Ε π ε τ ε ι α κ ό Τ ε ύ χ ο ς ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ε π ε τ ε ι α κ ό Τ ε ύ χ ο ς 2 0 1 5 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015"

Transcript

1 Ε π ε τ ε ι α κ ό Τ ε ύ χ ο ς ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

2 ΤΟ ΑΣΤΡΟ ΤΩΝ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο γιορτάζει τα Χριστούγεννα στο ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ, με τους ανθρώπους της κοινής δράσης ΩΡΙΩΝ (Σύλλογοι Ασθενών για Σπάνια Νοσήματα), την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών & την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Myrtillo την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015, Με κάλαντα, τραγούδια και ήχους οργάνων, η χαρά των Χριστουγέννων, με όλη της τη σημασία, έρχεται κοντά μας. Μια χαρά που ζει μόνη της, μέσα σ αυτές τις γιορτινές μέρες και περιμένει ένα τραγούδι για να μοιραστεί στους ανθρώπους και να απαλύνει τα δεσμά των καθημερινών παθών.

3 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ Χριστούγεννα ξανά (ελληνική απόδοση του Dind!Dong! Merrily on high) Silent night Jingle bells / Jingle bell rock White Christmas Η πόλκα των Χριστουγέννων ( Balla la bella polka ) Santa Claus is coming to town / We wish you a merry Christmas Hallelujah Happy Christmas, war is over Γίνε μαζί μου παιδί I could have danced all night (από το μιούζικαλ My fair lady ) Πολεμάω γι αυτά που αγαπώ ( Medley από το μιούζικαλ The sound of music ) Smile (Ch. Chaplin από για την ταινία Modern Times ) What a wonderful world People (από το μιούζικαλ «Funny girl ) Με μια ευχή ( We are the world ) Feliz navidad Μέτρα τ αστέρια ( Seasons of love από το μιούζικαλ Rent ) Con te partiro Φοίβου Βαλαχή, ΑΝΤΙΝΟΟΣ. ΤΟ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ 1. Συνάντηση, πιάνο, βιολί 2. ANTINOOS, Fernando Pessoa, κουαρτέτο εγχόρδων, Χρήστος Λάζος 3. Ορμή, κουαρτέτο εγχόρδων 4. Θρήνος, πιάνο 5. ΑΝΤΙΝΟΟΣ, Φερνάντο Πεσσόα, πιάνο, Τζίνα Φωτεινοπούλου - Χρήστος Λάζος ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Τζίνα Φωτεινοπούλου (υψίφωνος) / Χρήστος Λάζος (βαρύτονος) Παιδική χορωδία «Ευμέλεια» Γιώργος Δούσης (πιάνο) Μέλη της ορχήστρας δωματίου Quadro Armonico : Γιάννης Γεωργιάδης (α βιολί) Αλέξανδρος Σοφιανός (β βιολί) / Νίκος Πυλαρινός (βιόλα) / Νίκος Σοφιανός (βιολοντσέλο) Μιχάλης Σδούγκος (σκηνοθετική επιμέλεια) Αλέξης Γκίκας (ηχοληψία)

4 ΕΠΕΤΕΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ 2015 Οι δράσεις μας Ένας δημιουργικός χρόνος πέρασε

5 NEWSLETTER 1-4 Τον Αύγουστο του 2015 το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο αποκτά το δικό του ηλεκτρονικό Newsletter Εμπνεύστριά του, η αρχαιολόγος Εύη Τσώτα που μέχρι τον Νοέμβριο του 2015 υπηρετούσε στο Μουσείο μας

6 ΜΑΝΤΩ ΚΑΡΑΜΕΣΙΝΗ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥ Διευθύντρια Νομισματικού Μουσείου Τη Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015 έφυγε από τη ζωή η δέσποινα της Νομισματικής Επιστήμης, η Μάντω Οικονομίδου, Επίτιμη Διευθύντρια του Νομισματικού Μουσείου. Η Μάντω Καραμεσίνη - Οικονομίδου γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Αρχαιολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Το 1959 διορίστηκε Επιμελήτρια Αρχαιοτήτων στο Νομισματικό Μουσείο, ενώ από το 1964 και για 30 ολόκληρα χρόνια, διετέλεσε Διευθύντριά του. Το μεγάλο και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό της έργο έτυχε πολλών τιμητικών διακρίσεων από τα Αρχαιολογικά Ινστιτούτα και τις Νομισματικές Εταιρείες της Βιέννης, του Βερολίνου, των Βρυξελλών, του Βουκουρεστίου, της Νέας Υόρκης και των Αθηνών. Η Μάντω Οικονομίδου μετά από τιτάνιο αγώνα, ευτύχησε να δει το όραμά της να γίνεται πραγματικότητα. Το Νομισματικό Μουσείο αποκτά επιτέλους τη δική του μόνιμη στέγη στο Ιλίου Μέλαθρον, το εμβληματικό νεοκλασικό κτίριο της οδού Πανεπιστημίου, την κατοικία του Ερρίκου Σλήμαν. Τιμώντας την, το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο, σε συνεργασία με τους Φίλους του Νομισματικού Μουσείου, διοργανώνει διεθνή διημερίδα Νομισματικής στις Απριλίου 2016, αφιερωμένη στη μνήμη της.

7 Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο MEΤΑΛΛΕΙΑ, ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΟΣΜΟ Ιλίου Μέλαθρον Απριλίου 2015 Τον Απρίλιο του 2015 διεξήχθη με επιτυχία το Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο με τίτλο «Μεταλλεία, Μέταλλα και Νομίσματα στην Αττική και τον Αρχαίο Κόσμο» που συνδιοργανώθηκε από το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο και το Αυστραλιανό Κέντρο Αρχαίων Νομισματικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Macquarie του Σύδνεϋ. Το συνέδριο ήταν καρπός της ερευνητικής συνεργασίας μεταξύ του ΕΝΜ και του ACANS, η οποία επικεντρώθηκε στην ανάλυση του αργύρου των αρχαϊκών κοπών του νομισματοκοπείου των Αθηνών και βασίστηκε στην εφαρμογή φασματοκοπίας φθορισμού ακτίνων X (XRF). Συμμετείχαν με εισηγήσεις καταξιωμένοι επιστήμονες διεθνούς κύρους. Πραγματοποιήθηκε με τη γενναία χορηγία του Australian Research Council της Αυστραλιανής Κυβέρνησης, καθώς και με την ευγενική υποστήριξη της Alpha Bank, του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «οι Αινιάνες», της Μουσείων Εστίασης και της Diageo Hellas.

8 Ημερίδα ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ Αθήνα, 29 Απριλίου 2015 Ιλίου Μέλαθρον - Νομισματικό Μουσείο Ημερήσια Διάταξη Την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, στην αίθουσα των Εσπερίδων του Ιλίου Μελάθρου, πραγματοποιήθηκε από την Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ημερίδα με τίτλο «Διακρατικές συνεργασίες των ελληνικών φορέων πολιτιστικής κληρονομιάς, στο πλαίσιο του προγράμματος Δημιουργική Ευρώπη » σε συνεργασία με το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο. Στην ημερίδα πλήθος στελεχών του Υπουργείου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για περιπτώσεις προγραμμάτων διακρατικών συνεργασιών των υπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού.

9 Συμμετοχή στις εκθέσεις A JEWEL MADE IN GREECE 2015 Αθήνα, Dubai, Brussels Συνάντηση ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ (OLAF) Ιλίου Μέλαθρον Μαΐου 2015 Στις 21 και 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Κοινωνία και Οικονομία» του Ιλίου Μελάθρου η τακτική συνάντηση της Επιτροπής Εποπτείας του Γραφείου Καταπολέμησης της Κοινοτικής Απάτης (Office européen de lutte anti fraude) που για πρώτη φορά συνήλθε στην Ελλάδα και επιλέχθηκε ως τόπος το ιστορικό κτήριο του Ιλίου Μελάθρου που για πολλά χρόνια ήταν ο Άρειος Πάγος και στη συνέχεια το Εφετείο. Στο πλαίσιο της Συνάντησης τα μέλη της Επιτροπής ξεναγήθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Μουσείου στη μόνιμη και τις περιοδικές εκθέσεις πληροφορούμενα για την ιστορία των συναλλαγών και του νομίσματος από την προκερματική εποχή έως τις μέρες μας. Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετείχε το 2015 στις εκθέσεις εικαστικού κοσμήματος A Jewel made in Greece με αντιπροσωπευτικά πιστά αντίγραφα κοσμημάτων από νομίσματα των συλλογών του. Στο συνοδευτικό δίγλωσσο κατάλογο της έκθεσης συνέβαλε με τα κείμενα: Η διαχρονική χρήση του νομίσματος ως κόσμημα / The use of coins as jewelry through the ages & Ο αέναος μίτος της τέχνης. Σύγχρονοι καλλιτέχνες εμπνέονται και δημιουργούν από την παράδοση / The eternal thread of the Arts. Contemporary artists get inspired and creat by the heritage.

10 Περιοδική Έκθεση ΟΘΕΝ ΑΡΓΥΡΟΥ ΕΣΤΙ ΓΕΝΕΘΛΗ. ΑΡΧΑΪΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ, ΜΕΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ Η έκθεση Αρχαϊκή Νομισματοκοπία της Αθήνας. Μεταλλεία, Μέταλλα και Νομίσματα ολοκλήρωσε με τον πιο τεκμηριωμένο τρόπο την πρωτοπόρα συνεργασία του Επιγραφικού & Νομισματικού Μουσείου με το Αυστραλιανό Κέντρο Αρχαίων Νομισματικών Σπουδών και τη Νομισματική Συλλογή Alpha Bank. Στόχο έχει να παρουσιάσει την ελληνική αρχαιομεταλλουργία και τη νομισματική στο ευρύ κοινό, φιλοξενούμενη στη μεγάλη αίθουσα των περιοδικών εκθέσεων, στο Β όροφο του Ιλίου Μελάθρου, στη βιβλιοθήκη του Ερρίκου Σλήμαν. Πραγματοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Australian Research Council της Αυστραλιανής Κυβέρνησης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Υπάτης «οι Αινιάνες», της Μουσείων Εστίασης και της Diageo Hellas. Τα κρασιά της δεξίωσης των εγκαινίων, «SIBAN» και «ASTRA», ήταν ευγενική χορηγία του Κτήματος Βασιλείου και του Κτήματος Νέμειον. Ιλίου Μέλαθρον 28 Μαΐου - 31 Δεκεμβρίου 2015 Η μουσική επένδυση της έκθεσης αποτελεί δημιουργία του συνθέτη Φοίβου Βαλαχή. Χορηγός επικοινωνίας η ΕΡΤ

11 Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ιλίου Μέλαθρον 17, 18 και 19 Μαΐου 2015 Κατά τη διάρκεια του εορτασμού πραγματοποιήθηκαν η διάλεξη του Damon Gibbons: «Στη μάχη κατά της λιτότητας, Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι εξίσου σημαντική τόσο για το λαό όσο & για τις κυβερνήσεις» με τη συμμετοχή και της Dr. Johnna Montgomerie, καθηγήτριας Οικονομικών στο Goldsmith University του Λονδίνου, το διαδραστικό εικαστικό εργαστήρι «Χαρακτική & Νομίσματα» από την Ομάδα Δρώμενων Χαρακτικής ΕΡΓΑΝΗ, η εκπαιδευτική δράση «Μια κοινωνία με σεβασμό στα οικοσυστήματα. Η περίπτωση του Ιλίου Μελάθρου» καθώς και συναυλία αφιέρωμα στον Αμερικανό συνθέτη Duke Ellington, από το μουσικό σύνολο Jazz Sextet της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών.

12 Περιοδική έκθεση Η ΠΑΤΡΙC ΑΝΤΙΝΟΟΝ ΘΕΟΝ Ιλίου Μέλαθρον 19 Μαΐου - 31 Δεκεμβρίου 2015 Στο πλαίσιο εορτασμού των Διεθνούς Ημέρας Μουσείων, το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο εγκαινίασε στις 19 Μαΐου 2015, περιοδική έκθεση με πενήντα εννέα χρυσά, αργυρά και χάλκινα ρωμαϊκά και ελληνορωμαϊκά νομίσματα, αποκλειστικά από τις συλλογές του, στα οποία απεικονίζονται ο αυτοκράτορας Αδριανός, η σύζυγος του Σαβίνα και ο ευνοούμενος του αυτοκράτορα Αντίνοος και τα οποία εκτίθενται για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό. Ο ισχυρός δεσμός ανάμεσα στους δύο άνδρες οδήγησε τον Αδριανό, μετά από τον άδοξο θάνατο του νεαρού από το Βιθύνιο της Μικράς Ασίας στα νερά του Νείλου το 130 μ.χ., στην ίδρυση πόλης με το όνομά του, την Αντινοόπολη της Αιγύπτου, στην καθιέρωση της λατρείας του καθώς και στην απεικόνιση του αφηρωισμένου νέου σε γλυπτά και σε νομίσματα πολλών πόλεων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Η μουσική επένδυση της έκθεσης αποτελεί πρωτότυπη δημιουργία του συνθέτη Φοίβου Βαλαχή με τίτλο «Αντίνοος. Το Τρίπτυχο του Έρωτα: Συνάντηση-Ορμή-Θρήνος».

13 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΕΙΣ ΦΥΤΩΝ ΚΑΙ ΖΩΩΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ Ιλίου Μέλαθρον 5 Ιουνίου 2015 Στο πλαίσιο των Πράσινων Πολιτιστικών Διαδρομών το Μουσείο πραγματοποίησε εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Σταθμού των εργαζομένων στο Υπουργείο Πολιτισμού.

14 Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ Κήπος του Ιλίου Μελάθρου 6 Ιουνίου 2015 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο σε συνεργασία με τη Νομισματική Συλλογή της Alpha Bank πραγματοποίησε στις 6 Ιουνίου κοινή εκπαιδευτική δράση με εργαστήρια για μικρά παιδιά του Υπουργείου Πολιτισμού και της Alpha Bank.

15 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ιλίου Μέλαθρον 21 Ιουνίου 2015 ΚΩΦΟΙ ΑΚΟΥΟΝΤΕΣ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ Ιλίου Μέλαθρον 8 Ιουλίου 2015 Στο πλαίσιο του Προγράμματος του 3 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ «Κωφοί και Ακουόντες εν Δράσει» 2015, που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Οργανισμός ΕΣΑΕΙ ΕΝ ΡΟΗ, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων και η Λέσχη για τη Διάδοση της Νοηματικής Γλώσσας, οι συμμετέχοντες στη δράση ξεναγήθηκαν στις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις του Νομισματικού Μουσείου. Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, με την παρουσίαση του έργου του συνθέτη και ερμηνευτή Πασχάλη Τόνιου, ο οποίος ερμήνευσε με τους συνεργάτες του, έργα του και έργα άλλων Ελλήνων συνθετών. Πιάνο ο Ανδρέας Βουδούρης/κιθάρα ο Χρήστος Ζούμπος / μπάσο ο Γιώργος Πολίτης / κρουστά ο Σπύρος Σούτσης / μαντολίνο ο Νίκος Κρέτσης. Τραγούδι, η υψίφωνος Αγάπη Παπαμήτσου / η Νατάσα Μωισόγλου / η Μήδεια Χρουσουλίδου / η Μαρία Αναματερού. Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε η δημοσιογράφος Ελένη Λαζάρου.

16 5th Athens Open Air Film Festival ROM του Μενέλαου Καραμαγγιώλη (1989) Κήπος του Ιλίου Μελάθρου 25 Αυγούστου 2015 Το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο, σε συνέχεια της πετυχημένης περσινής διοργάνωσης, φιλοξένησε στο μαγικό κήπο του Νομισματικού Μουσείου, την προβολή του ντοκιμαντέρ ROM (1989) του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Athens Open Air Film Festival (Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας). Υπήρξε δυνατότητα πρόσβασης από τα ΑΜΕΑ, ενώ κατά τη διάρκεια προβολής του ντοκυμαντέρ πραγματοποιήθηκε παράλληλη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα. ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ Κήπος του Ιλίου Μελάθρου 29 Αυγούστου 2015 Στο φιλόξενο κήπο του Νομισματικού Μουσείου, τον κήπο των Μουσών, απολαύσαμε με πλήθος κόσμου, όπως κάθε χρόνο, το ολόγιομο Αυγουστιάτικο φεγγάρι, με τη συνοδεία των τραγουδιών που μοναδικά ερμήνευσαν η Ηρώ και ο Αδάμ Τσαρούχης, στο πλαίσιο της μουσικής εκδήλωσης με τίτλο «Κατευθείαν καρδιά Καλοκαίρι». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας «Μουσείων Εστίαση Α.Ε.».

17 ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ 2015 Πανεπιστημίου 12 - Τοσίτσα Σεπτεμβρίου 2015 Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία, στον εορτασμό των Ημερών Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στις 25, 26 & 27 Σεπτεμβρίου 2015, που ήταν αφιερωμένες στη «Βία και Ανεκτικότητα». Και στα δύο Μουσεία, πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου θεματικές ξεναγήσεις για ομάδες 25 ατόμων. Στο πλαίσιο του εορτασμού παρουσιάστηκε το επετειακό μετάλλιο του Μουσείου για το Στο Νομισματικό Μουσείο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα: «Βία και ανεκτικότητα: οι δύο όψεις του νομίσματος». Στο αναμνηστικό μετάλλιο απεικονίζεται η πίσω όψη αργυρού δηναρίου του Μάρκου Ιούνιου Βρούτου (43-42 π.χ.), με τον πίλο (σκούφο) της ελευθερίας ανάμεσα σε δύο εγχειρίδια και την επιγραφή EID(IBUS) MAR(TIS) (Ειδοί Μαρτίου), ημέρα δολοφονίας του Ιούλιου Καίσαρα. Στο Επιγραφικό Μουσείο παρουσιάστηκε το πρόγραμμα «Πόλεμος και αιχμαλωσία στην αρχαιότητα».

18 Κοινή «Δράση Ωρίων» ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΜΦΙΒΛΗΣΤΡΟΕΙΔΟΥΣ Ιλίου Μέλαθρον 29 Σεπτεμβρίου 2015 Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Αμφιβληστροειδούς, πραγματοποιήθηκε στο Ιλίου Μέλαθρον, εκδήλωση από την κοινή δράση «ΩΡΙΩΝ», που αναπτύσσεται από συλλόγους ατόμων που πάσχουν από σπάνια νοσήματα παθήσεις. Στις δράσεις του «ΩΡΙΩΝΑ» περιλαμβάνεται η προβολή της ιδιαιτερότητας, της σημαντικότητας αλλά και της μοναδικότητας των ανθρώπων που μια σπάνια πάθηση έχει γίνει βίωμα και τρόπος ζωής για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Η φετινή δράση περιλάμβανε τη φωτογράφηση πασχόντων από σπάνια νοσήματα, με σπάνια νομίσματα του Νομισματικού Μουσείου και με σπάνια αυτοκίνητα του Ελληνικού Μουσείου Αυτοκινήτων.

19 Διεθνής Συμμετοχή του Νομισματικού Μουσείου 3 rd ANNUAL MEETING OF THE INTERNATIONAL FEDERATION OF FINANCE MUSEUMS (IFFM) GLOBAL FINANCE MUSEUM EXPO 2015 Beijing China Οκτωβρίου 2015 Στο συνέδριο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νομισματικών Μουσείων και Οικονομίας παρουσιάστηκαν οι δράσεις του Νομισματικού Μουσείου, ενώ στην Παγκόσμια Έκθεση Νομισματικών Μουσείων και Οικονομίας σε ιδιαίτερο περίπτερο προβλήθηκαν οι εκδόσεις, τα μετάλλια και το τηλεοπτικό σποτ στου Μουσείου. Το Νομισματικό Μουσείο συγκαταλέγεται ανάμεσα στα δώδεκα ιδρυτικά μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Νομισματικών Μουσείων και Οικονομίας (Νέα Υόρκη 19 Ιουνίου 2013).

20 Περιοδική Έκθεση ΙΔΙΟΛΕΚΤΑ ΔΙΑΛΟΓΟΙ ΤΗΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΑΡΙΑΣ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ Επιγραφικό Μουσείο Τοσίτσα 1 20 Νοεμβρίου Ιανουαρίου 2016 Πρόκειται για μια συνομιλία ανάμεσα σε αρχαία έργα τέχνης και τη σύγχρονη εικαστική δημιουργία, όπως αυτή εκφράζεται μέσω της υψηλής αισθητικής αξίας των έργων της εικαστικού Μαρίας Κομπατσιάρη-Σαραντοπούλου. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο των νέων καινοτόμων δράσεων του Επιγραφικού και Νομισματικού Μουσείου, που στοχεύουν στην ανάπτυξη του διαπολιτισμικού διαλόγου, την προβολή του Μουσείου στο ευρύ κοινό, τη δυναμική συμμετοχή του στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας, με την ανάδειξη του σύγχρονου πολιτισμού, τη συνομιλία της αστείρευτης πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως αυτή καταγράφεται κυρίως στα τέχνεργα των συλλογών του, με την καλλιτεχνική δημιουργία της εποχής μας. 18 έργα -1 γλυπτό στο Εξωτερικό Αίθριο του Επιγραφικού Μουσείου και 17 δημιουργίες της σε καμβά, 15 από αυτές στο χώρο του Κέντρου Επιγραφικών Μελετών και 2 στον Προθάλαμο του Μουσείου- όλα σε άμεση διαλεκτική σχέση με τα εκθέματα του Μουσείου, τις αρχαίες επιγραφές, και το κυρίαρχο στοιχείο τους τη γραφή, αδιάψευστο τεκμήριο πολιτισμού και τέχνης.

21 Επιγραφικές Συναντήσεις Επιγραφικό Μουσείο - Τοσίτσα Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 Διάλεξη της Μαρίας-Γαβριέλλας Παρισάκη (ΕΙΕ-ΙΙΕ) με τίτλο «Σύλλογοι και ομάδες στο θρησκευτικό βίο της ρωμαϊκής Παυταλίας (IGBulg IV 2072, 2192 και 2214)». Τρίτη 28 Απριλίου 2015 Διάλεξη του Παντελή Νίγδελη (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) με τίτλο «Ο cursus publicus στη Μακεδονία: Ένα νέο ντοσιέ δημοσίων εγγράφων από τη ρωμαϊκή αποικία της Πέλλας». Τρίτη 19 Μαΐου 2015 Διάλεξη του Clément Sarrazanas (Γαλλική Σχολή Αθηνών) με τίτλο «Les agonothètes des Panathénées au IIe siècle av. J-C.: à propos d IG II² 968 et des amphores panathénaïques récemment publiées». Παρουσίαση Βιβλίου Επιγραφικό Μουσείο - Τοσίτσα 1 9 Μαΐου 2015 Το Επιγραφικό & Νομισματικό Μουσείο και οι Εκδόσεις Μίνωας προσκάλεσαν, το Σάββατο 9 Μαΐου και στις 12 το μεσημέρι, στην Αίθουσα Διαλέξεων του Μουσείου, μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν το βιβλίο της Αντωνίας Βιταλιώτου-Σέττα ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΕ ΤΗ ΣΙΔΕΡΕΝΙΑ ΚΑΡΔΙΑ. Για το βιβλίο μίλησαν η συγγραφέας Αντωνία Βιταλιώτου-Σέττα, η συγγραφέας Αγγελική Βαρελλά και η συγγραφέας-μεταφράστρια Αργυρώ Μαντόγλου. Σε μικρούς και μεγάλους δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Σερίφου., Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 Διάλεξη του Επίτιμου Διευθυντή του Επιγραφικού Μουσείου, Χαράλαμπου Κριτζά, με τίτλο «Αρχαιολογικοί περίπατοι στην Κρήτη». Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 Διάλεξη της Natacha Trippé (Université de Bordeaux III) με τίτλο «Un document à caractère privé gravé sur une plaque d argile de Thasos». Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015 Διάλεξη της Elena Martin Gonzalez (EIE-IIE) με τίτλο «Παλαιά και νέα στοιχεία για τη γλώσσα των επιγραφών της Κάτω Μακεδονίας». Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015 Διάλεξη της Anna Cannavo (Γαλλική Σχολή Αθηνών) με τίτλο «Marqueurs funéraires chypriotes inscrits» («Ενεπίγραφα κυπριακά ταφικά σήματα»). Οι διαλέξεις πραγματοποιήθηκαν σε συνδιαργάνωση με τη Γαλλική Σχολή Αθηνών, το Επιγραφικό Μουσείο, την Ελληνική Επιγραφική Εταιρεία και τη Βρετανική Σχολή Αθηνών.

22 Νέες Εκδόσεις του Μουσείου από το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων Αθήνα 2015

23 Εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό που συμμετείχε με εκθέματα το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο 2015

24 Παρουσίαση του Νομισματικού Μουσείου στα ΜΜΕ «Νομισματικό Μουσείο και Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης» Δύο μουσεία στο κέντρο της Αθήνας, το Νομισματικό Μουσείο και το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης ανοίγουν τις πύλες τους «Στα άκρα» με τη Βίκυ Φλέσσα, το Σάββατο 7 Νοεμβρίου, στην ΕΡΤ2, με ξεναγούς τους διευθυντές τους, τον αρχαιολόγο, διδάκτορα Ιστορίας της Τέχνης Γιώργο Κακαβά και τον καθηγητή Αρχαιολογίας Νίκο Σταμπολίδη αντιστοίχως.

25 Οι χορηγοί και οι υποστηρικτές μας για το 2015

26 Οι εθελοντές και οι υποστηρικτές του Μουσείου για το 2015 Στέλλα Βέργαδου Γιώργος Ζώρης Κατερίνα Θεολόγη Παρασκευάς Καραβελάκης Σοφία Καραπάτη Χριστίνα-Ειρήνη Μαρίνη Ανδρέας Μπράβος Κωνσταντίνος Νιόκος Μιμόζα Πέτα Αθηνά Πολύζου Αριστέα Τζιώρτζη Δήμητρα Τονγκελίδου Σουζάνα Τσιγκριμάνη Νίκος Σολινταδάκης- Σινιορέλης Βίβιαν Σφυρόερα Μάϊρα Φωτάκη Αλίκη-Σωτηρία Βουρλιώτη Ελευθέριος Α. Γαλανόπουλος Πέτρος Γάλλιας Αλίκη Δανάλη Στέλλα Δρένη Τιμόθεος Θάνος Αντώνης Καμπάς Γκουενταλίνα Καραγιάννη Χρήστος Λάζος Χρήστος Λιακόπουλος Αναστάσιος Μονοκρούσος Σταμάτης Μπερής Ιβάν Νετσισταϊλένκο Ηρώ Νικολακέα Μιχάλης Σδούγκος Μαρία Τσαρούχα Τζίνα Φωτεινοπούλου Ευχαριστούμε από καρδιάς το συνθέτη Φοίβο Βαλαχή για την πολύτιμη προσφορά του ταλάντου του και των πρωτότυπων μουσικών συνθέσεών του στο Μουσείο μας και τον γραφίστα Κώστα Κάτσουλα για τη συνεχή αρωγή του στο σχεδιασμό και την υλοποίηση των εντύπων και των εκδόσεών μας

27 ΩΡΑΡΙΟ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ιλίου Μέλαθρον: Τρίτη - Κυριακή: 09:00-16:00 Κτίριο Τοσίτσα: Τρίτη - Κυριακή: 08:00-15:00 Κλειστό: Δεκεμβρίου, 1 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, Κυριακή Πάσχα και 1 Μαΐου. Ελ. Βενιζέλου (Πανεπιστημίου) Αθήνα τηλ.: / epnom@culture.gr ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 3 ευρώ 2 ευρώ για πολίτες άνω των 65, φοιτητές εκτός χωρών Ε.Ε. Ενιαίο εισιτήριο: 12 ευρώ, 6 ευρώ - Ισχύει για Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, Βυζαντινό & Χριστιανικό Μουσείο, Νομισματικό Μουσείο & Επιγραφικό Μουσείο.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ 2015 στο ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ «Μουσεία για μια Βιώσιμη Κοινωνία» 17, 18 και 19 Μαΐου Το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2015 20η Νοεμβρίου Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδιού παρουσιάζεται στο Μουσείο το νόμισμα του

Διαβάστε περισσότερα

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ

εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, , Αθήναι, Τηλ εκέµβριος 2015 Νοµισµατική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστηµίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έκθεση: «Η Ευρώπη της Ελλάδος. Αποικίες και

Διαβάστε περισσότερα

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης!

Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Οκτώβριος στα Μνημεία της Θεσσαλονίκης! Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2017 Ροτόντα A Filetta Το πολυφωνικό σεξτέτο με την ηγεμονική θέση στη μουσική σκηνή της Κορσικής, ερμηνεύει την πιο πρόσφατη δουλειά του. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΝΕΑ ΚΑΙ ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Νομισματική Συλλογή Alpha Bank, Πανεπιστημίου 41, 102 52, Αθήναι, Τηλ. 210 326 2460-1 www.alphanumismatics.gr, numismatic@alpha.gr εκέμβριος 2014 Νέα Έκθεση: Η

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χριστούγεννα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο 2017-18 Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Εθνικού Αρχαιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015

Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε κ δ η λ ώ σ ε ω ν ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς Βία & Ανεκτικότητα ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΙΛΙΟΥ ΜΕΛΑΘΡΟΝ «ΒΙΑ &

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 10 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΜΑΪΟΣ 2016 Κ Α Λ Ο Π Α Σ Χ Α Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες, όλοι, μικροί μεγάλοι, ετοιμαστήτε μέσα στες εκκλησιές τες δαφνοφόρες με

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011

Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων. Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011 Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Απολογισμός Εκθέσεων και Δρώμενων 2011 Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων Η Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων ξεκίνησε την λειτουργία της το 2003 και από την ίδρυση της μέχρι και σήμερα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα)

Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Εργαστήριο Μουσικής Διδασκαλίες φοιτητών/τριων του Εργαστηρίου Μουσικής σε Δημοτικά Σχολεία-Ημερίδες-Εκδηλώσεις (Φωτογραφικό υλικό-αφίσες-προγράμματα) Χειμερινό εξάμηνο 2010 Διδασκαλίες φοιτητών στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

C A P T I V A E Ρ Ω Ά Δ Ε Σ

C A P T I V A E Ρ Ω Ά Δ Ε Σ C A P T I V A E Ρ Ω Ά Δ Ε Σ Οι και παρουσιάζουν: CAPTIVAE ΤΡΩΑΔΕΣ Οι Τρωάδες του Ευριπίδη, τραγωδία παρουσιασμένη για πρώτη φορά το 415 π.χ., έργο πολύπλευρο και βαθειά αντιπολεμικό είναι και σήμερα (όπως

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 9 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions!

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και ακόμη περισσότερα εmotions! Σεπτέμβριος Νοέμβριος 2017 Οικογενειακά προγράμματα και εκπαιδευτικές δράσεις, Σάββατα και Κυριακές, στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ BAZAAR ΣΑΒΒΑΤΟ 3 & ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΦΕΣΤΙΒΑΛ Ε.Δ.Δ.Υ.Π.Π.Υ.: «Χοροί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΙΛΛΑΣ ΠΝΕΥΜΑ. στην αρχαία Ελλάδα. Σύνδεση με τη σχολική ύλη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΗΣ

ΑΜΙΛΛΑΣ ΠΝΕΥΜΑ. στην αρχαία Ελλάδα. Σύνδεση με τη σχολική ύλη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΤΗΣ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΜΙΛΛΑΣ στην αρχαία Ελλάδα Σύνδεση με τη σχολική ύλη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ 1 Ομιλία Δημάρχου Λεμεσού, κ. Νίκου Νικολαϊδη, στο 13 ο Επιστημονικό Συμπόσιο Προφορικής Ιστορίας, την Παρασκευή, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017, στις 7.00 μ.μ στο πολιτικό κέντρο «Π. Σολομωνίδης» με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

«Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα

«Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα Εφορεία Αρχαιοτήτων Ημαθίας ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μουσεία για μια κοινωνία με προοπτικές» στη Βέροια και τη Βεργίνα με sleepover, μηνύματα στον τοίχο, εγκαίνια έκθεσης, εκπαιδευτικές δράσεις και συνάντηση με τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2019-2020 Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Οι άνθρωποι του το ανέδειξαν και ο κόσμος το αγάπησε Τριάντα χρόνια η καρδιά της Λευκωσίας! Φέτος είναι μια ξεχωριστή χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

π 3 μέσα στην 32η Athens International Jewellery Show 1-4 Μαρτίου 2019, Metropolitan Expo

π 3 μέσα στην 32η Athens International Jewellery Show 1-4 Μαρτίου 2019, Metropolitan Expo Η CHEAPART συνεχίζει και επεκτείνει τη συνεργασία της με τη ΔΕΘ στην 32η Athens International Jewellery Show. Αξιοποιώντας το δημιουργικό δυναμικό του design και της τέχνης, τρεις καταξιωμένοι οργανισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014

ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β έως ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΡΙΝΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ 2014 Κυριακή, 6 Ιουλίου Άφιξη στην Αθήνα. Μεταφορά στο Ξενοδοχείο Κέρασμα και συνάντηση με τους υπέυθυνους των Θερινών Σχολείων Δείπνο - Διανυκτέρευση 08:30-09.30 Πρωϊνό 09:30-10:00 του Ιδρύματος Ωνάση. Η Στέγη

Διαβάστε περισσότερα

«Υποστηρίξτε τη δράση µας»

«Υποστηρίξτε τη δράση µας» «Υποστηρίξτε τη δράση µας» 1 Λαιµός, 18 Φεβρουαρίου 2012 Αγαπητοί φίλοι, υποστηρικτές και συνεργάτες, Το Πολιτιστικό Τρίγωνο Πρεσπών είναι πάνω από 11 χρόνια σηµείο αναφοράς για νέους από την ευρύτερη

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» PROGRESSIVE ASSOCIATION LASTROU «THE RENAISSANCE»

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» PROGRESSIVE ASSOCIATION LASTROU «THE RENAISSANCE» ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Χειµερινή και θερινή περίοδος 2018 Λάστρος 05/01/2018 Το χωριό µας Γραφικό χωριό µε όνοµα προελληνικής προέλευσης. Βρίσκεται 35 χιλ. δυτικά της Σητείας. Διατηρεί

Διαβάστε περισσότερα

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ

ποδράσηη Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 9 ποδράσηη 5 Σχέδια εργασίας σχολείων-μουσείων σχολικού έτους 2011-2012 Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης 7ο Γυμνάσιο Αθηνών Η καθημερινή ζωή και το ένδυμα στην αρχαία Ελλάδα -

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118

ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118 ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 Κ. 118 ΗΜΕΡΑ/ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1/3/2017 2/3/2017 3/3/2017 Ενδοσχολικοί Αγώνες Στίβου. Γήπεδο Τάσου Μάρκου,

Διαβάστε περισσότερα

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών

Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου. 24o Δημοτικό Αχαρνών. Νομισματικό Μουσείο Αθηνών Νομισματικό Μουσείο Αθηνών 24o Δημοτικό Αχαρνών Φυτά και ζώα στα νομίσματα και στον διάκοσμο του Νομισματικού Μουσείου 1 Υποδράση: Εκπαιδευτικές Επισκέψεις Μαθητών Συμμετέχοντες Σχολείο: 24o Δημοτικό Αχαρνών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ:

ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΔΗΜΟΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΠΑΤΙΧΕΙΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ-ΜΟΥΣΕΙΟ & ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΛΕΤΩΝ «5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» Θέμα: «Η ΛΕΜΕΣΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ: ΠΡΟΣΩΠΑ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ, ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις. Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού ΛΔ Εφορεία Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Το Μουσείο σε έναν κόσμο που αλλάζει νέες προκλήσεις νέες εμπνεύσεις Παρασκευή 18 Μαΐου 2012, Διεθνής Ημέρα Μουσείων ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός «Έτσι γεννήθηκε η μουσική του κινηματογράφου, θα έλεγε κανείς. Από τη σιωπή. Και η μουσική αυτή υπήρξε στην αρχή λίγο σκοτάδι, τίτλοι ηχητική περιγραφή του ονείρου, πράξη ζωής και θάνατος, ενέργεια, νίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΑΧΑΪΑΣ ΝΕΩΤΕΡΑ απότο ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2016 ΑΧΑΙΟΙΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ, ΠΡΟΕ ΡΟΙ ΤΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣτοπλαίσιοτηςΈκθεσηςπουφιλοξενείται

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG III A

INTERREG III A INTERREG III A 2000-2006 ΕΛΛΑΔΑ - ΙΤΑΛΙΑ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Πρόγραμμα Κοινοτικής Πρωτοβουλίας INTERREG III A 2000-2006 ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 003 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών

Διαβάστε περισσότερα

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ

www.alambra.org.cy ΧΟΡΗΓΟΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΥΜΠΙΩΝ - ΑΛΑΜΠΡΑΣ www.alambra.org.cy Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα, Λευκωσία, Τηλ: 22522457, Φαξ: 22526402 E-mail: koin.symalambras@cytanet.com.cy, Αρχαιολογικός Οικισμός Αλάμπρας Αιωνόβιο δέντρο, Φραγκοελιά Ειρήνης 4, 2563 Αλάμπρα,

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 3 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015

N e w s l e t t e r 3 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 N e w s l e t t e r 3 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 Το παρόν τεύχος αφιερώνεται στη μνήμη της αρχαιολόγου Μαρίας Κοσμά, που έφυγε αδόκητα από τη ζωή. Στο πλαίσιο της τρέχουσας

Διαβάστε περισσότερα

"ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ"

ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ "ΚΥΠΡΟΣ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΑΦΟΥ) ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΜΕ ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΧΕΙΟ Η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης - Επαρχιακό Γραφείο Πάφου-

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο: Μνήμες 1940-44 Το Σάββατο 27 και την Κυριακή 28 Οκτωβρίου το Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 Τ.Θ.: 534, 715 00 ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΗΛ.: 2810 763141 FAX: 2810 762701 www.ppkae.gr / e-mail: info@ppkae.gr Αγαπητοί φίλοι, Κρατάτε στα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38

Δελτίο Τύπου ΣΣΑΣ παραρτήματος Θεσσαλονίκης Τετάρτη, 08 Φεβρουάριος :38 1. Την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η κοπή της Βασιλόπιττας της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ) στην Αίθουσα Τελετών της ΕΜΣ στην οποία παρευρέθηκαν πλήθος επισήμων προσκεκλημένων και

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 11 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Τ α Ν έ α μ α ς ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΟ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ Ιλίου Μέλαθρον Νομισματικό Μουσείο - Πανεπιστημίου 12 16 Μαΐου 2016

Διαβάστε περισσότερα

10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης

10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης 23/06/2019 10 έτη από τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίου Φωτίου του Μεγάλου Θεσσαλονίκης / Ενορίες Με αφορμή την επέτειο συμπληρώσεως 10 ετών από τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως

Διαβάστε περισσότερα

16 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 16 th WORKSHOP OF ENVIRONMENTAL ARCHAEOLOGY

16 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 16 th WORKSHOP OF ENVIRONMENTAL ARCHAEOLOGY 16 η ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ 16 th WORKSHOP OF ENVIRONMENTAL ARCHAEOLOGY «Φυσικό και ανθρωπογενές τοπίο: Μια αέναη σχέση» «Natural and anthropogenic landscape: A diachronic relation» 1 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016

Επιστημονικές και κοινωνικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης για την περίοδο Μαρτίου-Ιουνίου 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, 67061 Άβδηρα Ξάνθης Τηλέφωνο: 25410-51003,

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την admin Δευτέρα, 16 Ιούνιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Ιούνιος :08

Συντάχθηκε απο τον/την admin Δευτέρα, 16 Ιούνιος :03 - Τελευταία Ενημέρωση Δευτέρα, 16 Ιούνιος :08 Δεκάδες είναι και φέτος οι ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις που μπορούν να παρακολουθήσουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού στο Αίγινας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Σύλλογος Φίλων του Λαογραφικού

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Νοεμβρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο www.gcsc.ac.cy. 2 Οκτωβρίου. 10 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Οκτώβριος 2014 - Τεύχος 43 2 Οκτωβρίου Γίνονται οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου και αντιπροέδρου κάθε τμήματος. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016

Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Πρόγραμμα ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Μουσείο Αργυροτεχνίας - νέο μέλος στο Δίκτυο Μουσείων ΠΙΟΠ Αθήνα Σεπτέμβριος 2016 14/9, 20:30 Προβολή ταινίας και έκθεση «1922» Εκδήλωση μνήμης της Μικρασιατικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 15 Δεκεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013

«Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ culture.uop.gr «Γεύση και Μνήμη II» Ένα 4ήμερο Συμπόσιο που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών από 28 έως 31 Μαρτίου 2013 ΓΕΥΣΗ και ΜΝΗΜΗ, μια πολυεπίπεδη συμμετοχική

Διαβάστε περισσότερα

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία

Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία Λύκειο Αγίου Γεωργίου Λακατάμειας Τελετή Αποφοίτησης 29 Ιουνίου 2017 Βραβεία 1. Βραβείο Συνεργατισμού ( 350) Απονέμεται στον άριστο σε ήθος τελειόφοιτο μαθητή με την υψηλότερη γενική βαθμολογία. Σταύρου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο για το διάστημα Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

5 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

5 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 5 η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η 5 η Δημοτική Κοινότητα του Δήμου ς διοργανώνει 6μηνο Κύκλο Εικαστικών Σεμιναρίων (Χαρακτικής Ζωγραφικής), στο Εργαστήρι Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της

Διαβάστε περισσότερα

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015

ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ. Η Σοφία η μέλισσα ταξίδεψε και έπαιξε με παιδιά έξι Δημοτικών σχολείων στις επαρχίες της Κύπρου. Λευκωσία, 7 Δεκεμβρίου 2015 ANAKOINΩΣΗ ΤΥΠΟΥ Επικοινωνία: Γραφείο Επικοινωνίας Τομέας Προώθησης και Προβολής, Πανεπιστήμιο Κύπρου Τηλ. 22894304 ηλ. διεύθυνση: prinfo@ucy.ac.cy ιστοσελίδα: www.pr.ucy.ac.cy ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Λευκωσία,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ»

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ» Η «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑΣ» : ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ «ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ο» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΤΗ «ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 2016 Εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Πειραιά Χαραλαμπία Ζηλάκου ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΑ ΖΗΛΑΚΟΥ 1 ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ- ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καφετέρια του κ.

10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου καφετέρια του κ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Η Δημοτική Παράταξη «Συνεργασία για πορεία ανάπτυξης» του Δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου, καλεί τα μέλη και τους φίλους της, στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας την Παρασκευή 10

Διαβάστε περισσότερα

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω συμπράξεων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε:

Για την πραγματοποίηση των παραπάνω συμπράξεων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: Για την πραγματοποίηση των παραπάνω συμπράξεων θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε: την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ «Ντοκιμαντέρ και Αναπηρία -Emotion Pictures», κα Μαρία Χατζημιχάλη Παπαλιού, την κα

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιµη κυρία ιευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αγαπητή Πολυξένη, Αξιότιµες κυρίες, αξιότιµοι κύριοι,

Αξιότιµη κυρία ιευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αγαπητή Πολυξένη, Αξιότιµες κυρίες, αξιότιµοι κύριοι, Tελετή επίδοσης του παρασήµου του Ιππότη του Τάγµατος Γραµµάτων και Τεχνών στην κα Πολυξένη Αδάµ-Βελένη Θεσσαλονίκη, 14 Μαρτίου 2013 Αξιότιµη κυρία ιευθύντρια του Αρχαιολογικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, αγαπητή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Για τη σχολική χρονιά 2015-2016 (διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου) θα πραγματοποιούνται δωρεάν για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης

Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών Τέχνη Χώρος Όψεις Ανάπτυξης ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης Πειραιώς 211, Ταύρος Σάββατο, 23 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο Παρασκευή 1.6.18 09:00 Αστέρι 18:00-20:00 Παραπλεύρως Παιδικής Χαράς Παίζω και μαθαίνω για το τσίρκο Διαδραστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια από τους CIRCUS

Διαβάστε περισσότερα

N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016

N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 N e w s l e t t e r 7 ΕΠΙΓΡΑΦΙΚΟ & ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ΑΘΗΝΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 Το Μ ο υ σ ε ί ο H ΜΟΝΑΔΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ Το Νομισματικό Μουσείο της Ελλάδας έχει έναν απολύτως μοναδικό χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου

Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Πολιτιστικός Σύλλογος Σίφνου Σάββατο 10 Ιουλίου έως Κυριακή 25 Ιουλίου Έκθεση αγιογραφίας από 25 Αγιογράφους - μέλη της Πανελλήνιας Εταιρίας Λόγου και Τέχνης (Π.Ε.Λ.Τ.) Στο Παλιό Σχολείο του Κάστρου Ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά»

Αριστοτέλεια 2011. Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο. «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Αριστοτέλεια 2011 Αριστοτέλειο Πνευµατικό Κ Ε Ν Τ Ρ Ο «Χριστούγεννα Πρωτοχρονιά» Περιεχόμενα Έναρξη χειμερινών εκδηλώσεων 3 Εγκαίνια της χριστουγεννιάτικης γιορτής «Παραμυθοχώρα» 4 Παραμύθι χωρίς όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ 2010-2050 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ 2010-2050 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Η ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑ 2010-2050 ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Συνδιοργανωτές: Μαριολοπούλειο-Καναγκίνειο Iδρυμα Επιστημών Περιβάλλοντος Conferences Sans Frontieres Ελληνική Επιτροπή UNESCO Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Διαβάστε περισσότερα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.ΗΣ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.ΗΣ Κείμενα- Φωτογραφίες Δημήτρης Σοφιανός Η ιστορία της Φωτο.Λεσχ.Ης Με την ανάρτηση αυτή αρχίζει να γράφεται, συνοπτικά, η ιστορία της ΦΩΤΟγραφικήςΛΕΣΧης της Ηλιούπολης. Tον Μάιο του 2011 ιδρύθηκε η ΦΩΤΟ.ΛΕΣΧ.Η

Διαβάστε περισσότερα

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά 1-2 Μαρτίου 2019 Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με επιτυχία και αξιοσημείωτη συμμετοχή διεξήχθη η Ημερίδα για τη Διαγενεακή Μάθηση με τίτλο «Μαθαίνοντας από γενιά σε γενιά» που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας - Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation

«ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ» ANAPARASTASIS - rendering - animation - VR - stereoscopic presentation Harvard Center for Hellenic Studies Κώδικας VENETUS A Studio Παράλληλο Κύκλωμα Ψηφιοποίηση, Τεκμηρίωση και Ανάδειξη κινηματογραφικών συλλογών από το αρχείο του STUDIO-παράλληλο κύκλωμα - Διάδοση της κινηματογραφικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 7 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / 7 th ATHENS AVANT- GARDE FILM FESTIVAL 17-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. 7 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / 7 th ATHENS AVANT- GARDE FILM FESTIVAL 17-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7 ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ / 7 th ATHENS AVANT- GARDE FILM FESTIVAL 17-27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ημερίδα: ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΦΙΛΙΑ ΞΑΝΑ / REINVENTING CINEPHILIA

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη

Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων. Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη 10.4.2013 Ήταν μια φορά.. Moυσικά Παραμύθια για αφηγητή και ορχήστρα εγχόρδων Η εκδήλωση εντάσσεται στον κύκλο Το Ελληνικό Σχέδιο στη Στέγη Για παιδιά από 5 ετών και άνω. 28 Απριλίου 2013 Κεντρική Σκηνή

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου Ιουλιανού 33-35 & Γ Σεπτεμβρίου 104 33 Αθήνα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016

Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου Ιουλιανού 33-35 & Γ Σεπτεμβρίου 104 33 Αθήνα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου Ιουλιανού 33-35 & Γ Σεπτεμβρίου 104 33 Αθήνα ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2015-2016 ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ Στο Ελληνικό Μουσείο Αυτοκινήτου, το οποίο άνοιξε τις πύλες

Διαβάστε περισσότερα

ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ"

ΩΔΕΙΟΝ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ" Αναγνωρισμένο από το κράτος 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ... Διδάσκονται όλα τα είδη Ενόργανης, Θεωρητικής και Φωνητικής Μουσικής Αγίας Λαύρας 95 210-2232339 210-2287555 www.odeio-nikos-skalkotas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι εδώ! Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2016 Γραφείο Τύπου Τηλ.: 210 5284885 886 e-mail: press@opanda.gr press1.opanda@gmail.com web: www.opanda.gr ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Η αγαπημένη συνήθεια των Αθηναίων, οι δωρεάν ξεναγήσεις είναι

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Με τιμή Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις επετειακές εκδηλώσεις των 90 χρόνων Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος. Με τιμή Ο Μητροπολίτης

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ»

«ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» ΗΜΟΣ ΧΑΪ ΑΡΙΟΥ Πολιτιστικές Εκδηλώσεις Καλοκαίρι 2009 «ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ» Χορός - Τραγούδι - - ρώµενα Ώρα έναρξης εκδηλώσεων 21:00, ΕΙΣΟ ΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 Κυριακή 14 (11:00 π.µ.) - Παλατάκι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΪΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ!

ΜΑΪΟΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! Μαρμάρινη σαρκοφάγος διακοσμημένη με γιρλάντες. 2ος-3ος αι. μ.χ. ΜΑΪΟΣ 2016 - ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ! NEWslEttEr 10 ΤριΤη 10 Μάΐου Ωρά: 20:30 άιθουσά ΦουάΓιε εισοδοσ ελευθερη Μουςίκες

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων

Χαιρετισμός Δημάρχου. Θωμάς Κ. Μπέγκας Δήμαρχος Ιωαννίνων Χαιρετισμός Δημάρχου Στην περίοδο τής μεταπολίτευσης η πόλη μας, όπως και η υπόλοιπη χώρα, έζησε μια πνευματική και πολιτιστική ανάταση. Όλοι προσπαθούσαν να καλύψουν τα πολλά και καταστροφικά κενά που

Διαβάστε περισσότερα

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Θόλου 5 & Κλεψύδρας: ΟΙΚΟΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΙΘΡΙΟ

Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Θόλου 5 & Κλεψύδρας: ΟΙΚΟΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΙΘΡΙΟ Στις 5 Σεπτεμβρίου 2012, στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου, Θόλου 5 & Κλεψύδρας: ΟΙΚΟΦΟΙΤΗΤΙΚΟ ΑΙΘΡΙΟ 5.00 μμ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ: ΣΩΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΟΣ - ΠΡΟΣΩΔΙΑ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ, με τον Ανδρέα Κουτσουρέλη.

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΜΑΡΤΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2018 διοργανώνει δράσεις που απευθύνονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Κ Δ Η Λ Ω Σ Ε Ω Ν ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΥΝΘΕΤΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Α Π Ο 2 7 Μ Α Ρ Τ Ι Ο Υ Ε Ω Σ 4 Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Υ Οι Μεγάλοι Συνθέτες Της Σμύρνης Φέτ αφι Διορ στο Οι ανα κλη ελλ τρό μιλή της μας φόρ

Διαβάστε περισσότερα

Όψεις Βυζαντίου... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Όψεις Βυζαντίου... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Το φυλλάδιο αυτό είναι του/της... που επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις... Το φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου

Διαβάστε περισσότερα

Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Αγίου Όρους 2, Ιερισσός, , Fax

Δ Η Μ Ο Σ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Τ Ε Λ Η Αγίου Όρους 2, Ιερισσός, , Fax ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ Ιερισσός, 03/10/2017 Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ ΣΤΑΓΕΙΡΑ & ΑΚΑΝΘΟΣ «ΠΟΛ(ε)ΙΣ» ΑΠΟΙΚΙΕΣ ΤΗΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΠΑΡΕΛΘΟΝ & ΜΕΛΛΟΝ Ο Δήμος Αριστοτέλη σε συνεργασία με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Εκπαιδευτικά προγράμματα Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11 ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής ηµοτικό Ωδείο Αµαρουσίου Επτά συναυλίες από 30 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2008 Αίθουσα Εκδηλώσεων ηµαρχειακού Μεγάρου ήµου Αµαρουσίου Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η Ώρα έναρξης συναυλιών

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις Χριστούγεννα 2017 στον Κορυδαλλό Santa Claus is coming to town Θέατρο, Μουσική, Χορός, Σκετς, Αυτοσχεδιασµοί, πλούσια Δώρα 23 30/12 προβολές παιδικών ταινιών και παραστάσεις Καραγκιόζη στο CineΠαράδεισος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 11 Νοεμβρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΙΝΗΣΗ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει τα αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό: 6972015621 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΕΛΕΝΗ ΓΚΟΝΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΣ Ε.Ε.ΔΙ.Π. ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ του Π.Τ.Δ.Ε του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Διεύθυνση: ΙΚΑΡΟΥ 5 45221 Ιωάννινα Τηλέφωνα: Γραφείου: 2651005872 Σπιτιού: 2651043808 Κινητό:

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ»

«ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» «ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟ» Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σερρών στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της για το 2018 διοργανώνει δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

04/04/2017 Οι Αρχιμουσιτέκτονες στην πρώτη τους συναυλία Κυριακή 9 Απριλίου, ,30 το βράδυ Επιμενίδου 19, Άνω Πόλη

04/04/2017 Οι Αρχιμουσιτέκτονες στην πρώτη τους συναυλία Κυριακή 9 Απριλίου, ,30 το βράδυ Επιμενίδου 19, Άνω Πόλη 04/04/2017 Οι Αρχιμουσιτέκτονες στην πρώτη τους συναυλία Κυριακή 9 Απριλίου, 2017 8,30 το βράδυ Επιμενίδου 19, Άνω Πόλη Ο ΣΑΘ με μεγάλη χαρά καλωσορίζει τους Αρχιμουσιτέκτονες στην πρώτη τους δημόσια συναυλία!

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ»

ΘΕΜΑ : «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΩΝ ΑΧΑΡΝΩΝ» ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Δ/ΝΣΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Φιλαδελφείας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Γραφείο Υπουργού ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ minoff@culture.gr Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης Ειδική Προβολής και Αξιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

11-27/09/2009. Greening the Future. Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη

11-27/09/2009. Greening the Future. Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη 11-27/09/2009 Greening the Future Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στην Κοπεγχάγη Σιωπηλή κραυγή Με αφορμή τη Σύνοδο κορυφής των Ηνωμένων Εθνών στην Κοπεγχάγη 7-18 Δεκεμβρίου,

Διαβάστε περισσότερα