ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ"

Transcript

1 ANAΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αθήνα, 14/09/2015 ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (67137/2015) ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ: ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ ARCH Archival Research and Cultural Heritage, «Αρχειακή Έρευνα και Πολιτιστική Κληρονομιά» Για τις ανάγκες της Πράξης του Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο: «Αρχειακή Έρευνα και Πολιτιστική Κληρονομιά» και ακρωνύμιο «ARCH» που εντάσσεται στη Δράση «Αριστεία ΙΙ» και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» (ΕΠΕΔΒΜ) του ΕΣΠΑ , με Επιστημονική Υπεύθυνη την Καθηγήτρια Άννα Ταμπάκη, ζητούνται άτομα για την ερευνητική/επιστημονική υποστήριξη του έργου. Η Πράξη έχει προϋπολογισμό και θα συγχρηματοδοτηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από Εθνικούς Πόρους. Η χρονική διάρκεια του φυσικού αντικειμένου του έργου είναι από 31/01/2014 έως 31/10/2015. Η σύμβαση που θα υπογραφεί με το ΕΚΠΑ/ΕΛΚΕ θα είναι σύμβαση μίσθωσης έργου. Η παρούσα πρόσκληση ενδιαφέροντος γίνεται βάσει της Κ.Υ.Α 679/1996 (ΦΕΚ Β 826), όπως ισχύει σήμερα, και τον Οδηγό Χρηματοδότησης και Διαχείρισης του Ειδικού Λογαριασμού Κονδυλίων Έρευνας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Παρακαλούνται όλες/οι οι ενδιαφερόμενες/οι να μελετήσουν τη σύντομη περιγραφή του έργου (βλ. Παράρτημα Ι), να λάβουν υπόψη τα προσόντα που απαιτούνται για κάθε ειδικότητα όπως περιγράφονται παρακάτω, και να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους συμπληρώνοντας Πρόταση (βλ. Παράρτημα II), την οποία καταθέτουν ή αποστέλλουν ταχυδρομικώς μαζί με αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο θα επισυνάπτονται απλά αντίγραφα πτυχίων, δικαιολογητικών, βεβαιώσεων, συστατικών επιστολών, αναλυτικής βαθμολογίας και οτιδήποτε άλλο κρίνεται σκόπιμο κατά την κρίση των υποψηφίων προς απόδειξη των προσόντων τους στην παρακάτω διεύθυνση:

2 ΕΘΝΙΚΟΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ Πανεπιστηµιούπολη Ζωγράφου, Αθήνα, Πρωτόκολλο ΕΛΚΕ, Υπόψη κ. Γ. Κανέλη, µε την ένδειξη «EΠΙΛΟΓΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ARCH ΑΡΙΣΤΕΙΑ ΙΙ» Καταληκτική ημερομηνία υποβολής ορίζεται το αργότερο μέχρι την 25/09/2015, και ώρα 13:30. Εμπρόθεσμες θεωρούνται οι προτάσεις που θα παραληφθούν από το Πρωτόκολλο του Ειδικού Λογαριασμού Έρευνας του Ε.Κ.Π.Α. μέχρι την παραπάνω οριζόμενη ημερομηνία και ώρα. Στην περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής ή αποστολής μέσω ταχυμεταφοράς, ο Ε.Λ.K.Ε. του Ε.Κ.Π.Α. ουδεμία ευθύνη φέρει για τον χρόνο και το περιεχόμενο των φακέλων της πρότασης που θα αποσταλούν και δεν δεσμεύεται από την ημερομηνία που αναγράφεται στη σφραγίδα του ταχυδρομείου. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ - ΛΟΙΠΟΙ ΟΡΟΙ 1. Από τις προτάσεις που υποβάλλονται εμπρόθεσμα και παραδεκτά κατά τα ανωτέρω, επιλέγεται / επιλέγονται εκείνη/ες που κρίνεται / κρίνονται πιο κατάλληλη/ες. Στη συνέχεια, συνάπτεται σύμβαση μίσθωσης έργου με τον / την / τους / τις επιλεχθέντα / επιλεγείσα /επιλεχθέντες/ επιλεγείσες στο πλαίσιο της ελευθερίας των συμβάσεων (ΑΚ 361). 2. Αντικατάσταση της πρότασης, διόρθωση ή συμπλήρωση τυχόν ελλειπόντων δικαιολογητικών επιτρέπεται μόνο μέχρι τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των προτάσεων. 3. Σημειωτέον ότι εάν οι τίτλοι σπουδών πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (προπτυχιακοί ή/και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών) έχουν χορηγηθεί από ιδρύματα του εξωτερικού, θα πρέπει οι ενδιαφερόμενοι/ες να προσκομίσουν τους τίτλους τους (απλό αντίγραφο της νομίμως επικυρωμένης μετάφρασης). Οι τίτλοι της αλλοδαπής θα πρέπει να συνοδεύονται από απλό αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου του πιστοποιητικού αναγνώρισης της ισοτιμίας τους από το ΔΟΑΤΑΠ, επί ποινή απαραδέκτου. 4. Επισημαίνεται ότι η περιγραφόμενη στην παρούσα πρόσκληση διαδικασία πρόσκλησης υποβολής προτάσεων για την παροχή έργου δεν συνιστά διαγωνιστική διαδικασία. Τυχόν επιλογή ενδιαφερόμενου/ης - αντισυμβαλλόμενου/ης έχει τον χαρακτήρα αποδοχής πρότασης για σύναψη σύμβασης και όχι «πρόσληψης». Η διαδικασία της παρούσας πρόσκλησης ολοκληρώνεται με τη σύνταξη πίνακα κατάταξης, ενώ όσοι/ες επιλεγούν θα ειδοποιηθούν εγγράφως κατ ιδίαν. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, επιλέγεται κατά σειρά η πρόταση του/της ενδιαφερόμενου/ης με τη μεγαλύτερη εμπειρία. 5. Υποβληθείσα πρόταση, η οποία δεν πληροί τα απαραίτητα προσόντα της πρόσκλησης, δεν βαθμολογείται και απορρίπτεται. 6. Καθ όλη τη διάρκεια εκτέλεσης του έργου και κατά τους όρους της σύμβασης η Αναθέτουσα Αρχή δύναται να προχωρήσει σε αντικατάσταση του/της επιλεχθέντος / επιλεγείσης, σε περίπτωση που ο/η επιλεχθείς / επιλεγείσα παραιτηθεί ή σε περίπτωση που ο τελευταίος εκπληρώνει πλημμελώς τα συμβατικά καθήκοντά του. Η

3 αντικατάσταση του/της επιλεχθέντος / επιλεγείσης θα γίνει με άλλον/ην ενδιαφερόμενο/η στο πλαίσιο της παρούσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και σύμφωνα με τον συνταγμένο πίνακα κατάταξης. 7. Ο Ειδικός Λογαριασμός Έρευνας του Ε.Κ.Π.Α. δεν αναλαμβάνει καμία δέσμευση προς σύναψη σύμβασης, καθότι επαφίεται στην απόλυτη διακριτική του ευχέρεια η σύναψη ή μη συμβάσεων, καθώς και ο αριθμός αυτών, ανάλογα με τις ανάγκες του έργου, αποκλειόμενης εκ των προτέρων οιασδήποτε αξιώσεως των ενδιαφερομένων για οποιοδήποτε λόγο και αιτία. 8. Η ανάθεση του έργου θα γίνει σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στον Οδηγό Χρηματοδότησης και Διαχείρισης Έργων και Προγραμμάτων του Ειδικό Λογαριασμός Έρευνας του Ε.Κ.Π.Α.. 9. Η πιστοποίηση γνώσης του τίτλου γλωσσομάθειας αποδεικνύεται με βάση το άρθρο 1 π.δ. 146/2007 «Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 50/2001 Καθορισμός προσόντων διορισμού σε θέσεις φορέων του δημόσιου τομέα όπως αυτό ισχύει» (ΦΕΚ 185/ /τ.Α ), σε συνδυασμό με το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 1 π.δ. 116/2006 «Τροποποίηση του άρθρου 28 του π.δ. 50/2001» (ΦΕΚ 115/ /τ. Α ). ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ: Κωδικός θέσης: 1γ.8 Ειδικότητα: Μεταπτυχιακή/ός φοιτήτρια / φοιτητής Πλήθος συνεργατών: Ένα άτομο Αντικείμενο σύμβασης Αρχειακή έρευνα και εργασίες τεκμηρίωσης μίσθωσης έργου: Ανάπτυξη και παραγωγή ερευνητικού έργου Οργάνωση και διαχείριση επιστημονικών, καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών έργων και δράσεων Οργάνωση, διαχείριση ή συμμετοχή σε επιστημονικά, καλλιτεχνικά και εκπαιδευτικά έργα και δράσεις, καθώς και σε δραστηριότητες διάχυσης και προβολής του έργου Διαχειριστικές εργασίες υποστήριξης του έργου Διάρκεια σύμβασης μίσθωσης έργου: Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής της έως την ημερομηνία λήξης του προγράμματος. Η σύμβαση δύναται να παραταθεί χωρίς αύξηση του συμβατικού τιμήματος και των παραδοτέων εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου. Τρόπος παραλαβής του ανατεθέντος έργου: Προτεινόμενη αμοιβή: Τα παραδοτέα που θα περιγράφονται στη σύμβαση θα πιστοποιούνται με βεβαίωση παραλαβής (καλής εκτέλεσης εργασιών) από την Επιστημονική Υπεύθυνη της ανωτέρω πράξης. Η συνολική μικτή αποζημίωση είναι 1000, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων, η οποία μπορεί να καταβληθεί είτε συνολικά / είτε και τμηματικά. Θα πρέπει να εκδίδονται τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ή άλλο νόμιμο παραστατικό.

4 Απαραίτητα προσόντα: Μεταπτυχιακή/ός φοιτήτρια / φοιτητής σε Π.Μ.Σ. στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών ή των Τεχνών & του Πολιτισμού. Πτυχίο ΑΕΙ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κατεύθυνση Αρχαιολογίας. Τουλάχιστον αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία 18 μηνών (1,5 έτους) στην καταγραφή, τεκμηρίωση & διαχείριση πολιτισμικού υλικού καθώς και στην ψηφιακή καταγραφή σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων. Δίπλωμα ECDL. Αποδεδειγμένη Γλωσσομάθεια: Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας. Επιθυμητά προσόντα: Ακαδημαϊκή εμπειρία (επιτυχής ολοκλήρωση μαθημάτων με μέσο όρο τουλάχιστον 7,5 για τις προπτυχιακές σπουδές και 8,5 για τις μεταπτυχιακές, επιτυχής συμμετοχή σε σεμινάρια επιμόρφωσης άνω των 70 ωρών, εκπόνηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών σε αντικείμενα σχετικά με τις τέχνες (Θέατρο, Ιστορία της Τέχνης, Τέχνες & Αρχαιολογία). Παιδαγωγική κατάρτιση και επάρκεια. Συμμετοχή σε διεθνή ακαδημαϊκά-ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την πολιτισμική τεκμηρίωση. Δυνατότητα εργασίας στην Αθήνα. Άδεια οδήγησης, δυνατότητα χρήσης ιδιόκτητου οχήματος. Τόπος απασχόλησης: Ε.Κ.Π.Α. Κωδικός θέσης: 1γ.9 Ειδικότητα: Μεταπτυχιακή/ός φοιτήτρια / φοιτητής Πλήθος συνεργατών: Ένα άτομο Αντικείμενο σύμβασης Αρχειακή έρευνα και εργασίες τεκμηρίωσης μίσθωσης έργου: Ανάπτυξη και παραγωγή ερευνητικού έργου Συμμετοχή σε επιστημονικές, εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, καθώς και σε δραστηριότητες διάχυσης και προβολής του έργου Διάρκεια σύμβασης μίσθωσης έργου: Η διάρκεια της σύμβασης καθορίζεται από την ημερομηνία υπογραφής της έως την ημερομηνία λήξης του προγράμματος. Η σύμβαση δύναται να παραταθεί χωρίς αύξηση του συμβατικού τιμήματος και των παραδοτέων εντός του χρονοδιαγράμματος υλοποίησης του φυσικού αντικειμένου του έργου. Τρόπος παραλαβής του Τα παραδοτέα που θα περιγράφονται στη σύμβαση θα ανατεθέντος έργου: πιστοποιούνται με βεβαίωση παραλαβής (καλής εκτέλεσης εργασιών) από την Επιστημονική Υπεύθυνη της ανωτέρω πράξης.

5 Προτεινόμενη αμοιβή: Η συνολική μικτή αποζημίωση είναι 200, συμπεριλαμβανομένων των νομίμων κρατήσεων, η οποία μπορεί να καταβληθεί είτε συνολικά / είτε και τμηματικά. Θα πρέπει να εκδίδονται τιμολόγια παροχής υπηρεσιών ή άλλο νόμιμο παραστατικό. Απαραίτητα προσόντα: Μεταπτυχιακή/ός φοιτήτρια / φοιτητής σε Π.Μ.Σ. στο επιστημονικό πεδίο της Θεατρολογίας. Πτυχίο ΑΕΙ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κατεύθυνση Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Τουλάχιστον αποδεδειγμένη εμπειρία 10 μηνών σε διεθνή ακαδημαϊκά-ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την πολιτισμική τεκμηρίωση. Δίπλωμα ECDL. Επιθυμητά προσόντα: Ακαδημαϊκή εμπειρία (επιτυχής ολοκλήρωση μαθημάτων, επιτυχής συμμετοχή σε σεμινάρια, εκπόνηση προπτυχιακών, πτυχιακών, μεταπτυχιακών, διπλωματικών εργασιών) σε αντικείμενα σχετικά με τις τέχνες (Θέατρο, Κινηματογράφος, Ιστορία της Τέχνης). Δυνατότητα εργασίας στην Αθήνα. Τόπος απασχόλησης: Ε.Κ.Π.Α. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 1. Oι υποψήφιοι/ες οι οποίοι/ες δεν πληρούν ένα ή περισσότερα απαραίτητα προσόντα απορρίπτονται από την επιτροπή αξιολόγησης. Η επιτροπή βαθμολογεί τις προτάσεις ως προς τα απαραίτητα και τα επιθυμητά προσόντα των υποψηφίων, όπως αυτά αναγράφονται πιο πάνω ανά ειδικότητα βάσει των βιογραφικών σημειωμάτων και των προσκομιζόμενων δικαιολογητικών. 2. Η βαθμολόγηση των υποψηφίων καθορίζεται με βάση τα ακόλουθα κριτήρια:

6 Πίνακας 1: Κριτήρια για τη βαθμολόγηση της θέσης με κωδικό 1γ.8 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 1 Απαραίτητα προσόντα % 1α Μεταπτυχιακή/ός φοιτήτρια / φοιτητής σε Π.Μ.Σ. στο πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών ή των Τεχνών & του Πολιτισμού 1β Πτυχίο ΑΕΙ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κατεύθυνση Αρχαιολογίας 1γ Αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία (τουλάχιστον 18 μηνών 1,5 έτους) στην καταγραφή, τεκμηρίωση & διαχείριση πολιτισμικού υλικού καθώς και στην ψηφιακή καταγραφή σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων 1δ Αποδεδειγμένη Γλωσσομάθεια: Άριστη γνώση της Αγγλικής γλώσσας 15 μονάδες για κάθε μήνα εμπειρίας με max % 1ε Πιστοποιημένες γνώσεις Η/Υ 2 Επιθυμητά προσόντα % 2α Ακαδημαϊκή εμπειρία (επιτυχής ολοκλήρωση μαθημάτων με μέσο όρο τουλάχιστον 7,5 για τις προπτυχιακές σπουδές και 8,5 για τις μεταπτυχιακές, επιτυχής συμμετοχή σε σεμινάρια επιμόρφωσης άνω των 70 ωρών, εκπόνηση προπτυχιακών και μεταπτυχιακών εργασιών σε αντικείμενα σχετικά με τις τέχνες (Θέατρο, Ιστορία της Τέχνης, Τέχνες & Αρχαιολογία)) 2β Συμμετοχή σε διεθνή ακαδημαϊκάερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την πολιτισμική τεκμηρίωση 2γ Δυνατότητα εργασίας στην Αθήνα 50 5% 2δ Άδεια οδήγησης, δυνατότητα χρήσης 50 5% ιδιόκτητου οχήματος

7 Πίνακας 2: Κριτήρια για τη βαθμολόγηση της θέσης με κωδικό 1γ.9 Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ 1 Απαραίτητα προσόντα % 1α Μεταπτυχιακή/ός φοιτήτρια / φοιτητής σε Π.Μ.Σ. στο επιστημονικό πεδίο της Θεατρολογίας 1β Πτυχίο ΑΕΙ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, με κατεύθυνση νεότερη ιστορία 1γ Εμπειρία (τουλάχιστον 10 μηνών) σε διεθνή ακαδημαϊκά-ερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την πολιτισμική τεκμηρίωση % 30 μονάδες για κάθε μήνα εμπειρίας με max % 1δ Πιστοποιημένες γνώσεις Η/Υ 2 Επιθυμητά προσόντα % 2α Ακαδημαϊκή εμπειρία (επιτυχής ολοκλήρωση μαθημάτων, επιτυχής συμμετοχή σε σεμινάρια, εκπόνηση προπτυχιακών, πτυχιακών, μεταπτυχιακών, διπλωματικών εργασιών) σε αντικείμενα σχετικά με τις τέχνες (Θέατρο, Κινηματογράφος, Ιστορία της Τέχνης) 2β Συμμετοχή σε διεθνή ακαδημαϊκάερευνητικά προγράμματα με αντικείμενο την πολιτισμική τεκμηρίωση % 2γ Δυνατότητα εργασίας στην Αθήνα 50 5% 3. H Eπιτροπή Αξιολόγησης εισηγείται στην Επιτροπή Ερευνών την έγκριση της επιλογής συνεργατών και του πίνακα κατάταξης. YΠΟΒΟΛΗ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ Οι ενδιαφερόμενοι/ες δύνανται να υποβάλουν εγγράφως ένσταση ενώπιον της Επιτροπής Ερευνών (Χρήστου Λαδά 6, Τ.Κ , Αθήνα) εντός πέντε (5) ημερών από την κοινοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Ερευνών με την οποία εγκρίνεται η επιλογή των συνεργατών και ο

8 πίνακας κατάταξης των υποψηφίων. Η απόφαση της Επιτροπής Ερευνών κοινοποιείται με την ανάρτησή της στο πρόγραμμα ΔΙΑΥΓΕΙΑ και στον ιστότοπο του ΕΛΚΕ EKΠΑ (στην ηλεκτρονική διαδρομή ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης). Εκτιμάται ότι τα αποτελέσματα θα κοινοποιηθούν εντός δυο μηνών από την ανάρτηση της παρούσας πρόσκλησης. Οι ενδιαφερόμενοι/ες οφείλουν να δείξουν εύλογο ενδιαφέρον παρακολουθώντας στην ηλεκτρονική διαδρομή ανάρτησης της παρούσας πρόσκλησης αν έχουν αναρτηθεί τα αποτελέσματα της αξιολόγησης (απόφαση της Επιτροπής Ερευνών). ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΕΓΓΡΑΦΑ Οι υποψήφιοι/ες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα έγγραφά τους καθώς και σε αυτά των συνυποψηφίων τους κατόπιν γραπτής τους αίτησης και υπό τις προϋποθέσεις του άρθρου 5 του Ν. 2690/1999 (ΦΕΚ Α' 45/ ). Πληροφορίες: Αύρα Ξεπαπαδάκου avraxe@gmail.com Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ Θ. ΣΦΗΚΟΠΟΥΛΟΣ

9 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ι ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΡΓΟΥ Το προτεινόμενο ερευνητικό έργο εντάσσεται στη χρηματοδοτούμενη από το ΕΣΠΑ δράση «Αριστεία ΙΙ» και υλοποιείται από ερευνητική ομάδα αποτελούμενη από ερευνητές προερχόμενους από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και την Ακαδημία Αθηνών. Διαρκεί 21 μήνες, με έναρξη τον Φεβρουάριο 2013 και λήξη τον Οκτώβριο 2015, και υλοποιείται στην Ελλάδα, την Ιταλία, ενδεχομένως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το έργο αποσκοπεί στη διεξαγωγή πρωτογενούς έρευνας στο πεδίο των θεατρικών σπουδών και έχει ως ειδικότερο αντικείμενο έναν κορυφαίο διεθνώς θεατρικό οργανισμό. Η έρευνα εστιάζει σε δύο άξονες: α) εις βάθος μελέτη του καλλιτεχνικού έργου, με βάση την ανάλυση πολύτιμου πρωτογενούς υλικού και β) εργασία υποδομής που αφορά στη διάσωση, συντήρηση, καταγραφή, ταξινόμηση, οργάνωση, ψηφιοποίηση και διάχυση ενός από τα σημαντικότερα πολιτιστικά αρχεία της Ευρώπης. Το εν λόγω αρχείο φυλάσσεται στην Ιταλία και περιλαμβάνει σπανιότατο πληροφοριακό υλικό. Παρουσιάζει ιδιαίτερο διεθνές ενδιαφέρον, καθώς ερευνητές, εκπαιδευτικοί και καλλιτέχνες από όλον τον κόσμο ζητούν σε καθημερινή σχεδόν βάση να το συμβουλευθούν. Στη συλλογή περιλαμβάνονται φιλοσοφικά κείμενα και μανιφέστα υψίστης σημασίας, πρωτογενές υλικό από τις παραστάσεις, φωτογραφίες, προγράμματα και άλλα έντυπα, συνεντεύξεις, δημοσιεύματα, θεατρικές κριτικές, ηχητικό υλικό, και βίντεο είτε σε αναλογική, είτε σε ψηφιακή μορφή. Παρά την αξιοσημείωτη διεθνή απήχηση του θεατρικού οργανισμού, η ιστορία του είναι εν πολλοίς άγνωστη και τα σχετικά τεκμήρια δεν έχουν ακόμη επαρκώς μελετηθεί. Το γεγονός ότι για τις δύο πρώτες κρίσιμες δεκαετίες της καλλιτεχνικής του δραστηριότητας οι διαθέσιμες πληροφορίες είναι πενιχρότατες, επιτείνει την ανάγκη για την υλοποίηση της έρευνας αυτής.

10 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ Αθήνα,././.. Όνομα :. Επώνυμο :. Δ/νση :. Τηλέφωνο :. Ε-mail : ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ τον Ειδικό Λογαριασμό Κονδυλίων Έρευνας του Πανεπιστημίου Αθηνών ΘΕΜΑ: Πρόταση στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος (67137/2015) για την κατάρτιση σύμβασης μίσθωσης έργου για την ερευνητική υποστήριξη του έργου με τίτλο «ARCH-Archival Research and Cultural Heritage» ΚΑ Σε απάντηση της σχετικής πρόσκλησή σας, σάς υποβάλλω αίτηση για την / τις ακόλουθη / ες ειδικότητα / ες: 1γ.8 1γ.9 Ο/Η υποβάλων/ουσα Πρόταση