Επιμέλεια: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επιμέλεια: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ"

Transcript

1 Επιμέλεια: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΛΛΙΝΤΖΑ

2 Φρασεολογία Αυτός ο οδηγός περιγράφει τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται από τους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Εάν είστε νέοι με τον εικονικό μας χώρο, σας συστήνω να διαβάσετε το εγχειρίδιο 1st steps ATC του Μανόλη Στεφανάκη, το ATC Βασικές γνώσεις, το VFR Phraseology manual και το METAR how to read it του Γιάννη Γεωργαντάκη που θα βρείτε στις σελίδες του HvACC Το εγχειρίδιο IFR επικοινωνίας αναπτύσσεται για να μάθουμε όλοι καλύτερα τις διαδικασίες μέσα στον Ελληνικό εναέριο χώρο. Όλα τα παραδείγματα και οι διαδικασίες που θα αναφέρουμε χρησιμοποιούνται στην πραγματική παγκόσμια αεροπορία. Όπως θα παρατηρήσετε, η φρασεολογία του εγχειριδίου αυτού έχει γράφει στα αγγλικά. Φυσικά όπου είναι εφικτό θα σας δίνουμε και την Ελληνική φρασεολογία. Τα αγγλικά είναι η διεθνής γλώσσα για την επικοινωνία αεροπορίας και αυτή χρησιμοποιούμε συνήθως όταν πετάμε on-line. Φυσικά μπορείτε να επικοινωνήσετε και στα Ελληνικά με έναν ελεγκτή εάν πετάτε στη Ελλάδα ή την Κύπρο. Θυμηθείτε: Αν υπάρχουν ξένα αεροσκάφη στην περιοχή λογικά ο ελεγκτής θα σας μιλήσει Αγγλικά. Στην περίπτωση αυτή η συνομιλία πρέπει να συνεχιστεί στα Αγγλικά. Βασική πηγή του εγχειριδίου αυτού είναι το CAP 413 Radiotelephony Manual έκδοση 16 της CAA. Θα σας προτείναμε να συνδεθείτε στο δίκτυο σαν παρατηρητές Observer s όσο πιο συχνά γίνετε ώστε να έχετε μια ιδέα πως δουλεύουν οι Ελεγκτές μας. Τελειώνοντας, σκοπός μας είναι, όσα γράφονται σε αυτό το εγχειρίδιο αλλά και όσα θα μάθετε από αυτό, να σας τα μεταφέρουμε as real as it gets.

3 Γενικά Τεχνική Είναι αδύνατο για δύο ράδιο σταθμούς να μεταδώσουν στην ίδια συχνότητα συγχρόνως. Εάν γίνει αυτό το σήμα που εκπέμπετε θα εμποδιστεί και ένας δυσάρεστος θόρυβος θα καλύψει την συχνότητα. Επομένως είναι σημαντικό ότι ο κάθε σταθμός ελέγχει τη συχνότητα για περίπου 10 δευτερόλεπτα πριν μεταδώσει αυτό που θέλει. Εάν ακούσετε μια συνομιλία στην συχνότητα σας, περιμένετε έως ότου τελειώσει προτού αρχίσετε να διαβιβάζετε. Η ροή των μηνυμάτων πρέπει να είναι όσο το δυνατόν ομαλή. Αυτό που είναι ζωτικής σημασίας για κάθε χρήστη είναι, να σκέφτεσαι πρώτα πριν να διαβιβάσεις. Έτσι ένα συνεχές μήνυμα μπορεί να σταλεί με μεγαλύτερη ευκολία και κατανόηση. Πολύ μεγάλα μηνύματα πρέπει να κοπούν σε πιο σύντομες φράσεις με μια μικρή διακοπή μεταξύ τους. Επίσης προσπαθήστε να ΑΚΟΥΤΕ την συχνότητα έτσι ώστε ο ρυθμός της ροής των μηνυμάτων να είναι ομαλός, να μην αρχίζετε μια εκπομπή αν δεν ακούσετε την επανάληψη readback από τον προηγούμενο σταθμό. Περιμένετε έως ότου τελειώσει η τρέχουσα συνομιλία. Για να αποτρέψτε τις παρανοήσεις και να διατηρηθεί η ροή των μηνυμάτων όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά, μην επιτρέπετε ιδιωτικές επικοινωνίες στην συχνότητα που έχετε αναλάβει ή αυτή που χρησιμοποιείτε. Η κανονική ταχύτητα ομιλίας είναι περίπου 100 λέξεις ανά λεπτό, αλλά όταν μεταδίδουμε μεγάλα μηνύματα όπως οι πληροφορίες ATIS και οι εξουσιοδοτήσεις πτήσεων, μειώνουμε την ταχύτητα σε περίπου 60 λέξεις / λεπτό. Κατά τη διαβίβαση, να μιλάτε με τον κανονικό τόνο φωνής σας και κρατήστε το μικρόφωνο σε μια σταθερή απόσταση από το στόμα σας. Το παράδειγμα παρακάτω παρουσιάζει τη δυσχέρεια όταν κάποιος μπαίνει στη μέση μιας συνομιλίας. Athens Control: Olympic one-two-three, turn NOW left heading two-four-zero and descend to flight level six-zero for traffic separation. OAV123: Say again for Olympic one-two-three AEE020: Aegean zero-two-zero, at VARIX passing flight level eight-zero for flight level seven-zero, request further descent. Athens Control: Olympic one-two-three, turn IMMEDIATELY left heading two-four-zero and descend to flight level sixzero. OAV123: roger, left two-four-zero and flight level six-zero, now expediting, Olympic one-two-three. Athens Control: Aegean zero-two-zero, descend to flight level six-zero.

4 AEE020: Descend to flight level six-zero, Aegean zero-twozero. Σε αυτήν την περίπτωση ΑΕΕ020 πρέπει να έχει συνειδητοποιήσει ότι ο ελεγκτής πιθανότατα σκόπευε να επαναλάβει το μήνυμά του στην OAV123. Γλώσσα Όταν πετάμε στον Ελληνικό εναέριο χώρο όλοι πρέπει να μιλάμε στα αγγλικά ή τα ελληνικά. Στην πρώτη επαφή, η βασική φρασεολογία για όλα τα αεροπλάνα που πετούν IFR & VFR πρέπει να είναι στα αγγλικά, φυσικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και την ελληνική γλώσσα μεταφράζοντας την στην στάνταρ φρασεολογία. Χαρακτηριστικά κλήσης - Callsigns Είναι αδύνατο να ξέρουμε ποιος μιλά, χρησιμοποιώντας το ράδιο. Έχει μεγάλη σημασία να ξέρουμε ποιος μεταδίδει, και ποιο μήνυμα στέλνεται. Για τον λόγο αυτό όλοι οι χρήστες που χρησιμοποιούν το ράδιο έχουν συγκεκριμένο και μοναδικό χαρακτηριστικό κλήσης που ονομάζεται callsign. Εάν π.χ. πετάτε ως OAV123, το callsign σας θα είναι Olympic onetwo-three, επίσης αν μιλάτε στον έλεγχο της Αθήνας, θα χρησιμοποιήσει το έλεγχος Αθηνών, Athens Control ως το callsign του / της. Κατά επίτευξη επαφής με έναν σταθμό πρέπει πρώτα να δηλώσετε τον σταθμός που καλείτε, έπειτα το callsign σας. Όταν ο λαμβάνων σταθμός σας καλεί πίσω πρέπει πρώτα να δηλώσει το callsign σας και έπειτα δικό του/της. OAV123: Athens Control, Olympic one-two-three, good evening Athens Control: Olympic one-two-three, Athens Control, good evening Όταν η επαφή επιτευχθεί ο ελεγκτής μπορεί να μην χρησιμοποιήσει ξανά το callsign του/της κατά την απάντηση του ή αν ήδη έχει έρθει σε επαφή, μπορεί να χρησιμοποιήσει συντμήσεις στα callsigns εάν δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος παρανόησης. Athens Control: Olympic one-two-three, Descend flight level one-two-zero OAV123: Descend flight level one-two-zero, Olympic onetwo-three Εάν πετάτε ένα μικρότερο αεροσκάφος, π.χ. Γενικής Αεροπορίας, χρησιμοποιείτε συχνά το νηολόγιο του για το callsign σας. SX-SIT (Sierra, X-Ray, Sierra, India, Tango)

5 Κατά την πρώτη επαφή σας σε έναν νέο ελεγκτή πρέπει να δηλώσετε πλήρες το callsign σας (και τα πέντε γράμματα). Εφ' όσον σας καλεί ο ελεγκτής με το πλήρες callsign σας, πρέπει και εσείς να χρησιμοποιήσετε το πλήρες callsign σας. Εντούτοις ο ελεγκτής μπορεί να μειώνει συχνά το callsign πχ. σε, S-IT. Έπειτα και ο πιλότος μπορεί να απαντήσει με αυτό το. Περισσότερα για αυτό το θέμα μπορείτε να δείτε στο κεφάλαιο Άδειες Clearance, Χαρακτηριστικό κλήσης - Call sign στο εγχειρίδιο ATC Βασικές γνώσεις του Γιάννη Γεωργαντάκη που θα βρείτε στις σελίδες του HvACC. Όταν ένας σταθμός παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει ένα άλλο σταθμό, πρέπει να αρχίσει να διαβιβάζει αρχικά με το callsign. Έτσι όλοι οι σταθμοί που λαμβάνουν στη ίδια συχνότητα ξέρουν ποιος διαβιβάζει. Αυτό δεν ισχύει για τον ελεγκτή δεδομένου ότι όλοι οι σταθμοί αναγνωρίζουν τον ελεγκτή και θα είναι αρκετά προφανές ποιος κατευθύνει την κυκλοφορία. Στο παρακάτω παράδειγμα η OAV123 παίρνει η πρωτοβουλία να ζητήσει κάθοδο. OAV123: Olympic one-two-three, request descend. Athens Control: Olympic one-two-three, descend flight level one-two-zero OAV123: Descend flight level one-two-zero, Olympic onetwo-three. Άλλο ένα παράδειγμα όπου ο ελεγκτής δίνει άδεια στην OAV123 με δεξιά στροφή να πάει κατευθείαν στο SIT VOR. Δείτε ότι εδώ ο ελεγκτής δεν αναφέρει το δικό του callsign. Athens Control: Olympic one-two-three, turn left direct SIT OAV123: Left direct SIT, Olympic one-two-three Readback Όταν ένας ελεγκτής διαβιβάζει ένα μήνυμα σε έναν σταθμό, είναι πολύ σημαντικό ο λαμβάνων σταθμός να επαναλαμβάνει το μήνυμα. Εάν ο λαμβάνων σταθμός δεν επαναλάβει το μήνυμα θεωρείται ως χαμένη μετάδοση και ο αποστολέας θα το στείλει εκ νέου ή θα ελέγξει εάν ο λαμβάνων σταθμός το έλαβε. Το Readback περιέχει μεγάλης σημασίας πληροφορίες. Μια εξαίρεση είναι η λήψη των καιρικών πληροφοριών, έτσι κατά ανάγνωση των καιρικών πληροφοριών κάνουμε Readback μόνο το QNH. Approach: Olympic one-two-three, left heading three-sixzero, descend two-thousand-five-hundred feet on QNH ninerniner-eight. OAV123: left heading three-six-zero, descend two-thousandfive hundred feet, QNH niner-niner-eight, Olympic one-twothree.

6 Tower: Olympic one-two-three, runway two-three, cleared to land. Wind two-six-zero degrees at one-two knots OAV123: Runway two- three, cleared to land, Olympic onetwo-three Πως με ακούτε ; (Readability & Radio Check) Κατά κλήση ενός σταθμού καλό θα είναι να κάνετε έναν έλεγχο για να ελέγξετε τη την ποιότητα μετάδοσης και λήψης της εκπομπής σας. Για αυτόν το λόγο η παρακάτω κλίμακα έχει αναπτυχθεί: SCALE READABILITY DESCRIPTION 1 Unreadable Very bad, strong background noise, terrible. 2 Readable for short periods of time Bad, interrupted by very bad transmission. If speaking slowly or double words there is a chance of comprehension 3 Readable with difficulty Fairly good transmission, understandable but not strong 4 Readable Very good, fairly strong 5 Perfectly Readable Excellent. OAV123: Sitia Tower, good afternoon, Olympic one-twothree, request radiocheck. Tower: Olympic one-two-three, Sitia Tower, good afternoon. Read you five. OAV123: Roger, we will get back to you soon for clearance. AEE681: Sitia Tower, Aegean six-eight-one, radio check. Tower: Aegean six-eight-one, Sitia Tower, reading you loud and clear - go ahead. Προτεραιότητα μηνυμάτων Για να έχουμε μια ομαλή ροή μηνυμάτων και να αποφύγουμε οποιαδήποτε κατάσταση όπου τα λιγότερο σημαντικά μηνύματα εμποδίζουν τη συχνότητα και κρύβουν τα πιο ζωτικής σημασίας μηνύματα που στέλνονται, έχει αναπτυχθεί ή προτεραιότητα μηνυμάτων και ο κατάλογος ταξινόμησης τους. Αυτός ο κατάλογος μας δείχνει ότι μερικά μηνύματα έχουν υψηλή προτεραιότητα ως εξής: 1. Στα μηνύματα κινδύνου, η επικοινωνία αρχίζει με : MAYDAY, MAYDAY, MAYDAY, χρησιμοποιήστε αυτό όταν υπάρχει πραγματικός κίνδυνος. 2. Στα μηνύματα εκτάκτου ανάγκης, η επικοινωνία αρχίζει με : PAN PAN, PAN PAN, PAN PAN, χρησιμοποιήστε αυτό όταν αναπτύσσεται έκτακτη ανάγκη.

7 3. Radarchecks, Έλεγχος ραντάρ για να βρούμε την θέση ενός αεροπλάνου. 4. Μηνύματα ασφάλειας πτήσεων, εξουσιοδοτήσεις, αναφορές θέσης, αναφορές καιρού. 5. Άλλες πληροφορίες όπως METAR κτλ 6. Μηνύματα αεροπορικών εταιριών, όπως με την τεχνική τους βάση κτλ Θέσεις ATC, χαρακτηριστικά κλήσης callsigns Κάθε θέση ATC έχει και διαφορετικό callsign. Για τον Ελληνικό εναέριο χώρο έχουμε τις παρακάτω: Control (CTR) Κέντρο (LGGG) Control (CTR), το callsign για το ACC (Area Control Centre Κέντρο Ελέγχου Περιοχής). Αυτή η θέση καλύπτει όλο το Ελληνικό FIR (Flight Information Region). Το όνομα του συνήθως το παίρνει από την μεγαλύτερη πόλη μέσα στο FIR. Όταν υπάρχει μεγάλη κυκλοφορία το FIR μπορεί να χωριστεί σε περιοχής όπως φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Π.χ. Athens Control, Makedonia Control Η εικόνα είναι από το LGGG_v31 Controllers Info by P.Verras Controller Station name in ATIS Frequency Connection Callsign 1 st Athens Control LGGG_E_CTR 2 nd Makedonia Control LGMD_V_CTR 3 rd Athens Control West LGGG_W_CTR 4 th Athens Control South LGGG_S_CTR

8 Approach (APP) & Departure (DEP) Προσέγγιση & Αναχώρηση (LGxx_APP) Approach (APP) είναι το callsign για το ραντάρ που έχει τον έλεγχο των αφικνούμενων αεροπλάνων. Πολλές φορές η προσέγγιση εκτελεί και χρέη ραντάρ αναχωρήσεων, Departure(DEP) που είναι το ραντάρ που έχει τον έλεγχο όλων το αεροπλάνων που μόλις αναχώρησαν από το αεροδρόμιο. Τα ονόματα τους το παίρνουν από το όνομα της μεγαλύτερης πόλη που βρίσκετε στην περιοχή ή από το όνομα που έχουν δώσει στο αερολιμένα. Π.χ. Athens Approach, Προσέγγιση Καζαντζάκη, Αναχωρήσεις Αθηνών, κτλ Arrival (ARR) Αφίξεις (LGxx_ARR) Arrival (ARR) είναι το callsign για την προσέγγιση που έχει τον έλεγχο ενός ή περισσοτέρων αεροδρομίων στην ίδια περιοχή. Το όνομα του το παίρνει συνήθως από το όνομα του μεγαλύτερου αεροδρομίου στην περιοχή. Π.χ. Makedonia Arrival Tower (TWR), Πύργος (LGxx_TWR) Tower (TWR) είναι το callsign για τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου. Ο πύργος ελέγχου είναι υπεύθυνος για την κίνηση στους τροχόδρομους και στους διαδρόμους του αεροδρομίου. Το όνομα του συνήθως το παίρνει από το όνομα του αεροδρομίου. Π.χ. Diagoras Tower, Πύργος Αθηνών, κτλ Ground (GND) Έδαφος (LGxx_GND) Ground (GND) είναι το callsign για τον έλεγχο της κυκλοφορίας από τους τροχόδρομους στο πάρκιγκ τον αεροπλάνων και αντίθετα. Το όνομα του συνήθως το παίρνει από το όνομα του αεροδρομίου. Π.χ. Souda Ground Clearance (DEL) Clearance (DEL) Ειδική συχνότητα που δίνει της εξουσιοδοτήσεις στα μεγάλα αεροδρόμια. Π.χ. Venizelos Delivery

9 AFIS AFIS είναι το callsign για το Aerodrome Flight Information Service. Αυτός ο έλεγχος λειτουργεί σε αεροδρόμια που δεν είναι ελεγχόμενα. Ο έλεγχος αυτός μεταδίδει ροή πληροφοριών από και προς τα αεροπλάνα για την κυκλοφορία, τον καιρό κτλ, δεν έχει δικαίωμα ελέγχου των αεροπλάνων στον αέρα, ο ρόλος του είναι καθαρά συμβουλευτικός. Το όνομα του συνήθως το παίρνει από το όνομα του αεροδρομίου συνοδευόμενο με την λέξη Information στο τέλος. Π.χ. Sitia Information, Alexandroupoli Information Information LGGG_FIS Information, είναι η συχνότητα πληροφοριών που χρησιμοποιείται σε μη ελεγχόμενο χώρο του FIR/ACC και καλύπτει τον μεγαλύτερο μέρος του. Συνήθως χρησιμοποιείται από της πτήσεις VFR. Το όνομα του συνήθως το παίρνει από το όνομα FIR συνοδευόμενο με την λέξη Information στο τέλος. Π.χ. Athina Infromation xx αφορά το αεροδρόμιο στον ελληνικό χώρο.

10 Ετοιμάζοντας μια πτήση Προετοιμασία πριν την αναχώρηση Προτού ένας πιλότος αναχωρήσει για μια πτήση πρέπει να κάνει μερικές προετοιμασίες, όπως πληροφορίες για τον τρέχοντα καιρό, τις διαδρομές αναχώρησης και άφιξης, σημεία επί διαδρομής, τα επίπεδα πτήσης, το βάρος και την ισορροπία του αεροπλάνου κ.λπ. Όταν ο πιλότος λάβει όλες τις πληροφορίες που απαιτούνται θα δημιουργήσει ένα σχέδιο πτήσης, (υποχρεωτικό για τις πτήσεις IFR & VFR. Στις VFR πτήσεις δεν απαιτείται στην πραγματικότητα αλλά στον εικονικό μας κόσμο πρέπει να κατατίθεται) είτε από την αρχή είτε προ αποθηκευμένο. Όταν το σχέδιο πτήσης είναι πλήρες τότε υποβάλλεται στην υπηρεσία στοιχείων πτήσης ATC όπου και διανέμεται. Το σχέδιο πτήσης περιέχει στοιχεία όπως το αεροδρόμιο αναχώρησης και άφιξης, το ζητούμενο επίπεδο πτήσης,την διαδρομή, τον τύπο αεροσκαφών, την ταχύτητα αεροσκαφών, εάν η πτήση είναι στο πλαίσιο των κανονισμών VFR, SVFR ή IFR, το εναλλακτικό αεροδρόμιο άφιξης και άλλες πρόσθετες παρατηρήσεις. Όλα αυτά μαζεύονται και στέλνονται στον ελεγκτή για τις περαιτέρω ενέργειες. Αυτό σημαίνει ότι το σχέδιο πτήσης είναι η ενημέρωση του ελεγκτή σε περίπτωση που εμφανιστούν οποιεσδήποτε αλλαγές κατά τη διάρκεια της πτήσης. Στο εικονικό μας περιβάλλον όλοι οι πιλότοι πρέπει να ενημερώνονται για της θέσεις των ATC αλλά και τα ATIS που έχουν εκδώσει προσεκτικά,πριν στείλουν το σχέδιο πτήσης. Θυμηθείτε: Ο πιλότος στο εικονικό περιβάλλον πρέπει συνδεθεί με το δίκτυο για να διαβάσει το ATIS, και θα εμφανιστεί σε μια θέση στο αεροδρόμιο. Μερικοί έως ελάχιστοι πριν από την αναχώρηση φεύγουν χωρίς σχέδιο πτήσης ή μερικές φορές με το προηγούμενο που είχαν καταθέσει. Επικοινωνήστε μαζί του για να καταθέσει κάποιο σχέδιο πτήσης ή αν είναι λάθος διορθώστε το εσείς. Στην περίπτωση που ο πιλότος βρίσκεται σε κάποια σημαντική φάση της πτήσης του, (απογείωση κλπ) αφήστε τον να ολοκληρώσει την φάση αυτή και στην συνέχεια ενημερώστε τον για την αλλαγή που κάνατε ή παροτρύνετε τον να το αλλάξει.

11 Εξουσιοδοτήσεις, ATC-clearence Σε αυτό το σημείο ο πιλότος θα κάνει τους απαραίτητους πριν την εκκίνηση ελέγχους και θα καλέσει το Delivery για την εξουσιοδότηση. Ο πιλότος θα ενημερωθεί, από τα δελτία φόρτωσης (loading sheets), τα στοιχεία καυσίμων, και τα στοιχεία επιβίβασης από το επίγειο προσωπικό και το πλήρωμα. Η εξουσιοδότηση που θα δοθεί περιέχει πολλές πληροφορίες σχετικά με τη διαδρομή αναχώρησης (S.I.D). Αυτό δίνει στον πιλότο την δυνατότητα να προετοιμάσει τις επικοινωνίες και το αεροπλάνο έτσι ώστε ο φόρτος εργασίας στην άνοδο να περιοριστεί. Εξαιτίας του γεγονότος ότι ο πιλότος είναι αρκετά πολυάσχολος με τις διαδικασίες πριν την εκκίνηση, ο ελεγκτής για να σιγουρευτεί ο πιλότος είναι έτοιμος να λάβει την εξουσιοδότηση πρέπει να τον ρωτήσει και αφού την διαβάσει τότε ο πιλότος πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να την επαναλάβει. Είναι μεγάλης σημασίας η εξουσιοδότηση να γίνεται κατανοητή σωστά. Η κλήση από τον πιλότο προς το Delivery πρέπει να περιλαμβάνει : α. Ποίος είσαι : Aegean 681 β. Που είσαι : Venizelos North Apron Stand 64 γ. Τι είσαι : Boeing δ. Το τρέχων ATIS : Information Kilo ε. Τι θες : Request startup and clearance to Sitia airport Η εξουσιοδότηση από τον ATC προς τον πιλότο πρέπει να περιλαμβάνει: α. Αεροδρόμιο προορισμού : Sitia airport β. Διαδρομή αναχώρησης (SID/vectors) : SOREV2J γ. Διαδρομή : FP route κτλ. δ. Αρχικό ύψος ή FL : FL 110 * ε. Τελικό ύψος ή FL : FL 210 ζ. Transponder code (Squawk) : Squawk 7201 Άλλες πληροφορίες που αφορούν το πιλότο μπορεί να είναι : α. QNH : 1018 β. Διάδρομος αναχώρησης : 03R γ. Σωστή ώρα : 11:55z * σε κάποια αεροδρόμια π.χ LGAV όχι απαραίτητα. Το δίνει το departure μετά την Α/Γ. Συνήθως δίνεται από τα περιφερειακά που δεν έχουν έλεγχο radar μετά από συνεννόηση με το ΚΕΠΑΘ. Θυμηθείτε: Δεν είναι υποχρεωτικό η εξουσιοδότηση να δίνεται στην πύλη ή στο stand. Η μόνη απαίτηση είναι ότι ο πιλότος πρέπει να έχει λάβει την εξουσιοδότηση προτού εκτελέσει την απογείωση. Αυτό σημαίνει ότι πρόκειται να λάβει την εξουσιοδότηση αργότερα αλλά συστήνουμε, όλοι οι ελεγκτές στο εικονικό περιβάλλον να δίνουν την εξουσιοδότηση προτού αφήσουν τα αεροπλάνα την πύλη ή το stand. Ο λόγος για αυτό είναι ότι μπορεί να αλλάξετε το σχέδιο πτήσης του πιλότου και να επιφέρετε μερικές τροποποιήσεις. Ο πιλότος πρέπει έπειτα ξαναστείλει το σχέδιο πτήσης του και ίσος

12 αυτό πάρει μερικά λεπτά, με αποτέλεσμα να κολλήσει η υπόλοιπη κυκλοφορία. OAV123: Venizelos Delivery, good evening, Olympic one-twothree, Boeing , Stand 64 On North Apron with information Kilo. Request clearance to Sitia Airport. DEL : Olympic one-two-three, good evening, Venizelos Clearance Delivery, QNH 1011.Cleared to Sitia Airport via SOREV2J departure, Flight Plan Route, Initialy climb and maintain FL110, Expect FL210, Squawk 7201 OAV123: QNH Cleared to Sitia Airport via SOREV2J departure, Flight Plan Route, Initialy climbing and maintaining FL110, Expecting FL210, Squawking 7201, Olympic one-two-three. DEL : Olympic one-two-three, read back correct, Contact Venizelos Ground on for Pushback & Start OAV123: Venizelos Ground on , Olympic one-twothree, Geia sas. Θυμηθείτε: Η Θέση DEL είναι ενδεικτική και υπάρχει στα μεγάλα αεροδρόμια. Σε μικρότερα αεροδρόμια την θέση καλύπτει ο πύργος ελέγχου. Στο εικονικό μας περιβάλλον θα ζητήσετε την εξουσιοδότηση από την τρέχουσα ανοικτή θέση.( LGAV_GRD, LGAV_TWR ή LGAV_APP κτλ ). Pushback & Εκκίνηση Όταν η επιβίβαση ολοκληρωθεί και οι έλεγχοι πριν την εκκίνηση έχουν ολοκληρωθεί, τότε ο πιλότος θα καλέσει το προσωπικό εδάφους για pushback ή θα εκκινήσει τους κινητήρες, ή θα τα κάνει και τα δύο μαζί αφού φυσικά έχει πάρει πρώτα την κατάλληλη άδεια από το Ground control. OAV123: Venizelos Ground, good evening, Olympic one-twothree, Stand 64, request pushback & Start. GND: Olympic one-two-three, Venizelos Ground, good evening. Pushback & Start approved. OAV123: Pushback & Start approved, Olympic one-twothree. OAV020: Venizelos Ground, good evening, Olympic zero-twozero, Stand 62, request pushback & Start. GND: Olympic zero-two-zero, Venizelos Ground, use caution, a company 737 is pushing from Stand 64. Pushback & Start approved.

13 Οι προετοιμασίες στο cockpit και η τροχοδρόμηση. Όσο η διαδικασία του pushback και τις εκκίνησης ολοκληρώνετε ελάχιστες προετοιμασίες πρέπει να γίνουν στο cockpit, όπως η προέκταση των πτερυγίων καμπυλότητας (Flaps), τα φώτα για την τροχοδρόμηση, και να καλέσουμε τον ελεγκτή του Ground για να μας δώσει την άδεια και της οδηγίες για την τροχοδρόμηση. Ο ελεγκτής θα μας δώσει την άδεια για την τροχοδρόμηση κρίνοντας από την κίνηση που έχουν οι τροχόδρομοι εκείνη την στιγμή και θα μας δώσει τις κατάλληλες οδηγίες. Ο πιλότος πρέπει να είναι προετοιμασμένος καλά πριν ζητήσει την άδεια για τροχοδρόμηση και να έχει μελετήσει τους χάρτες του αεροδρομίου. Όταν η άδεια και οι οδηγίες δοθούν και επαναληφθούν από τον πιλότο πρέπει να εκτελεστούν το γρηγορότερο δυνατόν για να μην υπάρξει παρακώλυση της κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο διαφορετικά θα πρέπει να ενημερώσει το Ground για την καθυστέρηση του. Θυμηθείτε: Γρήγορα δεν σημαίνει βιαστικά ή με μεγάλη ταχύτητα αλλά χωρίς χρονοτριβή, ακολουθώντας πάντα τους κανονισμούς περί ταχύτητας τροχοδρόμησης. OAV020: Olympic zero-two-zero, request Taxi GND: Olympic zero-two-zero, behind a company 737 passing from left to right on Yankee, taxi to holding position runway 03 Right. OAV020: Behind company 737, taxi to holding position runway 03R, Olympic zero-two-zero. OAV123: Venizelos Ground, Olympic one-two-three, pushed gate Bravo one three, request taxi. GND: Olympic one-two-three, Venizelos Ground, Taxi to holding position runway 03R. Hold before D6 give way for arriving Aegean 737 on D7. OAV123: Taxi to holding poisition Rwy 03R to hold at D6 for traffic on D7, Olympic one-two-three. OAV123: Venizelos Ground, Olympic one-two-three, holding at D6 with arriving Aegean Boeing 737 on D7 in sight. AEE020: Aegean zero-two-zero, request Taxi GND: Aegean zero-two-zero, clear to taxi via K, C, D8, D, to D2, holding position RWY 03R, next report ready for depart, no1 AEE020: Clear for taxi via K, C, D8, D, to D2, holding point RWY 03R, will report ready for depart, no1, Aegean zerotwo-zero GND: Olympic one-two-three, contact Venizelos Tower on one one eight-decimal-six-zero good day. OAV123: Tower on on one one eight-decimal-six-zero,olympic one-two-three,good day. Θυμηθείτε: Ο όρος holding point έχει αντικατασταθεί με τον όρο holding position.

14 Απογείωση & Ταξίδι Είναι πολύ σύνηθες οι πιλότοι ξένων χωρών να τελειώνουν με την φράση Γεια σας, Καλησπέρα,κτλ. GND: Olympic one-two-three, contact Tower on 118.6, Geia sas. OAV123: Going to Tower on 118.6, Olympic one-twothree,kalinikta OAV123: Tower, good evening, Olympic one-two-three. TWR: Olympic one-two-three, Kalispera. Cleared for line up hold rwy 03R, next report ready for departure. OAV123:Cleared for line up and hold rwy 03R, will report ready for departure, Olympic one-two-three. ή GND: Olympic one-two-three, contact Tower on 118.6, Geia sas. OAV123: Going to Tower on 118.6, Olympic one-twothree,kalinikta OAV123: Tower, good evening, Olympic one-two-three. TWR: Olympic one-two-three, Kalispera. You are no 2 for departure, in sequence behind the Airbus A340, line up rwy 03R and wait. OAV123: In sequence behind the Airbus A340, line up rwy 03R and wait, Olympic one-two-three Η οδηγία line up in sequence σημαίνει ότι το αεροπλάνο μπροστά από την OAV123 έχει αρχίσει την διαδικασία απογείωσης take-off roll στον διάδρομο 03R, η OAV123 μπορεί να κάνει ευθυγράμμιση line up με τον διάδρομο μέχρι ο ελεγκτής να του δώσει την επόμενη οδηγία. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Η λέξη απογείωση Take-Off χρησιμοποιείτε ΜΟΝΟ όταν το αεροπλάνο είναι έτοιμο να απογειωθεί, σε όλες της άλλες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε την λέξη Αναχώρηση Departure. TWR: Olympic one-two-three, good evening. You are no 2 for departure. ή OAV123: Tower, Olympic one-two-three, ready for departure. Η ώρα να φύγει ήρθε, TWR: Olympic one-two-three, wind 010 degrees at 8 knots. Rwy 03R, cleared for take off. OAV123: Rwy 03R, Cleared for take off, Olympic one-twothree.

15 Θυμηθείτε - Τα στοιχεία ανέμου που θα δώσει ο ελεγκτής δεν είναι υποχρεωτικό ο πιλότος να τα επαναλάβει (readback) ΜΟΝΟ την βαρομετρική πίεση (QNH). - Η ορθή αναφορά του ανέμου είναι να δίνετε πριν την άδεια απογείωσης ενώ στην αντίθετη περίπτωση δίνεται μετά από την άδεια προσγείωσης. Όταν ένα αεροπλάνο είναι στον αέρα ο ελεγκτής πρέπει να το αναγνωρίσει στο radar από τον κώδικα που εκπέμπει ο Transponder. Σε αυτό το σημείο ο πιλότος πρέπει να αναφέρει το ύψος του, ότι είναι ανερχόμενος, και το αρχικό ύψος που έχει εξουσιοδοτηθεί, την διαδικασία SID που ακολουθεί. Όταν το αεροπλάνο αναγνωρισθεί από το ραντάρ τότε ο ελεγκτής απαντάει με την φράση radar contact ή identified. TWR: Olympic one-two-three, contact Athens Control* on OAV123: Athens Control* on , Olympic one-two-three. OAV123: Athens Control*, kalispera, Olympic one-two-three, passing 3000 ft, climbing FL110 on VARIX2J deparure. CTR: Olympic one-two-three, Kalispera, Athens Control* radar contact, Climb to FL210. OAV123: Climbing to FL210, Olympic one-two-three * Η θέση είναι ενδεικτική, μπορεί να είναι Athens Departure ή Athens Approach Οι πιλότοι θα εκτιμήσουν πάρα πολύ εάν μπορούν να έχουν μια συνεχή άνοδο από την απογείωση έως το τελικό ύψος του ταξιδιού τους. Οι ελεγκτές πρέπει επομένως να εξυπηρετούν όσο το δυνατό περισσότερο και να διευκολύνουν την άνοδο τους πολύ προτού φθάσουν στο προκαθορισμένο επίπεδο. Για παράδειγμα το handover από το TWR στο DEP ή στο APP ή στο CTR είναι σημαντικό να γίνει το γρηγορότερο δυνατό. Μερικές άλλου είδους εξουσιοδοτήσεις βλέπουμε παρακάτω : TWR: Olympic one-two-three, when airborne contact departure on Wind 010 degrees at 12 knots. Runway 03 Right, cleared for take off. TWR: Olympic one-two-three, when airborne fly runway heading and climb to 5000ft. Wind 010 degrees at 12 knots. Runway 03R, cleared for take off. TWR: Olympic one-two-three, left turn out. Wind 070 degrees at 5 knots. Runway 03R, cleared for take off. Left turn out είναι μια υπενθύμιση για τον πιλότο τι να κάνει μετά την απογείωση.

16 Στην πτήση η πιο κοινή φρασεολογία για την αλλαγή συχνότητας μεταξύ ελεγκτή και αεροπλάνου είναι η παρακάτω : APP: Olympic one-two-three, contact Athens Control on, OAV123: Athens Control on, , Olympic one-two-three OAV123: Athens Control on, , Kalispera,, Olympic one-two-three, flightlevel 360 inbound EVENO. CTR: Olympic one-two-three, good evening, radar contact! Inbound εξουσιοδοτήσεις & κάθοδος Στην πτήση οι πιλότοι πρέπει να ελέγξουν τη μετάδοση του ATIS για τον αερολιμένα προορισμού τους εάν είναι διαθέσιμη. Έτσι θα πάρουν πληροφορίες όπως τον τρέχοντα καιρό και το διάδρομο εν χρήσει, και έτσι μπορούν να σχεδιάσουν καλύτερα την άφιξή τους. Οι πιλότοι πρέπει να αναφέρουν τον τρέχοντα προσδιορισμό ATIS (πχ Information A ) στον ελεγκτή που χειρίζεται την κυκλοφορία άφιξης. Εάν το ATIS δεν είναι διαθέσιμο αυτό το είδος πληροφοριών μπορεί να είναι δοθεί στους πιλότους από τον ελεγκτή άμεσα. CTR: Olympic one-two-three, are you ready to copy MET REPORT for Sitia Airport? OAV123: Affirmative go ahead, Olympic one-two-three. CTR: Latest weather for Sitia, Winds 310 degrees at 12 knots, visibility 5 kilometres in light rain, scattered clouds at 2000 ft and overcast at 4000 ft, Temperatures 15 dew point 14, QNH You can expect the VOR DME approach runway 23. OAV123: Copy weather, QNH 1003 and runway 23 in use, Olympic one-two-three. Όλοι οι μεγάλοι αερολιμένες έχουν προκαθορίσει τις διαδρομές άφιξης (STAR), οι οποίες χρησιμοποιούνται για να μειώσουν το φόρτο εργασίας για τον ελεγκτή που χειρίζεται το τελικό στάδιο της πτήσης. Η άδεια για να πετάξει σε αυτές τις διαδρομές πρέπει να δοθεί νωρίτερα προτού περάσουν τα αεροσκάφη τα πρώτα waypoints του STAR. Ένας πρακτικός κανόνας είναι να δοθεί η άδεια μίλια πριν από πρώτο waypoint. CTR: Olympic one-two-three, cleared inbound Sitia via ATLAN 1 Alpha arrival for runway 23. OAV123: ATLAN 1 Alpha arrival for runway 23, Olympic onetwo-three.

17 Θυμηθείτε: Στα πλαίσια της ευθύνης του ο πιλότος γνωρίζει πότε μπορεί να αφήσει το επίπεδο πτήσης και να αρχίσει κάθοδο. Αυτός και μόνο γνωρίζει την απόδοση του αεροπλάνου σε οποιοδήποτε περιορισμό ύψους σε STAR ή σε προσέγγιση. Εν τούτοις για να ξεκινήσει κάθοδο πρέπει απαραίτητα να την ζητήσει από τον Ελεγκτή. OAV123: Olympic one-two-three, request descend. CTR: Olympic one-two-three, descend flight level 100. OAV123: Descend flight level 100, Olympic one-two-three. Εάν δεν υπάρχει κανένα αεροπλάνο σε πορεία σύγκρουσης ή δεν επηρεάζετε η κυκλοφορία, ο ATC μπορεί να δώσει την άδεια για κάθοδο πριν ακόμα ο πιλότος το ζητήσει. CTR: Olympic one-two-three, when ready, descend flight level 100. OAV123: When ready descend flight level 100, Olympic onetwo-three. Αυτό σημαίνει ότι ο πιλότος μπορεί να παραμείνει στο ύψους που πετάει και να αρχίσει κάθοδο όταν είναι έτοιμος. Ας δούμε ένα παράδειγμα αν το αεροπλάνο έχει πάρει άδεια κάτω από το μεταβατικό ύψος transition Level (TL) για πρώτη φορά. Το QNH πρέπει να είναι το πρώτο που θα ακούσει. APP: Olympic one-two-three, descend to 8500 ft on QNH 1003, TL 100. OAV123: Descend to 8500 ft on QNH 1003, TL100, Olympic one-two-three. Το transition level (TL) μπορούμε να το αφαιρέσουμε αφού το έχουμε από το ATIS ή αν η κυκλοφορία είναι ελάχιστη. APP: Olympic one-two-three, descend to 8500 ft on QNH OAV123: Descend to 8500 ft on QNH 1003, Olympic one-twothree.

18 Προσέγγιση Όπως ήδη γνωρίζετε υπάρχουν αρκετά είδη διαφορετικών προσεγγίσεων σε ένα αεροδρόμιο. Ένα αεροπλάνο μπορεί: Να έχει ραντάρ καθοδήγηση ως της τελική φάση για την προσγείωση. Το αεροπλάνο προσεγγίζει σε αεροδρόμιο χωρίς ATIS. OAV123: Kazantzakis App, Olympic one-two-three is with you FL 150 direct ATLAN. APP: Olympic one-two-three, Kazantzakis APP, radar contact. Descend 5500 ft on QNH 1006, transition level 120. OAV123: Descend 5500 ft on QNH 1006, transition level 120, Olympic one-two-three. APP: Olympic one-two-three, expect vectors for VOR DME approach to rwy 23. MET Report Sitia, Wind 310 degrees at 9 knots, visibility 5 kilometers in light rain, scattered clouds at 2000 ft and overcast at 4000 ft, Temperatures 15 dewpoint 14, QNH OAV123: Expecting vectors for VOR DME approach rwy 23, QNH 1006, Olympic one-two-three. APP: Olympic one-two-three, turn right heading 030 degrees. OAV123: Right to heading 030, Olympic one-two-three. APP: Olympic one-two-three, turn right heading 160, cleared for VOR DME approach runway 23, report established on - R045 OAV123: Right to 160, cleared for the VOR DME approach runway 23, WILCO*, Olympic one-two-three. OAV123: Approach, Olympic one-two-three, established on - R045 rwy 23 APP: Olympic one-two-three, Contact now Sitia Tower on Φυσικά αν υπάρχει ATIS οι πληροφορίες καιρού και το TL παραλείπονται. Επίσης επαφή μπορούμε να έχουμε και για της διαδικασίες ILS και NDB. * WILCO = WILL COMPLY. ( Σε μία από της λίγες φορές που μπορεί να χρησιμοποιηθεί)

19 Να ακολουθήσει αρχικά μια STAR διαδικασία και μετά ραντάρ καθοδήγηση. Το αεροπλάνο προσεγγίζει σε αεροδρόμιο με ATIS και STAR διαδικασίες. APP: Olympic one-two-three, after RDS turn left heading 090 and descend to 3000ft, vectors for ILS approach runway 25. OAV123: After RDS descend to 3000 ft and right heading 090, vectors for ILS Approach rwy 25, Olympic one-twothree. APP: Olympic one-two-three, left heading 270 cleared ILS approach runway 25,report established. OAV123: Left heading 270, cleared ILS approach rwy 25 will report established,olympic one-two-three. Να ακολουθήσει και να ολοκληρώσει μια STAR διαδικασία. Το αεροπλάνο προσεγγίζει σε αεροδρόμιο και ακολουθεί μια STAR διαδικασία. Το αεροδρόμιο έχει ATIS και η διαδικασία STAR θα φέρει το αεροπλάνο στην τελική φάση της προσέγγισης. Αν η κυκλοφορία είναι ελάχιστη και δεν χρειάζεται ραντάρ καθοδήγηση για διαχωρισμό ο πιλότος θα πρέπει να περιμένει μια τυπική διαδικασία άφιξης. Φυσικά θα υπάρξει και η σχετική άδεια για την προσέγγιση πριν μπει σε glideslope κάτω από τα 3000 ~ 2500 ft. OAV123: Athina control, Kalispera, Olympic one-two-three with you on the ASIMI 1 Alpha arrival, flight level 100. CTR/APP: Olympic one-two-three, Athina Control, radar contact. Descend to 3000 ft on QNH 1006, cleared for ILS approach runway 25. OAV123: Descend to 3000 ft on QNH 1006 and cleared for ILS approach rwy 25, Olympic one-two-three. Να ακολουθήσει δική του ναυτιλία μέχρι ένα καθορισμένο σημείο και μετά τις εντολές του ATC. Ένα αεροπλάνο προσεγγίζει σε ένα αεροδρόμιο και ζητάει να κάνει όλη την διαδικασία σε μια ILS προσέγγιση. SX-SIT: Diagoras Tower, Kalimera, Sierra-Xray - Sierra - India- Tango with you direct RDS VOR, maintaining 6000 ft, request the full procedure ILS. TWR: Sierra-Xray - Sierra - India- Tango, Kalimera, radar contact. Descend to 3000 ft on QNH 1013, cleared for the ILS app runway 25 via RDS VOR, report established on localizer inbound. SX-SIT: 3000 ft on QNH 1013 and cleared for the ILS approach via RDS VOR, Wilco, Sierra-Xray - Sierra - India- Tango

20 TWR: Sierra-Xray - Sierra - India- Tango, Met Report Diagoras Wind 230 dgrees at 4 knots... Να ακολουθήσει προσέγγιση εξ όψεως αν έχει την περιοχή του αεροδρομίου εν όψη. Ένα αεροπλάνο προσεγγίζει σε ένα αεροδρόμιο και ζητάει να κάνει προσέγγιση εξ όψεως. Η προσέγγιση αυτή βασικά είναι στην κρίση του πιλότου να την πραγματοποιήσει. Αυτό σημαίνει ότι ο πιλότος θα πάρει το ποιο σύντομο δρόμο ώστε να βρεθεί γρηγορότερα στην τελική φάση της προσέγγισης. Η προσέγγιση εξ όψεως επιτρέπετε από τον ATC αν ζητηθεί απ τον πιλότο, και όταν αυτός έχει οπτική επαφή με την περιοχή του αεροδρομίου. OAV123: We have visual contact with airport area, request visual. APP: Olympic one-two-three, cleared for visual approach runway 27, report on final. OAV123: Cleared for the visual approach runway 27 will report on final, Olympic one-two-three Holding Μερικές φορές η πυκνότητα της κυκλοφορίας φτάνει στο όριο της και είναι απαραίτητο να βάλουμε μερικά αεροπλάνα στα σημεία κράτησης για λίγο. Οι πορείες των κρατήσεων θυμίζουν πίστες αγώνων στον αέρα και έτσι πραγματοποιείται η καθυστέρηση των αεροπλάνων αφού κάνουν κύκλους. APP: Olympic one-two-three, enter SHT holding at flightlevel 150 as published due to traffic congestions. OAV123: Enter SHT holding flight level 150, Olympic onetwo-three APP: Olympic one-two-three expect further clearance in 5 minutes OAV123: Roger, Olympic one-two-three APP: Olympic one-two-three, make three sixty right turns over SIT NDB at 5000 ft, Estimated approach time 55 OAV123: Three-sixty turns over SIT at 5000 ft, roger, Olympic one-two-three. Καλό θα είναι να ενημερώνεται τον πιλότο για το χρόνο που θα παραμένει στο σημείο κράτησης. Όταν βάζουμε τα αεροπλάνα πίσω στη πορεία τους. APP: Olympic one-two-three, exit SHT holding on course and descend to FL 090. OAV123: Exit SHT holding on course and descend to FL 090, Olympic one-two-three

IFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία IFR - Γρήγορη Αναφορά)

IFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία IFR - Γρήγορη Αναφορά) IFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία IFR - Γρήγορη Αναφορά) Χαρακτηριστικά κλήσης - Callsigns OAV123: Athens Control, Olympic one-two-three, good evening Athens Control: Olympic

Διαβάστε περισσότερα

VFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία VFR - Γρήγορη Αναφορά)

VFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία VFR - Γρήγορη Αναφορά) VFR Αναχώρηση VFR Communication Phraseology - Quick reference (Φρασεολογία VFR - Γρήγορη Αναφορά) SX-SIT: Heraklion Tower, SX-SIT TWR : SX-SIT, Heraklion Tower, go ahead SX-SIT: Ηράκλειο Καλησπέρα, SX-SIT

Διαβάστε περισσότερα

IFR Phraseology Manual. Εγχειρίδιο IFR Φρασεολογίας

IFR Phraseology Manual. Εγχειρίδιο IFR Φρασεολογίας IFR Phraseology Manual Εγχειρίδιο IFR Φρασεολογίας Φρασεολογία Αυτός ο οδηγός περιγράφει τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται από τους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Εάν είστε νέοι με τον

Διαβάστε περισσότερα

VFR Phraseology Manual

VFR Phraseology Manual VFR Phraseology Manual Εγχειρίδιο VFR Φρασεολογίας Φρασεολογία Αυτός ο οδηγός περιγράφει τη φρασεολογία που χρησιμοποιείται από τους πιλότους και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας όταν θα πετάξουν VFR.

Διαβάστε περισσότερα

Ραδιοεπικοινωνίες Φρασεολογία

Ραδιοεπικοινωνίες Φρασεολογία Ραδιοεπικοινωνίες Φρασεολογία IVAO HELLAS Υπεύθυνος Τμήματος Μελών Ευάγγελος Χαλατσόπουλος 1 Εισαγωγή: Το παρόν έχει δημιουργηθεί με σκοπό να βοηθήσει όλα τα μέλη αλλά πιο συγκεκριμένα τα νέα μέλη σε θέματα

Διαβάστε περισσότερα

IFR ATC Communications

IFR ATC Communications IFR ATC Communications For use by FS members Author: Ιωάννης Τσαμπάνης Effective: 8/10/2001 SAMPLE ATC COMMUNICATIONS for an IFR FLIGHT FROM MYTILENE (LGMT) TO (LGAV) Σημείωση: Για το παράδειγμα αυτό γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Παράδειγμα σωστής φρασεολογίας μεταξύ πιλότου και ελεγκτή.

Παράδειγμα σωστής φρασεολογίας μεταξύ πιλότου και ελεγκτή. Παράδειγμα σωστής φρασεολογίας μεταξύ πιλότου και ελεγκτή. Φίλε πιλότε, Με αυτο το απλό παράδειγμα θα καταλάβεις πως γίνετε μία σωστή επικοινωνία μεταξύ πιλότου και ελεκτή. Πριν όμως ξεκινήσουμε, υπάρχουν

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνία πιλότου µε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Επικοινωνία πιλότου µε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Επικοινωνία πιλότου µε ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Το παράδειγµα που ακολουθεί, αφορά την επικοινωνία των πιλότων εικονικών πτήσεων µε τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Είναι ένα αρχείο, που στην

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Χειριστών. Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Πιλότων

Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Χειριστών. Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Πιλότων Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Χειριστών Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Πιλότων Εγχειρίδιο Ενημέρωσης Πιλότων RFE ATHENS GR- I V A O 4 Ο κ τ ω β ρ ί ο υ 2 0 1 5 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 1 Γενικές Οδηγίες:... 2 Γνωριμία με

Διαβάστε περισσότερα

Greek Version ATC BRIEFING GUIDE GR IVAO

Greek Version ATC BRIEFING GUIDE GR IVAO Greek Version ATC BRIEFING GUIDE GR IVAO Table of Contents Introduction...2 General Rules:...2 Departures...3 Arrivals...3 Controlling at Nikos Kazantzakis...4 Runways...4 Communications...5 Navigation

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισµός

Τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισµός Τι είναι ο ραδιοερασιτεχνισµός ; Ραδιοερασιτεχνισµός... µια ξεχωριστή εµπειρία!! Ευχάριστη ασχολία στις ελεύθερες ώρες; Μέσο επιστηµονικής έρευνας και πειραµατισµού; Προσφορά προς το κοινωνικό σύνολο σε

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 14 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ) REF : 202/057/34-ADV. 18 February 2014

LESSON 14 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ) REF : 202/057/34-ADV. 18 February 2014 LESSON 14 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΤΕΣΣΕΡΑ) REF : 202/057/34-ADV 18 February 2014 Slowly/quietly Clear/clearly Clean Quickly/quick/fast Hurry (in a hurry) Driver Attention/caution/notice/care Dance Σιγά Καθαρά Καθαρός/η/ο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΠΤΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ Εισαγωγή Το εγχειρίδιο πτητικών διαδικασιών που κρατάτε στα χέρια σας γράφτηκε με γνώμονα την παροχή των ελαχίστων απαραίτητων οδηγιών προς τους νέους εικονικούς

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *6301456813* GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30

Διαβάστε περισσότερα

First Steps on Virtual ATC

First Steps on Virtual ATC First Steps on Virtual ATC (Greek) By Emmanuel Stefanakis Περιεχόµενα Εισαγωγή...3 Από την αρχή...3 Κεφάλαιο 1 ο Εναέριος χώρος Αεροδιάδροµοι Ραδιοβοηθήµατα 1.1 Γενικά...4 1.2 Είδη πτήσεων...4 1.3 ιαµόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS AMATEUR RADIO SOCIETY ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ CARES ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ. Όπως υιοθετήθηκε από όλες τις περιοχές IARU

CYPRUS AMATEUR RADIO SOCIETY ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ CARES ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ. Όπως υιοθετήθηκε από όλες τις περιοχές IARU CYPRUS AMATEUR RADIO SOCIETY ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ CARES ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΓΚΗ Όπως υιοθετήθηκε από όλες τις περιοχές IARU 1. Γενικά Ο Ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια από τις υπηρεσίες ραδιοεπικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΟΛΠΙΟ e-ιπταµένου 322M e-haf 22/11/08 VERSION 1.0

ΕΓΚΟΛΠΙΟ e-ιπταµένου 322M e-haf 22/11/08 VERSION 1.0 ΕΓΚΟΛΠΙΟ e-ιπταµένου 322M e-haf 22/11/08 VERSION 1.0 - 2 - - 3 - - 4 - - 5 - VFR AIRBASE LANDING CHART - 6 - VFR APPROACH CHART - 7 - VFR AREA CHART - 8 - AREA CHART - 9 - ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΓΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΟΓΑΝΩΤΙΚΘ ΕΡΙΤΟΡΘ. ζεκηλαρηο 1 ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.

ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΓΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΟΓΑΝΩΤΙΚΘ ΕΡΙΤΟΡΘ. ζεκηλαρηο 1 ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο. ΑΝΑΘΕΣΘ ΑΓΩΝΑ ΕΡΙΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝΘΩΡΟΙ ΚΛΕΙΔΙΑ ΡΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (ISAF) ΕΛΛΘΝΙΚΘ ΟΜΟΣΡΟΝΔΙΑ (Ε.Ι.Ο.) ΚΛΑΣΘ 6/6/2009 1 ΟΡΓΑΝΩΣΙΚΗ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΑΓΩΝΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΕΝΣΑΕΩΝ ΕΠΙΣΡΟΠΗ ΚΑΣΑΜΕΣΡΗΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Section 8.3 Trigonometric Equations

Section 8.3 Trigonometric Equations 99 Section 8. Trigonometric Equations Objective 1: Solve Equations Involving One Trigonometric Function. In this section and the next, we will exple how to solving equations involving trigonometric functions.

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2015 & HORTERO FLYIN 2015

Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2015 & HORTERO FLYIN 2015 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2015 & HORTERO FLYIN 2015 6-7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Α/Δ ΧΟΡΤΕΡΟΥ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Χορτερό Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι Άλλες

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *3148288373* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2016 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 & HORTERO FLYIN 2014

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 & HORTERO FLYIN 2014 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 & HORTERO FLYIN 2014 28-29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΧΟΡΤΕΡΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Χορτερό Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι Άλλες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield.

How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield. How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield. (1) EN: Go to address GR: Πηγαίνετε στη διεύθυνση: http://www.helleniccommunityofsheffield.com (2) EN: At the bottom of the page, click

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/04 Paper 4 Writing For Examination from 2015 SPECIMEN PAPER Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014. ΕΠΕΓΕ - Εξέταση Πιστοποίησης Ελληνικής Γλωσσικής Επάρκειας για ΕΕΚ ΥΠΑ/ΓΔΦΠΥΑ/Δ16. Page 1 of 10

PUBLIC ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014. ΕΠΕΓΕ - Εξέταση Πιστοποίησης Ελληνικής Γλωσσικής Επάρκειας για ΕΕΚ ΥΠΑ/ΓΔΦΠΥΑ/Δ16. Page 1 of 10 ΕΠΕΓΕ ΕΞΕΤΑΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΕΛΕΓΚΤΗ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ (ΕΕΚ) και ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ADV, ADI, APP, APS, ACP, ACS HLPCE HELLENIC LANGUAGE

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *8175930111* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2017 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Ελληνικά Ι English 1/7 Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Επιχειρηματικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

Χωρητικότητα Αεροδροµίου

Χωρητικότητα Αεροδροµίου Αεροδρόµια και αεροπορικές µεταφορές Χωρητικότητα Αεροδροµίου Χριστίνα Μηλιώτη cmilioti@mail.ntua.gr Τµήµα Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστήµιο Πατρών Ευχαριστίες Οι διαφάνειες του µαθήµατος περιέχουν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Section 1: Listening and responding. Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016

Section 1: Listening and responding. Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016 Section 1: Listening and responding Presenter: Niki Farfara MGTAV VCE Seminar 7 August 2016 Section 1: Listening and responding Section 1: Listening and Responding/ Aκουστική εξέταση Στο πρώτο μέρος της

Διαβάστε περισσότερα

Air Traffic Control Basic Knowledge

Air Traffic Control Basic Knowledge Air Traffic Control Basic Knowledge Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας Βασικές γνώσεις Εισαγωγή Αυτό το εγχειρίδιο απευθύνεται σε αυτούς που θέλουν να μάθουν τα πάντα στο χώρο του Εικονικού Ελέγχου Εναέριας

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade Για να ελέγξετε το λογισμικό που έχει τώρα η συσκευή κάντε κλικ Menu > Options > Device > About Device Versions. Στο πιο κάτω παράδειγμα η συσκευή έχει έκδοση λογισμικού 6.0.0.546 με πλατφόρμα 6.6.0.207.

Διαβάστε περισσότερα

3.4 SUM AND DIFFERENCE FORMULAS. NOTE: cos(α+β) cos α + cos β cos(α-β) cos α -cos β

3.4 SUM AND DIFFERENCE FORMULAS. NOTE: cos(α+β) cos α + cos β cos(α-β) cos α -cos β 3.4 SUM AND DIFFERENCE FORMULAS Page Theorem cos(αβ cos α cos β -sin α cos(α-β cos α cos β sin α NOTE: cos(αβ cos α cos β cos(α-β cos α -cos β Proof of cos(α-β cos α cos β sin α Let s use a unit circle

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Βήμα 1: Step 1: Βρείτε το βιβλίο που θα θέλατε να αγοράσετε και πατήστε Add to Cart, για να το προσθέσετε στο καλάθι σας. Αυτόματα θα

Διαβάστε περισσότερα

1. Πως μειώνεται η ταχύτητα των καυσαερίων από το σημείο εξόδου τους στο ακροφύσιο εξόδου του κινητήρα? 2. Με ποιους τρόπους γίνεται η σήμανση της

1. Πως μειώνεται η ταχύτητα των καυσαερίων από το σημείο εξόδου τους στο ακροφύσιο εξόδου του κινητήρα? 2. Με ποιους τρόπους γίνεται η σήμανση της 1. Πως μειώνεται η ταχύτητα των καυσαερίων από το σημείο εξόδου τους στο ακροφύσιο εξόδου του κινητήρα? 2. Με ποιους τρόπους γίνεται η σήμανση της επικίνδυνης περιοχής μπροστά από το κινητήρα? 3. Ποιοιείναιοικύκλοιασφαλείαςγύρωαπότοαεροσκάφοςκαιτιαντιπροσωπεύουν?

Διαβάστε περισσότερα

Οι παρακάτω εκποµπές παρέχονται για χρήση από αεροσκάφος εν πτήση

Οι παρακάτω εκποµπές παρέχονται για χρήση από αεροσκάφος εν πτήση AIP VOLUME1 COM 0-5 BROADCASTING SERVICE Γενικά Οι παρακάτω εκποµπές παρέχονται για χρήση από αεροσκάφος εν πτήση µετεωρολογικά broadcasts VOLMET µετεωρολογικά transmissions SIGMET AUTOMATIC TERMINAL INFORMATION

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΟ για την ηµέρα τις εκδήλωσης το αεροδρόµιο θα είναι ανοικτό από τις 0800 τοπική έως 1730 τοπική.

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΟΝΟ για την ηµέρα τις εκδήλωσης το αεροδρόµιο θα είναι ανοικτό από τις 0800 τοπική έως 1730 τοπική. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Λίγο πριν αποχαιρετήσουµε την άνοιξη και µας µπει για τα καλά το καλοκαίρι, µιας και εδώ στον νότο το καλοκαίρι έρχεται νωρίς, µια οµάδα φίλων που αγαπάνε την πτήση και των αεροαθλητισµό είναι

Διαβάστε περισσότερα

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2012 & ΧΟΡΤΕΡΟ FLY IN 2012

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2012 & ΧΟΡΤΕΡΟ FLY IN 2012 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2012 & ΧΟΡΤΕΡΟ FLY IN 2012 9-10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΧΟΡΤΕΡΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Χορτερό Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι ZZZZ Χορτερό

Διαβάστε περισσότερα

Phys460.nb Solution for the t-dependent Schrodinger s equation How did we find the solution? (not required)

Phys460.nb Solution for the t-dependent Schrodinger s equation How did we find the solution? (not required) Phys460.nb 81 ψ n (t) is still the (same) eigenstate of H But for tdependent H. The answer is NO. 5.5.5. Solution for the tdependent Schrodinger s equation If we assume that at time t 0, the electron starts

Διαβάστε περισσότερα

the total number of electrons passing through the lamp.

the total number of electrons passing through the lamp. 1. A 12 V 36 W lamp is lit to normal brightness using a 12 V car battery of negligible internal resistance. The lamp is switched on for one hour (3600 s). For the time of 1 hour, calculate (i) the energy

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 202/059/36-ADV. 4 March 2014

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 202/059/36-ADV. 4 March 2014 LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 202/059/36-ADV 4 March 2014 Immediately/At once I arrive/reach αμέσως φτάνω I arrive I start/begin Present : φτάνω ξεκινάω (ξεκινώ) S.Past : έφτασα ξεκίνησα S.Future :

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *2517291414* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2013 1 hour 30 minutes

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY 21 ος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Δεύτερος Γύρος - 30 Μαρτίου 2011 Διάρκεια Διαγωνισμού: 3 ώρες Απαντήστε όλες τις ερωτήσεις Μέγιστο Βάρος (20 Μονάδες) Δίνεται ένα σύνολο από N σφαιρίδια τα οποία δεν έχουν όλα το ίδιο βάρος μεταξύ τους και ένα κουτί που αντέχει μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΎΨΟΣ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΤΗΣΗΣ

ΎΨΟΣ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΤΗΣΗΣ ΎΨΟΣ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΤΗΣΗΣ 1. ΟΡΙΣΜΟΣ Υπάρχουν διάφοροι τρόποι που υποδεικνύουν την κατακόρυφη θέση του αεροσκάφους ή/και των εμπόδιων, το καθένα έχει διαφορετική έννοια και χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες

Διαβάστε περισσότερα

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Centre No. Candidate No. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Materials required for examination Nil Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *4358398658* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2015 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2013 & HORTERO FLYIN 2013

BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2013 & HORTERO FLYIN 2013 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2013 & HORTERO FLYIN 2013 8-9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 ΧΟΡΤΕΡΟ ΣΙΝΤΙΚΗΣ 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Χορτερό Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι Άλλες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Μια προσπάθεια για χάρη των Ελλήνων flight simmers.

Μια προσπάθεια για χάρη των Ελλήνων flight simmers. Μια προσπάθεια για χάρη των Ελλήνων flight simmers. Αφιερωμένο στον καπετάνιο φίλο και δάσκαλό μου, Γιάννη Τσαμπάνη στην γυναίκα μου Ελένη που την ταλαιπώρησα να φτιάξει τα σχήματα και στην κόρη μου Δέσποινα

Διαβάστε περισσότερα

*2354431106* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2009

*2354431106* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2009 UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *2354431106* GREEK 0543/02 Paper 2 Reading and Directed Writing May/June 2009 1 hour 30 minutes

Διαβάστε περισσότερα

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved.

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved. Connectionless transmission with datagrams. Connection-oriented transmission is like the telephone system You dial and are given a connection to the telephone of fthe person with whom you wish to communicate.

Διαβάστε περισσότερα

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates swapnizzle 03-03- :5:43 We begin by recognizing the familiar conversion from rectangular to spherical coordinates (note that φ is used

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30 April 2010

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Write your name here Surname Other names Edexcel GE entre Number andidate Number Greek dvanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Thursday 16 May 2013 Morning Time: 2 hours 45 minutes

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

HOMEWORK 4 = G. In order to plot the stress versus the stretch we define a normalized stretch:

HOMEWORK 4 = G. In order to plot the stress versus the stretch we define a normalized stretch: HOMEWORK 4 Problem a For the fast loading case, we want to derive the relationship between P zz and λ z. We know that the nominal stress is expressed as: P zz = ψ λ z where λ z = λ λ z. Therefore, applying

Διαβάστε περισσότερα

CYTA Cloud Server Set Up Instructions

CYTA Cloud Server Set Up Instructions CYTA Cloud Server Set Up Instructions ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Initial Set-up Cloud Server To proceed with the initial setup of your Cloud Server first login to the Cyta CloudMarketPlace on https://cloudmarketplace.cyta.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude

Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude Approximation of distance between locations on earth given by latitude and longitude Jan Behrens 2012-12-31 In this paper we shall provide a method to approximate distances between two points on earth

Διαβάστε περισσότερα

1. Αφετηρία από στάση χωρίς κριτή (self start όπου πινακίδα εκκίνησης) 5 λεπτά µετά την αφετηρία σας από το TC1B KALO LIVADI OUT

1. Αφετηρία από στάση χωρίς κριτή (self start όπου πινακίδα εκκίνησης) 5 λεπτά µετά την αφετηρία σας από το TC1B KALO LIVADI OUT Date: 21 October 2016 Time: 14:00 hrs Subject: BULLETIN No 3 Document No: 1.3 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education *1880009435* GREEK 0543/04 Paper 4 Writing May/June 2018 1 hour Candidates answer on the Question

Διαβάστε περισσότερα

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση Minotavros

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση Minotavros 320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW 320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ- H ΑΠΟΣΤΟΛΗ Εξοµοίωση πλήρους µάχης µε την Κρήτη να έχει καταληφθεί από τις δυνάµεις των RED. Στόχος της άσκησης η υποβάθµιση/παύση λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Νικόλαος Παπαδόπουλος Νικόλαος Παπαδόπουλος Ελεγκτής Εναέριας Κυκλοφορίας Πύργος Ελέγχου Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΑΕΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Page 1 of 24 Page

Διαβάστε περισσότερα

Απόκριση σε Μοναδιαία Ωστική Δύναμη (Unit Impulse) Απόκριση σε Δυνάμεις Αυθαίρετα Μεταβαλλόμενες με το Χρόνο. Απόστολος Σ.

Απόκριση σε Μοναδιαία Ωστική Δύναμη (Unit Impulse) Απόκριση σε Δυνάμεις Αυθαίρετα Μεταβαλλόμενες με το Χρόνο. Απόστολος Σ. Απόκριση σε Δυνάμεις Αυθαίρετα Μεταβαλλόμενες με το Χρόνο The time integral of a force is referred to as impulse, is determined by and is obtained from: Newton s 2 nd Law of motion states that the action

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS CHAPTER 5 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS EXERCISE 104 Page 8 1. Find the positive root of the equation x + 3x 5 = 0, correct to 3 significant figures, using the method of bisection. Let f(x) =

Διαβάστε περισσότερα

Living and Nonliving Created by: Maria Okraska

Living and Nonliving Created by: Maria Okraska Living and Nonliving Created by: Maria Okraska http://enchantingclassroom.blogspot.com Living Living things grow, change, and reproduce. They need air, water, food, and a place to live in order to survive.

Διαβάστε περισσότερα

7 Present PERFECT Simple. 8 Present PERFECT Continuous. 9 Past PERFECT Simple. 10 Past PERFECT Continuous. 11 Future PERFECT Simple

7 Present PERFECT Simple. 8 Present PERFECT Continuous. 9 Past PERFECT Simple. 10 Past PERFECT Continuous. 11 Future PERFECT Simple A/ Ονόματα και ένα παράδειγμα 1 Present Simple 7 Present PERFECT Simple 2 Present Continuous 8 Present PERFECT Continuous 3 Past Simple (+ used to) 9 Past PERFECT Simple she eats she is eating she ate

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α. Διαβάστε τις ειδήσεις και εν συνεχεία σημειώστε. Οπτική γωνία είδησης 1:.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.  Διαβάστε τις ειδήσεις και εν συνεχεία σημειώστε. Οπτική γωνία είδησης 1:. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α 2 ειδήσεις από ελληνικές εφημερίδες: 1. Τα Νέα, 13-4-2010, Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν τη συντριβή του αεροσκάφους, http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4569526&ct=2 2. Τα Νέα,

Διαβάστε περισσότερα

9.09. # 1. Area inside the oval limaçon r = cos θ. To graph, start with θ = 0 so r = 6. Compute dr

9.09. # 1. Area inside the oval limaçon r = cos θ. To graph, start with θ = 0 so r = 6. Compute dr 9.9 #. Area inside the oval limaçon r = + cos. To graph, start with = so r =. Compute d = sin. Interesting points are where d vanishes, or at =,,, etc. For these values of we compute r:,,, and the values

Διαβάστε περισσότερα

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11 Potential Dividers 46 minutes 46 marks Page 1 of 11 Q1. In the circuit shown in the figure below, the battery, of negligible internal resistance, has an emf of 30 V. The pd across the lamp is 6.0 V and

Διαβάστε περισσότερα

Homework 3 Solutions

Homework 3 Solutions Homework 3 Solutions Igor Yanovsky (Math 151A TA) Problem 1: Compute the absolute error and relative error in approximations of p by p. (Use calculator!) a) p π, p 22/7; b) p π, p 3.141. Solution: For

Διαβάστε περισσότερα

Αερολέσχη Λάρισας Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Α/φών 2014 Τερψιθέα Λάρισας BRIEFING FOLDER. Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014

Αερολέσχη Λάρισας Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Α/φών 2014 Τερψιθέα Λάρισας BRIEFING FOLDER. Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 BRIEFING FOLDER Πανελλήνιοι Αγώνες Υπερελαφρών Αεροσκαφών 2014 11 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014 ΤΕΡΨΙΘΕΑ, ΛΑΡΙΣΑΣ 1 1. Πληροφορίες πεδίου ZZZZ Τερψιθέας Όνομα Συντεταγμένες Υψόμετρο Διάδρομοι Άλλες πληροφορίες ZZZZ

Διαβάστε περισσότερα

Section 7.6 Double and Half Angle Formulas

Section 7.6 Double and Half Angle Formulas 09 Section 7. Double and Half Angle Fmulas To derive the double-angles fmulas, we will use the sum of two angles fmulas that we developed in the last section. We will let α θ and β θ: cos(θ) cos(θ + θ)

Διαβάστε περισσότερα

10 MERCHIA. 10. Starting from standing position (where the SIGN START ) without marshal (self start) 5 minutes after TC4 KALO LIVADI OUT

10 MERCHIA. 10. Starting from standing position (where the SIGN START ) without marshal (self start) 5 minutes after TC4 KALO LIVADI OUT Date: 22 October 2016 Time: 09:00 hrs Subject: BULLETIN No 5 Document No: 1.6 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Διαβάστε περισσότερα

department listing department name αχχουντσ ϕανε βαλικτ δδσϕηασδδη σδηφγ ασκϕηλκ τεχηνιχαλ αλαν ϕουν διξ τεχηνιχαλ ϕοην µαριανι

department listing department name αχχουντσ ϕανε βαλικτ δδσϕηασδδη σδηφγ ασκϕηλκ τεχηνιχαλ αλαν ϕουν διξ τεχηνιχαλ ϕοην µαριανι She selects the option. Jenny starts with the al listing. This has employees listed within She drills down through the employee. The inferred ER sttricture relates this to the redcords in the databasee

Διαβάστε περισσότερα

METAR. Πώς να το διαβάσετε!!! Σελ.1 από 11

METAR. Πώς να το διαβάσετε!!! Σελ.1 από 11 METAR Πώς να το διαβάσετε!!! Σελ.1 από 11 METAR Αυτό το εγχειρίδιο περιγράφει τον τρόπο που διαβάζεται το METAR από τους πιλότους όταν θα πετάξουν VFR ή IFR και τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας. Μια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ USE INSTRUCTIONS ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΜΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΛΗΣΗΣ /CORDED PHONE WITH CALLER ID ΜΟΝΤΕΛΟ/MODEL: TM09-448 DC48V Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες χρήσης πριν την χρήση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 6 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΙ) REF : 201/045/26-ADV. 10 December 2013

LESSON 6 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΙ) REF : 201/045/26-ADV. 10 December 2013 LESSON 6 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΞΙ) REF : 201/045/26-ADV 10 December 2013 I get up/i stand up I wash myself I shave myself I comb myself I dress myself Once (one time) Twice (two times) Three times Salary/wage/pay Alone/only

Διαβάστε περισσότερα

«ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ» ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ GAMIAN- EUROPE

«ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ» ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ GAMIAN- EUROPE «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ» ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ GAMIAN- EUROPE We would like to invite you to participate in GAMIAN- Europe research project. You should only participate if you want to and choosing

Διαβάστε περισσότερα

Hazmat notification prior to departure from a Greek port

Hazmat notification prior to departure from a Greek port Hazmat notification prior to departure from a Greek port New notification//νέα αναφορά Notification update//ενημέρωση αναφοράς Αναφορά προ απόπλου πλοίου με επικίνδυνα ή ρυπογόνα από ελληνικό λιμένα Must

Διαβάστε περισσότερα

TaxiCounter Android App. Περδίκης Ανδρέας ME10069

TaxiCounter Android App. Περδίκης Ανδρέας ME10069 TaxiCounter Android App Περδίκης Ανδρέας ME10069 Content Android Operating System Development Tools Taxi Counter Algorithm Design Development Process Android Operating System Android is a Linux-based operating

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Θέματα: ποσοστά, μοντελοποίηση, ταχύτητα, απόσταση, χρόνος, μάζα, πυκνότητα Διάρκεια: 90 λεπτά Ηλικία: 13-14 Διαφοροποίηση: Ανώτερο επίπεδο: αντίσταση αέρα

Διαβάστε περισσότερα

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme. (a) Note: Award A for vertical line to right of mean, A for shading to right of their vertical line. AA N (b) evidence of recognizing symmetry

Διαβάστε περισσότερα

5.4 The Poisson Distribution.

5.4 The Poisson Distribution. The worst thing you can do about a situation is nothing. Sr. O Shea Jackson 5.4 The Poisson Distribution. Description of the Poisson Distribution Discrete probability distribution. The random variable

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG. 4 March 2014

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG. 4 March 2014 LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG 4 March 2014 Family η οικογένεια a/one(fem.) μία a/one(masc.) ένας father ο πατέρας mother η μητέρα man/male/husband ο άντρας letter το γράμμα brother ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GEKO 201

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GEKO 201 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GEKO 201 Τα πλήκτρα του Geko 201 είναι: UP/DOWN (πάνω και κάτω βελάκι): χρησιµοποιείται για να σκιαγραφήσετε µια επιλογή, για να κάνετε zoom in (µε το πλήκτρο UP) και zoom out (µε το πλήκτρο

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 28 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ) REF : 201/033/28. 2 December 2014

LESSON 28 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ) REF : 201/033/28. 2 December 2014 LESSON 28 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΟΚΤΩ) REF : 201/033/28 2 December 2014 Place/Seat Right (noun) I am right I am not right It matters It does not matter The same (singular) The same (Plural) Η θέση Το δίκιο Έχω

Διαβάστε περισσότερα

ΔΟΜΉ ΕΝΑΕΡΊΟΥ ΧΏΡΟΥ. Στην Αεροναυτιλία, Εναέριος Χώρος ορίζεται το τμήμα της ατμόσφαιρας μιας χώρας το οποίο ελέγχεται πάνω από το έδαφος της.

ΔΟΜΉ ΕΝΑΕΡΊΟΥ ΧΏΡΟΥ. Στην Αεροναυτιλία, Εναέριος Χώρος ορίζεται το τμήμα της ατμόσφαιρας μιας χώρας το οποίο ελέγχεται πάνω από το έδαφος της. 1. ΕΙΣΑΓΩΓ Ή ΔΟΜΉ ΕΝΑΕΡΊΟΥ ΧΏΡΟΥ Στην Αεροναυτιλία, Εναέριος Χώρος ορίζεται το τμήμα της ατμόσφαιρας μιας χώρας το οποίο ελέγχεται πάνω από το έδαφος της. Αυτοί οι εναέριοι χώροι έχουν 2 μορφές: Ελεγχόμενοι

Διαβάστε περισσότερα

2 Composition. Invertible Mappings

2 Composition. Invertible Mappings Arkansas Tech University MATH 4033: Elementary Modern Algebra Dr. Marcel B. Finan Composition. Invertible Mappings In this section we discuss two procedures for creating new mappings from old ones, namely,

Διαβάστε περισσότερα

Right Rear Door. Let's now finish the door hinge saga with the right rear door

Right Rear Door. Let's now finish the door hinge saga with the right rear door Right Rear Door Let's now finish the door hinge saga with the right rear door You may have been already guessed my steps, so there is not much to describe in detail. Old upper one file:///c /Documents

Διαβάστε περισσότερα

Code Breaker. TEACHER s NOTES

Code Breaker. TEACHER s NOTES TEACHER s NOTES Time: 50 minutes Learning Outcomes: To relate the genetic code to the assembly of proteins To summarize factors that lead to different types of mutations To distinguish among positive,

Διαβάστε περισσότερα

Hazmat notification prior to entry into a Greek port

Hazmat notification prior to entry into a Greek port Hazmat notification prior to entry into a Greek port New notification//νέα αναφορά Notification update//ενημέρωση αναφοράς Αναφορά προ κατάπλου πλοίου με επικίνδυνα ή ρυπογόνα σε ελληνικό λιμένα Must be

Διαβάστε περισσότερα

VBA ΣΤΟ WORD. 1. Συχνά, όταν ήθελα να δώσω ένα φυλλάδιο εργασίας με ασκήσεις στους μαθητές έκανα το εξής: Version 25-7-2015 ΗΜΙΤΕΛΗΣ!!!!

VBA ΣΤΟ WORD. 1. Συχνά, όταν ήθελα να δώσω ένα φυλλάδιο εργασίας με ασκήσεις στους μαθητές έκανα το εξής: Version 25-7-2015 ΗΜΙΤΕΛΗΣ!!!! VBA ΣΤΟ WORD Version 25-7-2015 ΗΜΙΤΕΛΗΣ!!!! Μου παρουσιάστηκαν δύο θέματα. 1. Συχνά, όταν ήθελα να δώσω ένα φυλλάδιο εργασίας με ασκήσεις στους μαθητές έκανα το εξής: Εγραφα σε ένα αρχείο του Word τις

Διαβάστε περισσότερα

Review Test 3. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question.

Review Test 3. MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Review Test MULTIPLE CHOICE. Choose the one alternative that best completes the statement or answers the question. Find the exact value of the expression. 1) sin - 11π 1 1) + - + - - ) sin 11π 1 ) ( -

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 9 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΝΙΑ) REF : 101/011/9-BEG. 14 January 2013

LESSON 9 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΝΙΑ) REF : 101/011/9-BEG. 14 January 2013 LESSON 9 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΝΙΑ) REF : 101/011/9-BEG 14 January 2013 Up πάνω Down κάτω In μέσα Out/outside έξω (exo) In front μπροστά (brosta) Behind πίσω (piso) Put! Βάλε! (vale) From *** από Few λίγα (liga) Many

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΛΕΝΑ ΦΛΟΚΑ Επίκουρος Καθηγήτρια Τµήµα Φυσικής, Τοµέας Φυσικής Περιβάλλοντος- Μετεωρολογίας ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Πληθυσµός Σύνολο ατόµων ή αντικειµένων στα οποία αναφέρονται

Διαβάστε περισσότερα

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education

Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education Cambridge International Examinations Cambridge International General Certificate of Secondary Education GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One For Examination from 2015 SPECIMEN ROLE PLAY Approx.

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 7 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΤΑ) REF : 202/046/27-ADV. 17 December 2013

LESSON 7 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΤΑ) REF : 202/046/27-ADV. 17 December 2013 LESSON 7 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΦΤΑ) REF : 202/046/27-ADV 17 December 2013 Sometimes Other times I start/begin Never Always/every time Supper Μερικές φορές (merikes) Άλλες φορές Αρχίζω (arheezo) Ποτέ Πάντα (Panda) Ο

Διαβάστε περισσότερα

The Simply Typed Lambda Calculus

The Simply Typed Lambda Calculus Type Inference Instead of writing type annotations, can we use an algorithm to infer what the type annotations should be? That depends on the type system. For simple type systems the answer is yes, and

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ IΔ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2013 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Β & Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. www.cms.org.cy

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ IΔ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2013 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Β & Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. www.cms.org.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ IΔ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ 2013 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013 Β & Γ ΛΥΚΕΙΟΥ www.cms.org.cy ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ PAPERS IN BOTH GREEK AND ENGLISH ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

Galatia SIL Keyboard Information

Galatia SIL Keyboard Information Galatia SIL Keyboard Information Keyboard ssignments The main purpose of the keyboards is to provide a wide range of keying options, so many characters can be entered in multiple ways. If you are typing

Διαβάστε περισσότερα

Hazmat notification prior to entry into a Greek port

Hazmat notification prior to entry into a Greek port Hazmat notification prior to entry into a Greek port New notification//νέα αναφορά Notification update//ενημέρωση αναφοράς Αναφορά προ κατάπλου πλοίου με επικίνδυνα ή ρυπογόνα σε ελληνικό λιμένα Must be

Διαβάστε περισσότερα