Καθηµερινά δίπλα σας, µε υπευθυνότητα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Καθηµερινά δίπλα σας, µε υπευθυνότητα"

Transcript

1 Καθηµερινά δίπλα σας, µε υπευθυνότητα

2 2 K. Mαχαίρας ιευθύνων Σύµβουλος Η AB Bασιλόπουλος µε 71 χρόνια εµπειρία στα τρόφιµα και µε µια ανοδική πορεία που την κατατάσσει ως τον 5ο µεγαλύτερο εργοδότη στη χώρα, µε εργαζοµένους, αναγνωρίζει το σηµαντικό ρόλο που παίζει στην κοινωνία και ειδικότερα στον άνθρωπο (πελάτη, συνάδελφο, κοινωνικό εταίρο). Για το λόγο αυτό, σε κάθε ευκαιρία ενστερνίζεται και ενσωµατώνει τις σύγχρονες κοινωνικές και περιβαλλοντικές ανησυχίες στις επιχειρηµατικές της δραστηριότητες. Η εταιρεία µας απαρτίζεται από ανθρώπους, µέρος ενός µεγαλύτερου κοινωνικού συνόλου, που επηρεάζουν, ζουν και δρουν καθηµερινά σε έναν κοινό χώρο, τον πλανήτη µας! Αν δεν είµαστε συνειδητοποιηµένοι ως άνθρωποι, πώς θα µπορέσουµε να είµαστε και ως εταίροι; Το ένα αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι του άλλου. Είναι µια αλυσίδα που αποτελεί τον πυρήνα της βιώσιµης ανάπτυξης και της µακροπρόθεσµης επιτυχίας της ΑΒ. Στις σελίδες που ακολουθούν θα δείτε ξεκάθαρα τι έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η ΑΒ µέχρι σήµερα για τον άνθρωπο (πελάτη- συνάδελφο-κοινωνικό εταίρο), για τα προϊόντα (διασφάλιση ποιότητας - δίκαιο εµπόριο - τοπικοί προµηθευτές) και για το περιβάλλον (εξοικονόµηση ενέργειας - µείωση ρύπων - ανακύκλωση). Σας προσκαλούµε λοιπόν να διαβάσετε τις επόµενες σελίδες που ακολουθούν βοηθώντας µας να φυτέψουµε ακόµα περισσότερους σπόρους για ένα καλύτερο αύριο. Β. Σταύρου Εκτελεστικός ιευθυντής Ανθρωπίνων Πόρων και CSR Steering Commitee member vstavrou@ab.gr Για την ΑΒ Βασιλόπουλος η έννοια της Εταιρικής ιακυβέρνησης περικλείει το σύνολο των πρακτικών και κανόνων που εξασφαλίζουν την εύρυθµη και διαφανή λειτουργία της εταιρείας. Η ΑΒ Βασιλόπουλος έχει θεσπίσει και εφαρµόζει τον Κώδικα εοντολογίας και Ηθικών Αρχών, µε στόχο όλες οι λειτουργίες της εταιρείας να πραγµατοποιούνται µε σεβασµό στο νόµο και στο δίκαιο του ανταγωνισµού. Η προσπάθεια αυτή καταβάλλεται µε ειλικρίνεια, συνέπεια και καλή πίστη, µε αποδέκτες το επενδυτικό κοινό, όπως και µε τη διασφάλιση των συµφερόντων των µετόχων και όλων όσων συνδέονται µε τη λειτουργία της. A. Mαχαίρα Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Ε.Κ.Ε. amachera@ab.gr Έχουµε δηµιουργήσει ένα πολύπλευρο πρόγραµµα δράσεων Εταιρικής Υπευθυνότητας το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι της επιχειρηµατικής µας δραστηριότητας. Το πρόγραµµα αυτό εκφράζει την προσέγγισή µας στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη που συνδέεται άµεσα µε τις λειτουργίες µας ως εταιρεία λιανικής πώλησης τροφίµων.

3 Η ΑΒ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΑΠΕΝAΝΤ ΣΑΣ 3 ΑΝΘΡΩΠΟΣ Με περισσότερα από 70 χρόνια αποκλειστικής δραστηριοποίησης και συνεχούς βελτίωσης στον κλάδο των τροφίµων, η ΑΒ Βασιλόπουλος βρίσκεται καθηµερινά κοντά σας, µε τη λειτουργία 215 καταστηµάτων σε όλη τη χώρα, και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας µε µια ποικιλία προϊόντων και υπηρεσιών που υποστηρίζονται από προµηθευτές και εργαζόµενους. Η εµπιστοσύνη σας, όλα αυτά τα χρόνια, µας δυναµώνει και µας κάνει να φροντίζουµε, µέρα µε την ηµέρα, για την περαιτέρω κάλυψη των σύγχρονων διατροφικών σας αναγκών, αλλά και για τη συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση της εξυπηρέτησής σας. Με τη δυναµική που µας προσφέρει η θέση µας στην αγορά -2η µεγαλύτερη σε τζίρο αλυσίδα Super Market και 5ος µεγαλύτερος εργοδότης στη χώρα-, αισθανόµαστε σήµερα, ακόµη πιο έντονα, την ευθύνη µας απέναντί σας για συνεχή βελτίωση της λειτουργίας µας, αφού µόνο µε αυτό τον τρόπο µπορούµε να συνεισφέρουµε θετικά τόσο σε οικονοµικό, εργασιακό όσο και σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο. Από το 1992, η ΑΒ ΒΑΣΙΛΟ- ΠΟΥΛΟΣ ανήκει στον Όµιλο Delhaize σε έναν από τους ση- µαντικότερους Οµίλους του διεθνούς λιανεµπορίου τροφίµων µε έσοδα πάνω από 19 δισεκατοµµύρια και καταστήµατα σε 6 χώρες, Η.Π.Α., Ευρώπη και Ασία, απασχολώντας εργαζόµενους. 2009: 1ο βραβείο «CEO & CSR για το διευθύνοντα σύµβουλο κ. Κωνσταντίνο Μαχαίρα ως ο πρώτος CEO σε θέµατα ΕΚΕ.. Παπαχρυσάνθου Franchise Sales Manager dpapachrisanthou@ab.gr Εµπειρίες µιας συνεργασίας... Είναι συναρπαστικό να συµµετέχεις στη διαρκή προσπάθεια της ΑΒ για ανάπτυξη. Είναι σηµαντικό να ζεις τον προβληµατισµό και τη διαρκή αγωνία για βελτίωση, καινοτοµία και διαφορετικότητα. Μα πάνω απ όλα είναι συγκινητικό να ζεις την «υπευθυνότητα της ως ενεργό µέλος µιας κοινωνίας που νοιάζεται για τον άνθρωπο και το περιβάλλον του αύριο.

4 4 Η βασική µας δέσµευση ήταν και είναι να διατηρήσουµε και να βελτιώσουµε περαιτέρω τη θέση µας στο χώρο της εµπορίας τροφίµων στην ελληνική αγορά, φροντίζοντας: α) τα προϊόντα και οι υπηρεσίες, που βρίσκετε στα καταστήµατά µας, να είναι ανταγωνιστικά σε επίπεδο τιµών, αλλά και να εκπληρώνουν ικανοποιητικά το σκοπό για τον οποίο προορίζονται, β) να προσφέρουµε ένα ασφαλές, υγιές και πλήρως υποστηρικτικό, τόσο σε επαγγελµατικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο, εργασιακό περιβάλλον για τους εργαζόµενους και τους συνεργάτες µας που φροντίζουν για την εξυπηρέτησή σας, γ) να συµβάλουµε στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτοχρόνως σε ένα βιώσιµο µέλλον για τα παιδιά µας, ελαχιστοποιώντας τον περιβαλλοντικό µας αντίκτυπο που προκαλείται από την καθη- µερινή µας δραστηριότητα. Γ. Μάνθος ιευθυντής καταστήµατος ΑΒ (Εθνικής) Όλοι εµείς στα καταστήµατα ΑΒ εργαζόµαστε σε ένα ασφαλές και υγιές εργασιακό περιβάλλον και προσπαθούµε συνεχώς να προσφέρουµε στον πελάτη το καλύτερο προϊόν µε την καλύτερη ανταγωνιστική τιµή και φυσικά µε την καλύτερη εξυπηρέτηση. Επίσης στις προτεραιότητες µας είναι η ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης λαµβάνοντας πολλές «πράσινες πρωτοβουλίες όπως συστήµατα ανακύκλωσης, οικολογικές τσάντες, φωτοδιασπώµενες σακούλες και τα γνωστά φωτοβολταϊκά συστήµατα που έχουν εγκατασταθεί σε κάποια καταστήµατά µας. 2009: Βραβείο Απασχόλησης «Ευ επιχειρείν Βραβείο για την Αφοσοίωση, Εµπειρία και Στρατηγική που επέδειξε η ΑΒ µέσα στο o βραβείο «CEO & CSR Καλύτερης Εισηγµένης Εταιρείας στην ΕΚΕ. Αναζητούµε διαρκώς το καινούργιο που προσθέτει αξία σε ό,τι κάνουµε. Προσαρµοζόµαστε καθηµερινά στις συνθήκες που διαµορφώνονται µέσα και έξω από την εταιρεία, για να έχουµε το καλύτερο αποτέλεσµα. Αντιµετωπίζουµε µε ευαισθησία και ανθρωπιά τους πελάτες, τους συναδέλφους και τους ανθρώπους µας.

5 Η ΑΒ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΒΙΩΣΙΜΟ MΕΛΛΟΝ 5 Η βιωσιµότητά µας εξαρτάται άµεσα από την πρόοδο και την ευη- µερία των εργαζοµένων µας, αλλά και των τοπικών κοινοτήτων στις οποίες δραστηριοποιούµαστε. Κύριο µέληµά µας είναι να συνεχίσουµε να προσφέρουµε το εργασιακό περιβάλλον που σέβεται και στηρίζει τον εργαζόµενο στην καθηµερινότητά του, όπως και να συµβάλουµε ουσιαστικά µε τη συστηµατική συνεργασία µας µε εθελοντικές οργανώσεις και µη κερδοσκοπικούς οργανισµούς στην επίλυση σηµαντικών κοινωνικών προβληµάτων. Αναλαµβάνουµε την πλήρη κάλυψη κατασκηνωτικού προγράµµατος για τα παιδιά των εργαζοµένων µας: Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών, προσφέρουµε τη δυνατότητα στα παιδιά των εργαζοµένων µας, ηλικίας από Β ηµοτικού έως Β Γυµνασίου, να συµµετάσχουν στο κατασκηνωτικό πρόγραµµα δηµιουργικής απασχόλησης που εφαρµόζει η ΑΒ σε συνεργασία µε ιδιωτικές κατασκηνώσεις υψηλών προδιαγραφών. Το 2009, 440 παιδιά µοιράστηκαν τις εµπειρίες τους, εκτονώθηκαν, ψυχαγωγήθηκαν µε µια σειρά δραστηριοτήτων (παιχνίδι, αθλητισµός, έκφραση) που καλύπτει το συγκεκριµένο πρόγραµµα. ήµητρα Μαζωνάκη-Περογιαννάκη Kόρη εργαζόµενης στην ΑΒ, κας Μ. Περογιαννάκη Είµαι πολύ χαρούµενη που η µητέρα µου δουλεύει στον ΑΒ Βασιλόπουλο. Το καλύτερο όµως είναι ότι η δουλειά της µητέρας µου, µου προσφέρει δωρεάν την Κατασκήνωση που βρίσκεται στο Λουτράκι. Έτσι µπορώ να περνάω ιδανικά το καλοκαίρι µου µέσα στον καθαρό αέρα, γνωρίζοντας φίλους και παίζοντας νέα παιχνίδια. Ανυποµονώ κάθε φορά να έρθει καλοκαίρι για να πάω στην κατασκήνωση. Ευχαριστώ ΑΒ Βασιλόπουλε.

6 6 Xριστίνα Τσαγκάρη Υπάλληλος ταµείου στο κατάστηµα της ΑΒ Βασιλόπουλος Ν. Ιωνίας Φροντίζουµε για τις ανάγκες των µαθητών: Κάθε νέα σχολική χρονιά προσφέρουµε στα παιδιά των εργαζοµένων, ηλικίας 6-18 ετών, δωροεπιταγές ΑΒ για τις αγορές σχολικών ειδών από τα καταστήµατα της εταιρείας. Το 2009, παιδιά έλαβαν δωροεπιταγές για το σχολικό τους εξοπλισµό. Κάθε χρόνο, Χριστούγεννα και Πάσχα όλοι οι εργαζόµενοι και τα παιδιά τους λαµβάνουν δωροεπιταγές ΑΒ. ιαµορφώσαµε τον Κώδικα Κοινωνικής εοντολογίας, σύµφωνα µε τον οποίο, ειδική επιτροπή διαχειρίζεται ένα συγκεκριµένο κονδύλι, σε ετήσια βάση, για την ενίσχυση πρωτοβουλιών που αφορούν στην υγεία, την κοινωνική πρόνοια και αλληλεγγύη των τοπικών κοινωνιών. Στηρίζουµε τις ανάγκες των τοπικών κοινοτήτων µέσω δωροεπιταγών που διανέµονται από το δίκτυο καταστηµάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος για την ενίσχυση τοπικών φορέων. Μόνο το 2009 ενισχύθηκαν περισσότεροι από 70 τοπικοί φορείς. Αναλαµβάνουµε την οικονοµική ενίσχυση ιδρυµάτων και µη-κυβερνητικών οργανώσεων. Η ΑΒ Βασιλόπουλος διέθεσε το 2009 το ποσό των καλύπτοντας ανάγκες 19 µη κερδοσκοπικών ιδρυµάτων και φορέων που ασχολούνται µε ευπαθείς κοινωνικές οµάδες, καθώς και µε θέµατα όπως η υγεία και η προστασία της παιδικής ηλικίας. Μέσα από την 20ετή µου πορεία στην ΑΒ είδα την εταιρεία µου να αναπτύσσεται και να παίρνει πρωτιές. Αυτό όµως που την κάνει να ξεχωρίζει είναι η αξία που δίνει στον παράγοντα «άνθρωπος είτε αφορά τα µέλη της εργαζόµενους προσφέροντάς τους ανθρώπινες συνθήκες εργασίας, στηρίζοντάς τους, παρέχοντάς τους αγαθά και υπηρεσίες που την κάνουν µοναδική, είτε αφορά τους πελάτες της, δίνοντάς τους αξία, ικανοποιώντας τις επιθυµίες τους, έτσι ώστε να έχουµε χτίσει µια µοναδική σχέση εµπιστοσύνης που επιβραβεύεται µε την πιστότητά τους στα καταστήµατά µας. Χρύσα Βρούζη Υπεύθυνη Εσωτερικής Επικοινωνίας Η ενηµέρωση των πελατών µας όσον αφορά στις κοινωνικές δράσεις της εταιρείας ξεκινάει πρώτα από όλα εκ των έσω, από τη µεγάλη οικογένεια των ανθρώπων της. Η εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση των εργαζο- µένων αλλά και των παιδιών τους σε διατροφικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά θέµατα αποτελεί καθηµερινό µας στόχο. Χαρακτηριστικά παραδείγµατα αποτελούν ο καθαρισµός παραλίας και οι δενδροφυτεύσεις σε Λαγονήσι και Μαραθώνα που έγιναν από εργαζόµενους της ΑΒ. Μέχρι στιγµής απολογισµός: δέντρα και πολλοί, πολύ περήφανοι άνθρωποι! Η ΑΒ Βασιλόπουλος τιµήθηκε για την κοινωνική της ευαισθησία και για την υλική υποστήριξη που παρείχε στο Κέντρο Προστασίας Σπαστικών. Υποστηρίζουµε ετησίως το φιλανθρωπικό έργο της Ελληνικής Τράπεζας Τροφίµων (ίδρυµα για την καταπολέµηση της πείνας), µε τη δωρεάν διάθεση άριστης ποιότητας τροφίµων τα οποία διανέµονται σε ιδρύµατα µε περιορισµένους πόρους.. Επενδύουµε στην υπεύθυνη ενη- µέρωση του καταναλωτικού κοινού. Υλοποιούµε για 2η συνεχή χρονιά την κοινωνική εκστρατεία «ΙΣΟΡΡΟ- ΠΗΜΕΝΗ ΙΑΤΡΟΦΗ και ΣΩΜΑΤΙΚΗ ΕΥΕΞΙΑ = ΣΥΝ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ενισχύοντας τη γνώση του κοινού για το σωστό τρόπο επιλογής της διατροφής αλλά και την αξία του «EY ZHN, συνδυάζοντας τα προϊόντα διατροφής (βιολογικά και οικολογικά τοπικά προϊόντα) µε χρήσιµες συµβουλές άσκησης και σωµατικής γυµναστικής, οι οποίες βοηθούν στο να βελτιωθεί το επίπεδο της ζωής µας.

7 Συγκεκριµένα η εκστρατεία υλοποιείται µέσω: ΕΙ ΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΩΝ ΕΚ Ο- ΣΕΩΝ NUTRILIFE αφιερωµένο σε προϊόντα της Μεσογειακής ιατροφής, ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ αφιερω- µένο στη Μεσογειακή ιατροφή και Πυραµίδα, FOOD LABELLING ένας αναλυτικός οδηγός για την κατανόηση των συµβόλων και των πληροφοριών που υπάρχουν πάνω σε όλες τις συσκευασίες των προϊόντων και ΕΝΤΥΠΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ µε στόχο να προωθήσουν προϊόντα Μεσογειακής ιατροφής, αλλά και Ειδικής ιατροφής όπως light προϊόντα, λειτουργικά τρόφιµα, εµπλουτισµένα προϊόντα, προϊόντα για ειδικές παθήσεις. DIRECT MAILING µε τίτλο «ΜΕΣΟ- ΓΕΙΑΚΗ ΙΑΤΡΟΦΗ σε πελάτες κατόχους της κάρτας ΑΒ PLUS, µε 27 κουπόνια από επώνυµα προϊόντα που είναι στις βασικές βαθµίδες της ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ ΠΥΡΑΜΙ ΑΣ. ΕΙ ΙΚΩΝ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ (STANDS, AΦΙΣΕΣ, ΒΑΝΝΕRS ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ) µε το βασικό µήνυµα της καµπάνιας και παρέχοντας την απαραίτητη πληροφόρηση. ΦΛΟΓΑ Σύλλογος Γονιών Παιδιών µε Νεοπλασµατική Ασθένεια Η προσφορά των της ΑΒ Βασιλόπουλος στη Φλόγα είναι ουσιαστικής σηµασίας για τη λειτουργία του «Σπιτιού των Παιδιών της Φλόγας όπου φιλοξενούνται παιδιά απ όλη την Ελλάδα για όσο διάστηµα υποβάλλονται σε θεραπεία στα ογκολογικά τµήµατα των παιδιατρικών νοσοκο- µείων. Η δωρεά αυτή αποτελεί συνέχεια προηγούµενης, µε την οποία αγοράστηκαν δύο διαµερίσµατα για τη φιλοξενία παιδιών που έχουν ειδικές ανάγκες φροντίδας και φιλοξενίας. Για τη Φλόγα η ΑΒ είναι ένας µεγάλος και σηµαντικός φίλος. KAΠΟΙΕΣ ΧΟΡΗΓΙΕΣ ΤΗΣ ΑΒ ΓΙΑ ΤΟ Ε.Ψ.Υ.Π.Ε., "Γραµµή-Σύνδεσµος", 11611, κοινός ευρωπαϊκός αριθµός συµβουλευτικής γραµµής για ψυχική υγεία παιδιών και εφήβων µε επαγγελµατίες ψυχικής υγείας SOS-ELIZA Εξοπλισµός ξενώνα κακοποιηµένων παιδιών ΕΛΙΖΑ και Χωριών SOS Κιβωτός του Κόσµου Ενίσχυση 180 παιδιών "Ανοιχτή Αγκαλιά" Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής, Ενίσχυση προγράµµατος ανάπλασης παιδιατρικών κλινικών & δηµιουργίας τράπεζας βλαστοκυττάρων Πνοή, (Φίλοι εντατικής θεραπείας παιδιού) για το πανεπιστηµιακό γενικό νοσοκοµείο Αλεξανδρούπολης & γενικό νοσοκοµείο Νίκαιας - Πειραιά "Άγιος Παντελεήµων". 7

8 8 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Η ΑΒ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Εταιρική Υπευθυνότητα για την ΑΒ σηµαίνει υπεύθυνη διαχείριση. ιαχείριση η οποία θέτει στην πρώτη γραµµή την ανταπόκρισή µας στις απαιτήσεις και στις προσδοκίες σας. Για το λόγο αυτό, δίνουµε ιδιαίτερη έµφαση στις σχέσεις που αναπτύσσουµε µε τους παραγωγούς και την εφοδιαστική µας αλυσίδα, τους συνεργάτες µας στα καταστήµατα και στα κέντρα διανοµής, τους εργαζόµενους µας σε ό,τι αφορά στην εξυπηρέτηση και στη χρήση των προϊόντων από τον καταναλωτή. Η συνεργασία µε την εφοδιαστική µας αλυσίδα χαρακτηρίζεται από αµεσότητα, κατανόηση και εµπιστοσύνη, στοιχεία που έχτισαν µια παράδοση στην ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία µας επιτρέπει, όλα αυτά τα χρόνια, να ελέγχουµε τους ενδεχό- µενους κινδύνους και να σας εγγυόµαστε µια κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη παραγωγή των προσφερόµενων προϊόντων και υπηρεσιών µας. Σήµερα, η ΑΒ Βασιλόπουλος συνεργάζεται µε περισσότερους από προµηθευτές οι οποίοι ανταποκρίνονται σε µια σειρά από κριτήρια βιώσιµης ανάπτυξης όπως: η ποιότητα του προϊόντος, η συσκευασία, η συνέπεια, η εντοπιότητα, η περιβαλλοντική και κοινωνική επίδοση, η αποδοτικότητα, το κόστος. Ανταποκρινόµενοι στις ανάγκες που προκαλεί η οικονοµική ύφεση, επενδύουµε σηµαντικά στην ενδυνάµωση της ανταγωνιστικής µας θέσης, µειώνοντας περαιτέρω τις τιµές σε όλες τις κατηγορίες των προϊόντων µας, έτσι ώστε να κατατασσόµαστε πλέον σε µία από τις φθηνότερες αλυσίδες εµπορίας τροφί- µων της Ελλάδας. Επιπλέον, προχωρήσαµε σε µείωση των τιµών κατά 5%-8% σε βασικά καταναλωτικά είδη για όλους τους πελάτες µας, κατόχους της εταιρικής κάρτας πιστότητας ΑΒ Plus, διατηρώντας τις τιµές µας σε ανταγωνιστικό επίπεδο.

9 Η ΑΒ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ 9 ΠΟΙΟ ΗΤ Στην ΑΒ Βασιλόπουλος, πιστεύουµε ότι η ποιότητα των τροφί- µων και ο τρόπος διατροφής αποτελούν τους βασικότερους παράγοντες της καλής υγείας, γι αυτό επενδύουµε συστηµατικά αφ ενός σε θέµατα ποιότητας, υγιεινής και ασφάλειας όλων των προϊόντων που σας προσφέρουµε, αφ ετέρου στην ενηµέρωσή σας για την αξία της σωστής και υγιεινής διατροφής. Οι αυστηροί έλεγχοι που εγγυώνται την ποιότητα και την ασφάλεια όλων των προϊόντων µας και ιδιαίτερα των τροφίµων, ο εµπλουτισµός της προσφερόµενης ποικιλίας προϊόντων, η εφαρµογή πολιτικών για προσιτές και ανταγωνιστικές τιµές, όπως και η υπεύθυνη προσέγγιση στην πώληση αλκοολούχων ποτών αποτελούν τις βασικές παραµέτρους της ευθύνης που αισθανόµαστε και έχουµε απέναντι σε όλους εσάς που µας εµπιστεύεστε, αλλά και στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό. Για την περαιτέρω διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών, το τµήµα ιασφάλισης Ποιότητας της εταιρείας ανέπτυξε και εξέδωσε το Πρωτόκολλο Πολιτικών Ποιότητας και Ασφάλειας των Τροφίµων, το οποίο αποτελεί ση- µείο αναφοράς της συνεργασίας της ΑΒ Βασιλόπουλος µε τους προµηθευτές των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. περιβάλλοντος, αλλά και των ίδιων των εργαζοµένων στις αγροτικές περιοχές. Στόχος µας είναι να φροντίζουµε ιδιαίτερα για τη συνεχή αναβάθµιση όλων των προϊόντων µας, εισάγοντας νέες κατηγορίες ειδών, εµπλουτίζοντας τις ποικιλίες µας όχι µόνο µε την προσθήκη νέων κωδικών αλλά παράλληλα και µε καινοτόµες προτάσεις που καλύπτουν τις σύγχρονες διατροφικές σας ανάγκες. 2006: To Tµήµα ιασφάλισης Ποιότητας βραβεύτηκε µε την Ευρωπαϊκή ιάκριση EFQM RECOGNIZED FOR EXCELLENCE IN EUROPE «Αναγνώριση για την Επιχειρηµατική Αριστεία -Τριών Αστέρων. Αντίστοιχα, για τα φρέσκα προϊόντα και ιδιαίτερα αυτά των φρούτων και των λαχανικών αναπτύχθηκε και εφαρ- µόστηκε το σύστηµα της Αγρό-διασφάλισης βάσει του οποίου αξιολογούνται τα προϊόντα των προµηθευτών από άποψη ποιότητας, εργαστηριακού ελέγχου για υπολείµµατα φυτοφαρµάκων, ενώ επιθεωρούνται τα αγροτεµάχια και τα συσκευαστήρια. Με τον τρόπο αυτό ενδυναµώνουµε τις σχέσεις µας µε τους παραγωγούς και καταβάλλουµε αµοιβαία προσπάθεια για προστασία της δηµόσιας υγείας, του 2009: Στην ΑΒ απονεµήθηκε το 2009 βραβείο Καλύτερης Φήµης (Famous Brands) για την ποιότητα προϊόντων και υπηρεσιών, την έµπρακτη κοινωνική υπευθυνότητα και τη δηµιουργία θετικής δηµοσιότητας και «εµπειρίας στο καταναλωτικό κοινό.

10 10. ιονυσόπουλος Προϊστάµενος Ποιοτικού Ελέγχου φρέσκα προϊόντα προϊόντα κρέατος: είδη, οπωροκηπευτικά: είδη, θαλασσινά 678 είδη προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας «ΑΒ Επιλογή: 167 είδη «ΑΒ κοντά στην Ελληνική Γη: 94 είδη «365: 409 είδη «CARE: είδη επώνυµα προϊόντα 606 βιολογικά προϊόντα 346 έτοιµα γεύµατα ισορροπηµένης και υγιεινής διατροφής Η σταθερή στρατηγική της ΑΒ για την παροχή ασφαλών και υψηλής ποιότητας προϊόντων, παρακινεί εµάς, τα στελέχη της, να αντιλαµβανόµαστε αυτό το σοβαρό θέµα όχι ως µία απλή νοµοθετική απαίτηση αλλά ως µέρος της κοινωνικής µας ευθύνης. Κύριο µέληµά µας, επενδύοντας σε ανθρώπινο δυναµικό, γνώση και τεχνολογία, είναι αφενός να προστατέψουµε τον καταναλωτή αλλά και να συνεισφέρουµε στη βιωσιµότητα της ελληνικής παραγωγής τροφίµων, εφαρµόζοντας αυστηρές πολιτικές ποιότητας και ασφάλειας. Γ. Υφαντής Υπεύθυνος Αγορών Τυροκοµικών Σχέση πάθους. Μόνο έτσι µπορούµε να εκφράσουµε τη σχέση µας µε τα τυριά. Μια σχέση που ξεκινά µε το άνοιγµα του πρώτου καταστήµατός µας και χρόνο µε το χρόνο δυναµώνει και αναπτύσσεται. Σχέση που εκφράζεται καθηµερινά µε την τεράστια ποικιλία µας, την αξεπέραστη ποιότητα, τις ανταγωνιστικές τιµές. Στα καταστήµατά µας θα βρείτε 185 τυριά εισαγωγής και 132 ελληνικά τυριά. Θα βρείτε όλες τις θαυµαστές γεύσεις της παγκόσµιας τυροκοµίας. Μοιραστείτε το πάθος µας για την ποιότητα και την αυθεντικότητα. Η επιλογή των τυροκοµείων και των µονάδων παραγωγής για την προµήθεια των τυριών µας γίνεται µε τα πιο αυστηρά κριτήρια ποιότητας και τις υψηλότερες προδιαγραφές. Τα τυροπωλεία µας είναι ο αγαπηµένος χώρος όσων αγαπούν το τυρί και αναζητούν νέες γευστικές εµπειρίες. Για να µπορείτε πάντα να επιλέγετε ακριβώς αυτό που θέλετε να απολαύσετε στο γεύµα ή στη µυστική συνταγή του αγαπηµένου σας φαγητού.

11 Η ΑΒ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΞ ΠΗΡΕΤΗΣΗ 11 Η ποιότητα των προσφερόµενων προϊόντων οφείλει να συµβαδίζει µε την κατάλληλη εξυπηρέτησή σας από το προσωπικό της ΑΒ (διευκρινίσεις για τα προϊόντα, χρόνος αναµονής στο ταµείο, εφοδιασµός προϊόντων, φρέσκα προϊόντα) όπως και µε την κατάλληλη και ευχάριστη ατµόσφαιρα των καταστηµάτων µας. Γι αυτό το λόγο, στην ΑΒ Βασιλόπουλος φροντίζουµε οι υπηρεσίες που σας προσφέρουµε κατά τη διάρκεια της παρουσίας σας στα καταστήµατα, όπως και µετά την έξοδο σας από αυτά να καλύπτει τις απαιτήσεις σας. Κάρτα αγορών ΑΒ Plus υνατότητα παραγγελιών µέσω internet, τηλέφωνο ή fax και δωρεάν αποστολή αγορών (άνω των 60 ευρώ) στο σηµείο που επιθυµείτε ωροεπιταγές υνατότητα εξόφλησης λογαριασµών ΕΗ υνατότητα µεταφοράς χρηµάτων παγκοσµίως µέσω της Western Union Υπηρεσίες ΑΤΜ AB VISA σε συνεργασία µε την Εθνική Τράπεζα υνατότητα ανταλλαγής πόντων µε την κάρτα BONUS της ALPHA BANK Ενηµέρωση µέσω εκπαιδευτικών φυλλαδίων για θέµατα όπως ο ασφαλής χειρισµός των τροφίµων στο σπίτι και η κατανόηση των συµβόλων που φέρουν οι επισηµάνσεις στα τρόφιµα Κόκκινη τσάντα (Red Bag) που αφορά στη διερεύνηση των παραπόνων σας, σε συνεργασία µε τους προµηθευτές και τους παραγωγούς των τροφίµων, όπως και η παροχή γραπτών απαντήσεων προς εσάς Η προφορική ή/και έγγραφη ανταπόκριση σε αιτήµατα σας για ενηµέρωση σε διάφορα θέµατα που σας απασχολούν (διατροφική αξία τροφίµων, δυσανεξίες κτλ). Β. Γιαννακοπούλου Υπεύθυνη Αµοιβών και Παροχών Στην ΑΒ Βασιλόπουλος δεν εστιάζουµε µόνο στην ποιότητα των τροφίµων και των υπηρεσιών, αλλά πρωτίστως στους ανθρώπους που θα τα διαχειριστούν και θα τα προσφέρουν στο καταναλωτικό κοινό µας. Οι κύριοι άξονες επιτυχίας αυτού εστιάζονται στην εκπαίδευση, ανάπτυξη και γνώση εκ των έσω. Εκπαίδευση για βελτίωση, αδιάκοπη επένδυση στην τεχνική και θεωρητική εκπαίδευση. ηµιουργία πακέτου εκπαίδευσης για κάθε θέση εργασίας. Συνεργασία µε Ακαδηµαϊκούς φορείς. Εκπόνηση περισσότερων από 80 εκπαιδευτικών προγραµµάτων διαφορετικού περιεχοµένου, µε πάνω από συµµετέχοντες. Ανάπτυξη εκ των έσω, µε το 90% των συνολικών προαγωγών, να προέρχεται από τους ίδιους τους εργαζόµενους. Γνώση από εµάς, τακτική συµµετοχή σε έρευνες ικανοποίησης εργαζοµένων, των οποίων αποτελέσµατα βοηθούν στο σχεδιασµό της επόµενης ηµέρας.

12 12 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η ΑΒ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ ΓΙΑ ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Ο περιορισµός του περιβαλλοντικού µας αντίκτυπου αποτελεί βασική µας προτεραιότητα. Οι προσπάθειες µας επικεντρώνονται τόσο στη µείωση της κατανάλωσης καυσίµων για τις µεταφορές και τις υπηρεσίες διανοµής των προϊόντων µας όσο και στη µείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας, πετρελαίου και νερού που απαιτείται για τη λειτουργία των 215 καταστηµάτων και τον περιορισµό ενός σηµαντικού όγκου αποβλήτων όπως το χαρτί, το πλαστικό, το αλου- µίνιο, το γυαλί, µε τις συνακόλουθες εκποµπές αερίων του θερµοκηπίου. Στόχος µας είναι να δηµιουργήσουµε τις προϋποθέσεις που θα µας επιτρέψουν να εφαρµόσουµε τις αρχές της βιώσιµης ανάπτυξης στους χώρους που δραστηριοποιούµαστε και κατ' επέκταση να συµβάλουµε στην περιβαλλοντική προστασία της χώρας. Οι πρωτοβουλίες της ΑΒ Βασιλόπουλος για ένα καθαρότερο και προστατευµένο περιβάλλον: Χρήση λαµπτήρων χαµηλής κατανάλωσης: Από το 2005 χρησιµοποιείται σε όλα τα καταστήµατα της ΑΒ Βασιλόπουλος λαµπτήρες χαµηλής κατανάλωσης, ενώ ειδικό σύστηµα φωτισµού έχει εγκατασταθεί σε όλα τα ανακαινιζόµενα και νέα καταστή- µατα. Εκµετάλλευση απορριπτόµενης θερµότητας: Σε όλα τα καταστήµατά µας έχει εφαρµοσθεί ειδικό σύστηµα που εκµεταλλεύεται την απορριπτό- µενη θερµότητα των ψυκτικών µηχανηµάτων και τη χρησιµοποιεί για τη θέρµανση νερού. Προώθηση οικολογικών επαναχρησιµοποιούµενων τσαντών και φωτοδιασπώµενων σακουλών: Με στόχο τον περιορισµό της πλαστικής σακούλας, διαθέσαµε προς πώληση οικολογικές επαναχρησιµοποιούµενες τσάντες, ενώ φωτο-διασπώµενες σακούλες διατέθηκαν δωρεάν στο καταναλωτικό κοινό. Kεντρικοποίηση logistics: Προχωρήσαµε στο κεντρικοποιηµένο σύστηµα διακίνησης προϊόντων µειώνοντας δραστικά τον αριθµό παραδόσεων των εµπορευµάτων. Το όφελος για το περιβάλλον δεν ήταν µόνο η µείωση της κατανάλωσης καυσίµων και της ρύπανσης, αλλά και η µείωση κυκλοφοριακών προβληµάτων και ζητηµάτων ηχορύπανσης στις περιοχές γύρω από τα καταστήµατα. Παράλληλα συστηµατοποιήθηκαν τα δροµολόγια παραλαβής και παράδοσης, µειώνοντας την κατανάλωση καυσίµων και περιορίζοντας την εκποµπή λιγότερων οξειδίων του αζώτου και σωµατιδίων πετρελαίου. Βαγγέλης Kωνσταντώνης Υπεύθυνος Τεχνολογίας και Ανάπτυξης Στόλου Κάθε χρόνο επιλέγουµε τα πιο σύγχρονα και αποδοτικά οχήµατα που είναι σύµφωνα µε την τελευταία αυστηρότερη ευρωπαϊκή προδιαγραφή ως προς την εκποµπή καυσαερίων. Έχοντας στο σύνολο του στόλου των φορτηγών διανοµής µέσο όρο ηλικίας τα 7 έτη και ένα στα τέσσερα οχήµατα (26,23 %) που καλύπτουν την εν λόγω προδιαγραφή, συµβάλλουµε από τη µεριά µας για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσµα στη συνολική προσπάθεια της εταιρείας.

13 45 Κέντρα Ανακύκλωσης Recycling Centers: Η ΑΒ Βασιλόπουλος είναι η µοναδική εταιρεία στην Ελλάδα και την Ευρώπη που εφάρµοσε πρώτη το Σύστηµα Ατοµικής Εναλλακτικής ιαχείρισης Συσκευασιών προσφέροντας τη δυνατότητα της άµεσης ανακύκλωσης υλικών και συσκευασιών στους πελάτες της. Στα συγκεκριµένα συστήµατα µπορούν να ανακυκλωθούν πλαστικά µπουκάλια, µεταλλικά κουτιά (αλου- µινίου, λευκοσιδήρου), γυάλινες φιάλες, πλαστικές σακούλες, µπαταρίες, και πλαστικά δοχεία. Επίσης, στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας αλλά και σε καταστήµατα λειτουργούν µικρότερα συστήµατα ανακύκλωσης που αφορούν κυρίως στη συγκέντρωση πλαστικών µπουκαλιών και µεταλλικών κουτιών. Φωτοβολταϊκά συστήµατα: Στόχος µας είναι να αξιοποιήσουµε την καθαρή, ήπια και ανανεώσιµη µορφή ηλιακής ενέργειας, γι αυτό και από το 2008 ξεκινήσαµε να εφαρµόζουµε πιλοτικά, στα καταστήµατα του Ελληνικού και της Εθνικής, ενεργητικά φωτοβολταϊκά συστή- µατα µε στόχο την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύµατος. Το αποτέλεσµα της πιλοτικής αυτής προσπάθειας, για το 2008, ήταν η εξοικονόµηση kwh ηλεκτρικής ενέργειας στα συγκεκριµένα καταστήµατα. Επίσης, η µηδενική ρύπανση, η αθόρυβη λειτουργία, η απεξάρτηση από την τροφοδοσία καυσίµων για τις αποµακρυσµένες περιοχές, το ελάχιστο κόστος συντήρησης είναι τα βασικά οφέλη που σταδιακά θα έχει η εταιρεία από την εκτεταµένη εφαρ- µογή των συστηµάτων αυτών. Μαρία Σιγούρου Αρχιτέκτων Mηχ/κος ΕΜΠ Store Design & Planning Manager Μέσα στο 2010 θα υλοποιηθεί το «πράσινο µας κατάστηµα. Πράσινο γιατί εξοικονοµούµε ενέργεια, καθώς εκ- µεταλλευόµαστε τον ήλιο, το φυσικό αέρα, το νερό της βροχής και τη γη. Χρησιµοποιούµε φωτοβολταϊκά πανέλα, αιολικά συστήµατα, δεξαµενές συλλογής νερού, φωτοσωλήνες στην οροφή για φυσικό φωτισµό, ηλιακούς συλλέκτες για ζεστό νερό, γεωθερµία και άλλα µηχανικά συστήµατα µε σκοπό τη µείωση της ενεργειακής κατανάλωσης. Αντικαθιστούµε συµβατικά δοµικά υλικά µε ανακυκλούµενα. Φυτεύουµε µεγάλο τµήµα του οικοπέδου µας και εκµεταλλευόµαστε τη φυσική σκίαση από τα δέντρα για δροσισµό του κτιρίου µας. Στόχος του πράσινου καταστήµατός µας: Να επιβαρύνουµε, κατά τη λειτουργία του, το λιγότερο δυνατόν το περιβάλλον µας... Κατερίνα Γκούµα ιευθύντρια Marketing & Επικοινωνίας Νοιώθω περήφανη που εργάζοµαι σε µια εταιρεία που νοιάζεται πραγµατικά για το περιβάλλον ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 70, τότε που οι λέξεις οικολογία, ανακύκλωση, περιβάλλον, βιώσιµη ανάπτυξη αν και δεν ήταν άγνωστες ήταν τουλάχιστον γραφικές. Η χρήση ειδικής πρέσας σε κάθε κατάστηµα για την ανακύκλωση των χαρτοκιβωτίων από το 1971, τα µηχανήµατα ανακύκλωσης αλουµινίου lucky can τη δεκαετία του 80 και όσα ακολούθησαν στα επό- µενα χρόνια όπως το πρωτοποριακό σύστηµα ανακύκλωσης, δείχνουν το πραγµατικό ενδιαφέρον της εταιρείας και το σεβασµό της στο περιβάλλον και αποδεικνύει ότι δεν ακολουθεί απλώς µία µόδα ή τάση αλλά το πιστεύει, είναι γραµµένο στο DNA της και το µεταδίδει στα νεώτερα στελέχη της

14 14 Συµµετοχή στην παγκόσµια πρωτοβουλία Our Earth Hour: Από το Μάρτιο του 2008 η ΑΒ Βασιλόπουλος συµµετέχει στην παγκόσµια πρωτοβουλία Earth Hour µειώνοντας την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύµατος εντός και εκτός των καταστηµάτων της σε όλη την Ελλάδα. Αυτό επιτεύχθηκε σβήνοντας τις εξωτερικές πινακίδες όλων των καταστηµάτων για δύο ηµέρες και µειώνοντας παράλληλα στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα τις ανάγκες ηλεκτροδότησής τους. Επίσης, η συγκεκριµένη πρωτοβουλία ενθάρρυνε τόσο τους ανθρώπους µας όσο και τους πελάτες της να συµµετάσχουν ενισχύοντας, µε τον τρόπο αυτό, την ενηµέρωσή τους για τη σηµαντικότητα και την αναγκαιότητα του περιορισµού του φαινόµενου της κλιµατικής αλλαγής. ενδροφύτευση και Καθαρισµός δηµοτικής παραλίας στο Λαγονήσι: Ο εθελοντισµός αποτελεί µια από τις βασικές µας αρχές. Στις 11 Ιουνίου 2009, Παγκόσµια ηµέρα περιβάλλοντος, 80 εργαζόµενοι της ΑΒ Βασιλόπουλος συµµετείχαν στη δενδροφύτευση 100 αλµυρικίων και τον καθαρισµό της δηµοτικής παραλίας µέτρων στο Λαγονήσι, σε συνεργασία µε το δήµο Καλυβίων. Παράλληλα, εγκατέστησαν αυτόµατο πότισµα και κατασκεύασαν ξύλινους κάδους για την αποκοµιδή σκουπιδιών. Κατηγορίες και ποσότητες υλικών που συγκεντρώθηκαν προς ανακύκλωση, αποτέφρωση και υγειονοµική ταφή το 2009: Πλαστικά µπουκάλια: 216 τόνοι Μεταλλικά κουτιά: 192 τόνοι Γυάλινες φιάλες: 175 τόνοι Μπαταρίες: 16 τόνοι Χαρτί: 63 τόνοι Χαρτόνια συσκευασίας: τόνοι Μαγειρικό λάδι: 71 τόνοι Ζωικά απόβλητα: 755 τόνοι ιάφορα απορρίµµατα: 0,016 τόνοι Tην τελευταία τετραετία ανακυκλώθηκαν συσκευασίες στα κέντρα ανακύκλωσης ΑΒ. Συγκεκριµένα: πλαστικές συσκευασίες, αποφεύγοντας την έκλυση ,04 kg αερίων στην ατµόσφαιρα µεταλλικές συσκευασίες, αποφεύγοντας την εξόρυξη ,31 kg βωξίτη γυάλινες συσκευασίες, εξοικονοµώντας 9.547,89 kg πετρέλαιο κιλά χαρτί, διασώζοντας δέντρα. Βασικές δεσµεύσεις της ΑΒ Βασιλόπουλος σε ότι αφορά στη βελτίωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώµατος: Επέκταση των ολοκληρωµένων συστηµάτων ανακύκλωσης - Recycling Centers στα καταστήµατα του δικτύου µας. Ανανέωση του στόλου των οχηµάτων µας σε ποσοστό 26,3% µε οχήµατα νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας. Επέκταση της εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών συστη- µάτων σε 2 ακόµα καταστήµατα µας, καθώς και η επίτευξη της εκποµπής 0% ρύπων από ψυκτικά µέχρι το Επέκταση των δεξαµενών ανακύκλωσης τηγανέλαιου και ανακύκλωσης λαµπτήρων πυρακτώσεως.

15 2003: η ΑΒ Βασιλόπουλος κερδίζει Έπαινο Κοινωνικής Προσφοράς από το Σύνδεσµο ιαφηµιζοµένων Ελλάδος (Σ Ε) για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον : η ΑΒ Βασιλόπουλος τιµήθηκε µε το Βραβείο Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ : η ΑΒ Βασιλόπουλος τιµήθηκε µε το χρυσό EFFIE στην κατηγορία GREEN, το Βραβείο GREEN RETAIL και το Βραβείο «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2008 στην κατηγορία «Χορηγία Περιβαλλοντικού Έργου για την καµπάνια Ανταποδοτικής Ενέργεια Ανακύκλωσης. 2009: 3ο βραβείο «CEO & CSR για την καµπάνια ενηµέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινής γνώµης για την ενέργεια ανακύκλωσης µαγειρικού λαδιού. Τρία (3) βραβεία στα Retail Awards Retailer of the Year Retail Campaign (AB TV ads, Testimonials) CSR Retail Strategy για την Κινητή Μονάδα Ανακύκλωσης 2010: το Σ Ε απονέµει στην ΑΒ το Αριστείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για την Κινητή Μονάδα ανακύκλωσης. Απόστολος Μούργος Πρόεδρος.Σ. ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. Η εταιρεία ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε. πρωταγωνιστεί στην Ελληνική αγορά τα τελευταία 20 έτη στην τοποθέτηση, λειτουργία και αξιοποίηση, των ΚΕΝΤΡΩΝ ΑΝΤΑΠΟ ΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ (Recycling Centers) τα οποία αποτελούνται από αυτόµατα µηχανήµατα ανακύκλωσης υψηλής τεχνολογίας. Η παλαιότερη συνεργασία είναι µε την ΑΒ Βασιλόπουλος, µε την οποία έχει εφαρµόσει (µε έγκριση του ΥΠΕΧΩ Ε) το µοναδικό στην Ελλάδα και στην Ευρώπη «Σύστηµα Ατοµικής Εναλλακτικής ιαχείρισης Συσκευασιών. Επίσης, άλλη µια πρωτοποριακή και συνάµα σηµαντική για την κοινωνία και τα παιδιά ενέργεια είναι η λειτουργία του Κινητού Ολοκληρωµένου Κέντρου Ανακύκλωσης που περιοδεύει σε µεγάλες πόλεις της χώρας.

16 MEDA COMMUNICATION Το έντυπο αυτό έχει τυπωθεί σε χαρτί οικολογικό µε λιγότερη χηµική επεξεργασία. Γι αυτό πιθανόν να παρουσιάζει εκτυπωτικές αδυναµίες. Αυτή είναι µια ακόµη προσπάθεια της ΑΒ για το περιβάλλον.

Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! K. Mαχαίρας Διευθύνων Σύμβουλος Νοτιοανατολικής Ευρώπης και Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος του Ομίλου Delhaize «Εταιρική Υπευθυνότητα δεν σημαίνει απλά μια πολιτική που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ.

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΤΖΙΒΑΚΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΑ Α.Μ.:7760 ΣΑΜΠΟΥΡ ΣΤΕΛΛΑ Α.Μ.:7851 Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Κάββουρα Νίκη Καθηγήτρια εφαρμογών ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΣΙΚΗ ΤΝΕΙΔΗΗ ΣΗ ΚΑΜΑΡΙΔΗ GLOBAL WIRE ΑΒΕΕ Νοιαζόμαστε για το περιβάλλον. Φροντίζουμε την περιοχή μας. Παίρνουμε συνεχώς πρωτοβουλίες που αλλάζουν τον τρόπο που δουλεύουμε και αναβαθμίζουν τη

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμησης Ενέργειας

Εξοικονόμησης Ενέργειας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης Ενέργειας Πράσινη Επιχειρηματικότητα στον τομέα της Ενέργειας Γ. Βουγιουκλάκης Υπ. Τμήματος Ανάπτυξης Αγοράς ΚΑΠΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.

Διαβάστε περισσότερα

2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη

2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη 2Ουσιαστικά Θέµατα και Ενδιαφερόµενα Μέρη 27 18 2. Ουσιαστικά Θέματα και Ενδιαφερόμενα Μέρη Προσεγγίζουµε και αξιολογούµε υπεύθυνα τα ουσιαστικά θέµατα που αφορούν στην εταιρεία µας και επηρεάζουν άµεσα

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες

Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Περιβαλλοντική ιαχείριση σε ξενοδοχειακές µονάδες Συστήµατα διαχείρισης, εξοικονόµησης και αειφορίας Περιβαλλοντική διαχείριση και ξενοδοχειακές µονάδες Από στοιχεία των τελευταίων 20 ετών, το κόστος ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο : ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο : ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ 6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο : ΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ( σελίδες σχολικού βιβλίου 129 133, έκδοση 2014 : σελίδες 124 129 ) 3.3.2 Παρακίνηση 3.3.2.1 Βασικές έννοιες Η υλοποίηση του έργου και η επίτευξη των στόχων στις

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ.

Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡικήΣ κοινωνικήσ υπευθυνοτητασ Κοινωνία. Παιδεία. Περιβάλλον. Εργαζόμενοι. (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) (σελ. Συνοπτική ΕΚΘΕΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ υπευθυνοτητασ 2016 Περιβάλλον Παιδεία Κοινωνία Εργαζόμενοι (σελ. 6) (σελ. 8) (σελ. 10) (σελ. 14) 2 3 Όραμα & Στρατηγική Η εταιρεία Μπάρμπα Στάθης, αξιοποιώντας συστηματικά

Διαβάστε περισσότερα

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 Sustainable 3 rd Party Logistics ΑΘΗΝΑ, 29 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 2 Η Π.Α.Ε.Γ.Α.Ε. (Προνομιούχος Ανώνυμος Εταιρεία Γενικών Αποθηκών Ελλάδος) είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. στις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Eταιρικη Κοινωνικη Ευθυνη Ως έννοια,η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη μπορεί να χαρακτηρισθεί σαν την ηθική συμπεριφορά των επιχειρήσεων όσον αφορά στις σχέσεις τους με την κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

Ενθάρρυνση για την έναρξη των Πράσινων ηµόσιων Συµβάσεων

Ενθάρρυνση για την έναρξη των Πράσινων ηµόσιων Συµβάσεων Ενθάρρυνση για την έναρξη των Πράσινων ηµόσιων Συµβάσεων ηµήτρης Γιάκος Περιβαλλοντολόγος, MSc Τι είναι οι Πράσινες ηµόσιες Συµβάσεις Ο όρος πράσινες ή οικολογικές δηµόσιες συµβάσεις αναφέρεται στη διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές.

Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Συνεργασία σχολείου με φορείς και οργανισμούς για την εκπαίδευση για το περιβάλλον και την αειφορία στην κοινότητα. Διαπιστώσεις και προοπτικές. Αναστασία Δημητρίου Αν. Καθηγήτρια Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ

ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 1970: Η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εφαρμόζει σύστημα ανακύκλωσης χαρτονένιων κιβωτίων συσκευασίας με ειδικές πρέσες ΑΒ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ 1992: Η AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ εφαρμόζει

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ!

ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΕΙ... ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΕΙΑ & ΝΕΡΟ ΜΗ ΧΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΧΡΟΝΟ! ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ: Η ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΑΞΙΑ ΠΟΥ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ - Μια εταιρία δεν μπορεί να θεωρείται «πράσινη» αν δεν

Διαβάστε περισσότερα

2. Ουσιαστικά θέµατα και ενδιαφερόµενα µέρη

2. Ουσιαστικά θέµατα και ενδιαφερόµενα µέρη Αξιολογούµε και διαµορφώνουµε τα ουσιαστικά θέµατα, λαµβάνοντας υπόψη τις ανάγκες και τις προσδοκίες των ενδιαφεροµένων µερών. Επικοινωνούµε µε τα ενδιαφερόµενα µέρη, ενισχύουµε την εξωστρέφεια και τη

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον & Τοπική Αυτοδιοίκηση για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής

Περιβάλλον & Τοπική Αυτοδιοίκηση για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής Περιβάλλον & Τοπική Αυτοδιοίκηση για Καλύτερη Ποιότητα Ζωής Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Ειδικός Επιστήμων - Διεθνολόγος Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής

Διαβάστε περισσότερα

ενεργειακό περιβάλλον

ενεργειακό περιβάλλον Προστατεύει το ενεργειακό περιβάλλον Αλλάζει τη ζωή μας www.epperaa.gr www.ypeka.gr Ε.Π. «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» 2007-2013 Το ΕΠΠΕΡΑΑ δημιουργεί ένα βιώσιμο Ενεργειακό Περιβάλλον βελτιώνει την

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ;

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΙΟΥ ; ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Ορισμός: Είναι η διαδικασία με την οποία επαναχρησιμοποιείται εν μέρει ή ολικά οτιδήποτε αποτελεί έμμεσα ή άμεσα αποτέλεσμα της ανθρώπινης δραστηριότητας και το οποίο στην μορφή που είναι δεν

Διαβάστε περισσότερα

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ηπολιτική µας για το περιβάλλον. 6 Μαρτίου 2009

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ηπολιτική µας για το περιβάλλον. 6 Μαρτίου 2009 Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Ηπολιτική µας για το περιβάλλον 6 Μαρτίου 2009 Ησηµερινή µας συνάντηση Η στρατηγική της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας για τη φροντίδα του περιβάλλοντος Στόχοι Οµάδες Επιρροής Πλαίδιο ράσεων:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΤΟΠΣΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ» Εισηγητές: Αντιγόνη Κατσάρα, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας & Επιχειρήσεων Κατερίνα Σκλαβενίτη, Υπεύθυνη συντονισμού & υλοποίησης της δράσης Σπύρος

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Μαθήματος: Ημέρες Αειφορίας 2015

Τίτλος Μαθήματος: Ημέρες Αειφορίας 2015 Τίτλος Μαθήματος: Ημέρες Αειφορίας 2015 Θεματική ενότητα 7: Ενδεικτικές εργασίες Τίτλος: Κέντρο υποστήριξης Τρίτης Ηλικίας: Εισαγωγή στοιχείων αειφορίας στην λειτουργία και την εκπαιδευτική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο

Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο Διαχείριση Αποβλήτων Πλαστικών στην Κύπρο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Το νομικό πλαίσιο της διαχείρισης αποβλήτων πλαστικών στην Κύπρο 2. Στρατηγική Διαχείρισης Αποβλήτων 2015 2021 Στόχοι Στρατηγικής Διαχείρισης Αποβλήτων

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ...

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A. Η Δέσμευση της Διοίκησης...3. Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4. Εταιρικές Αξίες Ομίλου ΤΙΤΑΝ... «ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ & ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΟΜΙΛΟΥ ΤΙΤΑΝ» Μάιος 2008 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν A Η Δέσμευση της Διοίκησης......3 Κυρίαρχος Στόχος του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και Κώδικας Δεοντολογίας...4 Εταιρικές Αξίες Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ & ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ, PROLEPSIS Η ΑΝΑΓΚΗ Η οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ. «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον

ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ. «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ «Είμαστε εδώ» για το Περιβάλλον Η ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΕΙΝΑΙ «ΕΔΩ» ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, συμπληρώνοντας, φέτος, 50 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα, ανανεώνει τη δέσμευση

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ

Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Εταιρική Πολιτική Τράπεζα Πειραιώς (Κύπρου) Λτδ Με στόχο την κοινωνική προσφορά, η Τράπεζα Πειραιώς στην Κύπρο αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στο κοινωνικό έργο και τα περιβαλλοντικά θέματα, στο πλαίσιο της

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Κυρίες και Κύριοι,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ. Κυρίες και Κύριοι, ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Κυρίες και Κύριοι, Το περιβάλλον εκπέµπει σήµα κινδύνου. Η υπερθέρµανση του πλανήτη, η ατµοσφαιρική ρύπανση, η υπερεκµετάλλευση των φυσικών πόρων, οι συνθήκες ζωής στα αστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών

ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών ΕΝΑΡΧΗ ΗΝ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑ Παναγιώτης Α. Σίσκος Καθηγητής Χηµείας Περιβάλλοντος Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Σώµα Οµότιµων Καθηγητών, Αθήνα, 14.03.2011 1 Περιεχόµενα 1 Εισαγωγικά 3 Ενέργεια 4

Διαβάστε περισσότερα

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ

ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΙΦΟΡΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: ΟΙ ΟΧΤΩ ΠΥΛΕΣ http://www.teachernet.gov.uk/sustainableschools/ Μετάφραση από τα αγγλικά: Ειρήνη Λυμπέρη ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; Η αειφόρος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη

2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη 2.5 Ενδιαφερόμενα Μέρη Τα βασικά ενδιαφερόμενα μέρη του ΟΤΕ και της COSMOTE είναι οι εργαζόμενοι οι επενδυτές οι πελάτες, οι δημόσιοι και ρυθμιστικοί φορείς, τα Μ.Μ.Ε. και οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. Μαρία Δημητρίου Δ τάξη

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ. Μαρία Δημητρίου Δ τάξη ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΧΑΡΤΙΟΥ Μαρία Δημητρίου Δ τάξη Τι είναι η ανακύκλωση; Τι είναι ανακύκλωση Τι είναι ανακύκλωση Ανακύκλωση; Είναι η διαδικασία μέσα από την οποία επιτυγχάνεται η εκ νέου χρήση των υλικών συσκευασίας

Διαβάστε περισσότερα

http://www.economics.edu.gr 7

http://www.economics.edu.gr 7 6 ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 1.3 Λειτουργίες της Επιχείρησης 1.3.1 Η αλυσίδα των Επιχειρησιακών Λειτουργιών Όπως κάθε οργανισµός, έτσι και η επιχείρηση, προκειµένου να ζήσει, ν ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται

Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη. Η Remedica νοιάζεται Εταιρική Κοινωνική & Περιβαλλοντική Ευθύνη Η Remedica νοιάζεται Το Συγκρότημα Remedica ιδρύθηκε το 1960 και είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς στην Κύπρο. Η Remedica παρασκευάζει ένα ευρύ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C)

ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C) 2. Ουσιαστικότητα ΕΠΙΠΕΔΟ B (συμπεριλαμβάνονται και τα κριτήρια του Επιπέδου C) Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί ποιές πτυχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης και εταιρικής υπευθυνότητας

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας.

Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Προοπτικές Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για τον Κυπριακό Οργανισμό Κέντρων Νεότητας. Χριστίνα Νεοφυτίδου Λειτουργός Νεολαίας, Τομέας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης Τι είναι η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη; Σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014

Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014 Εναλλακτική Διαχείριση A.H.H.E. Δήμος Κερατσινίου - Δραπετσώνας 2014 Δουζίνας Άκης Εναλλακτική Διαχείριση Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού Το χρονικό δημιουργίας του συλλογικού συστήματός

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα!

Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011. Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2011 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 2 Γιάννης Κυρίτσης Chief Operating Officer Greece & Albania Στην ΑΒ Βασιλόπουλος πιστεύουμε ακράδαντα, ότι οι εταιρείες υποχρεούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Από τη Θεωρία στην Πράξη

Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Από τη Θεωρία στην Πράξη Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Από τη Θεωρία στην Πράξη Μιχάλης Σπανός Διευθύνων Εταίρος, EuroCharity 6 Μαΐου 2010 Business Week 2010 Από τη θεωρία Αντί εισαγωγής Προσπαθώντας να ορίσουμε την ΕΚΕ Εταιρική Κοινωνική

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές, στρατηγικές και µέτρα για τη διαχείριση της αστικής εφοδιαστικής

Πολιτικές, στρατηγικές και µέτρα για τη διαχείριση της αστικής εφοδιαστικής Πολιτικές, στρατηγικές και µέτρα για τη διαχείριση της αστικής εφοδιαστικής Δρ. Μαρία Μποϊλέ Διευθύντρια Ερευνών Πειραιάς, 22/09/2014 Στρατηγικός Σχεδιασµός Ανάπτυξη Περιβάλλον Ποιότητα ζωής & εύρυθµη

Διαβάστε περισσότερα

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, TICKET NEWS ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, 08 όπως σας είχαμε υποσχεθεί, στην Edenred συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση μας και το 2013, προσπαθώντας σε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος;

Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ. Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Πόσα γεύματα έχουν διανεμηθεί; Ποια είναι η «ιστορία» του Προγράμματος; Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Πόσα παιδιά συμμετέχουν στο Πρόγραμμα; Το Πρόγραμμα ΔΙΑ.ΤΡΟΦΗ απευθύνεται σε μαθητές δημοσίων σχολείων κοινωνικοοικονομικά ευπαθών περιοχών της χώρας, που πλήττονται περισσότερο από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Επιλέξτε την κατηγορία στην οποία θέλετε να ενταχθεί η εταιρεία σας και συμπληρώστε τα αντίστοιχα κριτήρια του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ με βάση τον συγκεκριμένο Οδηγό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Ενδεικτικοί επίδοσης κατά 1. Στρατηγική Ανάλυση & Δράση Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί πώς αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους των κυριότερων δραστηριοτήτων του στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Ο Οργανισμός

Διαβάστε περισσότερα

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται.

Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Τα πρότυπα στην υπηρεσία της βιώσιμης ανάπτυξης. Νέες απαιτήσεις για τις επιχειρήσεις και ευκαιρίες που αναδεικνύονται. Μαρία Νομικού, Υπεύθυνη Συστημάτων Διαχείρισης Μία παρουσίαση για τον ANTIPOLLUTION

Διαβάστε περισσότερα

Πρωτοβουλίες συνεργάτες, προς τους καταναλωτές

Πρωτοβουλίες συνεργάτες, προς τους καταναλωτές Πρωτοβουλίες αειφορίας στα εργοστάσια, προς τους συνεργάτες, προς τους καταναλωτές Αλέκος Δανιηλίδης, Εμπορικός Διευθυντής Γνωρίζατε ότι αυτή η λίμνη βρίσκεται στον Κηφισσό? Το Όραμα του Oμίλου της Heineken

Διαβάστε περισσότερα

N.S.E. Συνθέστε το δικό σας υβριδικό σύστημα, βάσει των δικών σας μοναδικών αναγκών και χτίστε το κομμάτι κομμάτι για να μοιράσετε το κόστος!

N.S.E. Συνθέστε το δικό σας υβριδικό σύστημα, βάσει των δικών σας μοναδικών αναγκών και χτίστε το κομμάτι κομμάτι για να μοιράσετε το κόστος! N.S.E Ltd Networking System Exellence Συνθέστε το δικό σας υβριδικό σύστημα, βάσει των δικών σας μοναδικών αναγκών και χτίστε το κομμάτι κομμάτι για να μοιράσετε το κόστος! Copyright NSE Ltd. 2011 Hybrid

Διαβάστε περισσότερα

acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και Επιχειρηµατικότητα στα Βαλκάνια

acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και Επιχειρηµατικότητα στα Βαλκάνια acert Ευρωπαϊκός Οργανισµός Πιστοποίησης Α.Ε ιεύθυνση Μάρκετινγκ & Πωλήσεων Πιστοποίηση των Αγροτικών Προϊόντων και στα Βαλκάνια Ποιότητα Ως ποιότητα µπορούµε να ονοµάσουµε την ικανοποίηση ενός συνόλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ «Οι καλοί άνθρωποι δε χρειάζονται νόμους για να ενεργούν υπεύθυνα, ενώ οι κακοί άνθρωποι θα βρουν τρόπους για να τους παρακάμψουν» ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΙ-ΚΡΙ ΑΒΕΕ Βληκίδου Χρυσαφένια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια

ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα εκ του µηδενός σε ιστορικά πλαίσια ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ νέες κατασκευές αναδιαµόρφωση καινούριων κτιρίων ανακαίνιση και µετασκευή ιστορικών κτιρίων έργα "εκ του µηδενός" σε ιστορικά πλαίσια 2 Ο ηλιακός θερµοσίφωνας αποτελεί ένα ενεργητικό ηλιακό σύστηµα

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Επιχειρήσεις

Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε Επιχειρήσεις Αποτελέσµατα Πρωτογενούς Έρευνας ς ς ς σε Επιχειρήσεις η Δειγµατοληπτική έρευνα για την διεξήγαγε για 8 συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Οικονοµικών Κλαδικών Μελετών της ICAP Α.Ε., τα αποτελέσµατα της οποίας

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος

Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc. Μαρία Τερμεντζίδου, Περιβαλλοντολόγος Εφαρμογές Καλών Πρακτικών σε ΟΤΑ: Η περίπτωση του Ενεργειακού Σχεδιασμού του Δήμου Σερρών Χρήστος Πάλλας, Ηλ. Μηχανικός Περιβαλλοντολόγος Msc Προϊστ. Τμήματος Η/Μ έργων & Ενεργειακών Εφαρμογών Δήμου Σερρών

Διαβάστε περισσότερα

1. Την παρουσίαση του ελληνικού προτύπου ΕΛΟΤ 1452 για τη διαχείριση της ποιότητας εμπορικών καταστημάτων,

1. Την παρουσίαση του ελληνικού προτύπου ΕΛΟΤ 1452 για τη διαχείριση της ποιότητας εμπορικών καταστημάτων, Εκδήλωση για Πρότυπο ποιότητας για εμπορικά καταστήματα Νέες εκδόσεις προτύπων συστημάτων διαχείρισης αίθουσα Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών πλ. Γεωργίου Α 25, ΠΑΤΡΑ Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012

ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012 ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ 2012 Καθημερινά δίπλα σας με υπευθυνότητα! 1 Λεωνίδας Βρεττάκος Chief Operating Officer Η Υπεύθυνη λειτουργία μιας επιχείρησης είναι διαχρονική, δεν περιορίζεται σε περιόδους

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισµός του Γενικού ιευθυντή ιονύση Νικολάου. στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος

Χαιρετισµός του Γενικού ιευθυντή ιονύση Νικολάου. στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος Σ Υ Ν Ε Σ Μ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Ω Ν Β Ι Ο Μ Η Χ Α Ν Ι Ω Ν Χαιρετισµός του Γενικού ιευθυντή ιονύση Νικολάου στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Συνδέσµου Βιοµηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος 17

Διαβάστε περισσότερα

Ξενοδοχειακή. Πολιτική

Ξενοδοχειακή. Πολιτική Ξενοδοχειακή Πολιτική 1. Περιβαλλοντική πολιτική 2. Πολιτική βιωσιμότητας 3. Πολιτική προσωπικού 4. Πολιτική υγείας και ασφάλειας 5. Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των παιδιών 6.

Διαβάστε περισσότερα

Περιβαλλοντική καινοτομία. Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις

Περιβαλλοντική καινοτομία. Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις Περιβαλλοντική καινοτομία Περιβαλλοντικοί προβληματισμοί για εξυπνότερες επιχειρηματικές αποφάσεις Η περιβαλλοντική καινοτομία μάς αφορά όλους Με το 53% των ηγετικών στελεχών των ευρωπαϊκών επιχειρήσεων

Διαβάστε περισσότερα

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών

[ 1 ] την εφαρμογή συγκεκριμένων περιβαλλοντικών [ 1 ] [ 1 ] Υδροηλεκτρικός Σταθμός Κρεμαστών - Ποταμός Αχελώος - Ταμιευτήρας >> H Περιβαλλοντική Στρατηγική της ΔΕΗ είναι ευθυγραμμισμένη με τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

O καλός, οκακόςκαιο υπεύθυνος. Δημήτρης Μιχόπουλος, Corporate Affairs Director CSR Congress 2007, 27 Απριλίου 2007

O καλός, οκακόςκαιο υπεύθυνος. Δημήτρης Μιχόπουλος, Corporate Affairs Director CSR Congress 2007, 27 Απριλίου 2007 O καλός, οκακόςκαιο υπεύθυνος Δημήτρης Μιχόπουλος, Corporate Affairs Director, O καλός 2 Εταιρική κοινωνική ευθύνη ή Δημόσιες σχέσεις; Οι περισσότερες εταιρείες μπαίνουν στη διαδικασία να διαλέξουν προς

Διαβάστε περισσότερα

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή

Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental approach to driving facility performance improvement Δρ. Στέλλα Πιτσαρή Environmental Specialist, MSc Διαχείριση εγκαταστάσεων ψ (IFMA, 2012) International Facility Management Association

Διαβάστε περισσότερα

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της».

Το θέμα με το οποίο επιλέξαμε να ασχοληθούμε κατά τη φετινή χρονιά είναι: «Ενέργεια Τρόποι εξοικονόμησής της». Το σχολείο μας συνεχίζει φέτος, για τρίτη σχολική χρονιά, να συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό και περιβαλλοντικό Πρόγραμμα Οικολoγικά Σχολεία, το οποίο προσφέρει στους μαθητές μια νέα εμπειρία. Το

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας

Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας ΠΕΡΙΛΗΨΗ Το Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας (Σ.Δ.Α.Ε.) του Δήμου Αιγιαλείας Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της Ευρώπης να υπερβούν τον στόχο μείωσης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP)

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) Ιανουάριος 2012 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα- Συνθήκες Εργασίας 5. Περιβάλλον 6. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 20 ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Ενδεικτικοί δείκτες επίδοσης κατά 1. Στρατηγική Ανάλυση & Δράση Ο Οργανισμός δημοσιοποιεί πώς αναλύει τις ευκαιρίες και τους κινδύνους των κυριότερων δραστηριοτήτων του στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Διαβάστε περισσότερα

Tetris Built Environment. Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance

Tetris Built Environment. Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance Tetris Built Environment Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance Προφίλ Η TETRIS Built Environment είναι εταιρεία παροχής Συμβουλευτικών υπηρεσιών Τεχνική εταιρεία, και δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι Είµαστε και που Στοχεύουµε

Ποιοι Είµαστε και που Στοχεύουµε Ποιοι Είµαστε και που Στοχεύουµε Η Ανοιχτή Αγκαλιά των Φίλων Κοινωνικής Παιδιατρικής / Ιατρικής δηµιουργήθηκε στην Αθήνα το 1994 από µία Οµάδα Εθελοντών, µε βασικό στόχο τη Στήριξη µε κάθε τρόπο του Παιδιού

Διαβάστε περισσότερα

Στην πόλη μας Σχ.έτος:

Στην πόλη μας Σχ.έτος: Στην πόλη μας Σχ.έτος:2015-2016 Υπεύθυνοι καθηγητές: Πετσούκη Άννα Παλιάτσου Ουρανία Πριόβολος Θεοφάνης 1 ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ Ως απορρίμματα ή απόβλητα ορίζονται υπολείμματα τροφών και αντικείμενα τα οποία έχουν

Διαβάστε περισσότερα

The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO

The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO The energy market in Europe-«The role of the Greek DSO- HEDNO» Nikolaos Chatziargyriou, President and CEO of HEDNO 19thRoundtable with the Government of Greece-The Economist Kυρίες και Κύριοι Πριν ξεκινήσω

Διαβάστε περισσότερα

foodstandard ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ Δηµήτριος Μελάς Προϊστάµενος Αγροτικού Τοµέα Μόνιµη Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Ε.Ε.

foodstandard ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ Δηµήτριος Μελάς Προϊστάµενος Αγροτικού Τοµέα Μόνιµη Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Ε.Ε. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΓΡΟΤΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ Δηµήτριος Μελάς Προϊστάµενος Αγροτικού Τοµέα Μόνιµη Ελληνική Αντιπροσωπεία στη Ε.Ε. Αθήνα - Ιανουάριος 27, 2011 Οι εξελίξεις Υπέστη µεταβολές ανάλογες προς την προσαρµογή

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη»

Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Ημερίδα «Η ενεργειακή αποδοτικότητα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση: Μια ευκαιρία για οικονομική ανάπτυξη» Δημαρχείο Θεσσαλονίκης 13 Μαρτίου 2014 Θέμα: «Η ανάγκη για οριζόντια τεχνική υποστήριξη των Ελληνικών

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ

Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές. Ομίλου ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Γενικές Επιχειρησιακές Αρχές Εισαγωγή ΟΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ ΔΙΕΠΟΥΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΟΙ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΟΥ AΝHKOYN ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. H ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ,

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακή Επάρκεια: Στρατηγική Προσέγγιση στο πλαίσιο της Απελευθερωµένης Αγοράς Ενέργειας

Ενεργειακή Επάρκεια: Στρατηγική Προσέγγιση στο πλαίσιο της Απελευθερωµένης Αγοράς Ενέργειας Ενεργειακή Επάρκεια: Στρατηγική Προσέγγιση στο πλαίσιο της Απελευθερωµένης Αγοράς Ενέργειας «Αειφόρος Ανάπτυξη & Βιοµηχανία Εκδήλωση ΤΕΕ/ΤΚΜ, Θεσσαλονίκη 21 Ιουνίου 2008 Βασικοί στόχοι Βασικοί στόχοι της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ GREENBUILDING 1 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΑΚΤΩΡ H ΑΚΤΩΡ είναι η μεγαλύτερη κατασκευαστική εταιρία στην Ελλάδα με πάνω από εξήντα χρόνια δυναμικής συμμετοχής στην

Διαβάστε περισσότερα

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013

COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013 COMMUNICATION ON PROGRESS (COP) 2013 Απρίλιος 2014 Περιεχόμενα 1. H Εταιρία 2. Δήλωση Δέσμευσης Διοίκησης 3. Δέσμευση προς την Αγορά 4. Ανθρώπινα Δικαιώματα 5. Συνθήκες Εργασίας 6. Περιβάλλον 7. Καταπολέμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ»

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ» ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ 27 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Θέμα: «Η ανάγκη για έναν ολοκληρωμένο Ενεργειακό Σχεδιασμό στο

Διαβάστε περισσότερα

Ανακύκλωση. είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό του.

Ανακύκλωση. είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό του. www.greendot.com.cy Στις μέρες μας Ανακύκλωση είναι η διαδικασία δημιουργίας νέων προϊόντων από ένα προϊόν που έχει εξυπηρετήσει τον αρχικό σκοπό του. Οφέλη Ανακύκλωσης Στην αποφόρτιση του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY: THE BUSINESS CASE FOR THE ENVIRONMENT ENERGY SAVING & BUILDINGS. Alexia Macheras, George Kolefas

CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY: THE BUSINESS CASE FOR THE ENVIRONMENT ENERGY SAVING & BUILDINGS. Alexia Macheras, George Kolefas CORPORATE SOCIAL RESPONSIBILITY: THE BUSINESS CASE FOR THE ENVIRONMENT ENERGY SAVING & BUILDINGS Ε.Α.Σ.Ε 17.12.13 Alexia Macheras, George Kolefas Οι νόµοι απέτυχαν να παρέχουν την ικανοποιητική καθοδήγηση

Διαβάστε περισσότερα

ίνουµε φως σε κάθε στιγµή της ζωής σας

ίνουµε φως σε κάθε στιγµή της ζωής σας ίνουµε φως σε κάθε στιγµή της ζωής σας αναπτυξη δικτυου Ο Ε ΗΕ σχεδιάζει, προγραµµατίζει και διασφαλίζει την υλοποίηση της ανάπτυξης του ικτύου, λαµβάνοντας υπόψη ιδίως την εξέλιξη της ζήτησης, τις ανάγκες

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγρίνιο, 17-18 Ιανουαρίου 2004 1 Ερευνητικές Ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Κεφάλαιο 1: Εισαγωγή στη Διοίκηση Επιχειρήσεων Ερωτήσεις Στόχοι 1 ου Μαθήµατος Ø Ποιες είναι οι προκλήσεις στον εργασιακό χώρο σήµερα; Ø Πώς είναι οι οργανισµοί στο νέο

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Μικρός Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Εταιρική Υπευθυνότητα: Διαφάνεια & Διακυβέρνηση

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών. Εταιρική Υπευθυνότητα: Διαφάνεια & Διακυβέρνηση Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Εταιρική Υπευθυνότητα: Διαφάνεια & Διακυβέρνηση Π. Παπαδημητρίου, Δ/ντής Εταιρικής Ποιότητας 27.05.2014 Good Business is also good for the business itself Αναγνώριση της υπευθυνότητας

Διαβάστε περισσότερα

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων

Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Από τη δέσμευση στην υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης Αειφόρου Ενέργειας 2020 Σ.Δ.Α.Ε. του Δήμου Φαρσάλων Καρδίτσα, 10-06-2017 ΆΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ, Δήμαρχος Φαρσάλων ΘΕΛΟΥΡΑ ΗΛΕΚΤΡΑ, Ειδική Συνεργάτις - Πολιτικός

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010

Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ. Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Χαιρετισμός Προέδρου Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΑΠΕΚ Γραφεία ΟΕΒ 26 Μαΐου, 2010 Κυρίες και Κύριοι, Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκλησή σας για να απευθύνω

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώµατα

Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώµατα Πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώµατα ήλωση προθέσεως Στην Coca-Cola Τρία Έψιλον αναγνωρίζουµε τη διαφορετικότητα των διαφόρων χωρών στις οποίες δραστηριοποιούµαστε, των καταναλωτών, των πελατών, των προµηθευτών

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρική Υπευθυνότητα ΟΤΕ- COSMOTE. Προκλήσεις & Αποτελέσµατα

Εταιρική Υπευθυνότητα ΟΤΕ- COSMOTE. Προκλήσεις & Αποτελέσµατα Εταιρική Υπευθυνότητα ΟΤΕ- COSMOTE Προκλήσεις & Αποτελέσµατα Ο Όµιλος µε µια µατιά ΕΛΛΑ Α ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ/ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ ΚΥΡΙΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ/ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΥΝΟΛΟ ΓΡΑΜΜΩΝ 000 : 2.852 ΣΥΝΟΛΟ ΓΡΑΜΜΩΝ 000

Διαβάστε περισσότερα

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός)

1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) 1. Εκπαίδευση για την Εξυπηρέτηση Πελάτη (Customer Service Training) (Οργανισμός) Περιγραφή Βραβείου Βραβεύονται συγκεκριμένες δράσεις ή προγράμματα που επιδρούν στη σκέψη, το χαρακτήρα και τη συμπεριφορά

Διαβάστε περισσότερα

Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά

Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά Το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ) και ο ήµος Αγίας Βαρβάρας υλοποιούν το Έργο "Πράσινη Πιλοτική Αστική Γειτονιά», µε χρηµατοδότηση του Προγράµµατος ΕΠΠΕΡΑΑ/ΕΣΠΑ. Το έργο έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise

Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise Ενημερωτικός Φάκελος Δικτύου Franchise Click to edit Master subtitle style 13/4/2011 Επιχειρηματική πρόταση συνεργασίας Mini Sports Club Έχουμε την τεχνογνωσία και την εμπειρία να σας προσφέρουμε μια κερδοφόρο

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ενεργειακή βιωσιμότητα των ΟΤΑ

Ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ενεργειακή βιωσιμότητα των ΟΤΑ Ολοκληρωμένη προσέγγιση για την ενεργειακή βιωσιμότητα των ΟΤΑ Εύη Τζανακάκη Ελευθερία Αλεξανδρή Τμήμα Κτιρίων Διεύθυνση Ενεργειακής Αποδοτικότητας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Δηµιουργήσαµε την Alpha Green το 1999 µε στόχο µια εταιρεία πρότυπο που θα παρέχει λύσεις στα ζητήµατα του περιβάλλοντος.

Δηµιουργήσαµε την Alpha Green το 1999 µε στόχο µια εταιρεία πρότυπο που θα παρέχει λύσεις στα ζητήµατα του περιβάλλοντος. Δηµιουργήσαµε την Alpha Green το 1999 µε στόχο µια εταιρεία πρότυπο που θα παρέχει λύσεις στα ζητήµατα του περιβάλλοντος. Η ταυτότητα µας γεννήθηκε µαζί µε τη διατύπωση του επιχειρηµατικού µας οράµατος.

Διαβάστε περισσότερα

Η αλληλεπίδραση. µεταξύ. Επιχειρήσεων & Κοινωνίας

Η αλληλεπίδραση. µεταξύ. Επιχειρήσεων & Κοινωνίας Η αλληλεπίδραση µεταξύ Επιχειρήσεων & Κοινωνίας Μάρτιος 2013 Στρατηγική της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ΕΚΕ Τονίζει H σηµερινή παγκόσµια οικονοµική κρίση οφείλεται στην έλλειψη διαφάνειας, λογοδοσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΞΙΕΣ 02 Σκοπός Ο κυριότερος στόχος της LeghornGroup είναι να λειτουργεί με τρόπο αποτελεσματικό υπεύθυνο και επωφελή στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας και

Διαβάστε περισσότερα

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές.

Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Η ανακύκλωση στο Δήμο Αθηναίων. Παρόν και Προοπτικές. Οι συχνές φυσικές καταστροφές που οφείλονται στις κλιματικές αλλαγές έχουν καταστήσει κατανοητό σε όλους ότι η προστασία του περιβάλλοντος είναι μείζονoς

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

Στις μέρες μας. Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα

Στις μέρες μας. Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα www.greendot.com.cy Στις μέρες μας Μέσος Κύπριος παράγει: 2 κιλά απορρίμματα / ημέρα Σύσταση Απορριμμάτων 41% Οργανικά 2% Γυαλί 15% Πλαστικές Συσκευασίες 26% Χαρτί 4% Άλλα 3% Μεταλλικές Συσκευασίες Ανακύκλωση

Διαβάστε περισσότερα

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο

Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Οι περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις από τον οικιακό χώρο Κ. Αμπελιώτης, Λέκτορας Τμ. Οικιακής Οικονομίας και Οικολογίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Οι επιβαρύνσεις συνοπτικά Κατανάλωση φυσικών πόρων Ρύπανση Στην

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικές & Περιβαλλοντικές ιαστάσεις του Marketing

Κοινωνικές & Περιβαλλοντικές ιαστάσεις του Marketing Κοινωνικές & Περιβαλλοντικές ιαστάσεις του Marketing 1 Περιεχόµενα Σηµερινή κατάσταση - Ενέργειες για καθαρό περιβάλλον Ιδιότητες Αλουµινίου Ποιότητα, Περιβάλλον, Υγεία & Ασφάλεια «Πράσινες» Καινοτόµες

Διαβάστε περισσότερα