Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""

Transcript

1 Οδηγός εκµάθησης Hot Potatoes 6 Ο οδηγός απευθύνεται σε όσους επιθυµούν να δηµιουργήσουν ασκήσεις χρησιµοποιώντας τα Hot Potatoes σε περιβάλλον Windows 98/ME/NT4/2000/XP. Ο αριθµός έκδοσης που χρησιµοποιήθηκε για τη συγγραφή του συγκεκριµένου οδηγού είναι Εφόσον έχετε εγκαταστήσει το πρόγραµµα, εκκινήστε την εφαρµογή. Θα πρέπει να εµφανιστεί η παρακάτω οθόνη στον υπολογιστή σας. Εικόνα 1: Αρχική οθόνη Hot Potatoes Ο παρών οδηγός αποτελεί µετάφραση του αγγλικού οδηγού εκµάθησης των Hot Potatoes. Θα τον βρείτε στο µενού Help.

2 Τι είναι τα Hot Potatoes; Τα Hot Potatoes είναι ένα σύνολο έξι συγγραφικών εργαλείων που δηµιουργήθηκαν από την οµάδα Έρευνας και Ανάπτυξης στο Κέντρο Πληροφορικής και Μέσων Ανθρωπιστικών Επιστηµών του Πανεπιστηµίου Βικτώρια (Humanities Computing and Media Centre at the University of Victoria). Τα Hot Potatoes σας δίνουν τη δυνατότητα να δηµιουργήσετε διαδραστικές ασκήσεις διαφόρων βασικών τύπων, βασισµένες στον Παγκόσµιο Ιστό. Τις ασκήσεις αποτελούν ιστοσελίδες που χρησιµοποιούν κώδικα XHTML 1.1 για την εµφάνιση και JavaScript (ECMAScript) για τη διαδραστικότητα. Αυτά τα βασικά πρότυπα W3C υποστηρίζονται από όλους τους καλούς σύγχρονους φυλλοµετρητές, συµπεριλαµβανοµένων των Internet Explorer 6+, Mozilla 1.2+, Phoenix, Safari και πολλών άλλων. Τα συγγραφικά εργαλεία µπορούν να διαχειριστούν και Unicode, οπότε µπορείτε να δηµιουργήσετε ασκήσεις σε οποιαδήποτε γλώσσα, ή σε ένα µείγµα γλωσσών. ε χρειάζεται να γνωρίζετε τα πάντα για την XHTML ή JavaScript για να χρησιµοποιήσετε τα προγράµµατα. Το µόνο που χρειάζεται είναι να εισάγετε τα δεδοµένα σας(κείµενο, ερωτήσεις, απαντήσεις, κτλ) και τα προγράµµατα θα δηµιουργήσουν τις ιστοσελίδες για σας. Έπειτα µπορείτε να τις δηµοσιεύσετε στο δικτυακό σας τόπο. Παρόλα αυτά, τα προγράµµατα έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε σχεδόν ολόκληρες οι ιστοσελίδες να µπορούν να τροποποιηθούν, οπότε αν γνωρίζετε κώδικα HTML ή JavaScript, να µπορείτε να κάνετε σχεδόν οποιαδήποτε αλλαγή επιθυµείτε στον τρόπο µε τον οποίο λειτουργούν οι ασκήσεις ή στη µορφοποίηση των ιστοσελίδων. Τώρα δείτε κάποια παραδείγµατα σχετικά µε το τι είδους ασκήσεις µπορείτε να δηµιουργήσετε χρησιµοποιώντας τα Hot Potatoes. (Σηµειώστε ότι τα αρχεία δεδοµένων για όλες αυτές τις ασκήσεις είναι διαθέσιµα από το φάκελο tutorial (π.χ. C:\Program Files\HotPotatoes6\tutorial) αν θέλετε να τα δείτε αργότερα εντός των συγγραφικών εργαλείων). Ανάµεσα στα νέα χαρακτηριστικά της πιο πρόσφατης έκδοσης ( ) είναι η δυνατότητα εξαγωγής της άσκησης σε ένα πακέτο.zip (που περιέχει τόσο τα html αρχεία µε τον κώδικα javascript όσο και τα όποια αρχεία πολυµέσων), συµβατό µε το πρότυπο SCORM. Αυτό επιτρέπει την «εισαγωγή» του πακέτου ως έχει σε όποιο LMS σύστηµα ακολουθεί το συγκεκριµένο πρότυπο ( ανάµεσά τους και το Moodle).

3 Αρχίζοντας Ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε µε τα Hot Potatoes είναι να πειραµατιστείτε µε τις ασκήσεις-παραδείγµατα. Θα σας δείξουν τους διαφορετικούς τύπους ασκήσεων που µπορείτε να φτιάξετε και ταυτόχρονα θα σας διδάξουν κάποιες από τις βασικές έννοιες. Έπειτα, µπορείτε να φτιάξετε την πρώτη σας άσκηση. Η πρόκληση των δύο λεπτών: φτιάξτε την πρώτη σας άσκηση Τώρα που έχετε δει πώς δουλεύουν όλες οι ασκήσεις, δοκιµάστε να δηµιουργήσετε µια δική σας άσκηση. Στοιχηµατίζουµε ότι µπορείτε να τη φτιάξετε µέσα σε δύο λεπτά, χρησιµοποιώντας το JMix. Αν θέλετε, εκτυπώστε αυτή τη σελίδα για να µπορείτε να τη συµβουλεύεστε όσο δουλεύετε στο JMix. Να τι πρέπει να κάνετε: Ανοίξτε το πρόγραµµα JMix, έπειτα 1. Εισάγετε έναν τίτλο 2. Εισάγετε µία πρόταση (δείτε την εικόνα παρακάτω). Σπάστε την πρόταση σε κοµµάτια, βάζοντας κάθε κοµµάτι σε ξεχωριστή γραµµή. 3. Κάντε κλικ σε ένα από τα δύο κουµπιά Web, ή επιλέξτε ηµιουργία σελίδας Web από το µενού Αρχείο. Υπάρχουν δύο µορφές εµφάνισης που µπορείτε να επιλέξετε, η τυπική και η drag & drop (σύρτε & αφήστε). Για αυτήν την άσκηση, δεν έχει σηµασία ποια θα διαλέξετε. 4. Πληκτρολογήστε ένα όνοµα για την ιστοσελίδα σας 5. Στην ερώτηση που θα ακολουθήσει επιλέξτε "όχι". (Το πρόγραµµα σάς ρωτά αν θέλετε η λέξη που γράψατε µε κεφαλαίο το πρώτο γράµµα να αρχίζει πάντα µε κεφαλαίο ακόµα κι αν δε βρίσκεται στην αρχή της πρότασης). 6. Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί επιλέξτε Προεπισκόπηση άσκησης στο πρόγραµµα πλοήγησης για να δείτε την ιστοσελίδα σας. Τρία βήµατα για να φτιάξετε µία άσκηση Παρόλο που µπορεί να βρήκατε την πρόκληση των δύο λεπτών αρκετά απλή, θα πρέπει να γνωρίζετε περισσότερα για τον τρόπο µε τον οποίο λειτουργούν τα προγράµµατα για να τα εκµεταλλευτείτε καλύτερα. Αυτό το τελευταίο µέρος του οδηγού θα σας οδηγήσει βήµα-βήµα στη διαδικασία δηµιουργίας µίας άσκησης χρησιµοποιώντας το JQuiz, ώστε να σας εισάγει σε κάποιες βασικές έννοιες που θα πρέπει να γνωρίζετε. Υπάρχουν τρία βήµατα για τη δηµιουργία µιας άσκησης: 1.Εισαγωγή δεδοµένων (ερωτήσεις, απαντήσεις, κλπ.).

4 2.Ρύθµιση της εµφάνισης(πώς θα προετοιµάσετε τις λεζάντες των κουµπιών, τις οδηγίες, και άλλες ρυθµίσεις των ιστοσελίδων σας). 3. ηµιουργία ιστοσελίδων(εξάγετε την άσκησή σας σε HTML σελίδες). Βήµα 1 ο : Εισαγωγή δεδοµένων Σε αυτό το µέρος του οδηγού, θα δηµιουργήσουµε µία άσκηση πολλαπλής επιλογής χρησιµοποιώντας το JQuiz. Το πρώτο στάδιο είναι η εισαγωγή των ερωτήσεων και απαντήσεων για την άσκησή σας. Πρώτα, ανοίξτε το πρόγραµµα JQuiz. Θα πρέπει να βλέπετε µια οθόνη όπως αυτή της Εικόνας 3. Αν η οθόνη που βλέπετε φαίνεται πιο περίπλοκη από αυτήν, πιθανώς να βρίσκεστε στην οθόνη για προχωρηµένους. Σε αυτήν την περίπτωση, κάντε κλικ στο µενού Επιλογές Επίπεδο Για αρχάριους. είτε την οθόνη που ακολουθεί και πληκτρολογήστε τα παρακάτω: 1. Στο πλαίσιο τίτλου πληκτρολογήστε έναν τίτλο 2. Στο πλαίσιο ερώτησης πληκτρολογήστε την ερώτηση 3. Βεβαιωθείτε ότι στο πτυσσόµενο µενού στα δεξιά της ερώτησης είναι επιλεγµένο το Πολλαπλών Επιλογών. Αυτό καθορίζει τον τύπο της ερώτησης που θα κάνετε. 4. Πληκτρολογήστε τις απαντήσεις στα κουτιά στα αριστερά, και την απόκριση (feedback) στα δεξιά. Σηµειώστε ότι κάθε απάντηση, σωστή ή λάθος, έχει δική της απόκριση. 5. «Τσεκάρετε» το κουτί Σωστό δίπλα από την σωστή απάντηση. Εικόνα 3: Η αρχική οθόνη του JQuiz

5 Βήµα 2 ο : Τροποποιώντας την εµφάνιση Όταν ένα πρόγραµµα Hot Potatoes δηµιουργεί ιστοσελίδες, συνδυάζει 3 πηγές: Τα δεδοµένα που εισήγατε Τις πληροφορίες παραµετροποίησης Ένα σύνολο από «πηγαία αρχεία» ή οδηγούς, που περιέχουν τη δοµή των σελίδων. Έχουµε ήδη εξετάσει την περίπτωση των δεδοµένων. Το επόµενο βήµα είναι η παραµετροποίηση. Οι πληροφορίες παραµετροποίησης είναι µία συλλογή από κοµµάτια κειµένου, που περιλαµβάνουν οδηγίες για τη δηµιουργία της άσκησης, λεζάντες κουµπιών, και συνδέσµους URL που πιθανότατα δε θα αλλάξουν πολύ από τη µια άσκηση στην άλλη. Για παράδειγµα, µερικές από τις ασκήσειςυποδείγµατα που είδατε προηγουµένως σε αυτήν την παρουσίαση περιελάµβαναν ένα κουµπί «Ελέγξτε», ώστε ο φοιτητής να ελέγξει την απάντησή του. Η λεζάντα «Ελέγξτε» το πιο πιθανό είναι να µην αλλάξει από άσκηση σε άσκηση, οπότε δε χρειάζεται να αποθηκεύεται µαζί µε τα δεδοµένα. Παρόλα αυτά, µπορεί να χρειαστεί να την αλλάξετε (αν δηµιουργείτε κουίζ σε άλλη γλώσσα, για παράδειγµα). Όταν εξετάσατε την άσκηση-υπόδειγµα πολλαπλής επιλογής, ίσως θυµάστε ότι η άσκηση είχε τίτλο, υπότιτλο και κάποιες οδηγίες στο πάνω µέρος της σελίδας. Ο τίτλος της κάθε άσκησης πιθανόν να είναι µοναδικός, οπότε αποτελεί µέρος των δεδοµένων. Παρόλα αυτά, ο υπότιτλος (π.χ. «άσκηση πολλαπλής επιλογής») και οι οδηγίες («Επιλέξτε τη σωστή απάντηση για κάθε ερώτηση») µπορεί να είναι ο ίδιος για τις περισσότερες παρόµοιες ασκήσεις, οπότε αυτές αποτελούν µέρος της παραµετροποίησης. Στο βήµα 2, θα αλλάξουµε την παραµετροποίηση. Πρώτα, κάντε κλικ στο Επιλογές ιαµόρφωση Επιλογών για να δείτε την οθόνη παραµετροποίησης. Η πρώτη καρτέλα, µε τίτλο Τίτλοι/Οδηγίες, περιέχει τον υπότιτλο της άσκησης και τις οδηγίες. Πληκτρολογήστε κάποιο κείµενο, όπως στο παράδειγµα παρακάτω, και µετά πατήστε ΟΚ.

6 Βήµα 3 ο : ηµιουργώντας µια ιστοσελίδα Το τελευταίο βήµα είναι να δηµιουργήσετε µια ιστοσελίδα από τα δεδοµένα σας. Το µόνο που έχετε να κάνετε είναι κλικ στο κουµπί: Εξαγωγή για ηµιουργία Σελίδας Web 6v, είτε από το µενού Αρχείο ηµιουργία Σελίδας Web, κι έπειτα να δώσετε στην ιστοσελίδα σας ένα όνοµα. Χρησιµοποιείστε το όνοµα αρχείου, π.χ. "test.htm".

7 Οι Πατάτες, µία-µία JQuiz (ασκήσεις βασισµένες σε ερωτήσεις) JCloze (ασκήσεις µε κενά) JMatch (ασκήσεις αντιστοίχισης) JMix (ασκήσεις «βάλτε στη σωστή σειρά») JCross (σταυρόλεξα) Ο Masher (δηµιουργώντας συνδεδεµένες ασκήσεις)

8 Εισαγωγή στο JQuiz (ασκήσεις βασισµένες σε ερωτήσεις) Το JQuiz είναι ένα εργαλείο για τη δηµιουργία ασκήσεων βασισµένων σε ερωτήσεις. Το κάθε κουίζ µπορεί να περιέχει έναν απεριόριστο αριθµό ερωτήσεων. Υπάρχουν τέσσερις βασικοί τύποι ερωτήσεων: Στις ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, ο φοιτητής επιλέγει µια απάντηση κάνοντας κλικ σε ένα κουµπί. Αν η απάντηση είναι σωστή, η λεζάντα του κουµπιού θα αλλάξει σε φατσούλα :-), και αν είναι λάθος, θα αλλάξει σε Χ (µπορείτε να αλλάξετε αυτό το κείµενο από την οθόνη παραµετροποίησης). Σε κάθε περίπτωση, ο φοιτητής θα δει την απόκριση για τη συγκεκριµένη απάντηση, που εξηγεί γιατί είναι λάθος ή σωστή (µε την προϋπόθεση ότι έχετε γράψει την απόκριση όταν φτιάχνατε την άσκηση). Αν η απάντηση είναι λάθος, ο φοιτητής µπορεί να συνεχίσει να επιλέγει απαντήσεις µέχρι να επιλεγεί η σωστή απάντηση. Το σκορ για την κάθε ερώτηση βασίζεται στον αριθµό προσπαθειών που έχουν γίνει για να επιτευχθεί η σωστή απάντηση. Μόλις επιλεγεί, το σκορ παραµένει το ίδιο, αλλά ο φοιτητής µπορεί να κάνει κλικ στα υπόλοιπα κουµπιά για να δει την απόκριση για τις άλλες απαντήσεις χωρίς να του αφαιρεθούν βαθµοί. Στις ερωτήσεις σύντοµης απάντησης, ο φοιτητής πρέπει να πληκτρολογήσει την απάντηση σε ένα πλαίσιο κειµένου στη σελίδα και να πατήσει το κουµπί Ελέγξτε για να δει αν είναι σωστή. Η σελίδα θα προσπαθήσει να ταιριάξει την απάντηση του φοιτητή µε µία λίστα από σωστές ή λάθος απαντήσεις που έχετε καθορίσει. Αν βρεθεί ταίρι, η απόκριση για αυτήν την απάντηση θα εµφανιστεί. Αν όχι, τότε η σελίδα θα προσπαθήσει να βρει το κοντινότερο ταίρι ανάµεσα στις καθορισµένες σωστές απαντήσεις, και θα επισηµάνει στο φοιτητή ποια τµήµατα της απάντησής του είναι σωστά και ποια είναι λάθος. Το σκορ για την κάθε ερώτηση βασίζεται στον αριθµό των προσπαθειών που κάνει ο φοιτητής για να πετύχει την σωστή απάντηση. Μπορείτε, επίσης, να συµπεριλάβετε ένα κουµπί Βοήθεια (Hint), που θα δίνει στο φοιτητή ένα γράµµα της απάντησης. Η χρήση του κουµπιού Βοήθεια (Hint) αφαιρεί βαθµούς από το σκορ. Μια υβριδική ερώτηση είναι ένας συνδυασµός ερώτησης πολλαπλής επιλογής και ερώτησης σύντοµης απάντησης. Σε αυτόν τον τύπο ερώτησης, ζητείται από τον φοιτητή να γράψει την απάντησή του σε ένα πλαίσιο κειµένου. Παρόλα αυτά, αν ο φοιτητής δεν απαντήσει σωστά µετά από ένα συγκεκριµένο αριθµό προσπαθειών (που µπορείτε να καθορίσετε από την οθόνη παραµετροποίησης), η ερώτηση αλλάζει σε ερώτηση πολλαπλής επιλογής για να την καταστήσει πιο εύκολη. Τέλος, η ερώτηση πολλαπλής απάντησης ζητά από το φοιτητή να επιλέξει διάφορες απαντήσεις. Ο σκοπός της άσκησης είναι να επιλέξει ο φοιτητής όλες τις σωστές απαντήσεις και να µην επιλέξει όλες τις λάθος. Αυτός ο τύπος άσκησης µπορεί να πάρει τη µορφή «Ποια από τα παρακάτω είναι ουσιαστικά;», ακολουθούµενο από µια λίστα από λέξεις. Ο φοιτητής πρέπει να επιλέξει όλα τα ουσιαστικά, αλλά να µην επιλέξει καµία απάντηση που δεν είναι ουσιαστικό, και µετά να πατήσει το κουµπί Ελέγξτε. Αν η απάντηση δεν είναι απόλυτα σωστή, ο φοιτητής θα δει ένα µήνυµα µε τον αριθµό των σωστών απαντήσεων, καθώς και µια απόκριση. Αυτή θα είναι η απόκριση από

9 την πρώτη επιλογή στη λίστα που είτε επιλέχθηκε ενώ δεν έπρεπε να έχει επιλεγεί ή δεν επιλέχθηκε όταν έπρεπε να είχε επιλεγεί. Εισαγωγή στο JCloze (ασκήσεις µε κενά) Το JCloze χρησιµοποιείται για τη δηµιουργία ασκήσεων µε κενά. Ο φοιτητής συµπληρώνει όλες τις απαντήσεις προτού ελέγξει αν είναι σωστές. Όταν έχουν εισαχθεί όλες οι απαντήσεις, ο φοιτητής πατά το κουµπί Ελέγξτε για να βαθµολογηθεί. Οι σωστές απαντήσεις θα εισαχθούν στο κείµενο. Τυχόν λάθος απαντήσεις θα παραµείνουν στα πλαίσια κειµένου, ώστε να διορθωθούν. Όταν ένας φοιτητής ελέγχει µια απάντηση που δεν είναι απόλυτα σωστή, επιβάλλεται ποινή στη βαθµολογία ώστε το σκορ να εξαρτάται από τον αριθµό ελέγχων που απαιτούνται προτού η απάντηση είναι απόλυτα σωστή. Σε µια άσκηση JCloze, µπορείτε να συµπεριλάβετε ένα κουµπί Βοήθεια (Hint) που θα δώσει στο φοιτητή ένα γράµµα της απάντησης που επεξεργάζεται (ανάλογα µε το πού βρίσκεται ο δείκτης του ποντικιού). Μπορείτε, επίσης, να συµπεριλάβετε συγκεκριµένες ενδείξεις για κάθε κενό. Τα παραπάνω θα εµφανιστούν µε τα κουµπιά Βοήθεια (Hint) ή Ένδειξη (Clue). Η δηµιουργία ενός κενού είναι πολύ εύκολη. είτε την εικόνα παρακάτω για τα βασικά βήµατα:

10 Εισαγωγή στο JΜatch (ασκήσεις αντιστοίχισης) Το JMatch χρησιµοποιείται για τη δηµιουργία ασκήσεων αντιστοίχισης. Βασικά, αυτό σηµαίνει ότι µια λίστα αντικειµένων εµφανίζεται στη µια πλευρά, και το κάθε αντικείµενο πρέπει να ταιριάξει µε ένα αντικείµενο από την άλλη πλευρά. Η εµφάνιση των ασκήσεων µπορεί να γίνει σε δύο µορφές: τυπική και σύρτε & αφήστε (drag & drop). Η τυπική µορφή χρησιµοποιεί µια πτυσσόµενη λίστα αντικειµένων στα δεξιά. Αυτή είναι η µορφή που προτείνεται όταν έχετε πάνω από εφτά ή οχτώ αντικείµενα, και τα αντικείµενα στα δεξιά αποτελούνται µόνο από κείµενο. Αν έχετε µόνο λίγα αντικείµενα, και ειδικά αν τα αντικείµενα είναι γραφικά, µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τη µορφή σύρτε & αφήστε. Μη χρησιµοποιείτε αυτή τη δεύτερη µορφή αν έχετε πάνω από οχτώ αντικείµενα, καθώς η κύλιση της σελίδας θα κάνει πιο δύσκολο το να σύρετε και να αφήσετε τα αντικείµενα. Για να δηµιουργήσετε µια άσκηση JΜatch, εισάγετε κάθε ζευγάρι αντικειµένων στην ίδια σειρά, όπως στην εικόνα παρακάτω. Όταν εξάγετε την άσκηση σε µορφή ιστοσελίδας, το πρόγραµµα θα ανακατέψει αυτόµατα τα αντικείµενα στα δεξιά.

11 Εισαγωγή στο JMix (ασκήσεις σύνθεσης πρότασης ή λέξης) Το JMix χρησιµοποιείται για τη δηµιουργία ασκήσεων τοποθέτησης στη σωστή σειρά. Μπορείτε να ανακατέψετε τις λέξεις µιας πρότασης ή τα γράµµατα µιας λέξης. Όπως το JMatch, το JMix εξάγεται σε δύο µορφές εµφάνισης: τυπική και σύρτε & αφήστε. Εισαγωγή στο JCross (σταυρόλεξα) Το JCross χρησιµοποιείται για τη δηµιουργία ασκήσεων µε σταυρόλεξα. Υπάρχουν δύο βήµατα για να φτιάξετε µια άσκηση: πρώτα εισάγετε τα γράµµατα στο πλέγµα, και µετά προσθέτετε τις ενδείξεις. Για να προσθέσετε γράµµατα στο πλέγµα, κάντε κλικ σε ένα τετράγωνο και πληκτρολογήστε ένα γράµµα. οκιµάστε το παράδειγµα στην εικόνα παρακάτω για να ξεκινήσετε. Αφού δηµιουργήσετε το πλέγµα, κάντε κλικ στο Add Clues. Έπειτα, για να προσθέσετε τις ενδείξεις, κάντε κλικ σε µια λέξη, εισάγετε την ένδειξη και πατήστε το κουµπί ΟΚ.

12 Ο Masher (δηµιουργώντας συνδεδεµένες ασκήσεις) Ο Masher είναι µια διαφορετική εφαρµογή από τις άλλες στο πακέτο των Hot Potatoes. Σκοπός του είναι να σας βοηθήσει να δηµιουργήσετε µεγαλύτερες ενότητες υλικού, συνδεδεµένες µεταξύ τους. Ο Masher απαιτεί ξεχωριστό κλειδί εγγραφής που µπορείτε να το πάρετε µόνο αν αγοράσετε εµπορική άδεια για τα Hot Potatoes. Χωρίς το κλειδί, µπορείτε να δηµιουργήσετε µικρές µόνο ενότητες ασκήσεων. Ο Masher χρησιµοποιείται, επίσης, για το «ανέβασµα» αρχείων που δεν αποτελούν ασκήσεις Hot Potatoes στον εξυπηρετητή Ο Masher έχει δικό του οδηγό (κάντε κλικ στο Help/Tutorial στο πρόγραµµα Masher) και ένα λεπτοµερές αρχείο βοήθειας µε πλήρεις οδηγίες. Για να δείτε το αρχείο Help, εκκινήστε το πρόγραµµα Masher και πατήστε το πλήκτρο F1.

13 Ο εξυπηρετητής hotpotatoes.net Κάθε φορά που δηµιουργείτε µια άσκηση Hot Potatoes, θα δείτε την ακόλουθη οθόνη: Γενικά, θα θέλετε να δείτε την άσκηση στο φυλλοµετρητή σας για να ελέγξετε αν δουλεύει όπως πρέπει. Παρόλα αυτά, η δεύτερη επιλογή σάς επιτρέπει να κάνετε χρήση της υπηρεσίας φιλοξενίας Πρόκειται για έναν εξυπηρετητή δικτύου που µπορεί να φιλοξενήσει τις ασκήσεις σας και να σας επιτρέψει να τις προστατέψετε µε κωδικό. Οι φοιτητές µπορούν να συνδεθούν µε τον εξυπηρετητή και να κάνουν τις ασκήσεις, ενώ εσείς µπορείτε να δείτε τα αποτελέσµατά τους αργότερα. Αυτή η υπηρεσία δεν παρέχεται δωρεάν, αλλά είναι αρκετά φτηνή, και µπορείτε να τη δοκιµάσετε δηµιουργώντας ένα δοκιµαστικό λογαριασµό και «ανεβάζοντας µερικές ασκήσεις». Για να δηµιουργήσετε δοκιµαστικό λογαριασµό, κάντε κλικ στο "Upload the file to the hotpotatoes.net Website", έπειτα "τσεκάρετε" την επιλογή "Create a demo account for me on hotpotatoes.net". Πληκτρολογήστε ένα όνοµα χρήστη που θα θέλατε να χρησιµοποιείτε και πατήστε ΟΚ. Θα σας δοθεί ένας κωδικός για να έχετε πρόσβαση στο δοκιµαστικό λογαριασµό σας. Σηµειώστε τον κωδικό και ακολουθήστε τις οδηγίες της οθόνης.

14 Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά µε την υπηρεσία hotpotatoes.net, δείτε FAQ Frequently Asked Questions 1. Ερώτηση: Από πού µπορώ να κατεβάσω το Hot potatoes; Απάντηση : Επισκεφτείτε τη σελίδα και πηγαίνετε στα downloads για να βρείτε το κατάλληλο αρχείο. Αποθηκεύστε το αρχείο zip στο σκληρό σας δίσκο και προχωρήστε µε την εγκατάσταση του προγράµµατος. 2. Πώς µπορώ να ενηµερώσω την έκδοση του Hot Potatoes που έχω εγκατεστηµένη στον υπολογιστή µου; Απάντηση : Όταν ανοίγετε την εφαρµογή Hot Potatoes, πηγαίνετε στο µενού Options και επιλέξτε Update Hot Potatoes για να δείτε εάν χρησιµοποιείτε την τελευταία έκδοση του προγράµµατος. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να "κατεβάσετε" τη νέα έκδοση. 3. Πώς µπορώ να έχω την πλήρη έκδοση του Hot Potatoes; Απάντηση : Από το µενού Help µιας πατάτας θα πρέπει να επιλέξετε Register και µετά να πατήσετε στο Get a key. Θα σάς ζητηθεί να συµπληρώσετε µια φόρµα µε το όνοµα, το επίθετο, την ηλεκτρονική διεύθυνση και τη χώρα όπου ζείτε. Αφού υποβάλλετε τη φόρµα θα αποσταλεί µέσω ηλεκτρονικού ταχυδροµείου ο λογαριασµός χρήστη και ο κωδικός σας τον οποίο θα πρέπει να συµπληρώσετε στα πεδία της επιλογής Register.

HOT POTATOES. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 2 Εγκατάσταση λογισμικού 2

HOT POTATOES. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 2 Εγκατάσταση λογισμικού 2 HOT POTATOES ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 2 Εγκατάσταση λογισμικού 2 Παραδείγματα εφαρμογών στα Λατινικά θα ενεργοποιήσeτε τις επιλογές για να δείτε δείγματα εργασιών σε μορφή Web JMix 5 JMatch JCloze JQuiz JCross

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ KAI ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ HOT POTATOES

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ KAI ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ HOT POTATOES Ο οδηγός για το πρόγραμμα Hot Potatoes έχει παρθεί από την ιστοσελίδα http://users.thess.sch.gr/salnk/didaskalia/hotpotatoes.htm. Τα παραδείγματα με τη χρήση του προγράμματος έχουν αναπτυχθεί από το Σύμβουλο

Διαβάστε περισσότερα

Hotpotatoes. Ελεύθερο για χρήση (freeware)

Hotpotatoes. Ελεύθερο για χρήση (freeware) Hotpotatoes Ελεύθερο για χρήση (freeware) http://hotpot.uvic.ca/ p 2 Συμπλήρωση κενών Αντιστοίχιση Σύντομης απάντησης, σωστό-λάθος, πολλών επιλογών Σταυρόλεξο Μπερδεμένη πρόταση ή παράγραφος 3 Hot Potatoes

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ HOT POTATOES

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ HOT POTATOES ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ HOT POTATOES Τι είναι το Hot Potatoes; Η σουίτα του Hot Potatoes είναι ένα σύνολο έξι εργαλείων δημιουργίας που αναπτύχθηκε από την ομάδα έρευνας και ανάπτυξης στο πανεπιστήμιο της Βικτώρια

Διαβάστε περισσότερα

Hot Potatoes. Καυτές Πατάτες;

Hot Potatoes. Καυτές Πατάτες; Hot Potatoes Καυτές Πατάτες; Άγγελος Γιαννούλας, 2012 Εγκατάσταση του λογισμικού Hot Potatoes (http://hotpot.uvic.ca/) University of Victoria (http://www.uvic.ca/) Επιλογή γλώσσας Ρυθμίσεις γλώσσας Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ HOT POTATOES

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ HOT POTATOES Ο οδηγός για το πρόγραμμα Hot Potatoes έχει παρθεί από την ιστοσελίδα http://users.thess.sch.gr/salnk/didaskalia/hotpotatoes.htm. Τα παραδείγματα με τη χρήση του προγράμματος έχουν αναπτυχθεί από το Σύμβουλο

Διαβάστε περισσότερα

Κατασκευή web ασκήσεων με το Hot Potatoes. Hot Potatoes 6

Κατασκευή web ασκήσεων με το Hot Potatoes. Hot Potatoes 6 Hot Potatoes 6 Με το πρόγραμμα Hot Potatoes μπορούμε να φτιάξουμε ασκήσεις κλειστού τύπου, τις οποίες στη συνέχεια μπορούμε να δημοσιεύσουμε στο web. Τα είδη των ασκήσεων που μπορούμε να φτιάξουμε είναι:

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ

ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΕΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το λογισμικό Hot Potatoes μας επιτρέπει να δημιουργούμε ασκήσεις που μπορούν να επεξεργαστούν από οποιοδήποτε υπολογιστή που είναι συνδεδεμένος

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive

Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Οδηγίες για τη Χρήση του Google Drive Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2013 Περιεχόμενα Δημιουργία λογαριασμού στο Google Drive. 3 Διαχείριση του GoogleDrive..

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΙΤΑ HOT POTATOES

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΙΤΑ HOT POTATOES ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΑΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΡΟΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΤΗ ΣΟΥΙΤΑ HOT POTATOES ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Κ. ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ Ν. ΤΕΡΨΙΑΔΗΣ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

1.Puzzle. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΛΩΣΤΡΑΚΗ Σελίδα 1

1.Puzzle. ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΛΩΣΤΡΑΚΗ Σελίδα 1 1.Puzzle Μόλις ανοίξω το πρόγραμμα επιλέγω την εντολή Browse. Στη συνέχεια αναζητώ την εικόνα που έχω αποθηκεύσει σε ένα φάκελο (στην επιφάνεια εργασίας ή στα έγγραφά μου ή στο σκληρό μου δίσκο). Αφού

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003

Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003 Οδηγίες κατασκευής Ιστοσελίδων µε το πρόγραµµα FRONTPAGE 2003 Μάθετε σε 10 βήµατα να φτιάχνετε τις δικές σας ιστοσελίδες Βήµα 1ο ΕΕππιιµµέέλλεειιαα:: ΣΣάάββββααςς ΟΟββααδδίίααςς Σε αυτό το βήµα θα χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήματος για την Υποστήριξη του Έργου Διαχείρισης των Δημοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 1: Καταχώρηση Ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή.

Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Οδηγίες Εγκατάστασης της εφαρμογής Readium και Readium για μαθητές με αμβλυωπία για την ανάγνωση βιβλίων epub σε Υπολογιστή. Βήμα 1 ο : Εγκατάσταση εφαρμογής ανάγνωσης Readium και Readium για μαθητές με

Διαβάστε περισσότερα

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης

Άκουσµα. ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου. Εγχειρίδιο χρήσης Άκουσµα ιαδικτυακό λογισµικό για την εξάσκηση στη δεξιότητα της κατανόησης προφορικού λόγου Εγχειρίδιο χρήσης Περιεχόµενα 1 Το λογισµικό «Άκουσµα»... 3 2 Πλοήγηση στο λογισµικό... 3 2.1 Επιλογή χρήστη...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Google Drive Google Docs

Google Drive Google Docs Google Drive Google Docs Το Google Drive είναι ένα cloud αποθήκευσης και ένα πρόγραμμα διαχείρισης αρχείων που παρέχεται από τη Google. Προηγουμένως η Google είχε διάφορες υπηρεσίες που συνδέονταν μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση

e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση e-κπαίδευση Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλε-κπαίδευσης Οδηγίες χρήσης για τους σπουδαστές του ΤΕΙ Αθήνας και τους επισκέπτες της δικτυακής πύλης e-κπαίδευση - 0 - Πίνακας Περιεχοµένων 1 Εισαγωγή.. 2 1.1 Σχολές/Τµήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι:

Βήμα 1ο. Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: Βήμα 1ο Συνδεθείτε στο σύστημα διαχείρισης του Joomla ιστοχώρου σας. Η διεύθυνση θα είναι: http://www.onoma_site.gr/administrator και δώστε το όνομα χρήστη και τον κωδικό σας για τη διαχείριση. Βήμα 2ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Ο Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του Microsoft PowerPoint 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server

Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server Γεώργιος Χρ. Μακρής Εγκατάσταση Joomla 1. Στο Π.Σ.Δ. (www.sch.gr) 2. Τοπικά 3. Σε δωρεάν Server 2012 Γ ε ώ ρ γ ι ο ς Χ ρ. Μ α κ ρ ή ς ( h t t p : / / u s e r s. s c h. g r / g m a k r i s ) Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Σενάριο Χρήσης Moodle

Σενάριο Χρήσης Moodle Σενάριο Χρήσης Moodle Άσκηση 1 Μπείτε στη σελίδα http://pileas.com/m και συνδεθείτε με έναν από τους διαθέσιμους χρήστες σύμφωνα με τους κωδικούς που σας έχουν δοθεί. Αφού εισάγουμε το url του Moodle (π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com /

ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / ΔΗ Μ Ι Ο ΥΡ Γ Ι Α W I K I με τ η χρήση τ η ς υπ ηρεσίας h t t p : /www.wik id ot.com / 1. Τι είναι το wikidot Το wikidot είναι ένας δικτυακός τόπος στον οποίο κάθε χρήστης έχει το δικαίωμα να δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων

Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Άσκηση 5 Firefox Αποθήκευση αρχείων Παρουσίαση Γραμμών Εργαλείων Ανοίγουμε τον περιηγητή ιστού Firefox. Αποθήκευση εικόνων Ανοίγουμε την σελίδα www.google.gr Στην πάνω αριστερά γωνία κάνουμε αριστερό κλικ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ. Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx. Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor P 2 I S A 0 1 8 PISA 2018 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛOΓΙΟ ΣΧΟΛΕIΟΥ: ΕΓΧΕΙΡIΔΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉ/ΝΤΡΙΑΣ Doc.: CY7_CBA_ScQPrincipalManual.docx Δημιουργήθηκε από: ETS, Core Α Contractor Προσαρμογή: Εθνικό Κέντρο PISA 2018 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Λογισμικό Ι

Εκπαιδευτικό Λογισμικό Ι Εκπαιδευτικό Λογισμικό Ι Διάλεξη 7 ΚΟΝΤΟΥΠΑΝΑΓΙΩΤΑ Εργαλεία κατασκευής Εννοιολογικού χάρτη, Δημιουργία Ασκήσεων (Hotpotatoes) Εννοιολογικοί χάρτες Με τη χρήση τους οι μαθητές: Αποσαφηνίζουν την σκέψη τους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας με τη χρήση του προγράμματος Microsoft Office SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα

GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα GreekLUG Ελεύθερο Λογισμικό & Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα Μάθημα 6ο Σουίτα Γραφείου LibreOffice 2 Ύλη Μαθημάτων V Μαθ. 5/6 : Σουίτα Γραφείου LibreOffice LibreOffice Γενικά, Κειμενογράφος - LibreOffice Writer,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ MOODLE Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Moodle σε βήματα είναι η ακόλουθη:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ 19-20 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ JMATCH ΤΗΣ ΣΟΥΙΤΑΣ HOT POTATOES ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

«Δημιουργία ιστοχώρου για την κατασκευή και διαχείριση ερωτηματολογίου»

«Δημιουργία ιστοχώρου για την κατασκευή και διαχείριση ερωτηματολογίου» Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ «Δημιουργία ιστοχώρου για την κατασκευή και διαχείριση ερωτηματολογίου» Νικολαϊδου Βασιλική ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2007 ΕΠΟΠΤΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MySQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MySQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail &

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Ηνωµένες Πολιτείες. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Δίκτυο Διακοπής Καπνίσματος

Δίκτυο Διακοπής Καπνίσματος Οδηγίες χρήσης Δίκτυο Διακοπής Καπνίσματος Εργαστήριο Ιατρικής Πληροφορικης Ιατρική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 2009 Οδηγίες Χρήσης Δίκτυο Δικοπής Καπνίσματος Περιεχόμενα Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Λειτουργίες του Word

Βασικές Λειτουργίες του Word Βασικές Λειτουργίες του Word 2 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Πληκτρολόγηση κειμένου Αποθήκευση, κλείσιμο, άνοιγμα εγγράφου Μη αυτόματη αλλαγή γραμμών/σελίδων Περιήγηση σε ένα έγγραφο Δημιουργία νέου εγγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ "ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ" (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ "ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ" (TEMPLATE) ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MICROSOFT OFFICE SHAREPOINT DESIGNER 2007 Ο σχεδιασμός ιστοσελίδας με τη χρήση του προγράμματος Microsoft Office SharePoint

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου

Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Οδηγίες για τη Χρήση του Εκπαιδευτικού Κοινωνικού δικτύου Χαρπαντίδου Ζαχαρούλα Επιμορφώτρια Β επιπέδου ΠΕ 19-20 Υπεύθυνη ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Δράμας 2014 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά στοιχεία για το Edmodo.. 3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία blog στο wordpress.com

Δημιουργία blog στο wordpress.com Δημιουργία blog στο wordpress.com 1. Πηγαίνετε στη διεύθυνση https://el.wordpress.com/ 2. Πατήστε στο "Φτιάξε το δικό σου site" 3. Εισάγετε ποια θέλετε να είναι η διεύθυνση του site σας. Π.χ. «Όνομα 1ου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ CLAROLINE Κατάλογος περιεχομένων Εγγραφή μαθητή στο Claroline...2 Εγγραφή σε μάθημα...3 Τα μαθήματά μου...4 Αλλαγή του προφίλ μου (Manage my account)...4

Διαβάστε περισσότερα

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0

SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Version 2.0 SITEBUILDER ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ & ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΤΟΠΩΝ (WEBSITE) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Version 2.0 Περιεχόμενα 1. Οδηγίες πρόσβασης... 3 2. Οδηγίες Σχεδιασμού Website... 4 2.1. Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως:

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: 1. Υπηρεσία ClassWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: εµφάνιση στατιστικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή

Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή Εγχειρίδιο Χρήστη - Μαθητή 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρύθμισης για σύνδεση των μετατροπέων Fronius στο online portal Fronius Solar.web (με χρήση Η/Υ)

Οδηγίες ρύθμισης για σύνδεση των μετατροπέων Fronius στο online portal Fronius Solar.web (με χρήση Η/Υ) Οδηγίες ρύθμισης για σύνδεση των μετατροπέων Fronius στο online portal Fronius Solar.web (με χρήση Η/Υ) 1. Πριν Ξεκινήσετε Δημιουργήστε λογαριασμό στο online portal Fronius Solar.web Σε περίπτωση που δεν

Διαβάστε περισσότερα

BowTie Pro. Το σύγχρονο, γρήγορο και εύκολο στη χρήση εργαλείο ανάλυσης κινδύνου. Η μέθοδολογία Bowtie

BowTie Pro. Το σύγχρονο, γρήγορο και εύκολο στη χρήση εργαλείο ανάλυσης κινδύνου. Η μέθοδολογία Bowtie Το σύγχρονο, γρήγορο και εύκολο στη χρήση εργαλείο ανάλυσης κινδύνου Η μέθοδολογία 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2 Οδηγός Γρήγορης Εκκίνησης... 4 3 Βήμα 1 Το άνοιγμα και η δημιουργία αρχείων... 6 3.1 ημιουργία... 6

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ

Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Εγχειρίδιο χρήσης συστήματος ηλεκτρονικής αλληλογραφίας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μπριτζ Ελληνική Ομοσπονδία Μπριτζ Σελίδα 1 / 8 Πίνακας περιεχομένων 1. Γενικά...3 2. Ρυθμίσεις για προχωρημένους...3 α.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 1 Α. ΛΗΨΗ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (EXPORT) ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ 3 1. ΜΕ ΧΡΗΣΗ INTERNET EXPLORER 3 2. ΜΕ ΧΡΗΣΗ MOZILLA FIREFOX 10 Β. ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΨΗΦΙΑΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2. Κάντε κλικ στο παράθυρο όψης Top για να το ενεργοποιήσετε, ώστε να σχεδιάσετε το πάτωµα του δωµατίου.

2. Κάντε κλικ στο παράθυρο όψης Top για να το ενεργοποιήσετε, ώστε να σχεδιάσετε το πάτωµα του δωµατίου. Άσκηση 7 Σύνθετα Αντικείµενα Στόχος της άσκησης Στόχος της παρούσας άσκησης είναι η εξοικείωση µε τη δηµιουργία σύνθετων αντικειµένων που δηµιουργούνται από τον συνδυασµό δύο ή περισσότερων τρισδιάστατων

Διαβάστε περισσότερα

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά

Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά Αυτές είναι μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε με κοινές εργασίες. Γρήγορα αποτελέσματα σειρά 2 Microsoft Dynamics CRM 2013 & Microsoft Dynamics CRM Online Φθινόπωρο 13 Πρώτα, θα χρειαστεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/

Μπορείτε τα δείτε βιντεάκι με τη διαδικασία εδώ: http://www.greektuts.net/greek-in-joomla/ 1) Εμφάνιση ιστοσελίδας Ανοίγουμε το πρόγραμμα πλοήγησης (Firefox, Chrome, Internet Explorer κτλ) και στη γραμμή διευθύνσεων πληκτρολογούμε τη διεύθυνση http://localhost ή http://127.0.0.1. Αν δεν βλέπουμε

Διαβάστε περισσότερα

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows

1. Βασικές Λειτουργίες των Windows 1. Βασικές Λειτουργίες των Windows Α - Εκκίνηση του Υπολογιστή και των Windows XP Για να εκκινήσουμε τον υπολογιστή μας πατάμε το κουμπί ανοίγματος της μονάδας συστήματος και το αντίστοιχο κουμπί της οθόνης.

Διαβάστε περισσότερα

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο)

Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) Movie Maker (Δημιουργία βίντεο) - Με πόσους τρόπους μπορούμε να διηγηθούμε μια ιστορία; - Μπορούμε να την πούμε ο ένας στον άλλο. - Μπορούμε να την γράψουμε. - Μπορούμε να τη ζωγραφίσουμε κομμάτι-κομμάτι.

Διαβάστε περισσότερα

1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

1 Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών ΕΙΣΑΓΩΓΗ Βιβλιοθήκη Ιατρικών Εικόνων & Αξιοσηµείωτων Περιστατικών ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Κέντρο Λειτουργίας και ιαχείρισης ικτύου Η Βιβλιοθήκη δηµιουργήθηκε από την οµάδα Συνεργατών του Κέντρου Λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ALTEC SOFTWARE Περιεχόµενα Σύνδεση στον προσωπικό χώρο...2 Το κεντρικό παράθυρο...3 ιαδροµή φακέλου...3 ιαχείριση αρχείων και φακέλων...4 Αποστολή

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων

Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων sevdesk Walkthrough Πίνακας Διαχείρισης Επαφές Παραγγελίες - Προσφορές Τιμολόγια Αποδείξεις Πληρωμές Παραστατικά Αναφορές Εργασίες Καταγραφή εμπορευμάτων Πίνακας Διαχείρισης Αφού δημιουργήσετε έναν λογαριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Net PYLON Platform

Epsilon Net PYLON Platform Epsilon Net PYLON Platform Οδηγίες Εγκατάστασης Top 1 / 31 Περιεχόμενα 1 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ... 3 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 5 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DEMO... 7 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΒΑΣΗΣ... 8 4.1 Φόρτωση πρότυπης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ.

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ(ΜΑΝUΑL) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ-ΧΡΗΣΤΗ. Οδηγός Διαχειριστή Το m-learning Toolkit είναι μια ολοκληρωμένη πλατφόρμα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης που έχει σχεδιαστεί για να υπάρχει η δυνατότητα της πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής

7.Α.1 Παρουσιάσεις. 7.Α.2 Περιγραφή περιεχομένων της εφαρμογής Μάθημα 7ο Πολυμέσα 7.Α.1 Παρουσιάσεις Οι παρουσιάσεις είναι μια εφαρμογή που χρησιμεύει στην παρουσίαση των εργασιών μας. Αποτελούν μια συνοπτική μορφή των εργασιών μας. Μέσω δημιουργίας διαφανειών, μορφοποιήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning

Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εγχειρίδιο εγκατάστασης και χρήσης περιοδικών etwinning Εισαγωγή Η εφαρμογή των περιοδικών etwinning δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς που έχουν λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP Βήμα 1 ο : Δημιουργία Λογαριασμού DynDNS ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟ IP 1. Μεταβείτε στην σελίδα https://www.dyndns.com 2. Κάντε κλικ στο Create Account 3. Συμπληρώστε την φόρμα με τα απαραίτητα στοιχεία 4.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ

ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ ΦΤΙΑΞΕ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΔΩΡΕΑΝ Φτιάξε το Site σου σε 5 βήματα!!! Φτιάξτε τώρα μια σύγχρονη ιστοσελίδα με δυνατότητα να την ανανεώνετε μόνοι σας...με τον πιο γρήγορο και εύκολο τρόπο!!!

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης

Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Ενηµερώσεις λογισµικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι κατοχυρωµένο εµπορικό σήµα της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή

Εγχειρίδιο Φοιτητών. 1. Εισαγωγή Εγχειρίδιο Φοιτητών 1. Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρµα «e-class», αποτελεί ένα ολοκληρωµένο σύστηµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι παροχή υποδοµών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP

Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Κοινή χρήση πόρων με τα Windows XP Α. Κοινή χρήση αρχείων και φακέλων Θα μάθετε: Να θέτετε σε κοινή χρήση ένα αρχείο ή ένα φάκελο του υπολογιστή με τα Windows XP. Να θέτετε σε κοινή χρήση στο δίκτυο μουσική,

Διαβάστε περισσότερα

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης

Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά Οδηγίες χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονοµασία Windows είναι σήµα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο

Διαβάστε περισσότερα

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete.

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete. H υπηρεσία VPN προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες της ΑΣΠΑΙΤΕ που συνδέονται στο Internet από άλλους φορείς (πχ ISP, άλλα ιδρύματα, κτλ) να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο και στις υπηρεσίες της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης

Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Ενημερώσεις λογισμικού Οδηγός χρήσης Copyright 2009 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Η ονομασία Windows είναι σήμα κατατεθέν της Microsoft Corporation στις Η.Π.Α. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο

Σχεδιάζοντας Εφαρμογές για το Διαδίκτυο FrontPage 2003 Πρακτικός Οδηγός Χρήσης Το FrontPage είναι ένα πρόγραμμα δημιουργίας ιστοσελίδων και δικτυακών τόπων που επιτρέπει το σχεδιασμό ιστοσελίδων μέσα από γραφικό περιβάλλον αλλά και την ταυτόχρονη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα

Κεφαλίδες και υποσέλιδα Κεφαλίδες και υποσέλιδα Διασκεδάστε με τις επιλογές κεφαλίδων και υποσέλιδων δοκιμάζοντας τις ασκήσεις που ακολουθούν. Άσκηση 1: Εισαγωγή υποσέλιδων σε διαφάνειες Η παρουσίαση αποτελείται από πέντε διαφάνειες.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ OTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία OTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.otetvgo.gr. Για τη χρήση της υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/

Οδηγός Χρήστη. Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης. http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Οδηγός Χρήστη Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Περιβάλλον Μάθησης http://elearning.kekdiastasi.edu.gr/ Περιεχόµενα 1. ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ 3 2. ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΑΣ 6 3. ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 9 4. ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Ιδρυματικό Αποθετήριο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Οδηγίες κατάθεσης εργασίας στο σύστημα διαχείρισης αποθετηρίου DSpace 2 Κατάθεση εργασίας στο σύστημαdspace 1. Είσοδος στο σύστημα 1. Ανοίγουμε ένα γνωστό φυλλομετρητή

Διαβάστε περισσότερα

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Στο παρακάτω παράδειγμα θα χρησιμοποιήσουμε το τυχαίο Email Account: test@uowm.gr με κωδικό πρόσβασης (Password) το: test123 1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Α. Μέσω Web Mail Μπορείτε από οποιονδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ COSMOTE TV GO ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (PC/LAPTOP) Για την πρόσβαση στην υπηρεσία COSMOTE TV GO για υπολογιστή, αρχικά ανοίξτε την ιστοσελίδα της υπηρεσίας www.cosmotetvgo.gr. Για τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές

Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Οδηγίες Ενεργοποίησης Λογαριασμού URegister για Φοιτητές Με την ενεργοποίηση του λογαριασμού URegister ο φοιτητής θα αποκτήσει το Όνομα Χρήστη (Username) που του έχει αποδοθεί από την Γραμματεία, και θα

Διαβάστε περισσότερα

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας

1. Τρόποι πρόσβασης στο Email σας Email Account: student: Αντικαθίσταται µε το username κάθε φοιτητή. department: Ανάλογα µε το τµήµα στο οποίο ανήκει κάθε φοιτητής αντικαθιστά την παραπάνω λέξη µε την αντίστοιχη του τµήµατός του. Π.χ.

Διαβάστε περισσότερα

Το teachers Web είναι µία ΝΕΑ Υπηρεσία που υποστηρίζεται από την Οµάδα Υποστήριξης του Πληροφοριακού Συστήµατος Γραµµατειών. Η υπηρεσία Teachers Web, προσφέρει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Advanced Template Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Advanced template Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS ΔΙΑΔΙΚΑΣΙA ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ BLACKBOARD VISTA ΣΕ OPEN ECLASS Η διαδικασία μεταφοράς του υλικού ενός μαθήματος από την πλατφόρμα Blackboard Vista στην πλατφόρμα Open eclass σε βήματα είναι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ E-AGIOGRAFIA Καλωσορίσατε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης E-Agiografia, Η Media Suite έχει αναπτύξει το Ολοκληρωμένο Σύστημα Τηλεκατάρτισης (e-learning) με την επωνυμία

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system:

Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Αγαπητέ πελάτη, Παρακάτω θα βρείτε τις βασικές οδηγίες για την δημιουργία μεγάλων αρχείων τηλεφωνικών καταλόγων στο Bulk sms system: Τα αρχεία που υποστηρίζει το σύστημα είναι αρχεία κειμένου (.txt) &

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή

Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή Συνοπτικός Οδηγός Χρήσης του Moodle για τον Καθηγητή 1 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 1.1 Περιβάλλον Moodle...4 1.2 Χρήση ονόματος χρήστη και κωδικού...4 1.3 Δημιουργία νέου μαθήματος...4 1.3.1

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Τεστ Συγκριτική παρουσίαση δύο διαφορετικών τρόπων παραγωγής τεστ

Δημιουργία Τεστ Συγκριτική παρουσίαση δύο διαφορετικών τρόπων παραγωγής τεστ Αλέκος Κοντούλης 1/6 31 Οκτ 2010 Δημιουργία Τεστ Συγκριτική παρουσίαση δύο διαφορετικών τρόπων παραγωγής τεστ Ο μαθητής για να «τρέξει» το τεστ χρειάζεται έναν κοινό browser (π.χ. τον Internet Explorer

Διαβάστε περισσότερα

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL

Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL 13/9/2012 Αποστολή και λήψη e-mail μέσω SMARTER MAIL NBW Internet Wizards Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 5, 10561 Αθήνα Τηλ.: 210 6148071, e-mail: info@nbw.gr, website: www.nbw.gr Αποστολή και λήψη e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο

Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα (upload) φωτογραφιών στο διαδίκτυο Ανέβασμα φωτογραφιών στο διαδίκτυο - Στόχοι Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αποθηκεύουμε μία φωτογραφία στον υπολογιστή. Κατανόηση του τρόπου με τον οποίο

Διαβάστε περισσότερα