Το έργο αφορά στην Αρχιτεκτονική Προμελέτη του Νέου Κτιρίου Διοικητικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Δήμου Πύργου Νομού Ηλείας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το έργο αφορά στην Αρχιτεκτονική Προμελέτη του Νέου Κτιρίου Διοικητικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Δήμου Πύργου Νομού Ηλείας."

Transcript

1 Η Νέα Γενική Ιδιωτική Κλινική δυναμικότητας 144 κλινών και 50 κλινών Αποκατάστασης Αποθεραπείας κατασκευάζεται σε γήπεδο ,34 τ.μ. στη θέση Λιβάδι του Δήμου Ιωαννίνων. Αποτελείται από τρεις ευδιάκριτες πτέρυγες, σε σχήμα Π1 που σχηματίζουν μια εσωτερική μεγάλη αυλή ανοιχτή μόνο προς το Νότο. Οι λειτουργίες αναπτύσσονται σε τρία επίπεδα, υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο λόγω περιορισμού ύψους από την Γ.Υ.Σ. σε 16,25 μ. από το φυσικό έδαφος. Η Γενική Κλινική καταλαμβάνει πλήρως τις δύο πτέρυγες σε ισόγειο και όροφο, ενώ το υπόγειο εκτείνεται και κάτω από της εσωτερική πλατεία. Το Κέντρο Αποκατάστασης Αποθεραπείας καταλαμβάνει την τρίτη πτέρυγα σε ισόγειο όροφο και το αντίστοιχο υπόγειο. Το συγκρότημα καλύπτει 13 ειδικότητες και όλες τις απαραίτητες λειτουργίες που απαιτούνται για την κάλυψη όλων των αναγκών. Συνολικά η επιφάνεια της Γενικής Κλινικής ανέρχεται σε ,00 τ.μ. και του Κέντρου Αποκατάστασης Αποθεραπείας σε 2.680,00 τ.μ.

2 Το έργο αφορά στην Αρχιτεκτονική Προμελέτη του Νέου Κτιρίου Διοικητικών και Υγειονομικών Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του Δήμου Πύργου Νομού Ηλείας. Το κτήριο σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Υπηρεσίας θα στεγάσει τις: α) Υπηρεσίες Υγείας και β) Υπηρεσίες Ασφάλισης Διοίκησης. Το τμήμα των Υπηρεσιών Υγείας θα καλύψει τις ανάγκες της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κοινωνικής φροντίδας του πληθυσμού της περιοχής που εξυπηρετούν, ενώ το τμήμα των Υπηρεσιών Ασφάλισης θα καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες των Διοικητικών Μονάδων για την καλύτερη και σωστότερη εξυπηρέτηση των εργοδοτών και των ασφαλισμένων τους. Αντικείμενο των υπηρεσιών του Συμβούλου είναι η υποστήριξη της αναθέτουσας αρχής καθ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού και προετοιμασίας της υλοποίησης του Παιδιατρικού και του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη μέσω ΣΔΙΤ για την μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση, φύλαξη των κτιρίων

3 και την παροχή του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης και συντήρησής του καθώς και την εμπορική εκμετάλλευση περιορισμένων χώρων των δύο νοσοκομείων. Οι βασικοί τομείς παροχής υπηρεσιών του ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ περιλαμβάνουν: - την οριστικοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου, της μορφής σύμπραξης, των βασικών παραμέτρων αυτής, του επιμερισμού κινδύνων και της διασφάλισης της αξίας για την Αναθέτουσα Αρχή. - Τον έλεγχο των υφιστάμενων τεχνικών προδιαγραφών και των προδιαγραφών συντήρησης και προμήθειας του απαραίτητου ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένης της αντικατάστασης και συντήρησής του, καθώς και προσαρμογή τους στις ανάγκες των συμβάσεων ΣΔΙΤ, την κατάρτιση των διακηρύξεων και λοιπών τευχών για την επιλογή του Ιδιωτικού Φορέα Σύμπραξης και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών κατά την αξιολόγηση των υποψηφίων. - Τον προσδιορισμό των όρων των προς κατάρτιση συμβατικών κειμένων και παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών και συμμετοχή σε τυχόν διαπραγματεύσεις ή διαβουλεύσεις με τους υποψήφιους ΙΦΣ. Η εταιρία μελετών ανέλαβε το έργο «Μετατροπή πενταόροφου κτηρίου γραφείων σε Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης» με την μέγιστη επιτρεπόμενη δυναμικότητα των 30 μηχανημάτων. Το κτήριο βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της Αθήνας επί της Οδού Κράτητος 3-5 και η διαμόρφωσή του απαίτησε σημαντικές επεμβάσεις τόσο από άποψη λειτουργικότητας όσο και στατικής επάρκειας.

4 Οι τρεις κύριοι χώροι αιμοκάθαρσης στους τρεις από τους πέντε ορόφους, επιφάνειας περίπου 100 τ.μ. ο καθένας, εξυπηρετούν 8-10 ασθενείς σε κάθε βάρδια και διαθέτουν όλους τους απαιτούμενους βοηθητικούς χώρους που προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για την δημιουργία Μονάδων χρόνιας αιμοκάθαρσης εκτός νοσοκομειακών οργανισμών, όπως στάση νοσηλευτών, αποθήκη υγειονομικού υλικού, κ.α. Επί πλέον, στον Δ όροφο εξυπηρετούνται 3 νεφροπαθείς ασθενείς με ειδικά προβλήματα σε δύο δωμάτια με ιδιαίτερους χώρους υγιεινής και στάση νοσηλευτών. Στον ίδιο όροφο υπάρχουν τα γραφεία των γιατρών, εξεταστήριο, και εξοπλισμός για μικροεπεμβάσεις. Το ισόγειο έχει διαμορφωθεί ώστε να εξυπηρετεί τις διοικητικές ανάγκες (γραμματεία, λογιστήριο, κλπ.) καθώς και την εξυπηρέτηση των συνοδών και ασθενών με ιδιαίτερα ευχάριστα διαμορφωμένο χώρο αναμονής, κυλικείου και πληροφοριών. Η μονάδα αυτή αποτελεί την πρώτη μιας σειράς άλλων όμοιων Μονάδων Χρόνιας Αιμοκάθαρσης που αναλαμβάνει να μελετήσει το γραφείο μας στην Αθήνα και σε άλλες ελληνικές πόλεις. Η ομαδα μελετώνανέλαβε την μελέτη μετατροπής τριώροφου κτηρίου γραφείων σε Μονάδα Χρόνιας Αιμοκάθαρσης (ΜΧΑ) στο Χαλάνδρι Αττικής, οδός Βαλαωρίτου 1& Παλαιολόγου. Το κτήριο συνολικής επιφάνειας 680,40 τ.μ. θα εξυπηρετεί 30 νεφροπαθείς ασθενείς σε κάθε βάρδια, που είναι και η μέγιστη επιτρεπόμενη δυναμικότητας σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα για την δημιουργία ανεξάρτητων ΜΧΑ.

5 Οι δύο κύριοι χώροι αιμοκάθαρσης κατανέμονται στους δύο ορόφους σε υπο-μονάδες των μηχανημάτων με στάση νοσηλευτών κλπ. βοηθητικών. Στο ισόγειο έχει δημιουργηθεί απομονωμένος ειδικός χώρος για δύο νεφροπαθείς με μεταδοτικές ασθένειες και ένας χώρος μιας κλίνης για ανάπαυση μετά τη διαδικασία της αιμοκάθαρσης με τους αντίστοιχους ιδιαίτερους χώρους υγιεινής. Το υπόλοιπο ισόγειο διαμορφώνεται ώστε να προσφέρει άνετη αναμονή με κυλικείο, τις πληροφορίες και τις απαραίτητες διοικητικές υπηρεσίες. Η αλλαγή χρήσης του υπάρχοντος κτηρίου απαίτησε σημαντικές επεμβάσεις, όπως δημιουργία δεύτερης σκάλας (κινδύνου), δευτέρου μεγάλου ανελκυστήρα, αλλαγή των όψεων, καθώς και ενίσχυση του φέροντος οργανισμού. Στο διευρυμένο και εκτός ορίων του κτηρίου υπόγειο εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, οι χώροι υγιεινής και τα αποδυτήρια του προσωπικού, αποθηκευτικοί και άλλοι βοηθητικοί χώροι, καθώς και χώρος στάθμευσης. Η μελέτη αφορά την αναδιαρρύθμιση υφιστάμενου κτηρίου που χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν για βιομηχανική παρασκευή εδεσμάτων (catering) που διαθέτει υπόγειο, ισόγειο και α όροφο συνολικής επιφάνειας 2.027,00μ 2 και την μετατροπή του σε Κέντρο Υγείας. Το οικόπεδο στο οποίο έχει ανεγερθεί το κτήριο βρίσκεται εντός του μη συνεκτικού τμήματος του οικισμού Αντιμάχειας στην Κω και καλύπτει έκταση 3.825,00μ 2. Προβλέπονται μεγάλης κλίμακας καθαιρέσεις και αποξηλώσεις δομικών στοιχείων και κατασκευών, ενώ ο σκελετός από οπλισμένο σκυρόδεμα ενισχύεται σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Στατικής Μελέτης. Προβλέπεται επίσης η προσθήκη νέου κόμβου κατακόρυφων επικοινωνιών και η κατασκευή στεγάστρων στις θέσεις των εισόδων του κτηρίου. Ο περιβάλλων χώρος διαμορφώνεται με μεγάλης κλίμακας επιχώσεις έως την στάθμη του ισόγείου ώστε το κτήριο να είναι άμεσα προσπελάσιμο, ενώ το εσωτερικό οδικό δίκτυο τροποποιείται και διαμορφώνονται χώροι στάθμευσης προσωπικού και επισκεπτών καθώς και χώροι πρασίνου.

6 Το κύριο αντικείμενο του έργου ήταν να δημιουργηθεί μια πλήρως τεκμηριωμένη από τεχνικής άποψης λύση για την κατασκευή ενός διώροφου κτηρίου με υπόγειο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του Νέου Κέντρου Υγείας στο Περιστέρι στην Αθήνα. Το οικόπεδο στο οποίο θα κτιστεί το κτήριο ανέρχεται σε 3.004,62 μ 2 και ανήκει στο Δήμο Περιστερίου. Το Κέντρο Υγείας αποτελείται από δύο χωριστά διώροφα κτήρια με υπόγειο που καλύπτουν συνολικά 2.090,23 μ 2. Σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Εργοδότη, το συγκρότημα περιλαμβάνει τις εξής λειτουργίες Διαγνωστικά Εργαστήρια Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Τμήμα Φυσιοθεραπείας Μονάδα Υποκατάστασης Ηλεκτρομηχανολογικές Εγκαταστάσεις Ο περιβάλλων χώρος του κτηρίου έχει διαμορφωθεί με τρόπο που να εξασφαλίζει εύκολη πρόσβαση στα κτήρια και στα διάφορα τμήματά τους Ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την απρόσκοπτη κίνηση και κυκλοφορία των οχημάτων μέσα στο συγκρότημα.

7 Στο Γενικό Νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» που βρίσκεται στα Βριλήσσια Αττικής, λειτουργεί σε ανεξάρτητο μονώροφο κτήριο Ψυχιατρική Μονάδα Ενηλίκων περιορισμένης χρονικά περίθαλψης. Η παρούσα μελέτη αφορά στην προσθήκη ορόφου για την δημιουργία αντίστοιχου ψυχιατρικού τμήματος εφήβων 7 κλινών με ειδικά διαμορφωμένη μονάδα «Ανορεξίας» επίσης 7 κλινών. Συνολικά προστίθενται στο ισόγειο και στον όροφο περίπου 1.700τ.μ 2. Το υπάρχον κτήριο του Ψυχιατρικού Τομέα δεν συνδεόταν με το Γενικό Νοσοκομείο και η παρούσα μελέτη προβλέπει απ' ευθείας σύνδεση από νέο κατακόρυφο κόμβο του Β' ορόφου (δώμα) με το ισόγειο του Γενικού Νοσοκομείου με μεταλλική γέφυρα μήκους περίπου 35μ. Ο νέος όροφος του Ψυχιατρικού Τομέα αποκτά νέα ανεξάρτητη είσοδο και επομένως αναδιαμορφώνεται και ο άμεσα περιβάλλων χώρος. Αντικείμενο του έργου είναι η Μελέτη - Κατασκευή του Ν.Γ. Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς "Οι Άγιοι Ανάργυροι". Το νοσοκομείο αναγείρεται στη θέση όπου βρισκόταν το αντίστοιχο παλιό νοσοκομείο το οποίο έπαθε σημαντικές ζημιές από το σεισμό το 1999 και κατεδαφίστηκε. Το νέο νοσοκομείο αποτελείται από δύο κτήρια που ενώνονται μεταξύ τους με εναέριο διά δρομο και διαθέτει συνολικά 335 κλίνες. Τα κτήρια έχουν το καθένα τρεις υπέργειους και δύο υπόγειους ορόφους, μέρος των οποίων όμως, με τις κατάλληλες διαμορφώσεις, είναι προσπελάσιμο ισογείως. Τέλος μέρος της μελέτης αποτελεί και η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Νοσοκομείου.

8 Η μελέτη αφορά στην προσθήκη μιας νέας πτέρυγας στο υπάρχον συγκρότημα του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Το οικόπεδο βρίσκεται στο όριο του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης. Η νέα πτέρυγα, όπως και τα υπάρχοντα κτίρια, αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο και ένα όροφο, με τη διαφορά ότι το ισόγειο της νέας πτέρυγας, όπου αναπτύσσεται το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) αντιστοιχεί στο υπόγειο του υπάρχοντος. Στον Α όροφο με αντιστοιχία το ισόγειο του υπάρχοντος, αναπτύσσεται η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και τα νέα χειρουργεία με ενσωματωμένη την Κεντρική αποστείρωση. Στο υπόγειο της νέας πτέρυγας αναπτύσσονται οι Η/Μ Εγκαταστάσεις, αποθήκες, αρχεία και το νεκροτομείο, με ανεξάρτητες εισόδους. Η πρόσβαση στη νέα πτέρυγα γίνεται από παράπλευρο δρόμο κατ ευθείαν στο ΤΕΠ. Η νέα πτέρυγα συνδέεται με τα υπάρχοντα κτήρια του νοσοκομείου μέσω κατακόρυφου κόμβου και γέφυρας. Στην μια πλευρά της νέας πτέρυγας προβλέπεται μελλοντικά η δημιουργία Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με ανεξάρτητη πρόσβαση.

9 Αντικείμενο του έργου ήταν η Μελέτη- Κατασκευή Οικοδομικών- Η/Μ Εργασιών και η Προμήθεια- Εγκατάσταση Ιατρικού και Ξενοδοχειακού εξοπλισμού του ως άνω κτηρίου. Το κτήριο βρίσκεται στο ΟΤ 58 του Ολυμπιακού Χωριού στο Δήμο Αχαρνών και κατά τη διαρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων χρησιμοποιήθηκε σαν Υγειονομική Μονάδα για την εξυπηρέτηση των αθλητών και συνοδών τους με πρόσθετες υπηρεσίες Φυσιοθεραπείας ενώ είχαν δημιουργηθεί και ειδικοί χώροι λήψης δειγμάτων για έλεγχο Doping σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΔΟΕ. Το κτηριακό σύνολο είναι διαρθρωμένο σε 3 μονώροφα τμήματα και ένα διώροφο με συνολικά μ 2 δόμηση. Μετά την χρήση του κτηρίου σαν Υγειονομική Μονάδα εξυπηρέτησης των αθλητών και συνοδών τους κατά τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες, η «Πολυκλινική» λειτουργεί ως ενισχυμένο Αστικό Κέντρο Υγείας. Οι βασικές λειτουργικές ενότητες είναι η Πρωτοβάθμια Ιατρική Περίθαλψη που περιλαμβάνει τα Εξωτερικά Ιατρεία, τα Επείγοντα περιστατικά, τις Απεικονίσεις, τη Βραχεία Νοσηλεία, τα Εργαστήρια Βιολογικών Υλικών και τη Φυσική Αποκατάσταση με το τμήμα της Φυσικής Ιατρικής και τους βοηθητικούς του χώρους.

10 Η εταιρεία ανέλαβε τη μελέτη της Νέας Πτέρυγας Χειρουργείων, Μονάδας Εντατικής θεραπείας και Κεντρικής Αποστείρωσης που χωροθετείται στον οικοπεδικό χώρο του 401 ΓΣΝΑ. Το νέο κτήριο αποτελεί ουσιαστικά προσθήκη κατ' επέκταση στο υπάρχον συγκρότημα και σχεδιάστηκε σαν ένας απλός ορθογωνικός επιμήκης όγκος, ώστε να εντάσσεται αρμονικά στο ήδη δομημένο άμεσο περιβάλλον του. Αναπτύσσεται σε 4 υπέργειους ορόφους, εκ των οποίων οι τρεις πρώτοι στεγάζουν τις κύριες χρήσεις, ενώ ο τελευταίος λειτουργεί ως μηχανόροφος. Κατά αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται άμεση σύνδεση των εγκαταστάσεων αερισμού κλιματισμού με τα υποκείμενα του μηχανορόφου χειρουργεία. Οι Η/Μ εγκαταστάσεις τοποθετούνται στο υπόγειο. Η σύνδεση του νέου με το υπάρχον κτήριο πραγματοποιείται σε κάθε επίπεδο μέσω συνδετήριου διαδρόμου. Για την εξυπηρέτηση της νέας πτέρυγας έγινε μελέτη δευτερεύοντος οδικού δικτύου, που συνδέεται ήπια και άρτια συγκοινωνιακά με το ευρύτερο δίκτυο κυκλοφορίας. Η διαμόρφωση του ελεύθερου χώρου γύρω από το κτήριο και η ενίσχυση της υφισταμένης φύτευσης γίνονται με τρόπο που να ενθαρρύνει τη χρήση από τους ασθενείς, το προσωπικό και τους συνοδούς των ασθενών.

11 Η Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης με την επωνυμία "ΘΕΡΜΑΙ ΛΟΥΤΡΑΚΙ", ανέθεσε στην εταιρεία την εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας Ιαματικού Ύδατος, σε οικόπεδο στο Λουτράκι, το οποίο θα συνδέεται λειτουργικά με το υπάρχον Υδροθεραπευτήριο Ιαματικών Λουτρών. Στα πλαίσια του έργου το υφιστάμενο Κέντρο Υδροθεραπείας Λουτρακίου, στο ανατολικό άκρο του οικοπέδου, ανακαινίζεται και συνδέεται λειτουργικά με το νέο κτήριο, το οποίο αναλαμβάνει να καλύψει τις αυξανόμενες ανάγκες σε χώρους θεραπείας με ιαματικό νερό και θα αποτελεί αυτόνομο λειτουργικό κέντρο εξυπηρέτησης 1000 ατόμων ημερησίως. Βασικός στόχος του σχεδιασμού είναι η δημιουργία ενός κτηρίου που θα αποτελεί σημείο αναφοράς για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή, ενώ συγχρόνως θα σέβεται την ιστορία και το χαρακτήρα του υφιστάμενου κτηρίου. Το νέο κτήριο θα περιλαμβάνει χώρους εισόδου- υποδοχής, Διοίκησης, ιατρεία, θεραπευτικό τμήμα, βοηθητικές θεραπείες, χώρους προσωπικού κλπ ενώ θα διαθέτει 3 δεξαμενές κινησιοθεραπείας- μια μεγάλη 200μ 2 και 2 μικρές και ψυχρού ύδατος, 40μ 2 και 20μ 2 αντίστοιχα.

12 Το Κτήριο Χειρουργείων περιλαμβάνει σήμερα εν λειτουργία χώρους Υποδοχής Γραφειακούς ο ο Χώρους και Αποθήκες Υλικών στο Ισόγειο, τμήμα Μαιεύσεων στον 1 όροφο, χειρουργεία στον 3 ο όροφο και Τμήμα Βρεφών στον 4 όροφο. Η παρούσα μελέτη αφορά: α) Στην επέκταση των χειρουργείων του Π.Γ.Ν. Μαιευτηρίου "ΕΛΕΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ" που βρίσκονται στον τρίτο όροφο του κτηρίου χειρουργείων και ειδικά στο ήμισυ του ορόφου που παραμένει αδιαρρύθμιστο. Το παλαιό και το νέο τμήμα θα λειτουργήσουν ως ένα ενιαίο σύνολο διαθέτοντας ενιαίους κοινόχρηστους χώρους και β) Τη διαρρύθμιση του δευτέρου ορόφου του ιδίου κτηρίου που σήμερα είναι κενός, σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και Αυξημένης Φροντίδας. Στον δεύτερο όροφο υπάρχουν σήμερα τα ου αποδυτήρια του προσωπικού των χειρουργείων και του Συγκροτήματος Μαιεύσεων του 1 ορόφου. Τα αποδυτήρια αυτά αναδιαρρυθμίζονται και ανακαινίζονται με την παρούσα μελέτη.

13 Το αντικείμενο της μελέτης ήταν η εκπόνηση της Μελέτης Δημοπράτησης (Αρχιτεκτονικής, Στατικής, Η/Μ Εγκαταστάσεων) και των τευχών του Τεχνικού φακέλου για την δημοπράτηση του έργου με το σύστημα "Μελέτη- Κατασκευή". Με βάση την προμελέτη, την Στατική μελέτη ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού (ήδη είχε ενισχυθεί ο Α όροφος) και τις προδιαγραφές υλικών εργασιών Η/Μ εγκαταστάσεων, η εταιρεία εκπόνησε νέα μελέτη Αρχιτεκτονικών στατικών και Η/Μ εγκαταστάσεων με νέο κτιριολογικό πρόγραμμα και Β και Γ όροφο, μετά από λεπτομερή αποτύπωση της υπάρχουσας κατάστασης. Με βάση τη νέα μελέτη (επίπεδο προμελέτης) συνετάχθησαν σύμφωνα με τις υποχρεώσεις της σύμβασης όλα τα απαραίτητα σχέδια και τεύχη δημοπράτησης όπου αναφέρονται όλες οι απαραίτητες τεχνικές πληροφορίες ώστε να μην υπάρχει αμφιβολία για την επιθυμητή ποιότητα της κατασκευής και την πληρότητα της μελέτης κατά την διενέργεια του διαγωνισμού.

14 Το συγκρότημα του Νοσοκομείου αποτελείται από 36 μικρά και μεγάλα παλαιά κτήρια σε οικοπεδική πευκόφυτη έκταση μ 2. Βρίσκεται στις ανατολικές ακτές του Λεκανοπεδίου και Αθήνας, στη θέση Βούλα. Ο σκοπός της μελέτης είναι διττός: α) να οργανωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σε ιατρικές και υποστηρίζουσες υπηρεσίας με τον εκμετάλλευση του υπάρχοντος κτηρίου που αξίζει να ακακαινιστούν και β) να κατεδαφιστούν τα ερειπωμένα κτήρια ώστε ο χώρος που καταλαμβάνουν να χρησιμοποιηθεί για την ανέγερση νέων κτηρίων σύγχρονων προδιαγραφών στις σωστές θέσεις. Για το σκοπό η ομάδα μελέτης ακολούθησε την εξής μεθοδολογία: α) εξέτασε την υπάρχουσα κατάσταση του κτηρίου χωριστά αξιολογώντας το κόστος ανακαίνισης τους και το τελικό αποτέλεσμα σε σχέση με την λειτουργικότητα του κτηρίου και την θέση του στο συγκρότημα, β) πρότεινε την σταδιακή αντικατάσταση και αναβάθμιση όλων των διατηρητέων κτηρίων ώστε να επιτευχθεί ένα ικανοποιητικό επίπεδο λειτουργικότητας όλου του συγκροτήματος του Γενικού Νοσοκομείου και γ) οργάνωσε τις κατασκευαστικές περιόδους σε φάσεις ώστε να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός και χωρίς να διαταραχθεί η αδιάλειπτη λειτουργία του Νοσοκομείου. Με την προϋπόθεση ότι θα διευθετηθεί το θέμα της συνιδιοκτησίας, η μελέτη προτείνει την κατεδάφιση ορισμένων ετοιμόρροπων ή ασύμφορων προς επισκευή κτηρίων και την αντικατάσταση με σύγχρονες μονάδες. Κατ' αυτόν τον τρόπο θα δημιουργηθεί χώρος για απρόσκοπτη κυκλοφορία και πρόσβαση προς όλα τα κτήρια (π.χ. εισαγωγή επειγόντων) καθώς επίσης και για την κατασκευή νέων κτηρίων ή πτερύγων όπου αυτά χρειάζονται προς εξυπηρέτηση ασθενών και προσωπικού. Τα νέα κτήρια προτείνεται να στεγάσουν απαιτητικές σε εγκαταστάσεις χρήσεις που θα ήταν αδύνατον να στεγαστούν σε υπάρχοντα παλαιά κτήρια, όπου θα μπορούν επιτυχώς να εγκατασταθούν διοικητικές και άλλες λειτουργίες υποστήριξης.

15 Το Γενικό Περιφερειακό Νοσοκομείο "Βοστάνειο" στην Μυτιλήνη είναι ένα συγκρότημα από κτήρια που έχουν χτιστεί σε διάφορες χρονικές περιόδους. Η μελέτη αφορά στην ανακαίνιση και αναδιοργάνωση των λειτουργιών του Νοσοκομείου στα δύο παλαιότερα κτήρια, και στην κατασκευή δύο νέων κτηρίων, τα οποία μαζί και με το νεόδμητο 5όροφο κτήριο που ήδη λειτουργεί, να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός Γενικού Περιφερειακού Νοσοκομείου. Η εταιρεία ανέλαβε με την σύμπραξη των άλλων μελετητικών γραφείων να ετοιμάσει την Μελέτη και τα Τεύχη Δημοπράτησης για την δημοπράτηση του έργου. Οι επεμβάσεις που προτάθηκαν είναι: α) Αναδιάρθρωση των λειτουργιών στο 3όροφο λιθόκτιστο κτήριο όπου θα στεγαστούν τα εξωτερικά Διαγνωστικά ιατρεία, η φυσικοθεραπεία, η Αιματολογική Μονάδα, οι ενδοσκοπήσεις και οι Ογκολογικές μονάδες β) Αναδιάταξη των λειτουργιών στην νεότερη πτέρυγα που ονομάζεται ΚΝ. συμβατική κατασκευής. γ) Ένα νέο κτήριο (Ν1) αντικαθιστά το ανεξάρτητο κατεδαφιζόμενο προκατασκευασμένο κτήριο, διοίκησης κυρίως, όπου στεγάστηκαν, με εσωτερική σύνδεση με το ΚΠ, το ακτινοδιαγνωστικό και το παιδιατρικό τμήμα δ) Ένα μεγαλύτερο νέο κτήριο (Ν2), στον ελεύθερο χώρο πίσω από τα υπάρχοντα κτήρια, θα στεγάσει το γυναικολογικό και μαιευτικό τμήμα, το αμφιθέατρο, το νεκροτομείο και θα έχει πρόσβαση από το νέο περιφερειακό δρόμο. Τα νέα κτήρια Ν1, Ν2 συνδέονται με τα παλαιά ΚΠ, ΚΝ και Κ5 με σκεπαστούς διαδρόμους και κατακόρυφους κόμβους. Η εταιρεία εκπόνησε τη μελέτη που αφορά στη διαμόρφωση και αναβάθμιση των χώρων του Β ορόφου του κτηρίου των εξωτερικών ιατρείων στο 251 ΓΝΑ, στον οποίο θα εγκατασταθούν όλα τα επιμέρους τμήματα του Οδοντιατρικού Τομέα, οι αναγκαίοι βοηθητικοί χώροι, καθώς και οι κοινόχρηστες λειτουργίες. Κατά το σχεδιασμό κρίθηκε απαραίτητο να εξασφαλίζεται γειτνίαση μεταξύ των τμημάτων που έχουν συχνή επικοινωνία και να γίνει τυποποίηση στη διαμόρφωση των αιθουσών θεραπείας. Επιπλέον, οι κοινόχρηστες λειτουργίες που εξυπηρετούν το προσωπικό και το κοινό τοποθετήθηκαν σε κεντρική θέση, ενώ επιχειρήθηκε η εσωτερική διάρθρωση των τμημάτων με τρόπο που να επιτυγχάνεται διαχωρισμός μεταξύ των χώρων θεραπείας και των χώρων εισόδου αναμονής γραμματείας.

16 Η Κεντρική Κλινική Αθηνών ΑΕ ανέθεσε στην εταιρεία τη μελέτη για την πλήρη ανακαίνιση του υφισταμένου κτηρίου της κλινικής, που έχει ανεγερθεί σε οικόπεδο επιφάνειας 754,25μ 2 στο κέντρο της Αθήνας, καθώς και την μετατροπή της σε σύγχρονο διαγνωστικό θεραπευτικό κέντρο. Η κλινική περιλαμβάνει νοσηλευτική μονάδα δυναμικότητας 100 κλινών, χειρουργικό και διαγνωστικό τμήμα (μαγνητικό και αξονικό τομογράφο), χώρους ειδικών

17 θεραπειών, χώρους διοίκησης, χώρους εξυπηρέτησης ασθενών και επισκεπτών και βοηθητικές εγκαταστάσεις στο υπόγειο του κτηρίου. Οι εργασίες ανακαίνισης περιλαμβάνουν πλήρη αναδιάταξη χώρων και εγκαταστάσεων με στόχο την ορθολογικότερη κατανομή των λειτουργιών, τον εκσυγχρονισμό του σταθερού και κινητού εξοπλισμού και την πλήρη ανακατασκευή των όψεων, με στόχο την ενιαία εξωτερική εμφάνιση και την ανάδειξη του τεχνολογικά εξελιγμένου χαρακτήρα της κλινικής και των σύγχρονων λειτουργιών που στεγάζει. Η εταιρεία εκπόνησε τη μελέτη ανέγερσης του Κεντρικού Εργαστηρίου Δημόσιας Υγείας και του Εθνικού Κέντρου Ερευνών Υγείας, σε γήπεδο έκτασης 2.500μ 2, το οποίο αποτελεί τμήμα ευρύτερης έκτασης ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ιδρύματος Βασικής Βιολογικής Έρευνας "Αλέξανδρος Φλέμιγκ" στη Βάρη Αττικής. Το κτηριακό συγκρότημα αποτελείται από δύο ορθογωνικής κάτοψης τριώροφα κτήρια με υπόγειο, που συνδέονται μεταξύ τους με ισόγειο κτήριο πολυγωνικής κάτοψης, το οποίο περιλαμβάνει τους χώρους κεντρικής υποδοχής και συγκεντρώσεων. Στους υπόλοιπους χώρους των κτηρίων αναπτύσσονται οι βασικές λειτουργίες, όπως τα εργαστήρια πειραματόζωων και οι ενότητες των υπόλοιπων εργαστηρίων του ΚΕΔΥ, οι τομείς διευθύνσεις του ΕΚΕΥ, οι διοικητικές υπηρεσίες, το αμφιθέατρο, η αίθουσα συσκέψεων βιβλιοθήκης, η διακίνηση των εμβολίων, καθώς και οι αναγκαίοι βοηθητικοί χώροι. Οι εξωτερικές όψεις του συγκροτήματος διαμορφώνονται, κυρίως, με ολοκληρωμένο σύστημα αεριζόμενη πρόσοψη από ελαφρά προκατασκευασμένα στοιχεία που αναρτώνται στον φέροντα οργανισμό των κτιρίων. Περιμετρικά του συγκροτήματος δημιουργούνται χώροι στάθμευσης και ένα δίκτυο πεζοδρόμων που οδηγεί προς τις εισόδους του. Το αντικείμενο της εργολαβίας είναι η μελέτη και οι εργασίες κατασκευής της επέκτασης στο υπάρχον κτήριο του θεραπευτηρίου, χωρίς να περιλαμβάνεται στην παρούσα η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Επεκτάσεις γίνονται στο υπόγειο για την δημιουργία

18 νέου λεβητοστασίου και χώρου αποτέφρωσης και στον πρώτο και δεύτερο όροφο επάνω από την υπάρχουσα είσοδο για την δημιουργία χώρου εστίασης και office φαγητού ενσωματωμένου στον ίδιο χώρο. Για να επιτευχθεί η στατική επάρκεια των προστιθεμένων ορόφων στο υπάρχον παλαιό κτήριο, κατασκευάζονται περιμετρικά στο ισόγειο υποστυλώματα, δοκοί και τοίχοι οι οποίοι φέρουν τις υπερκείμενες επεκτάσεις Α' και Β' ορόφου. Η αρχιτεκτονική μορφή ακολουθεί αναγκαστικά αυτήν του υπάρχοντος κτηρίου γιατί το αντικείμενο της μελέτης δεν είναι τέτοιο ώστε να υπαγορεύει διαφοροποίηση των προσθηκών ούτε λειτουργικά ούτε αισθητικά. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος μειωμένης κινητικότητας των νοσηλευομένων καθώς και για την περίπτωση κινδύνου, κατασκευάζονται εξωτερικές ράμπες σε τρία σημεία: στην κεντρική είσοδο του κτηρίου, στην βεράντα του ισογείου και από τον δεύτερο όροφο προς το ισόγειο.

19 Η εταιρεία εκπόνησε τη μελέτη ανέγερσης της νέας πολυώροφης πτέρυγας του Τζανείου Γενικού Νοσοκομείου Πειραιά, δυναμικότητας 306 κλινών, καθώς και τη μελέτη κυκλοφοριακής οργάνωσης του χώρου του συνολικού συγκροτήματος, το οποίο είναι χτισμένο σε οικόπεδο επιφάνειας 9.878,33μ 2 στο Δήμο Πειραιά, στη θέση Φρεατίδα. Το πρόγραμμα του νέου κτηρίου, του οποίου οι λειτουργίες αναπτύσσονται σε δέκα ορόφους και τρία υπόγεια προβλέπει την αύξηση του δυναμικού του Νοσοκομείου, τη μεταφορά ορισμένων λειτουργιών από το παλαιό στο νέο κτήριο και συνεπώς την αναδιάρθρωση των λειτουργιών στο υφιστάμενο κτήριο, με παράλληλη αύξηση της επιφάνειας που καταλαμβάνουν οι υπηρεσίες υποδομής και υποστήριξης, που ήδη λειτουργούν στο παλαιό κτήριο. Το Γ.Ν. Λαμίας, στεγαζόταν σε διώροφα και τριώροφα κεραμοσκεπή παλαιά κτήρια προέβλεπε επέκταση σε νέα κτήρια κατά περίπου μ 2. Στη πρόταση μας δύο νέες 5όροφες πτέρυγες αναπτύσσονται πίσω από το υπάρχον συγκρότημα όπου στεγάζονται: 14 νοσηλευτικές μονάδες: μαιευτικές, παιδιατρικές, χειρουργικές, παθολογικές και ειδικές (καρδιολογικές, νεφρολογικές, νεογνικό) Εξωτερικά ιατρεία Επείγοντα περιστατικά Διαγνωστικά εργαστήρια Χειρουργεία Κεντρική αποστείρωση Εστιατόρια Βοηθητικά (μαγειρεία, πλυντήρια, αποθήκες κ.α.) Στα παλαιά κτήρια, παραμένουν σε περίπου 5.000μ 2, οι παρακάτω λειτουργίες: Διοίκηση- λογιστήριο- αρχεία Ψυχιατρική μονάδα

20 Χώρος προσωπικού, παιδικός σταθμός, κλπ. Κοντά στο υπάρχον συγκρότημα, προτείνεται η κατασκευή αμφιθεάτρου περίπου 500μ 2.

Προμελέτη Έργων - Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Βιολογικού Καθαρισμού Βαλτεσινίκου

Προμελέτη Έργων - Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Βιολογικού Καθαρισμού Βαλτεσινίκου Προμελέτη Έργων - Εγκαταστάσεων Επεξεργασίας Λυμάτων Βιολογικού Καθαρισμού Βαλτεσινίκου Σχετικά: 1) Η Τοπογραφική Μελέτη του έργου: ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΩΝ ΜΟΝΑΔΑΣ ΕΕΛ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Τ.Κ. ΒΑΛΤΕΣΙΝΙΚΟΥ 2)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Φυσικό περιβάλλον Περιαστικό πράσινο 1 Προστασία περιβάλλοντος 3

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Φυσικό περιβάλλον Περιαστικό πράσινο 1 Προστασία περιβάλλοντος 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Φυσικό περιβάλλον Περιαστικό πράσινο 1 Προστασία περιβάλλοντος 3 Δομημένο περιβάλλον Χωροταξική και οικιστική οργάνωση 5 Χωροταξική οργάνωση 6 Βασικές χρήσεις γης 6 Χώροι πρασίνου 6 Ασυμβατότητες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομοτεχνική Μελέτη για την Αξιοποίηση του Κέντρου Αποθεραπείας Βούλας κατά την Δ Προγραμματική Περίοδο

Οικονομοτεχνική Μελέτη για την Αξιοποίηση του Κέντρου Αποθεραπείας Βούλας κατά την Δ Προγραμματική Περίοδο ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Ε.Π. «ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑ» 2000-2006 Οικονομοτεχνική Μελέτη για την Αξιοποίηση του Κέντρου Αποθεραπείας Βούλας κατά την Δ Προγραμματική Περίοδο ΆΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 5.1 Η ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 160 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 160 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 2011 ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΔΥΝΑΜΙΚΟΤΗΤΑΣ 160 ΚΛΙΝΩΝ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Εισαγωγή με σύντομη αναφορά στους σκοπούς της επένδυσης 4 1. Ανάλυση του

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ για την εφαρμογή του Ν. 4067/12 (Ν.Ο.Κ)

ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ για την εφαρμογή του Ν. 4067/12 (Ν.Ο.Κ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ για την εφαρμογή του Ν.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 5 ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 6

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 5 ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 6 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΙΚΑΙΑΣ-ΠΕΙΡΑΙΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΙΑΡΘΡΩΣΗ ΜΕΛΕΤΗΣ 5 ΜΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 6 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 7 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΙ ΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΕΘΟΣ ΕΡΓΟΥ 7 ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 8 ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ Δ/ση Πολεοδομίας Δήμου Βόλου Σεπτέμβριος 2012 Μόσχος Νικόλαος, Δικηγόρος, Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας και Ποιότητας Ζωής Πολυμενίδης

Διαβάστε περισσότερα

NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4067 - Νέος Οικοδομικός Κανονισμός. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή:

NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4067 - Νέος Οικοδομικός Κανονισμός. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: NOMOΣ ΥΠ ΑΡΙΘ. 4067 - Νέος Οικοδομικός Κανονισμός. Ο ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Εκδίδομε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή: Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογής 1. Σε περιοχές εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού

Διαβάστε περισσότερα

1. Δομικό έργο. Είναι κάθε κατασκευή που προορίζεται να χρησιμοποιείται σταθερά

1. Δομικό έργο. Είναι κάθε κατασκευή που προορίζεται να χρησιμοποιείται σταθερά ΑΡΘΡΟΝ-1 ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ. 1. Εγκρίνεται ο κτιριοδομικός κανονισμός, όπως στα επόμενα άρθρα. 2. Σκοπός. Σκοπός του κανονισμού αυτού είναι η ρύθμιση της κατασκευής των δομικών έργων στο σύνολό τους και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ - ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΡΓΟ: «ΜΕΛΕΤΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ & ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... 3 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ. Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός ΝΟΜΟΣ: 1577/85 Γενικός Οικοδομικός Κανονισμός (ΦΕΚ 210/Α/18-12-1985) Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κυρώνουμε και εκδίδουμε τον ακόλουθο νόμο που ψήφισε η Βουλή. Άρθρο 1 Σκοπός Σκοπός του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε.

ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΤΑΜΕΙΟ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ. Σελίδα 1 από 128

ΕΝΟΤΗΤΑ. Σελίδα 1 από 128 Ενότητα 1: «Στρατηγικόςς Σχεδιασμός» «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟ Ο 2011-2014» ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ Ιούλιος 2012 Σελίδα 1 από 128 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Παρεμβάσεων και Εφαρμογή Μέτρων και Πολιτικών για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Νέας Σμύρνης

Μελέτη Παρεμβάσεων και Εφαρμογή Μέτρων και Πολιτικών για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Νέας Σμύρνης Δ Η Μ Ο Σ Ν Ε Α Σ Σ Μ Υ Ρ Ν Η Σ Μελέτη Παρεμβάσεων και Εφαρμογή Μέτρων και Πολιτικών για την Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Νέας Σμύρνης Α ΦΑΣΗ Έκθεση Περιβαλλοντικής Αποτίμησης Ιούλιος 2009 ΜΕΛΕΤΗΤΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ο βασικός σκοπός του μέτρου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η επέκταση των υποδομών όλων των βαθμίδων περίθαλψης και πρόνοιας.

Ο βασικός σκοπός του μέτρου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η επέκταση των υποδομών όλων των βαθμίδων περίθαλψης και πρόνοιας. 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Υπάρχουσα κατάσταση Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί τον τόπο συγκέντρωσης του κύριου όγκου των υπηρεσιών υγείας πρόνοιας καθώς και του ιατρικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: 3046/304/89 Κτιριοδοµικός Κανονισµός. (ΦΕΚ 59/ /3-02-89) Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του άρθρ. 26 του Ν. 1577/1985

Διαβάστε περισσότερα

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου

Ενωµένοι Σχεδιάζουµε. Γιώργος Πατούλης Υποψήφιος Δήμαρχος Αμαρουσίου Ενωµένοι Σχεδιάζουµε Το πρόγραμμα του Συνδυασμού μας «Μαρούσι Ανθρώπινη Πόλη» είναι αποτέλεσμα ενός ολοκληρωμένου σχεδιασμού από εξειδικευμένους επιστήμονες, αλλά και ενός ευρύτατου δημόσιου διαλόγου με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014

ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΣΧΕΔΙΟ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014 ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ (ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Σχέδιο Κινήτρων για επενδύσεις αειφόρου εμπλουτισμού και αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος 2η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Το Σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2010»

«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2010» «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2010» Παραδοτέο 1: «Στρατηγικός Σχεδιασμός» ΜΑΙΟΣ 2008 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 ΕΝΟΤΗΤΑ 1: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣERROR! BOOKMARK NOT

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΝΕΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ» Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής. Άρθρο 1 Σκοπός. Σκοπός του παρόντος νόµου είναι:

ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΝΕΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ» Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής. Άρθρο 1 Σκοπός. Σκοπός του παρόντος νόµου είναι: 1/48 Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιµατικής Αλλαγής ΣΧΕ ΙΟ ΝΟΜΟΥ «ΝΕΟΣ ΟΙΚΟ ΟΜΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ» Σκοπός του παρόντος νόµου είναι: Άρθρο 1 Σκοπός α) ο καθορισµός των όρων, προϋποθέσεων και περιορισµών

Διαβάστε περισσότερα

European Investment Bank

European Investment Bank . European Investment Bank Advisory services to the JESSICA Holding Fund Greece: Supporting the process of preparation of JESSICA Projects and Integrated Urban Development Plans Project List (March 011)

Διαβάστε περισσότερα

Η προσβασιµότητα των ατόµων µε δυσκολίες στη µετακίνηση στην περιοχή του ήµου Θεσσαλονίκης

Η προσβασιµότητα των ατόµων µε δυσκολίες στη µετακίνηση στην περιοχή του ήµου Θεσσαλονίκης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟ ΟΜΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ερευνητική Οµάδα Συστηµάτων Μεταφοράς Η προσβασιµότητα των ατόµων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΠΟΡΙΣΜΑ Στο Γραφείο του Περιφερειακού Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Αττικής περιήλθε καταγγελία ανώνυμης εταιρείας( ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙ ΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ε.Σ.Α.Ε.Α.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙ ΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ε.Σ.Α.Ε.Α. ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙ ΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Ε.Σ.Α.Ε.Α. Έκθεση για την Πρόσβαση των Ατόµων µε Ειδικές Ανάγκες στο οµηµένο Περιβάλλον, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Επικοινωνίας και την Πληροφόρηση. 3

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 2008-2010

ΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 2008-2010 ΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ 2008-2010 ΑΝΑΛΥΣΗ & ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Οι μονάδες Υγείας και Πρόνοιας στη δεκαετία του 80, τα. Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Μ.Ο.Π. και το Πρώτο Κοινοτική

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Οι μονάδες Υγείας και Πρόνοιας στη δεκαετία του 80, τα. Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Μ.Ο.Π. και το Πρώτο Κοινοτική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ: Οι μονάδες Υγείας και Πρόνοιας στη δεκαετία του 80, τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Μ.Ο.Π. και το Πρώτο Κοινοτική Πλαίσιο Στήριξης. ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Το Δεύτερο

Διαβάστε περισσότερα

KΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ

KΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ KΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΤΙΡΙΩΝ Ι ΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΗΜΟΣΙΟΥ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΑΞΙΑ Στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράµµατος «ιοικητική Μεταρρύθµιση 2007-2013», η Ε.Ε.Τ.Α.Α. ανέλαβε την υλοποίηση της πράξης «Καταγραφή

Διαβάστε περισσότερα