ΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ. Έξι μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ. Έξι μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής"

Transcript

1 ΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ Έξι μήνες της νέας Δημοτικής Αρχής

2 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΥΠΟ ΕΙΞΕΙΣ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΠΡΑΣΙΝΟ: Αγαπητή δημότισσα, αγαπητέ δημότη, ΜΙΚΡΟΕΡΓΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: Το φυλλάδιο που έχετε στα χέρια σας είναι μια προσπάθεια ενημέρωσής σας για το τι έκανε η Δημοτική Αρχή στο πρώτο εξάμηνο της θητείας της. Προσπαθήσαμε να συνεχίσουμε επιτυχημένες δομές των προηγούμενων διοικήσεων, να βελτιώσουμε τυχόν προβληματικούς τομείς, αλλά και να υλοποιήσουμε νέες και φρέσκιες ιδέες που προεκλογικά είχαμε στο πρόγραμμά μας. Στο φυλλάδιο θα βρείτε επίσης χρήσιμες πληροφορίες, όπως συμβουλές για την ανακύκλωση, ενημέρωση για τις δραστηριότητες του ΘΟΠΑΑ, διευθύνσεις και τηλέφωνα χρήσιμα για την εξυπηρέτησή σας. Ζητάμε τη συνεργασία σας, τις ιδέες, τα σχόλια και τις παρατηρήσεις σας, έτσι ώστε να διορθωθούν τυχόν αβλεψίες και παραλείψεις. γραφτείτε στο Newsletter του ήµου για να σας έρχονται με νέα και ενημέρωση για τις δράσεις του Δήμου μας Με πίστη και αισιοδοξία ότι θα τα καταφέρουμε για τον Άλιμο που όλοι αγαπάμε Σας ευχαριστώ Ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης Live µετάδοση Συνεδριάσεων ηµοτικού Συµβουλίου --> εικονίδιο Αυτοδιοίκηση LIVE ή --> LIVE STREAM 1... ζωντανή μετάδοση από το LocaLwebTV!

3 ΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΑΔΗΠΑΛ Α.Ε. (Αναπτυξιακή Εταιρεία του Δήμου) Όλες οι Αποφάσεις και οι δαπάνες της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Δήμου εφεξής θα αναρτώνται στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ. Όλες οι δαπάνες εφεξής θα πηγαίνουν για προληπτικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Διασφαλίζουμε τη διαφάνεια και τον έλεγχο στα οικονομικά. ΧΡΕΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΣΕ η νέα ηµοτική Αρχή Αλίµου µέσα σε 4 µήνες Ο Δήμος Αλίμου, αξιοποιώντας τη δυνατότητα επιχορήγησης από το Υπουργείο Εσωτερικών, πέτυχε να πάρει πάνω από υρώ με τα οποία αποπλήρωσε χρέη που εκκρεμούσαν εδώ και πολλά χρόνια. Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ το Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών για ληξιπρόθεσμα χρέη της Αυτοδιοίκησης επέτρεπε τη λήψη του συγκεκριμένου ποσού εδώ και τρία χρόνια, ο Δήμος μέχρι τώρα δεν είχε κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, με αποτέλεσμα η νέα Δημοτική Αρχή να «τρέξει» εντατικά μεταξύ και , για να προλάβει την προθεσμία του προγράμματος. Διαχειριστικός έλεγχος στο ΘΟΠΑΑ και την ΑΔΗΠΑΛ Με αποφάσεις της Δημοτικής Αρχής διενεργούνται διαχειριστικοί έλεγχοι στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό (ΘΟΠΑΑ) και την Αναπτυξιακή Εταιρεία (ΑΔΗΠΑΛ). Ελέγχονται προσεκτικά όλες οι συμβάσεις, δαπάνες, διαδικασίες με στόχο την διαφάνεια και την εξυγίανσή τους. ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής ο Δήμος μας προχώρησε σε σειρά ενεργειών (νομιμοποίηση κατασκευής, εκπόνηση νέας Μελέτης, επισκέψεις σε υπουργεία κ.λπ.), ώστε να επανακατασκευαστεί ο γκρεμισμένος πεζόδρομος της παραλίας Αλίμου. Η Περιφέρεια έχει ευαισθητοποιηθεί για το ζήτημα και προγραμματίζει να χρηματοδοτήσει όλο το έργο ύψους περίπου ΜΑΡΙΝΑ ΑΛΙΜΟΥ Διεκδικούμε τη συμμετοχή του Δήμου μας στη διοίκηση και στη διαχείριση της Μαρίνας Αλίμου. ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑ- ΤΕΙΑΣ για τις παραλίες μας Ο Δήμος Αλίμου μαζί με όμορους Δήμους πέτυχε να συζητηθεί ενώπιον της Ολομέλειας του ΣΤΕ (Συμβούλιο της Επικρατείας) η ακύρωση της διυπουργικής απόφασης σχετικά με τη μεταβίβαση των παραλιακών εκτάσεων του Δήμου στην Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ 14 στρέμματα στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης (λωρίδα από τον Αγγελόπουλο μέχρι την οδό Ήρωος Μάτση), ενώ έχουν ήδη παραχωρηθεί στο Δήμο από το 2000, διεκδικούνται από την οικογένεια Νάστου. Ο Δήμος υπερασπίζεται τα συμφέροντά του και παρίσταται ως πολιτική αγωγή στην ποινική δίκη των κληρονόμων Νάστου. ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΚΟΙΝΟΧΡΗ- ΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Ο Δήμος Αλίμου πλήρωσε μέσω του ειδικού Προγράμματος του Υπουργείου Εσωτερικών σε απαλλοτριώσεις και απέκτησε κοινόχρηστους χώρους αντίστοιχης αξίας, οι οποίοι προορίζονται για δημιουργία παιδικών χαρών, πρασίνου κ.λπ.

4 ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ ΚΕΠ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ Τα ΚΕΠ Άνω και Κάτω Καλαμακίου λειτουργούν πλέον και το Σάββατο από 8:15 π.μ. έως 13:15 μ.μ. ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ Στο πλαίσιο της εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smart Care, μετά από συμπλήρωση ερωτηματολογίων, δημότες ασθενείς με διαβήτη παρακολουθούνται δωρεάν από διαβητολόγους, διατροφολόγους και νοσηλευτές που προσελήφθησαν από τους Δήμους Αγίου Δημητρίου, Αλίμου και Παλαιού Φαλήρου. ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ Ο Δήμος Αλίμου σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας συνεχίζει και εμπλουτίζει τα δωρεάν εκπαιδευτικά προγράμματα για ενήλικες κάθε μορφωτικού επιπέδου, εθνικής προέλευσης και ηλικίας. Μαθήματα για την επιχειρηματικότητα, το περιβάλλον, τις νέες τεχνολογίες, τις ξένες γλώσσες κ.λπ. ΕΠΙΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑ- ΡΙΟ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ Μετά από σύμπραξη με άλλους τέσσερις εταίρους, υλοποίηση του προγράμματος «Κατάρτιση Ανέργων για την Ενίσχυση της Απασχόλησης στους κλάδους Μαγειρικής, Ζαχαροπλαστικής και Οινολογίας». ΔΥΟ ΝΕΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Μετά από συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τον ΟΑΣΑ μπήκαν σε εφαρμογή τα νέα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 101 και 109, για να συνδέονται οι περισσότερες περιοχές του Αλίμου με το ΤΡΑΜ και το ΜΕΤΡΟ. ΜΟΝΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΣΤΟΝ ΑΛΙΜΟ Από την 1η Οκτωβρίου 2014 ο Δήμος απέκτησε μόνιμο γιατρό, παθολόγο, για την εξυπηρέτηση των ΚΑΠΗ, των Παιδικών Σταθμών, των ΚΔΑΠ κ.λπ. ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Τριήμερο Βιωματικό Σεμινάριο οργανωμένο από τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου, για την επιμόρφωση των παιδαγωγών με τίτλο «Βήματα για τη ζωή». ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΟΣΚ (Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων) Συνεργασία με τον ΟΣΚ για συντήρηση και αναβάθμιση των σχολείων. Στατικός έλεγχος όλων των κτηρίων από την Πολεοδομία. 101 ΑΛΙΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΑΦΕΤΗΡΙΑ: Μαρίνα Αλίμου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ), ευθεία Έλλης, δεξιά Βασ. Αμαλίας, αριστερά Αναπήρων Πολέμου, δεξιά λεωφ. Ελευθερίας, αριστερά λεωφ. Ποσειδώνος, αριστερά λεωφ. Καλαμακίου, δεξιά Θεομήτορος, δεξιά λεωφ. Ιωνίας, αριστερά Μυρτιδιωτίσσης, αριστερά λεωφ. Κυθηρίων, δεξιά λεωφ. Ιωνίας, αριστερά Ησιόδου, δεξιά Δωδεκανήσου, δεξιά λεωφ. Βουλιαγμένης, αριστερά και δεξιά Μαρίνου Γερουλάνου (συνεχίζει και ΤΕΡΜΑΤΙΖΕΙ στο Ελληνικό). ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΕΡΜΑ: Από λεωφ. Βουλιαγμένης (ΜΕΤΡΟ ΑΛΙΜΟΣ), αριστερά Δωδεκανήσου, αριστερά Ησιόδου, δεξιά λεωφ. Ιωνίας, αριστερά λεωφ. Κυθηρίων, δεξιά Μυρτιδιωτίσσης, δεξιά λεωφ. Ιωνίας, αριστερά Θεομήτορος, αριστερά λεωφ. Καλαμακίου, δεξιά λεωφ. Ποσειδώνος, αριστερά Μαρίνα Αλίμου (ΑΦΕΤΗΡΙΑ). ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΗΡΙΑ Επαναπρόσληψη Σχολικών Φυλάκων, τοποθέτηση συναγερμών και προβολέων στις σχολικές μονάδες. Έλεγχος και επισκευή σε όλες τις μπασκέτες στα σχολικά προαύλια.

5 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΓΥΑΛΙΟΥ Νέοι ειδικοί γαλάζιοι κώδωνες για την Ανακύκλωση του Γυαλιού σε 15 κεντρικά σημεία της πόλης. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΕΣ ΣΚΟΥΠΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ Ο Δήμος εφοδιάστηκε με δέκα χειροκίνητες σκούπες νέας τεχνολογίας, χαμηλού κόστους και χωρίς κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος. Γρήγορος και αποτελεσματικός οδοκαθαρισμός! Πρωταρχικό μας μέλημα η βελτίωση της καθαριότητας, η εξασφάλιση καλύτερων όρων υγιεινής, η εντατικότερη αποκομιδή των απορριμμάτων και η φροντίδα του πρασίνου. ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΤΗΝ ΠΛ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΙΔΩΝ Βελτίωση της αισθητικής της πόλης, απρόσκοπτη και ασφαλής κίνηση πεζών και οχημάτων. ΛΟΦΟΣ ΠΑΝΙ ΤΡΙΓΩΝΟ ΟΔΟΥ ΠΙΚΡΟΥ ΝΗΣΙΔΑ ΘΕΟΜΗΤΟΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΔΟΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ Νέοι Κόκκινοι Κάδοι για παλιά ρούχα και υποδήματα. Η εταιρεία RECYCOM παίρνει τα ρούχα προς ανακύκλωση και προσφέρει ως αντάλλαγμα είδη για το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Με τη συνεργασία της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων του 1ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Καλαμακίου. ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΟΝΑ ΥΠΟ ΕΙΞΕΙΣ: ΜΙΚΡΟΕΡΓΑ & ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΣ: ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ & ΠΡΑΣΙΝΟ:

6 ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ Χαρτί, Γυαλί, Αλουμίνιο, Πλαστικό, Λευκοσίδηρος να ξεχωρίζουμε τα υλικά για ανακύκλωση ανάλογα με τους κάδους. να συμπιέζουμε (πλακέ) τα χαρτοκιβώτια. να ρίχνουμε χύμα στους κάδους τα υλικά και όχι µέσα σε δεµένες σακούλες. να αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα. να κλείνουμε καλά τους κάδους, για προστασία από τη βροχή. να ξεβιδώνουμε τα καπάκια από τα πλαστικά μπουκάλια και μετά να ρίχνουμε και τα δύο υλικά στον κάδο. ΕΝ ΠΕΤΑΜΕ ΚΟΙΝΑ ΣΚΟΥΠΙ ΙΑ ΣΕ ΚΑ ΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ! Μόνο Γυαλί Ρούχα, υποδήματα, τσάντες, ζώνες κ.τ.λ. ΔΕΝ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΟΧΙ μικρά κομματάκια χαρτί. Όχι εισιτήρια ή σκισμένες σελίδες. Επιτρέπονται μόνο χαρτιά μεγέθους Α4 και πάνω. ΟΧΙ χαρτί κουζίνας και χαρτί υγείας, ακόμη κι αν είναι καθαρά. ΟΧΙ βρεγμένα ή λερωμένα χαρτιά. ΟΧΙ κουτιά από πίτσα ή συσκευασίες έτοιμου φαγητού. ΟΧΙ αφρολέξ, όχι φελιζόλ. ΟΧΙ δισκάκια cd dvd, τηλεκάρτες και βιντεοκασέτες. ΟΧΙ σακούλες βιοδιασπώμενες (συνήθως αυτές των σούπερ - μάρκετ). ΟΧΙ καλαμάκια και πλαστικά μαχαιροπήρουνα. ΟΧΙ σπασμένα γυαλιά ή υλικά από πηλό. ΟΧΙ πλαστικά έπιπλα. ΟΧΙ κουτιά χυμών, αν δεν έχουν σήμα καταλληλότητας για ανακύκλωση.

7 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ Τμήματα ΘΟΠΑΑ Ποδόσφαιρο Τέννις Ενόργανη Γυμναστική Γιόγκα (Yoga) για ενηλίκους και παιδιά Πιλάτες (pilates) Μαθήματα μασάζ Αερόμπικ (aerobic) Ρυθμική Γυμναστική Outside training (προπόνηση στο φυσικό περιβάλλον) Ακροβατικό cheerleading (ομαδικές χορογραφίες με ακροβασίες) ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΑΤΩ ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ Αποσφράγιση και επαναλειτουργία του Γηπέδου της Γερουλάνου μετά από εκτεταμένες επισκευές. RUN AND FUN στα Νότια Προάστια (Τρέξιμο) στις 24 Μαΐου 2015 Αγώνας δρόμων 10 και 5 χιλιομέτρων. Οι αγώνες διεξάγονται σε Πειραιά, Γλυφάδα, Παλαιό Φάληρο, Βάρη Βούλα Βουλιαγμένη και Άλιμο (24 Μαΐου). Για τους μικρούς αθλητές τρέξιμο δρόμου 1 χιλιομέτρου. Θουκυδίδειος Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού Αλίμου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΝΟΡΓΑΝΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑμεΑ Πρωτοποριακό πρόγραμμα γυμναστικής για άτομα με αναπηρία (νοητική υστέρηση σύνδρομο Down). ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗ- ΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΥΠΟ- ΒΡΥΧΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΑΛΙΕΙΑΣ Η Δημοτική Αρχή παραχώρησε το κολυμβητήριο για την προπόνηση της Εθνικής Ομάδας που διακρίθηκε ιδιαίτερα στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κολυμβητήριο Κολύμβηση ενηλίκων εκμάθηση Baby swimming (κολύμβηση για βρέφη) Aqua Aerobic (υδρο - γυμναστική) Διοργάνωση ερασιτεχνικών αγώνων κολύμβησης 2 & 4 χιλιομέτρων ΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΙΣΤΑ ΑΝΑΜΟΝΗΣ, ΕΚΤΟΙ ΟΛΟΙ. Τμήματα ΘΟΠΑΑ Θεατρική Ομάδα ενηλίκων Σωματικό θέατρο, λογοτεχνία και παιχνίδι για παιδιά και γονείς Μπαλέτο Σύγχρονος χορός Ελληνικοί παραδοσιακοί χοροί Αφρικανικός χορός Tribal Fusion Bellydance (μείγμα χορών από όλο τον κόσμο) Bollywood dance (ινδικός χορός με μοντέρνα στοιχεία) Αργεντίνικο Tango Salsa Cubana (σάλσα, τσα-τσα, ρούμπα) Φωτογραφία Ζωγραφική Μαθήματα κινηματογράφου Μουσικοκινητική αγωγή Σολφέζ (solfege) Χορωδίες ενηλίκων και παιδιών Κρουστά Πιάνο Κιθάρα Μπουζούκι Τουρνουά 3 on 3 Συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης για την διοργάνωση Τουρνουά 3 on 3, στο 2 ο Λύκειο Αλίμου. Συμμετείχαν 250 παιδιά, αγόρια και κορίτσια γεννημένα έως και το ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Βιβλιοθήκη ανοιχτή από τις 8 π.μ. έως τις 20 μ.μ. με συμμετοχή εθελοντών.

8 ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη δωρεάν διανομή ειδών πρώτης ανάγκης στους άπορους συμπολίτες μας. ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ Τοποθετήθηκε ο θεμέλιος λίθος στη συμβολή των οδών Μανδηλαρά και Καλαμακίου. Η ανέγερση του νέου Παιδικού Σταθμού αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Συνεχίζονται και φέτος τα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα από εθελοντές εκπαιδευτικούς για τα παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσκολίες. Τμήματα σε Άνω και Κάτω Καλαμάκι. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΣΙΤΙΟ Με συνεργασία του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου και της Δημοτικής Αρχής, λειτουργεί, από το Δεκέμβριο 2014, το Κοινωνικό Συσσίτιο στο Κάτω Καλαμάκι. Με τη βοήθεια δραστήριων εθελοντριών καλύπτονται βασικές ανάγκες δημοτών με οικονομική αδυναμία. ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Από τον Οκτώβρη του 2014 λειτουργεί νέο τμήμα στην οδό Παπανδρέου, ενώ ετοιμάζονται δύο νέα τμήματα στην οδό Γερουλάνου, για να λειτουργήσουν από τον Απρίλιο του Στις αρχές Ιανουαρίου 2015, διοργανώθηκε συναυλία στο Κλειστό Γήπεδο Αλίμου. Οι θεατές αντί εισιτηρίου πρόσφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας και φάρμακα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο. Συγκεντρώθηκαν 3 φορτηγά προϊόντα. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ Με τη συμμετοχή εθελοντών και φορέων του Δήμου μας, συνεχίζεται η διάθεση προϊόντων άριστης ποιότητας και χαμηλής τιμής χωρίς τη μεσολάβηση μεσαζόντων. ΔΩΡΑ ΑΠΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ Μετά από κάλεσμα του ΘΟΠΑΑ τα μικρά παιδιά του Δήμου μας πρόσφεραν παιχνίδια και βιβλία, που μοιράστηκαν ως χριστουγεννιάτικα δώρα στην «Κιβωτό του Κόσμου», στον «Κόμβο Αλληλοβοήθειας» του Δήμου Αθηναίων, στο «Προσφυγικό Κέντρο Λαυρίου», στη Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας» και στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αλίμου.

9 ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΟΜΟΡΟΙ ΔΗΜΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ Συνάντηση του Δημάρχου με τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου κ. Βασιλείου. Συζητήθηκε η απαλλοτρίωση της κορυφής του Λόφου Πανί. Το Πράσινο Ταμείο μάς ενέκρινε το ποσό των ευρώ για διαμόρφωση πρότυπης Παιδικής Χαράς και χώρου Πρασίνου στο Λόφο Πανί. Οι Δήμαρχοι Αγίου Δημητρίου, Παλαιού Φαλήρου, Αργυρούπολης Ελληνικού και Αλίμου, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Certus συναντήθηκαν με στελέχη του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Θέμα: η εφαρμογή των νέων τεχνολογιών και η εξοικονόμηση ενέργειας στα κτήρια και τον οδοφωτισμό. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Συνάντηση εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας, των Διευθυντών Σχολικών Μονάδων του Αλίμου, των υπευθύνων Παιδείας του Δήμου και του Δημάρχου, με θέμα την ασφάλεια των μαθητών και των σχολικών μονάδων. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Για υποστήριξη της «ίδρυσης Μουσείου Πολιτικής Αεροπορίας» στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου. ΟΑΣΑ Συναντήσεις και συνεργασία του Δημάρχου με κλιμάκια του ΟΑΣΑ με αποτέλεσμα τα νέα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών 101 και 109. ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΑ ΜΜΕ Με παρουσία στα ΜΜΕ η δημοτική αρχή αναδεικνύει τα ζητήματα που απασχολούν την πόλη μας, διεκδικεί λύσεις και προβάλλει το νέο πρόσωπο του Αλίμου.

10 ƹƶƭƶƭưƨ ƷƬƯƪĭƻƱƧ ƩƬưƳƸ ƧƯƭưƳƸ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ƩƬưƧƵƹƪƭƳ ƧƯƭưƳƸ ƧǏLjıIJǎIJƿNJǎǑǐ ĬǎǑljǑįǁįǎǑ ƟNJLjNjǎǐ ƮƾIJǔ ƮĮNJĮNjƾljLj ƷdžNJƿijǔnjǎ ƩǔįİljĮnjǀıǎǑ 3, ĭįǎ Ɵnjǔ ƮĮNJĮNjƾljLj ƭıijǎıinjǁįį ƩLjİǘLJǑnjıdž ΝΕΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ Play Europe Young Leaders Ο Δήμος Αλίμου φιλοξένησε για τη χώρα μας το συνέδριο «Play Europe Young Leaders» με θέμα «Εθελοντισμός, Ηγεσία, Υπεύθυνος Πολίτης». Στο Μουσείο της Ακρόπολης, ο Δήμαρχος Αλίμου μίλησε σε νέους από διάφορες Ευρωπαϊκές χώρες τονίζοντας την αξία της αλληλεγγύης και της συμμετοχής στα κοινά, από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Οι νέοι της Ευρώπης συμμετείχαν σε εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας του Αλίμου. ΔΕΚΑΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Για δεκαπέντε ημέρες (23 Νοεμβρίου 7 Δεκεμβρίου 2014), Σύλλογοι της περιοχής Αλίμου πρόσφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους σε διάφορους τομείς (καθαρισμός περιοχών, δενδροφύτευση, ομιλίες κ.λπ.). Βασικό σύνθημα: «Σκέψου σαν εθελοντής, Πρόσφερε εθελοντικά».. Ʈ.ƪ.ƴ. ĬƳƸƮƸƩƭƩƪƭƳƶ ƳƵīƧƱƭƶưƳƶ ƴƴưƭʒƭƶưƴƹ ƧĬƯƬƷƭƶưƳƸ ƩƭƪƸĬƸƱƶƬ ƮƳƭƱƻƱƭƮƬƶ ƧƱƷƭƯƬƺƬƶ ƩLjİǘLJǑnjıdž ƧǏLjıIJǎIJƿNJǎǑǐ ljįLj ƧǑǍİnjIJǁǎǑ Ưİǔij ƭǔnjǁįǐ 4, ƷdžNJƿijǔnjǎ ƟNJLjNjǎǐ ĭįǎ ƷdžNJƿijǔnjǎ ƩdžNjǎIJLjljƾ ĭįǎ ƭįijǐiǁį ƮǎNJǑNjǃdžIJǀǏLjǎ: ƭıijǎıinjǁįį ƩLjİǘLJǑnjıdž Ʈ Ƨ ƴ Ƭ ƩƬưƳƷƭƮƳƭ ƴƨƭʃƭʈƴƭ ƶʒƨĭưƴƭ ĬǎǑljǑįǁįǎǑ ƷdžNJƿijǔnjǎ ưįnjįdžnjįǐƾ ƩLjİǘLJǑnjıdž Ưİǔij ƮĮNJĮNjĮljǁǎǑ ƮǎIJDžLjƾ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ Συνεχίζεται με σημαντική συμμετοχή συμπολιτών μας, η εθελοντική αιμοδοσία, με στόχο την κάλυψη των αναγκών σε αίμα όλο και περισσότερων συνανθρώπων μας. ƧƝ ƷǏLjĮnjIJĮijǘNJNJǎǑ ƪNJ ƨinjLjDžƿnjǎǒ īǎǘnjįǐdž ƴįⱥįnjįǐƿǎǒ ƨɲ ƷdžNJƿijǔnjǎ ƩLjİǘLJǑnjıdž ƪNJ ƨinjLjDžƿnjǎǒ īɲ ƷdžNJƿijǔnjǎ ƩLjİǘLJǑnjıdž ƩĮǃƾljdž ƮƪƱƷƵƧ ƩƬưƭƳƸƵīƭƮƬƶ ƧƴƧƶƹƳƯƬƶƬƶ ƴƨƭʃƭƻʊ ƴįⱥįnjįǐƿǎǒ, Ɵnjǔ ƮĮNJĮNjƾljLj ƪȺǎnjLjIJǙnj ƮƾIJǔ ƮĮNJĮNjƾljLj

11 Οι ζωγραφιές είναι δημιουργίες παιδιών από τους Παιδικούς Σταθμούς Αλίμου με αφορμή αιτήματά τους προς τον Δήμαρχο της πόλης μας

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. 8 χρόνια δουλειάς. Πετύχαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ. 8 χρόνια δουλειάς. Πετύχαμε πολλά, μπορούμε περισσότερα ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ AΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ-ΚΑΜΑΤΕΡΟ πόλη αλληλεγγύης & δημιουργίας Αγαπητοί συμπολίτες, Αναπολώντας τα 7,5 χρόνια που έχουν περάσει από τη μέρα που αναλάβαμε με τους συνεργάτες μου τη Διοίκηση του

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα

Το Έργο μας. Το Πρόγραμμά μας. Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Το Έργο μας Το Πρόγραμμά μας Ο Δήμος Κηφισιάς Μπροστά, με Σίγουρα Βήματα Αγαπητοί συμπολίτες, Φίλες και φίλοι, Πριν από 3,5 περίπου χρόνια έλαβα από σας, τους πολίτες του ενιαίου Δήμου Κηφισιάς, την εντολή

Διαβάστε περισσότερα

Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας.

Όσα έγιναν ή προγραμματίζονται να γίνουν, είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ της Διοίκησης του Δήμου και των κατοίκων της πόλης μας. www.spirospanas.gr Spiros Panas Αγαπητοί Συνδημότες Το 2010 λάβαμε από τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας την εντολή να οδηγήσουμε τον ενιαίο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης σε μια νέα εποχή δημιουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα!

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! Αυτό το μήνα κλείνουμε τρία χρόνια που η δημοτική μας κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ διαχειρίζεται τα προβλήματα της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Αλίμου» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : Δήμος Αλίμου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Α - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες

Δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες Δίνουμε λογαριασμό στους πολίτες Δήμος Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης Σπύρος Πανάς, Δήμαρχος 2012-2013 ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ NEΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ Τους τελευταίους 18 μήνες έγιναν σημαντικά έργα στην πόλη μας,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 Δήμος Αγ. Δημητρίου ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 27-2-2013 Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τη χώρα μας οικονομικής,

Διαβάστε περισσότερα

ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ. ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ. ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 2014 Σ ω τ ή ρ η ς Μ ε θ ε ν ί τ η ς www.pamemprosta2014.blogspot.gr ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï

Διαβάστε περισσότερα

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη

νέα χρονιά Ο τόπος µας νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη Με µια Φάκελος Έργα Όταν το πρόγραµµα γίνεται πράξη Ενηµερωτική Ηλεκτρονική Έκδοση του ήµου Γλυφάδας εκέµβριος 2011 Με µια νέα Γλυφάδα υποδεχόµαστε τη νέα χρονιά O ήµαρχος Γλυφάδας Κώστας Κόκκορης καταθέτει «Στην κρίση απαντάµε µε έργα!» Φάκελος Έργα Όταν

Διαβάστε περισσότερα

Σπάσαμε το ρόδι... Δημιουργούμε τον Κορυδαλλό της νέας 10ετίας. Το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου. Νέος εξοπλισμός στην καθαριότητα

Σπάσαμε το ρόδι... Δημιουργούμε τον Κορυδαλλό της νέας 10ετίας. Το ανακαινισμένο γήπεδο ποδοσφαίρου. Νέος εξοπλισμός στην καθαριότητα www. korydallos.gr ΕΚΔΟΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 09 Σπάσαμε το ρόδι... Το δημαρχείο στην τελική του μορφή Εντατικοί οι ρυθμοί ανέγερσης του δημαρχείου Το 8ο Νηπιαγωγείο,

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας Τεύχος 5 Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Δημοτικό Ωδείο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα)

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010. (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα) 1 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ 2009-2010 (Άρθρο 217 Δημοτικού και Κοινοτικού Κώδικα) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Χαιρετισμός Δημάρχου 2. Έργα και μελέτες: Αστική

Διαβάστε περισσότερα

Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού

Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού 404 Oμιλία Νίκου Χιωτάκη για Εκδήλωση Απολογισμού Φίλες και φίλοι, 01-04 -14 Θέλω καταρχήν να σας ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου για την παρουσία σας στη σημερινή εκδήλωση του Δήμου μας. Η παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 2011 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 2011 2013 1 ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΛΗΝΗΣ 2011 2013 2 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ - ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ - ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ Α. ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΕΩΣ Η ΠΟΛΗ ΑΝΑΠΤΥΣΣΕΤΑΙ Β. ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι

Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι Δ η μ ο τ ι κ έ ς Ε κ λ ο γ έ ς 2 0 1 4 Αξίζουμε έναν καλύτερο δήμο! υ π ο ψ ή φ ι ο ς δ ή μ α ρ χ ο ς Π ε ν τ έ λ η ς Πολίτες των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη. μοιράζομαι στηρίζω προσφέρω ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού φροντίζω νοιάζομαι συμμετέχω εθελοντισμός www.aigaleo.gr αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Το σχέδιο για τον Πειραιά

Το σχέδιο για τον Πειραιά Το σχέδιο για τον Πειραιά Όραμα της πόλης μας αποτελεί η ανάδειξη του Πειραιά σε σύγχρονο Διεθνές Ναυτιλιακό και Τουριστικό Κέντρο που δημιουργεί θέσεις εργασίας, πλούτο και ευημερία για τους Πειραιώτες

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό κάθε πολίτη!

Στο πλευρό κάθε πολίτη! Στο πλευρό κάθε πολίτη! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2011-2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Στο πλευρό κάθε πολίτη! Φίλες και φίλοι, Πολίτες Μοσχάτου Ταύρου Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε στο επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΚΤΩ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 017 - ΤΙΜΗ 0.01

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 017 - ΤΙΜΗ 0.01 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ΤΕΥΧΟΣ 017 - ΤΙΜΗ 0.01 Editorial Με την οικονομική κρίση να πλησιάζει όλο και πιο πολύ στη χώρα μας υποδεχθήκαμε και το Φεβρουάριο αφήνοντας πίσω μας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2014 ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011 2014 ΣΗΦΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΑΚΗΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡ- ΧΗΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2011-2014 ΝΕΟΣ ΔΗΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 1 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ Πρώτη προτεραιότητα, η αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή

Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Εμείς Μπορούμε! Το σχέδιό μας για έναν Πειραιά νικητή Σε αυτό το υπέροχο ταξίδι της νίκης και της ευημερίας θα είμαστε όλοι συνοδοιπόροι. Γιατί ο δικός μας Πειραιάς, μας χρειάζεται όλους Πειραιώτισσες,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

Α ΕΣΜΕΥΤΗ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ. Ìáæß óõíå ßæïõìå!

Α ΕΣΜΕΥΤΗ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ. Ìáæß óõíå ßæïõìå! Α ΕΣΜΕΥΤΗ ΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΜΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ - ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Λάζαρος Κυρίζογλου Υποψήφιος Δήμαρχος ÌéëÜìå ìå ôï Ýñãï ìáò! Ìáæß óõíå ßæïõìå! Áîßæåé íá óõììåôý åéò! Πρόγραμμα ημοτικής δράσης >> σελ.3-6

Διαβάστε περισσότερα

Είναι σαφής η θέση και η διεκδίκησή µας για την οριστική λύση των οικονοµικών προβληµάτων των ήµων, µε την προώθηση ουσιαστικής

Είναι σαφής η θέση και η διεκδίκησή µας για την οριστική λύση των οικονοµικών προβληµάτων των ήµων, µε την προώθηση ουσιαστικής Η χρονιά που πέρασε, το 2007, ήταν η πρώτη της νέας δηµοτικής αρχής, µια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από την αταλάντευτη βούληση µας να υλοποιηθούν µε ιεραρχηµένο προγραµµατισµό όλες οι δεσµεύσεις µας προς

Διαβάστε περισσότερα