Συνοπτικό Δελτίο Επισκοπήσεων ΓΤΕ Θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος (για ορισμένα ΓΤΕ) και

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συνοπτικό Δελτίο Επισκοπήσεων ΓΤΕ Θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος 15.6.2015 (για ορισμένα ΓΤΕ) και 16.6.2015"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Τρίτη 16 Ιουνίου 2015 Συνοπτικό Δελτίο Επισκοπήσεων ΓΤΕ Θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος (για ορισμένα ΓΤΕ) και ΓΤΕ Ουάσιγκτον, [Χαρά Παπαδημητρίου] Oικονομία Στην ιστοσελίδα BUSINESS INSIDER κείμενο των Mike Bird και Michael Kelley με τίτλο «This could be the last chance of a deal for Greece as talks collapse and default looms» σημειώνει την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων, την πτώση του ελληνικού χρηματιστηρίου και τον σχολιασμό του γερμανού Επιτρόπου Guenther Oettinger για προετοιμασία της ευρωζώνης προκειμένου να συνδράμει την Ελλάδα σε μια «κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» (είδη πρώτης ανάγκης, ενεργειακά αποθέματα, επάρκεια φαρμάκων). Το επόμενο Eurogroup στις 18 Ιουνίου συνιστά την απολύτως τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα. Στην ιστοσελίδα του περιοδικού FORBES καταχώρηση του Tim Worstall με τίτλο «Greece isn t going to become the next Zimbabwe not even the next Venezuela» προχωρά σε έντονη κριτική άρθρου της αγγλικής Daily Telegraph και αναφέρει πως οι διάφορες «ανησυχίες» για την Ελλάδα που διακινούνται στον ευρωπαϊκό Τύπο είναι υπερβολικές, λανθασμένες και αποσκοπούν στην κινδυνολογία και την δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων. Στην ιστοσελίδα της POLITICO με τίτλο «Greece talks collapse as time runs out» ρεπορτάζ του Zeke Turner υπογραμμίζει ότι η ευρωπαϊκή αγανάκτηση για τη διαπραγματευτική τακτική της Ελλάδας αυξάνεται, ενώ εκτιμήσεις αναλυτών κάνουν λόγοι για τελεσίγραφο του Eurogroup στην συνάντηση της Πέμπτης και αύξηση των ελέγχων διακίνησης κεφαλαίων στις ελληνικές τράπεζες. Άλλη καταχώρηση του Zeke Turner με τίτλο «Stubborn us? Greece and EU play hardball» αναφέρεται και στις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου. Ανάλυση του Matthew Karnitschnig στην ιστοσελίδα της POLITICO με τίτλο «How Merkel may have bungled Greek rescue» εκτιμά ότι η απόρριψη Merkel των αιτημάτων Σαμαρά για ευελιξία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και μεγαλύτερα χρονικά περιθώρια, κατέληξε στις εκλογές και την παύση της ανάκαμψης της χώρας. Κατά τον οικονομολόγο Christian Odendahl του Center for European Reform πρέπει να αφεθεί η ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις που κρίνει η ίδια αναγκαίες, ώστε να υπάρξει κοινωνική ομαλοποίηση.

2 Στην ιστοσελίδα της LOS ANGELES TIMES, σημερινή ανταπόκριση του AP με τίτλο «World stocks slip as Greek debt talks falter» αναφέρεται στη διεθνή χρηματιστηριακή ανησυχία για το συνεχιζόμενο ελληνικό αδιέξοδο. Μετανάστευση Με υπέρτιτλο «Exodus - desperate migrants, a broken system» κεντρικό τίτλο «Tiny Gambia s big export» και υπότιτλο «Cell phones, smugglers and rising expectations engender a flight from Africa» πρωτοσέλιδη και εκτενέστατη ανταπόκριση του Kevin Sieff από τη Dampha Kunda της Γάμπιας στη WASHINGTON POST αναφέρεται στη πρωτοφανή εκροή πολιτών από τη χώρα προς την Ευρώπη, καθώς τα δίκτυα των διακινητών ισχυροποιούνται σε ολόκληρη την υπο-σαχάρια Αφρική. Με τίτλο «Italy warns EU neighbors to start taking in larger share of migrants» και υπότιτλο «Premier Renzi threatens his country will resort to Plan B» ανταπόκριση των Francesci Sportelli και Nicole Winfield από Ventimiglia στα ιταλο-γαλλικά σύνορα για το Associated Press στην WASHINGTON TIMES υπογραμμίζει την κλιμακούμενη ένταση στην ΕΕ, όπου οι περισσότερες χώρες αρνούνται να «δεχτούν» μετανάστες και πρόσφυγες που κατακλύζουν την Ιταλία και την Ελλάδα. Στην ιστοσελίδα της WASHINGTON POST πρακτορειακή ανταπόκριση με τίτλο «Syrians, Iraqis protest after fight in camp on Greek island» αναφέρεται στα σημερινά επεισόδια στη Λέσβο μεταξύ σύριων και ιρακινών προσφύγων, ενώ οι ελληνικές αρχές προσπάθησαν να διατηρήσουν τη τάξη. ΓΤΕ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, [Αρετή Γουργούλη] WSJ Ρεπορτάζ του Laurence Norman με τίτλο Jean-Claude Juncker holds talks with Greek opposition leaders, μεταφέρει δηλώσεις του εκπροσώπου του Προέδρου της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά ότι «ο Πρόεδρος Juncker είναι σε μόνιμη επικοινωνία με όλους όσους εμπλέκονται στο ζήτημα. Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι χθες έλαβε αρκετά τηλεφωνήματα από τον κ. Σαμαρά και τον επικεφαλής του Ποταμιού..στο χρόνο που συνομίλησε τους εξέθεσε τη θέση του για τις ελληνικές συνομιλίες». Ο κ. Σχοινάς πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παραμένει ανοικτή στην οργάνωση εκ νέου συζητήσεων μεταξύ Ελλάδας και πιστωτών, εάν υπάρξει κάτι νεότερο, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην παρούσα φάση δεν υπάρχει ανταλλαγή εγγράφων ούτε προγραμματισμένη συνάντηση. Οικονομία/ Διαπραγματεύσεις ΓΤΕ ΒΙΕΝΝΗΣ, [Κατερίνα Φασούλη]

3 Österreich.Ρεπορτάζ με τίτλο «Κατάρρευση της Ελλάδας: Ο Τσίπρας υποχωρεί», που αναφέρει ότι λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, προφανώς έχει εν μέρει υποχωρήσει στις απαιτήσεις των πιστωτών, καθώς, όπως ανακοινώθηκε χθες από την Κομισιόν, έχει αποδεχτεί τους όρους για το πρωτογενές πλεόνασμα. Die Presse Α. Πρωτοσέλιδο άρθρο του Wolfgang Böhm με τίτλο «Ξαφνικά Grexit: Τι θα γινόταν, αν..», όπου περιγράφεται η επόμενη μέρα μιας χρεοκοπίας της Ελλάδας και της εξόδου της από το ευρώ. Β. Σχόλιο του Josef Urschitz με τίτλο «Μια κλασική περίπτωση απόλυτης αποτυχίας της πολιτικής» αναφέρει ότι το κύριο μέρος της ευθύνης για τις εξελίξεις γύρω από την ελληνική οικονομία το φέρει η ελληνική κυβέρνηση, διότι κανένας Ευρωπαίος δεν μπορεί να καταλάβει γιατί πρέπει να δίνει μέρος των φόρων του στην Ελλάδα, προκειμένου οι Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι να συνταξιοδοτούνται πρόωρα. Γ. Άρθρο της Anna Gabriel με τίτλο «Η υπομονή των πιστωτών εξαντλείται: το Eurogroup πρέπει να καταλήξει σε συμφωνία», στο οποίο επισημαίνεται ότι η αδιαλλαξία και των δύο πλευρών και η επιμονή τους σε ακραίες θέσεις και σε απερίσκεπτες απειλές έχουν αφήσει πίσω τους καμένη γη. Δ. Ανταπόκριση του Christian Gonsa από την Αθήνα με τίτλο «Ατμόσφαιρα πολέμου στην Αθήνα: Ο Τσίπρας εμφανίζεται ασυμβίβαστος» που αναφέρει ότι παρά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθήνας και πιστωτών, ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, δεν είναι πρόθυμος να αποκλίνει από τις θέσεις του ούτε στο ελάχιστο, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι η επιμονή των πιστωτών για περαιτέρω περικοπές έχει πολιτικά κίνητρα. Ε. Σχόλιο του επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών (ifo), Hans-Werner Sinn, με τίτλο «Το επικερδές παιχνίδι ρόλων της ελληνικής κυβέρνησης», αναφέρει, ότι η προετοιμασία του σχεδίου Β, δηλαδή της εξόδου από το ευρώ, συνίσταται, πρώτον, στο να είναι κανείς προκλητικός, ώστε να δημιουργήσει συναισθηματική φόρτιση στους πολίτες, και δεύτερον στο να αυξήσει σημαντικά το κόστος του Grexit για την άλλη πλευρά. Διμερείς ελληνοαυστριακές σχέσεις Επίσκεψη Faymann στην Αθήνα Kronen Zeitung. Ρεπορτάζ του Kurt Seinitz με τον τίτλο «Ο Φάιμαν θέλει να πείσει στην Αθήνα τον Τσίπρα να συμβιβαστεί» αναφέροντας ότι στο πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Φάιμαν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, κοινωνικά ιδρύματα και συνάντηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτηρίζει φίλο, ενώ σε δηλώσεις του συνοψίζει τον σκοπό της επίσκεψής του ως εξής: Αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό, προειδοποίηση προς την κυβέρνηση να συμβάλει σε έναν συμβιβασμό.

4 Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων - ΑΡΑ Δηλώσεις του αυστριακού Καγκελαρίου, Werner Faymann ενόψει της άφιξής του το απόγευμα στην Αθήνα, όπου τόνισε ότι ως προς την επικείμενη συνάντησή του με τον έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, υπήρξε λεπτομερής συντονισμός με τον πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Γιούνκερ, ενώ και με ορισμένους ευρωπαίους αρχηγούς κυβερνήσεων έχει ευθυγραμμιστεί η θέση μας. Οικονομία ΓΤΕ ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗΣ, [Κατερίνα Φασούλη] Badische Zeitung. Σχόλιο της Daniela Weingärtner με τον τίτλο «Διαμάχη χρέους με την Ελλάδα: Καθημερινά ένα νέο δράμα», το οποίο επισημαίνει ότι είτε πρόκειται για διαφορά 0,25% για το πρωτογενές πλεόνασμα, είτε για κάτι άλλο, ούτε η Ελλάδα, αλλά ούτε και οι πιστωτές της παίρνουν στα σοβαρά, ότι από αυτό εξαρτάται το μέλλον της χώρας. Γερμανόφωνο Reuters.Ανταπόκριση του Frank Siebelt από το Λουξεμβούργο αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έδωσε πράσινο φως στην Ευρωπαϊκή Κεντρικής Τράπεζα, όσον αφορά ένα μείζον θέμα Νομισματικής Πολιτικής, δηλαδή την εφαρμογή του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων από χώρες-μέλη της Ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση. Διαπραγματεύσεις ΓΤΕ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ, [Έλενα Δρακοπούλου] Ιστοσελίδα ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUObserver: δημοσίευμα Benjamin Fox με τίτλο «Η ΕΚΤ δε σχεδιάζει να σταματήσει την παροχή ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες», αναφέρεται στη δήλωση του Mario Draghi στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο περί «δραματικής οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα», καθώς και η παραίνεσή του ότι «ενώ όλοι οι εμπλεκόμενοι θα πρέπει τώρα να καλύψουν το τελευταίο τμήμα της διαδρομής, η μπάλα βρίσκεται στην πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης να κάνει τα αναγκαία βήματα». Europolitics: σε δημοσίευμα Markus Bernath και Jorge Valero με τίτλο «Ελλάδα: Ο Τσίπρας θέλει να περιμένει υπομονετικά», παρατίθενται δηλώσεις αξιωματούχου της ΕΕ ότι η ελληνική αποστολή «έφτασε στις Βρυξέλλες, με άδεια χέρια» και έφεραν μαζί τους «ελάχιστες δεσμεύσεις». Η ελληνική πλευρά ωστόσο θα «περιμένει υπομονετικά» τους πιστωτές να επιδείξουν «ρεαλισμό», σχολίασε χθες το Έλληνας Π/Θ, αν και ο χρόνος είναι εναντίον του, σημειώνει το δημοσίευμα.

5 POLITICO : σε άρθρο γνώμης της Megan Greene με τίτλο «Γιατί η Ελλάδα θα συνθηκολογήσει» σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν δύο λόγοι αισιοδοξίας ότι θα επιτευχθεί συμφωνία,. Αφενός, περίπου το 80% των Ελλήνων επιθυμούν παραμονή στην ευρωζώνη και συνεπώς, η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία εντολή να οδηγήσει τη χώρα σε Grexit. Αφετέρου, ενώ πολλοί στη γερμανική κυβέρνηση έχουν χάσει την υπομονή τους με την Ελλάδα, η Γερμανίδα Καγκελάριος συνεχίζει να επιδιώκει λύση, καθώς δεν επιθυμεί να συνδεθεί η υστεροφημία της με την αρχή της διάλυσης της ευρωζώνης. Διαδικτυακή πύλη Euractiv: δημοσίευμα με τίτλο «Ο Τσίπρας παίζει το τελευταίο του χαρτί» σχολιάζει ότι η επερχόμενη συνεδρίαση του Eurogroup αναμένεται ιδιαίτερα δύσκολη ως τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης στο αδιέξοδο, με ενδεχόμενο οι ΥπΟικ της ευρωζώνης να παρουσιάσουν προς την Ελλάδα πρόταση-τελεσίγραφο. L ECHO: στο κύριο άρθρο της που υπογράφει ο Frédéric Rohart με τίτλο «Η ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΧΡΗΜΑΤΩΝ» αναφέρει μεταξύ άλλων ότι : «Μετά την εκλογική νίκη τους, οι άπειροι ηγέτες του ΣΥΡΙΖΑ ορκίστηκαν να κάνουν αποδεκτή την άποψή τους για τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν ώστε να τερματιστεί μια για πάντα η λιτότητα. Όμως στους πιστωτές δεν συμφέρει να φανεί ότι ένα ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα κατάφερε να λυγίσει, με μια κίνηση, μια φιλελεύθερη Ευρώπη και ένα ΔΝΤ. Το πολύ επικίνδυνο παιχνίδι, που παίζεται εδώ και δύο εβδομάδες για μια πιθανή πτώχευση της Ελλάδας, είναι για το ποιος θα έχει την τελευταία λέξη. Ας ελπίσουμε ότι κάπου θα καταλήξουν. Είτε σε ένα τέχνασμα για να κερδίσουν χρόνο είτε σε μια συμφωνία. Ώστε να μπορέσουμε τελικά να θέσουμε το πραγματικό ερώτημα, που είναι και οικονομικό (χρηματικό), αλλά και πολιτικό: Τι θα γίνει με το χρέος των 317 δις του ελληνικού κράτους;» L ECHO : Ο οικονομολόγος και μέλος της Βασιλικής Ακαδημίας του Βελγίου Bruno Colmant, σε ολοσέλιδο op-ed που δημοσιεύει η εφ/δα με τίτλο «GREXIT: ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΧΑΟΣ, ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΕΣ;» αναφέρεται στις καταστροφικές συνέπειες που θα είχε, κατά την άποψή του, μια ενδεχόμενη έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ. LA LIBRE BELGIQUE: Σε ανταπόκριση της Αγγελικής Κουρούνη από την Αθήνα με τίτλο «ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΚΟΥΤΣΟΥΡΕΜΕΝΕΣ, ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ» εξετάζεται το θέμα των συντάξεων και επισημαίνεται ότι αυτές συντηρούν συχνά πολλά μέλη της ίδιας οικογένειας, καθότι οι μειωμένοι κατά 40 ή 50% μισθοί, παράλληλα με την κατακόρυφη αύξηση των φόρων, δεν επιτρέπουν πλέον την απλή επιβίωση. Στην ίδια ε/φ δημοσιεύεται συν/ξη του Δημήτρη Στρατούλη, Αν. Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

6 ΓΤΕ ΧΑΓΗΣ, [Έλενα Δρακοπούλου] Διαπραγματεύσεις Het Financieele Dagblad : σε πρωτοσέλιδη ανταπόκριση από τις Βρυξέλλες με τίτλο «Το χάσμα με τους Έλληνες είναι μεγαλύτερο από ποτέ», παρουσιάζει τα κυριότερα σημεία της τελευταίας ελληνικής πρότασης. Σε άλλο δημοσίευμα με τίτλο «Πάρτε κάποια επιπλέον μετρητά στις διακοπές», σημειώνει ότι ο τουριστικός οργανισμός ANVR είναι ρεαλιστικός στις συμβουλές του: "Πάρτε κάποια επιπλέον μετρητά." Επίσης, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) είναι πολύ ανήσυχος για το πολιτικό αδιέξοδο. Η ίδια εφημερίδα, σε άλλο δημοσίευμα με τίτλο «Ελληνικές διακοπές», σημειώνει ότι οι εφημερίδες είναι και πάλι γεμάτες από τις πιθανές συνέπειες μιας Grexit για την Ευρώπη και όχι τόσο για την επικείμενη ανθρωπιστική καταστροφή. Επίσης, σε άλλο δισέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Η πτωχευμένη Ελλάδα έχει αρκετά μετρητά για να αναβληθεί μια Grexit», σημειώνει ότι το σημαντικό ποσό των ευρώ που είναι σε κυκλοφορία στην Ελλάδα μπορεί να αποτρέψει μία Grexit μετά από μια ελληνική χρεοκοπία. Telegraaf : στο βασικό δημοσίευμα της «Grexit χάος», σημειώνει ότι η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για ένα απόλυτο χάος σε μια ελληνική χρεοκοπία. Πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της είναι το θέμα των προσφύγων στα ελληνικά νησιά, με τίτλο «Διακοπές στην Ελλάδα: ήλιος, θάλασσα και παροχή βοήθειας στους πρόσφυγες;», σημειώνοντας ότι Ολλανδοί τουρίστες πέφτουν στο ελληνικό νησί της Λέσβου τώρα από τη μια έκπληξη στην άλλη. Πολλοί παραθεριστές αφήνουν την παραλία για να βοηθήσουν τους μετανάστες. NRC Handelsblad : το πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της έχει τίτλο «Grexit, Graccident ή θα γίνει μια διαπραγμάτευση;». Η ίδια εφημερίδα τιτλοφορεί την ανταπόκριση της Marloes de Koning από την Αθήνα «Συμφωνία ή χωρίς συμφωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει ούτως ή άλλως να έχει θύματα».

7 Volkskrant : σε δημοσίευμα του αναλυτή Peter de Waard με τίτλο «Είναι τώρα η ώρα για μία Grexit ή όχι;», επισημαίνει ότι πολλές προθεσμίες έχουν ήδη παρέλθει και κανείς δεν ξέρει ποια είναι η τελική προθεσμία. σε δημοσίευμα του Peter de Waard με τίτλο «Πέντε βήματα για μία ευρωζώνη χωρίς την Ελλάδα», τονίζει ότι η πιθανότητα μιας ελληνικής εξόδου από την Ευρωζώνη είναι Trouw: δημοσιεύει ανταπόκριση του Thijs Kettenis από την Αθήνα με τίτλο «Ελληνική κρίση - Αθήνα: Οι συνταξιούχοι έχουν ήδη πληγεί αρκετά σκληρά». Σε άλλη ανταπόκριση του Thijs Kettenis με τίτλο «Ο Τσίπρας πολεμά σαν λιοντάρι για εμάς», κάνει ρεπορτάζ στους ηλικιωμένους της Αθήνας, οι οποίοι υπερασπίζονται τη στάση του πρωθυπουργού. ΓΤΕ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟΥ, [Έλενα Δρακοπούλου] Διαπραγματεύσεις Luxemburger Wort: σε ανταπόκριση του Christian Boehmer και Takis Tsafos (dpa) με τίτλο «Εξαντλείται ο χρόνος για την Ελλάδα» και υπότιτλο «Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να φέρει τη διένεξη περί νέας στήριξης δισεκατομμυρίων στη Σύνοδο Κορυφής», στην οποία αναφέρεται ότι «το δράμα χρέους της Ελλάδας βρίσκεται εν μέσω πολέμου νεύρων. Ποιος θα υποχωρήσει πρώτος; Ο Πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να φέρει τη διένεξη περί νέας στήριξης δισεκατομμυρίων στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ». ΓΤΕ ΠΑΡΙΣΙΟΥ, [Γεωργία Μαριόλη] Ολάντ για Ελλάδα Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αλγερία, ο πρόεδρος Ολάντ δήλωσε ότι θα πρέπει να ξαναξεκινήσουν οι συζητήσεις των θεσμών με την ε/κυβέρνηση για την εξέυρεση λύσης εως το τέλος του μήνα. «Πρεπει να γίνουν τα πάντα για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ. Την ίδια στιγμή βέβαια η Ελλάδα πρέπει να καταλάβει ότι πρέπει να καταβάλει προσπάθεια για να μείνει στο ευρώ αλλά και οι θεσμοί πρέπει να καταλάβουν ότι για να μην υπάρξουν δράματα πρέπει να αναζητήσουν σημεία συμβιβασμού». Διαπραγματεύσεις Στο κύριο άρθρο της International New York Times με τίτλο «Η περηφάνια και η πολιτική καθυστερούν μια συμφωνία με την Ελλάδα», ο Edward

8 Hadas παρατηρεί πως οι διαφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών δεν αφορά οικονομικές διαφορές στα θέματα που συζητιούνται, αλλά η "πολιτική διαφωνία και η υπερηφάνια" είναι αντίθετα που καθυστερούν τη συμφωνία. Σημειώνει μάλιστα, ότι παρά τις "κόκκινες γραμμές" και τον "οικονομικό ρεαλισμό" που αντιτάσσουν οι δύο πλευρές, δεν υπάρχουν ουσιαστικά τόσα σημεία διαφωνίας. ΓΤΕ ΜΑΔΡΙΤΗΣ, [Γεωργία Μαριόλη] Διαπραγματεύσεις Το σύνολο του ισπανικού τύπου συνεχίζει με αμείωτο ενδιαφέρον να δημοσιεύει συνεχείς ανταποκρίσεις και άρθρα για τις εξελίξεις στην Ελλάδα. Η αρθρογραφία επικεντρώνεται στις διαφορές των προτάσεων της Ελλάδας και των θεσμών και στις σχετικές δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ Mario Draghi για την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας ενόψει του Eurogroup της Πέμπτης στο Λουξεμβούργο. Επιπροσθέτως, αρκετά δημοσιεύματα σημειώνουν τον αντίκτυπο της μη επίτευξης συμφωνίας στα διεθνή χρηματιστήρια και στον ισπανικό δείκτη IBEX. Η ε/φ El País δημοσιεύει άρθρο του ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες με τίτλο «Ο Draghi και το ΔΝΤ ζητούν από τους εταίρους παραχωρήσεις για την Ελλάδα». Η ίδια ε/φ δημοσιεύει άρθρο γνώμης του Καθηγητή Ευρ. Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης Timothy Garton Ash με τίτλο «Να σώσουμε την Ελλάδα για το καλό της Ευρώπης», το οποίο αποτελεί αναδημοσίευση στα ισπανικά του γνωστού άρθρου του στην ιστοσελίδα το οποίο έχει δημοσιευθεί και στον ελληνικό τύπο. Η ε/φ El Mundo δημοσιεύει άρθρο του ανταποκριτή της στις Βρυξέλλες με τίτλο «Οι Βρυξέλλες λένε φτάνει πια στον Τσίπρα» και υπότιτλους «Η Επιτροπή χάνει την υπομονή της και ενάντια στην παραπληροφόρηση εξηγεί αυτά που ζητά η Ελλάδα σημείο προς σημείο» και «Θέλουν μια αναπροσαρμογή του 1% επί του ΑΕΠ κάθε χρόνο ενώ οι Έλληνες προσφέρουν μια αναπροσαρμογή της τάξης του 0,04% από το 2016 και μετά». Επισημαίνεται τέλος ότι όλα τα ισπανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν ανταποκρίσεις και αναλύσεις για τον αντίκτυπο της διακοπής των διαπραγματεύσεων και της μη επίτευξης συμφωνίας στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. ΓΤΕ ΡΩΜΗΣ, 15 & [Βασιλική Βουτσά] Διαπραγματεύσεις Στην Ελλάδα υπάρχει η αίσθηση «ενός τελειωμένου παιχνιδιού» και πολλοί είδαν τη συνέντευξη του Πρωθυπουργού κ.τσίπρα ως «την επιβεβαίωση μίας απελπιστικής κατάστασης» (La Stampa/ανταπόκριση από το Βερολίνο).

9 Η λογική απειλών που δεν θα πραγματοποιηθούν εκ μέρους των πιστωτών δεν τρομάζουν την Αθήνα, αλλά μόνο τις αγορές. Μία συμφωνία-γέφυρα φαίνεται να είναι η αληθής πρόθεση και των δύο πλευρών (Il Sole/24 Ore) Η προτροπή του οικονομολόγου του ΔΝΤ Blanchard για «θυσίες από όλους» καταδεικνύει ότι ο δρόμος για μία συμφωνία είναι υποχώρηση των πιστωτών ως προς την ελάφρυνση του χρέους και υποχώρηση της Αθήνας ως προς τις μεταρρυθμίσεις(il Sole/24 Ore δ/φος Vittorio Da Rold) Η ελληνική κρίση έχει βαθιές ρίζες που ανάγονται σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ευθύνες έχει και η ευρωπαϊκή πλευρά. Για το λόγο αυτό, υποστηρίζει, «η αγωνία για την Ελλάδα θα κρατήσει μέχρι το 2017», όταν θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές στη Γαλλία, οπότε και είναι πιθανή η επικράτηση του Εθνικού Μετώπου με τη σημαία της επιστροφής στο φράγκο, καθώς μέχρι τότε προέχει η στήριξη του κοινού νομίσματος, σχολιάζει χαρακτηριστικά. (L Avvenire -ανάλυση του Giancarlo Galli) Τίτλοι Corriera della Serra: «Η χαμένη ευκαιρία του Juncker. Το παράδοξο Τσίπρα, ελπίζει στη Μέρκελ»/«Ο κίνδυνος Grexit βυθίζει τις αγορές» Τίτλοι La Repubblica: «Εφιάλτης Grexit, οι φόβοι του Draghi» / «ΔΝΤ: Θυσίες από όλους. Αλλά Βραζιλία και Ρωσία τώρα στυλώνουν τα πόδια» / «Η Ευρώπη δεν μπορεί να αφήσει την Ελλάδα να χρεοκοπήσει» (πρωτοσέλιδη ανάλυση) Τίτλοι La Stampa: «Ο κίνδυνος Grexit βυθίζει τα Χρηματιστήρια. Draghi: βρείτε έναν συμβιβασμό» / «Συμφωνία, δημοψήφισμα ή εκλογές; Τα διλήμματα που αγχώνουν τον Τσίπρα» Τίτλοι L Avvenire : «Draghi : Άλμα στο κενό με την Αθήνα εκτός ευρώ, αμέσως μία ισχυρή συμφωνία» / «Κίνδυνος Ελλάδα, τα Χρηματιστήρια πέφτουν, το spread εκτινάσσεται» Τίτλοι Il Sole/24 Ore: «Το Grexit τρομάζει τα Χρηματιστήρια. Εκτινάσσεται το ιταλικό spread» (κεντρικός πρωτοσέλιδος τίτλος) / Η χρεοκοπία δεν είναι Grexit» (πρωτοσέλιδη ανάλυση) / «Η ΕΚΤ έχει τα εργαλεία για να αντιδράσει» / «Αν η έξοδος διαφυγής περνάει από τη μείωση του χρέους» / «Στα κράτη τα βάρη μίας χρεοκοπίας» [επισκόπηση 15.06] Δημοσιεύματα που αναρτήθηκαν χθες στις ηλεκτρονικές σελίδες ιταλικού Τύπου αναφέρονται σε ανώνυμες δηλώσεις κοινοτικών αξιωματούχων, με τις οποίες επικρίνουν τη διαπραγματευτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης. «Ελλάδα, οι Βρυξέλλες στα όρια νευρικής κρίσης» (Corriere della Sera):Στη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων (DG ECΟFIN) με επικεφαλής τον κ.buti, επικρατεί κακό κλίμα/«παρασχέθηκε τεχνική και φορολογική εμπειρογνωμοσύνη, αλλά και ρευστότητα, αλλά δεν φάνηκαν αποτελέσματα»/«γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να καταστεί σε μακροπρόθεσμο οικονομικό ορίζοντα η Ελλάδα μία βιώσιμη οικονομία»/ «η

10 ομάδα των Βρυξελλών αποφάσισε να μην πηγαίνει πια στην Ελλάδα», σχολιάζοντας ότι η επιλογή οφείλεται στη στάση των ελληνικών αρχών, η οποία θεωρείται «μη συνεργάσιμη και ελάχιστα υπεύθυνη» /«διπλή διαλεκτική του κ.τσίπρα: φιλικός στην Ευρώπη, εχθρικός εσωτερικά». [επισκόπηση 15.06] «Η Επιτροπή αντεπιτίθεται και δημοσιεύει τα πέντε αιτήματα προς την Αθήνα» Η ανταπόκριση τονίζει ότι η Επιτροπή επέλεξε το δρόμο της «απόλυτης διαφάνειας» για να ξεκαθαρίσει τις «υπερβολικά πολλές παρεξηγήσεις» με την ελληνική πλευρά. «Είναι όλοι ενοχλημένοι, κουρασμένοι, εκνευρισμένοι από το διπλό πρόσωπο της Αθήνας», σχολιάζει ο δημοσιογράφος. Μεταναστευτικό Το σύνολο του ιταλικού τύπου αναφέρεται στη διαμάχη μεταξύ Ιταλίας και Γαλλίας για το ζήτημα των εκατοντάδων μεταναστών, κυρίως αφρικανών, που έχουν συσσωρευτεί στην παραθαλάσσια περιοχή του Ventimiglia, στα ιταλογαλλικά σύνορα. Υπεγράφη χθες στην Οχρίδα συμφωνία Ιταλίας ΠΓΔΜ για την διευκόλυνση της επανεισδοχής των παράνομων μεταναστών [επισκόπηση 15.06] «Ελάχιστα διορατικές» οι χώρες που αντιδρούν στο σχέδιο της Ε.Ε για τη μετανάστευση [Συνέντευξη Ιταλού ΥΠΕΞ/ La Stampa] ΓΤΕ ΛΙΣΣΑΒΩΝΑΣ, [Γεωργία Μαριόλη] Διαπραγματεύσεις Το πρακτορείο LUSA, σημειώνει πως το Χρηματιστήριο της Λισσαβώνας είναι στο κόκκινο, λόγω της διακοπής των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα Η ε/φ Publico γράφει πως «διαφορετικές οπτικές του συνταξιοδοτικού συστήματος δυσκολεύουν τη συμφωνία με την Ελλάδα». ΓΤΕ ΓΕΝΕΥΗΣ, [Γεωργία Μαριόλη] Διαπραγματεύσεις Αρθρα γνώμης H εφημερίδα Le Temps στην ιστοσελίδα της έχει αναρτήσει άρθρο του Olivier Perrin με τίτλο «Η Ευρωπαϊκή Ένωση τρομάζει με το "Grexit", το χειρότερο σενάριο» και υπότιτλο «Όλος ο κόσμος αγωνιά για τα αποτελέσματα του Eurogoupe της 18ης Ιουνίου. Αλλά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν διαφορετικές απόψεις για το ενδιαφέρον των Βρυξελλών σχετικά με την παραμονή ή μη της Ελλάδος στην Ευρωζώνη» H εφημερίδα Le Temps δημοσιεύει ρεπορτάζ του Fabien Perrier από την Αθήνα με τίτλο «Οι μαθητευόμενοι δεν έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες» και υπότιτλο «Ενώ

11 οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Αθήνας και των πιστωτών βρίσκονται σε αδιέξοδο, η αγωνία αυξάνεται μεταξύ των νέων, οι οποίοι και διαδηλώνουν» H εφημερίδα Le Temps δημοσιεύει άρθρο γνώμης των Denis Dupré, καθηγητής της Χρηματοοικονομικής και ηθικής του Πανεπιστημίου της Grenoble,Panagiotis Grigoriou, Ιστορικός και εθνολόγος, συγγραφέας του blog ελληνική κρίση, και ο Jean-Michel Servet,, καθηγητής στο Graduate Institute της Γενεύης, με τίτλο του άρθρου είναι «Ελλάδα: To μείγμα του χρέους του Μάαστριχτ και της εναλλακτικής δραχμής» και υπότιτλο «Είναι επείγον να αναγνωριστεί η αδυναμία της επιστροφής του ελληνικού χρέους καθώς και ότι οι απαιτήσεις των πιστωτών οδηγούν σε ένα είδος δουλείας. Δυνατές οι προτάσεις για δράση και η άλλη στρατηγική». H εφημερίδα Tribune De Genève δημοσιεύει άρθρο της Florence Autret από τις Βρυξέλλες με τίτλο «Η Ελλάδα φεύγει από τη ζώνη του ευρώ; Αλλά δεν έχει προβλεφθεί» και υπότιτλο «Η πιθανότητα μιας συμφωνίας ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της μειώνεται Όμως, οι συνθήκες δεν έχουν προβλέψει το χειρότερο σενάριο». H εφημερίδα Tribune De Genève δημοσιεύει άρθρο σχετικό με τις τουριστικές προτιμήσεις των Ελβετών και αναφέρει ότι φέτος οι Ελβετοί τουρίστες προτιμούν προτίμησαν για τις διακοπές τους την Ευρώπη και ιδιαίτερα την Ελλάδα και την Ισπανία, με τους ταξιδιωτικοί πράκτορες να σημειώνουν πολύ σημαντική αύξηση των κρατήσεων για διαμονή σε αυτές τις χώρες. Παρόμοιο περιεχομένου άρθρο και στην ιταλόφωνη ε/φ Corriere del Ticino, με τίτλο Και τώρα οι Ελβετοί απολαμβάνουν την Ευρώπη και υπότιτλο Το ισχυρό ελβετικό φράγκο ωθεί τους Ελβετούς τουρίστες προς ηπειρωτικούς προορισμούς: παρατηρείται αύξηση των κρατήσεων, κυρίως, προς την Ισπανία και την Ελλάδα Ο γερμανόφωνος ελβετικός Τύπος (ε/φ Neue Zurcher Zeitung, NZZ) σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο Η Ελλάδα έχει πτωχεύσει εδώ και καιρό αναπαράγει πρόσφατες δηλώσεις του διακεκριμένου οικονομολόγου από το Μόναχο, Hans Wener Sinn, σύμφωνα με τον οποίο το σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφής της χώρας στη δραχμή είναι υπαρκτό και ρεαλιστικό. Η ε/φ Tages Anzeiger σε δημοσίευμα υπό τον τίτλο Ελληνικό σχέδιο εκτάκτου ανάγκης και υπότιτλο Οι χώρες του ευρώ είναι προετοιμασμένες για κατάρρευση των διαπραγματεύσεων γύρω από τη διαμάχη για το ελληνικό χρέος σημειώνει ότι οι εταίροι της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ, εν όψει του αδιεξόδου γύρω από τη διαμάχη για το ελληνικό χρέος, συμφώνησαν για την κατάρτιση ενός σχεδίου εκτάκτου ανάγκης για την Ελλάδα. ΓΤΕ ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ, [Αρετή Γουργούλη] IRISH TIMES «Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ» / ΑΝΑΛΥΣΗ του γνωστού οικονομολόγου και συγγραφέα Ray Kinsella, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι

12 - Η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο δίκιο από τους επικριτές της, με δεδομένη τη πίεση που ασκείται στην Ελλάδα, μια έξοδος παρά μια εξάρτηση θα ήταν η καλύτερη επιλογή - η δεινή κατάσταση της Ελλάδας θα είχε αποφευχθεί σε μεγάλο βαθμό, εάν η Γερμανία και η Ευρωζώνη ανταποκρίνονταν διαφορετικά στα πρώιμα στάδια της κρίσης. - Αυτό δεν αποτελεί απολογία για την Ελλάδα, η χώρα χρειάζονταν κάποια προστασία από τις ιδιοτελείς δυνάμεις της αγοράς και μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα. - Το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους είναι κεντρικό, απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να διευκολυνθεί η Ελλάδα στην ανάπτυξη της οικονομίας της. - Προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη, απαιτείται ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα διάσωσης με πολύ σημαντική διαγραφή χρέους. Πρωτοσέλιδο IRISH TIMES «Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΔΝΤ ΝΑ «ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ ΡΕΑΛΙΣΜΟ» Irish Times ρεπορτάζ του Arthur Beesley με τίτλο «Το Grexit θα φέρει αναταραχή στις αγορές», σημειώνει πως ο αυξανόμενος κίνδυνος να βρεθεί η Ελλάδα εκτός της Ευρωζώνης μέσα σε λίγες εβδομάδες, μεταδόθηκε στις χρηματαγορές, ένα φαινόμενο που πρώτη φορά εμφανίστηκε μετά την άνοδο στην εξουσία του ριζοσπαστικού ΣΥΡΙΖΑ. Irish Times σχόλιο με τίτλο «Το ΔΝΤ παίζει τώρα τον «καλό μπάτσο» με την Ελλάδα», αναφέρεται στις δηλώσεις την Κυριακή του Olivier Blanchard, επισημαίνοντας «η Ουάσιγκτον μπορεί να αρέσκεται να παίζει τον καλό θείο από καιρού εις καιρό. Είναι όμως λίγο προσποιητό: εδώ ο «καλός μπάτσος» πάντοτε απαιτεί την τιμή ενός «κακού μπάτσου». Irish Independent πρακτορειακό δημοσίευμα (Reuters) με τίτλο «Οι θέσεις της Ελλάδας και της ΕΕ σκληραίνουν καθώς τελειώνουν οι συνομιλίες» και την επισήμανση πως «παρά τη κρίση που βαθαίνει, ο κ. Τσίπρας θα πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Ρωσία αυτή την εβδομάδα». Irish Examiner, επίσης πρακτορειακό δημοσίευμα (Reuters) αναφέρεται στις δηλώσεις του Επιτρόπου Oettinger, περί σχεδίων για ελληνική «κατάσταση έκτακτης ανάγκης». ΓΤΕ KΟΠΕΓΧΑΓΗΣ, [Ράνια Κωτσιοπούλου] Οικονομία διαπραγματεύσεις «Οι ηγέτες της ΕΕ στέλνουν αυστηρή προειδοποίηση στην Ελλάδα». Η ιστοσελίδα της κρατικής ρ/τ DR αναμεταδίδει τηλεγράφημα του πρακτορείου Ritzau και σημειώνει ότι οι τόνοι από πολλές πλευρές έχουν οξυνθεί κατά της Ελλάδας, η οποία μιλά για ανάγκη πολλών συμβιβασμών από τους δανειστές. H ε/φ Berlingske προβάλλει τις δηλώσεις του O. Blanchard, οικονομολόγου του ΔΝΤ, σύμφωνα με τις οποίες η Ευρώπη πρέπει να διευκολύνει το ε/χρέος. Μετανάστευση

13 «Οι πρόσφυγες απειλούν τον ελληνικό τουριστικό παράδεισο. Απλά πολύ σκληρό για να κοιτάξεις». Ο TV2 μετέδωσε τη συνέχεια χθεσινού ρεπορτάζ από τη Λέσβο, σημειώνοντας ότι η τουριστική βιομηχανία γίνεται όλο και πιο ανήσυχη για την κρίση με τους μετανάστες στην Ελλάδα. Παρατίθενται απόψεις Δανών τουριστών που βιώνουν την κατάσταση, όντες σε διακοπές στη Λέσβο. ΓΤΕ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ, [Ράνια Κωτσιοπούλου] Οικονομία διαπραγματεύσεις «Μια μονομερής αναστολή πληρωμών από τον Τσίπρα προς το δάνειο της τρόικα, είναι η μόνη συνετή εναλλακτική λύση». Αυτό υποστηρίζει ο δ/φος P. Lindvall στην ε/φ Svenska Dagbladet και γράφει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει διατηρήσει μια συνεπή γραμμή στις διαπραγματεύσεις... Η γραμμή αυτή βασίζεται στο ότι το πρωτογενές πλεόνασμα δεν μπορεί να είναι πολύ μεγάλο, αν η Ελλάδα θέλει να επιβιώσει ως αναπτυγμένη χώρα. «Οι ομάδες κρίσης των σουηδικών τραπεζών κινητοποιούνται εν όψει ενός Grexit». Η ε/φ Dagens Nyheter γράφει ότι η ελληνική κρίση έχει θέσει σε επαγρύπνηση τις ομάδες κρίσης των μεγάλων τραπεζών της Σουηδίας. H ιστοσελίδα της Δημόσιας Σουηδικής Ραδιοφωνίας (SVERIGES RADIO) σημειώνει ότι οι απόψεις για τη σοβαρότητα της ελληνικής κρίσης διίστανται μεταξύ των οικονομολόγων. Συμφωνούν, όμως, ότι ο ελληνικός πληθυσμός είναι αυτός που θα πληγεί περισσότερο αν τα μέρη δεν συμφωνήσουν. ΓΤΕ ΑΓΚΥΡΑΣ, [Α.Φλώρος] Πορεία διαπραγμάτευσης Η Vatan με τον τίτλο: «Κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την γείτονα», γράφει ότι η Ελλάδα δεν δέχθηκε τις περικοπές που ζήτησαν οι δανειστές και οι συνομιλίες δεν είχαν αποτέλεσμα. Στο μεταξύ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, άρχισε να κάνει σχέδια για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έναντι της πιθανότητας χρεοκοπίας. Αναζητείται λύση για τα αποθέματα ενέργειας καθώς και για τα ιατρικά και φαρμακευτικά αποθέματα. Η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεο-κοπίας, δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει συμφωνία στις διαπραγματεύσεις με τους δα-νειστές για την εξασφάλιση και πάλι της ροής ρευστού. Χαρακτηριστικοί τίτλοι εφημερίδων: - Zaman : «Η ΕΕ προβαίνει σε ετοιμασίες για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για την Ελλάδα» - Turkiye : «Η Ελλάδα αντιστέκεται στους δανειστές» - Sabah : «Η ΕΕ κόβει τα ηνία με το γείτονα» - Cumhuriyet «Ετοιμασία για κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στη γείτονα»

14 Κυπριακό Η Cumhuriyet στις εσωτερικές σελίδες και με τον τίτλο: «Ο Ταλάτ στην πολιτική ως ηγέτης του CTP» γράφει ότι ο Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που άσκησε καθήκοντα στην «ΤΔΒΚ», ως πρόεδρος μεταξύ επέστρεψε και πάλι στην ενεργό πολιτική και εξελέγη Πρόεδρος του CTP. Μειονοτικά «Στο ρωμαίικο σχολείο θα έλθει μαθητής από τη Θεσσαλονίκη» τιτλοφορείται δημοσίευμα αναφορικά με το μειονοτικό σχολείο στην Ίμβρο, που υπογράφει ο Oznur Karsli στη Haberturk. ΓΤΕ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ, (Α.Φλώρος) Ξεκάθαρο μήνυμα του Έλληνα ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιά, προς τον Έσπεν Μπαρθ Έιντε Οριστική λύση στο θέμα των εγγυήσεων και της απόσυρσης των ξένων στρατών από την Κύπρο έθεσε ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Κοτζιάς, στον Ειδικό Σύμβουλο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, με τον οποίο είχε χθες συνάντηση στην Αθήνα.Η συζήτηση των δύο ανδρών διήρκεσε περί τις δύο ώρες και χαρακτηρίστηκε «ειλικρινής».ο κ. Κοτζιάς υπογράμμισε ότι μετά από τη συζήτηση αυτή θεωρεί πως ο κ. Έιντε «γνωρίζει καλύτερα και μπορεί να κατανοήσει στη λεπτομέρειά τους τις θέσεις και τις απόψεις που εκφράζει η ελληνική κυβέρνηση». Από την πλευρά του, ο Νορβηγός αξιωματούχος μίλησε για «ουσιαστική συζήτηση» με την ελληνική πλευρά, και τόνισε πως τώρα παρουσιάζεται «μια πραγματική ευκαιρία να λυθεί σύντομα το Κυπριακό», καθώς η διεθνής κοινότητα «κάνει ό,τι μπορεί, προκειμένου να στηρίξει την Κύπρο και να συντονίσει τις προσπάθειες για λύση». Δηλωσεις Ειντε. Χωριστές συναντήσεις με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί είχε εντός της ημέρας ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Εσπεν Μπαρθ Άιντε, ο οποίος έφθασε στην Κύπρο, προερχόμενος από την Αθήνα, όπου είχε συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά. Μετά από 20λεπτη συνάντηση που είχε με τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, ο κ. Άιντε έκανε λόγο για μια εποικοδομητική και θετική συνάντηση κατά την οποία συζήτησαν την επικείμενη αυριανή συνάντηση των ηγετών, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.η διαδικασία, γενικότερα, προχωρεί εν μέσω θετικής ατμόσφαιρας και οι διαπραγματευτές των δύο πλευρών κάνουν άψογη δουλειά καθώς η διαδικασία οδεύει προς την επίτευξη λύσης. Υπέδειξε πως βλέπει ειλικρινή επιθυμία από τις δύο πλευρές για λύση του προβλήματος και κάλεσε τους δύο ηγέτες να χρησιμοποιήσουν τον χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο χωρίς καθυστερήσεις. Επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ

15 Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στο Ισραήλ δεσπόζουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα του κυπριακού Τύπου.. Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στεγάζει το κύριο της θέμα υπό τον τίτλο «Αξιοσημείωτη πρόοδος» και γράφει ότι Κύπρος και Ισραήλ έχουν ξεκινήσει ένα στρατηγικό διάλογο για την ενέργεια με αρχικό στόχο την ολοκλήρωση της συμφωνίας συνεκμετάλλευσης των κοινών κοιτασμάτων φυσικού αερίου, καθώς και την εξέταση τρόπων πώλησης ηλεκτρισμού από το Ισραήλ στην Ευρώπη μέσω της Κύπρου και της Ελλάδας. Η ενέργεια ήταν το θέμα που κυριάρχησε στις συνομιλίες του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Βενιαμίν Νετανιάχου, με τους δύο ηγέτες να δίνουν ρητές εντολές προς τους αρμόδιους υπουργούς των χωρών τους για να καταλήξουν σε συμφωνία σ ό,τι αφορά το θέμα της συνεκμετάλλευσης.ο Ισραηλινός πρωθυπουργός εμφανίστηκε αποφασισμένος να προχωρήσει το θέμα της συνεκμετάλλευσης κοινών ενεργειακών πηγών και απευθυνόμενος προς τους υπουργούς Ενέργειας των δύο χωρών, Γιώργο Λακκοτρύπη και Γιουβάλ Στάινιτζ, τους κάλεσε να προχωρήσουν αμέσως σε συνομιλίες και να «φέρουν αποτελέσματα». Οι εφημερίδες προβάλλουν επίσης την κρίση στο ελληνικό ζήτημα, τις ενδιάμεσες εκθέσεις του Γενικού Ελεγκτή για τους ημικρατικούς οργανισμούς για το 2014, τις τιμές των φαρμάκων καθώς και την εκλογή του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ στην ηγεσία του ΡΤΚ Κυπριακό Μια «κοινή αναφορά» που θα περιλαμβάνει την εκτίμηση των δύο διαπραγματευτών για τις εκατέρωθεν θέσεις, τις συγκλίσεις και τις αποκλίσεις, θα παρουσιάσουν στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Μουσταφά Ακιντζί αύριο, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Οζντίλ Ναμί. Όπως ανέφεραν στον «Φ» ενημερωμένες πηγές, δεν πρόκειται για κοινό έγγραφο, αλλά για αναφορά, την οποία ετοίμασε ο ένας εκ των δύο και ο δεύτερος προέβη σε εκτιμήσεις και σχόλια. Θα συνιστά το κείμενο αυτό τη μέχρι τώρα αποτίμηση των δύο για το διαπραγματευτικό πεδίο, ώστε να μπορέσουν Αναστασιάδης και Ακιντζί να αρχίσουν τις διαπραγματεύσεις. Στόχος όλων είναι όπως η διαπραγμάτευση ξεκινήσει από αύριο, στην προγραμματισμένη συνάντηση. ΓΤΕ ΚΑΪΡΟΥ, [Γιώργος Καλύβας] Οικονομία Διαπραγματεύσεις Τα αραβόφωνα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στην Αίγυπτο φιλοξενούν τη δήλωση του Έλληνα Πρωθυπουργού, κ. Α. Τσίπρα, για τα αίτια της αποτυχίας των διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες, με έμφαση στην πολιτική σκοπιμότητα από την πλευρά των θεσμών και στην επιμονή τους για νέες περικοπές στις συντάξεις. Επίσης παρατίθενται συναφείς δηλώσεις του αντιπροέδρου της

16 κυβέρνησης, κ. Ι. Δραγασάκη, ο οποίος μετείχε στην ελληνική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες. ΓΤΕ ΤΕΛ ΑΒΙΒ, 15 & [Γιώργος Καλύβας] Οικονομία / Διαπραγματεύσεις Στον ενημερωτικό ιστότοπο Ynet (15/6) παρατίθενται δηλώσεις του Erez Tsadok, στελέχους του επενδυτικού οίκου Aviv Funds, βάσει των οποίων «η χρεοκοπία και η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη είναι θέμα χρόνου. Η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας και της Lehmann Brothers είναι ότι, σε αντίθεση με τις επιχειρήσεις, οι χώρες δεν εξαφανίζονται και η ποινή της Ελλάδας θα είναι να εξέλθει από την ευρωζώνη και να διέλθει μια μακρόχρονη περίοδο εξυγίανσης. Το τέλος της κρίσης θα επέλθει με την έξοδο της Ελλάδας από το ευρωζώνη[ ]» Ασφάλεια / Αποτροπή τρομοκρατικής επίθεσης κατά ισραηλινών στόχων στην Κύπρο Στον ενημερωτικό ιστότοπο Israel National News (16/6) παρατίθεται πρόσφατη του Κύπριου ΥπΕξ κ. Ι. Κασσουλίδη, σύμφωνα με την οποία οι κυπριακές υπηρεσίες ασφάλειας απέτρεψαν, κατά πάσα πιθανότητα, τρομοκρατική επίθεση μελών της Χεζμπολλά εναντίον ισραηλινών στόχων στην Κύπρο. ΓΤΕ ΜΟΣΧΑΣ, (Α.Φλώρος) Επικείμενη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Πούτιν με τον Έλληνα Π/Θ Αλέξη Τσίπρα Σύμφωνα με το ΤΑΣΣ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου Προέδρου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, σχετικά με επικείμενη συνάντηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, δήλωσε: «Την Παρασκευή (19 Ιουνίου) προβλέπεται συνάντηση εργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο του Φόρουμ». Πρόσθεσε επίσης, ότι στο Φόρουμ θα παρευρεθούν «παραδοσιακοί επισκέπτες, με τους οποίους διατηρούνται σχέσεις, όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν, ο πρώην Πρόεδρος του Συμβουλίου των Υπουργών της Ιταλίας Ρομάνο Πρόντι, και άλλοι». Διαπραγματεύσεις ΓΤΕ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙΟΥ, [Φλωρεντία Κιορτσή] Politica: Η ανταποκρίτρια της Politika από την Αθήνα, Γιασμίνα Πάβλοβιτς Στάμενιτς, μεταδίδει ότι «η τελευταία προσπάθεια επίτευξης λύσης μεταξύ

17 Αθήνας και πιστωτών, σε μια δραματική συνάντηση στις Βρυξέλλες, απέτυχε». Στο ίδιο θέμα δημοσίευμα της συντηρητικής/φιλοκυβερνητικής Novosti, με τίτλο «Η Αθήνα δεν αποδέχεται περικοπές μισθών» και ημοσίευμα της γερμανο-ελβετικών συμφερόντων Blic, υπό τον τίτλο «Μια ακόμα νέα ελληνική πρόταση», Ονομασία ΓΤΕ ΣΚΟΠΙΩΝ, [Φλωρεντία Κιορτσή] ΥΠΑΜ Πολωνίας: «θα ήταν θετικό η Μακεδονία να λάβει πρόσκληση για ένταξη στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία». Τάδε έφη, όπως μετέδωσε το πρακτορείο MIA, ο Αντιπρόεδρος και ΥΠΑΜ της Πολωνίας, Τόμας Σιμονιάκ, στο πλαίσιο της ομιλίας που εκφώνησε στο Παγκόσμιο Φόρουμ στο Βρότσλαβ της Πολωνίας. Μεταναστευτικό Υπουργική διάσκεψη της πρωτοβουλίας κεντρικής Ευρώπης στην Αχρίδα / αναφορές σε Ελλάδα. Μετά τη συνάντηση, αναφέρει το ΜΙΑ, ο ΥΠΕΞ της πγδμ, Πόποσκι, ενημέρωσε ότι με τους ομολόγους του συζήτησαν και για το μεταναστευτικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν όλες οι χώρες, ιδιαίτερα εκείνες που βρίσκονται στον άξονα Ελλάδας-δυτικοευρωπαϊκών χωρών. «..το μήνυμα που αποστείλαμε από εδώ είναι ότι θα πρέπει να έχουμε ολοκληρωμένη στρατηγική για αντιμετώπιση συτής της σοβαρής πρόκλησης, η οποία θα εντάσσει και τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων», τόνισε. ΓΤΕ ΤΙΡΑΝΩΝ, [Φλωρεντία Κιορτσή] Δηλώσεις Π/Θ Ράμα για τις σχέσεις με την Ελλάδα και τη Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες Ο Π/Θ της Αλβανίας Ε. Rama, καλεσμένος σε εκπομπή του τ/σ A1 Report, απάντησε, μ.ά., σε ερώτηση για τις Ε Α σχέσεις, λέγοντας ότι το πρόβλημα της οριοθέτησης των θαλασσίων υδάτων δεν μπορεί να κρυφτεί ή να παρακαμφθεί. «Για μας είναι ένα πρόβλημα που έχει σχέση με υψηλά εθνικά συμφέροντα Το πρόβλημα θα πρέπει να το λύσουμε με διάλογο», δήλωσε και επανέλαβε ότι θεωρεί απαράδεκτη τη Συμφωνία που ακύρωσε το Συνταγματικό Δικαστήριο. Ομογένεια Επίθεση της φιλοκυβερνητικής Ντίτα εναντίον του Φρ. Μπελέρη. Στο σημερινό μακροσκελές άρθρο της, γραμμένο από τον Arben Llalla η ε/φ χαρακτηρίζει τον υποψήφιο Δήμαρχο του ΚΕΑΔ στη Χειμάρρα, Φρέντυ Μπελέρη, άνθρωπο της ΜΑΒΗ. Η ε/φ υποστηρίζει επίσης ότι ο πρώην

18 Αρχηγός του Επιτελείου Στρατού, Φράγκος Φραγκούλης, «θα φέρει την ημέρα των εκλογών στη Χειμάρρα, παραστρατιωτικούς από την Ελλάδα, για να τρομοκρατήσουν τους ψηφοφόρους». Διαπραγματεύσεις ΓΤΕ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ, [Φλωρεντία Κιορτσή] Η ε/φ «Gazeta Wyborcza» δημοσιεύει άρθρο της δημοσιογράφου Anna Slojewska με τίτλο «Η Ελλάδα εκβιάζει τους πιστωτές της». Μεταναστευτικό Ο ιδιωτικός ρ/σ «ΤΟΚ FM» αναφέρεται στο θέμα των μεταναστών που το τελευταίο διάστημα συρρέουν στην Κω. ΓΤΕ BOYKOYΡΕΣΤΙΟΥ, [Ράνια Κωτσιοπούλου] Οικονομία διαπραγματεύσεις Η ιστοσελίδα Ziarul Financiar αναφέρεται στις επιπτώσεις των συζητήσεων σχετικά με την ελληνική κρίση στη ρουμανική χρηματοοικονομική αγορά (υποτίμηση ρουμανικού νομίσματος, αύξηση CDS Ρουμανίας, αύξηση επιτοκίων κρατικών ομολόγων). «Προσοχή στα Σαββατοκύριακα στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι». Η ε/φ Ziarul Financiar δημοσίευσε άρθρο γνώμης του αρχισυντάκτη S. Paslaru με θέμα την ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, εστιάζοντας σε άρθρο των FT ( feabdc0.html ). ΓΤΕ ΣΟΦΙΑΣ, [Ράνια Κωτσιοπούλου] Οικονομία διαπραγματεύσεις Τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική οικονομία αποτυπώνουν στους τίτλους τους οι ε/φ, ενώ προβάλλονται και οι δηλώσεις Ελλήνων και ξένων αξιωματούχων. Ενδεικτικά: «ΠΡΕΣΣΑ»: «Η ΕΕ με κόκκινο κωδικό για την Ελλάδα» - «Πανικόβλητες οι αγορές λόγω του φιάσκου των διαπραγματεύσεων» «ΤΡΟΥΝΤ»: «Οι συντάξεις σπρώχνουν την Αθήνα στον γκρεμό» - «Η Ελλάδα θέλει τη βοήθεια της Μέρκελ κατά των πιστωτών» «ΣΤΑΝΤΑΡΤ»: «Η Αθήνα θέλει διαπραγματεύσεις με τη Μέρκελ προσωπικά» - «Η υπομονή των πιστωτών τείνει προς εξάντληση, αλλά η Ελλάδα αρνείται να κάνει υποχωρήσεις» ΓΤΕ ΣΑΓΚΑΗΣ, [Θεοφάνης Φραγγής]

19 ΕΡΤ Στη συμβολική και πολιτική σημασία της επαναλειτουργίας της ΕΡΤ αναφέρεται ανταπόκριση του Πρακτορείου Νέα Κίνα προβάλλοντας δηλώσεις του Πρωθυπουργού κ. Τσίπρα και της Προέδρου της Βουλής κας Κωνσταντοπούλου. Την είδηση αναπαράγουν 60 ΜΜΕ σε όλη την χώρα. Οικονομία Τις διαπραγματευτικές εξελίξεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών και τις δηλώσεις αξιωματούχων των δύο πλευρών καταγράφουν πολλά κινεζικά ΜΜΕ, παρατηρώντας την παγίωση ενός αδιεξόδου με τις δύο πλευρές προσκολλημένες στις θέσεις τους. Η ημερησία Diyi Caijing αναπαράγει μέρος από Ανακοίνωση Τύπου ΓΤΕ Σαγκάης, καταγράφοντας τις ελληνικές θέσεις. Μεταναστευτικό Στην πρόκληση της παράνομης μετανάστευσης αναφέρονται κινεζικά ΜΜΕ, σημειώνοντας τη ραγδαία αύξηση του αριθμού μεταναστών που εντοπίστηκαν στο Αιγαίο (το πρώτο τετράμηνο του έτους συνολικά σε σχέση με 6500 πέρυσι) ενώ ταυτόχρονα σημειώνεται η αδυναμία υποδομών σε ελληνικά νησιά και η προώθηση πρόσφατα σημαντικού αριθμού από την Λέσβο στην Αθήνα. ΓΤΕ ΣΥΔΝΕΥ, [Θεοφάνης Φραγγής] Οικονομία Πολλά αυστραλιανά ΜΜΕ αναφέρονται στη διαπραγμάτευση μεταξύ Ελλάδας και θεσμών. Ιδιαίτερης, όμως, σημασίας είναι το άρθρο του A. Kohler με τίτλο Chaos in store as Greeks are hung out to dry by European leaders σύμφωνα με τον οποίο το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και θεσμών εκπορεύεται από το γεγονός ότι «καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει κάτι να χάσει». Εξηγεί ότι σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, πρόκειται για «επιλογή ανάμεσα σε δύο καταστροφές», ως εκ τούτου, επαφίεται στην ελληνική κυβέρνηση να διακρίνει «σε ποια από τις δύο επιλογές ενυπάρχει η δυνατότητα μελλοντικής ανάπτυξης της οικονομίας», με την προοπτική εξόδου από την ευρωζώνη να μην αποτελεί το χειρότερο δυνατό σενάριο και η οποία είναι σίγουρα προτιμότερη σε σχέση με τους όρους της συμφωνίας που θέτουν οι θεσμοί».

08/05/17 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Τόμσεν στον Σόιμπλε: Θέλουμε πραγματική δέσμευση για το ελληνικό χρέος Απάντηση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για το ελληνικό χρέος έδωσε ο επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Η πεντάμηνη κόντρα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές μπορεί να εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της.

Η πεντάμηνη κόντρα ανάμεσα στην Αθήνα και τους δανειστές μπορεί να εισέρχεται στην πιο κρίσιμη φάση της. Ανάλυση της κατάστασης που επικρατεί σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, κάνουν οι Financial Times τονίζοντας ότι δύσκολα θα υπάρξει πρόοδος στο Eurogroup της Πέμπτης. Η εφημερίδα παραθέτει και τις ημερομηνίες

Διαβάστε περισσότερα

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις

Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις 22 Φεβρουαρίου 2013 Κατατέθηκε στη Βουλή ο νόμος για τις στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη «Διαμόρφωση Φιλικού Αναπτυξιακού Περιβάλλοντος για τις Στρατηγικές

Διαβάστε περισσότερα

Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης

Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης 09/02/2019 Εγκεμέν Μπαγίς: Εφικτή η επαναλειτουργία της Χάλκης / Επικαιρότητα «Καλή επίσκεψη που έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε ένα πολύ επιτυχημένο «success story» και για τις δύο πλευρές» χαρακτηρίζει

Διαβάστε περισσότερα

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012

Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 Γιάννης Μηλιός, Συνέντευξη στα Επίκαιρα 28/07/2012 1. Κατά τα φαινόμενα, οι δανειστές θα τραβήξουν στα άκρα τον χρηματοδοτικό στραγγαλισμό της χώρας, με μη καταβολή της δανειακής δόσης. Δημιουργείται ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

26/04/16 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Σόιμπλε: Αβέβαιο αν θα γίνει Eurogroup την Πέμπτη Ούτε ο Β. Σόιμπλε εμφανίζεται αισιόδοξος ότι θα υπάρξει την Μεγάλη Πέμπτη έκτακτο Eurogroup. O γερμανός υπουργός

Διαβάστε περισσότερα

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα.

Ντέλια Βελκουλέσκου: Μα Πολ εσύ ήσουν εκείνος που το πρότεινε αυτό. Είναι πολύ δύσκολο να υπαναχωρήσω τώρα. Πόλ Τόμσεν: Αυτό που με ανησυχεί είναι ότι θέτουμε μια ημερομηνία για την επιστροφή της αποστολής, ενώ ενδεχομένως δεν θα έχουμε μια συμφωνία στο εσωτερικό της Τρόικας για το πώς θα προχωρήσουμε. Ντέλια

Διαβάστε περισσότερα

Το κοινό ανακοινωθέν των «28» και της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής έχει ως εξής:

Το κοινό ανακοινωθέν των «28» και της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής έχει ως εξής: Το κοινό ανακοινωθέν των «28» και της Τουρκίας μετά τη Σύνοδο Κορυφής έχει ως εξής: 1.Μετά τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό Νταβούτογλου, οι αρχηγοί των κρατών της ΕΕ και των κυβερνήσεων αναφέρθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

22/03/16 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- ΔΝΤ: «'Εγινε σημαντική προοδος στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό» Σημαντική πρόοδο στο φορολογικό και το ασφαλιστικό σημειώνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ)

Διαβάστε περισσότερα

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός

Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Τόμσεν Διάλογοι ή Περιμένοντας το Γεγονός Η διαρροή του WikiLeaks με τους διαλόγους Τόμσεν-Βελκουλέσκου-Πέτροβα δεν ήρθε να προσθέσει κάτι αναπάντεχο ή εξαιρετικό για κάποιον που στοιχειωδώς αλλά τακτικά

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά

Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Αρχή φόρμας Τέλος φόρμας Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά Του Στράτου Φαναρά, Προέδρου και διευθύνοντος Συμβούλου της Metron Analysis Σχεδόν δύο μήνες μετά τις εκλογές και την ανάδειξη

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ NICOLA GIAMMARIOLI MISSION CHIEF FOR GREECE, EUROPEAN STABILITY MECHANISM (ESM) TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL

Διαβάστε περισσότερα

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας;

- Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την στρατηγική που ακολουθεί η κυβέρνηση στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους μας; Η πανελλαδική έρευνα της GPO για την εκπομπή του MEGA "Ανατροπή" διενεργήθηκε στο διάστημα 12,13 και 15 Ιουνίου, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.000 ατόμων. Αναλυτικά τα ευρήματα της δημοσκόπησης: - Για το

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Επωνυμία εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία εντολέα ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος Μέγεθος δείγματος/ γεωγραφική κάλυψη Χρονικό διάστημα συλλογής

Διαβάστε περισσότερα

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία

1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία 1. Η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας, Αξιολόγηση και Προσδοκία Οι πολίτες θεωρούν ότι η πορεία της Ελληνικής Οικονομίας χειροτέρευσε το διάστημα διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα (πολύ και λίγο 55.7%), και

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU. MISSION CHIEF for Greece, IMF

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU. MISSION CHIEF for Greece, IMF THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ DELIA VELCULESCU MISSION CHIEF for Greece, IMF TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT? ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ JOAN HOEY REGIONAL DIRECTOR, EUROPE, ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ JOAN HOEY REGIONAL DIRECTOR, EUROPE, ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ JOAN HOEY REGIONAL DIRECTOR, EUROPE, ECONOMIST INTELLIGENCE UNIT HOW FAST CAN WE GROW? Vital questions for America, Europe and Greece ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013)

ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) ΣΗΜΕΙΑ ΟΜΙΛΙΑΣ ΓΙΩΡΓΟΥ Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ (ΛΙΣΑΒΟΝΑ, 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013) (Ανεπίσημη μετάφραση) Πίστευα και πιστεύω, ότι υπάρχει

Διαβάστε περισσότερα

Λεωνίδας Βατικιώτης 1

Λεωνίδας Βατικιώτης 1 1 Η ανάπτυξη της οικονομίας προϋποθέτει ένα γενναίο κούρεμα του δημόσιου χρέους! Προς επίρρωση: 1. Η μέχρι τώρα πορεία της ελληνικής οικονομίας 2. Η διεθνής εμπειρία από χώρες που προχώρησαν σε διαγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax: website:

Marketing Research Communication. 1 Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: fax: website: marc A.E. Marketing Research Communication 1 marc A.E. Λ. Κηφισίας 3, Μαρούσι τηλ.: 211-120 2900 fax: 211 1202929 e-mail: info@marc.gr website: www.marc.gr ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Η έρευνα πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 18.10. COM() 700 final ANNEX 3 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ της ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρώτη έκθεση προόδου για το πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Spiegel: Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η παραίτηση Καμμένου για την ελληνική κυβέρνηση

Spiegel: Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η παραίτηση Καμμένου για την ελληνική κυβέρνηση Spiegel: Δεν είναι σαφές τι σημαίνει η παραίτηση Καμμένου για την ελληνική κυβέρνηση 13/Ιαν/2019 16:45 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 17:58 ΟΈλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος παραιτήθηκε από το αξίωμά του αντιδρώντας

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ VLADIMIR CHIZHOV

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ VLADIMIR CHIZHOV THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ VLADIMIR CHIZHOV Ambassador extraordinary and plenipotentiary, permanent representative of the Russian Federation to the European Union TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT

Διαβάστε περισσότερα

1. ΚΥΠΕ 2. ΠΟΛΙΤΗΣ NEWS 3. SIGMALIVE 4. Από την πλευρά τους, CIPA δια του προέδρου του Χριστόδουλου Αγκαστινιώτη και CIBA δια του προέδρου του και πρώην υπουργού Υγείας, Φρίξου Σαββίδη, έκαναν λόγο για

Διαβάστε περισσότερα

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012

Ο πολίτης απέναντι στην κρίση. MRB, Συλλογή στοιχείων: 27 Νοεμβρίου έως 6 Δεκεμβρίου 2012 A. AΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης NOEMΒΡΙΟΥ & ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ ΔΟΣΗΣ B. ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Γ. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕΝΑΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ- ΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩ 1 A. ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ 26ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο

Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο Σχέδιο του προϋπολογισμού της ΕΕ για το 2017: Ανάπτυξη, απασχόληση και αποτελεσματική αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης στο επίκεντρο Πρόσθετοι πόροι για την Ελλάδα Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

07/09/16 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα Eurostat: Ανάπτυξη 0,2% κατέγραψε η ελληνική οικονομία το β' τρίμηνο Το ίδιο τρίμηνο, το ΑΕΠ στην ευρωζώνη αυξήθηκε κατά 0,3% και στην «ΕΕ των 28» αυξήθηκε κατά 0,4%.

Διαβάστε περισσότερα

21/09/18 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Citi: Παρά το τέλος των μνημονίων η Ελλάδα αντί για ενίσχυση θα δει επιβράδυνση της ανάπτυξης Παρά το τέλος των μνημονίων οι επιδόσεις της ανάπτυξης της ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ. Ενημέρωση για δραστηριότητες της ΕΤΙΝ. Σύντομη παρουσίαση της εταιρείας

ΘΕΜΑ. Ενημέρωση για δραστηριότητες της ΕΤΙΝ. Σύντομη παρουσίαση της εταιρείας Κέρκυρα, 19 Απριλίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ταχ. Διεύθυνση: Αλυκές Ποταμού Ταχ. Κώδικας: 49100, Κέρκυρα Τηλέφωνο: 2661039606, 2661031696 Fax: 2661042335

Διαβάστε περισσότερα

2 Ag. Theodoron Sq, 105,61 Athens, Greece Tel Fax: Ημερήσια Νέα 06/04/17

2 Ag. Theodoron Sq, 105,61 Athens, Greece Tel Fax: Ημερήσια Νέα 06/04/17 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- 06/04/17 Αναβλήθηκε η τηλεδιάσκεψη με τους θεσμούς Αναβλήθηκε τελικά η τηλεδιάσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για απόψε μεταξύ των θεσμών και των εκπροσώπων της ελληνικής κυβέρνησης.

Διαβάστε περισσότερα

Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής

Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής Δημοσκόπηση METRON ANALYSIS για το Έθνος της Κυριακής Αλλαγή σκυτάλης στο ντέρμπι κορυφής Κινούμενη άμμο εξακολουθεί να θυμίζει το πολιτικό σκηνικό, καθώς αποτυπώνονται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο οι δυσκολίες

Διαβάστε περισσότερα

06/09/16 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Οι κλάδοι με τα περισσότερα «κόκκινα»

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας

Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Της Αθανασίας Κωνσταντίνου Συνέντευξη από την Ανδρούλλα Βασιλείου, Επίτροπο εκπαίδευσης, πολιτισμού, πολυγλωσσίας και νεολαίας Με δεδομένες τις αρχές στις οποίες στηρίχτηκε η οικοδόμηση της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτικό Δελτίο Επισκοπήσεων ΓΤΕ Θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος 16.6.2015 (για ορισμένα ΓΤΕ) και 17.6.2015

Συνοπτικό Δελτίο Επισκοπήσεων ΓΤΕ Θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος 16.6.2015 (για ορισμένα ΓΤΕ) και 17.6.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΜΗΜΑ ΓΤΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Τετάρτη, 17 Ιουνίου 2015 Οικονομία Συνοπτικό Δελτίο Επισκοπήσεων ΓΤΕ Θέματα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή»

ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ. Βιογραφικά. Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ ΙΣΡΑΗΛ Βιογραφικά Συντονιστής: Αθανάσιος Έλλις Διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος, εφημερίδα «Καθημερινή» Ο Αθανάσιος Έλλις είναι διπλωματικός ανταποκριτής και αρθρογράφος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74. Φθινόπωρο 2010 ΚΥΠΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΥΡΩΒΑΡΟΜΕΤΡΟ 74 ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Φθινόπωρο 2010 ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΥΠΡΟΣ (ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ) Μαρτίου 2011 Αντιπροσωπεία της

Διαβάστε περισσότερα

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ

ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ECONOMIST CONFERENCES ΟΜΙΛΙΑ ΟΛΓΑΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ TO THE SECOND GREEK EU PRESIDENCY CONFERENCE «Europe and the Arab World: Strengthening political, business and investment ties» ΤΡΙΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σε επίπεδα ρεκόρ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη. 54% των έργων άμεσων ξένων επενδύσεων έχουν προέλευση την Ευρώπη

Σε επίπεδα ρεκόρ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη. 54% των έργων άμεσων ξένων επενδύσεων έχουν προέλευση την Ευρώπη Δελτίο Τύπου Λευκωσία 2 Ιουνίου 2016 Σε επίπεδα ρεκόρ οι άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ευρώπη 54% των έργων άμεσων ξένων επενδύσεων έχουν προέλευση την Ευρώπη Βρετανία, Γερμανία και Γαλλία παραμένουν οι

Διαβάστε περισσότερα

Ημερήσια Νέα. Οικονομικά - Εταιρικά Νέα

Ημερήσια Νέα. Οικονομικά - Εταιρικά Νέα 30/11/18 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Άρχισαν οι επενδυτικές εκτιμήσεις για το 2019 Με το 2018 να φτάνει στο τέλος του, έχουνε αρχίσει οι εκτιμήσεις για την πορεία των αγορών για το 2019. Το βασικό συμπέρασμα

Διαβάστε περισσότερα

Βασικά Χαρακτηριστικά

Βασικά Χαρακτηριστικά Βασικά Χαρακτηριστικά Η οικονομία της Κύπρου μπορεί να χαρακτηριστεί, γενικά, ως μικρή, ανοικτή και δυναμική, με τις υπηρεσίες να αποτελούν την κινητήριο δύναμή της. Με την προσχώρηση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

«Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον»

«Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον» «Εάν δεν λυθεί το πρόβλημα της Ελλάδας, η Ευρώπη δεν έχει μέλλον» ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: ΜΑΡΙΑ ΑΚΡΙΒΟΥ 21/05/2016 Η οικονομολόγος και συγγραφέας του βιβλίου «Το Επιχειρηματικό Κράτος», Mariana Mazzucato, μιλά για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Δελτίο Τύπου 26 Οκτωβρίου 2015 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Ο Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Page 1 of 5 Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ: ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ Του Θάνου Κατσάμπα Σε λιγότερο από δύο μήνες συμπληρώνονται έξι χρόνια αφότου η Ελλάδα περιέπεσε στη δίνη των προγραμμάτων στήριξης από

Διαβάστε περισσότερα

27/04/17 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Εξετάσεις στο roadshow του Ιουνίου στη Ν. Υόρκη θα δώσουν οι εισηγμένες Ισως πρώτη φορά μετά τον Ιούνιο του 2012, οι διοικήσεις των εταιρειών της υψηλής κεφαλαιοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ EUCLID TSAKALOTOS MINISTER OF FINANCE, GREECE TO THE 21 st ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE UNRAVELLING GREECE UNTANGLING ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ημερομηνία: Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Θέμα: Ομιλία Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2010 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2010 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Slide 1 ό ό ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2010 ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2010 κ. Κάρλος Μαρτίν Ρουίθ ντε Γκορντεχουέλα Προϊστάμενος Υπηρεσίας Τύπου

Διαβάστε περισσότερα

6058/16 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1

6058/16 ΔΛ/μκρ 1 DG C 1 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 15 Φεβρουαρίου 2016 (OR. fr) 6058/16 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Αποστολέας: Γενική Γραμματεία του Συμβουλίου με ημερομηνία: 15 Φεβρουαρίου 2016 Αποδέκτης: Αντιπροσωπίες

Διαβάστε περισσότερα

Όταν τα διαγράμματα «μιλούν»*

Όταν τα διαγράμματα «μιλούν»* Η ΥΠΟΘΕΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΡΙΣΗ» 13 Αντί Εισαγωγής Όταν τα διαγράμματα «μιλούν»* Στο διάστημα από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι το Μάιο του 2010, η Ελλάδα δέχτηκε μια πρωτοφανή χρηματοπιστωτική επίθεση, που οδήγησε

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ENRICO LETTA. FORMER PRIME MINISTER OF ITALY, DEAN, PARIS SCHOOL OF INTERNATIONAL AFFAIRS, SciencesPo

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ENRICO LETTA. FORMER PRIME MINISTER OF ITALY, DEAN, PARIS SCHOOL OF INTERNATIONAL AFFAIRS, SciencesPo THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ENRICO LETTA FORMER PRIME MINISTER OF ITALY, DEAN, PARIS SCHOOL OF INTERNATIONAL AFFAIRS, SciencesPo THE WORLD IN 2018 GALA DINNER ATHENS ΠΕΜΠΤΗ 8 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 1 THE ECONOMIST

Διαβάστε περισσότερα

Δημοσκόπηση της Pulse RC για το Ποντίκι

Δημοσκόπηση της Pulse RC για το Ποντίκι Δημοσκόπηση της Pulse RC για το Ποντίκι Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου, γενικού διευθυντή της Pulse RC Η σημερινή δημοσκόπηση, πρώτη του Σεπτεμβρίου μετά τη «χαλάρωση» του Αυγούστου, αποτελεί «προσγείωση» όλων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 30.5.2017 COM(2017) 290 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Συνέπειες για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 2.5.2017 COM(2017) 227 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ για τον καθορισμό της θέσης της Επιτροπής σε συνέχεια του ψηφίσματος του

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ PETER SANFEY REGIONAL ECONOMIST FOR SOUTHEASTE EUROPE AND GREECE, EBRD TO THE EVENT «RESURRECTING THE GREEK ECONOMY: GREAT EXPECTATIONS?» ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Είναι ρεαλιστικές οι εξαγγελίες Τσίπρα; TVXS Συνέντευξη

Είναι ρεαλιστικές οι εξαγγελίες Τσίπρα; TVXS Συνέντευξη Είναι ρεαλιστικές οι εξαγγελίες Τσίπρα; TVXS Συνέντευξη 23:34 15 Σεπ. 2014 Τελευταία ανανέωση 14:38 16 Σεπ. 2014 Κατρίν Αλαμάνου Η κυβέρνηση «αδυνατεί να αντιληφθεί ότι η πρόταση του αρχηγού της αξιωματικής

Διαβάστε περισσότερα

Η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει µέσω του "Π" πολλαπλά µηνύµατα στην Τουρκία

Η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει µέσω του Π πολλαπλά µηνύµατα στην Τουρκία Η Ντόρα Μπακογιάννη στέλνει µέσω του "Π" πολλαπλά µηνύµατα στην Τουρκία «ιαρκής η επικοινωνία µε Χριστόφια» Συνέντευξη στον Λευτέρη Αδειλίνη Την ανάγκη να λάβει σοβαρά υπόψη η Τουρκία τη διεθνή πεποίθηση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ)

ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) Πολυδεύκης Παπαδόπουλος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΏΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗΣ (ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ) 1950 9 Μαΐου Ο Ρομπέρ Σουμάν, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, εκφωνεί έναν σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015

Πολιτικό Βαρόμετρο. Μάιος 2015 Πολιτικό Βαρόμετρο Μάιος 2015 ΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE Νο144 5-2015 Η τακτική μηνιαία πολιτική έρευνα της Public Issue πραγματοποιείται από το 2004 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ALVARO PEREIRA DIRECTOR OF COUNTRY STUDIES, ECONOMICS DEPARTMENT, OECD TO THE 20 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE EUROPE: SHAKEN AND STIRRED? GREECE: A SKILFUL ACORBAT?

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 13 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα της έρευνας... σελ. 3 1. Βαθμός αισιοδοξίας για το αν η Ελλάδα θα παραμείνει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2016 COM(2016) 960 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δεύτερη έκθεση προόδου: Πρώτα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ. Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 9/9/2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Διακήρυξη των Αθηνών της 1ης Συνόδου των Μεσογειακών Χωρών της ΕΕ Εμείς, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2018)

ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2018) ΕΘΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Διαβούλευση Ελλήνων Πολιτών για το Μέλλον της Ευρώπης (Μάϊος-Νοέμβριος 2018) Executive Summary Ιστοσελίδα 30.000 επισκέψεις Την ιστοσελίδα για την εθνική διαβούλευση, www.oureurope.gov.gr,

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου Συμμετοχή Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες.

Δελτίο Τύπου Συμμετοχή Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες. ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Κέρκυρα 18/10/2016 Δελτίο Τύπου Συμμετοχή Προέδρου του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στο 4ο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Επιχειρήσεων στις Βρυξέλλες. Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας κ. Γεώργιος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για την κρίση στην Κύπρο & το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ. για την κρίση στην Κύπρο & το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ για την κρίση στην Κύπρο & το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα Επωνυμία Εταιρείας ΚΑΠΑ RESEARCH A.E. ΑΡ. ΜΗΤΡ : 5 Επωνυμία όνομα Εντολέα Σκοπός δημοσκόπησης Ιδιαίτερα χαρακτηριστικά δείγματος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ I. ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 21.12.2016 COM(2016) 816 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Tρέχουσα κατάσταση και πιθανή μελλοντική πορεία όσον αφορά την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου μας, φίλες και φίλοι,

Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου μας, φίλες και φίλοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΤΣΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΒΕ ΛΕΜΕΣΟΥ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015 Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Κύριου Δήμαρχοι, φίλε Πρόεδρε του ΕΒΕ Λεμεσού, αγαπητά μέλη του Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015

4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ. «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 4ο ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ «ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Ώρα για αποφάσεις» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ HILTON PARK 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Μάριου Καράντωνα 1 Έντιμε κύριε υπουργέ, Έντιμε κύριε πρόεδρε

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτικό Βαρόμετρο. Ιούνιος 2015

Πολιτικό Βαρόμετρο. Ιούνιος 2015 Πολιτικό Βαρόμετρο ΤO ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΤΗΣ PUBLIC ISSUE Νο145 6-2015 Η τακτική μηνιαία πολιτική έρευνα της Public Issue πραγματοποιείται από το 2004 Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: ΑΝΑΘΕΣΗ: ΤΥΠΟΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

01/06/16 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Κομισιόν: Σε επαφή οι θεσμοί με τις ελληνικές Αρχές σε όλα τα επίπεδα Οι θεσμοί βρίσκονται σε επαφή με τις ελληνικές Αρχές σε όλα τα επίπεδα, σε συνέχεια του Eurogroup

Διαβάστε περισσότερα

Greek Finance Forum* 23/03/15. Καθημερινή Ανάλυση και Σχόλιο για τις αγορές. GFF Athens - London 23/03/2015

Greek Finance Forum* 23/03/15. Καθημερινή Ανάλυση και Σχόλιο για τις αγορές. GFF Athens - London 23/03/2015 23/03/15 - Greek Finance Forum Καθημερινή Ανάλυση και Σχόλιο για τις αγορές Greek Finance Forum* Τα όσα αναγράφονται σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να θεωρηθούν ως προτροπή για αγορά, πώληση ή/και διακράτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία του κ. Vítor Caldeira, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2015

Ομιλία του κ. Vítor Caldeira, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου. Βρυξέλλες, 8 Δεκεμβρίου 2015 EL Ομιλία Λουξεμβούργο, 8 Δεκεμβρίου 2015 Ομιλία του κ. Vítor Caldeira, Προέδρου του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου Παρουσίαση των ετήσιων εκθέσεων για το οικονομικό έτος 2014 Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο τύπου. Το 2016 η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας

Δελτίο τύπου. Το 2016 η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας Δελτίο τύπου Λευκωσία, 13 Μαρτίου 2015 Το 2016 η ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας Αναθεωρούνται οι προβλέψεις της ΕΥ για την πορεία του κυπριακού ΑΕΠ το 2015 από αύξηση 0,3% σε μείωση 0,4%. Για το 2016

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ - ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Τώρα που ο Πρωθυπουργός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑ ΛΥΣΗ

ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΑ ΛΥΣΗ Review from 08/05/2017 Articlesize (cm2): 1637 ΠΟΛΙΤΗΣ, από σελίδα 1 Customer: Author: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣ Rubric: ΚΥΠΡΙΑΚΟ Subrubric: Έρευνα Mediatype: Print Δημοσκόπηση Πανεπιστημίου Κύπρου ΣΤΑΘΕΡΗ ΣΤΗΡΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΑΦΟΥ Athena Royal Beach Hotel 9 Σεπτεμβρίου 2015 6.30μμ Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτές, Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου Πάφου, Αγαπητά

Διαβάστε περισσότερα

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού

Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Γεωργιάδης: Μέσα στο έτος θα ξεκινήσει η επένδυση του Ελληνικού Η Ελλάδα θα γίνει η πιο ελκυστική επενδυτικά χώρα στην Ευρώπη, τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σε συνέντευξή

Διαβάστε περισσότερα

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ

THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΑΚΚΟΤΡΥΠΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΚΥΠΡΟΣ THE 19 th ROUNDTABLE WITH THE GOVERNMENT OF GREECE «EUROPE: THE COMEBACK? GREECE: HOW RESILIENT?» ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Στρασβούργο, 13.6.2017 COM(2017) 350 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Τέταρτη έκθεση προόδου για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 14.12.2016 COM(2016) 960 final ANNEX 2 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ στην ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Δεύτερη έκθεση προόδου: Πρώτα

Διαβάστε περισσότερα

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας.

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρισκόμαστε στην Λάρνακα για να χαιρετίσουμε την ετήσια γενική συνέλευση του Επιμελητηρίου μας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΕΒΕ ΦΕΙΔΙΑ ΠΗΛΕΙΔΗ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΛΑΡΝΑΚΑΣ 16 Σεπτεμβρίου 2015-7.00μμ Lordos Beach Hotel- Larnaca Κύριε Υπουργέ, Κύριοι Βουλευτρές Φίλε Πρόεδρε του Επιμελητηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη της Μάλτας, από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης: το ζήτημα της διαδρομής της κεντρικής

Διακήρυξη της Μάλτας, από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης: το ζήτημα της διαδρομής της κεντρικής Βαλέτα, 3 Φεβρουαρίου 2017 (OR. en) Διακήρυξη της Μάλτας, από τα μέλη του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για τις εξωτερικές πτυχές της μετανάστευσης: το ζήτημα της διαδρομής της κεντρικής Μεσογείου 1. Χαιρετίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

20/04/17 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Εκτός ατζέντας συνόδου ΔΝΤ η Ελλάδα Μιλώντας στο Bloomberg, γερμανός αξιωματούχος ανέφερε πως η ελληνική διάσωση δεν πρόκειται να συμπεριλαμβάνεται στην ατζέντα των

Διαβάστε περισσότερα

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο

Πέμπτη, ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ. Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο Πέμπτη, 07.07.2016 ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ Προς: 1. τον Υπουργό Επικρατείας, κ. Νικόλαο Παπά, 2. τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο 3. τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνο Καμμένο. Θέμα: Κατάθεση

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT-Türk 20/6/2009. Στον Aliser Delek

Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT-Türk 20/6/2009. Στον Aliser Delek Συνέντευξη στο τηλεοπτικό δίκτυο TRT-Türk 20/6/2009 Στον Aliser Delek ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις υπάρχουν διαφορετικά θέματα. Ένα από τα πρώτα είναι η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής

Διαβάστε περισσότερα

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές

10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Europe at Schools through Art and Simulation (EuropeStARTS) 11 Μαΐου 2014 10 χρόνια από την ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση: διδάγματα και προοπτικές Ευαγόρας Λ. Ευαγόρου Λέκτορας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 14 «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» - MEGA GREEK PUBLIC OPINION ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» ΤΟΥ MEGA 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 14 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Ταυτότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY

ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ MAIN OPPOSITION LEADER, PRESIDENT OF NEW DEMOCRACY PARTY AT THE WORLD IN 2017 GALA DINNER ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2017 1 THE ECONOMIST ΟΜΙΛΙΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ

ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΝΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3. Η πορεία προς το αδιέξοδο Δεκατρία χρόνια μετά την ιστορική ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πέντε χρόνια ύστερα από την οικονομική

Διαβάστε περισσότερα

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0062/17. Τροπολογία

EL Ενωμένη στην πολυμορφία EL A8-0062/17. Τροπολογία 12.6.2017 A8-0062/17 17 του 2016 για το Κοσσυφοπέδιο Αιτιολογική σκέψη Δ Δ. λαμβάνοντας υπόψη ότι η ΕΕ έχει θέσει το κράτος δικαίου, τα θεμελιώδη δικαιώματα, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, περιλαμβανομένης

Διαβάστε περισσότερα

PUBLIC 9334/16 1 DG C LIMITE EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9334/16 LIMITE PV/CONS 26 RELEX 424

PUBLIC 9334/16 1 DG C LIMITE EL. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9334/16 LIMITE PV/CONS 26 RELEX 424 Conseil UE Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 2 Ιουνίου 2016 (OR. en) 9334/16 LIMITE PUBLIC PV/CONS 26 RELEX 424 ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Θέμα: 3466η σύνοδος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός κυρίου Πάνου Καρβούνη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το Μέλλον της Ευρώπης 13 Μαρτίου 2017

Χαιρετισμός κυρίου Πάνου Καρβούνη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Το Μέλλον της Ευρώπης 13 Μαρτίου 2017 Χαιρετισμός κυρίου Πάνου Καρβούνη Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Κυρίες και Κύριοι, Το Μέλλον της Ευρώπης 13 Μαρτίου 2017 Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι

Διαβάστε περισσότερα

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0341/7. Τροπολογία. Σοφία Σακοράφα, Νικόλαος Χουντής εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL

EL Eνωμένη στην πολυμορφία EL A8-0341/7. Τροπολογία. Σοφία Σακοράφα, Νικόλαος Χουντής εξ ονόματος Ομάδας GUE/NGL 21.11.2018 A8-0341/7 7 Σοφία Σακοράφα, Νικόλαος Χουντής του 2018 για την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας Οριζόντια τροπολογία - Να αντικατασταθούν οι λέξεις «Μακεδονία», «μακεδονικός/ή»

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου

Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Βορείου Αιγαίου «Τα μέλη του νέου Δικτύου Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης «EUROPE DIRECT» για την περίοδο2018-2020 στην Ελλάδα» Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω της Αντιπροσωπείας της στην Ελλάδα, ολοκλήρωσε τη διαδικασία επιλογής

Διαβάστε περισσότερα

Ημερήσια Νέα. Οικονομικά - Εταιρικά Νέα

Ημερήσια Νέα. Οικονομικά - Εταιρικά Νέα 14/02/17 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα -- Fitch: Οι επαναλαμβανόμενες εντάσεις αντανακλώνται ήδη στην αξιολόγηση της Ελλάδας Με συγκρατημένη αισιοδοξία ότι θα κλείσει η αξιολόγηση εμφανίζεται ο οίκος Fitch,

Διαβάστε περισσότερα

Μέχρι ενός ορίου οι θυσίες για την παραμονή στο ευρώ

Μέχρι ενός ορίου οι θυσίες για την παραμονή στο ευρώ Μέχρι ενός ορίου οι θυσίες για την παραμονή στο ευρώ Του Γιώργου Ηλ. Αράπογλου, Γεν. Διευθυντή της Pulse RC Η πρώτη έρευνά μας εν όψει της νέας προσφυγής στην κάλπη, ξεκίνησε αμέσως μετά την ανακοίνωση

Διαβάστε περισσότερα

B8-0656/2015 } B8-0659/2015 } B8-0662/2015 } B8-0663/2015 } RC1/Τροπ. 39

B8-0656/2015 } B8-0659/2015 } B8-0662/2015 } B8-0663/2015 } RC1/Τροπ. 39 B8-0663/2015 } RC1/Τροπ. 39 39 Αιτιολογική σκέψη. λαµβάνοντας υπόψη ότι η απώλεια της ευρωπαϊκής ανταγωνιστικότητας στην παγκόσµια οικονοµία, η υψηλή ανεργία η δηµογραφική µεταβολή και η όλο και µεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Ημερήσια Νέα. Οικονομικά - Εταιρικά Νέα

Ημερήσια Νέα. Οικονομικά - Εταιρικά Νέα 20/04/16 Οικονομικά - Εταιρικά Νέα - Η ελληνική πρόταση και οι 3 τρόποι για την ελάφρυνση του χρέους Τρεις τρόπους με τους οποίους θα επιτευχθεί ελάφρυνση του ελληνικού χρέους συζήτησαν το οικονομικό επιτελείο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ

Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ Η ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕΤΟΧΩΝ Οι Παράμετροι που Δημιουργούν τις Νέες Προσδοκίες Το επόμενο και τελικό στοίχημα --μέχρι το επόμενο-- που καλείται να προεξοφλήσει το Ελληνικό Χρηματιστήριο

Διαβάστε περισσότερα