ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ"

Transcript

1 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

2 Αγαπητέ αναγνώστη, Αγαπητή αναγνώστρια Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα πάνω στο οποίο θα στηριχθούν οι δράσεις της ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/ Αριστεράς των Πρασίνων των Βoρείων Χωρών (GUE/NGL) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι άνθρωποι βρίσκονται υπό τρομερή πίεση καθώς η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλές και μεγάλες παράλληλες κρίσεις σε οικονομικό, κοινωνικό και οικολογικό επίπεδο. Στην Ευρώπη, ορισμένες από τις χειρότερες εκφάνσεις αυτών των κρίσεων είναι τα υψηλά επίπεδα ανεργίας στους νέους, η αύξηση της φτώχειας, ο κίνδυνος επιστροφής του φασισμού και ο συνεπακόλουθος κίνδυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Στόχος των κοινών μας προσπαθειών είναι η επίλυση αυτών των αλληλένδετων προβλημάτων. Η ομάδα μας, που αποτελείται από ευρωβουλευτές πολλών κρατών μελών, εργάζεται για την καταπολέμηση της ανισότητας και της λιτότητας, για την προώθηση της δημοκρατίας και των θεμελιωδών δικαιωμάτων, για την προστασία των εργαζομένων, των μεταναστών και των περιθωριοποιημένων ατόμων, για την τιθάσευση των χρηματοπιστωτικών αγορών και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, για την προώθηση της ισότητας των φύλων, της ειρήνης και της παγκόσμιας δικαιοσύνης. Αυτό είναι το πρόγραμμά μας. Αυτά τα ζητήματα μας απασχολούν περισσότερο και στο παρόν φυλλάδιο σάς παρουσιάζουμε συνοπτικά όσα πρεσβεύουμε και πιστεύουμε. Είμαστε μια μικρή ομάδα αλλά, με τη συνδρομή σας, πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να δράσουμε αποτελεσματικά και να επιτύχουμε την εφαρμογή των αρχών που πρεσβεύουμε σε βασικά ζητήματα. Καλή ανάγνωση. Για περισσότερες πληροφορίες, σχόλια ή ερωτήσεις σχετικά με το έργο μας, επισκεφθείτε τον ιστότοπο Gabi Zimmer Πρόεδρος της ομάδας GUE/NGL

3 Olivier Hansen Η λιτότητα σκοτώνει! Η λιτότητα που επιβάλλουν οι ηγέτες της ΕΕ συνεχίζει να λειτουργεί προς όφελος των πλουσίων και των ισχυρών καθώς διατηρεί ένα οικονομικό σύστημα που θέτει τις ανάγκες των χρηματοπιστωτικών αγορών πάνω από τις κοινωνικές ανάγκες. Τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται με αντιδημοκρατικά μέσα στις χώρες της ΕΕ που πλήττονται περισσότερο από την κρίση αντικατοπτρίζουν την αποτυχία της νεοφιλελεύθερης αρχιτεκτονικής της ΕΕ. Πρέπει επειγόντως να αλλάξουμε την πολιτική αυτή και να προωθήσουμε την αλληλεγγύη και τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης μέσα σε ένα οικονομικό σύστημα που θα υπηρετεί τον άνθρωπο και όχι το κέρδος. Η λιτότητα μπορεί να αποφευχθεί. Είναι μια πολιτική επιλογή που βάζει τα συμφέροντα λίγων πάνω από τα συμφέροντα των πολλών. Για μια ΕΕ αποδεσμευμένη από το δόγμα της λιτότητας.

4 Andy Orin Κοινωνική δικαιοσύνη για όλους Πιστεύουμε σε μια κοινωνική ένωση με ίση πρόσβαση στην κοινωνική προστασία και την κοινωνική πρόνοια για όλους. Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών υγείας και παροχής ύδατος. Οι πολιτικές λιτότητας θέτουν σε κίνδυνο την πρόσβαση στην περίθαλψη των πιο ευάλωτων πολιτών, όπως τα άτομα με αναπηρία, και οδηγούν τους πολίτες σε ακραία φτώχεια. Είναι ντροπή να υπάρχει τόση φτώχεια και κοινωνικός αποκλεισμός στην Ευρώπη. Πρέπει να οικοδομήσουμε μια Ευρώπη όπου οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν με αξιοπρέπεια. Για μια Ευρώπη αλληλεγγύης.

5 Billjacobus1 Εργασιακά δικαιώματα τώρα! Οι απορρυθμιστικές πολιτικές και οι φορολογικές ελαφρύνσεις για τις μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ολέθριες επιπτώσεις στους εργαζόμενους: στο όνομα του ανταγωνισμού και της ευελιξίας, οι μισθοί μειώνονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων καταλύονται. Η ομάδα GUE/NGL αντιτίθεται σε όλα τα μέτρα που εντείνουν την εργασιακή ανασφάλεια. Υπερασπιζόμαστε επίσης τα δικαιώματα των μεταναστών εργαζομένων, οι οποίοι είναι από τους χαμηλότερα αμειβόμενους εργαζόμενους σε παγκόσμιο επίπεδο και βρίσκονται συχνά σε κίνδυνο εκμετάλλευσης, βίας και κακοποίησης. Απαιτούμε ελάχιστες αποδοχές διαβίωσης και αξιοπρεπή εργασία.

6 All about the idea Ανεργία των νέων Για να μειωθούν τα υψηλά ποσοστά ανεργίας των νέων, θα πρέπει να εγκαταλείψουμε το μοντέλο της λιτότητας. Εάν θέλουμε βιώσιμες θέσεις απασχόλησης για τους νέους της Ευρώπης, θα πρέπει να εξασφαλιστεί επαρκής χρηματοδότηση για τη θέσπιση ενός συστήματος παροχής εγγυήσεων για τους νέους. Απαιτούμε αξιοπρεπή εργασία για όλους τους νέους.

7 Charli Aron Η ισότητα των φύλων είναι προτεραιότητα Για να υπάρξει πραγματική ισότητα των φύλων στην Ευρώπη, θα πρέπει να εξαλείψουμε τις διαφορές των αμοιβών μεταξύ ανδρών και γυναικών, να αγωνιστούμε για τα δικαιώματα των λεσβιών, των ομοφυλόφιλων, των αμφιφυλόφιλων και των τρανσεξουαλικών ατόμων (ΛΟΑΤ), να προωθήσουμε την ίση συμμετοχή στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και να εφαρμόσουμε μια στρατηγική για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, που αποτελεί την αφετηρία για την ισότητα των φύλων. Η ομάδα GUE/NGL αντιτίθεται στον ακρωτηριασμό των γυναικείων γεννητικών οργάνων, την ενδοοικογενειακή βία, την εμπορία ανθρώπων, τη σεξουαλική βία και την φυλοκτονία. Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση, την παγκόσμια αναγνώριση των αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών και το δικαίωμα αίτησης ασύλου λόγω δίωξης με βάση το φύλο. Τέλος στην ανισότητα μεταξύ των φύλων στην Ευρώπη.

8 Jimmy Brown Προώθηση της παγκόσμιας ειρήνης Η εξωτερική πολιτική και η πολιτική ασφάλειας της ΕΕ πρέπει να στηρίζεται στην οικοδόμηση ενός ειρηνικού κόσμου. Η ομάδα GUE/NGL δραστηριοποιείται ιδιαιτέρως για την επίλυση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή και ζητά με επιμονή τον τερματισμό της ισραηλινής κατοχής της Παλαιστίνης μέσω μιας ειρηνικής λύσης βασισμένη στη λογική της ύπαρξης δύο κρατών. Συνεχίζουμε να είμαστε αντίθετοι στο στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της ΕΕ και στον ρόλο που διαδραματίζει η ΕΕ ως κινητήρια δύναμη για εξοπλισμούς εντός και εκτός Ευρώπης. Θέλουμε μια ΕΕ που να προωθεί την παγκόσμια ειρήνη.

9 Olivier Hansen Διεθνείς σχέσεις Είτε εργάζεται για δικαιότερες πολιτικές προς τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, είτε αγωνίζεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Δυτική Σαχάρα και το Καζακστάν, είτε για τη συνέχιση της άσκησης πιέσεων προς την τουρκική κυβέρνηση για τα ζητήματα των Κούρδων και της Κύπρου, η ομάδα GUE/NGL παραμένει πάντοτε προσηλωμένη στον στόχο της για μια ΕΕ που θα δημιουργεί θετικές σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο. Καλύτερα παγκόσμιος εταίρος παρά παγκόσμιος παράγοντας. Για μια ΕΕ που μάχεται για την παγκόσμια δικαιοσύνη.

10 Nancy Palus/IRIN Τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν προτεραιότητα Η Ευρώπη πρέπει να ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις και τις ευθύνες της όσον αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη δημοκρατία σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να καταπολεμήσει τις καταχρήσεις και τις διακρίσεις, για παράδειγμα, με βάση το φύλο, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, τη θρησκεία ή τη φυλή. Χρειαζόμαστε δράση και όχι μόνο λόγια. Για μια Ευρώπη που υπερασπίζεται τα πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

11 Kate Thomas/IRIN Αγώνας για τα δικαιώματα των μεταναστών Η Ευρώπη πρέπει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο. Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στη δυσμενή κατάσταση των ανθρώπων που αναζητούν μια καλύτερη ζωή στην ΕΕ και να αδιαφορούμε για τους λόγους που τους ανάγκασαν να εγκαταλείψουν την χώρα τους. Η ομάδα GUE/NGL αγωνίζεται για το δικαίωμα της ελεύθερης κυκλοφορίας και αντιτίθεται σε μια «Ευρώπη-φρούριο». Η Ευρώπη πρέπει να διορθώσει το ισχύον κακό σύστημα που έχει για τη μετανάστευση και το άσυλο. Ελεύθερη κυκλοφορία για όλους.

12 D. Sharon Pruitt Αλλαγή των καταναλωτικών μας συνηθειών Οι καταναλωτές χρειάζονται πλήρη πιστοποίηση των σημάνσεων της χώρας προέλευσης που διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα δεν είναι επιβλαβή για την υγεία. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα κριτήρια για την προστασία του περιβάλλοντος θα πρέπει να αποτελούν προϋποθέσεις για την εισαγωγή των εμπορευμάτων. Ζητούμε των προστασία των εργαζομένων στον παγκόσμιο Νότο από τις επιζήμιες επιπτώσεις του παγκόσμιου καπιταλισμού. Για μια διαφορετική μορφή κατανάλωσης.

13 Dee Brestin Περιβάλλον, κλιματική αλλαγή και ενέργεια Ο χρόνος για τη λήψη αυστηρών μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής σε όλους τους τομείς πολιτικής της ΕΕ εξαντλείται. Η ομάδα GUE/NGL εργάζεται σε παγκόσμιο επίπεδο με φιλόδοξους στόχους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση μέτρων που θα βοηθήσουν τις αναπτυσσόμενες χώρες να αντιμετωπίσουν την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας. Πρέπει να προστατεύσουμε τη βιοποικιλότητα στην Ευρώπη και να προωθήσουμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Πιστεύουμε ότι το μέλλον βρίσκεται στην αιολική ενέργεια, την ενέργεια που παράγεται από τα κύματα, την ηλιακή ενέργεια και όχι στις ρυπογόνες βιομηχανίες. Για μια Ευρώπη περισσότερο οικολογική και βιώσιμη.

14 Glyn Lowe Δίκαιη αλιευτική δραστηριότητα Για το καλό του περιβάλλοντος και για την επιβίωση των μικρομεσαίων αλιέων, η υπεραλίευση θα πρέπει να σταματήσει άμεσα. Οφείλουμε να προστατεύσουμε τις παράκτιες περιφέρειες και τα νησιά με ενεργούς αλιευτικούς κλάδους. Η ομάδα GUE/NGL ζητεί την εφαρμογή μιας αλιευτικής πολιτικής με σαφείς κοινωνικούς και οικονομικούς στόχους και μέτρα που θα επιτρέψουν στον κλάδο να περιορίσει την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα. Άμεση προστασία των αλιευτικών αποθεμάτων και των κοινοτήτων που εξαρτώνται από την αλιεία!

15 Justin See Βιώσιμη γεωργία Έχουμε ανάγκη βιώσιμων και δίκαιων γεωργικών πολιτικών που θα προστατεύουν το περιβάλλον και τις μικρές αγροτικές κοινότητες. Η γεωργική πολιτική πρέπει να σταματήσει να καταστρέφει τους βιοτικούς πόρους των μικροκαλλιεργητών και να δίνει προτεραιότητα στην ενίσχυση της αγροτικής επιχειρηματικότητας. Απαιτούμε μια συμφωνία δίκαιη για τους αγρότες.

16 Susan Sermoneta Προστασία των ατομικών ελευθεριών Μετά τις αποκαλύψεις ότι εκατομμύρια πολίτες της ΕΕ, καθώς και ευρωπαίοι διπλωμάτες και ευρωβουλευτές αποτελούν στόχο κατασκοπευτικών δραστηριοτήτων αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών και ασφάλειας, η προστασία των πολιτικών ελευθεριών και της ιδιωτικής ζωής είναι πιο σημαντική από ποτέ. Απορρίπτουμε τον «αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας» που χρησιμοποιείται ως «εν λευκώ» ηθική επιταγή για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων που δεν υπολείπονται σε τίποτα από τις εγκληματικές. Εμείς δεν θα υποστηρίξουμε αυτές τις παραβιάσεις των θεμελιωδών δικαιωμάτων. Θέλουμε μια Ευρώπη η οποία να προστατεύει τις πολιτικές ελευθερίες και τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα.

17 Jodi Hilton/IRIN Περιφερειακή πολιτική Η υφιστάμενη περιφερειακή πολιτική της ΕΕ φαίνεται να οδηγεί τις περιφέρειες στον μεταξύ τους ανταγωνισμό αντί να προάγει την αλληλεγγύη και τη συνοχή. Οι επιχορηγήσεις στις πλέον υποανάπτυκτες περιφέρειες της Ευρώπης συνδέονται συνεχώς με μακροοικονομικές προϋποθέσεις που είναι καταστροφικές για τις κοινότητες. Απαιτούμε να συνεχιστούν οι επενδύσεις στις περιφέρειες. Για μια περιφερειακή πολιτική η οποία να προάγει την αλληλεγγύη μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών.

18 Ken Bosma Δίκαιο εμπόριο Το ελεύθερο εμπόριο μεταξύ δύο εταίρων δεν λειτουργεί πάντα προς όφελός τους. Η ελευθέρωση του εμπορίου έχει προκαλέσει παγκόσμια κοινωνική και οικολογική καταστροφή. Το ελεύθερο εμπόριο και η ελεύθερη κυκλοφορία των αγαθών πρέπει να ελέγχονται. Αντιτιθέμεθα σε όλες τις διεθνείς εμπορικές συμφωνίες που διαμορφώνονται με βάση τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρήσεων. Πρέπει να αλλάξουμε τον τρόπο που καθορίζονται οι εμπορικές σχέσεις.

19 Aubrey Graham/IRIN Ανάπτυξη Η ΕΕ πρέπει να διαδραματίσει ενεργό ρόλο στον αγώνα για την εξάλειψη της έσχατης ένδειας και της πείνας στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Αγωνιζόμαστε για βιώσιμη ανάπτυξη, πρόσβαση στην εκπαίδευση, βελτίωση της περίθαλψης της μητέρας και υποστηρίζουμε την καταπολέμηση της ελονοσίας και του AIDS. Με την εμπορική πολιτική της ΕΕ να καθιστά ολοένα και πιο υποτελείς τις αναπτυσσόμενες χώρες στις εμπορικές απαιτήσεις της ΕΕ, απευθύνουμε έκκληση για μια εμπορική πολιτική που θα βασίζεται σε στόχους ανάπτυξης και όχι το αντίστροφο. Για μια πραγματική εταιρική σχέση με στόχο την ανάπτυξη.

20 Μέλη της ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς/Αριστεράς των Πρασίνων των Βορείων Χωρών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά/Αριστερά των Πρασίνων των Βορείων Χωρών παρουσιάζει το όραμα για μια διαδικασία ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης που θα στηρίζεται στην αλληλεγγύη, τα δικαιώματα των εργαζομένων, την ειρήνη, την ισότητα των φύλων, τις πολιτικές ελευθερίες, τη δημοκρατία και την περιβαλλοντική ευθύνη. Είμαστε μια ομάδα 35 ευρωβουλευτών από 13 κράτη μέλη και 18 πολιτικά κόμματα. ΚΡΟΑΤΙΑ Hrvatski laburisti - stranka rada Nikola VULJANIĆ ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ KSČM Jiři MAŠTÁLKA ΚΥΠΡΟΣ AKEL Takis HADJIGEORGIOU ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ KSČM Miloslav RANSDORF ΚΥΠΡΟΣ AKEL Kyriacos TRIANTAPHYLLIDES ΔΑΝΙΑ FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU Søren Bo SØNDERGAARD ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ KSČM Věra FLASAROVÁ ΓΑΛΛΙΑ FRONT DE GAUCHE Jacky HÉNIN ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ KSČM Jaromír KOHLÍČEK ΓΑΛΛΙΑ FRONT DE GAUCHE Younous OMARJEE

21 ΓΑΛΛΙΑ FRONT DE GAUCHE Patrick LE HYARIC ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. Jürgen KLUTE ΓΑΛΛΙΑ FRONT DE GAUCHE Jean-Luc MÉLENCHON ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. Thomas HÄNDEL ΓΑΛΛΙΑ FRONT DE GAUCHE Marie-Christine VERGIAT ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. Sabine LÖSING ΕΛΛΑΔΑ KKE Charalampos ANGOURAKIS ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. Martina MICHELS ΕΛΛΑΔΑ KKE Georgios TOUSSAS ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. Helmut SCHOLZ ΕΛΛΑΔΑ SYRIZA Nicolaos CHOUNTIS ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. Sabine WILS ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. Cornelia ERNST ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. GUE/NGL President Gabriele ZIMMER

22 ΙΡΛΑΝΔΙΑ SINN FÉIN Martina ANDERSON ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ PCP João FERREIRA ΙΡΛΑΝΔΙΑ SOCIALIST PARTY Paul MURPHY ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ PCP Inês ZUBER ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ INDEPENDENT Kartika LIOTARD ΙΣΠΑΝΙΑ IU Willy MEYER ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ SP Dennis DE JONG ΣΟΥΗΔΙΑ VÄNSTERPARTIET Mikael GUSTAFSSON ΛΕΤΟΝΙΑ UC (SPL) Alfreds RUBIKS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ BLOCO DE ESQUERDA Marisa MATIAS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ BLOCO DE ESQUERDA Alda SOUSA Ευρωβουλευτές της ομάδας GUE/NGL που αντικαταστάθηκαν κατά την περίοδο Lothar BISKY Bairbre DE BRÚN Ilda FIGUEIREDO Joe HIGGINS Elie HOARAU Miguel PORTAS Eva-Britt SVENSSON Vladimír REMEK

23 ΚΡΟΑΤΙΑ Hrvatski laburisti - stranka rada ΚΥΠΡΟΣ AKEL ΤΣΕΧΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ KSČM ΔΑΝΙΑ FOLKEBEVÆGELSEN MOD EU ΓΑΛΛΙΑ FRONT DE GAUCHE ΕΛΛΑΔΑ KKE ΕΛΛΑΔΑ SYRIZA ΓΕΡΜΑΝΙΑ DIE LINKE. ΙΡΛΑΝΔΙΑ SINN FÉIN ΙΡΛΑΝΔΙΑ SOCIALIST PARTY ΛΕΤΟΝΙΑ UC (SPL) ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ Independent ΚΑΤΩ ΧΩΡΕΣ SP ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ BLOCO DE ESQUERDA ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ PCP ΙΣΠΑΝΙΑ IU ΣΟΥΗΔΙΑ VÄNSTERPARTIET

24 Κείμενο: Emily Macintosh Διάταξη και σχεδιασμός: Charli Aron GUE/NGL Comunications Unit 2014

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ Αγαπητέ αναγνώστη, Αγαπητή αναγνώστρια Πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα πολλά προβλήματα που βιώνουν οι άνθρωποι σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο; Αυτό είναι το βασικό ερώτημα

Διαβάστε περισσότερα

Ισότητα των Φύλων Αλληλεγγύη Δράση. Οι εργασίες του GUE/NGL στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Ισότητα των Φύλων Αλληλεγγύη Δράση. Οι εργασίες του GUE/NGL στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ισότητα των Φύλων Αλληλεγγύη Δράση Οι εργασίες του GUE/NGL στην Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ισότητα των Φύλων, Αλληλεγγύη, Δράση Ο αγώνας για τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Έγγραφο συνόδου B8-1365/2016 9.12.2016 ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σύμφωνα με το άρθρο 134 παράγραφος 1 του Κανονισμού σχετικά με τις προτεραιότητες της ΕΕ για την

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0247/34. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0247/34. Τροπολογία 2.7.2018 A8-0247/34 34 Miguel Viegas, João Ferreira, João Pimenta Lopes, Helmut Scholz, Eleonora Forenza, Τάκης Χατζηγεωργίου, Νεοκλής Συλικιώτης, Σοφία Σακοράφα, Marisa Matias, Στέλιος Κούλογλου, Paloma

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL B8-0285/6. Τροπολογία

EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL B8-0285/6. Τροπολογία 25.11.2014 B8-0285/6 6 Martina Anderson, Lynn Boylan, Matt Carthy, Liadh Ní Riada, Inês Cristina Zuber, Stefan Eck, Κώστας Χρυσόγονος, Patrick Le Hyaric, Ángela Vallina, Javier Couso Permuy, Paloma López

Διαβάστε περισσότερα

O Kαταστατικός Χάρτης της Γης και οι Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Δρ Δημήτριος Γκότζος

O Kαταστατικός Χάρτης της Γης και οι Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Δρ Δημήτριος Γκότζος O Kαταστατικός Χάρτης της Γης και οι Στόχοι της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Δρ Δημήτριος Γκότζος O Kαταστατικός Χάρτης της Γης και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης Oι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης πρέπει να προτείνουν

Διαβάστε περισσότερα

A8-0287/28

A8-0287/28 19.10.2016 A8-0287/28 28 João Ferreira, Miguel Viegas, João Pimenta Lopes, Xabier Benito Ziluaga, Marina Albiol Guzmán, Martina Anderson, Malin Björk, Lynn Boylan, Matt Carthy, Νικόλαος Χουντής, Κώστας

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για

Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για Κυρίες και Κύριοι, Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνετε να απευθύνω χαιρετισμό στο συνέδριό σας για την «Οικογένεια στην κρίση», για ένα τόσο εξαιρετικά σημαντικό θέμα που αγγίζει και αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Μηδενική Φτώχεια. Όμως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. κάνουμε; τι μπορούμε. στην. της φτώχειας, παντού! ΑΠΟ ΤΗ: ΜΑΡΓΚΡΙΤ ΝΤΕ ΧΙΡ

Μηδενική Φτώχεια. Όμως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. κάνουμε; τι μπορούμε. στην. της φτώχειας, παντού! ΑΠΟ ΤΗ: ΜΑΡΓΚΡΙΤ ΝΤΕ ΧΙΡ Στόχος 1: Μηδενική Φτώχεια Δίνουμε τέλος σε όλες τις μορφές της φτώχειας, παντού! Περίπου οι μισοί άνθρωποι στον κόσμο ζουν μέσα στη φτώχεια. Όμως κάθε άνθρωπος έχει δικαίωμα σε μια καλύτερη ζωή. Εμείς

Διαβάστε περισσότερα

Το Μανιφέστο των Δικαιωμάτων του Παιδιού

Το Μανιφέστο των Δικαιωμάτων του Παιδιού Το Μανιφέστο των Δικαιωμάτων του Παιδιού Τα παιδιά αποτελούν το μισό του πληθυσμού στις αναπτυσσόμενες χώρες. Περίπου 100 εκατομμύρια παιδιά ζουν μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η ζωή των παιδιών σε ολόκληρο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη

Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη Ένα κοινωνικό σύμφωνο για την Ευρώπη EUROPEAN TRADE UNION CONFEDERATION Eμείς, οι Ευρωπαίοι συνδικαλιστές ηγέτες, συνελθόντες στους κόλπους της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, απευθύνουμε την παρούσα

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0217/28. Τροπολογία

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0217/28. Τροπολογία 1.7.2015 A8-0217/28 28 Lidia Senra Rodríguez, Miguel Viegas, Marie-Christine Vergiat, Liadh Ní Riada, Matt Carthy, Martina Anderson, Marina Albiol Guzmán, Ángela Vallina, Javier Couso Permuy, Paloma López

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0217/8. Τροπολογία

EL Eνωµένη στην πολυµορφία EL A8-0217/8. Τροπολογία 1.7.2015 A8-0217/8 8 João Ferreira, Inês Cristina Zuber, Miguel Viegas, Paloma López Bermejo, Fabio De Masi, Marie-Christine Vergiat, Liadh Ní Riada, Matt Carthy, Martina Anderson, Lidia Senra Rodríguez,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/69. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/69. Τροπολογία 8.3.2018 A8-0048/69 69 Younous Omarjee, Κώστας Χρυσόγονος, Javier Couso Permuy, Luke Ming Flanagan, Tania González Peñas, Kateřina Konečná, Paloma López Bermejo, Jiří Maštálka, Δημήτριος Παπαδημούλης,

Διαβάστε περισσότερα

A8-0067/21

A8-0067/21 16.12.2014 A8-0067/21 21 Marisa Matias, Liadh Ní Riada, Martina Michels, Σοφία Σακοράφα, Εµµανουήλ Γλέζος, Patrick Le Hyaric, Paloma López Bermejo, Lidia Senra Rodríguez, Ángela Vallina, Javier Couso Permuy,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/15. Τροπολογία. Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/15. Τροπολογία. Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 11.3.2019 A8-0172/15 15 Liadh Ní Riada, Marisa Matias, Younous Omarjee Αιτιολογική αναφορά 1 α (νέα) έχοντας υπόψη το άρθρο 41 παράγραφος 2 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, 11.3.2019 A8-0172/16 16

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2090(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Andrea Češková (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2090(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Andrea Češková (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 2013/2090(INI) 6.9.2013 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-21 Andrea Češková (PE516.607v01-00) σχετικά με τις προσπάθειες της διεθνούς

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2183(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2183(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων 14.10.2013 2013/2183(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τον χάρτη πορείας της ΕΕ κατά της ομοφοβίας και των

Διαβάστε περισσότερα

A8-0287/36

A8-0287/36 19.10.2016 A8-0287/36 36 João Ferreira, Miguel Viegas, João Pimenta Lopes, Marina Albiol Guzmán, Martina Anderson, Xabier Benito Ziluaga, Lynn Boylan, Matt Carthy, Νικόλαος Χουντής, Κώστας Χρυσόγονος,

Διαβάστε περισσότερα

B8-0885/2016 } B8-0892/2016 } B8-0893/2016 } RC1/Τροπ. 1

B8-0885/2016 } B8-0892/2016 } B8-0893/2016 } RC1/Τροπ. 1 B8-0893/2016 } RC1/Τροπ. 1 1 Παράγραφος 2 περίπτωση 4 να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της εξισορρόπησης μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής και το χάσμα μεταξύ των φύλων στους μισθούς και τις συντάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικές ισότητας των φύλων στην Ευρώπη Θέσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών

Πολιτικές ισότητας των φύλων στην Ευρώπη Θέσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών Πολιτικές ισότητας των φύλων στην Ευρώπη Θέσεις υποψηφίων ευρωβουλευτών ΕΡΩΤΗΜΑ 1 2 Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις γυναίκες. Τα ευρήματα της έρευνας του Ευρωπαϊκού Λόμπι Γυναικών: Το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2058(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2058(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ανάπτυξης 2013/2058(INI) 7.2.2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την έκθεση της ΕΕ του 2013 για τη συνοχή της αναπτυξιακής πολιτικής (2013/2058(ΙΝΙ)) Επιτροπή Ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΗ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ

ΘΕΣΗ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 31.5.2017 2016/2301(INI) ΘΕΣΗ ΥΠΟ ΜΟΡΦΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΩΝ της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 8.10.2014 PE539.660v01-00 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-13 Σχέδιο ερώτησης με αίτηση προφορικής ς Marita Ulvskog (PE537.317v01-00) Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Anna Záborská (PE564.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2015/2104(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Anna Záborská (PE564. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Ανάπτυξης 2015/2104(INI) 3.9.2015 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-24 Anna Záborská (PE564.990v01-00) Ο ρόλος της ΕΕ εντός του ΟΗΕ - πώς να βελτιωθεί η επίτευξη των στόχων της εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

A8-0309/12

A8-0309/12 21.10.2016 A8-0309/12 12 João Ferreira, João Pimenta Lopes, Miguel Viegas, Νεοκλής Συλικιώτης, Τάκης Χατζηγεωργίου, Matt Carthy Παράγραφος 2 α (νέα) 2α. επαναλαμβάνει ότι η θέσπιση κοινωνικών δεικτών,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/144. Τροπολογία. Sophie Montel, Mireille D Ornano, Florian Philippot εξ ονόματος της Ομάδας EFDD

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/144. Τροπολογία. Sophie Montel, Mireille D Ornano, Florian Philippot εξ ονόματος της Ομάδας EFDD 7.3.2018 A8-0048/144 144 Sophie Montel, Mireille D Ornano, Florian Philippot Παράγραφος 2 2. εγκρίνει παράλληλα χωριστό ψήφισμα για να εκθέσει τη θέση του σχετικά με τη μεταρρύθμιση του συστήματος ιδίων

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/24. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/24. Τροπολογία 12.3.2019 A8-0172/24 24 Αιτιολογική σκέψη A α (νέα) A α) λαμβάνοντας υπόψη ότι απαιτείται επιτακτικά μια νέα στρατηγική για μια πορεία προόδου και κοινωνικής δικαιοσύνης για την Ευρώπη, δηλαδή μια πορεία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2032(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Alf Svensson (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2032(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Alf Svensson (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Ανάπτυξης 13.4.2011 2011/2032(INI) ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-30 Alf Svensson (PE860.471v01-00) σχετικά με τις εξωτερικές πολιτικές της ΕΕ υπέρ του εκδημοκρατισμού (2011/2032(INI))

Διαβάστε περισσότερα

10997/19 ΕΜ/νκ 1 RELEX.1.B

10997/19 ΕΜ/νκ 1 RELEX.1.B Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 8 Ιουλίου 2019 (OR. en) 10997/19 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 8 Ιουλίου 2019 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/21. Τροπολογία. Jordi Solé εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/21. Τροπολογία. Jordi Solé εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE 8.3.2018 A8-0048/21 21 Αιτιολογική σκέψη Δ α (νέα) Δ α. λαμβάνοντας υπόψη ότι, σύμφωνα με το άρθρο 8 ΣΛΕΕ, η ΕΕ έχει αναλάβει δέσμευση για την προώθηση της ισότητας ανδρών και γυναικών και τη διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0660/38. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL B8-0660/38. Τροπολογία 6.12.2017 B8-0660/38 38 Miguel Viegas, Miguel Urbán Crespo, Matt Carthy, Patrick Le Hyaric, Martin Schirdewan, Στέλιος Κούλογλου, Paloma López Bermejo, Kateřina Konečná, Merja Kyllönen, Νικόλαος Χουντής,

Διαβάστε περισσότερα

A8-0287/21

A8-0287/21 19.10.2016 A8-0287/21 21 Liadh Ní Riada, Xabier Benito Ziluaga, Marina Albiol Guzmán, Martina Anderson, Lynn Boylan, Matt Carthy, Νικόλαος Χουντής, Κώστας Χρυσόγονος, Javier Couso Permuy, Fabio De Masi,

Διαβάστε περισσότερα

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 1

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 1 B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 1 1 Δημήτριος Παπαδημούλης, Merja Kyllönen, Kateřina Konečná, Jiří Maštálka, Martina Michels, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος, Fabio De Masi, Eleonora Forenza Αιτιολογική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2318(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Josefa Andrés Barea (PE v01-00)

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2318(INI) Σχέδιο γνωμοδότησης Josefa Andrés Barea (PE v01-00) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου 2011/2318(INI) 4.4.2012 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-11 Josefa Andrés Barea (PE478.683v01-00) σχετικά με την εξωτερική διάσταση της Κοινής Αλιευτικής Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0087/7. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0087/7. Τροπολογία 6.3.2019 A8-0087/7 7 Δημήτριος Παπαδημούλης, Liadh Ní Riada, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Luke Ming Flanagan, Younous Omarjee, Marisa Matias, Javier Couso Permuy, Κώστας Χρυσόγονος, Tania González Peñas, Matt

Διαβάστε περισσότερα

A8-0230/2015

A8-0230/2015 2.9.2015 4 Marie-Christine Vergiat, Cornelia Ernst, Marina Albiol, Κώστας Χρυσόγονος, Eleonora Forenza, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Curzio Maltese, Marisa Matias, Martina Michels Παράγραφος 46 α (νέα) 46 α. καταδικάζει

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 98 final ANNEX 1.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - COM(2015) 98 final ANNEX 1. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Μαρτίου 2015 (OR. en) Διοργανικός φάκελος: 2015/0051 (NLE) 6144/15 ADD 1 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: SOC 70 EMPL 31 ECOFIN

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 Τα πεδία με αστερίσκο () είναι υποχρεωτικά. Υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια πολίτες με αναπηρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΝΩΣΗ ΤΩΝ Ο.Κ.Ε. Γενική Συνέλευση 9-12 Ιουλίου 2009 - Βουδαπέστη INTERNATIONAL ASSOCIATION OF ECONOMIC AND SOCIAL COUNCILS AND SIMILAR INSTITUTIONS General Assembly 9-12 July 2009 - Budapest ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2014-2019 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 8.10.2014 PE539.655v01-00 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-12 Σχέδιο ερώτησης με αίτηση προφορικής ς Marita Ulvskog (PE537.318v01-00) Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

Η πολύωρη φοίτηση στο σχολείο και η επιβάρυνση από τα μαθήματα στο 1. σπίτι μας στερεί ελεύθερο χρόνο για μας.

Η πολύωρη φοίτηση στο σχολείο και η επιβάρυνση από τα μαθήματα στο 1. σπίτι μας στερεί ελεύθερο χρόνο για μας. Ερωτηματολόγιο βάσει εγκυκλίου (αρ. 156540/Δ2/20-09-2017) για την προνομοθετική δημόσια διαβούλευση που αφορά στην κατάρτιση Πλαισίου Στρατηγικής και Δράσεων για την Ενδυνάμωση των Νέων «Νεολαία 17 27».

Διαβάστε περισσότερα

10279/17 ΔΑ/ακι 1 DG C 1

10279/17 ΔΑ/ακι 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Ιουνίου 2017 (OR. en) 10279/17 DEVGEN 135 ACP 59 RELEX 528 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 19 Ιουνίου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0062(NLE) Σχέδιο γνωμοδότησης Jiří Maštálka (PE601.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2016/0062(NLE) Σχέδιο γνωμοδότησης Jiří Maštálka (PE601. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Νομικών Θεμάτων 2016/0062(NLE) 5.4.2017 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-35 Jiří Maštálka (PE601.097v01-00) σχετικά με την πρόταση απόφασης του Συμβουλίου σχετικά με τη σύναψη, από

Διαβάστε περισσότερα

ΣΎΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΈΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΊΑΣ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉΣ ΒΊΑΣ

ΣΎΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΈΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΊΑΣ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉΣ ΒΊΑΣ ΣΎΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΊΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΏΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΌΛΗΨΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΈΜΗΣΗ ΤΗΣ ΒΊΑΣ ΚΑΤΆ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΏΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉΣ ΒΊΑΣ ΠΡΟΣΤΑΣIΑ ΑΠO ΠΡΟΣΤΑΣIΑ ΑΠO ΤΟΝ ΦOΒΟ ΤΗ ΒIΑ ΠΟΙΟΣ ΕΊΝΑΙ Ο ΣΚΟΠΌΣ ΤΗΣ ΣΎΜΒΑΣΗΣ;

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/118. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/118. Τροπολογία 8.3.2018 A8-0048/118 118 Martina Michels, Javier Couso Permuy, Luke Ming Flanagan, Tania González Peñas, Kateřina Konečná, Jiří Maštálka, Σοφία Σακοράφα, Helmut Scholz, Paloma López Bermejo Παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 17.10.2016 2016/2204(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με τις γυναίκες και

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/79. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0048/79. Τροπολογία 8.3.2018 A8-0048/79 79 Younous Omarjee, Martina Michels, Κώστας Χρυσόγονος, Luke Ming Flanagan, Tania González Peñas, Kateřina Konečná, Jiří Maštálka, Δημήτριος Παπαδημούλης, Σοφία Σακοράφα, Helmut Scholz,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0037/1. Τροπολογία 13.2.2017 A8-0037/1 1 Παράγραφος 6 α (νέα) 6α. Επισύρει την προσοχή στη μείωση του μεριδίου των μισθών στην ΕΕ, στη διεύρυνση των ανισοτήτων όσον αφορά τους μισθούς και τα εισοδήματα και στην αύξηση της

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΥΠΑΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Βρυξέλλες, 21.4.2017 JOIN(2017) 14 final 2017/0084 (NLE) Κοινή πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0022/1. Τροπολογία. Dubravka Šuica εξ ονόματος της Ομάδας PPE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0022/1. Τροπολογία. Dubravka Šuica εξ ονόματος της Ομάδας PPE 26.2.2018 A8-0022/1 1 Αιτιολογική σκέψη ΣΤ ΣΤ. λαμβάνοντας υπόψη ότι οι διακρίσεις τις οποίες υφίστανται οι γυναίκες επηρεάζουν και τις γυναίκες των αγροτικών περιοχών λαμβάνοντας υπόψη ότι η πλειονότητα

Διαβάστε περισσότερα

A8-0313/39

A8-0313/39 17.10.2018 A8-0313/39 39 Rina Ronja Kari Παράγραφος 79 γ (νέα) 79 γ. υπογραμμίζει ότι ο στόλος των αυτοκινήτων του Κοινοβουλίου πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τη μεταφορά προς και από τον αερολιμένα

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Τροπολογία 8.3.2018 A8-0048/111 111 Maštálka, Martina Michels, Σοφία Σακοράφα Παράγραφος 82 α (νέα) 82α. υπογραμμίζει ότι οι υποδομές, τα δίκτυα και οι υπηρεσίες μεταφορών υψηλής ποιότητας είναι ζωτικής σημασίας

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0239/13. Τροπολογία. Peter Liese εξ ονόματος της Ομάδας PPE

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0239/13. Τροπολογία. Peter Liese εξ ονόματος της Ομάδας PPE 3.7.2017 A8-0239/13 13 Παράγραφος 14 14. τονίζει ότι, εξαιτίας της βιομηχανικής γεωργίας που κυριαρχεί στην ΕΕ, δεν θα καταστεί δυνατή η επίτευξη του ΣΒΑ 2 για τη βιώσιμη γεωργία και των ΣΒΑ για την πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 60

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 60 B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 60 60 Παράγραφος 49 β (νέα) 49β. ζητεί την ταχεία ανάληψη δράσης για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης με ένα κοινό δημοσιονομικό προστατευτικό σύστημα για το Ενιαίο Ταμείο

Διαβάστε περισσότερα

Β7-0081/156. Patrick Le Hyaric, Marie-Christine Vergiat, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, Marisa Matias, Jacky Hénin εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

Β7-0081/156. Patrick Le Hyaric, Marie-Christine Vergiat, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, Marisa Matias, Jacky Hénin εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 6.3.2013 Β7-0081/156 Τροπολογία 156 Patrick Le Hyaric, Marie-Christine Vergiat, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, Marisa Matias, Jacky Hénin εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL Εντολή διοργανικών διαπραγματεύσεων,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0474/6. Τροπολογία. Paloma López Bermejo, Patrick Le Hyaric εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0474/6. Τροπολογία. Paloma López Bermejo, Patrick Le Hyaric εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL 23.1.2019 A8-0474/6 Τροπολογία 6 Paloma López Bermejo, Patrick Le Hyaric εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL Έκθεση Michel Reimon Ετήσια έκθεση για την πολιτική ανταγωνισμού (2018/2102(INI)) A8-0474/2018 Παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.3.2013 COM(2013) 152 final 2013/0085 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την εξουσιοδότηση των κρατών μελών να κυρώσουν, προς το συμφέρον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τη

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A8-0238/10. Τροπολογία

EL Ενωµένη στην πολυµορφία EL A8-0238/10. Τροπολογία 2.9.2015 A8-0238/10 10 Helmut Scholz, Eleonora Forenza, Kateřina Konečná, Curzio Maltese, Martina Michels, Κωνσταντίνα Κούνεβα, Marisa Matias, Barbara Spinelli, Miloslav Ransdorf Αιτιολογική σκέψη Ε Ε.

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL Β7-0080/485. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL Β7-0080/485. Τροπολογία 6.3.2013 Β7-0080/485 485 Κυριάκος Τριανταφυλλίδης, Jacky Hénin Απόφαση για την έναρξη και την εντολή διοργανικών διαπραγματεύσεων για τη θέσπιση κοινής οργάνωσης των αγορών γεωργικών προϊόντων («κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνείς Οργανισμοί, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνική Πολιτική(510055) Δημουλάς Κων/νος Επ. Καθηγητής Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Πάντειο Πανεπιστήμιο

Διεθνείς Οργανισμοί, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνική Πολιτική(510055) Δημουλάς Κων/νος Επ. Καθηγητής Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Πάντειο Πανεπιστήμιο Διεθνείς Οργανισμοί, Ευρωπαϊκή Ένωση και Κοινωνική Πολιτική(510055) Δημουλάς Κων/νος Επ. Καθηγητής Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Πάντειο Πανεπιστήμιο Οργανισμός Ενωμένων Εθνών(ΟΗΕ) Στόχοι της χιλιετίας του

Διαβάστε περισσότερα

11/19/13. Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E.

11/19/13. Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. Ράλλης Γκέκας Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. 1 100 100 100 100 100 100 Ε.Ε. Ελλάδα 90 80 70 93 94 87 79 75 60 50 40 30 20 10 0 2008 2009 2010 2011 2012 Ε.Ε. Ελλάδα 30 27.4 25 24.2 20 17.7 15 10 8.3

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Μαΐου 2011 (06.05) (OR. en) 9618/11 SOC 376

ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. Βρυξέλλες, 5 Μαΐου 2011 (06.05) (OR. en) 9618/11 SOC 376 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 5 Μαΐου 2011 (06.05) (OR. en) 9618/11 SOC 376 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της: Επιτροπής Κοινωνικής Προστασίας προς: την Επιτροπή Μονίμων Αντιπροσώπων (1ο τμήμα)/το

Διαβάστε περισσότερα

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 31

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 31 B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 31 31 Παπαδημούλης, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος, Eleonora Forenza, Barbara Spinelli Παράγραφος 2 ιε (νέα) 2ιε. τονίζει ότι απαιτείται κοινή δράση για την επίλυση των προβλημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E.

Ράλλης Γκέκας. Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. Ράλλης Γκέκας Διευθύνων Σύμβουλος Ε.Ε.Τ.Α.Α. A.E. 100 100 100 100 100 100 Ε.Ε. Ελλάδα 90 80 70 93 94 87 79 75 60 50 40 30 20 10 0 2008 2009 2010 2011 2012 Πηγή: Eurostat Ε.Ε. Ελλάδα 30 25 24,2 27,4 20

Διαβάστε περισσότερα

A8-0392/328. Paloma López Bermejo, Νεοκλής Συλικιώτης, Cornelia Ernst, Τάκης Χατζηγεωργίου, Δημήτριος Παπαδημούλης

A8-0392/328. Paloma López Bermejo, Νεοκλής Συλικιώτης, Cornelia Ernst, Τάκης Χατζηγεωργίου, Δημήτριος Παπαδημούλης 11.1.2018 A8-0392/328 328 Paloma López Bermejo, Νεοκλής Συλικιώτης, Cornelia Ernst, Τάκης Χατζηγεωργίου, Δημήτριος Παπαδημούλης Αιτιολογική σκέψη 7 (7) Είναι επομένως σκόπιμο να τεθεί ενωσιακός δεσμευτικός

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/34. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0172/34. Τροπολογία 12.3.2019 A8-0172/34 34 Miguel Viegas, João Ferreira, João Pimenta Lopes, Marisa Matias Παράγραφος 1 ζ (νέα) 1 ζ. ζητεί τη δημιουργία γραμμών του προϋπολογισμού για την αντιμετώπιση των ελλείψεων όσον

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων. Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων

Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων. Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 7.11.2017 2017/2194(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με σύσταση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς το Συμβούλιο αναφορικά

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0249/23. Τροπολογία

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0249/23. Τροπολογία 3.7.2017 A8-0249/23 23 Liadh Ní Riada, Kateřina Konečná, Jiří Maštálka, Xabier Benito Ziluaga Παράγραφος 6 6. εξαίρει τον ρόλο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) στην κάλυψη του κενού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

ΚΑΡΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΡΤΕΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Κυπριακός Σύνδεσμος Οικογενειακού Προγραμματισμού(2012). Σεξουαλικά Δικαιώματα: μια Διακήρυξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Οικογενειακού Προγραμματισμού(ΔΟΟΠ). Συνοπτική Έκδοση.

Διαβάστε περισσότερα

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία

Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία Δημόσια διαβούλευση σχετικά με την αναθεώρηση της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής για τα Άτομα με Αναπηρία 2010-2020 Υπάρχουν 80 περίπου εκατομμύρια πολίτες με αναπηρίες στην ΕΕ, οι οποίοι συχνά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

9717/18 ΔΠ/γομ 1 DGD 1

9717/18 ΔΠ/γομ 1 DGD 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 5 Ιουνίου 2018 (OR. en) 9717/18 ENFOPOL 299 FREMP 92 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 4 Ιουνίου 2018 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανθρώπινων Ανταλλαγών, Περιβάλλοντος, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΕ-ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ. Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, Ανθρώπινων Ανταλλαγών, Περιβάλλοντος, Εκπαίδευσης και Πολιτισμού Euro-Latin American Parliamentary Assembly Assemblée Parlementaire Euro-Latino Américaine Asamblea Parlamentaria Euro-Latinoamericana Assembleia Parlamentar Euro-Latino-Americana ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Κυπριακή Δημοκρατία ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΦΟΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ «Ο Ρόλος και η Σημαντικότητα του Εκπαιδευτικού Συστήματος στην Ανάπτυξη της Συνεργατικής Κουλτούρας» Εκπρόσωπε του Υπουργού

Διαβάστε περισσότερα

6981/17 ΙΑ/νικ 1 DG C 1

6981/17 ΙΑ/νικ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 6 Μαρτίου 2017 (OR. en) 6981/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 6 Μαρτίου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.7.2014 COM(2014) 520 final ANNEXES 1 to 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ενεργειακή απόδοση και η συμβολή της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.3.2019 COM(2019) 157 final ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ σχετικά με την πορεία της προσχώρησης των κρατών μελών στη Διεθνή σύμβαση του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

KΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Eιδικό Ευρωβαρόμετρο Άνοιξη 2008 Πρώτα ανεπεξέργαστα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και κύριες εθνικές τάσεις

KΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Eιδικό Ευρωβαρόμετρο Άνοιξη 2008 Πρώτα ανεπεξέργαστα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος όρος και κύριες εθνικές τάσεις Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΜΟΝΑΔΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ Βρυξέλλες, 30 Ιουνίου 2008 KΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Eιδικό Ευρωβαρόμετρο 300 - Άνοιξη 2008 Πρώτα ανεπεξέργαστα αποτελέσματα: Ευρωπαϊκός μέσος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Για τη Διεθνή Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (15 Ιουνίου)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Για τη Διεθνή Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (15 Ιουνίου) ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 15-07-2012 Για τη Διεθνή Ημέρα Κατά της Κακοποίησης των Ηλικιωμένων (15 Ιουνίου) Κατά τα τελευταία χρόνια, το θέμα της κακοποίησης και αμέλειας κατά της ευάλωτης ομάδας των ηλικιωμένων

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0392/1. Τροπολογία. Harald Vilimsky, Mario Borghezio εξ ονόματος της Ομάδας ENF

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0392/1. Τροπολογία. Harald Vilimsky, Mario Borghezio εξ ονόματος της Ομάδας ENF 5.12.2018 A8-0392/1 1 Αιτιολογική σκέψη Ζ Ζ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η παγκοσμιοποίηση έχει αυξήσει την αλληλεξάρτηση, με συνέπεια οι αποφάσεις που λαμβάνονται στο Πεκίνο ή την Ουάσιγκτον να έχουν άμεσο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση. Διοργανική διακήρυξη για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων

Πρόταση. Διοργανική διακήρυξη για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 26.4.2017 COM(2017) 251 final Πρόταση Διοργανική διακήρυξη για τον ευρωπαϊκό πυλώνα κοινωνικών δικαιωμάτων EL EL Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και η Επιτροπή διακηρύσσουν

Διαβάστε περισσότερα

Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες

Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες Το Βήµα 12/10/1997 Ένας «γυάλινος τοίχος» για τις Ευρωπαίες ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ, ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΣΥΝΑΝΤΑ ΥΣΚΟΛΙΕΣ Η δεκαετία του 1990 έχει ελάχιστες

Διαβάστε περισσότερα

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους

αντιπροσωπεύουν περίπου το τέσσερα τοις εκατό του συνολικού πληθυσμού διαμορφώνονται νέες συνθήκες και δεδομένα που απαιτούν νέους τρόπους Χαιρετισμός της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων στο Εργαστήριο με θέμα «Παιδική φτώχεια και ευημερία : 'Έμφαση στην κατάσταση των παιδιών μεταναστών στην Κύπρο και την Ευρωπαϊκή Ένωση» 17 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Νοµοθετική διαδικασία

Νοµοθετική διαδικασία Νοµοθετική διαδικασία Ευρωπαϊκή Επιτροπή ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Συµβούλιο ΕΕ Πρώτη Ανάγνωση Πρώτη Ανάγνωση εύτερη Ανάγνωση εύτερη Ανάγνωση Τρίτη Ανάγνωση Τρίτη Ανάγνωση 2014 Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Younous Omarjee, Marisa Matias, Patrick Le Hyaric, Luke Ming Flanagan εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL

Younous Omarjee, Marisa Matias, Patrick Le Hyaric, Luke Ming Flanagan εξ ονόματος της Ομάδας GUE/NGL 26.3.2019 A8-0182/7 7 Παράγραφος 33 33. εκφράζει την ικανοποίησή του για την απόφαση που έλαβε το Προεδρείο σχετικά με τους ασκούμενους των βουλευτών στις 10 Δεκεμβρίου 2018 ζητεί να ολοκληρωθεί η συζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012

Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Ευρώπη 2020 Αναπτυξιακός προγραμματισμός περιόδου 2014-2020 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία Θράκη»

Διαβάστε περισσότερα

Εξάλειψη του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων

Εξάλειψη του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων P7_TA(04)005 Εξάλειψη του ακρωτηριασμού των γυναικείων γεννητικών οργάνων Ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της 6ης Φεβρουαρίου 04 σχετικά με την ανακοίνωση της Επιτροπής με τίτλο «Για την εξάλειψη του

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2052(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2011/2052(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων 25.5.2011 2011/2052(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ευρωπαϊκή πλατφόρμα για την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων.

Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Χαιρετισμός Ghassan Ghosn Γενικός Γραμματέας Διεθνούς Συνομοσπονδίας Αραβικών Συνδικάτων. Κατ αρχήν θα ήθελα να σας χαιρετίσω από τα βάθη της καρδιάς μου και εκ μέρους των 100 εκατομμυρίων Αράβων εργαζομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2156(INI)

ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ. EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL 2013/2156(INI) ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ 2009-2014 Επιτροπή Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων 18.11.2013 2013/2156(INI) ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΘΕΣΗΣ σχετικά με την ισότητα μεταξύ γυναικών και ανδρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ιεθνούς Συνάντησης AGE/inc, Κολόνια, Γερµανία 16-17 Μαΐου 2006 Στα πλαίσια ενός υπερεθνικού προγράµµατος ανταλλαγής µε χρηµατοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συναντήθηκαν εκπρόσωποι συνδέσµων

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en)

Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 25 Σεπτεμβρίου 2017 (OR. en) 12255/17 AGRI 481 DEVGEN 199 ENV 752 ONU 115 ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Αποδέκτης: Θέμα: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Η Ειδική Επιτροπή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ ΤΩΝ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΗΜΕΡΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2012», Βρυξέλλες 16 Οκτωβρίου 2012 Κύριοι Πρόεδροι, Κύριε Πρόεδρε της Ευρωπαϊκής Επιτροπής,

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/204. Τροπολογία. Linda McAvan, Ελένη Θεοχάρους εξ ονόματος της Επιτροπής Ανάπτυξης

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0079/204. Τροπολογία. Linda McAvan, Ελένη Θεοχάρους εξ ονόματος της Επιτροπής Ανάπτυξης 8.3.2019 A8-0079/204 204 Αιτιολογική σκέψη 6 (6) Οι δραστηριότητες αλληλεγγύης που παρέχονται στους νέους θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας, υπό την έννοια ότι θα πρέπει να ανταποκρίνονται σε εκκρεμείς

Διαβάστε περισσότερα

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 11

B8-0434/2017 } B8-0435/2017 } B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 11 B8-0450/2017 } RC1/Τροπ. 11 11 Δημήτριος Παπαδημούλης, Lola Sánchez Caldentey, Merja Kyllönen, Kateřina Konečná, Jiří Maštálka, Στέλιος Κούλογλου, Κώστας Χρυσόγονος, Fabio De Masi, Eleonora Forenza Παράγραφος

Διαβάστε περισσότερα

9381/17 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1

9381/17 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 19 Μαΐου 2017 (OR. en) 9381/17 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Με ημερομηνία: 19 Μαΐου 2017 Αποδέκτης: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου Αντιπροσωπίες αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0446/1. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0446/1. Τροπολογία 9.1.2019 A8-0446/1 1 Helmut Scholz, Marina Albiol Guzmán, Paloma López Bermejo, Emmanuel Maurel, Eleonora Forenza, Javier Couso Permuy, Barbara Spinelli, Jiří Maštálka, Anne Marie Mineur, Patrick Le Hyaric,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 23.9.2015 COM(2015) 490 final ANNEX 7 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Διαχείριση της προσφυγικής

Διαβάστε περισσότερα

LOBBY EUROPEEN DES FEMMES EUROPEAN WOMEN S LOBBY

LOBBY EUROPEEN DES FEMMES EUROPEAN WOMEN S LOBBY LOBBY EUROPEEN DES FEMMES EUROPEAN WOMEN S LOBBY ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΛΟΜΠΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ Αναγνωστοπούλου 36-106 73 Αθήνα Τηλ. 210 3628574/3614833 Fax 210 3643696 e-mail: ioanidou.e.g@dsa.gr Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL. Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 2014-2019 Επιτροπή Προϋπολογισμών 2017/2258(INI) 20.2.2018 ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΕΣ 1-27 Jordi Solé Εφαρμογή του Μέσου Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΜΑΣ), του μέσου ανθρωπιστικής βοήθειας και του

Διαβάστε περισσότερα