Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι"

Transcript

1 Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο, ξεκινήστε να τρέχετε και ίσως στο τέλος καταφέρετε να Αποδράσετε! Ένα παιχνίδι του Kristian Amundsen Ostby για 1 έως 5 παίκτες Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι 6 πλακίδια βασικών δωματίων 25 ζάρια - 5 για κάθε εξερευνητή Αρχικό δωμάτιο Έξοδος Δωμάτιο πετραδιών x2 Δωμάτιο πετραδιών x2 13 πλακίδια δωματίων - χωρίς μωβ μάσκα και/ή εικονίδιο θησαυρού Χρειάζεστε τα δωμάτια με τις μώβ μάσκες και/ή το σύμβολο του θησαυρού μόνο για την παραλλαγή της επέκτασης Εξερευνητής Κλειδί Πυρσός Μαύρη μάσκα 5 φιγούρες εξερευνητών - 1 σε κάθε χρώμα 5 δείκτες εξερευνητών - 1 σε κάθε χρώμα Χρυσή μάσκα 1 αποθήκη πετραδιών (για τα μαγικά πετράδια) 1 CD με το soundrack και ηχητικές οδηγίες 25 μαγικά πετράδια 1 Εγχειρίδιο Κανόνων Περίληψη και σκοπός του παιχνιδιού Το Escape παίζεται σε πραγματικό χρόνο. Αντί οι παίκτες να παίζουν ο ένας μετά τον άλλο, ρίχνουν ταυτόχρονα ο καθένας τα πέντε του ζάρια, όσο πιο γρήγορα μπορεί χωρίς να περιμένει τους συμπαίκτες του! Οι παίκτες έχουν στη διάθεσή τους μόνο δέκα λεπτά για να αποδράσουν από τον ετοιμόρροπο ναό, οπότε μην χρονοτριβείτε. Κάθε δευτερόλεπτο που περνάει σας φέρνει πιο κοντά στο να παγιδευθείτε μέσα στον ναό. Κατά την αναζήτηση της εξόδου, οι παίκτες θα ανακαλύψουν νέα δωμάτια, στα οποία όμως για να εισέλθουν χρειάζονται τον κατάλληλο συνδυασμό, εικονιδίων εξερευνητών και κλειδιών στα ζάρια τους. Μερικά δωμάτια περιέχουν μαγικά πετράδια, οπότε και οι παίκτες θα πρέπει χρησιμοποιώντας τα ζάρια τους να ενεργοποιήσουν όσα περισσότερα 1 Παράρτημα με 2 ενότητες Κατάρες και Θησαυροί 1 Παράρτημα της επέκτασης Η Άμμος της Μοίρας μπορούν για να σπάσουν την κατάρα που εμποδίζει την έξοδο. Όσο πιο σύντομα ανακαλύψετε το δωμάτιο της εξόδου και όσο περισσότερα πετράδια ενεργοποιήσετε, τόσο πιο εύκολα θα αποδράσετε από τον ναό! Ωστόσω, πρέπει να προσέχετε, αφού δύο φορές στη διάρκεια του παιχνιδιού θα ακουστεί ένα γκονγκ στο ναό, ενεργοποιώντας την αντίστροφη μέτρηση. Επιστρέψτε γρήγορα στο μόνο ασφαλές δωμάτιο, το αρχικό. Αν δεν τα καταφέρετε να γυρίσετε εγκαίρως στο αρχικό δωμάτιο χάνετε ένα από τα πολύτιμα ζάρια σας. Φροντίστε να οργανώσετε τις ενέργειες με τους συμπαίκτες σας και να συνδυάσετε τις δυνάμεις σας στην ολοκλήρωση συγκεκριμένων ενεργειών. Ακόμη κι αν ένας παίκτης αποτύχει να αποδράσει από τον ναό, χάνετε όλοι μαζί το παιχνίδι!

2 Προετοιμασία του βασικού παιχνιδιού 1. Θα χρειαστείτε τα 6 κεντρικά δωμάτια και τα 13 βασικά δωμάτια (δηλαδή, όλα τα δωμάτια χωρίς μωβ μάσκα και/ή θησαυρό). Αφήστε στην άκρη το αρχικό δωμάτιο και το δωμάτιο εξόδου. Ανακατέψτε τα υπόλοιπα δωμάτια και φτιάξτε μια κλειστή στοίβα από την οποία θα τραβάτε νέα πλακίδια. Τοποθετήστε το αρχικό δωμάτιο στο κέντρο του τραπεζιού, και έπειτα άλλα 2 τυχαία δωμάτια στις δύο μεριές του, όπως φαίνεται στο σχήμα παρακάτω. Τέλος, πάρτε τα πάνω 4 πλακίδια της στοίβας, ανακατέψτε τα μαζί με το δωμάτιο εξόδου και όλα μαζί τοποθετήστε τα στον πάτο της υπόλοιπης στοίβας. Εξαίρεση: Αν παίζετε μόνος σας ή με άλλον ένα παίκτη, τοποθετήστε το πλακίδιο εξόδου στο κέντρο, περίπου, της στοίβας. 2. Χρησιμοποιήστε τον πίνακα στα δεξιά για να καθορίσετε πόσα μαγικά πετράδια θα τοποθετήσετε στην αποθήκη πετραδιών. Τοποθετήστε 2 επιπλέον μαγικά πετράδια έξω από την αποθήκη. 1 & 2 παίκτες.. 7 πετράδια 3 παίκτες πετράδια 4 παίκτες πετράδια 5 παίκτες πετράδια ΚΛΕΙΣΤΗ ΣΤΟΙΒΑ ΑΡΧΙΚΟ ΔΩΜΑΤΙΟ Η σκάλα κάθε πλακιδίου πρέπει να εφάπτεται στο αρχικό δωμάτιο. ΑΠΟΘΗΚΗ 3. Κάθε παίκτης επιλέγει το χρώμα του, και παίρνει την αντίστοιχη φιγούρα και δείκτη εξερευνητή και 5 ζάρια. Όλοι οι παίκτες τοποθετούν τον εξερευνητή τους στον αρχικό δωμάτιο και κρατάνε μπροστά τους το δείκτη τους. Η χρήση του είναι να αναγνωρίζετε αμέσως ποιό χρώμα αντιστοιχεί σε κάθε παίκτη. Εξαίρεση: Αν παίζετε μόνος σας παίρνετε 7 ζάρια, αντί για 5. Το CD περιέχει μια ηχητική εισαγωγή του παιχνιδιού (σε 3 γλώσσες) και 2 παραλλαγές του δεκάλεπτου soundtrack. Η ηχητική εισαγωγή περιγράφει μια περίληψη του Escape, την οποία και προτείνουμε να ακούσετε πριν το πρώτο σας παιχνίδι. Παίζοντας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τυχαία ένα από τα δύο soundtrack ή να επιλέξετε όποιο επιθυμείτε. Η επιλογή σας δεν επηρρεάζει τον χρόνο παιχνιδιού, μιας και έχουν την ίδια διάρκεια. Προτείνουμε, ωστόσο, στο πρώτο παιχνίδι να χρησιμοποιηθεί το soundtrack 1. Μπορείτε να κατεβάσετε το sountrack από την ιστοσελίδα και να το ακούσετε σε ότι συσκευή θέλετε. Επιστρέψτε στο κουτί όσα κομμάτια δεν χρησιμοποιούνται στο βασικό παιχνίδι.

3 Τα δωμάτια του ναού Κάθε δωμάτιο του ναού έχει διάφορετικά χαρακτηριστικά: Μαγικά πετράδια Ένας ή περισσότεροι παίκτες πρέπει να φέρουν στα ζάρια τους τα σχέδια που απαιτούνται για να ενεργοποιηθεί το μαγικό πετράδι. Μερικά δωμάτια δεν έχουν μαγικά πετράδια, ενώ άλλα μπορεί να εμφανίζουν από 1 έως 3. Είσοδος ΜΑΓΙΚΟ ΠΕΤΡΑΔΙ Ένα νέο δωμάτιο βγαίνει από την κλειστή στοίβα και τοποθετείται δίπλα στην είσοδο του ήδη ανοιχτού δωματίου. Σχέδια ζαριών σε κόκκινο πλαίσιο Ένας παίκτης πρέπει να φέρει τα σχέδια αυτά στα ζάρια του αν θέλει να εισέλθει στο δωμάτιο αυτό. Σκάλα Αυτή είναι η είσοδος του δωματίου. Όταν το πλακίδιο αυτό προστίθεται στον ναό, η σκάλα πρέπει να εφάπτεται στο σημείο όπου τοποθετήθηκε το πλακίδιο με το προηγούμενο. ΣΚΑΛΑΣ ΣΧΕΔΙΑ ΖΑΡΙΟΥ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Τα σχεδια των ζαριών Κάθε ζάρι έχει πέντε διαφορετικά σχέδια στις πλευρές του: Εξερευνητής (x2): Χρειάζεστε το σχέδιο αυτό για τη μετακίνησή σας από δωμάτιο σε δωμάτιο και για την ανακάλυψη νέων δωματίων του ναού. Κλειδί και πυρσός: Μπορείτε να εισέλθετε σε κάποια δωμάτια, μόνο αν έχετε κλειδιά ή πυρσούς. Τα σχέδια αυτά, σας χρειάζονται επίσης για την ενεργοποίηση των μαγικών πετραδιών. Μαύρη μάσκα: Αν στο ζάρι σας εμφανιστεί η μαύρη μάσκα, το ζάρι είναι πιά καταραμένο. Δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ξανά, μέχρι να σπάσει η κατάρα. Παράδειγμα: Η Άννα έριξε δύο μαύρες μάσκες και, συνεπώς, πρέπει να αφήσει και τα δύο ζάρια της στην άκρη. Συνεχίζει ρίχνοντας 3 μόνο ζάρια. Χρυσή μάσκα: Η μάσκα αυτή σπάει την κατάρα μέχρι δύο ζαριών με μαύρη μάσκα. Μόλις λυθεί η κατάρα, ο παίκτης παίρνει πίσω τα ζάρια του, τα οποία χρησιμοποιεί ξανά κανονικά. Παράδειγμα: Η Άννα ρίχνει μια χρυσή μάσκα και μπορεί τώρα να πάρει πίσω τα δύο ζάρια με μαύρες μάσκες που είχε ρίξει προηγουμένως. Οι εξερευνητές που βρίσκονται στο ίδιο δωμάτιο μπορούν να βοηθούν ο ένας τον άλλο. Για παράδειγμα, αν κάποιος ρίξει μια χρυσή μάσκα και δεν έχει νόημα να την χρησιμο- ποιήσει στα ζάρια του, μπορεί να σπάσει την κατάρα των ζαριών ενός άλλου παίκτη. Παράδειγμα: Η Άννα (κόκκινος) ρίχνει μία χρυσή και μια μαύρη μάσκα. Επειδή ο Φώτης (μπλε) είναι στο ίδιο δωμάτιο και έχει ήδη δύο καταραμένα μαύρα ζάρια, του δίνει την χρυσή της μάσκα για να σπάσει η κατάρα των ζαριών του. Ο Φώτης ρίχνει 5 ζάρια πια, ενώ η Άννα ρίχνει 4. Σημείωση: Κάθε χρυσή μάσκα, μπορεί να βοηθήσει μόνο έναν συμπαίκτη κάθε φορά. Η βοήθεια με τον τρόπο αυτό δεν αλλάζει την ιδιοκτησία του ζαριού!

4 Οι ενέργειες Χρησιμοποιώντας τους διάφορους συνδυασμούς των ζαριών, οι παίκτες εκτελούν τις παρακάτω ενέργειες: 1. Είσοδος σε ένα δωμάτιο 2. Ανακάλυψη νέου δωματίου 3. Ενεργοποίηση μαγικών πετραδιών 4. Απόδραση 5. Αλλαγή της τύχης Αφού κάποιος πραγματοποιήσετε μια ενέργεια, πρέπει να ξαναρίξετε όσα ζάρια χρησιμοποιήσατε γι αυτή. Μπορείτε τα ζάρια που δεν χρησιμοποιήσατε να τα αφήσετε στην άκρη για επόμενη ενέργειά σας. Σε οποιαδήποτε στιγμή, μπορείτε να ξαναρίξετε όσα ζάρια θέλετε από αυτά που αφήσατε προηγουμένως στην άκρη (εκτός από τις μαύρες μάσκες). Επεξήγηση των ενεργειών: 1. Είσοδος σε ένα δωμάτιο Μπορείτε να εισέλθετε σε ένα δωμάτιο μόνο αν η είσοδός του δεν είναι μπλοκαρισμένη. Για να εισέλθετε σε ένα δωμάτιο, πρέπει να έχετε στα ζάρια τα σχέδια που υπάρχουν σε κόκκινο πλαίσιο μέσα στο δωμάτιο. ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΚΛΕΙΣΤΗ Παράδειγμα: Ο Φώτης μπορεί να εισέλεθι μόνο στο πάνω δωμάτιο, διότι η είσοδος στα αριστερά είναι μπλοκαρισμένη από τοίχο, και στην είσοδο στα δεξιά δεν υπάρχει άλλο δωμάτιο (τουλάχιστον όχι ακόμη). 2. Ανακάλυψη νέου δωματίου Όταν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο με μια ή περισσότερες ελεύθερες εισόδους, που δεν οδηγούν σε άλλα δωμάτια, μπορείτε να ανακαλύψετε ένα νέο δωμά τιο. Παράδειγμα: Ο Φώτης ρίχνει τα ζάρια του και χρησιμοποιεί τους δύο εξερευνητές για να εισέλθει στο διπλανό δωμάτιο. Πρέπει να ρίξετε δύο εξερευνητές, ώστε να τραβήξετε ένα καινούριο πλακίδιο δωματίου και να το τοποθετήσετε δίπλα στο δωμάτιο που βρίσκεστε. Η σκάλα του νέου πλακιδίου πρέπει να συνδέεται με μία από τις εισόδους του δωματίου στο όπου βρίσκεστε. ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΔΙΑΒΑΣΗ Παράδειγμα: Ο Φώτης βρίσκεται σε ένα δωμάτιο το οποίο έχει δύο ελεύθερες εισόδους. Συνεπώς, μπορεί να ανακαλύψει δύο νέα γειτονικά δωμάτια. Παράδειγμα: Ο Φώτης χρησιμοποιεί δύο ζάρια με εξερευνητές για να πάρει το πρώτο πλακίδιο της κλειστής στοίβας και να το τοποθετήσει δίπλα στο δωμάτιο που βρίσκεται, με την σκάλα του να εφάπτεται στην είσοδο.

5 3. Ενεργοποίηση μαγικών πετραδιών Υπάρχουν δύο ειδών δωμάτια στα οποία μπορείτε να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια: Πολλοί εξερευνητές στο ίδιο δωμάτιο, με μία ή περισσότερες θέσεις πετραδιών, μπορούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μαζέψουν τα απαιτούμενα ζάρια. Σημείωση: Μπορείτε να συνεργαστείτε για την ενεργοποίηση 1 πετραδιού. Πρέπει να συνεργαστείτε για την ενεργοποίηση 2 ή 3 πετραδιών. Δωμάτιο με 1 θέση πετραδιών Δωμάτιο με 3 θέσεις πετραδιών Αν βρίσκεστε σε ένα δωμάτιο όπου εμφανίζονται ένα ή περισσότερα σχέδια μαγικών πετραδιών, και ρίξετε τον καττάλληλο αριθμό πυρσών ή ζαριών, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον αριθμό των πετραδιών που αναγράφεται. Αν το πετύχετε, πάρτε τα αντίστοιχα πετράδια από την αποθήκη και τοποθετήστε τα στη θέση του δωματίου. Παράδειγμα: Η Άννα (κόκκινη) και ο Φώτης (μπλε) έχουν ρίξει μαζί 7 κλειδιά και αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν 2 μαγικά πετράδια. Παίρνουν 2 πετράδια από την αποθήκη και τα τοποθετούν στην αντίστοιχη θέση του δωματίου. Αν τουλάχιστον μια από τις θέσεις πετραδιών σε ένα δωμάτιο έχει ενεργοποιηθεί, δεν μπορεί, κανένας εξερευνητής να ενεργοποιήσει άλλη θέση στο ίδιο δωμάτιο. Παράδειγμα: Ο Φώτης έριξε 4 πυρσούς και ενεργοποιεί το μαγικό πετράδι στο δωμάτιο που βρίσκεται. Αφαιρεί ένα πετράδι από την αποθήκη και το τοποθετεί στην αντίστοιχη θέση του δωματίου. 4. Απόδραση Μπορείτε να αποδράσετε μόνο από το δωμάτιο εξόδου. Για να αποδράσετε, πρέπει να ρίξετε στα ζάρια αριθμό κλειδιών ίσο με τον αριθμό των πετραδιών που έχουν απομείνει στην αποθήκη +1. Κάθε παίκτης πρέπει να έχει μαζέψει τα απαιτούμενα κλειδιά μόνο με τα δικά του ζάρια! Παράδειγμα: Δύο πετράδια έχουν ενεργοποιηθεί στο δωμάτιο αυτό, καταλαμβάνοντας μια θέση, οπότε οι παίκτες δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν άλλα πετράδια εδώ. Αφού αποδράσετε, δεν χρειάζεστε τα εργαλεία σας, οπότε μπορείτε να δώσετε ένα ζάρι σας, σε κάποιον από τους εξερευνητές που βρίσκεται ακόμη στο ναό. Ο παίκτης αυτός μπορεί να χρησιμοποιήσει το ζάρι αυτό αμέσως. Δωμάτιο εξόδου Παράδειγμα: Ο Φώτης έχει ρίξει 3 κλειδιά, όσα δηλαδή απαιτούνται, ώστε να καταφέρει να αποδράσει. Παράδειγμα: Ο Φώτης καταφέρνει να αποδράσει και δίνει ένα ζάρι του στην Άννα (κόκκινη), η οποία το χρησιμοποιεί αμέσως.

6 5. Αλλάξτε την τύχη σας! Αν υπάρχουν πάρα πολλά καταραμένα ζάρια στο παιχνίδι, οι παίκτες μπορούν να βάλουν ένα από τα δύο πετράδια, που βρίσκονται δίπλα στην αποθήκη, μέσα σε αυτή και να ξαναρίξουν όλα τα καταραμένα ζάρια τους (μαύρες μάσκες). Πρέπει να συμφωνήσουν όλοι ομόφωνα για να παρθεί η απόφαση αυτή! Η αλλαγή της τύχης μπορεί να ενεργοποιηθεί μόνο δύο φορές στη διάρκεια μιας παρτίδας. Σημείωση: Μη χρησιμοποιείτε την αλλαγή της τύχης, εκτός κι αν είναι μεγάλη ανάγκη, μιας και τα επιπλέον πετράδια στην αποθήκη δυσκολεύουν την απόδραση. Η περιπέτεια ξεκινάει Όταν όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν, τοποθετήστε το CD στο CD player και ξεκινήστε ένα από τα 2 soundtrack (βλ. σελ. 2). Μετά από μια μικρή εισαγωγή, το παιχνίδι ξεκινάει με την εντολή Escape! (Αποδράστε). Αμέσως ξεκινήστε να ρίχνετε τα ζάρια σας, χωρίς να ξεχνάτε ότι έχετε μόνο 10 λεπτά για να αποδράσετε! Το soundtrack Στη διάρκεια του soundtrack θα ακούσετε 3 φορές αντίστροφη μέτρηση. Την πρώτη φορά ξεκινάει με τον ήχο ενός γκονγκ και τελειώνει με τον ήχο μιας πόρτας να κλείνει. Τη δεύτερη φορά ξεκινάει με δύο γκονγκ και τελειώνει μια πόρτα να κλεινει. Η αντίστροφη μέτρηση σημαίνει ότι πρέπει να αρχίσετε να τρέχετε προς το αρχικό δωμάτιο. Οποιοσδήποτε δεν προλάβει να φτάσει στο αρχικό δωμάτιο, μέχρι τον ήχο της πόρτας, χάνει ένα από τα ζάρια του για το υπόλοιπο παιχνίδι. Τα ζάρια αυτά επιστρέφουν στο κουτί. Μετά και τον ήχο της πόρτας, συνεχίζετε κανονικά την εξερεύνηση του ναού από τη θέση που βρίσκε- στε. Η τρίτη αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει με τρία γκονγκ και τελειώνει με τον ήχο του ναού που καταρρέει. Αυτό σημαίνει τη λήξη του παιχνιδιού, στα 10 λεπτά ακριβώς. Το τέλος του παιχνιδιού Το παιχνίδι τελειώνει μετά από 10 λεπτά, δηλαδή με το τέλος της τρίτης αντίστροφης μέτρησης. Αν έχουν μείνει εξερευνητές στο ναό αφού καταρρεύσει, χάνουν όλοι! Για μεγαλύτερη πρόκληση Οι παίκτες αποφασίζουν πριν ξεκινήσει το παιχνίδι αν θέλουν να αυξήσουν τον αριθμό των πετραδιών στην αποθήκη. Υπάρχουν δύο παραλλαγές: Οδηγία: Για εύκολία στην αρχή, προτείνουμε να παίξετε το πρώτο σας παιχνίδι χωρίς το soundtrack για λίγα λεπτά, ώστε να συνηθίσετε τους μηχανισμούς του παιχνιδιού. Παράδειγμα: Οι υπερβολικά πολλές μαύρες μάσκες καθυστερούν τους παίκτες και τους φέρνουν πιο κοντά στην καταδίκη τους. Αποφασίζουν να ενεργοποιήσουν την αλλαγή της τύχης, ώστε να αυξήσουν τις πιθανότητές τους να βγουν ζωντανοί από τον ναό. Ένα επιπλέον πετράδι μπαίνει στην αποθήκη και οι παίκτες παίρνουν πίσω όλα τους τα καταραμένα ζάρια. Παράδειγμα: Η Άννα (κόκκινη) έφτασε κοντά, αλλά δεν κατάφερε να μπει στο αρχικό δωμάτιο πριν κλείσει η πόρτα. Συνεπώς, χάνει ένα ζάρι της και από εδώ και πέρα θα παίζει με 4. (Αν η Άννα δεν τα καταφέρει να φτάσει στο αρχικό δωμάτιο και στην δεύτερη αντίστροφη μέτρηση, θα χάσει κι άλλο ζάρι.) Αν όλοι οι παίκτες καταφέρουν να αποδράσουν από τον ναό, πριν καταρρεύσει, κερδίζουν όλοι σαν ομάδα! Ειδικοί: 3 επιπλέον πετράδια. Επαγγελματίες: 6 επιπλέον πετράδια. Η ενεργοποίηση της αλλαγής της τύχης δεν είναι πλέον διαθέσιμη..7 Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M

7 Το παιχνίδι μπορεί να γίνει πιο διασκεδαστικό και μεταβλητό, όταν συμπεριλάβετε μία από τις παρακάτω ενότητες. Ενότητα 1: Κατάρες Ενότητα 2: Θησαυροί Επιπλέον κομμάτια για τις ενότητες Κατάρες και Θησαυροί Για τις Ενότητες 1: Κατάρες & 2: Θησαυροί 13 δωμάτια κατάρας και θησαυρών Όλα τα δωμάτια έχουν μια μωβ μάσκα ή ένα εικονίδιο θησαυρού, ή και τα δύο. Για την Ενότητα 1: Κατάρες - 14 κάρτες κατάρας Για την Ενότητα 2: Θησαυροί - 13 πλακίδια θησαυρών Για να χρησιμοποιήσετε τις Κατάρες ή τους Θησαυρούς ή και τα δύο, επιστρέψτε τα 13 κανονικά πλακίδια στο κουτί και χρησιμοποιήστε τα νέα ειδικά πλακίδια στη θέση τους. Ενότητα 1: Κατάρες Κατά την προετοιμασία, ανακατέψτε τις κάρτες κατάρας και σχηματίστε μια κλειστή στοίβα. Κάθε φορά που ανακαλύπτετε καινούριο δωμάτιο ( Ανα- Οι κατάρες έχουν διάφορα αποτελέσματα. Αν ένας παίκτης κάλυψη νέου δωματίου) που έχει μωβ μάσκα, πάρτε την πάνω κάρτα της στοίβας κατάρας και ακρατήστε την μπροστά σας. ρίξει το συνδυασμό ζαριών που αναγράφεται στην κάρτα (χωρίς βοήθεια από άλλο παίκτη) σπάει την κατάρα και πετάει την κάρτα. Παράδειγμα: Ο Φώτης ανακαλύπτει ένα δωμάτιο με μωβ μάσκα. Παίρνει την πάνω κάρτα της στοίβας καρτών κατάρας και την κρατάει μπροστά του. Σημείωση: Αν κάποιος παίκτης πάρει κάρτα κατάρας ίδια με μία που ήδη έχει, ξεσκαρτάρει την μία, χωρίς επιπλέον ποινή. Παράδειγμα: Ο Φώτης έριξε τα ζάρια που χρειάζονται για να σπάσει η κατάρα, οπότε αφαιρεί την αντίστοιχη κάρτα από το παιχνίδι. Σημείωση: Αγνοήστε τις μωβ μάσκες που μπορεί να εμφανιστούν κατά το στήσιμο των αρχικών δωματίων του παιχνιδιού. Ενότητα 2: Θησαυροί Κατά την προετοιμασία, ανακατέψτε τα πλακίδια θησαυρών και σχηματίστε μια κλειστή στοίβα. Κάθε φορά που ανακαλύπτετε καινούριο δωμάτιο ( Ανακάλυψη νέου δωματίου) που έχει εικονίδιο θησαυρού, πάρτε το πρώτο πλακίδιο της στοίβας θησαυρών και τοποθετήστε το κλειστό στη θέση θησαυρού του δωματίου. Οποιοσδήποτε εξερευνητής βρεθεί στο δωμάτιο και ρίξει δύο κλειδιά στο ζάρι, μπορεί να πάρει τον θησαυρό. Κρατάει το πλακίδιο μπροστά του μέχρι να το χρησιμοποιήσει. Μόλις χρησιμοποιηθεί, το πλακίδιο ξεσκαρτάρεται. Παράδειγμα: Ο Φώτης ανακαλύπτει ένα δωμάτιο με θησαυρό, οπότε και τοποθετεί το πρώτο πλακίδιο της στοίβας θησαυρών κλειστό στην αντίστοιχη θέση του δωματίου.

8 Οι κάρτες κατάρας Όλες οι κάρτες κατάρας εμποδίζουν τους παίκτες. Παγίδα: Δεν μπορείτε ούτε να εξερευνήσετε, ούτε να εισέλθετε σε δωμάτιο. Τα πλακίδια θησαυρών Όλα τα πλακίδια θησαυρών δίνουν πλεονεκτήματα στους παίκτες. Θεραπευτική μάσκα: Όλοι οι παίκτες παίρνουν αμέσως πίσω τις μαύρες μάσκες που έχουν ρίξει. Ο θησαυρός είναι μιας χρήσης. Σπασμένο ζάρι: Τοποθετήστε ένα από τα ζάρια σας πάνω σ αυτή την κάρτα. Όταν σπάσετε την κατάρα παίρνετε πίσω το ζάρι σας. Μάσκα: Αφού ρίξετε χρυσή μάσκα, εσείς (ή ο παίκτης της επιλογής σας από το ίδιο δωμάτιο) παίρνει πίσω μόνο ένα ζάρι με μαύρη μάσκα. Σιωπή: Δεν επιτρέπεται να μιλάτε. Χαμένο ζάρι: Κάθε ζάρι σας που πέφτει από το τραπέζι χάνεται. Επιστρέψτε το ζάρι στο κουτί του παιχνιδιού. Καταραμένο χέρι: Πρέπει να βάλετε το ένα σας χέρι πάνω στο κεφάλι σας και να το κρατήσετε εκεί μέχρι να σπάσει η κατάρα. Διπλός πυρσός: Ο θησαυρός λειτουργεί σαν να είχατε ρίξει δύο πυρσούς. Ο θησαυρός είναι μιας χρήσης. Διπλό κλειδί: Ο θησαυρός λειτουργεί σαν να είχατε ρίξει δύο κλειδιά. Ο θησαυρός είναι μιας χρήσης. Τηλεμεταφορά: Μετακινήστε τον εξερευνητή σας σε ο- οποιοδήποτε δωμάτιο έχει τουλάχιστον έναν άλλο εξερευνητή. Τα δύο δωμάτια δεν χρειάζεται να είναι γειτονικά. Ο θησαυρός είναι μιας χρήσης. Επιπλέον πετράδι: Πάρτε ένα μαγικό πετράδι από την αποθήκη και τοποθετήστε το πάνω στο πλακίδιο. Το πετράδι θεωρείται ενεργοποιημένο. Κρατήστε το πλακίδιο μπροστά σας μέχρι το τέλος του παιχνιδιού. Μυστικό πέρασμα: Τοποθετήστε το μυστικό πέρασμα έτσι ώστε να καλύπτει δύο γειτονικά δωμάτια που δεν έχουν άλλη δίοδο μεταξύ τους. Το μυστικό πέρασμα μπορεί να χρησιμοποιείται απ όλους μέχρι το τέλος.

9 Η ΑΜΜΟΣ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ Αν δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το soundtrack ή παίζετε σε θορυβώδη μέρη, χρησιμοποιήστε την κλεψύδρα για να υπολογίζετε τον χρόνο που σας απομένει. Οι κανόνες του βασικού παιχνιδιού (με το soundtrack) ισχύουν με τις παρακάτω αλλαγές. Επιπλέον κομμάτια 1 κλεψύδρα Αλλαγές στην προετοιμασία Πριν ξεκινήσετε την περιπέτειά σας, τοποθετήστε την κλεψύδρα στο κέντρο του αρχικού δωματίου, ώστε να μπορούν όλοι οι παίκτες να την βλέπουν. Συνεχίστε την προετοιμασία, όπως και στο βασικό παιχνίδι. Η περιπέτεια ξεκινάει Όταν όλοι οι παίκτες είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν, αναποδογυρίστε την κλεψύδρα. Όσο η άμμος τρέχει, έχετε χρόνο να εξερευνήσετε το ναό και να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια. Προσοχή: Όταν η άμμος λιγοστεύει, οι παίκτες πρέπει να τρέξουν πίσω στο αρχικό δωμάτιο όσο πιο γρήγορα μπορούν. Μόλις πέσει και ο τελευταίος κόκος, όσοι εξερευνητές δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στο αρχικό δωμάτιο χάνουν ένα ζάρι για το υπόλοιπο παιχνίδι. Έπειτα, γυρνάτε την κλεψύδρα για δεύτερη φορά, και έχετε πάλι χρόνο να συνεχίσετε την εξερεύνηση του ναού. Όπως και πριν, όποιος δεν έχει καταφέρει να γυρίσει στο αρχικό δωμάτιο όταν τελειώσει η άμμος, χάνει ένα ζάρι. Τέλος, γυρίστε την κλεψύδρα μια τελευταία φορά. Πριν τελειώσει η άμμος για τρίτη φορά, οι παίκτες θα πρέπει να έχουν αποδράσει. Ακόμη κι αν ένας μόνο παίκτης μείνει μέσα στο ναό, χάνουν όλοι!

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περιεχόμενα Ένα συνεργατικό παιχνίδι μνήμης για 3 έως 6 παίκτες, 7 ετών και άνω. Ο Τομ σκαρφάλωσε στην κορυφή ενός δέντρου, για να δεί αν μπορούσε να ανακαλύψει κάτι. Κοιτάζοντας προς κάθε μεριά, είδε τουλάχιστον

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά

Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω. Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά Ένα παιχνίδι για 2-4 εξερευνητές, ηλικίας 8 και άνω Διάρκεια παιχνιδιού περίπου 60 λεπτά ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ταμπλό με τον χάρτη της Αφρικής Βιβλίο 2 βιβλία Κάρτες Περιπέτειας 30 κάρτες περιπέτειας (15 με λευκό

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη

Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Εισαγωγή Το Μπαούλο του κυρ Γιάννη Ο κυρ Γιάννης έχει κληρονομιά ένα παλιό μπαούλο με ό,τι αντικείμενα μπορείς να φανταστείς! Τα ανίψια του, ο Λευτεράκης και η Βασούλα, θέλουν να τα δουν, αλλά για να τα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Ένα παιχνίδι του Stefan Feld ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ένα παιχνίδι του Stefan Feld για 2 έως 5 παίκτες. Χρόνος παιχνιδιού: 45-60 λεπτά. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Η Βενετία είναι διάσημη για τις γέφυρες και τις γόνδολές της. Περί αυτού πρόκειται και το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι)

Φύλλο με αυτοκόλλητα (μαζί με ανταλλακτικά για το βασικό παιχνίδι) ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η πώληση πολύτιμων υφασμάτων, των καλύτερων μπαχαρικών και των πιο φρέσκων φρούτων στην Κωνσταντινούπολη έφερε καλές δουλειές. Οι πελάτες, όμως, του παζαριού έχουν ανακαλύψει μια νέα λιχουδιά,

Διαβάστε περισσότερα

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου

66 Κάρτες. 1 εξάπλευρο ζάρι 1 εγχειρίδιο κανόνων. φύλλα κίνησης μαθητευόμενων. το ταμπλό. 16 δείκτες θορύβου / εξαφάνισης. δείκτες σύλληψης & γύρου ...και να είστε βέβαιοι, πως η αμαρτία σας θα σας βρει. ΠΔ Αριθμοί 32:23 Οι μαθητευόμενες έχουν ξεφύγει! Οι προκλήσεις τις έχουν τραβήξει έξω από τα κελιά τους, και ελπίζουν να μην τις πιάσουν οι ηγουμένες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής:

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σε κάθε γύρο έχετε 2 ενέργειες. Στην κάθε ενέργεια μπορείτε να κάνετε ένα από τα εξής: ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι δουλειές ανθίζουν! Από τότε που ανοίξατε τη συντεχνία, κάθε λογής επαγγελματίες έχουν φτάσει από όλη την Ευρώπη, ώστε να ανταλλάξουν πληροφορίες και να αυξήσουν τις δουλειές τους. Εσείς είστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Κεντρικά Πλακίδια Νησιών. Πλακίδια Λιμανιών. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. Ένα παιχνίδι του Anthony Rubbio για 2-4 παίκτες, ηλικίας 14 και άνω. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο Dark Seas, εσείς και οι υπόλοιποι παίκτες παίρνετε τους ρόλους διάσημων πειρατών και σαλπάρετε για τα Νησιά Plunder αναζητώντας

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή

Περιεχόμενα. Πέτρα. Χρυσός. Βιβλίο. Τροφή. Πόντοι Νίκης. Ρίξιμο ξανά. Ανάλυση ενός πλακιδίου. Ονομασία Κόστος ( ή Εισαγωγή Από τα πρώτα βήματα του πολιτισμού διαμέσου ιστορικών χρόνων προόδου, η ανθρωπότητα έχει ζήσει, πολεμήσει και δημιουργήσει συνολικά σε έθνη. Τα μεγάλα έθνη προστατεύουν και παρέχουν τα απαραίτητα

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

The Mind. Mind σε ένα νέο επίπεδο.επιλέξτε ένα από τα δύο μουσικά κομμάτια στο CD. Με το πρώτο κομμάτι

The Mind. Mind σε ένα νέο επίπεδο.επιλέξτε ένα από τα δύο μουσικά κομμάτια στο CD. Με το πρώτο κομμάτι The Mind Παίκτες: 2-4 Ηλικία: 8 ετών και άνω Διάρκεια: περίπου 20 λεπτά Wolfgang Warsch Ας γίνουμε ένα...! Όσο προχωρείτε σε αυτό το πείραμα, τόσο περισσότερο βιώνετε το The Mind σε μια νέα διάσταση. Λαμβάνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης. Επτά λεγεώνες και. κατακτηθεί. Απόθεμα λεγεώνων. Στοίβα στόχων Ένα παιχνίδι του Paolo Mori για 2 έως 6 παίκτες ηλικίας 8 και άνω ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 88 στόχοι 48 λεγεώνες 23 δείκτες ενεργοποίησης 12 βραβεία 1 σακουλάκι 1 μπλοκ σκορ Μπροστά σας έχετε ένα παράδειγμα του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΚΑΡΤΩΝ Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3 Ευχαριστώ τον Don Riddle για τη βασική ιδέα της επέκτασης αυτής, αλλά και για πολλές φανταστικές ιδέες για κάρτες! Επίσης ευχαριστώ

Διαβάστε περισσότερα

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες.

σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. σύµβολο στις δύο αυτές κάρτες. Το D αποτελείται από 5 κάρτες, με 8 σύμβολα η κάθε μία, μεταξύ 50 διαφορετικών. Πάντα υπάρχει µόνο ένα κοινό σύµβολο μεταξύ δύο καρτών, τα οποία και πρέπει να βρείτε. Αν δεν έχετε ξαναπαίξει, ή παίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι.

Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο. όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό καρτοπαίχνιδο όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Το επαναστατικό παιχνίδι με κάρτες όπου κερδίζετε παίρνοντας κεφάλι. Για δύο έως πέντε παίκτες Περιεχόμενα: Μια τράπουλα 50 καρτών ΕΥΓΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. Έβερεστ: Το ψηλότερο βουνό του κόσμου. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μέχρι στιγμής έχει προσελκύσει κοντά στους 4,000 ορειβάτες από όλο τον κόσμο, ενώ κάθε χρόνο όλο και περισσότεροι το επισκέπτονται. Η πλειονότητά τους

Διαβάστε περισσότερα

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler

Σχετικά με το Παιχνίδι. Περιεχόμενα. Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Ένα παιχνίδι στρατηγικών κατασκευών για 2 παίκτες ηλικίας 8 και άνω, από τον Arve D. Fuhler Σχετικά με το Παιχνίδι Αυτή δεν είναι άλλη μια συνηθισμένη μέρα στην Αρχαία Κίνα. Ο ίδιος ο Αυτοκράτορας ανακοίνωσε

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3

Κανόνες στα Ελληνικά. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple. v.3 Κανόνες στα Ελληνικά Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3 Μπορείτε να παίξετε την επέκταση αυτή μόνο σε συνδυασμό με το βασικό Edo. Η επέκταση αυτή περιλαμβάνει 3 παραλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται

8. Οι κάρτες Πολιτισμού ανακατεύονται και τοποθετούνται 2-4 παίκτες Ηλικίας 13+ 60-90 λεπτά 3. Τα 28 ξύλα τοποθετούνται στο δάσος. 4. Οι 18 πηλοί τοποθετούνται στο ανάχωμα. 5. Οι 12 πέτρες τοποθετούνται στο λατομείο. 6. Οι 10 χρυσοί τοποθετούνται στο ποτάμι.

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - ΒΑΣΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥ FRANK THYBEN 1 Κεντρικό ταμπλό 4 Ταμπλό τροπαίων Πίσω: Επιπλέον ενέργειες παραλλαγής Μπροστά: Βασικό παιχνίδι 34 ξύλινοι κύβοι 1 Πύργος 32 αρχικά Ξόρκια 7x

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού 1347 Ο Μαύρος Θάνατος ξεσπάει στην Ευρώπη. Ο άρχοντας της χώρας σας, μόλις υπέκυψε στην πανούκλα, και τώρα εσείς, οι πρίγκηπες της χώρας, ανταγωνίζεστε μεταξύ σας για να τον αντικαταστήσετε. Για να το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Jaipur... ελπίζετε να γίνετε ο προσωπικός έμπορος του Μαχαραγιά καταφέρνοντας να είστε πλουσιότερος από τον αντίπαλό σας, στο τέλος κάθε βδομάδας (γύρου). Για να τα καταφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές!

Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι πιο τρελές καμηλοδρομίες έγιναν ακόμη πιο τρελές! Οι καμλες πρέπει να αντέξουν μεγαλύτερη διαδρομ, έχοντας όμως τη βοθεια των επιπλέον ζαριών. Εν τω μεταξύ, ένας φημισμένος φωτογράφος πιάνει τα καλύτερα

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας

32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας Ένα παιχνίδι του Alain Ollier Εικονογράφηση του Tony Rochon 2-6 παίκτες, ηλικία 10+, διάρκεια 20-60 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 32 κάρτες-πόλης 9 κάρτες-χαρακτήρων 5 κάρτες-αστυνομίας 1 διπλή, 2 ασημένιες, 2 χρυσές 4

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών

18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης. 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 48 κάρτες Συλλεκτών ΟΔΗΓΊΕΣ ΤΜ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 160 πλακίδια Αντικειμένων (σε 4 χρώματα ανά κατηγορία) 18 πλακίδια Ενεργειών (3 ανά χρώμα/παίκτη) 48 κάρτες Συλλεκτών 28 κάρτες Διαδικτυακής Πώλησης 24 κάρτες Δημοπρασιών 8 ταμπλό

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία του παιχνιδιού

Προετοιμασία του παιχνιδιού Με επιφάνεια παιχνιδιού για ακόμη περισσότερες δυνατότητες! Παίκτες: 2-4 Ηλικία: από 8 ετών Διάρκεια: περ. 20 λεπτά Steffen Benndorf Reinhard Staupe Προσοχή: Εάν γνωρίζετε ήδη το βραβευμένο αρχικό παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Ένα παιχνίδι του Corey Young Ένα παιχνίδι του Corey Young Βρίσκεστε μαζί με έναν στολίσκο τεσσάρων σκαφών που επέζησαν περνώντας από μια μαύρη τρύπα. Το οικοδόμημα του διαστήματος και οι νόμοι της φυσικής έχουν πλέον αλλάξει. Μπήκατε

Διαβάστε περισσότερα

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την

Re M. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Αγαπητοί άποικοι, Πριν προσκαλέσετε τους συμπαίκτες σας, προτείνουμε να κάνετε μια ανάγνωση το εγχειρίδιο αυτό. Μελετήστε την Περίληψη του μικρού Παιχνιδιού στη σελίδα 16 (το οπισθόφυλλο) και την εικονογράφηση

Διαβάστε περισσότερα

The Mind. Wolfgang Warsch Για επαγγελματίες με τηλεπαθητικές ικανότητες! Λευκό (1-50) Κόκκινο (1-50)

The Mind. Wolfgang Warsch Για επαγγελματίες με τηλεπαθητικές ικανότητες! Λευκό (1-50) Κόκκινο (1-50) The Mind Wolfgang Warsch Για επαγγελματίες με τηλεπαθητικές ικανότητες! Παίκτες: 2-4 Ηλικία: 8 ετών και άν Διάρκεια: περίπου 20 λεπτά Τί νέο υπάρχει στο Extreme; Δεν αλλάζει τίποτα στους βασικούς κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες...

Δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να τα καταφέρουν, παρά µόνο επτά ηµέρες... To «Mysterium» είναι ένα συνεργατικό παιχνίδι για 2-7 παίκτες. Ένας παίκτης αναλαµβάνει το ρόλο του Φαντάσµατος που κατοικεί στην εγκαταλελειµµένη έπαυλη, ενώ οι υπόλοιποι είναι Μέντιουµ, που έχει προσκαλέσει

Διαβάστε περισσότερα

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά.

Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Ένα παιχνίδι με Γρήγορα Κανό και Εύφορα Νησιά για 2-4 Παίκτες, ηλικίας 13 ετών και άνω. Χρόνος Παιχνιδιού: Περίπου 45 Λεπτά. Το μικρό σας νησί βρίσκεται σε περίοδο ειρήνης και ευημερίας. Τέτοιας ευημερίας,

Διαβάστε περισσότερα

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο)

96 Κύβοι Ασθενών (από 24 σε μπλέ, κόκκινο, πράσινο και κίτρινο) Ονομάζονται Ασθενείς. 16 Αρχικά Πλακίδια Δωματίων Θεραπείας. πράσινο και κίτρινο) Κανόνες Στο Quarantine, κάθε παίκτης έχει από ένα νοσοκομείο. Οι ασθενείς κάνουν ουρές έξω από τα νοσοκομεία, για να εξετάσουν οι γιατροί τα διάφορα συνάχια και χτυπήματά τους. Σκοπός σας είναι να εξοπλίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω

Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Ένα παιχνίδι του Matthias Cramer για 2-5 παίκτες ηλικίας 12 ετών και άνω Το έτος 1413, ο νέος Βασιλιάς της Αγγλίας, Ερρίκος ο 5ος του Λάνκαστερ, κυνηγάει τα φιλόδοξα σχέδιά του. Την ένωση της Αγγλίας και

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα

Λίγα λόγια... Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ Λίγα λόγια... Το επιτραπέζιο παιχνίδι «Μάντεψε Τι + Ποιος» περιλαμβάνει 6 συναρπαστικά παιχνίδια, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Εξάλλου, το ζητούμενο είναι η διασκέδαση και αυτό το παιχνίδι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μία Καρτέλα Εξερευνητή, με έναν χαρακτήρα άντρα στη μία πλευρά και γυναίκα στην πίσω Τα αρχαία τεχνουργήματα παρέμεναν κρυμμένα στα βάθη της ζούγκλας από αρχαιοτάτων χρόνων. Μόλις όμως μαθεύτηκε το νέο της ανακάλυψης τους, κάθε λογής αρχαιολόγοι έσπευσαν να τα αρπάξουν... Ο συνταξιούχος

Διαβάστε περισσότερα

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια

Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια Σουτ σε στόχο με ακρίβεια, με το μέσα μέρος του ποδιού Σταμάτημα της μπάλας με το πόδι, αριστερό και δεξί Διαθέτω χρόνο (κάποια δευτερόλεπτα) για να είμαι ήρεμος/μη και σίγουρος/ρη

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα