εικόνα 82 Συµπληρώνοντας τα επιθυµητά πεδία και πατώντας εµφανίζονται τα διαβιβαστικά που πληρούν τα κριτήρια που έχει θέσει ο χρήστης, όπως φαίνεται παρακάτω: Εικόνα 83 Επιλέγοντας παρουσιάζεται εκτυπωτικό όπου για τα διαβιβαστικά των περιλήψεων φαίνονται οι κωδικοί του διαβιβαστικού και των περιλήψεων µε τα barcodes ενώ για το διαβιβαστικό των εισερχοµένων παρουσιάζεται το αντίστοιχο εκτυπωτικό µε τον κωδικό και το barcode του. (75/96)

76 Εικόνα 84 Πατώντας το πλήκτρο (Εικόνα 85) εµφανίζονται τα στοιχεία της συγκεκριµένου διαβιβαστικού, όπου ο χρήστης µπορεί να κάνει διορθώσεις. Πράξεις Η εφαρµογή επιτρέπει την καταχώρηση πράξεων καθώς και την επεξεργασία τους (βλ. Εικόνα 85). Εικόνα 85 Επιλέγοντας «Νέα Πράξη», ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να καταχωρήσει µια καινούργια πράξη συµπληρώνοντας την «Περιγραφή» της πράξης και τον «Φάκελο Αρχειοθέτησης», επιλέγοντας το «Νοµό» και τον «ΟΤΑ» και, τέλος, καταχωρίζοντας ένα έγγραφο είτε επιλέγοντας ή, όπως φαίνεται στην παρακάτω οθόνη (βλ. (76/96)

77 Εικόνα 86). Η διαδικασία προσθήκης εγγράφου είναι πανοµοιότυπη µε τη διαδικασία που περιγράφηκε στην παράγραφο «Επεξεργασία Στοιχείων Εγγράφων» (σελ. 43). Εικόνα 86 Επιλέγοντας το κουµπί ολοκληρώνεται η καταχώριση µε το ακόλουθο µήνυµα και η νέα πράξη έχει πλέον «Κωδικό Πράξης»(βλ. Εικόνα 87): Εικόνα 87 (77/96)

78 Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυµεί να επεξεργαστεί µια πράξη µπορεί να επιλέξει από το µενού «Πράξεις» «Επεξεργασία πράξεων», οπότε και εµφανίζεται η παρακάτω οθόνη(βλ. Εικόνα 88): Εικόνα 88 Η αναζήτηση των πράξεων µπορεί να γίνει είτε συµπληρώνοντας τον «Κωδικό Πράξης» ή µε το συνδυασµό των «Νοµός», «ΟΤΑ» και «Περιγραφή»(βλ. Εικόνα 89). Εικόνα 89 Από τη λίστα των πράξεων που πληρούν τα κριτήρια αναζήτησης τα οποία έχει συµπληρώσει ο χρήστης, επιλέγει την κατάλληλη µε το πλήκτρο (βλ. Εικόνα 89). Στην πράξη αυτή µπορούν να γίνουν αλλαγές όσον αφορά στο έγγραφο, όπως διαγραφή ή προσθήκη νέου. (78/96)

79 Αιτήσεις Η εφαρµογή υποστηρίζει την παραλαβή αιτήσεων και την καταχώριση πληροφοριών σχετικά µε την πρόοδο ολοκλήρωσής τους. Η εφαρµογή υποστηρίζει πέντε είδη αιτήσεων: Αίτηση ιόρθωσης Στοιχείων ήλωσης Αίτηση Κατάθεσης Συµπληρωµατικών Στοιχείων Αίτηση Χορήγησης Βεβαίωσης Υποβολής ήλωσης Αίτηση Χορήγησης Αντιγράφων Αίτηση Γνωστοποίησης Αλλαγής Στοιχείων Επικοινωνίας Αίτηση Ανάκλησης ικαιώµατος Παραλαβή Αίτησης Η παραλαβή της εκάστοτε Αίτησης γίνεται µέσα από το κύριο µενού (επιλογή «Αιτήσεις»), επιλέγοντας τον τύπο της αίτησης (βλ. Εικόνα 90): Εικόνα 90 Κατά την παραλαβή της αίτησης, το σύστηµα απαιτεί τις ελάχιστες τιµές για να εκτυπώσει το αποδεικτικό υποβολής της αίτησης. Η διαδικασία παραλαβής είναι κοινή για όλους τους τύπους Αιτήσεων. Η οθόνη που παρουσιάζεται στο χρήστη φαίνεται στην Εικόνα 91 (79/96)

80 Εικόνα 91 Η διαφορά µεταξύ των διαφόρων τύπων των αιτήσεων, όσον αφορά στην καταχώρισή τους, είναι το είδος της αίτησης. Σε όλες τις περιπτώσεις ο χρήστης θα πρέπει να καταχωρίσει τον Κωδικό Ιδιοκτησίας, εκτός από την περίπτωση «Αλλαγή Στοιχείων επικοινωνίας», στην οποία ο χρήστης θα πρέπει να καταχωρήσει τον Κωδικό Προσώπου. Επιπλέον, στις αιτήσεις Χορήγησης Βεβαίωσης έχει προστεθεί το πεδίο «Ατελώς», το οποίο «κλειδώνει» µε την παραλαβή της αίτησης και δεν είναι δυνατή η αλλαγή του. Αφού συµπληρώσει ο χρήστης τα απαιτούµενα πεδία, (Ηµεροµηνία, Αρ. Πρωτ. ήλωσης Ν2308/95, και κατά περίπτωση, Κωδικό Ιδιοκτησίας ή Κωδικό Προσώπου), κάνει κλικ στο κουµπί «Εύρεση ηλούντος» (βλ Εικόνα 91). Το σύστηµα αναζητά τον αρχικό δηλούντα βάσει των στοιχείων που έδωσε ο χρήστης, και εµφανίζει τα στοιχεία του στα πεδία της φόρµας (Επώνυµο, Όνοµα, κτλ.) Τα πεδία αυτά έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν µπορούν να αλλάξουν. (80/96)

81 Εικόνα 92 Ειδικά στην περίπτωση των αιτήσεων α) Χορήγησης Αντιγράφων, β) Κατάθεσης Συµπληρωµατικών Στοιχείων ήλωσης, γ) ιόρθωσης Στοιχείων ήλωσης, δ) Χορήγησης βεβαίωσης, ε) Ανάκλησης ικαιώµατος έχει προστεθεί το πεδίο ΚΑΕΚ προς συµπλήρωση. Από την εφαρµογή προτείνονται οι ΚΑΕΚ που σχετίζονται µε το συγκεκριµένο κωδικό ιδιοκτησίας. Στις περιπτώσεις των αιτήσεων Χορήγησης Αντιγράφων, ιόρθωσης Στοιχείων ήλωσης, Χορήγησης Βεβαίωσης και Ανάκλησης ικαιώµατος η διαδικασία είναι ίδια. Το πεδίο ΚΑΕΚ εµφανίζεται µόλις ο χρήστης συµπληρώσει τον Αρ. Πρωτοκόλλου και τον κωδικό ιδιοκτησίας και επιλέξει «Εύρεση ηλούντος». Πατώντας το κουµπί «ΚΑΕΚ» εµφανίζεται στο χρήστη παράθυρο µε τους προτεινόµενους ΚΑΕΚ (81/96)

82 κάποιον από τους οποίους µπορεί να επιλέξει ώστε να συµπληρώσει το αντίστοιχο πεδίο. Στη περίπτωση Αίτησης Κατάθεσης Συµπληρωµατικών Στοιχείων ήλωσης όταν ο χρήστης συµπληρώσει τον αριθµό πρωτοκόλλου και τον κωδικό ιδιοκτησίας και επιλέξει «Εύρεση δηλούντος», εµφανίζεται εκτός από το πεδίο ΚΑΕΚ και η επιλογή «ήλωση Από Υποθηκοφυλακείο» Αν ο χρήστης τσεκάρει την επιλογή αυτή εµφανίζονται επιπλέον πεδία προς συµπλήρωση που αφορούν στο υποθηκοφυλακείο. (82/96)

83 Στην περίπτωση κατά την οποία δεν βρεθεί δικαιούχος, η εφαρµογή εµφανίζει το µήνυµα «εν βρέθηκαν αποτελέσµατα» και δεν επιτρέπει την καταχώριση της Αίτησης. Για να γίνει η καταχώριση, ο χρήστης πρέπει να πατήσει το πλήκτρο «Παραλαβή Αίτησης» (βλ. Εικόνα 92). Μετά την επιτυχή καταχώριση, η εφαρµογή θα εµφανίσει το µήνυµα: Ο χρήστης τώρα έχει τη δυνατότητα να εκτυπώσει το Αποδεικτικό Παραλαβής που θα παραδώσει στον πολίτη. Αυτό γίνεται µε τη χρήση του κουµπιού «Εκτύπωση Αποδεικτικού», το οποίο εµφανίζεται µόνο µετά την επιτυχή καταχώριση της Αίτησης (βλ. Εικόνα 93). Εικόνα 93 Αφού ο χρήστης πατήσει το πλήκτρο «Εκτύπωση Αποδεικτικού», το σύστηµα, µετά από µια µικρή αναµονή, θα του εµφανίσει στην οθόνη το αποδεικτικό, το οποίο µπορεί να εκτυπώσει πατώντας το πλήκτρο εκτύπωσης. (83/96)

84 Επεξεργασία Αιτήσεων Η επεξεργασία αιτήσεων πραγµατοποιείται µε την επιλογή της οµώνυµης λειτουργίας στο µενού Αιτήσεις (βλ. Εικόνα 94). Εικόνα 94 Η εφαρµογή εµφανίζει στο χρήστη µια οθόνη µέσω της οποίας µπορεί να αναζητήσει αιτήσεις. Οι τρόποι αναζήτησης είναι τρεις: α) µε ΑΦΜ δικαιούχου, β) µε κωδικό αρχικής ήλωσης του Ν.2308/95, και γ) µε κωδικό Αίτησης (βλ. Εικόνα 95). Επίσης, ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αναζητήσει είτε ένα µόνο είδος αίτησης ή όλα τα είδη µαζί. Εικόνα 95 Η εφαρµογή εµφανίζει τα αποτελέσµατα της αναζήτησης είτε στο κάτω µέρος της οθόνης (αν η αναζήτηση έγινε µε ΑΦΜ) είτε στο διπλανό παράθυρο αν έγινε µε κάποιον από τους δύο κωδικούς (Αρχικής ήλωσης ή Αίτησης) (βλ. Εικόνα 96) (84/96)

85 Εικόνα 96 Πατώντας το κουµπί «ΜΕΤΑΒΑΣΗ», ο χρήστης µεταφέρεται στην αντίστοιχη αίτηση, την οποία πλέον µπορεί να επεξεργαστεί. Υπάρχουν οµοιότητες, αλλά και ορισµένες διαφορές στην επεξεργασία των διαφόρων ειδών αιτήσεων. Το επάνω µέρος των αιτήσεων είναι κοινό σε όλα τα είδη (βλ. Εικόνα 97). Αποτελείται από τα στοιχεία που καταχωρήθηκαν κατά την παραλαβή, τα οποία δεν µπορούν να αλλάξουν, και προσφέρει τη δυνατότητα επανεκτύπωσης του αποδεικτικού παραλαβής, εάν χρειαστεί για κάποιο λόγο. (85/96)

86 Εικόνα 97 Το κάτω µέρος της οθόνης επεξεργασίας περιλαµβάνει τα στοιχεία τυχόν αντιπροσώπου / νοµίµου εκπροσώπου / πληρεξουσίου του δικαιούχου, ο οποίος και υποβάλλει την αίτηση, τη λειτουργικότητα εισαγωγής εγγράφων που συνοδεύουν την αίτηση, καθώς και τα κουµπιά Προσωρινής Αποθήκευσης, Οριστικής Αποθήκευσης και Ακύρωσης της Αίτησης και Έγγραφο για Σάρωση (βλ. Εικόνα 98) Εικόνα 98 Η Προσωρινή Αποθήκευση φυλάσσει προσωρινά την Αίτηση, αλλά δεν την υποβάλλει στο σύστηµα, έτσι ώστε ο χρήστης να µπορέσει να την επεξεργαστεί και πάλι πριν την τελική υποβολή. Η Οριστική Αποθήκευση υποβάλλει την Αίτηση στο σύστηµα, και καθιστά αδύνατη τη µελλοντική µεταβολή οποιουδήποτε στοιχείου της (86/96)

87 από το χρήστη. Η Ακύρωση Αίτησης ακυρώνει την αίτηση ενώ, τέλος το Έγγραφο για Σάρωση διαµορφώνει τα στοιχεία της Αίτησης ώστε να καθίσταται δυνατή η σάρωσή της όπως φαίνεται στην εικόνα που ακολουθεί: Επεξεργασία Αίτησης ιόρθωσης Στοιχείων ήλωσης Στην επεξεργασία της Αίτησης ιόρθωσης Στοιχείων ήλωσης, ο χρήστης χρειάζεται απλώς να εισάγει τα στοιχεία του εκπροσώπου, αν υπάρχουν (βλέπε προηγούµενη εικόνα). Κατόπιν, µπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά ή οριστικά την Αίτηση. Επεξεργασία Αίτησης Κατάθεσης Συµπληρωµατικών Στοιχείων Στην επεξεργασία της Αίτησης Κατάθεσης Συµπληρωµατικών Στοιχείων ήλωσης, ο χρήστης, εκτός από τα στοιχεία του εκπροσώπου, αν υπάρχουν, πρέπει να σηµειώσει και τα συνηµµένα έγγραφα τα οποία υποβάλλει ο χρήστης (βλ. Εικόνα 99). Κατόπιν, µπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά ή οριστικά την Αίτηση. Εικόνα 99 (87/96)

88 Επεξεργασία Αίτησης Χορήγησης Βεβαίωσης (Υποβολής Αίτησης του Ν.2308/95) Στην επεξεργασία της Αίτησης Χορήγησης Βεβαίωσης Υποβολής Αίτησης του Ν.2308/95, ο χρήστης, εκτός από τα στοιχεία του εκπροσώπου, αν υπάρχουν, πρέπει να σηµειώσει και την αιτία για την οποία αιτείται ο πολίτης τη χορήγηση της βεβαίωσης. Κατόπιν, µπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά ή οριστικά την Αίτηση. Εικόνα 100 Αφού η αίτηση αποθηκευθεί οριστικά, ο χρήστης µπορεί να εκδώσει τη Βεβαίωση Υποβολής Αίτησης του Ν.2308/95, πατώντας το κουµπί «Εκτύπωση Βεβαίωσης». Επεξεργασία Αίτησης Χορήγησης Αντιγράφων Στην επεξεργασία της Αίτησης Χορήγησης Αντιγράφων, ο χρήστης, εκτός από τα στοιχεία του εκπροσώπου, αν υπάρχουν, πρέπει να σηµειώσει το είδος του αντιγράφου (βλ. Εικόνα 101), καθώς και την αιτία για το οποίο αιτείται αυτό το αντίγραφο(βλ. Εικόνα 100). Κατόπιν, µπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά ή οριστικά την Αίτηση. Εικόνα 101 Επεξεργασία Αίτησης Γνωστοποίησης Αλλαγής Στοιχείων Επικοινωνίας Στην επεξεργασία της Αίτησης Χορήγησης Αντιγράφων, ο χρήστης, εκτός από τα στοιχεία του εκπροσώπου, αν υπάρχουν, πρέπει να συµπληρώσει τα διορθωµένα στοιχεία του ικαιούχου (βλ. Εικόνα 102). Κατόπιν, µπορεί να αποθηκεύσει προσωρινά ή οριστικά την Αίτηση. Εικόνα 102 (88/96)

89 Τα στοιχεία του ικαιούχου µεταβάλλονται στην κεντρική βάση της εφαρµογής µετά την οριστική αποθήκευση της Αίτησης. Επεξεργασία Αίτησης Ανάκλησης ικαιώµατος Στην επεξεργασία της Αίτησης Ανάκλησης ικαιώµατος, ο χρήστης, εκτός από τα στοιχεία του εκπροσώπου του, αν υπάρχουν, πρέπει να επιλέξει την αιτία ανάκλησης του δικαιώµατός του και να αποθηκεύσει την αίτησή του είτε προσωρινά ή οριστικά. (βλ. Εικόνα 103) Εικόνα 103 Αναζήτηση αιτήσεων Για να αναζητήσει ο χρήστης αιτήσεις θα πρέπει να επιλέξει από το µενού "Αιτήσεις" -> "Σύνθετη Αναζήτηση Αιτήσεων". Εικόνα 104 Η οθόνη µε τα κριτήρια της αναζήτησης εµφανίζονται στην Εικόνα 105. (89/96)

90 (90/96)

91 Εικόνα 105 Τα διαθέσιµα κριτήρια αναζήτησης είναι Ηµ/νία Υποβολής Αίτησης Από και Έως, Ηµ/νία Ολοκλήρωσης Αίτησης Από και Έως, Νοµός-ΟΤΑ, Είδος αίτησης, Κατάσταση Αίτησης, Αιτία ανάκλησης και Κατάσταση ανάκλησης (αφορούν την Αίτηση Ανάκλησης ικαιώµατος), Είσπραξη Τελών (αν για την αίτηση έχουν εισπραχθεί τέλη ή όχι), Αριθµός πρωτοκόλλου δήλωσης µε την οποία σχετίζεται η αίτηση, Αριθµός πρωτοκόλλου αίτησης, ΑΦΜ δικαιούχου, Επώνυµο δικαιούχου (µε την δυνατότητα επιλογής να γίνει ακριβής αναζήτηση του επωνύµου µε τα στοιχεία που έχει πληκτρολογήσει ο χρήστης ή όχι), Όνοµα δικαιούχου και Όνοµα Πατρός. Επιλέγοντας αποτελέσµατα: εκτελείται η αναζήτηση και εµφανίζονται τα διαθέσιµα Εικόνα 106 Με την επιλογή ο χρήστης µεταφέρεται στα στοιχεία της αίτησης. (91/96)

92 Αναφορές Μέσω της εφαρµογής υπάρχει η δυνατότητα υποβολής του αρχείου µηνιαίας αναφοράς προόδου. Συγκεκριµένα µέσω της επιλογής «Αναφορές» του µενού (µε διαβαθµισµένο χρήστη) µπορεί ο χρήστης να υποβάλει νέα ή να αναζητήσει µηνιαίες αναφορές. Η πρώτη Μηνιαία Αναφορά έχει δηµιουργηθεί κατά την ένταξη της µελέτης στο σύστηµα της Ελληνικό Κτηµατολόγιο και είναι διαθέσιµη προς επεξεργασία µέσω του µενού «Αναζήτηση Μηνιαίων Αναφορών». Όλες οι επόµενες Μηνιαίες Αναφορές (πέραν της πρώτης) δηµιουργούνται από τον Ανάδοχο της µελέτης µέσω του µενού «Νέα Μηνιαία Αναφορά». Επιλέγοντας «Νέα Μηνιαία Αναφορά», εισάγεται µία νέα αναφορά στο σύστηµα µε τον τρέχοντα µήνα, η οποία και αποθηκεύεται προσωρινά, όταν ο χρήστης επιλέξει «Προσωρινή αποθήκευση». + (92/96)

93 Πιο αναλυτικά, συµπληρώνονται τα στατιστικά στοιχεία της αναφοράς που αφορούν δείκτες παρακολούθησης προόδου του έργου και κατόπιν ενηµερώνεται η επίβλεψη για την δηµιουργία της αναφοράς στο σύστηµα της Ελληνικό Κτηµατολόγιο Αν η επίβλεψη συµφωνεί µε την προσωρινά αποθηκευµένη αναφορά προόδου, τότε αυτή υποβάλλεται οριστικά (πατώντας το κουµπί «Οριστική Υποβολή». Σηµειώνεται ότι το σύστηµα δεν επιτρέπει την δηµιουργία Νέας Μηνιαίας Αναφοράς αν δεν έχει υποβληθεί οριστικά η αναφορά του προηγούµενου µήνα. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί κάποια παράλειψη ή σφάλµα µετά την οριστική υποβολή της Μηνιαίας Αναφοράς, υπάρχει η δυνατότητα υποβολής αιτήµατος επανυποβολής της µηνιαίας αναφοράς προς την Ελληνικό Κτηµατολόγιο, µέσω της (93/96)

94 επιλογής «Αίτηµα επανυποβολής» που ενεργοποιείται όταν ο χρήστης αποθηκεύσει την αναφορά οριστικά. Όταν ο χρήστης υποβάλει αίτηµα επανυποβολής ενηµερώνεται από την εφαρµογή αρχικά ότι το αίτηµα έχει υποβληθεί ενώ έχει τη δυνατότητα αναίρεσης Το αίτηµα εξετάζεται και αν γίνει δεκτό τότε τίθεται σε επεξεργασία µία νέα έκδοση της υποβληθείσας µηνιαίας αναφοράς µε α/α 2. Ειδικότερα, ο χρήστης µπορεί να αναζητήσει τη µηνιαία αναφορά µέσω της επιλογής του µενού «Αναζήτηση Μηνιαίας αναφοράς», όπου µπορεί να αναζητήσει µε διάφορα κριτήρια (π.χ. µήνας/έτος, αίτηµα επανυποβολής ή όχι ή και όλες ανεξαρτήτως αιτήµατος). (94/96)

95 . Στα αποτελέσµατα εµφανίζονται τόσο η αναφορά που έχει υποβάλει οριστικά όσο και µια δεύτερη αναφορά µε τον ίδιο αύξοντα αριθµό αλλά διαφορετικό αριθµό υποβολής. Η δεύτερη αναφορά είναι σε κατάσταση «Προσωρινής αποθήκευσης» και µπορεί να υποβληθεί σε αλλαγές µέχρι να αποθηκευθεί οριστικά. Γίνονται οι απαραίτητες συµπληρώσεις διορθώσεις και η µηνιαία αναφορά οριστικοποιείται κατά τα προαναφερόµενα. Επισηµαίνεται ότι το σύστηµα δίνει την δυνατότητα εξαγωγής της µηνιαίας αναφοράς τόσο σε προσωρινή αποθήκευση όσο και σε οριστική υποβολή, µέσω της επιλογής «Εξαγωγή µηνιαίας αναφοράς». (95/96)

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Β Φάσης Κτηµατογράφησης. (Έκδοση: )

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Β Φάσης Κτηµατογράφησης. (Έκδοση: ) Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Υποβολής Επεξεργασίας ήλωσης από τον Ανάδοχο των Μελετών Β Φάσης Κτηµατογράφησης (Έκδοση: 3.23.0.39) Μάρτιος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...4 Παραλαβή ήλωσης στο Γραφείο Κτηµατογράφησης...4

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής ήλωσης µέσω ιαδικτύου Ιούνιος 2008 (1/29) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή...3 Εγγραφή Νέου Χρήστη...5 Σύνδεση Χρήστη...7 Στοιχεία ικαιούχου...8 Υποβολή ήλωσης...13 Προσθήκη Ακινήτου... 14 Προσθήκη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 1 Σύνδεση στην εφαρμογή... 2 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 3 Σύνδεση Χρήστη... 9 Επεξεργασία προφίλ... 10 Έξοδος... 11 Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης Αιτήσεις ιόρθωσης / Ενστάσεις Αιτήσεις Χορήγησης Πιστοποιητικού Υποβολής ήλωσης (Έκδοση 3.74.0.128) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ιούνιος 2011 Εισαγωγή...3 Σύνδεση Αποσύνδεση Χρήστη...3

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ FRONTOFFICE Ανοίγουμε την εφαρμογή των ενεργών τίτλων της ΕΚΧΑ. Επιλέγουμε Παραλαβή Δήλωσης από το μενού Γραφείο Κτηματογράφησης. Στο μήνυμα που εμφανίζεται επιλέγουμε YES Πληκτρολογούμε

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Ανάρτησης μέσω Διαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Δεκέμβριος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Συμβατότητα Browser για τη χρήση της Εφαρμογής... 3 Α. Είσοδος με κωδικούς TaxisNet... 9 Β. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος - Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΕΩΝ. Μέτρο 2.2.1 On line ΔΗΛΩΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Μέτρο 2.2.1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ... 3 1.1 Υποχρεωτικά Πεδία... 3 1.2 Βοηθητική Λίστα Τιμών (drop down list)... 3 1.3 Αναζήτηση... 3 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9

Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογής Βελτίωσης Περιεχομένου δήλωσης Ε9 1. Οθόνη εισόδου στην εφαρμογή βελτίωσης περιεχομένου Δηλώσεων Ε9 Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται να συμπληρωθούν (Εικόνα 1): Ο Α.Φ.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Λογισμικού Έκδοση 1.2 Περιεχόμενα 1. Είσοδος και Έξοδος από το Σύστημα... 3 2. Βοήθεια... 3 3. Αλλαγή Συνθηματικού... 3 4. Διαχείριση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Πρόσθετα Πεδία για την υποβολή δήλωσης Ε9 έτους 2013... 5 3. Αρχική οθόνη... 8 4. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0)

Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου. (Έκδοση: 9.0) Οδηγός Χρήσης Εφαρµογής Ανάρτησης µέσω ιαδικτύου (Έκδοση: 9.0) Αύγουστος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Στοιχεία Χρήστη... 6 Στοιχεία Ανάρτησης... 8 Αιτήσεις ιόρθωσης...11 Αιτήσεις ιόρθωσης Προσωπικών

Διαβάστε περισσότερα

Υπόδειγµα 1: Πλήρης κυριότητα σε διαµέρισµα µε µία αποθήκη χωρίς χιλιοστά στο οικόπεδο και µία θέση στάθµευσης µε χιλιοστά στο οικόπεδο

Υπόδειγµα 1: Πλήρης κυριότητα σε διαµέρισµα µε µία αποθήκη χωρίς χιλιοστά στο οικόπεδο και µία θέση στάθµευσης µε χιλιοστά στο οικόπεδο Υπόδειγµα 1: Πλήρης κυριότητα σε διαµέρισµα µε µία αποθήκη χωρίς χιλιοστά στο οικόπεδο και µία θέση στάθµευσης µε χιλιοστά στο οικόπεδο Για την ηλεκτρονική υποβολή της δήλωσης αρχικά στην σελίδα του κτηµατολογίου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος

Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής. Διαχειριστής Ιδρύματος Οδηγός Εγγραφής και Χρήσης Εφαρμογής Διαχειριστής Ιδρύματος 1 Δημιουργία λογαριασμού και Είσοδος στο σύστημα Για να εγγραφείτε στο Πληροφοριακό Σύστημα «Απέλλα» ως Διαχειριστής Ιδρύματος θα πρέπει να δημιουργήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού

Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Διπλωματική Εργασία με θέμα: Διαδικτυακό Περιβάλλον Διαχείρισης Ασκήσεων Προγραμματισμού Καραγιάννης Ιωάννης Α.Μ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΑΣΗΣ ΤΕΛΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΑΡΧΙΚΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ Μάϊος 2014 Σελίδα 1 από 11 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Πρόσβαση σε περιοχές που ανήκουν στα νέα προγράµµατα Κτηµατογράφησης...

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ 1 Περιεχόµενα 1. ΓΕΝΙΚΑ... 3 2. Εγγραφή στο Πληροφοριακό Σύστηµα... 3 3. Είσοδος στο σύστηµα... 5 4. Υποβολή πρότασης... 6 5. Ολοκλήρωση ηλεκτρονικής υποβολής... 10 6. On

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου;

1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση του Ε9 ΕΙΔΗΣΕΙΣ Η ECON ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ Σας ενημερώνει και σας υπενθυμίζει Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Οδηγίες ΓΓΔΕ: Οι 37 απαντήσεις για τη σωστή συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1

Αναγγελία Εισιτηρίων - εξιτηρίων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Αναγγελία Εισιτηρίων - Εξιτηρίων Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.Εισαγωγή... 4 1.1 Συμβατότητα Browser... 4 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 4 2 ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Απαλλαγής Γενικά Οι Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής του Ν.3299/2004 συμπληρώνονται Ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Φοιτητών Πίνακας Εικόνων Εικόνα 1.1. Εκκίνηση της διαδικασία εγγραφής...5 Εικόνα 1.2. Σελίδα εγγραφής...6 Εικόνα 1.3. Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων

Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Εύδοξος Δήλωση Συγγραμμάτων Το πρόγραμμα «Εύδοξος» αφορά στη διανομή Συγγραμμάτων των Τεχνολογικών και Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της Επικράτειας. Στόχος του Πληροφοριακού Συστήματος (ΠΣ) της Δράσης είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α. Π.. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠ 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Extra. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του

Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Δήλωση Ε9 ΕΝ.Φ.Ι.Α. 1. Ποιες υπηρεσίες παρέχονται στα Φυσικά πρόσωπα (ΦΠ) μέσω της εφαρμογής του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Περιουσιολογίου; Από την υπηρεσία αυτή τα Φυσικά πρόσωπα μπορούν

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού Ιδρυμάτων/Ερευνητικών Φορέων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Προσωπικού ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δημιουργία Λογαριασμού... 4 2. Διαδικασία υποβολής αίτησης... 13 3. Διόρθωση αίτησης κατόπιν

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.2 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 2 Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών... 4 2.1 Σύνδεση με

Διαβάστε περισσότερα

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή Manual Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή Χρήστος Μουρατίδης Πειραιάς 2019 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 3 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 4 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ5_1_V2_10 Κ_ΚΕΦ5_1_V2_10-01 01-2012 2 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 2013 ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕΛΩΝ ΔΕΠ, ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΠΛΟΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιήγηση στις δυνατότητες του λογισμικού και στον τρόπο χρήσης του ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version

ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ. Draft version ΟΓΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Draft version Θεσσαλονίκη, Ιούλιος 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 1. ΓΕΝΙΚΑ... 5 1.1. Πρόσβαση... 5 1.2. Χρήστες... 5 2. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΗΜΑ... 6 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής Έκδοση 2 η / Νοέμβριος 2018 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Υποβολή & παρακολούθηση Ενδικοφανών Προσφυγών & Αιτημάτων Αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών

Εγχειρίδιο Χρήσης. Υποβολή & παρακολούθηση Ενδικοφανών Προσφυγών & Αιτημάτων Αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης Επίλυσης Διαφορών ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (Δ.ΗΛΕ.Δ.) Υποβολή & παρακολούθηση Ενδικοφανών Προσφυγών & Αιτημάτων Αναστολής ενώπιον της Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ, για την υποβολή αιτήσεων Έκδοση 1 η / Μάρτιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1 Σύνδεση ως Ωφελούμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ 2017 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1. Είσοδος στην εφαρμογή... 3 2. Μενού Αίτησης... 5 2.1. Αίτηση Μεταβίβασης ΔΒΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Online Student Trainer

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ. ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Online Student Trainer ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΖΕΓΚΙΝΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ (Α.Μ. 26/01) ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙ ΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (Α.Μ. 120/01) ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ Online Student Trainer Εξεταστική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ - Διαχείριση αίτησης μετά την Έκδοση της Απόφασης Υπαγωγής Έκδοση 1 η / Ιούλιος 2018 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΤΑΛΛΑΚΤΗΡΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.3 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑ ΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (EXCEL)

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑ ΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (EXCEL) Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΑΝΑ ΟΧΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (EXCEL) Οι καταγραφείσες παρατηρήσεις αναφέρονται χρησιµοποιώντας ως παράδειγµα το φύλλο εργασίας (spreadsheet) ΕΙΚΤΕΣ_ΣΥΝΟΛΙ_ΜΕΛΕΤΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΠΡΑΞΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΛΩΣΗΣ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΕΕΣ) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΕΣΠΑ ΕΘΝΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ο.Π.Σ. Υλοποίηση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος (Ο.Π.Σ.) σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Προγραμματικής Περιόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΙΣ ΦΟΡΕΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΣΕΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ (ΦΕΔ)» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική. Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υπηρεσία Άντλησης Αποτελέσματος Πιστοποίησης Αναπηρίας Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 1.3 Login Screen...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΔΟΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΑΓΑΜΙΑΣ ΑΔΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΒΑΠΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Πίνακας περιεχομένων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ... 2 ΝΕΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 3

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες...

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... Περιεχόμενα 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 6 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μέσω της διαδικτυακής πύλης του

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΚΕΥΜΑΤΩΝ Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΈΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ 2018 Έκδοση 1.1

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία και αποστολή Ε9

Δημιουργία και αποστολή Ε9 Δημιουργία και αποστολή Ε9 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας οδηγιών συμπλήρωσης και αυτόματης αποστολής εντύπου Ε9. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου

Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου Οδηγός Χρήσης Υποβολής Δήλωσης N. 2308/95 μέσω Διαδικτύου (1/39) Αύγουστος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή... 3 Εγγραφή Νέου Χρήστη... 5 Σύνδεση Χρήστη... 7 Στοιχεία Δικαιούχου... 8 Υποβολή Δήλωσης... 13 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβολές Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης. Ver 04062015

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Μεταβολές Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης. Ver 04062015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Μεταβολές Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης Ver 04062015 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ... 2 2 ΜΕΝΟΥ ΑΙΤΗΣΗΣ... 4 1. Αίτηση Μεταβολών ΔΒΕ...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014)

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. Οδηγίες Λειτουργίας Πληροφοριακού Συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης Αιτημάτων. v1.3 (23/11/2014) ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΕΡΓΟ: «ΑΝΑΛΥΣΗ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΙΩΝ» Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους»

Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους» Εγχειρίδιο Χρήσης για την εφαρμογή «Αναλυτική Καταγραφή Δικαιούχων Παραγωγών για τα Ειδικά Μέτρα Στήριξης στα Μικρά Νησιά Αιγαίου Πελάγους» Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΠΙ ΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟΥ

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΠΙ ΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ ΕΠΙ ΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΟΥ Κατά τη διάρκεια εισαγωγής των στοιχείων δεν είναι δυνατή η προσωρινή αποθήκευσή τους. Η υποβολή της αίτησης - κατάστασης και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΒΟΗΘΗΜΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ Επιμέλεια: Διαμαντής Κώστας, Δασολόγος Δ/νση Δασών Ν. Φθιώτιδας Τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΝΗΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΛΟΙΩΝ «Ηλεκτρονική Υποβολή & Παρακολούθηση της Ενοποιημένης Αίτησης σχετικά με τη Νηολόγηση Πλοίου στην Ελληνική Σημαία

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς

Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης Φαρμάκων για Θεράποντες Ιατρούς Version 0.0.1 25/04/2018 Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ε.Ο.Π.Υ.Υ - Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ

ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ ΠΟΘeN - ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΛΟΓΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝ Η σύνδεση σας στο σύστημα επιτυγχάνεται με τη χρήση των ενεργών προσωπικών TAXISnet κωδικών σας στη διεύθυνση https://www.pothen.gr/pothen-back/sub1-public.

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΟΠΣ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΕΣ 2014-2020 ΕΝΟΤΗΤΑ «ΔΕΛΤΙΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΔΙΩΝ ΧΟΡΗΓΙΩΝ» 1η Έκδοση: 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...3

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.0 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα... 4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες Εγχειρίδιο Διαβίβασης Μεταγεγραμμένων Συμβολαιογραφικών Πράξεων εκέµβριος 2015 Ιστορικό Αλλαγών Έκδοση Ηµεροµηνία Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ

Εγχειρίδιο Χρήσης. για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ Εγχειρίδιο Χρήσης για ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ «ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΟΥ/ΜΕΛΕΤΗΣ/ΣΥΝΑΦΟΥΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ - Ανοικτές διαδικασίες με κριτήριο κατακύρωσης τη χαμηλότερη τιμή» Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών

Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών Εγχειρίδιο χρήσης Εκκαθάρισης Παραγγελιών για τη δράση Πίνακας περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Παραγγελίες... 4 3. Παραστατικά... 6 4. Προσωρινή Εκκαθάριση Παραγγελίας... 12 4.1 Δημιουργία Προσωρινής

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία Δημιουργία Υπόχρεου Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας δημιουργίας Υπόχρεου. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων

Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων Εγχειρίδιο Εισαγωγής Στοιχείων στο Πληροφοριακό Σύστημα του προγράμματος Εξοικονόμηση Κατ Οίκον ΙΙ (Β Κύκλος), για την υποβολή αιτήσεων Έκδοση 1 η / Ιούλιος 2019 Πίνακας Περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1 Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι)

Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Εφαρμογές πληροφορικής στο πλαίσιο της α φάσης κτηματογράφησης (Ενεργοί Τίτλοι) Θεοδώρα Αργυράκη Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, Msc Προϊσταμένη Τμήματος Τεχνικής Υποστήριξης Διεύθυνση Έργων ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα