ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ Ν/Σ ΥΓΕΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ Ν/Σ ΥΓΕΙΑΣ"

Transcript

1 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΙΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΟ Ν/Σ ΥΓΕΙΑΣ Από την Υπουργό Υγείας ανακοινώθηκε μια σειρά νομοσχεδίων που θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα. Ορισμένα μόνο γενικά σημεία έχουν δημοσιοποιηθεί επιλεκτικά, έτσι ώστε να μην είναι δυνατή η πλήρης αξιολόγησή τους σε όλα τα σημεία. Αυτό που φαίνεται σαν κατ αρχή κοινό χαρακτηριστικό είναι η μείωση των δαπανών του συστήματος και η απεμπλοκή της κυβέρνησης από την υποχρέωση χρηματοδότησης του μέσω του κρατικού προϋπολογισμού, προωθώντας μορφές «αυτοχρηματοδότησης», χρηματοδότησης μέσω των ασφαλιστικών ταμείων, των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, της ΤΑ. Είναι προφανές ότι η κρατική υποχρηματοδότηση οδηγεί σε ολοένα και περισσότερη ιδιωτικοποίηση και σε σημαντική αύξηση της άμεσης ή έμμεσης συμμετοχής των πολιτών στις δαπάνες υγείας. Η «σαλαμοποίηση» ενός τέτοιου νομοθετικού έργου που θα έπρεπε να στοχεύει στην οργάνωση και ανάπτυξη ενός δημόσιου, πραγματικά δωρεάν και ποιοτικού Συστήματος Υγείας, εξυπηρετεί αυτόν το σκοπό της γενικότερης «εξοικονόμησης πόρων», σύμφωνα με το Σύμφωνο Σταθερότητας και τις εντολές της τρόϊκας. Επί όσων πιο συγκεκριμένα (και όχι ως τίτλοι) έχουν ανακοινωθεί: 1. Οι ρυθμίσεις για τις προμήθειες, ενώ έχουν επιφέρει μέχρι τώρα κάποια μείωση τιμών σε ακριβά αναλώσιμα, δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στη πηγή του, δηλαδή στη τιμολόγηση των υλικών κατά την εισαγωγή τους. Το παρατηρητήριο τιμών που ανακοινώθηκε παρατηρεί τις τιμές αγοράς των νοσοκομείων και η ενημέρωση για τις χαμηλότερες τιμές στις χώρες της ΕΕ επαφίεται στις εταιρείες. Ετσι, οι μειώσεις των τιμών, που κατά τη γνώμη μας μπορούν να είναι πολύ μεγαλύτερες φαίνεται προς το παρόν να εξυπηρετούν ορισμένες μεγάλες αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες στην αναδιανομή της εγχώριας αγοράς, οι οποίες άλλωστε ζήτησαν από τη διοίκηση του ΙΚΑ να προχωρήσει πρώτο στις συγκεκριμένες μειώσεις στη τιμή συγκεκριμένων υλικών. Πέρα, λοιπόν, από την αντιμετώπιση ουσιαστικά των υπερτιμολογήσεων «στη πηγή», τη σταθερή και αποτελεσματική αντιμετώπιση των πρακτικών καρτέλ με τη δημιουργία κρατικού οργανισμού προμήθειας, αποθήκης και κάλυψης των νοσοκομειακών αναγκών, πιστεύουμε ότι είναι αναγκαία και η παρακράτηση μικρού ποσοστού επί των τιμών των υλικών και η απόδοσή του στα νοσοκομεία προκειμένου να καλύπτουν τις εκπαιδευτικές ανάγκες του προσωπικού τους προγραμματισμένα και χωρίς τη διαμεσολάβηση της προμηθεύτριας εταιρείας. Η αναφορά μας στο θέμα των προμηθειών είναι σχετικά εκτενής γιατί πιστεύουμε ότι «λεφτά υπάρχουν», πολύ περισσότερα από τα 1,4 δις Ε που υπολογίζει να εξοικονομήσει η Κυβέρνηση από τα φάρμακα και τις προμήθειες.

2 2. Οσον αφορά το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί μέσα στον Ιούνιο και από όσα έχει μέχρι στιγμής ανακοινώσει η Υπουργός Υγείας δύο είναι τα βασικότερα σημεία αντίθεσής μας, σημεία που καθορίζουν και τη φιλοσοφία της κυβερνητικής πολιτικής. Α. «Ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων» Ο όρος αυτός είναι ψευδεπίγραφος αφού αποσκοπεί στην αύξηση των εσόδων των νοσοκομείων με την ολοήμερη εργασία των γιατρών. Η «ολοήμερη λειτουργία» δεν εξυπηρετεί τους νοσηλευόμενους ασθενείς μια και ρητά απευθύνεται σε εξωτερικούς ασθενείς. Η «ολοήμερη λειτουργία» επικεντρώνεται κατ αρχή στις απεικονιστικές διαγνωστικές πράξεις γιατί όντως η αξιοποίηση του υψηλής τεχνολογίας ιατρικού εξοπλισμού είναι κερδοφόρος. Η λειτουργία αυτή διαλύει τις εργασιακές σχέσεις κατά πρώτο ωθώντας τους γιατρούς και άλλους εργαζόμενους σε εξοντωτικά ωράρια και μάλιστα με τη θέλησή τους- εις βάρος της τακτικής εργασίας, αλλά και φέρνοντας σε πρώτο πλάνο τη πρόσληψη επικουρικού ιατρικού κα προσωπικού για τις ανάγκες των απογευματινών ιατρείων, αντί για την απαιτούμενη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό των τμημάτων που έχουν ανάγκη για τη τακτική λειτουργία τους. Προσπαθεί να μεταφέρει όλη τη πρωτοβάθμια περίθαλψη μέσα στα νοσοκομεία. Είναι προφανές ότι η εφαρμογή του νέου συστήματος απογευματινών ιατρείων με τη καταβολή της αμοιβής από τα ασφαλιστικά ταμεία θα επιφέρει σημαντική μείωση αποδοχών στους εργαζόμενους σε αυτά. Γιατί προφανώς η αμοιβή της επίσκεψης θα είναι η ισχύουσα σήμερα. Αν είναι υψηλότερη τα ταμεία δεν θα έχουν κανένα λόγο να υπογράψουν σύμβαση με το νοσοκομείο, αντί με τον ιδιώτη γιατρό. Αντίστοιχα και η αμοιβή του ιατρικού κλπ προσωπικού των απεικονιστικών εργαστηρίων θα μειωθεί δραστικά από το 35 % επί των τιμών των εξετάσεων που είναι σήμερα, δεδομένου ότι η κυβέρνηση προσδοκά από τα έσοδα αυτά να καλύψει ένα σωρό ανάγκες των νοσοκομείων όλης της περιφέρειας (εφημερίες, πρόσληψη επικουρικού προσωπικού κλπ). Αρα, το μέτρο αυτό των γενικευμένων απογευματινών ιατρείων θα αποδειχτεί αναποτελεσματικό ακόμα και για τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης μια και δεν θα είναι αρκετά ελκυστικό για τους συμμετέχοντες ιδιαίτερα στη Β και Γ ζώνη Σε αντίθεση με αυτό το πλαίσιο, είμαστε υπέρ της πλήρους κατάργησης των ιδιωτικών απογευματινών ιατρείων στα νοσοκομεία, αλλά και της πραγματικά ολοήμερης λειτουργίας τους, ξεκινώντας από τα απεικονιστικά εργαστήρια στα μεγάλα νοσοκομεία. Με τη πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού (ιατρικού, τεχνολογικού, νοσηλευτικού, διοικητικού) τα εργαστήρια μπορούν να δουλεύουν πλήρως σε δύο βάρδιες από 8πμ 8μμ., όλες τις εργάσιμες ημέρες, για τους νοσηλευόμενους ασθενείς, τα επείγοντα, αλλά και τους εξωτερικούς ασθενείς με προγραμματισμένα ραντεβού, όπως ακριβώς και κατά το πρωινό ωράριο.

3 Μετα από σχεδιασμό με τους παραπάνω όρους και επιπλέον με την ανάθεση της λίστας προγραμματισμού στις υπηρεσίες του νοσοκομείου και όχι στους γιατρούς μπορεί να επεκταθεί η ολοήμερη λειτουργία και στα χειρουργεία. Το συνολικό όφελος για τους πολίτες (ταχύτερη διεκπεραίωση, μείωση του χρόνου νοσηλείας, καλύτερη ποιότητα υπηρεσιών, σημαντικό πλήγμα στο φακελάκι κλπ) δεν θα είναι μόνο οικονομικό. Ταυτόχρονα θα πρέπει να απαγορευτεί η σύναψη συμβάσεων των ταμείων με τα κρατικοδίαιτα θεραπευτήρια, διαγνωστικά κέντρα και τις αλυσίδες των σούπερμαρκετ υγείας. Προς επίρρωση των παραπάνω να πούμε ότι οι αμοιβές των απογευματινών ιατρείων ιατρικού κλπ προσωπικού που δόθηκαν το 2008 και 2009 στο ΠΓΝ Ιωαννίνων, είναι περίπου στο ύψος της δαπάνης για τη στελέχωσή τους ώστε να δουλεύουν πλήρως σε δύο βάρδιες. Β. Εφημεριακό Η προτεινόμενη ρύθμιση του Υπουργείου, που μπορεί νομικά να μην είναι επίδομα, αλλά είναι «σταθερή μηνιαία αμοιβή για συγκεκριμένο αριθμό εφημεριών» λειτουργεί σαν επίδομα. Αυτός ο τρόπος οργάνωσης των εφημεριών των νοσοκομείων έχει επανειλημμένα απορριφθεί από τους γιατρούς και δίκαια. Γιατί: Καταστρατηγεί το ανώτατο όριο ωρών ασφαλούς εργασίας, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τους ασθενείς Καταργεί την έννοια της υπερωριακής απασχόλησης (και μάλιστα αναγκαστικής), ανοίγοντας το δρόμο για ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας. Καταργεί τη μικτή εφημερία, αντί να την επεκτείνει και στις αργίες, ενώ επιδεινώνει το απαράδεκτο καθεστώς των εφημεριών ετοιμότητας, ιδίως στα νοσοκομεία της Β και Γ ζώνης. Στερείται κάθε επιστημονικού κριτηρίου στον καθορισμό του τι εφημερεύοντες χρειάζεται το νοσοκομείο, μέσα από μία ισοπεδωτική λογική κατανομής των εφημεριών με βάση το κονδύλι των 395 εκ. Ε, και με τρόπο «κανείς να μη μείνει παραπονεμένος» Επειδή είναι δυνατόν, ορισμένοι συνάδελφοι, κυρίως σε μονοειδικότητες σε μικρά νοσοκομεία να θεωρήσουν ότι θα παίρνουν περισσότερα χρήματα θα πρέπει να τους προειδοποιήσουμε ότι με το σύστημα αυτό μειώνεται δραστικά η αμοιβή της εφημερίας, ενώ αυξάνεται η απασχόλησή τους σε πολλές περιπτώσεις, ιδίως στα νοσοκομεία Α Ζώνης. Αυτό συμβαίνει γιατί ο επιδοματικός χαρακτήρας αμοιβής των εφημεριών έχει ως πλαφόν τα 395 εκ. Ε, σταθερά μάλιστα για 3 χρόνια. Αυτό το ποσόν θα μοιραστεί το ιατρικό προσωπικό που θα εκτελεί εφημερίες. Από αυτό το ποσόν θα πληρωθεί και ο νεοεισερχόμενος γιατρός στο νοσοκομείο μια και θα έχει «προίκα» τις 6, 7 ή 11 εφημερίες το μήνα.

4 Να αναφέρουμε χαρακτηριστικά το παράδειγμα του ΠΝ Ιωαννίνων. Σήμερα εφημερεύουν 250 περίπου ειδικευμένοι γιατροί και 250 περίπου ειδικευόμενοι. Με το ισχύον πρόγραμμα εφημερίας οι ειδικευμένοι όλων των βαθμίδων εκτελούν 540 ενεργές, 375 μικτές και 630 εφημερίες ετοιμότητας κάθε μήνα, ενώ οι ειδικευόμενοι 1260 ενεργές εφημερίες. Το σύνολο των εφημεριών παντός τύπου λοιπόν είναι περίπου 2800/μήνα και κοστολογούνται στις Ε. Με το σύστημα του Υπουργείου οι ειδικευμένοι θα εκτελούν 900 ενεργές και 700 εφημερίες ετοιμότητας και οι ειδικευόμενοι 1750 ενεργείς εφημερίες. Το σύνολο των εφημεριών παντός τύπου λοιπόν θα είναι περίπου 3350/μήνα και θα αμοίβονται με Ε (όσο είναι το 12μόριο που αναλογεί στο νοσοκομείο με τα 395 εκ Ε). Αντίστοιχους υπολογισμούς θα πρέπει να κάνουμε και στα υπόλοιπα νοσοκομεία Β και Γ Ζώνης της περιοχής μας. Επιμένουμε, λοιπόν, στα αιτήματα που πάγια έχουμε για το εφημεριακό ( αυτόνομα ΤΕΠ με μόνιμο προσωπικό, πραγματικά πλήρη και ασφαλή προγράμματα εφημεριών, αναγνώριση της εφημερίας σαν υπερωριακή απασχόληση, αμοιβή της εφημερίας σύμφωνα με τον τρόπο υπολογισμού των υπερωριών των υπόλοιπων δημοσίων υπαλλήλων, στόχος η 1 εφημερία τη βδομάδα για κάθε γιατρό). Γ. Επικουρικοί γιατροί Νοούνται μόνο σε αντικατάσταση απόντων με μακρόχρονη άδεια (κύησης-λοχείας, αναρρωτική, εκπαιδευτική) Δ. Συντονιστές Διευθυντές Αντί για τη καθιέρωση ξεχωριστής βαθμίδας που διαιωνίζει το διευθυντοκρατικό σύστημα διοίκησης της κλινικής και του τμήματος υποστηρίζουμε την απόφαση του Συνεδρίου για εκλογή του Συντονιστή Διευθυντή με 2ετή θητεία από τη συνέλευση του ιατρικού προσωπικού του τμήματος και με κύρια καθήκοντα την εφαρμογή του εκπαιδευτικού προγράμματος, κύρια των ειδικευομένων, και τη διεκπεραίωση των διοικητικών πράξεων του τμήματος. Ε. Πανεπιστημιακά νοσοκομεία Επαναβεβαίωση και πλήρη θεσμοθέτηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης για όλους όσους εργάζονται στα νοσοκομεία Αλλαγή των οργανισμών των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και δημιουργία χωριστών κλινικών ΕΣΥ Πανεπιστημιακών Κατάργηση του κλινικού επιδόματος των πανεπιστημιακών και αμοιβή τους για την εργασία στο νοσοκομείο σύμφωνα με το μισθολόγιο των αντίστοιχων βαθμίδων των γιατρών ΕΣΥ.

5 Κλαδική σύμβαση Με βάση την εκτίμηση που γίνεται για τις επικείμενες νομοθετικές ρυθμίσεις και την ολοκλήρωση των ανατροπών του συνόλου των ρυθμίσεων που προέβλεπε η προηγούμενη κλαδική συμφωνία και ο ν. 3754/09 δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε συζήτηση με το Υπουργείο για νέα κλαδική σύμβαση που απλά θα νομιμοποιούσε τις μισθολογικές περικοπές, την επιδείνωση των σχέσεων εργασίας, τη διαιώνιση της ομηρίας μας στο θέμα των εφημεριών κλπ. Νέα κλαδική σύμβαση προϋποθέτει την υλοποίηση της προηγούμενης, άρα και ανατροπή των οικονομικών μέτρων τόσο στα εισοδήματά μας, όσο και στη φορολόγηση των εφημεριών, υλοποίηση των πολύπαθων προσλήψεων και εγκατάλειψη των ρυθμίσεων που με το ν/σχ προωθεί η Κυβέρνηση. Προτείνουμε να μη γίνει δεκτό το ν/σχ που ανακοινώθηκε ως βάση συζήτησης. Προχωρούμε σε συνελεύσεις των γιατρών στα νοσοκομεία της περιφέρειας. Να σταλεί Δελτίο Τύπου στα ΜΜΕ. Να ξεκινήσει άμεσα η Ενωση επαφές με τους τοπικούς φορείς, για ενημέρωση και κοινές δράσεις εν όψει και των επερχόμενων ρυθμίσεων μέσω του Καλλικράτη. Τ. Νικολόπουλος, Πρόεδρος ΔΣ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΑ / ΣΤΟΧΟΙ ΩΣ ΒΑΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Προς τις διοικήσεις των νοσοκομείων και των ΥΠΕ. Το Υπουργείο Υγείας, αφού ολοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής διοικητών και αναπληρωτών

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) μου γνωστοποίησε τα εξής:

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ. Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) μου γνωστοποίησε τα εξής: Αθήνα, 25 Ιουνίου 2010 ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.) μου γνωστοποίησε τα εξής: Διοικητές Νοσοκομείων, λόγω μη επαρκών εγκεκριμένων κονδυλίων εφημεριών, προβαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Υ4α/147881/10 (ΦΕΚ 1851 Β/25-11-2010) : Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αριθμ. Υ4α/147881/10 (ΦΕΚ 1851 Β/25-11-2010) : Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Αριθμ. Υ4α/147881/10 (ΦΕΚ 1851 Β/25-11-2010) : Ολοήμερη λειτουργία Νοσοκομείων. ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Έχοντας υπόψη τις διατάξεις: 1. Του άρθρου 1 του Ν. 3868/2010 «Αναβάθμιση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>.

Θέμα: <<Προβλήματα που αφορούν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου>>. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΑΜΟΣ 10/09/2018 ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ ΑΠ:16 ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΣΑΜΟΥ ΠΡΟΣ: Κοινοβουλευτική ομάδα 1.ΣΥΡΙΖΑ 2.ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3.ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ 4.ΚΚΕ 5.ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 6.ΠΟΤΑΜΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 Αθήνα, 18 Ιουνίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Στο πλαίσιο της μεγάλης διάρκειας συνάντησης (4 ωρών) που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Υγείας

Διαβάστε περισσότερα

Κοινοβουλευτική Ομάδα

Κοινοβουλευτική Ομάδα Κοινοβουλευτική Ομάδα Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ, τηλ.: 2102592213, 2102592105, 2102592258, fax: 2102592097 e -mail: ko@vouli.kke.gr, http://www.kke.gr Γραφεία Βουλής: 2103708168, 2103708169,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 28 / 12 / 2018

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ. Αθήνα, 28 / 12 / 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας: 104 33 Πληροφορίες : Π. Φωστίνη

Διαβάστε περισσότερα

1 Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Μονιμοποίηση ιατρών ΕΣΥ

1 Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Μονιμοποίηση ιατρών ΕΣΥ 1 Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ: Μονιμοποίηση ιατρών ΕΣΥ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ-ΠΡΟΣΘΗΚΗ Εκτελεστικής Οδηγίας 2012/25/ΕΕ της Επιτροπής της 9ης Οκτωβρίου 2012 για τη θέσπιση διαδικασιών ενημέρωσης σχετικά με την ανταλλαγή, μεταξύ των

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκτιμήσαμε ότι ήταν μία από τις πιο «οδυνηρές» συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Εκτιμήσαμε ότι ήταν μία από τις πιο «οδυνηρές» συναντήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κοινοποίηση : Διοικητές 1 ης και 2 ης Υ.Πε. : Διοικητές Νοσοκομείων : ΠΙΣ : ΙΣΑ : ΙΣΠ : ΟΕΝΓΕ : 3μελείς, 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ Αθήνα, 29/03/18 Το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ συνεδρίασε τη Δευτέρα 27/03/18

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ) Ζακύνθου

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ) Ζακύνθου ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" Ζάκυνθος 19 / 1 / 2011 ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ) ΠΡΟΣ : του Γ. Ν. Διοικητή και Διοικητικό Συμβούλιο Ζακύνθου Θέμα: Aπόφαση Γενικής Συνέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ)

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ) ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ" ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ (ΕΝΙΖ) Ζάκυνθος 15 / 7 / 2010 ΠΡΟΣ : Διοικητή και Διοικητικό Συμβούλιο του Γ. Ν. Ζακύνθου Θέμα: Απόφαση της γενικής συνέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011

Υγεία: Τι προβλέπει το μνημόνιο για το 2011 2011-01-11 12:28:57 Αυστηρό έλεγχο από κλιμάκια της τρόικας ανά τρίμηνο και εξοικονόμηση 0,5% του ΑΕΠ (πάνω από 1,25 δισεκατομμύριο ευρώ), προβλέπει για το 2011 το αναθεωρημένο μνημόνιο στον τομέα της

Διαβάστε περισσότερα

Ολομέλεια της Βουλής Τετάρτη 24 Απριλίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ: Ομιλία για τις απλήρωτες εφημερίες ιατρών του ΕΣΥ και το σύστημα καταβολής αυτών

Ολομέλεια της Βουλής Τετάρτη 24 Απριλίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ: Ομιλία για τις απλήρωτες εφημερίες ιατρών του ΕΣΥ και το σύστημα καταβολής αυτών Ολομέλεια της Βουλής Τετάρτη 24 Απριλίου ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΚΗΣ: Ομιλία για τις απλήρωτες εφημερίες ιατρών του ΕΣΥ και το σύστημα καταβολής αυτών Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, αυτό το νομοσχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου

Ιατρικός Σύλλογος. Ηρακλείου. Συνέντευξη τύπου Ιατρικός Σύλλογος Ηρακλείου Συνέντευξη τύπου 01.02.2010 Η πολιτεία τα τελευταία τριάντα χρόνια αδυνατεί ή δεν θέλει, να λάβει αποφάσεις, να κάνει τομές, να δώσει λύσεις σε θέματα που αφορούν την Υγεία.

Διαβάστε περισσότερα

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης Αρχής. ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ 1. Του σωματείου με την επωνυμία «Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου», που εδρεύει στο Βαθύ

Διαβάστε περισσότερα

Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Νοσοκομειακών Γιατρών

Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Νοσοκομειακών Γιατρών Η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση των Νοσοκομειακών Γιατρών Oλόκληρη η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπεγράφη μεταξύ του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΟΕΝΓΕ Πιο συγκεκριμένα η νέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αγ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κύριος Βαρνάβας Δημήτριος για 3 λεπτά. Γιατρών

Διαβάστε περισσότερα

Μάλιστα οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας αλλά και

Μάλιστα οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις για τις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας αλλά και Κριτική παρουσίαση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας με τίτλο: «Ανασυγκρότηση Φορέων Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κέντρα Αποκατάστασης, Αναδιάρθρωση ΕΣΥ και άλλες διατάξεις» ΤΩΝ Φώτη Χρυσικού και Δημήτρη

Διαβάστε περισσότερα

Yπόμνημα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Yπόμνημα ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΟΠΥΥ (ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ) ΕΔΡΑ: ΑΘΗΝΑ-ΑΝΕΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΡ. 279-ΕΙΔ-2658 Κάνιγγος 19, Τ.Κ. 10677 Αθήνα - Τηλ.: 210-3845732 Fax: 210-3834869 www.poseypika.gr e-mail: poseyp.pedy@gmail.com Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης.

Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Συµπλήρωση οδηγιών και διευκρινήσεις για την εγκύκλιο 67/07 περί κατάργησης επιτροπών Μαγνητικής Τοµογραφίας και καθιέρωση νέας διαδικασίας έγκρισης. Γ.Ε.: Γ32/ 978/31-5-2007 ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες,

Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, Το μοντέλο του Εθνικού Συστήματος Υγείας που εφαρμόζεται στην Ελλάδα και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες μεταξύ των οποίων η Σουηδία, η Ιταλία και άλλες, διέπεται από τις αρχές του προτύπου Beveridge. «το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 08 Σεπτεμβρίου Προς 1) Τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, νομίμως εκπροσωπούμενο 2) Την Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων των Νοσοκομειακών

Αθήνα, 08 Σεπτεμβρίου Προς 1) Τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, νομίμως εκπροσωπούμενο 2) Την Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Αθήνα, 08 Σεπτεμβρίου 2010 Προς 1) Τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, νομίμως εκπροσωπούμενο 2) Την Συντονιστική Επιτροπή των Ενώσεων των Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλίας Οδός 28 ης Οκτωβρίου, αριθ.43 Λάρισα ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΟΧΛΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ Της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς, ( ΕΝΙΚ ), με έδρα το Κιλκίς νόμιμα εκπρ/νης. ΚΑΤΑ Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 2893 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 129 3 Αυγούστου 2010 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3868 Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικά της διετίας

Χαρακτηριστικά της διετίας ΧΑΝΙΑ Μάρτιος 2018 Χαρακτηριστικά της διετίας 2016-2017 Οικονομική σταθερότητα με αυξητικά όρια πιστώσεων προϋπολογισμών. Αυξημένες Τακτικές και έκτακτες επιχορηγήσεις από το Υπουργείο για λειτουργικές

Διαβάστε περισσότερα

Πληθυσμός 2001: 601,131 χιλιάδες κάτοικοι = 5,5 % του πληθυσμού της χώρας.

Πληθυσμός 2001: 601,131 χιλιάδες κάτοικοι = 5,5 % του πληθυσμού της χώρας. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΗΣ 7ης ΥΠΕ 7η ΥΠΕ - ΚΡΗΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ Πληθυσμός 2001: 601,131 χιλιάδες κάτοικοι = 5,5 % του πληθυσμού της χώρας. Σύνολο εξετασθέντων

Διαβάστε περισσότερα

ANAΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ AΠΟΠΑΜΑ ΣΟΤ ΑΡΙΘ. 5/ (θ. 6) ΠΡΑΚΣΙΚΟΤ ΣΟΤ Δ.. ΣΟΤ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟΤ ΓΕΝΙΚΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

ANAΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ AΠΟΠΑΜΑ ΣΟΤ ΑΡΙΘ. 5/ (θ. 6) ΠΡΑΚΣΙΚΟΤ ΣΟΤ Δ.. ΣΟΤ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟΤ ΓΕΝΙΚΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ANAΡΣΗΣΕΑ ΣΟ ΔΙΑΔΙΚΣΤΟ AΠΟΠΑΜΑ ΣΟΤ ΑΡΙΘ. 5/14-2-2019 (θ. 6) ΠΡΑΚΣΙΚΟΤ ΣΟΤ Δ.. ΣΟΤ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟΤ ΓΕΝΙΚΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΜΑ 6: ΚΑΝΟΝΙΜΟ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΛΕΙΣΟΤΡΓΙΑ ΣΟΤ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική παρουσίαση έργου-1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ

Συνοπτική παρουσίαση έργου-1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Συνοπτική παρουσίαση έργου-1 η Υγειονομική Περιφέρεια Αττικής 2015-2016 7.2.2017-ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Διοικητής: Άγγελος Α. Παπαδόπουλος Υποδιοικήτριες: Ιωάννα (Τζένη) Διαμαντοπούλου (με αρμοδιότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Αγαπητές συναδέλφισσες/συνάδελφοι Με ιδιαίτερη χαρά αλλά και συναίσθηση ευθύνης σας απευθύνουμε αυτόν τον πρώτο χαιρετισμό για τις επερχόμενες εκλογές στον Ιατρικό Σύλλογο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ Σ. ΚΑΠΗΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α. ΜΑΝΙΜΑΝΑΚΗ Ε. ΜΠΑΔΙΕΡΙΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : Μ. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : Γ. ΖΟΥΡΙΔΗΣ ΜΕΛΗ Δ.Σ.

ΔΙΟΙΚΗΣΗ Α. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ Σ. ΚΑΠΗΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α. ΜΑΝΙΜΑΝΑΚΗ Ε. ΜΠΑΔΙΕΡΙΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : Μ. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : Γ. ΖΟΥΡΙΔΗΣ ΜΕΛΗ Δ.Σ. ΧΑΝΙΑ Μάρτιος 2018 2 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : Μ. ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΗΣ ΑΝ. ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ : Γ. ΖΟΥΡΙΔΗΣ ΜΕΛΗ Δ.Σ. : Α. ΒΟΥΡΛΙΩΤΗ Σ. ΚΑΠΗΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ Α. ΜΑΝΙΜΑΝΑΚΗ Ε. ΜΠΑΔΙΕΡΙΤΗΣ 3 Αναπτυγμένες Κλίνες: 559 συνολικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Μετά από 27 χρόνια λειτουργίας του ΕΣΥ, η σημερινή κατάσταση που βιώνουν τα νοσοκομεία, οι εργαζόμενοι σε αυτά και οι πολίτες αυτού του τόπου είναι επιεικώς απαράδεκτη!

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 2893 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 129 3 Αυγούστου 2010 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3868 Αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου Κυρία Διαλεκτή ΖΩΤΑΚΗ Πρόεδρο Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κιλκίς Κιλκίς. Κυρία Ζωτάκη,

Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου Κυρία Διαλεκτή ΖΩΤΑΚΗ Πρόεδρο Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κιλκίς Κιλκίς. Κυρία Ζωτάκη, Αθήνα, 06 Φεβρουαρίου 2008 Κυρία Διαλεκτή ΖΩΤΑΚΗ Πρόεδρο Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Κιλκίς Κιλκίς Κυρία Ζωτάκη, Επί των ερωτημάτων τα οποία μου εθέσατε, η απάντησή μου έχει ως κάτωθι: 1. Οι διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΕΓΕΣΥΝΑ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΕΓΕΣΥΝΑ) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΩΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑ (ΕΓΕΣΥΝΑ) 23/1/2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Αρκαδίας θα ήθελε να ενημερώσει τους πολίτες του νομού Αρκαδίας για ένα σύνολο μέτρων και αλλαγών που πραγματοποιήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

6 ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε.

6 ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. 6 ο Τακτικό Συνέδριο της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Αθήνα 15-18 Ιουνίου 2006 Διεκδικητικό Πρόγραμμα της Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Το Συνέδριο θεωρεί ότι δεν ικανοποιήθηκαν και συνεχίζουν να ισχύουν οι διεκδικήσεις του προηγουμένου Συνεδρίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (23-27-1o ΕΞΑΜΗΝΟ 28) 29 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ Υπόμνημα Νοσηλευθέντες ασθενείς: Είναι ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Με απόφαση του Δ/Σ το πρόγραμμα δύναται να δοθεί εκτός των συναδέλφων σε γονείς τέκνα & αδέλφια (άνεργα, χωρίς ταμείο & ισχύουν ίδιες παροχές).

Με απόφαση του Δ/Σ το πρόγραμμα δύναται να δοθεί εκτός των συναδέλφων σε γονείς τέκνα & αδέλφια (άνεργα, χωρίς ταμείο & ισχύουν ίδιες παροχές). ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Νοσηλεία-Διαγνωστικές εξετάσεις «Family Plus» - «Ότι καλύτερο» Παροχές-Εξετάσεις 1) Απεριόριστες προγραμματισμένες ΙΑΤΡΙΚΕΣ επισκέψεις πανελλαδικά (άνω των 5.000 ιατρών όλων των ειδικοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: , FAX:

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: , FAX: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΜΙΧΑΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 29-115 28 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: 210 7213225, FAX: 210 7246180 E-MAIL: memtsa@ascentltd.gr Αθήνα, 14/3/2017 Προς: τον Υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό τον Αναπλ.

Διαβάστε περισσότερα

χωρίς μάλιστα να έχει συγκροτηθεί επιστημονικό συμβούλιο, όπως ο νόμος ορίζει,

χωρίς μάλιστα να έχει συγκροτηθεί επιστημονικό συμβούλιο, όπως ο νόμος ορίζει, Άγιος Νικόλαος 7-03-2013 Θέμα : Αλλαγή προγραμμάτων εφημερίας Προς : Διοικητή 7 ης ΔΥΠΕ Κρήτης Κοιν: Διοικητή Γ.Ν. Αγίου Νικολάου Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λασιθίου Κο Υπουργό Υγείας & κοινωνικής αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΕΛΑΤΗ Ονοματεπώνυμο Ασφαλιζόμενου: ΠΕΛΑΤΙΔΟΥdΑΓΑΠΗΤΗ Ονοματεπώνυμο Αντισυμβαλλομένου: ΠΕΛΑΤΟΠΟΥΛΟΣdΑΞΙΟΤΙΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ Ασφαλιστικό Γραφείο: Ονοματεπώνυμο Συνεργάτη: Τηλέφωνο Επικοινωνίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΚΛΗΣΗ - ΔΗΛΩΣΗ Της ΕΝΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΚΙΛΚΙΣ (Ε.Ν.Ι.Κ.), που εδρεύει στο Κιλκίς και εκπροσωπείται νόμιμα από

Διαβάστε περισσότερα

Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409)

Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409) Δ. ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ (ΙΑΟ 409) Συντονιστής μαθήματος: Αλέξιος Μπένος, Καθηγητής Κοινωνικής Ιατρικής. Τηλ. 2310999137, e-mail: benos@med.auth.gr Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο!

Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο! Όμιλος Ευρωκλινικής Είσαι στο κέντρο! Ο Όμιλος Όμιλος Ευρωκλινικής VIP services Σημείο Εξυπηρέτησης Νοσηλευομένων Ασθενών (Σημείο Ε.Ν.Α.) Προσωπικός Οδηγός για κάθε ασθενή Εξατομικευμένη εξυπηρέτηση από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ : 3705 / 591 / 22 03-2012 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ : 3705 / 591 / 22 03-2012 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ : 3705 / 591 / 22 03-2012 ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ Η ΕΛΠΙΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ YΠΗΡΕΣΙΑ:Διοικητική ΤΜΗΜΑ : Oικονομικό ΓΡΑΦΕΙΟ : Γρ.Προμηθειών

Διαβάστε περισσότερα

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής,

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των σωματείων και μαζικών Φορέων των Ανατολικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: «Απάντηση σε δημοσιεύματα του προεδρείου του σωματείου του ΠαΓΝΗ και για άλλα λειτουργικά θέματα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Θέμα: «Απάντηση σε δημοσιεύματα του προεδρείου του σωματείου του ΠαΓΝΗ και για άλλα λειτουργικά θέματα». Βαθμός Προτεραιότητας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ Ηράκλειο, 05-09-2018 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - Γ.Ν.Η. ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Με τονισμένη γραμματοσειρά στο σώμα του κειμένου επισημαίνονται τα σημεία που έχουν υποστεί τροποποίηση. Η επισήμανση έγινε από το Υπουργείο.

Με τονισμένη γραμματοσειρά στο σώμα του κειμένου επισημαίνονται τα σημεία που έχουν υποστεί τροποποίηση. Η επισήμανση έγινε από το Υπουργείο. Με τονισμένη γραμματοσειρά στο σώμα του κειμένου επισημαίνονται τα σημεία που έχουν υποστεί τροποποίηση. Η επισήμανση έγινε από το Υπουργείο. Σχέδιο Νόμου Ρύθμιση όρων απασχόλησης των νοσοκομειακών ιατρών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ»

ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ» I. Ιατρικές Επισκέψεις ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ ΤΥΠΑΤΕ» 1. Σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων του δικτύου Χωρίς χρέωση του ασφαλισμένου 2. Σε ιατρούς εκτός δικτύου σε περιοχές όπου στο δίκτυο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ:1155 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΟΛ:1155 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: Α Ταχ. Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ. Κωδ. : 101 84, Αθήνα Πληροφορίες : Δ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΤΤΑ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ. ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΤΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΚΙΤΤΑ Αθήνα, 28/5/12 Θέμα: Σχετικά με τις εφημερίες των νοσοκομειακών ιατρών Κύριε Υπουργέ, Τα τελευταία 2 χρόνια οι νοσοκομειακοί

Διαβάστε περισσότερα

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην

Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην Η γυναίκα που ζει στην ύπαιθρο είχε πάντα μειωμένη πρόσβαση σε τομείς όπως η Υγεία - Πρόνοια, με δεδομένο ότι η Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στην ύπαιθρο ήταν πάντα πιο υποβαθμισμένη σε σχέση με τα μεγάλα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚAI ΔIOIKHTIKHΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ Ν.Π. ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Συνεδρίαση Πέμπτης 25 Απριλίου 2013

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ. Συνεδρίαση Πέμπτης 25 Απριλίου 2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ Συνεδρίαση Πέμπτης 25 Απριλίου 2013 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ: Θα αναφερθώ μόνο στις τροπολογίες με αριθμό 368, την οποία έχουν καταθέσει οι Υπουργοί Οικονομικών και

Διαβάστε περισσότερα

Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25

Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25 ΚΑΛΥΨΗ ΕΤΗΣΙΟ ΚΟΣΤΟΣ Βασική Ασφάλιση 38,61 Νοσοκομειακή Περίθαλψη Απόλυτη Προστασία 1.662,25 Εγγ. Εισφορά 0,29 Ετήσιο Κόστος 1.701,15 Μηνιαία 147,43 Πρώτη όση 154,77 Στα παραπάνω ασφάλιστρα συμπεριλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Αθήνα 21/6/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Αθήνα 21/6/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ Αθήνα 21/6/2012 ΤΜΗΜΑ Δ.Α.7 ΕΛΕΓΚΤΩΝ Αριθμ. Πρωτ.:43481/21-6-2012 Διεύθυνση : Λυκούργου

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Βαρνάβας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

Δημήτρης Βαρνάβας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ Το κείμενο που ακολουθεί προέρχεται από την ιστοσελίδα του υπουργείου Υγείας και αποτελεί τις γενικές αρχές του σχεδίου νόμου που πρόκειται να καταθέσει το υπουργείο. Οι ειδικές ρυθμίσεις θα κατατεθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ

ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΣΤΟΝ ΕΟΠΥΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ Π.Ε.Δ.Υ. ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ o ΙΔΡΥΤΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 6298/1934 o Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα

EPhForT. Ιούνιος 2012

EPhForT. Ιούνιος 2012 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΡΟΣ Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ, ΤΗ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ & ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ Ιούνιος

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες,

Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Συνεχίζουμε τους αγώνες για την Υγεία στο Νομό συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες, Εργαζόμενοι, άνεργοι, Οι πρωτοβουλίες και οι κινητοποιήσεις που οργάνωσαν οι φορείς, οι σύλλογοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΗΜΑΘΙΑ Η παρούσα εισήγηση περιλαμβάνει τέσσερα μέρη: Α) Γενικές παρατηρήσεις για την προηγηθείσα λειτουργία του ΕΣΥ. Β) Διατύπωση γενικών αρχών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010 Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece Αθήνα, 17 Μαρτίου 2010 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΟΕΝΓΕ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. Το παρόν έγγραφο ετοιμάστηκε από την Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων με τη συμβολή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας. 2 Περιεχόμενα... 2 Περιεχόμενα... 3 ΚΑΛΥΨΕΙΣ... 4 ΠΡΟΣΒΑΣΗ... 4 Ώρες λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Με εκτίμηση Για την ΟΕΝΓΕ

Με εκτίμηση Για την ΟΕΝΓΕ Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας O.E.N.G.E. Federation of Hospital Doctors of Greece Αθήνα, 21 Μαρτίου 2014 Προς τον Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας κ. Καλλίρη Π. κ. Γενικέ

Διαβάστε περισσότερα

Οι ερευνητές, οι ασθενείς και η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης

Οι ερευνητές, οι ασθενείς και η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης Η Διακυβέρνηση και Διοικητική Οργάνωση της Κλινικής Έρευνας - Αναγκαία Προϋπόθεση για την Αξιοπιστία Οι ερευνητές, οι ασθενείς και η αναγκαιότητα της εκπαίδευσης Ε. Θηραίος Γενικός Ιατρός Δ/ντής ΕΣΥ, Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ- πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Υγείας και τη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής.

Από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ- πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Υγείας και τη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Από τη συνάντηση ΟΕΝΓΕ- πολιτικής ηγεσίας υπουργείου Υγείας και τη συνεδρίαση της Κοινής Επιτροπής. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 17 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Εκτελεστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ Του σωματείου εργαζομένων με την επωνυμία Σύλλογος Επιστημονικού και Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ ΠΕΔΥ Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ρέθυμνο, 05 Ιουλίου 2013 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: 9917 Α Π Ο Φ Α Σ Η

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ρέθυμνο, 05 Ιουλίου 2013 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: 9917 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ/ΑΔΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ Ρέθυμνο, 05 Ιουλίου 2013 Αριθμ. Γενικού Πρωτ.: 9917 Α Π Ο Φ Α Σ Η ΘΕΜΑ: ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας

Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Συνέντευξη του ΠΑΜΕ υγείας και σωματείων για τα προβλήματα στο χώρο της υγείας Η επίθεση, που οργανώνεται από την κυβέρνηση για την υγεία θίγει από τη μία τους υγειονομικούς και από την άλλη τους χρήστες

Διαβάστε περισσότερα

TEYXOΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018

TEYXOΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 TEYXOΣ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2018 Καλή Χρονιά σε όλους και όλες! Νέα φοροασφαλιστική επιβάρυνση για επιστήμονες και ελεύθερους επαγγελματίες Δεν πρόλαβαν καλά καλά να αφομοιώσουν τις δυσβάσταχτες ανατροπές του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΜΑΡΙΛΙΖΑΣ ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΕΝΓΕ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010 Μ. ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

08/05/ /12/ Επίδομα θέσης ευθύνης της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3205/2003 για όσους είχαν

08/05/ /12/ Επίδομα θέσης ευθύνης της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3205/2003 για όσους είχαν ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΚΥΡΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗ ΓΙΑ ΠΑΛΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ (υπάλληλος που έχει ασφαλιστεί για πρώτη φορά για κύρια σύνταξη σε οποιοδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης της Χώρας ή σε φορέα ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος Ελληνική 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ - ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Αριθ.Αποφ.82/2011 Από το Πρακτικό 20/2011 της συνεδρίασης του Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Αρτέμιδος

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων

Άρθρο 1. ζ) Ομώνυμο εργαστήριο της κλινικής που περιλαμβάνει εργαστήριο ισοτόπων Εσωτερικός κανονισμός της Β Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής και Ειδικής Νοσολογίας της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Άρθρο 1 Γνωστικό Αντικείμενο 1. Η Β Προπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012)

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ (25-01-2012) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Εθνικός Οργανισμός Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Παροχής Υπηρεσιών Υγείας www.eopyy.gov.gr ΑΘΗΝΑ, 25/01/2012 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ!

www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! www.interamerican.gr Ασφάλεια Υγείας Πιο απλά και πιο προσιτά από ποτέ! Τα νέα δεδομένα στην υγεία Η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ιδιωτικών δαπανών υγείας στην Ευρώπη (41%). Πάνω από 2 εκατομμύρια

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΩΝ 2010 ΚΑΙ 2011

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΩΝ 2010 ΚΑΙ 2011 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΔΡΑΜΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΤΩΝ 2010 ΚΑΙ 2011 ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ I Μέτρα και πολιτικές, που κληθήκαμε να εφαρμόσουμε από το τέλος του 2010 και τα αποτελέσματά τους φάνηκαν σταδιακά

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory

Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων. S 3 Laboratory Εργαστήριο: Διαγράμματα Δραστηριοτήτων & Διαγράμματα Ροής Δεδομένων Διαδραστικό Εργαστήριο Οργάνωση Ομάδων o Παρουσίαση Προβλημάτων o Επεξεργασία και παρουσίαση προτεινόμενων λύσεων o Επεξήγηση σχεδιαστικών

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ

Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ Βασικά θέματα που πρέπει να γνωρίζετε για το ΓεΣΥ 1. Ποιες υπηρεσίες φροντίδας υγείας καλύπτονται από το ΓεΣΥ; Από 01/06/2019: Φροντίδα υγείας από προσωπικούς ιατρούς Φροντίδα υγείας από ειδικούς ιατρούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ Κο Παναγιώτη Κουρουμπλή 23-4-2015 Με πολλή χαρά διαπιστώνουμε την πρόθεση του Υπουργείου να συνεργαστεί με όλους όσους μπορούν και θέλουν να συνεισφέρουν με τις απόψεις τους,

Διαβάστε περισσότερα

Β' ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ

Β' ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ Β' ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤ' ΑΡΘΡΟ Με το άρθρο 1 επαναφέρεται ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ για όλους τους εργαζόμενους, ανεξαρτήτως ηλικίας, επομένως και για τους εργαζόμενους από 18 έως 25 ετών, ως βάση

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ν Ω Μ Ο Δ Ο Τ Η Σ Η

Γ Ν Ω Μ Ο Δ Ο Τ Η Σ Η 1 Άρις Γ. Καζάκος Καθηγητής Εργατικού Δικαίου στο Τμήμα Νομικής της Σχολής Ν.Ο.Π.Ε. του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δικηγορικό Γραφείο: Φράγκων 3 Τ.Κ. 54626 Τηλ. 2310/535354, 541476, 530468

Διαβάστε περισσότερα

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής:

Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ 'ΥΓΕΙΑ' στη χώρα μας. Η πρότασή μας υποστηρίζεται από 7 μέτρα-πυλώνες που έχουν ως εξής: 1. Θεσμοθετείται υπουργείο ΥΓΕΙΑΣ ως ξεχωριστό υπουργείο, αυτοδύναμο και ανεξάρτητο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΡΕΜΑΣΤΙΝΟΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): Το λόγο έχει ο κ. Μπασκόζος για 3. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΑΣΚΟΖΟΣ (Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Ευχαριστώ και εσάς, κύριε συνάδελφε, για την ερώτηση που καταθέσατε σχετικά με τα θέματα που αφορούν το Γενικό

Διαβάστε περισσότερα

AΠΟΠΑΜΑ ΣΟΤ ΑΡΙΘ. 25/ (θ.1 ) ΠΡΑΚΣΙΚΟΤ ΣΟΤ Δ.. ΣΟΤ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟΤ ΓΕΝΙΚΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

AΠΟΠΑΜΑ ΣΟΤ ΑΡΙΘ. 25/ (θ.1 ) ΠΡΑΚΣΙΚΟΤ ΣΟΤ Δ.. ΣΟΤ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟΤ ΓΕΝΙΚΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ AΠΟΠΑΜΑ ΣΟΤ ΑΡΙΘ. 25/23-10-2018 (θ.1 ) ΠΡΑΚΣΙΚΟΤ ΣΟΤ Δ.. ΣΟΤ ΠΑΝΕΠΙΣΗΜΙΑΚΟΤ ΓΕΝΙΚΟΤ ΝΟΟΚΟΜΕΙΟΤ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΘΕΜΑ 1 : Κανονισμός ολοήμερης λειτουργίας του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων. Σίθεται υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016»

ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016» Διεύθυνση Ατομικών Ασφαλίσεων Ζωής και Υγείας Προς: Όλο το Παραγωγικό Δίκτυο Περιφερειακές Υπηρεσιακές Ενότητες Αθήνα, 8 Ιουνίου 2016 ΘΕΜΑ: «Παροχές Ομίλου ΥΓΕΙΑ 2016» Αγαπητοί Συνεργάτες, Σε συνέχεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) Αθήνα, Οκτώβριος 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) Αθήνα, Οκτώβριος 2012 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΠΑ.Σ.Ο.ΝΟ.Π.) Αθήνα, Οκτώβριος 2012 Αριστοτέλους 73 Αθήνα 210 8234914, 6936557550 Fax: 2108234916 ΘΕΜΑ: «Πρόταση της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.-

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ MEGA BROKERS S.A. A. Παροχές Ασφαλιζόµενα Ποσά ΠΑΡΟΧΕΣ ΑΣΦΑΛΙΖΟΜΕΝΟ ΠΟΣΟ ΕΥΡΩ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΖΩΗΣ 100,00.- Η κάλυψη του Άρθρου 2 του Προσαρτήµατος (Επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 2017 ΙΑΤΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ Συντονιστής Δ/ντής : Ανεζίνης Πλούταρχος, Επίκ. Καθηγητής Ουρολογίας Ιατροί ΕΣΥ : Τζουλάκης Σταύρος,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΙΣ ΓΙΑ ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ Εθνικός σχεδιασμός και ενδυνάμωση των Υπηρεσιών Πρόληψης: α. Καταπολέμηση και προσπάθεια εξάλειψης των αιτιολογικών παραγόντων της αρρώστιας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΩΡΛ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ: ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΑΡΑΚΩΣΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Αγαπητοί συνάδελφοι, Η παρούσα έκδοση αναφέρεται στον εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΛΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΩΗΣ 20/7/2017 GROUPAMA ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Με σημαντική παρουσία στην ελληνική αγορά εδώ και πάνω από 85 χρόνια, με όνομα αναγνωρισμένο

Διαβάστε περισσότερα

Παροχές ατομικών & ομαδικών συμβολαίων

Παροχές ατομικών & ομαδικών συμβολαίων Παροχές ατομικών & ομαδικών συμβολαίων Παροχές Επειγόντων 1) Διαγνωστικές εξετάσεις* αξίας 200 / περιστατικό για τους ενήλικες και 200 ετησίως για τα παιδιά. 2) Σε περίπτωση υπέρβασης του plafond, έκπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Εργασίας: Οι 20 αλλαγές στις παροχές Υγείας

Υπ. Εργασίας: Οι 20 αλλαγές στις παροχές Υγείας Υπ. Εργασίας: Οι 20 αλλαγές στις παροχές Υγείας Καθιέρωση ποσοστού συμμετοχής ασφαλισμένων ύψους 10% επί της δαπάνης προϊόντων ειδικής διατροφής, ορισμό ανώτατου ορίου ωρών ημερησίως για υπηρεσίες φροντίδας

Διαβάστε περισσότερα

Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν.

Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν. Πράξης Καρδιολόγων Διαχωρισμός Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας απο Δευτεροβάθμια Φροντίδα Υγείας - Ο ρόλος των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας (Μ.Η.Ν.) στην καρδιολογία Γεώργιος Κορωνιώτης - Καρδιολόγος Υποστράτηγος

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012

Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ. Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012 Παρουσίαση αποτελεσμάτων ΠΟΣΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Για τον ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΘΗΝΩΝ Μάρτιος 2012 ΜΕΘΟΔΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΜΕΘΟΔΟΣ: ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ ΧΡΟΝΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΔΕΙΓΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

ΠΡΟΣ: Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας Κοδριγκτώνος 33, 5ος όροφος ΤΚ 10434, Αθήνα http://www.epe.org.gr e-mail: info@epe.org.gr ΠΡΟΣ: Πολιτική ηγεσία Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων ΚΟΙΝ: Βουλευτές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - Αναλυτική Οικονομική Ταξινόμηση Κρατικού Προϋπολογισμού - Δαπάνες 6ος βαθμός

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - Αναλυτική Οικονομική Ταξινόμηση Κρατικού Προϋπολογισμού - Δαπάνες 6ος βαθμός ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α - Αναλυτική Οικονομική Ταξινόμηση Κρατικού Προϋπολογισμού - Δαπάνες 2 2 2 2 2 2 Δαπάνες 2 21 21 21 21 21 Παροχές σε εργαζομένους 2 21 211 211 211 211 Μικτές αποδοχές αιρετών και οργάνων διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 09/2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘΜ. 09/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 4 η Δ.Υ.ΠΕ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Ε.TΣΑΤΑΛΜΠΑΣΙΔΟΥ

Διαβάστε περισσότερα