ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν /2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/ /06/2013

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 27/06/2013"

Transcript

1 ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν /2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 ηµήτρης Μάρκου Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή & ιευθυντής Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδας 27/06/2013

2 οµή Παρουσίασης Εισαγωγή στον Ν.3709/2008 ικαιώµατα επιβάτη Ανάλυση Ν.3709/2008 ανά άρθρο Ν.3709/ Συµπεράσµατα

3 Ν.3709/2008 Γενικά στοιχεία Ο νόµος 3709/2008 ο οποίος θεσπίζει τα δικαιώµατα και τις υποχρεώσεις των επιβατών και µεταφορέων θαλασσίων µεταφορών τέθηκε σε ισχύ στις 14 Οκτωβρίου 2008 (ΦΕΚ Α' 213), ενώ τροποποιήθηκε σε ορισµένες του διατάξεις µε το άρθρο 35 του νόµου 4150/2013, ο οποίος δηµοσιεύτηκε στις 29 Απριλίου 2013 (ΦΕΚ Α' 102) προκειµένου να εναρµονιστεί µε τον Κανονισµό 1177/2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου της 24ης Νοεµβρίου 2010 για τα δικαιώµατα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές µεταφορές και για την τροποποίηση του Κανονισµού 2006/2004.

4 Ν.3709/2008 ιάρθρωση Ο νόµος 3709/2010, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει διακρίνεται σε 6 µέρη. Το πρώτο µέρος αναφέρεται στις έννοιες (ήτοι πεδίο εφαρµογής του, ορισµοί και σύµβαση θαλάσσιας µεταφοράς), το δεύτερο µέρος προσδιορίζει τα δικαιώµατα των επιβατών, το τρίτο µέρος τις υποχρεώσεις αυτών, το τέταρτο µέρος καθορίζει τις υποχρεώσεις του µεταφορέα τα δυο τελευταία µέρη αναφέρονται σε γενικές και λοιπές διατάξεις.

5 Ν.3709/2008 ικαιώµατα του επιβάτη Άρθρο 4: Επιστροφή ναύλου-αποζηµιώσεις- Έκπτωση ναύλου ατόµων µειωµένης κινητικότητας Άρθρο 5: Αποσκευές Άρθρο 6: Καθυστέρηση απόπλου Άρθρο 7: Καθυστέρηση-διακοπή ταξιδιού Άρθρο 8: Απώλεια ανταπόκρισης Άρθρο 9: Απαγόρευση απόπλου λόγω δυσµενών καιρικών συνθηκών Άρθρο 10: Ακύρωση ταξιδιού Άρθρο 11: Άρνηση επιβίβασης Λοιπές διατάξεις

6 αρ.4 Επιστροφή ναύλου (α) Ο επιβάτης δικαιούται την κατηγορία της θέσης και σε περίπτωση καµπίνας, τον τύπο της καµπίνας που συµφωνήθηκε. Σε περίπτωση µη παροχής τους δικαιούται: είτε να υπαναχωρήσει από την σύµβαση (λαµβάνοντας την αξία του ναύλου επιβάτη και οχήµατος που κατέβαλε) και χρηµατική αποζηµίωση προσαυξηµένη 100% επί της τιµής του ναύλου εισιτηρίου επιβάτη είτε να ταξιδέψει σε θέση κατώτερη λαµβάνοντας την διαφορά της τιµής προσαυξηµένη κατά 100% Σε περίπτωση που δεν ασκήσει το δικαίωµα υπαναχώρησης αν ο µεταφορέας διαθέσει στον επιβάτη θέση ανώτερη από την αγορασθείσα ο µεταφορέας δεν δικαιούται να απαιτήσει την διαφορά πληρωµής αν όµως η διάθεση της ανώτερης θέσης γίνει κατόπιν αιτήµατος του επιβάτη, ο τελευταίος οφείλει να καταβάλει την διαφορά της τιµής του ναύλου µειωµένη κατά 50 %

7 αρ.4 Επιστροφή ναύλου (β) Αν ο επιβάτης επιστρέψει αυτούσιο το σώµα του εισιτηρίου: Έως και 14 ηµέρες πριν την προγραµµατισµένη µέρα απόπλου δικαιούται επιστροφή ολόκληρου του ναύλου Έως και 7 ηµέρες πριν δικαιούται επιστροφή ποσοστού τουλάχιστον 75 % του ναύλου Έως και 12 ώρες πριν δικαιούται επιστροφή ποσοστού τουλάχιστον 50 % του ναύλου Τα ως άνω δικαιώµατα δεν ισχύουν σε περιπτώσεις κατά τις οποίες έχει ήδη τροποποιηθεί το εισιτήριο στο χρονικό διάστηµα των 14 ηµερών που προηγείται της αρχικής ηµεροµηνίας του ταξιδίου.

8 αρ.4 Επιστροφή ναύλου (γ) Ο επιβάτης δικαιούται να τροποποιήσει το εισιτήριο του µέχρι και 48 ώρες πριν τον προγραµµατισµένο απόπλου. Πριν την τροποποίηση του ν. 3709/2008 από τον 4150/2013, ο επιβάτης δικαιούνταν να τροποποιήσει το εισιτήριο του µέχρι και 24 ώρες πριν τον προγραµµατισµένο απόπλου. Αν η αξία του νέου εισιτηρίου είναι χαµηλότερη, ο επιβάτης δεν δικαιούται επιστροφή της διαφοράς.

9 αρ.4 Επιστροφή ναύλου (δ) Ιδιαίτερη µνεία γίνεται στα άτοµα µε αναπηρία (ο όρος προστέθηκε µε τον Ν. 4510/2013) ή µειωµένη κινητικότητα µε ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω για τα οποία προβλέπεται δωρεάν συνδροµή και χορήγηση έκπτωσης 50% επί του ναύλου και των αναπηρικών οχηµάτων σε όλες τις θέσεις πλοίων µε την επίδειξη των απαιτούµενων εγγράφων και στους συνοδούς αυτών. Εφόσον δε ο µεταφορέας απαιτήσει συνοδεία για το άτοµο µε µειωµένη κινητικότητα, τότε ο συνοδός µεταφέρεται δωρεάν.

10 αρ.5 Αποσκευές Με την τροποποίηση της παρ.2 του άρθρου 5 αντιµετωπίζεται εν µέρει το ζήτηµα της απώλειας των αποσκευών Πριν την προσθήκη της παρ.2 ο µεταφορέας ευθυνόταν για την βλάβη ή απώλεια των αποσκευών εντός του πλοίου εφόσον αυτές παραδίδοντο προς φύλαξη και εκδιδόταν σχετική απόδειξη. Στην πράξη όµως οι περισσότεροι µεταφορείς δεν εξέδιδαν απόδειξη µε αποτέλεσµα να λαµβάνουµε καταγγελίες επιβατών περί απώλειας αποσκευών τις οποίες αµφισβητούσαν οι µεταφορείς µε πρόσχηµα την έλλειψη απόδειξης παράδοσης σε αυτούς Πλέον καθιερώνεται η υποχρέωση έκδοσης σχετικής απόδειξης στις περιπτώσεις κατά τις οποίες ο µεταφορέας απαιτεί από τον επιβάτη να τοποθετεί τις αποσκευές του σε συγκεκριµένο χώρο εναπόθεσης αποσκευών Επίσης προστέθηκε παράγραφος σύµφωνα µε την οποία ο µεταφορέας σε περίπτωση υπαιτιότητάς του ευθύνεται για την φθορά ή απώλεια εξοπλισµού που χρησιµοποιείται από άτοµο µε αναπηρία.

11 άρθρο 6 - Καθυστέρηση απόπλου (α) Το άρθρο 6 προσδιορίζει τα δικαιώµατα των επιβατών σε περίπτωση καθυστέρησης του απόπλου πάνω από 90 λεπτά από την προγραµµατισµένη ώρα, λόγω βλάβης ή ζηµιάς του πλοίου ή για λόγους που ανάγονται σε υπαιτιότητα του µεταφορέα. Σύµφωνα µε αυτό ο επιβάτης δικαιούται διαζευκτικά: Υπαναχώρηση από την σύµβαση και καταβολή ως αποζηµίωση το αντίτιµο του εισιτηρίου επιβάτη και οχήµατος ή Ελαφρά γεύµατα ή αναψυκτικά και διαµονή επί του πλοίου καθ' όλη την διάρκεια της καθυστέρησης και προώθηση στον προορισµό του µε το ίδιο ή το πρώτο διαθέσιµο ή άλλο πλοίο.

12 άρθρο 6 Καθυστέρηση απόπλου (β) Ότανηκαθυστέρησηεκτείνεταιπέραντων 4 ωρώναπότην προγραµµατισµένη ώρα απόπλου δικαιούται να λάβει τροφή και κατάλυµα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση επί µια ή περισσότερεςνύχτεςµεανώτατοόριοδιανυκτερεύσεωντις 3 και κόστος καταλύµατος σε 80 ανά διανυκτέρευση. Επίσης δικαιούται χρηµατική αποζηµίωση ποσοστού 25 % επί τηςτιµήςτουεισιτηρίουήάλληαντισταθµιστικήπαροχή, εφόσον προωθήθηκε στον προορισµό του και η καθυστέρηση από τον προγραµµατισµένο χρόνο άφιξης είναι: α) 1 ώρακαθυστέρησησεδιαδροµήµέχρι 4 ώρες β) 2 ώρεςκαθυστέρησησεδιαδροµήαπό 4 έως 8 ώρες γ) 3 ώρεςκαθυστέρησησεδιαδροµήαπό 8 έως 24 ώρες δ) 6 ώρεςκαθυστέρησησεδιαδροµήάνωτων 24 ωρών

13 άρθρο 6 - Καθυστέρηση απόπλου (γ) Αν δε η καθυστέρηση υπερβαίνει το διπλάσιο του χρόνου που αναφέρεται ανωτέρω η αποζηµίωση ανέρχεται στο 50 % της τιµής του εισιτηρίου. Εφόσον δεν προωθηθεί στον προορισµό του σε εύλογο χρόνο (όπου εύλογος χρόνος: να µην υπερβαίνει τις 24 ώρες) µε υπαιτιότητα του µεταφορέα, λαµβάνει χρηµατική αποζηµίωση διπλάσια του ναύλου µεταφοράς καθώς και τον καταβληθέντα ναύλο µεταφοράς οχήµατος ή άλλη αντισταθµιστική παροχή.

14 άρθρο 7 Καθυστέρηση-διακοπή ταξιδιού (α) Το άρθρο 7 αναφέρεται στις περιπτώσεις καθυστέρησης του ταξιδιού κατά την διάρκεια του πλου λόγω βλάβης ή ζηµίας του πλοίου ή για λόγους που ανάγονται σε υπαιτιότητα του µεταφορέα. Τα δικαιώµατα που παρέχονται στον επιβάτη στην περίπτωση αυτή είναι τα ακόλουθα: Υπαναχώρηση από την σύµβαση, οπότε και του οφείλεται και η τιµή του εισιτηρίου που αναλογεί για το υπολειπόµενο τµήµα της διαδροµής µε το ίδιο πλοίο στην ίδια θέση και η τιµή του εισιτηρίου οχήµατος που αντιστοιχεί στο τµήµα µεταξύ του τελικού προορισµού και του λιµένα αποβίβασης του, ή.

15 άρθρο 7 Καθυστέρηση-διακοπή ταξιδιού (β) Το άρθρο 7 αναφέρεται στις περιπτώσεις καθυστέρησης του ταξιδιού κατά την διάρκεια του πλου λόγω βλάβης ή ζηµίας του πλοίου ή για λόγους που ανάγονται σε υπαιτιότητα του µεταφορέα. Τα δικαιώµατα που παρέχονται στον επιβάτη στην περίπτωση αυτή είναι τα ακόλουθα:.., ή Εναλλακτικά δικαιούται να συνεχίσει το ταξίδι του και σε περίπτωση καθυστερηµένης άφιξής του στον προορισµό του να λάβει χρηµατική αποζηµίωση ποσοστού 25% επί της τιµής του εισιτηρίου ή άλλη αντισταθµιστική παροχή εφόσον η καθυστέρηση είναι: α) 1 ώρα καθυστέρηση σε διαδροµή µέχρι 4 ώρες β) 2 ώρες καθυστέρηση σε διαδροµή από 4 έως 8 ώρες γ) 3 ώρες καθυστέρηση σε διαδροµή από 8 έως 24 ώρες δ) 6 ώρες καθυστέρηση σε διαδροµή άνω των 24 ωρών Αν δε η καθυστέρηση υπερβαίνει το διπλάσιο του χρόνου που αναφέρεται στις ανωτέρω υποπεριπτώσεις η αποζηµίωση ανέρχεται στο 50 % της τιµής του εισιτηρίου.

16 άρθρο 7 Καθυστέρηση-διακοπή ταξιδιού (γ) Οµοίως ο επιβάτης δικαιούται χρηµατική αποζηµίωση ποσοστού 25% ή 50 % επί της τιµής του εισιτηρίου ή άλλη αντισταθµιστική παροχή (µετά από συµφωνία των συµβαλλοµένων) στην περίπτωση διακοπής του ταξιδίου σε ενδιάµεσο λιµάνι, λόγω βλάβης ή ζηµίας του πλοίου και εφόσον προωθήθηκε τελικά στον προορισµό του µε άλλο πλοίο µε καθυστέρηση διάρκειας όπως ορίζεται στις προαναφερθείσες υποπεριπτώσεις: Σε περίπτωση διακοπής του ταξιδίου σε ενδιάµεσο λιµάνι λόγω βλάβης ή ζηµία του πλοίου και ο επιβάτης δεν προωθήθηκε στον προορισµό του και δεν ασκήσει το δικαίωµα υπαναχώρησης, δικαιούται: Τροφή καθ' όλο το χρόνο αναµονής του Κατάλυµα στο πλοίο ή σε ξενοδοχείο εφόσον αυτό είναι εφικτό και καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση (επί µια ή περισσότερες νύχτες µε ανώτατο όριο διανυκτερεύσεων τις 3 και κόστος καταλύµατος σε 80 ανά επιβάτη/διανυκτέρευση. Μεταφορά από και προς το λιµάνι αναχώρησης Χρηµατική αποζηµίωση διπλάσια του ναύλου µεταφοράς επιβάτη ή άλλη αντισταθµιστική παροχή.

17 άρθρο 7 Καθυστέρηση-διακοπή ταξιδιού (δ) Πριν την τροποποίηση των εν λόγω άρθρων προκειµένου να ασκηθεί το δικαίωµα διανυκτέρευσης έπρεπε να συντρέχει µια σειρά προϋποθέσεων, ενώ σε περίπτωση κατά την οποία η παροχή καταλύµατος δεν ήταν εφικτή προβλεπόταν χρηµατική αποζηµίωση ίση µε το διπλάσιο του ναύλου. Μετά τις τροποποιήσεις από τον Ν.4150/2013 το δικαίωµα διανυκτέρευσης ασκείται εφόσον καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση, η οποία όµως σε κάθε περίπτωση δεν µπορεί να υπερβαίνει τις τρεις ηµέρες. και σε κόστος τα 80 ανά επιβάτη.

18 αρ.8 Απώλεια ανταπόκρισης Σε περίπτωση κατά την οποία καθυστερήσει ή µαταιωθεί το ταξίδι λόγω βλάβης ή ζηµίας του πλοίου ή υπαιτιότητας του µεταφορέα και για τους λόγους αυτούς ο επιβάτης απωλέσει την ανταπόκρισή για συνέχιση του ταξιδιού θα πρέπει να ενηµερώσει τον µεταφορέα και δικαιούται: Να προωθηθεί στον τελικό του προορισµό µε µέριµνα και δαπάνες του µεταφορέα Τροφή Κατάλυµα αν αναγκάστηκε να αναχωρήσει για τον τελικό του προορισµό την εποµένη ηµέρα ή αν καθίσταται αναγκαία η διανυκτέρευση (εως 3 διανυκτερεύσεις µε κόστος 80 ανά διανυκτέρευση) Σε κάθε άλλη περίπτωση απώλειας ανταπόκρισης θεσπίζεται υποχρέωση του µεταφορέα να καταβάλλει εύλογες προσπάθειες προκειµένου να ενηµερώσει τους επιβάτες σχετικά µε τις ανταποκρίσεις και να µεριµνήσει ώστε τα άτοµα µε αναπηρία ή µειωµένη κινητικότητα να λάβουν τις πληροφορίες σε προσβάσιµη µορφή.

19 αρ.9 Απαγόρευση απόπλου λόγω δυσµενών καιρικών συνθηκών Σε περίπτωση απαγόρευσης απόπλου του πλοίου λόγω δυσµενών καιρικών ο επιβάτης δικαιούται: Να τροποποιήσει το εισιτήριο του ως προς την ηµεροµηνία Να διαµείνει επί του πλοίου καθ' όλο το χρόνο ισχύος της απαγόρευσης εφόσον κατά την κρίση του πλοιάρχου οι συνθήκες το επιτρέπουν. Να υπαναχωρήσει από την σύµβαση.

20 αρ.10 Ακύρωση ταξιδιού (α) Όταν το ταξίδι ακυρωθεί µε υπαιτιότητα του µεταφορέα ο επιβάτης έχει το δικαίωµα αποζηµίωσης η οποία πρέπει να είναι πλήρης και να καλύπτει κάθε ζηµία την οποία ο επιβάτης αποδεδειγµένα υπέστη εκ του λόγου αυτού ή άλλες αντισταθµιστικές παροχές κατ' επιλογή του. Το δικαίωµα αυτό δεν ισχύει εφόσον ο επιβάτης: Έχει ενηµερωθεί µια εβδοµάδα πριν και του επιστραφεί το αντίτιµο που κατέβαλε, ή Έχει ενηµερωθεί τουλάχιστον 12 ώρες πριν και προωθηθεί µε άλλο µέσο σε χρονικό διάστηµα εντός 12 ωρών από τον προγραµµατισµένο απόπλου Θα πρέπει εδώ να σηµειωθεί ότι µετά την τροποποίηση του Ν. 3709/2008 από τον 4150/2013 καταργείται η δωσιδικία του τόπου κατοικίας του επιβάτη και ορίζεται ως µόνο αρµόδιο κατά τόπο δικαστήριο της έδρας του µεταφορέα.

21 αρ.10 Ακύρωση ταξιδιού (β) Όταν το ταξίδι ακυρωθεί λόγω βλάβης ή ζηµίας του πλοίου ο επιβάτης δικαιούται: Να ενηµερωθεί εγκαίρως και εφόσον συµφωνήσει να προωθηθεί στον προορισµό του µε µέριµνα και δαπάνες του µεταφορέα εντός 24 ωρών ή να υπαναχωρήσει από την σύµβαση και να του επιστραφεί το αντίτιµο του εισιτηρίου Τροφή και κατάλυµα υπό τους όρους του αρ.6, εφόσον δεν προωθηθεί στον προορισµό του εντός 24 ωρών ή δεν υπαναχωρήσει Χρηµατική αποζηµίωση διπλάσια του ναύλου µεταφοράς επιβάτη ή άλλη αντισταθµιστική παροχή εφόσον δεν προωθηθεί στον προορισµό του εντός 24 ωρών µε υπαιτιότητα του µεταφορέα Επίσης στην περίπτωση κατά την οποία δεν κατέστη δυνατή η προώθηση του επιβάτη ακυρωθέντος δροµολογίου στον προορισµό του και αυτός έχει στην κατοχή του εισιτήριο επιστροφής, δικαιούται επιπρόσθετα να επιστρέψει το εισιτήριο επιστροφής και να λάβει ως αποζηµίωση το αντίτιµο του εισιτηρίου που κατέβαλε.

22 αρ.11 Άρνηση επιβίβασης Όταν ο µεταφορέας εκτιµά ότι θα υποχρεωθεί να αρνηθεί την επιβίβαση ορισµένου αριθµού επιβατών για τους οποίους έχει εκδοθεί έγκυρο εισιτήριο τότε: Υποχρεούται αρχικά να αναζητήσει τους επιβάτες που διατίθενται εθελοντικά να µην επιβιβαστούν µε αντάλλαγµα συγκεκριµένη παροχή που συµφωνείται και να µεριµνήσει για την συντοµότερη µεταφορά στον προορισµό τους µε δαπάνη του Οταν δεν επαρκεί ο αριθµός των επιβατών που διατίθενται να µην επιβιβαστούν εθελοντικά προκειµένου το πλοιο να ταξιδέψει µε ασφάλεια ο µεταφορέας δύναται να αρνηθεί την επιβίβασή παρά την θέλησή τους. Οι επιβάτες αυτοί έχουν το δικαίωµα: Να λάβουν αποζηµίωση τριπλάσια της αξίας του ναύλου µεταφοράς επιβάτη ή διαζευκτικά Να µεταφερθούν στον τελικό τους προορισµό το συντοµότερο δυνατό µε µέριµνα και δαπάνες του µεταφορέα και να τους παρασχεθεί τροφή και κατάλυµα υπό τους όρους του άρθρου 6 ή µεταφορά σε χρόνο της επιλογής του. Επιπροσθέτως καταβάλλεται ως αποζηµίωση η αξία του ναύλου µεταφοράς επιβάτη.

23 Ν.3709/ Λοιπές διατάξεις Με το άρθρο 13 προβλέπεται η διαδικασία επιστροφής ναύλου και τυχόν αποζηµίωσης, η οποία πραγµατοποιείται εντός 7 ηµερών µετά την προγραµµατιοσµένη αναχώρηση του πλοίου Με το άρθρο 15 παρ. 6 θεσπίζεται η υποχρέωση του µεταφορέα να ενηµερώνει τηλεφωνικώς ή µέσω µηνύµατος SMS ή ηλεκτρονικού ταχυδροµείου τους επιβάτες σε περίπτωση µαταίωσης ή καθυστερηµένης άφιξης ή αναχώρησης του πλοίου το συντοµότερο δυνατόν και σε κάθε περίπτωση το αργότερο 30' µετά την προγραµµατισµένη ώρα αναχώρησης, για την εκτιµώµενη ώρα αναχώρησης και άφιξης Τέλος, µε το άρθρο 16 παρ.13, δίνεται η δυνατότητα στους µεταφορείς να ορίσουν το ελάχιστο χρηµατικό όριο κάτω του οποίου δεν καταβάλλεται αποζηµίωση, το όριο δε αυτό δεν µπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 6.

24 Ν.3709/2008 Συµπεράσµατα (α) Εν κατακλείδι µετά και την τροποποίηση του Νόµου 3709/2008 από τον Ν. 4150/2013 ενισχύθηκαν περαιτέρω τα δικαιώµατα των επιβατών, εξασφαλίζοντας γι' αυτούς ένα υψηλότερο επίπεδο προστασίας µε ευνοϊκότερες διατάξεις (έγκαιρη ενηµέρωση για τυχόν καθυστερήσεις, αποζηµίωση, απώλεια αποσκευής κ.λ.π.). Επίσης δόθηκαν στα άτοµα µε µειωµένη κινητικότητα και µε αναπηρία δυνατότητες θαλάσσιας µεταφοράς ανάλογες µε εκείνες των άλλων πολιτών µε διατάξεις που διευκολύνουν το ταξίδι τους και την ενηµέρωσή τους σχετικά µε τις συνθήκες πρόσβασης τους στους λιµένες και τα πλοία.

25 Ν.3709/2008 Συµπεράσµατα (β) Πρόκειται, ωστόσο για το πρώτο βήµα από µια σειρά βελτιώσεων προκειµένου να υπάρξει περαιτέρω προστασία των συµφερόντων των επιβατών θαλάσσιων µεταφορών, δεδοµένου ότι ο επιβάτης αποτελεί το ασθενέστερο µέρος της σύµβασης. εν αρκεί η νοµοθεσία από µόνη της αλλά θα πρέπει και οι θαλάσσιοι µεταφορείς µε αυτοπροαίρετες δεσµεύσεις να βελτιώνουν τις παρεχόµενες υπηρεσίες τους καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που οι επιβάτες απογοητεύονται και διαψεύδονται από την δυσκολία επίλυσης των καταγγελιών τους.

26 Τέλος Παρουσίασης Ευχαριστούµε Πολύ!!!

27 Επικοινωνία Λ.Αλεξάνδρας 144, , Αθήνα Τηλ.: , , Fax.: ΣτΚ: ΕΚΚ:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ press@yen.gr Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών Με γνώµονα την καλύτερη δυνατή ενηµέρωση του επιβατικού κοινού,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής Ο παρών νόμος εφαρμόζεται (α) στα δρομολογημένα σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 Ένα σύνολο δικαιωμάτων για να εξασφαλίσει την ορθή αντιμετώπιση των επιβατών που 1 / 12 ταξιδεύουν αεροπορικώς, θέσπισε η Ευρωπαϊκή Ένωση. "Η αεροπορική εταιρία, που εκτελεί την πτήση με την οποία ταξιδεύουμε

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων

Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων dt.29.05-07-2018 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο και κανονισμός κυλικείων Οι μετακινήσεις των καταναλωτών ενόψει του καλοκαιριού αυξάνονται και ειδικά οι αποδράσεις σε νησιωτικούς προορισμούς.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο. Ακύρωση/Τροποποίηση του εισιτηρίου από τον επιβάτη ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 3.dt.31-05-2017 Δικαιώματα καταναλωτών Ταξιδεύοντας με πλοίο Οι κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες στη χώρα μας σήμερα είναι ιδιαίτερα δύσκολες για όλους. Ωστόσο κάποιοι από εμάς ίσως καταφέρουμε

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιώματα υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις.

Δικαιώματα υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις. ΦΕΚ A 213/14.10.2008 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3709 Δικαιώματα υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις. Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Ο κανονισμός (EΕ) 181/2011 (εφεξής «ο κανονισμός») αρχίζει να εφαρμόζεται την 1 η Μαρτίου 2013. Προβλέπει ελάχιστο αριθμό δικαιωμάτων των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Dt. 753-29.7.2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Καλοκαίρι, διακοπές, ταξίδια αλλά και προβλήµατα, παράπονα, διαφορές!!! Είναι οι δύο όψεις της καλοκαιρινής µας διαφυγής. ιακοπές

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Κατατίθενται άμεσα στη Βουλή δύο Σχέδια Νόμου του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας για την Χάρτα Δικαιωμάτων - Υποχρεώσεων

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών MEMO/10/282 Βρυξέλλες, 29 Ιουνίου 2010 ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών Γιατί θεσπίστηκαν τα δικαιώµατα των επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών; Η τρίτη δέσµη νοµοθετικών µέτρων για τους σιδηροδρόµους

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES)

ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES) ΤΡΑΠΕΖΑ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΝΟΜΟΣ (INTRACOM IT SERVICES) Ν 3709/2008: Δικαιώματα-Υποχρεώσεις επιβατών & μεταφορέων στις θαλάσσιες μεταφορές και άλλες διατάξεις (459476) Αρθρο :0 ΝΟΜΟΣ 3709,ΦΕΚ Α 213/14.10.2008.

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή/ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ικαιώµατα επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Επιβίβασης

Διαδικασία Επιβίβασης Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου. Αγορά εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα

Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα Στις φετινές μας διακοπές Οι εργαζόμενοι - καταναλωτές Βάζουμε φραγμό!!! Στην κερδοσκοπία Την ακρίβεια Τις κακές υπηρεσίες Την κακή ποιότητα Γενικά στις μετακινήσεις μας: Ευχάριστες διακοπές σημαίνει υπεύθυνες

Διαβάστε περισσότερα

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις

Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς. 1 Πληροφορίες για τις πτήσεις και τις κρατήσεις Τα Δικαιώματα των Επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καθιερώσει τα δικαιώματα των επιβατών που ταξιδεύουν αεροπορικώς και εργάζεται για την ενίσχυσή τους. Ιδού λοιπόν τα κυριότερα

Διαβάστε περισσότερα

***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ

***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 14.4.2010 2008/0246(COD) ***II ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ σχετικά με τη θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έκδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΠΟΛΥΧΑΡΟΥΣ 4, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΛ 2721090900 ΦΑΧ 2721026293 ΕΜΑΙL : vasilis@trigilidas.gr ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : Πλατεία Καρδαµύλης,ΤΗΛ2721064150ΦΑΞ.2721064151 ΕΜΑΙL : kardamyli@trigilidas.gr www.trigilidas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 Έγγραφο συνόδου 2014 C7-0076/2010 2008/0246(COD) 25/03/2010 Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει της έκδοσης κανονισμού του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ 1 Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΜΑ: Η Ακτοπλοΐα στην Ελλάδα, Παρουσίαση της εταιρίας Blue Star Ferries του Ομίλου ATTIKA GROUP. ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ:ΠΕΡΑΘΩΡΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 3755 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΩΤΟ Αρ. Φύλλου 213 14 Οκτωβρίου 2008 NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 3709 Δικαιώματα υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις τακτικές θαλάσσιες μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου.

Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου. Η Hellenic Seaways ιδρύθηκε το 1999 και θεωρείται σήμερα από τις κορυφαίες εταιρείες στον τομέα της εμπορικής ναυτιλίας. Η Hellenic Seaways διαθέτει 34 πλοια που εξυπηρετούν δρομολόγια σε πολλά νησιά του

Διαβάστε περισσότερα

MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ

MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ MINOAN LINES ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ & ΑΔΡΙΑΤΙΚΗΣ Σύμφωνα με τη Διεθνή Σύμβαση S.O.L.A.S., το ΠΔ 23/99 της ελληνικής πολιτείας, την Κοινοτική Οδηγία 98/41 και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. «Δικαιώματα-υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές θαλάσσιες μεταφορές».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ. «Δικαιώματα-υποχρεώσεις επιβατών και μεταφορέων στις επιβατικές θαλάσσιες μεταφορές». ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς, 27-09-2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 3332.12/10/13 Δ.Θ.Σ. Δ.Ε.Π. Δ.ΕΚ.Ν. Δ.Λ.Υ. Ταχ.Δ/νση : Ακτή Βασιλειάδη

Διαβάστε περισσότερα

P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II

P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II P7_TA-PROV(2010)0256 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***II Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης Ιουλίου 2010 σχετικά με την θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση ενόψει

Διαβάστε περισσότερα

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 17.12.2010 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 334/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Νοεμβρίου 2010 για

Διαβάστε περισσότερα

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 28.2.2011 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 55/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 181/2011 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16ης Φεβρουαρίου 2011 για τα

Διαβάστε περισσότερα

τη συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 91 παράγραφος 1 και το άρθρο 100 παράγραφος 2,

τη συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και ιδίως το άρθρο 91 παράγραφος 1 και το άρθρο 100 παράγραφος 2, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 Τ ΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ Τ ΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 24ης Νοεμβρίου 2010 για τα δικαιώματα των επιβατών οτις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 181/2011 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16 ης Φεβρουαρίου 2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν και για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 181/2011 του ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 16 ης Φεβρουαρίου 2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν και για την τροποποίηση του Κανονισμού (ΕΚ)

Διαβάστε περισσότερα

A7-0174/ Θέση του Συµβουλίου (05218/3/2010 C7-0077/ /0237(COD))

A7-0174/ Θέση του Συµβουλίου (05218/3/2010 C7-0077/ /0237(COD)) 2.7.2010 A7-0174/ 001-051 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-051 κατάθεση: Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισµού Σύσταση για τη δεύτερη ανάγνωση Antonio Cancian ικαιώµατα των επιβατών λεωφορείων και πούλµαν A7-0174/2010 (05218/3/2010

Διαβάστε περισσότερα

02004R0261 EL

02004R0261 EL 02004R0261 EL 17.02.2005 000.008 1 Το κείμενο αυτό αποτελεί απλώς εργαλείο τεκμηρίωσης και δεν έχει καμία νομική ισχύ. Τα θεσμικά όργανα της Ένωσης δεν φέρουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του. Τα αυθεντικά

Διαβάστε περισσότερα

P6_TA(2009)0281 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***I

P6_TA(2009)0281 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***I P6_TA(2009)0281 Δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν ***I Νομοθετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 23ης Απριλίου 2009 σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και

Διαβάστε περισσότερα

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης

Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Λεπτοµέρειες εφαρµογής ορισµένων διατάξεων της σύµβασης Άρθρο 1: Πεδίο εφαρµογής της Σύµβασης Κατά την ηµεροµηνία υπογραφής της παρούσας σύµβασης οι οργανισµοί που προβλέπονται στο άρθρο 1 είναι οι εξής:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009 Έγγραφο συνόδου 2014 C7-0077/2010 2008/0237(COD) 25/03/2010 Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση Θέση του Συμβουλίου σε πρώτη ανάγνωση για την έκδοση του κανονισμού ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών 3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών «Οι επιβάτες των σιδηροδρομικών γραμμών στην ΕΕ έχουν από σήμερα νέα δικαιώματα» Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία από το «Οικονομικό Δελτίο» της Alpha Bank, τεύχος 99, Σεπτέμβριος 2006.

Στοιχεία από το «Οικονομικό Δελτίο» της Alpha Bank, τεύχος 99, Σεπτέμβριος 2006. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 23 Απριλίου 2007 Αριθμός Πρωτ.: 920 Προς: Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη Γρηγορίου Λαμπράκη 150 Πειραιάς, Τ.Κ. 185 18 Θέμα: Προτάσεις του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων»

«Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 20 Μαρτίου 2006, οι υπογράφοντες: α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

«Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των ιπλωµατούχων Ξεναγών Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων»

«Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των ιπλωµατούχων Ξεναγών Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αµοιβής και εργασίας των ιπλωµατούχων Ξεναγών Αθηνών - Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήµερα 31 Μαρτίου 2008, στα γραφεία του Ο.ΜΕ., Πλ.Βικτωρίας 7, ενώπιον

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων»

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 1 Απριλίου 2018, οι υπογράφοντες α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0072(COD)

***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/0072(COD) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού 2013/0072(COD) 6.9.2013 ***I ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την πρόταση κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου περί τροποποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ.

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε δικαιώµατα για τον επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές και

Διαβάστε περισσότερα

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής βάσει του Π. Δ. 339/1996 και σύμφωνους με την οδηγία 90/314/ΕΟΚ. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ 15/4/13 ΕΩΣ 20/4/13 ΑLKYONIS: 3.900 LYMPERAKOS TOURS 3.840 FLASKIS TRAVEL 3.739,25 LOVE YOUR HOLIDAYS 3.702 αλλά δεν ελήφθη υπόψη επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Από1/11/2008 Από1/11/ Ξενάγηση μισής μέρας α) μέσα στην πόλη 1 έως 25 48,78 49,99 26 έως 50 49,08 50,30

Από1/11/2008 Από1/11/ Ξενάγηση μισής μέρας α) μέσα στην πόλη 1 έως 25 48,78 49,99 26 έως 50 49,08 50,30 ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Για τους όρους αμοιβής και εργασίας των Διπλωματούχων Ξεναγών Αθηνών Πειραιώς και Περιχώρων» Στην Αθήνα σήμερα 2 Μαρτίου 2010, οι υπογράφοντες α) «Σωματείο Διπλωματούχων Ξεναγών»,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΜΕΡΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΡΤΩΝ PLATINUM (ως καθορίζεται στην σελίδα 2 πιο πάνω) ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ 1 ΑKΥΡΩΣΗ και ΔΙΑΚΟΠΗ (ενός Ταξιδιού από τον Κάτοχο της Κάρτας λόγω περιστάσεων πέραν

Διαβάστε περισσότερα

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι

Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/ ) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Φεβρουάριος 2011 1 Με βάση τον Κανονισµό για το συντονισµό των συστηµάτων κοινωνικής ασφάλισης (ΕΚ 883/2004 2004) που ενσωµατώνεται στην Οδηγία: Οι πολίτες (και κάτοικοι από

Διαβάστε περισσότερα

Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις

Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ MEMO Βρυξέλλες, 13 Μαρτίου 2013 Αναθεώρηση των δικαιωμάτων των επιβατών αεροπορικών μεταφορών - Συχνές ερωτήσεις Ποια είναι η σημερινή κατάσταση; Η Ευρώπη επέτυχε να εξασφαλίσει και

Διαβάστε περισσότερα

ΙΙΙ. (Προπαρασκευαστικές πράξεις) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΙΙΙ. (Προπαρασκευαστικές πράξεις) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 11.5.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 122 E/1 ΙΙΙ (Προπαρασκευαστικές πράξεις) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΘΕΣΗ (ΕΕ) αριθ. 4/2010 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΑΝΑΓΝΩΣΗ για την έκδοση του κανονισμού του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης:

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Σύμβαση του Μόντρεαλ ή το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορεί να ισχύουν για το ταξίδι σας και οι συμβάσεις αυτές διέπουν και μπορεί να μειώσουν την ευθύνη των αερομεταφορέων

Διαβάστε περισσότερα

Όροι μεταφοράς με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Όροι μεταφοράς με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών Όροι μεταφοράς με τις αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε μαζί μας Έκδοση: Σεπτέμβριος 2017 ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II

Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II P5_TA-PROV(2003)0329 Θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών µεταφορών ***II Νοµοθετικό ψήφισµα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σχετικά µε την κοινή θέση που καθορίστηκε από το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R2027 EL 30.05.2002 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EΚ) αριθ. 2027/97 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 9ης Οκτωβρίου 1997 για την ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

Χίος, Μυτιλήνη. Πάμε Αιγαίο! Λιμενικοί Πράκτορες. ...με προνόμια και παροχές! HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε.

Χίος, Μυτιλήνη. Πάμε Αιγαίο! Λιμενικοί Πράκτορες. ...με προνόμια και παροχές! HELLENIC SEAWAYS Α.Ν.Ε. Γενικοί Όροι Ταξιδίου C M Y CM MY CY CMY K 16/4/2014 10:47:50 πµ Που πάμε μαζί... 1. Προσελευση στο λιμάνι Ο επιβάτης υποχρεούται να προσέρχεται στο πλοίο μισή ώρα πριν την προγραμματισμένη ώρα απόπλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (άρθρο 3 παρ. 1 ν. 3297/2004)

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΥΣΤΑΣΗ (άρθρο 3 παρ. 1 ν. 3297/2004) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανεξάρτητη Αρχή Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας Αρμόδια: Δρ. Αθηνά Κοντογιάννη Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2017 Αριθ. Πρωτ. :45397 Eισηγήτρια: Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

Με το παρόν σας αποστέλλουµε και έντυπα τα σχόλια της εταιρίας µας στην εν λόγω δηµόσια διαβούλευση της Επιτροπή σας.

Με το παρόν σας αποστέλλουµε και έντυπα τα σχόλια της εταιρίας µας στην εν λόγω δηµόσια διαβούλευση της Επιτροπή σας. Αθήνα, 30/05/2008 Σελ.: 10 Προς: EETT Λ. Κηφισίας 60 151 25 Μαρούσι Αττική Θέµα: Απάντηση της Net One A.E στην ηµόσια ιαβούλευση αναφορικά µε τον Κώδικα εοντολογίας για την Παροχή Υπηρεσιών Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις

ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ (ΜΕΜΟ) Βρυξέλλες, 22 Οκτωβρίου 2013 ικαιώματα των ασθενών όσον αφορά τη διασυνοριακή υγειονομική περίθαλψη: ερωτήσεις και απαντήσεις Ένας ηλικιωμένος Γερμανός που

Διαβάστε περισσότερα

C 71 E/188 Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003/C 71 E/10) COM(2002) 717 τελικό 2001/0305(COD) ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

C 71 E/188 Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2003/C 71 E/10) COM(2002) 717 τελικό 2001/0305(COD) ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ C 71 E/188 Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 25.3.2003 Τροποποιηµένη πρόταση κανονισµού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συµβουλίου για τη θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης των επιβατών αεροπορικών

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004R0261 EL 17.02.2005 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥΣ, 1974.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥΣ, 1974. ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΤΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ΤΟΥΣ, 1974. ΤΑ ΜΕΛΗ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ της Σύµβασης των Αθηνών σχετικά µε τη Θαλάσσια Μεταφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝ ΙΑΛΛΑΓΗΣ. Συµφωνία για την τρίτη δέσµη για τους σιδηροδρόµους

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝ ΙΑΛΛΑΓΗΣ. Συµφωνία για την τρίτη δέσµη για τους σιδηροδρόµους ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ C/07/49 Βρυξέλλες, 22 Ιουνίου 2007 08/07 (Presse 49) (OR. en) ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝ ΙΑΛΛΑΓΗΣ Συµφωνία για την τρίτη δέσµη για τους σιδηροδρόµους Το Συµβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001).

Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001). Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001). «Έκδοση επικαιροποιημένου χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή (Χ.Υ.Κ.) των φορέων παροχής συγκοινωνιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα

ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα ΠΑΤΡΑ/ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΑΝΚΟΝΑ & αντίστροφα ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ Απλή μετάβαση Επιστροφή* Απλή μετάβαση Επιστροφή* Απλή μετάβαση Επιστροφή*

Διαβάστε περισσότερα

" ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ", 1974.

 ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ , 1974. " ΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ ", 1974. Τα Κράτη-Μέλη της Σύµβασης αυτής. ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ την επιθυµία να καθορίσουν µε συµφωνία ορισµένους κανόνες σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων

1. Χρεώσεις Δωματίου. 1. Εξασφάλιση Κρατήσεων 1. Χρεώσεις Δωματίου Η χρέωση των studios αφορά τη φιλοξενία 2 ατόμων. Για την προσθήκη επιπλέον ατόμου πέραν των 2, γίνεται 20% προσαύξηση στην τιμή του studio αν είναι ενήλικας και 10% αν είναι παιδί

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της

Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της Γενικοί Όροι Χρήσης 1. Η Εταιρεία Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της οδού Πειραιώς 12, 2023 Στρόβολος, µε άδεια λειτουργίας του ΚΟΤ (5466) και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρµογής του Κανονισµού 181/2011 για τα δικαιώµατα των επιβατών λεωφορείων και πούλµαν για τα έτη

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρµογής του Κανονισµού 181/2011 για τα δικαιώµατα των επιβατών λεωφορείων και πούλµαν για τα έτη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 7 Αυγούστου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Αριθμ. Πρωτ.: Βαθμός Προτ/τας: ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ οικ Α 46908/3536

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "Α" EIΔIKOI ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α EIΔIKOI ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΠΟΘΗΚΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ "Α" EIΔIKOI ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ 1.ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Θαλάσσια μεταφορά υλικών και μηχανημάτων με F/B ανοικτού τύπου, σε ένα ναυτικό ταξίδι από το λιμάνι Ελευσίνας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ Έκδ.1 αναθ.4ηµ/νία έγκρ.20/3/2015 ΠΡΟ-ΠΣΠ 001 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ Ταχ. /νση: Ανδρόγεω 2 Τ.Κ: 712 02 Τηλ.:2813 409232 Fax: 2810

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ. Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 21.12.2001 COM(2001) 784 τελικό 2001/0305 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για τη θέσπιση κοινών κανόνων αποζηµίωσης

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 17.2.2004 L 46/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δηµοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Φεβρουαρίου 2004 για τη θέσπιση κοινών

Διαβάστε περισσότερα

Georg Mayer, Gilles Lebreton, Marie-Christine Arnautu, Mylène Troszczynski εξ ονόματος της Ομάδας ENF

Georg Mayer, Gilles Lebreton, Marie-Christine Arnautu, Mylène Troszczynski εξ ονόματος της Ομάδας ENF 24.3.2019 A8-0447/109 109 Αιτιολογική σκέψη 1 (1) Σκοπός της παρούσας οδηγίας είναι να επιτρέψει στους νομιμοποιούμενους φορείς, οι οποίοι εκπροσωπούν το συλλογικό συμφέρον των, να ασκούν αντιπροσωπευτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΜΕΡΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΡΤΩΝ PLATINUM (ως καθορίζεται στην σελίδα 2 πιο πάνω) ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ Μέχρι του ποσού απόδειξης, ή μέχρι το μέγιστο ποσό των 5,000 (οποιοδήποτε είναι λιγότερο).

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΞΕΝΑΓΩΝ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Στην Αθήνα, 18 Οκτωβρίου 2006, οι υπογράφοντες νόμιμοι εκπρόσωποι αφενός της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξεναγών (Π.Ο.ΞEN.)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο της Σύμβασης 1. Αντικείμενο της σύμβασης είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ η θαλάσσια μεταφορά των υλικών της που αναφέρονται στο Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A. Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου.

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A. Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (άρθρο 4) Μέρος A Έντυπο βασικών πληροφοριών για συμβάσεις οργανωμένου ταξιδιού όπου είναι δυνατή η χρήση ηλεκτρονικού συνδέσμου. Ο συνδυασμός των ταξιδιωτικών υπηρεσιών που σας προσφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτηµα V.10.i ERASMUS

Παράρτηµα V.10.i ERASMUS Παράρτηµα V.10.i ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ mail : info@trueadventure.gr τηλ&fax : 2421091552 διεύθυνση : Λαρίσης 104 Α πόλη : ΒΟΛΟΣ site : www.trueadventure.gr Όροι Συμμετοχής ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ (Σύμφωνα με την ΠΔ. 339 / 1996 εντολή οδηγίας Ε.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα

Ανεξάρτητη Αρχή. Αρμόδια: Δρ. Αθηνά Κοντογιάννη Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Αθήνα 31 Αυγούστου 2017 Αριθ. Πρωτ. :31020

Ανεξάρτητη Αρχή. Αρμόδια: Δρ. Αθηνά Κοντογιάννη Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Αθήνα 31 Αυγούστου 2017 Αριθ. Πρωτ. :31020 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανεξάρτητη Αρχή Ευρωπαϊκό Κέντρο Καταναλωτή Ελλάδας Αρμόδια: Δρ. Αθηνά Κοντογιάννη Αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή Αθήνα 31 Αυγούστου 2017 Αριθ. Πρωτ. :31020 Eισηγήτρια: Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση κανονισμού (COM(2017)0548 C8-0324/ /0237(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή

Πρόταση κανονισμού (COM(2017)0548 C8-0324/ /0237(COD)) Κείμενο που προτείνει η Επιτροπή 8.11.2018 A8-0340/ 001-135 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-135 κατάθεση: Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού Έκθεση Bogusław Liberadzki Δικαιώματα και υποχρεώσεις των επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών A8-0340/2018 (COM(2017)0548

Διαβάστε περισσότερα

1. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξηγήσει στους υπογράφοντες γονείς ή στους νόμιμα

1. Η εταιρεία αναλαμβάνει την υποχρέωση να εξηγήσει στους υπογράφοντες γονείς ή στους νόμιμα ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΦΥΛΑΞΗΣ ΒΛΑΣΤΙΚΩΝ ΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΜΦΑΛΙΟΥ ΛΩΡΟΥ Στην Αθήνα, σήμερα την / /2006 οι κάτωθι υπογεγραμμένοι: α)......... κάτοικοι. οδός. αριθμός..., κάτοχοι των υπ αριθμόν....δελτίων αστυνομικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε. ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε. Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε μαζί μας Πρόλογος 1.Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. είναι σιδηροδρομική εταιρία μεταφοράς επιβατών και φορτίου.

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:6977432661 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Ταξίδι, όπως το έχετε φανταστεί! Σήμερα, τα ταξίδια τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

2.2 Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΕΚ ΡΟΜΗ» (Αφορά ιοργανωτές)

2.2 Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΕΚ ΡΟΜΗ» (Αφορά ιοργανωτές) 2.2 Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΕ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗ ΕΚ ΡΟΜΗ» (Αφορά ιοργανωτές) Οι «Γενικοί Όροι Συµµετοχής Μαθητών σε Εκπαιδευτική Εκδροµή» περιλαµβάνουν τα δικαιώµατα και τις υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα Γραμμή Βενετίας

ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα Γραμμή Βενετίας ΝΑΥΛΟΙ 2013 σε Ευρώ/ανά επιβάτη/ανά όχημα Γραμμή Βενετίας ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΘΕΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΜΕΣΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΨΗΛΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ Μετάβαση Επιστροφή* Μετάβαση Επιστροφή* Μετάβαση Επιστροφή* DECK Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001 ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001 Το παρόν Παράρτηµα συµπληρώνει τις Γενικές ιατάξεις, που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των

Διαβάστε περισσότερα

Άδεια και επίδοµα πατρότητας

Άδεια και επίδοµα πατρότητας Paternity leave and pay - Greek PL514 (Αναθ. 1) Άδεια και επίδοµα πατρότητας Βασική περίληψη 1 Η Κυβέρνηση έχει δεσµευτεί να βοηθήσει τους εργαζόµενους γονείς. Καθιερώθηκε το δικαίωµα άδειας και επιδόµατος

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon

Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon Ορισµοί Όροι και Προϋποθέσεις: Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Πώλησης Εξοπλισµού (εφεξής: «ΟΠΠΕ»). Fon Technology, S.L.: Η Εταιρία η οποία προµηθεύει ή πωλεί τα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «DISNEYLAND BONUS MASTERCARD»

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «DISNEYLAND BONUS MASTERCARD» ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «DISNEYLAND BONUS MASTERCARD» H Τράπεζα ALPHA BANK A.Ε. (εφεξής Τράπεζα), διοργανώνει Προωθητική Ενέργεια (εφεξής «Προωθητική Ενέργεια») για τους κατόχους καρτών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» Τομεακό πρόγραμμα ERASMUS ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθηση» Τομεακό πρόγραμμα ERASMUS ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Παράρτημα V.12 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 156(Ι)/2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ

Ν. 156(Ι)/2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Ε.Ε. Παρ. Ι(Ι), Αρ. 4633, 22.12.2017 Ν. 186(Ι)/2017 Ν. 156(Ι)/2017 O ΠΕΡΙ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΝΟΜΟΣ Προοίμιο. Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: Μετακινήσεις Επιμορφωτών για τις ανάγκες των προγραμμάτων με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (τύπου IIa)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: Μετακινήσεις Επιμορφωτών για τις ανάγκες των προγραμμάτων με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (τύπου IIa) Πάτρα 31/1/2018 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Θέμα: Μετακινήσεις Επιμορφωτών για τις ανάγκες των προγραμμάτων με χαρακτηριστικά μεικτού μοντέλου επιμόρφωσης (τύπου IIa) Πλαίσιο Αποζημιώσεων Μετακίνησης Για τα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρμογής του Κανονισμού 181/2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν για τα έτη

ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρμογής του Κανονισμού 181/2011 για τα δικαιώματα των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν για τα έτη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Δ/νση Επιβατικών Μεταφορών Αρ. Πρωτ.: οικ Α 46908/3536/7-8-2015 ΘΕΜΑ: Έκθεση ελέγχου εφαρμογής του Κανονισμού 181/2011 για τα δικαιώματα των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 15/2007 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 15/2007 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 13 Νοεμβρίου 2007 Αρ. Πρωτ. :1554 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ 15/2007 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΠΡΟΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ Πρόσφατα

Διαβάστε περισσότερα

3. Η κάρτα Priority Pass δεν αποτελεί ούτε κάρτα πληρωμής ούτε απόδειξη αξιοπιστίας και η προσπάθεια ανάλογης χρήσης της συνιστά απάτη.

3. Η κάρτα Priority Pass δεν αποτελεί ούτε κάρτα πληρωμής ούτε απόδειξη αξιοπιστίας και η προσπάθεια ανάλογης χρήσης της συνιστά απάτη. Όροι χρήσης 1. Ο κάτοχος της κάρτας συμφωνεί ότι κάνοντας χρήση της κάρτας Priority Pass, συμφωνεί και αποδέχεται τους Όρους Χρήσης. Οι όροι αυτοί θα υπερισχύουν έναντι οποιωνδήποτε άλλων όρων και προϋποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου 74100 Ρέθυμνο http://www.history-archaeology.uoc.gr Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Τ.Θ. 119

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Αδμίν Τετάρτη, 04 Μάιος :07 - Τελευταία Ενημέρωση Παρασκευή, 26 Δεκέμβριος :32

Συντάχθηκε απο τον/την Αδμίν Τετάρτη, 04 Μάιος :07 - Τελευταία Ενημέρωση Παρασκευή, 26 Δεκέμβριος :32 Καλώς ήλθατε στο Ηλεκτρονικό Κατάστημα azores.gr. Το Ηλεκτρονικό μας κατάστημα παρέχει τις υπηρεσίες του προς εσάς (επισκέπτη ή πελάτη) μόνο εφόσον αποδεχθείτε τους όρους χρήσης που διέπουν την λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα