11. ολώµατα: STOP στα δηλητηριασµένα S.O.S.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "11. ολώµατα: STOP στα δηλητηριασµένα S.O.S."

Transcript

1 1. ώστε τέλος στα δηλητηριασµένα δολώµατα. Η ζωή είναι πολύτιµη για όλα τα πλάσµατα της γης. Κανείς δεν έχει το δικαίωµα να την αφαιρεί. 2. Σκοτώνοντας ένα ζώο καταστρέφουµε την πανίδα, καταστρέφοντας την πανίδα καταστρέφουµε το ίδιο µας το σπίτι, το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. 3. Κάτοικοι του Έβρου στο χέρι σας είναι να σώσετε τα σπάνια είδη όπως το µαυρόγυπα γι αυτό STOP στα δηλητηριασµένα δολώµατα. 4. Αυτοί που χρησιµοποιούν τα δηλητηριασµένα δολώµατα, ξέρουν τι είναι; Ξέρουν ότι σκοτώνουν, ρυπαίνουν και θέτουν σε κίνδυνο ζώα και ανθρώπους; 5. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι η ζωή µας. Ας φροντίσουµε όλοι για την προστασία του!!!! 6. Ας ζήσουµε όλοι µας σε ένα κόσµο χωρίς κινδύνους και µε ζώα που ζουν µε ασφάλεια! 7. Μόνο µε τη συνεργασία και το διάλογο µπορούµε να λύσουµε το πρόβληµα της χρήσης των δηλητηριασµένων δολωµάτων!!!!stop 8. Είµαστε άνθρωποι, ας το δείξουµε λοιπόν: ΤΕΡΜΑ ΣΤΑ ΟΛΩΜΑΤΑ. 9. Όταν σκοτώνουµε ένα ζώο...µαζί µε αυτό πεθαίνει και ένα κοµµάτι του πλανήτη µας...ας κάνουµε όλοι µια προσπάθεια να βοηθήσουµε αυτά τα ζώα να µην εξαφανιστούν...ας σταµατήσουµε να βάζουµε δηλητηριασµένα δολώµατα και µαζί µε αυτό ας σώσουµε όλοι τον πλανήτη µας...ας σεβαστούµε όλα αυτά που υπάρχουν στη φύση εν πρέπει να βάζουµε δηλητηριασµένες παγίδες στα ζώα. Ήδη κινδυνεύουν προς εξαφάνιση οι Μαυρόγυπες ολώµατα: STOP στα δηλητηριασµένα S.O.S. 12. Αγαπητά µου αδέρφια, Θέλω να σας περάσω το µήνυµα που µας πέρασε ο Θεός πριν πάρα πολλά χρόνια. Πρέπει να αγαπάµε τόσο τη φύση, όσο το συνάνθρωπό µας και όσο το ίδιο το Θεό. Αν δεν τηρούµε το µήνυµα αυτό, υπάρχει κίνδυνος να υπάρξει ανισορροπία στη γη µε αποτέλεσµα πιθανός καταστροφικό. Ας προστατέψουµε τη φύση και ας εξασφαλίσουµε ένα καλύτερο µέλλον για τα παιδιά µας.

2 13. Τα ζώα είναι οι καλύτεροι φίλοι του ανθρώπου. Όταν κάνετε κακό στα ζώα κάνετε και στους ίδιους σας του εαυτούς. Μην σκοτώνετε αθώες ψυχές διότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν από κάνουν ενώ εσείς ΝΑΙ. ΟΛΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Όλα τα ζώα του πλανήτη όπως και τα κατοικίδια στο σπίτι συνυπάρχουν µε ανθρώπους ακόµα και στους άγριους τους τόπους. 14. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ ΕΧΟΥΝ ΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΖΩΗ. 15. Ας πάρουµε όλοι µέρος στον αγώνα για την αντιµετώπιση των δολωµάτων. 16. Είναι πάρα πολύ άσχηµο να θανατώνονται τα αθώα ζώα από δηλητηριασµένα δολώµατα. Βρεθείτε για λίγο στη θέση τους. Θα σας άρεσε εσάς Από τα ζώα παίρνουµε πολλά: γάλα, µαλλί, γούνες και αυγά Μα το σηµαντικότερο απ αυτά είναι η δική τους συντροφιά. Οπότε, γιατί να τα σκοτώνουµε αφού ύστερα το µετανιώνουµε; Αν πούµε ΟΧΙ στα δηλητηριασµένα δολώµατα, Τότε όχι άλλα νεκρά σώµατα! να σας δίνουν να τρώτε δηλητήριο; Σκοτώνοντας ένα ζώο σκοτώνετε πολλά περισσότερα. ΌΧΙ στο θάνατο των ζώων ΝΑΙ στη συνεργασία για τη λύση των προβληµάτων. 17. ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ...!!! Κάθε ένα από τα δηλητηριασµένα δολώµατα σπάει ένα κρίκο από το κύκλο της ζωής...κι αυτό µε τη σειρά του σπάει τον επόµενο κρίκο...σταµατήστε κάθε χρήση δηλητηριασµένων δολωµάτων. 18. Εκπέµπουµε σήµα κινδύνου. Προστατέψτε τα ζώα. Μην ρίχνετε δηλητηριασµένα δολώµατα στα ζώα. 19. Έχετε πρόβληµα; Μην σκεφτείτε τη συχνή, εύκολη λύση. Απευθύνσου στη πολιτεία, ενηµερώσου, δράσε και θα ικανοποιηθείς. 20. είξτε ενδιαφέρον στα ζώα, δείξτε ενδιαφέρον στην ίδια τη ΖΩΗ. 21. Μην χρησιµοποιείτε φόλες. Είναι οικολογική καταστροφή. Οι λαγοί είναι πηγή τροφής µην τους δηλητηριάζετε. Όµως όλα είναι µέσα στην τροφική αλυσίδα ακόµα και εµείς. Αν λοιπόν αντιστρέψουµε του ρόλους. Πως θα ήταν; 22. Η σιωπή και η αδιαφορία είναι λανθασµένες πρακτικές για την προστασία του περιβάλλοντος. 23. Η ζωή είναι ένα δώρο από το Θεό, γι αυτό δεν πρέπει να την αφαιρούµε µε τα δολώµατα από κανένα ζώο. 24. Χρησιµοποιώντας δηλητηριασµένα δολώµατα δε σκοτώνουµε µόνο ένα ζώο αλλά πάρα πολλά...ακόµη και τον ίδιο µας τον εαυτό Εσείς που είστε συνεπαρµένοι από το κυνήγι και από χόµπι που ξεκίνησε σας έγινε πάθος, προσέχετε γιατί αυτή η απερισκεψία οδηγεί στο θάνατο πολλών ζώων. 26. Ό, τι δεν θέλετε να σας κάνουν, µην το κάνετε στους άλλους. Γι αυτό χάρισε ζωή στα ζώα. 27. Αγαπητοί συµπολίτες: Ας περάσουµε ένα µήνυµα σε ολόκληρο τον κόσµο, να µην βάζετε δηλητηριασµένα δολώµατα γιατί έτσι µολύνεται όλη η φύση, ακόµα και εµείς οι ίδιοι. 28. Η ζωή είναι πολύτιµη για όλους µας. Μην τη στερείτε από κανέναν.

3 εν είµαστε οι τελευταίοι κάτοικοι σε αυτόν των πλανήτη γι αυτό! Πρέπει να τον προστατέψουµε για τις επόµενες γενιές. ΠΡΡΟΣΣΟΧΗ Χ ΠΡΡΟΣΣΤΤΑΑΤΕΕΨΕΕ Τ ΚΚΙ Ι ΕΕΣΣΥΥ!!!! 30. Παρακαλούµε την πολιτεία να συνεργαστεί άµεσα και να δώσει άλλες λύσεις στους αγρότες προκειµένου να σώσουν την σοδειά τους. εν είναι λύση τα δηλητηριασµένα δολώµατα. 31. Κοιτάξτε γύρω σας. Υπάρχουν τόσο όµορφα ζώα στη φύση όµως κάποιοι άνθρωποι τα σκοτώνουν µε αποτέλεσµα να µειώνεται όλο και περισσότερο η φυσική οµορφιά ενός τόπου. 32. Τέλος τα δηλητηριασµένα δολώµατα!!!!αθώα ζώα πεθαίνουν και παρασέρνουν κι άλλα στο θάνατο Η προστασία του περιβάλλοντος είναι και δική µας ευθύνη, όχι µόνο του κράτους. Πρέπει να συµβάλλουµε όλοι σε αυτήν την προσπάθεια Αγριόγυπες, λύκοι, αλεπούδες κι άλλα ζώα άγρια και ήµερα είναι άδικο να πεθαίνουν από άγνοιά µας. 35. Η επιβίωση των γυπών εξαρτάται από εµάς. Ας µην ρίχνουµε το βάρος µόνο στους αγρότες και στους κυνηγούς, αλλά ας συµβάλλουµε και εµείς στη προσπάθεια της αντιµετώπισης αυτού του προβλήµατος Από στατιστικές που έγιναν, ένα µεγάλο ποσοστό άγριων ζώων πεθαίνουν από δηλητηριασµένα δολώµατα...stop σ αυτήν τη θανατηφόρα συνήθεια. 37. Μην παίρνετε τη ζωή από αθώα ζώα. Μην ρίχνετε τη ζωή τους. 38. Εσείς που χρησιµοποιείτε δηλητηριασµένα δολώµατα για να σκοτώσετε και να πιάσετε ζώα, ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ, γιατί αν η τροφική αλυσίδα µας σπάσει...θα σπάσουµε κι εµείς είτε πόσο πολύτιµη είναι η φύση και τα πλάσµατά της για εσάς και για όλο τον...κόσµο. 40. Πολλοί άνθρωποι τα τελευταία χρόνια φέρονται σκληρά στα ζώα που τους ενοχλούν. ΜΗΝ κάνεις το ίδιο, φέρσου ανώτερα και σκέψου λογικά για την αποµάκρυνση των ζώων που σε ενοχλούν. ΠΟΛΙΤΕΙΑ Συνεργάσου! Συζήτησε! Ενηµέρωσε! Αποζηµίωσε! Πάρε µέτρα! Προστάτεψε τους οικονοµικά ασθενέστερους ανθρώπους! Άνοιξε παράθυρα σε όλους τους ανθρώπους! Οργανώσου! Υποστήριξε δράσεις! 41. ώστε τέλος στα δηλητηριασµένα δολώµατα,χαρίζοντας έτσι ζωή στα ζώα Εµείς οι άνθρωποι στις δυσκολίες βρίσκουµε πάντα µια εύκολη λύση που να µην µας δυσκολεύει. ηλαδή στα δηλητηριασµένα δολώµατα συνήθως για τα ζώα που µας ενοχλούν. Σκεφτείτε κάτι διαφορετικό κάτι που να προστατεύει εσάς, τον κόσµο όλο. 43. Αγρότη, για να προστατέψεις τη σοδειά σου απευθύνσου στην πολιτεία µην λύνεις µόνος σου το πρόβληµα. Όλοι µαζί αγωνιζόµαστε για κάποιο σκοπό. 44. Εδώ και πολλά χρόνια είναι αναµµένο το «κόκκινο φανάρι» στα δηλητηριασµένα δολώµατα αλλά εσείς συνεχίζετε να είστε παράνοµα. Παρακαλούµε πατήστε λίγο το φρένο στα δηλητηριασµένα δολώµατα.

4 45. Σκεφτείτε το πριν το κάνετε. Πείτε ΟΧΙ στα δηλητηριασµένα δολώµατα. Κάθε φορά που χρησιµοποιείτε ένα δηλητηριασµένο δόλωµα, χάνονται πολύτιµες ζωές. 46. Σώστε την Όµορφη Πανίδα Θέλω να στείλω ένα µήνυµα σε όσους νοµίζουν ότι η προστασία της φύσης είναι δουλεία µόνο των «αρµοδίων». Η προστασία της φύσης είναι δουλειά όλων µας για να την βρουν καθαρή οι επόµενες γενιές. 47. Για να µας ΣΩΣΕΤΕ µπορείτε να µας προστατέψετε λέγοντας: «ΟΧΙ!»Στα ΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΟΛΩΜΑΤΑ. Επίσης δείχνοντας µας αγάπη και φροντίδα! 48. Τα δηλητηριασµένα δολώµατα δεν αποτελούν εύκολη λύση για τις πιθανές µας κοινωνικές µας διαφορές αλλά ο διάλογος και η κατανόηση. 49. Στεναχωριέµαι πολύ όταν ένα ζώο πεθαίνει από δηλητηριώδη δολώµατα γιατί αισθάνοµαι ότι η ψυχή φεύγει απ τον άδικο αυτό κόσµο άδικα. 50. Πολίτες του Έβρου δεν είναι όλα τα απορρίµµατα ίδια. ΜΗΝ ΠΕΤΑΤΕ στις χωµατερές τα δηλητηριασµένα ζώα. Κινδυνεύουµε όλοι µας. Ο ΓΥΠΑΕΤΟΣ Ζω στου Έβρου τα βουνά Απ τους ανθρώπους µακριά Ζω στην άκρη στο γκρεµό Πολύ κοντά µε το Θεό! Είµαι άγριο πουλί Μην κοιτάτε τη µύτη τη στραβή Μ αυτήν αρπάζω την τροφή Που θέλω να ναι διαλεχτή Είµαι ζόρικο πουλί εν αντέχω το κλουβί Σπίνοι, πετεινοί και γλάροι Μπροστά µου σκύβουν το κεφάλι Όλοι µ έχουν τραγουδήσει Μα κανείς δε µ έχει αγγίξει Μόνος µου θέλω να ζω Και υπόσχοµαι πως αν µε προσέχετε εν θα εξαφανιστώ!!! Εγώ σαν µαθητής και σαν πολίτης αυτού του κράτους θέλω ενηµέρωση σχετικά µε την προστασία των ζώων αλλά και γενικότερα της φύσης Πείτε ΟΧΙ στ δηλητηριασµένα δολώµατα. Καταλαβαίνουµε πως υπάρχουν πολλά προβλήµατα που θέλετε να τα αντιµετωπίσετε µε τα δολώµατα. Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι!!! Σκεφτείτε το!!! Σώστε την πανίδα µας! Τα δολώµατα έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο φυσικό πλούτο γι αυτό διακόψτε τη χρήση τους Η φύση είναι το πιο πολύτιµο πράγµα στην ζωή µας... Τα πλάσµατα της οµορφαίνουν και δίνουν ζωή στον τόπο... ε βλάπτω κάτι που δεν µπορεί να αµυνθεί! Κυνηγέ από τη λαχτάρα σου για το κυνήγι χρησιµοποιείς τα κυνηγόσκυλα που µετά από µια επίθεση τους σε κοπάδι, σε οδηγούν σε ανεξέλεγκτη συµπεριφορά. 56. Η φύση είναι πανέµορφη και δεν πρέπει να την καταστρέφουµε, γιατί αυτό φέρνει και τη δική µας καταστροφή. 57. Έχετε δύναµη. Ας τη νοιώσουν όλοι. 58. Θα ήθελα να απευθυνθώ στους κτηνοτρόφους που αφήνουν δολώµατα που µπορεί να σκοτώσουν περισσότερα ζώα από αυτά που θέλουν. 59. Το περιβάλλον ζητάει τη βοήθειά µας. έχεται επίθεση καθηµερινά από µολυσµένα αέρια, υγρά Βοήθησε προστατεύοντάς το χωρίς δηλητηριασµένα δολώµατα.

5 60. ΝΑΙ στη φροντίδα και την προστασία των ζώων για ένα καλύτερο µέλλον!!! 61. Κτηνοτρόφε δεν πρέπει να χρησιµοποιείς δηλητηριασµένα δολώµατα, γιατί έτσι δεν σκοτώνεις µόνο τα ζώα που σου προκαλούν ζηµιές, αλλά καταστρέφεις κι µεγάλο µέρος της πανίδας. 62. Συνεργασία: Ο µύθος δρόµος που οδηγεί στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβληµάτων. Συνεργάσου και εσύ γιατί όλοι µαζί µπορούµε!!! 63. Τα δηλητηριασµένα δολώµατα σκοτώνουν τα ζώα, τη φύση αλλά και τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ!!!! 64. Χρησιµοποιώντας δηλητηριασµένα δολώµατα δε σκοτώνουµε µόνο τα ζώα αλλά και ολόκληρη τη φύση!!! 65. Προς όλους όσους δεν έχουν νιώσει ότι η προστασία της φύσης είναι ευθύνη όλων µας και όχι µόνο κάποιων αρµοδίων: Ας βοηθήσουµε όλοι στην προστασία του περιβάλλοντος. Έτσι ενωµένοι θα βοηθήσουµε στην διατήρηση της ζωής των φυτών και των ζώων. ΧΑΡΙΣΤΕ ΖΩΗ ΣΤΑ ΖΩΑ. 66. Η χρήση δηλητηριασµένων δολωµάτων είναι καταστροφή για όλους µας!είναι επιτακτική ανάγκη να σταµατήσει άµεσα!!! 67. Αγρότες κατανοούµε την ανησυχία σας για τη διαφύλαξη της σοδειάς σας. Όµως φροντίστε οι ίδιοι ή απευθυνθείτε στους ειδικούς για τη διαφύλαξή της χωρίς. ΗΛΗΤΗΡΙΟ. 68. Είναι ευθύνη των πολιτών του Έβρου να προστατεύσουν τους βιότοπους της περιοχής µας, γιατί τη γη τη δανειστήκαµε και έτσι κάποτε θα πρέπει να την παραδώσουµε στα παιδιά µας. Προστατέψτε τους βιότοπους της περιοχής µας!!!! 69. Ας µαζευτούµε όλοι µαζί, να βρούµε λύσεις για τα δηλητηριασµένα δολώµατα να βοηθήσουµε τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση. 70. Αγρότη σεβόµαστε τους κόπους που κάνεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς αλλά η χρησιµοποίηση δηλητηριασµένων δολωµάτων καταστρέφει τη φύση όπως και τον άνθρωπο. 71. Κάθε ζώο έχει δικαίωµα να ζήσει και κανένας από µας δεν έχει το δικαίωµα να το σκοτώσει χρησιµοποιώντας δηλητηριασµένα δολώµατα για να ικανοποιήσει δικούς του προσωπικούς σκοπούς. Όλοι εµείς οι άνθρωποι που είµαστε υπεύθυνοι γι αυτήν την κατάσταση πρέπει να συµβάλουµε µε κάθε δυνατή προσπάθεια για να σταµατήσει το φαινόµενο αυτό Προστατεύω τους βιοτικούς παράγοντες της φύσης, φροντίζω τη συνέχιση της ζωής του πλανήτη, αγαπώ τη ζωή: ΟΧΙ!!! Στα δηλητήρια της ζωής Κάθε δηλητηριασµένο δόλωµα σκοτώνει ζώα, καταστρέφει την φύση καταστρέφει τη ζωή µας. 74. Ας προστατεύσουµε τους µαυρόγυπες οι οποίοι είναι σπάνια είδη πτηνών και

6 µάλιστα θα έπρεπε να είµαστε περήφανοι και είναι τιµή µας που κατοικούν και στην Ελλάδα. 75. Αγαπητέ Αγρότη, η δουλειά σου είναι πολύτιµη και µας προσφέρεις πολλά, όµως σε τι φταίνε τα αθώα τα ζωάκια που πεθαίνουν λόγω των δηλητηριασµένων δολωµάτων σου;;; 76. Φίλε κυνηγέ, κτηνοτρόφε, γείτονα Η ανταγωνιστικότητα µπορεί να αποβεί µοιραία, πολέµησέ την. 77. Πετώντας ένα δηλητηριασµένο ζώο, χωρίς να το θέλετε, µπορεί να σκοτώσει τον µαυρόγυπα.stop. 78. Αγρότη, µπορείς να χρησιµοποιήσεις συρµατοπλέγµατα και σκίαστρα για την προστασία της σοδειάς σου. Τα δηλητηριασµένα δολώµατα που βάζεις στρέφονται εναντίον σου. 79. Ας βρούµε το δρόµο για τα ζώα που κινδυνεύουν από τα δηλητηριασµένα ΟΛΩΜΑΤΑ. 80. Έχουµε δικαίωµα να ζούµε εµείς και τα ζώα σε ένα πλούσιο και υγιές φυσικό περιβάλλον χωρίς δηλητηριασµένα δολώµατα, γι αυτό ελάτε όλοι να συµµετέχουµε στον αγώνα που εµείς ξεκινήσαµε στα σχολείο µας παρέα µε το WWF. 81. Κυνηγέ το να κυνηγάς µε δηλητηριασµένα δολώµατα δεν είναι διασκέδαση αλλά καταστροφή για τη φύση και για σένα. 82. Πολλά ήδη ζώων εξαφανίζονται χρόνο µε το χρόνο στη χώρα µας Βοηθήστε όλοι µαζί να µην συνεχιστεί αυτό άλλο πια! 83. ΝΑΙ, στην αγάπη και προστασία των ζώων!!! ΟΧΙ, στα δηλητηριασµένα δολώµατα στα ζώα!!!! 84. Κτηνοτρόφε προστάτευσε το βίος σου χρησιµοποιώντας ειδικά σκυλιά φύλακες. εν έχεις δικαίωµα να αφαιρέσεις ζωές. Συµβουλέψου τους υπευθύνους. εν είσαι µόνος στον αγώνα. 85. Η χρήση δηλητηριασµένων δολωµάτων δεν είναι λύση για να εκδικηθούµε κάποιον. 86. Τα δηλητηριασµένα φαγητά µην τα βάλετε στα ζώα να τα φάνε γιατί θα πεθάνουν. 87. S.O.S. ηµοσιογράφοι πρέπει να γνωστοποιήσετε σε όλη την Ελλάδα το έντονο πρόβληµα των δηλητηριασµένων δολωµάτων που επικρατεί στον Έβρο. 88. Η ζωή είναι ένα θείο δώρο που µας χάρισε ο Θεός µας. Κανείς από εµάς δεν έχει το δικαίωµα να αφαιρέσει µια ζωή είτε αυτή ανήκει σε άνθρωπο είτε σε ζώο. Σκεφτείτε πως θα αισθανόσασταν αν ήταν στη θέση των µαυρόγυπων κάποια κατοικίδιά σας. Οι µαυρόγυπες είναι σπάνια και συνάµα πανέµορφα ζώα. Εµείς έχουµε την τύχη να τα ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ Ένα πεινασµένο µικρό σκυλάκι προχωρούσε απελπισµένο ψάχνοντας τροφή. Κάποια τροφή οσµίστηκε και ακολούθησε την οσµή. Κατέληξε σε µια αυλή µε ένα µεγάλο σκύλο που κοιµόνταν. Έτρεξε στην τροφή που είχε βρει, ένιωθε τόσο τυχερός. Τα επόµενα λεπτά ήταν βασανιστικά Το σκυλάκι έσβησε υποφέροντας από το αβάσταχτο πόνο. εν κατηγορώ αυτούς που ρίχνουν φόλες. Σίγουρα έχουν τους λόγους τους, µα δεν νοµίζω πως αυτοί οι λόγοι είναι αρκετά σηµαντικοί ώστε να αποδεκατίζονται ολόκληρα κοπάδια. Σκεφτείτε το καλά, αν θέλετε να κάνετε τέτοιο κακό. Η απόφαση ΕΙΝΑΙ ΙΚΗ ΣΑΣ! φιλοξενούµε στον τόπο µας. Ας µη γίνουµε οι φονιάδες τους ΤΑ ΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΟΛΩΜΑΤΑ ΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ!!! 89. Σώστε τα ζώα και τη φύση είναι πολύτιµα για όλους µας.

7 90. Χαρίζοντας τη ζωή ενός πουλιού ή ενός οποιουδήποτε ζώου βοηθάς ο ίδιος την ΦΥΣΗ!!! 91. Τα δηλητηριασµένα δολώµατα δεν θα δηλητηριάσουν µόνο τα ζώα αλλά και εσάς και όχι µόνο το σώµα σας αλλά αν σκεφτείτε τι ζηµιά προκαλείτε θα δηλητηριάσουν και την ψυχή σας. 92. ΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΟΛΩΜΑΤΑ: ύο λέξεις κρύβουν πίσω τους τη ζωή εκατοντάδων ζώων, τη διατάραξη του οικοσυστήµατος, τη δική µας υγεία βοήθησε και εσύ να σταµατήσει αυτή η αργή αλλά σταθερή καταστροφή της Ελλάδας, του πλανήτη µας 93. Βάλτε λογική σε αυτά που κάνετε. Μην σκέφτεστε µόνο το δικό σας όφελος αλλά και της φύσης αλλά και το θέληµα όλων των ανθρώπων και τις απαιτήσεις τους για να ζήσουν σε ένα όµορφο και καθαρό περιβάλλον. Αλλάξτε γνώµη στις απάνθρωπες πράξεις σας πριν είναι πολύ αργά και αναζητούµε στο µέλλον άλλους τρόπους για να επαναφέρουµε αυτά τα σπάνια είδη ζώων ξανά στον πλανήτη. ΣΤΟΠ στα δηλητηριασµένα δολώµατα. Αλλάξτε γνώµη πριν είναι πολύ αργά. 94. Αγαπητοί αγρότες, Συµµεριζόµαστε τις δυσκολίες που αντιµετωπίζετε αλλά η επιλογή σας να ρίξετε δηλητηριασµένα δολώµατα για να αποφύγετε τις ζηµιές που προκαλούνται από ζώα είναι λανθασµένη. Οι συνέπειες που προκαλούνται από τα δηλητηριασµένα δολώµατα είναι καταστροφικές. Ας κάνουµε όµως όλοι µια προσπάθεια να προστατεύσουµε τα ζώα και τη φύση του τόπου µας! 95. Τα ζώα µπορεί να καταστρέψουν τα µελίσσια σας ή να τρώνε τα ζώα σας. Αλλά δεν είναι λύση τα δηλητηριασµένα δολώµατα. Μπορείτε να περιφράξετε καλύτερα τα µελίσσια σας ή τα µαντριά σας, έτσι ώστε να µην τα πλησιάζουν οι αρκούδες ή οι αλεπούδες. 96. Η φύση και τα πλάσµατά της είναι πολύτιµα. Όχι στα δηλητηριασµένα δολώµατα. ώστε σε όλους µας την ευκαιρία να ζήσουµε σε ένα υγιές και φυσικό περιβάλλον. Ας σώσουµε τη φύση ΜΠΟΡΟΥΜΕ. 97. Η ζωή είναι πολύτιµη και δεν πρέπει να την αφαιρούµε από κανέναν. Γι αυτό σώστε τα ζώα που κινδυνεύουν από τα δηλητηριασµένα δολώµατα. 98. Όταν ένα ζώο πέφτει νεκρό από δηλητηριασµένα δολώµατα πληγώνεται και η φύση εν έχουµε το δικαίωµα να σκοτώνουµε τα ζώα. Τα ζώα Η οµορφιά της Χώρας µας είναι πηγή ζωής για άλλα ζώα γιατί αποτελούν τροφική εκτός απ τα τοπία αλυσίδα (δηλαδή την τροφή των άλλων ζώων). ΟΧΙ άλλα είναι τα ζώα και τα φυτά νεκρά ζώα!!! που ζουν µέσα στην ίδια. Αλλά αυτή την οµορφιά µε τα δικά µας χέρια καταστρέφουµε ολοσχερώς όσο περνά η µέρα Οι µαυρόγυπες είναι τόσο λίγοι στο νοµό µας που κάθε απώλεια στοιχίζει στον πληθυσµό τους. Προστατέψτε τους από τα δηλητηριασµένα δολώµατα διαδίδοντας την προσπάθεια που κάνει το WWF αδιάς Παρακαλώ τους υπευθύνους του κράτους να φροντίσουν Γι αυτό Στοπ σε όλα τα δολώµατα να δίνεται αποζηµίωση στους κτηνοτρόφους γιατί αυτοί νιώθουν απογοητευµένοι µε την εγκατάλειψη από το κράτος! Στοπ σε όλους τους θανάτους για µια ζωή καλύτερη Αγαπητοί µου άνθρωποι µη ρίχνετε δηλητηριασµένα για όλους τους ανθρώπους. δολώµατα. Θέλω να ζήσω!!!! 103. Σταµατήστε τα δηλητηριασµένα δολώµατα. Προστατέψτε τη δική σας ζωή αλλά και τη ζωή των άλλων γύρω σας!!!!

8 104. Καταλαβαίνουµε ότι εσείς οι κτηνοτρόφοι που φοβάστε για τα κοπάδια σας µπορεί σε µερικές περιπτώσεις να χρησιµοποιείτε δηλητηριασµένα δολώµατα αλλά δεν συµφωνούµε µε την επιλογή σας γιατί έτσι καταστρέφεται η τροφική αλυσίδα των ζώων Η ζωή είναι πολύτιµη και για τους ανθρώπους και για τα ζώα. Μη χρησιµοποιείς δηλητηριασµένα δολώµατα: Προστατέψτε τη ζωή των ζώων και τη δική σας!!!! 106. Με τη συλλογική προσπάθεια όλων µας µπορούµε και πρέπει να σταµατήσουµε τη χρησιµοποίηση των δηλητηριασµένων δολωµάτων ουτοσώστε να δηµιουργήσουµε ένα καλύτερο µέλλον όπου τα ζώα, φυτά και άνθρωποι θα ζουν αρµονικά!!! 107. Όταν δίνεις ένα δηλητηριασµένο δόλωµα είναι σαν να κάνεις ένα αηδόνι να δακρύζει. Και το αηδόνι δακρύζει µόνο όταν πεθαίνει!!! Σταµατήστε την εκµετάλλευση όλων µας βοηθήστε για την επιβίωση τους. Στηρίξτε τις προσπάθειες που κάνει το WWF αδιάς για ενηµέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώµης Καταλαβαίνουµε τη σκέψη σας για τη χρήση των δηλητηριασµένων δολωµάτων. Αναγνωρίζουµε τις δυσκολίες που σας ωθούν σε µια τέτοια πράξη. Αλλά δε συµφωνούµε µε την επιλογή σας. Σκεφτείτε το κακό που προκαλείτε. Ενώ θέλετε να σκοτώσετε ένα ζώο µε την πράξη αυτή σκοτώνετε πολλά περισσότερα. Σκεφτείτε έστω τους εαυτούς σας, τον φίλο σας, τον συγγενή σας. Αυτό το δηλητήριο στο τέλος θα φτάσει από εκεί που άρχισε, δηλαδή σε εσάς και σε εµάς. εν σκοτώνεται µόνο τα ζώα αλλά και τους ανθρώπους. ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΗΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ Σας!!! Σκεφτείτε το Για τους πολίτες που χρησιµοποιούν δηλητηριασµένα δολώµατα: Όλοι έχουµε δίκιο. Ας ενώσουµε τα χέρια και όλοι µαζί να µπορέσουµε να προστατεύσουµε την φύση. Θέλουµε να ζήσουµε σε ένα πλούσιο και υγιές περιβάλλον. «Η ενηµέρωση σώζει, η άγνοια των πραγµάτων σκοτώνει» S.O.S. ΟΧΙ στα δηλητηριασµένα δολώµατα. Όχι στις φόλες. Όχι στο θάνατο ζώων. Όχι στην καταστροφή της πανίδας. Όχι στον αφανισµό σπάνιων ζώων και πουλιών. Βγάλτε νέους και αυστηρούς νόµους για την τιµωρία αυτών που δηλητηριάζουν τα ζώα. Προβάλετε αυτό το µεγάλο και σηµαντικό πρόβληµα χρησιµοποιώντας τα µέσα µαζικής ενηµέρωσης και τις εφηµερίδες. Βοηθήστε όλοι, ώστε αύριο να ξηµερώσει µια νέα και ασφαλής µέρα για όλα τα ζώα της γης. ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ!!!! 112. Τα φυτά και τα ζώα είναι πηγή ζωής! Προστατέψτε τα! STOP στα δηλητηριασµένα δολώµατα!!!

9 113. Τα δηλητηριασµένα δολώµατα µπορεί να καταλήξουν στο δικό σου πιάτο. Θα ήθελες; Γιατί να πεθάνουν άδικα τόσα ζώα; Θα µπορούσαµε να συνεργαστούµε όλοι µαζί για να λύσουµε το πρόβληµα αντί να χρησιµοποιούµε δηλητηριασµένα δολώµατα!!! 115. Εσείς που ασχολείστε µε την προστασία του άσους της αδιάς και των ζώων που ζουν σε αυτό και όλοι εµείς ας αγωνιστούµε για την προστασία των σπάνιων γυπών Σκέψου πως προσπαθώντας να καλυτερεύσεις την δική σου ζωή καταστρέφεις άλλες. Ξύπνα και µην γκρεµίζεις το σπίτι σου καταστρέφοντας αυτά που το αποτελούν Η εξαφάνιση πολλών ζώων δυστυχώς δεν είναι σπάνιο φαινόµενο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Τα ζώα µας προσφέρουν χαρά και οµορφιά, ας µην τους δώσουµε σε αντάλλαγµα το θάνατό τους. Ας φροντίσουµε να τους εξασφαλίσουµε ζωή και ασφάλεια Εγώ λυπάµαι πάρα πολύ για αυτά τα ζώα που πεθαίνουν από φόλες που ρίχνουν µερικοί άµυαλοι άνθρωποι. Όλα τα ζώα έχουν δικαίωµα να ζήσουν. Και γι αυτό πρέπει να φυλάσσονται σε ασφαλή µέρη. Εγώ απευθύνοµαι στον δήµαρχο για να κάνει κάτι γι αυτή την κατάσταση Όπως πρέπει να ζήσουµε εµείς οι άνθρωποι, έτσι πρέπει να ζήσουν τα ζώα και να µην τα σκοτώνουµε άσκοπα.αν προσπαθήσουµε όλοι µε διάφορους τρόπους θα σωθούν πολλά, διάφορα είδη ζώων της περιοχής µας Αν δεν νοιάζεστε για τα ζώα, νοιαστείτε τουλάχιστον για τη ζωή των απογόνων σας Προστατέψτε τα ζώα!!! Σώστε το περιβάλλον!!! Και τους εαυτούς σας!!! Για µια καλύτερη ζωή!!! 122. Όχι στα δηλητηριασµένα δολώµατα...προστατέψτε τα ζώα του τόπου σας, κάνει καλό 123. Βοηθήστε στη διατήρηση και στην προστασία της χλωρίδας και της πανίδας 124. Ο πλανήτης µας σιγά σιγά καταστρέφεται. Πρέπει να αντιµετωπιστεί αυτό το πρόβληµα εγκαίρως. Όταν καταστρέφεται και η χλωρίδα, γι αυτό πρέπει να σταµατήσουµε να βάζουµε δηλητηριασµένα δολώµατα σε µέρη όπου υπάρχουν ζώα υπό εξαφάνιση Το µήνυµα µου είναι απλό. Απευθύνεται στους απλούς αγρότες ή και στους φυσιολογικούς ανθρώπους που θέλουν να εκδικηθούν προφανώς τους λύκους που τρώνε τα πρόβατα των κοπαδιών τους. Όµως αυτός δεν είναι ο καταλληλότερος τρόπος για να λύσουν τα προβλήµατά τους. Γιατί τα ζώα σκοτώνουν µόνο για να φάνε ενώ οι άνθρωποι για να πάρουν εκδίκηση. Και το θέµα είναι ότι δεν κάνουν µόνο κακό στους λύκους αλλά και στον ίδιο τους τον εαυτό. Για παράδειγµα αν κάποιος ρίξει ένα δηλητηριασµένο δόλωµα σε ένα χωράφι µπορεί να το φάει ο λύκος αλλά και να πέσει και στο χορτάρι το δηλητήριο και εκεί αυτός ο άνθρωπος να έχει ένα κοπάδι από αγελάδες και να βόσκουν εκεί. Το αποτέλεσµα θα είναι ότι ο λύκος θα πεθάνει και ο αγρότης θα ευχαριστηθεί αλλά και η αγελάδα θα φάει από το δηλητηριασµένο χορτάρι. Ο άνθρωπος µετά θα φάει την αγελάδα και θα πεθάνει και αυτός. Με αυτό το παράδειγµα θα θέσω την ερώτησή µου σε αυτούς που βάζουν τα δηλητηριασµένα δολώµατα «Εσείς θα θέλατε να φάτε ένα δηλητηριασµένο κοτόπουλο; Αν όχι, τότε θα πρέπει όλοι να σταµατήσουν να ρίχνουν δηλητηριασµένα δολώµατα» Ελπίζω το µήνυµά µου να ανθίσει σε όλες τις καρδιές αυτών που θα διαβάσουν αυτό το µήνυµα όπως τα φύλλα µε τα µηνύµατα θα ανθίσουν στο δέντρο Είναι µικρά δολώµατα µα κάνουνε κακό και αυτοί που τα βάζουνε έχουν κακό σκοπό. Είναι κακοί άνθρωποι δεν έχουνε µυαλό και θέλουν το ζωάκι να το δουν νεκρό γι αυτό όχι στα δολώµατα όχι στους κακούς.

10 128. Σας είπα και από πριν έχουν κακούς σκοπούς STOP στα δηλητηριασµένα δολώµατα! Σταµατήστε να µειώνετε τον αριθµό των ζώων!πολλά είδη ζώων είναι υπό εξαφάνιση!είναι και αυτά µέρος της ζωής µας! Μην σκέφτεστε µόνο το συµφέρον σας! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ Η χρήση των δηλητηριασµένων δολωµάτων είναι πράξη η οποία σκοτώνει πολλά ζώα. Για παράδειγµα ο µαυρόγυπας ο οποίος είναι υπό εξαφάνιση. Θα χρειαστεί η βοήθεια σας για να σώσουµε αυτά τα ζώα. Είµαστε σίγουροι ότι θα καταφέρουµε να σώσουµε πολλά από αυτά. Ένα ζώο έχει και αυτό ψυχή πονάει σαν τον άνθρωπο. Μην το αφήσουµε να πεθάνει τόσο εύκολα. Είναι πάρα πολύ µεγάλο λάθος να το σκοτώνουµε γιατί είναι φίλος του ανθρώπου Είναι ωραίο να ξέρεις ότι κάποιος νοιάζεται για αυτά τα ζώα Το δηλητήριο δεν είναι επικίνδυνο µόνο για τα ζώα µα και για τον άνθρωπο γι αυτό πετάξτε το δηλητήριο µακριά και µην τα ξαναχρησιµοποιήσετε!!! 133. Σώστε τους µαυρόγυπες, είναι πολύτιµοι για την αλυσίδα της φύσης.stop στις φόλες Θα πρέπει να συµβάλουµε όλοι στη διάσωση των ζώων από κάποιους ασυνείδητους οι οποίοι επιθυµούν και επιδιώκουν για την εξαφάνισή τους Είναι σηµαντικό να αντιµετωπιστεί δυναµικά και συλλογικά το ζήτηµα µε τα δηλητηριασµένα δολώµατα. Ας βοηθήσουµε όλοι!!! 136. Προστατέψτε τα ζώα και ιδιαίτερα του Μαυρόγυπες!!!Μαυρόγυπες ζώα υπό εξαφάνιση!!!! 137. Πείτε όχι στα δολώµατα. Πείτε ναι στην προστασία των ζώων και των µαυρόγυπων γιατί αποτελούν το µέλλον µας, εγώ όταν εξαφανίζονται Μαυρόγυπες νοιώθω εξαφανιζόµαστε κι εµείς. ώστε τον καλύτερο σας εαυτό για να βοηθήσετε τους λίγους µαυρόγυπες Εµείς σαν µαθητές επιθυµούµε περισσότερες δράσεις στο σχολείο µε σκοπό την ευαισθητοποίησή µας! 139. Κάντε ένα µεγάλο βήµα...σταµατήστε να προσφέρετε θάνατο στα ζώα µε δηλητηριασµένα δολώµατα Όπως σέβεσαι και αγαπάς την µητέρα σου που σου έδωσε ζωή, σεβάσου και αγάπα τη µητέρα φύση που δίνει ζωή στον πλανήτη! Για να συνεχίσεις να ζεις! Στοπ στα παράνοµα δολώµατα!!! Στοπ στην καταστροφή της τροφικών αλυσίδων!!! Μην χαλάτε την φύση!!! 141. Ενηµερώστε τους φίλους και τους συγγενείς σας για τις επιπτώσεις που έχουν τα δηλητηριασµένα δολώµατα και εργαστείτε ανά οµάδες δίνοντας ενηµερωτικά φυλλάδια στους πολίτες. Αν το κάνετε αυτό θα διευκολύνετε το έργο µας και θα διασκεδάσετε Συµµεριζόµαστε την ενόχλησή σας από τα αδέσποτα σκυλιά ή άλλων ειδών ζώα. Όµως δεν συµφωνούµε µε την επιλογή σας το να πετάτε δηλητηριασµένα δολώµατα. Γι αυτό σας παρακαλούµε να σταµατήσετε αυτήν την κακή συνήθεια! Ευχαριστούµε! 143. Μην κάνεις στους άλλους αυτό που δεν θέλεις να σου κάνουν. Μην αφαιρείς ζωές,βοήθησε το περιβάλλον να αναπτυχθεί Τα ζώα προσφέρουν περισσότερα όταν Η Γη µας χωρά όλους, Κάντε πέρα τα δηλητηριασµένα δολώµατα Και προστατεύστε τα ζώα. Πιστεύουµε ότι δηλητηριάζοντας τα ζώα, Η φύση µας ευχαριστεί, Απεναντίας µας καταριέται Σώστε τον κόσµο από τα δηλητήρια Κι όχι από τα ζώα.

11 είναι ζωντανά! 145. Αγαπητοί συνάνθρωποι, κατανοούµε τους λόγους που σας ωθούν σ αυτήν την πράξη. Ξέρουµε πως βρίσκετε σε δύσκολη θέση και προσπαθείτε να σώσετε τις περιουσίες σας (π.χ. ο βοσκός τα πρόβατά του, οι µελισσοκόµοι, οι αγρότες κ.α.). Όµως από την άλλη θεωρούµε πως δεν είναι ο µοναδικός και καθόλου σωστός τρόπος να προκαλείτε το θάνατο τόσο αθώων ζώων προκειµένου να ωφεληθείτε εσείς. Τέλος, µε αυτήν την αλόγιστη πράξη σας προκαλείτε κακό και σε σας τους ίδιους γιατί σκοτώνοντας αυτά τα ζώα χαλάει η τροφική αλυσίδα. Έτσι όχι µόνο τα ζώα αλλά και εσείς κινδυνεύετε. έχοντας στο νου όλα αυτά πιστεύω πως θα πρέπει να σταµατήσετε να σκορπάτε άδικα το θάνατο µε δολώµατα (φόλες) και να χρησιµοποιήσετε ένα άλλο µέσο για να προστατευτείτε! 146. Εµείς οι µαθητές της Α τάξης του 5 ου γυµνασίου έχουµε την πεποίθηση ότι όλοι µαζί στον Έβρο είµαστε ικανοί να προστατεύσουµε τα σπάνια ζώα του νοµού µας από τον κίνδυνο των δηλητηρίων!!! 147. Οι Μαυρόγυπες του Έβρου καλούν S.O.S προς όλους µας: Μην σκοτώνετε την τροφή µας µε δηλητηριασµένα δολώµατα!!! Κινδυνεύουµε µε αφανισµό!!! 148. Λίγα λεπτά σκέψεις αρκούν. Πόσα ζώα πεθαίνουν κάθε χρόνο από φόλες; Αν αυτό γινότανε στους ανθρώπους πόσοι θα ζούσαν τώρα; 149. Όταν ο γείτονάς σας ή το παιδί του σας ενοχλούν τους δηλητηριάζετε; ΟΧΙ! Συζητάτε µαζί τους για να βρείτε µια λύση. Επειδή τα ζώα δεν µπορούν να µιλήσουν δεν σηµαίνει ότι πρέπει να τα τιµωρούµε τόσο σκληρά. Επικοινωνήστε µε την αρµόδια κτηνιατρική υπηρεσία της περιοχής σας και αυτοί θα βρουν την λύση! 150. Αν ξέρουµε ανθρώπους που χρησιµοποιούν στις δραστηριότητές τους δηλητήριο πρέπει να τους στείλουµε µήνυµα χωρίς δηλητήριο. Να τους πούµε πως η επιλογή τους δεν είναι καλύτερη, πως όταν συµβαίνει αυτό νιώθουµε άσχηµα, πως είµαστε σίγουροι πως και οι ίδιοι τους έχουν τύψεις γι αυτό που κάνουν. Το δηλητήριο δεν δηλητηριάζει µόνο τα ζώα αλλά συγχρόνως το περιβάλλον και περνά και στον άνθρωπο. Θα ζήσω ελεύθερο πουλί... χωρίς δηλητήριο στη ζωή Θέλω να στείλω ένα µήνυµα σε όλη την ανθρωπότητα. Με το χέρι στην καρδιά να δείχνει. α) Σεβασµός και αγάπη προς τα ζώα β) Η αγάπη των ζώων προς σε µας να µην ανταποδίδεται µε βία και δηλητήριο. γ) Να είµαστε στοργικοί µε τα ζώα να νοιαζόµαστε γι αυτά και να µην τα εγκαταλείπουµε δ) Η αφοσίωσή τους δε µας ενοχλεί δε µας κάνει κακό και δεν έχουµε λόγο να τα βασανίζουµε. Σίδερα µασάει...ο αετός Κόκαλα µασάει...ο αετός Κρέας µασάει... ο αετός Και πέφτει κάτω...ο αετός!!!! 152. Ποιός είναι ο λόγος που βασανίζουµε και σκοτώνουµε τα ζώα αφού µόνο αγάπη και αφοσίωση µπορούν να µας προσφέρουν Καταλαβαίνουµε τον φόβο σας αλλά δε συµφωνούµε µε την επιλογή να βάζετε δηλητηριασµένα δολώµατα. Με την χρήση δηλητηριασµένων δολωµάτων πεθαίνουν ζώα που είναι τροφή για κάποια άλλα. (π.χ. αν ο λαγός πεθάνει ο λύκος θα τον φάει και θα πεθάνει κι αυτός). Έτσι καταστρέφεται η τροφική αλυσίδα και δεν νιώθω πολύ καλά όταν σκέφτοµαι ότι τα ζώα πεθαίνουν από τις φόλες. Έχουµε πίστη ότι είστε ικανοί να βρείτε τη λύση γι αυτό το πρόβληµα. Ο Έβρος έχει πολλά σπάνια είδη, όπως ο µαυρόγυπας και είναι ευάλωτος από τα δηλητηριασµένα ζώα. Πρέπει να βοηθήσουµε, ώστε αυτό το σπάνιο είδος να µη χαθεί. Μια ιδέα να είναι να πούµε στην υπηρεσία Τοπικής Αυτοδιοίκησης να διερευνήσει την έκταση του φαινοµένου χρήσης παρανόµων δηλητηριασµένων δολωµάτων στην χώρα µας.stop στα δηλητηριασµένα δολώµατα.

12 154. Προς τους δηµοσιογράφους: Πρέπει να αναφέρετε σε ειδήσεις και εφηµερίδες ότι τα δηλητηριασµένα δολώµατα είναι επικίνδυνα για να εξαφανιστούν τα ζώα και τα αρπακτικά που υπάρχουν στο άσος της αδιάς. ΤΑ ΗΛΗΤΗΡΙΑΣΜΕΝΑ ΟΛΩΜΑΤΑ ΕΝ ΕΙΝΑΙ Η ΛΥΣΗ Καταλαβαίνουµε πως αισθάνεστε για τα ζώα, αλλά πρέπει να προσπαθήσουµε έστω και λίγο να τα αγαπήσουµε. Είναι δύσκολο, πιστεύουµε όµως ότι θα βρούµε µια λύση για το θέµα αυτό και θα τα καταφέρουµε, παρόλο που είναι δύσκολο. Εγώ πάντως όταν κάνω καλό για τα ζώα αισθάνοµαι πολύ χαρούµενη γιατί κάνω κάτι για την κοινωνία. Έτσι «Έχουµε πίστη ότι είστε ικανοί να τα καταφέρετε και να καταβάλλετε έστω και µια µικρή προσπάθεια για αυτά τα ζώα όπως και κάποιους» Ο Έβρος είναι ένα µέρος ευλογηµένο από το Θεό, φιλοξενεί τα σπανιότερα είδη ζώων σε όλη την Ελλάδα. Ρίχνοντας τη λεγόµενη φλόγα καταστρέφετε εκτός από τα ίδια τα ζώα, τους εαυτούς σας. Αν αυτό δεν σταµατήσει,τα είδη αυτών των ζώων θα εξαφανιστούν. Αυτή είναι µια παράκληση στους κυνηγούς από όλους τους κυνηγούς από όλους του κατοίκους της Αλεξανδρούπολης να σταµατήσουν να ρίχνουν φόλες Εγώ όταν βλέπω ζώο σκοτωµένο αισθάνοµαι µια λύπη. Καταλαβαίνουµε κάποιον που είναι θυµωµένος αλλά δεν είναι λύση η πράξη αυτή. εν φταίνε πάντα τα ζώα για τη µείωση της σοδειάς του αγρότη. Με συνεργασία και διάλογο λύνονται τα προβλήµατα. Σώστε το άσος της αδιάς. Η περιοχή µας έχει σπάνια είδη, µη τα κάνουµε εξαφανιζόµενα είδη. Η προστασία των ζώων είναι ευθύνη όλων µας και όχι µόνο των αρµοδίων Έχουµε δικαίωµα να ζούµε σε ένα περιβάλλον υγιές. Με προσπάθεια και επιµονή όλων θα λυθούν τα προβλήµατα. είξτε ανοχή στα ζώα, δεν καταλαβαίνουν ότι προκαλούν προβλήµατα. Ναι στους κυνηγούς, όχι στα δηλητηριασµένα δολώµατα. Οι οργανώσεις σας κάνουν µεγάλες προσπάθειες για τη σωτηρία του περιβάλλοντος, ας τους βοηθήσουµε Χωρίς προκατάληψη, µοιραζόµαστε τον κόσµο µε όλα τα ζώα και τα πουλιά! 160. Τα ζώα έχουν και αυτά, όπως και οι άνθρωποι δικαίωµα στην ζωή. Όταν σκοτώνεις έναν άνθρωπο θεωρείσαι δολοφόνος. Το ίδιο ισχύει και για τα ζώα. Και αυτό είναι έγκληµα... Όχι στα δηλητηριασµένα δολώµατα Όταν ένα ζώο πεθαίνει... χάνεται µια ζωή. Κάθε ζωή είναι πολύτιµη.

13 162. ηλώνω: Με µεγάλη ευαισθησία σε σας τους ταλαίπωρους ανθρώπους να σταµατήσετε να χρησιµοποιείτε δολώµατα σε κάθε είδος ζώου, διότι τα περισσότερα από αυτά είναι είδη υπό εξαφάνιση!!!! 163. Σκεφτείτε το νοµό µας γεµάτο ζωή. Για έναν καλύτερο πλανήτη συντροφιά µε τα ζώα Θα ήθελα να προτείνω σε όλους τους κυνηγούς να ακολουθήσουν τους νόµους και να µην χρησιµοποιούν δηλητηριασµένα δολώµατα, τι επίπτωση και να έχει αυτό στο κέρδος τους εν πρέπει να δηλητηριάζουµε τα ζώα γιατί το καθένα παίζει το δικό του ρόλο στην τροφική αλυσίδα Συµµεριζόµαστε την αγωνία και το φόβο σας για τις σοδιές και τα ζώα σας. Καταλαβαίνουµε ότι θέλετε να τα προστατεύσετε από κάποια άλλα άγρια ζώα που τα απειλούν. Αλλά, δε συµφωνούµε µε την επιλογή του να τοποθετήσετε δηλητηριασµένα δολώµατα γι αυτά. Τα δηλητηριασµένα δολώµατα δε θα σκοτώσουν µόνο το ζώο που εσείς θέλετε αλλά και άλλα που εξαρτώνται απ αυτό λόγω τροφικής αλυσίδας. Επίσης το ίδιο το ζώο µπορεί να µολύνει ολόκληρο το ποτάµι ή τη λίµνη που θα πάει απλά να πιει νερό. Γι αυτό µην καταφεύγετε στα δηλητηριασµένα δολώµατα αλλά δοκιµάστε εναλλακτικές λύσεις, όπως είναι οι περιφράξεις µε συρµατοπλέγµατα των χωραφιών ή των κοπαδιών σας Κάθε λεπτό, κάθε ώρα βγαίνουν και καινούργια δολώµατα. Κάθε λεπτό, κάθε ώρα, χιλιάδες ζώα πεθαίνουν από αυτό το κακό. Πρέπει να καταστραφούν τα εργοστάσια αυτήν την στιγµή και να τιµωρηθούν όλοι όσοι τα δηµιουργούν. Ας ελπίσουµε να ενωθούν όλοι οι άνθρωποι και να σταµατήσει πριν εξαφανιστούν όλα τα ζώα µικρά και µεγάλα Στους κατοίκους: ΟΧΙ στα δηλητηριασµένα δολώµατα. Καταστρέφετε την ύπαρξη των ζώων. Σκεφτείτε το!!! Σταµατήστε. Σώστε τα ζώα. Είναι σηµαντικά γιατί είναι τροφή άλλων ζώων Η φύση χρειάζεται οξυγόνο. Αφήστε την να αναπνεύσει. Πείτε όχι στα δολώµατα! 170. SOS Προς το Κράτος Το κράτος πρέπει να βάλει φύλακες και πρόστιµα µε µεγάλα ποσά. Ώστε να µειωθεί η χρήση των δολωµάτων και να προστατεύεται το περιβάλλον 171. Σε όλους τους ανθρώπους που χρησιµοποιούν δηλητηριασµένα δολώµατα: Εγώ µπορώ να καταλάβω πως νιώθετε όµως τα δηλητηριασµένα δολώµατα δεν είναι λύση γιατί έτσι γίνεστε δολοφόνοι των δύστυχων ζώων. Θα πρέπει να προστατεύετε τα ζώα σας αν τα θέλετε να είναι ζωντανά και όχι να σκοτώνετε τα άλλα ζώα εξαιτίας συναισθηµάτων σας Τα ζώα µας προσφέρουν την τροφή τους και όχι την αυτοκτονία τους, 173. Όταν ένας άνθρωπος σκοτώνει ένα ζώο χρησιµοποιώντας δηλητηριασµένα δολώµατα, εν αγνοία του, οδηγεί στο θάνατο µια αλυσίδα ζώων τα οποία τρέφονται από αυτό που δηλητηρίασε. Πείτε όχι στα δηλητηριασµένα δολώµατα. Καταστρέφοντας τα ζώα καταστρέφετε τη φύση και αυτό έχει το χειρότερο αντίκτυπο και σε µας τους ίδιους. Προστατέψτε τα ζώα Προστατέψτε τη φύση Προστατέψτε τη ζωή µας 174. Μακάρι να καταλάβουν εκείνοι οι άνθρωποι που βάζουνε φόλες στα ζώα τι κακό προκαλούνε και να καταλάβουν το λάθος τους και τα σπάνια ζώα που έχουµε να γίνουν περισσότερα και επίσης µπορούµε να τα καταφέρουµε. Έχουµε δικαίωµα να ζήσουµε σε ένα πλούσιο και υγιές φυσικό περιβάλλον.

14 175. Όταν υπάρχουν ζώα υπό εξαφάνιση πρέπει όλοι να συµβάλλουµε στην προστασία τους και όχι στην πιο γρήγορη καταστροφή τους. Έτσι πρέπει να προσέχουµε τις ενέργειές µας γιατί µε κάθε µικρό λάθος επηρεάζετε όλη η τροφική αλυσίδα! 176. Είµαστε όλοι άνθρωποι και µένουµε στη γη, και όλοι πια νοµίζουµε πως είµαστε Θεοί...Πότε όµως δε σκεφτόµαστε, και κάνουµε κακό, και δεν υπολογίζουµε το ζώο το µικρό...ας κάνουµε όλοι κάτι για να σωθεί και αυτό, για να αποκτήσουµε έναν κόσµο... όµορφο και σωστό!!! 177. Η φύση και τα πλάσµατά της είναι ευθύνη όλων µας. εν έχουµε το δικαίωµα να αφαιρούµε τη ζωή τους. Πρέπει όλοι µας να καταλάβουµε ότι η περιοχή µας είναι σηµαντική για σπάνια είδη πολιών τα οποία είναι ανάγκη να τα προστατεύσουµε εν πρέπει να καθορίζουµε την ζωή µας µόνο µε βάση τις δικές µας ανάγκες αλλά και µε τις ανάγκες των ζώων διότι τα ζώα είναι δείγµα ζωής!! 179. Αν χαθεί σήµερα ο σπάνιος µαυρόγυπας και αύριο ένα άλλο είδος το άσος της αδιάς κινδυνεύει να καταστραφεί!!!! 180. Στο δρόµο που πήγαινε ένα όµορφο σκυλάκι, έφαγε µια φόλα και έγινε αγγελάκι. Αυτά παθαίνουν τα κακόµοιρα τα ζώα όταν εµείς οι άνθρωποι τα δίνουµε µια φόλα Είµαι περήφανος που στο νοµό Έβρου έχουµε σπάνιους γύπες και αετούς. εν θέλω να κινδυνεύσουν µε εξαφάνιση από τα δολώµατα που χρησιµοποιούνται Πριν χρησιµοποιήσετε δηλητηριασµένα δολώµατα σκεφτείτε: Μοιραζόµαστε τον τόπο µας µε µια θαυµαστή ποικιλία ζώων και πουλιών. Έχουµε δικαίωµα να τα σκοτώνουµε;ο Χ Ι!!! 183. Αν δεν θέλετε να νιώθετε µοναξιά και θέλετε να νιώθετε ευτυχισµένοι και χαρούµενοι να µην βάζετε δηλητηριασµένα δολώµατα στα ζώα. Πιστέψτε µε αυτό θα βοηθήσει!!! 184. Η προστασία χωραφιών και κοπαδιών οδηγεί στη χρήση δηλητηριασµένων δολωµάτων. Η χρήση δηλητηριασµένων δολωµάτων οδηγεί στην εξαφάνιση σηµαντικών οργανισµών. Η εξαφάνιση ορισµένων ειδών οδηγεί στην καταστροφή. ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ!!!! 185. Η δύναµη της συνήθειας είναι ισχυρή, γι αυτό ίσως πολλοί χρησιµοποιείτε δηλητήρια για να σκοτώσετε τα ζώα. Η δύναµη όµως της θέλησης είναι µεγαλύτερη κι εγώ θέλω να σταµατήσει η θανάτωση των ζώων µε δηλητήρια Θα πρέπει να θυµίσουµε στους ανθρώπους αυτούς ότι η ζωική αλυσίδα αν σπάσει και χαθεί ένα είδος από το ζωικό βασίλειο καταστρέφετε σιγά σιγά η αρµονία που υπάρχει στον κόσµο. Με συνέπεια να έχουµε απώλεια ενός είδους και αργότερα ενός άλλου. Γι αυτό λοιπόν βοηθήστε να σώσουµε τους µαυρόγυπες που είναι ένα σπάνιο είδος, µην ρυπαίνετε το περιβάλλον ρίχνοντας απόβλητα φυτοφαρµάκων και µην σκοτώνετε τα πουλιά για χόµπι. Σώστε τους µαυρόγυπες και δώστε την αρµονία στη φύση. Γενούν ένα µόνο νεοσσό και όχι κάθε χρόνο!!!! Υπεύθυνοι της πολιτείας, περιβαλλοντικές οργανώσεις, σχολεία, πολίτες του κόσµου, συνεργαστείτε για να σωθούµε!!!

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Γενικά, εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί (ή μια ομάδα παιδιών) προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

μέρα, σύντομα δε θα μπορούσε πια να σωθεί από βέβαιο αφανισμό, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια του Ωκεανού.

μέρα, σύντομα δε θα μπορούσε πια να σωθεί από βέβαιο αφανισμό, αποφάσισε να ζητήσει τη βοήθεια του Ωκεανού. Το βιβλίο του Βαγγέλη Ηλιόπουλου "Η Μεσόγειος είμαι εγώ και δεν είμαι πια εδώ" επιλέχθηκε για να αποτελέσει τη βάση για το θεατρικό δρώμενο, που θα αποτελέσει την παρουσίαση της Ερευνητικής Εργασίας :

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Ο ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Το τετράδιο δράσης τ Οδηγίες Χρήσης 1) ιάβασε προσεχτικά τον καταστατικό χάρτη της γης. 2) Σκέψου αν θέλεις να εγκρίνεις τον καταστατικό χάρτη της γης και συµπλήρωσε το συµβόλαιο.

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ 3. ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ 3. ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΓΡΙΑΣ ΠΑΝΙΔΑΣ 3. ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΑΣΟΠΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΑΞΙΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΡΙΑ ΠΑΝΙΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ: ΕΠΙΣΤΗΜ. ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

Παγκύπριο Κίνημα Εδονόπουλων 3

Παγκύπριο Κίνημα Εδονόπουλων 3 Εισαγωγή Η δράση του Παγκύπριου Κινήματος Εδονόπουλων επικεντρώνεται σε θέματα που σχετίζονται άμεσα με την καθημερινότητα των παιδιών, καθώς επίσης με την προώθηση της συμμετοχής των παιδιών στην κοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία

Το δικό µου σκυλάκι. Ησαΐα Ευτυχία Συχνά στη ζωή µας βρισκόµαστε στη θέση που πρέπει να υποστηρίξουµε τη γνώµη µας για να πείσουµε τους άλλους ότι έχουµε δίκαιο! Μερικές φορές το πετυχαίνουµε µερικές όχι! Η επιχειρηµατολογία απαιτεί τέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι

Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Μια φορά κι ένα γαϊδούρι Ερευνητική Εργασία Α Λυκείου Υπεύθυνοι Καθηγητές Κοκκίνου Ελένη Παπαζέτης Κωνσταντίνος Καϊµακάµης Αθανάσιος Συγγραφική Οµάδα Τσιρίδης Νίκος Ραχωβίτσας Δηµήτρης Σιέλης Χρίστος Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Η φίλη μας η ανακύκλωση. Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου

Η φίλη μας η ανακύκλωση. Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Η φίλη μας η ανακύκλωση Ειδική έκδοση για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Στην όμορφη πολιτεία με το γαλάζιο ουρανό μια μικρή παρέα από σκουπίδια συναντήθηκε για να κουβεντιάσει το μέλλον της. Ο Αλουμίνης,

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ.Β.Μ. Σχολική χρονιά 2014-15 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 3, 16451 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΖΩΑ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ!!!! STOP στη ΛΑΘΡΟΘΗΡΙΑ!!! Από τα παιδιά της Ε τάξης ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 Η Λαθροθηρία του Άγγελου Αντωνίου Τα ζώα που είναι υπό εξαφάνιση είναι ο αργυροπελεκάνος,

Διαβάστε περισσότερα

Εργασίες και Μηνύματα Ομάδων Παιδικής HELMEPA για τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και Ωκεανών (8 Ιουνίου) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

Εργασίες και Μηνύματα Ομάδων Παιδικής HELMEPA για τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και Ωκεανών (8 Ιουνίου) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ Εργασίες και Μηνύματα Ομάδων Παιδικής HELMEPA για τις Παγκόσμιες Ημέρες Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) και Ωκεανών (8 Ιουνίου) ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 1 ο Δημοτικό Σχολείο Ορεστιάδας Ομάδες 1835(Γ)-1836(Γ)

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Γ7 : Η ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ ΜΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

Γ7 : Η ΑΚΡΟΣΤΙΧΙΔΑ ΜΑΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ Ρωτάω πότε θα σταματήσει όλο αυτό Αύριο φοβάμαι να πάω σχολείο Τι θα αντιμετωπίσω αύριο Σήμερα με δείρανε Ισχυρίζονται ότι δεν μου κάνουν τίποτα Συνεχώς με δέρνουν Μικρός όταν ήμουν με κορόιδευαν όλοι

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα

KΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Γιάννης Κατσαρός

KΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Γιάννης Κατσαρός KΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γιάννης Κατσαρός ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΕΜΩΝ ΟΛΟΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑΜΕ ΜΙΑ ΓΗ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΟ ΧΑΛΙΑ ΑΛΛΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΚΗΛΙΔΑ ; ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΠΡΑΓΜΑ ΔΕΝ

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές Ενότητα 1 Σελίδα 1 Διάλογος 1: Αρχική επικοινωνία με την οικογένεια για πρόσληψη Διάλογος 2: Προετοιμασία υποδοχής ασθενούς Διάλογος 3: Η επικοινωνία με τον ασθενή Διάλογος 4: Συνομιλία ανάμεσα σε φροντιστές

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ

ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Σε όλο τον κόσμο υπάρχουν διάφορα και σημαντικά προβλήματα. Ένα από αυτά είναι ο πόλεμος που έχει ως αποτέλεσμα την έλλειψη νερού, φαγητού και ιατρικής περίθαλψης και το χειρότερο

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΟΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΤΣΟΛΑ

ΛΥΚΟΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΤΣΟΛΑ ΛΥΚΟΣ ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΤΣΟΛΑ Λύκος (Canis lupus) Ο Λύκος (Canis lupus) είναι θηλαστικό της τάξης των Σαρκοφάγων. Έχει κοινή καταγωγή με τον σκύλο και θεωρείται πρόγονος όλων των ειδών σκύλων που υπάρχουν σήμερα.

Διαβάστε περισσότερα

Το τσακάλι, τόσο κοντινό μα τόσο ντροπαλό! (Ανακαλύπτοντας το τσακάλι)

Το τσακάλι, τόσο κοντινό μα τόσο ντροπαλό! (Ανακαλύπτοντας το τσακάλι) Το τσακάλι, τόσο κοντινό μα τόσο ντροπαλό! (Ανακαλύπτοντας το τσακάλι) ΗΛΙΚΙΑ: 7-12 ΕΠΟΧΗ: Φ, Χ, Α, Κ. ΙΑΡΚΕΙΑ: 1 ώρα προετοιμασία στην τάξη, 1 ώρα έρευνα στο σπίτι, 3-4 εβδομάδες έρευνας. ΥΛΙΚΑ: Ερωτηματολόγιο,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΤΖΕΪΚ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» ΤΟΥ ΓΙΟ ΣΟΜΕΪ (ΕΚΔ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ)

ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΤΖΕΪΚ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» ΤΟΥ ΓΙΟ ΣΟΜΕΪ (ΕΚΔ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ) ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΙΔΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «Ο ΤΖΕΪΚ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» ΤΟΥ ΓΙΟ ΣΟΜΕΪ (ΕΚΔ. ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ) ΔΙΑΣΚΕΥΗ/ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ Δρ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΜΠΑΚΑ 2015/16 * ΡΟΛΟΙ: ΠΟΥΛΙ

Διαβάστε περισσότερα

Μηνύµατα Οµάδων Προγράµµατος «Παιδική HELMEPA» για τις Παγκόσµιες Ηµέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ

Μηνύµατα Οµάδων Προγράµµατος «Παιδική HELMEPA» για τις Παγκόσµιες Ηµέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ Μηνύµατα Οµάδων Προγράµµατος «Παιδική HELMEPA» για τις Παγκόσµιες Ηµέρες Περιβάλλοντος και Ωκεανών ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑ & ΘΡΑΚΗ 5 ο ηµοτικό Σχολείο Αλεξανδρούπολης Έβρου Οµάδες 2355(Β)-2356(Β) «Σώστε τους

Διαβάστε περισσότερα

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο.

Γυµνάσιο Σιταγρών Θεατρικοί διάλογοι από τους µαθητές της Α Γυµνασίου. 1 η µέρα. Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Ντέµι Ραµά 1 η µέρα Χιουµορίστας: Καληµέρα παιδιά, πρώτη µέρα στο Γυµνάσιο. Κακός µ.: Άντε να δούµε τι θα γίνει αυτή τη χρονιά. ύσκολα θα είναι στο Γυµνάσιο? Καλός µ.: Σιγά να µην είναι δύσκολα, άµα διαβάζεις

Διαβάστε περισσότερα

Συμπτώματα συνεξάρτησης

Συμπτώματα συνεξάρτησης Συμπτώματα συνεξάρτησης Οι συνεξαρτητικές συμπεριφορές είναι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Το συνεξαρτητικό άτομο προσπαθεί να βοηθήσει τους άλλους καταστρέφοντας τον εαυτό του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Σχολική χρονιά 2012-13 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 3, 16451

Διαβάστε περισσότερα

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ

21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 21 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΆ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ 1 ο Νηπιαγωγείο Κυπαρισσίας Διαβάσαμε το παραμύθι: «ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΛΙΒΑΔΙ» Ερώτηση: ΠΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ; - Αυτοί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ.

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. Ι. (151) Όλα τα πράγµατα είναι αντίλαλοι της Φωνής του Θεού. 2 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Αγαπητέ μαθητή/ αγαπητή μαθήτρια, Διεξάγουμε μια έρευνα και θα θέλαμε να μάθουμε την άποψή σου για τo περιβάλλον μάθησης που επικρατεί στην τάξη σου. Σε παρακαλούμε

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο τρίτο. Κεφάλαιο τρίτο

Κεφάλαιο τρίτο. Κεφάλαιο τρίτο Κεφάλαιο τρίτο Αυτό που ξέρουµε σαν αρρώστια είναι το τελικό στάδιο µιας βαθύτερης ανωµαλίας και είναι φανερό ότι για να εξασφαλίσουµε πλήρη επιτυχία στη θεραπεία, το ν' αντιµετωπίσουµε µόνο το τελικό

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΤΕΣ Δ1 7 ου Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ

ΜΑΘΗΤΕΣ Δ1 7 ου Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ Δ1 7 ου Δ.Σ. ΛΑΜΙΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΑΝΑΡΓΥΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΤΣΙΦΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΣΜΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΛΑΝΚΑ ΧΕΚΕΡΙΜ ΜΠΑΡΜΠΑΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι:

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ. Τραγούδι: Ανακύκλωση Είμαι πολύ περήφανος που θα σας πω για μένα πως μια λέξη έμαθα με ύψιλον κι ωμέγα. Όχι, δε μου την έβαλε κανείς ορθογραφία, εγώ όμως την έμαθα απ έξω με τη μια. Θα πρέπει να την ξέρετε, μικροί

Διαβάστε περισσότερα

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό

Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό - Μαμά, γιατί ο Φώτης δε θέλει να του πιάσω το χέρι; Θα σου εξηγήσω, Φωτεινή. Πότε; Αργότερα, όταν μείνουμε μόνες μας. Να πάμε με τον Φώτη στο δωμάτιό μου να παίξουμε; Αν θέλει, ναι. Προσπάθησε να μην

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37

Περιεχόμενα. Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό Αν έχεις τύχη Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς... 37 Περιεχόμενα Εφτά ξύλινα αλογάκια κι ένα αληθινό............. 11 Αν έχεις τύχη..................................... 21 Η μεγάλη καφετιά αρκούδα κι εμείς............... 37 7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda:7199_alogaki_pasxalitsa_arkouda

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Ημερομηνία:.. Σχολείο:. Τάξη:. ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ (για τους μαθητές Γυμνασίων, ΓΕ.Λ., ΕΠΑ.Λ, ΕΠΑ.Σ, Καλλιτεχνικών, Μουσικών, Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.) Πρόλογος Αγαπητέ/ή μαθητή/τρια, Το ερωτηματολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο; Ημερομηνία 28/09/2015 Μέσο Συντάκτης Link clickatlife.gr Χριστίνα Χρυσανθοπούλου http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/63076/pos-tha-kano-to-paidi-mou-naagapisei-to-sxoleio ΕΥΖΩΙΑ Πώς θα κάνω το παιδί

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους.

Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Η Μόνα, η μικρή χελώνα, μετακόμισε σε ένα καινούριο σπίτι κοντά στη λίμνη του μεγάλου δάσους. Κάθεται στο παράθυρο του δωματίου της και σκέφτεται, στεναχωρημένη τους παλιούς της φίλους και συμμαθητές.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

ραστηριότητες Προγράµµατος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

ραστηριότητες Προγράµµατος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης ραστηριότητες Προγράµµατος Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ονόµατα µελών (όνοµα οµάδας) (Ο προσωπικός µου χαιρετισµός : ) (Το σύνθηµά µας : ) (Το σήµα µας : ) ΤΟ ΑΣΟΣ 2 ΑΣΟΣ ΤΟ ΑΣΟΣ 3 ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 η ΠΟΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ)

Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ) Η ΜΙΚΡΗ ΕΛΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «ΗΤΕΧΝΗ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ» ΤΜΗΜΑ ΕΝΤΑΞΗΣ ΟΜΑΔΑ ΣΤ (ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤ ΤΑΞΗΣ) Μια φορά κι ένα καιρό ήταν ένα μακρινό χωριό σε μια χώρα πανέμορφη. Τα σπίτια του ήταν μικρά και παραμυθένια.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ

ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΑΥΤΟΒΙΟΓΡΑΦΙΑ ΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ Πληροφορίες για τον εκπαιδευτικό: Η Αυτοβιογραφία ιαπολιτισµικών Συναντήσεων, είναι ένα υλικό το οποίο µπορεί να χρησιµοποιηθεί ευρύτερα από τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ:

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ: Η ΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ: Η Αικατερίνη είχε κάλλος και ομορφιά ασύγκριτη. Η μητέρα της και οι συγγενείς της την πίεζαν συνεχώς να παντρευτεί, για να μην φύγουν από τα χέρια τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΕΞΑΡΤΗΜΕΝΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Στις επόµενες σελίδες θα βρείς µερικές ερωτήσεις στις οποίες σου ζητάµε να απαντήσεις. Οι απαντήσεις που

Διαβάστε περισσότερα

Γεια σας κάλοι µου φίλοι! Είµαι η χαρουπιά και ζω στο χερσόνησο του Ακάµα. Είµαι 400 χρονών. Πριν δυο εκατοντάδες χρόνια γεννήθηκα από ένα σπόρο που

Γεια σας κάλοι µου φίλοι! Είµαι η χαρουπιά και ζω στο χερσόνησο του Ακάµα. Είµαι 400 χρονών. Πριν δυο εκατοντάδες χρόνια γεννήθηκα από ένα σπόρο που Φαντάζοµαι ότι είµαι ένα δέντρο που µιλά και προσπαθώ να πείσω τους ανθρώπους να προστατέψουν το δάσος Γεια σας καλοί µου φίλοι.το ξέρετε ότι είµαι ένα Πεύκο στο δάσος της Πυκνής;Είµαι 200 χρονών.πριν

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Ο κύριος ΚΟΚ. 1ος. ΚΥΡ. ΚΟΚ: Στην πόλη µόλις έφτασα, από µακρύ ταξίδι κι αµέσως θα σας συστηθώ ή µε γνωρίζετε ήδη;

Ο κύριος ΚΟΚ. 1ος. ΚΥΡ. ΚΟΚ: Στην πόλη µόλις έφτασα, από µακρύ ταξίδι κι αµέσως θα σας συστηθώ ή µε γνωρίζετε ήδη; Πρόσωπα του Έργου: Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΟΚ ΤΡΟΧΟΝΟΜΟΣ 2 ΦΙΛΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΦΑΝΑΡΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΑΝΑΡΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΣΤΟΠ 1 ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 2 ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 3 ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ 4 ο ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΙΝΑΚΙ Α 1 ο ΠΑΙ Ι 2

Διαβάστε περισσότερα

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ»

«ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» Τα παιδιά της Γ Τάξης στα πλαίσια της ενότητας «ΖΩΑ ΠΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ» πραγματοποίησαν συνέντευξη στον κτηνίατρο Δρ. Αντρέα Πιτζιόλη Αρχικά, τη μαγνητοφώνησαν. Στη συνέχεια εργάστηκαν ομαδικά και μετέτρεψαν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: Βρέχει. Σήμερα βρέχει. Σήμερα βρέχει όλη την ημέρα και κάνει κρύο. ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (Γ ΤΑΞΗ) ΟΝΟΜΑ; ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΜΕ ΜΙΑ ΛΕΞΗ (ρήμα) Μια ολοκληρωμένη περιγραφή της εικόνας: ΜΕ ΔΥΟ ΛΕΞΕΙΣ ΜΕ ΟΣΕΣ ΛΕΞΕΙΣ ΘΕΛΕΙΣ Βρέχει.

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Τιμή: 11,99. Τιμή: 8,90. Τιμή: 12,50. ISBN: , Αρ. σελίδων: 32. ISBN: , Αρ. σελίδων: 48

Τιμή: 11,99. Τιμή: 8,90. Τιμή: 12,50. ISBN: , Αρ. σελίδων: 32. ISBN: , Αρ. σελίδων: 48 ISBN: 978-960-14-2978-6, Αρ. σελίδων: 32 Τιμή: 11,99 ISBN: 978-960-14-2993-9, Αρ. σελίδων: 48 Τιμή: 8,90 ISBN: 978-960-14-3074-4, Αρ. σελίδων: 48 Τιμή: 12,50 ISBN: 978-960-14-3064-5, Αρ. σελίδων: 40 Τιμή:

Διαβάστε περισσότερα

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Γονείς

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Γονείς KIDSCREEN-52 Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους Έκδοση για Γονείς Page 1 of 8 Ηµεροµηνία: Μήνας Χρόνος Αγαπητοί Γονείς, Πώς είναι το παιδί σας; Πως νιώθει; Αυτά είναι τα πράγµατα που θα θέλαµε

Διαβάστε περισσότερα

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι...

- Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, πριν την εγχείρηση δεν είχατε μούσι... - Δεν είμαι γιατρός. Ο Αγιος Πέτρος είμαι... - Γιατρέ, βλέπω μπλε και πράσινους κόκκους.. - Οφθαλμίατρο έχετε δει; - Οχι! Μόνο μπλε και πράσινους κόκκους...

Διαβάστε περισσότερα

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος»

Ο εγωιστής γίγαντας. Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία. Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης. «Αλέξανδρος Δελμούζος» Ο εγωιστής γίγαντας Μεταγραφή : Γλυμίτσα Ευθυμία Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης «Αλέξανδρος Δελμούζος» 2010-2011 Κάθε απόγευμα μετά από το σχολείο τα παιδιά πήγαιναν για να παίξουν στον κήπο του γίγαντα.

Διαβάστε περισσότερα

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού

Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Ιερά Μητρόπολις Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Ευλογηµένο Καταφύγιο Άξιον Εστί Κατασκήνωση Αγοριών ηµοτικού Μακρυνίτσα 2013 Ύµνος της οµάδας της Προσευχής Όµορφη ώρα στο προσευχητάρι αηδόνια, τζιτζίκια και

Διαβάστε περισσότερα

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin

Πρόλογος. Καλή τύχη! Carl-Johan Forssén Ehrlin Πρόλογος Νιώθουμε πολύ άσχημα όταν βλέπουμε ένα παιδί να κλαίει ή να πονάει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι, ιδιαίτερα αν είμαστε γονείς. Ανάλογα με τις περιστάσεις τα παιδιά είναι άλλοτε χαρούμενα,

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Άρτεμις Τσίτσικα Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Παν/μιου Αθηνών Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο ΕΝΕΡΓΟΊ ΚΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ ERASMUS +

Εγχειρίδιο ΕΝΕΡΓΟΊ ΚΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ ERASMUS + Εγχειρίδιο 2016-2017 ΕΝΕΡΓΟΊ ΚΑΙ ΥΠΕΎΘΥΝΟΙ ΠΟΛΊΤΕΣ Ο ΣΕΒΑΣΜΌΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΆΛΛΟΥΣ ΙΑΚΟ Ε Ρ Ε Φ Ι Ρ Ε B Π Σ ΥΚΩΣΙΑ Ε Λ Ο Ι Σ Α ΜΝ ΓΥ ERASMUS + Bullying and Cyber bullying: How to Prevent and Fight the violence

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή:

Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: 1 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλικία:. Φύλο: Αγόρι Κορίτσι Ασχολείσαι με κάποιο άθλημα εκτός σχολείου; ΝΑΙ ΟΧΙ Σχολείο: Τμήμα: Βαθμός στη φυσική αγωγή: Πόσο συμφωνείς με κάθε μία από τις παρακάτω προτάσεις; Βάλε σε

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης «Η προστατευόμενη περιοχή της κοιλάδας του Αίθωνα Αρχαγγέλου-Μαλώνας Ρόδου» Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αγγελική Λιάκου Σχ. Έτος 2013-2014 Στο Γυμνάσιο Καλυθιών υλοποιήθηκε,

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Συνεργάζομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Συνεργάζομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Τι είναι Συνεργασία 2. Γιατί χρειάζεται

Διαβάστε περισσότερα

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών

KIDSCREEN-52. Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους. Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών KIDSCREEN-52 Ερωτηµατολόγιο Υγείας για Παιδιά και Νέους Έκδοση για Παιδιά και Εφήβους 8 έως 18 ετών Page 1 of 8 Γειά σου, Ηµεροµηνία: Μήνας Χρόνος Πώς είσαι; Πως νιώθεις; Αυτά είναι τα πράγµατα που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ «ΕΥΤΥΧΙΑ & ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ»?

ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ «ΕΥΤΥΧΙΑ & ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ»? ΤΙ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ «ΕΥΤΥΧΙΑ & ΝΟΗΜΑ ΖΩΗΣ»? Της Τζινας Γ. ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΥ, ED. M, MA HARVARD UNIVERSITY, ΨΥΧΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Ειδίκευση σε Παιδιά, Εφήβους, Οικογένειες, Ζευγάρια, Γυναικεία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Δ.Β.Μ. Σχολική χρονιά 2014-15 ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ 3, 16451 ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που φιλοξενεί όλους Ο Αβραάμ και η Σάρρα Μια μέρα, ο Αβραάμ καθόταν μπροστά στη σκηνή του κάτω από μια βελανιδιά. Ήταν μεσημέρι κι έκανε πολλή ζέστη. Τρεις άγνωστοι

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσµια προβλήµατα στη διαχείριση του νερού

Παγκόσµια προβλήµατα στη διαχείριση του νερού 07 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΝΕΡΟΥ Παγκόσµια προβλήµατα στη διαχείριση του νερού Το νερό συνδέεται µε το περιβάλλον µας! Με τις λειτουργίες των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ. Τα 11 παιδιά πήραν µέρος από 1 φορά σε διαµεσολάβηση, τα υπόλοιπα 4 από 2 και το ένα 4 φορές. Στην ερώτηση: Γιατί ζήτησες διαµεσολάβηση;

ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ. Τα 11 παιδιά πήραν µέρος από 1 φορά σε διαµεσολάβηση, τα υπόλοιπα 4 από 2 και το ένα 4 φορές. Στην ερώτηση: Γιατί ζήτησες διαµεσολάβηση; ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ Στο ερωτηµατολόγιο των εµπλεκοµένων της σχολικής χρονιάς 2010-2011 απάντησαν 16 παιδιά: 6 Αγόρια και 10 κορίτσια. Από αυτά τα 8 ήταν από την Α τάξη, τα 6 από τη Β και το 1 από τη Γ τάξη. Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ 2012-2013 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Το ερωτηματολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετηθεί η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχος που διαθέτουν οι νέοι

Διαβάστε περισσότερα

Άντον Τσέχωφ, Ο Βάνκας

Άντον Τσέχωφ, Ο Βάνκας Άντον Τσέχωφ, Ο Βάνκας Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Α Γυμνασίου Απαντήσεις ερωτήσεων σχολικού βιβλίου σχ. βιβλίο (σελ. 194) Γυμνάσιο: 9.000 μαθήματα με βίντεο-διδασκαλία για όλο το σχολικό έτος μόνο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη. γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη.   γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό http://hallofpeople.com/gr/bio/roumi.php ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ Επιλεγμένα ποιήματα γλυκαίνει καθετί πικρό το χάλκινο γίνεται χρυσό το θολό κρασί γίνεται εκλεκτό ο κάθε πόνος γίνεται γιατρικό οι νεκροί θα αναστηθούν

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest

Co-funded by the European Union Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius

Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius Μάρτιος 2011 Αυτό το βιβλίo είναι μέρος μιας δραστηριότητας του Προγράμματος Comenius Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΡΟ-ΜΑΝΩΛΗ Πολύ παλιά, αιώνες πριν, ο Negru Voda, ο κυβερνήτης της Ρουμανίας, ήθελε να χτίσει ένα μοναστήρι

Διαβάστε περισσότερα

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή

Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Παραμύθι για την υγιεινή διατροφή Τζήκου Βασιλική Το δίλημμα της Λένιας 1 Παραμύθι πού έχω κάνει στο πρόγραμμα Αγωγής Υγείας που είχε τίτλο: «Γνωρίζω το σώμα μου, το αγαπώ και το φροντίζω» με την βοήθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση

Η δύναμη της εικόνας. Μετάφραση Η δύναμη της εικόνας Μετάφραση #SID 2019 Μετάφραση #SID 2019 Ο Smartie ο Πιγκουίνος ανέλαβε να κάνει μια σχολική εργασία για το αγαπημένο του ζώο. Ο Smartie αγαπάει τα ζώα, αλλά το αγαπημένο του είναι

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα