Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν"

Transcript

1 Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα Από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Λοιπόν, ήθελα να µιλήσω για δυο πράγµατα που νοµίζω δεν συνδέονται πάντα αλλά, πραγµατικά θα τους άξιζε µια σύνδεση. Το ένα είναι το ηµερολόγιο των Μάγιας και η χρονολογία του τέλους του που έρχεται πολύ σύντοµα και το άλλο είναι η κατάσταση στην παγκόσμια οικονοµία. Για την φύση των χρηµάτων και τη δηµιουργία τους. Για να κατανοηθεί η διαδικασία που υπέκειτε ο κόσµος σήμερα, νοµίζω ότι ο καλύτερος τρόπος είναι να δούµε το που βασίστηκε το υπόβαθρό του στο ηµερολόγιο των Μάγιας. Όπως ήδη ίσως ξέρετε το 2012, θα υπάρξη αυτή η χρονολογία τέλους του ηµερολογίου των Μάγιας. Νομίζω ότι υπάρχουν πάρα πολλές παρεξηγήσεις για το ηµερολόγιο των Μάγιας που κυκλοφορούν. Μερικές από αυτές προέρχονται από ισχυρά ΜΜΕ, σαν χολυγουντιανές ταινίες κ.λ.π. και νοµίζω ότι χαληναγωγούν τον κόσµο στο ότι, "αυτή είναι η ηµεροµηνία που ο κόσµος θα τελειώσει" και είναι εντελώς γελείο το όλο θέµα αν το δούµε από την σκοπιά των αυθεντικών πηγών που οδηγούν σε αυτή τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία. Με άλλα λόγια αν γυρίσουµε πίσω στις αρχαίες πηγές των Μάγιας, ποτέ µα ποτέ δεν είπαν ότι ο κόσµος θα κατασταφεί. Η µόνη βασικά περιγραφή που υπάρχει από τα αρχαία χρόνια για αυτή την ηµεροµηνία είναι αυτή που λέει: "Σε αυτή τη συγκεκριµένη ηµεροµηνία, 9 θεοί θα κατεβούν..."

2 Στους Μάγιας, κάθε χρονική περίοδος ήταν θεός. Έτσι 9 χρονικοί περίοδοι, 9 εξελικτικές κυµατικές κινήσεις, φτάνουν σε ένα τέλος, αυτή την ηµεροµηνία. Και είναι πιο χρήσιµο και πιο αληθινό, το να δούµε αυτή την ηµεροµηνία σαν ηµεροµηνία όπου όλες αυτές οι διαδικαστικές κινήσεις φτάνουν σε ένα ολοκλήρωµά τους, με σκοπό να δηµιουργηθεί η γέννηση ενός καινούργιου κόσμου. Τώρα ο τρόπος που το βλέπω προσωπικά είναι ότι, ο πολιτισµός µας βρίσκεται µπροστά σε µια τεράστια αναδιάρθρωση, µια τεράστια ανάπλαση, σαν τη γέννηση ενός ολοκληρωτικά καινούργιου κόσµου. Και αν εξάγουµε από αυτό την ιδέα ότι αυτές οι ενέργειες μορφοποιούν τόσο πολύ, τον ανθρώπινο πολιτισµό, τότε εύλογα εξάγουµε και την ιδέα ότι υπάρχει ένα σχέδιο, όπου δεν βλέπουµε στη πραγµατικότητα, τους εαυτούς µας σαν µέρος του για το σε τι αυτό µπορεί να εξελιχτεί και το που να οδηγήσει. Είμαι πραγµατικά πολύ αισιόδοξος και ενθουσιασµένος με την ιδέα γέννησης ενός καινούργιου κόσµου. Θα είναι εντελώς διαφορετικός από οτιδήποτε είναι τώρα. Γιατί νοµίζω ότι θα είναι ένας κόσµος όπου υπάρχει ειρήνη, όπου υπάρχει ισότητα µεταξύ των ανθρώπων, όπου υπάρχει το συναίσθηµα της σιγουριάς και επίσης το συναίσθηµα του ότι ανήκουµε σε αυτό το πνευµατικό σύµπαν που µας δηµιούργησε! Ταυτόχρονα αισθάνοµαι ότι το µονοπάτι για εκεί, θα είναι αρκετά δύσκολο. Και αν το σκεφτείτε ίσως η ανθρωπότητα δεν ακολουθεί ακριβώς την κατεύθυνση αυτού του µονοπατιού. Νομίζω ότι θα ήταν πιο ακριβές να πούµε ότι λειτουργήσαμε µε τρόπο ώστε εισβάλαµε στον πλανήτη, με ένα είδος ανάπτυξης που απέβλεπε µόνο σε αφηρηµένες αξίες, σε ότι θα κερδίσουµε και τα παρόµοια και χωρίς το σκεπτικό βασικά να δηµιουργήσουµε έτσι αυτόν τον συγκεκριµένο σηµερινό κόσµο.

3 Με αυτό σαν υπόβαθρο, νοµίζω είναι ενδιαφέρον να δούµε το είδος της οικονοµικής ύφεσης που βρισκόµαστε τώρα. Και εδώ θα ήθελα να πω ότι έγραψα αυτό το βιβλίο, που εκδόθηκε το 2004, που λέγεται: "Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και η Μεταµόρφωση της Συνείδησης": Και όταν αναφέρεται στην παγκόσµια οικονοµία, κάνω βασικά τρεις προγνώσεις. Λέω ότι, µια παγκόσµια οικονοµική κατάρευση, θα αρχίσει στην αρχή της 5ης Νύχτας που πραγµατικά ήταν στις 19 Νοεµβρίου Λέω επίσης ότι η παγκόσµια κυριαρχία από το δυτικό ημισφαίριο, που είναι βασικά η Η.Π.Α και το Ηνωµένο Βασίλειο Αγγλίας, θα φτάσει στο τέλος της, σαν µέρος αυτής της διαδικασίας. Και λέω επίσης ότι η όλη ιδέα του ψάξιµου για αφηρηµένες αξίες, με άλλα λόγια οτιδήποτε είναι σε ηλ.υπολογιστές, σε ψηφιακή µορφή και σε χάρτινα χρήµατα και λοιπά, θα φτάσει σε ένα τέλος, τουλάχιστον θα φτάσει δραµατικά μια καινούργια επαφή, να το πω έτσι. Γιατί, αυτός ο νέος κόσµος δεν θα οδηγείτε από την επιθυμία συσώρευσης αυτής της αφηρηµένης αξίας, πρέπει να βασιστεί σε κάτι που να εκπληρώνει τις ανάγκες των ζώντων ανθρώπων.

4 Τυπικά, αν παρατηρήσετε αυτές τις πυραµίδες των Μάγιας, που χτίστηκαν σε 9 πατώµατα, είναι σαν 9 επίπεδα εξέλιξης, το καθένα να εκπροσωπείτε από αυτές τις ταράτσες της πυραμίδας. Τώρα το κάθε ένα από αυτά τα επίπεδα της εξέλιξης, υποδιαιρούνταν σε κάτι που θα ονοµάζαµε: "13 Ουρανούς", οι οποίοι είναι και πάλι χρονικές περίοδοι που συνθέτουν μια κυµατική κίνηση. Κάθε φορά που υπάρχει µια µετακίνηση σε αυτή τη κυµατική κίνηση, όταν φτάνει ψηλά στη κορύφή της και όταν πέφτη κάτω στη κοιλάδα, μπορείτε να δείτε ότι συγκεκριµένες καταστάσεις συμβαίνουν στην εξέλιξη. Μιλάω για την εξέλιξη σαν την ανθρώπινη ιστορία, επειδή στη προοπτική των Μάγιας είµαστε όλοι µέρος της εξέλιξης που σχεδιάστηκε από τις συµπαντικές δυνάμεις. Το τι συµβαίνει στον πλανήτη και στη γη, δεν είναι άσχετο με το συµπαντικό σχέδιο. Ζούμε µέσα σε ένα συµπαντικό σχέδιο, το οποίο φτάνει στην ολοκλήρωσή του σε σύντοµο χρονικό διάστηµα. Αυτό είναι ένα πολύ σηµαντικό πράγµα αν θέλετε να κατανοήσετε το πως λειτουργεί το ηµερολόγιο των Μάγιας. Περιλαμβάνει το να κατανοήσουµε ότι το µυαλό µας, η δηµιουργικότητά µας, δεν είναι ανεξάρτητη από τις συµπαντικές δυνάµεις, που οι Μάγιας θα έλεγαν θεούς, αλλά είναι συµπαντικές ενέργειες. Εξαυτού, κάθε τέτοια χρονική περίοδος, έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό, ένα πολύ εξειδικευµένο σκοπό, στο να φέρουν µια συγκεκριµένη αλλαγή παντού. Αν δείτε την πιο πρόσφατη οικονοµική ιστορία του κόσµου, θα δείτε και µόνοι σας ότι είναι αξιοσηµείωτο ότι, οι χρονικές περίοδοι που είναι "Νύχτες", είναι περίοδοι που φέρνουν καταπτώσεις, µιλώντας για την οικονοµία.

5 Ενώ αυτές οι χρονικές περίοδοι που είναι "Ημέρες", φέρνουν νέα ευηµερία µε όρους οικονοµίας, ή οι τροχοί γυρίζουν σε ένα πιο γρήγορο ρυθµό. Η τελευταία άρχισε το 1991 και ήταν µια περίοδος που όλες οι Telecom, το ίντερνετ, που όλος ο νέος κόσμος τεχνολογίας της πληροφορικής αναδύθηκε, έτσι αυτό έφερε µια περίοδο οικονοµικής ανάπτυξης. Έτσι έχετε µια καθαρή εικόνα όταν το εξετάζετε, στο πως αυτές οι ενέργειες εναλλάσονται και πραγματοποιούν µια κυµατιστή κίνηση από ανάπτυξη και εναλλασόµενες καταπτώσεις ή υφέσεις. Ήμουν πολύ ακριβής όταν είπα το πότε η παγκόσµια οικονομική κατάρευση θα αρχίσει. Σήμερα οι οικονοµολόγοι λένε ότι συνέβη τον εκέµβρη του 2007 και όπως µπορείτε να δείτε σε αυτή τη φωτογραφία, έπεφτε συνεχώς από τότε.

6 Τότε γύρω στις αρχές του Νοεµβρίου, που συνέπεσε με την εκλογή του προέδρου Οµπάµα στις Η.Π.Α., είναι σαν να ήρθε καινούργια ελπίδα, µια καινούργια "Ημέρα" βασικά ενεργοποιήθηκε. Κάποιο είδος µικρής αλλαγής της διάθεσης και τώρα περνάμε στο δεύτερο µισό αυτής της συγκεκριµένης "Ημέρας". Αλλά όπως το βλέπω εγώ, όταν αρχίζει η επόµενη "Νύχτα", που είναι τον φέτος τον Νοέµβρη, θα είµαστε πάλι σε κάποιο είδος πτώσης, ειδικά όταν τα χάρτινα χρήµατα χάσουν την αξία τους και νοµίζω ότι είναι καλή ιδέα να µη περιφρονήσουµε αυτήν τη πιθανότητα. Ξαφνικά αντιλαµβανόµαστε ότι κάτι εντελώς καινούργιο είναι πολύ κοντά µας, που αν το καταλάβουµε αυτό, θα καταλάβουµε ότι, ο έλεγχος µας δεν ήταν και τόσο μεγάλος όσο νοµίσαµε. Νομίζω αυτό δηµιουργεί ανησυχία και επίσης καλούµαστε να έχουµε πίστη στη διαδικασία. Και σηµαντικός παράγοντας για αυτό είναι το να γνωρίζουµε για το ηµερολόγιο των Μάγιας και το πως οι ενέργειες οδηγούνταν, ότι υπάρχει σκοπός για όλα αυτά και νοµίζω ότι αυτό θα είναι κάτι που θα απαλύνει κάποιους φόβους που θα σχετίζονται µε αυτό. Υποτιτλισµός Μετάφραση: Φώντας Τ.