1 ΧΡΟΝΟΣ. "Το Λιµάνι αλλιώς!" Ιδέες για το µέλλον

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1 ΧΡΟΝΟΣ. "Το Λιµάνι αλλιώς!" Ιδέες για το µέλλον"

Transcript

1 "Το Λιµάνι αλλιώς!" Ιδέες για το µέλλον Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το αστικό πείραµα "Η Θεσσαλονίκη Αλλιώς", µε το οποίο η Parallaxi γιόρτασε τα 20 χρόνια κυκλοφορίας της. 48 ώρες και ένας καταιγισµός δράσεων απέδειξαν πως η πόλη µπορεί να απεκδυθεί τη µιζέρια των τελευταίων ετών. Έκτοτε, είναι γεγονός πως άλλαξαν αρκετά πράγµατα στην πόλη, ωστόσο η οµάδα του "Θεσσαλονίκη Αλλιώς" µε σταθερές της την ανεξαρτησία και την άσβεστη επιθυµία για αλλαγές στην καθηµερινότητα και την προβληµατική ρουτίνα της Θεσσαλονίκης συνέχισε και συνεχίζει τη δράση της. Το Σάββατο, 4 Ιουνίου στην υποδοχή του καλοκαιριού το Λιµάνι ζωντανεύει σε µία προσπάθεια να αναδειχθούν οι πολλαπλές αναξιοποίητες δυνατότητες αυτού του φυσικού θησαυρού της πόλης. Τα πρώτα γενέθλια ενός αστικού πειράµατος που βρίσκεται σε εξέλιξη γιορτάζονται µε ένα πρότζεκτ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης. Το Λιµάνι έχει µεγάλη ιστορία και µεγάλη συµβολική και οικονοµική αξία για το παρόν και το µέλλον της πόλης, κάτι που επί σειρά ετών αγνοούµε σε ένα µεγάλο βαθµό. Έστω για µία ηµέρα ας δηµιουργήσουµε µερικές από τις εικόνες που ονειρευόµαστε... Το πρότζεκτ πραγµατοποιείται σε συνεργασία µε τον Οργανισµό Λιµένος Θεσσαλονίκης.

2 Το Πρόγραµµα των Δράσεων (12:00-24:00) ΘΑ ΣΕ ΔΩ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ 11:00-20:00 Πιλοτική εφαρµογή της θαλάσσιας, αστικής και περιαστικής συγκοινωνίας µε το πλοίο "Spirit of Athos". Τα δροµολόγια ξεκινούν από την κεντρική αποβάθρα της Περαίας και καταλήγουν µπροστά στο Kitchen Bar. ΜΙΚΡΟΙ ΘΑΛΑΣΣΟΠΟΡΟΙ 12:00-15:00 Δράσεις για παιδιά στον αυλόγυρο του παιδικού σταθµού του ΟΛΘ. -Η Σχεδία στην Πόλη στήνει µία "Μέρα στο Λιµάνι" και καλεί τα παιδιά να ανακαλύψουν πληροφορίες για λιµάνια και θάλασσες, για ταξιδευτές και θαλασσοπόρους µέσα από ένα διαδραστικό επιδαπέδιο παιχνίδι. -Τα Παιδιά εν Δράσει µαθαίνουν στα παιδιά τα µυστικά του ψαρέµατος µέσα από ένα δηµιουργικό εργαστήρι µε τίτλο "Τα παιδία ψαρεύει...". -Το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης διοργανώνει ένα ψυχαγωγικό, εκπαιδευτικό πρόγραµµα για τη θάλασσα που ενώνει και περιλαµβάνει µουσικοκινητικά παιχνίδια, βιωµατικό εικαστικό εργαστήρι και αφήγηση µίας ιστορίας σχετικής µε το θέµα. ΤΑ ΜΟΥΣΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 12:00-22:00 Θεµατικές Δράσεις στα µουσεία που βρίσκονται εντός του Λιµανιού: -Το Μουσείο Φωτογραφίας προβάλλει φωτογραφίες από το παρελθόν και το παρόν του Λιµανιού.

3 -Το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Αποθήκη Β1) του Κρατικού Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης υποδέχεται στις 20:00 την οµάδα ΣΩΜΑΩΣ µε την εικαστική µουσικό-χορόθεατρική παράσταση "Αντι-σώµατα", όπου ηθοποιοί, χορευτές, performers, µε τη συνοδεία µουσικής και την χρήση λόγου, κίνησης, τραγουδιού, εµψυχώνουν αντικείµενα. -Το Μουσείο Κινηµατογράφου ανοίγει τις πόρτες του για το κοινό και προβάλλει ένα ντοκιµαντέρ για τα λιµάνια καθ' όλη τη διάρκεια της ηµέρας στην αίθουσα προβολών του. ΤΟ "ELLIS ISLAND" ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 12:00-20:00- Εντευκτήριο ΟΛΘ Αφιέρωµα στη µετανάστευση στη Θεσσαλονίκη. Σκηνογραφική εγκατάσταση εµπνευσµένη από τη µετανάστευση µε κουστούµια, βαλίτσες και άλλα αντικείµενα καθώς και έκθεση φωτογραφίας αφιερωµένη στην ιστορία του λιµανιού της πόλης τον τελευταίο αιώνα. Επιπλέον, βίντεο από την ιστορία της πόλης τον 20ο αιώνα µας ταξιδεύουν στο παρελθόν. Σε συνεργασία µε το Τµήµα Θεάτρου του Α.Π.Θ. και την Πειραµατική Σκηνή της Τέχνης. Παράλληλα, συγκέντρωση ιστοριών οικογενειών που µετανάστευσαν τα τελευταία 100 χρόνια στη Θεσσαλονίκη. Στη συνέχεια, οι ιστορίες αυτές θα δηµοσιευθούν σε ένα ειδικό αφιέρωµα στην ιστοσελίδα της Parallaxi, Ήδη, οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να στέλνουν την οικογενειακή τους ιστορία στο Η ΑΓΟΡΑ ΠΛΑΪ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ 12:00-18:00- Στεγασµένη αγορά στην Αποθήκη 13 Στήσιµο µίας πρότυπης αγοράς τροφίµων, βοτάνων και άλλων προϊόντων που θα µπορούσε να λειτουργεί σε εβδοµαδιαία βάση µέσα στους χώρους του λιµανιού.

4 12:00-22:00- Υπαίθριος χώρος Αποθήκης 13 Pillbox Bazaar Το Pillbox γιορτάζει ένα χρόνο δηµιουργίας. Περισσότεροι από 100 συµµετέχοντες εκθέτουν τα πιο πρωτότυπα σχέδια σε κοσµήµατα, αξεσουάρ, χειροποίητα ρούχα, vintage κοµµάτια, υποδήµατα & γυαλιά ηλίου, είδη διακόσµησης, χειροποίητα σαπούνια, βιολογικά καλλυντικά και πίνακες ζωγραφικής. 13:00-17:00- Υπαίθριος χώρος Αποθήκης 13 Υπαίθριο ουζερί σε συνεργασία µε γνωστό ουζερί της πόλης που θα προσφέρει ούζο και µεζέ στο κοινό. Ο Φώτης Θεοδωρίδης επενδύει το µεσηµέρι µουσικά. ΜΕ ΘΕΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ 12:00-21:00 Διαµόρφωση της ανακαινισµένης προκυµαίας σε χώρο αναψυχής και ψυχαγωγίας µε σεζ λονγκ, οµπρέλες, περιοδικά και βιβλία σε συνεργασία µε την "Ανακύκλωση βιβλίου 2η ευκαιρία". Παράλληλα, θα προσφέρεται µενού take away σε χαµηλή τιµή για κατανάλωση στο συγκεκριµένο χώρο. Οι παραγωγοί του Republic Λευτέρης Κορδιάος, Έλενα Αγγελίδου και Βάσω Βλαχοπούλου επιµελούνται τη µουσική από τις 12:30 µέχρι και τις 16:30. ΑΝΟΙΧΤΑ ΠΑΝΙΑ 12:00-18:00 Συγκέντρωση ιστιοπλοϊκών πλοίων στην παραλία, σε συνεργασία µε ιστιοπλοϊκούς οµίλους της πόλης, που θα γεµίσουν το Θερµαϊκό και θα καλούν τον κόσµο στο εσωτερικό του λιµανιού σε µία προσπάθεια αναβίωσης ιστορικών φωτογραφικών στιγµιοτύπων από τις πρώτες δεκαετίες του 20ου αιώνα.

5 ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ 12:30-20:30 8 Μοναδικές Ξεναγήσεις στα άδυτα του λιµανιού µε λεωφορείο του ΟΛΘ και ξεναγούς που θα αφηγούνται την ιστορία του και θα κατατοπίζουν για τους χώρους και τις χρήσεις στη σηµερινή εποχή. Λόγω του περιορισµένου αριθµού θέσεων (καθένα από τα 8 γκρουπ αποτελείται από 20 άτοµα) οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να κάνουν τις κρατήσεις τους µέχρι την Τετάρτη, 1 Ιουνίου στο Οι διαθέσιµες θέσεις προς κράτηση είναι 100. ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ 13:30-15:00 Η οµάδα του Οpen Coffee Θεσσαλονίκης συµµετέχει µε σύνθηµα "κάθε ιδέα ένα καράβι που αναζητεί λιµάνι", παρουσιάζοντας νέους και νέες που µέσα από τις ιδέες τους, την εφαρµογή καλών πρακτικών και τη χρήση νέων τεχνολογιών προτείνουν λύσεις και χρήσεις για το λιµάνι και όχι µόνο. Οι παρουσιάσεις θα λάβουν χώρα στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης (Αποθήκη 1): -Ο Γιάννης Μαλλίδης, Υπ Διδάκτορας στο τµήµα Μηχ. Μηχανικών του Α.Π.Θ. µιλάει για την βιώσιµη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης µέσω του Λιµένα της. -Οι archiv+ παρουσιάζουν όνειρα φτιαγµένα σε λογισµικό για το πώς θα µπορούσαν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να αποφασίσουν για τον σχεδιασµό της πόλης τους, ίσως χωρίς αρχιτέκτονες και κεντρικό σχεδιασµό. Πέρα από τα κλασικά, τα όνειρα συµπεριλαµβάνουν νησάκια στον Θερµαϊκό, κανάλια νερού, ουρανοξύστες και περισσότερο πράσινο. -Ο Θωµάς Τσιπουλάνης, IT Manager του ACTNOW, εστιάζει στις διαδραστικές εκθέσεις, ως όχηµα για την παρουσίαση καινοτόµων πολιτικών και πρωτοβουλιών για πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήµατα.

6 -Ο Δηµήτρης Στεφανίδης, αρχιτέκτονας, παρουσιάζει το TOKEN έναν µηχανισµό κοινωνικής ανταµοιβής, µε σκοπό να διεγείρει και να ενθαρρύνει την συλλογικότητα µέσω της παρότρυνσης των ατόµων στην συµµετοχή τους µε τα κοινά. -Ο Δαβίδ Αµπαρτσουµιάν προτείνει το σύστηµα Υδρόκυκλος, ένα διαπερατό σκυρόδεµα το οποίο επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση των αστικών όµβριων υδάτων. -Οι NoScale παρουσιάζουν το project τους Check-in The_Cαλονικη, η πόλη στο χέρι σου µια παρέµβαση στο λιµάνι για την υποδοχή στην πόλη και το ταξίδι σε αυτήν. -Η Μαρία Μαλινδρέτου-Βήκα και ο Πάνος Βούλγαρης των Mal-Vi Architects παρουσιάζουν τη νέα πύλη της πόλης, µία αρχιτεκτονική µελέτη για τη ζεύξη του Θερµαϊκού Κόλπου. 16:00-17:30 Προτάσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του λιµανιού στην αίθουσα Τζον Κασσαβέτης. "Το Λιµάνι της Θεσσαλονίκης και οι Προοπτικές Ένταξής του σε Ευρωπαϊκά Διακρατικά Δίκτυα Πολιτιστικών Διαδροµών". Μία παρουσίαση της Όλγας Δεληγιάννη. Η εργασία- πρόταση ανάπλασης που εκπονήθηκε στο πλαίσιο της πρόσφατης Ecoweek δίνει µία απτή εικόνα για τις εναλλακτικές δυνατότητες του Λιµανιού της πόλης. Μία µελέτη για τη θαλάσσια συγκοινωνία της Θεσσαλονίκης. Μία παρουσίαση βασισµένη σε οπτικοποιηµένο υλικό µε την επιµέλεια της Marnet ΑΤΕ. Ο Οργανισµός Λιµένος Θεσσαλονίκης παρουσιάζει στο κοινό το master plan για τη µελλοντική ανάπτυξη των χώρων του. Θα ακολουθήσουν δύο προβολές της ταινίας "Η πόλη των χαµένων παιδιών" των Ζενέ και Καρό στις 18:00 και στις 20:00 από το Φεστιβάλ Κινηµατογράφου Θεσσαλονίκης.

7 9 ΔΩΜΑΤΙΑ Τα παλιά ψυγεία του Λιµανιού µετατρέπονται σε έναν πειραµατικό πολυχώρο πολιτιστικών δράσεων: 15:30-16:00 ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ: Διαδραστικό happening µε αφορµή το λογοκριµένο "µπουρδέλο" του Ηλία Πετρόπουλου σε ένα σκηνοθετικό concept της Χριστίνας Χατζηβασιλείου. 16:00-16:30 Η πρόταση του Philippe Laferrière είναι να ξαναδώσει ζωή µε την ζωγραφική και µε τη µουσική και χάρη στη βοήθεια γνωστών µουσικών της πόλης σ' ένα χώρο όπου παίχτηκε κάποτε η ιστορία της Θεσσαλονίκης. 16:00-20:00 Η Gallery Myrό, ο χώρος σύγχρονης τέχνης του Antique's House, συµµετέχει µε τον Θανάση Πάλλα, Επίκουρο Καθηγητή Εικαστικών Τεχνών & Ψηφιακής Εικόνας, και το έργο του, DYS/TOPIA ( ). 16:00-20:00 La boutique obscure- 4 ώρες κοινής ζωής σ' ένα ψυχρό ή θερµό χώρο, ο ένας κοντά στον άλλο, απέναντι, µπροστά, µέσα του σε µια ευαίσθητη ισορροπία ελευθερίας, γνώσης, εµπειρίας. Συµµετέχουν: Κατερίνα Γκαγκάκη, Φανή Μπουτούρογλου, Κούλα Παπαδηµητρίου, Κώστας Παπασταµατίου, Έλλη Χρυσίδου. 16:00-20:00 desthess, Η Θεσσαλονίκη όπως είναι- Τα video της οµάδας.

8 16:30-17:00 Το θεατρικό σχήµα της Ούγκα Κλάρα µε τη σκηνοθετική επιµέλεια του Δηµήτρη Σακατζή παρουσιάζει αποσπάσµατα από το έργο του Μάρτιν Κριµπ "Στην Εξοχή". 17:00-17:30 sygorma project V. Η ποίηση ερωτοτροπεί µε τις άλλες τέχνες. Πέντε καλλιτέχνες φλερτάρουν µε την ποίηση. Μουσική, ζωγραφική, φωτογραφία και video ντύνονται και ντύνουν την ερωτική ποίηση της Αναστασίας Γκίτση. ποίηση: Αναστασία Γκίτση, ζωγραφική: Αναστασία Παπαθανασίου, µουσική: Ηλίας Χατζόγλου, video/photography: Αλέξης Δοβρίδης, φωτογραφία: Gemmamou. 17:30-18:00 Το Π.Ε.Θ.Ε.Α. (Πρόγραµµα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτηµένων Ατόµων) Αργώ παρουσιάζει το πρότζεκτ «Αργώ το Ταξίδι», µία ανοικτή πρόβα της θεατρικής οµάδας του Π.Ε.Θ.Ε.Α. Αργώ για την παράσταση που θα πραγµατοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσµιας ηµέρας κατά των ναρκωτικών στις 14 Ιουνίου. Το έργο αποτελεί συρραφή κειµένων Ελλήνων και ξένων συγγραφέων και είναι ενταγµένο στο πλαίσιο του προγράµµατος Ίρις. 18:00-18:30 Το θεατρικό σχήµα της Ούγκα Κλάρα µε τη σκηνοθετική επιµέλεια του Δηµήτρη Σακατζή παρουσιάζει τη ''Γελοιογραφία αλλιώς''. 18:30-19:00 Project Exit (Εγχείρηµα Εξοδος)- Οι τελειόφοιτοι της σχολής Θεάτρου των ΙΕΚ ΑΚΜΗ παρουσιάζουν µια δράση µε θέµα τον εγκλεισµό. Πέντε άνθρωποι ξυπνούν σ'έναν χώρο που δεν γνωρίζουν, χωρίς να γνωρίζονται µεταξύ τους και χωρίς έξοδο... Σκηνοθετική επιµέλεια από την σκηνοθέτιδα και καθηγήτρια της σχολής, Νόπη Ράντη.

9 19:00-19:30 Παράσταση του σχήµατος σαξοφώνων Sax Nouveau στον αύλειο χώρο των ψυγείων. ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΦΕΥΓΕΙ... 17:00-21:00 Πλωτές συναυλίες σε φορτηγίδα µε φόντο την πόλη µπροστά στην καινούρια προκυµαία του πρώτου προβλήτα: 17:00- "Όπερα σε πλοίο"- Οι Φοιτητές της Ειδίκευσης Μονωδίας του Τµήµατος Μουσικής Επιστήµης και Τέχνης του Πανεπιστηµίου Μακεδονίας µε διδάσκουσα την Αγγελική Καθαρίου, θα παρουσιάσουν έργα Mozart, Puccini, Bock, Bixio, Falvo, Bernstein και Gershwin. Στο πιάνο συνοδεύει ο Γιάννης Ζγούρας. 18:00- Οι Ku-Klux Sax 19:00- Οι Μοτέλ Σελενίκ 20:00- Οι Los Mujeros ΕΛΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΑ ΚΥΜΑΤΑ -Mια Θεατρική παράσταση βασισµένη στο εργο του Άκη Δήµου «Έλα να δεις τα κύµατα» που γράφτηκε µε αφορµή το προτζεκτ «Το λιµάνι αλλιώς». Τρεις σύντοµες, καθηµερινές ιστορίες, τρία επεισόδια στο ίδιο λιµάνι: ένα ζευγάρι µαλώνει και-ίσωςχωρίζει, ένα αγόρι ψάχνει τον πατέρα του, δυο νεαροί άντρες περιµένουν να συναντήσουν την ωραιότερη γυναίκα της πόλης. Ανάµεσά τους, νερά και καράβια Σκηνοθεσία: Ευρώπη Αργυροπούλου- Συµµετέχουν: Χριστίνα Αναγνώστου, Τέλης Ζαχαράκης, Βαγγέλης Καλλίτσογλου, Δηµήτρης Κοϊδης, Δηµήτρης Κρίκος, Γιάννης Τρανίδης. Η παράσταση θα πραγµατοποιηθεί στις 17:30 στην Αποθήκη 13 και στις 19:00 στο Καφέ του Μουσείου Φωτογραφίας.

10 ΥΠΟ ΤΩΝ ΦΑΡΩΝ ΤΙΣ ΡΙΠΕΣ 21:00 Ο Δηµήτρης Σταµπολής και η N-Orasis φωτίζουν τους γερανούς 3,4,5 και 6 κοντά στην Αποθήκη 8. 21:00 Woyzeck, µια µουσική παράσταση δρόµoυ. Οι φοιτητές του Εργαστηρίου Σκηνογραφίας, σε συνεργασία µε τους φοιτητές του µαθήµατος «Εφαρµογές µουσικού θεάτρου» από το Τµήµα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., παρουσιάζουν τον Woyzeck, µια µουσική παράσταση δρόµου, βασισµένη στη µουσική του Tom Waits για την οµώνυµη παράσταση του Robert Wilson το Η παράσταση θα ξεκινήσει από τον αύλειο χώρο των παλιών ψυγείων. 22:00 -Νυχτερινή συναυλία γνωστών τραγουδοποιών της πόλης µε ένα αφιέρωµα στον ποιητή Νίκο Καββαδία βασισµένο σε µία ιδέα του Γιάννη Τσολακίδη, µε την επιµέλεια του 9.58 της ΕΡΤ3. Συµµετέχουν οι: Ευγένιος Δερµιτάσογλου, Δηµήτρης Ζερβουδάκης, Παναγιώτης Καραδηµήτρης, Ανδρέας Καρακότας, Γιάννης Μήτσης, Δηµήτρης Νικολούδης, Στάθης Παχίδης, Κώστας Πρατσινάκης, Κατερίνα Σιάπανρα, Γιάννης Τσολακίδης, Μαρία Φωτίου, Αλεξία Χρυσοµάλλη. Η συναυλία θα λάβει χώρα στην τοποθεσία του παλιού τηλεφωνείου, µετά τις Αποθήκες 15 και 16. ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ -Η Ένωση Πεζών σε συνεργασία µε τη Διεθνή Γυµνή Ποδηλατοδροµία και τους Πολύχρωµους Ποδηλάτες θα επιχειρήσουν να διαµορφώσουν ασφαλείς διαδροµές για πεζούς και ποδήλατα µες στο Λιµάνι. -Οι Έλληνες Διασώστες προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, φροντίζοντας για την ασφάλεια όλων των παρευρισκοµένων.

Μ Α Ϊ Ο Σ - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 2 Φ Υ Λ Λ Ο 1 2 ΟΛΘ ΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Μ Α Ϊ Ο Σ - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 2 Φ Υ Λ Λ Ο 1 2 ΟΛΘ ΑΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Γι α τ ι ς κ υ β ερν ητ ι κ ές προτεραιότητες στο θέμα τ η ς λι μ ε ν ι κ ή ς πολι τ ι κ ή ς μιλάει σε συνέντευξή του ο υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας σελ. 7 σελ. 4-5 σελ. 8 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

22-23-24 Mαΐου. χρόνια. παιχνίδι, έκφραση. πλαζ Αρετσούς. & δηµιουργία! είσοδος ελεύθερη ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

22-23-24 Mαΐου. χρόνια. παιχνίδι, έκφραση. πλαζ Αρετσούς. & δηµιουργία! είσοδος ελεύθερη ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 2015 22-23-24 Mαΐου 6-10 µ.µ. πλαζ Αρετσούς είσοδος ελεύθερη πρόγραµµα χρόνια παιχνίδι, έκφραση & δηµιουργία! ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1 ΔIOPΓANΩΣH, ΠAPAΓΩΓH KOMNHNΩN 60, T.K. 551 32, KAΛAMAPIA, ΘEΣ/NIKH THΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Το νέο πρόγραμμα της Στέγης προτείνει και φέτος μια σειρά από πρωτότυπα προγράμματα για παιδιά, οικογένειες και ενήλικες! Παιδιά κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΑΑR ΒΙΒΛΙΟΥ

ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΖΑΑR ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ H ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛIΤIΣΤIΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΣ 17ο Αρ. Φύλλου 159 AΠΡΙΛΙΟΣ 2013 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΟΥΣΙΚH Σελ. 13 ΘΕΑΤΡΟ Σελ. 13 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Σελ. 13 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στην κορυφή της Ευρώπης ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΣΛΟΓΚΑΝ 94 ιδέες, τρία βραβεία. εκπαιδευση Γνωριμία με το λιμάνι. Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Στην κορυφή της Ευρώπης ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΣΛΟΓΚΑΝ 94 ιδέες, τρία βραβεία. εκπαιδευση Γνωριμία με το λιμάνι. Παρελθόν, παρόν και μέλλον ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 ΦΥΛΛΟ 09 ΣΛΟΓΚΑΝ 94 ιδέες, τρία βραβεία Ολοκληρώθηκε ο φοιτητικός διαγωνισμός της ΟΛΘ ΑΕ για το νέο επιχειρηματικό σύνθημα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σελ. 6-7 εκπαιδευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Απριλίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Απριλίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΥΡΑΤ διαδρομές διαδρο ές διαδρομές γιορτάζουν 2 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 4 Aπριλίου 2015 diadromes@haniotika-nea.gr

Διαβάστε περισσότερα

5&6 Ιουνίου 2010. Είκοσι Χρόνια

5&6 Ιουνίου 2010. Είκοσι Χρόνια Είκοσι Χρόνια Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ένα αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη 5&6 Ιουνίου 2010 www.parallaximag.gr/thessaloniki.html Σε μια περίοδο προβληματισμού και συζήτησης σχετικά με την πόλη της

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτισμός με αυξημένο ΦΠΑ

Πολιτισμός με αυξημένο ΦΠΑ ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ H ΕΦΗΜΕΡIΔΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛIΤIΣΤIΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΤΟΣ 19ο Αρ. Φύλλου 180 ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΜΟΥΣΙΚH Σελ. 13 ΘΕΑΤΡΟ Σελ. 13 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ Σελ. 13 ΒΙΒΛΙΟΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011

To λιμάνι. «επιστρέφει» στην πόλη. Πρόταση για Ζώνη Ναυπηγικών Εργασιών. «Παγώνουν» τα τιμολόγια του 2012. ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 ΦΥΛΛΟ 10 ΟΛΘ ΑΕ Μεγάλη αύξηση κερδών το 2011 To λιμάνι Τι έγινε στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την περασμένη χρονιά και ποιο είναι το πρόγραμμα του 2012 για την ενίσχυση των

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010).

Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία δεκαετία (2000-2010). Θεματική ενότητα Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στα πειραματικά σχολεία Τίτλος Εκπαιδευτικά προγράμματα-καινοτόμες δράσεις στο Πειραματικό Σχολείο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κατά την τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου Τα Νέα του Μήνα Μάιος 2014 3ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας την Κυριακή 4

Διαβάστε περισσότερα

5&6 Ιουνίου 2010. Θεσσαλονίκη αλλιώς, μια πόλη διαφορετική!...αυτοί, εμείς, εσείς και όλοι μαζί. Είκοσι Χρόνια

5&6 Ιουνίου 2010. Θεσσαλονίκη αλλιώς, μια πόλη διαφορετική!...αυτοί, εμείς, εσείς και όλοι μαζί. Είκοσι Χρόνια Είκοσι Χρόνια www.parallaximag.gr/thessaloniki.html Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΛΛΙΩΣ ένα αστικό πείραμα για μια διαφορετική πόλη 5&6 Ιουνίου 2010 Σε μια περίοδο προβληματισμού και συζήτησης σχετικά με την πόλη της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 9 Νοεμβρίου 2013 ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΧΤΥΠΑ ΝΩΡΙΣ...

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 9 Νοεμβρίου 2013 ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΧΤΥΠΑ ΝΩΡΙΣ... διαδρο ές διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ /ΙΣΤΟΡΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ / ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΑΚΗΣ ΔΕΛΑΠΟΡΤΑΣ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΤΟ ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ ΧΤΥΠΑ ΝΩΡΙΣ... Νυχτερινή βάρδια 2 ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ diadromes@haniotika-nea.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ

ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΘΡΑΚΙΚΩΝ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΕΟΡΤΩΝ - ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ 2015 ΠΕΡΙΟ ΟΣ 50 η ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ-ΕΚΤΥΠΩΣΗ-ΒΙΒΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας Τεύχος 5 Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Δημοτικό Ωδείο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας editorial

Διαβάστε περισσότερα

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus.

Geitonas Alumni UK. Η Disneyland των μεγάλων... Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου. Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ. Magic Bus. ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ Σ.Α.Ε.Γ. ΤΕΥΧΟΣ 13 ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 Η Disneyland των μεγάλων... Magic Bus Geitonas Alumni UK Ένα νέο ξεκίνημα Συνέντευξη Μαρία Αλεξίου Πρόεδρος Ελληνικό Δίκτυο ΕΚΕ [ WELCOME PAGE ] EDITORIAL

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 28 Μαρτίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 28 Μαρτίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ Μουσικές διαδρομές στις παλιές Ντισκοτέκ ΕΛΙΑ ΚΟΥΜΗ diadromes@haniotika-nea.gr editorial διαδρομές Νο.

Διαβάστε περισσότερα

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός

22-23 Σεπτεμβρίου 2012. Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων. Χώρος Διεξαγωγής. Υπό την Αιγίδα: Παραγωγή. Σχεδιασμός Πρόγραμμα δράσεων & εκδηλώσεων Χώρος Διεξαγωγής 22-23 Σεπτεμβρίου 2012 Υπό την Αιγίδα: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού & Αθλητισμού Σχεδιασμός Παραγωγή Υπό την Αιγίδα:

Διαβάστε περισσότερα

04.2015. free press magazine ...ΑΠΟ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» way

04.2015. free press magazine ...ΑΠΟ ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» way 04.2015 way free press magazine...απο ΤΑ «ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ» Ήρθε και κάνει κάθε σου μέρα, καλύτερη. Ο Όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς παρουσιάζει το yellowday, τη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προσφορών. Κατέβασε τώρα

Διαβάστε περισσότερα

#06 free [your] press. πάπας ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΙΖΩΝΟΣ 66, 10438 ΤΗΛ-FAX:210 5221 129. εφημερίδα του συλλόγου ικαρίας Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ ΚΑΒΟ ΚΑΒΟ

#06 free [your] press. πάπας ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΙΖΩΝΟΣ 66, 10438 ΤΗΛ-FAX:210 5221 129. εφημερίδα του συλλόγου ικαρίας Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ ΚΑΒΟ ΚΑΒΟ #06 free [your] press ΚΑΒΟ πάπας ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΜΑΙΖΩΝΟΣ 66, 10438 ΤΗΛ-FAX:210 5221 129 ΚΑΒΟ εφημερίδα του συλλόγου ικαρίας Ο ΚΑΒΟ ΠΑΠΑΣ το ταξίδι στην ικαριά εδώ είναι το ταξίδι... [ΣΥΛΛΟΓΟΣ] μην ψάχνεις πια

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Μαυρογεωργίου

Βασίλης Μαυρογεωργίου περιοδικό ελεύθερης κυκλοφορίας Βασίλης Μαυρογεωργίου Κάθε λιμάνι και πομπός Η αισθητική του τουρισμού Μύκονος, Πάρος, Σαντορίνη, Τήνος, Σύρος Γιορτές στα νησιά 15 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 - #02 μηνιαία έκδοση κυκλάδων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 2014-2015 λέποντας με το μυαλό και όχι ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ όνο με τα μάτια Βενετία των Ελλήνων, ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ λλάδα των Βενετών αραγωγη ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ 2014 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κ.Ε.ΔΗ.Θ 2013 2014 Πασχαλίδου Μαρία Πρόεδρος Πασχαλίδου Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

«Πολιτιστικοί Θεσµοί και Τοπική Ανάπτυξη:

«Πολιτιστικοί Θεσµοί και Τοπική Ανάπτυξη: Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης Β Εκπαιδευτική Σειρά Τελική Εργασία «Πολιτιστικοί Θεσµοί και Τοπική Ανάπτυξη: Το Καρναβάλι του ήµου Μοσχάτου» Ελένη Ντηνιακού Τµήµα Εξειδίκευσης : Οργάνωση και ιοίκηση

Διαβάστε περισσότερα

Κοίτα Ψηλά. Δεκέμβριος 2013, Αρ. Φύλλου 25. Περιοδική Έκδοση των Νέων του Λυκείου της Κατακόμβης ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Κοίτα Ψηλά. Δεκέμβριος 2013, Αρ. Φύλλου 25. Περιοδική Έκδοση των Νέων του Λυκείου της Κατακόμβης ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ Δεκέμβριος 2013, Αρ. Φύλλου 25 Κοίτα Ψηλά Περιοδική Έκδοση των Νέων του Λυκείου της Κατακόμβης Η ΕΝΟΡΙΑ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK διαδρο ές διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ CYRIACO LOPEZ - TERRI WITEK ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΡΟΤΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ ΚΟΛΥΜΠΑΡΙΟΥ Το σπουδαιότερο σ ουδαιότερο βυζαντινό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!

ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2009 23 ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ! Περιεχόμενα Χαιρετισμός Χαιρετισμός...3 Απαντήσεις σε θέματα γονέων... 4 Eντυπώσεις ενός νέου μέλους Δ.Σ....6 Εκδηλώσεις...7 Πανηγύρι 2009...9 Τμήμα Αγγλικών...10

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 - ΦΥΛΛΟ 32. Ποτέ χωρίς το αντηλιακό μας!!!

ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 - ΦΥΛΛΟ 32. Ποτέ χωρίς το αντηλιακό μας!!! ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 - ΦΥΛΛΟ 32 Χρόνια Πολλά Μπαμπά! Σ ευχαριστώ, γιατί καθημερινά δίνεις το δικό σου αγώνα για να προσφέρεις τα πάντα στην οικογένειά μας. Σ ευχαριστώ, για όλα όσα έχεις κάνει για εμένα και για

Διαβάστε περισσότερα

Δράση - Αντίδραση. Carrénard - Bechmans. Αυτοί που πήραν τα νησιά. Βράχοι της φαντασίας στην Τήνο. στης Σαντορίνης τα λημέρια.

Δράση - Αντίδραση. Carrénard - Bechmans. Αυτοί που πήραν τα νησιά. Βράχοι της φαντασίας στην Τήνο. στης Σαντορίνης τα λημέρια. Αυτοί που πήραν τα νησιά ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 - #18 στης Σαντορίνης τα λημέρια Δράση - Αντίδραση συνέντευξη Carrénard - Bechmans Βράχοι της φαντασίας στην Τήνο 02 περιεχόμενα περιεχόμενα 03 editorial Κυκλοφορεί

Διαβάστε περισσότερα