Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: ΠΡ 1090/Ν 2181/ ΠΡΟΣ: Πίνακας Αποδεκτών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: ΠΡ 1090/Ν 2181/ ΠΡΟΣ: Πίνακας Αποδεκτών"

Transcript

1 Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: ΠΡ 1090/Ν 2181/ Ταχ. /νση : Λεωφ. Μεσογείων 308, Χολαργός Πληροφορίες : κα Ε. Φουγιαξή, ικηγόρος Τηλέφωνο : Φαξ : ΠΡΟΣ: Πίνακας Αποδεκτών ΘΕΜΑ: «Έναρξη ισχύος των διατυπώσεων του άρθρ. 5 του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει σήµερα, µετά τη τροποποίηση µε τον ν. 4164/2013 για τη σύνταξη συµβολαίων για τη σύσταση, µετάθεση, αλλοίωση ή κατάργηση εµπράγµατων δικαιωµάτων ή άλλων εγγραπτέων στα κτηµατολογικά βιβλία δικαιωµάτων σε ακίνητα των περιοχών του προκαποδιστριακού ήµου Αιγίνης και στις Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, για τη διεξαγωγή δικών καθώς και για την αίτηση καταχώριση της πράξης στα βιβλία µεταγραφών και υποθηκών του αρµόδιου Υποθηκοφυλακείου» Αξιότιµοι κύριοι/κυρίες, Σχετικά µε τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το άρθρο 5 του Ν. 2308/1995 για τη σύνταξη συµβολαίων για τη σύσταση, µετάθεση, αλλοίωση ή κατάργηση εµπράγµατων δικαιωµάτων ή άλλων εγγραπτέων στα κτηµατολογικά βιβλία δικαιωµάτων σε ακίνητα των περιοχών του προκαποδιστριακού ήµου Αιγίνης και στις Κοινότητες Βαθέος, Κυψέλης, Μεσαγρού και Πέρδικας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής και τη διεξαγωγή δικών, από την έναρξη της ανάρτησης έως τις πρώτες εγγραφές και την αίτηση καταχώρισης της πράξης στα τηρούµενα βιβλία στα αρµόδια υποθηκοφυλακεία αναφέρουµε τα ακόλουθα: Σύµφωνα µε την υπ αρ. 18/4/ απόφαση του.σ. του ΝΠ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ως ηµεροµηνία έναρξης της ανάρτησης των προσωρινών κτηµατολογικών στοιχείων για τα ακίνητα των ανωτέρω περιοχών ορίσθηκε η 03 η Σεπτεµβρίου 2018.

2 Α. Κατά τα οριζόµενα στο άρθ. 5 παρ. 1 του Νόµου 2308/1995 όπως ισχύει, από την ηµεροµηνία έναρξης της ανάρτησης των προσωρινών κτηµατολογικών πινάκων και διαγραµµάτων και έως τις πρώτες εγγραφές απαγορεύεται µε ποινή ακυρότητας η σύνταξη συµβολαίων για τη σύσταση, µετάθεση, αλλοίωση ή κατάργηση εµπράγµατων δικαιωµάτων ή άλλων εγγραπτέων στα κτηµατολογικά βιβλία δικαιωµάτων σε ακίνητα των ανωτέρω περιοχών αν δεν µνηµονεύεται στο συµβόλαιο και δεν επισυνάπτεται σε αυτό πιστοποιητικό κτηµατογραφούµενου ακινήτου, που εκδίδεται από το αρµόδιο Γραφείο Κτηµατογράφησης. 1. Σε ό,τι αφορά στη σύνταξη συµβολαίων, το άρθ. 5 παρ. 1 του Ν.2308/1995, όπως ισχύει, προβλέπει ρητή ακυρότητα και η παρ. 3 του ίδιου άρθρου απαγορεύει στον Υποθηκοφύλακα να καταχωρίσει ένα τέτοιο άκυρο συµβόλαιο. Κρίσιµος χρόνος προσκόµισης του πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου είναι, όχι ο χρόνος ελέγχου από τον υποθηκοφύλακα, αλλά ο χρόνος σύνταξης του συµβολαίου. Αν συνεπώς ο χρόνος σύνταξης του συµβολαίου είναι προγενέστερος της έναρξης περιόδου των απαγορεύσεων του άρθ. 5 του Ν. 2308/1995, δεν τίθεται θέµα ελέγχου της ύπαρξης ή όχι πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου. 2. Επί του πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου: αναγράφεται ο Κωδικός Αριθµός Εθνικού Κτηµατολογίου (ΚΑΕΚ) του ακινήτου που αφορά η συµβολαιογραφική πράξη, όπως αυτό (το ακίνητο) έχει κτηµατογραφηθεί µέχρι τη στιγµή της ανάρτησης των στοιχείων και περιέχονται στοιχεία εκ του προσωρινού κτηµατολογικού διαγράµµατος της ανάρτησης. 3. Το πιστοποιητικό κτηµατογραφούµενου ακινήτου αφορά µόνον στο γεωτεµάχιο και όχι στις διηρηµένες ιδιοκτησίες ανεξαρτήτως αν η υπό σύνταξη συµβολαιογραφική πράξη αφορά σε γεωτεµάχιο ή σε διηρηµένη ιδιοκτησία. Σε περίπτωση κατά την οποία το ακίνητο για το οποίο ζητείται η χορήγηση πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου δεν έχει εντοπιστεί ή έχει εντοπιστεί λανθασµένα στα στοιχεία της ανάρτησης, τότε ο/οι αιτούµενος/οι οφείλει/ουν να εντοπίσει/ουν ορθά επί των προσωρινών κτηµατολογικών στοιχείων και να λάβει/ουν το/τα πιστοποιητικό/ά κτηµατογραφούµενου ακινήτου, στο οποίο θα αναγράφεται ο Κωδικός Αριθµός Εθνικού Κτηµατολογίου (ΚΑΕΚ) που αφορά στο ορθώς εντοπισµένο ακίνητο, το οποίο άλλωστε περιγράφεται στην υπό σύνταξη συµβολαιογραφική πράξη.

3 Εάν το εντοπισθέν ακίνητο είχε αποτυπωθεί εντός ευρύτερης περιοχής τότε χορηγείται πιστοποιητικό κτηµατογραφούµενου ακινήτου µε τον Κωδικό Αριθµό Εθνικού Κτηµατολογίου (ΚΑΕΚ) της ευρύτερης περιοχής µε τα στοιχεία του αντίστοιχου προσωρινού κτηµατολογικού διαγράµµατος της ευρύτερης περιοχής. Σε καµία περίπτωση δεν εκδίδεται πιστοποιητικό κτηµατογραφούµενου ακινήτου για ανεντόπιστο ακίνητο. 4. Το πιστοποιητικό κτηµατογραφούµενου ακινήτου εκδίδεται κατόπιν αιτήσεως και χορηγείται σε οποιαδήποτε από τα συµβαλλόµενα µέρη ή στους πληρεξούσιους δικηγόρους τους, στους συµβολαιογράφους ή νόµιµους αναπληρωτές τους ή σε οποιοδήποτε νόµιµα εξουσιοδοτηµένο πρόσωπο των προαναφερθέντων προσώπων. Για την έκδοση του πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου καταβάλλεται στο Γραφείο Κτηµατογράφησης πάγιο τέλος πέντε (5) ευρώ υπέρ ΕΚΧΑ κατά τα οριζόµενα στο άρθ. 2 παρ. 10 γ του Ν. 2308/1995, όπως ισχύει. Β. Ειδικότερα κατά τα οριζόµενα στο τελ. εδάφιο του άρθ. 2 παρ. 9 του Ν.2308/1995, όπως ισχύει, µετά την ανάρτηση των στοιχείων της κτηµατογράφησης δεν επιτρέπεται η υποβολή δήλωσης εµπράγµατου δικαιώµατος µε αιτία κτήσης έκτακτη χρησικτησία, εφόσον αφορά σε ακίνητο το οποίο καταχωρίσθηκε στα προσωρινά στοιχεία της ανάρτησης ως αγνώστου ιδιοκτήτη, στην περίπτωση δε αυτή, απαιτείται η υποβολή ένστασης (άρθ. 7 του Ν.2308/1995), για την απόδειξη της κατάθεσης της οποίας, το Γραφείο Κτηµατογράφησης εκδίδει, αντί του πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου, πιστοποιητικό υποβολής ένστασης. Η ένσταση επιδίδεται στο Ελληνικό ηµόσιο επί ποινή απαραδέκτου και το αποδεικτικό της επιδόσεως αυτής από κοινού µετά του πιστοποιητικού υποβολής ένστασης, χρησιµοποιείται για τα σύνταξη συµβολαίων, τη διεξαγωγή δικών και τις εγγραφές στα τηρούµενα βιβλία στα αρµόδια υποθηκοφυλακεία. Η ανωτέρω διάταξη θεσπίστηκε προκειµένου να αποκλειστεί ο κίνδυνος επιτήδειοι να σπεύσουν µετά την ανάρτηση να δηλώσουν ακίνητα µε έκτακτη χρησικτησία σε ακίνητα που έχουν καταχωριστεί στα στοιχεία της ανάρτησης ως αγνώστου ιδιοκτήτη. Γ. Σύµφωνα µε το άρθ. 5 παρ. 2 του Ν.2308/1995, όπως ισχύει από την ηµεροµηνία έναρξης της ανάρτησης έως τις πρώτες εγγραφές δεν επιτρέπεται χωρίς προσκόµιση του πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου η συζήτηση ενώπιον του δικαστηρίου υπόθεσης, που έχει ως αντικείµενο εγγραπτέο στα κτηµατολογικά βιβλία δικαίωµα, εφόσον τη συζήτηση επισπεύδει ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης.

4 Για τη έκδοση και τη χορήγηση του πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου ισχύουν τα αναφερόµενα στο σηµείο Α.4 κατά αναλογία. Σε ό,τι αφορά στη διεξαγωγή δικών, που έχουν ως αντικείµενο εγγραπτέο στα κτηµατολογικά στοιχεία δικαίωµα η ρύθµιση δεν διακρίνει το είδος του δικαστηρίου, ούτε τη δικαιοδοσία, ούτε το βαθµό, ούτε τη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση, σε αντίθεση µε τα συµβόλαια για τα οποία προβλέπεται αυτοδίκαιη ακυρότητα στην παρ. 1 του άρθ. 5 του Ν.2308/1995, στη διεξαγωγή δικών η µη προσκόµιση πιστοποιητικού κτηµατογραφούµενου ακινήτου είναι δικονοµικό ελάττωµα, το οποίο µόνο δικαστικά µπορεί να ελεγχθεί (µε ένδικα µέσα) ή στο µέτρο που αφορά ασφαλιστικά µέτρα µε ανάκληση της απόφασης.. Σύµφωνα µε το άρθρο 5 παρ. 3 του ίδιου νόµου, όπως ισχύει από την ηµεροµηνία έναρξης της ανάρτησης έως τις πρώτες εγγραφές «δεν επιτρέπεται η καταχώριση στα βιβλία µεταγραφών και υποθηκών οποιασδήποτε εγγραπτέας πράξης, στην οποία είναι συµβαλλόµενο µέρος ο υπόχρεος σε υποβολή δήλωσης, αν δεν µνηµονεύεται σε αυτήν ότι επισυνάπτεται το πιστοποιητικό που προβλέπεται στην παράγραφο 1, καθώς και, αν δεν επισυνάπτεται στη σχετική αίτηση προς τον υποθηκοφύλακα, έντυπο δήλωσης και αντίγραφο της πράξης. Εάν στη µεταγραπτέα δικαιοπραξία έχει επισυναφθεί, σύµφωνα µε την ισχύουσα νοµοθεσία, τοπογραφικό διάγραµµα, αντίγραφό του συνοδεύει τη δήλωση αυτή». Επιπλέον σύµφωνα µε το άρθ. 2 παρ. 6 τελευταίο εδάφιο του ίδιου νόµου «Μετά την έναρξη της προθεσµίας που προβλέπεται στην παρ. 1 του άρθρου 5 απαγορεύεται η µεταγραφή, εγγραφή ή σηµείωση οποιασδήποτε πράξης στα τηρούµενα στα υποθηκοφυλακεία βιβλία, εφόσον στην αίτηση που υποβάλλεται προς τον υποθηκοφύλακα δεν επισυνάπτεται δήλωση εγγραπτέου δικαιώµατος της παραγράφου 1, απευθυνόµενη προς τον αρµόδιο για την κτηµατογράφηση φορέα που προβλέπεται στο πρώτο εδάφιο της παρ. 3 του άρθρου 1 σε σχέση µε το δικαίωµα, στο οποίο αφορά η πράξη». Κατά συνέπεια, µετά τη σύνταξη οποιασδήποτε πράξης που αφορά στη σύσταση, µετάθεση, αλλοίωση ή κατάργηση εµπράγµατων δικαιωµάτων ή άλλων εγγραπτέων στα κτηµατολογικά βιβλία δικαιωµάτων σε ακίνητα των ανωτέρω περιοχών, θα πρέπει στην αίτηση που υποβάλλεται στον Υποθηκοφύλακα να επισυνάπτεται δήλωση/δηλώσεις συµπληρωµένη/ες από τον/τους υπόχρεους σε υποβολή δήλωσης, µε απλό αντίγραφο της πράξης, καθώς και αντίγραφο του τοπογραφικού (αν έχει επισυναφθεί στην µεταγραπτέα πράξη κατά την ισχύουσα νοµοθεσία) καθώς και το «Έντυπο προσωρινής καταχώρησης δήλωσης και υπολογισµού τέλους» και το αποδεικτικό καταβολής του παγίου τέλους κτηµατογράφησης.

5 Σύµφωνα µε το άρθρο 5 παρ. 3 εδάφιο γ του ίδιου νόµου «Μετά την καταχώριση της πράξης οι φύλακες µεταγραφών και υποθηκών συµπληρώνουν στα οικεία πεδία του εντύπου της δήλωσης τα στοιχεία της µεταγραφής ή εγγραφής ή σηµείωσης της πράξης, αντίστοιχα, και χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, τη διαβιβάζουν µαζί µε τα προβλεπόµενα στο προηγούµενο εδάφιο αντίγραφο του τοπογραφικού διαγράµµατος στο Γραφείο Κτηµατογράφησης. Η ανωτέρω συµπλήρωση των στοιχείων της µεταγραφής ή εγγραφής ή σηµείωσης της πράξης µπορεί να γίνει στα οικεία πεδία της ηλεκτρονικής εφαρµογής της δήλωσης. Στην τελευταία περίπτωση, µετά τη συµπλήρωση των οικείων πεδίων της ηλεκτρονικής εφαρµογής της δήλωσης, ο υποθηκοφύλακας χωρίς υπαίτια καθυστέρηση, αποστέλλει ηλεκτρονικά στο Γραφείο Κτηµατογράφησης την πράξη και τυχόν τοπογραφικό διάγραµµα». Επιπλέον ο αρµόδιος Υποθηκοφύλακας από την έναρξη της ανάρτησης των προσωρινών κτηµατολογικών στοιχείων αποστέλλει στο αρµόδιο γραφείο κτηµατογράφησης διαβιβαστικό, συνοδευόµενο από κατάσταση των µεταγεγραµµένων/ εγγεγραµµένων πράξεων, στην οποία αποτυπώνεται ανά πράξη ο αριθµός πρωτοκόλλου αίτησης καταχώρισης της πράξης, µε συνηµµένες τις αντίστοιχες δηλώσεις του Ν.2308/1995 µε τα κατά το άρθρο 5 παρ.3 του Ν.2308/1995, όπως ισχύει, συνυποβαλλόµενα έγγραφα καθώς και το «έντυπο προσωρινής καταχώρισης δήλωσης και υπολογισµού τέλους» και το αποδεικτικό καταβολής του πάγιου τέλους κτηµατογράφησης. Υπενθυµίζεται ότι το ανωτέρω διαβιβαστικό περιλαµβάνει υποχρεωτικά τον αριθµό των δηλώσεων και την αντίστοιχη χρονική περίοδο αναφοράς. Επισηµαίνουµε ότι σε περιπτώσεις κατάργησης ήδη δηλωθέντων δικαιωµάτων π.χ. παραίτηση από την επικαρπία, άρση υποθήκης, εξάλειψη προσηµείωσης, άρση κατάσχεσης, άρση διαλυτικής αίρεσης, κατάργηση δουλείας, πράξη εξόφλησης, διαγραφή αγωγής µε δικαστική απόφαση της εκουσίας διαδικασίας, διαγραφή αγωγής µε τελεσίδικη απόφαση, εγγραπτέα δικαιώµατα του ήµου λόγω εξόφλησης της αποζηµίωσης προς αυτόν κτλ. υποβάλλεται η δήλωση 2. Για την εν λόγω δήλωση δεν οφείλεται πάγιο τέλος κτηµατογράφησης. Ο Υποθηκοφύλακας επί της ως άνω δήλωσης σηµειώνει στον προβλεπόµενο χώρο τον τόµο, αριθµό, και την ηµεροµηνία µεταγραφής/εγγραφής, τον αριθµό πρωτοκόλλου της αίτησης καταχώρισης της πράξης. Ευχαριστούµε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας, η οποία αποσκοπεί στη διαρκή ενηµέρωση των κτηµατολογικών στοιχείων. Αναγνωρίζουµε τη συµβολή σας στο δύσκολο έργο της κτηµατογράφησης, της οποίας στόχος είναι οι ορθές και ακριβείς εγγραφές.

6 Για την επίτευξη άλλωστε του σκοπού αυτού εργαζόµαστε όλοι στην κτηµατογράφηση. Είµαστε στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση ή πληροφορία. Ο Πρόεδρος του Σ Βύρωνας Νάκος Συνηµ.: 1. Έντυπο δήλωσης κατάργησης εγγραπτέου δικαιώµατος (.2 ) 2. Πίνακας γραφείων κτηµατογράφησης

7 Πίνακας Γραφείου Κτηµατογράφησης Γραφείο Κτηµατογράφησης στον Καλλικρατικό ήµο Αίγινας µε έδρα την Αίγινα, επί των οδών Οινώνης 1 και Λ. Φανερωµένης (πλησίον του ηµαρχείου Αίγινας), T.Κ , Αίγινα, τηλ , φαξ: εξυπηρετεί: Τον Προκαποδιστριακό ήµο Αιγίνης Την Κοινότητα Βαθέος Την Κοινότητα Κυψέλης Την Κοινότητα Μεσαγρού Την Κοινότητας Πέρδικας Κατά την περίοδο της Ανάρτησης οι ώρες λειτουργίας του Γραφείου Κτηµατογράφησης Αίγινας θα είναι: ευτέρα Πέµπτη : 08:00 16:00 Παρασκευή : 08:00 20:00

8 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟ ΕΚΤΩΝ Πρόεδρος Τριµελούς Συµβουλίου ιοίκησης Πρωτοδικείου Αθηνών Συντονιστική Επιτροπή Συµβολαιογραφικών Συλλόγων Ελλάδας Ολοµέλεια Προέδρων ικηγορικών Συλλόγων του Κράτους ικηγορικός Σύλλογος Πειραιά Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών-Πειραιώς, Αιγαίου και ωδεκανήσου Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θεσσαλονίκης Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Θράκης Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κέρκυρας Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Κρήτης Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ιωαννίνων Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Λάρισας Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Ναυπλίου Συµβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείου Πατρών Οµοσπονδία ικαστικών Επιµελητών Ελλάδας Υποθηκοφυλακείο Αίγινας

Σας αποστέλλουμε το με αριθμ.πρωτ.γδ481/22.01/1205728/9-3-2012 έγγραφο της Κτηματολόγιο ΑΕ, για να λάβετε γνώση. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Σας αποστέλλουμε το με αριθμ.πρωτ.γδ481/22.01/1205728/9-3-2012 έγγραφο της Κτηματολόγιο ΑΕ, για να λάβετε γνώση. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Θεσσαλονίκη 14-3-2012 Αριθμ.πρωτ.238 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Ανάρτηση στοιχείων κτηματογράφησης Σας αποστέλλουμε το με αριθμ.πρωτ.γδ481/22.01/1205728/9-3-2012

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Ανάρτηση προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων.

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Ανάρτηση προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων. Θεσσαλονίκη 14-7-2011 Αριθ.Πρωτ.601 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Ανάρτηση προσωρινών κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων. Σε συνέχεια του με αρ.πρωτ. 468/9-6-2011

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 23 η. Αριθμ. Πρωτ. 209 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Προς όλους τους Συμβολαιογράφους της χώρας. Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 23 η. Αριθμ. Πρωτ. 209 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Προς όλους τους Συμβολαιογράφους της χώρας. Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 23 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 1 Αυγούστου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 209 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Με την παρούσα σας ενηµερώνουµε ότι η κοινοπραξία µε την επωνυµία: «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ανέλαβε, κατόπιν

Με την παρούσα σας ενηµερώνουµε ότι η κοινοπραξία µε την επωνυµία: «ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», ανέλαβε, κατόπιν Χολαργός, 20.07.2018 Αρ. Πρωτ.: ΠΡ 1046 / 1828850 Ταχ. /νση : Λεωφ. Μεσογείων 308, 155 62 Χολαργός Αττικής Πληροφορίες : κα Ε. Φουγιαξή, ικηγόρος Τηλέφωνο : 210 6505619, 210 6505874 Φαξ : 210 6505952 ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Κ/Ξ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ Α.Ε.- ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ- Δ. ΒΕΡΓΟΣ- Π. ΣΤΗΝΙΟΣ

Κ/Ξ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΟΞΙΑΔΗ Α.Ε.- ΠΡΙΣΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΑΤΕ- Δ. ΒΕΡΓΟΣ- Π. ΣΤΗΝΙΟΣ Αθήνα, 15.06.2018 Αρ. Πρωτ.: ΠΡ 815/ 1824528 Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Μεσογείων 308, 155 62 Χολαργός Πληροφορίες : κα Ε. Φουγιαξή, Δικηγόρος Τηλέφωνο : 210 6505619, 210 6505874 Φαξ : 210 6505952 ΠΡΟΣ: Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ABHHA. ~.~ ::i:-42~πυργος, Μάνδρα, Ίλιον, Πετρούπολη, Χαϊδάρι)

ABHHA. ~.~ ::i:-42~πυργος, Μάνδρα, Ίλιον, Πετρούπολη, Χαϊδάρι) , Γrοm: MImatOlogrO ~.A. raxno: +~υ2106505952 Το: 2103610537 Page: 1/9 Date: 4/22120152:37:04 ΡΜ EeNIKO ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ & ΧΑΡτοΓΡΑΦΗΣΗ Α.Ε. Αθήνα, 22.θ4.2015 ΑΙΚΗΓΟ?ΙΚΟΙ ΙΤΜΟΓΟΣ ΑθΗΗΩΗ Α.π. Οικ.:1510864IΝΔΙ262

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ μέσα από έγγραφα της ΕΚΧΑ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ μέσα από έγγραφα της ΕΚΧΑ Β-logica/ 9.12.2016 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΝΤΥΠΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΣΤΑΔΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ μέσα από έγγραφα της ΕΚΧΑ Στο παρόν έγγραφο παρατίθενται αυτούσια αποσπάσματα εγγράφων της ΕΚΧΑ, τα οποία (έγγραφα)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 / ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 / ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 / ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΡΙΝΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ ΚΑΙ ΙΑΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 3 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΩΝ ΟΠΟΥ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΚΤΟΣ ΟΡΙΩΝ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_1_V1_19-04-2011

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/ Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_

ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/ Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΛΛΟΓΗΣ ΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ Ν.2308/1995 - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_5_V1_01-12-2008 1. Νοµοθετικό πλαίσιο Σύµφωνα µε το άρθ. 2 παρ. 1 του Ν. 2308/1995 όλοι όσοι έχουν εµπράγµατο ή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ / ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ8_4_V4_09-01-2014 Η ανάρτηση, µέσω της δηµοσιότητας των στοιχείων κτηµατογράφησης έχει ως στόχο να δοθεί η δυνατότητα στους δικαιούχους

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 2308/1995 (ΦΕΚ 114Α/ )

ΝΟΜΟΣ 2308/1995 (ΦΕΚ 114Α/ ) ΝΟΜΟΣ 2308/1995 (ΦΕΚ 114Α/15.06.1995) Κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού Κτηματολογίου. ιαδικασία έως τις πρώτες εγγραφές στα κτηματολογικά βιβλία και άλλες διατάξεις. Άρθρο 1 Κήρυξη περιοχής υπό

Διαβάστε περισσότερα

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής

Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης στους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού της Περιφέρειας Αττικής Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6505934 Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Παράταση προθεσμίας υποβολής αίτησης διόρθωσης / ένστασης

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 18 Μαΐου 2018.

Ειδικά, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι τις 18 Μαΐου 2018. Τμήμα Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 Αθήνα, 6 Ιουνίου 2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανάρτηση Κτηματογράφησης σε προκαποδιστριακούς Ο.Τ.Α. της Π.Ε. Λακωνίας και της Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Α Ι Τ Η Σ Η Γ Ι Α Κ Α Τ Α Χ Ω Ρ Ι Σ Η Ε Γ Γ Ρ Α Π Τ Ε Α Σ Π Ρ Α Ξ Η Σ µε την διαδικασία του άρθρου 6 4 του Ν.2664/1998 τ ο υ / τ η ς

Α Ι Τ Η Σ Η Γ Ι Α Κ Α Τ Α Χ Ω Ρ Ι Σ Η Ε Γ Γ Ρ Α Π Τ Ε Α Σ Π Ρ Α Ξ Η Σ µε την διαδικασία του άρθρου 6 4 του Ν.2664/1998 τ ο υ / τ η ς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ. Κωδικός ΚΓ Αρ.πρωτ.:.. Ηµεροµηνία : ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ.... (1) Α Ι Τ Η Σ

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Κωδικοποίηση νομοθεσίας ΕΝΦΙΑ

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Κωδικοποίηση νομοθεσίας ΕΝΦΙΑ Θεσσαλονίκη 1-3-2016 Αριθ.πρωτ.219 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Κωδικοποίηση νομοθεσίας ΕΝΦΙΑ Με αφορμή την σημερινή εκδήλωση του Συλλόγου Αθηνών για το ΕΝΦΙΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ Τ.Ε.Ε - ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας Εθνικού Κτηματολογίου»

ΗΜΕΡΙΔΑ Τ.Ε.Ε - ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας Εθνικού Κτηματολογίου» 1 ΗΜΕΡΙΔΑ Τ.Ε.Ε - ΤΜΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «Θεσμικό Πλαίσιο λειτουργίας Εθνικού Κτηματολογίου» Ρένα Κουκούτση, Δικηγόρος, Υποδιευθύντρια Νομικής Διεύθυνσης, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χολαργός, 20/07/2017 Α.Π.: ΟΙΚ / ΛΚ.465 Πληροφορίες: κ.. Χατζόπουλος Τηλ.:

Χολαργός, 20/07/2017 Α.Π.: ΟΙΚ / ΛΚ.465 Πληροφορίες: κ.. Χατζόπουλος Τηλ.: Χολαργός, 20/07/2017 Α.Π.: ΟΙΚ.1721273/ ΛΚ.465 Πληροφορίες: κ.. Χατζόπουλος Τηλ.: 2310 370509 Προς: Υποθηκοφυλακείο Ηλιουπόλεως Κυδαθηναίων 5 Τ.Κ. 16 345 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ Τηλ.: 210 9919362 Fax: 210 9919362 Υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος

Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος Συνυποβαλλόμενα έγγραφα θεμελίωσης εγγραπτέου δικαιώματος ΔΗΛΩΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΚΥΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ (ΕΠΙΚΑΡΠΙΑ,ΟΙΚΗΣΗ,ΣΥΝΟΙΚΗΣΗ), ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΣΔΟΚΙΑΣ Υποβάλονται απλά αντίγραφα (όχι επικυρωμένα)

Διαβάστε περισσότερα

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο

Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α Τ Ο Λ Ο Γ Ι Ο ΔΗΛΩΣΗ ΝΟΜΟΥ 308/995 (Δ.) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΣ :... ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ * ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ :... ΔΗΜΟΤΙΚΗ/ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ :... A Κάτοικος εσωτερικού A- Επώνυμο ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

Το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ; ΝΑΙ : ΟΧΙ: ΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Προσκοµίζεται τοπογραφικό διάγραµµα: ΝΑΙ : ΟΧΙ:

Το ακίνητο βρίσκεται εντός σχεδίου ; ΝΑΙ : ΟΧΙ: ΕΝ ΓΝΩΡΙΖΩ Προσκοµίζεται τοπογραφικό διάγραµµα: ΝΑΙ : ΟΧΙ: Ε Θ Ν Ι Κ Ο Κ Τ Η Μ Α ΤΟ Λ Ο Γ Ι Ο ΗΜΟΣ / ΗΜΟΤΙΚΟ ΙΑΜΕΡΙΣΜΑ / ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ. ΝΟΜΟΥ... ΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν. 2308/1995 (Ε.2) Α.ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ.. ΚΩ ΙΚ. ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΡ. ΠΡΩΤ. ΑΠΟ ΕΙΚΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΩΣΗΣ Α.1.1

Διαβάστε περισσότερα

Κτηµατογράφηση για τη δηµιουργία Εθνικού Κτηµατολογίου. ιαδικασία έως τις πρώτες εγγραφές στα κτηµατολογικά βιβλία και άλλες διατάξεις

Κτηµατογράφηση για τη δηµιουργία Εθνικού Κτηµατολογίου. ιαδικασία έως τις πρώτες εγγραφές στα κτηµατολογικά βιβλία και άλλες διατάξεις Ν. 2308 ΤΗΣ 15/15.6.1995 (ΦΕΚ 114Α ) Κτηµατογράφηση για τη δηµιουργία Εθνικού Κτηµατολογίου. ιαδικασία έως τις πρώτες εγγραφές στα κτηµατολογικά βιβλία και άλλες διατάξεις Σηµείωση: Σύµφωνα µε την παρ.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ. 348 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αριθμ. Πρωτ. 348 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 30 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Ιουλίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 348 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 30-9-2011 Αριθμ.πρωτ.803 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Μη εφαρμογή των διατάξεων του αρ.23 του ν.4014/2011 στις προσημειώσεις υποθήκης Σας κοινοποιούμε

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώριση διοικητικών πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο

Καταχώριση διοικητικών πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο Καταχώριση διοικητικών πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο Αργύρης. Αργυρίου Αγρονόµος Τοπογράφος Μηχανικός Στέλεχος Τµήµατος Κτηµατολογικών Χαρτών ιεύθυνση Λειτουργούντος Κτηµατολογίου ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8

Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ. Page 1 of 8 Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Με το νόµο 3983/2011 «Θαλάσσια Στρατηγική για την προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος- Εναρµόνιση µε την οδηγία 2008/56/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΗΛΩΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_10_V2_09-01-2014 Από την πράξη διαπιστώθηκε η ανάγκη καθιέρωσης διαδικασίας ανάκλησης της δήλωσης του Ν.2308/1995 από τους δικαιούχους, οι οποίοι είχαν υποβάλει

Διαβάστε περισσότερα

Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, Τ.Κ Ξάνθη

Δικαστικό Μέγαρο Ξάνθης, Τ.Κ Ξάνθη Αθήνα, 14/03/2019 ΓΔ 566/1913112 Ταχ. Δ/νση : Μεσογείων 288 T.K. : 15562 Χολαργός Τηλέφωνο : 2106505803 Fax : 2106505945 Πληροφορίες: Mαρία Μουτζίκου Ιωάννα Μπακαρού Τηλ.: 2310370518/2310370545 Fax: 2310370513

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ» Σχετ. το υπ αρ. πρωτ. Οικ / έγγραφό μας.

Θέμα: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ» Σχετ. το υπ αρ. πρωτ. Οικ / έγγραφό μας. Αθήνα, 04-10-2011 Α.Π.: Οικ.1126477 Πληροφορίες: Δικηγόρος, κα Ρ. Κουκούτση (τηλ.: 210 6505 620) Προς Λειτουργούντα Κτηματολογικά Γραφεία {Πίνακας Αποδεκτών} Θέμα: «ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ» Σχετ.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ. 563 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αριθμ. Πρωτ. 563 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 56 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Δεκεμβρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 563 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Σας αποστέλλουμε προς γνώση σας, τα άνω σχετικά έγγραφα της Κτηματολόγιο Α.Ε.

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Σας αποστέλλουμε προς γνώση σας, τα άνω σχετικά έγγραφα της Κτηματολόγιο Α.Ε. Θεσσαλονίκη 23-6-2009 Αριθμ.πρωτ.603,604 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: α) Επισύναψη επικυρωμένου αντιγράφου κτηματολογικού διαγράμματος β) Διαδικασία κοινοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2308/1995

ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2308/1995 Κωδικοποίηση Τελευταία Επικαιροποίηση Έκδοση e-book την : 31/1/2018 Με τις διατάξεις του Ν.4512/2018 - ΦΕΚ 5/Α/17-1-2018 ΝΟΜΟΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 2308/1995 ΦΕΚ 114/Α/15-6-1995 Κτηματογράφηση για τη δημιουργία Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33 περιοχές της χώρας «Ελέγχουµε, επιβεβαιώνουµε, διορθώνουµε»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33 περιοχές της χώρας «Ελέγχουµε, επιβεβαιώνουµε, διορθώνουµε» Τµήµα Επικοινωνίας και ηµοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6511895 Αθήνα, 6 Ιουνίου 2011 ΠΡΟΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ ΥΠΕΚΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Ξεκινά η Ανάρτηση κτηµατογράφησης σε 33

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Α.Π: Οικ /ΔΛΚ.704 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αθήνα, Α.Π: Οικ /ΔΛΚ.704 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Αθήνα, 9-10-2017 Α.Π: Οικ.1728002/ΔΛΚ.704 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ. 2310 370509 Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Θέμα: Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα του Δήμου Μοσχάτου του Νομού

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη λειτουργίας ΟΤΑ Γραφείο. Κτηµατολογικού Γραφείου Προβλέπεται εντός του β Κερκυραίων ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Έναρξη λειτουργίας ΟΤΑ Γραφείο. Κτηµατολογικού Γραφείου Προβλέπεται εντός του β Κερκυραίων ΚΕΡΚΥΡΑΣ Κυρίες και κύριοι, θα σας παρουσιάσω εν συντοµία την υφιστάµενη κατάσταση των λειτουργούντων Κτηµατολογικών Γραφείων και τον τρόπο διαχείρισης των χωρικών και περιγραφικών δεδοµένων που τηρούν. Βασικός

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 287/2011 (αριθ. έκθ. κατ. δικογράφου: /ΕΜ /..-..-2011) ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ

Αριθμός 287/2011 (αριθ. έκθ. κατ. δικογράφου: /ΕΜ /..-..-2011) ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ Αριθμός 287/2011 (αριθ. έκθ. κατ. δικογράφου: /ΕΜ /..-..-2011) ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τη Δικαστή Ασημένια Παλιαρούτη, Πρωτοδίκη - Αναπληρώτρια

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 18-3-2009 Αριθμ.πρωτ.258 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Περί καθορισμού του τρόπου υπολογισμού της «αποδεκτής απόκλισης» εμβαδού γεωτεμαχίων κατά τα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 25 η. Αριθμ. Πρωτ. 246 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Προς όλους τους Συμβολαιογράφους της χώρας. Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι,

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 25 η. Αριθμ. Πρωτ. 246 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ. Προς όλους τους Συμβολαιογράφους της χώρας. Κυρίες και κύριοι Συνάδελφοι, ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 25 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2018 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 246 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Α.Π: Οικ /ΔΛΚ.713 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αθήνα, Α.Π: Οικ /ΔΛΚ.713 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Αθήνα, 9-10-2017 Α.Π: Οικ.1728041/ΔΛΚ.713 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ. 2310 370509 Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Θέμα: Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα του πρώην Δήμου Δάφνης του

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Α.Π: Οικ /ΔΛΚ.709 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

Αθήνα, Α.Π: Οικ /ΔΛΚ.709 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Αθήνα, 9-10-2017 Α.Π: Οικ.1728019/ΔΛΚ.709 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ. 2310 370509 Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Θέμα: Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα του πρώην Δήμου Υμηττού

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικά με αυτό τον τρόπο δεν δίνονται πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του ακινήτου παρά μόνο έμμεσα, στο κείμενο των συμβολαίων όπου περιγράφονται

Φυσικά με αυτό τον τρόπο δεν δίνονται πληροφορίες για τα χαρακτηριστικά του ακινήτου παρά μόνο έμμεσα, στο κείμενο των συμβολαίων όπου περιγράφονται Θα ήθελα με βάση την εμπειρία μου στον τομέα των αγοραπωλησιών ακινήτων, να σας εκθέσω κάποια ιδιαίτερα θέματα που ανακύπτουν κατά τη διάρκεια των ελέγχων τίτλων ακινήτων. Σε μια εποχή που η αγορά ακινήτων

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Παύση λειτουργίας βάσης δεδομένων Κτηματολογίου

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Παύση λειτουργίας βάσης δεδομένων Κτηματολογίου Θεσσαλονίκη 15.9.2005 Αρ.Πρωτ.777 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Παύση λειτουργίας βάσης δεδομένων Κτηματολογίου Σας αποστέλλουμε το με αριθμ.πρωτ.6617/3160/9

Διαβάστε περισσότερα

και άλλες ρυθµίσεις»

και άλλες ρυθµίσεις» ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «Συµπλήρωση των διατάξεων περί Εθνικού Κτηµατολογίου και άλλες ρυθµίσεις» Άρθρο 1 Τροποποίηση και συµπλήρωση του Ν. 2664/1998 (ΦΕΚ Α, 275/1998), όπως έχει τροποποιηθεί µε τους νόµους 3127/2003

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 16/05/2017 Α.Π.:Οικ / ΛΚ.333 Πληροφορίες: κ.. Χατζόπουλος Τηλ.: Προς:

Αθήνα, 16/05/2017 Α.Π.:Οικ / ΛΚ.333 Πληροφορίες: κ.. Χατζόπουλος Τηλ.: Προς: Προς: Υποθηκοφυλακείο Μαραθώνος Εµπορικό Κέντρο, Καπανδρίτι Τ.Κ. 19014 Τηλ.: 22950-53002 Fax: 22950-54444 Αθήνα, 16/05/2017 Α.Π.:Οικ.1714220/ ΛΚ.333 Πληροφορίες: κ.. Χατζόπουλος Τηλ.: 2310 370509 Υπόψη:

Διαβάστε περισσότερα

«Η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 24 παρ. 2

«Η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 24 παρ. 2 «Η σύνταξη του Εθνικού Κτηματολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 24 παρ. 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 7 ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ - Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ 9 ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ; ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ; ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ; ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΜΑΣΤΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΩΣ ΚΤΗΜΑΤΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το Κτηματολόγιο είναι κτηματοκεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.643. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.643. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 23.6.2008 Αρ.Πρωτ.643 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Παροχή διευκρινήσεων σχετικά με τη φορολογία μεταβίβασης ακινήτων στο σύστημα Κτηματολογίου. Σας

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ. 378 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αριθμ. Πρωτ. 378 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 34 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 9 Αυγούστου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 378 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα των πρώην Δήμων Αλίμου και Ελληνικού του Νομού Αττικής

Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα των πρώην Δήμων Αλίμου και Ελληνικού του Νομού Αττικής Αθήνα, 9/10/2017 Α.Π:Οικ.1727965/ΔΛΚ.692 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ. 2310 370509 Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Θέμα: Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα των πρώην Δήμων Αλίμου και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ

ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΑ ΕΓΓΡΑΦΑ Κατά την υποβολή της δήλωσης στο Γραφείο Κτηματογράφησης θα πρέπει να κατατεθούν υποχρεωτικά τα εξής: ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ Συμπληρωμένη και νόµιµα υπογεγραμμένη ήλωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΚΑΤΑΧΩΡΙΣΗΣ ΕΓΓΡΑΠΤΕΑΣ ΠΡΑΞΗΣ Άρθρου 14 4 ν. 2664/1998 1) ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΕΙΔΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΕΚΔΟΥΣΑ ΑΡΧΗ/ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ: ΟΝΟΜ/ΜΟ: ΦΕΚ: ΕΔΡΑ: Τα παρακάτω πεδία συμπληρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Ενημέρωση για την έναρξη Ανάρτησης Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

Θέμα: Ενημέρωση για την έναρξη Ανάρτησης Προσωρινών Κτηματολογικών Πινάκων στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων Αθήνα, 12.06.2018 Αρ. Πρωτ.: ΠΡ 783/ 1823636 Ταχ. Δ/νση : Λεωφ. Μεσογείων 308 155 62 Χολαργός Πληροφορίες : κα Ε. Φουγιαξή, Δικηγόρος Τηλέφωνο : 210 6505619, 210 6505874 Φαξ : 210 6505952 ΠΡΟΣ: Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

Προς Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Προς Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη 3-5-2004 Αρ.Πρωτ.322,346 Προς Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. ΘΕΜΑ: Κτηματολόγιο Σας αποστέλλουμε: α) Το με αριθμ.πρωτ.οικ.2787/853δπ/28-4-2004 έγγραφο του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... VII Συντομογραφίες...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πρόλογος... VII Συντομογραφίες... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόλογος... VII Συντομογραφίες... ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ Ι. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Η δημοσιότητα των εμπράγματων σχέσεων... 3 1.1. Γενικά, δικαιολογία... 3 1.2. Τυπική και ουσιαστική δημοσιότητα...

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. Πρωτ. 292 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Αριθμ. Πρωτ. 292 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 26 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 12 Ιουνίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμ. Πρωτ. 292 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Α Θ Η Ν

Διαβάστε περισσότερα

Σταμάτας και Ροδοπόλεως (Μπάλας) του Δήμου Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής).

Σταμάτας και Ροδοπόλεως (Μπάλας) του Δήμου Διονύσου της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής). Αθήνα, 2/08/2017 Α.Π: Οικ.1722591/ΔΛΚ.501 Πληροφορίες: κ. Δ. Χατζόπουλος Τηλ. 2310 370509 Προς: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ Θέμα: Έναρξη λειτουργίας Κτηματολογικού Γραφείου για τα ακίνητα των πρώην Δήμων Αγίου Στεφάνου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ & ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ Άννα Αδάμ Κόλλια Προϊσταμένη τμήματος ΦΜΑΠ Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ & ΣΤΟ Ε9 ΑΠΟ 1-1-2014

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 3.5.2007 Αρ.Πρωτ.421,422 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Καταχώριση εγγραπτέων πράξεων στο Κτηματολόγιο. Σας κοινοποιούμε τα με αριθμ.πρωτ.712053/2007

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Ηλεκτρονική υποβολή τοπογραφικών διαγραμμάτων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη 26-6-2018 Αριθμ.πρωτ.462 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες

Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Λειτουργία Κτηµατολογικών Γραφείων Νέες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μαρία Κασάπη Τοπογράφος µηχανικός ΕΜΠ-M.Sc. ιευθύντρια Λειτουργούντος Κτηµατολογίου e-mail : mkasapi@ktimatologio.gr Το σύστηµα του Εθνικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΌ ΚΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΆΦΗΣΗ A.E.

ΕΘΝΙΚΌ ΚΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΆΦΗΣΗ A.E. ΕΘΝΙΚΌ ΚΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΆΦΗΣΗ A.E. ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ; (*2003 αντί 2013, σελ. 1) ημερομηνία Χολαργός, 18.11.2015 Α.Π.:1531834/ΝΔ4105 Νομική Διεύθυνση Υποδιεύθυνση Λειτουργούντος Κτηματολογίου Τηλ.: 210

Διαβάστε περισσότερα

Διευκρινίσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για το Κτηματολόγιο

Διευκρινίσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για το Κτηματολόγιο Διευκρινίσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Μυτιλήνης για το Κτηματολόγιο Διευκρινιστικό δελτίο Τύπου προς ενημέρωση των συντακτών εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης, με αφορμή την παρέμβαση που πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 16639 22 Απριλίου 2019 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1390 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 61/16/10.04.2019 Καθορισμός του τρόπου υποβολής και του περιεχομένου των αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. 5. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται με κεφαλαία γράμματα. Τα πεδία με γκρι χρώμα συμπληρώνονται από τον παραλήπτη της Δήλωσης.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. 5. Όλα τα πεδία συμπληρώνονται με κεφαλαία γράμματα. Τα πεδία με γκρι χρώμα συμπληρώνονται από τον παραλήπτη της Δήλωσης. / TOPMAPS ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ Το έντυπο αυτό παρέχει οδηγίες προς τους ιδιοκτήτες και τους χρήστες των εκτάσεων που επηρεάζονται από την διέλευση του Διαδριατικού Αγωγού Φυσικού Αερίου (TAP) για τον τρόπο

Διαβάστε περισσότερα

Σύσταση / κατάργηση χώρων αποκλειστικής χρήσης καθέτων ιδιοκτησιών

Σύσταση / κατάργηση χώρων αποκλειστικής χρήσης καθέτων ιδιοκτησιών ΟΔΗΓΙΑ ΠΡΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΓΕΩΜΕΤΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΑ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. Εισαγωγή 1.1. Τήρηση και ενηµέρωση κτηµατολογικών διαγραµµάτων. Με την υπ αριθµ. 5469/04.02.200

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΝΕΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Υπηρεσίες προς Επαγγελματίες Εγχειρίδιο Διαβίβασης Μεταγεγραμμένων Συμβολαιογραφικών Πράξεων εκέµβριος 2015 Ιστορικό Αλλαγών Έκδοση Ηµεροµηνία Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ /ΝΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ /ΝΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟ ΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΙΚΤΥΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΕΡΓΩΝ /ΝΣΗ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ & ΤΟΠΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ( 12) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 22 Οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων

Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών Συλλόγων Τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων Pressoffice@ktimatologio.gr Τηλ : 210 6505600 fax : 210 6505934 Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2016 Απάντηση στο Δελτίο Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής των Συμβολαιογραφικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 / ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ 1 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΥΠΟΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ5_1_V2_10 Κ_ΚΕΦ5_1_V2_10-01 01-2012 2 Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Η σύνταξη Εθνικού Κτηµατολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Άρθρο 24 παρ.2

«Η σύνταξη Εθνικού Κτηµατολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Άρθρο 24 παρ.2 «Η σύνταξη Εθνικού Κτηµατολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Άρθρο 24 παρ.2 1 Συνοπτικός Οδηγός Συναλλαγών µε τα Λειτουργούντα Κτηµατολογικά Γραφεία Έκδοση Ιούλιος 2005 Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε.

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ρόλος του ιδιώτη μηχανικού στο στάδιο κτηματογράφησης και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου»

«Ο ρόλος του ιδιώτη μηχανικού στο στάδιο κτηματογράφησης και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου» «Ο ρόλος του ιδιώτη μηχανικού στο στάδιο κτηματογράφησης και λειτουργίας του Εθνικού Κτηματολογίου» ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΓΡΟΝΟΜΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ «Κτηματολόγιο Τοπογραφικά Διαγράμματα» Σεμινάρια

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Κωδικοποίηση. Οδηγός του Πολίτη. Αριθμ. ΠΟΛ ΦΕΚ B

Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ. Κωδικοποίηση. Οδηγός του Πολίτη. Αριθμ. ΠΟΛ ΦΕΚ B Πιστοποιητικό ΕΝΦΙΑ Κωδικοποίηση Οδηγός του Πολίτη Αριθμ. ΠΟΛ. 1004 - ΦΕΚ B 2-02.01.2015 Πιστοποιητικό του άρθρου 54Α του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ετών 2015 και επομένων. Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_

Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_ Ο ΗΓΙΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΥΠΟΒΛΗΘΗΚΑΝ ΤΑΧΥ ΡΟΜΙΚΑ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_11_V2_10-01-2012 Ο ανάδοχος την ηµέρα που παραλαµβάνει την δήλωση συµπληρώνει στην κεντρική βάση την ηµεροµηνία παραλαβής της

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Περαίωση κτηματογράφησης στο Δήμο Τορώνης.

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Περαίωση κτηματογράφησης στο Δήμο Τορώνης. Θεσσαλονίκη 12.5.2008 Αρ.Πρωτ.452 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Περαίωση κτηματογράφησης στο Δήμο Τορώνης. Σας αποστέλλουμε το με αριθμ.πρωτ.2858/1335δπ/7 5 2008

Διαβάστε περισσότερα

iu. ^UIU^OOOH rage; i/o

iu. ^UIU^OOOH rage; i/o OA I IV. J U i I W J U v l S J ^ iu. ^UIU^OOOH rage; i/o uate: w //zvis ν.όί:δ6 PM ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Προς: {Πίνακα Αποδεκτών} ΕΘΝΙΚΌ ΚΤΗΜΑΤΟΛΌΓΙΟ & ΧΑΡΤΟΓΡΆΦΗΣΗ A.E. Αριθμ. Πρωτ.:. $sj. Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο ΔΗΛΩΣΕΙΣ Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο Αθήνα, 22 Μαΐου 2008 1 Δηλώσεις Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΟΥΦΛΙΑ Για το Εθνικό Κτηματολόγιο Ο Υπουργός ΠΕΧΩΔΕ κ. Γιώργος Σουφλιάς

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.621,655. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Θεσσαλονίκη Αρ.Πρωτ.621,655. Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 24.6.2008 Αρ.Πρωτ.621,655 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Διευκρινιστικές εγκύκλιοι της Κτηματολόγιο ΑΕ. Σας αποστέλλουμε α) το με αριθμ.πρωτ.οικ.πρ499/10.12/12

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ Συντάσσεται και εκτυπώνεται ο Προσωρινός Κτηματολογικός Πίνακας Ανάρτησης κατά ΚΑΕΚ. Με την παρούσα οδηγία περιγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ ΤΕΕ/ΤΚΜ, ΓΕΩΤ.Ε.Ε.-Παράρτημα ΚΜ σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης ΗΜΕΡΙΔΑ: ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Θεσσαλονίκη 6.2.2017 ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ Απόστολος Αρβανίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΚΩΔΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.2308/95

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΚΩΔΙΚΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΒΑΛΕΙ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.2308/95 ΕΝΤΥΠΟ Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ Ονοματεπώνυμο : Ονοματεπώνυμο Πατέρα: Ονοματεπώνυμο Μητέρας: Ημερομηνία & Τόπος Γέννησης:

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 16 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α από το πρακτικό της υπ' αριθµ. 16 ης /2017 Συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΧΑΛΑΝ ΡΙΟΥ /ΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΑΡΜΟ ΙΑ: Κα ΣΟΦΙΑ ΗΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ.: 2132023905-908 Α Π Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 37 η. Αριθμ. Πρωτ. 144

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 37 η. Αριθμ. Πρωτ. 144 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 37 η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 2 Οκτωβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Αριθμ. Πρωτ. 144 Προς όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ ΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΚΙΝΗΤΑ ΛΑΡΙΣΑΣ Ημερομηνία Έκθεσης: 27-3-2014 ΑΒΚ Ν/Α, Ακίνητα Λάρισας Κωδικός / Σύντομη Περιγραφή Ακινήτου: Φορέας Ακινήτου: Δικηγορική Εταιρεία: Συντάξαντες Δικηγόροι: Έξι οικόπεδα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Διαβούλευση

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Διαβούλευση ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ & ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Διαβούλευση Κατόπιν της ορθής επανάληψης (όπως προέκυψε μετά από το υπ αρ. 517/19-07- 2012 πρακτικό του Διοικητικού Συμβουλίου της Κτηματολόγιο Α.Ε.),

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 6.9.2005 Αρ.Πρωτ.752 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Παύση της βάσης κτηματολογικών δεδομένων στη περιοχή του Δημ. Διαμερίσματος Πλατέος Ν.Φλώρινας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΉ... Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2664/ Ι. ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΗ ΑΥΤΩΝ...

ΕΙΣΑΓΩΓΉ... Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2664/ Ι. ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΗ ΑΥΤΩΝ... Πίνακας περιεχομένων ΕΙΣΑΓΩΓΉ... Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΝΟΜΟΣ 2664/1998... Ι. ΠΡΩΤΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΝΟΜΙΚΗ ΦΥΣΗ ΑΥΤΩΝ... ΙI. Η ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡ. 6 & 2 Ν. 2664/1998... ΆΡΘΡΟ 6 & 2 Ν. 2664/1998...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 2

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 / ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ 2 Ο ΗΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΙΑΚΟΠΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟ ΟΤΗΣΗΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ11_1_V1_26-06-2008 2 Ο ΗΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ EΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 30 εκεµβρίου 2011 ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Περαίωση κτηματογράφησης στο Δήμο Πυλαίας Ν.Θεσσαλονίκης.

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θέμα: Περαίωση κτηματογράφησης στο Δήμο Πυλαίας Ν.Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη 11.10.2007 Αρ.Πρωτ.948 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Περαίωση κτηματογράφησης στο Δήμο Πυλαίας Ν.Θεσσαλονίκης. Σας αποστέλλουμε το με αριθμ.πρωτ.7994/4447δπ/10

Διαβάστε περισσότερα

«Η σύνταξη Εθνικού Κτηµατολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Άρθρο 24 παρ.2

«Η σύνταξη Εθνικού Κτηµατολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Άρθρο 24 παρ.2 «Η σύνταξη Εθνικού Κτηµατολογίου συνιστά υποχρέωση του Κράτους» ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Άρθρο 24 παρ.2 1 1 Οδηγία για την Αποτύπωση των Γεωµετρικών Μεταβολών που Αφορούν τα Κτηµατολογικά ιαγράµµατα Έκδοση

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας

Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας Κάντε την κτηµατογράφηση «κτήµα» σας ΗΛΩΣΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΣΩΣΤΑ ΕΝΤΟΠΙΣΤΕ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ Η πορεία της κτηματογράφησης μέχρι σήμερα 1995-1999 Ξεκινά πιλοτικά η κτηματογράφηση σε 340 προ- -Καποδιστριακούς

Διαβάστε περισσότερα

Προς Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης.

Προς Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. Θεσσαλονίκη 19-11-2003 Αρ.Πρωτ.762,775 Προς Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης. ΘΕΜΑ: Κτηματολόγιο Σας αποστέλλουμε: α) Το με αριθμ.πρωτ.οικ.3521/φ.60/11-11-2003 έγγραφο του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ 2664/1998 (ΦΕΚ 275Α/03.12.1998) Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Γενικές διατάξεις

ΝΟΜΟΣ 2664/1998 (ΦΕΚ 275Α/03.12.1998) Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλες διατάξεις. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Γενικές διατάξεις ΝΟΜΟΣ 2664/1998 (ΦΕΚ 275Α/03.12.1998) Εθνικό Κτηματολόγιο και άλλες διατάξεις ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Γενικές διατάξεις Άρθρο 1 Ορισμός, φορέας τήρησης, σκοπός και έκταση εφαρμογής του Εθνικού Κτηματολογίου 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_9_ V2_10_

Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_9_ V2_10_ Ο ΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΛΟΓΩ ΛΑΘΟΥΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΠΑΓΙΟΥ ΤΕΛΟΥΣ - Ο.Τ.Π.Μ.Κ_ΚΕΦ4_9_ V2_10_01-2012 ΠΡΟΒΛΗΜΑ 1. Στο έντυπο πληρωµής, έχει συµπληρωθεί λανθασµένος Κωδικός Πληρωµής 402

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ... ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ...5 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ...7 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΗΛΩΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ...9 1. Υποβολή δήλωσης και συνυποβαλλόμενων εγγράφων... 9 α. Ποιοι έχουν

Διαβάστε περισσότερα

1 6. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 222/2011

1 6. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 222/2011 517 1 6. ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ 222/2011 (Πρόεδρος: Ελένη Διονυσοπούλου, Πρόεδρος Εφετών). (Δικαστές: Στεφανία Καρατζά, Σωτήριος Τσιμπέρης-Εισηγητής, Εφέτες). (Δικηγόρος: Επαμεινώνδας Αποστολόπουλος). Κτηματολόγιο.

Διαβάστε περισσότερα

Ένταξη ιοικητικών Πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο

Ένταξη ιοικητικών Πράξεων στο Λειτουργούν Κτηµατολόγιο Ένταξη ιοικητικών Πράξεων στο Αργύρης. Αργυρίου Αγρονόµος Τοπογράφος Μηχανικός Προϊστάµενος Τµήµατος ιοικητικών Πράξεων ιεύθυνση Λειτουργούντος Κτηµατολογίου Τµήµα ιοικητικών Πράξεων Το Τµήµα ιοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Φ.Μ.Α.Π. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ EΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

Γίνεται πραγματικότητα

Γίνεται πραγματικότητα Γίνεται πραγματικότητα ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Για να ξέρουμε τι έχουμε Ξέρετε τι πρέπει να κάνετε; Αν έχετε ακίνητο σε περιοχή που έχει κηρυχθεί υπό κτηματογράφηση: Θα κληθείτε να υποβάλετε δήλωση περίπου

Διαβάστε περισσότερα