ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ"

Transcript

1 Ηλεκτρονικό τεύχος Νο 4. Ιανουάριος 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ιριδολογία και Ομοιοπαθητική (μέροςιv). 2. Ισχαιμική καρδιοπάθεια. Α. Στηθάγχη. Β. Εμφραγμα του μυοκαρδίου. 3. Παγκόσμια συνέδρια Ιριδολογίας Πρόγραμμα Ιριδοδιάγνωσης (Iridology scanning). 5. Ολιστική Ιριδολογία (επίπεδο Ι και ΙΙ). Προσφορά για τα μέλη. 6. Εσωτερικό χείλος κόρης (O.P.I.) 7. Χωροκίνδυνος. Προσφορά για τα μέλη. 8. Χρονοκίνδυνος. Προσφορά για τα μέλη. 9. Ψυχολογική Ιριδολογία (επίπεδο Ι και ΙΙ). Προσφορά για τα μέλη. 10. Θέση χρωμοσωμάτων στην ίριδα. 11. Εκδόσεις βιβλίων Ιριδολογίας στα Ελληνικά. 12. CDs Ιριδολογίας στα Ελληνικά.

3 ASA FOETIDA ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ ( Μέρος ΙV ) Νευροφυτικό σύστημα, κυκλοφορικό, πεπτικό, οστά. Υστερία, χορεία, νευραλγία, νευρικός πονοκέφαλος, χοριοειδίτιδα, αμφιβληστροειδοπάθεια, Γαστραλγία, πεπτικά έλκη, μετωρισμός, έλκη μήτρας, αιμορροϊδες, δηλητηρίαση από υδράργυρο, σύφιλις. Ο ασθενής καλυτερεύει στον ανοικτό αέρα και χειροτερεύει την νύχτα. Εσωτερικό χείλος κόρης: Χρώματος χαλκού. Το εξωτερικό χείλος φαίνεται φαγωμένο. Εξωτερικό χείλος κόρης : Παρατηρείται μία νεκρωτική εκφύλιση των σπονδύλων, που φαίνεται από το λευκό χρώμα. Το χείλος είναι γκρίζο σκούρο και δείχνει κυκλοφορικά προβλήματα. Περιοχή κορόνας: Η κορόνα είναι επίπεδη με κανονική υφή που παρουσιάζει σε πλάγια και εγκάρσια θέση λευκές ίνες, που δείχνουν ουλές, απόρροια παλαιών ελκών που έχουν θεραπευθεί. Παρατηρούνται λευκά σημεία τυχαία τοποθετημένα σε όλη την κορόνα, που δείχνουν έλκη σε οξεία φάση. Το χρώμα της κορόνας είναι λευκό γκρίζο με ελαφρά απόκλιση στο ροζ. Χείλος κορόνας: Κανονικό. Λευκωπό (εναπόθεση χοληστερόλης). Περιοχή των οργάνων (βλεφαριδική περιοχή): Γενικευμένη φλεβική στάση που φαίνεται από την κυματοειδή μορφή των ινών. Παρουσία εγκάρσιων πεπαχυσμένων ινών με οφιοειδή προσανατολισμό που δείχνει συμφύσεις. Τάση για αναστομώσεις. Λακούνες στην περιοχή της μήτρας που δείχνουν έλκη και αναστομώσεις στο γεννητικό σύστημα. Εσωτερικό χείλος ίριδος : Παρουσία λευκών εγκάρσιων ινών που δείχνουν τάση για αναστόμωση και έλκη. Εξωτερικό χείλος ίριδος : Γκρίζα αύρα GELSEMIUM Κεντρικό νευρικό σύστημα, αισθητικά και κινητικά νεύρα, 3 ο κρανιακό νεύρο, καρδιά, πεπτικό σύστημα, γυναικείο γεννητικό σύστημα. Μηνιγγίτιδα, γρίπη, πονοκέφαλος, ίλιγγοι, παραισθησίες, νευραλγία τριδύμου, βλεφαρόπτωση, παράλυση του οφθαλμοκινητικού νεύρου, μυδρίαση, διπλωπία, αμαύρωση, παράλυση γλώσσας, κινητική αταξία, παράλυση από διφθερίτιδα, σύνδρομο Guillain Barre.

4 Ο ασθενής καλυτερεύει με την ούρηση και τον ιδρώτα. Χειροτερεύει την άνοιξη και με τη ζέστη, στην αρχή της κίνησης και με την κίνηση προς τα κάτω (διαφορική διάγνωση με τον COCCULUS που χειροτερεύει με την παθητική κίνηση). Εσωτερικό χείλος κόρης: Χρώματος ανοιχτό λαμπερό καφέ. Υφή λεπτή με διακοπές σε μερικά σημεία, πιο παχύ στην κάτω περιοχή και με μικρές διακοπές στην άνω περιοχή που δείχνουν έντονες αλλοιώσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος (κινητικά ενοχλήματα, ευαισθησία στην αφή και προβλήματα στα όργανα που συνδέονται με το τμήμα της σπονδυλικής στήλης που πάσχει. Μυδριατική συνήθως κόρη. Εξωτερικό χείλος κόρης: Χωρίς χαρακτηριστικά σημεία. Περιοχή κορόνας: Διογκωμένη χρώματος χρυσοκίτρινο με διαφορετικές αποχρώσεις. Η διόγκωση της κορόνας δείχνει υπερπλασία των βλεννογόνων του πεπτικού συστήματος. Το χρυσοκίτρινο χρώμα δείχνει αλλοίωση των αδένων (θυρεοειδής, γονάδες κ.λ.π) που επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Περιοχή των οργάνων: Συνήθως παρατηρούνται αλλοιώσεις της υπόφυσης, των επινεφριδίων, του θυρεοειδούς και του θύμου. Εσωτερικού χείλους ίριδος: Είναι διογκωμένο και του ιδίου χρώματος με το χείλος της κορόνας. Παρουσιάζει τόξα του στρες περισσότερο στο άνω μέρος. Εξωτερικό χείλος ίριδος: Χρώματος πρασινωπού με μπλε ή ροζ αποχρώσεις στο άνω μέρος (η ροζ απόχρωση δείχνει εγκεφαλική συμφόρηση). ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ COCCULUS: Εσωτερικό χείλος κόρης, πιο λεπτό και πιο κανονικό με τις ίδιες διακοπές και του ιδίου χρώματος. KALI CARBONICUM Συνδετικοί ιστοί, αναπνευστικό σύστημα, πεπτικό σύστημα, σεξουαλική σφαίρα. Αναιμία, καταβολή, ίλιγγοι, ίκτερο, ηπατοπάθειες, δυσκοιλιότητα, κυστίτιδα, εμμηνόπαυση, υπερλιπαιμία, υπερουριχαιμία, ουρική αρθρίτιδα, ρευματισμοί. Ο ασθενής χειροτερεύει με το κρύο και το νερό, με την υγρασία και το χειμώνα. Καλυτερεύει με την ζέστη και τον ανοιχτό αέρα. Εσωτερικό χείλος κόρης: Χρώματος σκούρο καφέ, λεπτή υφή με μορφολογία μικρών αραιών τετραγώνων. Πιθανές αραιώσεις στην αυχενική και οσφυϊκή περιοχή. Εξωτερικό χείλος κόρης: Χρώματος ανοιχτό καφέ. Εκλεκτικά εντοπίζεται αλλοίωση στην κροταφική περιοχή που αντιστοιχεί ανατομικά σε προβλήματα της θωρακικής μοίρας της

5 σπονδυλικής στήλης. Αυτή η χρωματική αλλοίωση φανερώνει παθολογική εναπόθεση λιπιδίων στους μεσοσπονδύλιους δίσκους (χειρότερα με την υγρασία και το κρύο). Περιοχή κορόνας: Κορόνα επίπεδη και ευρεία. Ίνες διογκωμένες και ανάγλυφες. Παρουσία κηλίδων χρώματος ανοιχτού καφέ που φανερώνουν εναπόθεση λιπιδίων. Ο ελαφρύς τοξοειδής προσανατολισμός των ινών εκφράζει αλλοίωση της μικροβιακής χλωρίδας (δυσπεψία και γαστρεντερίτιδα ). Χρώμα της κορόνας: Καφέ ανοιχτό ομοιογενές με συγκεντρώσεις χρωστικής στην άκρη των ινών. Χείλος της κορόνας: Ακανόνιστο με διογκώσεις στην ηπατική περιοχή (παρασυμπαθητική δράση που προκαλεί αύξηση του όγκου του οργάνου). Περιοχή των οργάνων: Όργανα που επηρεάζονται περισσότερο είναι ο θυρεοειδής, γονάδες, υπόφυση, ήπαρ και χοληδόχος κύστη. Παρατηρούνται λακούνες και αραιώσεις στην περιοχή του προσώπου (ιγμορίτιδα, ρινίτιδα, φαρυγγίτιδα). Εσωτερικό χείλος ίριδος: Κυκλική πάχυνση χρώματος ανοιχτό καφέ. Εξωτερικό χείλος ίριδος: Μπλε αύρα (προβλήματα αίματος). KREOSOTUM Δέρμα, βλεννογόνοι, βρόγχοι, λεμφικό σύστημα, αίμα, νευρικό σύστημα, γεννητικό σύστημα θήλεως. Παθητικές αιμορραγίες, συχνά έλκη, υγρή γάγγραινα, καχεξία, σηπτικές μολύνσεις, ενοχλήσεις των δοντιών, διαβήτης, νευραλγία προσωπικού νεύρου, ίλιγγοι, πονοκέφαλος συμφορητικού τύπου, δυσπεψία, βρογχίτιδα, αρτηρίτιδα, κνησμός. Εσωτερικό χείλος κόρης: Σκούρο καφέ που δείχνει προβλήματα του αίματος. Παρουσιάζει υφή σε σχήμα ακανόνιστου φράκτη με φυγόκεντρο κατεύθυνση. Εξωτερικό χείλος κόρης: Υπερέχει το σκούρο γκρι χρώμα που δείχνει προβλήματα κυκλοφορίας της σπονδυλικής στήλης. Περιοχή κορόνας: Η κορόνα είναι επίπεδη και ευρεία. Υπάρχουν προβλήματα δυσπεψίας, μεγάλη ανάγκη ύπνου και μία προσωπικότητα που έχει υλιστικές τάσεις. Οι ίνες παρουσιάζονται διογκωμένες και ακανόνιστες. Οι εγκάρσιες ίνες έχουν λευκό χρώμα που τείνουν προς το κίτρινο, που δείχνει φλεγμονή των βλεννογόνων του πεπτικού.

6 Περιοχή των οργάνων: παρατηρούνται λακούνες στην περιοχή των βρόγχων και των γεννητικών οργάνων στην αριστερή ίριδα. Στην δεξιά ίριδα εμφανίζεται ένα χαρακτηριστικό σημείο κυκλικό και κίτρινο στην περιοχή της ωοθήκης (χρόνια φλεγμονή). Εξωτερικό χείλος ίριδος: Λευκή αύρα. NATRUM PHOSPHORICUM Πεπτικό,αλλοίωση του μεταβολισμού του ουρικού οξέος. Υπερουριχαιμία, ουρική αρθρίτιδα, όξινη δυσπεψία, γαστροδωδεκαδακτυλίτιδα, χολολιθίαση, ίκτερος. Ο ασθενής χειροτερεύει με την κακοκαιρία. Eσωτερικό χείλος κόρης: Χρώματος καφέ, με μορφή κουμπότρυπας. Είναι δυνατή μια πλήρης διακοπή του χείλους σε μερικά σημεία. Εξωτερικό χείλος κόρης: Χρώματος ώχρα. Περιοχή κορόνας: Χρώματος ώχρα. Ανάγλυφα έντονα και ακανόνιστα που ξεκινούν από το εξωτερικό χείλος της κόρης και εκτείνονται μέχρι το χείλος της κορόνας. Μεταξύ των ανάγλυφων υπάρχει αραίωση του ιστού της ίριδος. Χείλος της κορόνας: Έντονο και ακανόνιστο. Περιοχή των οργάνων: Ευρεία λακούνα στην περιοχή των πνευμόνων. Εσωτερικό χείλος ίριδος: Συγκεντρώσεις χρώματος ώχρας (εναπόθεση ουρικού οξέος). Εξωτερικό χείλος ίριδος: Μπλε έντονο. ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ PHOSPHORUS: Εσωτερικό χείλος κόρης σε σχήμα κουμπότρυπας και κίτρινου χρώματος. NUX VOMICA: Ίδια υφή της περιοχής της κορόνας, αλλά το εσωτερικό χείλος της κόρης είναι υπερτροφικό και ευρύ.

7 PHYTOLACCA Βλεννογόνοι, μύες, αρθρώσεις, νεφροί, δέρμα. Συφιλιδική και φυματινική διάθεση, γρίπη, χρόνια και υποξεία αμυγδαλίτιδα, ρευματοειδής ενδοκαρδίτιδα, τάση για έλκη του πεπτικού, τάση για καλοήθεις όγκους στο γεννητικό σύστημα της γυναίκας, νεφρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα οξεία και χρόνια. Ο ασθενής χειροτερεύει με την υγρασία και την βροχή, την νύχτα και όταν ξαπλώνει στη δεξιά πλευρά. Καλυτερεύει με τη ζέστη, την ξηρασία και κατά την διάρκεια της ημέρας. Εσωτερικό χείλος ίριδος: Χρώματος καφέ φωτεινό (στους ηλικιωμένους καφέ σκούρο). Ακανόνιστο, διαβρωμένο με κατεύθυνση προς το εξωτερικό χείλος κόρης. Στα νεαρά άτομα παρουσιάζεται σαν σκούρα σημεία προς το εξωτερικό χείλος κόρης. Εξωτερικό χείλος κόρης: Λευκό γκρίζο (επασβέστωση της σπονδυλικής στήλης), με σκούρες ζώνες στην περιοχή του στομάχου. Περιοχή της κορόνας: Σκούρη σκόνη δίκην καπνού, διάσπαρτη στην περιοχή του στομάχου. Χείλος κορόνας: Ακανόνιστο, διπλό σε μερικά σημεία. Περιοχή των οργάνων: Λευκή υφή με μπλε υπόβαθρο. Εσωτερικό χείλος ίριδος: Λευκωπές συγκεντρώσεις που δείχνουν υπερχοληστερολαιμία. Εξωτερικό χείλος ίριδος: Λευκογκρίζο και λεπτό. ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ DULCAMARA: Εσωτερικό χείλος κόρης κανονικό και όχι διαβρωμένο. Στην περιοχή της κορόνας λείπει η σκούρη περιοχή γύρω από το εξωτερικό χείλος κόρης και η σκόνη δίκην καπνού.

8 VERATRUM ALBUM Κεντρικό νευρικό σύστημα, κυκλοφορικό, πεπτικό, μήτρα. Χολέρα, δυσεντερία, τύφος, οξύ πνευμονικό οίδημα, collapses, δυσμηνόρροια. Ο ασθενής χειροτερεύει με την κίνηση και καλυτερεύει με την ακινησία και το κεφάλι χαμηλωμένο. Εσωτερικό χείλος κόρης: Απουσιάζει (κυκλοφορικά προβλήματα). Εξωτερικό χείλος κόρης: Απουσιάζει. Περιοχή κορόνας: Λεπτές αύλακες που ξεκινούν από το άνω μέρος του χείλους της κόρης (έντονα δυσπεπτικά προβλήματα). Βαθιά αύλακα στην ώρα 11:30 στην αριστερή ίριδα (έμετος). Χείλος κορόνας: Ακανόνιστο (εκνευρισμός). Περιοχή των οργάνων: Παρουσία τόξων του στρες, όπου διακόπτονται σε μερικά σημεία (αδυναμία του οργάνου και τάση για σπασμούς). Ανεπάρκεια της υπόφυσης. Εσωτερικό χείλος ίριδος: Σκούρο: Υποθερμία, παράλυση των αισθητικών και κινητικών νεύρων. Εξωτερικό χείλος ίριδος: Αύρα χρώματος ροζ στο άνω μέρος (κεφαλαλγία, δυσκολία συγκέντρωσης και έκπτωση μνήμης). Χρώματος γκρίζο σκούρο στη δεξιά κροταφική περιοχή. ΔΙΑΦΟΡΙΚΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ VERATRUM VIRIDE: Είναι ίδιο αλλά διαφέρει από την παρουσία του εσωτερικού χείλους κόρης σε μερικά σημεία.

9 Για περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες ίριδας και σχέδια κάθε ομοιοπαθητικού φαρμάκου μπορείται να προμηθευθείται το βιβλίο : Ιριδολογία & Ομοιοπαθητική 30 Ευρώ

10 ΙΣΧΑΙΜΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΑ 1. ΣΤΗΘΑΓΧΗ Κλινική συνδρομή που χαρακτηρίζεται από θωρακικό πόνο που προκαλείται, από κόπωση ή από συγκίνηση και υποχωρεί με την ανάπαυση και τη χορήγηση νιτρογλυκερίνης υπογλωσσίως. Αιτιολογία: *Aθηρομάτωση στεφανιαίων αγγείων *Βαλβιδοπάθειες *Εντονη αναιμία *Θυρεοτοξίκωση *Παροξυσμική ταχυκαρδία Κλινική εικόνα: Οπισθοστερνικός πόνος, συσφικτικός και πιεστικός με αντανάκλαση στον αριστερό βραχίονα διάρκειας 3 5 λεπτών. Ιριδολογικά σημεία: Παχύ κολάρο, σπασμένο, κεκαμένο προς το κέντρο της ίριδας, ελάττωμα στις 3 η ώρα στην αριστερή ίριδα. Συνδυασμός δυο ή περισσοτέρων σημείων. Αριστερή ίριδα ανδρός 59 ετών Στις περιπτώσεις στηθάγχης που δεν έχουμε αποτελέσματα με τη φαρμακευτική θεραπεία, ενδείκνυται η χειρουργική ( by-pass ).

11 2. ΕΜΦΡΑΓΜΑ ΤΟΥ ΜΥΟΚΑΡΔΙΟΥ Αιτιολογία: Ανεπαρκής εφοδιασμός με αίμα του μυοκαρδίου, που οφείλεται σε σπασμό, στένωση ή απόφραξη των στεφανιαίων αρτηριών. Λακούνες προσκολλημένες στο κολάρο: δείχνουν μεταβολική αλλοίωση, δηλ. μια λανθάνουσα ανεπάρκεια. Λεύκανση τομέα του κολάρου στην περιοχή της καρδιάς δείχνει σπασμό των στεφανιαίων αγγείων. Διακοπτόμενα τόξα του στρες στην περιοχή της καρδιάς, δείχνουν ανεπάρκεια του μυοκαρδίου. Ευθειασμός του κολάρου στην περιοχή της καρδιάς, δείχνει ταχυκαρδία, από διόγκωση του εντέρου λόγω αερίων. Χρωστικές κηλίδες στην περιοχή της καρδιάς, δείχνουν προβλήματα άλλων οργάνων που μπορούν να επηρεάσουν την καρδιακή λειτουργία. *Μαύρο τρίγωνο *Ανοιχτή λακούνα *Εγκάρσια αγγειακή ίνα *Μαύρα σημεία Αριστερή ίριδα γυναίκας 40 ετών

12 Αριστερή ίριδα ανδρός 58 ετών Εγκάρσια κόκκινη ίνα από την σπλήνα προς την καρδιά) Αριστερή ίριδα ανδρός 69 ετών

13 Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε ΚΑΡΔΙΟΠΑΘΕΙΕΣ & ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ CD-rom (course). Τιμή 100 Ευρώ. Ειδική τιμή-προσφορά μόνο για τα μέλη. Τιμή για μη μέλη 500 Ευρώ.

14 ΠAΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ 1) CONVEGNO INTERNAZIONALE DI IRIDOLOGIA Teatro Kurhaus Merano, Sud Tirolo Italia Οκτωβρίου Συμμετοχή Μιχάλη Νταϊλάκη με θέμα Νόσος Alzheimer. 2) IRIDOLOGY & INTEGRATIVE HEALTHCARE CONGRESS Cincinnati, Ohio USA Οκτωβρίου ) ΧΙΙ INTERNATIONAL IRISDIAGNOSIS CONFERENCE Valinhos, Sao Paulo Brazil Οκτωβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΡΙΔΟΔΙΑΓΝΩΣΗΣ (IRIDOLOGY SCANNING) Εύχρηστο και απλό πρόγραμμα Ιριδοδιαγνωστικής σε CD. Τιμή Ευρώ.

15 ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ (επίπεδο Ι και ΙΙ) (course) Τα μάτια είναι ένα παράθυρο στις βιοενεργειακές λειτουργίες του φυσικού σώματος, στις σκέψεις και τα συναισθήματα του ατόμου. Με την Ολιστική Ιριδολογία είναι δυνατόν να καταλάβουμε τον άνθρωπο στο σύνολό του, στο πνευματικό, νοητικό, συναισθηματικό και φυσικό επίπεδο. Το αριστερό μάτι σχετίζεται με την αριστερή πλευρά του σώματος, την θηλυκή, την δημιουργική, την επινοητική, την διαισθητική. Το δεξί μάτι σχετίζεται με την δεξιά πλευρά του σώματος, την αρσενική, την αναλυτική, την πρακτική. Αναλύουμε όλες τις ιδιοσυστασίες, τα όργανα καθώς και όλα τα συστήματα (απέκκρισης και αποτοξίνωσης), και τους αδένες, τόσο στο φυσικό επίπεδο όσο και στο συναισθηματικό. Αναλύουμε επίσης την κόρη, την ίριδα και όλα τα σημάδια πάνω στην ίριδα (λακούνες, κρύπτες, ελαττώματα), τα τόξα του στρες, το O.P.I. τις ακτινωτές αύλακες, δακτύλιο του νατρίου, τις χρωστικές κλπ. Στενώσεις στο κατιόν κόλον.

16 Μπαλονέ κατιόν κόλον. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ Ι & ΙΙ (course). CD-rom. Επίπεδο Ι (course). Τιμή 500 Ευρώ. CD-rom. Επίπεδο ΙΙ (course). Τιμή 500 Ευρώ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ 2012 ΤΙΜΗ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ!!!

17 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΕΙΛΟΣ ΚΟΡΗΣ (O.P.I.) O. P. I. O.P.I. ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗ ΣΤΗΛΗ ΝΩΤΙΑΙΟΣ ΜΥΕΛΟΣ ΘΡΕΠΤΙΚΟΣ ΔΑΚΤΥΛΙΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΨΥΧΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ

18 ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΥΤΡΟΦΙΚΟ ΥΠΟΤΡΟΦΙΚΟ ΥΠΕΡΤΡΟΦΙΚΟ ΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΕΡΙΚΩΣ ΑΤΡΟΦΙΚΟ ΜΙΚΤΟ BORDERLINE micron < 250 micron > 280 micron 0 50 micron Θα εξετάσουμε τα διάφορα σχήματα που μπορεί να έχει το O.P.I. και τη σημασία τους στο φυσικό και ψυχικό επίπεδο π.χ. σχήμα κέρατα κριαριού (φωτο), δείχνει ρευματοειδή αρθρίτιδα, ρευματοειδή καρδιοπάθεια και στον ψυχισμό δείχνει μύστη, ότι αναδύεται, πρωταρχική δύναμη.

19 σχήμα γρατσουνιά γάτας, δείχνει νέκρωση, εξέλκωση και στον ψυχισμό δείχνει ότι με πλήγωσαν, βία, επίθεση. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΕΙΛΟΣ ΚΟΡΗΣ CD-rom. Τιμή 100 Ευρώ.

20 ΧΩΡΟΚΙΝΔΥΝΟΣ (course) Κάθε όργανο καταλαμβάνει ένα συγκεκριμένο χώρο μέσα στο σώμα μας. Η πιθανότητα που έχει να αρρωστήσει αυτό το όργανο στο χώρο που καταλαμβάνει, ονομάζεται χ ω ρ ο κ ί ν δ υ ν ο ς. Στο εσωτερικό χείλος της κόρης ( Ο.P.I. ) παρατηρούμε τα σημεία του χωροκίνδυνου. Χωρίζουμε τον κύκλο της κόρης σε 360. Θεωρούμε τις πρώτες 180 ξεκινώντας από την ώρα 0 ή 12 και μέχρι τις 6, αντιστοιχούν από 0 έως 180.

21 Η περιοχή αυτή από 0 έως 180 χωρίζεται σε 26 χώρους. Το ίδιο ισχύει και για το υπόλοιπο μισό της ίριδας, από ώρα 6 έως 12 ( ). Χώρος 1 (0-8,5 ) ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ Ίλιγγος, πονοκέφαλος, αϋπνία, κατάθλιψη, αδένωμα υπόφυσης. Στον ψυχισμό Φόβος κριτικής από άλλους, ψυχική αστάθεια, τάση κατάθλιψης. Καταστάσεις εσωτερικής ή εξωτερικής σύγχυσης, αίσθηση απομόνωσης. Εξετάζουμε και τους 26 χώρους τόσο στο σωματικό επίπεδο όσο και στο ψυχικό. Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε το ΧΩΡΟΚΙΝΔΥΝΟ (course). CD-rom (course). Τιμή 500 Ευρώ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ 2012 ΤΙΜΗ 300 ΕΥΡΩ!!!

22 ΧΡΟΝΟΚΙΝΔΥΝΟΣ (course) Με την ανάλυση της ίριδας μπορούμε να καταλάβουμε την ηλικία στην οποία κάποια γεγονότα μας επηρέασαν πολύ έντονα, τραυματικά. Ονομάζουμε αυτή την περίοδο Χρονοκίνδυνο. Γνωρίζοντας τη σχέση μεταξύ τραύματος και έναρξης της νόσου, με τον Χρονοκίνδυνο καταλαβαίνουμε την ψυχοφυσική επίδραση, το τράνταγμα, που υποκίνησε την νόσο. Η ίριδα φέρει πάνω της τα πιο σπουδαία σημάδια όλης μας της ζωής, τις απογοητεύσεις, τις πικρίες, τα ατυχήματα, τους χωρισμούς, τα συναισθηματικά τραύματα, τους θανάτους των δικών μας ανθρώπων κλπ. Έχοντας συνείδηση για αυτό που έχει συμβεί, παίρνοντας αφορμή από τον Χρονοκίνδυνο για να ανακαλέσουμε συγκινήσεις, συναισθήματα, μνησικακίες, πικρίες, που είχαμε πολύ καλά κρύψει μέσα μας, μας βοηθά να φέρουμε την αρμονία στο σώμα μας, εμψυχωμένοι από την ύπαρξη της ΑΓΑΠΗΣ. Ο Χρονοκίνδυνος επιτρέπει συνειδητά να γνωρίσουμε τις πιο δύσκολες περιόδους της ζωής μας και να αναδύσει τα συναισθήματα που ταλανίζουν τη ζωή μας και δεν μας επιτρέπουν να είμαστε χαρούμενοι, να αγαπάμε τον εαυτό μας και τον κόσμο. Ο Χρονοκίνδυνος είναι το μέσο για να φθάσουμε την εσωτερική μας συνείδηση και την ΑΡΜΟΝΙΑ.

23 Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τον ΧΡΟΝΟΚΙΝΔΥΝΟ (course). CD-rom (course). Τιμή 500 Ευρώ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ 2012 ΤΙΜΗ 300 ΕΥΡΩ!!!

24 ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ Ι & ΙΙ (course) Η Ψυχολογική Ιριδολογία σκιαγραφεί τα φυσιολογικά και παθολογικά χαρακτηριστικά ενός ατόμου με την απλή παρατήρηση της ίριδας. Στην Ψυχολογική Ιριδολογία μεγάλη σπουδαιότητα παρουσιάζει η κόρη της ίριδας (κορική ψυχοδιάγνωση). Οι κόρες διαστέλλονται για να εκφράσουν ενδιαφέρον, έλξη. Οι κόρες συστέλλονται για να εκφράσουν άρνηση. Τα διάπλατα μάτια ερμηνεύονται σαν σημάδι διαθεσιμότητας και τείνουν να προξενήσουν στον συνομιλητή ενδιαφέρον και μια διαστολή της κόρης του σαν απάντηση. Η ανάγνωση του O.P.I. Είναι ο δακτύλιος των παλμών και της βιοενέργειας. Επιτρέπει να αξιολογήσουμε την σφαίρα διαίσθησης και της βιοενέργειας, διαμέσου του πάχους, της ομοιομορφίας και του χρώματος. Η ανάγνωση του κολάρου Είναι ο δακτύλιος της ευαισθησίας, της αντιδραστικότητας και των κλίσεων που αξιολογούνται βάση της θέσης, του πάχους, της παρουσίας εσοχών, προεξοχών, γεφυρών και διακοπών. Στενό κολάρο δείχνει παιδισμό. Φαρδύ κολάρο δείχνει διασκορπισμό, μη περάτωση. Η Λεμφική ιδιοσυστασία αντιστοιχεί στην φλεγματική κράση. Η ίριδα έχει χρώμα από ανοικτό μπλε μέχρι γκρίζο-μπλε, κολάρο λευκό και κυματοειδείς ίνες. Από ψυχολογικής πλευράς είναι αργός, λίγο συναισθηματικός και επίμονος, περισσότερο από αδράνεια παρά από συνειδητή θέληση. Η αδράνεια κάνει το άτομο να μένει κολλημένο σε παλιά επεισόδια από τα οποία δεν μπορεί να απελευθερωθεί και δημιουργεί μνησικακία, καταπίεση, εμμονές.

25 Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε την ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΗ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ Ι & ΙΙ. (course). CD-rom. Επίπεδο Ι (course). Τιμή 500 Ευρώ CD-rom. Επίπεδο ΙΙ (course). Τιμή 500 Ευρώ. ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ 2012 ΤΙΜΗ 700 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΑ!!! ΘΕΣΗ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΑ Εξετάζουμε τη θέση που καταλαμβάνει κάθε χρωμόσωμα επάνω στην ίριδα. CD-rom. Τιμή 70 Ευρώ.

26 ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Τιμή 100 Ευρώ Τιμή 80 Ευρώ Τιμή 50 Ευρώ Τιμή 40 Ευρώ

27 Τιμή 50 Ευρώ Τιμή 30 Ευρώ Τιμή 20 Ευρώ

28 CDs ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Τιμή 100 Ευρώ Τιμή 70 Ευρώ ΧΡΩΜΟΣΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΙΡΙΔΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑ & ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ Νταϊλάκης Μιχαήλ ιατρός Νταϊλάκης Μιχαήλ ιατρός Τιμή 70 Ευρώ Τιμή 70 Ευρώ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΧΕΙΛΟΣ ΚΟΡΗΣ O.P.I. Τιμή 100 Ευρώ

29 ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ Νταϊλάκης Μιχαήλ ιατρός Τιμή 100 Ευρώ Τιμή 100 Ευρώ Μυϊκή δυστροφία Duchenne ΝΟΣΟΣ ALZHEIMER Νταϊλάκης Μιχαήλ ιατρός Νταϊλάκης Μιχαήλ ιατρός Τιμή 150 Ευρώ (περιέχει 3 video) Τιμή 150 Ευρώ ΜΥΟΠΑΘΕΙΕΣ Νταϊλάκης Μιχαήλ ιατρός Τιμή 150 Ευρώ (περιέχει 3 video)

30

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ Ηλεκτρονικό τεύχος Νο 3. Μάρτιος 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Ιριδολογία και Ομοιοπαθητική (μέροςιιι). 2. Μυoπάθεια. 3. Σκλήρυνση κατά πλάκας. 4. Ολιστική Ιριδολογία (επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ Ηλεκτρονικό τεύχος Νο 1. Φεβρουάριος 2009 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΙΡΙΔΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τι είναι η Ιριδολογία και πώς μεταφέρεται η εικόνα του οργάνου πάνω στην ίριδα. Ιριδολογία προληπτική ιατρική.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ

ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ 1 ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ TMHMA:NOΣHΛEYTIKH ΕΠΙ ΡΑΣΗ ΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΣΤΟ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΑΚΑΒΕΛΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ Α ΒΟΗΘΕΙΩΝ Μαρία Γιανναδάκη ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρώτες Βοήθειες 1.1 Τι Περιλαμβάνει το Φαρμακείο 2. Τραύματα 1 1 2 2.1 Αιμορραγία 2 2.1.1 Συμπτώματα Αιμορραγίας 2 2.1.2 Α Βοήθειες 2 2.1.2.1 Εσωτερική

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΓΕΛ Χαλανδρίου. Εργασία στη βιολογία. Διαταραχές στους ενδοκρινείς αδένες. Μ. Κέλλυ Α 2

5ο ΓΕΛ Χαλανδρίου. Εργασία στη βιολογία. Διαταραχές στους ενδοκρινείς αδένες. Μ. Κέλλυ Α 2 5ο ΓΕΛ Χαλανδρίου Εργασία στη βιολογία Διαταραχές στους ενδοκρινείς αδένες Μ. Κέλλυ Α 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το ενδοκρινικό σύστημα είναι ένα σύνθετο σύστημα αδένων και αποτελείται από τον θυρεοειδή, τους παραθυρεοειδείς,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΣΜΗΤΟΛΟΓΙΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΣΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ- ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Γ Κλινική Εξέταση

ΜΕΡΟΣ Γ Κλινική Εξέταση ΜΕΡΟΣ Γ Κλινική Εξέταση Η κλινική εξέταση περιλαμβάνει τη λήψη ιστορικού και την αντικειμενική εξέταση ανά συστήματα, αλλιώς γνωστή και ως φυσική εξέταση. Παρά το γεγονός ότι με την κλινική εξέταση ελέγχονται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟ. ή υγεία ΟΣ Α.Μ. : 56. Επόπτης

ΤΕΧΝΟΛΟ. ή υγεία ΟΣ Α.Μ. : 56. Επόπτης ΤΕΧΝΟΛΟ ΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η επίδραση της νόσου στην ψυχική ή υγεία των καρκινοπαθών ΖΩΓΡΑΦΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟ ΟΣ Α.Μ. : 56 Επόπτης : Χαρανά

Διαβάστε περισσότερα

Ως υγεία ορίζεται η κανονική και αρμονική λειτουργία του σώματος και της ψυχής του ανθρώπου και όχι μόνο η απουσία νόσου ή αναπηρίας.

Ως υγεία ορίζεται η κανονική και αρμονική λειτουργία του σώματος και της ψυχής του ανθρώπου και όχι μόνο η απουσία νόσου ή αναπηρίας. ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τι είναι ΥΓΕΙΑ; Ως υγεία ορίζεται η κανονική και αρμονική λειτουργία του σώματος και της ψυχής του ανθρώπου και όχι μόνο η απουσία νόσου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ 1 ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΧΕΝΑΛΓΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Σπουδάστρια: Πρόκλου Αθανασία Υπεύθυνος καθηγητής: Βαρσαμίδης Κωνσταντίνος 2 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Η πτυχιακή εργασία αυτή είναι ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Ρεφλεξολογία & Αυχενικό Σύνδρομο Νηστεία & Διατροφή Συνέντευξη με τον W.Ohashi

Ρεφλεξολογία & Αυχενικό Σύνδρομο Νηστεία & Διατροφή Συνέντευξη με τον W.Ohashi ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΕΦΛΕΞΟΛΟΓΩΝ Ρεφλεξολογία & Αυχενικό Σύνδρομο Νηστεία & Διατροφή Συνέντευξη με τον W.Ohashi τεύχος 16 Μάρτιος / Απρίλιος / Μάϊος 2011 www.reflexology.gr www.reflexology.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ

ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΑΛΕΞΑΝ ΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΕ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΧΡΙΣΤΑΡΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δρ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ. ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δρ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 1 ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ : Δρ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ 2 ΜΕΘΟΔΟΣ ΛΗΨΕΩΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ Α. ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΟΝΟΜΑ ΗΛΙΚΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ (επί παντρεμένης γυναίκας γράψε και το επάγγελμα του άντρα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ EΘΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ

ΟΙ EΘΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΟΙ EΘΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 1 2013-2014 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ Ομάδα Α: JigglyPuff Κλεοπάτρα Αγγελετοπούλου 4Α Χρύσα Αλεβίζου 4Α Ανδριάνα Αυγερινού 4Α Ιάσονας Δράσσας 4Β Ιωάννα Θεοδωράτου 4Β Ομάδα Β: ΕΞΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο 6 Εισαγωγή 8. Αρχές της ρεφλεξολογίας 10. Τα βασικά της ρεφλεξολογίας 38

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο 6 Εισαγωγή 8. Αρχές της ρεφλεξολογίας 10. Τα βασικά της ρεφλεξολογίας 38 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πώς να χρησιμοποιήσετε το βιβλίο 6 Εισαγωγή 8 Αρχές της ρεφλεξολογίας 10 Τα βασικά της ρεφλεξολογίας 38 Βασική συνεδρία ρεφλεξολογίας στα πέλματα 66 Βασική συνεδρία ρεφλεξολογίας στο χέρι 94

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ Κ ΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ

ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΗΠΑΤΟΣ Κ ΑΙ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣ Περιεχομενα Πρόλογος... 11 Εισαγωγή... 13 Κεφάλαιο 1 Χολόλιθοι στο ήπαρ: ένας μεγάλος κίνδυνος για την υγεία... 23 Κεφάλαιο 2 Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω χολόλιθους;... 105 Κεφάλαιο 3 Τα συνηθέστερα αίτια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Εγχειρίδιο οδηγιών

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ. Εγχειρίδιο οδηγιών ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΙΑΤΡΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΜΑΓΝΗΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Εγχειρίδιο οδηγιών Για τα εξής προβλήματα: ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ, ΑΠΟΠΛΗΞΙΑ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΓΟΝΑΤΟΣ, ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ ΙΣΧΥΟΥ, ΑΡΤΗΡΙΑΚΕΣ ΝΟΣΟΙ, ΑΫΠΝΙΑ, ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ. Επιδημιολογία

ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ. Επιδημιολογία Επιδημιολογία ΔΙΑΚΟΠΗ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ Σήμερα υπάρχουν 1.1 δισεκατομμύρια καπνιστές παγκοσμίως. Κάθε μέρα, περίπου 80-100.000 νέοι άνθρωποι παγκοσμίως αρχίζουν το κάπνισμα. Εάν οι τρέχουσες τάσεις συνεχιστούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ Ανδρέας Μ. Μαμαντόπουλος, Αναστάσιος Γ. Γερασιμάτος Γεώργιος - Μάριος Ι. Καραγιάννης ΙΟΥΝΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 4 Για να σε βλέπω καλύτερα

Κεφάλαιο 4 Για να σε βλέπω καλύτερα Κεφάλαιο 4 Για να σε βλέπω καλύτερα Η Π.Μ. είναι 46 χρονών, οικοκυρά, από την Λευκωσία, παντρεμένη με φθαρτέμπορα και μια κόρη 19 χρονών. Παρ όλο που ο άντρας της διαφωνεί με αχρείαστες και ακριβές ιατρικές

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. Γενικά Τι είναι η ρευµατολογία και τι ο ρευµατισµός

ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ. Γενικά Τι είναι η ρευµατολογία και τι ο ρευµατισµός ΡΕΥΜΑΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ Γενικά Τι είναι η ρευµατολογία και τι ο ρευµατισµός Η ρευµατολογία είναι ο κλάδος (ειδικότητα) της ιατρικής επιστήµης που ασχολείται µε την παθολογία των νοσηµάτων (αρθρίτιδα και ρευµατισµός)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΑΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΕΥΠ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΡΙΕΣ ΚΑΡΛΑΚΗ ΜΑΡΙΑ ΜΠΑΙΡΑΜΙ Η ΕΥΑΝΘΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Κ.ΧΑΤΖΑΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΟΥΣ 2008 ( ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 4Π /2008) ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Κλάδος-Ειδικότητες: ΠΕ 14.01 ΙΑΤΡΩΝ, ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ, ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΩΝ, ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Qlaira επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Estradiol valerate/dienogest

Qlaira επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Estradiol valerate/dienogest Φύλλο οδηγιών χρήσης: Πληροφορίες για τον χρήστη Qlaira επικαλυμμένα με λεπτό υμένιο δισκία Estradiol valerate/dienogest Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΔΜΑ: ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΔ ΠΑΘΗΔΙ ΣΙ ΑΝΑΠΣΤΟΜΔΝΔ ΥΩΡΔ ΚΑΙ ΓΡΑΔΙ : ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗΗ

ΘΔΜΑ: ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΔ ΠΑΘΗΔΙ ΣΙ ΑΝΑΠΣΤΟΜΔΝΔ ΥΩΡΔ ΚΑΙ ΓΡΑΔΙ : ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΝΑΚΟΠΗΗ ΜΔΣΑΠΣΤΥΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΤΓΩΝ: «ΓΙΔΘΝΗ ΙΑΣΡΙΚΗ-ΓΙΑΥΔΙΡΙΗ ΚΡΙΔΩΝ ΤΓΔΙΑ» ΔΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΓΙΣΡΙΑΚΟ ΠΑΝΔΠΙΣΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΑΣΡΙΚΗ ΥΟΛΗ ΓΙΠΛΩΜΑΣΙΚΗ ΔΡΓΑΙΑ ΘΔΜΑ: ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΔ ΠΑΘΗΔΙ ΣΙ ΑΝΑΠΣΤΟΜΔΝΔ ΥΩΡΔ ΚΑΙ ΓΡΑΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Α και Β τάξης Αισθητικής ΕΠΑ.Σ ΑΘΗΝΩΝ. Παχυσαρκία και Αισθητική Αποκατάσταση

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Α και Β τάξης Αισθητικής ΕΠΑ.Σ ΑΘΗΝΩΝ. Παχυσαρκία και Αισθητική Αποκατάσταση Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας της Α και Β τάξης Αισθητικής ΕΠΑ.Σ ΑΘΗΝΩΝ Παχυσαρκία και Αισθητική Αποκατάσταση Απρίλιος 2013 2 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1ο. Εισαγωγή... 4 Κεφάλαιο 2ο. Παχυσαρκία... 5 2.1. H παχυσαρκία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Εγκαυματική νόσος στην παιδική ηλικία. Εκτίμηση επιπτώσεων στους ασθενείς & στις οικογένειες τους

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Εγκαυματική νόσος στην παιδική ηλικία. Εκτίμηση επιπτώσεων στους ασθενείς & στις οικογένειες τους ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Εγκαυματική νόσος στην παιδική ηλικία. Εκτίμηση επιπτώσεων στους ασθενείς & στις οικογένειες

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλοκές αναπνευστικού συστήµατος

Επιπλοκές αναπνευστικού συστήµατος ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ 43 Πίνακας: Young J.S. (1979). Συσχέτιση τραύµατος και επιπλοκών ΙΑΓΝΩΣΗ ΠΟΣΟΣΤΑ (%) Ουρολοίµωξη 54 Αναπνευστικές επιπλοκές (Πνευµονία, Ατελεκτασία, Αναπνευστική ανεπάρκεια, Υπεζωκοτική διαπίδυση,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ 22000044 Β. ΟΔΗΓΟΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Σελίδα 1 1 από 66 B.1. Σύντομη Περιγραφή Επαγγελματικών Δραστηριοτήτων (προφίλ επαγγέλματος). B.1.1 Ο κάτοχος του διπλώματος της ειδικότητας Ειδικός Εφαρμογών Αισθητικής έχει

Διαβάστε περισσότερα