ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Η Αυτόνομη Δημοτική Παρέμβαση Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας. << Κυνουρίας Γή >>

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Η Αυτόνομη Δημοτική Παρέμβαση Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας. << Κυνουρίας Γή >>"

Transcript

1 ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Η Αυτόνομη Δημοτική Παρέμβαση Πολιτών Βόρειας Κυνουρίας << Κυνουρίας Γή >> Αγαπητοί Δημότες & Δημότισσες του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας, σας παρουσιάζουμε τις σκέψεις και τις παρεμβάσεις που θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες να γίνουν στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας,πάντα σε συνάρτηση με τις οικονομικές δυνατότητος που υπάρχουν. Περιμένουμε και την δική σας συμμετοχή για την υλοποίηση των στόχων που επισημαίνουμε, μαζί με τις δικές σας σκέψεις ή παρατηρήσεις. Οι Στόχοι μας, 1. Η Άμεση δημιουργία Κοινωνικής υπηρεσίας στο δήμο μας, με πλήρη στελέχωση από κοινωνικούς λειτουργούς. Η υπηρεσία αυτή θα έπρεπε να λειτουργεί ήδη, εδώ και χρόνια, όπως λειτουργεί σε κάθε οργανωμένο δήμο, ειδικά, όμως, σήμερα και με τις συνθήκες διαβίωσης που αντιμετωπίζουμε όλοι μας είναι επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία της και όλοι θα πρέπει να βοηθήσουμε στοχεύοντας σ αυτό. Οι κοινωνικοί λειτουργοί θα προσφέρουν υποστηρικτικές υπηρεσίες με σκοπό την πρόληψη και την αντιμετώπιση ανθρώπινων αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων. Οι υπηρεσίες τους θα προσφέρονται κυρίως στα μέλη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων. Το κύριο έργο τους θα αφορά: στη συμβουλευτική υποστήριξη κυρίως ατόμων που ανήκουν στα "ευπαθή" κοινωνικά στρώματα και βιώνουν ή απειλούνται από κοινωνικό αποκλεισμό, στη συνεργασία με δημόσιους φορείς κοινωνικής πρόνοιας και οργανισμούς κοινωνικής ασφάλισης με σκοπό την ενημέρωση και υποστήριξη σε ζητήματα περίθαλψης ή χορήγησης επιδομάτων για απόρους, άτομα με αναπηρίες ή άλλες ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένους, παλιννοστούντες, αποφυλακισμένους, ανέργους, στη συνεργασία με ιδρύματα κοινωνικής φροντίδας, νοσοκομεία, κέντρα αποτοξίνωσης και σωφρονιστικά καταστήματα, με σκοπό την κοινωνικοποίηση και την αποϊδρυματοποίηση των ατόμων που βρίσκονται σε αυτά. Ο κοινωνικός λειτουργός θα έρχεται σε άμεση επαφή με τον πολίτη, θα μελετά το πρόβλημά του, θα εντοπίζει λύσεις αντιμετώπισής του, θα παρεμβαίνει προς τους αρμόδιους φορείς, θα τον συμβουλεύει και θα του παρέχει ηθική υποστήριξη καθ' όλη τη διάρκεια του προβλήματός του. Η κοινωνική υπηρεσία θα είναι σε συνεχή συνεργασία με τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής, με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και με την Εκκλησία, ώστε όλοι να βοηθούν στο έργο της με πληροφορίες για τους συνάνθρωπους μας, δηλαδή τον άνθρωπο της διπλανής πόρτας που μπορεί να έχει κάποιο πρόβλημα και δεν το γνωρίζει η κοινωνική υπηρεσία.

2 Η κοινωνική υπηρεσία θα λειτουργεί ανεξάρτητα και όχι πελατειακά και ρουσφετολογικά όπως γίνεται συνήθως, αλλά με λεπτούς χειρισμούς, με σεβασμό και ευαισθησία στον συνάνθρωπο και στα προσωπικά δεδομένα των συμπολιτών. Μοναδικός της ρόλο θα είναι ν αναδεικνύει και να επιλύει οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει σε κάθε συνάνθρωπό μας στην περιοχή. ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΕΔΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2-4 ΚΟΙΝ ΛΕΙΤΟΥΓΟΥΣ, ΨΥΧΟΛΟΓΟ, ΕΠΙΣΚΕΠΤΡΙΑ ΥΓΕΙΑΣ. ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΜΕΙΝΩ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑΖΟΥΜΕ ΛΑΓΟΥΣ ΜΕ ΠΕΤΡΑΧΕΙΛΙΑ. ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΟΥΜΕ ΑΝ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΙ ΘΕΣΕΙΣ ΚΟΙΝ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ, ΚΛΠ, ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΟΧΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ. ΦΩΤΗ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΟΥΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΟΗΘΗΤΙΚΑ. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΟΜΗΣ Κ.Υ ΔΗΜΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ- ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ : Kοινωνική Υπηρεσία Η Ταυτότητά μας Η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης αποτελεί μία τοπική δομή υποδοχής των κατοίκων της πόλης μας που αντιμετωπίζουν διάφορες δυσκολίες με σκοπό την στήριξη, την παροχή βοήθειας και την ενδυνάμωσή τους μέσα από υπηρεσίες και προγράμματα συμβουλευτικής και πρόληψης. Λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 8.30 π.μ. έως μ.μ. σε νέο χώρο επί της οδού Αλεξιουπόλεως 27 Αργυρούπολης στον α όροφο. Τηλέφωνο επικοινωνίας Η φιλοσοφία της ευρύτερης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου είναι η εξυπηρέτηση με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Στελέχωση Αυτή την περίοδο στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου απασχολούνται μία ψυχολόγος, δύο Κοινωνικοί Λειτουργοί και μία Επισκέπτρια Υγείας. Παρεχόμενες Υπηρεσίες Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί εμπλέκονται σε: Συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη των ενηλίκων πολιτών σε δυσκολίες της προσωπικής ή οικογενειακής τους ζωής. Κοινωνική στήριξη των ευπαθών πληθυσμιακών ομάδων (μετανάστες, μονογονεϊκές οικογένειες κ.α.). Διανομή οικονομικών βοηθημάτων σε ενδεείς κατόπιν πάντα σχετικής Κοινωνικής Έρευνας.

3 Προγράμματα Αγωγής Υγείας και δράσεις προληπτικού χαρακτήρα στην κοινότητα σε συνεργασία κυρίως με το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. Συντονισμό και λειτουργία της Δημοτικής Τράπεζας Αίματος (οργάνωση των εθελοντικών αιμοδοσιών και διαχείριση αιτημάτων). Διεξαγωγή εράνων του Ε.Ε.Σ. και της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Διενέργεια Κοινωνικών Ερευνών συνήθως κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Εντολής. Διασύνδεση με πληθώρα Υπηρεσιών και Φορέων εντός και εκτός Δήμου. Διοργάνωση Ημερίδων και Εκδηλώσεων Ευαισθητοποίησης για την κοινότητα. Ενημέρωση για κοινωνικοπρονοιακά θέματα και δικαιώματα των πολιτών παραπομπή στις αρμόδιες Υπηρεσίες. Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Ειδικότερα η Ψυχολόγος της Υπηρεσίας Συνεργάζεται με την σχολική κοινότητα της πόλης Παρέχει ατομική συμβουλευτική για θέματα προσωπικά, οικογενειακά, εργασιακά, ψυχολογικά, θέματα που άπτονται της επικοινωνίας, των σχέσεων και της αυτογνωσίας. Παρέχει συμβουλευτική στήριξη σε γονείς και σε ζευγάρια. Παρέχει ψυχολογική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους. Κάνει διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών. Ειδικότερα η Επισκέπτρια Υγείας Έχει αναλάβει την οργάνωση, λειτουργία και διεξαγωγή των τριών αιμοδοσιών κατά έτος για την τράπεζα αίματος του Ελληνικού Διοργανώνει ενημερωτικές ομιλίες για ιατρικά θέματα που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες Συνεργάζεται με Νοσοκομεία Υπηρεσίες Φορείς Εταιρείες για την πραγματοποίηση προγραμμάτων που στόχο έχουν την πρόληψη και προαγωγή της υγείας των πολιτών Προγραμματίζει δωρεάν προληπτικούς ιατρικούς ελέγχους (εξετάσεων) για τους δημότες Ενημερώνει και ευαισθητοποιεί τους εργαζόμενους σε θέματα που στόχο έχουν την πρόληψη νοσημάτων και δη μεταδιδόμενων

4 Παραπέμπει μετά από ραντεβού ανασφάλιστους, απόρους δημότες και όσους κατοικούν στα όρια του Δήμου μας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο για ιατρικά ραντεβού και παροχή φαρμάκων Σύνδεση άπορων δημοτών με το Εθελοντικό Δίκτυο Ιατρών της περιοχής για δωρεάν ιατρικές επισκέψεις και ιατρική παρακολούθηση. Όλες οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι δωρεάν, ενώ τηρείται αυστηρά το απόρρητο. Οι εξυπηρετούμενοι συνεργάζονται με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου μέσα σε κλίμα εμπιστοσύνης και εχεμύθειας. Βιωματικές Ομάδες Ενηλίκων 2. Η Αναβάθμιση του Κ.Υ Άστρους και η Οργάνωση των Αγροτικών Ιατρείων σε όλα τα χωριά, η παροχή ιντερνέτ στα ιατρεία, απαραίτητη για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, το αναγκαίο υγειονομικό υλικό για την πρόληψη και ότι χρειάζεται για να σωθεί μια ζωή που μπορεί να κινδυνεύει. Οι επισκέψεις στα χωριά από τους ιατρούς και την κοινωνική υπηρεσία θα γίνονται τακτικά, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες και τις ανάγκες που υπάρχουν. ΑΠΟ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΙ ΕΝΩ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΧΟΥΜΕ ΣΑΝ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ, ΚΑΙ ΕΝΩ ΒΑΛΑΜΕ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ- ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ (ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑ ΠΕΡΔΙΚΑΚΗ- Δ/ΝΤΡΙΑ Κ.Υ ΑΣΤΡΟΥΣ- ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΟΥΝ. ΔΕΝ ΤΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΒΑΣΙΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΛΤΡΟΥΙΣΜΟ ΚΑΙ ΦΙΛΟΤΙΜΟ ΚΑΘΕ ΓΙΑΤΡΟΥ. ΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΝΑ ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ? ΕΦΙΚΤΟΣ? 3. Ιδιαίτερη φροντίδα θα πρέπει να δοθεί για τα ΑΜΕΑ. Η επίλυση των αιτημάτων τους θα γίνεται άμεσα. Θα πρέπει να γίνουν περαιτέρω μειώσεις στα δημοτικά τέλη, να κατασκευαστούν ράμπες και ασανσέρ στις δημόσιες υπηρεσίες, όπως επίσης στις πλατείες, και τα πεζοδρόμια όπως ορίζει η νομοθεσία για τα ΑΜΕΑ. Ακόμη θέσεις στάθμευσης σε κάθε πλατεία, ειδικές ξύλινες ράμπες και κουπαστές για άνετη πρόσβαση στις παραλίες και την θάλασσα. ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ? ΕΦΙΚΤΟΣ? 4. Η Δημιουργία Κοινωνικού Ιατρείου, Τράπεζας αίματος και Κοινωνικού φαρμακείου που μπορεί να γίνει σε συνεργασία με τον Σύλλογο φίλων Κ.Υ Άστρους. 5. Πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών εξετάσεων για μακροχρόνια ανέργους και ανασφάλιστους πολίτες. ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ, ΕΦΙΚΤΟΣ? ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ? 6. Δημιουργία Γραφείου Ψυχολογικής Υποστηρίξεως.( ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ)

5 7. Δημιουργία Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας για τους ανέργους του ΟΑΕΔ., και η συνεχή ενημέρωση των ανέργων για προγράμματα και θέσεις εργασίας. ΛΟΙΠΟΝ ΕΔΩ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΙΔΙΚΕΥΟΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΛΕΠΤΟ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΝ ΕΠΙΣΗΜΟ ΦΟΡΕΑ ΕΝΝΟΩ. ΑΡΑ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΣΤΡΟΥΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΗ ΟΑΕΔ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΕΠ ΚΑΙ ΣΕ ΑΓΑΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΕΜΕΙΣ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΦΟΡΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗΣ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΟΥ ΠΟΛΥ ΣΠΑΝΙΑ ΦΤΑΝΟΥΝ ΣΕ ΕΜΑΣ(ΟΑΕΔ) ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗ, ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΥ. 8. Δημιουργία Κοινωνικού Παντοπωλείου. 9. Δημιουργία Κοινωνικής ιματιοθήκης (ρούχο - υποδήματα). (ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) 10. Ανεύρεση πόρων για την δημιουργία κοινωνικών Συσσιτίων σε συνεργασία με τις ενορίες μας για φαγητό αρχικά σε περιόδους εορτών και στη συνέχεια περισσοτέρων ημερών.( ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ) 11. Δημιουργία ΚΑΠΗ, και η κατασκευή του Γηροκομείου που εξαγγέλλετε για χρόνια.( υπάρχει και η δωρεά του οικοπέδου για το σκοπό αυτό ) 12. Αλληλεγγύη και ουσιαστική υποστήριξη στις ευπαθείς ομάδες των ΡΟΜΑ και των μεταναστών που ζουν στην περιοχή μας, προσφέροντάς τους τουλάχιστον τα στοιχειώδη όπως νερό, ρεύμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. (ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ) ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ? ΕΦΙΚΤΟΣ? 13. Οργάνωση ημερίδων σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ.λ.π. φορέων για ενημέρωση και πρόληψη με θέματα όπως: α) ουσίες, αλκοόλ, κάπνισμα. β) ασφαλές διαδίκτυο, ασφαλή και ορθολογική χρήση κινητού. γ) σχολική και ενδοοικογενειακή βία. δ) περιβάλλον, ανακύκλωση. ε) εθελοντισμός, αλληλεγγύη, προσφορά. ζ) εφηβεία, σεξουαλική αγωγή. η) ρατσισμός και κοινωνική περιθωριοποίηση για τα παιδιά των μεταναστών. θ) κατάθλιψη, ψυχικές ασθένειες, κοινωνικός αποκλεισμός, κ.λ.π.. (ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ) 14. Κοινωνικό Φροντιστήριο.

6 Μπορεί να ξεκινήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο από τον Δήμο χάρη σε κάποιους ευαισθητοποιημένους συμπολίτες μας, ιδιοκτήτες Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης, Ξένων Γλωσσών και Η/Υ, ή από Συνταξιούχους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι αφιλοκερδώς θα προσφέρουν δωρεάν ενισχυτική διδασκαλία στα παιδιά οικογενειών με οικονομικές και κοινωνικές ανάγκες. Η επιλογή των παιδιών στο Κοινωνικό Φροντιστήριο θα γίνεται βάσει συγκεκριμένων οικονομικών και κοινωνικών κριτηρίων. Θα υποστηρίζονται οικογένειες με χαμηλό εισόδημα που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και άλλα κοινωνικά προβλήματα όπως η ύπαρξη στην οικογένεια ατόμου με ειδικές ανάγκες ή ατόμου με σοβαρό πρόβλημα υγείας, μονογονεϊκές οικογένειες και τρίτεκνες οικογένειες. 15. Δημιουργία Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για την αντιμετώπιση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων με την παραχώρηση κατάλληλων κλιματιζόμενων αιθουσών. 16. Θεσμός δωρεάν διάθεσης ελληνικών ποιοτικών προϊόντων χωρίς μεσάζοντες. 17. Δημιουργία δικτύου ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων. 18. Στήριξη τη τοπικής αγοράς,ευνοϊκές ρυθμίσεις σε επαγγελματίες που αδυνατούν πραγματικά να ανταποκριθούν στις οφειλές τους από δημοτικά τέλη, προτεραιότητα σε θέσεις εργασίας στους ντόπιους παραγωγούς και επαγγελματίες στην Λαϊκή αγορά, πάταξη του παραεμπορίου, ορισμός συγκεκριμένων θέσεων για νόμιμους πλανόδιους, αλληλεγγύη στις επιχειρήσεις και καταστήματα που κλείνουν. 19.Παιδικές χαρές παντού συνεχή συντήρηση για την ασφάλεια των παιδιών, καθαριότητα και επαρκής φωτισμός. 20. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ. Ενημέρωση των συμπολιτών μας για το τί είναι η κοινωνική οικονομία, για τις κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις, τις κατηγορίες, ένταξης κοινωνικής φροντίδας και συλλογικού παραγωγικού σκοπού. Οι στόχοι που θέτουμε είναι οι ποιο πολλοί είναι άμεσα εφικτοί και με την βοήθεια όλων, μπορούμε να τους πραγματοποιήσουμε γιατί αφορούν όλους ΕΜΑΣ. ΣΗΜΕΙΩΣΗ Πριν το τελείωμα μπορεί να μπει μια περίληψη των επισημάνσεων του Άγγελου,και ότι άλλο εσύ νομίζεις Συμμετέχουμε

7 Γιατί ήρθε η ώρα των Ενεργών Πολιτών Δρούμε Ενωμένοι Γιατί οι Άνθρωποι έχουν την Δύναμη Πρόταση Κοινωνικής Πολιτικής: Τζιβελόπουλος Φώτης Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις Συνενώνουν δυνάμεις ανθρώπων Δημιουργούν θέσεις εργασίας Στηρίζουν την τοπική ανάπτυξη To Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας για την Κοινωνική Ένταξη και την Κοινωνική Οικονομία της Γενικής Γραμματείας Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων (ΕΥΚΕΚΟ), έχει ξεκινήσει την υλοποίηση του νέου νόμου 4019/2011 «Κοινωνική Οικονομία και Κοινωνική Επιχειρηματικότητα». Σε μια τόσο δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία, ο νέος νόμος και η εφαρμογή του αναμένεται να βοηθήσει στη συνένωση των κοινωνικών δυνάμεων προς την κατεύθυνση της δημιουργίας Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων (Κοιν.Σ.Επ.) και της δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, ιδιαίτερα για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Τι είναι η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ; Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι αστικός συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού με περιορισμένη ευθύνη των μελών του και διαθέτει εκ του νόμου την εμπορική ιδιότητα. Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (Κοιν.Σ.Επ.) είναι η επιχείρηση εκείνη,

8 η οποία διοικείται ισότιμα από τα μέλη της και η λειτουργία της βασίζεται στην επιδίωξη συλλογικού οφέλους, ενώ το κέρδος της προκύπτει από δράσεις που εξυπηρετούν αποκλειστικά το κοινωνικό συμφέρον. Επιτυχημένα παραδείγματα Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων σε όλο τον κόσμο καταδεικνύουν ότι προσφέρουν τη δυνατότητα στους ανθρώπους να εργάζονται μαζί και να συστήνουν βιώσιμες επιχειρήσεις, οι οποίες δημιουργούν θέσεις εργασίας και προάγουν την ευημερία της κοινωνίας. Πόσες κατηγορίες Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων υπάρχουν ; Ανάλογα με τον ειδικότερο σκοπό που εξυπηρετούν οι Κοιν.Σ.Επ. διακρίνονται σε τρεις κατηγορίες : Κοιν.Σ.Επ. ΕΝΤΑΞΗΣ : Αποσκοπούν στην ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή των ατόμων που ανήκουν στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού, δηλαδή άτομα με αναπηρίες (σωματικές ή ψυχικές ή νοητικές ή αισθητηριακές), εξαρτημένα ή απεξαρτημένα από ουσίες άτομα, οροθετικοί, φυλακισμένοι / αποφυλακισμένοι και ανήλικοι παραβάτες). Σε μια Κοιν.Σ.Επ Ένταξης 40% κατ ελάχιστο των εργαζομένων θα πρέπει να ανήκει υποχρεωτικά στις Ευάλωτες Ομάδες Πληθυσμού. Κοιν.Σ.Επ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ : Αποσκοπούν στην παραγωγή και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών κοινωνικού προνοιακού χαρακτήρα που απευθύνονται σε ομάδες πληθυσμού, όπως ηλικιωμένοι, βρέφη, παιδιά, άτομα με αναπηρία και άτομα με χρόνιες παθήσεις. Κοιν.Σ.Επ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΥ ΣΚΟΠΟΥ: Αποσκοπούν στην προαγωγή του τοπικού και συλλογικού συμφέροντος, στην προώθηση της απασχόλησης, στην ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής και της τοπικής ή περιφερειακής ανάπτυξης. Αφορούν στην παραγωγή προϊόντων και παροχή υπηρεσιών σε τομείς όπως ο πολιτισμός, το περιβάλλον, η οικολογία, η εκπαίδευση, οι παροχές κοινής ωφέλειας, η αξιοποίηση τοπικών προϊόντων, η διατήρηση παραδοσιακών δραστηριοτήτων και επαγγελμάτων κ.α. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.http://www.ypakp.gr/ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΣΕΠ 2.www.koinsep.org : ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΕΝΙΚΑ και ενημερωση και ερωτησεις

9 3.ΣΤΟ FACEBOOK: KOINSEP EKATH FORUM KOINSEP ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΝΩ ΕΧΟΥΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΙΑ, ΠΑΡΑ ΤΑΥΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΣΥΝΗΘΩΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΙΝΣΕΠ. ΤΕΛΟΣ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΤΗΣ Κ.Υ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ. ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ, ΓΝΩΡΙΖΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝΤΑΙ.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό κάθε πολίτη!

Στο πλευρό κάθε πολίτη! Στο πλευρό κάθε πολίτη! ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ 2011-2012 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Στο πλευρό κάθε πολίτη! Φίλες και φίλοι, Πολίτες Μοσχάτου Ταύρου Από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, θέσαμε στο επίκεντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013

ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2013 Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας 2013 1 ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ 2012 Γιατροί του Κόσμου - Ελλάδας 2012 1 Προγράμματα Εσωτερικού 1. Ανοιχτά Πολυιατρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΟΙΝΣΕΠ)

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Κλεισόβης 12 Αθήνα, Τ.Κ. 10677 TΗΛ: 210-3303060 FΑΧ: 210-3801777 mail: epeksa@otenet.gr Website:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη. μοιράζομαι στηρίζω προσφέρω ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού φροντίζω νοιάζομαι συμμετέχω εθελοντισμός www.aigaleo.gr αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12

ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 Δήμος Αγ. Δημητρίου ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 2011-12 27-2-2013 Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Αγαπητοί συνδημότες και συνδημότισσες, Εν μέσω μιας πρωτοφανούς για τη χώρα μας οικονομικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα!

ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ 3 χρόνια μετά Πετύχαμε πολλά. Μπορούμε περισσότερα! Αυτό το μήνα κλείνουμε τρία χρόνια που η δημοτική μας κίνηση ΑλλάΖΟΥΜΕ την ΠΟΛΗ διαχειρίζεται τα προβλήματα της πόλης μας. Το Σεπτέμβριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η κατάσταση στην υγεία σήμερα Βασικές παραδοχές: ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ Η υγεία δεν είναι αμιγώς ιατρικό θέμα αλλά και κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτικό και υπό αυτή την έννοια μας αφορά όλους. Η ισότιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (Γ.Γ.Ι.Φ.) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ Δ.Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (Γ.Γ.Ι.Φ.) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ Δ.Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΛΑΜΙΑΣ (Γ.Γ.Ι.Φ.) ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΕΩΝ Δ.Δ.Ε. ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΩΝ ΓΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΛΑΜΙΑ, ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2015 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αλυκές Ποταμού (Kτίρια Μαρκεζίνη) 49100-Κέρκυρα

Αλυκές Ποταμού (Kτίρια Μαρκεζίνη) 49100-Κέρκυρα Λεωφ. Κηφισίας 100 & Μαραθωνοδρόμου 83 151 25 Μαρούσι Τηλ.: 210 67 25 966, Fax: 210 67 25 972 e-mail: remaco@remaco.gr, Web: www.remaco.gr ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Αλυκές Ποταμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες

ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες ΚΟΙΝΣΕΠ: Ένα Χρήσιμο Εργαλείο για τις Τοπικές Κοινωνίες Βασικές αρχές: Αλληλεγγύη Κοινωνική συνοχή Υπεροχή του ατόμου έναντι του κεφαλαίου, Κοινωνική υπευθυνότητα και δημοκρατική λήψη αποφάσεων Στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

2.236. Θέσεις εργασίας. 40 σελίδες που αφορούν στη διαχείριση και στη βελτίωση της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Λογιστές. 25.

2.236. Θέσεις εργασίας. 40 σελίδες που αφορούν στη διαχείριση και στη βελτίωση της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής. Λογιστές. 25. Δωρεάν Eβδομαδιαία Εφημερίδα ΤΕΥΧΟΣ #84 / Τρίτη 24 Μαρτίου 2015 40 σελίδες που αφορούν στη διαχείριση και στη βελτίωση της επαγγελματικής και κοινωνικής ζωής 25.000 Αντίτυπα Εργασία σελ. 3 Υπάλληλοι Γραφείου,

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Ολοκληρωμένο Πολυκαναλικό Σύστημα Υπηρεσιών Φροντίδας και Κοινωνικής Πρόνοιας στους Καλλικράτειους Δήμους Αμφίκλειας-Ελάτειας, Λοκρών και Μώλου-Αγίου Κωνσταντίνου Αναθέτουσα

Διαβάστε περισσότερα

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA

Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά Τμήματα θεραπευτικών προγραμμάτων KEΘEA Απολογισμός Έργου y m2 εκδότης Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) υπεύθυνος έκδοσης Βασίλειος Γκιτάκος/PhD, Διευθυντής KEΘEA συλλογή στοιχείων Τμήματα Έρευνας Τεκμηρίωσης και Διοικητικο-οικονομικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΔΟΜΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ 2013 Προλογικό σημείωμα Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας Παιδείας και Πολιτισμού κου Απόστολου Παντσά 2 Εισαγωγή του Προέδρου της Κοινωφελούς

Διαβάστε περισσότερα

Θεματικός Οδηγός για την πρόσβαση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών. Συμπεράσματα θεματικού εργαστηρίου Καβάλας

Θεματικός Οδηγός για την πρόσβαση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών. Συμπεράσματα θεματικού εργαστηρίου Καβάλας Θεματικός Οδηγός για την πρόσβαση στις Κοινωνικές Υπηρεσίες, ο ρόλος των Συμβουλίων Ένταξης Μεταναστών. Συμπεράσματα θεματικού εργαστηρίου Καβάλας Μεθοδολογική προσέγγιση ανάπτυξης των Θεματικών Οδηγών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ - ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ: ΑΜΑΛΙΑ ΤΟΚΑ ΔΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ - ΟΚΤΩ ΚΥΚΛΟΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ & ΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα

Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Δομές Κοινωνικής Υποστήριξης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στην Ελλάδα Σίμος Δανιηλίδης, Δήμαρχος Συκεών Πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και

Διαβάστε περισσότερα

ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ. ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ. ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï ΑΝΑΠΤΥΞΗ - ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ÐÁÌÅ ÌÐÑÏÓÔÁ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 2014 Σ ω τ ή ρ η ς Μ ε θ ε ν ί τ η ς www.pamemprosta2014.blogspot.gr ïõìå ôéò Éêáíüôçôåò ôçí Åìðåéñßá ôï Ó Ýäéï

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης», Δράση 3 «Τοπικές δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία Πρόνοια 2000-2006» Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Κέντρου Ημέρας ΜΟΝΑΔΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ & ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις

Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Ερευνητική Εργασία Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστηµών Α Λυκείου (2 0 τετράµηνο) Θέµα: Εθελοντισµός - Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις Συντονιστές καθηγητές: Φουρναράκης Φίλιππος Σαββοπούλου Αντιγόνη ~ 1

Διαβάστε περισσότερα

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Tεύχος Δημοπράτησης Ανοικτού (Διεθνούς) Διαγωνισμού_Mέρος Α: Μελέτη_Αντικείμενο και Προδιαγραφές Έργου: Ψηφιακές Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και Ιατρικής Παρακολούθησης Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για

Διαβάστε περισσότερα

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο, στο πλαίσιο του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού». Το Περιοδικό Δελτίο του Δικαιούχου Φορέα «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΩΝ» («Ε.Π.Ε.Κ.Α.») για τo Σχέδιο Δράσης με τίτλο «Κοινωνικές Δομές στους Δήμους Ζωγράφου και Καισαριανής: Πολυδύναμο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΩΝ ΔΟΜΩΝ ΤΗΣ ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ. Αλίαρτος, Φεβρουάριος 2015 0 Π

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα»

Δράση 1.7/10: «Εκπόνηση, έκδοση και διάχυση Οδηγού Πληροφόρησης για Υπηκόους Τρίτων Χωρών με Αναπηρία, νομίμως διαμένοντες στην Ελλάδα» Πρόλογος Τόσα χρόνια όλοι δυστυχώς εκπαιδευτήκαμε να λειτουργούμε ως μονάδες. Το δύσκολο πια είναι αυτό που θα έπρεπε να είναι το αυτονόητο. Η ομάδα, η ένωση. Ο Διεθνής Οργανισμός Μεταναστεύσεως στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση

Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση Οι κοινωφελείς οργανώσεις που συμμετέχουν στην εκδήλωση ActionAid Hellas Φαλήρου 52, 11741 Αθήνα Τ: 2109212321 E: info.hellas@actionaid.org www.actionaid.gr H ActionAid είναι μια διεθνής, μη κυβερνητική,

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο

Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ Ο Ρόλος των Συνοδών στο Ελληνικό Νοσοκομείο Πτυχιακή Εργασία Αμανατίδου Ευθυμία Καραμάνη

Διαβάστε περισσότερα