ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΟΙΚΗΜΑ ΠΕΟ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΟΙΚΗΜΑ ΠΕΟ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014"

Transcript

1 ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΟΙΚΗΜΑ ΠΕΟ, 11 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 Αγαπητοί προσκεκλημένοι, Τιμούμε και φέτος την μεγάλη επέτειο της 8ης του Μάρτη, τη Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας. Τη μέρα της αγωνιζόμενης γυναίκας που ποτέ δεν υποτάκτηκε στη μοίρα της και ποτέ δεν συμβιβάστηκε με την ιδέα ότι γι αυτήν η κοινωνική αδικία θα είναι διπλή, από τη μια λόγω της ταξικής της θέσης και από την άλλη λόγω του φύλου της. Αποδίδουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στις υφαντουργίνες της Νέας Υόρκης που στις 8 του Μάρτη του 1857, οργισμένες και απελπισμένες από την εκμετάλλευση και την αδικία, ξεχύθηκαν στους δρόμους και με πρωτόγνωρη τόλμη και μαχητικότητα απαίτησαν καλύτερα μεροκάματα, λιγότερες ώρες εργασίας, λόγο και ψήφο. Ο αγώνας των γυναικών για ισοτιμία και χειραφέτηση αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του ευρύτερου αγώνα της εργατικής τάξης για πολιτικά συνδικαλιστικά και κοινωνικά δικαιωμάτα. Είναι μέρος του οράματος μας για μια δίκαιη κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και χωρίς διακρίσεις. Η ΠΕΟ, από την αρχή της παρουσίας της, ενσωμάτωσε τα ζητήματα της γυναικείας χειραφέτησης στις διεκδικήσεις της. Από το 1952 δημιουργήθηκε το Τμήμα Εργαζομένων Γυναικών της ΠΕΟ, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην καλύτερη οργάνωση των εργαζομένων γυναικών και στην εξειδίκευση και ανάδειξη των ξεχωριστών γυναικείων αιτημάτων, στο πλαίσιο πάντα του συνολικότερου αγώνα για βελτίωση των συνθηκών ζωής και δουλειάς όλων των εργαζομένων. Με την σφραγίδα της ΠΕΟ και του Λαϊκού Κινήματος γενικότερα, έχουν κατοχυρωθεί δικαιώματα τα οποία αναβαθμίζουν το ρόλο της εργαζόμενης γυναίκας και μας φέρνουν πιο κοντά στο στόχο της ισότητας. Ο φετινός εορτασμός της 8ης του Μάρτη βρίσκει τους εργαζόμενους σε ολόκληρο τον κόσμο, να υποφέρουν από τις σκληρές συνέπειες παγκόσμιας κρίσης του καπιταλισμού. Ο Ευρωπαϊκός νότος, είναι αντιμέτωπος με μια πρωτοφανή υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των εργαζομένων, εξαιτίας της επιβολής σκληρών και μονοδιάστατων μέτρων λιτότητας η οποία εφαρμόζεται στο όνομα τάχα της «διάσωσης» των οικονομιών των χωρών που αναγκάστηκαν να ζητήσουν οικονομική στήριξη. Από τα πρώτα θύματα αυτών των πολιτικών είναι οι γυναίκες και τα δικαιώματα τους. Σήμερα, περίπου 12 εκατομμύρια γυναίκες είναι άνεργες στην Ε.Ε, μια στις τρεις γυναίκες εργάζονται με ευέλικτες μορφές απασχόλησης και μια στις τέσσερις, αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού.

2 2 Στην Κύπρο μετά την συμφωνία μεταξύ Κυβέρνησης Αναστασιάδη Τρόικας τον Μάρτιο του 2013 και την υπογραφή του Μνημονίου, οι οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες επιδεινώθηκαν δραματικά. Έχει αποδειχτεί ότι οι οικονομίες των χωρών που αναγκάζονται να μπουν σε Μνημόνιο, δεν οδηγούνται σε «διάσωση» αλλά στην καταστροφή. Η συνταγή της Τρόικας παντού περίπου είναι η ίδια. Οικονομική ύφεση και μαζική ανεργία. Περικοπές κοινωνικών παροχών, συρρίκνωση μισθών και ωφελημάτων, απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου. Δυστυχώς για τους εργαζόμενους και ολόκληρο το λαό, η Κυβέρνηση μας, αντί να αντιστέκεται στην αυθαιρεσία και τον αυταρχισμό της Τρόικας, αντί να διεκδικεί πολιτικές ανάπτυξης και κοινωνικής ευαισθησίας από τους αδίστακτους δανειστές μας, ευθυγραμμίζεται πλήρως με τις επιλογές τους. Οι Κυβερνώντες σε στιγμές ειλικρίνειας περηφανεύονται ότι το Μνημόνιο θα μπορούσε να είναι το δικό τους πολιτικό Μανιφέστο και ότι ακόμα και αν δεν υπήρχε το μνημόνιο αυτές είναι οι πολιτικές θα εφάρμοζαν. Και αυτά λέγονται παρόλο ότι ο Αναστασιάδης προεκλογικά υποσχέθηκε και δεσμεύτηκε για τα αντίθετα. Ότι δηλαδή θα βελτιώσει το μνημόνιο, ότι δεν θα γίνουν ιδιωτικοποιήσεις, ότι θα επανεκκινήσει την οικονομία και θα φέρει την Άνοιξη. Τι πέτυχε μέχρι σήμερα η Κυβέρνηση με το να συμφωνεί και να εφαρμόζει πιστά τις αντιλαϊκές πολιτικές σκληρής λιτότητας που προωθεί η Τρόικα; Βαρύ Χειμώνα και όχι Άνοιξη. Η Κύπρος από τον Μάιο του 2013 κατέχει την καταθλιπτική πρωτιά σε όλη την Ε.Ε στο γρηγορότερο ρυθμό αύξησης της ανεργίας. Ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και το 40% των ανέργων παραμένει χωρίς δουλειά πάνω από έξι μήνες. Το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών παραδέχεται ότι η ανεργία μέσα στο 2014 θα φτάσει στο 20% περίπου. Η κυβέρνηση επενδύει τις ελπίδες της για αντιμετώπιση της ανεργίας στη μείωση των μισθών ώστε να μειωθεί το εργατικό κόστος και να επιτευχθεί έτσι η λεγόμενη αύξηση της ανταγωνιστικότητας. Σύμφωνα όμως με στοιχεία πρόσφατης έρευνας του ΙΝΕΚ, που δεν μπορούν να αμφισβητηθούν, αποδεικνύεται ότι στην Κύπρο ενώ έχουμε βίαιη μείωση του εργατικού κόστους λόγω μείωσης των μισθών που φτάνει το 15%, αυτή η μείωση όχι μόνο δεν μετατρέπεται σε μείωση των τιμών των παραγόμενων προϊόντων και υπηρεσιών και σε αύξηση της ανταγωνιστικότητας, αλλά μετατρέπεται κατά κύριο λόγο σε αύξηση του περιθωρίου κερδοφορίας. Οι θυσίες δηλαδή των εργαζομένων οδηγούν σε περισσότερα κέρδη για λίγους αντί στην βελτίωση της οικονομίας και στην προοπτική επενδύσεων και ανάπτυξης. Η Κυβέρνηση σε μια περίοδο όπου η φτώχεια διευρύνεται, όπου οι συνταξιούχοι υποφέρουν αφού τα εισοδήματα τους συρρικνώθηκαν 30% περίπου, όπου η πρόσβαση στην υγεία γίνεται ολοένα και δυσκολότερη, όπου σύμφωνα με τον Επίτροπο Εθελοντισμού χιλιάδες συνάνθρωποι μας επιβιώνουν από τα κοινωνικά παντοπωλεία, αντί να αυξάνει μειώνει δραματικά τις κοινωνικές παροχές κατά 127 εκ.

3 3 Αναμένουμε με πολλή προβληματισμό τις θέσεις της κυβέρνησης για την εισαγωγή του θεσμού του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν θα αποδειχθεί χρυσωμένο χάπι για να δικαιολογηθεί η περικοπή και άλλων κοινωνικών δικαιωμάτων και να συρρικνωθεί αντί να διευρυνθεί το κοινωνικό κράτος. Εμείς επιμένουμε σε κοινωνικό κράτος το οποίο να ανακατανέμει τον πλούτο δικαιότερα. Όχι σε κράτος του οποίου το κοινωνικό καθήκον θα εξαντλείται στην εξασφάλιση της επιβίωσης σε όσους βρίσκονται στο κατώφλι της εξαθλίωσης. Μεγάλο προβληματισμό εκφράζουμε για το θέμα του ΓΕΣΥ, του οποίου η εφαρμογή του είναι καθολική απαίτηση της κοινωνίας και υποτίθεται ότι είναι δρομολογημένη στο τέλος του Αυτό που διαφαίνεται όμως από πλευράς της Κυβέρνησης είναι ότι προσανατολίζεται σε αλλαγή στη φιλοσοφία και τον χαραχτήρα του ΓΕΣΥ. Οι αναφορές του Υπουργού Υγείας σε μελέτες που ουδέποτε τέθηκαν ενώπιων των άμεσα εμπλεκομένων, καθώς και η σύγχυση που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος έχει μιλήσει ευθέως για την εμπλοκή των ιδιωτικών συμφερόντων στο ΓΕΣΥ. Η αντιμετώπιση της ανεργίας, στη δική μας την αντίληψη είναι απόλυτα συνυφασμένη με την προστασία της εργασίας. Είναι ξεκάθαρο ότι πολλοί εργοδότες αξιοποιούν τις συνθήκες φόβου και ανασφάλειας των εργαζομένων λόγω της μεγάλης ανεργίας, για να εντείνουν την εκμετάλλευση και να καταστρατηγούν τα δικαιώματα των εργαζομένων που προκύπτουν μέσα από τις συλλογικές συμβάσεις. Η διαδικασία εκμετάλλευσης των εργαζομένων με την χρησιμοποίηση φτηνής και απροστάτευτης εργατικής δύναμης διευρύνεται, χρησιμοποιώντας ως φτηνή εργατική δύναμη όχι μόνο αλλοδαπούς από σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού αλλά και απελπισμένους κύπριους ανέργους. Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός ότι η Κυβέρνηση δεν είναι πρόθυμη να ενεργήσει με τρόπο που να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά αυτά τα φαινόμενα. Δύο σημαντικά νομοσχέδια που κατατέθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση με στόχο να ρυθμίσουν εξαιρετικής σημασίας θέματα που έχουν να κάμουν με την ανεργία και την προστασία της εργασίας, έχουν αποσυρθεί από την σημερινή κυβέρνηση και δεν έχουν επανακατατεθεί. Το ένα θα έδίνε το δικαίωμα στον εκάστοτε Υπουργό Εργασίας, κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους, να παρεμβαίνει και με διάταγμα να επεκτείνει την εφαρμογή της συλλογικής σύμβασης σε ολόκληρο το κλάδο και να την καθιστά υποχρεωτική για όλους τους εργοδότες. Το δεύτερο, αφορά εφαρμοστικές διατάξεις για την οδηγία η οποία κατοχυρώνει την ίση μεταχείριση στα εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε να αποφεύγεται η καταχρηστική εκμετάλλευση φτηνής εργατικής δύναμης. Εφαρμοστικές διατάξεις που να προβλέπουν ποινές για όσους παραβιάζουν αυτή την νομοθεσία.

4 4 Πως μπορεί να πείσει η Κυβέρνηση ότι δίνει μάχη με την ανεργία, όταν τα δυο αυτά σημαντικά νομοσχέδια αποσύρονται και παραμερίζονται, επειδή απορρίπτονται από τους εργοδοτικούς συνδέσμους ; Πως μπορεί να είναι πειστική, ότι ενδιαφέρεται για την προστασία της εργασίας όταν το ίδιο το Υπουργικό Συμβούλιο χρήζει ως αυτοεργοδοτούμενους εκατοντάδες ανθρώπους που εργοδοτούσε με μερική απασχόληση στα Επιμορφωτικά και προχωρεί παράνομα και αντεργατικά στην εργοδότηση τους μέσα από την διαδικασία της λεγόμενης αγοράς υπηρεσιών; Όταν με τρόπο αυθαίρετο επιβάλλει ωράρια στους εργαζόμενους των καταστημάτων 7 μέρες την βδομάδα, 24 ώρες το 24ώρο, με το διάτρητο επιχείρημα ότι δήθεν αυτή η απόφαση δημιουργεί θέσεις εργασίας; Τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν η Υπουργός ανανέωσε και πάλι το διάταγμα, είχε δεσμευτεί ότι μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα κατέθετε νομοσχέδιο στη Βουλή μετά από διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους. Αντί αυτού, σε συνεννόηση μόνο με τους εργοδότες και τους συνδέσμους τους, προχώρησε πριν λίγες μέρες σε νέα ανανέωση του διατάγματος, εις βάρος των χιλιάδων εργαζομένων και μικρομεσαίων και προς εξυπηρέτηση των συμφερόντων των λίγων του εμπορίου. Σε μια περίοδο πιστωτικής ασφυξίας και παντελούς έλλειψης επενδύσεων, αντί ο δημόσιος τομέας να καταστεί η ατμομηχανή για ανάπτυξη της οικονομίας η Κυβέρνηση μαζί με την Τρόικα υλοποιούν ακριβώς το ανάποδο. Ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου μέσα από σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις των κερδοφόρων Ημικρατικών Οργανισμών. Ο αγώνας για ουσιαστική και πραγματική ισότητα στις ευκαιρίες των γυναικών, είναι άμεσα συνδεδεμένος με την κοινωνική πολιτική που εφαρμόζεται και την πολιτική σε σχέση με τα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα. Για να μπορέσει η γυναίκα να αντιμετωπίσει τα εμπόδια και τις άνισες αφετηρίες και ευκαιρίες, έχει ανάγκη από ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος, με επάρκεια κοινωνικών παροχών και κοινωνικών υποδομών. Αυτοί όμως οι τομείς είναι οι πρώτοι που επηρεάζονται από τις περικοπές και τις πολιτικές που τα μνημόνια περιέχουν. Σε χώρες που είναι μέσα σε μνημόνια εδώ και καιρό, άρχισαν ήδη να διαφαίνονται οι ιδιαίτερες επιπτώσεις πάνω στις γυναίκες. Πέραν από την ανεργία, την αύξηση της επισφαλών και αρρύθμιστων μορφών εργασίας, τα στοιχεία δείχνουν ότι η κρίση οδήγησε σε χώρες της Ε.Ε στον περιορισμό του δικαιώματος των εγκύων γυναικών σε άδεια μητρότητας και σε επίδομα μητρότητας και σε μεγαλύτερα εμπόδια για επιστροφή στην εργασία μετά την άδεια μητρότητας. Και στην Κύπρο είναι φανερό ότι η εφαρμογή του μνημονίου λειτουργεί ενάντια στις γυναίκες. Η μείωση των κονδυλίων για κοινωνικούς σκοπούς καθώς και οι περικοπές που αφορούν τις επιχορηγήσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις εθελοντικές οργανώσεις, οδηγεί προγράμματα κοινωνικής στήριξης για παιδιά, ηλικιωμένους, ανάπηρους σε δραστική συρρίκνωση ή και κλείσιμο. Αυτό σημαίνει ότι από τη μια χάνουν θέσεις εργασίας, αφού η πλειοψηφία σ αυτούς τους τομείς είναι γυναίκες και

5 5 από την άλλη τους στερεί από διευκολύνσεις ψηλής ποιότητας με χαμηλό κόστος που είναι αναγκαίες για να μπορούν να συνεχίζουν να εργάζονται. Οι περικοπές στα κονδύλια για την υγεία, στα δημόσια βοηθήματα και στις παροχές, επίσης επιδρούν κατ αναλογία περισσότερο στις γυναίκες, αφού είναι από τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα. Ιδιαίτερη επίδραση έχουν πάνω στις γυναίκες, πολιτικές όπως το διάταγμα για τα συνεχόμενα ωράρια, το οποίο δυσχερένει δραματικά τις συνθήκες εργασίας των γυναικών εργαζομένων που είναι και η πλειοψηφία στον κλάδο. Η απόφαση για περικοπή 10εκ. από το κονδύλι για τη κοινωνική σύνταξη θέτει σε αμφισβήτηση ένα από τα βασικότερα δικαιώματα των γυναικών της Κύπρου, την αναγνώριση από την πολιτεία της απλήρωτης ανασφάλιστης εργασίας που χιλιάδες γυναίκες πρόσφεραν. Την αναγνώριση από την πολιτεία του δικαιώματος της γυναίκας να έχει αυτοτελές εισόδημα όταν φθάνει σε συντάξιμη ηλικία και να μην είναι εξαρτώμενη του συζύγου της. Η αποφασιστική στάση και αντίδραση της ΠΕΟ σε αυτό το θέμα, έφερε αποτελέσματα και ανάγκασε την Κυβέρνηση να λάβει υπόψη αυτές τις παραμέτρους και να αλλάξει την αρχική πρόταση που υπέβαλε. Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, η επιλογή του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος δεν μπορεί να είναι άλλη από την σκληρή δουλειά για οργάνωση της αντίδρασης και της αντίστασης των εργαζομένων και της κοινωνίας, απέναντι στις πολιτικές που οδηγούν στην κοινωνική πισωδρόμηση. Για τη δημιουργία όσο γίνεται πιο πλατιού και ισχυρού μετώπου συνδικαλιστικών και κοινωνικών δυνάμεων, το οποίο να αγωνιστεί σκληρά για ένα άλλο δρόμο, έξω από τις συνταγές των μνημονίων και της τρόικας. Για μια άλλη πορεία που να δίνει στο λαό μας προοπτική και ελπίδα. Όσο δύσκολοι και να είναι οι καιροί, όσο και αν οι κυρίαρχοι κύκλοι και οι απολογητές του νεοφιλελευθερισμού βάζουν μπροστά μας εκβιασμούς και ψευδοδιλλήματα, εμείς δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα παραδοθούμε ούτε θα παραμείνουμε απαθείς θεατές. Οι πρόσφατες μεγαλειώδης κινητοποιήσεις 20 συνδικαλιστικών και κοινωνικών οργανώσεων που συγκροτούν πλέον ένα ζωντανό κοινωνικό μέτωπο που αντιδρά και διεκδικεί, στέλλουν ξεκάθαρο μήνυμα. Η ΠΕΟ θα συνεχίσει και θα εντείνει την προσπάθεια της για όσο γίνεται ευρύτερο και πιο μαχητικό μέτωπο αντίδρασης και αντίστασης στις πολιτικές της λιτότητας, της απάθειας και της υποταγής. Μέτωπο θέσης, όχι άρνησης, που να πιστεύει και να διεκδικεί ανάπτυξη και δουλειές για τους εργαζόμενους, να διεκδικεί κοινωνικό κράτος, δικαιότερη κατανομή των βαρών, έλεγχο στην ασυδοσία του μεγάλου κεφαλαίου. Πόλεμο στην διαφθορά και την ανοχή. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι Παρά τις σκληρές και δύσκολες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που βιώνει ο τόπος μας εντούτοις σε καμία περίπτωση δεν είναι δυνατόν να υποβαθμίσουμε ή να

6 6 ξεχάσουμε τον αγώνα για την επανένωση της πατρίδας μας μέσα από μια δίκαιη βιώσιμη και λειτουργική λύση του κυπριακού. Αντίθετα είναι η πεποίθηση μας ότι μια τέτοια λύση θα μπορούσε να λειτουργήσει και ως ατμομηχανή της οικονομικής ανάπτυξης, θα μπορούσε να δημιουργήσει συνθήκες και προϋποθέσεις ανάκαμψης και προόδου για όλο το λαό, ελληνοκύπριους και τουρκοκύπριους. Θεωρούμε αναμφίβολα θετική εξέλιξη την επανέναρξη της διαδικασίας των διακοινοτικών συνομιλιών. Παρά τις κριτικές μας απόψεις για τους χειρισμούς του κυρίου Αναστασιάδη, οι οποίες δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν, εντούτοις το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα στηρίζει την διαδικασία. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι ο δρόμος των συνομιλιών είναι ο μόνος δρόμος που μπορεί να οδηγήσει σε ειρηνική και συμφωνημένη λύση η οποία να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες και τα συμφέροντα των κυπρίων. Νοουμένου βέβαια ότι μια τέτοια λύση θα στηρίζεται σε αρχές ώστε να είναι λειτουργική και ισορροπημένη και να αντέξει στο χρόνο. Είναι η πεποίθηση μας ότι οι συνομιλίες Χριστόφια Ταλατ έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό κεφάλαιο και έχουν δημιουργήσει σημαντικό υπόβαθρο πάνω στο οποίο οι συνομιλητές μπορούν να κτίσουν για να προχωρήσουν στην κατεύθυνση της λύσης. Ελπίζουμε ότι οι μικροκομματικές σκοπιμότητες και οι μικροπαραταξιακοί υπολογισμοί δεν θα αφεθούν να θυσιάσουν την ουσία που είναι η Κύπρος και το μέλλον της, στο βωμό μικρουπολογισμών και σκοπιμοτήτων εσωτερικής κατανάλωσης. Η ΠΕΟ ενεργοποιείται ήδη δραστήρια για να αξιοποιήσει τις πολύχρονες και σταθερές σχέσεις της με το προοδευτικό τουρκοκυπριακό συνδικαλιστικό κίνημα στην κατεύθυνση κοινής δράσης, η οποία να διευκολύνει το κλίμα και να βοηθά για την ανάπτυξη της προόδου και της λύσης του κυπριακού. Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει πρόσφατα συνάντηση με την ηγεσία της Dev-is όπου εγκρίναμε κοινή ανακοίνωση και κοινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις με σειρά άλλες προοδευτικές τουρκοκυπριακές συνδικαλιστικές οργανώσεις. Η εργατική τάξη είναι η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας. Είναι η τάξη η οποία εξορισμού απορρίπτει και αποστρέφεται τον ακραίο εθνικισμό και το φυλετικό μίσος γι αυτό και μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής στην επανένωση και στην δημιουργία συνθηκών για την εμπέδωση του ενός ενωμένου κυπριακού κράτους με μια κυριαρχία μια ιθαγένεια, μια διεθνή προσωπικότητα, μια ενιαία οικονομία με κοινό κοινωνικό και εργασιακό κεκτημένο όπου ο κάθε εργαζόμενος ανεξάρτητα αν είναι ελληνοκύπριος ή τουρκοκύπριος να απολαμβάνει τα ίδια δικαιώματα και τους ίδιους όρους και συνθήκες απασχόλησης. Οι εργαζόμενες γυναίκες της Κύπρου συμμετείχαν ενεργά και με αυτοθυσία σε όλους τους αγώνες της εργατικής τάξης. Στα μεταλλεία και στις οικοδομές, στη μάχη για το οκτάωρο, και την ΑΤΑ, στους αγώνες ενάντια στην αποικιοκρατία και αργότερα ενάντια στην ιμπεριαλιστική επέμβαση. Οι κύπριες εργαζόμενες γυναίκες

7 7 δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τίμησαν με συνέπεια και αποφασιστικότητα το μαχητικό και επαναστατικό πνεύμα των υφαντριών της Νέας Υόρκης. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι σήμερα, αυτοί οι αγώνες, θα συνεχιστούν και θα ενταθούν και θα μας βρουν όλους μαζί ενωμένους, άντρες και γυναίκες, συσπειρωμένους γύρω από το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα του τόπου μας. Για μας η 8 η του Μάρτη δεν είναι επέτειος μνημόσυνο, που είναι στολίζει το Μουσείο των κοινωνικών αγώνων. Όπως και η 1 η του Μάη και άλλες σημαντικές επέτειοι των αγώνων του εργατικού μας κινήματος, είναι ζωντανά σημεία αναφοράς που μας εμπνέουν και μας ενεργοποιούν στους αγώνες του σήμερα και του αύριο. Τόσο η εξόρμηση στα καταστήματα, το περασμένο Σάββατο, όσο και η σημερινή μας κινητοποίηση που θα πάρει την μορφή πορείας προς το Υπουργείο Εργασίας, θεωρώ ότι ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της περιόδου που βρισκόμαστε. Σήμερα που οι κατακτήσεις μας αμφισβητούνται βάναυσα, που τα δικαιώματα που έχουμε κερδίσει με αγώνες συρρικνώνονται και κινδυνεύουν, η επέτειος της 8 ης του Μάρτη είναι εγερτήριο συσπείρωσης, αγωνιστικής εγρήγορσης και έκφρασης αποφασιστικότητας, στους νέους αγώνες που μας περιμένουν ενάντια στην λιτότητα και τη φτώχεια, ενάντια στην περιθωριοποίηση, για ανάπτυξη, αξιοπρεπή εργασία, κοινωνικό κράτος, ισοτιμία και ισότητα. Αν σκεφτούμε το θάρρος, και τη δύναμη ψυχής που ήταν αναγκαία για τις υφάντριες της Νέας Υόρκης, για να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατιές να χτυπηθούν με τους μπράβους και την Αστυνομία, οι δικές μας συνθήκες, είναι δύσκολες είναι όμως σίγουρα καλύτερες. Ένα είναι το σίγουρο. Ότι η υπόθεση της ισοτιμίας, της ισότητας, της χειραφέτησης ακόμα συνεχίζεται. Ότι ακόμα συνεχίζουμε να διεκδικούμε με την ίδια θέρμη ψωμί και τριαντάφυλλα. Και θα συνεχίσουμε μέχρι το τέλος.

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας. Άνοιγμα Μαρίνας Κούκου Εκδήλωση 10 Μαρτίου 2014 ΠΕΟ Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σας καλωσορίζω και φέτος στην εκδήλωση μας που πραγματοποιείται με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας της Γυναίκας.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΠΑΜΠΗ ΚΥΡΙΤΣΗ, ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΠΕΟ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΥΠΡΟΥ, 15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 Εκ μέρους της ΠΕΟ επιτρέψετε μου να χαιρετίσω αυτή

Διαβάστε περισσότερα

Σας καλωσορίζω και εγώ στην σημερινή μας εκδήλωση και σας εύχομαι υγεία, δύναμη και καλούς αγώνες.

Σας καλωσορίζω και εγώ στην σημερινή μας εκδήλωση και σας εύχομαι υγεία, δύναμη και καλούς αγώνες. Ομιλία Μαρίνας Κούκου Εκδήλωση Κεντρικού Γραφείου Γυναικών ΠΕΟ Αθλητικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 Αγαπητές/τοι προσκεκλημένοι Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Σας καλωσορίζω

Διαβάστε περισσότερα

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ!

Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Εργατική Πρωτομαγιά: Δεν είναι αργία, είναι ΑΠΕΡΓΙΑ! Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα να συνεχίζουν να φτωχοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017

Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Εισηγητική Ομιλία Γενικού Γραμματέα της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ στην Παγκύπρια Οργανωτική Συνδιάσκεψη 4/10/2017 Συνάδελφε Γενικέ Γραμματέα της ΠΕΟ Συνάδελφοι άλλων Συντεχνιών της ΠΕΟ Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι στελέχη

Διαβάστε περισσότερα

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σύνεδροι

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σύνεδροι Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο Συνέδριο της Συντεχνίας Οικοδόμων Ξυλουργών, Μεταλλωρύχων και Γενικών Εργατών Κύπρου ΠΕΟ Λευκωσία, 14 Μαΐου 2016 Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ Προς τις διοικήσεις των Συνδικάτων, όλους τους αγωνιστές συνδικαλιστές, την εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Οι Ομοσπονδίες και

Διαβάστε περισσότερα

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας.

Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση της 8 ης ημέρας της γυναίκας. Αθήνα Μάρτιος 2011 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ & ΨΥΛΛΑ 2 105 57 ΑΘΗΝΑ Τηλ 213.16.16.900 Fax 2103246165 Email: adedy@adedy.gr, adedy1@adedy.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Πέρασαν 101 χρόνια από την καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ. Π.Ε.Ο. Α Π Ο Φ Α Σ Ε Ι Σ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΣΥΝΤΕΧΝΙΑ ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ, CYPRUS INDUSTRIAL, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ, COMMERCIAL, PRESS-PRINTING ΤΥΠΟΥ ΤΥΠΟΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ AND GENERAL SERVICES ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ WORKERS TRADE UNION Σ.Ε.Β.Ε.Τ.Τ.Υ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Της Αθανασίας Κωνσταντίνου Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Με δεδομένες τις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου

Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ. Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ. Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Ομιλία στο Συνέδριο ΠΕΟ Εκπροσώπου της ΓΣΕΕ Οικ. Γραμματέα Γ. Γεωργακόπουλου Χαιρετίζω εκ μέρους του Προέδρου και της Διοίκησης της ΓΣΕΕ το Συνέδριο της ΠΕΟ. Είναι ιδιαίτερη χαρά για εμένα που εκπροσωπώ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ

Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/01/2012 Η ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήσεις της ΠΕΟ στην συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με εκπροσώπους της E.E, E.K.T. και Δ.Ν.Τ ( ).

Τοποθετήσεις της ΠΕΟ στην συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με εκπροσώπους της E.E, E.K.T. και Δ.Ν.Τ ( ). Τοποθετήσεις της ΠΕΟ στην συνάντηση των κοινωνικών εταίρων με εκπροσώπους της E.E, E.K.T. και Δ.Ν.Τ ( 5-7-2012). Οικονομική Ανάπτυξη και Κοινωνική Συνοχή Η οικονομική ύφεση, ως αποτέλεσμα της παγκόσμιας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο 27 ο Συνέδριο ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Λευκωσία, 29/06/2017

Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο 27 ο Συνέδριο ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Λευκωσία, 29/06/2017 Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο 27 ο Συνέδριο ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ Λευκωσία, 29/06/2017 Εκ μέρους του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ χαιρετίζω τις εργασίες του 27 ου Συνεδρίου της ΣΕΒΕΤΤΥΚ ΠΕΟ. Μιας

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016

Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Χαιρετισμός του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη στην τελετή αποφοίτησης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 Κυρίες και κύριοι, Σε μία τόσο σημαντική στιγμή στην ζωή νέων ανθρώπων

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων.

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Κατ αρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους των 100 εκατομμυρίων Αράβων εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ο ΤΟ 4 ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11 π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ ωρη ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΆΣΕΙ ΤΟ 4 ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΊΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΊΑ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 11π.μ. ΠΛ. ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για ένα τόσο εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αγγίζει και αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ 06-03-2010 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΝΝΕΔΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, Όλοι όσοι βρισκόμαστε σήμερα εδώ, νιώθουμε ιδιαίτερα περήφανοι για την παράταξή μας. Και αυτό

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΩΝΗ ΣΙΑΤΑΚΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη. Αγαπητοί φίλοι,

Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη. Αγαπητοί φίλοι, Ομιλία Ευρωβουλευτή ΑΚΕΛ, Νεοκλή Συλικιώτη Αγαπητοί φίλοι, Είναι με μεγάλη τιμή και χαρά που συμμετέχω σήμερα στην απονομή του "Βραβείου του Ευρωπαίου Πολίτη" στους συμπατριώτες μας Ali Tuncay και Τάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΑΠΡΙΛΗ 2015 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12.30πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΠΝΙΚΑΡΕΑΣ «Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι απαίτηση των μεγαλεμπόρων,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ κ. ΓΙΑΝΝΑΚΗ Λ. ΟΜΗΡΟΥ Έναρξη εργασιών του 52 ου Ετήσιου Συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ ΠΑΡΚ Λευκωσία, 27 Απριλίου 2015 ώρα 9.00 π.μ. Κύριε

Διαβάστε περισσότερα

Εργαζόμενος - Εργοδότης

Εργαζόμενος - Εργοδότης Οικονομική δραστηριότητα στην Αρχαία Ελλάδα Εργαζόμενος - Εργοδότης Καταναλωτή Επενδυτές Εργαστήρι 1 Η Πρώτη του Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία Εικόνες από την απεργία στο Σικάγο 1886 8ώρες δουλειά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΑΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ 10.10.2012 Βρισκόμαστε πλέον ένα βήμα πριν την εξαγγελία των νέων μέτρων μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματός μας και κατάργησης του ελάχιστου κράτους πρόνοιας που

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

Η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου μας παραμένει μόνιμος και σταθερός στόχος μας.

Η απαλλαγή από την κατοχή και η επανένωση του τόπου μας παραμένει μόνιμος και σταθερός στόχος μας. Απόφαση 27 ου Παγκυπρίου Συνεδρίου της ΠΕΟ Το 27 ο Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΕΟ το οποίο συνήλθε στις 16,17 και 18 Νοεμβρίου στη Λευκωσία, αφού συζήτησε την Έκθεση Δράσης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΕΟ προς

Διαβάστε περισσότερα

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ

Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Κώστας Σημίτης Ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο Ευρώ Ζάππειο Μέγαρο, Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000 Σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για την χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ

ΟΜΙΛΙΑ ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΓΓ ΤΟΥ ΑΚΕΛ ΑΝΤΡΟΥ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ Οι επερχόμενες Ευρωεκλογές θα πραγματοποιηθούν σε συνθήκες ιδιαίτερα δύσκολες για την Κύπρο, τον κυπριακό

Διαβάστε περισσότερα

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης

Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Αθήνα, 09/03/2011 ΑΡΘΡΟ της Αικ. Ζαφείρη Καμπίτση Επιτ. Γεν. Διευθυντού ΟΑΕΕ Τ. Προέδρου Δ.Σ ΤΑΠΟΤΕ ΘΕΜΑ : Εργασιακά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα της γυναίκας εν μέσω οικονομικής κρίσης Ι. Είναι γνωστό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 13 Μαρτίου 2006 Χαιρετισμός στην Εκδήλωση με θέμα : ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ Θέλω να σας ευχαριστήσω, εκ μέρους του ΣΥΝ, για την πρόσκληση να παρευρεθούμε και να χαιρετίσουμε τη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΚΕ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Χρήστου ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ TRESMED 4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10-11/9/2012

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΚΕ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Χρήστου ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ TRESMED 4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10-11/9/2012 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΚΕ ΕΛΛΑΔΑΣ, κ. Χρήστου ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ TRESMED 4 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 10-11/9/2012 Αγαπητοί συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι, Σας ευχαριστώ όλους που ήρθατε στη χώρα μας και

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας.

Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ Σήμερα, ακούστηκε η φωνή του Έλληνα, η φωνή της Ελληνίδας. Φωνή δυνατή. Φωνή

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό ίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια Κύπρου (Ε ΕΦ-Κύπρος)

Εθνικό ίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια Κύπρου (Ε ΕΦ-Κύπρος) Εθνικό ίκτυο Ενάντια στη Φτώχεια Κύπρου (Ε ΕΦ-Κύπρος) Χαιρετισµός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων κας Ζέτας Αιµιλιανίδου στο 2 ο Ετήσιο Συνέδριο ενάντια στη Φτώχεια και τον Κοινωνικό Αποκλεισµό,

Διαβάστε περισσότερα

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την

Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι. τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την Αγαπητοί Φίλοι συναγωνιστές - εργαζόμενοι άνεργοι γυναίκες συνταξιούχοι τόσο της δυτικής Αττικής όσο και γενικότερα του Λεκανοπεδίου χαιρετίζουμε την μαζική παρουσία σας και στην σημερινή αγωνιστική μας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 Κύριοι Πρόεδροι, Κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Ημερομηνία Ανάρτησης: 28/01/2012 ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΨΗΦΙΣΤΟΥΝ ΣΤΙΣ 30 & 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ ανακοινώνει τις προτάσεις, που κατατέθηκαν κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (Ο.Ε.Φ.Σ.Ε.Ε.) Τηλ.: 210 5238779, fax: 210 5247494, email: omosfarm@yahoo.gr blog: oefsee.blogspot.gr Χαλκοκονδύλη 56, Αθήνα ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρί-Κωνστάνς Κων/νου

Μαρί-Κωνστάνς Κων/νου ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η συγκεκριμένη έκδοση γεννήθηκε μέσα από την ανάγκη να καταγραφούν και να προβληθούν, έστω συνοπτικά, τα κυρίως θέματα που απασχολούν τη νέα γενιά, ενώ παράλληλα καταδεικνύει πως η επαφή, η επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

Θεώρησα σωστό να κάμω αυτή την εισαγωγή για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε σωστά το ζήτημα της ανεργίας όπως εμφανίζεται σήμερα

Θεώρησα σωστό να κάμω αυτή την εισαγωγή για να μπορέσουμε να τοποθετήσουμε σωστά το ζήτημα της ανεργίας όπως εμφανίζεται σήμερα Ομιλία Πάμπη Κυρίτση Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στην Ημερίδα του ΙΝΕΚ ΠΕΟ Με θέμα: «Οικονομική κρίση και ανεργία - πολιτικές αντιμετώπισης της» 27 Σεπτεμβρίου 2013 Είναι νομίζω αποδεκτό από όλους ότι η ανεργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΜΟΥ ΕΥΤΥΧΙΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΙΔΙΚΕΚ-ΠΕΟ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΣΥΕΤΕ ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΕ 21 MAΪΟΥ 2010 Ο ΣΥΕΤΕ, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της ΕΤΕ προσδοκούν σε ταχύτερες

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι

Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΝΟΕΣ ΔΟΕΣ ΤΟΕΣ ΝΟΕΣ ΑΠΟΔΗΜΟΥ. Γραφείο Προέδρου Γραφείο Γενικού Δ/ντή. Συντρόφισσες, σύντροφοι Συντονιστής Οργανωτικής Γραμματείας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ιπποκράτους 22 & Ναυαρίνου, 106 80 Αθήνα Τηλ.: 210 3665301-03 - Fax: 210 3665089 www.pasok.gr - e-mail: syntonistis@pasok.gr Αθήνα, 4 Φεβρουαρίου 2013 ΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΟΥ Ε.Ε.Α. ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑ «Το μετέωρο βήμα των Επιμελητηρίων» Προς: 1.Γραφείο Πρωθυπουργού 2.Υπουργού Ανάπτυξης κου Δένδια 3.Υφυπουργού Ανάπτυξης κου Μηταράκη Υπόψιν: 1.Κ.Ε.Ε.Ε 2.Των κοινοβουλευτικών κομμάτων: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια ειναι η κατάσταση

1. Ποια ειναι η κατάσταση 1. Ποια ειναι η κατάσταση Οι 2300 εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ που παραμένουν παρά τη χθεσινή εξέλιξη απλήρωτοι για 2 μήνες με το ύψος των απλήρωτων δεδουλευμένων να ξεπερνάει τα 6εκ. δικαίως βρίσκονται σε κινητοποιήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 13/1/2017 E mail: dimospatras@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 13 Γενάρη, συναντήσεις με

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ V PRC «Συνδικαλισμός, συνδικάτα και συνδικαλιστική συμμετοχή στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης», ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αντικείμενο της παρούσας έρευνας αποτέλεσε η διερεύνηση του βαθμού συνδικαλιστικής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ.

Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ και το δημοσιογράφο Μπ. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010 Θέμα: Συνέντευξη της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Λούκας Τ. Κατσέλη, στο ραδιοφωνικό

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

Για εμάς τους Σοσιαλιστές, τους Σοσιαλδημοκράτες, τα Εργατικά Κόμματα, τη Σοσιαλιστική Διεθνή, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Για εμάς τους Σοσιαλιστές, τους Σοσιαλδημοκράτες, τα Εργατικά Κόμματα, τη Σοσιαλιστική Διεθνή, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα η απάντηση είναι ΟΧΙ. Ομιλία του Προέδρου του Κ.Σ. ΕΔΕΚ Γιαννάκη Λ. Ομήρου στην πρωτομαγιάτικη εκδήλωση / συζήτηση της ΔΕΟΚ με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Σοσιαλιστική Πολιτική και Πράξη» 30 Απριλίου 2009 Δημοσιογραφική Εστία Ήταν,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Α ΚΕΙΜΕΝΟ 1) Διαβάζοντας το κείμενο, αντιλαμβανόμαστε ότι το φαινόμενο του ρατσισμού, έχει αρκετές συνέπειες και για εκείνον που το υποστηρίζει και

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Παρασκευή 13/9/2013, 12.

Δήλωση Πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Παρασκευή 13/9/2013, 12. Δήλωση Πολιτικής του Προέδρου της Δημοκρατίας για το Σχέδιο Δράσης για τη Μεταρρύθμιση της Δημόσιας Υπηρεσίας Παρασκευή 13/9/2013, 12.00μμ Κυρίες και κύριοι, Κατά την παρουσίαση των μέτρων για τον εκσυγχρονισμό

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων Αριστοτέλους 11 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721 Ανακοίνωση Ήρθε η ώρα να μπει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

European Year of Citizens 2013 Alliance

European Year of Citizens 2013 Alliance European Year of Citizens 2013 Alliance MANIFESTO Η ενεργός συμμετοχή του ευρωπαίου πολίτη είναι άμεσα συνδεδεμένη με την επιδίωξη των Ευρωπαϊκών συλλογικών στόχων και αξιών που προβλέπονται στις Συνθήκες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος.

ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ. Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος. ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Ο.Σ.Υ.Α.Π.Ε. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ Δ/νση: Λ. Συγγρού 80-88, 7ος όροφος email: osyape@otenet.gr www.osyape.gr τηλ. προέδρου: 6932442294 τηλ. γραμματέα:

Διαβάστε περισσότερα

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 16 Σεπτεμβρίου 2015-7.00μμ Lordos Beach Hotel- Larnaca Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτρές Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. 1 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ. Συναδέλφισσες, συνάδελφοι φυσικοθεραπευτές. Μισθωτοί στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι μικροεργαστηριούχοι,

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με τους λαούς που αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Είμαστε πλήρως αλληλέγγυοι με τους λαούς που αγωνίζονται για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα. Ομιλία Πάμπη Κυρίτση, Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ 1 Μαΐου 2014 Μαζί με τους εργαζόμενους όλου του κόσμου, τιμούμε και φέτος με την λαμπρότητα που της αξίζει, την παγκόσμια μέρα αγώνα και ταξικής αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις ευάλωτες ομάδες του

που βιώνουν τις συνέπειες αυτής της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης του καπιταλισμού, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις ευάλωτες ομάδες του Παρουσίαση «Έκθεσης για την Οικονομία και την Απασχόληση 2013» 16 Δεκεμβρίου 2013, Αίθουσα Εκδηλώσεων ΕΤΚΑ/ΠΕΟ Άνοιγμα Παύλου Καλοσυνάτου, Γενικού Διευθυντή του ΙΝΕΚ- ΠΕΟ Συνάδελφε Γ.Γ. της ΠΕΟ και Πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 16/2017 ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΗΔΗΚΕΚ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΓΕΣΥ Το αίτημα για ένα καθολικό γενικό σχέδιο υγείας το οποίο να παρέχει πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σ όλο τον πληθυσμό αποτέλεσε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ. ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΟΜΙΛΙΑ ΛΕΥΤΕΡΗ ΠΑΠΑΔΕΡΟΥ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ Δ.Σ. Τ.Ε.Δ.Κ. Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΣΤΟ 38 ο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΡΙΤΗ 28 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2009 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων

Εισαγωγή. Κεντρικό Γραφείο Εδονόπουλων 1 Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝοπούλων ξεκινά για ακόμα μια χρονιά τις εβδομαδιαίες συναντήσεις στα Τοπικά μας Κινήματα σε όλη την Κύπρο. Στα κινήματα ΕΔΟΝοπούλων συμμετέχουν παιδιά, αγόρια και κορίτσια

Διαβάστε περισσότερα

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής,

Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, Με πρωτοβουλία του Παραρτήματος Συνδικάτου Οικοδόμων Βύρωνα-Καισαριανής-Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Καισαριανής, σύσκεψη των σωματείων και μαζικών Φορέων των Ανατολικών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πάφου, Αγαπητά

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΝΙΑ PRESIDENT, HELLENIC BANK ASSOCIATION, CHAIRMAN OF THE BOARD OF DIRECTORS, NATIONAL BANK OF GREECE CREDIT RISK MANAGEMENT FOR BANKING & BUSINESS FINDING LIQUIDITY

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ

24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ Ημερομηνία Ανάρτησης: 18/09/2012 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΝΩΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο χάσμα αμοιβών: μια συγκριτική έκθεση μεταξύ Κύπρου Ελλάδας και Πορτογαλίας

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο χάσμα αμοιβών: μια συγκριτική έκθεση μεταξύ Κύπρου Ελλάδας και Πορτογαλίας Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στο χάσμα αμοιβών: μια συγκριτική έκθεση μεταξύ Κύπρου Ελλάδας και Πορτογαλίας ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΩΝ «ΔΙΟΤΙΜΑ» Mαρία Λιάπη κοινωνιολόγος Εμπειρογνώμονας

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ

Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Ομιλία Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη Έναρξη λειτουργίας Γραφείου Ενημέρωσης ΑΜΕΑ Κυρίες και κύριοι Αγαπητοί εργαζόμενοι Φίλες και φίλοι Θέλω να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας σήμερα εδώ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ. 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ 9 Απριλίου 2013 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Η ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ» ΑΠΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΤΩΧΕΙΑ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΟΡΙΣΜΟΣ Με τον όρο φτώχεια αναφερόμαστε στην οικονομική κατάσταση που χαρακτηρίζεται από έλλειψη επαρκών πόρων για την ικανοποίηση βασικών ανθρώπινων αναγκών. Το κατώφλι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) (Ανεπίσημη μετάφραση) Πίστευα και πιστεύω, ότι υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ)

Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) Η ΟΓΕ αγωνίζεται από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της για την αναγνώριση της κοινωνικής αξίας της μητρότητας. Η στήριξη του νέου ζευγαριού, και ιδιαίτερα της γυναίκας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Αθήνα 2 Φεβρουαρίου 2010 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Ελληνίδες, Έλληνες, Ζούμε μια κρίση χωρίς προηγούμενο για τα δεδομένα της μεταπολίτευσης. Σε αυτές τις κρίσιμες

Διαβάστε περισσότερα

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό.

* Συνδέεται άμεσα η αξιολόγηση με τη μισθολογική προαγωγή στον επόμενο βαθμό. Ανακοίνωση της ΔΑΚΕ Καθηγητών Δ.Ε, για το σχέδιο Π.Δ για την Αξιολόγηση Κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας προς διαβούλευση το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Μία

Διαβάστε περισσότερα

1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Κρήτης 2014-2020 Εναρκτήρια Ομιλία Περιφερειάρχη Κρήτης

1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Κρήτης 2014-2020 Εναρκτήρια Ομιλία Περιφερειάρχη Κρήτης 1 η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης ΕΠ Κρήτης 2014-2020 Εναρκτήρια Ομιλία Περιφερειάρχη Κρήτης Κύριες και κύριοι, Σας καλωσορίζουμε, σήμερα, στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού

Διαβάστε περισσότερα

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.

κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε. κοινό εργατικό μέτωπο ρήξης- αντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να κοινό εργατικό μέτωπο ρήξηςαντίστασης- ανατροπής ενάντια στη σύγχρονη δουλεία που πάνε να μας επιβάλουν κυβέρνηση-ε.ε.-δντ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου

Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Σχέδιο Δράσης Φτώχεια και Εργασία: Μια ολοκληρωμένη προσέγγιση διερεύνησης και άμβλυνσης του φαινομένου Ένα πρόβλημα που μας αφορά όλους Το φαινόμενο της φτώχειας παραμένει κυρίαρχο στις σύγχρονες κοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Κυπριακή οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές

Κυπριακή οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές Κυπριακή οικονομία: προκλήσεις και προοπτικές Εισαγωγική ομιλία του Αθανάσιου Ορφανίδη, Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, στο επιμορφωτικό σεμινάριο του Συνδέσμου Οικονομολόγων Καθηγητών Κύπρου

Διαβάστε περισσότερα

για να αρνηθούμε το μέλλον της χαμένης γενιάς...

για να αρνηθούμε το μέλλον της χαμένης γενιάς... για να αρνηθούμε το μέλλον της χαμένης γενιάς... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται σε κλίμα έντονου προβληματισμού, ανησυχίας και απογοήτευσης στη νεολαία, αλλά και σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Β μέρος) Εποχή 6/5/2001

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Β μέρος) Εποχή 6/5/2001 ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΙΣΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Β μέρος) Εποχή 6/5/2001 της Μαρίας Καραμεσίνη Λέγαμε στο πρώτο μέρος αυτού του άρθρου, στο προηγούμενο φύλλο της Εποχής, ότι εν όψει του διάλογου για το ασφαλιστικό, που

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 1 ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ (Τετάρτη 8 Μαρτίου 2017) Χαίρομαι ειλικρινά που αυτή η πρωτοβουλία της Γραμματείας

Διαβάστε περισσότερα

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι

Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ. Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Αφιερωμένο στον ανώνυμο αστυνομικό που αγωνίστηκε για την εδραίωση της ΠΟΑΣΥ Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Φίλες και φίλοι Συμπληρώθηκαν φέτος 25 χρόνια από την ίδρυση των πρώτων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 14 και 15 Νοεμβρίου Τοποθέτηση του Προέδρου της Ο.Κ.Ε. κ. Χρ. Πολυζωγόπουλου. στην 1 η Συνεδρία με θέμα:

Αθήνα, 14 και 15 Νοεμβρίου Τοποθέτηση του Προέδρου της Ο.Κ.Ε. κ. Χρ. Πολυζωγόπουλου. στην 1 η Συνεδρία με θέμα: ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αθήνα, 14 και 15 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT

Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή. «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Ομιλία Εκτελεστικού Αντιπροέδρου Χάρη Κυριαζή «Προκλήσεις, προτάσεις, στρατηγικές ανάπτυξης της εξωστρέφειας» ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΞΑΓΩΓΩΝ ΣΕΒΕ EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη, 3 Μαΐου 2012 Κυρίες & Κύριοι,

Διαβάστε περισσότερα

Οι εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στo πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015.

Οι εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στo πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015. Οι εκτιμήσεις της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου στo πλαίσιο της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού για το 2015. Δήλωση της κυρίας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη, Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, στη

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Πάμπη Κυρίτση, Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο Παγκύπριο Συνέδριο που διοργανώνει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ CYTA 19 Οκτωβρίου 2013, Αίθουσα ΕΤΚΑ-ΠΕΟ

Χαιρετισμός Πάμπη Κυρίτση, Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο Παγκύπριο Συνέδριο που διοργανώνει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ CYTA 19 Οκτωβρίου 2013, Αίθουσα ΕΤΚΑ-ΠΕΟ Χαιρετισμός Πάμπη Κυρίτση, Γενικού Γραμματέα ΠΕΟ Στο Παγκύπριο Συνέδριο που διοργανώνει η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ CYTA 19 Οκτωβρίου 2013, Αίθουσα ΕΤΚΑ-ΠΕΟ Εκ μέρους της ΠΕΟ χαιρετίζω το σημερινό Παγκύπριο Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου.

Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη χώρα μου. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΟΡΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ (Βρυξέλλες 4/12/2013) Σας ευχαριστώ για την πρόσκληση, χαιρετίζω την συνάντηση αυτή που γίνεται ενόψει της ανάληψης της

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα