Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά της με αρ. 12 ης /2012 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά της με αρ. 12 ης /2012 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη."

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Ταχ. Δ/νση: Π. Τσαλδάρη 10 Ταχ. Κώδικας: ΝΙΚΑΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΡΟΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Αρ.Απόφ.: 185 /2012 ΤΗΛ.& FAX e mail : stamatatospz@gmail.com Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από τα πρακτικά της με αρ. 12 ης /2012 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Νίκαιας-Αγίου Ιωάννη Ρέντη. Θέμα 1 ο : * Συζήτηση και λήψη απόφασης για την ψήφιση του Κανονισμού της Καθαριότητας έτους 2012 Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη. * Στο Δήμο Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη σήμερα στις 17 του μηνός Σεπτεμβρίου 2012, ημέρα Δευτέρα και ώρα 14:30 μ.μ., συνήλθε σε τακτική δημόσια συνεδρίαση στο Δημοτικό Κατάστημα η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Νίκαιας Αγ.Ι.Ρέντη, ύστερα από την με αριθμό πρωτ.: 59120/ έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου της, που επιδόθηκε και δημοσιεύθηκε νόμιμα, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 67 παρ. 4 και 75, του Ν.3852/2010, όπως ισχύουν. Διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι σε σύνολο (8) οκτώ μελών παραβρέθηκαν παρόντα (8) μέλη και ονομαστικά: ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΕΚ ΤΩΝ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΑΠΟΝΤΕΣ Δημοσθένης Σταματάτος ( Πρόεδρος Επιτροπής Ποιότητας Ζωής) 1.Λιανοπούλου-Μητροπούλου Άννα 1. Αραβαντινού-Τσιμπλάκη Μαρία 2. Δερμάτης Μάκης ( η οποία δεν προσήλθε αν και 3. Κοτζαμάνης Σπυρίδων προσκλήθηκε νόμιμα ) 4. Λεγάκης Γεώργιος 5. Μαλτέζη Άννα 6. Μαραγκάκης Κων/νος ( Αντιπρόεδρος) 7. Ζαχαρόπουλος Πρόδρομος 8. Μπούτση Χαραλαμπίδου Αθηνά

2 Παρών στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη κος Μιχάλης Κουφοπαντελής, ο Τεχνολόγος Μηχανολόγος του Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη της Διεύθυνσης Καθαριότητας κος Παύλος Κωνσταντινίδης, η Διευθύντρια Ποιότητας Ζωής & Περιβάλλοντος κα Άννα Κακουλάκη, η Εκπρόσωπος του Ανεξάρτητου Συνδυασμού Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη Σύγχρονη Πόλη κα Πούμπουρα Αγγελική, η Εκπρόσωπος του Συνδυασμού Λαϊκή Συσπείρωση Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη κα Μαρία Γάτη, η Διαμερισματική Σύμβουλος Νίκαιας κα Κυριακή Βελουκάκη, και η γραμματέας της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής κα Κατερίνα Τρούλη, χωρίς δικαίωμα ψήφου για την τήρηση των πρακτικών. Ο Πρόεδρος εισηγούμενος το 1 ο θέμα της ημερήσιας διάταξης, ενημέρωσε το σώμα ότι παραθέτει προς συζήτηση σχέδιο του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Νίκαιας Αγίου Ιωάννη Ρέντη ΑΡΘΡΟ 1 : Αντικείμενο Κανονισμού. Ως απορρίμματα -στερεά απόβλητα- στο πλαίσιο του παρόντος Κανονισμού, νοούνται όλες οι ουσίες ή αντικείμενα, κυρίως στερεάς μορφής, που προέρχονται από ανθρώπινες δραστηριότητες ή φυσικούς κύκλους και παράγονται σε χώρους διαβίωσης, εργασίας, παραγωγής, ψυχαγωγίας και γενικώς χώρους αστικού περιβάλλοντος και τα οποία ο κάτοχός τους απορρίπτει ή προτίθεται να απορρίψει ή υποχρεούται να απορρίψει. Τα στερεά ( μη επικίνδυνα ) απόβλητα περιλαμβάνονται αναλυτικά στα παραρτήματα ΙΑ και ΙΒ της υπ' αριθμ. ΗΠ/50910/2727/03 (ΦΕΚ 1909 Β'/ ). Στην έννοια του στερεού ( μη επικίνδυνου) αποβλήτου δεν υπάγονται τα απόβλητα εκείνα που αναφέρονται στον Ευρωπαϊκό κατάλογο αποβλήτων του Παραρτήματος ΙΒ της ανωτέρω απόφασης, επισημαίνονται με αστερίσκο και τα οποία χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει επικίνδυνα απόβλητα, σύμφωνα με την Απόφαση 2001/118/Ε.Κ. ( EEL 47/2001 ). ΑΡΘΡΟ 2 : Πεδίο εφαρμογής. Η τήρηση και η εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού είναι στην αρμοδιότητα του Δημάρχου και του εκάστοτε Αντιδημάρχου Καθαριότητας σύμφωνα με το άρθρο 75 Ιβ4 του Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων. Ο Δήμαρχος μπορεί, με απόφαση του να αναθέτει σε Δημοτικούς υπαλλήλους μέρος ή του συνόλου των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού καθώς και την βεβαίωση των σχετικών παραβάσεων, όταν η εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους σύμφωνα με τον ισχύοντα Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας.

3 ΑΡΘΡΟ 3 : Αρχές. Η ορθολογική διαχείριση των στερεών αποβλήτων εντάσσεται στην επιταγή του άρθρου 24 του Συντάγματος για προστασία του περιβάλλοντος, με την σύγχρονη εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που στην περίπτωση αυτή είναι κυρίως η υγεία των πολιτών. Ο παρών Κανονισμός και η πολιτική συνεργασίας του Δήμου με τους Δημότες, τους κατοίκους και τους εν γένει αποδέκτες των υπηρεσιών Καθαριότητας, διέπεται από τις εξής βασικές αρχές: Το φυσικό περιβάλλον είναι μέγιστο αγαθό που χρήζει συνεχούς φροντίδας και προστατεύεται από την κείμενη νομοθεσία και τον παρόντα Κανονισμό. Η Ποιότητα Ζωήs, η Δημόσια Υγεία, η ασφαλής διαβίωση των κατοίκων της πόλης και η προστασία των πολιτών από τις συνέπειες φυσικών καταστροφών, αποτελούν δικαίωμα των πολιτών και υποχρέωση της Κεντρικής Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η ρύπανση της ατμόσφαιρας αποτελεί παράγοντα που απειλεί την Δημόσια Υγεία, υποβαθμίζει την Ποιότητα Ζωής των πολιτών, και του φυσικού κάλους. Η παραγωγή αποβλήτων αποτελεί μορφή ρύπανσης και ταυτόχρονα πραγματική ή εν δυνάμει σπατάλη φυσικών πόρων, που πρέπει με κάθε μέσο να περιορίζεται στο ελάχιστο δυνατό. Οι εναλλακτικές και Περιβαλλοντικά Ορθολογικές μέθοδοι Διαχείρισης των απορριμμάτων συμβάλλουν στην προστασία του Περιβάλλοντος. Η αξιοποίηση των υλικών από τα απόβλητα με την προώθηση της ανακύκλωσης και σε ειδικές περιπτώσεις ανάκτησης ενέργειας περιορίζει τη σπατάλη ενεργειακών πόρων. Οι υπηρεσίες Καθαριότητας είναι Ανταποδοτικές. Οι πολίτες και οι κάθε είδους αποδέκτες των υπηρεσιών συμμετέχουν, ανάλογα με τις δυνάμεις τους και την συμβολή τους στη διαμόρφωση του αντικειμένου της Καθαριότητας. Οι βιομηχανίες, οι βιοτεχνίες κατά την παραγωγή των προϊόντων καθώς και οι έμποροι πρέπει να λαμβάνουν μέτρα τόσο για την πρόληψη όσο και για την παραγωγή, χρήση και διάθεση συσκευασιών προσοδοφόρων για ανάκτηση ή επαναχρησιμοποίηση. Η ενεργός συμμετοχή των Δημοτών, κατοίκων και επισκεπτών της πόλης στα προγράμματα ανακύκλωσης και εθελοντισμού και η τήρηση των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού. Ο «ρυπαίνων πληρώνει» τιμωρείται με διοικητικές και οικονομικές κυρώσεις οι οποίες και αναφέρονται στον παρόντα κανονισμό καθώς και στις αντίστοιχες ΚΥΑ. Η πρόληψη και η μείωση παραγωγής αποβλήτων ( ποσοτική μείωση ), καθώς και η μείωση της περιεκτικότητας σε επικίνδυνες ουσίες ( ποιοτική βελτίωση ), μπορούν να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση των συνθηκών δημόσιας υγιεινής.

4 Η συμβολή των πολιτών τόσο στην πρόληψη της ρύπανσης όσο και άμεση αντιμετώπιση της επικοινωνώντας με την υπηρεσία όποτε αυτό χρειαστεί, είναι σήμερα ο θεμέλιος λίθος της προστασίας του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε και της δημόσιας υγείας. ΑΡΘΡΟ 4 : Στόχοι. Στόχοι του παρόντος Κανονισμού είναι: 1. Η μεγιστοποίηση της ορθολογικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, ώστε να μειωθεί κατά το δυνατόν η σπατάλη φυσικών πόρων, να επιτευχθεί μείωση του κόστους διαχείρισης και αύξηση της αποτελεσματικότητας του συστήματος συλλογής, αποκομιδής και μεταφοράς αυτών. 2. Η ενίσχυση της προσπάθειας βελτίωσης των προσφερομένων υπηρεσιών στους δημότες, κατοίκους, επισκέπτες της πόλης και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή ευθύνης του Δήμου μας. Με την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών, την ανανέωση των κάθε είδους μέσων και την ενίσχυση του εξοπλισμού και την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κανονισμού επιδιώκεται : Η ρύθμιση των υποχρεώσεων και δικαιωμάτων των δημοτών και κατοίκων του Δήμου μας, που αφορούν την τήρηση της Καθαριότητας και την διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας. Η διασφάλιση της καλύτερης δυνατής Καθαριότητας της πόλης μας. Η προστασία του Περιβάλλοντος και η αποτροπή κινδύνων και αρνητικών επιπτώσεων από την κάθε είδους ρύπανση. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας και των συνθηκών υγιεινής καθώς και η διασφάλιση της προστασίας πολιτών και εργαζομένων από την ανάμειξη οικιακών απορριμμάτων με επικίνδυνα απόβλητα, από την έκθεση απορριμμάτων σε κοινόχρηστους χώρους, τη διασπορά και διάχυσή τους στο Περιβάλλον. Η ελάττωσή της σπατάλης φυσικών πόρων και η αξιοποίηση των υλικών που μπορούν να ανακυκλωθούν. Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των παρεχομένων υπηρεσιών. Η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας π.χ. μέσω της ανακύκλωσης. Η αρχή της προφύλαξης και της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων ώστε να μειώνεται η ποσότητα των αποβλήτων προς τελική διάθεση, λαμβάνοντας υπόψη το οικονομικό και κοινωνικό κόστος. Η Ενίσχυση της περιβαλλοντικής αγωγής, με έμφαση στα παιδιά και τους νέους και τέλος. Η συνεργασία με εθελοντικές ομάδες και μη κερδοσκοπικούς φορείς για τη προστασία του περιβάλλοντος.

5 ΑΡΘΡΟ 5 : Έναρξη ισχύοντος. Η γνωστοποίηση του παρόντος Κανονισμού γίνεται όπως προβλέπει το άρθρο 79 του Ν.3463/06 (ΦΕΚ Α' 114/2006 ). Η ισχύς της του Κανονισμού Καθαριότητας αρχίζει από την / / μετά από την έγκριση της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και του ελεγκτή νομιμότητας. Η συμπλήρωση ή τροποποίηση ή κατάργηση διατάξεων του παρόντος Κανονισμού επιτρέπεται μόνο με απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο μετά από εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ύστερα από πρόταση της Διεύθυνσης Καθαριότητας. ΑΡΘΡΟ 6 : Τέλη καθαριότητας και έσοδα. Τα έσοδα από πρόστιμα, που αφορούν σε παραβάσεις του παρόντος κανονισμού, ενισχύουν τους κωδικούς των Εσόδων. Επίσης από τα ίδια έσοδα, μπορούν να χρηματοδοτηθούν καμπάνιες επικοινωνίας, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών. Ο Δήμος για να αντιμετωπίσει τις δαπάνες Καθαριότητας, επιβάλλει υποχρεωτικά ενιαίο ανταποδοτικό τέλος, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις ( Άρθρα 21 και 22 του από 24-9/ Βασιλικού Διατάγματος με τις τροποποιήσεις και συμπληρώσεις τόσο με τις σχετικές των Νόμων 25/1975, 429/1976, 1080/1980, καθώς και του άρθρου 25/12 του Νόμου 1828/1989, κεφάλαιο Δ Οικονομικοί Πόροι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης) το οποίο καθορίζεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. ΑΡΘΡΟ 7 : Έξοδα υπηρεσίας. Η Διεύθυνση Καθαριότητας διατηρεί έναν μεγάλο αριθμό οδηγών, εργατών καθαριότητας και διοικητικού προσωπικού καθώς και τον απαραίτητο μηχανολογικό εξοπλισμό που περιλαμβάνει έναν στόλο οχημάτων που ξεπερνά τα 130 οχήματα όλων των κατηγοριών. Ο ενιαίος πλέον Δήμος πληρώνει την χρήση των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ ( Σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων Σχιστού, Χ.Υ.Τ.Α. Φυλής, κ.α. ) βάση του εισερχομένου τονάζ στις ανωτέρω εγκαταστάσεις σύμφωνα με τον Νόμο 3854/2010. Η συντήρηση και η καλή λειτουργία των ανωτέρων οχημάτων και γενικά του χρησιμοποιούμενου εξοπλισμού, προϋποθέτει την δέσμευση ενός μεγάλου ποσού για επισκευές, ανταλλακτικά, καύσιμα κλπ. Τέλος η εφαρμογή και ανάπτυξη του προγράμματος ανακύκλωσης πέραν των αδιαμφισβήτητων θετικών αποτελεσμάτων που έχει να προσφέρει στην πόλη μας, θέτει κάποιες οικονομικές υποχρεώσεις στον Δήμο μας όπως λειτουργικά έξοδα από την χρήση του ανθρώπινου δυναμικού καθώς και από το κόστος συντήρησης και λειτουργίας του μηχανολογικού εξοπλισμού. ΑΡΘΡΟ 8 : Επιβολή προστίμων. Για την βεβαίωση των παραβάσεων, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ.5, του Π.Δ. 23/ (ΦΕΚ Α 19/7-2-02), συντάσσεται με πληρότητα και σαφήνεια από την Δημοτική Αστυνομία,

6 αναφορά σε έντυπο, στο οποίο περιέχονται όλα τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την καταγραφή των παραβάσεων και η οποία κατατίθεται στην υπηρεσία Εσόδων. Στις περιπτώσεις που οι παραβάσεις επιβάλουν ποινικές η διοικητικές κυρώσεις η Δημοτική Αστυνομία διαβιβάζει την παράβαση στην αρμόδια εισαγγελία, για την εφαρμογή του νόμου. Η Δημοτική Αστυνομία διαβιβάζει, εάν απαιτηθεί στην αρμόδια εισαγγελέα, την παραπάνω παράβαση, για τυχόν άσκηση ποινικής δίωξης. Αντίγραφο διατηρείται στο αρχείο της. Η υπηρεσία Καθαριότητας φροντίζει για την Διοικητική ποινή. Βεβαίωση προστίμου για την ίδια παράβαση επιβάλλεται όταν παρέλθει άπρακτη η προθεσμία συμμόρφωσης προς τον παρόντα Κανονισμό που έχει δοθεί από τα αρμόδια όργανα εφαρμογής του Κανονισμού. Σε κάθε περίπτωση δύναται να επιβληθεί πρόστιμο για την ίδια παράβαση μετά την οριστική βεβαίωση της προηγούμενης παράβασης από την υπηρεσία εσόδων. Σε περίπτωση υποτροπής του παραβάτη για την ίδια παράβαση (κατ' άρθρο) εντός τριμήνου το πρόστιμο μπορεί να διπλασιάζεται, κατά την κρίση της επιτροπής επίλυσης διαφορών και εξέτασης θεμάτων. Οι πολίτες που παραβιάζουν τις παραπάνω διατάξεις αντιμετωπίζουν τις συνέπειες των άρθρων 458 και 427 του ποινικού κώδικα Π.Δ.283/1985 ΦΕΚ Α-106) για τις οποίες θα επιβάλλονται τα αναφερόμενα κατά παράγραφο εκάστου άρθρου χρηματικά πρόστιμα. Τα πρόστιμα που αναφέρονται στον παρόντα Κανονισμό θα αναπροσαρμόζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Αν το πρόστιμο καταβληθεί εντός δέκα (10) ημερών από την βεβαίωση της παράβασης και δεν έχει υποβληθεί ένσταση καταβάλλεται κατά το ήμισυ. Εφόσον παρέλθει άπρακτη η ανωτέρω προθεσμία των επτά ημερών, το διοικητικό πρόστιμο καταβάλλεται χωρίς έκπτωση εντός προθεσμίας δύο (2) μηνών από την βεβαίωση του. Με βάση τις διατάξεις του παρόντος Κανονισμού Καθαριότητας, εκδίδονται οδηγίες προστασίας του Περιβάλλοντος καθώς και πίνακας επιβολής διοικητικών κυρώσεων και προστίμων για κάθε μία παράβαση που περιλαμβάνεται σ' αυτόν. Όσες παραβάσεις εμπίπτουν στις σχετικές διατάξεις του Ν. 1650/1986 και του Ν. 3010/2002 και επισύρουν την επιβολή προστίμου, επιβάλλονται κατόπιν εισήγησης των αρμόδιων υπηρεσιών του Δήμου. Ως μέλη για την Επιτροπή επίλυσης διαφορών και εξέτασης θεμάτων που αφορούν την εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού ορίζονται από το Δημοτικό Συμβούλιο οι εκάστοτε: α. Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ως Πρόεδρος. β. Αντιδήμαρχος Οικονομικών. γ. Αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος.

7 δ. Τμηματάρχης Δημοτικής Αστυνομίας. ε. Δημοτικός Σύμβουλος της Αντιπολίτευσης. ΑΡΘΡΟ 9 : Ενστάσεις. Δικαίωμα ένστασης μπορούν να ασκήσουν οι άμεσα ενδιαφερόμενοι η άλλα εξουσιοδοτημένα πρόσωπα ΑΡΘΡΟ 9.1 : Άσκηση ένστασης. Οι παραβάτες που τους έχει υποβληθεί πρόστιμο έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν εντός πέντε ( 5 ) εργασίμων ημερών από την ημερομηνία βεβαίωσης της παράβασης, εγγράφως με απολογία υπό τύπου αιτήσεως στην Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών ( Ε.Ε.Δ.) Ο παραβάτης μπορεί αν επιθυμεί να εμφανιστεί εντός της παραπάνω προθεσμίας κατά τις ώρες γραφείου στην αρμόδια υπηρεσία του Δήμου και να εκθέσει γραπτώς τις αντιρρήσεις του. Οι αντιρρήσεις του θα κρίνονται από την Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών. Αν οι αντιρρήσεις του κριθούν βάσιμες διαγράφονται ή μειώνονται τα πρόστιμα, αν δεν προβληθούν αντιρρήσεις ή αν οι προσβληθείσες κριθούν αβάσιμες επικυρώνεται το διοικητικό πρόστιμο από την παραπάνω Επιτροπή Επίλυσης Διαφορών και εξέτασης θεμάτων και ακολουθείται η προαναφερόμενη διαδικασία του άρθρου 8. Η αίτηση κατατίθεται στο γενικό πρωτόκολλο του Δήμου εντός της καθοριζόμενης ημερομηνίας, άλλως δε θα γίνεται αποδεκτή. Η επιτροπή θα συνεδριάζει με το κάλεσμα του προέδρου της επιτροπής. Στην επιτροπή θα καλείται ο ελεγχόμενος πολίτης προκειμένου να καταθέτει τις απόψεις του και στη συνέχεια η Ε.Ε.Δ. λαμβάνει την απόφασή της η οποία θα αποστέλλεται ή θα δίδεται εγγράφως στον ενδιαφερόμενο. ΑΡΘΡΟ 9.2: Τηλέφωνα επικοινωνίας. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της υπηρεσίας με το κοινό εκτός από τον παρόντα κανονισμό υπάρχουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου. Στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα αναρτώνται όλα τα θέματα της Διεύθυνσης Καθαριότητας ενώ υπάρχουν και χρηστικές πληροφορίες για την ανακύκλωση χαρτιού και για την ανακύκλωση των συσκευασιών. Τα τηλέφωνα επικοινωνίας της υπηρεσίας με το κοινό είναι : Ενότητα Νικαίας: Τηλ.: & Φαξ : Ενότητα Αγ.Ι.Ρέντη: Τηλ.: &

8 Φαξ Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί ότι υπάρχει και ο πενταψήφιος αριθμός ( ο οποίος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τα τηλεφωνικά αιτήματα και παράπονα ). Επίσης οι δημότες μπορούν να κάνουν είτε έντυπη αίτηση επισκεπτόμενοι το Δημαρχείο είτε ηλεκτρονική μέσω της ηλεκτρονικής πύλης του Δήμου. ΑΡΘΡΟ 10 : Ορισμός και ταξινόμηση χώρων παραγωγής απορριμμάτων και υπεύθυνοι τήρησης των διατάξεων. Για την εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος Κανονισμού, οι χρησιμοποιούμενοι όροι έχουν τις εξής έννοιες: "κατοικία" θεωρείται ο αυτοτελής χώρος μόνιμης ή πρόσκαιρης διαβίωσης μεμονωμένων ατόμων ή οικογενειών, δηλ. η μονοκατοικία, το διαμέρισμα σε πολυκατοικία, ή άλλου τύπου ακίνητα, αλλά και μερικά κινητά όπως π.χ. η τροχοβίλα ή το τροχόσπιτο. Υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες τους ή οι ενοικιαστές τους, για δε τους κοινόχρηστους χώρους των πολυκατοικιών και συγκροτημάτων είναι ο διαχειριστής. Αν δεν υπάρχει διαχειριστής, τότε είναι όλοι οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων και καταστημάτων του κτιρίου. Για τις ακατοίκητες «κατοικίες» υπεύθυνοι είναι οι ιδιοκτήτες τους. "κατάστημα" ή "επιχείρηση" θεωρείται ο αυτοτελής χώρος, όπου ασκείται εμπορική δραστηριότητα από πάσης φύσεως εμπορικές επιχειρήσεις, μόνιμα ή πρόσκαιρα, είτε ο χώρος αυτός είναι ισόγειος ή υπόγειος, είτε βρίσκεται σε όροφο ή στοά ή στο βάθος οικοπέδων. Στην έννοια των επιχειρήσεων υπάγονται και τα θέατρα, κινηματογράφοι, αίθουσες συναυλιών, κέντρα ψυχαγωγίας και διασκέδασης, ξενοδοχεία, νοσοκομεία, κλινικές, σχολεία (ιδιωτικά-δημόσια), βρεφονηπιακοί σταθμοί, και γενικά όλοι οι χώροι που δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν σαν κατοικίες ή γραφεία. Υπεύθυνοι τήρησης των διατάξεων είναι: α. Για προσωπικές επιχειρήσεις, ο ιδιοκτήτης ή ο διευθυντής τους, β. Για Ανώνυμες Εταιρείες, ο Πρόεδρος, ή ο Αντιπρόεδρος, ή ο Διευθύνων Σύμβουλος ή ο Γενικός Διευθυντής. γ. Για εταιρείες περιορισμένης ευθύνης, ο διαχειριστής τους. δ. Για Ομόρρυθμες και ετερόρρυθμες εταιρίες, ο Διαχειριστής. ε. Για Συνεταιρισμούς, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού. στ. Για Σωματεία, ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο. ζ. Για κοινοπραξίες αποτελούμενες από φυσικά πρόσωπα, τα πρόσωπα που τις αποτελούν. η. Για κοινοπραξίες αποτελούμενες από νομικά πρόσωπα, οι νόμιμοι εκπρόσωποι των νομικών προσώπων που τις αποτελούν. θ. Για τα νοσοκομεία, ιδρύματα, κλπ., υπεύθυνος είναι ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου ή εν ελλείψει, ο αντίστοιχος Διευθυντής ή Διοικητής. Υπεύθυνος για τις υπό ανέγερση οικοδομές κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων κλπ.'' είναι το φυσικό η νομικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια ή ο υπεύθυνος της εταιρείας στο όνομα της οποίας έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια. "οικόπεδο" θεωρείται ο ακάλυπτος χώρος περιφραγμένος ή μη, εντός ή εκτός σχεδίου πόλης στον οποίο υπεύθυνος είναι ο κύριος, ο νομέας ή κάτοχος αυτού και σε περίπτωση που έχει εκμισθωθεί ο κάτοχος μισθωτής. Ο ιδιοκτήτης οικοπέδου που βρίσκεται για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του τόπου ιδιοκτησίας του ακινήτου του, υποχρεούται να αναθέσει σε τρίτο πρόσωπο την ευθύνη για την τήρηση και εφαρμογή των διατάξεων του παρόντος κώδικα.

9 ''Βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες και εργαστήρια" θεωρούνται οι στεγασμένοι ή υπαίθριοι χώροι, που χρησιμοποιούνται από βιομηχανικές επιχειρήσεις για τις παραγωγικές δραστηριότητες τους και την υποστήριξη τους. Στις μονάδες αυτές υπεύθυνος για την καθαριότητα, είναι συγκεκριμένο πρόσωπο, οριζόμενο εκάστοτε από τη διεύθυνση της μονάδας και γνωστοποιούμενο στο Δήμο. Αν τέτοιο πρόσωπο δεν έχει ορισθεί, υπεύθυνοι θεωρούνται ο ιδιοκτήτης και ο διευθυντής της μονάδας. "Γραφείο" θεωρείται ο αυτοτελής χώρος που είναι η έδρα φυσικού ή νομικού προσώπου, για την άσκηση μόνιμα ή πρόσκαιρα, οποιουδήποτε επαγγέλματος, που έχει σχέση κυρίως με την παροχή υπηρεσιών. Στην έννοια των γραφείων υπάγονται και ακίνητα ή χώροι, όπου λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες ή υπηρεσίες Ν.Π.Δ.Δ πλην των Νοσοκομείων και των κοιμητηρίων -, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και Ν.Π.Ι.Δ. ή Οργανισμοί Α και Β βαθμού. ΑΡΘΡΟ 11 : Γενικές υποχρεώσεις του Δήμου. Η Διεύθυνση Καθαριότητας ενημερώνει τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου για τα προγράμματα και τα δρομολόγια οχημάτων αποκομιδής απορριμμάτων (ώρες και ημέρες διέλευσης απορ/ρων), για τις τυχόν αλλαγές, και εφόσον είναι εφικτό, για τα προγράμματα και δρομολόγια των μηχανικών σαρώθρων και τις ώρες και ημέρες πλυσίματος των οδών και κοινόχρηστων χώρων. Η λήψη έκτακτων μέτρων για την καθαριότητα της πόλης πραγματοποιείται όταν αυτό απαιτείται λόγω καιρικών συνθηκών, τοπικών ιδιαιτεροτήτων, πολιτιστικών ή αθλητικών γεγονότων ή άλλων έκτακτων και απρόβλεπτων καταστάσεων. ΑΡΘΡΟ 12 : Εξαιρέσεις. Ο Δήμος διατηρεί το δικαίωμα να μη δέχεται στερεά απόβλητα, τα οποία λόγω της σύνθεσης, του είδους, της ποιότητας και της ποσότητα τους δεν καθιστούν με τις υπάρχουσες δυνατότητες εφικτή την πραγματοποίηση των εργασιών συλλογής και μεταφοράς τους. Στις περιπτώσεις αυτές, η συλλογή και μεταφορά των αποβλήτων γίνεται με ευθύνη και δαπάνες του κυρίου, νομέα ή κατόχου του χώρου από όπου προέρχονται τα απόβλητα, σύμφωνα με την ΗΠ/50910/2727/03 (ΦΕΚ 1909 Β'/ ) και με βάση τις εκάστοτε ισχύουσες Υγειονομικές διατάξεις και τον παρών Κανονισμό Καθαριότητας, όπως αυτός ισχύει κάθε φορά. Συγκεκριμένα ο Δήμος απαλλάσσεται της περισυλλογής και μεταφοράς για τις κάτωθι κατηγορίες αποβλήτων : α) ραδιενεργά απόβλητα, β) εκρηκτικές, εύφλεκτες και διαβρωτικές ουσίες, γ) απόβλητα προερχόμενα από εξαγωγή, επεξεργασία και αποθήκευση μεταλλευτικών πόρων, δ) απόβλητα εκμετάλλευσης λατομείων,

10 ε) γεωργικά ή κτηνοτροφικά απόβλητα ή υπολείμματα γεωργικών φαρμάκων, εντομοκτόνων κ.λ.π. στ) επικίνδυνα ή μολυσματικά απόβλητα από υγειονομικές μονάδες όπως κλινικές, νοσοκομεία, εξεταστικά κέντρα,φαρμακεία κ.α. ζ) επικίνδυνα τοξικά ειδικά απόβλητα προερχόμενα από την παραγωγική διαδικασία και λειτουργία συνεργείων, βιοτεχνιών, βιομηχανιών κ.α. η) μη επικίνδυνα ειδικά απόβλητα προερχόμενα από την παραγωγική διαδικασία και λειτουργία συνεργείων, βιοτεχνιών, βιομηχανιών. Σε περιπτώσεις ανωτέρας βίας, λήψης εκτάκτων μέτρων, για λόγους δημόσιας τάξης ή διακοπής λειτουργίας των χώρων διάθεσης απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α - Σ.Μ.Α κ.τ.λ), ο Δήμος μετά από ενημέρωση των δημοτών, μπορεί τοπικά ή συνολικά να τροποποιεί ή και να διακόπτει τα προγράμματα αποκομιδής, μέχρις ότου αρθούν τα έκτακτα μέτρα ή επαναλειτουργήσουν οι χώροι διάθεσης. ΑΡΘΡΟ 13 : Ορισμοί οδοκαθαρισμού καθαριότητα πόλης. "Κοινόχρηστοι χώροι" είναι οι κάθε είδους δρόμοι, πλατείες, άλση, τα πεζοδρόμια, οι γέφυρες και γενικά οι προορισμένοι για κοινή χρήση ελεύθεροι χώροι, που καθορίζονται από το εγκεκριμένο ρυμοτομικό σχέδιο του οικισμού ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση με οποιοδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο. Υπεύθυνος τήρησης των διατάξεων είναι η εκάστοτε Δημοτική αρχή εντός των διοικητικών ορίων της και στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της ή όποια άλλη υπηρεσία στις αρμοδιότητες της οποίας ανήκει ο κοινόχρηστος χώρος. ΑΡΘΡΟ 14 : Καθαρισμός δημοσίων κοινοχρήστων χώρων ( εξωτερικών ). Σε κοινόχρηστους χώρους (οδοί, ρείθρα, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, κλπ), εντός διοικητικών ορίων Δήμου, απαγορεύεται η ρίψη χαρτιών, πακέτων ή άλλων ειδών περιτύλιξης ή μικροσυσκευασίας, μικροαπορριμμάτων, μικροαντικειμένων και ειδών ατομικής χρήσης, κλπ. Τα παραπάνω, πρέπει να φυλάγονται και να απορρίπτονται μέσα στο κοντινότερο καλαθάκι μικροαπορριμμάτων ή κάδο, σε όση απόσταση και αν βρίσκονται αυτά. Ο καθαρισμός δημοσίων κοινοχρήστων χώρων περιλαμβάνει όλες τις εργασίες περισυλλογής και απομάκρυνσης μικροαπορριμμάτων από τα μέσα προσωρινής εναποθέσεως ή των μικροαπορριμμάτων που βρίσκονται σε οδούς, πλατείες, άλση και κοινόχρηστους χώρους γενικώς. Οι περιοχές, η συχνότητα και οι μέθοδοι καθαρισμού, ορίζονται από την υπηρεσία Καθαριότητας, βάσει προγράμματος, σύμφωνα με τις ανάγκες, τις δυνατότητες και τα διαθέσιμα μέσα της υπηρεσίας. Για να διατηρηθούν οι εξωτερικοί χώροι καθαροί, ο Δήμος, ανάλογα με τις δυνατότητές του, υποχρεούται να τοποθετεί ( επισκευάζει και αντικαθιστά ) σε κατάλληλες αποστάσεις καλαίσθητους κάδους και εύχρηστα δοχεία μικροαπορριμμάτων που

11 με δική του φροντίδα διατηρεί καθαρούς, αποκομίζοντας το περιεχόμενο τους σε τακτά χρονικά διαστήματα. ΑΡΘΡΟ 15 : Διαδικασία. Συγκεκριμένα ο Δήμος χωρίζεται σε περιοχές ευθύνης ( τομείς) σε καθεμία εκ των οποίων ορίζεται ένας υπεύθυνος (επόπτης) και μία ομάδα εργατών καθαριότητας. Οι εργασίες γίνονται τόσο χειρονακτικά όσο και μηχανικά χρησιμοποιώντας μηχανολογικό εξοπλισμό όπως ειδικά οχήματα ( σάρωθρα ) στους κύριους οδικούς άξονες της πόλης. Η ενημέρωση από τον Δήμο για την εκτέλεση εργασιών σε οδούς, όπου είναι παρκαρισμένα αυτοκίνητα, θα γίνεται μία ημέρα νωρίτερα, ώστε να υπάρχει χρόνος ενημέρωσης των οδηγών. Η παραπάνω ενημέρωση για την ημέρα των εργασιών καθαρισμού θα γίνεται με ευθύνη της Υπηρεσίας Καθαριότητας και με τους εξής δύο τρόπους: α) Με τοποθέτηση ενημερωτικών σημειωμάτων στα παρμπρίζ των αυτοκινήτων από την προηγούμενη ημέρα. β) Με τοποθέτηση ενημερωτικών σημειωμάτων επάνω σε ειδική ταινία από την αρχή έως το τέλος της οδού που πρόκειται να καθαριστεί. Όσα αυτοκίνητα κατά την ημέρα των εργασιών καθαρισμού βρεθούν σταθμευμένα στους αντίστοιχους δρόμους παρά τη σχετική προειδοποίηση, θα απομακρύνονται με γερανοφόρο όχημα και όλα τα σχετικά έξοδα θα καταλογίζονται σε βάρος των ιδιοκτητών τους. Στους παραβάτες της οδηγίας αυτής θα επιβάλλεται και πρόστιμο. ΑΡΘΡΟ 16 : Εξαιρέσει.ς Η Διεύθυνση Καθαριότητας δεν υποχρεούται να προβαίνει στον καθαρισμό αλσών, πάρκων, προαυλίων και πρασιών που ανήκουν σε διάφορους άλλους ιδιωτικούς ή δημόσιους φορείς. ΑΡΘΡΟ 17 : Υποχρεώσεις Πολιτών. Οι υποχρεώσεις των πολιτών εστιάζονται κυρίως στην απόρριψη των μικροαπορριμμάτων αποκλειστικά στους κάδους μικροαπορριμμάτων του Δήμου ή στους κάδους των οικιακών απορριμμάτων καθώς και στην ενημέρωση της υπηρεσίας για σημεία και κοινόχρηστους χώρους όπου εμφανίζονται εστίες ρύπανσης και απαιτούνται αντίστοιχες δράσεις. Αναλυτικά απαγορεύεται : Η ρίψη χαρτιών, πακέτων ή άλλων ειδών περιτύλιξης ή μικροσυσκευασίας, μικροαπορριμμάτων, αποτσίγαρων, μικροαντικειμένων και ειδών ατομικής χρήσης, κ.λ.π. σε κοινόχρηστους χώρους (οδοί, ρείθρα, πλατείες, πάρκα, παιδικές χαρές, αθλητικές εγκαταστάσεις, κ.λ.π.), εντός διοικητικών ορίων Δήμου. Τα παραπάνω πρέπει να φυλάγονται και να απορρίπτονται μέσα στο κοντινότερο ( μη υπερπλήρες ) καλαθάκι μικροαπορριμμάτων ή κάδο, όσο απόσταση και αν βρίσκονται αυτά. Η ρίψη αποβλήτων, όπως π.χ. εύφλεκτα υλικά, χημικά, μπάζα κ.λ.π., στα καλαθάκια μικροαπορριμμάτων ή τους κάδους απορριμμάτων.

12 ΑΡΘΡΟ 18 : Καθαρισμός ακαθαρσιών ζώων συντροφιά. Οι ιδιοκτήτες ή οι συνοδοί κατοικίδιων ζώων είναι υποχρεωμένοι να καθαρίζουν άμεσα τα περιττώματα και τις ακαθαρσίες των ζώων συντροφιάς που συνοδεύουν όταν από αυτά ρυπαίνονται κοινόχρηστοι χώροι κατά τη διάρκεια της βόλτας τους, και οφείλουν να έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό για να περισυλλέγουν τα περιττώματά αυτών και να καθαρίζουν αναλόγως και τους χώρους όπου αυτά ουρούν πέρα των όσων απορρέουν από τον (Ν.4039/2012). και όπου υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες. Το πρόστιμο διπλασιάζεται εάν η παράβαση γίνει σε σημεία που αναφέρονται στον Νόμο 4039/2012. Η παράβαση αυτή διαπιστώνεται είτε από την Δημοτική αστυνομία είτε από την παρουσία των εποπτών στον χώρο όπου συντελείται η παράβαση η ύστερα από επώνυμη καταγγελία. Απαγορεύεται ο σταυλισμός ή εκτροφή ζώων πτηνών (π.χ. κότες, κατσίκες, βοοειδή, άλογα κ.λ.π.) κοντά σε κατοικημένες περιοχές χωρίς σχετική άδεια ). Οι ιδιοκτήτες αλλά και οι συνοδοί αυτών είναι υπόχρεοι για την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για την αποφυγή της πρόκλησης ρύπανσης από περιττώματα των ζώων ή άλλου είδους απορρίμματα όπως ρητά ορίζει ο (Ν.4039/2012). ΑΡΘΡΟ 19 : Ρύπανση από οχήματα. Η ρύπανση κοινόχρηστων χώρων και οδών με ορυκτέλαια που προέρχονται από διαρροές κάθε είδους οχήματος, εκτός από τα προβλήματα καθαριότητας, δύναται να προκαλέσει ατυχήματα σε πεζούς και τροχοφόρα και αποτελεί παράβαση του παρόντος κανονισμού και επιβάλλεται το ανάλογο πρόστιμο. Σε έκτακτες περιπτώσεις, όπως διαρροή μετά από σύγκρουση, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων οφείλουν να ειδοποιούν αμέσως τις αρμόδιες κατά περίπτωση Δημοτικές και μη υπηρεσίες, ώστε να επιλαμβάνονται άμεσα προς πρόληψη ατυχημάτων ή κυκλοφοριακής έμφραξης. ΑΡΘΡΟ 20 :Καθαρισμός δημοσίων κοινοχρήστων χώρων από ιδιωτικές εκδηλώσεις. Η ευθύνη για την καθαριότητα των δημοσίων και δημοτικών χώρων, που χρησιμοποιούνται από διάφορους φορείς ή ιδιώτες για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων (εκθέσεων, εμπορικών δραστηριοτήτων, εμποροπανηγύρεων κ.λ.π.) και που έχουν αδειοδοτηθεί από τον Δήμο, ανήκει στην Διεύθυνση Καθαριότητας και το κόστος των εργασιών καθαρισμού περιλαμβάνεται στο συνολικό κόστος μίσθωσης του χώρου. Σε περίπτωση που δεν έχουν αδειοδοτηθεί από τον Δήμο, επιβάλλετε πρόστιμο σύμφωνα με το άρθρο 24.

13 ΑΡΘΡΟ 21: Ρύπανση από παράνομη διαφήμιση και αναγραφή λέξεων ή φράσεων. Όπως ισχύει δια νόμου απαγορεύεται η αναγραφή λέξεων ή φράσεων, η απεικόνιση παραστάσεων ή η με οποιονδήποτε άλλο τρόπο ρύπανση των προσόψεων των οικοδομών, των μνημείων, των αγαλμάτων, των αρχαιολογικών χώρων και γενικότερα κάθε επιφάνειας σε δημόσιο χώρο. Κατ' επέκταση απαγορεύεται η ανάλογη ρύπανση κάθε χώρου ή αρχιτεκτονικού στοιχείου που προστατεύεται από την κείμενη νομοθεσία για το φυσικό του κάλος ( π.χ. χώροι πρασίνου), ή την ιστορική του αξία. Δεν επιτρέπεται η εγκατάλειψη υπολειμμάτων διαφημιστικών πινακίδων και γιγαντοαφισών σε κοινόχρηστους χώρους (κόλλες, σχισμένες αφίσες κ.τ.λ.) καθώς και η απαράδεκτη εμφάνιση διαφημιστικών ταμπλό ( σύμφωνα με άρθρο 5, 9 και 8 του Ν.2946/2001). Απαγορεύεται κάθε επικόλληση αυτοκόλλητων, διαφημιστικών αφισών καθώς και η αναγραφή συνθημάτων σε κάδους μηχανικής αποκομιδής και γενικά σε κοινοχρήστους χώρους. Ειδικά στην περίπτωση των αυτοκόλλητων ή επικολλημένων διαφημιστικών εντύπων και αφισών ο διαφημιζόμενος οφείλει, μετά την βεβαίωση της παράβασης από τις αρμόδιες υπηρεσίες, να τα αφαιρέσει με ίδια μέσα χωρίς να προκαλέσει την οποιαδήποτε φθορά. Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης επιβάλλεται σε βάρος του παραβάτη συνολικό χρηματικό πρόστιμο, που θα αυξάνεται με κάθε ημέρα καθυστέρησης της απορρύπανσης. Το αυτό ισχύει για τις διαφημίσεις τύπου σάντουιτς εκτός και εάν έχουν αδειοδοτηθεί. Γενικά για όλους τους τύπους των διαφημίσεων που βρίσκονται πάνω από το έδαφος και δεν έχουν αδειοδοτηθεί π.χ. αεροπανό, bunner, σάντουιτς κ.α. υπεύθυνοι για την απορρύπανση τους είναι οι διαφημιζόμενοι εις σ αυτά. Στις περιπτώσεις πρόκλησης φθοράς κατά την φάση της απορρύπανσης ο διαφημιζόμενος υποχρεούται για την πλήρη κάλυψη της αποκατάστασης της. Η διαδικασία επιβολής προστίμου ξεκινά από την διαπίστωση της παράβασης. Η διαπίστωση γίνεται από την Δημοτική Αστυνομία ή από τους επόπτες Καθαριότητας. Όλα τα πρόστιμα αναφέρονται στην παράνομη διαφήμισης και αναφέρεται στην κάλυψη της απορρύπανσης και αποκατάστασης του περιβάλλοντος. Όσο αφορά την πολιτική αφισοκόλληση θα εφαρμοστεί ότι προβλέπει ό αντίστοιχος νόμος σε συνδυασμό με την κανονιστική απόφαση του Δήμου και που αφορά την διαφήμιση.

14 ΑΡΘΡΟ 22 : Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος. Στα καταστήματα εστίασης ( γενικού «υγειονομικού ενδιαφέροντος) ανήκουν αυτά που ορίζονται από την υγειονομική διάταξη Α1Β/8577/83 και όπως αυτή τροποποιήθηκε από την Υ1γ/ΓΠ/ΟΙΚ ΦΕΚ Β526/83 και η 1384 τεύχος Β-2/8/2007σε πελατεία είτε ιστάμενη, είτε καθήμενη σε τραπεζοκαθίσματα, τοποθετημένα μέσα και έξω από τα καταστήματα τους. Για τα μικροαπορρίμματα κ.λ.π. που προκύπτουν από την καθαριότητα (σκούπισμα) των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, αλλά και του χώρου που νομίμως κατέχει για χρήση από τον ενδιαφερόμενο καταστηματάρχη, οι υπεύθυνοι υποχρεούνται καθημερινά να τα συγκεντρώνουν σε κάδους μικροαπορριμμάτων (που θα πρέπει να είναι καλής κατασκευής συμβατά με την αισθητική της πόλης, να μην αφήνονται να ξεχειλίζουν, αλλά να αδειάζονται συχνά και το περιεχόμενό τους μαζί με τα άλλα σκουπίδια των καταστημάτων, να συγκεντρώνονται σε γερούς πλαστικούς σάκους και να κλείνονται ερμητικά στο πάνω μέρος ) αποφεύγοντας ρητά την ανεξέλεγκτη ρίψη αυτών στο πεζοδρόμιο, στο οδόστρωμα, ή σε κοινόχρηστους γενικά χώρους, καθώς επίσης και τη ρύπανση των ανωτέρω χώρων εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την ασφάλεια και απρόσκοπτη κίνηση των διερχομένων. Οι υπεύθυνοι των κάθε είδους καταστημάτων «υγειονομικού ενδιαφέροντος», θα πρέπει μέσα στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τους, να φροντίζουν καθημερινά για την καθαριότητα του κοινόχρηστου χώρου που βρίσκεται πέριξ από αυτά (πεζόδρομοι, τμήμα πλατείας, πεζοδρόμιο, παρτέρια κ.λ.π.), αλλά και από το περίγραμμα του τυχόν χώρου που έχουν ενοικιάσει για τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων. Στις περιπτώσεις καταστροφής κάδων μικροαπορριμμάτων ο παραβάτης επιβαρύνεται και με το κόστος αποκατάστασης ή αγοράς νέου κάδου μικροαπορριμμάτων. ΑΡΘΡΟ 23 : Νομοθεσία- κανονισμοί οδοκαθαρισμού καθαριότητας πόλης. Ν.4039/2012 ( Άρθρο 2 ΦΕΚ 191/Α'/2003 ) Ζώα συντροφιάς, αδέσποτα ζώα συντροφιάς, και άλλες διατάξει.ς Ν.2946/2001 Υπαίθρια Διαφήμιση. Ν.4042/2012 ( ΦΕΚ 24/Α/ ) ο ρυπαίνων πληρώνει. ΑΡΘΡΟ24 : Διοικητικές κυρώσεις - Πρόστιμα οδοκαθαρισμού καθαριότητας πόλης.

15 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΡΘΡΩΝ ΣΕ ΕΥΡΩ Ρύπανση κοινόχρηστων χώρων με μικροαπορρίμματα 50 Ρύπανση κοινόχρηστων χώρων με αποτσίγαρα ή πτύελα 30 Απόθεση σάκων απορριμμάτων ή απορριμμάτων μεγάλων διαστάσεων μέσα στα καλαθάκια μικροαπορριμμάτων Οι νομείς καταστημάτων Υ.Ε. οφείλουν να μεριμνούν για την καθαριότητα του κοινόχρηστου χώρου που χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του καταστήματος τους. Ρύπανση δημοσίων και δημοτικών χώρων, από διάφορους φορείς ή ιδιώτες που πραγματοποιούν εκδηλώσεις (εκθέσεις, εμπορικές δραστηριότητες κλπ) που δεν έχουν αδειοδοτηθεί. Ρύπανση με περιττώματα ζώων συντροφιάς των πάρκων, οδών και άλλων κοινοχρήστων χώρων Η ρύπανση κοινόχρηστων χώρων με ορυκτέλαια που προέρχονται από διαρροές κάθε είδους οχήματος Eγκατάλειψη υπολειμμάτων διαφημιστικών πινακίδων και γιγαντοαφισών σε κοινόχρηστους χώρους Η ρύπανση με αυτοκόλλητες ή επικολημμένες εμπορικές αφίσες, έντυπα σε κάδους απορριμμάτων, απορριμματοφόρα, κοινόχρηστους χώρους κ.α επισύρει πρόστιμα. H ρύπανση από αεροπανό ή banner Ρύπανση από φει-βολάν με μέγεθος έως Α4 Η ρύπανση από graffiti και συνθημάτων πάνω στους κάδους και κοινόχρηστους χώρους. Η ρύπανση από διαφημιστικά τύπου εφημερίδας ή περιοδικού Οι περιπτώσεις καταστροφής κάδων μικροαπορριμμάτων και άλλου εξοπλισμού οδοκαθαρισμού Η ρύπανση από διαφημιστικά διπλής όψεως (τύπου Σάντουιτς) που τοποθετούνται επί των κοινοχρήστων χώρων ΜΙΝ 300 ΜΑΧ : Με απόφαση της επιτροπής 50 50/ τμ χώρου και 1 ευρώ/τρέχον μέτρο 200/ Αφίσα ή πινακίδα ευρώ Με ημερήσια προσαύξηση 50 ευρώ ανά ημέρα έως τον πλήρη καθαρισμό όλων. 150 / τεμάχιο Πάγιο πρόστιμο 200 ευρώ και 0,5/τεμάχιο 50/κάδο ή σημείο κοινόχρηστου χώρου Πάγιο πρόστιμο 300 ευρώ και 1/τεμάχιο 150/κάδο Πάγιο πρόστιμο 500 ευρώ και 50 ευρώ / ημέρα καθυστέρησης της απορρύπανσης

16 ΑΡΘΡΟ 25 : Ορισμοί για τα ογκώδη οικιακά απορρίμματα. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν όλα τα απορρίμματα που περιλαμβάνονται στα παραρτήματα της ΚΥΑ 50910/2727 (ΦΕΚ 1904/ Β'/ ): Ως οικιακά δημοτικά ογκώδη απόβλητα νοούνται τα απόβλητα τα απορρίμματα που προέρχονται από τους χώρους των κατοικιών, καταστημάτων, εγκαταλελειμμένα μηχανάκια χωρίς αριθμό κυκλοφορίας, σκάφη αναψυχής, τρέιλερ κ.α αλλά είναι ογκώδη. α. Άχρηστες συσκευές, όπως οικοσκευές (θερμοσίφωνες, ψυγεία, ηλεκτρικές - ηλεκτρονικές συσκευές, κουζίνες, κ.λ.π.) που περιλαμβάνονται στις ανακυκλώσιμες συσκευές β. Άχρηστος λοιπός οικιακός εξοπλισμός (καναπέδες,στρώματα κ.λ.π). Για την αποκομιδή των οικιακών δημοτικών ογκωδών αποβλήτων από κοινόχρηστους χώρους υπεύθυνη είναι η Διεύθυνση Καθαριότητας. Για τους ιδιωτικούς χώρους όπως οικόπεδα, υπεύθυνος για τη διαχείριση τους είναι ο ιδιοκτήτης ή οι ενοικιαστές, για τις υπό ανέγερση οικοδομές κατοικιών, γραφείων, καταστημάτων κλπ. υπεύθυνος για την διαχείριση τους είναι το φυσικό η νομικό πρόσωπο στο όνομα του οποίου έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια ή ο υπεύθυνος της εταιρείας στο όνομα της οποίας έχει εκδοθεί η οικοδομική άδεια. Απαγορεύεται : Η διαμόρφωση χώρων ως χωματερή οιασδήποτε μορφής και σύστασης σε ανοικτούς, έστω και ιδιόκτητους χώρους. Η ρίψη και εναπόθεση οιουδήποτε απορρίμματος στερεού ή ρευστού, σε κοινόχρηστους χώρους, σε ρέματα, σε ρυάκια, στις όχθες τους, στους συλλέκτες ομβρίων υδάτων κλπ. Η ρίψη και εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων στους κάδους απορριμμάτων, καθώς και η ρύπανση πεζοδρομίων με χώματα, λάδια κ.λ.π. Η απόρριψη αυτών σε ακάλυπτους χώρους, όπως χείμαρρους, ρέματα, πάρκα, άλση κ.λ.π., προκαλεί υποβάθμιση στο περιβάλλον και απαγορεύεται αυστηρά. ΑΡΘΡΟ 26 : Διαδικασία. Τα οικιακά ογκώδη απορρίμματα, σύμφωνα με το άρθρο 25 του παρόντος, δεν εγκαταλείπονται οπουδήποτε, που θα μπορούσαν να δημιουργούν αντιαισθητικές καταστάσεις ή εστίες μόλυνσης. Αυτά θα παραλαμβάνονται από την υπηρεσία καθαριότητας, αφού προηγηθεί απαραίτητα τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της και υπό την προϋπόθεση ότι, ανάλογα με τον όγκο, την ποσότητα και τη φύση τους, είναι στα πλαίσια των δυνατοτήτων της. Συγκεκριμένα για την περισυλλογή οι Δημότες υποχρεούνται :

17 Να τηλεφωνούν στην Υπηρεσία Καθαριότητας για τον προσδιορισμό του είδους του ογκώδους απορρίμματος και τον καθορισμό από την αρμοδία υπηρεσία της ημέρας και ώρας που θα περάσει το ειδικό αυτοκίνητο στα τηλέφωνα & ( για την Δημοτική Ενότητα Νικαίας ), και στο ( για την Δημοτική Ενότητα Αγ.Ι.Ρέντη ) καθώς και στο που είναι το τηλέφωνο για τα παράπονα για όλες τις υπηρεσίες του Δήμου. Να μη βγάζουν τα ογκώδη απορρίμματα στο πεζοδρόμιο πολύ νωρίτερα, αλλά μόνο την προηγούμενη ημέρα (από την συνεννόηση που θα έχουν κάνει με την υπηρεσία ) που τους γνωστοποιήθηκε ότι θα περάσει το ανοιχτό όχημα μεταφοράς ογκωδών απορριμμάτων και να τα τοποθετούν σε σημείο που δεν εμποδίζεται η κυκλοφορία πεζών ή οχημάτων. Το σημείο αυτό θα βρίσκεται στο πεζοδρόμιο μπροστά από την ιδιοκτησία τους αφήνοντας έναν χώρο πλάτους 1,2 μέτρων για την ελεύθερη διακίνηση των πεζών και των ΑΜΕΑ ( ή για περίπτωση πεζοδρόμου στο όριο της οικοδομικής τους γραμμής ) και θα απέχει τουλάχιστον 1,50 μ. από τα όρια με τις διπλανές ιδιοκτησίες. Αντίστοιχα, μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας, προκειμένου για διαμερίσματα, γραφεία ή καταστήματα σε ορόφους αυτών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της υπηρεσίας Καθαριότητας το κόστος αποκομιδής ογκωδών δημοτικών απορριμμάτων κοστίζει 150 ευρώ/ φορτηγό ( χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό φορτηγό έναν φορτωτή με τον χειριστή του, 2 εργάτες Καθαριότητας και ένα οδηγό με πληρότητα οχήματος 100 % ). ΑΡΘΡΟ 27 : Καθαρισμός ιδιωτικών ακάλυπτων οικοπέδων και χώρων. Απαγορεύεται η έκθεση ογκωδών απορριμμάτων, μέσα σε ακάλυπτα οικόπεδα, καθώς και σε χώρους που δεν είναι άμεσα ορατοί ή εύκολα προσβάσιμοι από τα συνεργεία της υπηρεσίας. Οι υπεύθυνοι για την τήρηση της καθαριότητας οικοπέδων, οφείλουν να τα διατηρούν πάντοτε ελεύθερα από απορρίμματα, ακόμη και όταν αυτά προέρχονται από τρίτους. Προς τούτο οφείλουν να τα περιφράξουν και να προβαίνουν σε περιοδική καθαριότητα και αποψίλωση (σύμφωνα και με το άρθρο 1 παρ.3 του Π.Δ. της "Διατάξεις περιφράξεως οικοπέδων"). Για αυτό οι υπεύθυνοι πρέπει να μεριμνούν για την ασφαλή φύλαξη και περιοδική καθαριότητα των ιδιοκτησιών, κατοικημένων και μη ( περίφραξη ακαλύπτων, επαρκής ασφάλεια εισόδων, παραθύρων, φεγγιτών, φωταγωγών κ.τ.λ.) και δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως χώρος απόρριψης άχρηστων υλικών ή και απορριμμάτων. Τα παραπάνω πρέπει να καθαρίζονται από τα άχρηστα υλικά, τα απορρίμματα ή άλλα αντικείμενα και να διατηρούνται κλειστά, ώστε να μην αποτελούν εστίες συγκέντρωσης τρωκτικών, ζώων ή εντόμων. Ο Δήμος έχει δικαίωμα να παρέμβει σε οικόπεδα η οικίες εγκαταλελειμμένες καθαρίζοντας το χώρο μετά από εντολή εισαγγελέα.

18 Αν οι υπόχρεοι αμελούν ή δεν προβαίνουν στον καθαρισμό, η Δ/νση Καθαριότητας επιμελείται του καθαρισμού των ανωτέρω χώρων, σύμφωνα με την διαδικασία της προηγούμενης παραγράφου. Στη συνέχεια καταλογίζεται ισόποση σχετική δαπάνη από τον Δήμο προς καθαρισμό και επιπλέον επιβάλλεται πρόστιμο και μήνυση στους υπευθύνους, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 26 του άρθρου 94 του Ν. 3852/2010. Το κόστος καθαρισμού των οικοπέδων είναι 250 ευρώ ανά φορτηγό ( χρησιμοποιώντας ένα ανοιχτό φορτηγό έναν φορτωτή με τον χειριστή του, 2 εργάτες Καθαριότητας και ένα οδηγό με πληρότητα οχήματος 100 %). ΑΡΘΡΟ 28 : Νομοθεσία για τα ογκώδη οικιακά απορρίμματα. Οι εργασίες συλλογής και μεταφοράς των στερεών αποβλήτων εκτελούνται με ευθύνη του Δήμου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 της ΗΠ/50910/2727/03 (ΦΕΚ 1909 Β'/ ). Π.Δ. της "Διατάξεις περιφράξεως οικοπέδων" Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης» Ν.3010/2002 (ΦΕΚ 91/Α'/2002) περί εναρμόνισης του ν. 1650/1986 με τις οδηγίες 97/11 Ε.Ε και 96/61 Ε.Ε, διαδικασία οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα και άλλες διατάξεις. ΑΡΘΡΟ 29 : Διοικητικές κυρώσεις - Πρόστιμα για τα ογκώδη οικιακά απορρίμματα. ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΡΘΡΟΥ Τοποθέτηση ογκωδών αντικειμένων σε κοινόχρηστο χώρο χωρίς σχετική άδεια και συνεννόηση με την υπηρεσία Καθαριότητας Η διαμόρφωση χώρων ως χωματερή οιασδήποτε μορφής και σύστασης σε ανοικτούς, έστω και ιδιόκτητους χώρους. Η ρίψη και εναπόθεση ογκωδών αντικειμένων στους κάδους απορριμμάτων, καθώς και η ρύπανση πεζοδρομίων με χώματα, κ.λ.π.. Η εγκατάλειψη τρέιλερ, μοτοποδηλάτων ( χωρίς αριθμό κυκλοφορίας), σκαφών αναψυχής κ.α ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΣΕ ΕΥΡΩ πλέον έξοδα μεταφοράς ΑΡΘΡΟ 30 : Ορισμοί για οικιακά δημοτικά αστικά απορρίμματα.

19 Ως αστικά απόβλητα νοούνται τα οικιακά απόβλητα, καθώς και άλλα απόβλητα, που λόγω της φύσης ή σύνθεσης τους προσομοιάζουν με τα οικιακά, όπως τα δημοτικά απόβλητα. Ως οικιακά απόβλητα νοούνται τα απόβλητα όπως π.χ. υπολείμματα τροφών και άχρηστα είδη, δηλ. υλικά συσκευασίας αυτών, άδειες κονσέρβες, σακούλες, κουρέλια σε μικρή ποσότητα, άχρηστα χαρτιά, προϊόντα σκουπίσματος δαπέδων κ.λ.π., που προέρχονται από τη συνήθη καθαριότητα ή από τα υπολείμματα κουζίνας, οικιών, καταστημάτων, γραφείων και γενικά όλων των χώρων όπου εκδηλώνονται ανθρώπινες δραστηριότητες πλην των δραστηριοτήτων από την κύρια συνήθη παραγωγική δραστηριότητα. ΑΡΘΡΟ 31 : Υποχρεώσεις του Δήμου. Με βάση τον παρόντα Κανονισμό, οι υποχρεώσεις του Δήμου καθορίζονται ως εξής: Η οργάνωση και επίβλεψη της προσωρινής αποθήκευσης, συλλογής, αποκομιδής, μεταφοράς και διάθεσης των οικιακών ( μη ογκωδών δημοτικών) απορριμμάτων. Η αποκομιδή γίνεται, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, βάσει προγράμματος που καταρτίζει η Διεύθυνση Καθαριότητας. Τα απορρίμματα μεταφέρονται με ειδικά μέσα του Δήμου ( απορριμματοφόρα ) σε σταθμούς μεταφόρτωσης, χώρους υγειονομικής ταφής, εργοστάσια διαλογής, ανακύκλωσης, ή όπου αλλού ορίσει η Δημοτική Αρχή. Ο Δήμος οφείλει να διατηρεί τα μέσα προσωρινής αποθήκευσης σε καλή κατάσταση και να προβαίνει σε πλύσιμο και συντήρησή τους. ΑΡΘΡΟ 32 : Διαδικασία. Ο Δήμος μας έχει ήδη εφαρμόσει σε όλη την πόλη σύστημα μηχανικής αποκομιδής, σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί μη χειρονακτικής αποκομιδής. Η συγκέντρωση και τοποθέτηση σε κάδους των στερεών αποβλήτων γίνεται με ευθύνη του κυρίου νομέα ή κατόχου του χώρου από τον οποίο προέρχονται τα απόβλητα, σύμφωνα με τις εκάστοτε ισχύουσες Υγειονομικές διατάξεις, τις σχετικές διατάξεις του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού και με τον παρόντα Κανονισμό Καθαριότητας του Δήμου όπως αυτός ισχύει κάθε φορά. Αναλυτικότερα με βάση τον παρόντα Κανονισμό, η διαδικασία αποκομιδής των απορριμμάτων καθορίζεται ως εξής: Μέσα Προσωρινής Αποθήκευσης ( σακούλες και κάδοι). Οι σακούλες απορριμμάτων που χρησιμοποιούνται από τους πολίτες θα πρέπει να τοποθετούνται μέσα στους κάδους με τρόπο που να επιτρέπει στο καπάκι του κάδου να ξανακλείνει ομαλά μετά τη χρήση. Όταν κάποιος κάδος αποκομιδής απορριμμάτων γεμίσει και δεν μπορεί να δεχθεί άλλες ποσότητες απορριμμάτων, τότε οι σακούλες των απορριμμάτων που δεν χωρούν πλέον σε αυτόν δεν πρέπει να εγκαταλείπονται στο πεζοδρόμιο ή το οδόστρωμα, δίπλα ή έξω από τον κάδο, αλλά να μεταφέρονται σε άλλο

20 πλησιέστερο κάδο που δεν είναι γεμάτος ή και να φυλάσσονται σε κατάλληλους χώρους, όπου δεν δημιουργούνται προβλήματα σε γειτονικές κατοικίες και δεν είναι δυνατή η πρόσβαση σε κατοικίδια ζώα (π.χ. βεράντες, αυλές, υπόγεια, ειδικούς αποθηκευτικούς χώρους). Η οργάνωση των μέσων (κάδων) συγκέντρωσης και τοποθέτησης των αστικών αποβλήτων γίνεται από το Δήμο εντός των διοικητικών του ορίων. Ο Δήμος οφείλει να διατηρεί τα μέσα προσωρινής αποθήκευσης σε καλή κατάσταση και να προβαίνει σε πλύσιμο και συντήρηση τους. Ο αστικός εξοπλισμός ( παγκάκια, κάγκελα, κολόνες ηλεκτροφωτισμού, στάσεις λεωφορείων, κάδοι, καλάθια και λοιπά μέσα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων κ.λ.π.) πρέπει να διατηρείται καθαρός, ώστε να ανταποκρίνεται προς το σκοπό του, που είναι η παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες και να μην αποτελεί εστία μόλυνσης ή αισθητικής υποβάθμισης της πόλης. Η ρύπανση ή η καταστροφή των στοιχείων «αστικού εξοπλισμού» της πόλεως αποτελεί παράβαση και επισύρει κάθε φορά πρόστιμο. Στους παραβάτες, πέραν του προστίμου, καταλογίζονται οι δαπάνες αποκατάστασης, όπως αυτές θα προκύπτουν κάθε φορά. Καθορισμός Θέσεων κάδων: Αρμόδια για τη δημιουργία και τοποθέτηση νέων θέσεων κάδων και την αλλαγή ή όχι των ήδη υφισταμένων είναι η Διεύθυνση Καθαριότητας. Σ' όλες αυτές τις θέσεις ο Δήμος μπορεί να κατασκευάσει ειδικές εσοχές στα πεζοδρόμια χωρίς καμιά άλλη ειδοποίηση των περιοίκων ή να τοποθετήσει οριοδείκτες με σκοπό την οριοθέτηση της θέσης του κάδου. Οι κάδοι τοποθετούνται σε συγκεκριμένες θέσεις κατόπιν μελέτης της Διεύθυνσης Καθαριότητας, βάση της οποίας καθορίζεται ο αριθμός τους, η πυκνότητα τους (που καθορίζεται με βάση την ποσότητα απορριμμάτων κάθε περιοχής και η θέση τους). Η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου είναι η μόνη αρμόδια για τη μετακίνηση ή αλλαγή της θέσεως ( μόνιμης ή προσωρινής ) των κάδων ( ΗΠ 50910/2727/2003 άρθρο 7). Έως σήμερα δεν υπάρχει σαφές νομοθετικό πλαίσιο που να οριοθετεί με ακρίβεια την θέση ενός κάδου οικιακών απορριμμάτων παρά μόνο καλές πρακτικές που πηγάζουν από την Ελληνική και διεθνή εμπειρία. Με βάση την ανωτέρω εμπειρία οι κάδοι δεν είθισται να τοποθετούνται, μπροστά από πυροσβεστικούς κρουνούς, μπροστά σε φωτεινούς σηματοδότες, στις εισόδους παιδικών σταθμών, σχολείων, εκκλησιών κ.λ.π. Σε περίπτωση που η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας δεν έχει την ευχέρεια να τοποθετήσει τον κάδο σε σημείο που να μην ενοχλείται κανείς, ο κάδος τοποθετείται: α) Στις μονοκατοικίες, στην μεσοτοιχία.

21 β) Στις πολυκατοικίες, εντός των ορίων της ιδιοκτησίας, και αν χρειαστεί, και σε σημείο που θα υποδείξει εγγράφως η συνέλευση της πολυκατοικίας. Ιδιώτες ή επιχειρήσεις, που διατηρούν δικά τους μέσα προσωρινής αποθήκευσης απορριμμάτων (κάδους, συμπιεστές, καλάθια κ.τ.λ.), τα οποία βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους ή σε ακάλυπτους ιδιωτικούς χώρους, οφείλουν να τα διατηρούν καθαρά και να προστατεύουν το περιβάλλον από κινδύνους διαρροής ή διασποράς αποβλήτων. Εφ' όσον τα μέσα δεν είναι καθαρά ή δεν έχουν ληφθεί από τους υπευθύνους τα απαιτούμενα προστατευτικά μέτρα για τον έλεγχο της ρύπανσης και των κινδύνων διασποράς ή διαρροής προτείνεται πρόστιμο από την Διεύθυνση Καθαριότητας προς την Δημοτική Αστυνομία ή οιαδήποτε υπάλληλο έχει ορίσει ο Δήμαρχος. Κάθε οικοδομή οφείλει να διαθέτει χώρο για την τοποθέτηση κάδου μηχανικής αποκομιδής σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του κτιρίου, για τη συγκέντρωση και προσωρινή αποθήκευση των απορριμμάτων μέχρι την αποκομιδή ώστε να είναι προσβάσιμη η μεταφορά του από και προς το απορριμματοφόρο από τα συνεργεία καθαριότητας ( για τις νέες οικοδομές μετά το 2005 ο σχεδιασμός του χώρου αυτού θα πρέπει να είναι προαπαιτούμενο για την έκδοση οικοδομικής άδειας) σύμφωνα με την Κανονιστική Παραχώρησης Κοινόχρηστων Χώρων του Δήμου μας αρ.απόφ.: 62/2012 του Δημοτικού Συμβουλίου και όπως αυτή τροποποιείται. Για οικοδομές με συνολική δόμηση από τ.μ. πρέπει να δέχεται, κάδο λίτρων, από τ.μ. να δέχεται 2 κάδους των λίτρων και αναλογικά θα ισχύσει το ίδιο ανά τ.μ. επί πλέον δόμησης. Στις υπό ανέγερση οικοδομές, με την έναρξη των οικοδομικών εργασιών, ο υπεύθυνος εργολάβος της οικοδομής, οφείλει να προκαθορίσει εγγράφως μέσω της διαδικασίας έκδοσης της οικοδομικής άδειας και μετά από συνεργασία με την Υπηρεσία Καθαριότητας, την θέση των κάδων που θα εξυπηρετήσουν όταν κατοικηθούν, ή τεθούν σε λειτουργία. Προκειμένου περί καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος εστιατόρια, ξενοδοχεία, καφετέριες, κέντρα διασκέδασης κλπ., με ήδη εγκεκριμένη άδεια, αυτά οφείλουν να δέχονται να τοποθετηθεί κάδος σε χώρο που του ανήκει, είτε εντός, είτε εκτός του καταστήματος. Η Δημοτική Αρχή, μπορεί για λόγους ασφαλείας ή λειτουργικότητας, να μεταβάλει την απόσταση μεταξύ των κάδων ή να διορθώσει την θέση τους εάν διαταράσσει τη σωστή λειτουργία του συστήματος μηχανικής αποκομιδής (συχνές στάσεις απορριμματοφόρων, κυκλοφοριακά προβλήματα κ.λ.π.). ΑΡΘΡΟ 33 : Αποκομιδή - Τελική Διάθεση. Η αποκομιδή γίνεται, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, βάσει προγράμματος που καταρτίζει η Διεύθυνση Καθαριότητας και τα απορρίμματα μεταφέρονται, με ειδικά αυτοκίνητα ( απορριμματοφόρα ) του Δήμου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α Δυτικής Αττικής) στον Δήμο Φυλής.

22 Σε περίπτωση που δεν γίνεται αποκομιδή για διάφορους λόγους ή όταν γενικά δεν εκτελείται για ικανό χρονικό διάστημα η προγραμματισμένη αποκομιδή απορριμμάτων, παρά τη θέληση της Δημοτικής Αρχής, (π.χ. έντονα καιρικά φαινόμενα, βλάβες μηχανολογικού εξοπλισμού κ.λ.π. ) ο Δήμος μετά από ενημέρωση των δημοτών με δημοσίευση στο διαδίκτυο μπορεί τοπικά ή συνολικά να τροποποιεί ή και να διακόπτει τα προγράμματα αποκομιδής, μέχρις ότου αρθούν τα έκτακτα μέτρα ή επαναλειτουργήσουν οι χώροι διάθεσης. Μετά την ενημέρωση αυτή, οι υπεύθυνοι υποχρεούνται να φυλάσσουν τα προς αποκομιδή απορρίμματα, καλά συσκευασμένα, σε κατάλληλους χώρους των ιδιοκτησιών τους, που δεν δημιουργούν προβλήματα σε γειτονικές κατοικίες και που είναι απρόσιτοι σε κατοικίδια ζώα (π.χ. βεράντες, αυλές, υπόγεια, ειδικοί αποθηκευτικοί χώροι). ΑΡΘΡΟ 34 : Υποχρεώσεις πολιτών. Οι κάτοχοι ή οι παραγωγοί των απορριμμάτων, οφείλουν κατά την προσωρινή κοινόχρηστη έκθεση των απορριμμάτων τους να κλείνουν τους σάκους αποθήκευσης τους πολύ καλά και με τέτοιο τρόπο που θα εγγυάται την στεγανότητα του σάκου. Οι κάδοι απορριμμάτων θα πρέπει να καλύπτονται με το καπάκι τους και να παραμένουν κλειστοί μεταξύ της αποθήκευσης των απορριμμάτων και της αποκομιδής αυτών από τα συνεργεία καθαριότητας του Δήμου, ώστε να αποκλείεται η είσοδος σε αυτά εντόμων και τρωκτικών καθώς και η παραβίαση τους από τα αναζητούντα τροφή ζώα (σκύλοι, γάτες). Απαγορεύεται η - με οποιονδήποτε τρόπο -μετακίνηση από τις προκαθορισμένες θέσεις των κάδων από αναρμόδια άτομα, καθώς και η ακινητοποίηση τους με διάφορους τρόπους (π.χ. κλειδαριές, πρόσδεση σε κινητά και ακίνητα μέσα, όπως τρέιλερ, φράχτες κ.λ.π.), για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων. Η με οποιονδήποτε τρόπο μετακίνηση από τις προκαθορισμένες θέσεις των εν λόγω κάδων γίνεται μόνον από την Διεύθυνση Καθαριότητας. Η υλοποίηση των αποφάσεων της γίνεται αποκλειστικά από αρμόδιους υπαλλήλους της. Στην περίπτωση που δεν υπάρχει κάδος απορριμμάτων ή ο κάδος είναι γεμάτος, ο πλαστικός σάκος με τα απορρίμματα πρέπει να είναι καλά κλεισμένος έτσι ώστε να αποκλείεται διαρροή του περιεχομένου του και να τοποθετείται μέσα στον κοντινότερο κάδο. Σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται η τοποθέτησή του, έξω από ξένη ιδιοκτησία ή το κρέμασμά του στα δέντρα, τις κολώνες ή οπουδήποτε αλλού καθώς και η ρίψη τους στο δρόμο ή το πεζοδρόμιο από οποιοδήποτε ύψος. Σε περίπτωση μη ύπαρξης κάδων απορριμμάτων είναι υποχρεωμένοι να κρατήσουν τα απορρίμματα μέχρι το επόμενο σημείο που διαθέτει τέτοιο εξοπλισμό. Απαγορεύεται η ρίψη αποβλήτων πλην των οικιακών όπως π.χ. εύφλεκτα υλικά, χημικά, μπάζα κ.λ.π., στους κάδους απορριμμάτων που μπορούν να καταστρέψουν τα ανωτέρω μέσα προσωρινής αποθήκευσης και τους μηχανισμούς ανύψωσης των απορριμματοφόρων οχημάτων.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΑΝΑ ΕΙΔΟΣ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΒΑΣΗΣ ΕΠΙΒΑΛΛΟΜΕΝΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΔΙΑΘΕΣΗ ΟΙΚΙΑΚΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ 1. Τοποθέτηση απορριμμάτων έξω από κάδους ή εναπόθεση απορριμμάτων χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ (ΣΕΠ. ΔΕΚ 6) με την εφαρμογή μικτών κλιμακίων ελέγχων. ΕΤΗΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι κάτοικοι συμμετέχουμε!

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι κάτοικοι συμμετέχουμε! ΣΥΜΜΑΧΙΑ για μια καθαρή πόλη Δήμος Βύρωνα Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι κάτοικοι συμμετέχουμε! Το να κάνουμε την πόλη μας κάθε μέρα πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη είναι για εμάς προτεραιότητα. Για να είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι επιχειρηματίες συμμετέχουμε!

ΣΥΜΜΑΧΙΑ. καθαρή. για μια. πόλη. Δήμος Βύρωνα. Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι επιχειρηματίες συμμετέχουμε! ΣΥΜΜΑΧΙΑ για μια καθαρή πόλη Δήμος Βύρωνα Ο Βύρωνας αλλάζει κι εμείς οι επιχειρηματίες συμμετέχουμε! Το να κάνουμε την πόλη μας κάθε μέρα πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη είναι για εμάς προτεραιότητα. Για

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Σερρών (Συνεδρίαση 16 η )

Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου Σερρών (Συνεδρίαση 16 η ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ /ΚΟΥ-ΟΙΚΟΝ/ΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤ. ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 16 ο έτους 2016 ========================= Οικονοµικής Επιτροπής ήµου

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Καθαριότητας. Δήμου Ευρώτα

Κανονισμός Καθαριότητας. Δήμου Ευρώτα Κανονισμός Καθαριότητας Δήμου Ευρώτα σκέψου πράσινα Μήνυμα Δημάρχου Δήμου Ευρώτα Ιωάννη Γρυπιώτη Η καθαριότητα αποτελεί τα ύψιστο αγαθό και πρωταρχικό καθήκον όλων των πολιτών. Ο Δήμος οφείλει να καταβάλλει

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική Κανονιστική Απόφαση Για την Καθαριότητα και προστασία του Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας. ( Αρ. Απόφασης Δ.

Τοπική Κανονιστική Απόφαση Για την Καθαριότητα και προστασία του Περιβάλλοντος του Δήμου Σαλαμίνας. ( Αρ. Απόφασης Δ. ΔΗΜΟΣ ΣΑΛΑΜΙΝΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Κ. Καραμανλή και Αμμοχώστου 1, τ.κ.19800 Σαλαμίνα, Τηλ. 213 20 27 392 Τοπική Κανονιστική Απόφαση Για την Καθαριότητα και προστασία του

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές αρχές και στόχοι... σελ.1. Γενικές διατάξεις και έννοιες...σελ.3. Υποχρεώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας...σελ.5. Υποχρεώσεις πολιτών...σελ.

Γενικές αρχές και στόχοι... σελ.1. Γενικές διατάξεις και έννοιες...σελ.3. Υποχρεώσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας...σελ.5. Υποχρεώσεις πολιτών...σελ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΟΣ & ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟΥ Πίνακας περιεχομένων Κεφάλαιο Α Κεφάλαιο Β Κεφάλαιο Γ Κεφάλαιο Δ Κεφάλαιο Ε Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 98/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010)

ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 98/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Διαμεσολάβηση 98/2014 Σελίδα 1 ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗ 98/2014 (Άρθρο 77 παρ. 3 Ν.3852/2010) Προς 1) Δ/νση Εμπορίου & Ανάπτυξης emp.anaptixis@ciytofathens.gr 2) Δ/νση Ελέγχου Κοινόχρηστου Χώρου mp.secretary@cityofathens.gr

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπώ το περιβάλλον γι αυτό προστατεύω συντηρώ ανακυκλώνω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Αγαπώ το περιβάλλον γι αυτό προστατεύω συντηρώ ανακυκλώνω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Αγαπώ το περιβάλλον γι αυτό προστατεύω συντηρώ ανακυκλώνω ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Φίλες και φίλοι, Όπως έχετε διαπιστώσει, το Ίλιον είναι µια όµορφη, νοικοκυρεµένη και καθαρή πόλη. Κατανοώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 20/ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αριθ. Απόφασης: 33/2017 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών και αποτελεί προτεραιότητα στη δράση της δημοτικής αρχής. Η καθαριότητα της πόλης είναι βασική προϋπόθεση για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Αρμόδιος Αντιδήμαρχος: Μανώλης Πολυκρέτης ΝΑΞΟΣ & ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2011 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ο παρών κανονισμός εκδόθηκε σύμφωνα με το άρθρο 79 του Δημοτικού και Κοινοτικού

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 05/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 30 ης Απριλίου 2012.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 05/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 30 ης Απριλίου 2012. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το αριθμ. 05/2012 πρακτικό συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λήμνου της 30 ης Απριλίου 2012. Αριθμός Απόφασης 124/2012 Θέμα 08 : Επιβολή προστίμων καθαριότητας. Σήμερα την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΔΗΜΟΣ ΝΙΣΥΡΟΥ Νίσυρος 21-11- 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Κεφάλαιο Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ - Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ Σε ότι έχει να κάνει με τις γενικότερες επί του θέματος της εναλλακτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΥΜΦΩΝΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΛΗ Α Ν Τ Ι Δ Η Μ Α Ρ Χ Ι Α ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων των πολιτών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΧΕΣ & ΣΤΟΧΟΙ Κεφάλαιο Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο Κανονισμού ΑΡΘΡΟ 2 Αρμοδιότητα για την εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π.: 7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 1. Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής,

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π.: 7 ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 1. Ο Δήμαρχος Μεταμόρφωσης Αττικής, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 2-1-2018 ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π.: 7 Ταχ. Δ/νση:Ι.Ράλλη & Δημαρχείου 1 ΤΚ 14452 Μεταμόρφωση Τηλ:2132012960 Φαξ:210-2813207 ΘΕΜΑ: ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ/ΟΡΙΣΜΟΙ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ/ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΑΔΑ: 4ΑΣΟΩΚ0-1Ο1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ/ΟΡΙΣΜΟΙ Άρθρο 1: Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού Άρθρο 2: Αρμοδιότητα για τη εφαρμογή των διατάξεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΑΝΔΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΑΝΔΡΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 Η καθαριότητα της πόλης και των Δημοτικών Διαμερισμάτων (ΔΔ)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΗΤΕΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Αντικείμενο του κανονισμού Αρμοδιότητες εφαρμογής Προσδιορισμός και ταξινόμηση απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ Τμήμα Σχεδιασμού & εποπτείας ΚΕΡΚΥΡΑ 2013 ΑΡΧΕΣ Το φυσικό περιβάλλον είναι μέγιστο αγαθό και χρήζει συνεχούς φροντίδας Απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της 15/11/2011 συνεδρίασης ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της 15/11/2011 συνεδρίασης ΔΣ της Δημοτικής Κοινότητας Αγίου Στεφάνου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 31/10/2011 Συνεδρίαση 15 η της 15/11/211 Αρ. Απόφασης 41/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 15/11/2011

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 17 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/2013 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 17 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 Ελληνική ΑΔΑ: ΒΛ9ΩΗΡ-0ΨΖ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 50/03 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 7 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 03 Αριθμός απόφασης 63/03 ΘΕΜΑ: o Έκτακτο «Χρέωση και επιβολή προστίμου,

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων

(α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (α) Αρμοδιότητες Τμήματος Καθαριότητας Ανακύκλωσης & Κοιμητηρίων (Γενικές Αρµοδιότητες) 1. Παρέχει γραµµατειακή υποστήριξη προς τη Διεύθυνση Λειτουργίας Υποδομών και Δικτύων και τα Τμήματά της (τήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μεταμόρφωση, 1-9-2014 ΔΗΜΑΡΧΟΣ Α.Π. Δ.:208 Ταχ. Δ/νση:Ι.Ράλλη & Δημαρχείου 1 Γενικό πρωτ.: 23035/10-9-2014 ΤΚ 14452 Μεταμόρφωση Τηλ:2132012960

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ

ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ Πίνακας περιεχομένων ΜΕΡΟΣ Α : «ΕΙΣΑΓΩΓΗ»... 5 Βασικές Αρχές του Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου Αλιάρτου - Θεσπιέων... 5 Στόχοι του κανονισμού... 5 Νομικό Πλαίσιο... 6 ΜΕΡΟΣ Β :

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά της με αρ. 17 ης /2011 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Από τα πρακτικά της με αρ. 17 ης /2011 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ.ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Ταχ. Δ/νση: Π. Τσαλδάρη 10 Ταχ. Κώδικας: 18450

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ - ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Α Γενικές Διατάξεις και Έννοιες Άρθρο 1 Αντικείμενο και στόχος του προϊόντος κανονισμού Αντικείμενο και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Περιεχόμενα 2011 ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ Αντικείμενο του κανονισμού Αρμοδιότητες εφαρμογής Προσδιορισμοί και ταξινόμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Α ΜΕΡΟΣ σελ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ- ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ- -ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - Αντικείμενο του κανονισμού - Αρμοδιότητες εφαρμογής - Προσδιορισμοί και ταξινόμηση απορριμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (τελευταία τροποποίηση/συμπλήρωση άρθρων) έγινε με την υπ αριθμ. 205/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ: 6ΗΟ2Ω0Ο-Ε6Ι)

ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (τελευταία τροποποίηση/συμπλήρωση άρθρων) έγινε με την υπ αριθμ. 205/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ: 6ΗΟ2Ω0Ο-Ε6Ι) ΝΕΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ (τελευταία τροποποίηση/συμπλήρωση άρθρων) έγινε με την υπ αριθμ. 205/2019 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου ΑΔΑ: 6ΗΟ2Ω0Ο-Ε6Ι) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ/ΟΡΙΣΜΟΙ Άρθρο 1: Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού Άρθρο 2: Αρμοδιότητα για τη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ IΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 35/2015) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ IΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 35/2015) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ IΩΑΝΝΙΤΩΝ (ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ 35/2015) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1: Σκοπός - Αντικείμενο Άρθρο 2: Ισχύς - Αρμόδιοι για την εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 - Αντικείμενο του κανονισμού ΑΡΘΡΟ 2 - Αρμοδιότητες εφαρμογής ΑΡΘΡΟ 3

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 6/ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ήλιδας.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 6/ της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ήλιδας. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αριθμός Απόφασης 23/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 6/17-06-2013 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Διαβάστε περισσότερα

AΡΙΘ. Πρακτικού 1 1/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ. ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Λειτουργίας Καθαριότητας του Δήμου Τανάγρας»

AΡΙΘ. Πρακτικού 1 1/2011 Της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ΔΗΜΟΥ ΤΑΝΑΓΡΑΣ. ΘΕΜΑ: «Κανονισμός Λειτουργίας Καθαριότητας του Δήμου Τανάγρας» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΑΝΑΓΡΑΣ Σχηματάρι 19 Σεπτεμβρίου 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ Ταχ. Δ/νση : Πλ. Παμ/στων Ταξιαρχών 32009 Σχηματάρι : Μαρία Τουμάζου Aρμόδια Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ Βέροια 3-9-2015 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ Ν.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ 1 Η Ελλάδα βρίσκεται σε οριακή καμπή στο ζήτημα των απορριμμάτων. Με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό και δύσκολο.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Άρθρο 1. Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού

ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Άρθρο 1. Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού ΔΗΜΟΣ ΔΙΣΤΟΜΟΥ ΑΡΑΧΩΒΑΣ ΑΝΤΙΚΥΡΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Άρθρο 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού Γενικές διατάξεις και έννοιες Η καθαριότητα του Δήμου και η προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β - ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΗΜΝΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 1 - Αντικείμενο του κανονισμού ΑΡΘΡΟ 2 - Αρμοδιότητες εφαρμογής ΑΡΘΡΟ 3 - Προσδιορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΑΡΘΡΟ 1 ο. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ ΠΛΑΤΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηλιούπολη: 22 /12/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ : οικ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απ. Απόφασης: 824

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηλιούπολη: 22 /12/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ : οικ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απ. Απόφασης: 824 Δεν είναι δυνατή η προβολή αυτής της εικόνας αυτή τη στιγμή. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηλιούπολη: 22 /12/2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ : οικ. 36811 ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Απ. Απόφασης: 824 ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.Πρωτ: 1291/3-2-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.Πρωτ: 1291/3-2-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ.Πρωτ: 1291/3-2-2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΜΑΝΤΟΥΔΙΟΥ-ΛΙΜΝΗΣ-ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αρίθμ. 1/ 24-1-2012 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αριθμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΙΛΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΕΡΓΟ: Εναπόθεση σε αδειοδοτημένη μονάδα ανακύκλωσης και αξιοποίησης προιόντων εκσκαφών, κατεδαφίσεων και κατασκευών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΧΩ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΑΠΖ Αλυκές Ποταμού Κέρκυρα

ΠΕΧΩ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ ΠΕΑΠΖ Αλυκές Ποταμού Κέρκυρα 19 Μαΐου 2017 Αριθμ. Πρωτ.: 227860/21491/2017 Πληροφορίες: Αντωνίνα Παπαθανάσογλου ΔΗΜΟΣ ΖΑΚΥΝΘΙΩΝ Πλ. Διονυσίου Σολωμού 1 Σύνδεσμος Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Νομού Ζακύνθου Δρόμος Αεροδρομίου, Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Σκύδρα 28-02-2017 Αρ.πρωτ.: 2474 ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ αρ. 67/2017 Η Δήμαρχος Σκύδρας Έχοντας υπόψη: 1. Το από 24/08/2014 Πρακτικό Ορκωμοσίας Δημάρχου, Δημοτικών Συμβούλων,

Διαβάστε περισσότερα

10. Τις διατάξεις των άρθρων 94,95 και 97 του Ν. 3852/2010, όπως

10. Τις διατάξεις των άρθρων 94,95 και 97 του Ν. 3852/2010, όπως ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΕΛΛΑΣ Σκύδρα 01-10-2018 Αρ.πρωτ.: 10823 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΔΗΜΟΣ ΣΚΥΔΡΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡ. 159/2018 Η Δήμαρχος Σκύδρας Έχοντας υπόψη: 1.Την αρ.8146/31-07-2018 απόφαση Δημάρχου Σκύδρας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της με αριθμό 3/2018 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της με αριθμό 3/2018 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΗΤΕΙΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της με αριθμό 3/2018 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Αριθμός απόφασης 8/2018 Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η Έναρξη διαδικασίας διαβούλευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Θέμα 11 ο «Εγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου ΑΡ.ΑΠΟΦ. 262/2011 Δελφών ως προς το σκέλος των επιβαλλόμενων προστίμων»

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Θέμα 11 ο «Εγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου ΑΡ.ΑΠΟΦ. 262/2011 Δελφών ως προς το σκέλος των επιβαλλόμενων προστίμων» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Θέμα 11 ο «Εγκριση Κανονισμού Καθαριότητας Δήμου ΑΡ.ΑΠΟΦ. 262/2011 Δελφών ως προς το σκέλος των επιβαλλόμενων προστίμων» Εισηγούμενος το ανωτέρω θέμα ο Αντιδήμαρχος κ. Ταγκαλής

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΠΡΟΟΙΜΙΟ Το Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου, αφού έλαβε υπόψη του: - Το άρθρο 102 του Συντάγματος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ *(Σύμφωνα με τις υπ' αριθ. 87/2001 και 91/2012 αποφάσεις του Δ.Σ.) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ Ε Ι Σ Α Γ Ω Γ Η Ο παρών κανονισμός στοχεύει στη θέσπιση των απαιτούμενων ρυθμίσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ - ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΣ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2007 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 1 ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ Το περιβάλλον, η καθαριότητα και η καθημερινή λειτουργία των μεγάλων πόλεων, επιβαρύνονται από την κατασπατάληση πλουτοπαραγωγικών πηγών,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Διεύθυνση Καθαριότητας, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Διεύθυνση, Ανακύκλωσης, Συντήρησης Έργων και Πρασίνου Ιωάννινα, 24 Δεκεμβρίου 2014 Αριθ. Πρωτ.: οικ. 113010/2772 ΑΠΟΦΑΣΗ Καθιέρωση

Διαβάστε περισσότερα

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. ΘΕΜΑ : «Εκποίηση εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.)»

Ε Ι Σ Η Γ Η Σ Η. ΘΕΜΑ : «Εκποίηση εγκαταλελειμμένων Οχημάτων Τέλους Κύκλου Ζωής (Ο.Τ.Κ.Ζ.)» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Διεύθυνση : Πληροφορίες : Τηλ. Επικοινωνίας Τηλ. Fax : : Μητροπόλεως 55 Κακαφίκας Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ Τον κ. Δήμαρχο για τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου

ΠΡΟΣ Τον κ. Δήμαρχο για τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24.3.2017 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: - οικ. 8330 - ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΔΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Α. Παπαδόπουλος ΤΗΛ. 210 800 48 30 ΠΡΟΣ Τον κ. Δήμαρχο για τον κ. Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1- Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ...σελ. 4 2. ΑΡΧΕΣ...σελ. 4-5 Β.ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού...σελ. 6

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός κοινοχρήστων χώρων των οποίων παραχωρείται η χρήση.

Καθορισμός κοινοχρήστων χώρων των οποίων παραχωρείται η χρήση. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθ.Αποφ.68/2013 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της 12 ης συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σπάτων Αρτέμιδος ΘΕΜΑ: Καθορισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ ΑΡ.ΜΕΛ. 66 /2017 ΣΥΛΛΟΓΗ & ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΜΠΑΖΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 18.000,00 Φ.Π.Α. : 4.320,00 ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΠΙΣΤΩΣΗ : 22.320,00 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 1. ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 3. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 4. ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Καθαριότητας Αριθ. Απόφ. Δημοτικού Συμβουλίου 048/ / 2 / 2011

Κανονισμός Καθαριότητας Αριθ. Απόφ. Δημοτικού Συμβουλίου 048/ / 2 / 2011 Κανονισμός Καθαριότητας Αριθ. Απόφ. Δημοτικού Συμβουλίου 048/ 2011 21 / 2 / 2011 «ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΈΝΝΟΙΕΣ / ΟΡΙΣΜΟΙ Άρθρο 1: Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού Η καθαριότητα της περιοχής

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΕΙΓΟΝ - ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 13 Μαρτίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: 10474 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση: Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. 1. Επικύρωση των υπ αρ. 39ο/2012 & 1ο, 2ο/2013 πρακτικών δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά.

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. 1. Επικύρωση των υπ αρ. 39ο/2012 & 1ο, 2ο/2013 πρακτικών δημοτικού συμβουλίου Δήμου Παύλου Μελά. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σταυρούπολη 13/02/2013 Αριθμ. Πρωτ: 10069 Δ/νση: Τ.Κ.: Τηλ.: Πληρ. e-mail Καραολή και Δημητρίου 1 56 430 2313 302847 Ε. Τοπούζη etopouzi@pavlosmelas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων

Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Διεύθυνση Δημοτικών Προσόδων Τμήμα Εσόδων Γραφείο Διαφημιστικών Τελών Επιμελείται για τις βεβαιώσεις του τέλους διαφήμισης που ειδικότερα περιλαμβάνει: Παραλαβή των αιτήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' - ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ & ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του Κανονισμού Η καθαριότητα στο Δήμο και η προστασία του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 347/2019. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΑΠΟΦΑΣΗ 347/2019. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. Δ/νση : Κομνηνών 76 Τ.Κ. 57013 Τηλ. 2313304002 Fax: 2310697897 Email: grafeiodimarxou@oraiokastro.gr

Διαβάστε περισσότερα

Φίστας Δημήτριος Γεωργιάδη Λάζαρο Τσάμου Πηνελόπη

Φίστας Δημήτριος Γεωργιάδη Λάζαρο Τσάμου Πηνελόπη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό συνεδριάσεων 14/2012 του δημοτικό συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου. Θέμα: Συζήτηση και λήψη απόφασης για τον Κανονισμό Καθαριότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. από το πρακτικό της 4 ης /2017 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Προσοτσάνης

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. από το πρακτικό της 4 ης /2017 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Προσοτσάνης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ από το πρακτικό της 4 ης /2017 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Προσοτσάνης Στην Προσοτσάνη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΟΜΟΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ : ΕΛΑΦΟΝΗΣΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 2/25 ΙΑΝ.2013 Από το πρακτικό 2 25-1-2013 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου. Στην Ελαφόνησο σήμερα την 25 του μηνός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ελέγχου Κοινοχρήστων χώρων

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. ΘΕΜΑ: Συγκρότηση Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος και Ελέγχου Κοινοχρήστων χώρων ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθμ. 14 ης (τακτικής)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : ,00

ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : ,00 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΒΑΡΕΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ : 17.220,00 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 1. Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η ΑΡΘΡΟ 1ο Αντικείμενο της προμήθειας Οι παρούσες τεχνικές προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων (α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων Το Τμήμα Μελετών και Κατασκευών Έργων έχει αρμοδιότητα για την μελέτη και κατασκευή των συγκοινωνιακών, εγγειοβελτιωτικών, κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών

Διαβάστε περισσότερα

Από το πρακτικό της αριθ. 8/2018 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Αλεξάνδρειας

Από το πρακτικό της αριθ. 8/2018 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Αλεξάνδρειας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΜΑΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθμός απόφασης:30/2018 Από το πρακτικό της αριθ. 8/2018 συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Αλεξάνδρειας ΘΕΜΑ: Διατύπωση

Διαβάστε περισσότερα

Α.Δ. 3/96 (1023/2/37-ια/ ) (ΦΕΚ 15/96 τεύχος Β') Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Α.Δ. 3/96 (1023/2/37-ια/ ) (ΦΕΚ 15/96 τεύχος Β') Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ Α.Δ. 3/96 (1023/2/37-ια/08.01.1996) (ΦΕΚ 15/96 τεύχος Β') Μέτρα για την τήρηση της κοινής ησυχίας Έχοντας υπόψη: Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ 1.Τις διατάξεις του άρθρου 12 παρ. 3 εδαφ. β', στ και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αρ. 44 ης /16-9-2013 τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αρ. 44 ης /16-9-2013 τακτικής συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΑΙΑΣ ΑΓ. Ι. ΡΕΝΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Δ/νση: Π.Τσαλδάρη 10 Τ.Κ: 18450 Νίκαια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ Συνεδρίασης της Δημοτικής ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Άργους - Μυκηνών της

ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ Συνεδρίασης της Δημοτικής ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Άργους - Μυκηνών της ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Από το πρακτικό της υπ αριθμ.2 ης ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ Συνεδρίασης της Δημοτικής ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Άργους - Μυκηνών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ ΥΠΟΧΡΕΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 : Αντικείμενο αρχές και στόχοι του νέου κανονισμού Σελ. 1 Άρθρο 2 : Ορισμοί χαρακτηρισμός στερεών αποβλήτων. Σελ. 2 Άρθρο 3 : Αρμοδιότητα για

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ Λάρισα 2009 ΔΗΜΑΡXIA: Κωνσταντίνου Τζανακούλη ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Σελίδα ΜΕΡΟΣ Α : ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α : ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ...6 Άρθρο 1: Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 22ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΜΕΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΠΟΝΤΑ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από το πρακτικό της αριθμ. 22ης/ Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής ΜΕΛΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΡΟΝΤΑ ΑΠΟΝΤΑ 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της αριθμ. 22ης/11-06-2015 Συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής Αριθμ. απόφ. 242/2015 Περίληψη: «Λήψη

Διαβάστε περισσότερα

Κανονιστική απόφαση Δήμου Άργους Ορεστικού σχετικά με τη μετάδοση και χρήση μουσικής (σύμφωνα με την υπ' αριθ. 153/2018 απόφαση του Δ.Σ.

Κανονιστική απόφαση Δήμου Άργους Ορεστικού σχετικά με τη μετάδοση και χρήση μουσικής (σύμφωνα με την υπ' αριθ. 153/2018 απόφαση του Δ.Σ. Κανονιστική απόφαση Δήμου Άργους Ορεστικού σχετικά με τη μετάδοση και χρήση μουσικής (σύμφωνα με την υπ' αριθ. 153/2018 απόφαση του Δ.Σ.) ΑΡΘΡΟ 1 ο ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ-ΣΚΟΠΟΣ Ο Δήμος Άργους Ορεστικού λαμβάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008

ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001 : 2008 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΓΡΑΦΟΣ: ΠΟΥΡΝΑΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / Πριν την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος διαπίστωσε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία διότι σε σύνολο 7 μελών βρέθηκαν παρόντα 5. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΡΦΥΩΝ ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 9 / 2016 Στα Ψαχνά Ευβοίας, σήμερα την 18 η του μηνός Μαίου του έτους 2016, ημέρα της εβδομάδος Τετάρτη και ώρα 09 : 00 π. μ, η Οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΗΜΟΥ ΑΜΦΙΠΟΛΗΣ Α. Γ Ε Ν Ι Κ Ε Σ Ι Α Τ Α Ξ Ε Ι Σ Κ Α Ι Ε Ν Ν Ο Ι Ε Σ ΑΡΘΡΟ 1ο ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ Αντικείµενο του παρόντος Κανονισµού είναι: 1) Η τήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού

ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία πολιτών -

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πέραμα 24/05/2013 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Αρ. Πρωτ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πέραμα 24/05/2013 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Αρ. Πρωτ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πέραμα 24/05/2013 ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ Αρ. Πρωτ. 7978 ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΑΣΕΩΣ ΕΡΓΟΥ Στο Ρέθυμνο σήμερα στις 24 Μαΐου του έτους 2013 οι παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 290 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 39/2012 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 290 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 39/2012 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΡΙΘ. 290 ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 39/2012 ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΘΕΜΑ: Εγκριση Νέου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1-

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1- ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ 2015-1- Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ...σελ. 4 2. ΑΡΧΕΣ...σελ. 4-5 Β.ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 Αντικείμενο του παρόντος Κανονισμού...σελ. 6 ΑΡΘΡΟ 2

Διαβάστε περισσότερα

Ο Κανονισμός αυτός τίθεται σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για τη βελτίωσή του, έως 20 Οκτωβρίου 2017.

Ο Κανονισμός αυτός τίθεται σε ηλεκτρονική δημόσια διαβούλευση για τη βελτίωσή του, έως 20 Οκτωβρίου 2017. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κόρινθος, 29 Σεπτεμβρίου 2017 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ "ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ " Ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ Λευκάδα 2013 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - Αντικείμενο του Κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΔΗΜΟΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Αριθ.Αποφ 5/2011 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό 2/2011 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πρέβεζας ΘΕΜΑ: Έγκριση Τοπικής Κανονιστικής Διάταξης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ αριθμ. 70/2016. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου

ΑΠΟΦΑΣΗ αριθμ. 70/2016. Ο Δήμαρχος Ωραιοκάστρου Αναρτητέα στο διαδίκτυο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ταχ. Δ/νση : Κομνηνών 76 Τ.Κ. 57013 Τηλ. 2313304002 Fax: 2310697897 Email: dimarxos@oraiokastro.gr Ωραιόκαστρο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Ν Τ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Α Π Ο Ν Τ Ε Σ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δ.ΘΗΒΑΙΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ της 3 ης ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΑΡΙΘ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ : 26/2015 ΘΕΜΑ : «Καθορισμός του ύψους, της διαδικασίας και του τρόπου καταβολής και είσπραξης του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 5-11-2013 ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 32 ΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 431 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισµός Καθαριότητας ήµου Άνδρου

Κανονισµός Καθαριότητας ήµου Άνδρου Κανονισµός Καθαριότητας ήµου Άνδρου Άρθρο 79 του ηµοτικού και Κοινοτικού Κώδικα (N.3463/06) ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α : ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΕΝΝΟΙΕΣ Η καθαριότητα της πόλης και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικού από την 16 η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας - Βουλιαγμένης, της 2ας Ιουλίου 2015.

Πρακτικού από την 16 η Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Βάρης Βούλας - Βουλιαγμένης, της 2ας Ιουλίου 2015. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 483/2015 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Ημερομηνία: 2 Ιουλίου 2015 ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Κ. Καραμανλή 18, Βούλα, 166 73 Τηλ.: 213-20.20.110-213-20.20.111

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ.

Περίληψη : Εισήγηση αναπροσαρμογής ή μη Δημοτικών τελών καθαριότητας, ηλεκτροφωτισμού, Δημοτικού Φόρου και ΤΑΠ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ Αριθ. Πρωτ. 21434/25-11-2014 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της 20ης/24-11-2014 συνεδριάσεως της Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ( Γ.Π.οικ. 104720/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης)

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ( Γ.Π.οικ. 104720/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης) Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒ. ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Μ.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ( Γ.Π.οικ. 104720/2010 Κοινής Υπουργικής Απόφασης) 1. Πίνακας Επιβαλλόμενων Προστίμων ανά σύμφωνα με το ν. 3868/2010. ΠΑΡΑΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Άρθρο 1 ο - Αντικείμενο μελέτης. Άρθρο 2 ο - Διατάξεις

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Άρθρο 1 ο - Αντικείμενο μελέτης. Άρθρο 2 ο - Διατάξεις Κύθνος, 05 / 12 / 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΣ ΚΥΘΝΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ : «Δαπάνες συλλογής και μεταφοράς στερεών αποβλήτων, ογκωδών αντικειμένων, ανακυκλώσιμων συσκευασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.:14473 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.:14473 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 11 Απριλίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ.:14473 ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ Ταχ. Διεύθυνση : Ευαγγελιστρίας 2 Ταχ. Κώδικας : 101 83 Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα