Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια"

Transcript

1 Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 14 Μάρτιος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Γενική Συνέλευση Δράσεις για την Ημέρα της Γυναίκας 1 Billion rising Εκπαιδευτικά σεμινάρια Δράσεις που υλοποιήθηκαν Join us to take a stand against domestic violence Χώρος Φιλοξενίας Δημοσιεύματα ΜΜΕ Συνεργασία με LI LA LO Φωτογραφίες ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Στις 2 Μαρτίου 2013 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου μας στην Δημοσιογραφική Εστία. Η Γενική Συνέλευση ανέδειξε τέσσερα νέα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο μετά από εκλογική διαδικασία. Το Δ.Σ θα ασκεί τα καθήκοντα του μέχρι τον Μάρτιο Το Δ.Σ και το προσωπικό εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους προς τα τέσσερα απερχόμενα μέλη που πρόσφεραν ο καθένας από το πόστο του σημαντική βοήθεια. Το νέο Δ.Σ καταρτίστηκε σε σώμα ως ακολούθως: Kική Πογιατζή Πατρίτσια Φαίδωνος Σπυρούλλα Γεωργίου Νάσω Παναγή Στάλω Χαϊλή Κούλα Παρασκευά Έλση Πραξιτέλους Καρόλα Θεοδοσίου Μαρίνα Βασιλείου Μαρίνος Ιωαννίδης Νίκος Αντωνίου Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γραμματέας Β. Γραμματέας Ταμίας Βοηθός Ταμίας Δημόσιες Σχέσεις Δημόσιες Σχέσεις Δημόσιες Σχέσεις Επιλαχών Μέλος Επιλαχών Μέλος ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ 8 Μαρ 2013 Κάθε μέρα με σεβασμό και αγάπη, για μια ζωή χωρίς φόβο! Ο Σύνδεσμός μας σε συνεργασία με την Αστυνομία διοργάνωσαν και φέτος εκδήλωση στο Mall of Cyprus με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Βοηθός Αρχηγός της Αστυνομίας κα Μαριάννα Φραντζή. Το κοινό στήριξε την προσπάθεια μας, τοποθετώντας άσπρες κορδέλες στο μαύρο σύμβολο που συμβολίζει την μετάβαση της γυναίκας από την βία στη απαλλαγή της από αυτή. Διανεμήθηκε ενημερωτικό υλικό, δώρα και διεξήχθη αόρατο θέατρο. Ο μίμος Mohammed Awwad με τη βοήθεια εθελοντών και μελών του προσωπικού μας παρουσίασαν σκηνές για το πώς ξεκινά μια σχέση, η γνωριμία, η πρόταση γάμου, πως ξεκινά η άσκηση βίας στο γάμο και για το πώς εξελίσσεται ο γάμος λόγω της βίας. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας τόσο προς την Αστυνομία όσο και προς τους εθελοντές μας για την βοήθεια πραγματοποίηση της εκδήλωσης.

2 Δραστηριότητες του Συνδέσμου για την 8η Μαρτίου (Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας) Εκδήλωση με τον Δήμο Λευκωσίας Ο Σύνδεσμος μας σε συνεργασία με τον Δήμο Λευκωσίας διεξήγαγαν εκδήλωση για να τιμήσουν την Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας. Η εκδήλωση διεξήχθη στην αρχή της οδού Λήδρας όπου στήθηκε το σύμβολο της γυναίκας και το κοινό τοποθετούσε άσπρες κορδέλες μετατρέποντας το από μαύρο σε άσπρο. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Δήμαρχος Λευκωσίας κος Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης. Ο Σύνδεσμος διένειμε ενημερωτικό υλικό στο κοινό. Εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας προς το Δήμο Λευκωσίας για τη βοήθεια να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση. Εκδήλωση με τον Δήμο Αγλαντζιάς Ο Δήμος Αγλαντζιάς πιστός στο κάλεσμα του Συνδέσμου μας για διεξαγωγή της Εκδήλωσης για την Ημέρα της Γυναίκας, διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά τη γνωστή πλέον εκδήλωση. Στις 8 Μαρτίου και ώρα 11:30, τοποθέτησε το μαύρο σύμβολο σε Κεντρικό σημείο του Δήμου και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου πέρασαν τοποθετώντας ένα άσπρο λουλούδι ή μια άσπρη κορδέλα. Τους ευχαριστούμε!! Εκδήλωση στο Δήμο Πάφου Υποστηρικτής των προσπαθειών μας ήταν και φέτος ο Δήμος Πάφου. Η εκδήλωση για την 8η Μαρτίου διεξήχθη έξω από το Δημοτικό Μέγαρο στην παρουσία του Δημάρχου κ Σάββα Βέργα. Τους ευχαριστούμε.

3 ΣΕΛΙΔΑ 3 1 Billion Rising 14Φεβρουαρίου 2013 Εκπαιδευτικά Συνδέσμου 2013 Στις 22 Ιανουαρίου ξεκίνησε ο νέος κύκλος σεμιναρίων εκπαίδευσης εθελοντών του Συνδέσμου μας που ενδιαφέρονται να στελεχώσουν την γραμμή Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια ξεκίνησαν στις 22 Ιανουαρίου 2013 και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 9 Απριλίου Πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη από τις 17:30 μέχρι τις 20:00 στο NGO Support Centre, τους λειτουργούς του οποίου ευχαριστούμε γιατί κάθε Τρίτη παρέχουν διευκολύνσεις για διεξαγωγή των σεμιναρίων. Το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, το Μεσογειακό Ινστιτούτο Μελετών Κοινωνικού Φύλου, το Creativity Dance Studio και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έλαβαν μέρος στην παγκόσμια έκκληση για δράση ενάντια στη βία κατά των γυναικών και των κοριτσιών 1 Billion Rising. Την εκστρατεία στήριξαν ο Εθνικός Μηχανισμός για τα δικαιώματα της γυναίκας, το Γραφείο της Επιτρόπου Διοικήσεως, το Mix FM, το ελεγκτικό γραφείο Nexia Poyiadjis, Panayiotides Promotional Ideas και το Kemanes Digital Printing. Στην Στόχος των σεμιναρίων: 15η Επέτειο του παγκοσμίως γνωστού κινήματος V-Day, Πρόληψη της βίας στην οικογένεια μέσω της ενημέρωσης του κοινού για το φαινόμενο της στις 14 Φεβρουαρίου 2013, καλέστηκαν ένα δισεκατομμύάσκησης βίας στην οικογένεια. ριο γυναίκες και άνδρες να χορέψουν και να απαιτήσουν Εκπαίδευση νέων εθελοντών για τη Γραμμή ένα τέλος στην βία κατά των γυναικών. Το παγκόσμιο 1440 και για άλλα προγράμματα και υπηρεσίες κίνημα V-Day θέλησε με αυτό τον τρόπο ο κόσμος να δει τη του Συνδέσμου. συλλογική δύναμη όλων όσων αγωνίζονται ενάντια στη βία και την αλληλεγγύη μας σε διασυνοριακό επίπεδο. Μία στις τρεις γυναίκες στο πλανήτη πέφτει θύμα βιασμού και ξυλοδαρμού κατά τη διάρκεια της ζωής της άρα αυτή τη στιγμή 1 ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ μητέρες, κόρες, αδελφές, συνεργάτιδες και φίλες είναι ανάμεσα στα θύματα. Η εκδήλωση έγινε στις 14 Φεβρουαρίου στις 17:30 στο Mall of Cyprus. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, οργανισμών και φορέων της κοινωνίας των πολιτών και καλύφθηκε από τα ΜΜΕ. Το παρόν του έδωσε και ο Σύνδεσμος μας, διανέμοντας διαφωτιστικό υλικό. 9 Μαρ 2013 Φιλανθρωπικό Τσάι Η Κίνηση Γυναικών Ασωμάτου (Κερύνειας) στα πλαίσια της κοινωνικής της προσφοράς διοργάνωσε τσάι στις 9 Μαρτίου 2013 με θέμα «Αντιμετώπιση και Πρόληψη της Βίας στην Οικογένεια», στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία. Στην εκδήλωση έγινε ενημέρωση από το Σύνδεσμο μας για τις δράσεις, το έργο και τις τελευταίες εξελίξεις επί του θέματος. Η Κίνηση πρόσφερε και το ποσό των 100 εις μνήμη της κας Αννίτας Καπιρή. Τους ευχαριστούμε.

4 ΣΕΛΙΔΑ 4 1 Μαρτίου 2013 Ομιλία στο Πανεπιστήμιο Frederick Την Παρασκευή 1 η Μαρτίου οι λειτουργοί του Συνδέσμου μας Έλενα Κατεΐφη και Αλεξία Σολωμονίδου επισκέφτηκαν το Πανεπιστήμιο Frederick στη Λευκωσία και παρουσίασαν το έργο του Συνδέσμου σε φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας. Ακολούθησε συζήτηση όπου και απαντήθηκαν όλα τα ερωτήματα των φοιτητών. 6 Μαρτίου 2013 Ομιλία στη Λεμύθου Οι μαθητές της Σχολής Μιτσή Λεμύθου με τη βοήθεια και καθοδήγηση της καθηγήτριας τους Ειρή νης Ονουφρίου διεξήγαγαν μια έρευνα με θέμα «Ενδοοικογενειακή Βία», μέσα στα πλαίσια του μαθήματος Οικογενειακή Αγωγή Ι. Στις 6 Μαρτίου παρουσίασαν τα αποτελέσματα της έρευνας τους και οι λειτουργοί του Συνδέσμου μας Νάσια Σάββα και Γιώτα Γρηγορίου επισκέφτηκαν την εμπορική σχολή Μιτσή στη Λεμύθου και μίλησαν για την ενδοοικογενειακή βία και το πώς μπορεί ο Σύνδεσμος μας να βοηθήσει τα άτομα που αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα. Ο όμιλος ΖΟΝΤΑ περιοχής Λευκωσίας διοργάνωσε διάλεξη με θέμα «Η απύθμενη 14 Μαρτίου 2013 δύναμη της γυναίκας» με ομιλίτρια την κα Αυγή Σαββίδου. H διάλεξη πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο «Μύλοι» στο Καϊμακλί στις 14 Μαρτίου Κατά την εκδήλωση τιμήθηκε η κα Αλίκη Χατζηγεωργίου, Επίτιμη Πρόεδρος του Συνδέσμου μας, για την εθελοντική της δράση. Τέλος, ο όμιλος ΖΟΝΤΑ πρόσφερε το ποσό των 200 στον Σύνδεσμο μας. Τους ευχαριστούμε για τη διαχρονική στήριξη Οικονομική Ενίσχυση από το Ακέλ Ευχαριστούμε θερμά το ΑΚΕΛ που με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας της Γυναίκας αποφάσισε όπως αντί λουλούδια να προσφέρει οικονομική ενίσχυση ύψους 1000 ευρώ για το Χώρο Φιλοξενίας κακοποιημένων γυναικών του Συνδέσμου μας. Οικονομική Ενίσχυση από Λεβέντειο Ευχαριστούμε θερμά το Ίδρυμα Αναστάσιος Γ. Λεβέντης που και φέτος πρόσφερε οικονομική ενίσχυση ύψους 2,000 ευρώ στο Σύνδεσμο μας.

5 ΣΕΛΙΔΑ 5 JOINS US TO TAKE A STAND AGAINST DOMESTIC VIOLENCE 2 Απριλίου ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ο Σύνδεσμος μας με την στήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση «Join us to take a stand against domestic violence». Η εκδήλωση περιλαμβάνει σύντομες παρουσιάσεις για το Έργο της Οργάνωσης, το Έργο που παράγεται στη Νορβηγία από αντίστοιχη Οργάνωση και την συνεργασία στον τομέα αυτό και τέλος για την ανέγερση Χώρου Φιλοξενίας θυμάτων βίας στην Οικογένεια, έργο το οποίο αναμένεται να χρηματοδοτηθεί από τις Χορηγίες Νορβηγίας Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 02 Απριλίου 2013, ημέρα Τρίτη και ώρα 18:00 στην Αίθουσα «Ειρήνη» στο τέρμα της Οδού Λήδρας στην Λευκωσία Η εκδήλωση περιλαμβάνει έκθεση με banners, αόρατο θέατρο επί της Οδού Λήδρας και κοκτέιλ. Σας περιμένουμε!

6 ΣΕΛΙΔΑ 6 Γνωριμία με τα Προγράμματα του Συνδέσμου Χώρος Φιλοξενίας Το 1998 ο Σύνδεσμος ίδρυσε τον πρώτο Χώρο Φιλοξενίας (ΧΦ), παρέχοντας έτσι ασφάλεια και προστασία σε γυναίκες και τα παιδιά τους που βιώνουν ενδοοικογενειακή βία και βρίσκονται σε άμεσο σωματικό ή ψυχικό κίνδυνο από το οικογενειακό τους περιβάλλον. Εκεί μπορούν να διαμένουν με ασφάλεια και ηρεμία για προσωρινό διάστημα. Είναι ο μοναδικός ΧΦ για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κύπρο. Στο ΧΦ εργάζονται κοινωνική λειτουργός, ψυχολόγος και φροντίστρια. Η τηλεφωνική Γραμμή Βοήθειας για θέματα Οικογενειακής Βίας 1440 (χωρίς χρέωση) μπορεί να ενημερώσει για την διαθεσιμότητα δωματίου στο ΧΦ. Επίσης, φιλοξενία στο ΧΦ διευθετείτε είτε μέσω της Αστυνομίας είτε μέσω των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας. Εφόσον ένα άτομο ζητήσει φιλοξενία θα πρέπει να είναι έτοιμο να πάει στο ΧΦ την ίδια μέρα. Δεν μπορεί να κάνει κράτηση εκ των προτέρων και δε θα είναι πάντοτε σε θέση να εξασφαλίσει διαμονή, λόγω κυρίως της αυξημένης ζήτησης. Υπάρχει ανώτατο όριο διαμονής, το οποίο είναι οι 8 εβδομάδες. Όμως, σε περιπτώσεις όπου απαιτείτε παράταση διαμονής υπάρχει η δυνατότητα να δοθεί περισσότερος χρόνος στο άτομο που φιλοξενείται. Κατά τη διάρκεια παραμονής στο ΧΦ το άτομο μπορεί να συνεχίσει, εάν είναι δυνατόν, να εργάζεται ή να αναζητεί νέα εργασία. Στο ΧΦ οι γυναίκες έχουν την ευκαιρία να απέχουν από τη βία για κάποιο χρονικό διάστημα και να βρουν χρόνο να σκεφτούν μακριά από οποιοδήποτε κίνδυνο. Με τη βοήθεια και στήριξη των λειτουργών του ΧΦ ενδυναμώνεται το άτομο και διερευνά τις επιλογές του για να πάρει κάποιες αποφάσεις. Παράλληλα, ο Σύνδεσμος τους παρέχει δωρεάν τις βασικές τους ανάγκες. Επίσης παρέχεται συμβουλευτική στήριξη στη μορφή ατομικών συναντήσεων και όπου είναι εφικτό σε ομαδικές συναντήσεις, καθώς επίσης και πληροφορίες για τα κοινωνικά και νομικά τους δικαιώματα. Ακόμη και μετά την αποχώρηση τους από το ΧΦ, δίνεται η ευκαιρία για ατομικές συναντήσεις στο Κέντρο Άμεσης Βοήθειας και στήριξης μέσω της γραμμής Η λειτουργία του ΧΦ διέπεται από κανονισμούς για μια θετική συμβίωση των φιλοξενουμένων και αποσκοπεί στο να εξασφαλίζεται η ηρεμία, η ασφάλεια και γενικά ένα ευχάριστο περιβάλλον για όλα τα άτομα κατά την διάρκεια διαμονής τους. Η διεύθυνση του ΧΦ είναι εμπιστευτική. Οι γυναίκες που φιλοξενούνται υπογράφουν ένα συμφωνητικό έγγραφο το οποίο συμπεριλαμβάνει τους όρους διαμονής τους καθώς και κανόνες αναγκαίους για την διασφάλιση τόσο της δικής τους ασφάλειας όσο και των άλλων. Ο Σύνδεσμος μας έχει ως όραμα την ανέγερση ιδιόκτητου ΧΦ, το οποίο θα παρέχει αναβαθμισμένες υπηρεσίες για διαμονή, ασφάλεια και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες σε άτομα τα οποία βιώνουν βία (σωματική, ψυχολογική και σεξουαλική) και διατρέχουν άμεσο κίνδυνο. Το 2005 ο Σύνδεσμος μας εξασφάλισε κρατική γη για την ανέγερση του ΧΦ. Το έργο ανατέθηκε στο αρχιτεκτονικό γραφείο Tsolakis Architects. Η Νορβηγία είναι το Κράτος Δωρητής που θα επιχορηγήσει το μεγαλύτερο μέρος της ανέγερσης του ΧΦ. Ο νέος Χ.Φ αναμένεται να εγκαινιαστεί το πρώτο τρίμηνο του 2015.

7 ΣΕΛΙΔΑ 7 Στατιστικά Στοιχεία του Χώρου Φιλοξενίας Στα 15 χρόνια λειτουργίας του Χώρου Φιλοξενίας έχουν ζητήσει φιλοξενία 963 άτομα. Αυτό σημαίνει ότι περίπου ένα στα δέκα άτομα που επικοινωνεί με το Σύνδεσμο ζητά να φιλοξενηθεί. Τα 3 τελευταία έτη παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση του αριθμού των ατόμων που ζήτησαν να φιλοξενηθούν. Αναθεωρώντας τα στατιστικά στοιχεία που διατηρούνται στο ΧΦ από το 1998, βλέπουμε πως ο τρόπος που καταγράφονταν τα στοιχεία αυτά διαφέρει ανάλογα με τις χρονολογίες και τους λειτουργούς που εργάστηκαν στο ΧΦ. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλειπή στοιχεία (κωδικοποιείται ως άγνωστο) σε αρκετές παραμέτρους. Από το 1998 που έγινε η πρώτη εισδοχή στο ΧΦ του Συνδέσμου μέχρι τέλος Νοεμβρίου 2012, έχουν γίνει 380 εισδοχές. Από τις εισδοχές αυτές, μια γυναίκα φιλοξενήθηκε 7 φορές, μια 4 φορές, μια 3 φορές, δέκα ήρθαν από 2 φορές και οι υπόλοιπες από μια φορά. Η πλειοψηφία των γυναικών (74,5%) που φιλοξενείται στο ΧΦ είναι αλλοδαπές με τις πλείστες εξ αυτών να έχουν καταγωγή από Τρίτες χώρες. Το 25,5% (97 άτομα), είναι Κύπριες εκ των οποίων το 0,5% (2) είναι Τουρκοκύπριες και το 1,1% (4) Αγγλοκύπριες. Κατά το 2011, 2 κοπέλες που φιλοξενήθηκαν είναι Κύπριες, 7 κοπέλες από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες και 11 κοπέλες από Τρίτες. Παράλληλα, για το 2012 φιλοξενήθηκαν 2 Κύπριες, 7 Ευρωπαίες και 12 από τρίτες χώρες. Όσον αφορά την οικογενειακή κατάσταση των γυναικών που φιλοξενήθηκαν, βλέπουμε πως η πλειοψηφία (74,9%) των γυναικών ήταν παντρεμένες, το 16,7% ήταν ελεύθερες, το 2,6% ήταν διαζευγμένες, το 0,6% ήταν σε διάσταση και το 0,6% ήταν χήρες. Για το 4,5% των γυναικών, η οικογενειακή τους κατάσταση είναι άγνωστη. Από το 1998 μέχρι σήμερα έχουν φιλοξενηθεί 290 παιδιά. Το 34,8% των γυναικών που φιλοξενήθηκαν δεν έφεραν παιδιά μαζί τους, το 40,5% έφεραν 1 παιδί, το 17,5% έφεραν 2 παιδιά, το 6,1% έφεραν 3 παιδιά, το 0,6% έφεραν 4 παιδιά και το 0,6% έφεραν 5 παιδιά. Τέλος, η πλειοψηφία (51%) των γυναικών που φιλοξενήθηκαν ήταν άνεργες κατά την εισδοχή τους. Το 39% των γυναικών εργάζονταν και για 10% των γυναικών δεν έχουμε στοιχεία. Η παραπομπή στο Χ.Φ. έγινε από: Γραφείο Ευημερίας Αστυνομία Θύμα Άλλος/η Άγνωστο Πληροφορίες για τα παιδιά που φιλοξενούνται 59, % 40 8% ,4 9,6% 57,6% 20 13,8 19,6 8,7% 10 0 κακοποιήθηκαν τα παιδιά μάρτυρες βίας τα παιδιά Ναι Όχι Άγνωστο

8 PAGE 8 Inside Story Headline Caption describing picture or graphic. This story can fit words. One benefit of using your newsletter as a promotional tool is that you can reuse content from other marketing materials, such as press releases, market studies, and reports. While your main goal of distributing a newsletter might be to sell your product or service, the key to a successful newsletter is making it useful to your readers. A great way to add useful content to your newsletter is to develop and write your own articles, or include a calendar of upcoming events or a special offer that promotes a new product. You can also research articles or find filler articles by accessing the World Wide Web. You can write about a variety of topics but try to keep your articles short. Much of the content you put in your newsletter can also be used for your Web site. Microsoft Publisher offers a simple way to convert your newsletter to a Web publication. So, when you re finished writing your newsletter, convert it to a Web site and post it. To catch the reader's attention, place an interesting sentence or quote from the story here. Inside Story Headline This story can fit words. The subject matter that appears in newsletters is virtually endless. You can include stories that focus on current technologies or innovations in your field. You may also want to note business or economic trends, or make predictions for your customers or clients. If the newsletter is distributed internally, you might comment upon new procedures or improvements to the business. Sales figures or earnings will show how your business is growing. Some newsletters include a column that is updated every issue, for instance, an advice column, a book review, a letter from the president, or an editorial. You can also profile new employees or top customers or vendors. Caption describing picture or graphic. Inside Story Headline This story can fit words. Selecting pictures or graphics is an important part of adding content to your newsletter. Think about your article and ask yourself if the picture supports or enhances the message you re trying to convey. Avoid selecting images that appear to be out of context. Microsoft Publisher includes thousands of clip art images from which you can choose and import into your newsletter. There are also several tools you can use to draw shapes and symbols. Once you have chosen an image, place it close to the article. Be sure to place the caption of the image near the image. NEWSLETTER TITLE

9 VOLUME 1, ISSUE 1 PAGE 9 Inside Story Headline This story can fit words. One benefit of using your newsletter as a promotional tool is that you can reuse content from other marketing materials, such as press releases, market studies, and reports. While your main goal of distributing a newsletter might be to sell your product or service, the key to a successful newsletter is making it useful to your readers. A great way to add useful content to your newsletter is to Caption develop and write your own describing articles, or include a calendar of picture upcoming or events or a special offer that promotes a new product. graphic. You can also research articles or find filler articles by accessing the World Wide Web. You can write about a variety of topics but try to keep your articles short. Much of the content you put in your newsletter can also be used for your Web site. Microsoft Publisher offers a simple way to convert your newsletter to a Web publication. So, when you re finished writing your newsletter, convert it to a Web site and post it. To catch the reader's attention, place an interesting sentence or quote from the story here. Inside Story Headline This story can fit words. The subject matter that appears in newsletters is virtually endless. You can include stories that focus on current technologies or innovations in your field. You may also want to note business or economic trends, or make predictions for your customers or clients. If the newsletter is distributed internally, you might comment upon new procedures or improvements to the business. Sales figures or earnings will show how your business is growing. Some newsletters include a column that is updated every issue, for instance, an advice column, a book review, a letter from the president, or an editorial. You can also profile new employees or top customers or vendors. Inside Story Headline This story can fit words. Selecting pictures or graphics is an important part of adding content to your newsletter. Think about your article and ask yourself if the picture supports or enhances the message you re trying to convey. Avoid selecting images that appear to be out of context. Microsoft Publisher includes thousands of clip art images from which you can choose and import into your newsletter. There are also several tools you can use to draw shapes and symbols. Once you have chosen an image, place it close to the article. Be sure to place the caption of the image near the image. Caption describing picture or graphic.

10

11 ΣΕΛΙΔΑ 11 ΒΡΑΧΙΟΛΑΚΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ LI-LA-LO ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Αυτό το κόσμημα είναι σχεδιασμένο από τη σχεδιαστική ο μάδα της LI LA LO αποκλειστικά για το Σύνδεσμο Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια. Είναι κατασκευασμένο από ασήμι 925 με επικάλυψη λευκόχρυσου ή κίτρινου χρυσού. Όλα τα χρωματιστά μέρη είναι από μωβ χρώμα που είναι χαρακτηριστικό του σκοπού του Συνδέσμου Όνομα: Επίθετο: Τηλέφωνο: Χρώμα: Ασημί / Χρυσό ΔΕΛΤΙΟ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ Ποσότητα: Ασημί Χρυσό Προκαταβολή: Θα παραλάβετε το βραχιολάκι από: ΣΠΑΒΟ LI-LA-LO Λεώφ. Αγλαντζιάς 53 Τηλ Μνασιάδου 19 Α Τηλ

12 Φωτογραφικό Υλικό

Ηλεκτρονικό περιοδικό Δομής Απασχόλησης & ΣΤΑδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Ηλεκτρονικό περιοδικό Δομής Απασχόλησης & ΣΤΑδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ () Ηλεκτρονικό περιοδικό Δομής Απασχόλησης & ΣΤΑδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) Περιοδική Έκδοση της ΔΑΣΤΑ ΑΣΠΑΙΤΕ Τεύχος 1, Μάρτιος 2012 Μήνυμα του Επιστημονικού

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 16 Νοέμβριος 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Επίσκεψη του Ύπατου Αρμοστή της Μεγάλης Συνεργασία ΣΠΑΒΟ - ΑΝΑΣΤΑΖΙΟ Επίσκεψη Βρετα

Διαβάστε περισσότερα

Technical Diver Rescue. Finger Spool. Αφυδάτωση. Μέρος 2ο

Technical Diver Rescue. Finger Spool. Αφυδάτωση. Μέρος 2ο Μάρτιος-Απρίλιος 2011 Downline 6 Σελίδα 2 Ενημερωτικό Έντυπο του Κέντρου Εκπαίδευσης Αυτοδυτών AquaTec Σε αυτό το τεύχος... Εξώφυλλο: Ναυάγιο Κασσάνδρα Επιμέλεια-Κείμενα: Νίκος Καρατζάς Φωτογραφίες: Αρετή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony

Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Business Telephony Create a Management Account for Business Telephony Ελληνικά Ι English 1/7 Δημιουργία Λογαριασμού Διαχείρισης Επιχειρηματικής Τηλεφωνίας μέσω της ιστοσελίδας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΤΟ 2011

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ ΤΟ 2011 ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΒΙΑΣ ΠΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΟ "ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΓΥΝΑΙΚΑΣ" ΤΟ 2011 Παρακάτω παρατίθενται τα στατιστικά στοιχεία από 163 γυναίκες που απευθύνθηκαν στο «Καταφύγιο Γυναίκας»

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το

Χαιρετισμός της Προέδρου του Συνδέσμου. ότι η επικοινωνία μας. δελτίου είναι απαραίτητη. Θα προσπαθήσουμε να σας ανακοινώνουμε τουλάχιστο μια φορά το Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Χαιρετισμός της προέδρου Πρόγραμμα Grundtvig Πορεία καταδίκης της βίας Γονείς και εκπαιδευτικοί ενάντια στη

Διαβάστε περισσότερα

Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής

Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής 8th e-business & Social Media World Conference 2019Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 Αθήνα, Divani Caravel Hotel 1 Παρουσίαση Η ευκαιρία Σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Κλήρωση Λαχνού Αντιπροσωπεία του Συνδέσμου σε συνέδρια στη Κύπρο και στο εξωτερικό ραστηριότητες ενημέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Write your name here Surname Other names Edexcel GE entre Number andidate Number Greek dvanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Thursday 16 May 2013 Morning Time: 2 hours 45 minutes

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΚΤΑΣΗ, ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ, ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΝΔΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Παρουσίαση: Δρ Μάρθα Αποστολίδου Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ STANDARD GAGE ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 41,- 75,- Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ φυλλάδιο προσφορών

ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ STANDARD GAGE ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ 41,- 75,- Με χαρά σας παρουσιάζουμε το ΝΕΟ φυλλάδιο προσφορών ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ STANDARD GAGE Ψηφιακό Μικρόμετρο 0-25mm με: Προστασία: ΙΡ54 Αναλογική ένδειξη Πιστοποιητικό Ελέγχου 52,- 41,- 94,- Tα όργανα και οι συσκευές μετρήσεων της STANDARD GAGE περιλαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Γυναίκες ενάντια στη βία Ευρώπη»: έναρξη εκστρατείας Step up! Mediterranean...

Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Γυναίκες ενάντια στη βία Ευρώπη»: έναρξη εκστρατείας Step up! Mediterranean... 1 von 5 06.06.2016 18:55 About Who We Are What We Do Press room Archive Contact Us Calendar Current Projects Memberships News Publications Ευρωπαϊκό Δίκτυο «Γυναίκες ενάντια στη βία Ευρώπη»: έναρξη εκστρατείας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook

Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Οδηγίες Αγοράς Ηλεκτρονικού Βιβλίου Instructions for Buying an ebook Βήμα 1: Step 1: Βρείτε το βιβλίο που θα θέλατε να αγοράσετε και πατήστε Add to Cart, για να το προσθέσετε στο καλάθι σας. Αυτόματα θα

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Αποχώρηση Αλίκης Χατζηγεωργίου Γενική Συνέλευση Εκδηλώσεις 8ης Μαρτίου Εκδηλώσεις ΣΠΑΒΟ Στατιστικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade Για να ελέγξετε το λογισμικό που έχει τώρα η συσκευή κάντε κλικ Menu > Options > Device > About Device Versions. Στο πιο κάτω παράδειγμα η συσκευή έχει έκδοση λογισμικού 6.0.0.546 με πλατφόρμα 6.6.0.207.

Διαβάστε περισσότερα

Section 7.6 Double and Half Angle Formulas

Section 7.6 Double and Half Angle Formulas 09 Section 7. Double and Half Angle Fmulas To derive the double-angles fmulas, we will use the sum of two angles fmulas that we developed in the last section. We will let α θ and β θ: cos(θ) cos(θ + θ)

Διαβάστε περισσότερα

Χρειάζεται να φέρω μαζί μου τα πρωτότυπα έγγραφα ή τα αντίγραφα; Asking if you need to provide the original documents or copies Ποια είναι τα κριτήρια

Χρειάζεται να φέρω μαζί μου τα πρωτότυπα έγγραφα ή τα αντίγραφα; Asking if you need to provide the original documents or copies Ποια είναι τα κριτήρια - University Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Stating that you want to enroll Θα ήθελα να γραφτώ για. Stating that you want to apply for a course ένα προπτυχιακό ένα μεταπτυχιακό ένα διδακτορικό πλήρους

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ρ Α Σ Η Σ Γ Ι Α Τ Η Δ Ι Ε Τ Ι Α ΜΑΡΤΙΟΣ

Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ρ Α Σ Η Σ Γ Ι Α Τ Η Δ Ι Ε Τ Ι Α ΜΑΡΤΙΟΣ Α Π Ο Λ Ο Γ Ι Σ Μ Ο Σ Δ Ρ Α Σ Η Σ Γ Ι Α Τ Η Δ Ι Ε Τ Ι Α ΜΑΡΤΙΟΣ 2014-2016 Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητές φίλες και φίλοι του Συνδέσμου μας, σας καλωσορίζω με μεγάλη χαρά και σας ευχαριστώ που βρίσκεστε

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your

Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Σε όλα τα Ιατρεία Οικογενειακού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 7. How much money do you plan to spend on Kos per person? (Excluding tickets)

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ. 7. How much money do you plan to spend on Kos per person? (Excluding tickets) ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Στο συγκεκριμένο project μελετήσαμε τον τουρισμό και κυρίως αυτόν στο νησί μας. Πιο συγκεκριμένα, κατά πόσο αυτός είναι σωστά ανεπτυγμένος και οργανωμένος. Για την ουσιαστικότερη προσέγγιση του

Διαβάστε περισσότερα

þÿ ÀÌ Ä º± µä À ¹ ¼ ½

þÿ ÀÌ Ä º± µä À ¹ ¼ ½ Neapolis University HEPHAESTUS Repository School of Economic Sciences and Business http://hephaestus.nup.ac.cy Master Degree Thesis 2016 þÿ ÀÌ Ä º± µä À ¹ ¼ ½ þÿµºà±¹ µåä¹ºì ¹ ¹º ĹºÌ ÃÍÃÄ ¼± þÿãä ½ º±Ä±½µ¼

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΕΚΔΟΣΗ 6 Ιούλιος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Τυχεροί αριθμοί Λαχνού Συνάντηση του Ευρωπαϊκού προγράμματος Grundtvig στην Τουρκία Εθελοντική

Διαβάστε περισσότερα

Digital Marketing Services

Digital Marketing Services Digital Marketing Services ΥΠΗΡΕΣΙΑ 1: Διαγωνισμός τύπου "POST" με πληρωμένη διαφήμιση στο www.facebook.com/skroutz.com.cy (με 90+ χιλιάδες ενεργούς followers). Τα δώρα του διαγωνισμού τα παρέχει η διαφημιζόμενη

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή)

Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή) Πληροφορική & Νέο Λύκειο (Εισαγωγή) Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει σωστά Πληροφορική (πληροφορικός εναλφαβητισμός) Πληροφορική: Θεωρητική, πειραματική και τεχνολογική

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα

Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Ο Όμιλος Unesco Αμαρουσίου & το δίκτυο για την ισότητα Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε, η Ημερίδα, που πραγματοποίησε ο Όμιλος για την Unesco Δήμου Αμαρουσίου Περιφέρειας Αττικής, στις 24 Απριλίου 2013,

Διαβάστε περισσότερα

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates swapnizzle 03-03- :5:43 We begin by recognizing the familiar conversion from rectangular to spherical coordinates (note that φ is used

Διαβάστε περισσότερα

BUSINESS PLAN (Επιχειρηματικό σχέδιο)

BUSINESS PLAN (Επιχειρηματικό σχέδιο) Καλωσήλθατε στην ηλεκτρονική βιβλιοθήκη του epiheirimatikotita.gr. Εδώ μπορείτε να βρείτε άφθονο BUSINESS PLAN (Επιχειρηματικό σχέδιο) Seven Steps To A Successfull pdf Business Plan Writing an effective

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 12: PERIMETER, AREA, CIRCUMFERENCE, AND 12.1 INTRODUCTION TO GEOMETRIC 12.2 PERIMETER: SQUARES, RECTANGLES,

CHAPTER 12: PERIMETER, AREA, CIRCUMFERENCE, AND 12.1 INTRODUCTION TO GEOMETRIC 12.2 PERIMETER: SQUARES, RECTANGLES, CHAPTER : PERIMETER, AREA, CIRCUMFERENCE, AND SIGNED FRACTIONS. INTRODUCTION TO GEOMETRIC MEASUREMENTS p. -3. PERIMETER: SQUARES, RECTANGLES, TRIANGLES p. 4-5.3 AREA: SQUARES, RECTANGLES, TRIANGLES p.

Διαβάστε περισσότερα

Οι αδελφοί Montgolfier: Ψηφιακή αφήγηση The Montgolfier Βrothers Digital Story (προτείνεται να διδαχθεί στο Unit 4, Lesson 3, Αγγλικά Στ Δημοτικού)

Οι αδελφοί Montgolfier: Ψηφιακή αφήγηση The Montgolfier Βrothers Digital Story (προτείνεται να διδαχθεί στο Unit 4, Lesson 3, Αγγλικά Στ Δημοτικού) Οι αδελφοί Montgolfier: Ψηφιακή αφήγηση The Montgolfier Βrothers Digital Story (προτείνεται να διδαχθεί στο Unit 4, Lesson 3, Αγγλικά Στ Δημοτικού) Προσδοκώμενα αποτελέσματα Περιεχόμενο Ενδεικτικές δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας

Ιανουαριος 2015. Κωνσταντίνα Μοσχοτά. Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ιανουαριος 2015 Κωνσταντίνα Μοσχοτά Αντιπρόεδρος Καταφυγίου Γυναίκας Ανεξάρτητη, µη κυβερνητική, µη κερδοσκοπική οργάνωση. Όραµά µας η καταπολέµηση κάθε µορφής κακοποίησης εις βάρος των γυναικών. Λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Centre No. Candidate No. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Materials required for examination Nil Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s»

Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18. Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Πρός: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ 08/11/18 Απο: Τμήμα Υπηρεσιών & Εμπορίου Θέμα: Συνέδριο «Reshaping the hospitality industry challenges & opportunities for Cypriot SME s» Αγαπητά μέλη, Σας κοινοποιούμε πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield.

How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield. How to register an account with the Hellenic Community of Sheffield. (1) EN: Go to address GR: Πηγαίνετε στη διεύθυνση: http://www.helleniccommunityofsheffield.com (2) EN: At the bottom of the page, click

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η προβολή επιστημονικών θεμάτων από τα ελληνικά ΜΜΕ : Η κάλυψή τους στον ελληνικό ημερήσιο τύπο Σαραλιώτου

Διαβάστε περισσότερα

9.09. # 1. Area inside the oval limaçon r = cos θ. To graph, start with θ = 0 so r = 6. Compute dr

9.09. # 1. Area inside the oval limaçon r = cos θ. To graph, start with θ = 0 so r = 6. Compute dr 9.9 #. Area inside the oval limaçon r = + cos. To graph, start with = so r =. Compute d = sin. Interesting points are where d vanishes, or at =,,, etc. For these values of we compute r:,,, and the values

Διαβάστε περισσότερα

Terabyte Technology Ltd

Terabyte Technology Ltd Terabyte Technology Ltd is a Web and Graphic design company in Limassol with dedicated staff who will endeavour to deliver the highest quality of work in our field. We offer a range of services such as

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μάρκετινγκ Αθλητικών Τουριστικών Προορισμών 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μάρκετινγκ Αθλητικών Τουριστικών Προορισμών 1 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Σχεδιασμός, Διοίκηση και Πολιτική του Τουρισμού» ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

Living and Nonliving Created by: Maria Okraska

Living and Nonliving Created by: Maria Okraska Living and Nonliving Created by: Maria Okraska http://enchantingclassroom.blogspot.com Living Living things grow, change, and reproduce. They need air, water, food, and a place to live in order to survive.

Διαβάστε περισσότερα

Συντακτικές λειτουργίες

Συντακτικές λειτουργίες 2 Συντακτικές λειτουργίες (Syntactic functions) A. Πτώσεις και συντακτικές λειτουργίες (Cases and syntactic functions) The subject can be identified by asking ποιος (who) or τι (what) the sentence is about.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή εργασία ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΛΕΜΕΣΟΣ 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG. 4 March 2014

LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG. 4 March 2014 LESSON 16 (ΜΑΘΗΜΑ ΔΕΚΑΕΞΙ) REF : 102/018/16-BEG 4 March 2014 Family η οικογένεια a/one(fem.) μία a/one(masc.) ένας father ο πατέρας mother η μητέρα man/male/husband ο άντρας letter το γράμμα brother ο

Διαβάστε περισσότερα

Code Breaker. TEACHER s NOTES

Code Breaker. TEACHER s NOTES TEACHER s NOTES Time: 50 minutes Learning Outcomes: To relate the genetic code to the assembly of proteins To summarize factors that lead to different types of mutations To distinguish among positive,

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education

UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education www.xtremepapers.com UNIVERSITY OF CAMBRIDGE INTERNATIONAL EXAMINATIONS International General Certificate of Secondary Education *6301456813* GREEK 0543/03 Paper 3 Speaking Role Play Card One 1 March 30

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια

Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Σύνδεσμος Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Βίας στην Οικογένεια Ενημερωτικό Δελτίο ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ραστηριότητες που ολοκληρώθηκαν Επερχόμενες δραστηριότητες Άρθρο: Η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΣΟΚΚΑ Λευκωσία 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση. Ανάπτυξη Ικανοτήτων Μαθητών 12 Δεκεμβρίου, 2015

Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση. Ανάπτυξη Ικανοτήτων Μαθητών 12 Δεκεμβρίου, 2015 Επιχειρηματικότητα και Εκπαίδευση Ανάπτυξη Ικανοτήτων Μαθητών 12 Δεκεμβρίου, 2015 Επιχειρηματικότητα Τι παεί να πει ο όρος επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο της εκπαίδευσης? Έννοιες και Γνώσεις Που σχετίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Κατανοώντας και στηρίζοντας τα παιδιά που πενθούν στο σχολικό πλαίσιο

Κατανοώντας και στηρίζοντας τα παιδιά που πενθούν στο σχολικό πλαίσιο Κατανοώντας και στηρίζοντας τα παιδιά που πενθούν στο σχολικό πλαίσιο Δρ. Παναγιώτης Πεντάρης - University of Greenwich - Association for the Study of Death and Society (ASDS) Περιεχόµενα Εννοιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Π Τ Υ Χ Ι Α Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ Ι Α: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΕ εγκρίνει νέο πρόγραµµα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ και διαθέτει 55 εκατ. ευρώ ώστε να καταστεί ασφαλές για τα παιδιά

Η ΕΕ εγκρίνει νέο πρόγραµµα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ και διαθέτει 55 εκατ. ευρώ ώστε να καταστεί ασφαλές για τα παιδιά IP/8/899 Βρυξέλλες, 9 εκεµβρίου 8 Η ΕΕ εγκρίνει νέο πρόγραµµα για ασφαλέστερη χρήση του Ίντερνετ και διαθέτει εκατ. ευρώ ώστε να καταστεί ασφαλές για τα παιδιά Από την η Ιανουαρίου 9 η ΕΕ θα διαθέτει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Phys460.nb Solution for the t-dependent Schrodinger s equation How did we find the solution? (not required)

Phys460.nb Solution for the t-dependent Schrodinger s equation How did we find the solution? (not required) Phys460.nb 81 ψ n (t) is still the (same) eigenstate of H But for tdependent H. The answer is NO. 5.5.5. Solution for the tdependent Schrodinger s equation If we assume that at time t 0, the electron starts

Διαβάστε περισσότερα

Πιλοτική Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Enable-Ενδυναμώνω στο 6 ο Δ. Σ. Αγίων Αναργύρων

Πιλοτική Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Enable-Ενδυναμώνω στο 6 ο Δ. Σ. Αγίων Αναργύρων Πιλοτική Εφαρμογή του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Enable-Ενδυναμώνω στο 6 ο Δ. Σ. Αγίων Αναργύρων Alba Graduate Business School 28-6 - 2016 Κώτση Κωνσταντίνα Kανιαδάκη Βασιλεία Πιλοτικά Σχολεία Δημόσιας Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Instruction Execution Times

Instruction Execution Times 1 C Execution Times InThisAppendix... Introduction DL330 Execution Times DL330P Execution Times DL340 Execution Times C-2 Execution Times Introduction Data Registers This appendix contains several tables

Διαβάστε περισσότερα

Dance Days 7, Χανιά Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Dance Days 7!

Dance Days 7, Χανιά Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Dance Days 7! Dance Days 7, Χανιά 2017 Με ιδιαίτερη χαρά είμαστε σε θέση να σας ανακοινώσουμε την έναρξη υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στο Dance Days 7! Για όλους εσάς που ενδιαφέρεστε να λάβετε μέρος, σας παραθέτουμε

Διαβάστε περισσότερα

EuroRIs-Net. European Research Infrastructures Network of National Contact Points

EuroRIs-Net. European Research Infrastructures Network of National Contact Points EuroRIs-Net European Research Infrastructures Network of National Contact Points Κύρια στοιχεία του έργου EuroRIs-Net Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του 7 ου Π.Π. (ως Coordination

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΑ Ι. Ενότητα 7α: Impact of the Internet on Economic Education. Ζωή Κανταρίδου Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

ΑΓΓΛΙΚΑ Ι. Ενότητα 7α: Impact of the Internet on Economic Education. Ζωή Κανταρίδου Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Ενότητα 7α: Impact of the Internet on Economic Education Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Galatia SIL Keyboard Information

Galatia SIL Keyboard Information Galatia SIL Keyboard Information Keyboard ssignments The main purpose of the keyboards is to provide a wide range of keying options, so many characters can be entered in multiple ways. If you are typing

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία ηµιουργία Εκπαιδευτικού Παιχνιδιού σε Tablets Καλλιγάς ηµήτρης Παναγιώτης Α.Μ.: 1195 Επιβλέπων καθηγητής: ρ. Συρµακέσης Σπύρος ΑΝΤΙΡΡΙΟ 2015 Ευχαριστίες Σ αυτό το σηµείο θα ήθελα να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014 2015 ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ! Κάθε παιδί έχει το δικαίωμα να πηγαίνει στο σχολείο χωρίς να φοβάται ότι κάποιο άλλο παιδί μπορεί να το ταπεινώσει, να το εξευτελίσει και να του επιβληθεί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Κ.

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ: Κ. Institutional Repository - Library & Information Centre - University of Thessaly ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ - ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΝΑΚΑΣ ΣΕ ΠΡΩΗΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΦΑΡΙΔΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑΤΟΦΑΡΙΔΟΥ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα

Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα «Βία κατά των γυναικών: Ένα πρόβλημα, πολλές όψεις» Συνέδριο ΓΓΙΦ-ΥΠΕΣ Αθήνα 25/11/2014 Εκστρατεία ευαισθητοποίησης στην Ελλάδα Θεοδώρα Κατσιβαρδάκου Προϊστάμενη Διεύθυνσης Υπηρεσιών προς πολίτες και φορείς

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Ανάπτυξης Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων. Εξάμηνο 7 ο

Εργαστήριο Ανάπτυξης Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων. Εξάμηνο 7 ο Εργαστήριο Ανάπτυξης Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων Εξάμηνο 7 ο Oracle SQL Developer An Oracle Database stores and organizes information. Oracle SQL Developer is a tool for accessing and maintaining the data

Διαβάστε περισσότερα

Areas and Lengths in Polar Coordinates

Areas and Lengths in Polar Coordinates Kiryl Tsishchanka Areas and Lengths in Polar Coordinates In this section we develop the formula for the area of a region whose boundary is given by a polar equation. We need to use the formula for the

Διαβάστε περισσότερα

Μετανάστευση Σπουδές. Σπουδές - Πανεπιστήμιο. Για να δηλώσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε

Μετανάστευση Σπουδές. Σπουδές - Πανεπιστήμιο. Για να δηλώσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε - Πανεπιστήμιο Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Για να δηλώσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε I would like to enroll at a university. Θα ήθελα να γραφτώ για. I want to apply for course. Για να υποδείξετε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1. Η διαφήμιση της Τράπεζας για τα "Διπλά Προνόμια από την American Express" ισχύει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από κατόχους καρτών Sunmiles American Express, American

Διαβάστε περισσότερα

2 Composition. Invertible Mappings

2 Composition. Invertible Mappings Arkansas Tech University MATH 4033: Elementary Modern Algebra Dr. Marcel B. Finan Composition. Invertible Mappings In this section we discuss two procedures for creating new mappings from old ones, namely,

Διαβάστε περισσότερα

LESSON 9 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΝΙΑ) REF : 101/011/9-BEG. 14 January 2013

LESSON 9 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΝΙΑ) REF : 101/011/9-BEG. 14 January 2013 LESSON 9 (ΜΑΘΗΜΑ ΕΝΝΙΑ) REF : 101/011/9-BEG 14 January 2013 Up πάνω Down κάτω In μέσα Out/outside έξω (exo) In front μπροστά (brosta) Behind πίσω (piso) Put! Βάλε! (vale) From *** από Few λίγα (liga) Many

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΜΑΙΝ ΣΕ ΤΥΠΙΚΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΜΑΙΝ ΣΕ ΤΥΠΙΚΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Σχολή Επιστημών Υγείας Πτυχιακή εργασία ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΦΗΓΗΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕΣΩ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΛΕΙΟΥ ΜΑΙΝ ΣΕ ΤΥΠΙΚΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Γεωργίου Μύρια Λεμεσός, Μάιος 2018 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα έρευνας πολιτικών απόψεων. Σεπτέμβριος 2017

Αποτελέσματα έρευνας πολιτικών απόψεων. Σεπτέμβριος 2017 Αποτελέσματα έρευνας πολιτικών απόψεων Σεπτέμβριος 2017 2 Πίνακας περιεχομένων Μεθοδολογία 3 Ικανοποίηση από χειρισμούς Προέδρου 4 Εικόνα πολιτικών προσώπων/ προσωπικοτήτων 6 Υποψήφιοι πρόεδροι 7 Αρχηγοί

Διαβάστε περισσότερα

EuroRIs-Net. European Research Infrastructures Network of National Contact Points

EuroRIs-Net. European Research Infrastructures Network of National Contact Points EuroRIs-Net European Research Infrastructures Network of National Contact Points Στοιχεία έργου EuroRIs-Net Χρηματοδότηση: Ευρωπαϊκή Επιτροπή DG Research - στο πλαίσιο του 7 ου Π.Π. (ως Coordination and

Διαβάστε περισσότερα

Βρει;τε το επα;γγελµα και γρα;χτε το κα;τϖ απο; κα;υε εικο;να στα ελληνικα;.

Βρει;τε το επα;γγελµα και γρα;χτε το κα;τϖ απο; κα;υε εικο;να στα ελληνικα;. Βρει;τε το επα;γγελµα και γρα;χτε το κα;τϖ απο; κα;υε εικο;να στα ελληνικα;. γιατρο;ω, στρατιϖτικο;ω, πψροσβε;στηω, τραγοψδιστη;ω, πολιτικο;ω, κηποψρο;ω, ποδοσφαιριστη;ω, καυαριστη;ω, ψπα;λληλοω, τροξονο;µοω

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ!

ΕΡΕΥΝΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ! ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΥΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΓΝΩΣΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ: ΣΤΑΔΙΟΔΡΟΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ! ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ FREDERICK ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

CY - INDUSTRY SURVEY Serial number.

CY - INDUSTRY SURVEY Serial number. Serial number. INTRO. Καλημέρα / Καλησπέρα. Θα μπορούσαμε να μιλήσουμε με τον/ την κ.... INTERVIEWER: ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΖΗΤΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ SCRIPT S1. ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΣΗΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Weekend with my family

Weekend with my family Name: 1 Ms. Mesimeri Homework # 6 Δευτέρα Parent initial Tρίτη Parent initial Τετάρτη Parent initial Section: Unit 16 Κlik book Weekend with my family Parent homework -Print this HW packet pg.(1-5)-prepare

Διαβάστε περισσότερα

Ideas that take you places

Ideas that take you places Ideas that take you places Ρόλος και δυνατότητες των Social Media στην σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία Δημητρακοπούλου Κατερίνα Ms. Ιούνιος 2018 Τι άλλαξε με τα Social Media; Αλλαγές Ο τρόπος που ο κόσμος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας Πτυχιακή εργασία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σωτήρης Παύλου Λεμεσός, Μάιος 2018 i ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Ο ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΜΑΣΤΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

JUNIOR FORENSICS Dear Parents,

JUNIOR FORENSICS Dear Parents, JUNIOR FORENSICS Dear Parents, We are very happy to introduce Junior Forensics! The Junior Forensics Team is for the students of 7 th and 8 th grades (Α και Β Γυμνασίου) and its goal is to introduce students

Διαβάστε περισσότερα

Η θέση ύπνου του βρέφους και η σχέση της με το Σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

Η θέση ύπνου του βρέφους και η σχέση της με το Σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Η θέση ύπνου του βρέφους και η σχέση της με το Σύνδρομο του αιφνίδιου βρεφικού θανάτου. Χρυσάνθη Στυλιανού Λεμεσός 2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM

Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM minazoulovits@phrlaw.gr What is BYOD? Information Commissioner's Office

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek *P40074A0112* P40074A. Edexcel International GCSE. Thursday 31 May 2012 Morning Time: 3 hours. Instructions. Information.

Modern Greek *P40074A0112* P40074A. Edexcel International GCSE. Thursday 31 May 2012 Morning Time: 3 hours. Instructions. Information. Write your name here Surname Other names Edexcel International GCSE Centre Number Modern Greek Candidate Number Thursday 31 May 2012 Morning Time: 3 hours You do not need any other materials. Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο 9. Styling with Javascript

Εργαστήριο 9. Styling with Javascript Εργαστήριο 9 Styling with Javascript Pimp my Text with Javascript Today you'll write a page where the user can type text into a box, and by clicking on UI controls, the user can "pimp out" the text by

Διαβάστε περισσότερα

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 6.30 μμ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τα θέματα (1) και (2) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 7.30 μμ.

Η συνεδρία θα αρχίσει στις 6.30 μμ ΑΚΡΙΒΩΣ. Τα θέματα (1) και (2) αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι τις 7.30 μμ. Αρ Φακ: 6.31.01 8 Απριλίου 2019 Κυρίους Γιώργο Χρυσάνθου, Αντιδήμαρχο Χριστάκη Πασχάλη Μάρκο Κληρίδη Μάριο Χαννίδη Ανδρέα Μαϊμάρη Θωμά Βασιλείου Αναστάσιο Κακουλλή Μάκη Συμεού Φρόσω Γεωργιάδου Μέλη Χρύσω

Διαβάστε περισσότερα

Αλεξία!Γιαννακοπούλου,!Δείγματα!για!δοκιμασίες!παραγωγής!γραπτού!λόγου!

Αλεξία!Γιαννακοπούλου,!Δείγματα!για!δοκιμασίες!παραγωγής!γραπτού!λόγου! ΑλεξίαΓιαννακοπούλου,Δείγματαγιαδοκιμασίεςπαραγωγήςγραπτούλόγου 1 ΠΑΡΑΓΩΓΗΓΡΑΠΤΟΥΛΟΓΟΥ ΕπίπεδοA1 Παραγωγήγραπτούλόγουκαιγραπτήδιάδραση Οι#μαθητές/τριες#θα#πρέπει#να#είναι#σε#θέση: 1.#να#συντάσσουν#απλές#προτάσεις#δίνοντας#πληροφορίες#για#τον#εαυτό#τους,#την#οικογένεια,#τους#

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Η ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ PESTALOZZI PROGRAMME COUNCIL OF EUROPE MINISTRY OF EDUCATION AND CULTURE (CYPRUS) PEDAGOGICAL INSTITUTE ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ EΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ (ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή εργασία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή εργασία Η ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ Μαρία Χρίστου Λεμεσός 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Section 8.3 Trigonometric Equations

Section 8.3 Trigonometric Equations 99 Section 8. Trigonometric Equations Objective 1: Solve Equations Involving One Trigonometric Function. In this section and the next, we will exple how to solving equations involving trigonometric functions.

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS CHAPTER 5 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS EXERCISE 104 Page 8 1. Find the positive root of the equation x + 3x 5 = 0, correct to 3 significant figures, using the method of bisection. Let f(x) =

Διαβάστε περισσότερα

b. Use the parametrization from (a) to compute the area of S a as S a ds. Be sure to substitute for ds!

b. Use the parametrization from (a) to compute the area of S a as S a ds. Be sure to substitute for ds! MTH U341 urface Integrals, tokes theorem, the divergence theorem To be turned in Wed., Dec. 1. 1. Let be the sphere of radius a, x 2 + y 2 + z 2 a 2. a. Use spherical coordinates (with ρ a) to parametrize.

Διαβάστε περισσότερα

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name

Business Opening. Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name - Opening Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Very formal, recipient has a special title that must be used in place of their name Αγαπητέ κύριε, Formal, male recipient, name unknown Αγαπητή

Διαβάστε περισσότερα

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Εκδήλωση Ενημέρωσης για τη λίμνη Ορόκλινης και το έργο LIFE Oroklini

-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Εκδήλωση Ενημέρωσης για τη λίμνη Ορόκλινης και το έργο LIFE Oroklini -ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- Εκδήλωση Ενημέρωσης για τη λίμνη Ορόκλινης και το έργο LIFE Oroklini 18 Ιουλίου 2014, Βορόκληνη Το Κοινοτικό Συμβούλιο Βορόκληνης σε συνεργασία με τους υπόλοιπους εταίρους του έργου, την

Διαβάστε περισσότερα

Dynamic types, Lambda calculus machines Section and Practice Problems Apr 21 22, 2016

Dynamic types, Lambda calculus machines Section and Practice Problems Apr 21 22, 2016 Harvard School of Engineering and Applied Sciences CS 152: Programming Languages Dynamic types, Lambda calculus machines Apr 21 22, 2016 1 Dynamic types and contracts (a) To make sure you understand the

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 EUROPE DIRECT ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Αίθουσα Europe Direct Ακαδημίας 50, Αθήνα, (Είσοδος από Σόλωνος) Site: europedirect-cityofathens.gr ΔΕΥΤΕΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ. Πτυχιακή Εργασία ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Πτυχιακή Εργασία Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΠΟΥ ΒΙΩΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΤΙΚΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Άντρη Αγαθαγγέλου Λεμεσός 2012 i ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved.

(C) 2010 Pearson Education, Inc. All rights reserved. Connectionless transmission with datagrams. Connection-oriented transmission is like the telephone system You dial and are given a connection to the telephone of fthe person with whom you wish to communicate.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΜΣ «ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ»

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΜΣ «ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΜΣ «ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ «ΕΥΦΥΕΙΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ» ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΗ ΙΑΤΡΙΒΗ ΤΟΥ ΕΥΘΥΜΙΟΥ ΘΕΜΕΛΗ ΤΙΤΛΟΣ Ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Έπειτα, επεξηγήθηκε από τους Λειτουργούς της Υπηρεσίας ο τρόπος συμπλήρωσης της αίτησης και επιλύθηκαν απορίες γύρω από τη σχετική διαδικασία.

Έπειτα, επεξηγήθηκε από τους Λειτουργούς της Υπηρεσίας ο τρόπος συμπλήρωσης της αίτησης και επιλύθηκαν απορίες γύρω από τη σχετική διαδικασία. Ιανουάριος Φεβρουάριος 2011 Νέα Γενιά σε Δράση Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση της Εθνικής Υπηρεσίας του Προγράμματος για το 2011 Η Εθνική Υπηρεσία Κύπρου του Προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση», πραγματοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α. Διαβάστε τις ειδήσεις και εν συνεχεία σημειώστε. Οπτική γωνία είδησης 1:.

ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.  Διαβάστε τις ειδήσεις και εν συνεχεία σημειώστε. Οπτική γωνία είδησης 1:. ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α 2 ειδήσεις από ελληνικές εφημερίδες: 1. Τα Νέα, 13-4-2010, Σε ανθρώπινο λάθος αποδίδουν τη συντριβή του αεροσκάφους, http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4569526&ct=2 2. Τα Νέα,

Διαβάστε περισσότερα