-Γ Λ Β ΙΒ Μ Λ Λ.Β & I K U H I O P IV L. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΙ ΑΣΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "-Γ Λ Β ΙΒ Μ Λ Λ.Β & I K U H I O P IV L. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΙ ΑΣΙΑ"

Transcript

1 T.I. I. Κ ΛΒΑ\ΑΙ/ ΙΙΧ.Ε, ΙΙΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΠ Ο \ AON UIIAOf HL ΤΜΗΜΑ ΑΙΟΙΚΗΤΗ ΗΑΡΑί ίιγ IKON ΜΟΝΑΑΟΝ -Γ Λ Β ΙΒ Μ Λ Λ.Β & I K U H I O P IV L. ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΙ ΑΣΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Ε. ΚΕΡΕΝ1ΔΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ Κ.ΑΡΑΤΑΣ1ΔΟΥ ΜΑΡΙΑ ΚΑΒΑΑΑ 2003

2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Γ ΕΙΣΑΓΩΓΗ- Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. 1.1 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ. 1.2 ΓΕΝΙΚΑ. 1.3 ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α.- ΟΡΙΣΜΟΣ. 1.4 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ - ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. 1.5 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α.. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ & ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ Φ.Π.Α. 2.1 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟ. 2.2 ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΣΤΟ ΦΟΡΟ. 2.3 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. 2.4 ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ & ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ. 2.5 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α. - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ. 2.6 ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟ. 2.7 ΕΚΠΤΩΣΗΣ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ. 2.8 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ & ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΦΟΡΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ Φ.Π.Α. 3.1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ. 3.2 ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ.

3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4^^ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 4.1 ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. 4.2 ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ. 4.3 ΤΟΠΟΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΓΑΘΩΝ. 4.4 ΧΡΟΝΟΣ ΓΕΝΕΣΗΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ. 4.5 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. 4.6 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΩΦΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ S'" ΔΗΛΩΣΗ 1NTRASTAT - ΠΙΝΑΚΑΣ LISTING 5.1 ΔΗΛΩΣΗ INTRASTAT. 5.2 ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ INTRASTAT ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ. 5.3 ΠΟΙΟΙ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ INTRASTAT. 5.4 ΕΝΤΥΠΑ INTRASTAT. 5.5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ INTRASTAT. 5.6 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ INTRASTAT. 5.7 ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΕΩΝ (ΠΙΝΑΚΑΣ LISTING). 5.8 ΠΟΥ, ΠΟΤΕ, ΠΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ LISTING. 5.9 ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ LISTING ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑ LISTING ΕΝΤΥΠΑ LISTING ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ INTRASTAT.

4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6" ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 6.1 ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΏΔΙΚΑ. 6.2 ΒΙΒΛΙΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. 6.3 ΕΙΔΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ. 6.4 ΤΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ Φ.Π.Α. ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. 6.5 ΠΕΡΙΟΔΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ Φ.Π.Α. ΓΙΑ ΒΙΒΛΙΑ Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. 6.6 ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΤΥΠΩΝ Φ 3 - ΤΑΧΙ5/051Φ.Π.Α ΕΝΤΥΠΟ Φ 3 - ΤΑΧΙ8/05ΙΦ.Π.Α ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΜΕ BJBAIA Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τ ΒΙΒΛΙΑ Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 7.1 ΒΙΒΛΙΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. 7.2 ΒΙΒΛΙΟ ΕΣΟΔΩΝ - ΕΞΟΔΩΝ. 7.3 ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ - Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. 7.4 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. 7.5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α. ΓΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥΣ ΜΕ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΒΙΒΛΙΑ. 7.6 ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ Φ.Π.Α ΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ. 7.8 ΠΩΣ ΥΠΟΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ. 7.9 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗ - ΕΝΤΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΓΡΗΓ0Ρ10Υ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ» ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8" ΒΙΒΛΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 8.1 ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ. 8.2 ΒΙΒΛΙΑ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Κ.Β.Σ ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΒΙΒΛΙΑ. 8.4 ΒΙΒΛΙΟ ΑΠΟΘΗΚΗΣ. 8.5 ΣΚΟΠΟΙ ΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΑΠΟΘΗΚΗΣ. 8.6 ΒΙΒΛΙΟ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ. 8.7 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. 8.8 ΤΡΟΠΟΣ ΤΗΡΗΣΗΣ ΒΙΒΛΙΩΝ Β', Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ Κ.Β.Σ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «VERTidAL ΑΒΕΕ» ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Γ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9^ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΙΩΝ 9.1 ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 9.2 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 9.3 ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ - ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΕΙΣ, ΕΙΔΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΠΟΙΟΙ ΕΚΔΙΔΟΥΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ. 9.5 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΛΙΑΝΙΚΗΣ ΠΩΛΗΣΗ- ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. 9.6 ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΔΑΠΑΝΩΝ. 9.7 ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΠΑΡΑΔΟΣΗΣ.

6 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ 10.1 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ» ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 2 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ 1 ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ Φ.Π.Α. ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ» ΜΕ ΒΙΒΛΙΑ Β' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ.

7 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σύμ(ρωνα με την πράξη παpαχώpηcrης της Ελλάδας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες από την 1 Ιανουάριου 1984 έχει εναρμονιστεί και η χώρα μας στο νέο σύστημα έμμεσης φορολογίας που ονομάζεται ΦΟΡΟΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ. Ο φόρος αυτός εναρμο\ιζόμένος στο σύνολο σχεδόν των παραγωγικών δραστηριοτήτων αποτελεί σήμερα τη βάση του συστήματος έμμεσης (ρορολογίας στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας. Τι είναι Φ.Π.Α. και ειδικότερα η λειτουργία του κατά την τήρηση βιβλίων Α, Β, Γ, κατηγορίας θα εξετάσουμε στα πλαίσια της εργασίας αυτής.μια πρώτη επαφή με την έννοια πραγματοποιείται στο πρώτο και δεύτερο κεφάλαιο όπου παρουσιάζουμε τα βασικότερα σημεία των διατάξεων που αφορούν το Φ.Π.Α. Στο τρίτο κεςιάλαιο εξετάζουμε τις φορολογικές παραβάσεις - κυρώσεις του Φ.Π.Α. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα εξετάσουμε τις ενδοκοινοτικές συναλλαγές. Ακολουθεί το πέμπτο κεφάλαιο όπου υπάρχουν οι δήλωση INTRASTAT και ο πίνακας ΕΙΒΤΙΝΟ.Στο έκτο, έβδομο και όγδοο κεφάλαιο θα εξετάσουμε το Φ.Π.Α. στα βιβλία Α' Β' Γ' κατηγορίας. Στο ένατο κεφάλαιο θα εξετάσουμε τα στοιχεία του ετητηδευματία. Τέλος στο δέκατο κεςκχλαιο είναι καθαρά πρακτικό. Περιλαμβάνει παραδείγματα υπολογισμού του Φ.Π.Α. σε επιχειρήσεις υπαρκτές (με πραγματικά δεδομένα) σε κάθε κατηγορία βιβλίων ξεχωριστά. Προσπαθώ να καλύψω το θέμα θεωρητικά και πρακτικά, με τρόπο συνοπτικό αλλά περιεκτικό. Δεν θα μπορούσα να κλείσω, χωρίς να ευχαριστήσω την καθηγήτριά μου κ. Κερενίδου Ελευθερία, οποία μου ανέθεσε αυτό το θέμα και ήταν παρούσα όταν την χρειαζόμουνα.

8 ΚΕΦΑΛΑΙΟ r ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. 1.1 ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ. Ο Φ.Π.Α. είναι ένας φόρος που μιελετήθηκε, σχεδιάστηκε και εφαρμόστηκε για πρώτη φορά στην Γαλλία το Ήταν ένα αποτέλεσμα μακροχρόνιων προσπαθειών του Υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος της χώρας 'και βρήκε εφαρμογή σε ορισμένους τομείς της γαλλικής οικονομίας. Όταν ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (Ε.Ο.Κ.) το 1957, έγινε φανερό πως τα (ρορολογικά συτπήματα της έμμεσης ιρορολογίας που ειράρμοζαν οι 6 χώρες - μέλη της Κοινότητας διέ(ρεραν σε μεγάλο βαθμό μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζονταν η πραγματοποίηση του κυρίαρχου στόχου που είχε θέση η Κοινότητα και ήταν η ίδρυση της «Κοινής Αγορ(χς». Το 1959 η Ετητροπή των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων διόρισε μία ειδική ετητροπή γνωστή με το όνομα NEUMARK * με εντολή να μελετήσει ολ και σε ποια έκταση τα (ρορολογικά (τυοπήμιατα των κρατών - μελών παρεμπόδιζαν τους στόχους της Κοινότητας και να εισηγηθεί συγκεκριμένα μέτρα για την υλοποίηση των στόχων αυτών. Τα συμτιεράσματα της επιτροπής NEUMARK για το θέμα ήτα\' πως η διαφορετική πολιτική που ακολουθούσε το κάθε κράτος - μέλος αποτελούσε εμπόδιο στις ενδοκοινοτικές εμπορικές συναλλαγές. ΓΓ αυτό το λόγο η Ετητροττή πρότεινε χωρίς ενδοιασμούς την αντικατάσταση των σωρευτικών Φόρων Κύκλου Εργασιών (ΦΕΚ) με ένα (χλλο φορέα που έφερε το όνομα Φ.Π.Α. και ο οποίος είχε εφαρμοστεί με ετητυχία στην Γαλλία. Η Ελλάδα ανέλαβε την υποχρέωση να εναρμονίσει την έμμεση φορολόγηση προς την αντίστοιχη (ρορολογία των (ίλλων κρατών - μελών της ΕΟΚ, με την εφαρμογή του κοινού συστήματος του Φ.Π.Α. για τις 1/1/1987. ' Από το όνομα του προέδρου της καθηγητή NEUMARK

9 Από 1 Ιανουάριου 1987 έχει εφαρμοστεί στην χώρα μας ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας. Ο Φ.Π.Α. εισήχθηκε στην Ελλάδα με τον Ν 1642/86 και αποτελεί συμβατική υποχρέωση της χώρκχς μας ατιένανπ στην ΕΟΚ, με βάση την Έκτη Κοινοτική Συμφωνία της συνθήκης της Ρώμης. Σκοπός του Φ.Π.Α. για την ΕΟΚ ήταν η εναρμόνιση τα>ν έμμεσων (ρόρων μέσα στην Κοινότητα. Οι διατάξεις του νόμου αυτού τροποποιήθηκαν και συμπληρώθηκαν εκ των υστέρων με διάφορους νόμους, με αποτέλεσμα οι διατάξεις των νόμων αυτών να είναι δυσειράρμοστες.γ ια το λόγο αυτό υττήρξε η ανάγκη κωδικοποίησης των νόμων σε ένα ενιαίο κείμενο, πράγμα το οποίο έγινε με το νόμο 2859 που δημοσιεύτηκε στις 7/11/2000 στο 248 A ΦΕΚ και κοινοποιήθηκε με την /5143/742/ΠΟΛ. 1282/ Ε.Δ.Υ.Ο..

10 1.2 ΓΕΝΙΚΑ : Οι αγορές και οι τιωλήσεις ετηβαρύνονται με Φ.Π.Α.. Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.) είναι έμμεσος φόρος, είναι φόρος κατανάλωσης. Τον ετηβαρύνεται ο τελευταίος καταναλωτής. Η εισπράττει για λογαριασμό του κράτους και τον αποδίδα στην εφορία συμπληρώνοντας ειδικά έντυπα. Ο Φ.Π.Α. δεν αποτελεί ούτε κόστος γι αυτόν που τον πληρώνει, ούτε έσοδα γι αυτόν που τον ασπράττει. Είναι είσπραξη (εισροή) και πληρωμή (εκροή) για λογαριασμό τρίτου, του Δημοσίου. Έτσι έχουμε Φ.Π.Α. στις πωλήσεις. Για να δούμε όμως τι είναι και πως λειτουργεί ο Φ.Π.Α..

11 1.3ΕΝΝ01ΑΤ0ΥΦΠ A Σύμφωνα με την ετυμολογική ανάλυση της λέξης ο φόρος προστιθέμενης αξίας, ο Φ.Π.Α, είναι φόρος κύκλου εργασιών που επιβάλλεται μόνο στην προστιθέμενη αξία των αγαθών και των υπηρεσιών του κάθε σταδίου παραγωγής / εμπορίας και έτσι αποφεύγεται η διπλή ή πολλαπλή φορολογία των ίδιων προϊόντων και υπηρεσιών. Επιπλέον αποφεύγεται έτσι η επιβάρυνση των αγαθών και κατ επέκταση η αύξηση του κόστους και της τιμής πώλησης τους. Σύμφωνα με το άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου 2859/00 επιβάλλεται φόρος κύκλου εργασιών με την ονομασία «φόρος προστιθέμενης αξίας» από τον κατά νόμο υπόχρεο σε βάρος του αντιλαμβανόμενου. Η ετηβολή του φόρου γίνεται στην προστιθέμενη αξία, δηλαδή στην αξία που προστίθεται σε ένα προϊόν, σε κάθε στάδιο παραγωγής και στην ουσία αποτελεί την θετική διαφορά μεταξύ της τιμής πώλησης και της τιμής κτήσης. Ο Φ.Π.Α., επομένως, αποτελεί ένα έμμεσο ς)όρο, αςχ)ύ εμπεριέχεται στην τιμή των αγαθών και των υπηρεσιών και επιβαρύνω τα πρόσωπα (καταναλωτές) στο βαθμό που αυτά κάνουν χρήση των αγαθών και των υττηρεσιών αυτών. Ετησης καταβάλλεται στο κράτος, όχι από τα πρόσωπα που ετηβαρύνει, αλλά από τους ετητηδευματίες- επιχηρήσεις που μεσολαβούν στην κυκλοφορία των αγαθών, οι οποίοι φέρουν και το φορολογικό βάρος (τις απόδοσης του Φ.Π.Α. στο δημόσιο ). ΓΓ αυτό ακριβώς το λόγο ο Φ.Π.Α. δεν αποτελεί έσοδο για την επιχείρηση, ούτε ετηβαρύνει το κόστος των αγαθών ή των υπηρεσιών της, α(ρού εισπράττεται για να αποδοθεί στο δημόσιο. Ο Φ.Π.Α. αποτελεί ένα αναλογικό φόρο δαπάνης, αφού φορολογική βάση για την ετηβολή του Φ.Π.Α. είναι η δαπάνη, δηλαδή η εξωτερίκευση αγοραστικής δύναμης του καταναλωτή και αφού ο συντελεστής του είναι ο ίδιος για κάθε μέγεθος φορολογικής βάσης.

12 1,4 ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ : Ο Φ.Π.Α. παρουσιάζει σε σχέση με τους φόρους που αντικατέστησε τα εξής τιλεονεκτήματα: 1) Ουδετερότητα. Ο Φ.Π.Α. είναι φόρος ουδέτερος δηλαδή τα αγαθά και οι υπηρεσίες επιβαρύνονται με το ίδιο ποσό φόρου ανεξάρτητα: από την προέλευση τους (είτε για αγαθά εγχώριας παραγωγής, είτε για αγαθά εισαγόμενα από το εξωτερικό). Με τον τρόπο αυτό αποφεύγεται η διατάραξη των όρων ανταγωνισμού του εμπορίου και συναλλαγών, καθεστώς που προβλέπεται και από το άρθρο 9 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Κοινότητας από τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας που διέρχεται ένα αγαθό καθώς ετήσης και από τις ενδιάμεσες διαβιβάσας αγαθών από τον παραγωγό στον τελικό καταναλωτή. 2) Συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη με τη μη φορολόγηση των επενδύσεων οι οποίες απαλλάσσονται με τη μιέθοδο της έκπτωσης ή επιστροφής φόρου τη πλήρη αποφορολόγηση των εξαγωγών (με έκπτωση ή ετπστροφή φόρου) ώστε τα ελληνικά προϊόντα να γίνονται τηο ανταγωνιστικά στις διεθνής αγορές. Τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών ανάλογα με την εισοδηματική κατάταξη των κοινωνικών στρεμμάτων. Πιο συγκεκριμένα ο Φ.Π.Α. λόγω των εκτιτώσεων και απαλλαγών που καθιερώνει σε πολλές περιπτώσεις ο νόμος ή των μειωμένων ή αυξημένων συντελεστών (π.χ. στα είδη πρώτης ανάγκης ετηβάλλεται μειωμένος φόρος, στα είδη πολυτελείας αυξημένος φόρος, στα λοιπά είδη κανονικός φόρος) ευνοεί άλλοτε μεν τον παραγωγό ή τον έμπορο, άλλοτε τον αγοραστή ή καταναλωτή. Την αποφυγή της φοροδιαφυγής, διότι η λειτουργία του Φ.Π.Α. βασίζεται στα αντίθετα συμφέροντα των συναλλασσόμενων και ανατττύσσει κίνητρα ειλικρίνειας, τα οποία έχει συμφέρον ο φορολογούμενος να έχει καρπωθεί π.χ. κάθε ετηχειρηματίας και φορολογούμενος, έχει προσωπικό συμφέρον να ζητεί και να λαμβάνει τιμολόγιο ή άλλο παραστατικό στοιχείο για τις αγορές του, διαφορετικά χάνει το δικαίωμα τις έκπτωσης του καταβληθέντος φόρου στις αγορές.

13 3) Είναι απλός στη διαχείριση. Η διαχείριση του Φ.Π.Α. είναι η πιο εύκολη σε σχέση με τους διάσπαρτους φόρους που αντικατέστησε, τόσο για το δημόσιο όσο και για τους φορολογούμενους, διότι είναι φόρος μεγάλης αποδοτικότητας, εισπράττεται ευχερώς και δίχως διαμαρτυρίες. ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ: 1) Η βεβαίωση και η είσπραξη είναι δυσχερής. Απαιτείται άρτια λογιστική οργάνωση από τις ετηχαρήσεις. Αυξάνεται ο φόρος εργασίας των φορολογικών υπηρεσιών και οι γραφειοκρατικές διαδικασίες. 2) Προβλήματα δημοσιονομικού και κοινωνικού κόστους που έχουν σχέση με ορισμένους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας (γεωργικό τομέα, μικρές επιχειρήσεις). Επιβαρύνα αδιάκριτα τα αγαθά και αυξάνα το κόστος διαβίωσης χωρίς να λαμβάνει υπόψη τη (ρορολογική ικανότητα του καταναλωτή, ο οποίος υφίσταται τη φορολογική υποχρέωση. 3) Η ίση μεταχείριση εγχώριων και εισαγόμενων αγαθών πέρα από τις θετικές ετηπτώσεις στην οικονομία δυσχεραίνει την άσκηση εθνικής προστατευτικής πολιτικής. 4) Ο Φ.Π.Α. αποτελεί σημαντικό έσοδο του κράτους.συμβίίλλει στην ανάπτυξη αλλά έχει και δυσάρεστες επιτττώσεις στην οικονομία.

14 1.5 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ TOY Φ.Π.Α, Όπως έχω ήδη αναφέρει ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας, είναι ο έμμεσος φόρος που ετηβάλλεται στην προστιθέμενη αξία που προστίθεται σε ένα προϊόν, σε κάθε στάδιο παραγωγής (από τον παραγωγό χονδρέμπορο μικρέμπορο λιανοπωλητή καταναλωτή) και ετηρρίπτεται από του κατά νόμο υπόχρεο σε βάρος του αντιβαλλόμενου. Η ετηβολή του φόρου στην προστιθέμενη αξία επιτυγχάνεται με τον μηχανισμό της έκπτωσης (δηλαδή της αφαίρεσης ) του φόρου των εισροών (αγορών) από το φόρο εκροών (πωλήσεων). Για την κατανόηση της διαδικασίας έκπτωσης του φόρου των εισροών από τον q>0po των εισροών από το (ρόρο των εκροών, με την οποία ετητυγχάνεται η ετηβολή του φόρου στην προστιθέμενη αξία, παραθέτω το ακόλουθο παράδειγμα. α )ίας ντων Πρόσωπα που μεσολαβούν Αξία προϊόντος Προστιθέμενη αξία Συντελεστής Φ.Π.Α. Ποσό Φ.Π.Α. Φ.Π.Α. που Εισπράχθηκε από το κράτος A 2934,70 Ε> 586,94 D 3521,64 Γ 3521,64 Λ 1760,82 ΖΛ 5282,47 ρ -146,74 ΐ 5135, ,41 733,68 18% 528,25 18% 633,90 18% 633,90 18% 950,84 18% 924,43 18% 1056,49 528,25 105,65 316,95-26,41 132,

15 ο εισαγοαγέας A εισάγει από τρίτη χώρα ένα προϊόν αξίας 2934,70 Ε. Ο συντελεστής Φ. Π. A έστω ότι είναι 18% και το ποσό του Φ. Π. Α. είναι 528,25 Ε και A το καταβάλει στο κράτος (τελωνείο). Ο A στη συνέχεια πωλεί το προϊόν στο Β, στην αξία των 3521,64 Ε. Ο A εισπράττει από τον Β Φ.Π.Α. 18% στην αξία πώλησης(3521,64 X 18%) δηλαδή 633,90 Ε και αποδίδει στο κράτος το ποσό Φ.Π.Α. που εισέπραξε από τον Β μειωμένο κατά το ποσό Φ.Π.Α. που κατέβαλλε στο τελοτνείο (633,90 Ε- 528,25 Ε)δηλαδή 105,65 Ε. Ο Β πωλεί το προϊόν στο μικρέμπορο Γ' στην τιμή 3521,64 Ε, στην ίδια δηλαδή τιμή που το αγόρασε. Το Φ.Π.Α. που εισπράττει ο Β (3521,64 X 18%) είναι 633,90 Ε. Από το ποσό αν αφαιρέση ο Β το Φ.Π.Α. που πλήρωσε στον Α, προκύπτει ότι δεν οφείλει τίποτα στο κράτος (633,90 Ε - 633,90 Ε).Στη συνέχεια το προϊόν πωλείται από τον Γ στον Δ στην τιμή των 5282,47 Ε και εισπράττει ο Γ Φ.Π.Α. 18% στην τιμή πώλησης δηλαδή 950,84 Ε (5282,47 X 18%). Από το ποσό αυτό αφαιρεί το ποσό Φ.Π.Α. που κατέβαλε στον Β και οφείλει να αποδώσει στο κράτος τη διαφορά(950,84 Ε - 633,90 Ε) δηλαδή 316,95 Ε Αργότερα ο Λ πωλεί το αγαθό στον Ε στην τιμή 5135,73 Ε, δηλαδή σε τιμή μικρότερη από την τιμή αγοράς. Ο Α εισπράττει από τον Φ.Π.Α. 18% στην τιμή πώλησης (5135,73 Ε X 18%) δηλαδή 924,43 Ε. Τέλος το προϊόν μεταπωλείται από τον Ε στον Κ (τον τελικό καταναλωτή) σε τιμή 5869,41 Ε εισπράττοντας Φ.Π.Α. 1056,49 Ε. Από το ποσό αυτό εκτήπτει το ποσό Φ.Π.Α. που είχε καταβάλει στον Δ και συνεπώς οιρεϋ^ει στο κράτος Φ.Π.Α. ίσο με 132,06 Ε( 1056,49 Ε - 924,43 Ε). Από το παραπάνω παράδειγμα γίνεται φανερό ότι: Α) Το συνολικό ποσό που εισέπραξε το κράτος είναι 1056,49 Ε που αντιστοιχεί στο 18% ετή της τελικής τιμής του προϊόντος (5869,41 ΕΧ18%). Β) Ολόκληρο το ποσό του Φ.Π.Α. ετηβαρύνει αποκλειστικά τον καταναλωτή Κ, ο οποίος το κατέβαλε στον πωλητή του τον Ε μαζί με την αξία του προϊόντος(5869,41 Ε αξία ,49 Ε Φ.Π.Α. =6925,90 Ε) Αντίθετα, όλα τα υπόλοιπα πρόσωπα που μεσολάβησαν στην κυκλοφορία του προϊόντος, δεν ετιιβαρύνθηκαν καθόλου με το Φ.Π.Α. γιατί από το ποσό που εισέπρατταν, αφαιρούσαν το ποσό Φ.Π.Α. που πλήρωναν. Γ) Το ποσό Φ.Π.Α. απερρίφθη στην εκάστοτε προστιθέμενη αξία στα στάδια, εμπορίας του προϊόντος. Δ) Βέβαια, όπως θα σημειωθεί εκτενέστερα παρακάτω, η διαδικασία έκπτωσης του φόρου των εκροών από το φόρο των εισροών δεν γίνεται

16 για τον ίδιο το συγκεκριμένο προϊόν,αλλά για όλα τα τιροϊόντα που η ετηχείρηση πωλεί ή αγοράζει μέσα σε μια (ρορολογική τιερίοδο. Η κάθε επιχείρηση δηλαδή δεν περιμένει να εισπρ(χξει το Φ.Π.Α. που πλήρωσε για αυτό το προϊόν, όταν το πουλήσει, αλλά εκττίπτει το Φ.Π.Α., από το Φ.Π.Α. που εισέπραξε από τις πωλήσεις άλλων προϊόντων που έγιναν μέσα στη (ρορολογική περίοδο που το αγόρασε. 1.Ϊ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΓΝΩΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. Ο Φ.Π.Α. παρουσιάζει τα εξής χαρακτηρισπκά: 1) Είναι φόρος καταναλώσεως, έμμεσος (ρόρος, ετηβαρύνει την εγχώρια καταν(ίλωση και επιβ(χλλεται σε όλα τα στάδια της από την παραγωγή, ως την κατανάλωση των αγαθών. 2) Είναι αναλογικός και όχι προοδευτικός, δηλαδή το ποσοστό του φόρου είναι σταθερό όσο κι αν αυξάνει η φορολογητέα αξία. 3) Είναι φόρος γενικός- καθολικός. Πλήττα όλα τα αγαθά και τις υττηρεσίες εκτός από εκείνα που απαλλάσσονται του (ρόρου με ρητή διάταξη του νόμου. 4) Είναι ουδέτερος γιατί εξασφαλίζει ίσους όρους επιβαρύνσεως για τα ίδια προϊόντα και τηρεί τους όρους ανταγωνισμού μεταξύ των επιχειρήσεων. 5) Είναι πραγματικός γιατί ετηβάλλεται επί των συναλλαγών αντικειμενικά χωρίς να λαμβιίνεται υπόψη η οικονομική ή προσωπική κατάσταση του φορολογούμενου. 6) Βαρύνει τον τελικό καταναλωτή. Γιατί ναι μεν ο πληρωτής το (ρόρου είναι η επιχείρηση αυτή όμως επιρρίπτει τον τελικό καταναλωτή. 7) Πλήττει τα έσοδα και όχι το κέρδος. 8) Ο Φ.Π.Α. δεν είναι παρακρατούμενος φόρος. 9) Ο Φ.Π.Α. συμβάλλει στην αποφυγή φοροδιαφυγής, γιατί λειτουργεί και βασίζεται στα αντίθετα συμφέροντα των συναλλασσομένων.

17 10) Δεν αποτελεί στοιχείο κόστους των εσόδων. Δηλαδή δεν επιτρέπεται να βαρύνει το Φ.Π.Α. το κόστος των αγαθών ή υπηρεσιών ή να προσαυξάνει την αξία των πωλήσεων. 11) Λειτουργεί βάση της σχέσης των εισροών (αγορές)και των εκροών (πωλήσεις) δηλ. φόρος εκροών - φόρος εισροών =ς>όρος καταβληθέντος στο δημόσιο. 12) Ετηβάλλει ίση φορολογική μεταχείριση στα εισαγόμενα και εγχώρια προϊόντα. 13) Απαλλάσσει τις εξαγωγές ως και τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν τις εξαγωγές. 14) Απαλλάσσει τα επενδυτικά αγαθά. Η απαλλαγή αυτή προέρχεται δια της έκπτωσης ή επιστροφής φόρου.

18 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ Φ.Π.Α. 2.1 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ Σύμςκονα με το άρθρο 2 του Ν.2859/00 το ΟΕνηκείμενο του <ρόρου είναι: Α) Η παράδοση των αγαθών και η παροχή των υττηρεσιών που πραγματοποιείται με επαχθεί αιτία στο εσωτερικό της χώρας, από πρόσωπο που υπόκειται στο φόρο και ενεργεί με την ιδιότητα αυτή. Η παράδοση αγαθών και παροχή υπηρεσιών γίνεται πάντα με αντάλλαγμα και όχι από χαριστική αιτία. Β) Η εισαγωγή αγαθών από το εξωτερικό. Γ) Η ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών που πραγματοποιείται με αντάλλαγμα στο εσωτερικό της χώρας από υποκείμενο στο (ρόρο. Η αγοροπωλησία δηλαδή στα πλαίσια της ενδοκοινοτικής δραστηριότητας. Δ) Η ενδοκοινοτική απόκτηση καινούργιων μεταφορικών μέσων. Ε) Η ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών, τα οποία υπάγονται σε ειδικό φόρο κατανάλωσης. Στο σημείο αυτό θα ήταν ίσως σκόπιμο να τονίσουμε πως αντικείμενο του Φ.Π.Α. αποτελούν οι συναλλαγές που γίνονται από υποκείμενο στο ιρόρο στα πλαίσια πάντα της επαγγελμαπκής δραστηριότητας. Η αγορά δηλαδή ενός προϊόντος για προσωπική χρήση και όχι για μεταπώληση ή χρησιμοποίησή του μέσα στα πλαίσια της επαγγελματικής του ιδιότητας, δεν αποτελεί ανηκείμενο του Φ.Π.Α. Όλα όσα αναφέραμε παραπάνω νοούνται μέσα στα πλαίσια της Ελληνικής Ετηκράτειας, μέσα στην οποία είναι δυνατόν να ασκούνται κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδος. Εξαίρεση,όμως αποτελεί η περιοχή του Αγίου Όρους, όπου όσες πράξεις πραγματοποιούνται εξαιρούνται από τον Φ.Π.Α. Αγαθά που παραδίδονται καθώς και υπηρεσίες που παρέχονται από και προς την περιοχή του Αγίου Όρους αλλά και τα αγαθά που εισάγονται από το εξωτερικό στην περιοχή αυτή δεν αποτελούν αντικείμενο φόρου.

19 2.2 ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ Στο φόρο υπόκειται; Α) Κάθε φυσικό πρόσωπο ημεδαπό ή αλλοδαπό που ασκεί οικονομική δραστηριότητα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή, ανεξάρτητα από την ιθαγένεια και τον τόπο κατοικίας ή διανομής του. Επιπλέον υπόκειται στο φόρο κάθε φυσικό πρόσωπο που ασκεί οικονομική δραστηριότητα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα αυτής της δραστηριότητας. Β) Κάθε νομικό πρόσωπο το οποίο πραγματοποιεί περιστασιακά παράδοση ενός καινούργιου μεταφορικού μέσου το οποίο αποστέλλεται ή μεταφέρεται προς άλλο κράτος - μέλος. Γ) Κάθε πρόσωπο το οποίο πραγματοποιεί τιεριστασιακά παράδοση ενός καινούργιου μεταφορικού μέσου το οποίο αποστέλλεται ή μεταφέρεται προς άλλο κράτος - μέλος. Δ) Οι ενώσεις προσώπων οι οποίες στερούνται μεν νομική προσωπικότητα, υποβάλλονται όμως στο Φ.Π.Α., γιατί υποκείμενο του φόρου είναι η επιχείρηση ως αυτοτελή οικονομική μονάδα και όχι τα επιμέρους μέλη ένωσης. Ενώσεις προσώπων θεωρούνται: 1 )οι κοινοπραξίες 2) οι συμμετοχικές εταιρίες 3) οι άτυπες εταιρίες. Λεν θεωρείται όη ασκούν οικονομική δραστηριότητα και οπότε δεν υπόκειται στον φόρο οι μισθωτοί και λοιπά φυσικά πρόσωπα τα οποία συνδέονται με τον εργοδότη με μίσθωση εργασίας ή οποιαδήποτε άλλη νομική σχέση που δημιουργεί δεσμούς εξάρτησης όσο αφορά τους όρους εργασίας ή την αμοιβή. Σύμφωνα, επίσης, με το άρθρο 3 του Ν2859/00 το ελληνικό δημόσιο, οι δήμοι, οι κοινότητες και τα άλλα Ν.Π.Δ.Δ. δεν θεωρούνται υποκείμενοι στο φόρο για τις πράξεις παράδοσης αγαθών και παροχής υπηρεσιών που ενεργούν κατά την εκπλήρωση της αποστολής τους, ακόμα και αν εισπράττουν τέλη, δικαιώματα, εισφορές. Εντούτοις τα πρόσωπα αυτά «θεωρούνται ως υποκείμενοι στο φόρο κατά το μέτρο που η μη επαγωγή των δραστηριοτήτων τους οδηγεί σε στρέβλωση των όρων του ανταγωνισμού». Δηλαδή, τα παραπάνω ισχύουν εφόσον τα πρόσωπα αυτά ασκούν δραστηριότητες που έχουν σχέση με : α) τηλετηκοινωνίες, β) διανομή αερίου και ηλεκτρισμού, γ) δραστηριότητες οργανισμών ραδιοφώνου και τηλεόρασης, δ) μεταφορά προσώπων, ε) παροχή λιμενικών και αερολιμενικών υπηρεσιών.

20 2.3 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Στην παραπάνω ενότητα έγινε εκτενή αναφορά στις φορολογικές πράξεις που αποτελούν αντικείμενο του Φ.Π.Α.. Θα ήταν ίσως σκότημο στο σημείο αυτό μια πιο λεπτομερή ανάλυση των όρων αυτών: Παράδοση αγαθών: Παράδοση αγαθών θεωρείται η πώληση / μεταβίβαση κυριότητας ενσώματων αγαθών, εφόσον γίνεται από υποκείμενο στο φόρο. Σαν ενσώματα αγαθά θεωρούνται και ςχυσικές δυνάμεις ή ενέργειες που μπορούν να αποτελέσουν αντικείμενο συναλλαγής όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το αέριο, το ψύχος, η θερμότητα. Η αγορά ή η πώληση αγαθών από παραγγελιοδόχο που ενεργεί στο όνομα του, οπότε αυτός θεωρείται αγοραστής ή πωλητής ανάλογα με την περίπτωση, ως προς την παραγγελία. Η πώληση αγαθών με τον όρο της παρακράτησης της κυριότητας μέχρι την αποτιληρωμή του τμήματος. Παράδοση ακινήτων: Είναι η μεταβίβαση αποπερατωμένου ή ημιτελών κτιρίων ή τμημάτων τους και του οικοπέδου που μεταβιβάζεται μαζί με αυτά, εφόαον πραγματοποιείται πριν από την εγκατάσταση σ αυτά. Παρογή υπηρεσιών: Η έννοια παροχή υπηρεσιών κατά το Φ.Π.Α. είναι πολύ πλατιά, δηλαδή, «κάθε πράξη που δεν συνιστά παράδοση αγαθών αποτελεί παροχή υπηρεσιών». Η πράξη αυτή μπορεί να συνίσταται σε ; α) μεταβίβαση ή παραχώρηση της χρήσης ενός άϋλου αγαθού, β) η υποχρέωση για παράληψη ή ανοχή μιας πράξης ή κατάστασης. Ως παροχή υπηρεσιών λογίζονται και τα εξής: Εκμετάλλευση ξενοδοχείων, επιπλωμένων δωματίων και οικιών, κατασκηνώσεων και παρόμοιων εγκαταστάσεων, χώροι.στάθμευσης, κάθε είδους μεταφορικών μέσων και τροχόσπιτα. Η διάθεση τροφής και ποτών από εστιατόρια, ζαχαροπλαστεία, κέντρα διασκέδασης κ.τ.λ. για επιτόπια κατανάλωση. Εκτέλεση υπηρεσίας με καταβολή αποζημίωσης ύστερα από επιταγή δημόσιας αρχής. Η μίσθωση βιομηχανοστασίων και χρηματοθυρίδων. Οι εργασίες φάσεων επί ενσώματων κινητών αγαθών.

21 2.4 ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ & 01 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Τους ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ Υπόχρεοι στο Φόρο Προστιθέμενης Αξίας για την ποφάδοση αγαθών, την ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών και την παροχή υπηρεσιών είναι: 1) Ο εγκατεστημένος στον εσωτερικό της χώρας, για πράξεις που πραγματοποιήθηκαν από αυτών. 2) Εάν το υποκείμενο του (ρόρου είναι εγκατεστημένο εξωτερικό, υπεύθυνος για την καταβολή του φόρου στην Ελλάδα είναι ο αντιπρόσωπος του. 3) Εάν δεν έχει οριστεί αντιπρόσωπος, υπεύθυνος είναι ο ίδιος ο λήπτης των αγαθών ή των υπηρεσιών. Παράδειγμα : Γαλλική επιχείρηση ανέλαβε την μηχανοργάνωση ελληνικής εταιρείας και δεν είχε ορίσα αντιπρόσωπο της. Υπόχρεος για το φόρο στην Ελλάδα είναι η ελληνική εταιρεία που ανέλαβε τις υπηρεσίες. 4) Κάθε πρόσωπο που αναγράφει το φόρο στα τιμολόγια που εκδίδα ή σε άλλα εξομοιούμενα μ αυτά στοιχεία, έστω και από παραδρομή ή και σφάλμα. Και αν ακόμη αποδειχθεί αργότερα ότι η επιχείρηση δεν υποχρεούται να καταβάλει το φόρο, οφείλει να αποδώσει το Φ.Π.Α. που εισέπραξε στο Δημόσιο και να μην το καρπωθεί. Παράδειγμα : Έμπορος αυτοκινήτων πούλησε το δικό του μεταχειρισμένο αυτοκίνητο αντί 2935 και από παραδρομή εξέδωσε το υπ αριθμό τιμ. Στο οποίο ανέγραψε και το (ρόρο προς 6%, δηλαδή 176,10 και εισέπραξε από τον αγοραστή 3111,10. Αν και δεν είχε υποχρέωση για την συγκεκριμένη αυτή περίπτωση να εκδώσει τιμολόγιο και να εισπράξει φόρο, επειδή τον εισέπραξε, οφείλει να τον αποδώσει στο Δημόσιο και να μην τον οικειοποιηθεί. 5) Το πρόσωπο που πραγματοποιεί ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών. Πιο ειδικότερα υπόχρεοι για την είσπραξη και τη απόδοση του φόρου στο Δημόσιο είναι: > Στις ατομικές επιχειρήσεις ο ίδιος ο επιχειρηματίας. > Στις εταιρικές ετηχειρήσεις όπως Ο.Ε., Ε.Ε., Α.Ε., Συνεταιρισμούς, Ε.Π.Ε., το νομικό πρόσωπο της εταιρείας. ^ Στις αφανής εταιρείες ο εμφανής εταίρος.

22 > Στις ενώσεις προσώπων όπως οι συμμετοχικές, τα φυσικά ή νομικά πρόσωπα που μετέχουν ανάλογα βέβαια με το πρόσωπο συμμετοχής τους. 4. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΦΟΡΟ: Οι υπόχρεοι των υποκείμενων στο Φ.Π.Α. όπιος ορίζονται στο άρθρο 36 του Νόμου 2859/2000 είναι: 1. Ο υποκείμενος στο ς>όρο υποχρεούται να υποβάλλει τις παρακάτω δηλώσεις στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. που ανήκη : 1.1 Την δήλωση έναρξη εργασιών, η οποία υποβάλλεται πριν από την έναρξη της οικονομικής δραστηριότητας, δηλαδή πριν από την πραγματοποίηση της πρώτης συναλλαγής, ή κατά το χρόνο της νομικής σύστασης όταν πρόκειται για νομικά πρόσωτια. 1.2 Την δήλωση μεταβολών - μετάταξης. Η δήλωση αυτή συμπληρώνεται και υποβάλλεται από τον υπόχρεο στην περίπτωση αλλαγής της επωνυμίας της έδρας ή του ανηκειμένου με το οποίο ασχολείται η ετπχείρηση. 1.3 Την δήλωση οριστικής παύσης εργασιών. Οι δύο τελευταίες δηλώσεις υποβάλλονται στην αρμόδια οικονομική εφορία εντός δέκα (10) το πολύ ημερών. 2. Μετά την υποβολή της δήλωσης έναρξης εργασιών ο υποκείμενος αποκτά αριθμό φορολογικού μητρώου (Α. Φ. Μ.). Ο Α. Φ. Μ. αυτός στην περίπτωση των φυσικών προσώπων είναι ένας και μοναδικός και ισχύει ο ίδιος σε όλη την διάρκεια της ζωής τους, ενώ στην περίπτωση των νομικών προσώπων καταργείται με την λύση, διάλυση ή την αλλαγή της νομικής μορφής τους. 3. Κάθε υποκείμενος στο φόρο έχει την υποχρέωση να τηρεί βιβλία και να εκδίδει στοιχεία σύμφωνα με τις διατάξεις του Κ.Β Σ. 4. Να υποβάλλουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., μέσα στις προβλεπόμενες προθεσμίες α) την π εριοδική δήλωση για κάθε φορολογική ' περίοδο β) την ε κκαθαριστική δήλωση με την λήξη της διαχειριστικής περιόδου. 5. Στην περίπτωση που ο υποκείμενος πραγματοποιεί ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών υποχρεούται: 5.1 Να υποβιίλλουν ανακεφαλαιωτικό τιίνακα για τις παραδόσεις αγαθών που πραγματοποιεί.

23 5.2 Να αναγράφει στις συναλλαγές του τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου πάντα με το πρόθεμα «EL» μπροστά, καθώς και να σημειώνει το Α. Φ. Μ. του συναλλασσόμενου με το ανάλογο πρόθεμα του κάθε κράτος - μέλους. 5.3 Να υποβάλλει δήλωση INTRASTAT. 5.4 Να υποβάλλει ανακεφαλαιωτικό πίνακα για τις αποκτήσεις αγαθών από ενδοκοινοτικές συναλλαγές. 2.5 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Φ.Π.Α. 1 ) Από 08/08/1992 οι συντελεστές του φόρου προστιθέμενης αξίας ορίζεται σε δεκαοχτώ της' εκατό (18%) στη φορολογητέα αξία. Σιιαείοση : Στην παράδοση αγαθών, στην ενδοκοινοτική παράδοση αγαθών, καθώς και στην παροχή υττηρεσιών, ως φορολογητέα αξία λαμβάνεται η αντιπαροχή που έλαβε ή πρόκαται να λάβα για τις πράξεις αυτές ο προμηθευτής των αγαθών, προσαυξανόμενη με οποιαδήποτε παροχή που συνδέεται άμεσα με αυτή. 2 ) Κατ εξαίρεση, για τα αγαθά και τις υττηρεσίες που λαμβάνονται στο παράρτημα 111 ο συντελεστής του φόρου ορίζεται σε οκτώ τις εκατό (8%) Πρόκειται για τα αγαθά και υπηρεσίες ανάγκης όπως: Τρόφιμα (συμπεριλαμβανομένων και των ποτών) για κατα\ άλωση από ανθρώπους και ζώα, σπόροι και φυτά και συστατικά χρησιμοποιούμενα για παρασκευή τροφίμων και προϊόντα που χρησιμοποιούνται συνήθως για την συμπλήρωση ή υποκατάσταση τροφίμων, εξαίρεση τα οινοπνευματώδη ποτά. Φαρμακευτικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για θεραπευτική αγωγή, για πρόληψη ασθενειών και για άλλους ιατρικούς ή κτηνιατρικούς σκοπούς. Προϊόντα αντισύλληψης και υγιεινής προστασίας. Ιατρικός εξοτιλισμός και οιλλα βοηθητικά όργανα - συσκευές που συνήθως χρησιμοποιούνται για ανακούφιση αναττηριών από ιδιώτες και πάντα για προσωπική χρήση. Ύδρευση, νερά, συμπεριλαμβανομένου των φυσικών ή των τεχνικών μεταλλικών νερών, χωρίς προσθήκη ζάχαρης ή οινοπνεύματος. Μεταφορά επιβατών και των αποσκευών τους. Παράδοση κατοικιών μέσα στα πλαίσια κοινωνικής πολιτικής.

24 Εκμετάλλευση καφενείων, καφετεριών, ζαχαροτιλαστείων, ψητοπωλείων και συναφών επιχειρήσεων, πλτ[ν των κέναρων διασκέδασης που διαθέτουν οινότινευμα. Διαμονή σε ξενοδοχεία ή παρόμοιους χώρου που παρέχουν καταλύματα διακοπών. ' Η εκμετάλλευση κινηματογράφων, συναυλιών, τσίρκων, λούνα - πάρκ, ζωολογικών κήπων. 3 ) Πρόκειται για τα βιβλία, εφημερίδες, τιεριοδικά και για τα εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων ο συντελεστής φόρου μειώνεται κατά 50% και ισχύει έτσι ο υπερμειώμενος φόρος 4%(τέσσερα στα εκατό). 4 ) Για τον υπολογισμό του Φ.Π.Α. στην παράδοση αγαθών, στην παροχή υπηρεσιών και στην ενδοκοινοτική απόκτηση αγαθών εφαρμόζονται οι συντελεστές που ισχύουν κατά το χρόνο που ο φόρος γίνεται απαιτητός, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 16,17και ) Μειωμένοι συντελεστές στα νησιά του Αιγαίου. Από 08/08/1992 στην περιοχή των νησιών των νομών Δωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Κυκλάδων, καθώς και στα νησιά Β. Σποράδες, Σύρου, και Θάσο, ε(ραρμόζονται μειωμένοι συντελεστές κατά 30 % έναντι των συντελεστών που ισχύουν στην λοιτιή Ελλάδα. Οι συντελεστές που προκύπτουν από τη μείωση αυτή στρογγυλοποιούνται στην πλησιέστερη ακέραια μονάδα. Κατά συνέπεια οι μειωμένοι συντελεστές είναι 3 %, 6 % και 13 %. Οι μειωμένοι αυτοί συντελεστές εφαρμόζονται: A ) Στις παραδώσεις αγαθών που πραγματοποιούνται στα νησιά αυτά, εφόσον κατά το χρόνο που ο ς>όρος γίνεται απαιτητός συντρέχουν σωρευτικά οι εξής προϋποθέσεις : Τα αγαθά βρίσκονται στα νησιά αυτά. Παραδίδονται από μόνιμα εγκατεστημένο στα νησιά αυτά, υποκείμενο στο φόρο. Β )Στις παραδώσεις αγαθών που πραγματοποιούνται από τη λοιτιή Ελλάδα προς τα νησιά αυτά εφόσον : Ο αγοραστής είναι υποκείμενος στο φόρο. Ο αγοραστής είναι εγκατεστημένος στα νησιά. Τα αγαθά έχουν προορισμό τα νησιά και μεταφέρονται εκεί. Γ ) Στις ενδοκοινοτικές αποκτήσεις αγαθών, δηλαδή στις αποστολές αγαθών από άλλο κράτος - μέλος, για τα οποία ο τόπος άφιξης των αγαθών είναι τα νησιά και ο αποχτών είναι υποκείμενος στο φόρσ.

25 Δ ) Στην εισαγωγή αγαθών. Ε ) Στις παροχές υπηρεσιών εφόσον: Παρέχονται από υποκείμενους στο φόρο που έχουν την εγκατάσταση τους στις εν λόγω νησιώτικες περιοχές. Ολοκληρώνεται υλικά η εκτέλεση τους εντός των περιοχών αυτών. Οι ανωτέρω μειωμένοι συντελεστές δεν ισχύουν τφοκειμένου για καπλόβιομηχανικά προϊόντα και μεταφορικά μέσα. Η εξέλιξη των συντελεστών Φ.Π.Α. από 1/1/87 εμφανίζονται στο παρακάτω πίνακα.

26 ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ Φ.Η.Α. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΤΑΞΗ ΝΌΜΟΥ ΑΥΟΠ. 8499/87 αρ Μ. 1884/ /92 αρ. &26 ΥΗΕΡ.ΜΕΙΩ.ΜΕ.ΝΌΣ ΜΕΙΩΜΕΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΚΟΣ ΥΨΗΛΟΣ ΛΟΙΠΗ ΕΛΛΑΔΑ ( ΑΚΕΡΑΙΟΙ ΣΥΝίΤΕΑΕΣΤΕΣ ) ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ( ΜΕΙΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝ/ΣΤΕΣ) 1/1/87 S ΑΡ.2 1/1/88 Α Υ Ο /87 ΑΡ.4 23/4/90 Ν.1881/90 ΑΡΘ.8 28/4/90 Ν. 1884/90 ΑΡΘ.10 8/8/92 Ν.2093/92 ΑΡΘ.1& Νομός Δωδεκανήσου Μόνο για αγαθά εκτός από καττννκά και ηλεκτρικό ρεύμα Νόμος ιδωδεκανήσου, Σάμου, Χίου, Λέσβου &νήσο Σαμοθράκη. (αγαθά και υπηρεσίες εκτός από καπνικά) Επέκταση και στις Κυκλάδες, Β. Σποράδες, Σκύρο και Θάσο. ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΑΙΟ «ΦΟΡΟΑΟΠΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΤΗΣΙΟΣ ΦΟΡΟΑΟΠΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ 2001» ΤΕΥΧΟΣ 627/ΜΑΪΟΣ 2001.

27 9 ^ ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ ΑΠΟ τ ο ΦΟΡΟ Οι απαλλαγές από το Φ.Π.Α. απαριθμούνται στα άρθρα και διακρίνονται στις απαλλαγές στο εσωτερικό της χώρας, στις ατιαλλαγές εισαγωγές και στις εξαγωγές, στην διεθνή διακίνηση αγαθών και στις ειδικές απαλλαγές. Απα?^.αγές στο εσωτερικό της νώοαα: 1 ) Απαλλαγές κοινωνικού και εκπολιτιστικού περιοχομένου. Απαλλάσσονται από τη φορολογία οι υπηρεσίες που παρέχονται από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.), τα Δίκτυα Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης (εκτός από τις διαφημίσεις), από δικηγόρους και συμβολαιογράφους, από καλλιτέχνες και ερμηνευτές έριγων τέχνης (εκτός από αυτές που παρέχονται απευθείας στο κοινό). Απαλλάσσονται, ακόμη, η παροχή νερού μη εμφιαλωμένου και η αποχέτευση του πραγματοποιούνται απευθείας από τους Οργανισμούς Τοτηκής Αυτοδιοίκησης(Ο.Τ.Α,). 2 ) Απαλλαγές ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης. Απαλλάσσονται από το φόρο οι υπηρεσίες που παρέχονται από γιατρούς, οδοντίατρους, μαίες, φυσιοθεραπευτές, οδοντοτεχνίτες, κτηνιάτρους και η μεταιρορά ασθενών και τραυματιών με ειδικά κατασκευασμένα οχήματα. Απαλλάσσονται από το φόρο η παροχή υτιηρεσιών και η παράδοση αγαθών για φιλανθρωτηκούς σκοπούς αφού προηγουμένως έχει χορηγηθεί η απαιτούμενη άδεια από τον Οικονομικό Έφορο της περιοχής. 3 ) Απαλλαγές εκπαιδευτικής δραστηριότητας. Απαλλάσσονται από το φόρο η παροχή υπηρεσιών εκπαίδευσης, σε όλες τις βαθμίδες, είτε παρέχεται από δημόσια εκπαιδευτήρια ή από άλλα πρόσωπα αναγνωρισμένα από την κατά περίπτωση αρμόδια αρχή. Απαλλάσσονται, επίσης και η επαγγελματική εκπαίδευση και επιμόρφωση π.χ. επιμορφωτικά σεμινάρια ΕΛΚΕΠΑ κ.α., τα νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, καθώς και η παροχή υπηρεσιών που συνδέεται στενά με τον αθλητισμό ή την σωματική αγωγή εφόσον παρέχονται από σωματεία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και απευθύνονται σε πρόσωπα που ασχολούνται με τον αθληησμό. 4 ) Απαλλαγές οικονομικού περιεχομένου. Απαλλάσσονται από το ιρόρο οι καταθέσεις και ειδικότερα το άνοιγμα και κλείσιμο λογαριασμών, πληρωμές, μεταφορές καταθέσεων, εμβάσματα, απαιτήσεις, πιστωτικοί τίτλοι και λοιπά αξιόγραφα. Επίσης, απαλλάσσονται από το (ρόρο η

28 τιληρωμες, μεταφορές καταθέσεων, εμβάσματα, απαιτήσεις, πιστωτικοί τίτλοι και λοιπά αξιόγραφα. Επίσης, απαλλάσσονται από το φόρο η πώληση των κρατικών λαχείων, των δελτίων ΠΡΟΠΟ - ΛΟΤΤΟ - ΠΡΩΤΟ, όχι όμως και τα κέρδη απ αυτά τα οποία υπάγονται στο φόρο κεςκχλαίου, ούτε οι προμήθειες των πρακτορείων που φορολογούνται από το Φ.Π.Α. Απαλλαγές στις εισαγωγές Απαλλάσσονται από το Φ.Π.Α. αγαθά που έχουν εισαχθεί και επανεισάγονται, είτε γιατί δεν είχαν τις προβλεπόμενες προδιαγραφές, είτε γιατί ήταν ελαττω^ιατικά, είτε για άλλους λόγους, εςιόσον βέβαια η επανεισαγωγή γίνεται αγωγή από το ίδιο το πρόσωπο, που είχε κάνει και την εξαγωγή. Ακόμη δεν υπόκειται σε Φ.Π.Α. η εισαγοαγή προϊόντων αλιείας από ετηχειρήσείς θαλάσσιας αλιείας στην κατάσταση που αυτά αλιεύθηκαν ή αφού υποβλήθηκαν σε εργασίες συντήρησης μόνο και όχι μεταποίησης. Απαλλαγές στις εξαγωγές: Όλα τα αγαθά που εξάγονται στο εξωτερικό, απαλλάσσονται από το φόρο για δύο κυρίως λόγους: ϊ. Γιατί τα αγαθά πρέπει να φορολογούνται στη χώρα που καταναλίσκονται. ϋ. Γιατί κάθε χώρα επιδιώκει την αύξηση και όχι τη μείωση των εξαγωγών της για να ενισχυθεί το εμπορικό της ισοζύγιο. Η απαλλαγή από το φόρο των εξαγόμενων αγαθών ετητυγχάνεται όχι μόνο με την αναγραφή φόρου στο τιμολόγιο εξαγωγής αλλά και με την επιστροφή του φόρου που καταβλήθηκε ήδη για τα εξαγόμενα είδη στον εξαγωγέα. Ειδικές απαλλαγές: 1. Απαλλάσσονται από το φόρο η παράδοση και η εισαγωγή πλοίων και πλωτών μέσων, που προορίζονται για την εμπορική ναυτιλία, την αλιεία, το δημόσιο, τις ένοπλες δυνάμεις. Εξαιρούνται μόνο τα σκάφη αναψυχής, που προορίζονται για αναψυχή ή αθλητισμό. 2. Η παράδοση και η εισαγωγή αεροσκαφών τα οποία προορίζονται για τις ένοπλες δυνάμεις ή το δημόσιο. 3. Η ναύλωση πλοίων και πλωτών μέσων καθώς και η μίσθωση αεροσκαφών, όπως και οι εργασίες κατασκευής, συντήρησης και ετησκευής των μέσων αυτών.

29 2.7 ΕΚΠΤΩΣΗ - ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟ. Ο υποκείμενος δικαιούται να εκτιέσει από το φόρο τωυ αναλογεί ετπς ενεργούμενες από αυτόν πράξεις παράδοσης αγαθών και παροχής υττηρεσιών το (ρόρο με τον οποίο έχουν επιβαρυνθεί η παράδοση αγαθών και η παροχή υττηρεσιών που έγιναν σ αιχτόν και η εισαγωγή αγαθών που πραγματοποιήθηκε από αυτόν. Η έκπτωση αυτή παρέχεται κατά το μέρος που τα αγαθά και οι υπηρεσίες χρησιμοποιούνται για την πραγματοποίηση πράξεων που υπάγονται στο φόρο. Δικαίωμα έκπτωσης στο (ρόρο παρέχεται εττίττης στον υττοκείμενο κατά το μέρος που τα αγαθά ή οι υπηρεσίες χρησιμοποιούνται; Για την πραγματοποίηση <ττο εξωτερικό των δραστηριοτήτων τωυ προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 4, ειρόσον αυτές θα παρείχαν δικαίωμα έκτηωσης του (ρόρου, αν είχαν πραγματοποιηθεί στο εσωτερικό της χώρας. Για τις πρίχξεις που απαλλ(ίσσονται από το ς>όρο, (ϊύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 20 των περιπτώσεων α', γ', δ' και ε' της παραγρά(ρου 1του 21 και του άρθρου 22. Για τις εργασίες που απαλλάσσονται από το (ρόρο, σύμφωνα με τις διατ(χξεις των περιπτώσεων κ', κα', κβ', κε', και κστ' της παραγράςκχυ 1 του άρθρου 18, ειρόσον ο λήπτης είναι εγκατεστημένος εκτός της Ευρωπαϊκής οικονομικής Κοινότητας ή οι εργασίες αυτές συνδέονται άμεσα με αγαθά που εξάγονται σε χώρα εκτός της Κοινότητας. Για την διάθεση των δώρων μέχρι αξίας εννέα ευρώ ( 9 ) και δειγμάτων. Το δικαίωμα έκπτωσης στο φόρο γεννάται κατά τον χρόνο που ο (ρόρος καθίσταται απαιτητός, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 13 και 14. Δεν παρέχεται δικαίωμα έκτττωσης στο (ρόρο με τον οποίο έχουν επιβαρυνθεί οι δαπάνες : Αγορά ή εισαγωγή καττνοβιομηχανικών προϊόντων. - Αγορά ή εισαγωγή οινοτινευματωδών ποτών, εςχόσον αυτά διατέθηκαν για την πραγματοποίηση μη (ρορολογητέων πρόιξεων. Δεξιώσεων ψυχαγωγίας και φιλοξενίας γενικά. ' Στέγασης, τροφής, ποτών, μετακίνησης και ψυχαγαχγίας για το προσωπικό ή τους εκπροσώπους της επιχείρησης. Αγορά ή εισαγοΰγή ειαβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσης μέχρι εννέα ( 9 ) θέσεων, μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, σκαφών και αεροσκαφών ιδιωτικής χρή(της που προορίζονται για αναψυχή ή αθλητισμό, καθώς και οι δαπάνες καυσίμων, επισκευής, συντήρησης, μίσθωσης και κυκλοφορίας τους γενικά.

30 2Α ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ. Η ετηβολή του φόρου γίνεται από τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. που είναι αρμόδιος και για την φορολογία εισοδήματος του υπόχρεου στο φόρο, ο οποίος παραλαμβάνει και τις σχετικές δηλώσεις (περιοδική & εκκαθαριστική ). Είναι αυτός που τις ελέγχα για την ακρίβεια τους και προβαίνει στην εξακρίβωση των υπόχρεων που δεν έχουν υποβάλλει δήλωση. Αν διατηστώσει ανακρίβεια ή ανεπάρκαα στα βιβλία και στοιχεία του υπόχρεου προβαίνει σε επί τόπου έλεγχο, στην επαγγελματική του εγκατάσταση, όλων των εγγράφων και στοιχείων που θα βοηθήσουν στο σωστό προσδιορισμό του (ρόρου. Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας εκδίδεται μια πράξη προσδιορισμού του φόρου η οποία χαρακτηρίζεται ως ειλικρινής αν προκύψει διαφορά μέχρι 3 ή δυσχερής για διαφορά μεγαλύτερη. Στην δεύτερη περίπτωση συντάσσεται μια προσωρινή πράξη προσδιορισμού του φόρου με δυνατότητα αλλαγής στο μέλλον, μόλις προκόψουν νέα στοιχεία για τον προσδιορισμό του ιρόρου. Ο υπόχρεος, σε βάρος του οποίου εκδόθηκε η πράξη, μπορεί να αμφισβητήσει την ορθότητα και να ζητηθεί διοικητική ετήλυση της μέσω κάποιου συμβιβασμού. Το ποσό του φόρου που θα προκύψει και θα προσδιορισθεί από την διοικητική επίλυση της διαφοράς, βεβαιώνεται στο όνομα του υπόχρεου, από τον ίδιο οικονομικό έφορο - προϊστάμενο Δ.Ο.Υ. και καταβάλλεται είτε εφάπαξ, είτε σε δόσεις σύμφωνα πάντα με τον συμβιβασμό που επιτεύχθηκε.

31 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ - ΚΥΡΩΣΕΙΣ Φ.Π.Α. 3.1 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΦΟΡΟΙ Όπως έχει αναφερθεί και στην αρχή της εργασίας ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας καθιερώθηκε υποχρεωτικά στην χώρα μας το 01/01/1987 και από τότ? καταβάλλεται από τους υπόχρεους προς το Δημόσιο, μιας και είναι ο τελικός αποδέκτης του φορολογικού αυτού συστήματος. Ωστόσο η μη καταβολή του Φ.Π.Α. από τους υπόχρεους υπόκειται στις φορολογικές κυρώσεις οι οποίες καθορίζονται ρητά στις διατάξεις του Ν. 2539/97 «Κώδικας Διοικητικών και Ποινικών Κυρώσεων στη Φορολογική Νομοθεσία». Οι διατάξεις του νόμου αυτού, που αποτελούν αντικατάσταση των καταργημένων άρθρων 47 &48 του 1642/86 «περί Φ.Π.Α.», καθορίζουν τους πρόσθετους φόρους και τα πρόσημα για τη μη υποβολή ή λανθασμένη υποβολή περιοδικών ή εκκαθαρισηκών δηλώσεων Φ.Π.Α. Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με ης διατάξας της παραγράφου 2 του άρθρου 1, αν ο κατά την φορολογική νομοθεσία υπόχρεος να υποβάλλει δήλωση και ανεξάρτητα από την πρόθεσή του να αποφύγει ή όχι την πληρωμή φόρου: Υποβάλλει εκπρόθεσμη δήλωση, υπόκειται σε πρόσθετο φόρο που ορίζεται σε ποσοστό δυόμισι της εκατό (2,5 %) επί του οφειλόμενου με την δήλωση φόρου για κάθε μήνα καθυστέρησης. Υποβάλλει ανακριβή δήλωση, υπόκειται σε πρόσθετο φόρο που ορίζεται τεσσεράμισι τοις εκατό (4,5 %) ετιί του φόρου την πληρωμή του οποίου θα απέφευγε λόγω ανακρίβειας, για κάθε μήνα καθυστέρησης. Δεν υποβάλλει δήλωση, υπόκειται σε πρόσθετο (ρόρο που ορίζεται σε ποσοστό πέντε τοις εκατό (5 %) ετή του φόρου που θα απέφευγε λόγω μη υποβολής, για κάθε μήνα καθυστερήσεις. Τα παραπάνω ποσοστά προσθέτουν φόρο υποβάλλονται τόσο στην περιοδική, όσο και στην εκκαθαρισηχη δήλωση και ισχύουν από 01/01/1998. Διευκρινίζεται όη όσο αναφορά στην εκκαθαρισηκή δήλωση, πρόσθετος φόρος επιβάλλεται μόνο για το ποσό του φόρου που οφείλεται με βάση την εκκαθαρισηκή δήλωση και δεν μπορεί να αναχθεί σης φορολογικές περιόδους της χρήσης π.χ. τηθανά ποσά που προκύπτουν από διακανονισμούς στο τέλος της χρήσης.

32 Στο άρθρο 2 του Ν.2523/97 ορίζεται ο χρόνος υπολογισμού ταχν πρόσθετων φόρων. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές, τα ποσοστά των πρόσθετων φόρων υπολογίζονται μέχρι την έκδοση της σχετικής καταλογιστέας πράξης του φόρου, την ημερομηνία υποβολής της εκπρόθεσμης δήλχοσης ή τη δημοσίευση της σχετικής δικαστηριακής απόq)ασης κατά περίπτωση. *> Στην περίπτωση έκδοσης πράξης προσδιορισμού του φόρου θα πρέπει να υπολογίζεται πρόσθετος φόρος με βάση τους μήνες καθυστέρησης, μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της πράξης αυτής. Εφόσον επιτευχθεί διοικητική επίλυση της διαφοράς ή δικαστικός συμβιβασμός, ο πρόσθετος φόρος επαναπροσδιορίζεται λαμβάνοντας υπόψη τους μήνες καθυστέρησης από την προθεσμία υποβολής της δήλωσης μέχρι την ημερομηνία υπογραφής του σχετικού πρακτικού.' Στην περίπτωση άσκησης προσφυγής αναμένεται η απόφαση του διοικητικού δικαστηρίου, γίνεται νέα εκκαθάριση και καταλογίζεται πρόσθετος φόρος μέχρι την ημερομηνία δημοσίευσης της σχετικής απόφασης. Σε όλες τις παραπάνω περιτιτώσεις ο χρόνος υπολογισμού του πρόσθετου φόρου είναι η επόμενη ημέρα εκείνης κατά την οποία έληξε η προθεσμία υποβολής της σχετικής δήλωσης (περιοδικής ή εκκαθαριστικής). Θα ήταν ίσως σκόπιμο στο σημείο αυτό να διευκρινιστεί πως η κλιμάκωση της ημερομηνίας υποβολής, τόσο των προσωρινών όσο και των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του Α. Φ. Μ. των υπόχρεων, έχει στόχο τη διευκόλυνση των υποκείμενων κατά την εμπρόθεσμη υποβολή δηλώσεων και δεν λαμβάνεται υπόψη προκειμένου για τον υπολογισμό του πρόσθετου φόρου μετά την παρέλευση του πρώτου μήνα. Κατά συνέπεια, ως χρόνος αφαιτερίας για τον υπολογισμό του πρόσθετου φόρου, σε κάθε περίπτωση, λαμβάνεται υπόψη η πρώτη ήμέρα που προβλέπεται για τους Α. Φ. Μ. που λήγουν σε «1». Φυσικά, δεν λαμβάνονται υπόψη ούτε οι τυχών παρατάσεις που έχουν δοθεί για την διευκόλυνση της υποβολής τους. Τα ποσοστά πρόσθετων φόρων σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υπερβούν: > Τα 200 % για την υποβολή της εκπρόθεσμης δήλωσης. > Τα 300 % για την ανακριβή δήλωση ή τη μη υποβολή δήλωσης. Όταν η διαφορά του φόρου λυθεί με δικαστικό συμβιβασμό ή ολικά ή μερικά με δικαστική εττίλυση, υπολογίζεται πρόσθετος ς>όρος μειωμένος στα 3/5 του φόρου.

33 napa58tyua: Έστω υπόχρεος για υποβολή Φ.Π.Α. ο οποίος υποχρεούται να υποβάλλει προσωρινές δηλώσεις κάθε μήνα και δεν υτιέβαλε την προσωρινή δήλωση του Ιανουαρίου. Να υπολογιστεί το ποσοστό του πρόσθετου φόρου αν: 1. Υποβλήθηκε εκπρόθεσμη δήλωση στις 30 Απριλίου. 2. Εκδοθεί πράξη προσδιορισμού του φόρου κατά την ίδια ημερομηνία. Οφειλόμενος φόρος 293,47. Λύση: 1. 3 μήνες καθυστέρηση X 2,5 % 7,5 % ποσοστό προσθ. φόρου. X 293,47 22,01 πρόσθετος φόρος 2. 3 μήνες καθυστέρηση X 5 % = 15 % ποσοστό προσθ. Φόρου X 293,47 44,02 πρόσθετος φόρος (από 20/1 μέχρι 20/4 είναι 3 μήνες καθυστέρησης) Π Ρ Ο Σ Τ I Μ.Λ: Στο άρθρο 4 του «Κώδικα Διοικητικών & Ποινικών Κυρώσεων στη Φορολογική Νομοθεσία» γίνεται μνεία για τα πρόσημα που βαρύνουν τους παραβάτες, τα οποία ορίζονται από 117,39 μέχρι 1173,88. Τα πρόστιμα επιβάλλονται στις περιπτώσεις που δεν προβλέπεται η επιβολή πρόσθετου φόρου ή δεν προκύπτει ποσό φόρου για καταβολή. Πρόστιμα Φ.Π.Α. για τιλαστά ή εικονικά φορολογικά στοιχεία: Πρόστιμό ισόποσο με το τριπλάσιο του (ρόρου που εξέπεσε ή επιστράφηκε ή αποδόθηκε επιβάλλεται στον υπόχρεο όταν: ΐ. γίνεται λήπτης εικονικού φορολογικού στοιχείου το οποίο νόθευσε ο ίδιος ή τρίτος για λογαριασμό του. ϋ. Διενεργεί έκπτωση φόρου ή λαμβάνει επιστροφή φόρου με έκδοση πλαστών, νοθευμένων στοιχείων.

34 Σημείω(3η : Αν προβλέττεται τόσο η ετηβολή πρόσθετου φόρου όσο και προστίμου, επιβάλλεται μόνο ο πρόσθετος φόρος με εξαίρεση το ειδικό πρόστιμα της παραγράφου 1 του άρθρου 6 το οποίο επιβάλλεται ανεξάρτητα με τον πρόσθετο φόρο ( 3πλάσιο για πλαστά /εικονικά φορολογικά στοιχεία ) Επιβολή προστίμου: Το πρόστιμο επιβάλλεται: Σε βάρος του παραβάτη (ρυσικού προσώπου. Στις Ε.Ε., Ο.Ε. Ε.Π.Ε. Α.Ε. Σε συνεταιρισμούς και στα λοιπά ημεδαπά ή αλλοδαπά νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου σε βάρος του νομικού προσώπου. Στις κοινοπραξίες, αστικές εταιρείες, το τφόστιμο ετηβάλλεται σε βάρος αυτών και κοινοποιείται στα μέλη, το καθένα από τα οποία ευθύνεται εις ολόκληρο. Στις αλλοδαπές επιχαρήσεις το πρόστιμο ετηβάλλεται σε βάρος αυτών και γνωστοποιείται στους ορισμένους αντιπροσώπους τους στο εσωτερικό. 3.2 ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ Στην περίτττωση που ο υπόχρεος δεν αποδίδει ή αποδίδει με Ανακριβή στοιχεία το φόρο, με σκοπό να αποφύγα την πληρωμή του ή να εξαπατήσει την (ρορολογική αρχή και να λάβα ετη(ττρο(ρή του φόρου, τότε: Τιμωρείται με φυλάκκτη, τουλάχιστον εν(3ς (1) έτους, ειρόσον το προς απόδοση ποσό του κύριου (ρόρου που επιστράφηκε ή δεν αποδόθηκε ή συμψηφίστηκε υπερβαίνα σε ετήσια βάση το ποσό του 2934,70. Με κάθειρξη μέχρι δέκα (10) ετών, εφόσον το ιος (ίνω ποσό υπερβαίνει σε ετήσια βάση τα 73367,57.

35 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4" ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ 4.1 ΕΝΔΟΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ Η έννοια των ενδοκοινοτικών συναλλαγών εμπεριέχει την έννοια των ενδοκοινοτικών αποκτήσεων και των ενδοκοινοτικών παραδόσεων αγαθών μεταξύ κρατών - μελών της Κοινότητας(Ευρωπαϊκή Ένωση). Δεν ταυτίζεται με την έννοια της «εισαγωγής αγαθών». Από 1/1/1993 «εισαγιαγής αγαθών» είναι η είσοδος των αγαθών στο εσωτερικό της χώρας από Τρίτες Χώρες, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 του Ν. 2859/2000, ενώ κατάργήθηκαν τα φορολογικά σύνορα, οι έλεγχοι και οι τελωνειακές διατυπώσεις στα αγαθά που διακρίνονται μεταξύ των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα πλαίσια αυτά υιοθετήθηκε το μεταβατικό καθεστώς φορολογίας των ενδοκοινοτικών συναλλαγών με τις διατάξεις των Κοινοτικών Οδηγιών Φ.Π.Α. 91/680 & 92/111 Ε.Ο.Κ., οι οποίες τροποποιήσαν την O'* Κοινοτική Οδηγία Φ.Π.Α. (77/388), η οποία αποτελεί τη βάση για την εφαρμογή Φ.Π.Α. στα κράτη - μέλη. Οι κυριότερες ρυθμίσεις του μεταβατικού καθεστώτος, το οποίο μεταφέρθηκε σε εσωτερικό δίκαιο με τις διατάξεις του άρθρου 1 του Ν 2093/92, των παραγράφων 1 & 2 του άρθρου 15 Ν 2166/1993 και των άρθρων 11 & 12 του Ν. 2386/96 είναι οι εξής: η ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ: Για παραδόσεις αγαθών μεταξύ επιχειρήσεων, απαλλάσσονται τα αγαθά του κράτους-μέλος της αποστολής και φορολογούνται στο κράτος-μέλος της άφιξης, ως ενδοκοινοηκές αποκτήσεις. 21 ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ: Οι ιδιώτες που μετακινούνται από ένα κράτος- μέλος σε ένα άλλο για τις αγορές τους, καταβάλλουν το Φ.Π.Α. στον οποίο όπου αγοράζουν τα προϊόντα και δεν υπόκειται τιλέον στο Φ.Π.Α. κατά την επιστροφή τους στο κράτος- μέλος τους. Έτσι οι ιδιώτες μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα μέσα στην εσωτερική αγορά, χωρίς να υπόκεινται σε ελέγχους και σε τελωνειακές ή φορολογικές διατυπώσεις. 31 ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚ,Δ ΜΕΣΑ: Τα καινούργια μεταφορικά μέσα φορολογούνται πάντα στη χώρα του αγοραστή, ανεξάρτητα αν είναι υποκείμενος ή όχι στο φόρο, δηλαδή ακόμη και από ιδιώτες, ως ενδοκοινοηκές αποκτήσεις.

36 4) ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ & Ν. Π. ΜΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ: Όταν πραγματοποιούνται αρκετά σημαντικές ενδοκοινοτικές αγορές, οι επιχηρήσεις οι οποίες απαλλάσσονται πλήρως από το Φ.Π.Α., οι αγρότες και τα Νομικά Πρόσωπα που δεν υπόκαται στο Φ.Π.Α., πρέπα να καταβάλλουν το Φ.Π.Α. επί των αποκτήσεων αυτών σαν να υπόκεινται κανονικά στο φόρο. Το όριο φορολόγησης των ενδοκοινοτικών συναλλαγών ανέρχεται σε 7336,76 ( δρχ. )ετησίως. Όταν οι ενδοκοινοτικές συναλλαγές υπερβαίνουν το όριο αυτό οι εν λόγω επιχειρήσεις πρέτιει να αποκτήσουν Αριθμό Φορολογικού Μητρώου Φ.Π.Α. 5) ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΠΛΗΡΟΦΌΡ1ΩΝ (V.I.E.S.) Ό έλεγχος του Φ.Π.Α. στις ενδοκοινοτικές συναλλαγές στηρίζεται από1/1/1993 και μετά στην ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των φορολογικών αρχών των κρατών - μελών. Ό έλεγχος αυτός είναι αναγκαίος για να εξασφαλιστούν τα έσοδα των κρατών - μελών και να ετηταχθεί ίση μεταχείριση όλων των επιτηδευμάτων μέσω ενός συστήματος ανταλλαγής πληροφοριών για το Φ. Π. A. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα, το οποίο λειτουργεί από 1/1/1993 και με το οποίο είναι συνδεδεμένα όλα τα κράτη - μέλη. Το σύστημα αυτό έχει δύο βασικές λειτουργίες : Περιλαμβάνει ένα σύστημα επικύρωσης των Αριθμών Φορολογικού Μητρώου Φ.Π.Α. που επιτρέπα στα κράτη - μέλη και μέσω αυτών στους ίδιους τους επιτηδευματίες, να έχουν πρόσβαση σε κάθε ένα από τα Α. Φ. Μ. των χωρών της Ένωσης. Τα κράτη - μέλη ανταλλάσσουν τα στοιχεία σχετικά με τις ενδοκοινοτικές πωλήσεις, τα οποία τους κοινοποιούνται από τους πωλητές Χάρη σ ένα σύστημα ανακεςκχλαιωτικών τηνάκων. Στα πλαίσια του μεταβατικού καθεστώτος οι επη,τηδευματίες οι οποίοι πραγματοποιούν ενδοκοινοηκές πωλήσεις θα πρέπα να παρέχουν τα ακόλουθα στοιχεία στην φορολογική τους αρχή, στους περιοδικούς ανακεφαλαιωτικούς τυίνακες. Το δικό τους Α. Φ. Μ. και τον αντίστοιχο αριθμό των πελατών τους Τη συνολική αξία των πωλήσεων τους σε καθ ένα από τους πελάτες για κάθε κράτος - μέλος. Για ης ενδοκοινοτικές συναλλαγές, οι επιτηδευματίες χρησιμοποιούν τον Α. Φ. Μ. ο οποίος περιλαμβάνει ένα ^δικό κώδικα για κάθε κράτος - μέλος (Για την Ελλάδα «EL»).

Έμμεση Φορολογία. Mέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2017

Έμμεση Φορολογία. Mέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2017 Έμμεση Φορολογία Mέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2017 KPMG - ΟΔΗΓΟΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 2017 ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 22 Έμμεση φορολογία 03 Έμμεση φορολογία 3.1 Φόρος Προστιθέμενης Αξίας Τι είναι ο Φόρος Προστιθέμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.) ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΡΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ (Φ.Π.Α.) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Προστιθέμενη αξία προϊόντος Ορισμός ΦΠΑ Εφαρμογή ΦΠΑ Απαλλασσόμενες συναλλαγές Συντελεστές ΦΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Παραδόσεις αγαθών που ενεργούνται από τις παραπάνω περιοχές :

Ι. Παραδόσεις αγαθών που ενεργούνται από τις παραπάνω περιοχές : ΠΟΛ.1254/10.12.1990 Κοινοποίηση των παρ. 1 και 2 του άρθρου 8 του Ν.1881/1990 (ΦΕΚ 42 Α ) και της παραγράφου 3 του άρθρου 10 του Ν.1884/16.6.1990 (ΦΕΚ 81 Α ) και παροχή οδηγιών για την εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

Έννοια τόπου ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, κανόνας και εξαιρέσεις. Τριγωνικές πωλήσεις. Παραδείγματα.

Έννοια τόπου ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών, κανόνας και εξαιρέσεις. Τριγωνικές πωλήσεις. Παραδείγματα. ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΙΙ, ΦΟΡΟΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή, έννοια και λειτουργία του Φ.Π.Α. Λειτουργία του Φ.Π.Α. Έννοια της προστιθέμενης αξίας. Βασικά χαρακτηριστικά του Φ.Π.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΤΟΠΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ

Γ. ΤΟΠΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΗΤΕΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΕΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Σελ. VII Ι. ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΦΠΑ I. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΑ - ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΦΟΡΟΥ 1. Η έννοια και το αντικείμενο του φόρου Σελ. 1 2. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. 7 -Γενικά 7 -Λειτουργία του Φ.Π.Α.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. 7 -Γενικά 7 -Λειτουργία του Φ.Π.Α. 539 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΠΡΟΛΟΓΟΣ 5 ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ Φ.Π.Α. (Ν. 2859/00 και τροποποιήσεις μέχρι σήμερα) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΕΝΝΟΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ Φ.Π.Α. 7 -Γενικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Πρόλογος... VII Εισαγωγή.... XVII ΤΜΗΜΑ ΠΡΩΤΟ ΟΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ι.. Οι ρυθμίσεις της σλεε στον τομέα του Τελωνειακού Δικαίου... 1... Εισαγωγικά... 1

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους.

Θέμα: Κοινοποίηση διατάξεων υποπαραγράφου Α.6 του ν.4152/2013 και οδηγίες για την εφαρμογή τους. Αθήνα, 8.7.2013 ΠΟΛ: 1170 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΠΡΟΣ: Ως Πίνακας Διανομής ΤΜΗΜΑ Α 2. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Αμοιβαίας

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Αμοιβαίας ΠΟΛ.1050/11.2.2000 Διευκρινίσεις σχετικά με τον έλεγχο που πραγματοποιείται στα πλαίσια της Αμοιβαίας Συνδρομής, μέσω του συστήματος VIES, των ενδοκοινοτικών ή μη αποκτήσεων μεταχειρισμένων και υπαγόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Ενδοκοινοτικό Εμπόριο

Ενδοκοινοτικό Εμπόριο Ενδοκοινοτικό Εμπόριο 1 Βασικές αλλαγές με την Ένταξη στην Ευρώπη Επέκταση της ενιαίας αγοράς. Κατάργηση των τελωνειακών ελέγχων και φραγμών υφιστάμενων και νεοεισερχομένων μελών. Συμμόρφωση με τους κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνίες υποβολής δήλωσης εισοδήματος Νομικών προσώπων οικ. έτους 2013

Ημερομηνίες υποβολής δήλωσης εισοδήματος Νομικών προσώπων οικ. έτους 2013 Ημερομηνίες υποβολής δήλωσης εισοδήματος Νομικών προσώπων οικ. έτους 2013 Δήλωση εταιριών, κοινοπραξιών και κοινωνιών που ασκούν επιχείρηση ή επάγγελμα Οι υπόχρεοι της παραγράφου 4 του άρθρου 2 του ν.2238/1994

Διαβάστε περισσότερα

I. Υποπαράγραφος Β.1, παρ. 1 και 2 και Υποπαράγραφος Β.2, παρ. 1 και 2: Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ και Κ.Φ.Α.Σ., σχετικά με τους αγρότες

I. Υποπαράγραφος Β.1, παρ. 1 και 2 και Υποπαράγραφος Β.2, παρ. 1 και 2: Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ και Κ.Φ.Α.Σ., σχετικά με τους αγρότες ΠΟΛ.1116/24.4.2014 Κοινοποίηση των διατάξεων των Υποπαραγράφων Β.1 και Β.2, παράγραφοι 1 και 2, της Παραγράφου Β' του άρθρου τρίτου του ν.4254/2014 (ΦΕΚ Α' 85/7.4.2014) σχετικά με τους αγρότες και παροχή

Διαβάστε περισσότερα

Μέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2016

Μέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2016 Έμμεσn Φορολογία Μέρος του Συνοπτικού Οδηγού Φορολογίας 2016 ΕΜΜΕΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ 03 Έμμεση φορολογία 3.1 Φόρος Προστιθέμενης Αξίας Τι είναι ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ); Ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας (ΦΠΑ)

Διαβάστε περισσότερα

Οι εξαγωγικές πωλήσεις μέσω διαδικτύου και οι παγίδες του ΦΠΑ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΠΩΛΉΣΕΩΝ ΕΝΤΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ Ε.Ε.

Οι εξαγωγικές πωλήσεις μέσω διαδικτύου και οι παγίδες του ΦΠΑ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΠΩΛΉΣΕΩΝ ΕΝΤΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ Ε.Ε. Οι εξαγωγικές πωλήσεις μέσω διαδικτύου και οι παγίδες του ΦΠΑ ΠΕΡΙΠΤΏΣΕΙΣ ΠΩΛΉΣΕΩΝ ΕΝΤΌΣ ΚΑΙ ΕΚΤΌΣ Ε.Ε. Πωλήσεις εντός Ε.Ε. ΠΩΛΉΣΕΙΣ ΑΓΑΘΏΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΏΝ Κανόνες και συντελεστές ΦΠΑ Παρόλο που στην ΕΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Ν. 4308/2014 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΠΑΡΑΣΤΑΤΙΚΑ ΠΩΛΗΣΕΩΝ Άρθρο 8: Τιμολόγιο πώλησης 1. Τιμολόγιο είναι το στοιχείο που εκδίδεται από την υποκείμενη σε αυτό το νόμο οντότητα για κάθε πώληση αγαθών και παροχή υπηρεσιών,

Διαβάστε περισσότερα

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φ.Π.Α.

Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φ.Π.Α. Φορολογικό Δίκαιο Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φ.Π.Α. Θ. Φορτσάκης Α. Τσουρουφλής Κ. Πέρρου Π. Πανταζόπουλος ΠΜΣ Δημοσίου Δικαίου 3/12/2014 Φόρος εισοδήματος νομικών προσώπων Φορολογικό υποκείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.198/ Συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες δραστηριότητες που αφορούν τη Δωδεκάνησο

ΠΟΛ.198/ Συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες δραστηριότητες που αφορούν τη Δωδεκάνησο ΠΟΛ.198/17.6.1987 Συντελεστές ΦΠΑ σε ορισμένες δραστηριότητες που αφορούν τη Δωδεκάνησο Με αφορμή ερωτήματα που υποβλήθηκαν στην Υπηρεσία μας, αναφορικά με τους συντελεστές του φόρου προστιθέμενης αξίας

Διαβάστε περισσότερα

* ΦΠΑ * Νο. 7

* ΦΠΑ * Νο. 7 -- 233 -- * ΦΠΑ * Νο. 7 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Φεβρουαρίου 1996 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ. :1027240/1168/354/0014 ΓΕΝIKH Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & Δ.Π. ΠΟΛ.: 1070 1. Δ/ΝΣΗ 14η ΦΠΑ & Ε.Φ. - ΤΜΗΜΑ Α/Ι

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 20 και 21 του νόμου 4141/2013, για θέματα ΦΠΑ»

Θέμα: «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 20 και 21 του νόμου 4141/2013, για θέματα ΦΠΑ» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 17.06.2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Β, Α Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής

Εργαστήριο Μηχανογραφημένης Λογιστικής 1 Προϋποθέσεις έναρξης ατομικής επιχείρησης (μικρής οντότητας) με κύκλο εργασιών 1.500.000 -απλογραφικό λογιστικό σύστημα 1. Εύρεση ΚΑΔ (Κωδικοί Αρίθμησης Δραστηριότητας). Αφορά τον κωδικό της επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φόρος Προστιθεμένης Αξίας

Ο Φόρος Προστιθεμένης Αξίας ΈΝΩΣΗ ΑΣΚΟΥΜΈΝΩΝ ΚΑΙ ΝΈΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ Φορολογικό δίκαιο Ο Φόρος Προστιθεμένης Αξίας Ανδρέας Τσουρουφλής Λέκτορας Νομικής Αθηνών Η θέση του ΦΠΑ στην φορολογική έννομη τάξη Διακρίσεις των φόρων Φόροι επί του

Διαβάστε περισσότερα

AGENDA 2010 Προθεσμίες υποβολής δήλωσης 1

AGENDA 2010 Προθεσμίες υποβολής δήλωσης 1 AGENDA 2010 Προθεσμίες υποβολής δήλωσης 1 ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚΟΝ. ΕΤΟΥΣ 2010 ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ (Άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2009 Αρ. Πρωτ /7501/1166/Α0014 ΠΟΛ.1133

Αθήνα 2 Οκτωβρίου 2009 Αρ. Πρωτ /7501/1166/Α0014 ΠΟΛ.1133 Α. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝEΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14 η Φ.Π.Α. ΤΜΗΜΑ Α 2. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15 η Κ.Β.Σ. 3. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 16 η Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων Β. Γ.Γ.Π.Σ. 1. Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Με τις ανωτέρω διατάξεις τροποποιούνται ή συμπληρώνονται αναλόγως οι διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), ως ακολούθως:

Με τις ανωτέρω διατάξεις τροποποιούνται ή συμπληρώνονται αναλόγως οι διατάξεις του Κώδικα ΦΠΑ (ν.2859/2000), ως ακολούθως: Αθήνα, 23.07.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α «ΦΠΑ» Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 1995 Αρ. Πρωτ.: /8911/1807/0014

Αθήνα, 2 Φεβρουαρίου 1995 Αρ. Πρωτ.: /8911/1807/0014 ΠΟΛ.1029/2.2.1995 Οροι, προϋποθέσεις και διαδικασία απαλλαγής από το Φ.Π.Α. της αγοράς στο εσωτερικό της χώρας, της εισαγωγής και της ενδοκοινοτικής απόκτησης αγαθών που πραγματοποιούν τα "Καταστήματα

Διαβάστε περισσότερα

Νέος φορολογικός νόμος - Τι αλλάζει στις διατάξεις του Κ.Β.Σ.

Νέος φορολογικός νόμος - Τι αλλάζει στις διατάξεις του Κ.Β.Σ. Νέος φορολογικός νόμος - Τι αλλάζει στις διατάξεις του Κ.Β.Σ. Ο πρόσφατος φορολογικός Νόμο 3522/22-12-2006 φέρνει μια πληθώρα αλλαγών όσον αφορά την τήρηση των βιβλίων των επιτηδευματιών, οι οποίες συνοψίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ 592 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ - ΔΙΑΝΟΜΕΣ ΚΕΡΔΩΝ 7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΦΟΡΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ 7 -Γενικά 7 -Σε ποιές περιπτώσεις επιβάλλεται ο φόρος συγκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ.1125/ Υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ ή ορισμού φορολογικού

ΠΟΛ.1125/ Υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ ή ορισμού φορολογικού Πίνακας περιεχομένων ΠΟΛ.1125/2016 - Υποχρέωση απόκτησης ΑΦΜ ή ορισμού φορολογικού αντιπροσώπου από μη εγκατεστημένα στη χώρα μας υποκείμενα στο φόρο πρόσωπα κατά την εισαγωγή και εξαγωγή εμπορευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 6. Τιμολόγηση Συναλλαγών

Άρθρο 6. Τιμολόγηση Συναλλαγών Άρθρο 6 Τιμολόγηση Συναλλαγών 1. Για την πώληση αγαθών για ίδιο λογαριασμό ή για λογαριασμό τρίτου και την παροχή υπηρεσιών από υπόχρεο απεικόνισης συναλλαγών σε άλλο υπόχρεο, σε πρόσωπα της παραγράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΠΙ ΗΣ

ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΧΑΠΙ ΗΣ ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 1 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ: ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΔΟΜΗ ΝΕΟΥ Κ.Φ.Ε ΜΕΡΟΣ ΤΕΤΑΡΤΟ: ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : "Διαδικασία καταβολής ΦΠΑ κατά την αγορά, εισαγωγή ή ενδοκοινοτική απόκτηση καινούργιων λεωφορείων και της παράδοσης αυτών".

ΘΕΜΑ : Διαδικασία καταβολής ΦΠΑ κατά την αγορά, εισαγωγή ή ενδοκοινοτική απόκτηση καινούργιων λεωφορείων και της παράδοσης αυτών. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 16 Φεβρουαρίου 1994 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & Δ. Π. ΠΟΛ 1045 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η ΦΠΑ & Ε. Φ. ΤΜΗΜΑ Α 2 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & ΕΦΚ Δ/ΝΣΗ 17η ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗ ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

Ο ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ATEI ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Ο ΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΜΑΛΑΜΑΤΑΡΗ ΜΑΡΙΑ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΚΥΡΜΙΖΟΓΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 15/1/2010 ΠΟΛ:1003 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Γ Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7 458 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (Οι αριθμοί παραπέμπουν στις σελίδες) ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ - ΑΤΟΜΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ 7 ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ 7 -Ποιά φυσικά πρόσωπα φορολογούνται στην

Διαβάστε περισσότερα

β) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ δ, ε, στ και ζ και 2 του άρθρου 20, γ) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ και δ και 2 του άρθρου 22α,

β) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ δ, ε, στ και ζ και 2 του άρθρου 20, γ) των παραγράφων 1, περιπτώσεις α, γ και δ και 2 του άρθρου 22α, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η ΦΠΑ & Ε.Φ. - ΤΜΗΜΑ ΑΆ Αθήνα, 2 Αυγούστου 1993 Αριθμ.Πρωτ.: 1103551/8478/Α.0014 ΠΟΛ.1262/2.8.1993 ΘΕΜΑ: ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ. - Διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ

Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ Κατεύθυνση Φορολογικού Δικαίου ΠΜΣ 2016-2017 20.1.2017 Η θέση του ΦΠΑ στη φορολογική έννομη τάξη Φόροι Φόροι επί του εισοδήματος Φόροι επί της περιουσίας Φόροι επί της δαπάνης Γενικοί φόροι κατανάλωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 9 του ν.2954/ (ΦΕΚ 255 Α ).

ΘΕΜΑ: Κοινοποίηση των διατάξεων του άρθρου 9 του ν.2954/ (ΦΕΚ 255 Α ). - 195 - * ΦΠΑ * Νο. 8 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Γ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14 η ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α Πληροφορίες: Αικ. Καρύδα Π. Παπαδημητρίου Τηλέφωνο: 0103647202-5 Αθήνα, 11 Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Β. ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ

Β. ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΣΤΟ ΦΟΡΟ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Συνεχίζουμε σήμερα τα περί προσωρινού ελέγχου όταν αντικείμενο του είναι ο Φόρος Προστιθεμένης Αξίας, παρακρατούμενοι φόροι κ.λπ.. Με το σημερινό δημοσίευμα ολοκληρώσαμε το θέμα των

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 111 ν.4549/2018 : Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ

Άρθρο 111 ν.4549/2018 : Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ Άρθρο 111 ν.4549/2018 : Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ Άρθρο 111 Τροποποίηση διατάξεων Κώδικα ΦΠΑ 1. Η παρ. 2 του άρθρου 19 του Κώδικα ΦΠΑ (ν. 2859/2000, Α 248) αντικαθίσταται ως εξής: «2. Κατ εξαίρεση,

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΠΑ

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΦΠΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΙΚΟΣ ΧΡΙΣΤΟ ΟΥΛΑΚΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙI ΦΠΑ ΙΑΛΕΞΗ #18 ΑΚΑ. ΕΤΟΣ 2016-17 έτος ΦΠΑ (εκατ ) ΑΕΠ (εκατ ) Μέση επιβάρυνση 2014 13.618 177.559 7.67 % 2015 13.519 175.658 7.70 % 2016 14.376 174.438438

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αθήνα, 17/1/2019 Αριθ. Πρωτ.: Ε.2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αθήνα, 17/1/2019 Αριθ. Πρωτ.: Ε.2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α ΦΠΑ Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας : 10672 Αθήνα Τηλέφωνο : 2132122420 Fax : 2103645413 E-Mail

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα,06-03-2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 896 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Σας ενημερώνει ως προς τον Φ.Π.Α. ταξιδιωτών εγκατεστημένων σε ξένη χώρα πλην Ε.Ε. Για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ΠΟΛ.1338/30.12.1996 Αποφ. Υπ. Οικ. η οποία τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Υπ. Οικ. Πολ. 1079/19.03.2014

Υπ. Οικ. Πολ. 1079/19.03.2014 Υπ. Οικ. Πολ. 1079/19.03.2014 Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων επί των διατάξεων της απόφασης ΠΟΛ. 1055/17.2.2014 (ΦΕΚ 438 Β/24.02.2014) «Συμπλήρωση - Τροποποίηση των διατάξεων της απόφασης ΠΟΛ. 1281/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ VIES ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ VIES Το VIES (VAT Information Exchange System) είναι το σύστημα ανταλλαγής πληροφοριών σχετικά με το ΦΠΑ με άλλα ΚΜ, στα πλαίσια της διοικητικής συνεργασίας μεταξύ των ΚΜ. Οι πληροφορίες που

Διαβάστε περισσότερα

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Ε.Φ.Ε.Ε.Α Φορολογικό Πανόραμα «φορολογία νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων» υποκείµενα του φόρου νοµικά πρόσωπα:

Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Ε.Φ.Ε.Ε.Α Φορολογικό Πανόραμα «φορολογία νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων» υποκείµενα του φόρου νοµικά πρόσωπα: υποκείµενα του φόρου νοµικά πρόσωπα: α) οι κεφαλαιουχικές εταιρείες που συστήθηκαν στην ηµεδαπή ή την αλλοδαπή, β) οι προσωπικές εταιρείες που συστήθηκαν στην ηµεδαπή ή την αλλοδαπή, γ) τα µη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΟΔΗΓΙΕΣ 7.12.2018 L 311/3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ (ΕΕ) 2018/1910 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 4ης Δεκεμβρίου 2018 για την τροποποίηση της οδηγίας 2006/112/ΕΚ όσον αφορά την εναρμόνιση και απλούστευση ορισμένων κανόνων στο σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος του ΕΒΕΠ σας ενημερώνει

Ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος του ΕΒΕΠ σας ενημερώνει Ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος του ΕΒΕΠ σας ενημερώνει 5. ΤΡΟΠΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ & ΛΟΙΠΩΝ ΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΟΙΚ. ΕΤΟΥΣ 2011 & ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΦΟΡΟΥ (Άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Οι νέοι κωδικοί του E1 στη δήλωση του 2015

Οι νέοι κωδικοί του E1 στη δήλωση του 2015 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή Αυτοαποδιδόμενα ποσά Τόκοι Καταθέσεων στην Αλλοδαπή Μερίσματα αλλοδαπής προέλευσης Φόρος Υπεραξίας από τη Μεταβίβαση τίτλων Εισοδήματα από δικαιώματα (royalties) Εισόδημα

Διαβάστε περισσότερα

β) των περιπτώσεων β', τρίτο εδάφιο και ε' της παραγράφου 1, καθώς και της παραγράφου 2 του άρθρου 20.

β) των περιπτώσεων β', τρίτο εδάφιο και ε' της παραγράφου 1, καθώς και της παραγράφου 2 του άρθρου 20. ΠΟΛ.1338/30.12.1996 Διαδικασία απαλλαγής από Φ.Π.Α. της παράδοσης αγάδων που πραγματοποιείται από υποκείμενο στο φόρο εγκατεστημένο στο εσωτερικό της χώρας προς αγοραστή - ταξιδιώτη, μη εγκατεστημένο στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ: ΒΜΤΣΗ-ΒΕΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 27 Αυγούστου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.:ΠΟΛ. 1194 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ & Ε.Φ.Κ. Δ/ΝΣΗ Ε.Φ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά με τις μετατάξεις των αγροτών

Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά με τις μετατάξεις των αγροτών Σ ε λ ί δ α 1 Συχνές ερωτήσεις απαντήσεις σχετικά με τις μετατάξεις των αγροτών Σύνταξη επιμέλεια Επιστημονική ομάδα TAXHEAVEN Σ ε λ ί δ α 2 Α. Θέματα Μητρώου Ερώτηση 1: Αγρότης του ειδικού καθεστώτος

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ T.K. : 106 72 Αθήνα Πληροφορίες: Β. Πουρνάρας Τηλέφωνο : 2103647202-5 FAX : 2103645413

Ταχ. Δ/νση : Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ T.K. : 106 72 Αθήνα Πληροφορίες: Β. Πουρνάρας Τηλέφωνο : 2103647202-5 FAX : 2103645413 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα 4 Απριλίου 2007 1. 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ Αρ. Πρωτ.: 1035360/2772/434/Β0014 ΤΜΗΜΑ Β «Παροχή Υπηρεσιών & Ειδικά Καθεστώτα» ΤΜΗΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Φ.Π.Α ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ Α, Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Ο Φ.Π.Α ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ Α, Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Ο Φ.Π.Α ΚΑΙ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΕ ΒΙΒΛΙΑ Α, Β ΚΑΙ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑΤΡΙΝΑΚΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: ΒΟΛΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /07/ Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 27 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66Α / )

ΠΟΛ /07/ Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 27 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66Α / ) Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 27 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66Α /31.3.11) ΠΟΛ. 1150-14/07/2011 - Οδηγίες για την εφαρμογή του άρθρου 27 του ν.3943/2011 (ΦΕΚ 66Α /31.3.11) ΘΕΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΥΣΚΑΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ - 1 / 5 - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

ΝΟΥΣΚΑΣ Δ. ΙΩΑΝΝΗΣ - 1 / 5 - ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ & ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Καλή σας ημέρα, Αλλαγών συνέχεια λοιπόν και σε αυτό το email θα επισημάνουμε συνοπτικά τις κυριότερες αλλαγές που προκύπτουν στην έκδοση των παραστατικών. Καταρχήν, ο γνωστός Κ.Β.Σ. (Κώδικας Βιβλίων &

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ - 1495 - * Φ.Π.Α. * Νο. 65 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 14 η ΦΠΑ - ΤΜΗΜΑ Α' 2.Δ/ΝΣΗ 16 η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ - ΤΜΗΜΑ Ε' Β. Γ.Γ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 6. Άρθρο 6 Τιµολόγηση Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-18)

Ενότητα 6. Άρθρο 6 Τιµολόγηση Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-18) Ενότητα 6 Άρθρο 6 Τιµολόγηση Συναλλαγών (Παράγραφοι 1-18) Τιµολόγιο (Εκδίδεται.) 1. Εκδίδεται τιµολόγιο, τουλάχιστον διπλότυπο για: την πώληση αγαθών για ίδιο λογαριασµό ή για λογαριασµό τρίτου την παροχή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Φορολογική αντιμετώπιση, για σκοπούς Φ.Π.Α., των δραστηριοτήτων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων

Θέμα: Φορολογική αντιμετώπιση, για σκοπούς Φ.Π.Α., των δραστηριοτήτων του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14 η Δ/ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Β «Παροχή Υπηρεσιών & Ειδικά Καθεστώτα»

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων. Ιωάννης Τριανταφύλλου Φοροτεχνικός Σύμβουλος

Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων. Ιωάννης Τριανταφύλλου Φοροτεχνικός Σύμβουλος Φορολογία Εισοδήματος Νομικών Προσώπων Ιωάννης Τριανταφύλλου Φοροτεχνικός Σύμβουλος Μεταβολές στην Φορολογία Νομικών Προσώπων Έντυπα Φορολογίας (Κατάσταση Φορ.Αναμόρφωσης Ε2, Ε3, ΦΕΝΠ) Τι αλλάζει το 2015

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών

Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών Συνοπτικός Χρηστικός Οδηγός Φορολογικών Υποχρεώσεων Αγροτών Έχετε αγροτικό εισόδημα; Δείτε ποιες είναι οι βασικές φορολογικές σας υποχρεώσεις. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Για τη βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών προς τους

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

1. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΑΚΙΝΗΤΑ 2008 ΜΕΡΟΣ Α - ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ - ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ - ΑΠΑΛΛΑΓΕΣ 1. ΕΠΙΒΟΛΗ ΤΟΥ Φ.Π.Α. ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ - ΧΡΟΝΟΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Φορολογία ακινήτων πριν και μετά το Ν. 3427/05 2. ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΦΟΡΟ 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

Προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων

Προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων Τελευταία ενημέρωση : 6 Απριλίου 2013 Λογ. 44.11 Παραθέτουμε το τμήμα της απαιτήσεων : Προβλέψεις επισφαλών απαιτήσεων ΠΟΛ.1016/7.2.2005 που αφορά τις προβλέψεις επισφαλών ΠΟΛ.1016/7.2.2005... Άρθρο 9

Διαβάστε περισσότερα

1. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Ορους.

1. Απαλλάσσονται από το ΦΠΑ η παράδοση αγαθών και η παροχή υπηρεσιών που πραγματοποιούνται στην περιοχή του Αγίου Ορους. Π.7395/4269/1987 Διαδικασία απαλλαγής από το φόρο προστιθέμενης αξίας των αγαθών που παραδίδονται και των υπηρεσιών που παρέχονται από και προς την περιοχή του Αγίου Ορους, καθώς και των αγαθών που εισάγονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α1 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ 23.02.2018 ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α4 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 1515 Ταχ. Δ/νση: Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κωδ. : 17671, Καλλιθέα Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Προς: Ως Πίνακας Διανομής

ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ. Προς: Ως Πίνακας Διανομής ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΜΜΕΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ Α ΦΠΑ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Θέµα: «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 20 και 21 του νόµου 4141/2013,

Θέµα: «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 20 και 21 του νόµου 4141/2013, Αθήνα, 17.06.2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 14η /ΝΣΗ ΦΠΑ ΤΜΗΜΑΤΑ Β, Α Ταχ. /νση : Σίνα 2-4 Ταχ. Κώδικας: 106 72 ΑΘΗΝΑ Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

1) Τις διατάξεις του Ν. 1642/1986 «για την εφαρμογή του φόρου προστιθέμενης αξίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 125Α), όπως ισχύει και ειδικότερα:

1) Τις διατάξεις του Ν. 1642/1986 «για την εφαρμογή του φόρου προστιθέμενης αξίας και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ 125Α), όπως ισχύει και ειδικότερα: ΠΟΛ.1024/21.1.1993 Επιστροφή του φόρου προστιθέμενης αξίας που επιβαρύνει την παράδοση αγαθών εμπορικού χαρακτήρα, αυτοκινήτων κ.λπ., σε αγοραστή υποκείμενο ή μη στο φόρο εγκαταστημένο εκτός Κοινότητας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Καλλιθέα 03-06-2015 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ Αριθμός απόφασης: 2289 Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 -

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ /05/ Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρον

ΠΟΛ /05/ Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρον Πίνακας περιεχομένων ΘΕΜΑ: Θέση σε ελεύθερη κυκλοφορία με ταυτόχρονη θέση σε καθεστώς τελωνειακής αποθήκευσης εμπορευμάτων που προορίζονται να παραδοθούν ως εφόδια πλοίων και αεροσκαφών με απαλλαγή από

Διαβάστε περισσότερα

12848/1/18 REV 1 GA/ag ECOMP.2.B. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) 12848/1/18 REV 1

12848/1/18 REV 1 GA/ag ECOMP.2.B. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) 12848/1/18 REV 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 26 Νοεμβρίου 2018 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2017/0251 (CNS) 12848/1/18 REV 1 FISC 397 ECOFIN 881 ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Θέμα: ΟΔΗΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

H δυνατότητα της κατά τα ανωτέρω μείωσης των προστίμων δεν παρέχεται για τις δηλώσεις παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

H δυνατότητα της κατά τα ανωτέρω μείωσης των προστίμων δεν παρέχεται για τις δηλώσεις παρακρατούμενου φόρου μισθωτών υπηρεσιών. Αναλυτικά η εγκύκλιος έχει ως εξής: 1.1. Υποβολή και εκκαθάριση δηλώσεων για φορολογικά έτη μετά την 1.1.2014 (1.1.2015 για υποθέσεις του Κώδικα Διατάξεων Φορολογίας Κληρονομιών, Δωρεών, Γονικών Παροχών

Διαβάστε περισσότερα

Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας (Listing)

Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας (Listing) Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας (Listing) Ποιοί συμπληρώνουν τον "ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ" και τι ποσά αναγράφονται σ' αυτόν (Έντυπο 047-Φ.Π.Α.) Ο "ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΩΤΙΚΟΙ ΠΙΝΑΚΑΣ" συμπληρώνεται από πρόσωπα που έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 355 ν.4512 /

Άρθρο 355 ν.4512 / Άρθρο 355 ν.4512 / 17.01.2018 Άρθρο 355 ν.4512 / 17.01.2018 Τροποποίηση των άρθρων 10 και 11 του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας (ν. 4174/2013, Α 170) 1. Το άρθρο 10 του ν. 4174/2013 (Α 170) αντικαθίσταται

Διαβάστε περισσότερα

Επεξηγήσεις - Αναλύσεις - Ειδικά ζητήματα- Παραδείγματα

Επεξηγήσεις - Αναλύσεις - Ειδικά ζητήματα- Παραδείγματα νόμου αυτού, ότι υπεισέρχεται ως διάδοχος στα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του προσώπου που μεταβιβάζει. Η διάταξη αυτή δεν έχει εφαρμογή, αν το πρόσωπο που μεταβιβάζει ή το πρόσωπο που αποκτά τα αγαθά

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Τύπος και περιεχόμενο, διαδικασία και προθεσμία υποβολής προσωρινής δήλωσης ΦΠΑ. Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΘΕΜΑ : Τύπος και περιεχόμενο, διαδικασία και προθεσμία υποβολής προσωρινής δήλωσης ΦΠΑ. Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κ Α Τ Ε Π Ε Ι Γ Ο Ν ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 1994 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & Δ. Π. Δ/ΝΣΗ 14η ΦΠΑ & Ε. Φ. ΤΜΗΜΑ Α - Γρ. Ι ΠΟΛ 1032 Δ/ΝΣΗ 16η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ. ΘΕΜΑ: Έκδοση στοιχείων κατά την καταβολή δικαστικής δαπάνης και τόκων υπερηµερίας.

ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ. ΘΕΜΑ: Έκδοση στοιχείων κατά την καταβολή δικαστικής δαπάνης και τόκων υπερηµερίας. Αθήνα 13/7/2013 ΓΝΩΜΟ ΟΤΗΣΗ ΘΕΜΑ: Έκδοση στοιχείων κατά την καταβολή δικαστικής δαπάνης και τόκων υπερηµερίας. Εταιρεία Α.Ε µέλος του ΣΑΤΕ, έθεσε τα εξής ερωτήµατα: Εις βάρος της εταιρείας και υπέρ προµηθευτή

Διαβάστε περισσότερα

1. Τις παρακάτω διατάξεις του Ν. 1642/86 "για την εφαρμογή του Φ. Π.Α. και άλλες διατάξεις" όπως ισχύει:

1. Τις παρακάτω διατάξεις του Ν. 1642/86 για την εφαρμογή του Φ. Π.Α. και άλλες διατάξεις όπως ισχύει: ΑΥΟ 1040588/1700/528/0014/ΠΟΛ.1128/ΦΕΚ Β`335/23/4/97 Διαδικασία καταβολής Φ.Π.Α.κατά την αγορά, εισαγωγή ή ενδοκοινοτική απόκτηση καινούργιου μηχανολογικού και λοιπού εξοπλισμού καθώς και τη λήψη υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση

ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση Συνέπειες νομοθετικό πλαίσιο, (Εθνικό Κοινοτικό) Το ΕΘΝΙΚΟ και ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ νοµοθετικό πλαίσιο. I. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Α. Ο Ν. 2859/2000, όπως τροποποιήθηκε με το νόμο 4336/2015 και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής του φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις

ΘΕΜΑ: Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής του φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις ΠΟΛ.1078/2.4.1991 Διαδικασία και προϋποθέσεις επιστροφής του φόρου προστιθέμενης αξίας, σύμφωνα με τις διατάξεις των περιπτώσεων γ και δ της παραγράφου 1 του άρθρου 27 του Ν. 1642/1986. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σηµαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις µηνός Ιουλίου Ευχόµαστε σε όλες και όλους καλό µήνα µε υγεία και δύναµη.

Σηµαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις µηνός Ιουλίου Ευχόµαστε σε όλες και όλους καλό µήνα µε υγεία και δύναµη. Σηµαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις µηνός Ιουλίου Ευχόµαστε σε όλες και όλους καλό µήνα µε υγεία και δύναµη. Παραθέτουµε τις σηµαντικότερες φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις του µηνός Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. /νση Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ T.K Αθήνα ΙΑΝΟΜΗΣ Πληροφορίες Β. εδεµάδης Τηλέφωνο FAX

Ταχ. /νση Σίνα 2-4 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ ΕΚΤΕΣ ΠΙΝΑΚΑ T.K Αθήνα ΙΑΝΟΜΗΣ Πληροφορίες Β. εδεµάδης Τηλέφωνο FAX ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Aθήνα 5 Μαϊου 2005 Γ. ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αρ.Πρωτ.1047218/1962/446/0014 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 14η ΦΠΑ ΤΜΗΜΑ Α ΠΟΛ. 1072 ΙΕΥΘΥΝΣΗ Κ.Β.Σ. ΤΜΗΜΑ Β Ταχ. /νση Σίνα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΚΕΜ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

ΙΕΚΕΜ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ 4&7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2011 ΙΕΚΕΜ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ Κατερίνα Πέρρου Δικηγόρος - Φορολογικός Σύµβουλος ΘΕΜΑΤΑ 1. Φορολογία Εισοδήµατος 2. Υποχρεώσεις από τον Κώδικα

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φόρο προστιθέμενης αξίας για παροχές υπηρεσιών και πωλήσεις αγαθών εξ αποστάσεως

Υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φόρο προστιθέμενης αξίας για παροχές υπηρεσιών και πωλήσεις αγαθών εξ αποστάσεως 23.11.2017 A8-0307/ 001-021 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 001-021 κατάθεση: Επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής Έκθεση Cătălin Sorin Ivan A8-0307/2017 Υποχρεώσεις που απορρέουν από τον φόρο προστιθέμενης αξίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΔ Θ 1379/2019 Το έλλειμμα ταμείου δεν αποτελεί αντικείμενο επιβολής ΦΠA

ΔΕΔ Θ 1379/2019 Το έλλειμμα ταμείου δεν αποτελεί αντικείμενο επιβολής ΦΠA Πίνακας περιεχομένων ΔΕΔ Θ 1379/2019 Το έλλειμμα ταμείου δεν αποτελεί αντικείμενο επιβολής ΦΠA Θεσσαλονίκη, 29/05/2019 Αριθμός απόφασης: 1379 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Στο σ.ν.

TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ. Στο σ.ν. TΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΣΘΗΚΗ Στο σ.ν. Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ), ενσωμάτωση των Οδηγιών 2005/14/ΕΚ για την υποχρεωτική ασφάλιση οχημάτων και 2005/68/ΕΚ σχετικά με τις αντασφαλίσεις και λοιπές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 1998

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 1998 -- 223 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 21 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 23 Φεβρουαρίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ. πρωτ.: 1025535/374/Α0012 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1060 Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

γενικό κανόνα. Εννοιολογικοί ορισμοί. Εφαρμογή της παρούσας οδηγίας.

γενικό κανόνα. Εννοιολογικοί ορισμοί. Εφαρμογή της παρούσας οδηγίας. Διατάξεις οδηγίας 2008/9/Ε.Κ. περί «επιστροφής ΦΠΑ σε υποκείμενους επιτηδευματίες, εγκατεστημένους όχι στο κράτος - μέλος επιστροφής, αλλά σε άλλο κράτος - μέλος» Γενικά Μέχρι 31/12/2009 για την επιστροφή

Διαβάστε περισσότερα

Φορολογική Ενημέρωση 6

Φορολογική Ενημέρωση 6 Φορολογική Ενημέρωση 6 Έκτακτα Φορολογικά Μέτρα Εισαγωγή Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε στις 14 Δεκεμβρίου 2011 διάφορες τροποποιήσεις σε Φορολογικές Νομοθεσίες στα πλαίσια της προσπάθειας για οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

Καλλιθέα, 24/10/2016. Αριθμός απόφασης: 3550

Καλλιθέα, 24/10/2016. Αριθμός απόφασης: 3550 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔ/ΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α6 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα, που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Με αφορμή προφορικά και γραπτά ερωτήματα, που έχουν υποβληθεί στην υπηρεσία μας, αναφορικά με το πιο πάνω θέμα, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα: ΠΟΛ.1078/28.3.2012 Φορολογική μεταχείριση του καταβληθέντος ποσού (rebate), από τις φαρμακευτικές εταιρείες και τα φαρμακεία καθώς και του τέλους εισόδου από τις φαρμακευτικές εταιρείες Αθήνα, 28 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: Φορολογικός εκπρόσωπος υποκειµένων σε Φ.Π.Α. εγκατεστηµένων σε άλλο κράτος µέλος της Κοινότητας.

ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: Φορολογικός εκπρόσωπος υποκειµένων σε Φ.Π.Α. εγκατεστηµένων σε άλλο κράτος µέλος της Κοινότητας. ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 1010 ΕΤΟΣ: 2003 ΕΚ ΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΥ: 1.ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ /ΝΣΗ 14 η Φ Π Α ΤΜΗΜΑΤΑ Α,Β,,Ε /ΝΣΗ 15 η ΚΒΣ Τµήµατα Α - Β 2. ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛ.ΕΛΕΓΧΩΝ /νση Μητρώου- Τµήµα Β ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛ 1224/2015. ιευκρινίσεις σχετικά με τους εφαρμοστέους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά και στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από 1η Οκτωβρίου 2015

ΠΟΛ 1224/2015. ιευκρινίσεις σχετικά με τους εφαρμοστέους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά και στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από 1η Οκτωβρίου 2015 ΠΟΛ 1224/2015 ιευκρινίσεις σχετικά με τους εφαρμοστέους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά και στις υπηρεσίες των ξενοδοχείων από 1η Οκτωβρίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛ.: 1224 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

β) της περίπτωσης α της παραγράφου 1 του άρθρου 3, γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 10α,

β) της περίπτωσης α της παραγράφου 1 του άρθρου 3, γ) της παραγράφου 1 του άρθρου 10α, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα 5 Οκτωβρίου 1993 1. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ & Δ.Π. 14η Δ/ΝΣΗ Φ. Π. Α. & Ε.Φ. Αρ.Πρωτ. :1125596/10225/0014 2. ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΕΛΩΝΕΙΩΝ -Δ/ΝΣΗ 17η ΔΑΣΜΟΛΟΓΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πως θα γίνεται η διακίνηση από Ποιοί εξαιρούνται από την χρήση ΕΑΦ ΣΣ

Πως θα γίνεται η διακίνηση από Ποιοί εξαιρούνται από την χρήση ΕΑΦ ΣΣ Πως θα γίνεται η διακίνηση από 1.1.2014 - Ποιοί εξαιρούνται από την χρήση ΕΑΦ ΣΣ [02.01.2014] ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡ. ΕΛΕΓΧΩΝ /ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ - ΤΜΗΜΑ Β

ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡ. ΕΛΕΓΧΩΝ /ΝΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ - ΤΜΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ & ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ ΓΕΝ. /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Αθήνα, 6.08.2009 1. 14 η /ΝΣΗ Φ.Π.Α. Αρ. Πρωτ.: 1078580/6637/491/B0014 ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Β 2. 15 η /ΝΣΗ ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 11/04/2017 Αριθμός απόφασης: 2423 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 11/04/2017 Αριθμός απόφασης: 2423 ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καλλιθέα, 11/04/2017 Αριθμός απόφασης: 2423 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α1 ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ Ταχ. Δ/νση : Αριστογείτονος 19 Ταχ. Κώδικας : 176 71 - Καλλιθέα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 57783 26 Οκτωβρίου 2018 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 4798 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. ΠΟΛ. 1187 Διαδικασία χορήγησης απαλλαγών των περιπτώσεων α, γ, δ και ε του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 51

* ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 51 -- 645 -- * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ * Νο. 51 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 12 Ιουνίου 1998 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1069830/442/0015 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ.: 1173 ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ: 12η ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα