Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια"

Transcript

1 Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 14 Μάρτιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Γενική Συνέλευση Δράσεις για την Ημέρα της Γυναίκας 1 Billion rising Εκπαιδευτικά σεμινάρια Δράσεις που υλοποιήθηκαν Join us to take a stand against domestic violence Χώρος Φιλοξενίας Δημοσιεύματα ΜΜΕ Συνεργασία με LI LA LO Φωτογραφίες ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Στις 2 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας στην Δημοσιογραφική Εστία. Η Γενική Συνέλευση ανέδειξε τέσσερα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εκλογική διαδικασία. Το Δ.Σ θα ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι τον Μάρτιο Το Δ.Σ και το προσωπικό εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τα τέσσερα απερχόμενα μέλη που πρόσφεραν ο καθένας από το πόστο του σημαντική βοήθεια. Το νέο Δ.Σ καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως: Kική Πογιατζή Πατρίτσια Φαίδωνος Σπυρούλλα Γεωργίου Νάσω Παναγή Στάλω Χαϊλή Κούλα Παρασκευά Έλση Πραξιτέλους Καρόλα Θεοδοσίου Μαρίνα Βασιλείου Μαρίνος Ιωαννίδης Νίκος Αντωνίου Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γραμματέας Β. Γραμματέας Ταμίας Βοηθός Ταμίας Δημόσιες Σχέσεις Δημόσιες Σχέσεις Δημόσιες Σχέσεις Επιλαχών Μέλος Επιλαχών Μέλος ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 Μαρ 2013 Κάθε μέρα με σεβασμό και αγάπη, για μια ζωή χωρίς φόβο! Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με την Αστυνομία διοργάνωσαν και φέτος εκδήλωση στο Mall of Cyprus με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας κα Μαριάννα Φραντζή. Το κοινό στήριξε την προσπάθεια μας, τοποθετώντας άσπρες κορδέλες στο μαύρο σύμβολο που συμβολίζει την μετάβαση της γυναίκας από την βία στη απαλλαγή της από αυτή. Διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, δώρα και διεξήχθη αόρατο θέατρο. Ο μίμος Mohammed Awwad με τη βοήθεια εθελοντών και μελών του προσωπικού μας παρουσίασαν σκηνές για το πώς ξεκινά μια σχέση, η γνωριμία, η πρόταση γάμου, πως ξεκινά η άσκηση βίας στο γάμο και για το πώς εξελίσσεται ο γάμος λόγω της βίας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας τόσο προς την Αστυνομία όσο και προς τους εθελοντές μας για την βοήθεια πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

2 Δραστηριότητες του Συνδέσμου για την 8η Μαρτίου (Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας) Εκδήλωση με τον Δήμο Λευκωσίας Ο Σύνδεσμος μας σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας διεξήγαγαν εκδήλωση για να τιμήσουν την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση διεξήχθη στην αρχή της οδού Λήδρας όπου στήθηκε το σύμβολο της γυναίκας και το κοινό τοποθετούσε άσπρες κορδέλες μετατρέποντας το από μαύρο σε άσπρο. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Ο Σύνδεσμος διένειμε ενημερωτικό υλικό στο κοινό. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το Δήμο Λευκωσίας για τη βοήθεια να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Εκδήλωση με τον Δήμο Αγλαντζιάς Ο Δήμος Αγλαντζιάς πιστός στο κάλεσμα του Συνδέσμου μας για διεξαγωγή της Εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά τη γνωστή πλέον εκδήλωση. Στις 8 Μαρτίου και ώρα 11:30, τοποθέτησε το μαύρο σύμβολο σε Κεντρικό σημείο του Δήμου και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασαν τοποθετώντας ένα άσπρο λουλούδι ή μια άσπρη κορδέλα. Τους ευχαριστούμε!! Εκδήλωση στο Δήμο Πάφου Υποστηρικτής των προσπαθειών μας ήταν και φέτος ο Δήμος Πάφου. Η εκδήλωση για την 8η Μαρτίου διεξήχθη έξω από το Δημοτικό Μέγαρο στην παρουσία του Δημάρχου κ Σάββα Βέργα. Τους ευχαριστούμε.

3 ΣΕΛΙΔΑ 3 1 Billion Rising 14Φεβρουαρίου 2013 Εκπαιδευτικά Συνδέσμου 2013 Στις 22 Ιανουαρίου ξεκίνησε ο νέος κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης εθελοντών του Συνδέσμου μας που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την γραμμή Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 9 Απριλίου Πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 17:30 μέχρι τις 20:00 στο NGO Support Centre, τους λειτουργούς του οποίου ευχαριστούμε γιατί κάθε Τρίτη παρέχουν διευκολύνσεις για διεξαγωγή των σεμιναρίων. Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, το Creativity Dance Studio και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έλαβαν μέρος στην παγκόσμια έκκληση για δράση ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών 1 Billion Rising. Την εκστρατεία στήριξαν ο Εθνικός Μηχανισμός για τα δικαιώματα της γυναίκας, το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, το Mix FM, το ελεγκτικό γραφείο Nexia Poyiadjis, Panayiotides Promotional Ideas και το Kemanes Digital Printing. Στην Στόχος των σεμιναρίων: 15η Επέτειο του παγκοσμίως γνωστού κινήματος V-Day, Πρόληψη της βίας στην οικογένεια μέσω της ενημέρωσης του κοινού για το φαινόμενο της στις 14 Φεβρουαρίου 2013, καλέστηκαν ένα δισεκατομμύάσκησης βίας στην οικογένεια. ριο γυναίκες και άνδρες να χορέψουν και να απαιτήσουν Εκπαίδευση νέων εθελοντών για τη Γραμμή ένα τέλος στην βία κατά των γυναικών. Το παγκόσμιο 1440 και για άλλα προγράμματα και υπηρεσίες κίνημα V-Day θέλησε με αυτό τον τρόπο ο κόσμος να δει τη του Συνδέσμου. συλλογική δύναμη όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στη βία και την αλληλεγγύη μας σε διασυνοριακό επίπεδο. Μία στις τρεις γυναίκες στο πλανήτη πέφτει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια της ζωής της άρα αυτή τη στιγμή 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ μητέρες, κόρες, αδελφές, συνεργάτιδες και φίλες είναι ανάμεσα στα θύματα. Η εκδήλωση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στις 17:30 στο Mall of Cyprus. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οργανισμών και φορέων της κοινωνίας των πολιτών και καλύφθηκε από τα ΜΜΕ. Το παρόν του έδωσε και ο Σύνδεσμος μας, διανέμοντας διαφωτιστικό υλικό. 9 Μαρ 2013 Φιλανθρωπικό Τσάι Η Κίνηση Γυναικών Ασωμάτου (Κερύνειας) στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς διοργάνωσε τσάι στις 9 Μαρτίου 2013 με θέμα «Αντιμετώπιση και Πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια», στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία. Στην εκδήλωση έγινε ενημέρωση από το Σύνδεσμο μας για τις δράσεις, το έργο και τις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος. Η Κίνηση πρόσφερε και το ποσό των 100 εις μνήμη της κας Αννίτας Καπιρή. Τους ευχαριστούμε.

4 ΣΕΛΙΔΑ 4 1 Μαρτίου 2013 Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Frederick Την Παρασκευή 1 η Μαρτίου οι λειτουργοί του Συνδέσμου μας Έλενα Κατεΐφη και Αλεξία Σολωμονίδου επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία και παρουσίασαν το έργο του Συνδέσμου σε φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας. Ακολούθησε συζήτηση όπου και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των φοιτητών. 6 Μαρτίου 2013 Ομιλία στη Λεμύθου Οι μαθητές της Σχολής Μιτσή Λεμύθου με τη βοήθεια και καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Ειρή νης Ονουφρίου διεξήγαγαν μια έρευνα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία», μέσα στα πλαίσια του μαθήματος Οικογενειακή Αγωγή Ι. Στις 6 Μαρτίου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους και οι λειτουργοί του Συνδέσμου μας Νάσια Σάββα και Γιώτα Γρηγορίου επισκέφτηκαν την εμπορική σχολή Μιτσή στη Λεμύθου και μίλησαν για την ενδοοικογενειακή βία και το πώς μπορεί ο Σύνδεσμος μας να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Ο όμιλος ΖΟΝΤΑ περιοχής Λευκωσίας διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Η απύθμενη 14 Μαρτίου 2013 δύναμη της γυναίκας» με ομιλίτρια την κα Αυγή Σαββίδου. H διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Μύλοι» στο Καϊμακλί στις 14 Μαρτίου Κατά την εκδήλωση τιμήθηκε η κα Αλίκη Χατζηγεωργίου, Επίτιμη Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, για την εθελοντική της δράση. Τέλος, ο όμιλος ΖΟΝΤΑ πρόσφερε το ποσό των 200 στον Σύνδεσμο μας. Τους ευχαριστούμε για τη διαχρονική στήριξη Οικονομική Ενίσχυση από το Ακέλ Ευχαριστούμε θερμά το ΑΚΕΛ που με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας αποφάσισε όπως αντί λουλούδια να προσφέρει οικονομική ενίσχυση ύψους 1000 ευρώ για το Χώρο Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του Συνδέσμου μας. Οικονομική Ενίσχυση από Λεβέντειο Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης που και φέτος πρόσφερε οικονομική ενίσχυση ύψους 2,000 ευρώ στο Σύνδεσμο μας.

5 ΣΕΛΙΔΑ 5 JOINS US TO TAKE A STAND AGAINST DOMESTIC VIOLENCE 2 Απριλίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύνδεσμος μας με την στήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Join us to take a stand against domestic violence». Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις για το Έργο της Οργάνωσης, το Έργο που παράγεται στη Νορβηγία από αντίστοιχη Οργάνωση και την συνεργασία στον τομέα αυτό και τέλος για την ανέγερση Χώρου Φιλοξενίας θυμάτων βίας στην Οικογένεια, έργο το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τις Χορηγίες Νορβηγίας Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 02 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 στην Αίθουσα «Ειρήνη» στο τέρμα της Οδού Λήδρας στην Λευκωσία Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση με banners, αόρατο θέατρο επί της Οδού Λήδρας και κοκτέιλ. Σας περιμένουμε!

6 ΣΕΛΙΔΑ 6 Γνωριμία με τα Προγράμματα του Συνδέσμου Χώρος Φιλοξενίας Το 1998 ο Σύνδεσμος ίδρυσε τον πρώτο Χώρο Φιλοξενίας (ΧΦ), παρέχοντας έτσι ασφάλεια και προστασία σε γυναίκες και τα παιδιά τους που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία και βρίσκονται σε άμεσο σωματικό ή ψυχικό κίνδυνο από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Εκεί μπορούν να διαμένουν με ασφάλεια και ηρεμία για προσωρινό διάστημα. Είναι ο μοναδικός ΧΦ για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο. Στο ΧΦ εργάζονται κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος και φροντίστρια. Η τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας για θέματα Οικογενειακής Βίας 1440 (χωρίς χρέωση) μπορεί να ενημερώσει για την διαθεσιμότητα δωματίου στο ΧΦ. Επίσης, φιλοξενία στο ΧΦ διευθετείτε είτε μέσω της Αστυνομίας είτε μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Εφόσον ένα άτομο ζητήσει φιλοξενία θα πρέπει να είναι έτοιμο να πάει στο ΧΦ την ίδια μέρα. Δεν μπορεί να κάνει κράτηση εκ των προτέρων και δε θα είναι πάντοτε σε θέση να εξασφαλίσει διαμονή, λόγω κυρίως της αυξημένης ζήτησης. Υπάρχει ανώτατο όριο διαμονής, το οποίο είναι οι 8 εβδομάδες. Όμως, σε περιπτώσεις όπου απαιτείτε παράταση διαμονής υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος στο άτομο που φιλοξενείται. Κατά τη διάρκεια παραμονής στο ΧΦ το άτομο μπορεί να συνεχίσει, εάν είναι δυνατόν, να εργάζεται ή να αναζητεί νέα εργασία. Στο ΧΦ οι γυναίκες έχουν την ευκαιρία να απέχουν από τη βία για κάποιο χρονικό διάστημα και να βρουν χρόνο να σκεφτούν μακριά από οποιοδήποτε κίνδυνο. Με τη βοήθεια και στήριξη των λειτουργών του ΧΦ ενδυναμώνεται το άτομο και διερευνά τις επιλογές του για να πάρει κάποιες αποφάσεις. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος τους παρέχει δωρεάν τις βασικές τους ανάγκες. Επίσης παρέχεται συμβουλευτική στήριξη στη μορφή ατομικών συναντήσεων και όπου είναι εφικτό σε ομαδικές συναντήσεις, καθώς επίσης και πληροφορίες για τα κοινωνικά και νομικά τους δικαιώματα. Ακόμη και μετά την αποχώρηση τους από το ΧΦ, δίνεται η ευκαιρία για ατομικές συναντήσεις στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και στήριξης μέσω της γραμμής Η λειτουργία του ΧΦ διέπεται από κανονισμούς για μια θετική συμβίωση των φιλοξενουμένων και αποσκοπεί στο να εξασφαλίζεται η ηρεμία, η ασφάλεια και γενικά ένα ευχάριστο περιβάλλον για όλα τα άτομα κατά την διάρκεια διαμονής τους. Η διεύθυνση του ΧΦ είναι εμπιστευτική. Οι γυναίκες που φιλοξενούνται υπογράφουν ένα συμφωνητικό έγγραφο το οποίο συμπεριλαμβάνει τους όρους διαμονής τους καθώς και κανόνες αναγκαίους για την διασφάλιση τόσο της δικής τους ασφάλειας όσο και των άλλων. Ο Σύνδεσμος μας έχει ως όραμα την ανέγερση ιδιόκτητου ΧΦ, το οποίο θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες για διαμονή, ασφάλεια και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα τα οποία βιώνουν βία (σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική) και διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Το 2005 ο Σύνδεσμος μας εξασφάλισε κρατική γη για την ανέγερση του ΧΦ. Το έργο ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects. Η Νορβηγία είναι το Κράτος Δωρητής που θα επιχορηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της ανέγερσης του ΧΦ. Ο νέος Χ.Φ αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2015.

7 ΣΕΛΙΔΑ 7 Στατιστικά Στοιχεία του Χώρου Φιλοξενίας Στα 15 χρόνια λειτουργίας του Χώρου Φιλοξενίας έχουν ζητήσει φιλοξενία 963 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου ένα στα δέκα άτομα που επικοινωνεί με το Σύνδεσμο ζητά να φιλοξενηθεί. Τα 3 τελευταία έτη παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζήτησαν να φιλοξενηθούν. Αναθεωρώντας τα στατιστικά στοιχεία που διατηρούνται στο ΧΦ από το 1998, βλέπουμε πως ο τρόπος που καταγράφονταν τα στοιχεία αυτά διαφέρει ανάλογα με τις χρονολογίες και τους λειτουργούς που εργάστηκαν στο ΧΦ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλειπή στοιχεία (κωδικοποιείται ως άγνωστο) σε αρκετές παραμέτρους. Από το 1998 που έγινε η πρώτη εισδοχή στο ΧΦ του Συνδέσμου μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2012, έχουν γίνει 380 εισδοχές. Από τις εισδοχές αυτές, μια γυναίκα φιλοξενήθηκε 7 φορές, μια 4 φορές, μια 3 φορές, δέκα ήρθαν από 2 φορές και οι υπόλοιπες από μια φορά. Η πλειοψηφία των γυναικών (74,5%) που φιλοξενείται στο ΧΦ είναι αλλοδαπές με τις πλείστες εξ αυτών να έχουν καταγωγή από Τρίτες χώρες. Το 25,5% (97 άτομα), είναι Κύπριες εκ των οποίων το 0,5% (2) είναι Τουρκοκύπριες και το 1,1% (4) Αγγλοκύπριες. Κατά το 2011, 2 κοπέλες που φιλοξενήθηκαν είναι Κύπριες, 7 κοπέλες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και 11 κοπέλες από Τρίτες. Παράλληλα, για το 2012 φιλοξενήθηκαν 2 Κύπριες, 7 Ευρωπαίες και 12 από τρίτες χώρες. Όσον αφορά την οικογενειακή κατάσταση των γυναικών που φιλοξενήθηκαν, βλέπουμε πως η πλειοψηφία (74,9%) των γυναικών ήταν παντρεμένες, το 16,7% ήταν ελεύθερες, το 2,6% ήταν διαζευγμένες, το 0,6% ήταν σε διάσταση και το 0,6% ήταν χήρες. Για το 4,5% των γυναικών, η οικογενειακή τους κατάσταση είναι άγνωστη. Από το 1998 μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί 290 παιδιά. Το 34,8% των γυναικών που φιλοξενήθηκαν δεν έφεραν παιδιά μαζί τους, το 40,5% έφεραν 1 παιδί, το 17,5% έφεραν 2 παιδιά, το 6,1% έφεραν 3 παιδιά, το 0,6% έφεραν 4 παιδιά και το 0,6% έφεραν 5 παιδιά. Τέλος, η πλειοψηφία (51%) των γυναικών που φιλοξενήθηκαν ήταν άνεργες κατά την εισδοχή τους. Το 39% των γυναικών εργάζονταν και για 10% των γυναικών δεν έχουμε στοιχεία. Η παραπομπή στο Χ.Φ. έγινε από: Γραφείο Ευημερίας Αστυνομία Θύμα Άλλος/η Άγνωστο Πληροφορίες για τα παιδιά που φιλοξενούνται 59, % 40 8% ,4 9,6% 57,6% 20 13,8 19,6 8,7% 10 0 κακοποιήθηκαν τα παιδιά μάρτυρες βίας τα παιδιά Ναι Όχι Άγνωστο

8 PAGE 8 Inside Story Headline Caption describing picture or graphic. This story can fit words. One benefit of using your newsletter as a promotional tool is that you can reuse content from other marketing materials, such as press releases, market studies, and reports. While your main goal of distributing a newsletter might be to sell your product or service, the key to a successful newsletter is making it useful to your readers. A great way to add useful content to your newsletter is to develop and write your own articles, or include a calendar of upcoming events or a special offer that promotes a new product. You can also research articles or find filler articles by accessing the World Wide Web. You can write about a variety of topics but try to keep your articles short. Much of the content you put in your newsletter can also be used for your Web site. Microsoft Publisher offers a simple way to convert your newsletter to a Web publication. So, when you re finished writing your newsletter, convert it to a Web site and post it. To catch the reader's attention, place an interesting sentence or quote from the story here. Inside Story Headline This story can fit words. The subject matter that appears in newsletters is virtually endless. You can include stories that focus on current technologies or innovations in your field. You may also want to note business or economic trends, or make predictions for your customers or clients. If the newsletter is distributed internally, you might comment upon new procedures or improvements to the business. Sales figures or earnings will show how your business is growing. Some newsletters include a column that is updated every issue, for instance, an advice column, a book review, a letter from the president, or an editorial. You can also profile new employees or top customers or vendors. Caption describing picture or graphic. Inside Story Headline This story can fit words. Selecting pictures or graphics is an important part of adding content to your newsletter. Think about your article and ask yourself if the picture supports or enhances the message you re trying to convey. Avoid selecting images that appear to be out of context. Microsoft Publisher includes thousands of clip art images from which you can choose and import into your newsletter. There are also several tools you can use to draw shapes and symbols. Once you have chosen an image, place it close to the article. Be sure to place the caption of the image near the image. NEWSLETTER TITLE

9 VOLUME 1, ISSUE 1 PAGE 9 Inside Story Headline This story can fit words. One benefit of using your newsletter as a promotional tool is that you can reuse content from other marketing materials, such as press releases, market studies, and reports. While your main goal of distributing a newsletter might be to sell your product or service, the key to a successful newsletter is making it useful to your readers. A great way to add useful content to your newsletter is to Caption develop and write your own describing articles, or include a calendar of picture upcoming or events or a special offer that promotes a new product. graphic. You can also research articles or find filler articles by accessing the World Wide Web. You can write about a variety of topics but try to keep your articles short. Much of the content you put in your newsletter can also be used for your Web site. Microsoft Publisher offers a simple way to convert your newsletter to a Web publication. So, when you re finished writing your newsletter, convert it to a Web site and post it. To catch the reader's attention, place an interesting sentence or quote from the story here. Inside Story Headline This story can fit words. The subject matter that appears in newsletters is virtually endless. You can include stories that focus on current technologies or innovations in your field. You may also want to note business or economic trends, or make predictions for your customers or clients. If the newsletter is distributed internally, you might comment upon new procedures or improvements to the business. Sales figures or earnings will show how your business is growing. Some newsletters include a column that is updated every issue, for instance, an advice column, a book review, a letter from the president, or an editorial. You can also profile new employees or top customers or vendors. Inside Story Headline This story can fit words. Selecting pictures or graphics is an important part of adding content to your newsletter. Think about your article and ask yourself if the picture supports or enhances the message you re trying to convey. Avoid selecting images that appear to be out of context. Microsoft Publisher includes thousands of clip art images from which you can choose and import into your newsletter. There are also several tools you can use to draw shapes and symbols. Once you have chosen an image, place it close to the article. Be sure to place the caption of the image near the image. Caption describing picture or graphic.

10

11 ΣΕΛΙΔΑ 11 ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ LI-LA-LO ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αυτό το κόσμημα είναι σχεδιασμένο από τη σχεδιαστική ο μάδα της LI LA LO αποκλειστικά για το Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια. Είναι κατασκευασμένο από ασήμι 925 με επικάλυψη λευκόχρυσου ή κίτρινου χρυσού. Όλα τα χρωματιστά μέρη είναι από μωβ χρώμα που είναι χαρακτηριστικό του σκοπού του Συνδέσμου Όνομα: Επίθετο: Τηλέφωνο: Χρώμα: Ασημί / Χρυσό ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Ποσότητα: Ασημί Χρυσό Προκαταβολή: Θα παραλάβετε το βραχιολάκι από: ΣΠΑΒΟ LI-LA-LO Λεώφ. Αγλαντζιάς 53 Τηλ Μνασιάδου 19 Α Τηλ

12 Φωτογραφικό Υλικό

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν Επερχόμενες δραστηριότητες Άρθρο: Η

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός της προέδρου Πρόγραμμα Grundtvig Πορεία καταδίκης της βίας Γονείς και εκπαιδευτικοί ενάντια στη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΥΣΕΑ. Τόμος 3ος Τεύχος 1ο. 1 Ιουλίου 2013. Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Έκδοση ΥΣΕΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΥΣΕΑ. Τόμος 3ος Τεύχος 1ο. 1 Ιουλίου 2013. Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Έκδοση ΥΣΕΑ 1 Ιουλίου 2013 ΔΕΛΤΙΟ ΥΣΕΑ Τόμος 3ος Τεύχος 1ο Υπηρεσία Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Έκδοση ΥΣΕΑ «Αν λοιπόν δεχθώμεν ότι, κατά την εξέτασιν του ενδεικνυομένου εις εκάστην περίπτωσιν τύπου παιδείας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

ΟΜΑΔΑ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΟΜΑΔΑ ΕΚΘΕΣΗ ΕΦΗΒΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΣΥΜ- ΒΟΥΛΩΝ by www.designobsession.gr, 2010 ΟΜΑΔΑ ΕΦΗΒΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2009 «Δεν χρειάζεται να είσαι γέρος για να είσαι σοφός» Παροιμία της αφρικανικής φυλής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ 370 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με αποκλειστικό γνώμονα την παροχή βοήθειας σε παιδιά, τόσο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως, έχει ως θεμελιώδη αρχή τις διεθνείς συνεργασίες με Οργανώσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

για ένα κόσμο χωρίς βία

για ένα κόσμο χωρίς βία για ένα κόσμο χωρίς βία ΕΤΗΣΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 2013 Κέντρο πληροφόρησης και στήριξης γυναικών ΑΠΑΝΕΜΙ Απανέμι, Κέντρο Πληροφόρησης και Στήριξης Γυναικών Ταχ. Θυριδα 27452, 1645 Λευκωσία Κύπρος apanemicentre@hotmail.com

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες.

Περιεχόμενα. Σελίδα. 5 Ποιοι είμαστε. 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο. 19 Σχετικά με τον απολογισμό. 25 Αποστολή - Όραμα - Αξίες. Το χαµόγελο του παιδιού AΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΕΙΟΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2011 2 Το χαµόγελο του παιδιού Περιεχόμενα Σελίδα 5 Ποιοι είμαστε 14 Μήνυμα από τον Πρόεδρο 19 Σχετικά με τον απολογισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 Λεμεσός, Κύπρος: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δράσεις... 2 2. Εκστρατείες... 23 3. Παρουσιάσεις... 33 4. Ανοικτές

Διαβάστε περισσότερα

newsletter newsletter χειμώνας 2008-09 τ2 νέα του ΕΙΕΕ Τα νέα του ΕΙΕΕ περιεχόμενα συντελεστές περιεχόμενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ

newsletter newsletter χειμώνας 2008-09 τ2 νέα του ΕΙΕΕ Τα νέα του ΕΙΕΕ περιεχόμενα συντελεστές περιεχόμενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ newsletter χειμώνας 2008-09 τ2 newsletter νέα του ΕΙΕΕ Τα νέα του ΕΙΕΕ Τα Το Δ.Σ. του ΕΙΕΕ συμμετείχε ενεργά στα δύο Διεθνή Συνέδρια στις Η.Π.Α. και στη Γερμανία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 ΤΕΥΧΟΣ 47 ΔΙΑΛΕΞΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη Γιορτή των Γραμμάτων, «μία διοργάνωση του

Διαβάστε περισσότερα

medinstgenderstudies.org

medinstgenderstudies.org 2011, Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου. medinstgenderstudies.org 46 Λεωφ. Μακεδονίτισσας, Τ.Κ. 24005, Λευκωσία 1703 Κύπρος ΚΑΤΆ ΤΗΣ ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΉΣ ΒΊΑΣ Αναπτύσσοντας ένα Σύστημα Στήριξης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Editorial. Μάρτιος & Απρίλιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Newsletter Η ΑΡΣΙΣ είναι μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται για την πρόληψη της κοινωνικής περιθωριοποίησης και τη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης των νέων και άλλων ευπαθών κοινωνικά ομάδων.

Διαβάστε περισσότερα

Εγκαίνια: Το νέο εργατικό σπίτι της ΔΕΟΚ Λεμεσού

Εγκαίνια: Το νέο εργατικό σπίτι της ΔΕΟΚ Λεμεσού European Trade Union Confederation (ETUC) H ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ-ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 TEYXOΣ 133 Εγκαίνια: Το νέο εργατικό σπίτι της ΔΕΟΚ Λεμεσού Λεπτομέρειες σελ. 7-8 Συνέντευξη Μαριεκέ Κόνινγκ

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Διαβάστε ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ - ΠΥΡΟΪΟΥ - ΓΕΡΙΟΥ - ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Διαβάστε ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ - ΠΥΡΟΪΟΥ - ΓΕΡΙΟΥ - ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συζητούνται στo πλαίσιo

Διαβάστε περισσότερα

25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07. Χορηγός

25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07. Χορηγός 25η γενική συνέλευση ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 2006/07 Χορηγός Νοέμβριος 2007 Αγαπητοί συνάδελφοι, Αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο από την πρώτη του συνεδρία έθεσε τα θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΥΣΕΑ. Ενημερωτικό Δελτίο Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΔΕΛΤΙΟ ΥΣΕΑ. Ενημερωτικό Δελτίο Υπηρεσίας Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Τόμος 1, τεύχος 2ο Μάρτιος 2011 ΔΕΛΤΙΟ ΥΣΕΑ Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Α Σ Υ Μ Β Ο Υ Λ Ε Υ Τ Ι Κ Η Σ & Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Κ Η Σ Α Γ Ω Γ Η Σ ΙΑΒΑΣΤΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΚ ΟΣΗ: Πρόοδος έκθεσης αξιολόγησης της ΥΣΕΑ Ίδρυση

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

Mήνυμα του Προέδρου 2. Mήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4. Πρόεδρος και Μέλη 6. Διεύθυνση 8. Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 11

Mήνυμα του Προέδρου 2. Mήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4. Πρόεδρος και Μέλη 6. Διεύθυνση 8. Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 11 ετήσια έκθεση ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Mήνυμα του Προέδρου 2 Mήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4 Πρόεδρος και Μέλη 6 Διεύθυνση 8 Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 11 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Cyta 15

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής. Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός. Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος 6 Ο Πρώτος Δημόσιος Απολογισμός της σημερινής Δημοτικής Αρχής Ο.Κ.Α.Π.Α. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Ομάδες & Εργαστήρια Συμβουλευτικής Στέλιος Κυριακίδης: Ένας Αλησμόνητος Έλληνας Τεύχος #6 editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Επικοινωνία για τη νόσο Alzheimer 3 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΕΥΧΟΣ 61 ο ΕΤΟΣ 17 ο ΙΟΥΝΙΟΣ 15 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΝΟΣΟΥ ALZHEIMER ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΩΝ Α γαπητές φίλες και φίλοι, Πριν ένα μήνα βρεθήκαμε όλοι

Διαβάστε περισσότερα

τεύχος Νοεμβριου 2014 Αντικειμενικές Αξίες: Μια Αποτελεσματική Διεκδίκηση της Διοίκησης του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού Τελετή Ορκωμοσίας της νέας

τεύχος Νοεμβριου 2014 Αντικειμενικές Αξίες: Μια Αποτελεσματική Διεκδίκηση της Διοίκησης του Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού Τελετή Ορκωμοσίας της νέας τεύχος Τελετή Ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής & ΔΗΜΑΙΡΕΣΙΕΣ Νοεμβριου 2014 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ [Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού] Αντικειμενικές Αξίες: Μια Αποτελεσματική Διεκδίκηση της Διοίκησης του Δήμου Φιλοθέης

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Έρευνα της PwC για τους CEOs - 2011

Παγκόσμια Έρευνα της PwC για τους CEOs - 2011 www.pwc.gr/ceosurvey-greece Παγκόσμια Έρευνα της PwC για τους CEOs - 2011 2 η Μελέτη για την Ελλάδα Αλλαγή στρατηγικής, οργανωτική αναδιάρθρωση αλλά και απαίτηση για ένα αποτελεσματικότερο κράτος Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ο Ερωτόκριτος (και άλλα έργα της Κυπριακής Γραμματείας) Η ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης. Το χθες, το σήμερα και το αύριο

Ο Ερωτόκριτος (και άλλα έργα της Κυπριακής Γραμματείας) Η ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης. Το χθες, το σήμερα και το αύριο Τ Ε Υ ΧΟ Σ 1, Φ Ε Β Ρ Ο ΥΑ Ρ Ι Ο Σ 2 0 0 8 Ο Ερωτόκριτος (και άλλα έργα της Κυπριακής Γραμματείας) Η ανάπτυξη της πανεπιστημιούπολης Το χθες, το σήμερα και το αύριο ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ Με το νέο έτος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. 1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 5/2008 (ΦΕΚ 17 Α) «Οργανισμός της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων».

ΑΠΟΦΑΣΗ. 1. Τις διατάξεις του Π.Δ. 5/2008 (ΦΕΚ 17 Α) «Οργανισμός της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων». Αθήνα, 20.12.2013 Α.Π. 4459 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

το ανάγνωσμα Γράφει: Χριστίνα Μαραγκού, Γ8

το ανάγνωσμα Γράφει: Χριστίνα Μαραγκού, Γ8 Ap Markos 2012 DD:Layout 1 3/23/12 1:13 PM Page 1 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 6 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ το ανάγνωσμα ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΥ «ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» Κυπριακή Προεδρία της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Αντρούλα Χατζηπετρή

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ. Πτυχιακή διατριβή Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ. Αντρούλα Χατζηπετρή ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Πτυχιακή διατριβή Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Αντρούλα Χατζηπετρή Λεμεσός 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

26 H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

26 H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ δράσεις διοικητικού συμβουλίου 2007 / 08 26 H ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΛΛOΓΟΥ ΑΡΧΙΤΕΚΤOΝΩΝ ΚYΠΡΟΥ 15 Νοεμβρίου 2008 Χορηγός Νοέμβριος 2008 Αγαπητοί συνάδελφοι, Το Διοικητικό Συμβούλιο συνέχισε την πολιτική

Διαβάστε περισσότερα