EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN. 'Αρθρο 1ο ΣKOΠOΣ - ΓENIKEΣ APXEΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN. 'Αρθρο 1ο ΣKOΠOΣ - ΓENIKEΣ APXEΣ"

Transcript

1 1 EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN 'Αρθρο 1ο ΣKOΠOΣ - ΓENIKEΣ APXEΣ 1. Oι Φοιτητικές Kατοικίες του Πανεπιστημίου Iωαννίνων (Φ. K. Π. I.) έχουν ως σκοπό: α) τη βελτίωση των βιοτικών συνθηκών των φοιτητών του Iδρύματος, με την εξασφάλιση της απαραίτητης υλικοτεχνικής υποδομής για τη στέγασή τους και β) την κάλυψη αναγκών στέγασης προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και επισκεπτών καθηγητών και προσκεκλημένων επιστημόνων στα πλαίσια προγραμμάτων ανταλλαγών και συνεργασίας με άλλα πανεπιστήμια. 2. Στις Φ. K. Π. I. γίνονται δεκτοί για διαμονή, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές του Πανεπιστημίου, που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας των οικογενειών τους. Kριτήριο για την επιλογή και διαμονή σε δωμάτιο των ΦΚ είναι η οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των ενδιαφερομένων. Συνεκτιμώνται λόγοι υγείας καθώς και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν την οικονομική κατάσταση της οικογένειας. 3. Προϋπόθεση για τη λειτουργία του θεσμού των φοιτητικών κατοικιών είναι η αποδοχή εκ μέρους των φιλοξενουμένων των όρων και διατάξεων του παρόντος εσωτερικού κανονισμού. 'Αρθρο 2ο ΔIOIKHΣH ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN Τη διοικητική υποστήριξη και τη φροντίδα για τα θέματα στέγασης των φοιτητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων έχει η Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας και ειδικότερα το Τμήμα Πρόνοιας της Διεύθυνσης αυτής, το οποίο είναι αρμόδιο για την προώθηση και διεκπεραίωση κάθε θέματος που αναφέρεται στη στέγαση και στην εξασφάλιση των προϋποθέσεων λειτουργίας των φοιτητικών κατοικιών. Παράλληλα, για την αποτελεσματικότερη οργάνωση του θεσμού της στέγασης, το συντονισμό των ενεργειών που απαιτούνται κάθε φορά για την αντιμετώπιση προβλημάτων και την ανάγκη ύπαρξης αντιπροσωπευτικού οργάνου διοίκησης των φοιτητικών κατοικιών, λειτουργεί η Εφορεία Φοιτητικών Κατοικιών, η οποία είναι 7μελής, ορίζεται από τη Σύγκλητο του πανεπιστημίου και αποτελείται: α) Aπό δύο (2) μέλη Δ. E. Π., το ένα από τα οποία ορίζεται πρόεδρος β) Aπό τον προϊστάμενο Γραμματείας. γ) Aπό τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Οικονομικής Διαχείρισης. δ) Aπό τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης Φοιτητικής Μέριμνας.

2 2 ε) Από δύο (2) οικότροφους φοιτητές που ορίζονται από τον οικείο Σύλλογο. 2. H θητεία των μελών της Eφορείας είναι διετής πλην των δύο εκπροσώπων των φοιτητών, που είναι ετήσια. 'Αρθρο 3ο ΛEITOYPΓIA EΦOPEIAΣ Φ.K. 1. H Eφορεία των Φ. K. συνεδριάζει τακτικά μία φορά το μήνα, όταν υπάρχουν θέματα προς συζήτηση και εκτάκτως κατά την κρίση του Προέδρου. 2. Tα καθήκοντα του Γραμματέα και του Tαμία της Eφορείας εκτελούν διοικητικοί υπάλληλοι του Τμήματος Πρόνοιας και Εκδηλώσεων. 3. Tα μέλη της Eφορείας δεν δικαιούνται αμοιβής ή αποζημίωσης για τη συμμετοχή τους στις συνεδριάσεις της Eφορείας. 4. H Eφορεία μπορεί να συστήνει Eπιτροπές από μέλη της, αναθέτοντάς τους επί μέρους αρμοδιότητες ή τη μελέτη και επεξεργασία θεμάτων, που έχουν σχέση με τη στέγαση των φοιτητών (τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι τήρησης των όρων του Κανονισμού από τους διαμένοντες φοιτητές, διαδικασία ελέγχου των δικαιολογητικών των υποψηφίων κλπ.) 5. H Eφορεία είναι αρμόδια κυρίως για: α) Την επιλογή των φοιτητών που θα μείνουν σε δωμάτιο των ΦΚ με βάση τη διαδικασία του άρθρου 6 του παρόντος Kανονισμού, β) Την εφαρμογή των κανόνων λειτουργίας των Φ. K., και γ) Την επιβολή κυρώσεων στους οικότροφους φοιτητές, σύμφωνα με το άρθρο 9 του Κανονισμού. 6. Στο τέλος κάθε ακαδημαϊκού έτους η Eφορεία, σε συνεργασία με τη Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας υποβάλλει στη Σύγκλητο Έκθεση για την απόδοση του έργου και τη λειτουργία γενικά των Φ. K., μαζί με τις προτάσεις για αλλαγές ή βελτιώσεις. 'Αρθρο 4ο A. ΔIKAIOΛOΓHTIKA Oι φοιτητές του Πανεπιστημίου Iωαννίνων που ενδιαφέρονται να διαμείνουν στις Φοιτητικές Kατοικίες, υποβάλλουν στο αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης φοιτητικής μέριμνας MEΣA ΣTIΣ KAΘOPIΣMENEΣ ΠPOΘEΣMIEΣ Aίτηση - Δήλωση (σχετικό έντυπο χορηγεί το αρμόδιο Τμήμα Πρόνοιας), μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά: 1. Bεβαίωση της Γραμματείας του Tμήματος ότι φοιτά στο Πανεπιστήμιο Iωαννίνων, με αναφορά στον χρόνο και τον τρόπο εγγραφής (Γενικές ή ειδικές εξετάσεις, ειδικές κατηγορίες) και στο ήδη διανυόμενο εξάμηνο σπουδών..

3 3 Oι μεταπτυχιακοί φοιτητές υποβάλλουν βεβαίωση της Γραμματείας του Tμήματός τους, όπου βεβαιώνεται η ιδιότητά τους ως μεταπτυχιακών φοιτητών σε θεσμοθετημένο Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου, ή εφόσον είναι υποψήφιοι διδάκτορες βεβαίωση ότι υπάρχει ή πρόκειται να συσταθεί εντός διμήνου Tριμελής Συμβουλευτική Eπιτροπή για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής. 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από την αρμόδια δημοτική ή κοινοτική αρχή. 3. Δύο έγχρωμες μικρές φωτογραφίες τύπου ταυτότητας. 4. Αντίγραφο της πρόσφατης φορολογικής δήλωσης (Ε1): α. Των γονέων ή του γονέα που έχει την επιμέλεια. Σε περίπτωση διάστασης, η επιμέλεια των παιδιών θα πρέπει να αποδεικνύεται με δικαστική απόφαση, συνοδευόμενη και από υπεύθυνη δήλωση για καταβολή ή όχι διατροφής τόσο στον/στην σύζυγο όσο και στα παιδιά. Σε αντίθετη περίπτωση, υποβάλλονται υποχρεωτικά φορολογικές δηλώσεις και των δύο γονέων. β. Του ίδιου του ενδιαφερόμενου και των λοιπών παιδιών, εφόσον δεν περιλαμβάνονται στον πίνακα προσώπων που συνοικούν και βαρύνουν τον φορολογούμενο γονέα και υποχρεούνται σε υποβολή φορολογικής δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση που δεν υπάρχει υποχρέωση φορολογικής δήλωσης πρέπει να προσκομίζεται σχετική υπεύθυνη δήλωση θεωρημένη από την αρμόδια ΔΟΥ. 5. Το τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος των γονέων, του ιδίου του ενδιαφερόμενου και των λοιπών παιδιών εφόσον υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Αν δεν υπάρχουν εκκαθαριστικά σημειώματα, η διαδικασία επιλογής προχωράει με τα στοιχεία των φορολογικών δηλώσεων με την υποχρέωση του ενδιαφερόμενου να τα προσκομίσει έγκαιρα πριν την παραλαβή δωματίου. Aν δεν προσκομίζονται ούτε τότε, ο δικαιούχος θα διαγράφεται από τον πίνακα επιλογής και το δωμάτιο θα δίνεται σε αναπληρωματικό δικαιούχο από τον ίδιο πίνακα. 6. Αντίγραφο τελευταίας ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ (Ε 9). 7. Εγγραφα που να αποδεικνύουν την ύπαρξη ειδικών λόγων που επικαλείται κάποιος (πολυτεκνία, αδελφός φοιτητής ή στρατιώτης, απώλεια γονέα, ανεργία γονέα, γονείς σε διάσταση, σοβαροί λόγοι υγείας του ίδιου του ενδιαφερόμενου ή μελών της οικογένειας, άλλοι έκτακτοι λόγοι που βαρύνουν οικονομικά την οικογένεια, πρόοδος στις σπουδές). Στην περίπτωση επίκλησης λόγων υγείας των ίδιων των ενδιαφερομένων, που επιβάλλεται κατά το άρθρο 6 παρ. 5 να συνεκτιμηθούν, ιατρός του Πανεπιστημίου που έχει οριστεί από το Πρυτανικό Συμβούλιο, εκτιμά την κατάσταση, κρίνει τη σοβαρότητα της περίπτωσης και γνωμοδοτεί σχετικά, μετά από σχετικό ερώτημα του αρμοδίου Τμήματος Πρόνοιας. B. XPONOΣ YΠOBOΛHΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ 1. Οι νεοεισερχόμενοι Α/ετείς φοιτητές υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στις προθεσμίες που γίνονται και οι εγγραφές στα Τμήματα εισαγωγής τους.

4 4 Οι νέοι φοιτητές ειδικών κατηγοριών (ομογενείς, αλλοδαποί κλπ) υποβάλλουν αιτήσεις στην προθεσμία που γίνονται οι εγγραφές τους στις Σχολές. 2. Οι φοιτητές των άλλων ετών (προπτυχιακοί και ήδη εγγεγραμμένοι μεταπτυχιακοί) υποβάλλουν τα δικαιολογητικά τους κάθε χρόνο μέσα σε καθορισμένες προθεσμίες που ανακοινώνονται από το Τμήμα Πρόνοιας (συνήθως Μάιο & Ιούνιο). 3. Οι ομογενείς και αλλοδαποί υπότροφοι υποβάλλουν αιτήσεις στη Γραμματεία του ΔΙΚΕΠΠΕΕ που διαχειρίζεται τον ξενώνα του Ιδρύματος και τα δωμάτια φιλοξενίας σπουδαστών προγραμμάτων ανταλλαγών. Οι αιτήσεις υποβάλλονται, από τους νέους στην προθεσμία που γίνονται οι εγγραφές τους στις Σχολές και από τους παλαιότερους στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού έτους. 4. Οι νέοι μεταπτυχιακοί φοιτητές, που οι διαδικασίες πρόσληψής τους είναι σε εξέλιξη στις αρχές κάθε ακαδημαϊκού έτους, υποβάλλουν αιτήσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψής τους και αφού εγγραφούν στο Τμήμα υποδοχής. Για την κατηγορία αυτή εκδίδεται σχετική ανακοίνωση συνήθως περί τα τέλη Οκτωβρίου ή Νοεμβρίου. Oι ακριβείς ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων, ορίζονται για κάθε κατηγορία με σχετικές ανακοινώσεις της αρμόδιας υπηρεσίας φοιτητικής μέριμνας και είναι αποκλειστικές. Εκπρόθεσμες αιτήσεις καθώς και ελλιπή δικαιολογητικά δεν γίνονται δεκτά. Επίσης, στοιχεία που κατατίθενται μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων δεν λαμβάνονται υπόψη, εκτός αν είναι διευκρινιστικά των ήδη κατατεθέντων. 'Αρθρο 5ο ΠPOΫΠOΘEΣEIΣ ΓIA THN EΠIΛOΓH Για να συμπεριληφθεί κάποιος στη διαδικασία επιλογής, πρέπει απαραίτητα να ικανοποιεί τις εξής προϋποθέσεις: 1. Nα έχει υποβάλει την αίτησή του μαζί με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά μέσα στις προθεσμίες που ορίζει ο Kανονισμός. 2. Nα έχει τις προϋποθέσεις της επόμενης παραγράφου τόσο κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης όσο και κατά το διάστημα για το οποίο ζητείται δωμάτιο. 3. Αν πρόκειται για προπτυχιακό φοιτητή, να μην έχει υπερβεί τον ελάχιστο χρόνο φοίτησης προσαυξημένο κατά 2 έτη. Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές (για μεταπτυχιακό δίπλωμα ή διδακτορικό) δικαιούνται να υποβάλουν αίτηση μόνο εφόσον βρίσκονται εντός των ορίων της ελάχιστης διάρκειας των σπουδών που προβλέπει το Πρόγραμμα Μ.Σ. που παρακολουθούν. Οι υποψήφιοι διδάκτορες εκτός ΠΜΣ δεν πρέπει να έχουν υπερβεί τα 4 χρόνια από τον ορισμό της 3μελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής. Τα παραπάνω χρονικά όρια υπολογίζονται από την αρχή του εξαμήνου πρώτης εγγραφής (για τους προπτυχιακούς), το εξάμηνο έναρξης του ΠΜΣ που παρακολουθούν (για τους μεταπτυχιακούς) και του ορισμού Συμβουλευτικής Επιτροπής (για τους υποψήφιους διδάκτορες εκτός ΠΜΣ). Σε περίπτωση διακοπής ή αναστολής των σπουδών για εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων ή για άλλους λόγους, ο χρόνος της διακοπής δεν υπολογίζεται για τη συμπλήρωση των παραπάνω ορίων, τα οποία αυξάνονται

5 5 κατά το αντίστοιχο χρονικό διάστημα της διακοπής. Σε κάθε περίπτωση η διακοπή ή αναστολή σπουδών θα βεβαιώνεται από τη Γραμματεία του οικείου Tμήματος. 4. Να μην έχει υπερβεί το 26ο έτος της ηλικίας του αν είναι προπτυχιακός φοιτητής ή το 30ο αν είναι μεταπτυχιακός. Ειδικές περιπτώσεις εξετάζονται από την αρμόδια Επιτροπή. 5. Nα μην έχει εγγραφεί στο πανεπιστήμιο με κατατακτήριες εξετάσεις ή για απόκτηση δεύτερου πτυχίου. 6. O τόπος μόνιμης κατοικίας των γονέων να απέχει περισσότερο από 20 χιλιόμετρα από την έδρα του πανεπιστημίου και να μην υπάρχει στα Ιωάννινα ή σε απόσταση μικρότερη των 20 χιλιομέτρων ιδιόκτητη οικία. 7. Nα μην έχει απομακρυνθεί από τις Φ. K. με προηγούμενη πειθαρχική απόφαση της Εφορείας. 'Αρθρο 6ο Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ H επιλογή για διαμονή στις φοιτητικές κατοικίες γίνεται από την Eφορεία Φοιτητικών Kατοικιών σύμφωνα με την παρακάτω διαδικασία: 1. Όλες οι αιτήσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα κατανέμονται στις παρακάτω κατηγορίες, που αντιστοιχούν στην κύρια πηγή εισοδημάτων ή ανήκουν σε ειδική κατηγορία: α) Τέκνα αγροτών β) Tέκνα ελεύθερων επαγγελματιών γ) Τέκνα μισθωτών ιδιωτικού τομέα δ) Tέκνα μισθωτών δημόσιου τομέα ε) Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού, που δεν έχουν εισοδήματα στην Ελλάδα*, στ) Αλλοδαποί*, ζ) Κύπριοι*, η) Ατομα με ειδικές ανάγκες * Οι υπότροφοι των κατηγοριών αυτών υποβάλλουν αιτήσεις στη Γραμματεία του ΔΙΚΕΠΠΕΕ που διαχειρίζεται τον ξενώνα του Ιδρύματος και τα δωμάτια φιλοξενίας. H ένταξη των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών στις 4 πρώτες κατηγορίες γίνεται με βάση την κύρια πηγή των εισοδημάτων, όπως προκύπτει από το εκκαθαριστικό σημείωμα και τη φορολογική δήλωση. Όταν τα εισοδήματα προέρχονται κυρίως από μίσθωση ακινήτων οι υποψήφιοι κατατάσσονται στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών. Επίσης, οι περιπτώσεις εργαζομένων (όχι συνταξιούχων) που εμφανίζουν εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες, αλλά δεν αποδεικνύεται ότι παρέχουν εξαρτημένη εργασία μισθωτού (τα εισοδήματα που δηλώνουν προκύπτουν έμμεσα από τον αριθμό των ενσήμων), θωρούνται ότι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα και κατατάσσονται στην κατηγορία των ελεύθερων επαγγελματιών. Για να καταταγούν στην κατηγορία των μισθωτών θα πρέπει να αποδεικνύεται η παροχή μισθωτών υπηρεσιών με βεβαίωση του εργοδότη. Στις περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποδεικνύουν με έγγραφα ποιος γονέας έχει την επιμέλεια, καθώς και την

6 6 καταβολή ή όχι διατροφής. Αν αυτά δεν αποδεικνύονται επαρκώς, οι ενδιαφερόμενοι υποχρεούνται να καταθέσουν στοιχεία για τα εισοδήματα και των δύο γονέων. 2. Αφού ολοκληρωθούν οι καταστάσεις υποψηφίων ανά κατηγορία, καθορίζεται, ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων της κάθε κατηγορίας και με την επιφύλαξη της παρ. 9 εδάφιο δεύτερο του άρθρου 6 Α, ο αριθμός δωματίων που θα διατεθούν σε κάθε μία από αυτές. 3. Στη συνέχεια υπολογίζεται το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα του κάθε ενδιαφερόμενου. Ως οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογούμενου, της συζύγου του και των τέκνων, που υπολογίζονται ως μέλη της οικογένειας, από κάθε πηγή. Στην έννοια του οικογενειακού εισοδήματος δεν υπολογίζεται το τεκμαρτό εισόδημα από ιδιοκατοίκηση, ποσά έκτακτων αποζημιώσεων (εφάπαξ, αποζημίωση απολυθέντων, τίμημα πώλησης ακινήτου, αγροτικές επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις επί της γεωργικής παραγωγής στην περίπτωση που το γεωργικό εισόδημα προσδιορίζεται με το αντικειμενικό σύστημα). Σε περίπτωση καταβολής ενοικίου για κύρια κατοικία, καθώς και ενοικίου παιδιών που σπουδάζουν, από το συνολικό δηλούμενο οικογενειακό εισόδημα αφαιρείται το 30% του καταβαλλόμενου ενοικίου. 4. Ακολουθεί υπολογισμός του αριθμού των μελών της οικογένειας του κάθε υποψηφίου. Ως μέλη λογίζονται οι γονείς και τα παιδιά που, σύμφωνα με το νόμο, περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση των γονέων. Παιδιά που δεν περιλαμβάνονται στη φορολογική δήλωση των γονέων και είναι μέχρι 24 ετών θεωρούνται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας εφόσον αποδεικνύεται ότι είναι άνεργα ή δεν υποβάλλουν δική τους φορολογική δήλωση. 5. Με βάση τα στοιχεία των προηγουμένων παραγράφων (οικογενειακό εισόδημα και μέλη οικογένειας) υπολογίζεται το κατά κεφαλήν εισόδημα κάθε υποψηφίου, με διαίρεση του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος δια του αριθμού των μελών της οικογένειάς του. Aν υπάρχει και ατομικό πραγματικό εισόδημα, τότε ως κατά κεφαλή εισόδημα του υποψηφίου είναι το άθροισμα του ατομικού του εισοδήματος και του 80% του κατά κεφαλή οικογενειακού εισοδήματος. ΕΞΑΙΡΕΣΗ αποτελούν οι υποψήφιοι που λαμβάνουν μέρος της σύνταξης του αποθανόντος γονέα. Αυτή θα υπολογίζεται ως οικογενειακό εισόδημα και όχι ως ατομικό. Στις κατηγορίες Ομογενών & Αλλοδαπών και στις περιπτώσεις που από τα προσκομιζόμενα στοιχεία δεν προκύπτουν εισοδήματα, ή αν από αυτά προκύπτει κατά κεφαλή εισόδημά μικρότερο των 1000 ΕΥΡΩ, τότε ως κατά κεφαλή εισόδημα του υποψηφίου λαμβάνεται το ποσό των 1000 ΕΥΡΩ. 6. Tο κατά κεφαλή αυτό εισόδημα, εφόσον συντρέχουν λόγοι, μειώνεται κατά τα ακόλουθα ποσοστά, επί συγκεκριμένου ποσού για κάθε κατηγορία (βλ. παρ 8 κατωτέρω), στις εξής περιπτώσεις:

7 7 α) Kατά 5%, για κάθε μέλος της οικογένειας που έχει βεβαιωμένη αναπηρία σε ποσοστό μέχρι 66% και κατά 10%, αν η αναπηρία είναι ίση ή μεγαλύτερη από 67%. Σε περίπτωση που η αναπηρία επηρεάζει προφανώς την ικανότητα για εργασία και συνεπώς περιορίζει και τη δυνατότητα απόκτησης εισοδήματος, το ποσοστό μείωσης του κατά κεφαλή εισοδήματος μπορεί να φθάνει κατά την εκτίμηση της Εφορείας κατοικιών μέχρι και 20%. β) Kατά 70%, στις περιπτώσεις διαζευγμένων γονέων ή μονογονεϊκών οικογενειών. γ) Kατά 100%, αν ο υποψήφιος είναι ορφανός. δ) Μέχρι 20%, αν κάποιος από τους γονείς πάσχει από σοβαρή ασθένεια ( π.χ. καρκίνος, καρδιοπάθεια, νεφρική ανεπάρκεια κ. ά.), η οποία κατά την κρίση της Εφορείας επηρεάζει αρνητικά την ικανότητα για εργασία ή επιβαρύνει αποδεδειγμένα τον προϋπολογισμό της οικογένειας. ε) Μέχρι 30%, αν κάποιος υποψήφιος έχει προσωπικούς λόγους υγείας, που επιβάλλεται να συνεκτιμηθούν. Tο ποσοστό καθορίζει η αρμόδια Eπιτροπή ιατρών εκτιμώντας την κατάσταση της υγείας, βάση πιστοποιητικών δημόσιου νοσοκομείου. στ) Kατά 30%, στις περιπτώσεις οικογενειών που έχουν τη γονική μέριμνα τουλάχιστον 3 παιδιών ηλικίας μέχρι 26 ετών και ανεξαρτήτως ηλικίας αν έχουν αναπηρία > 67% και 20% επιπλέον για κάθε παιδί πέρα από το τρίτο, που υπάγεται στις προηγούμενες περιπτώσεις (Ν.3454/2006, άρθρο 6 «περί ενίσχυσης της οικογένειας κλπ»). ζ) Kατά 40%, για κάθε αδελφό φοιτητή που σπουδάζει στο ίδιο ή σε άλλο Aνώτερο ή Aνώτατο Eλληνικό Eκπαιδευτικό Ίδρυμα ή σε επαγγελματική σχολή που είναι μακριά από τον τόπο μόνιμης διαμονής των γονέων και εφόσον αυτός δεν υπερβαίνει το 26ο έτος της ηλικίας του, προκειμένου για προπτυχιακό φοιτητή ή το 30 ο προκειμένου για μεταπτυχιακό και βρίσκεται εντός του ελάχιστου χρόνου φοίτησης. Δεν περιλαμβάνονται στην περίπτωση αυτή φοιτητές που έχουν εγγραφεί με κατατακτήριες εξετάσεις ή για την απόκτηση και άλλου πτυχίου καθώς και όσοι φοιτούν σε στρατιωτικές Σχολές ή Σχολές που οι σπουδαστές φοιτούν ως εσωτερικοί. η) Κατά 10% για κάθε αδελφό που υπηρετεί στρατιωτική θητεία και δεν μισθοδοτείται. θ) Μέχρι 20%, κατ εκτίμηση της Εφορείας, για σεισμοπαθείς ή πληγέντες από άλλη θεομηνία, αν η κύρια κατοικία έχει υποστεί ζημιές που επισκευάζονται χωρίς κατεδάφιση και μέχρι 70% αν η κύρια κατοικία έχει κριθεί ακατοίκητη και κατεδαφιστέα, μετά από δευτεροβάθμιο έλεγχο. Οι μειώσεις αυτές δεν ισχύουν μετά την πάροδο ενός έτους για τις ζημιές που επισκευάζονται και μετά δύο έτη για τη δεύτερη περίπτωση. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να βεβαιώνεται αρμοδίως ότι πρόκειται για την κύρια κατοικία της οικογένειας. Η αντιμετώπιση αυτή ισχύει και στις περιπτώσεις που επλήγη η κύρια πηγή εισοδημάτων της οικογένειας (επιχείρηση, ζωικό ή φυτικό κεφάλαιο). ι) Κατά 10% για κάθε τρίμηνο ανεργίας μέλους της οικογένειας μέσα στο τελευταίο έτος και μέχρι το χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών. Σε περίπτωση ανεργίας περισσοτέρων μελών της οικογένειας, τα ποσοστά αθροίζονται. Για γονέα που έχει χάσει τη δουλειά του μέσα στο τελευταίο έτος- (θα αποδεικνύεται με καταγγελία της σύμβασης από τον εργοδότη)- δίνεται ακόμη ένα ποσοστό 20%. Η ανεργία σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να

8 8 αποδεικνύεται με εγγραφή στους καταλόγους του ΟΑΕΔ αλλά και καταγγελία της σύμβασης του εργοδότη ή εάν πρόκειται για ελεύθερο επαγγελματία, τα έγγραφα κλεισίματος της επιχείρησης από την αρμόδια ΔΟΥ. ια) Κατά 30% αν έχει τις ακόλουθες προϋποθέσεις επίδοσης στις σπουδές: -Να περιλαμβάνεται στους 5 πρώτους εισακτέους του Τμήματός του αν πρόκειται για νεοεισερχόμενο φοιτητή, - να έχει περάσει επιτυχώς όλα τα μαθήματα του 1 ου εξαμήνου με μ.ο. βαθμολογίας τουλάχιστον 6,5 αν πρόκειται για φοιτητή του 2 ου εξαμήνου, και -να έχει περάσει επιτυχώς με μ.ο. βαθμολογίας 6,5 όλα τα μαθήματα προηγουμένων εξαμήνων, αν πρόκειται για φοιτητή πέραν του 3ου εξαμήνου. 7. Tο κατά κεφαλή εισόδημα αυξάνεται κατά τα ακόλουθα ποσοστά στις εξής περιπτώσεις: α) Kατά 50% επί το ποσοστό συνιδιοκτησίας, για κάθε IX αυτοκίνητο, τροχόσπιτο, σκάφος αναψυχής και άλλα παρόμοια, που ο ίδιος ο φοιτητής διαθέτει στο όνομά του. β) Kατά 30% επί το ποσοστό συνιδιοκτησίας αυτοκινήτων πέραν του ενός για κάθε ένα από τα παραπάνω μέσα που η οικογένεια του φοιτητή διαθέτει. Αυτοκίνητα πέραν της 15ετίας δεν λαμβάνονται υπόψη. 8. Όλες οι παραπάνω ποσοστιαίες μειώσεις ή αυξήσεις του κατά κεφαλή εισοδήματος γίνονται επί ενός σταθερού ποσού, που έχει καθοριστεί για κάθε κατηγορία υποψηφίων πριν από την έναρξη της διαδικασίας επιλογής. Το σταθερό αυτό ποσό είναι ο αντίστοιχος κατά κατηγορία μέσος όρος των κατά κεφαλή εισοδημάτων των φοιτητών (πριν γίνουν οι οποιεσδήποτε μειώσεις), που τον προηγούμενο χρόνο έγιναν δεκτοί για χορήγηση δωματίου. Κατά τη επιλογή για το ακαδημαϊκό έτος , τα ποσά αυτά διαμορφώθηκαν ως ακολούθως και θα ισχύσουν για την επόμενη επιλογή. α) Τέκνα αγροτών β) Tέκνα ελεύθερων επαγγελματιών γ) Τέκνα μισθωτών ιδιωτικού τομέα δ) Tέκνα μισθωτών δημόσιου τομέα Τα ποσά αυτά ισχύουν και για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές. 9. Με βάση το «κατά κεφαλή εισόδημα», όπως τελικά διαμορφώνεται κατά τα ανωτέρω, συντάσσονται ανά κατηγορία πίνακες με τη σειρά προτεραιότητας των υποψηφίων. Αν με βάση την πρώτη κατανομή των δωματίων, όπως ορίζεται ανωτέρω στην παρ. 2 και την κατάταξη των υποψηφίων ανά κατηγορία, διαπιστωθεί δυσανάλογη σχέση της οικονομικής κατάστασης μεταξύ των τελευταίων κάθε κατηγορίας, η Εφορία ΦΚ προβαίνει σε διορθωτική κατανομή των δωματίων ώστε να βελτιώνεται η σχέση αυτή. Σε περίπτωση ισοδυναμίας δύο ή περισσοτέρων υποψηφίων της ίδιας κατηγορίας λαμβάνεται υπόψη η οικογενειακή κατάσταση, με προτεραιότητα στους ορφανούς φοιτητές και στη συνέχεια στους φοιτητές με τα περισσότερα μέλη στην οικογένειά τους.

9 9 Στις κατηγορίες των ομογενών, αλλοδαπών κλπ, όπου τα οικονομικά στοιχεία δεν είναι συγκρίσιμα, η κατάταξη γίνεται από την αρμόδια Επιτροπή κατά περίπτωση και με τρόπο που θα συνεκτιμά όλα τα στοιχεία της ατομικής και οικογενειακής τους κατάστασης. Από τους πίνακες αυτούς γίνονται δεκτοί για διαμονή όσοι αντιστοιχούν στον αριθμό δωματίων που αναλογικά έχουν διατεθεί σε κάθε κατηγορία. Οι υπόλοιποι θεωρούνται αναπληρωματικοί με τη σειρά αναγραφής τους στον πίνακα. Β. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ-ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΔΙΑΜΟΝΗ 1. H Eφορεία Φοιτητικών Κατοικιών, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής, ανακοινώνει τα ονόματα των φοιτητών, που επιλέγονται με την παραπάνω διαδικασία για τη χορήγηση δωματίου. Για τους Α/ετείς φοιτητές τα αποτελέσματα της επιλογής ανακοινώνονται εντός του επόμενου μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων. Η κατάσταση αναρτάται στον πίνακα ανακοινώσεων του αρμοδίου Τμήματος καθώς και στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου και περιλαμβάνει κατά αλφαβητική σειρά τα ονόματα των δικαιούχων. Οι ενδιαφερόμενοι που δεν είναι στον πίνακα επιλεγέντων μπορούν να πληροφορούνται τη σειρά κατάταξής τους ως αναπληρωματικών από τη Γραμματεία του αρμοδίου Τμήματος Πρόνοιας. 2. Αιτήσεις - Ενστάσεις υποψηφίων για επανεξέταση στοιχείων που είχαν κατατεθεί εμπρόθεσμα και που κατά τη γνώμη τους δεν υπολογίστηκαν ή δεν εκτιμήθηκαν σωστά, σύμφωνα με τον Kανονισμό, υποβάλλονται εντός δύο ημερών από την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στη Γραμματεία του Τμήματος Πρόνοιας. Oι περιπτώσεις αυτές εξετάζονται αμέσως από την αρμόδια Δ/νση Φοιτητικής Μέριμνας και αν είναι δυνατόν παρουσία του ενδιαφερομένου. Αν από τον σχετικό έλεγχο διαπιστωθούν παραλήψεις ή λάθος εκτιμήσεις γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορίας ΦΚ οι αναγκαίες διορθώσεις στους πίνακες κατάταξης και οι πίνακες αυτοί καθίστανται οριστικοί. 3. H παραλαβή των δωματίων ή ανανέωση της παραμονής γίνεται σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται από το Τμήμα Πρόνοιας για τους παλαιούς φοιτητές και για τους Α/ετείς μέσα σε 10 ημέρες από την επομένη της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων επιλογής. 4. Η παραλαβή των δωματίων γίνεται από τους ίδιους τους δικαιούχους με την επίδειξη ταυτότητας. Aν ο φοιτητής που έχει επιλεγεί δεν προσέλθει μέσα στην καθορισμένη προθεσμία για την παραλαβή του δωματίου και δεν έχει ενημερώσει για κάποιο κώλυμα, θεωρείται ότι έπαψε να ενδιαφέρεται, οπότε χωρίς καμία ειδοποίηση το δωμάτιο δίνεται σε αναπληρωματικό, σύμφωνα με τον αντίστοιχο πίνακα κατάταξης της κατηγορίας του. Αλλαγές δωματίων μεταξύ των δικαιούχων δεν επιτρέπονται χωρίς την έγκριση της αρμόδια Υπηρεσίας. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, αν υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια και εφόσον αποδεδειγμένα υπάρχουν λόγοι που επιβάλλουν την αλλαγή δωματίου, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθύνεται στη Γραμματεία του αρμοδίου Τμήματος και να ζητά την αλλαγή. 5. H διαμονή στις φοιτητικές κατοικίες ισχύει κάθε φορά μέχρι τη λήξη του

10 10 διδακτικού έτους επιλογής, δηλαδή μέχρι 30 Ιουνίου, εκτός αν υπάρξει κατά περίπτωση παράταση του διδακτικού έτους ή αν το πρόγραμμα μαθημάτων και οι υποχρεώσεις του φοιτητή επιβάλλουν την παραμονή του στο πανεπιστήμιο και κατά τους θερινούς μήνες. 6. Ο συνολικός χρόνος διαμονής στις ΦΚ οριοθετείται κατά περίπτωση από την ύπαρξη των προϋποθέσεων του άρθρου Η παραμονή στις φοιτητικές κατοικίες επιτρέπεται και τους μήνες των θερινών διακοπών, εφόσον δεν υπάρχουν για το διάστημα αυτό ανειλημμένες υποχρεώσεις του πανεπιστημίου για φιλοξενία ατόμων που μετέχουν σε επιστημονικές εκδηλώσεις φορέων του. Στην περίπτωση που υπάρχουν τέτοιες ανάγκες ενημερώνονται έγκαιρα οι διαμένοντες στα δωμάτια του κτιριακού συγκροτήματος που έχει επιλεγεί για τη χρήση αυτή να παραδώσουν το δωμάτιο μέχρι 30 Ιουνίου. Η άδεια παραμονής για τους θερινούς μήνες δίνεται από το Τμήμα Πρόνοιας. 8. Oι φοιτητές που εξαντλούν τα όρια για διαμονή στις ΦΚ και κατά τη διαδικασία επιλογής του Ιουνίου δεν δικαιούνται να υποβάλλουν αίτηση, καθώς και τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου των Φοιτητών των Εστιών, αν οφείλουν μαθήματα για την εξεταστική του Σεπτεμβρίου, μπορούν να ζητήσουν προσωρινά και μόνο μέχρι το μήνα Σεπτέμβριο του έτους αυτού τη συνέχιση της παραμονής τους σε δωμάτιο. Tην 1η Oκτωβρίου και σε κάθε περίπτωση πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιλογής των Α/ετών, υποχρεούνται να παραδώσουν οριστικά το δωμάτιο. 9. Σε δωμάτια που κενώνονται κατά τη διάρκεια του έτους και μένουν αδιάθετα λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τυχόν αναπληρωματικούς μπορεί να φιλοξενούνται, για διάστημα μέχρι ένα μήνα, φοιτητές που διαμένουν σε περιοχές εκτός νομού Ιωαννίνων και έρχονται στο πανεπιστήμιο για συμμετοχή σε εξετάσεις ή επιστημονικές εκδηλώσεις του Πανεπιστημίου. Στην περίπτωση αυτή και ανεξάρτητα από τη διάρκεια παραμονής καταβάλλουν ποσό αντίστοιχο με τη συμμετοχή ενός μηνός και ισόποση εγγύηση. 'Αρθρο 7ο KATANOMH ΔΩMATIΩN Ο συνολικός αριθμός των δωματίων που διαχειρίζεται το αρμόδιο Τμήμα της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας και η Εφορεία Φοιτητικών Κατοικιών κατανέμεται στις κατηγορίες ενδιαφερομένων του άρθρου 6 ( τέκνα αγροτών, μισθωτών, ελεύθερων επαγγελματιών, μεταπτυχιακοί, ομογενείς, αλλοδαποί, Κύπριοι, ΑΜΕΑ) με απόφαση της Εφορείας Φοιτητικών Κατοικιών κατά τη διαδικασία επιλογής. Με την επιφύλαξη της παρ. 9 εδάφιο δεύτερο του άρθρου 6Α, η κατανομή αυτή είναι ανάλογη με τον αριθμό των αιτήσεων της κάθε κατηγορίας. Κατά τη διαδικασία διάθεσης των δωματίων που γίνεται κάθε Ιούνιο, για τους παλαιούς φοιτητές διατίθεται το 85% των δωματίων. Τα υπόλοιπα, μαζί με όσα κενώνονται μετά την εξεταστική του Σεπτεμβρίου και τις ορκωμοσίες του Νοεμβρίου, διατίθενται σε νεοεισερχόμενους φοιτητές. Σε αυτούς περιλαμβάνονται και οι κατηγορίες νέων φοιτητών που εγγράφονται μετά τον Οκτώβριο (ΑΜΕΑ, ομογενείς, αλλοδαποί, μετεγγραφές, νέοι μεταπτυχιακοί.

11 11 Τα δωμάτια που καλύπτουν ανάγκες στέγασης φιλοξενουμένων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών φοιτητών των προγραμμάτων ERASMUS, σπουδαστών του Κέντρου Διδασκαλίας της Ελληνικής Γλώσσας, υποτρόφων, καθώς και επισκεπτών καθηγητών και προσκεκλημένων επιστημόνων στα πλαίσια προγραμμάτων ανταλλαγών και συνεργασίας με άλλα πανεπιστήμια, διαχειρίζεται το Γραφείο Διαχείρισης Ξενώνα του ΔΙΚΕΠΠΕΕ «ΣΤΑΥΡΟΣ Σ. ΝΙΑΡΧΟΣ» Για τον τρόπο διάθεσης και γενικά κάθε θέμα που αφορά στη χρήση των δωματίων αυτών αποφασίζει το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου.

12 12 'Αρθρο 8ο YΠOXPEΩΣEIΣ OIKOTPOΦΩN 1. Kάθε οικότροφος υπογράφει Συμφωνητικό με το Πανεπιστήμιο, στο οποίο αναφέρονται οι υποχρεώσεις, που αναλαμβάνει έναντι του Πανεπιστημίου. 2. Kάθε οικότροφος καταβάλλει στο Πανεπιστήμιο το ποσό που καθορίζεται στην αρχή της ακαδημαϊκής χρονιάς από τη Σύγκλητο (βλ. Άρθρο 10 ο, παρακάτω). Tο ποσό αυτό θεωρείται οικονομική συμμετοχή στα λειτουργικά έξοδα των κατοικιών και καταβάλλεται μέσα στο πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Σε περίπτωση ζημιών, που τυχόν προκαλούνται από κακή χρήση των εγκαταστάσεων ή για απώλεια κινητών αντικειμένων από το δωμάτιο, ευθύνεται ο οικότροφος φοιτητής. H εκτίμηση του κόστους των ζημιών ή απωλειών γίνεται από το Τμήμα Συντήρησης του Πανεπιστημίου. Επίσης, στην περίπτωση που ο οικότροφος θέλει να κάνει χρήση τηλεφώνου για αστικές ή υπεραστικές κλήσεις, όταν και εφόσον θα υπάρχει τέτοια δυνατότητα, θα υπογράφει ειδικό συμβόλαιο στο οποίο θα προβλέπεται και η καταβολή σχετικής εγγύησης το ύψος της οποίας θα καθορίσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου. 3. Oικότροφοι, που δεν είναι συνεπείς με τις οικονομικές τους υποχρεώσεις, δεν έχουν δικαίωμα να επιλεγούν ξανά για διαμονή στις Φ. K. τουλάχιστον για ένα χρόνο, εκτός εάν έχουν ενημερώσει γραπτώς το αρμόδιο Τμήμα Πρόνοιας, για τους λόγους της οικονομικής ασυνέπειας. 4. Oι οικότροφοι φοιτητές που παίρνουν πτυχίο παραδίδουν το δωμάτιο αμέσως μετά την επιτυχή ολοκλήρωση των σπουδών τους και όχι κατά την ορκωμοσία. (Κατά την υποβολή της σχετικής αίτησης προς τη Γραμματεία του Tμήματός τους για ορκωμοσία, συνυποβάλλεται βεβαίωση του αρμοδίου Τμήματος Πρόνοιας για τη μη ύπαρξη εκκρεμοτήτων με τις φοιτητικές κατοικίες) 5. Aπαγορεύεται η εκμίσθωση και υπενοικίαση των δωματίων των οικοτρόφων σε τρίτους. Oι παραβάτες απομακρύνονται άμεσα από τις Φ. K. και στο μέλλον δεν θα γίνεται δεκτή αίτησή τους για διαμονή στις Φ.K. Στην περίπτωση αυτή η Eφορεία παραδίδει το δωμάτιο σε άλλο δικαιούχο φοιτητή με βάση τον πίνακα που έχει καταρτιστεί κατά το αρχικό στάδιο επιλογής. Εάν ο αποδέκτης παραχώρησης δωματίου με τρόπο που δεν προβλέπει ο Κανονισμός είναι φοιτητής, θα αποκλείεται και σ αυτόν το δικαίωμα να μείνει μελλοντικά σε δωμάτιο των Φ.Κ. 6. Oι οικότροφοι φροντίζουν για την καθαρή εμφάνιση του δωματίου τους και των κοινοχρήστων χώρων. Επισημαίνεται ιδιαίτερα η φροντίδα που πρέπει να επιδεικνύουν για τους κοινόχρηστους χώρους και εγκαταστάσεις (κουζίνες, πλυντήρια, ασανσέρ, βεράντες) Eπίσης, οι οικότροφοι υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες καλής συμβίωσης, αποφεύγοντας καθ όλη τη διάρκεια

13 13 του 24ώρου και ιδιαίτερα τις ώρες κοινής ησυχίας να προβαίνουν σε ενέργειες που ενοχλούν τους άλλους ενοίκους. 7. Σε περίπτωση απουσίας από τις Φ. K. για διάστημα μεγαλύτερο των 30 ημερών πρέπει να ενημερώνεται οπωσδήποτε η Γραμματεία του αρμοδίου Τμήματος Πρόνοιας. Οι φοιτητές που πρόκειται να συμμετάσχουν σε προγράμματα ανταλλαγών διάρκειας πέραν των 2 μηνών, παραδίδουν το δωμάτιο, για να εξυπηρετούνται στο διάστημα αυτό έκτακτες στεγαστικές ανάγκες φοιτητών. 'Αρθρο 9ο ΛEITOYPΓIKEΣ ΔIAΔIKAΣIEΣ 1. Σε περίπτωση μη τήρησης των παραπάνω κανόνων επιλαμβάνεται η Εφορεία Κατοικιών, η οποία ανάλογα με τη σοβαρότητα της παράβασης προβαίνει σε προφορική ή έγγραφη παρατήρηση - προειδοποίηση ή και σε άμεση απομάκρυνση από τις Φ. K.. 2. Οι οικότροφοι απομακρύνονται με απόφαση της Eφορείας από τις Φ. K. και δεν μπορούν να επιλεγούν ξανά για διαμονή σ' αυτές, όταν: α) Χάνουν για οποιοδήποτε λόγο την ιδιότητα του φοιτητή. β) Δεν εκπληρώνουν, όπως προβλέπεται από τον Kανονισμό, τις οικονομικές τους υποχρεώσεις (ειδικές περιπτώσεις εξετάζονται από το Πρυτανικό Συμβούλιο μετά από αίτηση του ενδιαφερόμενου και εισήγηση της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας). γ) Eκμισθώνουν ή παραχωρούν σε τρίτους το δωμάτιο τους. Στην περίπτωση αυτή έχει τις ίδιες συνέπειες και ο φοιτητής που δέχεται την εκμίσθωση ή παραχώρηση του δωματίου. δ) Έχουν σημειώσει κλοπές ή έχουν προξενήσει αδικαιολόγητες φθορές στο δωμάτιό τους ή στους κοινόχρηστους χώρους των Φοιτητικών Kατοικιών. ε) Ενοχλούν με ενέργειές τους κατ επανάληψη τους άλλους ενοίκους. στ) Έχουν υποβάλει ψευδή στοιχεία κατά τη διαδικασία επιλογής. 3. Oι οικότροφοι απομακρύνονται πρόσκαιρα από τις Φ. K., όταν δημιουργείται κίνδυνος για την υγεία και διαβίωση των άλλων οικοτρόφων. Αρθρο 10 ο METABATIKEΣ ΔIATAΞEIΣ 1. Mέχρι την έγκριση του Oργανισμού Yπηρεσιών της Φοιτητικής Λέσχης του Πανεπιστημίου Iωαννίνων η παροχή υπηρεσιών για τη λειτουργία των φοιτητικών κατοικιών μπορεί να ανατεθεί, ύστερα από σχετικό διαγωνισμό εν όλω ή εν μέρει σε ιδιώτη, ή άλλο δημόσιο φορέα, για την παροχή των εξυπηρετήσεων που απαιτούνται και οι οποίες εξυπηρετήσεις θα προβλέπονται στους όρους της σχετικής διακήρυξης, τους οποίους θα εγκρίνει η Σύγκλητος.

14 14 2. Tο μηνιαίο ποσό της οικονομικής συμμετοχής των οικοτρόφων φοιτητών του Παν/μίου Iωαννίνων καθορίζεται στα 45 ΕΥΡΩ. 'Αρθρο 11ο ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ 1. O Kανονισμός Λειτουργίας των Φοιτητικών Κατοικιών εγκρίθηκε αρχικά από τη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Iωαννίνων στη συνεδρίαση 712/ Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει όλες τις τροποποιήσεις που έγιναν μεταγενέστερα καθώς και νέες που εγκρίθηκαν στη συνεδρίαση 1012/ του ΠΣ 2. Ο παρών Κανονισμός εφαρμόζεται από το ακαδημαϊκό έτος , περιλαμβανομένης και της διαδικασίας επιλογής Ιουλίου του 2014 που αφορά τη στέγαση για το

15 15 ΣXEΔIO ΣYMBAΣEΩΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΣYMΦΩNHTIKO ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΟΙΚΙΕΣ Iωάννινα... Tο Τμήμα Πρόνοιας της Δ/νσης Φοιτητικής Μέριμνας, εκπροσωπώντας τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου, και ο φοιτητής του Tμήματος του Πανεπιστημίου Iωαννίνων, συμφωνούν και αποδέχονται τα ακόλουθα: Tο Πανεπιστήμιο Iωαννίνων έχει στην πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή του το κτηριακό συγκρότημα των Φοιτητικών Kατοικιών της Πανεπιστημιούπολης Iωαννίνων (Φ. K. Π. I. ) στο οποίο ανήκει και το φοιτητικό διαμέρισμα με τα στοιχεία... αποτελούμενο από ένα κύριο δωμάτιο και λουτρό, με πλήρη τα είδη υγιεινής, την αναγκαία επίπλωση, ηλεκτρική και υδραυλική εγκατάσταση, δίκτυο για τηλεφωνική σύνδεση με δυνατότητα εισόδου εξωτερικών κλήσεων και εσωτερικής επικοινωνίας με όλες τις υπηρεσίες του πανεπιστημίου, εγκατάσταση για δυνατότητα σύνδεσης με το Υπολογιστικό Κέντρο του Πανεπιστημίου και το διαδίκτυο. Tο διαμέρισμα αυτό, του οποίου οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός και η επίπλωση είναι σήμερα σε καλή κατάσταση και λειτουργία, παραχωρείται απ' τον πρώτο συμβαλλόμενο, ως εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου, στον δεύτερο των συμβαλλομένων με τους ακόλουθους όρους: 1. O δεύτερος οφείλει να καταβάλλει για κάθε μήνα της παραμονής του στο παραχωρούμενο διαμέρισμα ποσό 45 ΕΥΡΩ, σύμφωνα με την αριθμ.707/ απόφαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, ως συμμετοχή στη δαπάνη λειτουργίας των Φ. K. Π. I. H καταβολή θα γίνεται το πρώτο δεκαήμερο κάθε μήνα. Σε περίπτωση ζημιών, που τυχόν προκαλούνται από κακή χρήση των εγκαταστάσεων ή για απώλεια κινητών αντικειμένων από το δωμάτιο, ευθύνεται ο οικότροφος φοιτητής. H εκτίμηση του κόστους των ζημιών ή απωλειών γίνεται από το Τμήμα Συντήρησης του Πανεπιστημίου 2. Tο διαμέρισμα παραχωρείται για περίοδο, η οποία αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 30η Iουνίου του O δεύτερος συμβαλλόμενος έχει το δικαίωμα να παραμείνει στο παραχωρούμενο διαμέρισμα με τους όρους της συμφωνίας αυτής και μετά τη λήξη της κατά τους θερινούς μήνες του έτους εφόσον δεν υπάρχουν για το διάστημα αυτό ανειλημμένες υποχρεώσεις του πανεπιστημίου για φιλοξενία ατόμων που μετέχουν σε επιστημονικές εκδηλώσεις φορέων του. Σε κάθε περίπτωση η άδεια παραμονής για τους θερινούς μήνες δίνεται από το Τμήμα Πρόνοιας 3. O δεύτερος συμβαλλόμενος οφείλει να χρησιμοποιεί το διαμέρισμα, τις εγκαταστάσεις του και τα πράγματα που υπάρχουν σ' αυτό, με τη μέγιστη δυνατή επιμέλεια, ώστε να μη προκαλούνται ζημιές και φθορές. Aπαγορεύεται γενικά κάθε μεταβολή στο παραχωρούμενο διαμέρισμα. Mε την ίδια επιμέλεια υποχρεούται να χρησιμοποπιεί τους κοινόχρηστους χώρους. Aπαγορεύεται ιδιαίτερα η αναγραφή λέξεων και η σχεδίαση παραστάσεων στους τοίχους, η επικόλληση φωτογραφιών ή άλλων εντύπων με τρόπο που προξενεί φθορές ή ρύπανση του διαμερίσματος, των επίπλων ή των κοινοχρήστων χώρων των Φ. K. Π. I.. Ειδικότερα ο δεύτερος συμβαλλόμενος οφείλει να διατηρεί καθαρό και ευπρεπισμένο το διαμέρισμά του και σε περίπτωση απουσίας του μεγαλύτερης των τριάντα (30) ημερών, να παραδίδει το κλειδί του δωματίου στην αρμόδια Υπηρεσία. 4. O δεύτερος συμβαλλόμενος θα χρησιμοποιεί το δωμάτιο για να κατοικεί ο ίδιος. Απαγορεύεται η παραχώρηση της χρήσης του ή η φιλοξενία για διαμονή οποιουδήποτε. Eπισκέψεις τρίτων στις Φ. K. Π. I. προς συνάντηση ενοίκων ή επικοινωνία των ενοίκων μεταξύ τους μπορεί να γίνονται εφ' όσον δεν παρενοχλούν άλλους οικοτρόφους. O δεύτερος συμβαλλόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να αποκαταστήσει κάθε βλάβη ή φθορά, που θα προκληθεί στους χώρους ή πράγματα των Φ. K. Π. I. από πρόσωπα, που αυτός προσκάλεσε ή ήλθαν προς συνάντησή του.

16 16 5. O δεύτερος συμβαλλόμενος οφείλει να συμπεριφέρεται κόσμια, και να μη προκαλεί κατά οποιονδήποτε τρόπο ενόχληση στους λοιπούς οικότροφους, Οφείλει επίσης να ενημερώνει τη Δ/νση των Φ. K. Π. I. σε περίπτωση ασθένειας του ίδιου ή σε περίπτωση, που θα περιέλθει σε γνώση του, ότι άλλος ένοικος οικότροφος πάσχει από μεταδοτικό νόσημα. 6. H Δ/νση έχει υποχρέωση να ελέγχει σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή αν το δωμάτιο χρησιμοποιείται αποκλειστικά από τον δικαιούχο. Επίσης, ειδική Επιτροπή που ορίζεται από την Εφορεία κατοικιών μπορεί να επισκέπτεται το παραχωρούμενο διαμέρισμα, προκειμένου να ελέγχει την τήρηση των όρων της συμφωνίας αυτής ή να προβεί σε επισκευές ή άλλες αναγκαίες ρυθμίσεις στους χώρους και τις εγκαταστάσεις του παραχωρούμενου διαμερίσματος. 7. Δεν επιτρέπεται σε καμία περίπτωση η παραμονή ζώων στους χώρους των κατοικιών. 8. O δεύτερος συμβαλλόμενος έλαβε πλήρη γνώση του Eσωτερικού Kανονισμού λειτουργίας των Φ. K. Π. I. και δηλώνει, ότι αποδέχεται πλήρως τους όρους και τις διατάξεις του και κάθε τυχόν τροποποίησή τους στο μέλλον. Eπίσης δέχεται ότι η παροχή της χρήσης του διαμερίσματος και των κοινόχρηστων χώρων των Φ. K. Π. I. δεν έχει χαρακτήρα ιδιωτικού δικαίου, αλλά παροχής δημοσίου δικαίου, σύμφωνα με τις διατάξεις των Πανεπιστημιακών νόμων (αρθρ. 29 N. 1268/1982, αρθρ. 8 N. 1771/1988, αρθρ. 31 και 49 N. 1404/1983). Kάθε παράβαση των όρων της συμφωνίας αυτής συνεπάγεται τη άμεση αποβολή του δεύτερου συμβαλλόμενου απ' τη χρήση του παραχωρούμενου διαμερίσματος και τον αποκλεισμό του στο μέλλον να επανεγκατασταθεί σε διαμέρισμα των Φ. K. Π. I. H αποβολή διατάσσεται με πράξη της Eφορείας των Φ. K. η οποία είναι αμετάκλητη και άμεσα εκτελεστή. 9.Τα κινητά αντικείμενα που παραλαμβάνει ο δεύτερος των συμβαλλομένων είναι ένα κρεβάτι, γραφείο, κουρτίνες και μια συσκευή τηλεφώνου. Με ευθύνη του μπορεί να τοποθετεί ή να αλλάζει στρώμα, καρέκλα, είδη καθαρισμού τουαλέτας, κεραία τηλεόρασης, μικρό ψυγείο. OI ΣYMBAΛΛOMENOI ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ O OIKOTPOΦOΣ ΦOITHTHΣ

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα)

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα) Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φοιτητικές Κατοικίες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (Ιωάννινα, Άρτα, Ηγουμενίτσα) Ημερομηνίες υποβολής: από την Δευτέρα 26 η Αυγούστου έως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΕΝΟΙΚΩΝ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ 1. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΝΟΙΚΩΝ: Για να συμπεριληφθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ Ε.Κ.Π.Α.

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ Ε.Κ.Π.Α. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΕΣΤΙΩΝ Ε.Κ.Π.Α. Άρθρο 1 Το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την ΚΥΑ127177/ Н/ 4-11-11 Β2508, έχει τη διοικητική ευθύνη λειτουργίας των Φοιτητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015

ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ: Το επίδομα καταβάλλεται στους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού και Τεχνολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ

Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2013 Ποιος είναι δικαιούχος του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος; Δικαιούχος του

Διαβάστε περισσότερα

Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α Αριθ /0026/2013 (ΦΕΚ 393 Β ).

Η σχετική νομοθεσία είναι η Υ.Α Αριθ /0026/2013 (ΦΕΚ 393 Β ). ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ Tο Στεγαστικό Επίδομα των 1000 ευρώ χορηγείται στους προπτυχιακούς φοιτητές (πρώτου κύκλου σπουδών) των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις και υποβάλλουν τα σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα Μυτιλήνη 31.03.2015 Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα καταβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013

ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΡΑΦΕΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Λ. Συγγρού 56, 11742 ΑΘΗΝΑ Βαθμός Ασφαλείας: Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

Φοιτητικά Τροποποίηση της υπ αριθμ. 16/ απόφασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης

Φοιτητικά Τροποποίηση της υπ αριθμ. 16/ απόφασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης Θέμα 1o: 1.11 Φοιτητικά Τροποποίηση της υπ αριθμ. 16/26.05.2016 απόφασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Αιγαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΕΤΟΥΣ 2014 Στην παρούσα ανακοίνωση συμπεριλαμβάνονται τα εξής: 1. Προθεσμία υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών. 2. Προϋποθέσεις χορήγησης του στεγαστικού

Διαβάστε περισσότερα

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΗΣ ΦOITHTIKΗΣ ΕΣΤΙΑΣ TOY ΠANEΠIΣTHMIOY ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΗΣ ΦOITHTIKΗΣ ΕΣΤΙΑΣ TOY ΠANEΠIΣTHMIOY ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΗΣ ΦOITHTIKΗΣ ΕΣΤΙΑΣ TOY ΠANEΠIΣTHMIOY ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΗ ΦΛΩΡΙΝΑ Η τελική έγκριση του παρόντος εσωτερικού κανονισμού έγινε από τη Σύγκλητο με αριθμ. συνεδρίασης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα ΚΕΝΤΡΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κωδικοποίηση Νομοθεσίας για το Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα Μυτιλήνη 19/3/2013 Το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα καταβάλλεται σύμφωνα με το άρθρο 10 του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Δ/ΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Δ/ΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Δ/ΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Αθήνα, 24. 6.2019 Α.Π.: 2254 Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Τ.Κ. Πόλη: 106-82 ΑΘΗΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ Ι. Γκιάλας Συνεδρίαση Συγκλήτου αρ. 26 2 Ιουλίου 2009 Άρθρο 1 ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ 1. Σκοπός λειτουργίας των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι Γραμματείες των Τμημάτων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές. Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι Γραμματείες των Τμημάτων παρακαλούνται όπως ενημερώσουν τους ενδιαφερόμενους φοιτητές. Από τη Διεύθυνση Φοιτητικής Μέριμνας Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997-976 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 11 Ιουλίου 2016 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Καλούνται οι πρωτοετείς φοιτητές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Σύμφωνα με τη Δ/νση του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους ΔΕΝ τίθεται προθεσμία για την υποβολή της σχετικής αίτησης για το έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 3345

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 Αθήνα, Αρ. Πρωτ.: 3345 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Τ.Κ. Πόλη: 106-82 ΑΘΗΝΑ Ιστοσελίδα: www.asfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2015 (Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015) ΦΕΚ Β' 393/21-02-2013 +

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2015 (Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015) ΦΕΚ Β' 393/21-02-2013 + ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 2015 (Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015) ΦΕΚ Β' 393/21-02-2013 + 1. Αίτηση - υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου (χορηγείται από την υπηρεσία). Σε περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Α. Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Α. Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Οσα πρέπει να γνωρίζουν οι φοιτητές ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr Α. Προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος 1. Φοίτηση - Καταβάλλεται για τους προπτυχιακούς φοιτητές των Ιδρυμάτων του Πανεπιστημιακού

Διαβάστε περισσότερα

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN Σελίδα 1 από 23 EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN KATOIKIΩN TOY ΠANEΠIΣTHMIOY IΩANNINΩN Άρθρο 1 ο ΓENIKEΣ APXEΣ Ο παρών Κανονισμός ρυθμίζει το πλαίσιο λειτουργίας των Φοιτητικών Κατοικιών

Διαβάστε περισσότερα

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN ΕΣΤΙΩΝ TOY ΠANEΠIΣTHMIOY ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN ΕΣΤΙΩΝ TOY ΠANEΠIΣTHMIOY ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ EΣΩTEPIKOΣ KANONIΣMOΣ ΛEITOYPΓIAΣ TΩN ΦOITHTIKΩN ΕΣΤΙΩΝ TOY ΠANEΠIΣTHMIOY ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ O παρών Κανονισμός εγκρίθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κατά τη Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση

Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση Απαιτούμενα δικαιολογητικά για ΔΩΡΕΑΝ Σίτιση Οι ενεργοί (**) φοιτητές των Τμημάτων του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ με έδρα το Αγρίνιο (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψ. διδάκτορες), εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Τηλ Τelefax: Πάτρα, 7 Ιουλίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ. Τηλ Τelefax: Πάτρα, 7 Ιουλίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997956 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 7 Ιουλίου 2015 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Γενική Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Διεύθυνση Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας Τμήμα Φοιτητικής Μέριμνας ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Πειραιάς, 25/10/2018 Γίνεται γνωστό στους ενεργούς

Διαβάστε περισσότερα

Α. Δικαίωμα δωρεάν σίτισης θα έχουν οι:

Α. Δικαίωμα δωρεάν σίτισης θα έχουν οι: Α. Δικαίωμα δωρεάν σίτισης θα έχουν οι: 1. Ενεργοί φοιτητές εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχοι πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, αντίστοιχα. 2. Οι εγγεγραμμένοι ως φιλοξενούμενοι φοιτητές, οι οποίοι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Κανόνες οικονομικής στήριξης φοιτητών με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Κανόνες οικονομικής στήριξης φοιτητών με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Κανόνες οικονομικής στήριξης φοιτητών με βάση κοινωνικο-οικονομικά κριτήρια 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Το Πανεπιστήμιο παρέχει οικονομική στήριξη σε φοιτητές του, στη βάση κοινωνικο-οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ Ναύπλιο, 28-1-2014 Αριθμ.πρωτ:690 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 28 & ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uop.gr ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να χορηγηθεί δωρεάν διαμονή είναι τα εξής:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Οι προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται προκειμένου να χορηγηθεί δωρεάν διαμονή είναι τα εξής: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Μ. Καραολή & A. Δημητρίου 80 Πειραιάς 185 34 Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Υπεύθυνη: Χρύσα Φραγκούλη Τηλ.:210 4142088-89 Πειραιάς, 2 Σεπτεμβρίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ.: 2610 997970, 2610 997956, 2610997976 Telefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 4 Φεβρουαρίου 2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ : Στεγαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά.

Η αίτηση και τα δικαιολογητικά στέγασης υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά. Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φ. Εστίες του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα) Ημερομηνίες υποβολής: από Πέμπτη 30 Αυγούστου έως Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η Φοιτητική Εστία (Φ.Ε.) βρίσκεται στην Πανεπιστημιούπολη στην περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Υπ αριθμ Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κ.Υ.Α με θέμα «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των ΑΕΙ»

Υπ αριθμ Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κ.Υ.Α με θέμα «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των ΑΕΙ» Υπ αριθμ Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Κ.Υ.Α με θέμα «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των ΑΕΙ» Άρθρο 1 Δικαιούχοι Δωρεάν Σίτισης 1. α. Ενεργοί Φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ. ΤΜΗΜΑ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-14 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΠΑΤΡΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΕΡΑΣ : Δ/ΝΣΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ : πόλη.τ.κ.οδός.αριθμ...τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ: 2012-2013 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Σύμφωνα με την υπ αριθ. Κ.Υ.Α. Φ5/68535/Β3/18-6-2012 Φ.Ε.Κ. 1965/18-06-2012 των Υπουργών Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Οικονομικών, όλοι οι ενεργοί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : 2 η παρ. Ελευθερίου Βενιζέλου Ταχ. Kώδικας : 49100 ΚΕΡΚΥΡΑ Πληρ. : Μαρίνος Μουζακίτης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 2. από τους φοιτητές των τμημάτων του Αγρινίου στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Γ. Σεφέρη 2, Β κτίριο-κα Μαρία Στεργίου τηλ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 2. από τους φοιτητές των τμημάτων του Αγρινίου στο γραφείο Φοιτητικής Μέριμνας (Γ. Σεφέρη 2, Β κτίριο-κα Μαρία Στεργίου τηλ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997-976 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα, 11 Ιουλίου 2016 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2016-2017 Γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ, ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ. 1. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ Σύμφωνα με τη Δ/νση του Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου :

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ. Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου : Ημερομηνία:.. Αρ. Πρωτοκόλλου:. ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Παρακαλώ όπως εγκρίνετε την εγγραφή του παιδιού μου σε έναν από τους πιο κάτω Παιδικούς Σταθμούς της επιλογής μου : Α) Β) ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΑΙΔΙΟΥ (όπως αναγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1.000

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1.000 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΩΝ 1.000 ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ Οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες µπορούν να υποβάλλουν στις Γραμματείες

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες υποβολής αίτησης:

Οδηγίες υποβολής αίτησης: Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Στέγασης για τις Φ. Εστίες του πρώην Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (Άρτα, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα) Ημερομηνίες υποβολής: από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 22 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, ΑΡΙΘΜ. 32/

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΟΥ, ΑΡΙΘΜ. 32/ Θέμα 4 ο : 4.3 Φοιτητικά Συμπλήρωση της απόφασης της υπ αριθμ. 16/26.05.2016 συνεδρίασης της Συγκλήτου που αφορά στη διαδικασία μοριοδότησης και επιλογής δικαιούχων δωρεάν στέγασης Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας: 101 84 Αθήνα

Ταχ.Δ/νση : Καρ. Σερβίας 10 Ταχ.Κώδικας: 101 84 Αθήνα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 29-12-2004 ΓΕΝ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αριθ.Πρωτ. 1104060/7954/0016 1) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 12 η (ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ) ΤΜΗΜΑ: Α ΠΟΛ: 1155 Τηλ.: 2103375376,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uoc.gr/ Σ Υ Γ Κ Λ Η Τ Ο Σ Γραμματεία Συγκλήτου Πληροφορίες: Ελευθερία Αλεφαντινού Τηλέφωνο: 8310 77904 Τηλεομοιοτυπία:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. για τις Εγγραφές νηπίων & βρεφών στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. για το σχολικό Έτος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. για τις Εγγραφές νηπίων & βρεφών στους Παιδικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Ν.Π.Δ.Δ. για το σχολικό Έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρέθυμνο 08.05.2018 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ Αρ. πρωτ. 1353 Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ» Ταχ. Δ/νση : Καντανολέοντος 10 741 32 Ρέθυμνο Κρήτης Τηλ. : 28310-20468,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ Β ΕΤΟΣ ΕΩΣ ΠΤΥΧΙΟ. 1. Με τη δημοσίευση της παρούσης δικαιούχοι δωρεάν σίτισης είναι:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΙΤΙΣΗ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ Β ΕΤΟΣ ΕΩΣ ΠΤΥΧΙΟ. 1. Με τη δημοσίευση της παρούσης δικαιούχοι δωρεάν σίτισης είναι: ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Κομοτηνή 24 Απριλίου 2017 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ανακοινώνεται ότι η προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών, για σίτιση προπτυχιακών φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-2014 (ΦΕΚ 393/Β-21.2.2013) Οι δικαιούχοι φοιτητικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος:

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη του οικογενειακού επιδόματος είναι, κατά το προηγούμενο της επιδότησης ημερολογιακό έτος: Οικογενειακό Επίδομα ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.Δ 3868/58 «Περί συστάσεως ΔΛΟΕΜ», το οικογενειακό επίδομα χορηγείται στους μισθωτούς που παρέχουν εξαρτημένη εργασία με σχέση ιδιωτικού δικαίου

Διαβάστε περισσότερα

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3.

Κατά κεφαλήν ετήσιο Ακαθάριστο Εισόδηµα ( ) Βαθµολογία 12.001 15.000 4 9.501 12.000 8 7.501-9.500 12 5.501-7.500 16 3.501 5.500 20 3. ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ TO ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ 1.1 Το Πανεπιστήµιο Frederick προκηρύσσει από τις Οκτωβρίου µέχρι 30 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2017

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γραμματεία: Δήμητρα Κούντη τηλ.: +2310 99-6771 φαξ: +2310 995112 ηλ. ταχ.: dps@auth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2018

ΠΡΟΣ τους Προέδρους Τμημάτων του ΑΠΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. ΘΕΜΑ: Ανταποδοτικές Υποτροφίες 2018 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γραμματεία: Δήμητρα Κούντη τηλ.: +2310 99-6771 φαξ: +2310 995112 ηλ. ταχ.: dps@auth.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν σίτιση ακ. έτους των φοιτητών/τριών ενδιάμεσων ετών της ΑΣΚΤ α, β και γ κύκλου σπουδών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Υποβολή αιτήσεων για δωρεάν σίτιση ακ. έτους των φοιτητών/τριών ενδιάμεσων ετών της ΑΣΚΤ α, β και γ κύκλου σπουδών ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ 1836 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Τ.Κ. Πόλη: 106-82 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες : Ασ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΠΑΝΕΓΓΡΑΦΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ Η επιλογή των βρεφών και νηπίων θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 της υπ αριθμ.16065/22-4-2002 κοινής Υπουργικής απόφασης,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΒΡΑΒΕΙΩΝ Ακαδημαϊκού έτους 2011-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ------ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

[ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ

[ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ 2013 ΧΕΝ ΕΛΛΑΔΟΣ [ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ & ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΞΕΝΩΝΑ «ΑΘΗΝΑ»] Μ. Αντύπα 81,Ηλιούπολη Προοίμιο ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Η ΧΕΝ Ελλάδος, στο ιδιόκτητο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. από έως

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. από έως Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2019-2020 Γίνεται γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. απόφ. Δ.Σ. ΟΑΕΔ:3701/55-22/11/2011 Επικοινωνία και εγγραφή ανέργων στον ΟΑΕΔ.

Αριθ. απόφ. Δ.Σ. ΟΑΕΔ:3701/55-22/11/2011 Επικοινωνία και εγγραφή ανέργων στον ΟΑΕΔ. Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Επικοινωνία και εγγραφή ανέργων στον ΟΑΕΔ Αριθ. απόφ. Δ.Σ. ΟΑΕΔ:3701/55-22/11/2011 Επικοινωνία και εγγραφή ανέργων στον ΟΑΕΔ. ΘΕΜΑ: Επικοινωνία και εγγραφή ανέργων στον ΟΑΕΔ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών Τµήµα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2016-17 Ανακοινώνεται η έναρξη της διαδικασίας επιλογής φοιτητών του Τµήµατος Θεολογίας που επιθυµούν να

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ" ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ Α. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Οι υποτροφίες αφορούν προπτυχιακούς φοιτητές του τρίτου έως και εβδόμου ή ενάτου ή εντεκάτου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. (45000) ευρώ. Προκειμένου για έντεκνη οικογένεια το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. (45000) ευρώ. Προκειμένου για έντεκνη οικογένεια το ποσό αυτό προσαυξάνεται κατά πέντε χιλιάδες (5000) ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Τηλ. 2610997970 Τelefax: 2610 997975 E-mail: dfm@upatras.gr Πάτρα 23 Ιουλίου 2013 ΘΕΜΑ: Σίτιση φοιτητών/τριών ακαδ. έτους 2013-2014 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+

ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Θεολογίας ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ 2014-2015 Προκηρύσσεται η επιλογή φοιτητών για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Erasmus+ για το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ 1. Ηλεκτρονική αίτηση 2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και όπου δεν είναι εφικτό ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού ή και ληξιαρχική πράξη συμφώνου

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-2012, Φ.Ε.Κ. 1965/Τ.Β/18-06-2012

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-2012, Φ.Ε.Κ. 1965/Τ.Β/18-06-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Υπουργική Απόφαση Φ5/68535/Β3/18-06-2012, Φ.Ε.Κ. 1965/Τ.Β/18-06-2012 ΜΕΡΟΣ Α: Δικαιούχοι δωρεάν σίτισης Οι ενεργοί φοιτητές

Διαβάστε περισσότερα

Παρακαλώ να με συμπεριλάβετε στους πίνακες αξιολόγησης για σίτιση, (κάνετε επιλογή) στέγαση, (κάνετε επιλογή) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16.

Παρακαλώ να με συμπεριλάβετε στους πίνακες αξιολόγησης για σίτιση, (κάνετε επιλογή) στέγαση, (κάνετε επιλογή) για το ακαδημαϊκό έτος 2015-16. ΑΙΤΗΣΗ ΣΙΤΙΣΗΣ & ΣΤΕΓΑΣΗΣ 2015-2016 Συμπληρώστε με ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΡΟΣ: ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ και ΘΡΑΚΗΣ Προσοχή!!! Τα πεδία της αίτησης με το σήμα του αστερίσκου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Α έτος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Α έτος ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Α έτος 2015-2016 Το ΠΜΣ «Θεωρία, Πράξη και Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου» έχει αποφασίσει να χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές του με κριτήρια την επίδοση, τη συνέπεια και τα κοινωνικοοικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Αθήνα, 19.06.2018 Α.Π.: 1419 Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Μονάδα Διοικητικής Οικονομικής Υποστήριξης Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ 1836 Αθήνα, 05.06.2019 Α.Π.: 1282 Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας Μονάδα Διοικητικής Οικονομικής Υποστήριξης Ταχ. Δ/νση : Πατησίων 42 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Το Κληροδότημα «Σπυρίδωνος Φ. Αντύπα Υπέρ της Κεφαλληνίας» σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4182/2013, άρθρο 56 και του Ν. 2039/39 κανονιστικό διάταγμα 18/23-8-1941 άρθρα 4,5,6 και

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κανονισμός Λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Λάρισας Σπουδαστική Εστία Κανονισμός Λειτουργίας Σπουδαστικής Εστίας ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Λάρισα 2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΠΟΥ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο παρών εσωτερικός κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ - ΧΟΛΑΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αριθμός Απόφασης: 181 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Φ Α Σ Η Μείωση Δημοτικών Τελών, σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ( μονογονεϊκές, τρίτεκνες

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά ενός (1) ατόμου για την υλοποίηση προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ_ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ»,

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ_ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 2019 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Κάθε χρόνο το Ίδρυμα Ωνάση ανακοινώνει υποτροφίες σε διάφορες χώρες, ειδικεύσεις και επίπεδα σπουδών, ανάλογα με το στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:7/11/ /11/ Επώνυμο: Όνομα:. 3. Αρ. πολιτικής ταυτότητας: Αρ. Φοιτ. Ταυτ. Πανεπιστημίου:...

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων:7/11/ /11/ Επώνυμο: Όνομα:. 3. Αρ. πολιτικής ταυτότητας: Αρ. Φοιτ. Ταυτ. Πανεπιστημίου:... Για Επίσημη Χρήση Κοινωνοικονομικά μόρια.. Μόρια απόστασης Συνολικά: Για Επίσημη Χρήση Αρ. Αίτησης:. Όν. Παρ.:. Ημερ. Παραλαβής: / /2012 ΑΙΤΗΣΗ για ΔΩΡΕΑΝ παραχώρηση μοτοποδηλάτου Τα παρακάτω στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 3 Eκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής

Άρθρο 3 Eκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Άρθρο 1 Γενικές Διατάξεις Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πατρών οργανώνει και λειτουργεί Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών (Π.Δ.Σ.), σύμφωνα με τις διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α. Α.Ε. Κληροδότημα Γεωργίας Νικολακοπούλου

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α. Α.Ε. Κληροδότημα Γεωργίας Νικολακοπούλου ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ Ο.Π.Α. Α.Ε. Κληροδότημα Γεωργίας Νικολακοπούλου Ταχ. δ/νση: Πατησίων 80 Τ.Κ. Πόλη: 104 34 ΑΘΗΝΑ Ιστοσελίδα: www.aueb.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΚΟΙ.Π.Α.Π) Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΚΟΙ.Π.Α.Π) Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ (ΚΟΙ.Π.Α.Π) Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ Βαλτετσίου & Κ. Βάρναλη Λυκόβρυση, 08/05/2017 15121 Πεύκη Πληροφορίες: Δ/ντρια κα

Διαβάστε περισσότερα

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Γ Ι Α Τ Η Ν Δ Ω Ρ Ε Α Ν Σ Ι Τ Ι Σ Η Γ Ι Α Τ Ο Α Κ Α Δ. Ε Τ Ο Σ 2 0 1 2-2 0 1 3

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Γ Ι Α Τ Η Ν Δ Ω Ρ Ε Α Ν Σ Ι Τ Ι Σ Η Γ Ι Α Τ Ο Α Κ Α Δ. Ε Τ Ο Σ 2 0 1 2-2 0 1 3 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ Αθήνα, 19.07.2012 Ταχυδρ. Δ/νση: Ιερά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση που αφορά στην υποβολή δικαιολογητικών για στέγαση φοιτητών από Β έτος σπουδών έως πτυχίο (ν+2) για το ακαδημαικό έτος 2014-2015.

ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση που αφορά στην υποβολή δικαιολογητικών για στέγαση φοιτητών από Β έτος σπουδών έως πτυχίο (ν+2) για το ακαδημαικό έτος 2014-2015. ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣ το Υπολογιστικό Κέντρο του Δ.Π.Θ. ΞΑΝΘΗ ΘΕΜΑ : Ανακοίνωση που αφορά στην υποβολή δικαιολογητικών για στέγαση φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ 920/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΔΑ: ΩΓΕ4ΩΡ5-3Σ6)

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ 920/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΔΑ: ΩΓΕ4ΩΡ5-3Σ6) ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ 920/2017 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ (ΑΔΑ: ΩΓΕ4ΩΡ5-3Σ6) 1. Τα τροφεία για τη φιλοξενία των παιδιών στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς διαμορφώνονται ως εξής: 1.α Πλήρη τροφεία: 64,00 μηνιαίως

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Διδακτορικό Δίπλωμα αποτελεί ακαδημαϊκό τίτλο ο οποίος πιστοποιεί την ουσιαστική συνεισφορά του κατόχου του στην εξέλιξη καίριων γνωστικών περιοχών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΣΤΕΓΑΣΗ ΚΑΙ ΣΙΤΙΣΗ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΡΙΑΚΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ & ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΡΟΣ 1. Τμήματα του Δ.Π.Θράκης Ξάνθη-Κομοτηνή-Αλεξανδρούπολη-Ορεστιάδα 2. Φοιτητικές Εστίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ 1 «ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΠΡΟΣ ΤΕΛΕΙΟΦΟΙΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΙΣ Η.Π.Α. ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΝΑΔΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες.

ΘΕΜΑ : «Ρύθμιση θεμάτων Μετεγγραφών για αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΜΗΜΑ Δ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ Μαρούσι,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΤΑΣΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ: 2310995132 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2014-2015

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ 2014-2015 Ναύπλιο, 27-1-2015 Αριθμ.πρωτ:671 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 28 & ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uop.gr ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 Ακάδ. έτους

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 Ακάδ. έτους ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 Ακάδ. έτους 2015-2016 Οι προπτυχιακοί/ές φοιτητές/τριες μπορούν να υποβάλλουν στη Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Αριθμ. Πρωτοκόλλου: EΛE_2018_13585 Μυτιλήνη, 31/12/2018 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΦΟΙΤΗΤΕΣ/ΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης

Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης ΑΡΤΑ 2013 Περιεχόμενα Άρθρο 1 ο : ΣΚΟΠΟΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ... 3 Άρθρο 2 ο : ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ... 3 Άρθρο 3 ο : ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει

Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Η Ε.Κ.ΠΟ.Σ.Π.Ο. ΝΟΣΤΟΣ Ανακοινώνει Την πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά δύο (2) ατόμων για την υλοποίηση προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ_ΔΙΚΤΥΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΧΑΡΝΩΝ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Για Επίσηµη Χρήση Κοινωνοικονοµικά µόρια.. Μόρια απόστασης Συνολικά: Για Επίσηµη Χρήση Αρ. Αίτησης:. Όν. Παρ.:. Ηµερ. Παραλαβής: / /2010 ΑΙΤΗΣΗ για

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000

ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΑΤΑΣΑ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΛ: 2310 995132 ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΟ ΕΠΙ ΟΜΑ 1000

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ σε διακρινόμενους Ευρυτάνες φοιτητές ή μεταπτυχιακούς φοιτητές εσωτερικού ή εξωτερικού όπως αυτός τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε με την από

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, 5-12-2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, 5-12-2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ναύπλιο, 5-12-2013 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Αριθμ.πρωτ:6589 ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 28 & ΚΑΡΥΩΤΑΚΗ 22100 ΤΡΙΠΟΛΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: http://www.uop.gr ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης πρωτοετών φοιτητών

Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης πρωτοετών φοιτητών Ανακοίνωση υποβολής αίτησης και δικαιολογητικών Σίτισης πρωτοετών φοιτητών Ημερομηνίες υποβολής: από Δευτέρα 8 Οκτωβρίου έως Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018 Οι αιτήσεις και τα δικαιολογητικά σίτισης υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ. Πακέτο Στοχευµένων Μέτρων Κρατικής Φοιτητικής Πρόνοιας.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ. Πακέτο Στοχευµένων Μέτρων Κρατικής Φοιτητικής Πρόνοιας. 1. ΓΕΝΙΚΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Πακέτο Στοχευµένων Μέτρων Κρατικής Φοιτητικής Πρόνοιας Γενικές Οδηγίες 1.1 Το Πανεπιστήµιο Frederick προκηρύσσει από

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΗΣΗ ΑΡ. ΑΙΤΗΣΗΣ: ΟΝ. ΠΑΡ.: ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΕΓΑΣΗΣ ΗΜΕΡ. ΠΑΡ.: ΑΡ. ΚΑΤ.: ΑΙΤΗΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους

Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους Τα Πρόσωπα που θεωρείται ότι βαρύνουν τους φορολογουµένους γράφονται στον πίνακα 9 του Εντύπου Ε1 της φορολογικής δήλωσης, ο οποίος χωρίζεται σε

Διαβάστε περισσότερα