Πρακτικά Εναρκτήριας Συνάντησης Έργου Easytrip : GR-BG-MOBILITY SOLUTIONS

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πρακτικά Εναρκτήριας Συνάντησης Έργου Easytrip : GR-BG-MOBILITY SOLUTIONS"

Transcript

1 EASYTRIP: GR-BG E-MOBILITY SOLUTIONS European Territorial Cooperation Programme Greece Bulgaria Πρακτικά Εναρκτήριας Συνάντησης Έργου Easytrip : GR-BG-MOBILITY SOLUTIONS Ημερομηνία: Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 Ώρα: 9:00 π.μ. Τοποθεσία: Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Αμφιθέατρο «Βεργίνα» 6 ο χλμ Χαριλάου-Θέρμης 57001, Θέρμη, Θεσσαλονίκη τηλ

2 Εναρκτήρια συνάντηση (Kick-off meeting) στα πλαίσια του έργου Easytrip: GR-BG E-mobility solutions Θεσσαλονίκη: Αίθουσα Βεργίνα, Εγκαταστάσεις ΕΚΕΤΑ Παρασκευή 6 Απριλίου 2012 Συμπεράσματα Εναρκτήριας Συνάντησης Το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) διοργάνωσε με επιτυχία την εναρκτήρια συνάντηση του έργου Easytrip : GR-BG E-mobility solutions στις εγκαταστάσεις του Συνεδριακού Κέντρου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), στη Θεσσαλονίκη στις 6 Απριλίου Στην εναρκτήρια συνάντηση, συμμετείχαν ο εκπρόσωπος της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος κ. Γεώργιος Χαραλάμπους, καθώς και εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου δηλαδή του Ινστιτούτου Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών, του Ινστιτούτου Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, και των Δήμων Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Καβάλας, Σερρών από Ελληνικής πλευράς καθώς επίσης και των Δήμων Bansko και Krumovgrad από Βουλγάρικης πλευράς. Τη συνάντηση και τις συζητήσεις συντόνισαν η επιστημονική υπεύθυνος του έργου, Πολιτικός Μηχανικός Συγκοινωνιολόγος, Δρ. Γ. Αϋφαντοπούλου, η ειδική λειτουργική επιστήμονας Β του ΙΜΕΤ, Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος, Δρ. Μ. Μορφουλάκη και ο επιστημονικός συνεργάτης του ΙΜΕΤ, Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος, Δρ. Ε. Μητσάκης. Μετά την παρουσίαση των εταίρων, τους σκοπούς της συνάντησης και την αποδοχή της ατζέντας, το πρόγραμμα ήταν δομημένο σε τρείς ενότητες που περιελάμβαναν: Τις προσδοκίες της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος και τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν από τους εταίρους Μια συνοπτική επισκόπηση του έργου, τους σκοπούς και τη δομή του, τα χρονοδιαγράμματα που πρέπει να ακολουθηθούν αλλά και τα τελικά παραδοτέα του έργου Τις παρουσιάσεις των πακέτων εργασίας και τις άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβούν οι εταίροι προκειμένου να τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα. Στο παρόν κείμενο παρουσιάζονται τα βασικά σημεία των συζητήσεων και των παρουσιάσεων που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας συνάντησης καθώς επίσης και τα συμπεράσματα που προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω ενοτήτων.

3 Μέρος Πρώτο: Παρουσίαση Διαχειριστικής Αρχής, Συνοπτική περιγραφή του έργου και παρουσίαση του πρώτου πακέτου εργασίας (ΠΕ1) Η Δρ. Γ. Αϋφαντοπούλου εγκαινίασε τις εργασίες της εναρκτήριας συνάντησης, καλωσορίζοντας όλους τους συμμετέχοντες και παρουσιάζοντας εν συντομία το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών. Ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των εταίρων που παρευρισκόταν στη συνάντηση και έγινε αποδοχή της ατζέντας. Στη συνέχεια καθόρισε τους στόχους της συνάντησης στους εξής: Κατανόηση του έργου σε τεχνικό επίπεδο Καθορισμός του ρόλου του κάθε εταίρου Άμεσες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί ο κάθε εταίρος Διαδικασία εκτέλεσης ενεργειών Διεπαφές εταίρων Ακολούθησε ο χαιρετισμός των εκπροσώπων των εταίρων και ξεκίνησε η πρώτη παρουσίαση από τον εκπρόσωπο της Διαχειριστικής Αρχής του προγράμματος κ. Γ. Χαραλάμπους. Ο κ. Χαραλάμπους αρχικά συνεχάρη τους εταίρους για την πρόταση του έργου καθώς επεσήμανε πως ήταν μία από τις εικοσιπέντε προτάσεις ανάμεσα σε άλλες διακόσιες τριάντα που συνολικά κατατέθηκαν και που κατάφερε να διακριθεί και τελικά να χρηματοδοτηθεί. Παρουσίασε τις προσδοκίες της Διαχειριστικής Αρχής που επικεντρώνονται στην επιτυχή υλοποίηση και κατ ακολουθία στην επίτευξη των στόχων του έργου που θα φανεί μέσα από εντατικές ενέργειες δημοσιότητας του έργου. Εστίασε στις αρμοδιότητες του επικεφαλής εταίρου που αφορούν στη γενικότερη οργάνωση αλλά και την οικονομική διαχείριση του έργου καθώς επίσης και στις αρμοδιότητες των υπολοίπων εταίρων που αφορούν στην υλοποίηση συγκεκριμένων ενεργειών, στην παροχή των απαραίτητων δεδομένων που απαιτούνται από τον επικεφαλής εταίρο προκειμένου να προχωρήσει το έργο και στη μηνιαία υποβολή δαπανών. Στη συνέχεια παρουσίασε θέματα σχετικά με την οικονομική διαχείριση του έργου, όπως γενικούς κανόνες που διέπουν τις επιλέξιμες δαπάνες αλλά και τον τρόπο επαλήθευσης πληρωμών που ισχύει για Έλληνες και Βούλγαρους εταίρους. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε και στις αναφορές προόδου που πρέπει να προσκομίζει ο επικεφαλής εταίρος στη Διαχειριστική Αρχή κάθε τρεις μήνες καθώς επίσης και στο περιεχόμενο που θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε αυτές. Τέλος, διαβεβαίωσε τους εταίρους πως θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση όλων για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή βοήθεια αυτοί χρειαστούν καθ όλη τη διάρκεια του έργου. Στη συνέχεια η Δρ. Αϋφαντοπούλου προχώρησε στην παρουσίαση της γενικότερης επισκόπησης του τεχνικού αντικειμένου του έργου και τόνισε πως το Easytrip αποτελεί ένα έργο πρόκληση που θα κινήσει συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών και θα δώσει τη δυνατότητα ανάπτυξης στις κρίσιμες μάζες αυτών.

4 Πάνω σε αυτό τοποθετήθηκε ο κ. Χαραλάμπους ο οποίος ξεκαθάρισε πως η Διαχειριστική Αρχή του προγράμματος δε θα αναμειχτεί στο τεχνικό κομμάτι του έργου. Προσδοκά όμως από όλους μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε το έργο να μπορέσει να γίνει ευρέως γνωστό κι έτσι να αποκτήσει προστιθέμενη αξία που άλλωστε αποτελεί και το ζητούμενο. Διευκρίνισε πως η 2 η πρόσκληση υποβολής προτάσεων του προγράμματος εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα-Βουλγαρία , προωθεί την υλοποίηση μεγάλων έργων υποδομών. Το Easytrip είναι σαφέστατα έργο μικρότερης εμβέλειας που μπορεί όμως να αποκτήσει σημαντική προστιθέμενη αξία η οποία για να διασαφηνιστεί θα χρειαστεί την κατάλληλη υποστήριξη και προώθηση. Με την τοποθέτηση αυτή του κ. Χαραλάμπους συμφώνησε και η κ. Αϋφαντοπούλου η οποία τόνισε πως σε τέτοιου είδους προγράμματα η προσοχή στέφεται στα μεγάλα έργα υποδομών όπως για παράδειγμα στην κατασκευή δρόμων που θεωρείται έργο κοινώς αποδεκτό, τονίζοντας όμως πως σε εποχές οικονομικής κρίσης πρέπει να διαμορφωθούν και οι αντίστοιχες ροές που θα κάνουν τα έργα αυτά πιο αποδοτικά. Συνέχισε με την ερώτηση αν είναι εφικτό το έργο Easytrip να πραγματοποιηθεί. Στην ερώτηση αυτή απάντησε ο εκπρόσωπος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Κατσαρός υποστηρίζοντας πως το έργο μπορεί να υλοποιηθεί αλλά το δύσκολο κομμάτι είναι η μετέπειτα συντήρησή του. Η κ. Αϋφαντοπούλου απάντησε πως η συντήρηση θα είναι εύκολη αν και εφόσον οι συμμετέχοντες στο έργο καταφέρουν να εκπονήσουν τα επιχειρηματικά σχέδια και πιάσουν τους στόχους που θα έχουν τεθεί, τονίζοντας σε αυτό το σημείο ότι καθοριστικός θα είναι και ο ρόλος των σιδηροδρόμων. Ακολούθησε η παρουσίαση του τεχνικού μέρους του πρώτου πακέτου εργασίας από τη Δρ. Μ. Μορφουλάκη, ενώ το οικονομικό μέρος παρουσιάστηκε από την κ. Π. Λογιωτάτου υπεύθυνη της οικονομικής διαχείρισης του έργου. Σε ότι αφορά στο τεχνικό μέρος η κ. Μορφουλάκη τόνισε τους βασικούς στόχους του πρώτου πακέτου εργασίας και έθεσε τις ευθύνες που έχει ο επικεφαλής εταίρος, συμπεριλαμβάνοντας μεταξύ άλλων την επίβλεψη όλων των συναντήσεων των εταίρων, τη συνεχή συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή, την εκπόνηση ελέγχων των παραδοτέων του έργου, τη διασφάλιση καλής συνεργασίας μεταξύ των εταίρων, τον έλεγχο προόδου και την εξεύρεση λύσεων σε τυχόν προβλήματα που θα παρουσιαστούν καθ όλη τη διάρκεια του έργου. Σε ότι αφορά στο οικονομικό κομμάτι, η κ. Λογιοτάτου ζήτησε από τους εταίρους να είναι συνεπείς στις προθεσμίες υποβολής των ελέγχων προόδου και των δαπανών και τόνισε πως τα παραστατικά δαπανών σε καμία περίπτωση δεν προωθούνται στον επικεφαλής εταίρο. Τέλος αναφέρθηκε και στα επίσημα έγγραφα που πρέπει να συλλέγονται από τους εταίρους ώστε να είναι οικονομικά εφικτή η εφαρμογή του έργου.

5 Στο σημείο αυτό ετέθησαν κάποιες ερωτήσεις από τους εταίρους και πιο συγκεκριμένα: Η εκπρόσωπος του Δήμου Καβάλας κ. Χατζηβαρύτη αναφέρθηκε στο ότι οι Δήμοι δεν έχουν συγκεκριμένο προσωπικό αλλά δημιουργούν μια ομάδα έργου την οποία και υπογράφει ο Δήμαρχος. Η ερώτηση αφορούσε στο αν θα έπρεπε να συμπληρωθούν μηδενικά φύλλα κατανομής χρόνου (timesheets). Η κ. Λογιοτάτου πήρε το λόγο και συμβούλεψε ότι θα είναι καλύτερο για κάθε Δήμο να ορίσει επίσημα την ομάδα έργου. Η εκπρόσωπος του Krumovgrad, κα Μ. Hristozova, ρώτησε εάν θα πρέπει να ανοιχτεί ξεχωριστός λογαριασμός για το Easytrip καθώς ήδη στο Krumovgrad υλοποιείται έργο που αφορά στην 1 η πρόσκληση και σύμφωνα με τη Βουλγάρικη νομοθεσία δεν επιτρέπεται να έχουν δύο διαφορετικούς λογαριασμούς. Πάνω σε αυτό το ζήτημα που δημιουργήθηκε ο κ. Χαραλάμπους απάντησε πως πρέπει να υπάρχει ξεχωριστός λογαριασμός και τη διαβεβαίωσε πως θα εξετάσουν το θέμα ώστε να βρεθεί λύση. Η δεύτερη τοποθέτηση της εκπροσώπου του Krumovgrad ήταν σχετικά με το ότι από την 1 η πρόσκληση δεν έχουν λάβει την προκαταβολή της εθνικής συμμετοχής, κάτι που απεύχονται να συμβεί και στην περίπτωση του Easytrip καθώς χωρίς τα απαραίτητα κονδύλια θα είναι εξαιρετικά δύσκολο να μπορέσουν να προχωρήσουν στην υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών. Την απάντηση έδωσε ο κ. Χαραλάμπους ο οποίος διευκρίνισε πως το πρόβλημα αυτό οφειλόταν στο ότι για τη μεταφορά χρημάτων, στο έργο της 1 ης πρόσκλησης υπεύθυνοι ήταν οι ελληνικοί Δήμοι ενώ στο έργο αυτό τα χρήματα θα αποστέλλονται απευθείας από τον επικεφαλής εταίρο που είναι το ΙΜΕΤ. Η κ. Αϋφαντοπούλου μάλιστα διασαφήνισε πως τα χρήματα θα σταλθούν στους εταίρους σε δύο με τρεις ημέρες αφότου κατατεθούν στο ΕΚΕΤΑ. Μέρος Δεύτερο: Παρουσίαση δεύτερου, τρίτου και τέταρτου πακέτου εργασίας (ΠΕ2, ΠΕ3,ΠΕ4), επίδειξη της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του κέντρου αστικής κινητικότητας Θεσσαλονίκης Το δεύτερο μέρος της συνάντησης άνοιξε η κ. Χρυσοστόμου, Πολιτικός Μηχανικός- Συγκοινωνιολόγος-Επιστημονική Συνεργάτης του ΙΜΕΤ, η οποία και παρουσίασε το δεύτερο πακέτο εργασίας που αφορούσε στις ενέργειες δημοσιότητας που πρέπει να πραγματοποιηθούν από όλους τους εταίρους, προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν καλύτερη διάχυση των αποτελεσμάτων του έργου. Οι ενέργειες αυτές αφορούν στη δημιουργία ιστοσελίδας του έργου όπου θα παρέχονται πληροφορίες προόδου του έργου και διαφημιστικό υλικό, στη δημιουργία διαφημιστικών φυλλαδίων και εξαμηνιαίων ενημερωτικών δελτίων, τη δημιουργία ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σποτ αλλά και τη διοργάνωση των συναντήσεων του έργου μεταξύ των εταίρων καθώς και τη διοργάνωση του τελικού συνεδρίου. Στην παρουσίαση

6 επισημάνθηκε ο ρόλος και τα καθήκοντα του κάθε εταίρου και διευκρινίστηκε ο ρόλος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της κ. Κατσαρό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ προχωρά σε υπηρεσίες που θα υποστηρίζουν συνδυασμένες μεταφορές και οι οποίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν στη Θεσσαλονίκη λίγες μέρες μετά από αυτή τη συνάντηση. Ακολούθησε η παρουσίαση του τρίτου πακέτου εργασίας από τον Δρ. Ε. Μητσάκη που αφορά στην εκπόνηση μελέτης ανάλυσης αναγκών χρηστών και στην ανάπτυξη των ηλεκτρονικών υπηρεσίών που θα παρέχει το σύστημα που θα αναπτυχθεί. Η μελέτη ανάλυσης αναγκών χρηστών θα πραγματοποιηθεί μέσω εστιασμένων ερευνών ερωτηματολογίων προκειμένου να γίνει μια πλήρης καταγραφή όλων των αναγκών των μετακινουμένων που δημιουργούνται πριν και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους. Η έρευνα θα περιλαμβάνει τρία είδη ερωτηματολογίων ανάλογα με το πληθυσμιακό δείγμα στο οποίο θα διεξαχθεί. Συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθεί έρευνα σε πολίτες μετακινούμενους μεταξύ των δύο χωρών, σε φορείς πόλεων που συμμετέχουν στο έργο (μεταφορικές, τουριστικές εταιρείες, διαφημιστικές εταιρείες κ.α.) και τέλος σε χρήστες του σιδηροδρομικού δικτύου. Έτσι θα συλλεχθούν πολύτιμες πληροφορίες σχετικές με τις μετακινήσεις που πραγματοποιούνται ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Βουλγαρία οι οποίες θα οδηγήσουν σε συμπεράσματα βάσει των οποίων θα δημιουργηθούν οι υπηρεσίες της πλατφόρμας και θα διασφαλιστεί η μετέπειτα λειτουργία του συστήματος. Σχετικά με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ o κ. Κατσαρός επεσήμανε πως ως εταιρεία παροχής υπηρεσιών μεταφοράς στοχεύει σε περιοχές παρέμβασης να υπάρχουν θεματικά τρένα δηλαδή τρένα που να εκτελούν δρομολόγια που να εξυπηρετούν πολύ συγκεκριμένους σκοπούς (π.χ. εκδρομές μαθητών από Ελλάδα προς Βουλγαρία και αντίστροφα, χαμηλές τιμές και εκπτώσεις, εκδρομές για σκι στη Βουλγαρία, θερινές διακοπές στην Ελλάδα κλπ.). Πρόσθεσε πως αναμένεται η επαναλειτουργία του δρομολογίου Θεσσαλονίκη-Σόφια και πως τα ερωτηματολόγια θα συνταχθούν σε πλήρη συνεργασία με τη Βουλγάρικη σιδηροδρομική εταιρεία PTZ. Σημαντική ήταν στο σημείο αυτό η παρέμβαση της κ. Αϋφαντοπούλου που δήλωσε πως οι παρουσιάσεις των πακέτων εργασίας έχουν γίνει κατά τέτοιο τρόπο που ο κάθε εταίρος να γνωρίζει ποιες ακριβώς είναι οι αρμοδιότητές του. Τόνισε πως οι ημερομηνίες είναι εφικτές και πρέπει να τηρηθούν. Σε περίπτωση που κάποιος από τους εταίρους δε θα μπορέσει να είναι συνεπής εντός των χρονικών ορίων θα πρέπει να ενημερώσει τον επικεφαλής εταίρο εντός της επόμενης εβδομάδας. Συμφωνώντας ο κ. Μητσάκης εστίασε και στην ανάγκη ολοκλήρωσης των διαγωνισμών, ώστε να αγοραστεί ο απαραίτητος εξοπλισμός από τους Δήμους που θα επηρεάσει την πιλοτική επίδειξη του έργου. Ακολούθησε η παρουσίαση του κ. Τσάκη από το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών, ο οποίος έκανε μια σύντομη παρουσίαση του Ινστιτούτου και αποσαφήνισε τη συμβολή του στο έργο Easytrip. Διευκρίνισε, πως θα πραγματοποιηθούν μετρήσεις σωματιδίων σε συγκεκριμένα σημεία της Ελλάδας και

7 της Βουλγαρίας όπου συγκεντρώνονται πλήθος δραστηριοτήτων. Έτσι για την Ελλάδα οι μετρήσεις πιθανά να πραγματοποιηθούν κατά τους θερινούς μήνες σε περιοχές όπως το λιμάνι της Καβάλας και η ευρύτερη περιοχή της Χαλκιδικής και στη Βουλγαρία αντίστοιχα κατά τους χειμερινούς μήνες στο Bansko. Στο σημείο αυτό η Κ. Αϋφαντοπούλου τόνισε πως θα πρέπει να δοθεί σημαντική διάσταση στο ποιοτικό προφίλ των πόλεων που συμμετέχουν στο έργο και να ευαισθητοποιήσουν τις Δημοτικές Αρχές ώστε αυτές να δώσουν την πρέπουσα σημασία. Ακολούθησε ο κ. Βασιλαντωνάκης από το ΙΜΕΤ ο οποίος παρουσίασε το Σύστημα Αστικής Κινητικότητας Θεσσαλονίκης που αναπτύχθηκε από το ΙΜΕΤ. Η κ. Αϋφαντοπούλου επεσήμανε πως το σύστημα δίνει πληροφόρηση σε πραγματικό χρόνο, κάνει εκτίμηση κυκλοφορίας για την επόμενη ώρα και τρέχει περιβαλλοντικό μοντέλο για διασπορά ρύπων. Άρα η λογική ηλεκτρονικών υπηρεσιών του Easytrip είναι κοινή και επιπλέον θα υπάρχει η δυνατότητα πληροφόρησης μέσω κινητής τηλεφωνίας. Στη συνέχεια ο κ. Ιορδανόπουλος, Πολιτικός Μηχανικός-Συγκοινωνιολόγος- Επιστημονικός Συνεργάτης του ΙΜΕΤ, έκανε παρουσίαση του τέταρτου πακέτου εργασίας που αφορά στην πιλοτική εφαρμογή του έργου. Το πακέτο αυτό σε πρώτη φάση περιλαμβάνει τη δοκιμή του συστήματος ώστε να διασφαλιστεί η λειτουργικότητα και αποδοτικότητά του και σε δεύτερη φάση την αξιολόγηση του συστήματος από τους χρήστες του. Η αξιολόγηση θα πραγματοποιηθεί μέσω ερωτηματολογίων που θα κληθούν να απαντήσουν πολίτες αλλά και επιχειρήσεις που θα έχουν προηγουμένως συμμετάσχει στην έρευνα ερωτηματολογίου αναγκών χρηστών που θα πραγματοποιήσουν οι εταίροι του έργου. Το πέμπτο πακέτο εργασίας παρουσιάστηκε από την κ. Αϋφαντοπούλου όπου δόθηκε έμφαση στο πόσο σημαντικές είναι οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από όλους τους εταίρους του έργου ώστε να αυτό να καταστεί βιώσιμο. Η λειτουργικότητα και αποδοτικότητα του συστήματος που θα αναπτυχθεί θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από την εκπόνηση των επιχειρηματικών σχεδίων αλλά και των συνεργασιών που θα επιτευχθούν μεταξύ τοπικών και εθνικών φορέων αλλά και εκπροσώπων του επιχειρηματικού τομέα. Όλα αυτά θα δώσουν τη δυνατότητα ανάπτυξης στις κρίσιμες μάζες των τοπικών κοινωνιών και ακολούθως θα συνδράμουν σε περαιτέρω οικονομική ενδυνάμωσή τους. Στη συνέχεια ζητήθηκε από την κ. Μορφουλάκη μία σύντομη ενημέρωση από τους εκπροσώπους του κάθε εταίρου σχετικά με την πορεία των διαγωνισμών. Ο Δήμος Bansko που θα πρέπει μέχρι την 1 η Ιουνίου να έχει υπογράψει συμβόλαιο με τον ανάδοχο της έρευνας αναγκών χρηστών που θα διεξαχθεί στην ευρύτερη περιοχή του Bansko, δήλωσε πως δυστυχώς οι διαδικασίες δεν έχουν προχωρήσει καθώς θα

8 πρέπει να προηγηθεί συνάντηση με το Δήμαρχό τους και στη συνέχεια να ενημερώσουν. Στην ερώτηση της κ. Αϋφαντοπούλου σχετικά με το χρονικό διάστημα που χρειάζονται προκειμένου να έχουν ανάδοχο η εκπρόσωπος του Δήμου Bansko απάντησε περίπου ένα με ενάμισι μήνα. Για το ΙΤΧΗΔ η κ. Παπαϊωάννου απάντησε πως είναι έτοιμοι καθώς ο εξοπλισμός που έπρεπε να αγοραστεί αφορούσε σε ένα μικρό ποσό της τάξεως των οπότε και δεν πραγματοποιήθηκε διαγωνισμός. Όσον αφορά στο Δήμο Θεσσαλονίκης ο οποίος θα πρέπει μέχρι την 1 η Ιουνίου να υπογράψει την παραγωγή και προώθηση ενός τηλεοπτικού σποτ και την έρευνα αποδοχής χρηστών του ηλεκτρονικού συστήματος που θα αναπτυχθεί στα πλαίσια του Easytrip, ο κ. Χριστοδούλου δήλωσε πως μέχρι και την 1 η Ιουνίου θα γνωρίζουν ποιος θα είναι ο ανάδοχος του τηλεοπτικού σποτ αλλά περαιτέρω πληροφορίες θα δοθούν από τη συνάδελφο που απουσιάζει. Στην ερώτηση της κ. Αϋφαντοπούλου για το ποιος αναλαμβάνει τις προκηρύξεις ο κ. Χριστοδούλου απάντησε πως δε γνωρίζει καθώς ενημερώθηκε την τελευταία στιγμή. Για το Δήμο Καβάλας σχετικά με το workshop, την προώθηση και την έρευνα αναγκών χρηστών η κ. Χατζηβαρύτη δήλωσε πως γενικά δεν έχουν κάνει καμία ενέργεια καθώς θα προχωρήσουν μάλλον σε απ ευθείας ανάθεση. Πρόσθεσε πως υπάρχει δισταγμός από την πλευρά της αγοράς να αναλάβει κάποια από τις δράσεις και ότι υπάρχει πρόβλημα στο να αναρτήσουν τους διαγωνισμούς λόγω των εκλογών. Η κ. Αϋφαντοπούλου τοποθετήθηκε πάνω στο θέμα της διστακτικότητας και είπε πως σε περίπτωση που δεν υπάρχει διαθέσιμο δυναμικό μπορούν να απευθυνθούν στο ΙΜΕΤ που γνωρίζει τους αρμόδιους για να αναλάβουν την διεκπεραίωση τέτοιων ζητημάτων. Ο Δήμος Σερρών σχετικά με τις δράσεις προώθησης και την έρευνα αναγκών χρηστών, απάντησε πως έχουν ξεκινήσεις όλες τις διαδικασίες και πως είναι σε φάση ολοκλήρωσης της προκήρυξης των μελετών και ότι ως προς τις απαιτούμενες ημερομηνίες δε θα υπάρξει πρόβλημα. Για το Δήμο Θέρμης που έχει αναλάβει το ραδιοφωνικό σποτ ο εκπρόσωπος δήλωσε πως ο διαγωνισμός έχει αναρτηθεί και πως αναμένεται σύντομα να ολοκληρωθεί. Όσο ν αφορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο κ. Κατσαρός επεσήμανε πως ο διαγωνισμός για το σύνολο των δράσεων έχει αναρτηθεί οπότε και θα έχει ολοκληρωθεί εντός των απαιτούμενων χρονικών ορίων. Επιπλέον τόνισε πως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ξεκίνησε με τη συγγραφή του ερωτηματολογίου αναγκών χρηστών και πως θα έρθει σε επαφή με το ΙΜΕΤ προκειμένου να καταλήξουν από κοινού. Ο Δήμος Krumovgrad αφού ευχαρίστησε τον επικεφαλής εταίρο για τις προδιαγραφές που τους παρείχε, απάντησε πως δε θα χρειαστούν περισσότερο χρόνο

9 και ότι μέχρι την 1 η Ιουνίου θα έχουν υπογράψει τους διαγωνισμούς που αφορούν στις δράσεις δημοσιότητας και στην έρευνα αναγκών χρηστών. Στο σημείο αυτό παρενέβη ο κ. Κατσαρός της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ο οποίος θέλησε να διευκρινίσει αν τα ερωτηματολόγια που θα συνταχθούν και θα αφορούν την έρευνα αναγκών χρηστών που θα πραγματοποιηθεί στους συνοριακούς σταθμούς θα υπάρχουν ερωτήσεις σχετικά με την μετακίνηση με σιδηρόδρομο ή αν θα πρέπει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει κάποια άλλη αντίστοιχη έρευνα στους σταθμούς αυτούς. Η απάντηση της κ. Μορφουλάκη ήταν πως ερωτήματα σχετικά με σιδηρόδρομο θα ενταχθούν στην έρευνα ερωτηματολογίου αναγκών χρηστών στα σύνορα και δεν υπάρχει επομένως τέτοιου είδους ανάγκη. Με αφορμή τα παραπάνω η κ. Αϋφαντοπούλου ζήτησε από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ να αναλάβει να κάνει έρευνα στο τελευταίο σταθμό της Βουλγαρίας. Σε ότι αφορά στα προβλήματα που μπορεί να δημιουργηθούν κατά τη φάση επιλογής των εταιρειών που θα συμμετέχουν στην έρευνα αναγκών χρηστών (π.χ. μπορεί να μην υπάρχουν τριακόσιες επιχειρήσεις που να εμπλέκονται στις υπηρεσίες του Easytrip), η κ. Αϋφαντοπούλου τόνισε πως είναι κατά κύριο λόγο ευθύνη του επικεφαλής εταίρου να εκτιμήσει αν υπάρχει πρόβλημα με τη δειγματοληψία. Σε περίπτωση προβλήματος μπορεί η έρευνα να επεκταθεί και σε διπλανή περιοχή ή η έρευνα αναγκών χρηστών να γίνει σε μικρότερο δείγμα και αντίστοιχα να μεγαλώσει το δείγμα της έρευνας αποδοχής χρηστών. Ο Δήμος Bansko ρώτησε ποιο θα είναι το περιεχόμενο του ερωτηματολογίου και η κ. Αϋφαντοπούλου της απάντησε πως μπορεί να υπάρξει συνεργασία με το ΙΜΕΤ σε ότι αφορά τη συγγραφή του, αλλά θα πρέπει και ο κάθε Δήμος να έχει διαφορετικές ερωτήσεις ώστε με αυτόν τον τρόπο να μπορέσει να συγκεντρώσει το απαραίτητο υλικό πάνω στο οποίο θα βασίσει και το επιχειρηματικό σχέδιο που θα αναπτύξει στην πορεία του έργου ώστε να μπορέσει να το καταστήσει βιώσιμο. Οδηγίες και κατευθύνσεις για τη σύνταξη του ερωτηματολογίου θα δοθούν από τον επικεφαλής εταίρο προς όλους τους εταίρους που θα πρέπει να διεξάγουν έρευνα ερωτηματολογίου, αλλά θα πρέπει να υπάρχει κι ένα τμήμα εξειδικευμένων ερωτήσεων για κάθε εταίρο. Τελειώνοντας η κ. Αϋφαντοπούλου ζήτησε από τους Δήμους να στείλουν υλικό όπως τοπικές πρωτοβουλίες, δηλώσεις Δημάρχων κλπ., προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαραίτητο υλικό για την έκδοση του πρώτου εξαμηνιαίου ενημερωτικού φυλλαδίου (newsletter). Η εναρκτήρια συνάντηση τελείωσε με τη δήλωση της εκπροσώπου του Δήμου Καβάλας κας Χατζηβαρύτη, η οποία ενημέρωσε για τη συνέντευξη τύπου που θα διοργανώσει ο Δήμος Καβάλας για την παρουσίαση και προώθηση του έργου Easytrip σε φορείς της Καβάλας μέσα στον Απρίλιο.

10 Draft Agenda Friday, April 6 th, 2012 Παράρτημα I: Πρόγραμμα Συνάντησης 9:00 Registration and Welcome coffee 9:30 Opening of the meeting and welcome Introduction of the partners Aims of the meeting Approval of the agenda 10:00 Expectations from the JTS Procedures Questions and discussion 10:30 Project overview Goals and aims of EasyTrip Structure of the project Timeplan - Gantt Deliverables Key milestones 11:00 WP 1: Management and Coordination Management procedures Reporting Budget and resources Payments Questions and discussion 11:15 WP2: Information and Publicity WP overview Website Dissemination material Regional workshops Final conference Allocation of work and resources Questions and discussion 11:30 Coffee break CERTH/HIT, All JTS CERTH/HIT EasyTrip Financial Manager & EasyTrip Technical Manager CERTH/HIT, TRAINOSE

11 12:00 WP3: Users mobilization and services specification CERTH/HIT, TRAINOSE, Objectives CERTH/CPERI Approach Actions Timing & Deliverables Allocation of work and resources Environmental measurements Urban Mobility relevant services Questions and discussion 12:15 WP4: Pilot testing CERTH/HIT, TRAINOSE Objectives Approach Actions Timing & Deliverables Allocation of work and resources Questions and discussion 12:30 WP5: Users community building measures CERTH/HIT, TRAINOSE and services expansion Objectives Approach Actions Timing & Deliverables Allocation of work and resources Questions and discussion 12:45 Summary of work plan and discussions All 13:00 Light Lunch 13:45 Short term actions Next steps All 15:00 Kick-off meeting closure 15:15 1 hour Tour to HIT infrastructures/simulators CERTH/HIT, All 17:00: Meal by the sea (Restaurant Batis, N. Krini, Kalamaria, Thessaloniki)

12 Παράρτημα II: Λίστα Συμμετεχόντων

13

14

15

Πρακτικά Εναρκτήριας Συνάντησης Έργου

Πρακτικά Εναρκτήριας Συνάντησης Έργου Πρακτικά Εναρκτήριας Συνάντησης Έργου ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ (i-student trip) Ημερομηνία: Πέμπτη 25 Απριλίου 2013 Ώρα: 10:00 π. μ. Τόπος: Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2013 9 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ πλαίσια του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα - Βουλγαρία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Περιγραφή 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΒΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Πρακτικά 3 ης συντονιστικής συνάντησης εταίρων ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 05, 06 & 07 Μαρτίου 2014 Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Πρακτικά 3 ης συντονιστικής

Διαβάστε περισσότερα

13SYMV

13SYMV 13SYMV001489395 2013-05-31 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Καβαλα, 23-01- 2013 ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Αριθ. Πρωτ.: 1760 ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ «Παροχή υπηρεσιών τεχνικής και επιχειρησιακής υποστήριξης

Διαβάστε περισσότερα

«Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα»

«Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα» «Καθ οδόν προς την προσβασιμότητα» του Andrea Campagna, τεχνικού & επιστημονικού συντονιστή του έργου FutureMed Project n 2S-MED11-29 Project co-funded by the European Regional Development Fund (ERDF)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 16-01-2013 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αριθμ.πρ.Λ2/οικ.546 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 16-01-2013 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αριθμ.πρ.Λ2/οικ.546 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Γιαννιτσά 16-01-2013 ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Αριθμ.πρ.Λ2/οικ.546 ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Μ.Αρβανιτοπούλου-Χ.Τίκος ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 2382 3

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Πρακτικά εναρκτήριας συνάντησης εταίρων ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 19, 20 & 21 Οκτωβρίου 2012 Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Πρακτικά εναρκτήριας συνάντησης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ 2017 ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V-A ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Π3.1 ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2014 13 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη Κορνηλία Μαρία ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής

της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής Φορέας: υλοποίησης του προγράµµατος Easy Trip» ΜΕΛΕΤΗ αρ. 13/2013 της Διεύθυνσης Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής υλοποίησης του προγράµµατος Easy Trip» ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ: 2.493,83 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ -Τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της 11 ης από 22.5.2012 Τακτικής

Διαβάστε περισσότερα

Τομέας Β: Ευφυής Βιώσιμη Κινητικότητα - Εμπορευματικές Μεταφορές & Δίκτυα

Τομέας Β: Ευφυής Βιώσιμη Κινητικότητα - Εμπορευματικές Μεταφορές & Δίκτυα Τομέας Β: Ευφυής Βιώσιμη Κινητικότητα - Εμπορευματικές Μεταφορές & Δίκτυα Τμήμα Β1: Ζήτηση και Διαχείριση κινητικότητας Δημιουργία Συστημάτων Βιώσιμης Κινητικότητας Υπεύθυνη: Δρ. Μαρία Μορφουλάκη Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

INNO-CAREER. 4 η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ INNO-CAREER Είμαστε στην ευχάριστη θέση να μοιραστούμε μαζί σας το 4ο ενημερωτικό δελτίο του έργου INNO CAREER το οποίο καλύπτει το χρονικό διάστημα 1 Μαΐου 2015 30 Σεπτεμβρίου 2015. Το κύριο αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Καβάλα, 03/09/2012 Αρ. πρωτ. : 3338 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση παροχής υπηρεσιών Διοργάνωσης και υλοποίησης δύο (2) συναντήσεων εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ TIPS - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008

ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ TIPS - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 ΠΡΩΤΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ TIPS - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2008 Καλώς ήλθατε στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο του TIPS. Το πρώτο αυτό τεύχος αναφέρεται στους στόχους και τις δραστηριότητες του έργου και έχει σκοπό να προωθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα

Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Εκπαιδευτική Μονάδα 1.1: Τεχνικές δεξιότητες και προσόντα Πέρα από την τυπολογία της χρηματοδότησης, των εμπλεκόμενων ομάδων-στόχων και την διάρκεια, κάθε project διακρατικής κινητικότητας αποτελεί μια

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία

ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ. Τίτλος του έργου FORUM ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ Χρηματοδοτικά στοιχεία του έργου Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ή Κοινοτική Πρωτοβουλία ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ Η Δημοτική Αναπτυξιακή Επιχείρηση Καβάλας υλοποιεί τις παρακάτω δράσεις στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΙΑ Αρ. Πρωτ.: 14243

ΑΓΙΑ Αρ. Πρωτ.: 14243 SPP 2 nd Network meeting Greece: Larissa INVITATION ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ Τμήμα : Τεχνικών Υπηρεσιών Αγιά, 08/09/2011 Ταχυδρομική Δ/νση : ΑΓΙΑ Αρ. Πρωτ.: 14243 Ταχ. Κώδικας : 400 03 Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Διεύθυνση : N. Μενεμένη Τ.Κ : Τηλ. : (Εσωτ. 16) Φαξ :

Θεσσαλονίκη: Διεύθυνση : N. Μενεμένη Τ.Κ : Τηλ. : (Εσωτ. 16) Φαξ : Θεσσαλονίκη: 15-1-2016 Διεύθυνση : N. Μενεμένη Τ.Κ : 546 28 Τηλ. : 2310764023 (Εσωτ. 16) Φαξ : 2310703015-2310706016 Η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης Α.Ε. προτίθεται να υποβάλει πρόταση χρηματοδότησης στο

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφόρηση και Δημοσιότητα. Ελευθερία Βότσαρη Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τεχνικής Βοήθειας Κοινή Τεχνική Γραμματεία

Πληροφόρηση και Δημοσιότητα. Ελευθερία Βότσαρη Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τεχνικής Βοήθειας Κοινή Τεχνική Γραμματεία Πληροφόρηση και Δημοσιότητα Ελευθερία Βότσαρη Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Τεχνικής Βοήθειας Κοινή Τεχνική Γραμματεία 1 Κανόνες Δημοσιότητας Νομική βάση Γενικές αρχές Oδηγός για τη διενέργεια δράσεων Πληροφόρησης

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, Φεβρουάριος 2013

Αθήνα, Φεβρουάριος 2013 «Ανακύκλωση στο Σπίτι -Ανάπτυξη και επίδειξη ενός οικολογικού, καινοτόμου συστήματος για την οικιακή ανακύκλωση αποβλήτων» Recycling@Home - LIFE11 ENV/GR/000950 Παραδοτέο Ε.1.2.: 1 η Συνάντηση Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

The Programme is co-funded by the European Union (ERDF) and National Funds of Greece and Bulgaria. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος

The Programme is co-funded by the European Union (ERDF) and National Funds of Greece and Bulgaria. Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Διευθύνουσα Αρχή των Ευρωπαϊκών Εδαφικών Προγραμμάτων Συνεργασίας Υπουργείο Οικονομίας και Χρηματοοικονομικών (Managing Authority of European Territorial Cooperation Programmes

Διαβάστε περισσότερα

5η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής

5η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 5η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007-2013 Εισαγωγική

Διαβάστε περισσότερα

Υποέργο: 2 Τίτλος: «Δημιουργία και Αξιολόγηση Εικονικού Χώρου Εργαστηριών Ηλεκτρονικής» Επιστημονικός Υπεύθυνος: ΠΑΝΕΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ

Υποέργο: 2 Τίτλος: «Δημιουργία και Αξιολόγηση Εικονικού Χώρου Εργαστηριών Ηλεκτρονικής» Επιστημονικός Υπεύθυνος: ΠΑΝΕΤΣΟΣ ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.) «Αρχιμήδης ΙΙΙ Ενίσχυση Ερευνητικών ομάδων στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.» Υποέργο: 2 Τίτλος: «Δημιουργία και Αξιολόγηση Εικονικού Χώρου Εργαστηριών

Διαβάστε περισσότερα

Π4.2.2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

Π4.2.2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Π4.2.2 ΔΡΑΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ Αριθμός Έκδοσης: ΕΚΕΤΑ ΙΜΕΤ ΕΜ Β 2015 2 Παραδοτέο ΙΜΕΤ Τίτλος Έργου: «Ολοκληρωμένο σύστημα για την ασφαλή μεταφορά μαθητών» Συγγραφέας: Κορνηλία Κοτούλα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΜΑΡΤΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS COUNCIL MEETINGS Education, Youth, Culture and Sport Council (EYCS) 26.11.2012-27.11.2012 Location: Council of the European Union (Justus Lipsius building), Brussels MINISTER PRESS CONFERENCE STATEMENTS

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ INTERREG

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ INTERREG ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΚΠ INTERREG / ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑ - ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ 2007-2013 2013 ΕΠΙΛΕΞΙΜΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ (NUTS III) NUTS III (ΕΛΛΑΔΑ)

Διαβάστε περισσότερα

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων

DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων DeSqual Ενότητες κατάρτισης 1. Ενδυνάμωση των εξυπηρετούμενων 2 x 4 ώρες Μέτρηση και Βελτίωση Ενδυνάμωσης Ορισμός της Ενδυνάμωσης: Η ενδυνάμωση είναι η διαδικασία της αύξησης της ικανότητας των ατόμων

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75 % ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑ 25 %

ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΟ 75 % ΚΑΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΤΑ 25 % ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΝΟΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑΙΩΝ ΤΙΤΛΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΑΠΑΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ, ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

1. Σχετικά με το έργο TRACE. 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης. 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία

1. Σχετικά με το έργο TRACE. 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης. 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία 1. Σχετικά με το έργο TRACE 2. Υλικό επικοινωνίας και προώθησης 3. Τρίτη συνάντηση των εταίρων στο Ζάγκρεμπ / Κροατία 4. Εκπαιδευτικές επισκέψεις, εργαστήρια, σεμινάρια 1 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΡΓΟ TRACE Με το

Διαβάστε περισσότερα

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

«Επιστημονικός Σύμβουλος Παρακολούθησης και Υποστήριξης του ΣΧΥ Ηρακλείου» υποέργο 8 της πράξης με τίτλο «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ταχ. Διεύθυνση : Ανδρόγεω 1 & Πλ.Καλλεργών Πληροφορίες : Κ.Μπαριτάκης Τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Εκδήλωση για τα ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. Εκδήλωση για τα ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Εκδήλωση για τα ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ «ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» 2007 2013 ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ της Αναπληρώτριας Γενικής Διευθύντριας

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE

Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE Παραδοτέο 8.4 Πρακτικά τρίτης συνάντησης διεύθυνσης του έργου Δράση 8 Ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο στις Οκτωβρίου 2018.

Η εναρκτήρια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Εδιμβούργο στις Οκτωβρίου 2018. InterTrainE Newsletter: Ιανουάριος 2019 Καλώς ορίσατε στο πρώτο ενημερωτικό δελτίο του ευρωπαϊκού σχεδίου μας Erasmus+ Διαπολιτισμική Κατάρτιση Εκπαιδευτών (Intercultural Training for Educators - InterTrainE).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Καβάλας Καβάλα, 14/03/2014 Αρ. πρωτ. : 839 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την ανάθεση συμβάσεων παροχής υπηρεσιών (ιατρών) για το έργο Integrated Territorial Synergies

Διαβάστε περισσότερα

UNIVERSITY OF PATRAS. Πάτρα, 28 Ιουλίου 2011

UNIVERSITY OF PATRAS. Πάτρα, 28 Ιουλίου 2011 UNIVERSITY OF PATRAS DEPARTMENT OF ELECTRICAL & COMPUTER ENGINEERING Division of Electronics and Computers Laboratory of Applied Electronics (APEL) Τηλ.: +302610996427, Fax: +302610996818 Πανεπιστημιούπολη,

Διαβάστε περισσότερα

13SYMV

13SYMV ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Καβάλα 16-9-2013 Αρ. Πρωτ.: 23045 13SYMV001688917 2013-10-30 «Παροχή υπηρεσιών Συµβούλου Υποστήριξης του έργου: BSBEEP (Black Sea Buildings Energy Efficiency Plan) του Πρόγραµµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΕΡΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ Νέα Ζίχνη 11/10/2013 Πληροφορίες : Π. Ανδρεάδου Τηλ: 2324350610 e-mail.texnikizixnis@yahoo.gr Δ/νση : Νέα Ζίχνη Τ.Κ. 62042 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Καβάλα 23/2/2012 Αρ. πρωτ. 172 The Programme is co-funded by the European Union (ERDF) and National

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ MIS

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ MIS ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ MIS 299959 ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 1 1.Κύριο Περιεχόμενο 1.1 Φοιτητές 1.1.1 Ασκούμενοι φοιτητές (Κατανομή ανά τμήμα/κατανομή σε ιδιωτικό

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ShMILE II: Από τον πειραματισμό στη διάδοση του οικολογικού σήματος στη Μεσόγειο Αντικείμενο του Έργου Αντικείμενο του παρόντος διαγωνισμού είναι η επιλογή Αναδόχου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΓΚΩΝ ΜΕΣΑΙΩΝ & ΜΕΓΑΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ/ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ Εισαγωγικό σημείωμα Η CulturePolis αστική μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα την Κέρκυρα και δραστηριότητα από το 2006

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών Περραιβού 20 και Καλλιρρόης 5, 11743 Αθήνα

Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών Περραιβού 20 και Καλλιρρόης 5, 11743 Αθήνα Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών Περραιβού 20 και Καλλιρρόης 5, 11743 Αθήνα Διακήρυξη : 1.2014/ΔΝΥ Αντικείμενο : Παροχή Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου για το έργο «Προπαρασκευαστικές ενέργειες για τη Χρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

EUROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME GREECE ITALY 2007-2013

EUROPEAN TERRITORIAL COOPERATION PROGRAMME GREECE ITALY 2007-2013 Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Π. Δ. 432/81 ΤΗΛ: 2610/996660 FAX: 2610/996677 E-mail: rescom@upatras.gr http://research.upatras.gr Πάτρα, 29/10/2015 Αριθμ. Πρωτοκόλλου:

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018

Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Ανάπτυξη εφαρμογών έξυπνης πόλης Σε Δήμους της Κύπρου, της Κρήτης και του Βορείου Αιγαίου Smart Cities Χανιά Δεκέμβριος 2018 Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς πόρους της Ελλάδας

Διαβάστε περισσότερα

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019)

12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας (18-24 Μαρτίου 2019) ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα 14/03/2019 12 η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ»

ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ» Σελ.: 1 Από: 8 ΙΑ ΙΚΑΣΙΑ Σ ΕΠ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ( Π.3.3) 1. ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας διαδικασίας είναι η περιγραφή της µεθοδολογίας που ακολουθείται για τον καθορισµό των απαιτήσεων, σχεδιασµού

Διαβάστε περισσότερα

Π ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Π ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Π.2.4.6 ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗΣ ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΠΟΤ...

Διαβάστε περισσότερα

REPORT OF PILOT TEST BEDS / ISO 17024

REPORT OF PILOT TEST BEDS / ISO 17024 REPORT OF PILOT TEST BEDS / ISO 17024 REPORT OF PILOT TEST BEDS Project LLP-LDV-TOI-12-AT-0015 Συντονιστής έργου: Schulungszentrum Fohnsdorf Εταίροι: University of Gothenburg Municipality of Tjörns MMC

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ 2016 ΕΤΗΣΙΟ ΠΛΑΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ INTERREG V-A Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2014-2020

Διαβάστε περισσότερα

Εκπόνηση σχεδίων. 1a. Διαδικασία Εκκίνησης (Project Initiation) Επιχειρηματικό σχέδιο έργου (Project Business Case)

Εκπόνηση σχεδίων. 1a. Διαδικασία Εκκίνησης (Project Initiation) Επιχειρηματικό σχέδιο έργου (Project Business Case) 1a. Διαδικασία Εκκίνησης (Project Initiation) Εκπόνηση σχεδίων Επιχειρηματικό σχέδιο έργου (Project Business Case) Καταστατικό Έργου (Project Charter) Επιχειρηματικό σχέδιο του Έργου (Project Business

Διαβάστε περισσότερα

4η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής

4η Συνεδρία. της Επιτροπής Παρακολούθησης των. Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των. Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 4η Συνεδρία της Επιτροπής Παρακολούθησης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων των Διαρθρωτικών Ταμείων και του Ταμείου Συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2007-2013 Εισαγωγική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ (Α ΦΑΣΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ 2014-2019 (Α ΦΑΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ) Αξιότιμοι συνάδελφοι, Οι Δήμοι, στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

INTERREG IVC EUROPE. Παρουσίαση του Προγράμματος. Δρ. Ράλλης Γκέκας

INTERREG IVC EUROPE. Παρουσίαση του Προγράμματος. Δρ. Ράλλης Γκέκας INTERREG IVC EUROPE Παρουσίαση του Προγράμματος Δρ. Ράλλης Γκέκας ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗ 2020 ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Έξυπνη: αποτελεσματικότερες επενδύσεις στην εκπαίδευση, την έρευνα & την καινοτομία.

Διαβάστε περισσότερα

Θεοδώρου Απόστολος Τσάμου Πηνελόπη Φίστας Δημήτριος Μωυσιάδης Κωνσταντίνος

Θεοδώρου Απόστολος Τσάμου Πηνελόπη Φίστας Δημήτριος Μωυσιάδης Κωνσταντίνος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό συνεδριάσεων 25/2012 του δημοτικό συμβουλίου Δήμου Αμυνταίου. ΘΕΜΑ: Υποβολή πρότασης στο πλαίσιο της πρόσκλησης με κωδικό Α2

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές»

Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρουσίαση του Διατοπικού Σχεδίου «Γεύσεις Ελλήνων Εκλεκτές» Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 Αίθουσα της Ειδικής Γραμματείας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών Μαρίνης Μπερέτσος Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακής Πάρνωνα

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά 4 ης συνάντησης

Πρακτικά 4 ης συνάντησης ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΩ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝ ΔΗΠΟ Πρακτικά 4 ης συνάντησης «HYDROFLIES: Ορθολογική Διαχείριση Βιοτικών και Αβιοτικών Παραμέτρων σε Υδροπονική Καλλιέργεια Τομάτας και Μαρουλιού» 5 Σεπτεμβρίου 2014, Λεμεσός ΔΗΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Committed to Excellence

Committed to Excellence Committed to Excellence Δέσµευση στην Επιχειρηµατική Αριστεία Προσέγγιση 2: EFQM Committed to Excellence Assessment 2 Star Διεθνής Πιστοποίηση Επιχειρήσεων Επίπεδα Επιχειρηµατικής Αριστείας EFQM COMMITTED

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ 2014-2020

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ 2014-2020 ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΟΧΗΣ 2014-2020 Οι νέοι κανόνες και η νομοθεσία που διέπουν τον επόμενο γύρο επένδυσης από την πολιτική συνοχής της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 υιοθετήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

INTELLIGENT TRANSPORT SYSTEMS IN SOUTH EAST EUROPE

INTELLIGENT TRANSPORT SYSTEMS IN SOUTH EAST EUROPE SEE-ITS Το έργο Το SEE-ITS είναι ένα διακρατικό έργο που στοχεύει στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ των συστημάτων ITS στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, της εναρμόνισης και της διαλειτουργικότητάς τους. Το

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Προκήρυξης: (8) Αθήνα, 03/05/2017

Αρ. Προκήρυξης: (8) Αθήνα, 03/05/2017 Αρ. Προκήρυξης: 5000945 (8) Αθήνα, 03/05/2017 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Σύναψη μιας (1) Σύμβασης Έργου με Επιστημονικό Συνεργάτη - Σύμβουλο για τη στελέχωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

Οι δράσεις του Έργου Οι βασικές δράσεις του έργου Skills Balancing περιλαμβάνουν:

Οι δράσεις του Έργου Οι βασικές δράσεις του έργου Skills Balancing περιλαμβάνουν: 2 ο Newsletter Οκτώβριος 2015 Πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013» Balancing Supply and Demand of the Professional Skills Needed in the Interregional Area Στόχος του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ MIS

ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ MIS ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ MIS 299959 ΕΤΗΣΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ 1 1.Κύριο Περιεχόμενο 1.1 Φοιτητές 1.1.1 Ασκούμενοι φοιτητές (Κατανομή ανά τμήμα/κατανομή σε ιδιωτικό

Διαβάστε περισσότερα

14SYMV

14SYMV ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ν.Ζίχνη 4/11/2013 ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Αρ. Πρωτ. 14851 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΖΙΧΝΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗ 14SYMV002067052 2014-05-23 Στην Νέα Ζίχνη σήμερα 4/11/2013 ημέρα Δευτέρα οι παρακάτω συμβαλλόμενοι: 1) Ο Δήμος

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Καινοτόμων και Επιχειρηματικών Περιφερειών της Ευρώπης

Προώθηση Καινοτόμων και Επιχειρηματικών Περιφερειών της Ευρώπης Προώθηση Καινοτόμων και Επιχειρηματικών Περιφερειών της Ευρώπης Grundtvig Multilateral LLP Ref. n. 540477-LLP-1-2013-1-IE-Grundtvig-GMP Έκθεση FIERE (Παραδοτέο 6.6) Πακέτο Εργασίας 6: ΔΙΑΧΥΣΗ Δεκέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Volume 1 / Issue 1. Δήμος Θέρμης (Lead Partner) Δήμος Κομοτηνής. Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεματικής

Volume 1 / Issue 1. Δήμος Θέρμης (Lead Partner) Δήμος Κομοτηνής. Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης / Ινστιτούτο Πληροφορικής & Τηλεματικής Open protocols and tools for the education and Training of voluntary organisations in the field of Civil Protection, against natural Disasters (forest fires) in Greece and Bulgaria Volume 1 / Issue 1 ΕΤΑΙΡΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ I. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2016 COM(2016) 816 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Tρέχουσα κατάσταση και πιθανή μελλοντική πορεία όσον αφορά την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Προκήρυξης: (15) Αθήνα, 11/10/2018

Αρ. Προκήρυξης: (15) Αθήνα, 11/10/2018 Αρ. Προκήρυξης: 5000945 (15) Αθήνα, 11/10/2018 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη Σύναψη μιας (1) Σύμβασης Έργου με Επιστημονικό Συνεργάτη - Σύμβουλο για τη στελέχωση του Εξειδικευμένου Κέντρου Προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013

4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ. 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04 ΚΑΙ 05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 4 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ 04-05 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 3 η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ (Ιουλ. 2012) ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ (http://www.greece-cyprus.eu)

Διαβάστε περισσότερα

Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας Ανακαλύπτοντας τις ικανότητες, Εργαλεία για το μέλλον 4η Συνάντηση στη Ρόδο, Ελλάδα Οκτώβριος 10-11, 2011 Discovering Competences, Tools for your future 4th Meeting in Rhodes, Greece October 10-11, 2011

Διαβάστε περισσότερα

Επιτελική Σύνοψη & Σύνοψη για τους Πολίτες

Επιτελική Σύνοψη & Σύνοψη για τους Πολίτες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ 1η Αξιολόγηση Εφαρμογής του ΕΠ Ήπειρος 2014-2020 Αρ.Σύμβασης: 1944 Επιτελική Σύνοψη & Σύνοψη για τους Πολίτες Επιτελική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) / Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ) Θεσσαλονίκη, 25-04-207 Αριθμ. Πρωτ.: 00039 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03

Σε αυτό το τεύχος. Τι είναι τα ΤΟΠΣΑ; Ποιους αφορούν; σελ. 02. Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ» σελ. 03 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Α Π Ρ Ι Λ Ι Ο Σ 2013- Ι Ο Υ Λ Ι Ο Σ 2013, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 1 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»,

Διαβάστε περισσότερα

Τακτικής συνεδρίασης κατόπιν της υπ αριθ / πρόσκλησης του Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής ημέρα Τρίτη, ώρα 11:00 π.μ.

Τακτικής συνεδρίασης κατόπιν της υπ αριθ / πρόσκλησης του Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής ημέρα Τρίτη, ώρα 11:00 π.μ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ της 24 ης από 30.10.2012 Τακτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνει ότι θα προβεί στην απευθείας ανάθεση:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ. Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ ανακοινώνει ότι θα προβεί στην απευθείας ανάθεση: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ Διεύθυνση: Πλατεία Δημαρχείου Κόνιτσα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Αντιδήμαρχος Ραπακούσιος Απόστολος Τηλέφωνο: 2655360330 Φαξ: 26550203000 Κόνιτσα, 09 Οκτωβρίου 2013 Aρ. Πρωτ.: 12074

Διαβάστε περισσότερα

Επίδειξη της αποδοτικότητας των πόρων μέσω καινοτόμων, ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης απόβλητων για τις απομακρυσμένες περιοχές.

Επίδειξη της αποδοτικότητας των πόρων μέσω καινοτόμων, ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης απόβλητων για τις απομακρυσμένες περιοχές. Επίδειξη της αποδοτικότητας των πόρων μέσω καινοτόμων, ολοκληρωμένων συστημάτων ανακύκλωσης απόβλητων για τις απομακρυσμένες περιοχές PAVEtheWAySTE LIFE14 ENV/GR/000722 Παραδοτέο E1.1 Πρακτικά εναρκτήριας

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί

Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Πρακτικά ημερίδας έναρξης ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 20 Οκτωβρίου 2012 Διασυνοριακό παραδοσιακό μουσικό κουτί Ημερίδα έναρξης στο Βουργαρέλι στις 20 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΞ946Ψ8Β7-ΗΑΟ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ. Χανιά, Αρ.πρωτ. 301

ΑΔΑ: ΒΙΞ946Ψ8Β7-ΗΑΟ ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ. Χανιά, Αρ.πρωτ. 301 ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΣΑΜΑΡΙΑΣ Χανιά, 26 03 2014 Αρ.πρωτ. 301 ΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ταχ. Δ/νση: Νικολάου Πλαστήρα 10 Ταχ. Κωδ.:73134, Χανιά Πληροφορίες: Λυμπεράκης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την έγκριση του γενικού σχεδίου Shift2Rail

Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. για την έγκριση του γενικού σχεδίου Shift2Rail ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 16.12.2014 COM(2014) 739 final 2014/0354 (NLE) Πρόταση ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την έγκριση του γενικού σχεδίου Shift2Rail EL EL ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 1. ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

«Ανακύκλωση στο Σπίτι -Ανάπτυξη και επίδειξη ενός οικολογικού, καινοτόμου συστήματος για την οικιακή ανακύκλωση αποβλήτων»

«Ανακύκλωση στο Σπίτι -Ανάπτυξη και επίδειξη ενός οικολογικού, καινοτόμου συστήματος για την οικιακή ανακύκλωση αποβλήτων» «Ανακύκλωση στο Σπίτι -Ανάπτυξη και επίδειξη ενός οικολογικού, καινοτόμου συστήματος για την οικιακή ανακύκλωση αποβλήτων» Recycling@Home - LIFE11 ENV/GR/000950 Παραδοτέο Ε.1.4: 3 η Συνάντηση Διεύθυνσης

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά Συνεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου με Α/Α 14/2013 στα γραφεία του Δήμου Τσερίου, την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, ώρα 18:30 20:00.

Πρακτικά Συνεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου με Α/Α 14/2013 στα γραφεία του Δήμου Τσερίου, την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, ώρα 18:30 20:00. Αρ. Φακ.5.10.3 (2013) Α/Α 14/2013 Πρακτικά Συνεδρίας Δημοτικού Συμβουλίου με Α/Α 14/2013 στα γραφεία του Δήμου Τσερίου, την Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013, ώρα 18:30 20:00 Παρόντες Αλκιβιάδης Κωνσταντίνου Χριστάκης

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο: Σχεδιασμός μιας συνεργασίας σχολείου-κοινότητας ΠΟΔΗΛΑΤΟ. A: Συμμετέχοντες. Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι;

Εργαστήριο: Σχεδιασμός μιας συνεργασίας σχολείου-κοινότητας ΠΟΔΗΛΑΤΟ. A: Συμμετέχοντες. Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι; A: Συμμετέχοντες ΠΟΔΗΛΑΤΟ Ποιοι είναι οι συμμετέχοντες/εταίροι; Σχολική κοινότητα, Σύλλογος γονέων, ΚΠΕ, Δήμος, Όμοροι δήμοι, Περιφερειακά συμβούλια Αθλητικός Ποδηλατικός Σύλλογος, Πολιτιστικοί σύλλογοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ «ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ» για την χρηματοδότηση των πράξεων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ «ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ» για την χρηματοδότηση των πράξεων ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ «ΕΝΤΥΠΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ» για την χρηματοδότηση των πράξεων «ΗΡΑΚΛΕΙΤΟΣ ΙΙ: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ» Αξόνων Προτεραιότητας:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης Έκθεσης Πρόοδου

Οδηγίες Συμπλήρωσης Έκθεσης Πρόοδου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΔΑΦΙΚΗΣ ΣΥΜΕΡΓΑΣΙΑΣ "ΕΛΛΑΔΑ-ΚΥΠΡΟΣ 2007-2013 Οδηγίες Συμπλήρωσης Έκθεσης Πρόοδου Οδηγίες Σύνταξης Εκθέσεων Προόδου -1- 1 Εισαγωγή Ο Επικεφαλής Εταίρος είναι ο Κύριος Δικαιούχος του

Διαβάστε περισσότερα

Διάχυση Αποτελεσμάτων και Δημοσιότητα Speed-0: Μοντέλο Κυκλοφοριακής Κίνησης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης

Διάχυση Αποτελεσμάτων και Δημοσιότητα Speed-0: Μοντέλο Κυκλοφοριακής Κίνησης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης Διάχυση Αποτελεσμάτων και Δημοσιότητα Speed-0: Μοντέλο Κυκλοφοριακής Κίνησης Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης 1 Δημοσιεύσεις σε εκθέσεις, περιοδικά, συνέδρια 1.1 60 ο Παγκόσμιο Συνέδριο και Έκθεση

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΕΛΙΔΕΚ, ΕΠΑνΕΚ 03/04/2017 Συνοπτικά Πρακτικά

Παρουσίαση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΕΛΙΔΕΚ, ΕΠΑνΕΚ 03/04/2017 Συνοπτικά Πρακτικά Παρουσίαση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ΕΛΙΔΕΚ, ΕΠΑνΕΚ 03/04/2017 Συνοπτικά Πρακτικά Την Δευτέρα 3 Απριλίου στις 10 π.μ. στο Αμφιθέατρο Καραθεοδωρή στο Τμήμα Μαθηματικών στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα με θέμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 185, ΜΕΤΡΟ 5.1»

Ημερίδα με θέμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 185, ΜΕΤΡΟ 5.1» Ημερίδα με θέμα «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ 185, ΜΕΤΡΟ 5.1» Στόχοι Υλοποίηση των έργων της Π185 Στέλεχος Μονάδας Β ΕΥΔ «Ψηφιακή Σύγκλιση» Η. Αλεξανδρής Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. SME Instrument: Εργαλείο χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δρ.

Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα. SME Instrument: Εργαλείο χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Δρ. Χρηματοδότηση για Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα SME Instrument: Εργαλείο χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις Δρ. Γιώργος Τζαμτζής 11 Σεπτεμβρίου 2015 Το SME Instrument Τι είναι το SME Instrument

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 31/10/2014. ΗΜΟΣ ΡΟ ΟΥ Αριθµ. Πρωτοκ: 2/ Θέµα : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 31/10/2014. ΗΜΟΣ ΡΟ ΟΥ Αριθµ. Πρωτοκ: 2/ Θέµα : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗΣ ΕΝ ΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ρόδος, 31/10/2014 ΝΟΜΟΣ Ω ΕΚΑΝΗΣΟΥ ΗΜΟΣ ΡΟ ΟΥ Αριθµ. Πρωτοκ: 2/118763 ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΣ: ΠΙΝΑΚΑ ΑΠΟ ΕΚΤΩΝ Τηλ:22410-35445 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας

Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας Επιτροπή Ερευνών Πανεπιστήμιο Πατρών Δεκέμβριος 2008 Συγκρότηση Ενδοπανεπιστημιακών Δικτύων Έρευνας 1. Ορισμός...1 2. Πολιτική Έρευνας...1 3. Πρόσκληση - Θεματικές περιοχές...2 4. Τρόπος Συγκρότησης Δικτύου...2

Διαβάστε περισσότερα

IEE Project BiogasIN

IEE Project BiogasIN IEE Project BiogasIN Σύνοψη των εκδηλώσεων ενίσχυσης ικανοτήτων για χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς σε θέματα βιοαερίου στην Ελλάδα D.5.7.4 WP5 Σιούλας Κωνσταντίνος Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Εξοικονόμησης

Διαβάστε περισσότερα

LIFE09 ENV/GR/ Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα των καταλυμάτων CARBONTOUR

LIFE09 ENV/GR/ Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα των καταλυμάτων CARBONTOUR LIFE09 ENV/GR/000297 Στρατηγικός σχεδιασμός προς ένα ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα στον τομέα των καταλυμάτων CARBONTOUR Παραδοτέο 6.1: Πρακτικά της Εναρκτήριας Εκδήλωσης του CARBONTOUR Ιούλιος 2011 1 Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS

K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS K N O W L E D G E C L U S T E R S ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & CLUSTERS ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΡΑΣΕΙΣ ΕΤΠΑ 2000-2006 Σ Τ Ο Χ Ο Σ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΜΕ ΣΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση, Διαχείριση και Προγραμματισμός Έργου

Επισκόπηση, Διαχείριση και Προγραμματισμός Έργου PREMARPOL Πρόληψη και περιστολή θαλάσσιας ρύπανσης σε εμπορικούς και τουριστικούς λιμένες Prevention and Combating of Marine Pollution in Ports and Marinas Επισκόπηση, Διαχείριση και Προγραμματισμός Έργου

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE

Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE Ανάπτυξη ενός καινοτόμου και ενεργειακά αυτόνομου συστήματος επεξεργασίας της παραγόμενης άλμης από μονάδες αφαλάτωσης SOL-BRINE Παραδοτέο 8.7 Πρακτικά έκτης συνάντησης διεύθυνσης του έργου Δράση 8 Ενέργεια

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Ιστορία του Έργου

Σύντομη Ιστορία του Έργου Σύντομη Ιστορία του Έργου Η ιστορία του «LOCPROII» βρίσκει τις ρίζες της στην επιτυχημένη ολοκλήρωση ενός έργου Interreg IIIA με όνομα «LOCPRO». Η εκ των υστέρων γνώση από το «LOCPRO» κατέστησε εμφανές

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση Έργων Κτηματογράφησης

Διοίκηση Έργων Κτηματογράφησης Διοίκηση Έργων Κτηματογράφησης Άρια Ιωαννίδη Αγρ. Τοπογράφος Μηχανικός, ΕΜΠ MSc Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής Διευθύντρια Διεύθυνσης Έργων ΕΚΧΑ Α.Ε. e-mail: aioannid@ktimatologio.gr Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Το Έργο WE-Qualify. Πρόοδος των εργασιών του Έργου

Το Έργο WE-Qualify. Πρόοδος των εργασιών του Έργου Το Έργο WE-Qualify Το έργο WE-Qualify «Improve Skills and Qualifications in the Building Workforce in Cyprus» αποτελεί συγχρηματοδοτούμενο Έργο του προγράμματος «Ευφυής Ενέργεια Ευρώπη» και εντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα