Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 1000, Fax: 211 999 1499 www.infoquest."

Transcript

1

2 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax: Copyright Info Quest Technologies 2013 «Η πνευματική Ιδιοκτησία αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της. Επισημαίνεται πάντως ότι κατά το Ν. 2121/93 (όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει σήμερα) και τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (που έχει κυρωθεί με το Ν.100/1975) απαγορεύεται η αναδημοσίευση και γενικά η αναπαραγωγή του παρόντος έργου, η αποθήκευσή σε βάση δεδομένων, η αναμετάδοσή του σε ηλεκτρονική ή μηχανική ή οποιαδήποτε άλλη μορφή, η φωτοανατύπωσή του και η ηχογράφησή του με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά, στο πρωτότυπο ή σε μετάφραση ή άλλη διασκευή χωρίς γραπτή άδεια του εκδότη» Αυτό το εγχειρίδιο μπορεί να μην αντιπροσωπεύει την πραγματική λειτουργία της συσκευής σας. Όλες οι πληροφορίες υπόκεινται σε αλλαγή χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση. Ακολουθήστε τις διαδικασίες λειτουργίας που αντιστοιχούν ειδικά στη συσκευή σας. Η εταιρεία δεν ευθύνεται για τυχόν τυπογραφικά λάθη.

3 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ: αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σημαντικές οδηγίες για τα μοντέλα Bitmore Prime UPS U1000LCD/U1400LCD/U2000LCD, τις οποίες πρέπει να ακολουθήσετε για την εγκατάσταση και συντήρηση του UPS και των μπαταριών του.

4 Ασφάλεια - ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό το UPS λειτουργεί σε υψηλή τάση ρεύματος που ενδεχομένως να είναι επικίνδυνη. Μην επιχειρείτε να αποσυναρμολογήσετε τη μονάδα. Η μονάδα δεν περιλαμβάνει εξαρτήματα με δυνατότητα συντήρησης από το χρήστη. Η επισκευή πρέπει να γίνεται μόνο από ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό. Η τάση της εσωτερικής μπαταρίας είναι 24 VDC. Δύο στεγανές μπαταρίες μολύβδου οξέος έξι στοιχείων. Η σύνδεση με οποιοδήποτε άλλο τύπο πρίζας ηλεκτρικού ρεύματος πέραν της διπολικής, γειωμένης πρίζας ενδέχεται να προκαλέσει ηλεκτροπληξία, ενώ μπορεί να αποτελεί παραβίαση των σχετικών τοπικών κανονισμών. Σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, γυρίστε το διακόπτη ρεύματος στη θέση OFF και αποσυνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας από την ηλεκτρική πρίζα του δικτύου, ώστε να απενεργοποιηθεί σωστά το UPS. Μην αφήνετε υγρά ή άλλα ξένα αντικείμενα να εισχωρήσουν στο UPS. Μην τοποθετείτε ποτά ή δοχεία με υγρά επάνω ή κοντά στη μονάδα. Αυτή η μονάδα προορίζεται για εγκατάσταση σε ελεγχόμενο περιβάλλον (εσωτερικό χώρο ελεγχόμενης θερμοκρασίας χωρίς αγώγιμες ρυπαντικές ουσίες). Αποφεύγετε την εγκατάσταση του UPS σε χώρους με στάσιμα ή τρεχούμενα νερά ή με υπερβολική υγρασία. Μην συνδέετε την είσοδο του UPS στη δική του έξοδο. Μην συνδέετε πολύπριζο ή καταστολέα υπέρτασης στο UPS. Μην συνδέετε ηλεκτρονικές συσκευές, όπως ιατρικό εξοπλισμό, μηχανήματα υποστήριξης ζωτικών λειτουργιών, φούρνους μικροκυμάτων ή ηλεκτρικές σκούπες στο UPS. Για να περιοριστεί ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του UPS, μην καλύπτετε τους αεραγωγούς του UPS και αποφύγετε την έκθεση της μονάδας

5 στην ηλιακή ακτινοβολία και την εγκατάστασή της κοντά σε συσκευές εκπομπής θερμότητας, όπως θερμάστρες ή φούρνους. Αποσυνδέστε το UPS πριν τον καθαρισμό και μην χρησιμοποιείτε υγρά απορρυπαντικά ή σπρέι καθαρισμού. Μην πετάτε την μπαταρία ή τις μπαταρίες στη φωτιά. Υπάρχει κίνδυνος έκρηξης της μπαταρίας. Μην ανοίγετε και μην καταστρέφετε την μπαταρία ή τις μπαταρίες. Ο ηλεκτρολύτης που απελευθερώνεται είναι επιβλαβής για το δέρμα και τα μάτια. Ενδεχομένως να είναι τοξικός. Οι μπαταρίες ενδεχομένως να προκαλέσουν ηλεκτροπληξία και βραχυκύκλωμα. Κατά την εργασία με αυτές, συνιστώνται οι παρακάτω προφυλάξεις: 1. Αφαιρέστε ρολόγια, δαχτυλίδια ή άλλα μεταλλικά αντικείμενα από τα χέρια σας. 2. Χρησιμοποιήστε εργαλεία με μονωμένες λαβές. 3. Φοράτε πάντα λαστιχένια γάντια και μπότες. 4. Μην αφήνετε εργαλεία ή μεταλλικά αντικείμενα πάνω στις μπαταρίες. 5. Αποσυνδέστε την πηγή φόρτισης πριν τη σύνδεση ή την αποσύνδεση των ακροδεκτών της μπαταρίας. Η επισκευή των μπαταριών πρέπει να εκτελείται ή να εποπτεύεται από ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό που γνωρίζει τις απαραίτητες προφυλάξεις. Μην αναθέτετε την επισκευή των μπαταριών σε προσωπικό που δεν έχει τις κατάλληλες γνώσεις. Για την αντικατάσταση των μπαταριών, χρησιμοποιήστε στεγανές μπαταρίες τύπου μολύβδου-οξέος. Κατά την εγκατάσταση αυτού του εξοπλισμού πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το άθροισμα των ρευμάτων διαρροής του UPS και των συνδεδεμένων φορτίων δεν υπερβαίνει τα 3,5mA. Η κεντρική πρίζα που τροφοδοτεί το UPS πρέπει να βρίσκεται κοντά στο UPS και η πρόσβαση σε αυτή να είναι εύκολη.

6 Περιγραφή συστήματος Μπροστινή όψη 1. Οθόνη LCD 2. Διακόπτης λειτουργίας «ON/OFF» Πίσω όψη 1. Έξοδος AC 2. Είσοδος AC 3. Προστασία γραμμής modem/τηλεφώνου από υπέρταση 4. Θύρα επικοινωνίας 5. Ανεμιστήρας ψύξεως 6. Αυτόματος διακόπτης ηλεκτρικού κυκλώματος VA 1400/2000VA

7 Εγκατάσταση και λειτουργία Η εγκατάσταση του UPS είναι ιδιαίτερα εύκολη εάν ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα. Προσέξτε ο διακόπτης ρεύματος να βρίσκεται στη θέση «ΟΝ», διαφορετικά το UPS θα απενεργοποιηθεί και ο εξοπλισμός σας δεν θα προστατεύεται σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. 1. Έλεγχος Βγάλτε το UPS από τη συσκευασία του και ελέγξτε το για τυχόν βλάβες που μπορεί να προκλήθηκαν κατά τη μεταφορά. Εάν διαπιστώσετε βλάβη, τοποθετήστε και πάλι τη μονάδα στη συσκευασία και επιστρέψτε την στο κατάστημα από όπου την αγοράσατε. 2. Τοποθέτηση Εγκαταστήστε το UPS σε κατάλληλα προστατευμένο περιβάλλον με ελεύθερη ροή του αέρα γύρω από τη μονάδα, χωρίς υπερβολική σκόνη, διαβρωτικά αέρια και αγώγιμες ρυπαντικές ουσίες. Μην χρησιμοποιείτε το UPS σε περιβάλλοντα με υψηλή θερμοκρασία ή υγρασία. Επιπλέον, να τοποθετείτε πάντα το UPS σε απόσταση τουλάχιστον 20 εκατοστών από οθόνες προς αποφυγή παρεμβολών. 3. Φόρτιση Η μονάδα παραδίδεται από το εργοστάσιο με πλήρως φορτισμένη την εσωτερική της μπαταρία. Ωστόσο, ενδεχομένως να σημειωθεί απώλεια μέρους του φορτίου της κατά τη μεταφορά, οπότε η μπαταρία πρέπει να επαναφορτιστεί προτού χρησιμοποιηθεί. Συνδέστε τη μονάδα σε κατάλληλη ηλεκτρική πρίζα και φορτίστε πλήρως το UPS αφήνοντάς το συνδεδεμένο στο ρεύμα για 10 ώρες. Προσοχή! Για την καλή λειτουργία της μπαταρίας απαιτείται μια πλήρης αποφόρτιση και φόρτιση, τουλάχιστον μία φορά, κάθε 6 μήνες.

8 4. Σύνδεση υπολογιστή Συνδέστε σε κάθε υποδοχή ρεύματος της πίσω πλευράς του UPS μια περιφερειακή συσκευή υπολογιστή (έως τρεις συσκευές). 5. Σύνδεση modem/τηλεφωνικής γραμμής Συνδέστε την εισερχόμενη γραμμή Internet στην υποδοχή «In» της πίσω πλευράς του UPS. Χρησιμοποιήστε ένα ακόμη καλώδιο γραμμής Internet και συνδέστε το ένα άκρο του στην υποδοχή «Out» της πίσω πλευράς του UPS. Συνδέστε το άλλο άκρο στην υποδοχή εισόδου του modem, όπως φαίνεται παρακάτω.

9 6. Ενεργοποίηση/Απενεργοποίηση Για να ενεργοποιήσετε τη μονάδα UPS, πιέστε ελαφρά το διακόπτη λειτουργίας. Για να την απενεργοποιήσετε, πιέστε ξανά το διακόπτη λειτουργίας (όταν είναι σε λειτουργία, η φωτεινή ένδειξη LED είναι αναμμένη). 7. Προδιαγραφές οθόνης LCD Η φωτεινή ένδειξη LED είναι πάντα αναμμένη κατά τη λειτουργία του UPS, αλλά και κατά την αποφόρτιση και σε κατάσταση σφάλματος. Όταν ξεκινάει η λειτουργία της LCD, εμφανίζονται όλες οι πληροφορίες για 3 δευτερόλεπτα. 1) Σε συνθήκες κανονικής λειτουργίας, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή:

10 2) Κατά τη λειτουργία AVR, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή, ενώ το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο: 3) Κατά τη λειτουργία της μπαταρίας, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή, ενώ το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο: Σημείωση: σε περίπτωση που το I/P-V<40, η τάση εισόδου θα επιδεικνύεται ως «000». 4) Σε περίπτωση αποφόρτισης, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή: Σημείωση: η τάση εξόδου επιδεικνύεται πάντα ως «000» στις συνθήκες αποφόρτισης. 5) Σε περίπτωση σφάλματος, η οθόνη θα έχει την εξής μορφή, ενώ θα εμφανίζεται μόνο ο χαρακτήρας «FAULT» και η αιτία του σφάλματος:

11 Σημείωση: ο κωδικός σφάλματος θα εμφανίζεται στην κατάσταση σφάλματος. 6) Ορισμός επιπέδου φορτίου: Ένδειξη μπάρας φορτίου ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΤΙΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟ ΦΟΡΤΙΟΥ 0%~25% 25%~50% 50%~75% 75%~100% 7) Ορισμός χωρητικότητας μπαταρίας: Ένδειξη μπάρας ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΠΑΤΑΡΙΑΣ μπαταρίας Ένδειξη μπάρας μπαταρίας Τάση μπαταρίας 11V 11V Τάση μπαταρίας 11.5V 11,5V Τάση μπαταρίας 12.5V Τάση μπαταρίας 12.5V 8) Σε περίπτωση υπερβολικού φορτίου, το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο. 9) Σε περίπτωση χαμηλής στάθμης της μπαταρίας, το σύμβολο θα αναβοσβήνει ανά δευτερόλεπτο. 8. Επικοινωνία με υπολογιστή Για να είναι δυνατή η διακοπή λειτουργίας της μονάδας από το λειτουργικό σας σύστημα χωρίς παρέμβαση του χρήστη, συνδέστε το σειριακό καλώδιο RS-232. Για καλώδιο USB, απλώς συνδέστε το UPS στον υπολογιστή και η ανίχνευσή του θα γίνει αυτόματα.

12 Εγκατάσταση λογισμικού Το WinPower είναι ένα λογισμικό παρακολούθησης του UPS, με φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον εργασίας για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του UPS. Αυτό το μοναδικό λογισμικό εγγυάται την ασφαλή, αυτόματη απενεργοποίηση σε συστήματα πολλαπλών υπολογιστών κατά τη διάρκεια διακοπών ρεύματος. Διαδικασία εγκατάστασης: 1. Μεταβείτε στον ιστότοπο: 2. Επιλέξτε το λειτουργικό σύστημα που διαθέτετε και ακολουθήστε τις οδηγίες για να κατεβάσετε το λογισμικό. 3. Για τη λήψη των απαραίτητων αρχείων από το διαδίκτυο, εισαγάγετε το σειριακό αριθμό: 511C DF2A και εγκαταστήστε το λογισμικό. Μετά την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας, το λογισμικό WinPower θα εμφανιστεί ως ένα εικονίδιο πράσινου βύσματος στη γραμμή εργασιών, κοντά στο ρολόι.

13 Αντιμετώπιση προβλημάτων Συμβουλευτείτε τον ακόλουθο πίνακα για την επίλυση μικρών προβλημάτων εγκατάστασης ή λειτουργίας του UPS. Σε περίπτωση που προκύψουν τυχόν προβλήματα που δεν αναφέρονται παραπάνω, απευθυνθείτε άμεσα σε τεχνικό προσωπικό. Σύμπτωμα Πιθανή αιτία Επίλυση Δεν υπάρχει καμία φωτεινή ένδειξη LED στην μπροστινή όψη. 1. Απουσία μπαταρίας. 1. Φορτίστε την μπαταρία για τουλάχιστον 10 ώρες. 2. Σφάλμα μπαταρίας. 2. Αντικαταστήστε με τον ίδιο τύπο μπαταρίας. 3. Το καλώδιο εισόδου δεν έχει ρεύμα και ο διακόπτης ρεύματος δεν είναι ενεργοποιημένος. Ο βομβητής ηχεί διαρκώς Το UPS δέχεται υπερβολικό παρόλο που η παροχή AC φορτίο. είναι φυσιολογική. 3. Πιέστε το διακόπτη ρεύματος ξανά ή τροφοδοτήστε με ρεύμα το καλώδιο εισόδου. Βεβαιωθείτε ότι το φορτίο αντιστοιχεί στις προδιαγραφές του UPS. Σε διακοπή ρεύματος, ο χρόνος προστασίας μειώνεται. 1. Το UPS δέχεται υπερβολικό φορτίο. 2. Το φορτίο της μπαταρίας είναι πολύ χαμηλό. 3. Ελαττωματική μπαταρία λόγω υψηλής θερμοκρασίας περιβάλλοντος ή μη κανονικής χρήσης της. 1. Αφαιρέστε το λιγότερο απαραίτητο φορτίο. 2. Φορτίστε την μπαταρία για 10 ή περισσότερες ώρες. 3. Αντικαταστήστε με τον ίδιο τύπο μπαταρίας. Απουσία επικοινωνίας μεταξύ του UPS και του υπολογιστή. 1. Το λογισμικό δεν έχει εγκατασταθεί σωστά. 2. Το καλώδιο δεν έχει συνδεθεί σωστά. 1. Ελέγξτε τις ρυθμίσεις του λογισμικού. 2. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο USB είναι σωστά συνδεδεμένο στη θύρα USB του υπολογιστή, καθώς και ότι οι ρυθμίσεις είναι σωστές. Το ρεύμα λειτουργεί κανονικά, αλλά η οθόνη LCD δείχνει ότι λειτουργεί η μπαταρία. 1. Η ασφάλεια έχει καεί. 1. Αντικαταστήστε την. 2. Το καλώδιο τροφοδοσίας δεν είναι καλά συνδεδεμένο. 2. Επανασυνδέστε το σωστά.

14 Προδιαγραφές ΜΟΝΤΕΛΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΦΟΡΤΙΟΥ VA/W 1000 VA/600 W 1400 VA/840 W 2000 VA/1200 W ΙΣΧΥΣ ΕΙΣΟΔΟΥ Τάση 220, 230, 240 VAC Εύρος τάσης VAC VAC Τάση 220, 230, 240 VAC Ρύθμιση τάσης (λειτουργία ±10% ±5% σε φορτίο <50% μπαταρίας) ΙΣΧΥΣ ΕΞΟΔΟΥ Συχνότητα 50 Hz ή 60 Hz Ρύθμιση συχνότητας (λειτουργία +/-1 Hz μπαταρίας) Κυματομορφή εξόδου Ημιτονοειδής, τροποποιημένη Τύπος μπαταρίας και αριθμός 12V/7AH x 2 τεμ. 12V/7AH x 2 τεμ. τεμαχίων* Χρόνος εφεδρικής ΜΠΑΤΑΡΙΑ τροφοδοσίας (με φορτίο PC και 40 λεπτά 45 λεπτά 45 λεπτά οθόνες 15 ) Χρόνος φόρτισης 10 ώρες μέχρι το 90% 6 ώρες μέχρι το 90% ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑΓΩΓΗΣ Τυπικός 4-6 ms 4-8 ms ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ Η φωτεινή ένδειξη LCD είναι πάντα αναμμένη όταν λειτουργεί Μοντέλα οθόνης το UPS, συμπεριλαμβανομένης και της κατάστασης LCD αποφόρτισης και σφάλματος. Λειτουργία μπαταρίας Ηχεί κάθε 10 δευτερόλεπτα Χαμηλή μπαταρία Ηχεί ανά δευτερόλεπτο ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚ Υπερφόρτωση Ηχεί κάθε 0,5 δευτερόλεπτα ΟΣ ΗΧΟΣ Αντικατάσταση Ηχεί κάθε 2 δευτερόλεπτα μπαταρίας Σφάλμα Ηχεί διαρκώς ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Πλήρης προστασία Προστασία από αποφόρτιση, υπερβολική φόρτιση, βραχυκύκλωμα και υπερφόρτωση Διαστάσεις (χιλ.), ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΒΧΠΧΥ 205X399X145 Καθαρό βάρος (κ.) 9,6 9,7 9,8 Περιβάλλον ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ λειτουργίας 0-40 C, 0-90 % σχετική υγρασία (μη υγροποιήσιμη) Στάθμη θορύβου Κάτω από 40 db Με υποστήριξη όλων των λειτουργικών Windows, καθώς και Smart RS-232 των Linux, IBM Aix, Sun Solaris, Compaq True64, UnixWare, ΣΥΝΔΕΣΙΜΟΤΗΤΑ FreeBSD, HP-UX και MAC Θύρα USB Για όλα τα λειτουργικά Windows και Mac * Οι προδιαγραφές των προϊόντων υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση.

15 Απόρριψη χρησιμοποιημένων ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών Συσκευών Εάν πάνω στο προϊόν ή στη συσκευασία του προϊόντος υπάρχει το σύμβολο αυτό, τότε δε θα πρέπει να πετάξετε το προϊόν μαζί με τα κοινά οικιακά απορρίμματα, αλλά να το παραδώσετε στο κατάλληλο σημείο περισυλλογής για την ανακύκλωση ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού. Η ανεξέλεγκτη απόρριψη τέτοιων προϊόντων ενδέχεται να έχει βλαβερές συνέπειες για το περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ανακύκλωση του προϊόντος αυτού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το δήμο σας, την υπηρεσία αποκομιδής οικιακών απορριμμάτων ή το κατάστημα από το οποίο αγοράσατε το προϊόν.

16 Δήλωση Συμμόρφωσης CE Αυτό το προϊόν (Bitmore Prime UPS U1000) συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που έχουν ορισθεί από την Οδηγία του Συμβουλίου 73/23/EEC για τον ηλεκτρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα όρια τάσης, από την Οδηγία του Συμβουλίου 89/336/EEC για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, και από την Διορθωτική Οδηγία 93/68/EEC. Για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τις οδηγίες, εφαρμόσθηκαν τα ακόλουθα standards: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 IEC :2001, IEC :2001, IEC :2001, EN55022:1998, IEC :2001, IEC :1990 Αυτό το προϊόν (Bitmore Prime UPS U1400/U2000) συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις που έχουν ορισθεί από την Οδηγία του Συμβουλίου 73/23/EEC για τον ηλεκτρικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένα όρια τάσης, από την Οδηγία του Συμβουλίου 89/336/EEC για την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα, και από την Διορθωτική Οδηγία 93/68/EEC. Για την αξιολόγηση της συμμόρφωσης με τις οδηγίες, εφαρμόσθηκαν τα ακόλουθα standards: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 EN :2006 (IEC :2001, IEC :2006, IEC :2004, IEC :2005, IEC :2006, IEC :2001, IEC :2002)

17 Εγγύηση καλής λειτουργίας Bitmore UPS Τα UPS Bitmore συνοδεύονται από Εγγύηση Καλής Λειτουργίας Δύο (2) ετών. Η Info Quest Technologies, εγγυάται ότι για το χρονικό διάστημα της εγγύησης, θα καλύπτει με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει τυχόν βλάβες που θα παρουσιάσει το προϊόν. Απαραίτητη προϋπόθεση για να ισχύσει η εγγύηση, είναι η χρήση του προϊόντος να γίνεται με βάση τον προορισμό του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του, καθώς και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους εγγύησης που συνοδεύουν το προϊόν. Έναρξη εγγύησης: Η εγγύηση ξεκινά από την ημερομηνία αγοράς του προϊόντος, που αποδεικνύεται με την προσκόμιση νόμιμης απόδειξης ή τιμολογίου. Η Εγγύηση ισχύει εφ όσον: 1. Δεν έχει παραποιηθεί ή αφαιρεθεί το αυτοκόλλητο στοιχείων πάνω από τη συσκευή. 2. Το προϊόν μεταφέρεται στα εργαστήρια της Info Quest Technologies, συνοδεύεται από τη νόμιμη απόδειξη ή τιμολόγιο αγοράς του όπου αναφέρεται καθαρά η ημερομηνία και ο τύπος του από μια σύντομη περιγραφή της βλάβης, καθώς και από άλλα στοιχεία που τυχόν ζητηθούν για την αποτελεσματική επίλυση της βλάβης. Η Εγγύηση παύει να ισχύει όταν: 1. Η βλάβη είναι αποτέλεσμα μετατροπών, κακής σύνδεσης, κακής εγκατάστασης ή κακής χρήσης. 2. Η βλάβη προκλήθηκε λόγω φυσικών φαινομένων 3. Η βλάβη προκλήθηκε από ατύχημα, υγρό ή φωτιά, κακομεταχείριση ή αμέλεια. 4. Στο προϊόν έχουν εισχωρήσει υγρά. 5. Ελαττώματα ή βλάβη της συσκευής ή των εξαρτημάτων αυτής, προκλήθηκαν από κακή αποστολή ή μεταφορά χωρίς κατάλληλη συσκευασία. 6. Υπάρχουν εμφανή σημάδια από πτώση ή παραβίαση της συσκευής, όπως γρατζουνιές, στραβές βίδες, κομμένα καλώδια, κα.

18 Η Εγγύηση δεν καλύπτει: 1. Τη φυσιολογική φθορά στα πλαστικά μέρη ή ζημιές που προκλήθηκαν από ατυχήματα, κεραυνό, νερό, φωτιά, ακατάλληλο εξαερισμό. 2. Ζημιά που προκλήθηκε στο προϊόν από τυχόν προσαρμογές ή ρυθμίσεις, που δεν αντιστοιχούν στις τεχνικές προδιαγραφές του προϊόντος. 3. Περιοδική συντήρηση και επισκευή ή αλλαγή εξαρτημάτων, ως αποτέλεσμα φυσικής φθοράς. 4. Έξοδα μετάβασης του τεχνικού για κατ οίκον επισκευή. 5. Εγκαταστάσεις μπαταριών ή εξοπλισμού που έγιναν από τρίτους, μη εξουσιοδοτημένους από την Info Quest Technologies. Όροι μεταφοράς και χρεώσεις: 1. Η μεταφορά των προϊόντων Bitmore από και προς τα εργοστάσια για επισκευή, γίνεται με ευθύνη και δαπάνη του χρήστη. 2. Για τη μεταφορά του προϊόντος πρέπει να χρησιμοποιείται η αρχική συσκευασία του προϊόντος, η οποία θα πρέπει να διατηρείται σε άριστης κατάσταση, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές κατά τη μεταφορά. Σε αντίθετη περίπτωση η Info Quest Technologies δεν ευθύνεται για τυχόν ζημιές του UPS κατά τη μεταφορά. 3. Στην περίπτωση που μετά από τεχνικό έλεγχο διαπιστωθεί ότι η βλάβη δεν καλύπτεται από την εγγύηση για τους λόγους που αναφέρονται παραπάνω, ο χρήστης επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής και τεχνικού ελέγχου. Σε περίπτωση που ο χρήστης επιθυμεί την αποκατάστασης της βλάβης, παρά το γεγονός ότι δεν καλύπτεται από την εγγύηση, τα έξοδα επισκευής βαρύνουν το χρήστη. Λοιποί Όροι: - Η Info Quest Technologies σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται προς το πελάτη ή προς τρίτους για οποιεσδήποτε ζημιές, μεταξύ των οποίων διαφυγόντα κέρδη, αποθετικές ή άλλες τυχαίες ή έμμεσες ζημιές, που προκλήθηκαν εξ αιτίας της χρήσεως ή της αδυναμίας χρήσεως του εν λόγω UPS. - Η εγγύηση ισχύει με την επιφύλαξη των παραπάνω όρων των οποίων ο πελάτης έχει λάβει γνώση και αποδέχεται. - Για κάθε διαφορά ήθελε προκύψει από το παρόν, αρμόδια είναι τα δικαστήρια των Αθηνών και εφαρμοστέο το Ελληνικό Δίκαιο.

19 Distribution and Support: Info Quest Technologies SA 25, Al. Pantou str., Kallithea, Athens, Greece Tel: , Fax: Copyright Info Quest Technologies 2013 "Intellectual property is acquired without formality and without the need for prohibition clause of the attacks. Please note however that according to Law 2121/93 (as amended and currently in force) and the International Berne Convention (which has been ratified by N.100/1975) reproduction and general reproduction of this work, stored in database, relayed in electronic or mechanical or any other form, photocopying and the recording in any way, forbidden in the original or in translation or other adaptation without written permission of the publisher" This manual may not represent the actual function of the device. All information is subject to change without prior notice. Please follow the instructions for your device. The company is not liable for any printing mistakes.

20 IMPORTANT SAFETY INSTRUCTIONS SAVE THESE INSTRUCTIONS This manual contains important instructions for model Prime UPS U1000LCD/U1400LCD/U2000LCD that should be followed during installation and maintenance of the UPS and batteries.

21 Safety CAUTION! This UPS utilizes voltages that may be hazardous. Do not attempt to disassemble the unit. The unit contains no user serviceable parts. Only factory service personnel may perform repairs. Internal battery voltage is 24Vdc. Two sealed, lead-acid, 6 cells batteries. Connection to any other type of receptacle other than a two-pole, three-wire grounding receptacle may result in s shock hazard as well as violate local electrical codes. In the event of an emergency, turn the power switch to the off position and disconnect the power cord form the AC power supply to properly disable the UPS Do not allow any liquids or any foreign object to enter the UPS. Do not place beverages or any other liquid-containing vessels on or near the unit. This unit intended for installation in a controlled environment (temperature controlled, indoor area free of conductive contaminants). Avoid installing the UPS in locations where there is standing or running water, or excessive humidity. Do not plug the UPS input into its own output. Do not attach a power strip or surge suppressor to the UPS. Do not attach non-computer-related items, such as medical equipment, life-support equipment, microwave ovens, or vacuum cleaners to UPS To reduce the risk of overheating the UPS, do not cover the UPS cooling vents and avoid exposing the unit to direct sunlight or installing the unit near heat emitting appliances such as space heaters or furnaces. Unplug the UPS prior to cleaning and do not use liquid or spray

22 detergent. Do not dispose of battery or batteries in a fire. The battery may explode. Do not open or mutilate the battery or batteries. Released electrolyte is harmful to the skin and eyes. It may be toxic. A battery can present a risk of electrical shock and high short circuit current. The following precautions should be observed when working on batteries: 1. Remove watches, rings, or other metal objects from the hand. 2. Use tools with insulated handles. 3. Wear rubber gloves and boots. 4. Do not lay tools or metal parts on the top of batteries. 5. Disconnect charging source prior to connecting or disconnecting batteries terminal. Servicing of batteries should be performed or supervised by personnel knowledgeable of batteries and the required precautions. Keep unauthorized personnel away from batteries. When replacing batteries, replace with the same number of the sealed lead-acid batteries. During the installation of this equipment it should be assured that the sum of the leakage currents of the UPS and the connected loads does not exceed 3.5mA. The mains socket outlet that supplies the UPS shall be installed near the UPS and shall be easily accessible.

23 System Description Front Panel 1. LCD Display 2. Power ON/OFF Switch Back Panel 1. AC Output 2. AC Input 3. Modem/Phone Line Surge Protection 4. Communication Port 5. Cooling Fan 6. Circuit Breaker VA 1400/2000VA

24 Installation and Operation Installing the UPS is as easy as following the steps shown. Be aware of the Power Switch must be kept in the ON position, otherwise, the UPS will be disabled and your equipment will not be protected during a power failure. 1. Inspection Remove the UPS from its packaging and inspect it for damage that may have occurred during shipping. If any damage is discovered, repack the unit and return it to the place of purchase. 2. Placement Install the UPS unit in any protected environment that provides adequate airflow around the unit, and is free from excessive dust, corrosive fumes and conductive contaminants. Do not operate your UPS in an environment where the ambient temperature or humidity is high. On the other hand, place the UPS unit away from monitor at least 20cm to avoid interference. 3. Charging This unit is shipped from the factory with its internal battery fully charged. however, some energy may be lost during shipping so the battery should be recharged before using it. Plug the unit into an appropriate power supply and allow the UPS to charge fully by leaving it plugged in for 10 hours. Caution! To maintain the battery s good operation, you must, discharge and charge the battery at least once per 6 months. 6

25 4. Computer Connection Connect one computer-related device into each of the power receptacles supplied on the back of the UPS (maximum of three devices). 5. Modem/Phoneline Connection Plug incoming internet line into the In socket at the back of the UPS. Use one more Internet line cable and plug one end of the Internet line cable to the Out socket at the back of the UPS. Plug the other end to the modem input socket as shown. 7

26 6. Turn On/Off To turn on the UPS unit, press the power switch lightly. To turn off the UPS unit, press the power switch again (When Swith ON,The LED lighting.). 7. LCD Display Specification The LED will always turns on when UPS works, including in off charging mode and fault mode. When LCD start to work, it will display all information for 3s 1) When in normal mode, it will display as below. 2) When in AVR mode, it will display as below. And the mark will 8

27 flicker every 1second. 3) When in battery mode, it will display as below. And the mark will flicker every 1second. Note: If I/P-V<40V,input voltage will display 000 4) When in off charging mode, it will display as below. Note: the output voltage always is displayed as 000 in off charging mode. 5) When in fault mode, it will display as below. FAULT character and the reason of fault only. Note: the fault code will be showed in fault mode. 9

28 6) Load level definition: Load bar Indication Load LEVEL Load LEVEL 0%~25% 25%~50% 50%~75% 75%~100% 7) Battery capacity definition: Battery bar Indication Battery LEVEL Battery bar Indication Battery voltage 11V 11V Battery voltage 11.5V 11.5V Battery voltage 12.5V Battery voltage 12.5V 8) When over load, the mark will flicker every 1second. 9) When battery low, the mark will flicker every 1second. 8. Communication with Computer To allow for unattended system shutdown for your operating system, connect the RS-232 serial cable. For the USB serial cable just simply plug into the UPS and PC and it will be auto detected. 10

29 Software Installation WinPower is brand new UPS monitoring software, which provides user-friendly interface to monitor and control your UPS. This unique software provides safely auto shutdown for multi-computer systems while power failure. Installation procedure: 1. Go to the website: 2. Choose the operation system you need and follow the instruction described on the website to download the software. 3. When downloading all required files from the internet, enter the serial No: 511C DF2A to install the software. When your computer restarts, the WinPower software will appear as a green plug icon located in the system tray, near the clock. 11

30 Trouble Shooting Use the table below to solve minor UPS installation or operation problems. If any abnormal situations occur that are not listed above,please call service people immediately. Symptom Possible Cause Remedy No LED display on the front panel. 1. Missing battery. 1. Charge battery up to 10 hours. 2. Battery defect. 2. Replace with the same type of battery. 3. When the Input cord isn t electrified and Power switch is not 3. Press the power switch again or electrify the Input cord pressed. Alarm buzzer Overload of the UPS. Verify that the load matches beeps continuously when AC supply is the UPS capability specified in the specs. normal. When power failure, back-up 1. Overload of the UPS. 1. Remove some noncritical load. time is shorten. 2. Battery voltage is too low. 2. Charge battery 10 hours or more. 3. Battery defect due to high temperature 3. Replace with the same type of battery. operation environment, or improper operation to battery. Communication lost between UPS and computer. 1. Software is not installed well. 2. Cable is not properly connected. 1. Check the setting of the software. 2. Check the USB cable is firmly connected to USB port of the computer and confirm the setting again. Mains normal but LCD display Battery mode. 1. Circuit breaker is 1. Reset the circuit breaker.. broken. 2. Power cord is loose. 2. Reconnect the power cord properly. 12

31 Specification MODEL CAPACITY VA/W 1000VA/600W 1400VA/840W 2000VA/1200W INPUT Voltage 220, 230, 240VAC Voltage Range VAC VAC OUTPUT Voltage 220, 230, 240VAC Voltage Regulation ±10% ±5% At load <50% (Battery Mode) Frequency 50Hz or 60Hz Frequency Regulation +/-1 Hz (Battery Mode) Output Waveform Modified Sinewave BATTERY Battery Type and Number* 12V/7AH x 2pcs 12V/9AH x 2pcs Back up Time (at a PC load with 40 minutes 45 minutes 45 minutes 15" monitor) Recharge Time 10 Hours to 90% 6 hours to 90% TRANSFER TIME Typical 4-6ms 4-8ms INDICATOR LCD Display The LCD will always turn on when UPS work, Including in off Models charging mode and fault mode Battery Mode Sounding every 10 seconds Low Battery Sounding every second AUDIBLE Overload Sounding every 0.5 second ALARM Battery Replace Sounding every 2 seconds Fault Continuously sounding PROTECTION Full Protection Discharge, Overcharge, Short Circuit and Overload Protection Dimension, PHYSICAL DxWxH (mm) 205X399X145 Net Weight (kgs) 9.6Kgs 9.7Kgs 9.8Kgs Operating ENVIRONMENT Environment 0-40 C, 0-90 % Relative Humidity (non-condensing) Noise Level Less than 45dB Support Windows family, Linux, IBM Aix, Sun Solaris, Smart RS-232 Compaq True64, UnixWare, FreeBSD, HP-UX, and MAC INTERFACE USB For Windows family & Mac * Product specifications are subject to change without further notice. 13

32 Disposal of old electrical and electronic equipment If you see this symbol on the product or on its packaging, you should hand the product over to the applicable collection point for the recycling of electrical and electronic equipment. Do not throw it away with household wastes. The improper disposal of these products may have negative consequences for the environment and human health. For more information about the recycling of this product, please contact your local city office, your household waste disposal service or the shop where you purchased it. 14

33 Declaration of Conformity This product (Bitmore Prime UPS U1000) is with conformity with the requirements set out in the Council Directive 73/23/EEC for electrical equipment used within certain voltage limits, the Council Directive 89/336/EEC for electromagnetic compatibility, and the Amendment Directive 93/68/EEC. For the evaluation of the compliance with the Directives, the following standards were applied: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 IEC :2001, IEC :2001, IEC :2001, EN55022:1998, IEC :2001, IEC :1990 This product (Bitmore Prime UPS U1400/U2000) is with conformity with the requirements set out in the Council Directive 73/23/EEC for electrical equipment used within certain voltage limits, the Council Directive 89/336/EEC for electromagnetic compatibility, and the Amendment Directive 93/68/EEC. For the evaluation of the compliance with the Directives, the following standards were applied: Low Voltage Directives: EMC Directives: EN :2003 EN :2006 (IEC :2001, IEC :2006, IEC :2004, IEC :2005, IEC :2006, IEC :2001, IEC :

Εγγύηση καλής λειτουργίας

Εγγύηση καλής λειτουργίας Εγγύηση καλής λειτουργίας Τα Smartphone Bitmore συνοδεύονται από Εγγύηση Καλής Λειτουργίας Δύο (2) Ετών. Please read carefully the Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τους όρους εγγύησης που συνοδεύουν το

Διαβάστε περισσότερα

PowerMust 400/600/1000 Offline UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας)

PowerMust 400/600/1000 Offline UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας) GR ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PowerMust 400/600/1000 Offline UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας) 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σηµαντικές οδηγίες για τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. PowerMust 400/600/800 USB. UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. PowerMust 400/600/800 USB. UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας) GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PowerMust 400/600/800 USB UPS (Τροφοδοτικό αδιάκοπης λειτουργίας) 1 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Το εγχειρίδιο αυτό περιλαμβάνει σημαντικές οδηγίες για τα

Διαβάστε περισσότερα

SIMPLE & TRUST. V1 Smart Brachelet ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

SIMPLE & TRUST. V1 Smart Brachelet ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ SIMPLE & TRUST V1 Smart Brachelet ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΗ ΚΑΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 Οδηγίες χρήσης Σας ευχαριστούμε για την επιλογή σας. Παρακαλούμε σημειώστε ότι για να χρησιμοποιήσετε το σύνολο των λειτουργιών

Διαβάστε περισσότερα

PowerMust Office UPS (Τροφοδοτικό αδιάλειπτης λειτουργίας)

PowerMust Office UPS (Τροφοδοτικό αδιάλειπτης λειτουργίας) GR ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PowerMust Office UPS (Τροφοδοτικό αδιάλειπτης λειτουργίας) ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ Ο ΗΓΙΕΣ Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει σηµαντικές οδηγίες για τα µοντέλα της

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 1000, Fax: 211 999 1499 www.infoquest.

Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 1000, Fax: 211 999 1499 www.infoquest. Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 1000, Fax: 211 999 1499 www.infoquest.gr Copyright Info Quest Technologies 2013 «Η πνευματική Ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

UNA90. 90W Universal Notebook Adapter Οδηγίες Χρήσης MADE IN PRC

UNA90. 90W Universal Notebook Adapter Οδηγίες Χρήσης MADE IN PRC Οδηγίες Χρήσης Χαρακτηριστικά: Προδιαγραφές: Διπλό chipset για να παρέχει σταθερή τάση με χαμηλή κατανάλωση. Προστασία από υπέρταση και από υπερθέρμανση. 12 αποσπώμενες υποδοχές Μοντέλο: Ισχύς: 90W Είσοδος:

Διαβάστε περισσότερα

GUARDIAN LCD 650VA - 2000VA

GUARDIAN LCD 650VA - 2000VA LINE-INTERACTIVE INTERACTIVE LCD DISPLAY UPS Uninterruptible Power System GUARDIAN LCD 650VA - 2000VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

8 Τρόποι με τους οποίους το 3D Printing αλλάζει ριζικά τη Βιομηχανική Παραγωγή

8 Τρόποι με τους οποίους το 3D Printing αλλάζει ριζικά τη Βιομηχανική Παραγωγή 8 Τρόποι με τους οποίους το 3D Printing αλλάζει ριζικά τη Βιομηχανική Παραγωγή Τα τελευταία χρόνια πολλοί επιστήμονες αλλά και επαγγελματίες του τομέα ΙΤ, έχουν τοποθετηθεί, συχνά με αντικρουόμενες απόψεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΗΣΗΣ /CORDED PHONE WITH CALLER ID ΜΟΝΤΕΛΟ/MODEL: TM09-448 DC48V Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες χρήσης πριν την χρήση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

F G H. Περιγραφή λυχνιών και ακουστικών προειδοποιήσεων Ένδειξη Ήχος Έξοδος Φόρτιση Περιγραφή Ενέργεια - - Όχι Ναι Το UPS είναι Ανοίξτε το UPS.

F G H. Περιγραφή λυχνιών και ακουστικών προειδοποιήσεων Ένδειξη Ήχος Έξοδος Φόρτιση Περιγραφή Ενέργεια - - Όχι Ναι Το UPS είναι Ανοίξτε το UPS. Πληροφορίες προϊόντος E A C F G H A: ιακόπτης On/Off : Με ηλεκτρικό ρεύµα: σταθερά µε πράσινο χρώµα Με µπαταρία: αναβοσβήνει µε πράσινο χρώµα C: Με ηλεκτρικό ρεύµα: δείχνει το επίπεδο φορτίου Με µπαταρία:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ. Line Interactive UPS. Accupower MC2. Μονάδα Αδιάλειπτης Τροφοδοσίας. 1nd Edition, 2006

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ. Line Interactive UPS. Accupower MC2. Μονάδα Αδιάλειπτης Τροφοδοσίας. 1nd Edition, 2006 ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΕΩΣ Line Interactive UPS Accupower MC2 1nd Edition, 2006 Μονάδα Αδιάλειπτης Τροφοδοσίας ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Το παρόν εγχειρίδιο περιέχει σηµαντικές οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade Για να ελέγξετε το λογισμικό που έχει τώρα η συσκευή κάντε κλικ Menu > Options > Device > About Device Versions. Στο πιο κάτω παράδειγμα η συσκευή έχει έκδοση λογισμικού 6.0.0.546 με πλατφόρμα 6.6.0.207.

Διαβάστε περισσότερα

LEO LCD. Uninterruptible Power Supply 650/850 VA 1000/1500/2000 VA USER MANUAL. ΕΛΛΗΝΙΚΑ: σελίδες 2-11 ENGLISH: pages 12-21

LEO LCD. Uninterruptible Power Supply 650/850 VA 1000/1500/2000 VA USER MANUAL. ΕΛΛΗΝΙΚΑ: σελίδες 2-11 ENGLISH: pages 12-21 LEO LCD Single phase in / Single phase out 650/850 VA 1000/1500/2000 VA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ USER MANUAL ΕΛΛΗΝΙΚΑ: σελίδες 2-11 ENGLISH: pages 12-21 1 ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA

INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA LINE-INTERACTIVE UPS Uninterruptible Power System INFORM GUARD COMPACT 1000VA / 1500VA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Παρακαλείσθε να διαβάσετε το εγχειρίδιο διεξοδικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

A V R. NRG-AVR Series. User s Manual. A u t o V o l t a g e R e g u l a t o r TABLE OF CONTENTS

A V R. NRG-AVR Series. User s Manual. A u t o V o l t a g e R e g u l a t o r TABLE OF CONTENTS A V R A u t o V o l t a g e R e g u l a t o r NRG-AVR Series User s Manual TABLE OF CONTENTS INTRODUCTION..1 1. IMPORTANT SAFETY INSTRUCTIONS.. 2 2. PRESENTATION....... 2 3. INSTALLATION... 3 4. OPERATION...

Διαβάστε περισσότερα

Niky 600/800. Eγχειρίδιο χρήσης

Niky 600/800. Eγχειρίδιο χρήσης Niky 600/800 Eγχειρίδιο χρήσης Niky 600/800 Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή 2 2 Όροι χρήσης 2 3 Εγκατάσταση 3 4 Σήματα και Έλεγχος 3 5 Υπερφόρτιση και Αυτόματος Τερματισμός 4 6 Χαρακτηριστικά 4-5 7 Αντικατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

UPS TURBO-X 650VA LINE INTERACTIVE. Εγχειρίδιο χρήσης

UPS TURBO-X 650VA LINE INTERACTIVE. Εγχειρίδιο χρήσης UPS TURBO-X 650VA LINE INTERACTIVE Εγχειρίδιο χρήσης 1. Σηµειώσεις σχετικά µε την ασφάλεια (Για να είστε ασφαλείς κατά τη χρήση του UPS, παρακαλούµε να σεβαστείτε τα ακόλουθα:) Παρακαλούµε φορτίστε τη

Διαβάστε περισσότερα

Capacitors - Capacitance, Charge and Potential Difference

Capacitors - Capacitance, Charge and Potential Difference Capacitors - Capacitance, Charge and Potential Difference Capacitors store electric charge. This ability to store electric charge is known as capacitance. A simple capacitor consists of 2 parallel metal

Διαβάστε περισσότερα

SPEEDO AQUABEAT. Specially Designed for Aquatic Athletes and Active People

SPEEDO AQUABEAT. Specially Designed for Aquatic Athletes and Active People SPEEDO AQUABEAT TM Specially Designed for Aquatic Athletes and Active People 1 2 Decrease Volume Increase Volume Reset EarphonesUSBJack Power Off / Rewind Power On / Fast Forward Goggle clip LED Status

Διαβάστε περισσότερα

Solar Laptop Charger with 2.5w/12000mah

Solar Laptop Charger with 2.5w/12000mah WWW..GR ΕΤΑΙΡΙΑ: ΟΙ. ΦΟΡΤΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ Solar Laptop Charger with 2.5w/12000mah Specification Battery Type: Lithium-ion polymer battery; Battery capacity: 12000mAh/3.7V 3000mAh lithium polymer

Διαβάστε περισσότερα

800VA/ 1000VA/ 1200VA/ 1500VA/ 2000VA

800VA/ 1000VA/ 1200VA/ 1500VA/ 2000VA U P S Uninterruptible Power System NRG GUARD Line Interactive ( ικτυακό) UPS 800VA/ 1000VA/ 1200VA/ 1500VA/ 2000VA ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ - 1 - Σηµαντικές Οδηγίες Ασφαλείας ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ ΦΥΛΑΞΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Xperia P TV Dock DK21

Οδηγός χρήστη. Xperia P TV Dock DK21 Οδηγός χρήστη Xperia P TV Dock DK21 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Επισκόπηση πίσω πλευράς του TV Dock...3 Οδηγός έναρξης...4 Διαχείριση LiveWare...4 Αναβάθμιση της εφαρμογής Διαχείριση LiveWare...4 Χρήση του

Διαβάστε περισσότερα

INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ

INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ INVERTER SC-IR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ Στοιχεία: ΟΘΟΝΗ LCD 1) Λειτουργία φόρτισης Όταν είναι σε χρήση, η LCD οθόνη δείχνει το τρέχον φορτίο: 2) Λειτουργία χρήσης Όταν είναι σε λειτουργία χρήσης, οι ενδείξεις στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

Quick Installation Guide

Quick Installation Guide A Installation 1 F H B E C D G 2 www.trust.com/17528/faq Quick Installation Guide C C D Freewave Wireless Audio Set 17528/ 17529 D Installation Configuration Windows XP 4 5 8 Windows 7/ Vista 6 7 9 10

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. MHL to HDMI Adapter IM750

Οδηγός χρήστη. MHL to HDMI Adapter IM750 Οδηγός χρήστη MHL to HDMI Adapter IM750 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Επισκόπηση του MHL to HDMI Adapter...3 Οδηγός έναρξης...4 Smart Connect...4 Αναβάθμιση της εφαρμογής Smart Connect...4 Χρήση του MHL to

Διαβάστε περισσότερα

MODEL: ICR-210. Διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο και διατηρήστε το για μελλοντκή χρήση

MODEL: ICR-210. Διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο και διατηρήστε το για μελλοντκή χρήση MODEL: ICR-210 Διαβάστε το παρόν εγχειρίδιο και διατηρήστε το για μελλοντκή χρήση 1. 1st Alarm Indicator Buzzer 2. 1st Alarm Indicator Music 3. Volume Increase/Alarm 1 Set 4. Volume Decrease/Alarm 2 Set

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθμιστής ηλιακής φόρτισης και αποφόρτισης. Οδηγίες χρήσεις

Ρυθμιστής ηλιακής φόρτισης και αποφόρτισης. Οδηγίες χρήσεις Ρυθμιστής ηλιακής φόρτισης και αποφόρτισης Οδηγίες χρήσεις Ο ρυθμιστής φόρτισης MPPT-30 είναι ένας αποτελεσματικός ρυθμιστής. -Έχει αποτελεσματική λειτουργία φόρτισης MPPT για να παρακολουθείτε αυτόματα

Διαβάστε περισσότερα

60 61 62 63 64 65 Ο Δ Η Γ Ι Ε Σ Σ Υ Ν Τ Η Ρ Η Σ Η Σ Τ Ω Ν Κ Ο Υ Φ Ω Μ Α Τ Ω Ν Ι Ν S T R U C T I N O N S C O N C E R N I N G Τ Η Ε C A S E M E N T S M A I N T E N A N C E Ο τακτικός καθαρισμός των βαμμένων

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων

Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων Συνοπτικές οδηγίες για το ρυθμιστή φόρτισης...3 Συντήρηση του ρυθμιστή φόρτισης...4 Τεχνικά χαρακτηριστικά...4 Οδηγίες ρύθμισης αισθητήρα νυκτός...6 Ενδείξεις σφαλμάτων...7 Οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Precision Metal Film Fixed Resistor Axial Leaded

Precision Metal Film Fixed Resistor Axial Leaded Features EIA standard colour-coding Non-Flame type available Low noise and voltage coefficient Low temperature coefficient range Wide precision range in small package Too low or too high ohmic value can

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Write your name here Surname Other names Edexcel GE entre Number andidate Number Greek dvanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Thursday 16 May 2013 Morning Time: 2 hours 45 minutes

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση και Υποστήριξη: Copyright Info Quest Technologies 2015

Διάθεση και Υποστήριξη: Copyright Info Quest Technologies 2015 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 4000, Fax: 211 999 1399 www.infoquest.gr, www.bitmore.gr Copyright Info Quest Technologies 2015 «Η

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα / Contents

Περιεχόμενα / Contents Aερόθερμo / Fan Heater PTC-906 Περιεχόμενα / Contents GR... Σελίδες 3-8 EN... Pages 9-11 2 GR Ευχαριστούμε που επιλέξατε μια συσκευή της γκάμας θερμαντικών IZZY. Σημαντικές Οδηγίες Ασφαλείας Τα Μέρη της

Διαβάστε περισσότερα

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11 Potential Dividers 46 minutes 46 marks Page 1 of 11 Q1. In the circuit shown in the figure below, the battery, of negligible internal resistance, has an emf of 30 V. The pd across the lamp is 6.0 V and

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος περιεχομένων

Κατάλογος περιεχομένων Κατάλογος περιεχομένων Οδηγίες ασφάλειας...3 Περιγραφή...4 Πως συνδέεται ο inverter στην μπαταρία...4 Τα καλώδια σύνδεσης...5 Μεταφράσεις όρων:...5 Έλεγχος πριν τη λειτουργία...7 Πριν θέσετε σε λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

CMP-EHUB25 5 ETHERNET-SWITCH MIT 8 ANSCHLÜSSEN ETHERNET 8 PORT SWITCH 8 COMMUTATEUR ETHERNET 8 PORTS 11 8 POORTEN ETHERNET SWITCH

CMP-EHUB25 5 ETHERNET-SWITCH MIT 8 ANSCHLÜSSEN ETHERNET 8 PORT SWITCH 8 COMMUTATEUR ETHERNET 8 PORTS 11 8 POORTEN ETHERNET SWITCH CMP-EHUB25 ETHERNET 8 PORT SWITCH 8 COMMUTATEUR ETHERNET 8 PORTS 5 ETHERNET-SWITCH MIT 8 ANSCHLÜSSEN 11 8 POORTEN ETHERNET SWITCH 14 COMMUTATORE ETHERNET A 8 PORTE 20 8-PORTOS ETHERNET-KAPCSOLÓ 17 CONMUTADOR

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός QR ενεργοποίησης

Κωδικός QR ενεργοποίησης Εγχειρίδιο χρήσης Το εγχειρίδιο αυτό ισχύει για τα κλιματιστικά MORRIS με λειτουργία WiFi. Παρακαλούμε να διαβάσετε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν την χρήση του κλιματιστικού και να το κρατήσετε για μελλοντική

Διαβάστε περισσότερα

SmartDock for Xperia ion Οδηγός χρήστη

SmartDock for Xperia ion Οδηγός χρήστη SmartDock for Xperia ion Οδηγός χρήστη Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Επισκόπηση του SmartDock...3 Φόρτιση του SmartDock...3 Οδηγός έναρξης...5 Διαχείριση LiveWare...5 Αναβάθμιση της εφαρμογής Διαχείριση LiveWare...5

Διαβάστε περισσότερα

2 Composition. Invertible Mappings

2 Composition. Invertible Mappings Arkansas Tech University MATH 4033: Elementary Modern Algebra Dr. Marcel B. Finan Composition. Invertible Mappings In this section we discuss two procedures for creating new mappings from old ones, namely,

Διαβάστε περισσότερα

UPS CL SERIES UPS 600CL UPS 800CL UPS 1000CL UPS 1200CL

UPS CL SERIES UPS 600CL UPS 800CL UPS 1000CL UPS 1200CL UPS CL SERIES UPS 600CL UPS 800CL UPS 1000CL UPS 1200CL Τροφοδοτικά αδιάλειπτου παροχής ενέργειας Οδηγίες Χρήσης Πριν χρησιµοποιήσετε τη συσκευή παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Ενημέρωσης Λογισμικού Bluetooth Windows 7

Εγχειρίδιο Χρήσης Ενημέρωσης Λογισμικού Bluetooth Windows 7 Εγχειρίδιο Χρήσης Ενημέρωσης Λογισμικού Bluetooth Windows 7 Ισχύει για προϊόντα από το 2012 και μετά CDE-13xBT & CDE-W235BT & CDA-137BTi Αυτό το εγχειρίδιο περιγράφει τα βήματα που απαιτούνται για την

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-832 Μην αναποδογυρίζετε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προιόντος. Η κάθε συσκευή έχει

Διαβάστε περισσότερα

1000VA, 2000VA, 3000VA,

1000VA, 2000VA, 3000VA, ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ TIGRA PLUS ΙΣΧΥΟΣ 1000VA, 2000VA, 3000VA, ON LINE UPS ΔΙΠΛΗΣ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗΣ Προσοχή! Κίνδυνος καταστροφής των μπαταριών. Η τεχνητή διακοπή της τροφοδοσίας του UPS κατά την εγκατάσταση απαγορεύεται

Διαβάστε περισσότερα

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών HOFFRICHTER GmbH Mettenheimer Strasse 12 / 14 19061 Schwerin Germany Τηλέφωνο: +49 385 39925-0 Φαξ: +49 385 39925-25 E-Mail: info@hoffrichter.de www.hoffrichter.de powerpackpoint powerpackpoint-ell-0310-01

Διαβάστε περισσότερα

Back-UPS RS 550 Εγκατάσταση και λειτουργία

Back-UPS RS 550 Εγκατάσταση και λειτουργία Back-UPS RS 550 Εγκατάσταση και λειτουργία Περιεχόµενα συσκευασίας bu001a Ασφάλεια Μην τοποθετήσετε το UPS κάτω από άµεση ηλιακή ακτινοβολία, κοντά σε εστίες θερµότητας, σε περιβάλλον µε υπερβολική υγρασία

Διαβάστε περισσότερα

QUICKTRONIC PROFESSIONAL QTP5

QUICKTRONIC PROFESSIONAL QTP5 osram.com QUICKTRONIC PROFESSIONA QTP5 ECG for T5/ 16mm, T8/ 26mm, DUUX fluorescent lamps QTP5 i.e. UMIUX T5 HO ES 01 Product Features: Up to 100.000 hours lifetime 1 amp start with optimized filament

Διαβάστε περισσότερα

Thin Film Chip Resistors

Thin Film Chip Resistors FEATURES PRECISE TOLERANCE AND TEMPERATURE COEFFICIENT EIA STANDARD CASE SIZES (0201 ~ 2512) LOW NOISE, THIN FILM (NiCr) CONSTRUCTION REFLOW SOLDERABLE (Pb FREE TERMINATION FINISH) Type Size EIA PowerRating

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Εγκατάσταση του εξοπλισμού. Ελληνική έκδοση. PU013 Sweex - Κάρτα PCI 1 παράλληλης & 2 σειριακών θυρών

Εισαγωγή. Εγκατάσταση του εξοπλισμού. Ελληνική έκδοση. PU013 Sweex - Κάρτα PCI 1 παράλληλης & 2 σειριακών θυρών PU013 Sweex - Κάρτα PCI 1 παράλληλης & 2 σειριακών θυρών Εισαγωγή Μην εκθέσετε την κάρτα PU013 σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε τη συσκευή σε άμεση ηλιακή ακτινοβολία ή κοντά σε στοιχεία θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide

Keys-To-Go. Ultra-portable keyboard for Android and Windows. Setup Guide Keys-To-Go Ultra-portable keyboard for Android and Windows Setup Guide Contents Keys-To-Go - Ultra-portable keyboard Ελληνικά..................104 2 OFF PDF ON www.logitech.com/support/keys-to-go-tablet

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U

Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U Οδηγός εγκατάστασης Smart-UPS 1200/1500 VA 100/120/230 Vac Rack τοποθέτηση 1U Σημαντικά μηνύματα ασφάλειας Διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά για να εξοικειωθείτε με τον εξοπλισμό πριν επιχειρήσετε να τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ BT-160 LIGHT Φωτιζόμενο ηχείο Bluetooth

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ BT-160 LIGHT Φωτιζόμενο ηχείο Bluetooth ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ BT-160 LIGHT Φωτιζόμενο ηχείο Bluetooth Για περισσότερες πληροφορίες: www.lenco.com www.divitec.gr 1 A. Προειδοποίηση ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ Μην τοποθετείτε αντικείμενα με φλόγα, όπως αναμμένα κεριά

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910

Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910 Οδηγός χρήσης Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910 Τεύχος 1.0 2 Πληροφορίες για τον ασύρματο φορτιστή σας Με το Ασύρματη βάση φόρτισης Nokia DT-910, μπορείτε να φορτίζετε ασύρματα το τηλέφωνό σας. Απλώς

Διαβάστε περισσότερα

OUR PRODUCT RANGE. www.rakson.gr

OUR PRODUCT RANGE. www.rakson.gr ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙ Η ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΣ ΚΟΥ ΟΥΝΙΩΝ ΚΟΥ ΟΥΝΙΑ ΜΠΟΥΤΟΝ ΚΟΥ ΟΥΝΙΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΟΙ ΚΛΙΜΑΚΟΣΤΑΣΙΟΥ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Θυροτηλεοράσεις Θυροτηλέφωνα Ενδοεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

1.1 Στάνταρ χαρακτηριστικά του ηλιακού φορτιστή :

1.1 Στάνταρ χαρακτηριστικά του ηλιακού φορτιστή : PCM6048 1.Κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο χρήσης και ακολουθήστε όλες τις οδηγίες που αναφέρονται στο εγχειρίδιο. 2.Μην υπερφορτώνετε τον ρυθμιστή. 3.Μην αποσυναρμολογήσετε τον ρυθμιστή. Διαφορετικά, η εγγύηση

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax:

Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax: ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 2 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 4000, Fax: 211 999 1399 www.infoquest.gr Copyright Info Quest Technologies 2016

Διαβάστε περισσότερα

1000 VDC 1250 VDC 125 VAC 250 VAC J K 125 VAC, 250 VAC

1000 VDC 1250 VDC 125 VAC 250 VAC J K 125 VAC, 250 VAC Metallized Polyester Film Capacitor Type: ECQE(F) Non-inductive construction using metallized Polyester film with flame retardant epoxy resin coating Features Self-healing property Excellent electrical

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Για την αποφυγή βραχυκυκλωμάτων, το προϊόν αυτό πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο σε εσωτερικό και σε ξηρό χώρο. Μην εκθέτετε τα εξαρτήματα σε βροχή ή υγρασία. Μην χρησιμοποιείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE

ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE ΕΜΜΕΣΟ ΑΣΥΡΜΑΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΣΚΟΠΙΟ VANTAGE ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΗΡΗΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Σύμβολα 2. Προειδοποιήσεις & επισημάνσεις 3. Σχετικά με το περιβάλλον 4. Περιγραφή προϊόντος

Διαβάστε περισσότερα

INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου

INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου INNOVATOR S51324 Σετ 5.1 Ηχείων Οικιακού Κινηματογράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που επιλέξατε τα ηχεία Innovator S51324 5.1. Με τα ηχεία αυτά μπορείτε να απολαύσετε ήχο 5.1 καναλιών από

Διαβάστε περισσότερα

PL 14E Powerline Ethernet Adapter

PL 14E Powerline Ethernet Adapter Ε γ χ ε ι ρ ί δ ι ο χ ρ ή σ τ η Περιεχόμενα Περιεχόμενα 1 1 Περιεχόμενα Συσκευασίας 2 2 Το PL 14E Powerline Ethernet Adapter 2 Χαρακτηριστικά Προϊόντος 3 2.1 Περιγραφή Hardware 3 2.2 Απαιτήσεις συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Περιεχομένων

Πίνακας Περιεχομένων 1 Πίνακας Περιεχομένων Οδηγίες ασφάλειας...3 Εισαγωγή...4 Σύνδεση φορτίων...4 Κατάσταση Search Mode...4 Πως συνδέεται ο inverter στην μπαταρία...4 Τα καλώδια σύνδεσης...5 Πριν θέσετε σε λειτουργία τον

Διαβάστε περισσότερα

Surface Mount Aluminum Electrolytic Capacitors

Surface Mount Aluminum Electrolytic Capacitors FEATURES CYLINDRICAL V-CHIP CONSTRUCTION LOW COST, GENERAL PURPOSE, 2000 HOURS AT 85 O C NEW EXPANDED CV RANGE (up to 6800µF) ANTI-SOLVENT (2 MINUTES) DESIGNED FOR AUTOMATIC MOUNTING AND REFLOW SOLDERING

Διαβάστε περισσότερα

PD 625 ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΝΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

PD 625 ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΝΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Puredry ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΝΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PUREDRY HELLAS 2015, PD-GR Σας ευχαριστούμε για την αγορά του καινοτόμου Puredry Μίνι Αφυγραντήρα. Σάς ευχόμαστε πολλά χρόνια υγιεινού καθαρού αέρα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER140/ER1410 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. ER140_EU.indb 1

Διαβάστε περισσότερα

DC-DC Constant Current Step-Down LED driver LDD-300L LDD-350L LDD-500L LDD-600L LDD-700L CURRENT RANGE

DC-DC Constant Current Step-Down LED driver LDD-300L LDD-350L LDD-500L LDD-600L LDD-700L CURRENT RANGE SPECIFICATION ORDER NO. LDD-00L LDD-0L LDD-00L LDD-00L LDD-700L CURRENT RANGE 00mA 0mA 00mA VOLTAGE RANGE Note. ~ VDC for LDD-00~700L/LW ; ~ 8VDC for LDD-00~700LS CURRENT ACCURACY (Typ.) ±% at VDC input

Διαβάστε περισσότερα

CHARGE BOX 0.8 USER MANUAL BATTERY-CHARGER 0,8 AMP WWW.4LOAD.DE. 4 Load GmbH. Glendale Str. 4 87700 Memmingen Germany www.4load.de

CHARGE BOX 0.8 USER MANUAL BATTERY-CHARGER 0,8 AMP WWW.4LOAD.DE. 4 Load GmbH. Glendale Str. 4 87700 Memmingen Germany www.4load.de CHARGE BOX 0.8 BATTERY-CHARGER 0,8 AMP USER MANUAL 4 Load GmbH Glendale Str. 4 87700 Memmingen Germany www.4load.de WWW.4LOAD.DE 3 2 5 1 4 8 9 7 6 10 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Για την ασφάλειά σας...

Διαβάστε περισσότερα

50 meter wireless phone line. User Manual

50 meter wireless phone line. User Manual 50 meter wireless phone line User Manual Οδηγίες Χρήσης 1 ΛΕΠΤΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ Αγαπητέ μας πελάτη, Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε που αγοράσατε την Ασύρματη Πρίζα Τηλεφώνου Wireless Phone Jack και/ή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λειτουργίας. Assembly Operating instructions. Montageanleitung. Απογυμνωτές PV-AZM...3. Stripping pliers PV-AZM...3.

Οδηγίες Λειτουργίας. Assembly Operating instructions. Montageanleitung. Απογυμνωτές PV-AZM...3. Stripping pliers PV-AZM...3. MA000 MA267 (de_en) (gr_en) Montageanleitung Οδηγίες Λειτουργίας Απογυμνωτής PV-AZM... για MC3, MC4 MA000 MA267 (de_en) (gr_en) Assembly Operating instructions Stripping pliers PV-AZM... for MC3 and MC4

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX B3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX B3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX B3 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box B3 Bluetooth. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό ηχείο/mp3 player με τεχνολογία Bluetooth,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Line Interactive UPS με υποδοχές φόρτισης για συσκευές USB: 1. Περιεχόμενα συσκευασίας

Οδηγίες Χρήσης Line Interactive UPS με υποδοχές φόρτισης για συσκευές USB: 1. Περιεχόμενα συσκευασίας Οδηγίες Χρήσης Line Interactive UPS με υποδοχές φόρτισης για συσκευές USB: 1. Περιεχόμενα συσκευασίας Θα πρέπει να υπάρχουν τα ακόλουθα εξαρτήματα μέσα στη συσκευασία: -Το UPS -Οι οδηγίες χρήσης -Το καλώδιο

Διαβάστε περισσότερα

Autodesk Industry Collections

Autodesk Industry Collections Autodesk Industry Collections Τα πάντα, παντού. Ζούμε στον κόσμο των κινητών - mobile - συσκευών, με δυνατότητα επικοινωνίας 24 ώρες το εικοσιτετράωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα και όλοι πλέον, θεωρούν δεδομένο

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY MUSIC BOX Z1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η Energy Sistem σας ευχαριστεί που αγοράσατε το Energy Music Box Z1. Ελπίζουμε να το απολαύσετε. Φορητό ηχείο με λειτουργία line-in και θύρα micro SD/SDHC

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM BT8 WIRELESS NOISE CANCELLING HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM BT8 WIRELESS NOISE CANCELLING HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM BT8 WIRELESS NOISE CANCELLING HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα BT8 ασύρματα ακουστικά της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα ακουστικά

Διαβάστε περισσότερα

Operating instructions Multiple socket with overvoltage protection device. Eγχειρίδιο οδηγιών χρήσης Πολύπριζο με διάταξη προστασίας υπέρτασης

Operating instructions Multiple socket with overvoltage protection device. Eγχειρίδιο οδηγιών χρήσης Πολύπριζο με διάταξη προστασίας υπέρτασης Operating instructions Multiple socket with overvoltage protection device Eγχειρίδιο οδηγιών χρήσης Πολύπριζο με διάταξη προστασίας υπέρτασης GB GR BAT Lindenstraße 35 72074 Tübingen Deutschland 0453234

Διαβάστε περισσότερα

Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax:

Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: , Fax: Οδηγίες Χρήσης 2 Διάθεση και Υποστήριξη: Info Quest Technologies ΑΕΒΕ Αλ. Πάντου 25, 176 71 Καλλιθέα, Αθήνα Τηλ: 211 999 4000, Fax: 211 999 1399 www.infoquest.gr Copyright Info Quest Technologies 2016

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση

Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Οδηγίες Χρήσης Επαναφορτιζόμενη κουρευτική μηχανή για επαγγελματική χρήση Αρ. μοντέλου ER141/ER1411 Πριν χρησιμοποιήσετε τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης. Ελληνικά Καθαρισμός

Διαβάστε περισσότερα

INNOVATOR S51337 ΗΧΕΙΑ HOME THEATER 5.1 SURROUND ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

INNOVATOR S51337 ΗΧΕΙΑ HOME THEATER 5.1 SURROUND ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ INNOVATOR S51337 ΗΧΕΙΑ HOME THEATER 5.1 SURROUND ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε για την επιλογή του συστήματος Home Theater Innovator S51337. Το σύστημα αυτό συνδέεται με το PC, DVD Player, CD/MP3,

Διαβάστε περισσότερα

EE512: Error Control Coding

EE512: Error Control Coding EE512: Error Control Coding Solution for Assignment on Finite Fields February 16, 2007 1. (a) Addition and Multiplication tables for GF (5) and GF (7) are shown in Tables 1 and 2. + 0 1 2 3 4 0 0 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

CP1350EAVRLCD/CP1500EAVRLCD Οδηγίες Χρήσης

CP1350EAVRLCD/CP1500EAVRLCD Οδηγίες Χρήσης GK CP1350EAVRLCD/CP1500EAVRLCD Οδηγίες Χρήσης 99 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο οδηγός χρήσης περιέχει σημαντικές οδηγίες που πρέπει να ακολουθούνται κατά την διάρκεια της εγκατάστασης και συντήρησης του

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV-1305R

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV-1305R ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ AV-1305R 1 Σημαντικές οδηγίες για την ασφαλή χρήση της συσκευής ΠΡΟΣΟΧΗ: ΜΗΝ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΤΟ ΕΠΑΝΩ ΚΑΛΥΜΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΤΕΘΕΙΤΕ ΣΕ ΥΨΗΛΗ ΤΑΣΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΑ

ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΑ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΧΗΜΙΚΑ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ ΤΟΥ ΑΤΜΟΛΕΒΗΤΑ ΣΠΟΥ ΑΣΤΗΣ : ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ENERGY SISTEM BT7 WIRELESS HEADPHONES ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ευχαριστούμε που αγοράσατε τα BT7 ασύρματα ακουστικά της Energy Sistem. Ελπίζουμε να τα απολαύσετε. Με αυτά τα ακουστικά μπορείτε να ακούτε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 24/3/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 24/3/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Όλοι οι αριθμοί που αναφέρονται σε όλα τα ερωτήματα μικρότεροι του 10000 εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στη διατύπωση του προβλήματος. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Γραφ. Κύπρου A. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Γενικά

Γραφ. Κύπρου A. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Γενικά A. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1. Γενικά Η µελέτη του Κεντρικού συστήµατος και των φωτιστικων θα ειναι σύµφωνη µε τα εξής πρότυπα: ΕΝ 60598, part 2.22 : Φωτιστικά έκτακτης ανάγκης ΕΝ 1838 : Εφαρµογές φωτισµού έκτακτης

Διαβάστε περισσότερα

Code Breaker. TEACHER s NOTES

Code Breaker. TEACHER s NOTES TEACHER s NOTES Time: 50 minutes Learning Outcomes: To relate the genetic code to the assembly of proteins To summarize factors that lead to different types of mutations To distinguish among positive,

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS CHAPTER 5 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS EXERCISE 104 Page 8 1. Find the positive root of the equation x + 3x 5 = 0, correct to 3 significant figures, using the method of bisection. Let f(x) =

Διαβάστε περισσότερα

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme. (a) Note: Award A for vertical line to right of mean, A for shading to right of their vertical line. AA N (b) evidence of recognizing symmetry

Διαβάστε περισσότερα

PA-95. Κινητό σύστημα ήχου με Bluetooth. Οδηγίες χρήσης

PA-95. Κινητό σύστημα ήχου με Bluetooth. Οδηγίες χρήσης PA-95 Κινητό σύστημα ήχου με Bluetooth Οδηγίες χρήσης 1) ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι μπαταρίες (πακέτο μπαταρίας ή εγκατεστημένες μπαταρίες) δεν πρέπει να εκτίθενται σε υπερβολική θερμότητα όπως ήλιο, φωτιά και παρόμοια.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia Wireless Charging Pillow by Fatboy DT-901

Οδηγός χρήσης Nokia Wireless Charging Pillow by Fatboy DT-901 Οδηγός χρήσης Nokia Wireless Charging Pillow by Fatboy DT-901 Τεύχος 1.0 2 Πληροφορίες για τον ασύρματο φορτιστή σας Με τον ασύρματο φορτιστή Υπόθεμα ασύρματης βάσης φόρτισης Nokia DT-901 από την Fatboy,

Διαβάστε περισσότερα

INTD0909. GSM Gateway voice / data. Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. GSM Gateway INTD0909 voice / data

INTD0909. GSM Gateway voice / data.  Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. GSM Gateway INTD0909 voice / data Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης GSM Gateway INTD0909 voice / data GSM Gateway voice / data Σελίδα 2 Γενική - Προδιαγραφές Σελίδα 3 Καλωδίωση - Σύνδεση Σελίδα 4 Quick-Start Εγκατάσταση Σελίδα 5 Ενδείξεις LED

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FOCUS ST-IIIB 1 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγγύηση παύει να ισχύει αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Energy Meters Μετρητές Ενέργειας

Energy Meters Μετρητές Ενέργειας / Τιμοκατάλογος 203 Energy Meters Μετρητές Ενέργειας Prices without V.A.T. / Τιμές χωρίς Φ.Π.A. One stop one shop! Ένας προορισμός... όλος ο εξοπλισμός! TOTALINE with extensive presence in the Greek market

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Εγκατάσταση του εξοπλισμού. Ελληνική έκδοση. LC202 Sweex - Προσαρμογέας Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps

Εισαγωγή. Εγκατάσταση του εξοπλισμού. Ελληνική έκδοση. LC202 Sweex - Προσαρμογέας Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps LC202 Sweex - Προσαρμογέας Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps Εισαγωγή Μην εκθέτετε τον Προσαρμογέα Ethernet γραμμής ρεύματος 200 Mbps της Sweex σε ακραίες θερμοκρασίες. Μην τοποθετείτε το προϊόν σε άμεση

Διαβάστε περισσότερα

Back-UPS Pro 1200//1500 230V Εγκατάσταση και Λειτουργία

Back-UPS Pro 1200//1500 230V Εγκατάσταση και Λειτουργία Back-UPS Pro 1200//1500 230V Εγκατάσταση και Λειτουργία Περιεχόμενα συσκευασίας Ασφάλεια bu001a (2) Μην τοποθετείτε το Back-UPS κάτω από άμεση ηλιακή ακτινοβολία, κοντά σε εστίες θερμότητας, σε περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *6301456813* GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30

Διαβάστε περισσότερα