Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax:

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 1000, Fax: 211 999 1499 www.infoquest."

Transcript

1

2 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax: Copyright Info Quest Technologies 2013 «Η πνευματική Ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά το Ν. 2121/93 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το Ν.100/1975) απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, η αποθήκευσή σε βάση δεδομένων, η αναμετάδοσή του σε ηλεκτρονική ή μηχανική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή, η φωτοανατύπωσή του και η ηχογράφησή του με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη» Αυτό το εγχειρίδιο μπορεί να μην αντιπροσωπεύει την πραγματική λειτουργία της συσκευής σας. Όλες οι πληροφορίες υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Ακολουθήστε τις διαδικασίες λειτουργίας που αντιστοιχούν ειδικά στη συσκευή σας. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν τυπογραφικά λάθη.

3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ: αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για τα μοντέλα Bitmore Prime UPS U1000LCD/U1400LCD/U2000LCD, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε για την εγκατάσταση και συντήρηση του UPS και των μπαταριών του.

4 Ασφάλεια - ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το UPS λειτουργεί σε υψηλή τάση ρεύματος που ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη. Μην επιχειρείτε να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα. Η μονάδα δεν περιλαμβάνει εξαρτήματα με δυνατότητα συντήρησης από το χρήστη. Η επισκευή πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Η τάση της εσωτερικής μπαταρίας είναι 24 VDC. Δύο στεγανές μπαταρίες μολύβδου οξέος έξι στοιχείων. Η σύνδεση με οποιοδήποτε άλλο τύπο πρίζας ηλεκτρικού ρεύματος πέραν της διπολικής, γειωμένης πρίζας ενδέχεται να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, ενώ μπορεί να αποτελεί παραβίαση των σχετικών τοπικών κανονισμών. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, γυρίστε το διακόπτη ρεύματος στη θέση OFF και αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την ηλεκτρική πρίζα του δικτύου, ώστε να απενεργοποιηθεί σωστά το UPS. Μην αφήνετε υγρά ή άλλα ξένα αντικείμενα να εισχωρήσουν στο UPS. Μην τοποθετείτε ποτά ή δοχεία με υγρά επάνω ή κοντά στη μονάδα. Αυτή η μονάδα προορίζεται για εγκατάσταση σε ελεγχόμενο περιβάλλον (εσωτερικό χώρο ελεγχόμενης θερμοκρασίας χωρίς αγώγιμες ρυπαντικές ουσίες). Αποφεύγετε την εγκατάσταση του UPS σε χώρους με στάσιμα ή τρεχούμενα νερά ή με υπερβολική υγρασία. Μην συνδέετε την είσοδο του UPS στη δική του έξοδο. Μην συνδέετε πολύπριζο ή καταστολέα υπέρτασης στο UPS. Μην συνδέετε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ιατρικό εξοπλισμό, μηχανήματα υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών, φούρνους μικροκυμάτων ή ηλεκτρικές σκούπες στο UPS. Για να περιοριστεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του UPS, μην καλύπτετε τους αεραγωγούς του UPS και αποφύγετε την έκθεση της μονάδας

5 στην ηλιακή ακτινοβολία και την εγκατάστασή της κοντά σε συσκευές εκπομπής θερμότητας, όπως θερμάστρες ή φούρνους. Αποσυνδέστε το UPS πριν τον καθαρισμό και μην χρησιμοποιείτε υγρά απορρυπαντικά ή σπρέι καθαρισμού. Μην πετάτε την μπαταρία ή τις μπαταρίες στη φωτιά. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης της μπαταρίας. Μην ανοίγετε και μην καταστρέφετε την μπαταρία ή τις μπαταρίες. Ο ηλεκτρολύτης που απελευθερώνεται είναι επιβλαβής για το δέρμα και τα μάτια. Ενδεχομένως να είναι τοξικός. Οι μπαταρίες ενδεχομένως να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία και βραχυκύκλωμα. Κατά την εργασία με αυτές, συνιστώνται οι παρακάτω προφυλάξεις: 1. Αφαιρέστε ρολόγια, δαχτυλίδια ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα από τα χέρια σας. 2. Χρησιμοποιήστε εργαλεία με μονωμένες λαβές. 3. Φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια και μπότες. 4. Μην αφήνετε εργαλεία ή μεταλλικά αντικείμενα πάνω στις μπαταρίες. 5. Αποσυνδέστε την πηγή φόρτισης πριν τη σύνδεση ή την αποσύνδεση των ακροδεκτών της μπαταρίας. Η επισκευή των μπαταριών πρέπει να εκτελείται ή να εποπτεύεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που γνωρίζει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Μην αναθέτετε την επισκευή των μπαταριών σε προσωπικό που δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Για την αντικατάσταση των μπαταριών, χρησιμοποιήστε στεγανές μπαταρίες τύπου μολύβδου-οξέος. Κατά την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άθροισμα των ρευμάτων διαρροής του UPS και των συνδεδεμένων φορτίων δεν υπερβαίνει τα 3,5mA. Η κεντρική πρίζα που τροφοδοτεί το UPS πρέπει να βρίσκεται κοντά στο UPS και η πρόσβαση σε αυτή να είναι εύκολη.

6 Περιγραφή συστήματος Μπροστινή όψη 1. Οθόνη LCD 2. Διακόπτης λειτουργίας «ON/OFF» Πίσω όψη 1. Έξοδος AC 2. Είσοδος AC 3. Προστασία γραμμής modem/τηλεφώνου από υπέρταση 4. Θύρα επικοινωνίας 5. Ανεμιστήρας ψύξεως 6. Αυτόματος διακόπτης ηλεκτρικού κυκλώματος VA 1400/2000VA

7 Εγκατάσταση και λειτουργία Η εγκατάσταση του UPS είναι ιδιαίτερα εύκολη εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Προσέξτε ο διακόπτης ρεύματος να βρίσκεται στη θέση «ΟΝ», διαφορετικά το UPS θα απενεργοποιηθεί και ο εξοπλισμός σας δεν θα προστατεύεται σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. 1. Έλεγχος Βγάλτε το UPS από τη συσκευασία του και ελέγξτε το για τυχόν βλάβες που μπορεί να προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά. Εάν διαπιστώσετε βλάβη, τοποθετήστε και πάλι τη μονάδα στη συσκευασία και επιστρέψτε την στο κατάστημα από όπου την αγοράσατε. 2. Τοποθέτηση Εγκαταστήστε το UPS σε κατάλληλα προστατευμένο περιβάλλον με ελεύθερη ροή του αέρα γύρω από τη μονάδα, χωρίς υπερβολική σκόνη, διαβρωτικά αέρια και αγώγιμες ρυπαντικές ουσίες. Μην χρησιμοποιείτε το UPS σε περιβάλλοντα με υψηλή θερμοκρασία ή υγρασία. Επιπλέον, να τοποθετείτε πάντα το UPS σε απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστών από οθόνες προς αποφυγή παρεμβολών. 3. Φόρτιση Η μονάδα παραδίδεται από το εργοστάσιο με πλήρως φορτισμένη την εσωτερική της μπαταρία. Ωστόσο, ενδεχομένως να σημειωθεί απώλεια μέρους του φορτίου της κατά τη μεταφορά, οπότε η μπαταρία πρέπει να επαναφορτιστεί προτού χρησιμοποιηθεί. Συνδέστε τη μονάδα σε κατάλληλη ηλεκτρική πρίζα και φορτίστε πλήρως το UPS αφήνοντάς το συνδεδεμένο στο ρεύμα για 10 ώρες. Προσοχή! Για την καλή λειτουργία της μπαταρίας απαιτείται μια πλήρης αποφόρτιση και φόρτιση, τουλάχιστον μία φορά, κάθε 6 μήνες.

8 4. Σύνδεση υπολογιστή Συνδέστε σε κάθε υποδοχή ρεύματος της πίσω πλευράς του UPS μια περιφερειακή συσκευή υπολογιστή (έως τρεις συσκευές). 5. Σύνδεση modem/τηλεφωνικής γραμμής Συνδέστε την εισερχόμενη γραμμή Internet στην υποδοχή «In» της πίσω πλευράς του UPS. Χρησιμοποιήστε ένα ακόμη καλώδιο γραμμής Internet και συνδέστε το ένα άκρο του στην υποδοχή «Out» της πίσω πλευράς του UPS. Συνδέστε το άλλο άκρο στην υποδοχή εισόδου του modem, όπως φαίνεται παρακάτω.

9 6. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Για να ενεργοποιήσετε τη μονάδα UPS, πιέστε ελαφρά το διακόπτη λειτουργίας. Για να την απενεργοποιήσετε, πιέστε ξανά το διακόπτη λειτουργίας (όταν είναι σε λειτουργία, η φωτεινή ένδειξη LED είναι αναμμένη). 7. Προδιαγραφές οθόνης LCD Η φωτεινή ένδειξη LED είναι πάντα αναμμένη κατά τη λειτουργία του UPS, αλλά και κατά την αποφόρτιση και σε κατάσταση σφάλματος. Όταν ξεκινάει η λειτουργία της LCD, εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες για 3 δευτερόλεπτα. 1) Σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή:

10 2) Κατά τη λειτουργία AVR, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή, ενώ το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο: 3) Κατά τη λειτουργία της μπαταρίας, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή, ενώ το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο: Σημείωση: σε περίπτωση που το I/P-V<40, η τάση εισόδου θα επιδεικνύεται ως «000». 4) Σε περίπτωση αποφόρτισης, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή: Σημείωση: η τάση εξόδου επιδεικνύεται πάντα ως «000» στις συνθήκες αποφόρτισης. 5) Σε περίπτωση σφάλματος, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή, ενώ θα εμφανίζεται μόνο ο χαρακτήρας «FAULT» και η αιτία του σφάλματος:

11 Σημείωση: ο κωδικός σφάλματος θα εμφανίζεται στην κατάσταση σφάλματος. 6) Ορισμός επιπέδου φορτίου: Ένδειξη μπάρας φορτίου ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΤΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΤΙΟΥ 0%~25% 25%~50% 50%~75% 75%~100% 7) Ορισμός χωρητικότητας μπαταρίας: Ένδειξη μπάρας ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ μπαταρίας Ένδειξη μπάρας μπαταρίας Τάση μπαταρίας 11V 11V Τάση μπαταρίας 11.5V 11,5V Τάση μπαταρίας 12.5V Τάση μπαταρίας 12.5V 8) Σε περίπτωση υπερβολικού φορτίου, το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο. 9) Σε περίπτωση χαμηλής στάθμης της μπαταρίας, το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο. 8. Επικοινωνία με υπολογιστή Για να είναι δυνατή η διακοπή λειτουργίας της μονάδας από το λειτουργικό σας σύστημα χωρίς παρέμβαση του χρήστη, συνδέστε το σειριακό καλώδιο RS-232. Για καλώδιο USB, απλώς συνδέστε το UPS στον υπολογιστή και η ανίχνευσή του θα γίνει αυτόματα.

12 Εγκατάσταση λογισμικού Το WinPower είναι ένα λογισμικό παρακολούθησης του UPS, με φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του UPS. Αυτό το μοναδικό λογισμικό εγγυάται την ασφαλή, αυτόματη απενεργοποίηση σε συστήματα πολλαπλών υπολογιστών κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος. Διαδικασία εγκατάστασης: 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο: 2. Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε και ακολουθήστε τις οδηγίες για να κατεβάσετε το λογισμικό. 3. Για τη λήψη των απαραίτητων αρχείων από το διαδίκτυο, εισαγάγετε το σειριακό αριθμό: 511C DF2A και εγκαταστήστε το λογισμικό. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, το λογισμικό WinPower θα εμφανιστεί ως ένα εικονίδιο πράσινου βύσματος στη γραμμή εργασιών, κοντά στο ρολόι.

13 Αντιμετώπιση προβλημάτων Συμβουλευτείτε τον ακόλουθο πίνακα για την επίλυση μικρών προβλημάτων εγκατάστασης ή λειτουργίας του UPS. Σε περίπτωση που προκύψουν τυχόν προβλήματα που δεν αναφέρονται παραπάνω, απευθυνθείτε άμεσα σε τεχνικό προσωπικό. Σύμπτωμα Πιθανή αιτία Επίλυση Δεν υπάρχει καμία φωτεινή ένδειξη LED στην μπροστινή όψη. 1. Απουσία μπαταρίας. 1. Φορτίστε την μπαταρία για τουλάχιστον 10 ώρες. 2. Σφάλμα μπαταρίας. 2. Αντικαταστήστε με τον ίδιο τύπο μπαταρίας. 3. Το καλώδιο εισόδου δεν έχει ρεύμα και ο διακόπτης ρεύματος δεν είναι ενεργοποιημένος. Ο βομβητής ηχεί διαρκώς Το UPS δέχεται υπερβολικό παρόλο που η παροχή AC φορτίο. είναι φυσιολογική. 3. Πιέστε το διακόπτη ρεύματος ξανά ή τροφοδοτήστε με ρεύμα το καλώδιο εισόδου. Βεβαιωθείτε ότι το φορτίο αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του UPS. Σε διακοπή ρεύματος, ο χρόνος προστασίας μειώνεται. 1. Το UPS δέχεται υπερβολικό φορτίο. 2. Το φορτίο της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλό. 3. Ελαττωματική μπαταρία λόγω υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος ή μη κανονικής χρήσης της. 1. Αφαιρέστε το λιγότερο απαραίτητο φορτίο. 2. Φορτίστε την μπαταρία για 10 ή περισσότερες ώρες. 3. Αντικαταστήστε με τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Απουσία επικοινωνίας μεταξύ του UPS και του υπολογιστή. 1. Το λογισμικό δεν έχει εγκατασταθεί σωστά. 2. Το καλώδιο δεν έχει συνδεθεί σωστά. 1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του λογισμικού. 2. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο USB είναι σωστά συνδεδεμένο στη θύρα USB του υπολογιστή, καθώς και ότι οι ρυθμίσεις είναι σωστές. Το ρεύμα λειτουργεί κανονικά, αλλά η οθόνη LCD δείχνει ότι λειτουργεί η μπαταρία. 1. Η ασφάλεια έχει καεί. 1. Αντικαταστήστε την. 2. Το καλώδιο τροφοδοσίας δεν είναι καλά συνδεδεμένο. 2. Επανασυνδέστε το σωστά.

14 Προδιαγραφές ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ VA/W 1000 VA/600 W 1400 VA/840 W 2000 VA/1200 W ΙΣΧΥΣ ΕΙΣΟΔΟΥ Τάση 220, 230, 240 VAC Εύρος τάσης VAC VAC Τάση 220, 230, 240 VAC Ρύθμιση τάσης (λειτουργία ±10% ±5% σε φορτίο <50% μπαταρίας) ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ Συχνότητα 50 Hz ή 60 Hz Ρύθμιση συχνότητας (λειτουργία +/-1 Hz μπαταρίας) Κυματομορφή εξόδου Ημιτονοειδής, τροποποιημένη Τύπος μπαταρίας και αριθμός 12V/7AH x 2 τεμ. 12V/7AH x 2 τεμ. τεμαχίων* Χρόνος εφεδρικής ΜΠΑΤΑΡΙΑ τροφοδοσίας (με φορτίο PC και 40 λεπτά 45 λεπτά 45 λεπτά οθόνες 15 ) Χρόνος φόρτισης 10 ώρες μέχρι το 90% 6 ώρες μέχρι το 90% ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ Τυπικός 4-6 ms 4-8 ms ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Η φωτεινή ένδειξη LCD είναι πάντα αναμμένη όταν λειτουργεί Μοντέλα οθόνης το UPS, συμπεριλαμβανομένης και της κατάστασης LCD αποφόρτισης και σφάλματος. Λειτουργία μπαταρίας Ηχεί κάθε 10 δευτερόλεπτα Χαμηλή μπαταρία Ηχεί ανά δευτερόλεπτο ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚ Υπερφόρτωση Ηχεί κάθε 0,5 δευτερόλεπτα ΟΣ ΗΧΟΣ Αντικατάσταση Ηχεί κάθε 2 δευτερόλεπτα μπαταρίας Σφάλμα Ηχεί διαρκώς ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πλήρης προστασία Προστασία από αποφόρτιση, υπερβολική φόρτιση, βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση Διαστάσεις (χιλ.), ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΧΠΧΥ 205X399X145 Καθαρό βάρος (κ.) 9,6 9,7 9,8 Περιβάλλον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ λειτουργίας 0-40 C, 0-90 % σχετική υγρασία (μη υγροποιήσιμη) Στάθμη θορύβου Κάτω από 40 db Με υποστήριξη όλων των λειτουργικών Windows, καθώς και Smart RS-232 των Linux, IBM Aix, Sun Solaris, Compaq True64, UnixWare, ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ FreeBSD, HP-UX και MAC Θύρα USB Για όλα τα λειτουργικά Windows και Mac * Οι προδιαγραφές των προϊόντων υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

15 Απόρριψη χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών Συσκευών Εάν πάνω στο προϊόν ή στη συσκευασία του προϊόντος υπάρχει το σύμβολο αυτό, τότε δε θα πρέπει να πετάξετε το προϊόν μαζί με τα κοινά οικιακά απορρίμματα, αλλά να το παραδώσετε στο κατάλληλο σημείο περισυλλογής για την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η ανεξέλεγκτη απόρριψη τέτοιων προϊόντων ενδέχεται να έχει βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση του προϊόντος αυτού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δήμο σας, την υπηρεσία αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων ή το κατάστημα από το οποίο αγοράσατε το προϊόν.

16 Δήλωση Συμμόρφωσης CE Αυτό το προϊόν (Bitmore Prime UPS U1000) συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που έχουν ορισθεί από την Οδηγία του Συμβουλίου 73/23/EEC για τον ηλεκτρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα όρια τάσης, από την Οδηγία του Συμβουλίου 89/336/EEC για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, και από την Διορθωτική Οδηγία 93/68/EEC. Για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τις οδηγίες, εφαρμόσθηκαν τα ακόλουθα standards: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 IEC :2001, IEC :2001, IEC :2001, EN55022:1998, IEC :2001, IEC :1990 Αυτό το προϊόν (Bitmore Prime UPS U1400/U2000) συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που έχουν ορισθεί από την Οδηγία του Συμβουλίου 73/23/EEC για τον ηλεκτρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα όρια τάσης, από την Οδηγία του Συμβουλίου 89/336/EEC για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, και από την Διορθωτική Οδηγία 93/68/EEC. Για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τις οδηγίες, εφαρμόσθηκαν τα ακόλουθα standards: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 EN :2006 (IEC :2001, IEC :2006, IEC :2004, IEC :2005, IEC :2006, IEC :2001, IEC :2002)

17 Εγγύηση καλής λειτουργίας Bitmore UPS Τα UPS Bitmore συνοδεύονται από Εγγύηση Καλής Λειτουργίας Δύο (2) ετών. Η Info Quest Technologies, εγγυάται ότι για το χρονικό διάστημα της εγγύησης, θα καλύπτει με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει τυχόν βλάβες που θα παρουσιάσει το προϊόν. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει η εγγύηση, είναι η χρήση του προϊόντος να γίνεται με βάση τον προορισμό του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους εγγύησης που συνοδεύουν το προϊόν. Έναρξη εγγύησης: Η εγγύηση ξεκινά από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος, που αποδεικνύεται με την προσκόμιση νόμιμης απόδειξης ή τιμολογίου. Η Εγγύηση ισχύει εφ όσον: 1. Δεν έχει παραποιηθεί ή αφαιρεθεί το αυτοκόλλητο στοιχείων πάνω από τη συσκευή. 2. Το προϊόν μεταφέρεται στα εργαστήρια της Info Quest Technologies, συνοδεύεται από τη νόμιμη απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς του όπου αναφέρεται καθαρά η ημερομηνία και ο τύπος του από μια σύντομη περιγραφή της βλάβης, καθώς και από άλλα στοιχεία που τυχόν ζητηθούν για την αποτελεσματική επίλυση της βλάβης. Η Εγγύηση παύει να ισχύει όταν: 1. Η βλάβη είναι αποτέλεσμα μετατροπών, κακής σύνδεσης, κακής εγκατάστασης ή κακής χρήσης. 2. Η βλάβη προκλήθηκε λόγω φυσικών φαινομένων 3. Η βλάβη προκλήθηκε από ατύχημα, υγρό ή φωτιά, κακομεταχείριση ή αμέλεια. 4. Στο προϊόν έχουν εισχωρήσει υγρά. 5. Ελαττώματα ή βλάβη της συσκευής ή των εξαρτημάτων αυτής, προκλήθηκαν από κακή αποστολή ή μεταφορά χωρίς κατάλληλη συσκευασία. 6. Υπάρχουν εμφανή σημάδια από πτώση ή παραβίαση της συσκευής, όπως γρατζουνιές, στραβές βίδες, κομμένα καλώδια, κα.

18 Η Εγγύηση δεν καλύπτει: 1. Τη φυσιολογική φθορά στα πλαστικά μέρη ή ζημιές που προκλήθηκαν από ατυχήματα, κεραυνό, νερό, φωτιά, ακατάλληλο εξαερισμό. 2. Ζημιά που προκλήθηκε στο προϊόν από τυχόν προσαρμογές ή ρυθμίσεις, που δεν αντιστοιχούν στις τεχνικές προδιαγραφές του προϊόντος. 3. Περιοδική συντήρηση και επισκευή ή αλλαγή εξαρτημάτων, ως αποτέλεσμα φυσικής φθοράς. 4. Έξοδα μετάβασης του τεχνικού για κατ οίκον επισκευή. 5. Εγκαταστάσεις μπαταριών ή εξοπλισμού που έγιναν από τρίτους, μη εξουσιοδοτημένους από την Info Quest Technologies. Όροι μεταφοράς και χρεώσεις: 1. Η μεταφορά των προϊόντων Bitmore από και προς τα εργοστάσια για επισκευή, γίνεται με ευθύνη και δαπάνη του χρήστη. 2. Για τη μεταφορά του προϊόντος πρέπει να χρησιμοποιείται η αρχική συσκευασία του προϊόντος, η οποία θα πρέπει να διατηρείται σε άριστης κατάσταση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές κατά τη μεταφορά. Σε αντίθετη περίπτωση η Info Quest Technologies δεν ευθύνεται για τυχόν ζημιές του UPS κατά τη μεταφορά. 3. Στην περίπτωση που μετά από τεχνικό έλεγχο διαπιστωθεί ότι η βλάβη δεν καλύπτεται από την εγγύηση για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, ο χρήστης επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής και τεχνικού ελέγχου. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί την αποκατάστασης της βλάβης, παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση, τα έξοδα επισκευής βαρύνουν το χρήστη. Λοιποί Όροι: - Η Info Quest Technologies σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται προς το πελάτη ή προς τρίτους για οποιεσδήποτε ζημιές, μεταξύ των οποίων διαφυγόντα κέρδη, αποθετικές ή άλλες τυχαίες ή έμμεσες ζημιές, που προκλήθηκαν εξ αιτίας της χρήσεως ή της αδυναμίας χρήσεως του εν λόγω UPS. - Η εγγύηση ισχύει με την επιφύλαξη των παραπάνω όρων των οποίων ο πελάτης έχει λάβει γνώση και αποδέχεται. - Για κάθε διαφορά ήθελε προκύψει από το παρόν, αρμόδια είναι τα δικαστήρια των Αθηνών και εφαρμοστέο το Ελληνικό Δίκαιο.

19 Distribution and Support: Info Quest Technologies SA 25, Al. Pantou str., Kallithea, Athens, Greece Tel: , Fax: Copyright Info Quest Technologies 2013 "Intellectual property is acquired without formality and without the need for prohibition clause of the attacks. Please note however that according to Law 2121/93 (as amended and currently in force) and the International Berne Convention (which has been ratified by N.100/1975) reproduction and general reproduction of this work, stored in database, relayed in electronic or mechanical or any other form, photocopying and the recording in any way, forbidden in the original or in translation or other adaptation without written permission of the publisher" This manual may not represent the actual function of the device. All information is subject to change without prior notice. Please follow the instructions for your device. The company is not liable for any printing mistakes.

20 IMPORTANT SAFETY INSTRUCTIONS SAVE THESE INSTRUCTIONS This manual contains important instructions for model Prime UPS U1000LCD/U1400LCD/U2000LCD that should be followed during installation and maintenance of the UPS and batteries.

21 Safety CAUTION! This UPS utilizes voltages that may be hazardous. Do not attempt to disassemble the unit. The unit contains no user serviceable parts. Only factory service personnel may perform repairs. Internal battery voltage is 24Vdc. Two sealed, lead-acid, 6 cells batteries. Connection to any other type of receptacle other than a two-pole, three-wire grounding receptacle may result in s shock hazard as well as violate local electrical codes. In the event of an emergency, turn the power switch to the off position and disconnect the power cord form the AC power supply to properly disable the UPS Do not allow any liquids or any foreign object to enter the UPS. Do not place beverages or any other liquid-containing vessels on or near the unit. This unit intended for installation in a controlled environment (temperature controlled, indoor area free of conductive contaminants). Avoid installing the UPS in locations where there is standing or running water, or excessive humidity. Do not plug the UPS input into its own output. Do not attach a power strip or surge suppressor to the UPS. Do not attach non-computer-related items, such as medical equipment, life-support equipment, microwave ovens, or vacuum cleaners to UPS To reduce the risk of overheating the UPS, do not cover the UPS cooling vents and avoid exposing the unit to direct sunlight or installing the unit near heat emitting appliances such as space heaters or furnaces. Unplug the UPS prior to cleaning and do not use liquid or spray

22 detergent. Do not dispose of battery or batteries in a fire. The battery may explode. Do not open or mutilate the battery or batteries. Released electrolyte is harmful to the skin and eyes. It may be toxic. A battery can present a risk of electrical shock and high short circuit current. The following precautions should be observed when working on batteries: 1. Remove watches, rings, or other metal objects from the hand. 2. Use tools with insulated handles. 3. Wear rubber gloves and boots. 4. Do not lay tools or metal parts on the top of batteries. 5. Disconnect charging source prior to connecting or disconnecting batteries terminal. Servicing of batteries should be performed or supervised by personnel knowledgeable of batteries and the required precautions. Keep unauthorized personnel away from batteries. When replacing batteries, replace with the same number of the sealed lead-acid batteries. During the installation of this equipment it should be assured that the sum of the leakage currents of the UPS and the connected loads does not exceed 3.5mA. The mains socket outlet that supplies the UPS shall be installed near the UPS and shall be easily accessible.

23 System Description Front Panel 1. LCD Display 2. Power ON/OFF Switch Back Panel 1. AC Output 2. AC Input 3. Modem/Phone Line Surge Protection 4. Communication Port 5. Cooling Fan 6. Circuit Breaker VA 1400/2000VA

24 Installation and Operation Installing the UPS is as easy as following the steps shown. Be aware of the Power Switch must be kept in the ON position, otherwise, the UPS will be disabled and your equipment will not be protected during a power failure. 1. Inspection Remove the UPS from its packaging and inspect it for damage that may have occurred during shipping. If any damage is discovered, repack the unit and return it to the place of purchase. 2. Placement Install the UPS unit in any protected environment that provides adequate airflow around the unit, and is free from excessive dust, corrosive fumes and conductive contaminants. Do not operate your UPS in an environment where the ambient temperature or humidity is high. On the other hand, place the UPS unit away from monitor at least 20cm to avoid interference. 3. Charging This unit is shipped from the factory with its internal battery fully charged. however, some energy may be lost during shipping so the battery should be recharged before using it. Plug the unit into an appropriate power supply and allow the UPS to charge fully by leaving it plugged in for 10 hours. Caution! To maintain the battery s good operation, you must, discharge and charge the battery at least once per 6 months. 6

25 4. Computer Connection Connect one computer-related device into each of the power receptacles supplied on the back of the UPS (maximum of three devices). 5. Modem/Phoneline Connection Plug incoming internet line into the In socket at the back of the UPS. Use one more Internet line cable and plug one end of the Internet line cable to the Out socket at the back of the UPS. Plug the other end to the modem input socket as shown. 7

26 6. Turn On/Off To turn on the UPS unit, press the power switch lightly. To turn off the UPS unit, press the power switch again (When Swith ON,The LED lighting.). 7. LCD Display Specification The LED will always turns on when UPS works, including in off charging mode and fault mode. When LCD start to work, it will display all information for 3s 1) When in normal mode, it will display as below. 2) When in AVR mode, it will display as below. And the mark will 8

27 flicker every 1second. 3) When in battery mode, it will display as below. And the mark will flicker every 1second. Note: If I/P-V<40V,input voltage will display 000 4) When in off charging mode, it will display as below. Note: the output voltage always is displayed as 000 in off charging mode. 5) When in fault mode, it will display as below. FAULT character and the reason of fault only. Note: the fault code will be showed in fault mode. 9

28 6) Load level definition: Load bar Indication Load LEVEL Load LEVEL 0%~25% 25%~50% 50%~75% 75%~100% 7) Battery capacity definition: Battery bar Indication Battery LEVEL Battery bar Indication Battery voltage 11V 11V Battery voltage 11.5V 11.5V Battery voltage 12.5V Battery voltage 12.5V 8) When over load, the mark will flicker every 1second. 9) When battery low, the mark will flicker every 1second. 8. Communication with Computer To allow for unattended system shutdown for your operating system, connect the RS-232 serial cable. For the USB serial cable just simply plug into the UPS and PC and it will be auto detected. 10

29 Software Installation WinPower is brand new UPS monitoring software, which provides user-friendly interface to monitor and control your UPS. This unique software provides safely auto shutdown for multi-computer systems while power failure. Installation procedure: 1. Go to the website: 2. Choose the operation system you need and follow the instruction described on the website to download the software. 3. When downloading all required files from the internet, enter the serial No: 511C DF2A to install the software. When your computer restarts, the WinPower software will appear as a green plug icon located in the system tray, near the clock. 11

30 Trouble Shooting Use the table below to solve minor UPS installation or operation problems. If any abnormal situations occur that are not listed above,please call service people immediately. Symptom Possible Cause Remedy No LED display on the front panel. 1. Missing battery. 1. Charge battery up to 10 hours. 2. Battery defect. 2. Replace with the same type of battery. 3. When the Input cord isn t electrified and Power switch is not 3. Press the power switch again or electrify the Input cord pressed. Alarm buzzer Overload of the UPS. Verify that the load matches beeps continuously when AC supply is the UPS capability specified in the specs. normal. When power failure, back-up 1. Overload of the UPS. 1. Remove some noncritical load. time is shorten. 2. Battery voltage is too low. 2. Charge battery 10 hours or more. 3. Battery defect due to high temperature 3. Replace with the same type of battery. operation environment, or improper operation to battery. Communication lost between UPS and computer. 1. Software is not installed well. 2. Cable is not properly connected. 1. Check the setting of the software. 2. Check the USB cable is firmly connected to USB port of the computer and confirm the setting again. Mains normal but LCD display Battery mode. 1. Circuit breaker is 1. Reset the circuit breaker.. broken. 2. Power cord is loose. 2. Reconnect the power cord properly. 12

31 Specification MODEL CAPACITY VA/W 1000VA/600W 1400VA/840W 2000VA/1200W INPUT Voltage 220, 230, 240VAC Voltage Range VAC VAC OUTPUT Voltage 220, 230, 240VAC Voltage Regulation ±10% ±5% At load <50% (Battery Mode) Frequency 50Hz or 60Hz Frequency Regulation +/-1 Hz (Battery Mode) Output Waveform Modified Sinewave BATTERY Battery Type and Number* 12V/7AH x 2pcs 12V/9AH x 2pcs Back up Time (at a PC load with 40 minutes 45 minutes 45 minutes 15" monitor) Recharge Time 10 Hours to 90% 6 hours to 90% TRANSFER TIME Typical 4-6ms 4-8ms INDICATOR LCD Display The LCD will always turn on when UPS work, Including in off Models charging mode and fault mode Battery Mode Sounding every 10 seconds Low Battery Sounding every second AUDIBLE Overload Sounding every 0.5 second ALARM Battery Replace Sounding every 2 seconds Fault Continuously sounding PROTECTION Full Protection Discharge, Overcharge, Short Circuit and Overload Protection Dimension, PHYSICAL DxWxH (mm) 205X399X145 Net Weight (kgs) 9.6Kgs 9.7Kgs 9.8Kgs Operating ENVIRONMENT Environment 0-40 C, 0-90 % Relative Humidity (non-condensing) Noise Level Less than 45dB Support Windows family, Linux, IBM Aix, Sun Solaris, Smart RS-232 Compaq True64, UnixWare, FreeBSD, HP-UX, and MAC INTERFACE USB For Windows family & Mac * Product specifications are subject to change without further notice. 13

32 Disposal of old electrical and electronic equipment If you see this symbol on the product or on its packaging, you should hand the product over to the applicable collection point for the recycling of electrical and electronic equipment. Do not throw it away with household wastes. The improper disposal of these products may have negative consequences for the environment and human health. For more information about the recycling of this product, please contact your local city office, your household waste disposal service or the shop where you purchased it. 14

33 Declaration of Conformity This product (Bitmore Prime UPS U1000) is with conformity with the requirements set out in the Council Directive 73/23/EEC for electrical equipment used within certain voltage limits, the Council Directive 89/336/EEC for electromagnetic compatibility, and the Amendment Directive 93/68/EEC. For the evaluation of the compliance with the Directives, the following standards were applied: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 IEC :2001, IEC :2001, IEC :2001, EN55022:1998, IEC :2001, IEC :1990 This product (Bitmore Prime UPS U1400/U2000) is with conformity with the requirements set out in the Council Directive 73/23/EEC for electrical equipment used within certain voltage limits, the Council Directive 89/336/EEC for electromagnetic compatibility, and the Amendment Directive 93/68/EEC. For the evaluation of the compliance with the Directives, the following standards were applied: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 EN :2006 (IEC :2001, IEC :2006, IEC :2004, IEC :2005, IEC :2006, IEC :2001, IEC :

Διάθεση και Υποστήριξη:

Διάθεση και Υποστήριξη: ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 4000, Fax: 211 999 1399 www.infoquest.gr, www.bitmore.gr Copyright Info Quest Technologies

Διαβάστε περισσότερα

Distribution and Support:

Distribution and Support: USER MANUAL 1 Distribution and Support: Info Quest Technologies SA 25, Al. Pantou str., 176 71 Kallithea, Athens, Greece Tel: 0030 211 999 1000, Fax: 0030 211 999 1499 www.infoquest.gr Copyright Info Quest

Διαβάστε περισσότερα

UNA90. 90W Universal Notebook Adapter Οδηγίες Χρήσης MADE IN PRC

UNA90. 90W Universal Notebook Adapter Οδηγίες Χρήσης MADE IN PRC Οδηγίες Χρήσης Χαρακτηριστικά: Προδιαγραφές: Διπλό chipset για να παρέχει σταθερή τάση με χαμηλή κατανάλωση. Προστασία από υπέρταση και από υπερθέρμανση. 12 αποσπώμενες υποδοχές Μοντέλο: Ισχύς: 90W Είσοδος:

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση και Υποστήριξη: Copyright Info Quest Technologies 2014

Διάθεση και Υποστήριξη: Copyright Info Quest Technologies 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΉΣΗΣ 1 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 1000, Fax: 211 999 1499 www.infoquest.gr Copyright Info Quest Technologies 2014 «Η

Διαβάστε περισσότερα

Εγγύηση καλής λειτουργίας

Εγγύηση καλής λειτουργίας Εγγύηση καλής λειτουργίας Τα Smartphone Bitmore συνοδεύονται από Εγγύηση Καλής Λειτουργίας Δύο (2) Ετών. Please read carefully the Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους εγγύησης που συνοδεύουν το

Διαβάστε περισσότερα

Copyright Info Quest Technologies 2014

Copyright Info Quest Technologies 2014 USER MANUAL Copyright Info Quest Technologies 2014 Table of Contents Table of Contents...P1 Features...P2 Unit at a Glance...P3 Getting Started...P4-P5 About Applications...P5-P6 Preinstalled Applications...P6

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές πληροφορίες

Σημαντικές πληροφορίες 2015 Σημαντικές πληροφορίες Website Καταναλωτών της Sony Στην ιστοσελίδα www.sonymobile.com/support υπάρχει ένα τμήμα υποστήριξης, στο οποίο βοηθήματα και χρήσιμες συμβουλές βρίσκονται μόνο σε απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

English... 2. Ελληνικά... 28. Deutsch... 56

English... 2. Ελληνικά... 28. Deutsch... 56 English... 2 Ελληνικά... 28 Deutsch... 56 V 1.5 Table of Contents Cassette Digitizer SilverCrest SKD 1000 A3 Table of Contents... 2 Introduction... 4 Intended Use... 4 Package Contents... 5 Technical Specifications...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο αποκωδικοποιητή / Set-Top Box Manual. NovaBox HD 831. www.nova.gr

Εγχειρίδιο αποκωδικοποιητή / Set-Top Box Manual. NovaBox HD 831. www.nova.gr Εγχειρίδιο αποκωδικοποιητή / Set-Top Box Manual NovaBox HD 831 www.nova.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ.... 2 Αποθήκευση... 2 Συντήρηση... 2 Χειρισμός... 2 Περιβαλοντολογικά θέματα... 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο αποκωδικοποιητή / Set-Top Box Manual. NovaBox HD PVR 865. www.nova.gr

Εγχειρίδιο αποκωδικοποιητή / Set-Top Box Manual. NovaBox HD PVR 865. www.nova.gr Εγχειρίδιο αποκωδικοποιητή / Set-Top Box Manual NovaBox HD PVR 865 www.nova.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ......................................................................................................

Διαβάστε περισσότερα

IAN 73868 AIRBRUSH SET PABK 60 A1 AIRBRUSH SET ΣΕΤ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ-AIRBRUSH AIRBRUSH-SET. Operation and Safety Notes. Υποδείξεις χειρισμού και ασφαλείας

IAN 73868 AIRBRUSH SET PABK 60 A1 AIRBRUSH SET ΣΕΤ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ-AIRBRUSH AIRBRUSH-SET. Operation and Safety Notes. Υποδείξεις χειρισμού και ασφαλείας AIRBRUSH SET PABK 60 A1 AIRBRUSH SET Operation and Safety Notes ΣΕΤ ΚΟΜΠΡΕΣΕΡ-AIRBRUSH Υποδείξεις χειρισμού και ασφαλείας AIRBRUSH-SET Bedienungs- und Sicherheitshinweise IAN 73868 73868_par_Airbrush_Set_Cover_GB-IE-CY.indd

Διαβάστε περισσότερα

RKI-26/RKO-26. Μονάδα δαπέδου-οροφής Εγχειρίδιο Χρήσης Floor Ceiling Unit Owner s Manual. Μοντέλα:

RKI-26/RKO-26. Μονάδα δαπέδου-οροφής Εγχειρίδιο Χρήσης Floor Ceiling Unit Owner s Manual. Μοντέλα: Μοντέλα: RKI-26/RKO-26 Μονάδα δαπέδου-οροφής Εγχειρίδιο Χρήσης Floor Ceiling Unit Owner s Manual 66129901376 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το σύστημα κλιματισμού INVENTOR. Για να χρησιμοποιήσετε σωστά

Διαβάστε περισσότερα

IAN 93482 PRESSURE WASHER PHD 150 C2 ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ PRESSURE WASHER HOCHDRUCKREINIGER. Translation of original operation manual

IAN 93482 PRESSURE WASHER PHD 150 C2 ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ PRESSURE WASHER HOCHDRUCKREINIGER. Translation of original operation manual PRESSURE WASHER PHD 150 C2 PRESSURE WASHER Translation of original operation manual ΠΛΥΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΙΕΣΗΣ Μετάφραση των αυθεντικών οδηγιών λειτουργίας HOCHDRUCKREINIGER Originalbetriebsanleitung

Διαβάστε περισσότερα

novapad 70 S124 Tablet PC

novapad 70 S124 Tablet PC Tablet PC User Manual V1.0 Contents 1. INTRODUCTION... 3 1.1 Package Contents... 3 1.2 Tablet Features... 3 1.3 Key Functions... 4 1.4 Charging the Tablet... 5 1.5 Inserting a Memory Card... 6 1.6 Reset...

Διαβάστε περισσότερα

LG-P720. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Quick start guide ΕΛΛΗΝΙΚΑ. www.lg.com

LG-P720. Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Quick start guide ΕΛΛΗΝΙΚΑ. www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 801 11 200 900 ή από κινητό στο: 210 4800564 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Quick start guide LG-P720 P/N : MBM00000000 (1.0) www.lg.com Wi-Fi

Διαβάστε περισσότερα

Hair & Beard Clippers SHBS 600 A1

Hair & Beard Clippers SHBS 600 A1 PERSONAL CARE Hair & Beard Clippers SHBS 600 A1 Hair & Beard Clippers Operation and Safety Notes Κουρευτική μηχανή για μαλλιά και γένια Υποδείξεις χειρισμού και ασφάλειας Before reading, unfold both pages

Διαβάστε περισσότερα

Mica Radiator Καλοριφέρ Mica

Mica Radiator Καλοριφέρ Mica Mica Radiator Καλοριφέρ Mica Models / Μοντέλα: TKRMC-15 / TKRMC-20 EN GR INSTRUCTIONS MANUAL ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ EN ENGLISH 3 GR ΕΛΛΗΝΙΚΑ 8 2 ENGLISH Congratulations on your purchase of this Portable Electric

Διαβάστε περισσότερα

SRMH-15 / SRMH-20. Compact Mica radiator heater Compact καλοριφέρ Mica INSTRUCTION MANUAL ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ

SRMH-15 / SRMH-20. Compact Mica radiator heater Compact καλοριφέρ Mica INSTRUCTION MANUAL ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ SRMH-15 / SRMH-20 Compact Mica radiator heater Compact καλοριφέρ Mica GB GR INSTRUCTION MANUAL ΒΙΒΛΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ENGLISH Congratulations on your purchase of this Portable Electric Appliance. Please read the

Διαβάστε περισσότερα

C2VI-09/C2VO-09 C2VI-12/C2VO-12. Eπιτοίχια Μονάδα. Wall Mounted Unit. English/Ελληνικά/ Română. Your-conditions

C2VI-09/C2VO-09 C2VI-12/C2VO-12. Eπιτοίχια Μονάδα. Wall Mounted Unit. English/Ελληνικά/ Română. Your-conditions C2VI-09/C2VO-09 C2VI-12/C2VO-12 Eπιτοίχια Μονάδα Wall Mounted Unit English/Ελληνικά/ Română Your-conditions CONTENTS Operation and maintenance Notices for operation... 1 Notices for use... 3 Names and

Διαβάστε περισσότερα

DVI/DVO-18 DVI/DVO-24

DVI/DVO-18 DVI/DVO-24 Μοντέλα/Models DVI/DVO-18 DVI/DVO-24 Επιτοίχια Μονάδα Inverter Εγχειρίδιο Χρήσης Wall Mounted Unit Owner s Manual 66129901395 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το σύστημα κλιματισμού INVENTOR. Για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Επιτοίχια μονάδα Εγχειρίδιο Χρήσης Wall Mounted Unit Owner s Manual

Επιτοίχια μονάδα Εγχειρίδιο Χρήσης Wall Mounted Unit Owner s Manual Μοντέλα/Models AI-09/AO-09 AI-12/AO-12 Επιτοίχια μονάδα Εγχειρίδιο Χρήσης Wall Mounted Unit Owner s Manual 66129901374 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε το σύστημα κλιματισμού INVENTOR. Για να χρησιμοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split

Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split User s Manual Οδηγίες Χρήσης Manuale d instruzioni Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split Model names/μοντέλα/modello GAN/GAG-A128GVR-T3 GAN/GAG-A135GVR-T3 GAN/GAG-A180GVR-T3

Διαβάστε περισσότερα

Refrigerator Ψυγείο Hladilnik Hladnjak CN147243GW

Refrigerator Ψυγείο Hladilnik Hladnjak CN147243GW Refrigerator Ψυγείο Hladilnik Hladnjak CN147243GW Please read this user manual first! Dear Customer, We hope that your product, which has been produced in modern plants and checked under the most meticulous

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΥ ΤΥΠΟΥ INVERTER ROOM WALL MOUNTED AIR CONDITIONER INVERTER TYPE CLIMATIZZATORE A PARETE DC INVERTER

ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΥ ΤΥΠΟΥ INVERTER ROOM WALL MOUNTED AIR CONDITIONER INVERTER TYPE CLIMATIZZATORE A PARETE DC INVERTER Οδηγίες Χρήσης User s Manual Manuale d instruzioni ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΙΧΟΥ ΤΥΠΟΥ INVERTER ROOM WALL MOUNTED AIR CONDITIONER INVERTER TYPE CLIMATIZZATORE A PARETE DC INVERTER ΜΟΝΤΕΛΑ/ MODELS/ MODELLO TKN/TKG-A28DV

Διαβάστε περισσότερα

English... 2. Ελληνικά... 28. Deutsch... 55

English... 2. Ελληνικά... 28. Deutsch... 55 English... 2 Ελληνικά... 28 Deutsch... 55 V 1.21 Contents Introduction... 3 Intended use... 3 Supplied items... 3 Technical data... 4 Safety instructions... 4 Operating environment... 4 Operational safety...

Διαβάστε περισσότερα

ThinkPad X30 Series Service and Troubleshooting Guide

ThinkPad X30 Series Service and Troubleshooting Guide ThinkPad X30 Series Service and Troubleshooting Guide ThinkPad X30 Series Service and Troubleshooting Guide Note Before using this information and the product it supports, be sure to read the general

Διαβάστε περισσότερα

ThinkPad G40 Series Service and Troubleshooting Guide

ThinkPad G40 Series Service and Troubleshooting Guide ThinkPad G40 Series Service and Troubleshooting Guide ThinkPad G40 Series Service and Troubleshooting Guide Note Before using this information and the product it supports, be sure to read the general

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ MPEG-4 ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ

ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ MPEG-4 ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΕΠΙΓΕΙΟΣ ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΕΚΤΗΣ MPEG-4 ΥΨΗΛΗΣ ΕΥΚΡΙΝΕΙΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Το προιόν αυτό είναι σύμφωνο με τις απαιτήσεις των Ευρωπαικών Οδηγιών 2004/108/CE, 2006/95/CE, 1275/2008/EC, 2009/125/EC Σημαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ThinkPad X40 Series Service and Troubleshooting Guide

ThinkPad X40 Series Service and Troubleshooting Guide ThinkPad X40 Series Service and Troubleshooting Guide ThinkPad X40 Series Service and Troubleshooting Guide Note Before using this information and the product it supports, be sure to read the general

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης / Instructions Manual Ελληνικά (GR) English (EN) Ηλ. Ζυγός Μπάνιου El. Bath Scale HBS 1008, HBS 1008 Gold

Οδηγίες Χρήσης / Instructions Manual Ελληνικά (GR) English (EN) Ηλ. Ζυγός Μπάνιου El. Bath Scale HBS 1008, HBS 1008 Gold ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Χ. ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ & ΥΙΟΣ Α.Ε. Αγ. Θωμά 27, 15124, Μαρούσι-Αθήνα Τηλ. 210 6156400, Fax: 210 6199316 e-mail: benrubi-sda@benrubi.gr FOR FURTHER INFORMATION: H. BENRUBI & FILS S.A.

Διαβάστε περισσότερα