Βόλος Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βόλος 5-3-2015. Προς τα µέλη του συλλόγου. Ενηµερωτικό Δελτίο"

Transcript

1 Βόλος Προς τα µέλη του συλλόγου Ενηµερωτικό Δελτίο ΘΕΜΑ 1 ο : ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ο.Ε ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΚΑΛΩΝ ΠΡΟΘΕΣΕΩΝ ΔΕΝ ΕΦΕΡΕ ΤΙΣ ΠΟΛΥΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ Πλήρης εκφράσεων καλής θέλησης και διαπιστώσεων για συµφωνία απόψεων, από την πλευρά της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ., υπήρξε η σηµερινή συνάντηση µε το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.. Καλές προθέσεις οι οποίες δεν οδήγησαν στις πολυαναµενόµενες απαντήσεις που θα έδιναν βαθιές ανάσες σε έναν Κλάδο που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τόσο από τις µνηµονιακές πολιτικές όσο και από τις αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας όλα τα προηγούµενα χρόνια. Στην αρχή της συνάντησης ο κ. Υπουργός Παιδείας θέλησε να ξεκαθαρίσει ότι στις δηλώσεις του περί ιδιωτικών και δηµόσιων σχολείων δεν υπήρχε διάσταση υποβάθµισης του έργου των εκπαιδευτικών της δηµόσιας εκπαίδευσης και εξήρε το έργο των εκπαιδευτικών της Π.Ε. Αναφέρθηκε στους αρχικούς περιορισµούς που αντιµετωπίζει η πολιτική ηγεσία στην άσκηση του έργου της (Πόροι, θέσεις και καθεστώς απασχόλησης) καθώς και στη σκληρή οικονοµική συγκυρία του τετραµήνου που διανύουµε αλλά και στην πρόθεσή της να επιλύσει τα προβλήµατα της Παιδείας. Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Οµοσπονδίας έθεσε αναλυτικά όλα τα ζητήµατα που ταλανίζουν την Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της σε µια εκτεταµένη συζήτηση µε τον αρµόδιο, Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Κουράκη.

2 Αρχικά ζητήθηκε από την πολιτική ηγεσία να προσδιορίσει την ηµεροµηνία πληρωµής των δεδουλευµένων του Φεβρουαρίου για τους αναπληρωτές ΕΣΠΑ και ΠΔΕ καθώς και να αποσαφηνίσει τους λόγους της καθυστέρησης της πληρωµής τους. Η απάντηση της πολιτικής ηγεσίας ήταν ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι έπρεπε να υπογράψει ο νέος Γενικός Γραµµατέας. Μόλις δηµοσιευθεί η απόφαση στο ΦΕΚ (ίσως και εντός της ηµέρας) ο ΓενικόςΓραµµατέας θα υπογράψει αµέσως και εντός 24 ωρών θα πληρωθούν οι από τους αναπληρωτές. Για τους υπόλοιπους θα χρειαστούν ακόµα 48 ή 72 ώρες γιατί δεν έχουν διατεθεί όλα τα απαιτούµενα κονδύλια από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Για το θέµα των δαπανών για την Παιδεία αλλά και της αποκατάστασης των περικοπών των µνηµονιακών νόµων στις αποδοχές των εκπαιδευτικών (εν ενεργεία και συνταξιούχων), η απάντηση ήταν ότι δεν είναι δυνατή η οποιαδήποτε κίνηση που θα έχει οικονοµικό κόστος εξ αιτίας των υφιστάµενων περιορισµών της οικονοµικής πολιτικής. Ίδια ήταν και η απάντηση σε ότι αφορά το αίτηµα για ακώλυτη µισθολογική και βαθµολογική εξέλιξη έπειτα από την κατάργηση του θεσµικού πλαισίου της αξιολόγησης (όταν συµβεί). Στο ίδιο πλαίσιο ήταν και η απάντηση στο αίτηµα για άµεση πραγµατοποίηση µόνιµων διορισµών για την κάλυψη των χιλιάδων κενών στην εκπαίδευση (σύµφωνα µε την πρόταση που έχει ήδη καταθέσει η Δ.Ο.Ε. για διορισµούς µε το σύστηµα 60% - 40%, που ίσχυε πριν το Ν. 3848/10 καθώς και άµεσο διορισµό των συναδέλφων αναπληρωτών, επί σειρά ετών, της Ειδικής Αγωγής. Η πολιτική ηγεσία δεν έχει ακόµα εικόνα του αριθµού των διορισµών (από τους συνολικά σε όλο το δηµόσιο) που αντιστοιχούν στην εκπαίδευση και δεν ανέλαβε καµία δέσµευση ούτε για τον αριθµό, ούτε για τον τρόπο και το χρόνο πραγµατοποίησης των, όποιων, διορισµών. Για το ζήτηµα της αντισυνταγµατικότητας που θέτει η απόφαση του ΣτΕ για τους εκτός ΑΣΕΠ διορισµούς το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τόνισε την ανάγκη νοµοθετικής πρωτοβουλίας που θα αντιµετωπίζει το θέµα στη βάση των θέσεών της. Ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός δεσµεύτηκε για την κατάργηση του θεσµικού πλαισίου της αξιολόγησης - χειραγώγησης (θα αποτυπωθεί στο αναµενόµενο πολυνοµοσχέδιο) όχι όµως των νοµοθετηµάτων στο σύνολό τους και σε ό, τι αφορά άλλα ζητήµατα (π.χ. δεν ικανοποιείται το αίτηµα για ακώλυτη µισθολογική και βαθµολογική εξέλιξη, κάτι που θα συνέβαινε µε τη συνολική κατάργηση του Ν. 4024). Η συζήτηση για την αξιολόγηση - αποτίµηση µετατίθεται για επόµενο χρονικό στάδιο. Μέχρι τότε δεσµεύτηκε στην παροχή σαφών εντολών για το ότι δε θα υπάρχει καµία αξιολογική διαδικασία (αξιολόγηση και αυτοαξιολόγηση). Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθιξε το ζήτηµα της αναστάτωσης που δηµιουργούν δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για σύνδεση αξιολόγησης και αποδοτικότητας αλλά δεν έλαβε κάποια συγκεκριµένη απάντηση.

3 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε το τεράστιο πρόβληµα που έχουν δηµιουργήσει οι,πέρα από νοµικούς κανόνες, «υποχρεωτικές» µετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. στην Π.Ε.και το ζήτηµα της αδικίας που βιώνουν (σε σχέση µε την κατανοµή των οργανικών θέσεων) οι εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων που υπηρετούσαν, ήδη, στην Π.Ε. και οι οποίοι επί σειρά ετών αιτούνται µετάθεση στον τόπο τους (ή σχετικά κοντά) ή βρίσκονται στη διάθεση του οικείου τους ΠΥΣΠΕ δίχως οργανική θέση ή και αιτούνται βελτίωση της οργανικής τους θέσης.προτάθηκε (από τη Δ.Ο.Ε.) η επανεξέταση του συνόλου των µετατάξεων και η εξ αρχής πραγµατοποίησή αυτών οι οποίες είναι πράγµατι αναγκαίες, µε βάση τη νοµιµότητα και τις πραγµατικές ανάγκες της εκπαίδευσης. Επίσης τονίστηκε η ανάγκη για άνοιγµα νέων οργανικών θέσεων στα σχολεία διευρυµένου ωραρίου (ΕΑΕΠ) για τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων. Σε σχέση µε την τοποθέτηση ζητήθηκε να υιοθετηθεί η πρόταση για κατά προτεραιότητα διεκδίκηση των ελεύθερων οργανικών θέσεων από όλους τους συναδέλφους ειδικοτήτων που ήδη υπηρετούσαν στην Π.Ε. και στη συνέχεια από τους µεταταγµένους συναδέλφους οι οποίοι βιώνουν µια άλλης διάστασης αδικία αφού υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν θέση στην Π.Ε. ευρισκόµενοι στο φάσµα της διαθεσιµότητας και της απόλυσης αντιµετωπίζοντας τελικά την πλάνη της ύπαρξης οργανικών θέσεων. Η πολιτική ηγεσία αφού δήλωσε ότι «δεν έχει να προτείνει λύση για το θέµα αυτό» αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής αποτελούµενης από εκπροσώπους της Δ.Ο.Ε., της Ο.Λ.Μ.Ε. και του Υπουργείου η οποία θα εξετάσει το ζήτηµα εντός 15ηµέρου. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. επανέλαβε τη θέση του, απαίτησε άµεση λύση και τόνισε πως αν δεν υπάρξει θετική ανταπόκριση εκ µέρους της πολιτικής ηγεσίας θα προχωρήσει άµεσα σε κινητοποίηση γι' αυτό το θέµα. Για το θέµα του πειθαρχικού δικαίου, το οποίο έχει τεθεί κατ' επανάληψη, ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι πρόκειται να αλλάξει τελείως. Θα απαλειφθεί οτιδήποτε έχει σχέση, µε την «ποινικοποίηση» της συνδικαλιστικής και κοινωνικής δράσης και οι εκτός σχολείου περιπτώσεις (ιδιωτικός βίος) θα περιορίζονται µόνο σε προδήλως αναξιοπρεπή συµπεριφορά. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. ζήτησε το «πάγωµα» των πειθαρχικών διώξεων και την αναστολή εφαρµογής όλων των ποινών που απορρέουν από την εφαρµογή των υπό κατάργηση διατάξεων. Η ανταπόκριση της πολιτικής ηγεσίας υπήρξε θετική. Θετική υπήρξε και η απάντηση που δόθηκε για το ζήτηµα των συγχωνεύσεων που διέλυσαν τα προηγούµενα χρόνια το δηµόσιο σχολείο και οδήγησαν, µεταξύ άλλων, και στην αύξηση του αριθµού των µαθητών στις τάξεις. Δόθηκε η απάντηση ότι θα επανεξεταστούν και όπου είναι δυνατό να αρθούν, αυτό θα γίνει.

4 Δεν δόθηκε καµία απάντηση για τα θέµατα της προσχολικής αγωγής (δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή, θεσµοθέτηση ωραρίου νηπιαγωγών, προσδιορισµός οργανικότητας νηπιαγωγείων, λειτουργία ολοήµερων νηπιαγωγείων, κτιριακές υποδοµές κτλ.). Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. κατέθεσε το πλήρες διεκδικητικό πλαίσιο για την προσχολική αγωγή καθώς και το υπόµνηµα που είχε καταθέσει στην προηγούµενη πολιτική ηγεσία τηρώντας στάση αναµονής µέχρι την πραγµατοποίηση σοβαρής συζήτησης για το θέµα. Για το ζήτηµα της Ειδικής Αγωγής και την ανάγκη θεσµοθέτησης πλαισίου που θα δηµιουργεί τις συνθήκες για την ένταξη στο δηµόσιο σχολείο όλων των µαθητών µε ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, δόθηκε η απάντηση ότι θα υπάρξει νέο σχέδιο νόµου στα πλαίσια του οποίου θα συζητηθεί και το σύνολο των προτάσεων της Δ.Ο.Ε. για όλο το φάσµα λειτουργίας της Ειδικής Αγωγής. Για το θέµα της άρσης της ποινής του διετούς αποκλεισµού όσων δεν αποδέχονται την πρόσληψή τους σε θέση αναπληρωτή υπήρξε θετική διάθεση. Για το ζήτηµα, όµως, του «ξεκλειδώµατος» των πινάκων και του υπολογισµούτης προϋπηρεσίας των συναδέλφων και µετά τις 30/6/2010, δεν υπήρξε απάντηση. Απάντηση δεν πήραµε και για το θέµα των ρυθµίσεων για τον ΟΑΕΔ που στερούν στην πλειοψηφία των αναπληρωτών τη δυνατότητα της ένταξης στο Ταµείο Ανεργίας. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε και το πρόβληµα της µη υπογραφής των αποφάσεων του ΚΥΣΠΕ για την έκτακτη συνταξιοδότηση εκπαιδευτικών για λόγους υγείας. Διαπιστώθηκε αρνητική διάθεση αλλά ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός δήλωσε ότι πρόκειται να επανεξεταστούν. Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έθεσε επίσης τα ζητήµατα που αφορούν την επαναλειτουργία της Μετεκπαίδευσης και της επιµόρφωσης, την υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών των Πρότυπων και Πειραµατικών σχολείων, της αιφνιδιαστικής αναµόρφωσης των πινάκων πρόσληψης αναπληρωτών καθώς και των κρίσεων στελεχών της Εκπαίδευσης. Δεν υπήρξε καµία, ουσιαστικά, απάντηση για τα θέµατα αυτά µε εξαίρεση την επιλογή στελεχών. Για το θέµα αυτό ειπώθηκε ότι µετά την τοποθέτηση των νέων Περιφερειακών Διευθυντών (πιθανότατα εντός του Μαρτίου) θα γίνει η επιλογή Σχολικών Συµβούλων και Διευθυντών Εκπαίδευσης (κατά πάσα πιθανότητα µε το υφιστάµενο νοµικό πλαίσιο, τον Ν. 3848/10) ενώ η επιλογή Διευθυντών Σχολείων µάλλον µετατίθεται για το επόµενο σχολικό έτος.

5 Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. εκτιµά ότι τα αποτελέσµατα της συνάντησης δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες, τις προσδοκίες και το µέγεθος των προβληµάτων που αντιµετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Π.Ε.. Θα επανέλθει άµεσα µε αναλυτικές προτάσεις για όλα τα ζητήµατα και δε θα σταµατήσει να απαιτεί πειστικές απαντήσεις για όλα τα ζητήµατα του Κλάδου. Τις επόµενες ηµέρες θα προσδιορίσει και θα προγραµµατίσει τις αγωνιστικές του δράσεις µε στόχο την τελική ικανοποίηση των δίκαιων αιτηµάτων µας. Για το Διοικητικό Συμβούλιο Ο Πρόεδρος Ο γραμματέας Απόστολος Μούσιος Κώστας Πολύζος

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ.1454 Αθήνα 12/3/2015 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Πρωτ.1384 Αθήνα 6/2/2015 Προς 1. τον Υπουργό Παιδείας κ. Αριστείδη Μπαλτά 2. τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας κ. Τάσο Κουράκη Κοιν: Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Συνοπτικό υπόμνημα για τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ.: www. ekpaideutikoi.gr

Τηλ.: www. ekpaideutikoi.gr Ν Ο 8 Μάρτιος 2015 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ Π. Ε. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΜΟΣΧΑΤΟΥ «Αριστοτέλης Έλλη Αλεξίου» ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ 25 www.ekpaideutikoi.gr Τηλ.: 6981 303 002 6932 177 611 Fax Αλληλογραφίας: 2109422847 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 358 Αθήνα 3/12/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Η συνάντηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με τον Υπουργό Παιδείας την Παρασκευή 1/12/2017. Στον απόηχο της μεγάλης συγκέντρωσης της 24/11

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ. 1045 Αθήνα 23/9/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Εισήγηση του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. προς τις Γενικές Συνελεύσεις των Συλλόγων Α. ΕΙΣΗΓΗΣΗ Η αδιέξοδη πολιτική που από το 2010, με πρόσχημα τη σωτηρία

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 105 Αθήνα 12/10/2015 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη Νικόλαο. Θέμα: Υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Αρ. Πρωτ. 105 Αθήνα 12/10/2015 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη Νικόλαο. Θέμα: Υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρ. Πρωτ. 105 Αθήνα 12/10/2015 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Φίλη Νικόλαο Θέμα: Υπόμνημα για τα προβλήματα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύριε Υπουργέ, Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες για την εκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ Αρ. Πρωτ. 121 Αθήνα 6/9/2013 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013-2014 Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές και το σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 19 Απρίλιος :42 - esos.gr

Συντάχθηκε απο τον/την administrator Πέμπτη, 19 Απρίλιος :42 - esos.gr Διαδοχικές συναντήσεις με τις διοικήσεις των Ομοσπονδιών των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής (ΟΛΜΕ, ΔΟΕ, ΟΙΕΛΕ), είχαν σήμερα ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΚΑΠ: Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ

ΠΕΚΑΠ: Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ ΠΕΚΑΠ: Συνάντηση με ΓΓ του ΥΠΠΕΘ Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 26/9/2016 η παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΕΚΑΠ στο ΥΠΠΕΘ, ως απάντηση σε μια σειρά μέτρων που έλαβε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας με τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Δευτέρα, 29

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 853 Αθήνα 8/5/2014

Αρ. Πρωτ. 853 Αθήνα 8/5/2014 Αρ. Πρωτ. 853 Αθήνα 8/5/2014 Προς 1. Τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου 2.Διευθυντή Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής Υπουργείου Παιδείας κ. Λολίτσα Κων/νο 3.Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα: Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» Βόλος 9-9 - 2015 Μαγνήτων 221, Βόλος Τηλ. Fax : 0421 58244 ΠΡΟΣ: Όλες τις σχολικές µονάδες του Ν. Μαγνησίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1 2015-2016 ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αρ. Πρωτ:1332 Αθήνα 17/9/2012 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου

Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 27.02.2018 Πρόγραμμα Δράσης ενάντια στην πολιτική της αδιοριστίας και της υποβάθμισης του δημόσιου σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ»

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων με απόσπαση από άλλο ΠΥΣΠΕ» ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2013 ΠΡΑΞΗ 01/31-01-2013 «Ορισμός Αναπληρωτή του Δ/ντή στο 6/θ Δ.Σ. Κοπανακίου» «Ορισμός Αναπληρώτριας Προϊσταμένης 2/Θ Ν/Γ Πεταλιδίου» «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού κλάδου

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 10/2/15 Α.Π.

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 10/2/15 Α.Π. Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 33 11 338 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 10/2/15 Α.Π.: 332 ΠΡΟΣ: τον Υπ. Παιδείας κ. Αριστ. Μπαλτά τον αναπλ. Υπ. Παιδείας κ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX:

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Ο.Λ.Μ.Ε. Ερµού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 www.olme.gr e-mail:olme@otenet.gr Αθήνα, 23/9/04 ΠΡΟΣ: - τα.σ. των ΕΛΜΕ - τα Μ.Μ.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ.735 Αθήνα 31/5/2018 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Αριθ. Πρωτ.735 Αθήνα 31/5/2018 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αριθ. Πρωτ.735 Αθήνα 31/5/2018 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38 και 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 997 Αθήνα 21 /12/2016 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου

Αρ. Πρωτ. 997 Αθήνα 21 /12/2016 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Αρ. Πρωτ. 997 Αθήνα 21 /12/2016 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Θέμα: Συνοπτική έκθεση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κύριε Υπουργέ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε Ν. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ «ΡΗΓΑΣ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗΣ» Βόλος 2-9 - 2014 Μαγνήτων 221, Βόλος Τηλ. Fax : 0421 58244 ΠΡΟΣ: Όλες τις σχολικές µονάδες του Ν. Μαγνησίας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νο 1 2014-2015 ΘΕΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/ Θέμα 1ο «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη απόφαση)

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/ Θέμα 1ο «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη απόφαση) ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2016 ΠΡΑΞΗ 01/14-01-2016 «Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών» (Ομόφωνη «Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή» (Ομόφωνη «Απαλλαγή και Ορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 1ο: «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων»

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 1ο: «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων» ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2014 ΠΡΑΞΗ 01/13-01-2014 «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρωτών εκπ/κών κλάδου ΠΕ 70 Δασκάλων» Θέμα 2o: «Τροποποίηση τοποθέτησης αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013 Ο.Ε.Υ. δημόσιων φορέων

Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013 Ο.Ε.Υ. δημόσιων φορέων Αξιολόγηση -αναδιοργάνωση δομών Δήμων Τάσος Σαπουνάκης Οικονομολόγος, Σύμβουλος τοπικής αυτοδιοίκησης Θεσμικό πλαίσιο Ν. 4024/2011 Ν. 4057/2012 πειθαρχικό δίκαιο Ν. 4093/2012 Ν. 4172/2013 Ν. 4178/2013

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη»

Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας. Προς. Θέμα: «Γενική Συνέλευση 24 Σεπτέμβρη, Απεργία 26 Σεπτέμβρη» Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Μαγνησίας Αντωνοπούλου 66 Βόλος, T.K. 382 21 Τηλέφωνα: 24210)20483 (Κάθε Δευτέρα 19:00-21:00) 6936)584278 Fax: 24210)20483 e-mail: elme.mag@gmail.com Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή...

Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή... ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 17.01.2018 Οι ψηφισμένες ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου είναι μόνο η αρχή... Εδώ και μέρες είμαστε θεατές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΠΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ από έως

ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΠΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ από έως ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΓΡΑΠΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΗ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ από 01-01-2015 έως 31-08-2016 1. Στις 21-01-2015 με την με αρ. πρωτ. 540 αίτησή μου ζήτησα αντίγραφα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Α Πρόσληψη και Υπηρεσιακές Μεταβολές του Εκπαιδευτικού Προσωπικού 1. Σύστηµα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ. Α Πρόσληψη και Υπηρεσιακές Μεταβολές του Εκπαιδευτικού Προσωπικού 1. Σύστηµα Πρόσληψης Εκπαιδευτικών Η φετινή σχολική χρονιά, όπως και οι προηγούµενες, ξεκίνησε µε πολλά προβλήµατα εξαιτίας των ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό. Στις 7 Οκτωβρίου βρεθήκαµε αντιµέτωποι µε ανορθολογικές καταστάσεις και αδιέξοδα,

Διαβάστε περισσότερα

«ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ»

«ΘΕΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ, ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑΣ» Παπαχρήστος Κώστας Μαρούσι, 7-9-2015 Σχ. Σύµβουλος Δηµ. Εκπ/σης π. Προϊστάµενος Δ/νσης Σπουδών Α/θµιας Εκπ/σης του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. (2010-2015) Τηλ.: 6946459606 Mail: papachristos.kostas@yahoo.gr ΠΡΟΣ: Όλους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ

ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ ΠΕΚΑΠ-Συνάντηση με ΓΓ ΥπΠΕΘ Την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018, πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Π.Ε.ΚΑ.Π. με τον Γ.Γ. του ΥΠ.ΠΕ.Θ., κ. Γεώργιο Αγγελόπουλο. Οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. παρέδωσαν Υπόμνημα θέσεων και προτάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωση : Στους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας που ακολουθούν προσθέσαμε μία στήλη που δείχνει τις διαφορές περικοπές

Σημείωση : Στους πίνακες του Υπουργείου Παιδείας που ακολουθούν προσθέσαμε μία στήλη που δείχνει τις διαφορές περικοπές των αιρετού Κώστα Τουλγαρίδη 6977002645, kostoulgaridis@yahoo.gr, και αναπληρωτή αιρετού Μαρκάκη Γιάννη, 6946389589, gmark1965@yahoo.gr εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από: τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή Διάλογος από το μηδέν για την αξιολόγηση

Καθημερινή Διάλογος από το μηδέν για την αξιολόγηση ΤΑ ΝΕΑ Καθημερινή Διάλογος από το μηδέν για την αξιολόγηση Του Αποστολου Λακασα Από μηδενική βάση ξεκινά πλέον τον διάλογο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης, βάζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 406 Αθήνα 8/2/2016 Προς Την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής

Αρ. Πρωτ. 406 Αθήνα 8/2/2016 Προς Την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής Αρ. Πρωτ. 406 Αθήνα 8/2/2016 Προς Την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ΘΕΜΑ : «Υπόμνημα του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. για τα τεράστια προβλήματα της δημόσιας εκπαίδευσης» Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε όλη του την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: Fax: Aθήνα, 12/10/15

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: Fax: Aθήνα, 12/10/15 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 12/10/15 Κύριε Υπουργέ ΠΡΟΣ: τον Υπ. Παιδείας κ. Φίλη Νικόλαο Με το παρόν υπόμνημα το

Διαβάστε περισσότερα

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ)

Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) www.ekpaideutikareumata.gr proodeutikareumata@gmail.com www.facebook.com/reumata Σύνθεση και αρμοδιότητες Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( ΠΥΣΠΕ- ΑΠΥΣΠΕ-ΚΥΣΠΕ) Συναδέλφισσες,

Διαβάστε περισσότερα

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων 5 Ο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θέμα: Δραματική μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, υποχρεωτικές μεταθέσεις,

Διαβάστε περισσότερα

4o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

4o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ. των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων 4o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΚΥΣΔΕ Γρηγόρη Καλομοίρη και Χρήστου Φιρτινίδη, εκπροσώπων των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θέμα: Υπεραριθμίες: Αναλυτικές διευκρινίσεις και παραδείγματα Συνάδελφοι/συναδέλφισσες,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης

Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης ανεξάρτητες αυτόνομες αγωνιστικές ριζοσπαστικές ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ Π.Ε. www.paremvasis.gr 20-10-2017 Ο ΟΟΣΑ (ξανα)έρχεται με τις ευλογίες της κυβέρνησης Πριν λίγες ημέρες, κλιμάκια του ΟΟΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Ένσταση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Δασκάλων για παράλληλη στήριξη»

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Θέμα 3ο: «Ένσταση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ Δασκάλων για παράλληλη στήριξη» ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2015 ΠΡΑΞΗ 01/09-01-2015 : «Διάθεση αναπληρώτριας εκπ/κού» : : «Ένσταση αναπληρώτριας εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ 70.50 Δασκάλων για παράλληλη στήριξη» 4ο : «Τοποθέτηση εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : Γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. για την απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης

ΘΕΜΑ : Γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. για την απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης Αρ. Πρωτ. 1290 Αθήνα 26/11/2014 Προς Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΘΕΜΑ : Γνωμοδότηση της Νομικού Συμβούλου της Δ.Ο.Ε. για την απεργία αποχή από τις διαδικασίες της αξιολόγησης Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει τονίσει

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 23/6/14

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 23/6/14 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 33 11 338 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 23/6/14 Κύριε Υπουργέ, Κύριε Υφυπουργέ, Υπόμνημα του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών,

Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας. για το προσωρινό σύστημα πρόσληψης αναπληρωτών, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 14.04.2016 Η πρόταση της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ενάντια στα σχέδια του Υπουργείου Παιδείας για το προσωρινό σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Τα στοιχεία που ακολουθούν αποτελούν ευρήματα της επιστημονικής ομάδας της ORIENTUM υπό την επίβλεψη των συμβούλων επαγγελματικού προσανατολισμού Νίκου Παυλάκου

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 13/02/2019 Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382-33 11 338 www.olme.gr email: olme@otenet.gr Αθήνα, 13/02/2019 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΜΕ Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο Π.Υ.Σ.Π.Ε. της Α Διεύθυνσης Αθήνας Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωτικό σχετικά με τη διαπίστωση και ρύθμιση των υπεραριθμιών στο ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας και τον καθορισμό των κενών οργανικών θέσεων».

«Ενημερωτικό σχετικά με τη διαπίστωση και ρύθμιση των υπεραριθμιών στο ΠΥΣΠΕ Κέρκυρας και τον καθορισμό των κενών οργανικών θέσεων». Νικόλαος Ράμμος Αιρετός Π.Υ.Σ.Π.Ε. Κέρκυρας Κιν. Τηλ.: 6948583773 nrammos@sch.gr http://blogs.sch.gr/nrammos Κέρκυρα, 11-06-2012 «Ενημερωτικό σχετικά με τη διαπίστωση και ρύθμιση των υπεραριθμιών στο ΠΥΣΠΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2012

ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2012 ΠΥΣΠΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2012 ΠΡΑΞΗ 01/12-01-2012 «Γνωμοδότηση για ίδρυση Ιδιωτικού Νηπιαγωγείου στην πόλη της Καλαμάτας από το κοινωφελές Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου με Νόμιμη Εκπρόσωπο την

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά βήµατα για τη µη εφαρµογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πρακτικά βήµατα για τη µη εφαρµογή της αξιολόγησης-αυτοαξιολόγησης ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 2/12/2014 ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Θέµα: ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα 15/6/2010. Προς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 15/6/2010. Προς ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αθήνα 15/6/2010 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ με αφορμή τη συνάντηση του Δ.Σ. της ΔΟΕ με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για τα 800 σχολεία αναμορφωμένου προγράμματος, την επιμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θέμα: Σχετικά με τις εξελίξεις για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών και

Διαβάστε περισσότερα

Για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών της αιρετού Μαρίας Γιαννουλή Αιρετός ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας Τηλ

Για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών της αιρετού Μαρίας Γιαννουλή Αιρετός ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας Τηλ Για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών της αιρετού Μαρίας Γιαννουλή Αιρετός ΠΥΣΔΕ Μαγνησίας Τηλ. 6970 968696 Email: giannoulimaria@hotmail.com Τα περιφερειακά συμβούλια, μετά από την ανακοίνωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ - ΑΠΟΦΑΣΗ 30 ΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΟΣΥΠ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Π.Ο.Σ.Υ.Π. Ανδρέα Παπανδρέου 37, 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Τηλ.- FAX: 210-344 3776 e-mail: posyp@minedu.gov.gr 30 Ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο ΠΟΣΥΠ Αθήνα 18,19

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αρ. Πρωτ: 1027 Αθήνα, 16-9-2014 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 86ης Γενικής Συνέλευσης Ιουνίου 2017 ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 86ης Γενικής Συνέλευσης Ιουνίου 2017 ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 86ης Γενικής Συνέλευσης 23-26 Ιουνίου 2017 Θέμα 1 ο : ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Έκθεση Πεπραγμένων Δ.Σ. Δ.Ο.Ε. Οικονομικός απολογισμός οικον. έτους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση»

ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΔΟΕ, ΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ. Θέμα: Πώς προχωράμε ενάντια στην «αυτοαξιολόγηση» Α ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΕΙΡΑΙΑ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ 1, ΠΕΙΡΑΙΑΣ 18533 e-mail: info@rigasfereospeiraias.gr http://www.rfp.gr ΠΕΙΡΑΙΑΣ 3/4/2014, Α.Π: 102 ΠΡΟΣ: TA ΜΕΛΗ TOY ΣΥΛΛΟΓΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων

Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων Αρ. Πρωτ. 461 Αθήνα 26/01/2018 Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου Tη Σύνοδο Προέδρων και Κοσμητόρων Των Παιδαγωγικών Τμημάτων Θέμα: Για το τοπίο που διαμορφώνεται στον τομέα της Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 19225 10 Ιουνίου 2016 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1670 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 94588/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Μέσο:...ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ημ. Έκδοσης:...30/07/2015 Ημ. Αποδελτίωσης:...30/07/2015 Σελίδα:... 2

Μέσο:...ΗΜΕΡΗΣΙΑ Ημ. Έκδοσης:...30/07/2015 Ημ. Αποδελτίωσης:...30/07/2015 Σελίδα:... 2 Περιεχόμενα 1. ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ 2. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΟΛΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 3. ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΜΕ ΚΑΙ ΟΙΕΛΕ ΗΜΕΡΗΣΙΑ 30/07/2015 σελ.2,19 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθμ.Πρωτ Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθμ.Πρωτ. 1155 Αθήνα 2/7/2008 Προς τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θέμα : Αποφάσεις της 77 ης Γ.Σ. της Δ.Ο.Ε. Συνάδελφοι Η 77 η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. ενέκρινε τις καταστατικές αλλαγές που εισηγήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας απομακρυσμένων σχολικών μονάδων Θ, Ι, ΙΑ και ΙΒ κατηγορίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Πίνακας απομακρυσμένων σχολικών μονάδων Θ, Ι, ΙΑ και ΙΒ κατηγορίας της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 3/8/ 2015 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Πίνακας απομακρυσμένων σχολικών μονάδων Θ, Ι, ΙΑ και ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΒΟΙΩΤΙΑΣ Δ/νση: Αισχύλου & Οδυσσέως Λιβαδειά Τ.Κ.: 32100 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεωτικές µεταθέσεις (Σχέδιο)

Υποχρεωτικές µεταθέσεις (Σχέδιο) Υποχρεωτικές µεταθέσεις (Σχέδιο) Σε υποχρεωτικές µεταθέσεις θα υποβάλλονται από τη νέα σχολική χρονιά δάσκαλοι και καθηγητές που θεωρούνται υπεράριθµοι και δεν συµπληρώνουν το 75% του υποχρεωτικού τους

Διαβάστε περισσότερα

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων

Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Επιστολή Ενώσεων για έγγραφη παρέμβαση της ΔΟΕ σε σχέση με την ανάθεση διδασκαλίας των μαθημάτων ειδικοτήτων Αθήνα, 8 Ιουνίου, 2017 Προς: Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος Υπ όψιν: του Προέδρου κ. Κικινή

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Αιρετού Συμβούλου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο 16 ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 30 Ιουνίου 2013

Έκθεση Πεπραγμένων ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ. Αιρετού Συμβούλου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο 16 ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 30 Ιουνίου 2013 Έκθεση Πεπραγμένων ΚΑΡΛΑΥΤΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ Αιρετού Συμβούλου του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου στο 16 ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ 30 Ιουνίου 2013 Συνάδελφοι, Χαιρετίζω το 16 ο Συνέδριο του κλάδου μας και εύχομαι

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΕΘ κ. Παντή στο ΙΕΠ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΕΘ κ. Παντή στο ΙΕΠ Αθήνα 18/01/2017 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας κ. Γαβρόγλου και του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΕΘ κ. Παντή στο ΙΕΠ Την Τρίτη 17/01/2017 ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου

Διαβάστε περισσότερα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. κ. Γεώργιο Καλκάνη στις 1/6/2013. Στη συνάντηση το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. έθεσε τα παρακάτω ζητήματα:

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Δ.Ε.Π.Π.Σ. κ. Γεώργιο Καλκάνη στις 1/6/2013. Στη συνάντηση το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. έθεσε τα παρακάτω ζητήματα: Συνάδελφοι, Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Π.Π.Σ. μετά τη συγκρότησή του σε σώμα στις 5/6/2013 και με γνώμονα το πλαίσιο αιτημάτων το οποίο ψηφίστηκε στη Γ.Σ. του σωματείου πραγματοποίησε στο προηγούμενο μήνα τις

Διαβάστε περισσότερα

: Μεταξοχωρίου 15, : 2038 Ηράκλειο : Λειβαδιώτης Αλέξανδρος : Αλεφαντινού Βάλια : / 328 : :

: Μεταξοχωρίου 15, : 2038 Ηράκλειο : Λειβαδιώτης Αλέξανδρος : Αλεφαντινού Βάλια : / 328 : : ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΩΣ ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ: Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ: Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΘΕΝΤΟΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ: Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας στο πλαίσιο εφαρμογής του ν. 4046/2012 και άλλες διατάξεις ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΙΣ 16/7/2014 (στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Χρήστος Κανδηλώρος λόγω κολλήματος του Μιχάλη Μουστάκα)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΥΣΠΕ ΣΤΙΣ 16/7/2014 (στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Χρήστος Κανδηλώρος λόγω κολλήματος του Μιχάλη Μουστάκα) Ενημέρωση των αιρετού Μιχάλη Μουστάκα, 6947947117 michmous@gmail.com, και αναπληρωτή αιρετού Κανδηλώρου Χρήστου,6977531018, hcatri@gmail.com, εκλεγμένων με το ΕΝΩΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ από: τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διαδικασίες Χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών»

ΘΕΜΑ: «Διαδικασίες Χρονοδιάγραμμα υπηρεσιακών μεταβολών» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΒΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Μπράτης Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ.: 6974750402 2103312790-2103442884 fax: 2103246893 Αθήνα 22-6-2014

Δημήτρης Μπράτης Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ.: 6974750402 2103312790-2103442884 fax: 2103246893 Αθήνα 22-6-2014 Δημήτρης Μπράτης Αιρετός Κ.Υ.Σ.Π.Ε. d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ.: 6974750402 2103312790-2103442884 fax: 2103246893 Αθήνα 22-6-2014 Απολογισμός της λειτουργίας και της δράσης μου, ως αιρετός

Διαβάστε περισσότερα

Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 2/9/ 2013 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893

Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 2/9/ 2013 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 2/9/ 2013 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Καταργείται η προτεραιότητα των κατόχων διδακτορικών και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ξενοφώντος 15 Α 10551 Αθήνα 19.12.2016 Συνέντευξη τύπου και προγραμματικές δηλώσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ. «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014»

ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ. «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014» ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ «Ενίσχυση των καινοτόμων παρεμβάσεων των Ολοήμερων Σχολείων σχολικού έτους 2013-2014» Οι Πράξεις «Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων (Β)

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Στο Σχέδιο Νόμου «ΒΟΣΚΗΣΙΜΕΣ ΓΑΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ». Άρθρο. Επιλογή και τοποθέτηση Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Πρωτοδικείο Αθηνών - Π. Σχολή Ευελπίδων κτίριο 13 γραφείο 201 T.K. 11362, Τηλ: 210-8253646, 210-8826464, Fax: 210-8826172 http://www.odye.gr email:info@odye.gr ΑΘΗΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ.1620 Αθήνα 18/5/2015 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθ. Πρωτ.1620 Αθήνα 18/5/2015 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθ. Πρωτ.1620 Αθήνα 18/5/2015 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΘΕΜΑ: Οριστική Ημερήσια Διάταξη 84ης Γ.Σ. του κλάδου Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, Σύμφωνα με το άρθρο 35 του καταστατικού της Δ.Ο.Ε.,

Διαβάστε περισσότερα

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644

Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Νοέμβριος 2010 Αριθμός φύλλου 644 Επιχειρησιακή σύμβαση Σ.Υ.Ε.Τ.Ε - Ε.Τ.Ε 2009 Συνάδελφοι, Μέσα σε ένα κλίμα ύφεσης και αμφισβήτησης των Συλλογικών Συμβάσεων και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ : «Διευκρινιστικές οδηγίες για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης»

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ.: ΘΕΜΑ : «Διευκρινιστικές οδηγίες για τοποθετήσεις και ρύθμιση υπεραριθμιών εκπαιδευτικών Β/θμιας εκπαίδευσης» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ----- ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Π.Ε. & Δ.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣ/ΚΟΥ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Γ ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37

Διαβάστε περισσότερα

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από

λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην εκπαίδευση. Μου θύμισαν την αντίστοιχη δήλωση του Τζωρτζ Μπους το 2001, μετά από ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι Βουλευτές, οι όλες τοποθετήσεις που έχουν ακουστεί μέχρι τώρα, ειδικά από τους εκπροσώπους της τρικομματικής Κυβέρνησης, λένε το εξής: Ότι η αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Απρίλης 2012. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Αθήνα, Απρίλης 2012. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Αθήνα, Απρίλης 2012 ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΣΚ/Π.Ε. για : Αξιολόγηση, Μισθολόγιο, Προσχολική Αγωγή, Νέο σχολείο, Νεοδιόριστους-Αναπληρωτές, Μεταθέσεις-Αποσπάσεις, Υγειονομική περίθαλψη, Μετεκπαίδευση

Διαβάστε περισσότερα

Βάσω Ζαρκινού, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Τηλ.: Παναγιώτης Γκρέκας (αναπληρωματικός)

Βάσω Ζαρκινού, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Τηλ.: Παναγιώτης Γκρέκας (αναπληρωματικός) Βάσω Ζαρκινού, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Τηλ.: 6974778187 E-mail:vaszark@gmail.com Παναγιώτης Γκρέκας (αναπληρωματικός) Τηλ: 6945903548 e-mail : pangreka@otenet.gr Εκλεγμένων με το ψηφοδέλτιο των Παρεμβάσεων-Κινήσεων

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός της δράσης και της λειτουργίας μου ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ τη συνδικαλιστική χρονιά 2011-2012 (Ομιλία στην 81η Γ.Σ.

Απολογισμός της δράσης και της λειτουργίας μου ως αιρετός στο ΚΥΣΠΕ τη συνδικαλιστική χρονιά 2011-2012 (Ομιλία στην 81η Γ.Σ. Μπράτης Δημήτρης Αθήνα, 22 Ιουνίου 2012 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 Απολογισμός της δράσης και της λειτουργίας μου

Διαβάστε περισσότερα

Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με την εγκύκλιο των μεταθέσεων του 2014, σας ενημερώνω για τα εξής:

Με αφορμή ερωτήματά σας, σχετικά με την εγκύκλιο των μεταθέσεων του 2014, σας ενημερώνω για τα εξής: Μπράτης Δημήτρης Αθήνα 18/4/2014 Αιρετός του ΚΥΣΠΕ d.mpratis@gmail.com http://www.mpratis.gr τηλ. 6974750402 2103312790 2103442884 fax: 2103246893 ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ 2014 Τι πρέπει να γνωρίζουμε πριν την υποβολή

Διαβάστε περισσότερα

«Η πρόκληση της αλλαγής του κράτους σήµερα»

«Η πρόκληση της αλλαγής του κράτους σήµερα» Αντώνης Μακρυδηµήτρης Καθηγητής Πανεπιστηµίου Αθηνών «Η πρόκληση της αλλαγής του κράτους σήµερα» Ι Βασικό πρόβληµα της χώρας υπήρξε εδώ και καιρό η ποιότητα της δηµοκρατίας και της λειτουργίας των δηµοσίων

Διαβάστε περισσότερα

Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές απειλούν με απεργία διαρκείας στην περίπτωση που η εφεδρεία επεκταθεί και στην εκπαίδευση.

Την ίδια στιγμή, οι καθηγητές απειλούν με απεργία διαρκείας στην περίπτωση που η εφεδρεία επεκταθεί και στην εκπαίδευση. ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ Οι 14 πληγές στα δημόσια σχολεία στην εποχή της κρίσης ΤΗΣ ΛΙΝΑΣ ΚΟΪΝΑ Δύσκολη προμηνύεται η νέα χρονιά για τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι καταγράφουν 14 «ανοιχτές» πληγές.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµ.Πρωτ. 941 Αθήνα 6/5/2008. Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε.

Αριθµ.Πρωτ. 941 Αθήνα 6/5/2008. Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Αριθµ.Πρωτ. 941 Αθήνα 6/5/2008 Θέµα: Σχέδιο Νόµου για την Ειδική Αγωγή ΣΧΕΤ: Αρ. Πρωτ:2208/2-4-08 επιστολή σας Προς Τον Υπουργό Παιδείας κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη ΚΟΙΝ: Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Κύριε Υπουργέ

Διαβάστε περισσότερα

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013.

Το 16 ο Συνέδριο επικυρώνει το πλαίσιο αιτημάτων, όπως καταγράφηκε στις Γενικές Συνελεύσεις Προέδρων των ΕΛΜΕ στις 23/2/2013 και 15/5/2013. Απόφαση του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ Έληξαν τα ξημερώματα της 3 ης /7/2013 οι εργασίες του 16 ου Συνεδρίου της ΟΛΜΕ. Στο συνέδριο συμμετείχαν 437 σύνεδροι που εκπροσώπησαν 87 ΕΛΜΕ από ολόκληρη τη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Β. Το γεγονός ότι από την Απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού

Η Διευθύντρια Α/θμιας Εκπ/σης Σάμου. Β. Το γεγονός ότι από την Απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Σάμος, 15-02-2017 ----- Αριθμ. Πρωτ. : 801 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΑΜΟΥ -----

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 25/02/2016 Αριθμ. πρωτ.: 3533

Ηράκλειο, 25/02/2016 Αριθμ. πρωτ.: 3533 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 25/02/2016 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017

Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017 Αριθμ.Πρωτ.247 Αθήνα 19/10/2017 Προς Τους Συλλόγους Εκπ/κών Π.Ε. Θέμα : Εργασιακά δικαιώματα Εκπαιδευτικών Π.Ε. Συνάδελφοι, Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., επικαιροποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τάκης Ρουμπής Αθήνα, 15 Ιουνίου 2013 Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Τηλ.: 6977393115 E-mail: takisroumpis@yahoo.gr ΠΡΟΣ: Δ.Σ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Α ΑΘΗΝΑΣ ΚΟΙΝ.:ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. Α ΑΘΗΝΑΣ Ε Ν Η Μ Ε Ρ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΑΤΕΑ 2018

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΑΤΕΑ 2018 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΘΕΣΕΩΝ ΣΑΤΕΑ 2018 Οι απόφοιτοι των δύο δημόσιων Πανεπιστημιακών Τμημάτων Ειδικής Αγωγής της χώρας, που τη σχολική χρονιά 2017-2018 ανέρχονται σε 2.400 άτομα, αποτελούν τους μοναδικούς

Διαβάστε περισσότερα

Αριθ. Πρωτ.1494 Αθήνα 23/3/2015 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Αριθ. Πρωτ.1494 Αθήνα 23/3/2015 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αριθ. Πρωτ.1494 Αθήνα 23/3/2015 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σύμφωνα με τα άρθρα 33, 34, 37, 38, 40 του Καταστατικού της Δ.Ο.Ε., καλούμε τους Αντιπροσώπους των

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις και Μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου. & Θρησκευμάτων. actions.minedu.gov.gr

Δράσεις και Μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου. & Θρησκευμάτων. actions.minedu.gov.gr 2015-2018 Δράσεις και Μεταρρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων actions.minedu.gov.gr 15000 Μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών στη Γενική, Επαγγελματική και Ειδική Εκπαίδευση (4500 Εκπαιδευτικών

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Ενημερωτικό του αιρετού στο ΚΥΣΔΕ Νεκτάριου Κορδή εκλεγμένου με το ψηφοδέλτιο των Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων Θέμα: Σχετικά με τη συνεδρίαση του ΚΥΣΔΕ στις 13/11/2014 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση Πρόταση για μία νέα Β/θμια Εκπαίδευση Συντάκτες: Παναγιώτης Ε. Καταγής Θανάσης Ι. Νικολόπουλος Νίκος Ι. Παρίκος Δομές Β/θμιας Εκπαίδευσης Συμβουλευτική

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 28/09/2016 Αριθμ. πρωτ.: 12931

Ηράκλειο, 28/09/2016 Αριθμ. πρωτ.: 12931 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ----------- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ηράκλειο, 28/09/2016 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

µέχρι την ηλικία που αυτά θα πάνε στο Δηµοτικό άδεια ίδρυσης

µέχρι την ηλικία που αυτά θα πάνε στο Δηµοτικό άδεια ίδρυσης Μετά τα όσα έχουν γραφεί και ειπωθεί σχετικά µε το θέµα των Νηπιαγωγείων εντός Παιδικών Σταθµών -και για να µπουν τα πράγµατα στη θέση τους και να αποκατασταθεί η αλήθεια, ώστε όλοι οι εµπλεκόµενοι να

Διαβάστε περισσότερα