ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ"

Transcript

1 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Το 8ο Γυμνάσιο Περιστερίου υλοποιώντας την οδηγία του Ο.Α.Σ.Π. κατάρτισε Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας. Η σύνταξη σχεδίου έκτακτης ανάγκης έχει ως στόχο την αντιμετώπιση του σεισμού, της πυρκαγιάς ή γενικότερα έκτακτης ανάγκης, τόσο από τους εκπαιδευτικούς όσο και από τους μαθητές με ψύχραιμες και οργανωμένες κινήσεις που θα έχουν αποφασισθεί και σχεδιαστεί εκ των προτέρων. Σκοπός αυτού είναι η προστασία των εργαζομένων και των μαθητών στο Σχολείο αυτό, η προστασία του κτιριακού συγκροτήματος, του εξοπλισμού και του αρχειακού υλικού, σε περιπτώσεις εκδήλωσης εκτάκτων περιστατικών. Στην κατεύθυνση αυτή, στη σχολική μας μονάδα για το παρόν σχολικό έτος θα υλοποιηθούν τα ακόλουθα: σύνταξη ή/και επικαιροποίηση του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης του Σχολείου. διοργάνωση ασκήσεων ετοιμότητας για σεισμό ή άλλο έκτακτο περιστατικό. ενημέρωση του προσωπικού, των μαθητών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και των αρμόδιων φορέων που καλούνται να συνδράμουν στην υλοποίηση του σχεδίου. Το παρόν Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης του 8ου Γυμνασίου Περιστερίου συντάχθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 με ευθύνη της διευθύντριας του σχολείου κ. Σούλη Αικατερίνης σε συνεργασία με τον κ. Καραγιάννη Δημήτριο, Γεωλόγο, σύμφωνα με τις κατευθυντήριες οδηγίες του Ο.Α.Σ.Π. και αφορά στη σχολική περίοδο Το Σχέδιο αυτό θα επικαιροποιηθεί κατά τη διάρκεια της σχολικής αυτής χρονιάς οποτεδήποτε κριθεί απαραίτητο. Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πραγματοποιείται άσκηση εκκένωσης του κτιρίου και ενημέρωσης των μαθητών. Η άσκηση αυτή θα επαναλαμβάνεται άλλες δύο φορές κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους. Κατά τις προκαθορισμένες συναντήσεις με τους γονείς επικαιροποιούνται τα στοιχεία επικοινωνίας των μαθητών και ενημερώνονται οι γονείς για τις συνθήκες και τους όρους παραλαβής των μαθητών από το σχολείο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Σε περίπτωση σεισμού, ασφαλής χώρος συγκέντρωσης των μαθητών ορίζεται το προαύλιο του Σχολείου. Θα πραγματοποιηθούν ασκήσεις ετοιμότητας κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς και σε διαφορετικές περιπτώσεις εκδήλωσης σεισμού (ώρα μαθήματος ή διαλείμματος), ώστε τα παιδιά να είναι επαρκώς ενημερωμένα. Το σχέδιο περιλαμβάνει τρία στάδια: Α) Ενέργειες πριν από το σεισμό. Β) Ενέργειες κατά τη διάρκεια και Γ) Ενέργειες μετά τη λήξη του σεισμού.

2 Α. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ Ή ΑΛΛΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ Τα παιδιά έχουν προετοιμαστεί ψυχολογικά για την πιθανότητα αντιμετώπισης σεισμού. Ενημερώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι σε περίπτωση σεισμού το γενικό συντονισμό της εφαρμογής του σχεδίου δράσης έχει η διευθύντρια του σχολείου κ. Σούλη Αικατερίνη και σε περίπτωση απουσίας της την αναπληρώνει η κ. Φιλντίση Ιωάννα. Σε περίπτωση απουσίας των προηγούμενων ατόμων το συντονισμό αναλαμβάνει ο κ. Κόης Ιωάννης. Έχει αναρτηθεί το σχέδιο εκκένωσης του κτιρίου σε κάθε αίθουσα και σε εμφανές σημείο. Έχουν ενημερωθεί οι εκπαιδευτικοί για τη θέση στην οποία βρίσκονται οι γενικοί διακόπτες του ρεύματος, του νερού, για την εγκατάσταση της κεντρικής θέρμανσης, καθώς και για τις θέσεις και τον τρόπο λειτουργίας των πυροσβεστήρων. Γίνεται ενημέρωση των εκπαιδευτικών και των μαθητών για τις ενέργειες στις οποίες θα προβούν σε περίπτωση σεισμού. Έχει τοποθετηθεί πινακίδα, κοντά στο τηλέφωνο, με αριθμούς τηλεφώνων άμεσης βοήθειας, π.χ. της Αστυνομίας, Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ΕΚΑΒ, Δήμου Περιστερίου. Έχει γίνει προμήθεια επαρκούς φαρμακευτικού υλικού και αντικατάσταση όσων υλικών Πρώτων Βοηθειών έχουν εξαντληθεί ή έχει παρέλθει η ημερομηνία λήξης τους. Υπάρχει φορητό ραδιόφωνο με μπαταρίες και σφυρίχτρες. Έχουν τοποθετηθεί σε χαμηλές θέσεις τα αντικείμενα που έχουν μεγάλο βάρος ή όγκο. Έχει γίνει καλή στήριξη των βιβλιοθηκών, ώστε να αποφευχθεί η περίπτωση πτώσης τους προς τα εμπρός. Οι γονείς ενημερώνονται για τον τόπο συνάντησης μετά το σεισμό. Ως χώρος συνάντησης ορίζεται το προαύλιο του Σχολείου.

3 Β. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ Β1. Σεισμός κατά την ώρα του μαθήματος. Κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης: Ο εκπαιδευτικός φωνάζει «παιδιά, σεισμός». Τα παιδιά μπαίνουν κάτω από τα θρανία και ο εκπαιδευτικός κάτω από την έδρα. Οι μαθητές περιμένουν ψύχραιμοι τις οδηγίες του εκπαιδευτικού. Δεν εγκαταλείπουν το κτίριο χωρίς εντολή. Δεν βγαίνουν στο μπαλκόνι. Δεν πλησιάζουν τα παράθυρα. Δεν προσπαθούν να διαφύγουν από τα παράθυρα. Όσοι βρίσκονται στο προαύλιο δε μπαίνουν στο κτίριο, ενώ ταυτόχρονα απομακρύνονται από τους εξωτερικούς τοίχους του σχολείου. Β2. Σεισμός κατά τη διάρκεια του διαλείμματος. Κατά τη διάρκεια της σεισμικής δόνησης: Όσοι βρίσκονται μέσα στο κτίριο του σχολείου, σε αίθουσες ή κοινόχρηστους χώρους, δεν βγαίνουν έξω και προσπαθούν να απομακρυνθούν από τα επικίνδυνα σημεία, να προστατευθούν από πιθανές ανατροπές επίπλων ή αντικειμένων, καλυπτόμενοι σε ασφαλή σημεία. Όσοι βρίσκονται στο προαύλιο, παραμένουν εκεί αποφεύγοντας τις επικινδυνότητες. Συγκέντρωση στο πίσω μέρος της αυλής του Σχολείου. Αναμονή για την εξέλιξη και την ολοκλήρωση του σεισμικού φαινομένου.

4 Γ. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΣΕΙΣΜΟΥ Μόλις τελειώσει ο σεισμός, αποχωρούμε ήρεμα και με τάξη από το κτίριο. Οι μαθητές ακολουθούν το σχέδιο εκκένωσης. Ο καθηγητής φεύγει τελευταίος από την τάξη με το βιβλίο ύλης και το απουσιολόγιο. Συγκεντρωνόμαστε στην αυλή. Από εκεί θα παραλάβουν οι γονείς τα παιδιά τους. Γίνεται έλεγχος των κτιριακών εγκαταστάσεων, κλείνουμε τους διακόπτες του ρεύματος και του νερού. Αν υπάρχουν φωτιές τις σβήνουμε. Αν υπάρχουν ελαφρά τραυματισμένοι, τους μετακινούμε σε ασφαλές σημείο. Δεν μετακινούμε βαριά τραυματισμένα άτομα. Αν χρειάζεται τηλεφωνούμε στο ΕΚΑΒ ή στην Πυροσβεστική υπηρεσία για βοήθεια. Μένουμε μακριά από κτίρια που έχουν υποστεί βλάβες, γιατί αυτές μπορεί να επιδεινωθούν με τους μετασεισμούς. Ενημερώνουμε τα παιδιά ότι δεν πρέπει να αγγίζουν τα ηλεκτροφόρα καλώδια που είναι πεσμένα στο έδαφος, ούτε τα αντικείμενα που ακουμπούν στα καλώδια. Υπάρχει κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. Ανοίγουμε το ραδιόφωνο και ακούμε τις ειδήσεις για οδηγίες και πληροφορίες. Δεν φεύγει κανένας εκπαιδευτικός αν δεν παραδοθεί και τακτοποιηθεί και η τελευταία εκκρεμότητα, σε σχέση με την όλη κατάσταση των μαθητών και του σχολείου. Η διευθύντρια του σχολείου αναλαμβάνει να ειδοποιήσει τις προϊστάμενες αρχές για ζημιές, τραυματίες και οποιαδήποτε άλλη βοήθεια χρειαστεί. Οι μαθητές δεν απομακρύνονται από το χώρο του Σχολείου, παρά μόνο με τη συνοδεία των γονέων τους ή κάποιου συγγενικού τους προσώπου. Καθαρίζουμε αργότερα το σχολείο από σπασμένα και επικίνδυνα αντικείμενα. Αν ο σεισμός ήταν μεγάλος σε ισχύ και διαπιστωθούν εκτεταμένες ζημιές, πρέπει να ειδοποιηθεί η αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για να αποφανθεί για την καταλληλότητα του κτιρίου. Σε περίπτωση πλημμυρών όλοι οι μαθητές θα παραμείνουν στο χώρο του σχολείου. Αντίγραφο του παρόντος Σχεδίου θα αναρτηθεί σε όλες τις αίθουσες και στα γραφεία. Όλοι οι εκπαιδευτικοί παρέλαβαν από ένα αντίγραφο του παρόντος Σχεδίου. ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Φαρμακεία πρώτων βοηθειών: - Σταθερό φαρμακείο σε κοινόχρηστο χώρο (γραφείο καθηγητών). - Κινητό φαρμακείο στο γραφείο της διεθύντριας (ντουλάπα πολιτικής προστασίας). Το παρόν εφαρμόζεται με τις ανάλογες ενέργειες σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης όπως πυρκαγιά, σεισμός, πλημμύρα, τρομοκρατική ενέργεια και γενικά κάθε συμβάν που απειλεί τη ζωή και την ακεραιότητα των μαθητών και των εργαζομένων στο σχολικό συγκρότημα και επιβάλλει την ασφαλή διακοπή της λειτουργίας του και την εκκένωση-εγκατάλειψη του.

5 ΟΜΑΔΕΣ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ (ΣΕΙΣΜΟΣ, ΦΩΤΙΑ ΚΛΠ) Γενικός υπεύθυνος για τις ενέργειες διαχείρισης του σεισμικού κινδύνου α. Διευθύντρια (κ. Σούλη Αικ.) β. Υποδιευθύντρια (κ. Φιλντίση Ι.) γ. Αναπληρωτής (κ. Κόης Ι.) Ομάδα σύνταξης του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για σεισμό α. κ. Σούλη Αικ. β. κ. Καραγιάννης Δ. Ομάδα παροχής πρώτων βοηθειών α. κ. Τζωρτζής β. κ. Νικολάου γ. κ. Πέτρου δ. κ. Παπαδά ε. κ. Καζαντζόγλου στ. κ. Αθανασίου ζ. κ. Θεοφανίδου η. κ. Γεωργιάδου-Λαμπροπούλου Προσεισμικά: Ομάδα πυρασφάλειας α. κ. Νομικός β. κ. Γαλάτης γ. κ. Καραγιάννης δ. κ. Ζώη ε. κ. Βασιλείου στ. κ. Παπάζογλου ζ. κ. Μητσοπούλου Μετασεισμικά: Όλο το προσωπικό του σχολείου είναι η ομάδα πυρασφάλειας μετά από έναν σεισμό. Όποιος είναι πιο κοντά σε μικροεστία πυρκαγιάς παρεμβαίνει για την κατάσβεση της, έχοντας όμως υπόψη ότι προέχει η ατομική ασφάλεια. Ομάδα ελέγχου δικτύων α. κ. Καλοδίκης β. κ. Κόης γ. κ. Ραουζέος δ. κ. Μουρελάτου 8ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ Ο.Α.Σ.Π.

6 ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Σας ενημερώνουμε πως το σχολείο έχει φροντίσει για τη μέγιστη ασφάλεια και προστασία των μαθητών κατά τη στιγμή του συμβάντος (σεισμού/πυρκαγιάς), την ασφαλή εκκένωση του σχολείου προς το χώρο καταφυγής και την προστασία των μαθητών μέχρι την παραλαβή τους από τους γονείς/κηδεμόνες. Οι ενέργειες αυτές συμπεριλαμβάνονται στο καταρτισθέν Σχέδιο Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών που έχει τα ακόλουθα χαρακτηριστικά: Περιλαμβάνει με λεπτομέρειες όλες τις ενδεικνυόμενες ενέργειες για τη διαδικασία διαφυγής από το εσωτερικό του σχολικού κτιρίου μέχρι την έξοδο από αυτό καθώς και την προσέγγιση και παραμονή στον ασφαλή χώρο καταφυγής. Σας διαβεβαιώνουμε πως η εκπαίδευση επί των προβλεπόμενων διαδικασιών και η επιτυχής υλοποίηση τους αποτελεί βασική προτεραιότητα του προσωπικού του σχολείου. Η εξοικείωση του διδακτικού προσωπικού και των μαθητών του σχολείου με τις διαδικασίες και τις ενέργειες πρόληψης και αντιμετώπισης εξασφαλίζεται από τις προγραμματισμένες δραστηριότητες τόσο σε επίπεδο τάξης όσο και στο σύνολο του σχολείου με τη διεξαγωγή ασκήσεων ετοιμότητας. Ωστόσο, για την αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη διαχείριση οποιασδήποτε ενδεχόμενης κατάστασης είναι απαραίτητη η συντονισμένη δική σας δράση ως εξής: Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης (π.χ. σεισμός/πυρκαγιά) μην επιχειρήσετε να επικοινωνήσετε τηλεφωνικώς με το σχολείο, διότι θα δυσχεράνετε την προσπάθεια επικοινωνίας του σχολείου με τις αρμόδιες υπηρεσίες για την αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών (παροχή Α βοηθειών, πυρόσβεση κ.λπ.). Προσεγγίστε στο σχολικό χώρο κατά το δυνατόν χωρίς αυτοκίνητο ή σταθμεύστε όσο πιο μακριά από το σχολείο γίνεται και σε καμιά περίπτωση πλησίον εξόδου διαφυγής και της κεντρικής εισόδου και προσεγγίστε με τα πόδια, ώστε να εξασφαλίζεται η ακώλυτη διέλευση των οχημάτων (ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα). Η άφιξη σας θα γίνει από την πίσω είσοδο του σχολείου (εικόνα θέση 2). Σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέπουν η παραλαβή των παιδιών σας θα γίνει από την κεντρική είσοδο του σχολείου (εικόνα θέση 1). Αναζητήστε τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς που θα σας ενημερώσουν για το χώρο καταφυγής και τη διαδικασία παραλαβής των παιδιών σας. Εισερχόμενοι στο σχολικό χώρο, κατευθυνθείτε αμέσως στο σημείο του χώρου καταφυγής όπου είναι συγκεντρωμένη η τάξη των παιδιών σας, τα οποία θα παραλάβετε μόνο αφού ενημερώσετε τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό και αφού βεβαιωθείτε πως αυτός σημείωσε στη σχετική κατάσταση την αποχώρηση του παιδιού. Αν παραλαμβάνετε παιδί άλλης οικογένειας, ακολουθήστε την ίδια διαδικασία όπως παραπάνω, δίνοντας στον υπεύθυνο εκπαιδευτικό τα στοιχεία σας (ονοματεπώνυμο) καθώς και τηλέφωνο επικοινωνίας (κινητό & σταθερό).

7 Αν η σωματική και ψυχολογική κατάσταση του παιδιού σας επιτρέπει την αποχώρηση, παρακαλούμε αποχωρήστε από το σχολικό χώρο, έτσι ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός και να εξασφαλιστεί η αποτελεσματικότερη επίβλεψη των μαθητών και η υλοποίηση των σχετικών ενεργειών μετριασμού των αποτελεσμάτων και των συνεπειών του συμβάντος. Κατά την αποχώρηση σας από το σχολικό χώρο, εφόσον κρίνεται απαραίτητο, θα σας δοθούν πληροφορίες ή διευκρινήσεις για τη λειτουργία του σχολείου τις επόμενες ημέρες. Κανένας μαθητής δεν θα εγκαταλείψει το σχολικό χώρο μόνος του, αν δεν έρθει κάποιος να τον παραλάβει. Σε περίπτωση προσωπικής αδυναμίας να παραλάβετε τα παιδιά σας, επικοινωνήστε με κάποιο άλλο μέλος της οικογένειας σας ή με κάποιον άλλο γονέα στον οποίο θα αναθέσετε την παραλαβή του παιδιού. Τα παιδιά θα παραμείνουν ασφαλή στο χώρο καταφυγής ή σε άλλο καταλληλότερο χώρο, μέχρις ότου παραληφθούν από τους γονείς/κηδεμόνες ή άλλο ορισθέν πρόσωπο. Το σχολείο δεσμεύεται πως θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των μαθητών του. Για το λόγο αυτό σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης μην ενεργήσετε υπό το κράτος του πανικού. Φροντίστε οι ενέργειες σας να είναι ήρεμες και μεθοδικές. Το πλήρες κείμενο του Σχεδίου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών υπάρχει αναρτημένο στο ιστολόγιο του σχολείου στη σελίδα «Αντιμετώπιση κρίσεων», όπου μπορείτε να το διαβάσετε.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 2014-2015 Α. Ενέργειες πριν από το σεισμό (άμεσα): Κάθε εκπαιδευτικός έχει φροντίσει για την άρση επικινδυνοτήτων στην αίθουσά του. Τοποθέτηση σημάνσεων στο κτίριο: Έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ Α ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ 1. Ο συντονιστής, που είναι η Διευθύντρια και σε περίπτωση απουσίας της η Υποδιευθύντρια κατά τη διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ 1 ο ΕΠΑΛ ΑΛΜΥΡΟΥ ΣΧΕ ΙΟ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόµενα Σελίδα 1. Εισαγωγή.3 2. Σύνταξη Σχεδίου ιαχείρισης κρίσεων 3 3. Κατάλογος της διαδικασίας διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ Ενέργειες σε περίπτωση σεισμού & πυρκαγιάς ΣΟΥΦΛΙ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 2 Ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΓΙΑ ΣΕΙΣΜΟ Α. Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς

Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς Σχέδιο Εκκένωσης κτηρίου Μέτρα αυτοπροστασίας από τους σεισμούς Οδηγίες πριν και κατά τη διάρκεια του σεισμού: Συμμετέχουμε στις ασκήσεις σεισμικού συναγερμού με σκοπό να προετοιμαστούμε όσο το δυνατό

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 142 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 1. Εισαγωγή Το 142 ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών χαρακτηρίζεται, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ. 17/1974 ως Δημόσιο

Διαβάστε περισσότερα

1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού

1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού 1. Ενέργειες Κατά τη Διάρκεια του Σεισμού α. Ενέργειες Εκπαιδευτικών και Διοίκησης Διατηρούν την ψυχραιμία τους. Ζητούν από τους μαθητές τους να καλυφθούν κάτω από τα θρανία τους, κρατώντας με το χέρι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ 8 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ Α. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ α.-ενημερώνονται όλοι οι εκπαιδευτικοί ότι σε περίπτωση σεισμού το γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. οικ. 824. Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Αριθ. Πρωτ. οικ. 824. Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-4-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.» Τμήμα: Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Πληροφορίες: Δρ Κούρου Α. e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ Η ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ Ε Λ Λ Η Ν ΙΕ Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Υ Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΙΤΑΛΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ Α Θ Η Ν Α, Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 5 Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 1 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 1.1 ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ... 2 2. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ...

Διαβάστε περισσότερα

απευθύνονται κυρίως στους γονείς, στους εκπαιδευτές και στους συναδέλφους Ατόμων με Αναπηρία.

απευθύνονται κυρίως στους γονείς, στους εκπαιδευτές και στους συναδέλφους Ατόμων με Αναπηρία. Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Η δυνατότητα μείωσης των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες.

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες. Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες Βασικός Στόχος: η μείωση των επιπτώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... σελ. 3

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... σελ. 3 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή........ σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό......... σελ. 3 2.1. Ενέργειες Πριν το Σεισμό....... σελ. 4 2.1.1. Γενικά Στοιχεία....... σελ.4 2.1.2. Ανάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ. οικ Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Αριθ. Πρωτ. οικ Θέμα: Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11-4-2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.» Τμήμα: Εκπαίδευσης - Ενημέρωσης Πληροφορίες: Δρ Κούρου Α. e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ 13 ο 12/θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΡΟΔΟΥ Ρόδος, 26/09/2014

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. Σ. Π. OO ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. Σ. Π. OO ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς Σταθμούς www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στους Παιδικούς

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης 6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης 6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2016-2017 Σχέδιο έκτακτης ανάγκης 6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2016-2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός#Κανονισμός#Σχολικής#Μονάδας# Μνημόνιο#Ενεργειών# για#τη#διαχείριση#του#σεισμικού#κινδύνου# 1 ο #Δημοτικό#Σχολείο#Σπάρτης##

Εσωτερικός#Κανονισμός#Σχολικής#Μονάδας# Μνημόνιο#Ενεργειών# για#τη#διαχείριση#του#σεισμικού#κινδύνου# 1 ο #Δημοτικό#Σχολείο#Σπάρτης## 1 ο #Δημοτικό#Σχολείο#Σπάρτης## Εσωτερικός#Κανονισμός#Σχολικής#Μονάδας# & Μνημόνιο#Ενεργειών# για#τη#διαχείριση#του#σεισμικού#κινδύνου# Σχολικόέτος 201202013 1 ΠΙΝΑΚΑΣ#ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ! 1.Εισαγωγή...σελ.3

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2014 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασµός Θεσµικό πλαίσιο. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση σεισµού

Σχεδιασµός Θεσµικό πλαίσιο. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης. Μέτρα Προστασίας σε περίπτωση σεισµού Σχέδια Εκκένωσης Κτιρίων Μέτρα Αντισεισµικής Προστασίας ρ Α. Κούρου Προϊσταµένη Τµηµ. Εκπαίδευσης - Ενηµέρωσης Ο.Α.Σ.Π. email: akourou@oasp.gr Ενηµερωτική Ηµερίδα: «ιαχείριση Κρίσεων Φυσικές Καταστροφές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ Για πολλές περιοχές της Ελλάδος ο κίνδυνος από τους σεισµούς είναι µεγάλος. Πρέπει να γνωρίζουµε ότι όλοι οι οικισµοί της χώρας µπορεί να πάθουν ζηµιές,

Διαβάστε περισσότερα

1. ΘΕΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΧΩΡΟΙ Το κτίριο του 3 ου Γενικού Λυκείου Αµπελοκήπων βρίσκεται επί της οδού Πανταζοπούλου 12 Α, στους Αµπελόκηπους. Αποτελείται από υπ

1. ΘΕΣΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΧΩΡΟΙ Το κτίριο του 3 ου Γενικού Λυκείου Αµπελοκήπων βρίσκεται επί της οδού Πανταζοπούλου 12 Α, στους Αµπελόκηπους. Αποτελείται από υπ Ταχ. Δ/νση : ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ 12Α Τ.Κ. Πόλη : 56123 - ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ Ε-mail : 3lykampe@sch.gr Πληροφορίες : Απόστολος Χαρατσής Τηλέφωνο 2310731524 FAX : 2310729067 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητοί γονείς, το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΠΑ

ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΠΑ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΤΟΥ ΓΠΑ Η εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων σε ένα εργασιακό περιβάλλον, θα πρέπει να εξασφαλίζει σε

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στις Σχολικές Μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία και διεξαγωγή ετήσιας άσκησης για την αντισεισμική προστασία και την προστασία από πυρκαγιές στο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ορμύλιας

Προετοιμασία και διεξαγωγή ετήσιας άσκησης για την αντισεισμική προστασία και την προστασία από πυρκαγιές στο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ορμύλιας Προετοιμασία και διεξαγωγή ετήσιας άσκησης για την αντισεισμική προστασία και την προστασία από πυρκαγιές στο Γενικό Λύκειο και Γυμνάσιο Ορμύλιας Σχέδιο εκκένωσης του κτηρίου σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ 6 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 2013 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΙ.σελίδα 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ.. σελίδα 3

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Η δυνατότητα μείωσης των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού εξαρτάται από το σχεδιασμό και

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου και του κινδύνου από πυρκαγιά στο 9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙ ΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙ ΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ ΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΥΚΩΝ Ταχ. Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. 18 ο Γενικό Λύκειο Αθηνών

Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου. 18 ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 18 ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Σχ. έτος 2017-2018 Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 1. Εισαγωγή Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟΥ ΕΧΘΡΙΚΟΥ ΕΠΕΙΣΟ ΙΟΥ Χρήστος Αντωνιάδης (Μέση Εκπαίδευση)

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΑΘΗΝΑ 2016 ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ: ΓΥΜΝΑΣΙΟ & ΛΤ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 2015. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σχεδιασμού και Προστασίας

Αθήνα 2015. Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Σχεδιασμού και Προστασίας Αθήνα 2015 Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (Ο.Α.Σ.Π.) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΣΕΙΣΜΩΝ (Ε.Κ.Π.Π.Σ.) Ο σεισμός Ο σεισμός είναι

Διαβάστε περισσότερα

Εργασίες. Α. Από τις παρακάτω απαντήσεις σε κάθε φράση η μία είναι σωστή. Να τη βρεις και να σημειώσεις ένα σταυρό δίπλα της.

Εργασίες. Α. Από τις παρακάτω απαντήσεις σε κάθε φράση η μία είναι σωστή. Να τη βρεις και να σημειώσεις ένα σταυρό δίπλα της. Εργασίες Α. Από τις παρακάτω απαντήσεις σε κάθε φράση η μία είναι σωστή. Να τη βρεις και να σημειώσεις ένα σταυρό δίπλα της. 1. Την ώρα του σεισμού: Τρέχουµε στις σκάλες. Βγαίνουµε στα µπαλκόνια. Μπαίνουµε

Διαβάστε περισσότερα

β. Αναπληρώτρια Διευθύντρια ( υπαρχηγός ΔΑΙ ): Κατσούλη Αθανασία

β. Αναπληρώτρια Διευθύντρια ( υπαρχηγός ΔΑΙ ): Κατσούλη Αθανασία Ανάθεση Αρμοδιοτήτων στο Προσωπικό του Σχολείου Οι εκπαιδευτικοί και το λοιπό διοικητικό προσωπικό του σχολείου: - ενημερώνονται για το Σχέδιο και το μελετούν ώστε να γνωρίζουν τα καθήκοντά τους. - εκπαιδεύονται

Διαβάστε περισσότερα

2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ

2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ 2/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΙΜΝΗΣ Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 1. Εισαγωγή Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας στην Ευρώπη

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2015 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους περνούν πολλές

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π.

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Μέτρα Προστασίας πριν το σεισμό κατά τη διάρκεια μετά το σεισμό Πριν το σεισμό Μαθαίνουμε για το σεισμό και τα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟ: - Συζητήστε με την οικογένειά σας και καταστρώστε σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Όλα τα μέλη της οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός 3 ου Γυμνασίου Πειραιά & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΜΕΡΟΣ Α

Εσωτερικός Κανονισμός 3 ου Γυμνασίου Πειραιά & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΜΕΡΟΣ Α Εσωτερικός Κανονισμός 3 ου Γυμνασίου Πειραιά & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΜΕΡΟΣ Α ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή... 4 1. 1. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό

Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης για Σεισμό Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στη Σχολική Μονάδα 16 ου Δημοτικού Σχολείου και 15 ου Νηπιαγωγείου Βέροιας

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στον Παιδικό Σταθμό Αθήνα 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός Μέτρα Προστασίας

Σεισμός Μέτρα Προστασίας Σεισμός Μέτρα Προστασίας www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν τον Σεισμό Κατά τη διάρκεια του Σεισμού Μετά τον Σεισμό Μέτρα Αυτοπροστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου

ΟΑΣΠ-9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 9 ο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Μαρούσι, 2015 Οµάδα Σύνταξης:

Διαβάστε περισσότερα

«Άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού»

«Άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού» «Άσκηση εκκένωσης του σχολικού συγκροτήματος σε περίπτωση εκδήλωσης σεισμού» Οδηγίες 1. Η έναρξη της άσκησης σηματοδοτείται από ένα παρατεταμένο κουδούνισμα, που ακολουθείται από το φωνητικό πρόσταγμα

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) Σεισμός Μέτρα Προστασίας και Οδηγίες για Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ) www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Η δυνατότητα μείωσης των επιπτώσεων ενός ισχυρού σεισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια του,

Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια του, Σ Ε Ι Σ Μ Ο Σ Ο σεισμός είναι φαινόμενο το οποίο εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν μπορεί να αποτραπεί και παρά τη μικρή χρονική διάρκεια του, μπορεί να προκαλέσει μεγάλες υλικές ζημιές

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε;

Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; Σεισμός Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Μέτρα Προστασίας πριν τον σεισμό κατά τη διάρκεια μετά τον σεισμό Πριν τον σεισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ ΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΥΚΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Σεισμός Μέτρα Προστασίας www.oasp.gr Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Ο.Α.Σ.Π. Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν το σεισμό Κατά τη διάρκεια του σεισμού Μετά το σεισμό Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν το σεισμό Πριν το σεισμό:

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο νημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση Σχέδιο του Σεισμικού Κινδύνου σε Μνημονίου Ενεργειών Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. OO Σ. Π. 6ο Δ. Σχ. Αμαρουσίου

Ο. Α. OO Σ. Π. 6ο Δ. Σχ. Αμαρουσίου Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου Αθήνα 2018 Υπεύθυνη Σύνταξης: Μαρία Βαστάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Αγαπητοί γονείς και μαθητές, Η σχολική ζωή, καλό είναι να ρυθμίζεται από κανόνες που θα στοχεύουν στην κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Θεσσαλονίκη 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Βραχναίικα 2016-17 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) 2 1. Εισαγωγή Η Ελλάδα κατέχει την πρώτη θέση από άποψη σεισμικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός Κανονισμός. Απαριθμώντας ορισμένα σημεία του στόχος μας είναι να ενημερώσουμε γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΠΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΡΑΤΙΑΑ ΥΠΟΥΡ ΓΕΙΟ ΠΑΙ 2 Ο ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Κινδύνου

ΟΚΡΑΤΙΑΑ ΥΠΟΥΡ ΓΕΙΟ ΠΑΙ 2 Ο ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ. Κινδύνου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜ ΟΚΡΑΤΙΑΑ ΥΠΟΥΡ ΓΕΙΟ ΠΑΙ ΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ: ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ Μοσχοχωρίτου Ρουμπίνη Διευθύντρια 4 ου Γενικού Λυκείου Χανίων Μουντάκη 1, 73100 Χανιά rumpini@gmail.com http://geophysics.geo.auth.gr/ss/real_time_maps/

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΝΤΙΜΑΧΕΙΑΣ Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αντιμάχεια 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ Β ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Πρωτ /Γ Βαθ. Προτερ.

ΤΜΗΜΑ Β ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αρ. Πρωτ /Γ Βαθ. Προτερ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ----- ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: " Λήψη μέτρων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης σε όλους τους Σχηματισμούς του Ι.Κ.Α."

ΘΕΜΑ:  Λήψη μέτρων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης σε όλους τους Σχηματισμούς του Ι.Κ.Α. ΘΕΜΑ: " Λήψη μέτρων ασφαλείας και εκτάκτου ανάγκης σε όλους τους Σχηματισμούς του Ι.Κ.Α." ΣΧΕΤΙΚΑ: α) Πυροσβεστική Διάταξη Νο 3 Π.Υ. β) Οδηγίες υπ αριθ. 107/1/54/24.11.75 Υπ. Δημ. Τάξεως. γ) Οδηγίες Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

3ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

3ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 3ου ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Σχολικό Έτος 2016-2017 ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ κατά την διάρκεια ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Παραμένουν ψύχραιμοι Ενημερώνουν «παιδιά σεισμός» Καλύπτονται του σεισμού ΜΑΘΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

β. Προληπτικός καθαρισμός και διαπλάτυνση των κοιτών των ρεμάτων μετά από αυτοψία για αποκατάσταση της φυσικής ροής των ομβρίων υδάτων.

β. Προληπτικός καθαρισμός και διαπλάτυνση των κοιτών των ρεμάτων μετά από αυτοψία για αποκατάσταση της φυσικής ροής των ομβρίων υδάτων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ε Τ Ο Σ: 2013 ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΛΗΜΜΥΡΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ Όπως είναι γνωστό οι καταστροφικές πλημμύρες που πλήττουν τη χώρα μας προέρχονται κυρίως από

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισµός Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας

Οργανισµός Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας Σεισµός Μέτρα Προστασίας www.oasp.gr Μέτρα Αυτοπροστασίας Πριν το σεισµό Κατά τη διάρκεια του σεισµού Μετά το σεισµό Πριν το σεισµό: Ενηµέρωση Εκπαίδευση Ενηµερωθείτε για το φαινόµενο του σεισµού, τις

Διαβάστε περισσότερα

Διερευνητική Εργασία. Διαχείριση κρίσεων

Διερευνητική Εργασία. Διαχείριση κρίσεων Διερευνητική Εργασία Διαχείριση κρίσεων Η Ελλάδα είναι η έκτη πιο σεισμογενείς χώρα του κόσμου. Αυτό οφείλεται εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης, δηλαδή κοντά στα όρια της ευρασιατικής πλάκας με την αφρικάνικη.

Διαβάστε περισσότερα

(Γ2) «ΣΕΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ»

(Γ2) «ΣΕΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΑΛΥΣΟΥ (Γ2) «ΣΕΙΣΜΟΣ & ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» Αγαπητέ ή, Με το ερωτηµατολόγιο αυτό θα θέλαµε να µάθουµε τις δικές σας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ Δ.Α.Ι. : 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ Δ.Α.Ι. : 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟΥ Δ.Α.Ι. : 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 2014-15 I. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ I. Οικονομόπουλος Δημήτριος, Δ/ντής II. Μπακόγιωργα Ιωάννα, Υποδ/ντρια III.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΝ ΑΝΗΚΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑΤΟΣ Πρέπει να είστε κατάλληλα προετοιµασµένοι για την περίπτωση που θα ξεσπάσει φωτιά σε κάποιον από τους χώρους του

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ

ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΥΣ Ο σεισµός είναι ένα φυσικό φαινόµενο που εντάσσεται στην κατηγορία των φυσικών καταστροφών. Εκδηλώνεται συνήθως χωρίς σαφή προειδοποίηση, δεν µπορεί να αποτραπεί και παρά τη µικρή

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 1o ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ & ΕΙΔΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Ταχ. Δ/νση: Αγ. Δημητρίου & Αναπαύσεως 1, 186 48 - Δραπετσώνα Πληροφορίες: Γιάννης Ζυμβρακάκης Τηλ. ( fax) : 2104616494-2104625778 email: mail@1dim-eid-drapets.att.sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου 8 ο ΓΕΛ Πάτρας Σχολικό Έτος 2018-2019 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης Ανάγκης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος )

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος ) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος 2014-2015) Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π.

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΣ 2016 Με βάση το Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του ΣεισμικούΚινδύνουσε Σχολική Μονάδα Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Γενικό Λύκειο Νικήσιανης

Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Γενικό Λύκειο Νικήσιανης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Γενικό Λύκειο Νικήσιανης Νικήσιανη 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Γενικό Λύκειο Νικήσιανης Διεύθυνση Κοινωνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. των μαθητών από διάφορους κινδύνους και συμφορές. Υπουργείο Εσωτερικών - Πολιτική Άμυνα Άμυνα

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ. των μαθητών από διάφορους κινδύνους και συμφορές. Υπουργείο Εσωτερικών - Πολιτική Άμυνα Άμυνα ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ των μαθητών από διάφορους κινδύνους και συμφορές Υπουργείο Εσωτερικών - Πολιτική Άμυνα Άμυνα Υπουργείο Υπουργείο Παιδείας και Παιδείας Πολιτισμούκαι - Γραφείο Πολιτισμού Πολιτικής Άμυνας

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολείου ( σχέδιο της Απόφαση του Προεδρείου της Σχολικής Εφορείας, από την )

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολείου ( σχέδιο της Απόφαση του Προεδρείου της Σχολικής Εφορείας, από την ) Εσωτερικός Κανονισμός Σχολείου ( σχέδιο της 30.06.2012 - Απόφαση του Προεδρείου της Σχολικής Εφορείας, από την 10.09.2012) Πίνακας Περιεχομένων 1. Γενικά 2. Πριν την έναρξη της πρώτης ώρας 3. Μέσα στις

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους. Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης. Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας

Σεισμός. Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους. Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης.  Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Σεισμός Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους www.oasp.gr Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Εργασιακούς Χώρους

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 60 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας

Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 60 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Ο. Α. Σ. Π. Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 60 ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας Πάτρα 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ 3 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Αθήνα 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Το εκπαιδευτικό προσωπικό έρχεται σε επαφή με τους σπουδαστές καθημερινά και ως εκ τούτου οφείλει να είναι ενήμερο σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ

ΣΧΕ ΙΟ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΛΟΓΩ ΣΕΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣ/ ΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΥΚΩΝ Ταχ. /νση

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών

1. Προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 7 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Σχολικό έτος 2015-2016) Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί μας μαθητές, μαθήτριες και γονείς,

Αγαπητοί μας μαθητές, μαθήτριες και γονείς, 55o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολικός κανονισμός λειτουργίας Σχολικό έτος 2017-18 Αγαπητοί μας μαθητές, μαθήτριες και γονείς, Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, σας καλωσορίζουμε στο

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κω. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κω. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας 1 ου Δημοτικού Σχολείου Κω Επικαιροποιημένος στις 10-10-2016 & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης

Ο. Α. Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωσης Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου σε Σχολική Μονάδα Γιαννιτσά 2016 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικών Μονάδων (Δ.Α.Ι) 1oυ ΕΠΑ.Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 7oυ Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ. Μνημόνιο Ενεργειών

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικών Μονάδων (Δ.Α.Ι) 1oυ ΕΠΑ.Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 7oυ Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ. Μνημόνιο Ενεργειών Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικών Μονάδων (Δ.Α.Ι) 1oυ ΕΠΑ.Λ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ 7oυ Ε.Κ. ΑΘΗΝΑΣ & Μνημόνιο Ενεργειών για τη διαχείριση πυρκαγιών, ακραίων καιρικών φαινομένων, τεχνολογικών καταστροφών και ΧΒΡΠ περιστατικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ. Τα άτομα τα οποία θα χρησιμοποιούν τα εργαστήρια πρέπει:

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ. Τα άτομα τα οποία θα χρησιμοποιούν τα εργαστήρια πρέπει: ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ Τα άτομα τα οποία θα χρησιμοποιούν τα εργαστήρια πρέπει: 1. Να έχουν εξασφαλίσει ενυπόγραφη έγκριση εισόδου (Επισυνάπτεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ, ΕΚΠΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΑΘΗΝΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2019 Εποπτεία: Αντωνιάδου Μαρία. Επίκουρη

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου

Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας. Μνημόνιο Ενεργειών. για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου Εσωτερικός Κανονισμός Σχολικής Μονάδας & Μνημόνιο Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή....... σελ. 3 2. Σύνταξη Σχεδίου Έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το σχολείο, ως ζωντανός οργανισμός, αποτελεί θεσμό που προετοιμάζει τα παιδιά με τη μάθηση και την αγωγή για τη ζωή και τα διαπαιδαγωγεί για την απρόσκοπτη ένταξή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωση

Ο. Α. OO Σ. Π. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Διεύθυνση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας Τμήμα Εκπαίδευσης Ενημέρωση Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας Ο.Α.Σ.Π. Σχέδιο Μνημονίου Ενεργειών για τη Διαχείριση του Σεισμικού Κινδύνου στο 3 ο ΓΕΛ Ρεθύμνης Αθήνα 2017 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η/ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΛΟΓΩ ΦΥΣΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ Η/ΚΑΙ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΚΕΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΤΗΡΙΟΥ ΒΕΪΝΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ [2016] ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 ΙΙ. ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ... 6 1. ΣΚΟΠΟΣ... 6 2. ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα