ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ"

Transcript

1 AXONE Palm

2 ΑΥΤΟΝΟΜΟ ΚΑΙ

3 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ Μην το αποκαλείτε Palm ή Pocket PC. Μπορεί να προσβληθεί! Ένα εργαλείο διάγνωσης πρέπει να είναι φιλικό προς το χρήστη, εύκολο στην εκμάθηση, πρακτικό στη χρήση και απλό στην αναβάθμιση. Αυτό είναι το νέο AXONE Palm. 2-3 >>

4 ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΧΡΟΝΟ Υπάρχουν μόνο λίγες εφευρέσεις τόσο επαναστατικές όσο το αυτοκίνητο. Το αυτοκίνητο κατέληξε στο να αλλάξει την ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, κάνοντας τη διαφορά στον τρόπο ζωής τους, στην εργασία τους και στον ελεύθερο χρόνο τους. Αν συγκριθεί με το πρώτο πρωτότυπο στο τέλος του 18ου αιώνα, η εξέλιξη του αυτοκινήτου επηρεάστηκε από πολλές τεχνολογίες μέσα στον 19ο και 20ο αιώνα. Κατά την διάρκεια των τελευταίων 10 χρόνων τα ηλεκτρονικά εξαρτήματα χρησιμοποιήθηκαν εκτεταμένα στην κατασκευή του αυτοκινήτου, όπως και σε άλλα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινότητα μας. Μπορούν ν ανιχνευτούν τέσσερα συναπτά βήματα στην εξέλιξη της Ηλεκτρονικής Μονάδας Ελέγχου (Η.Μ.Ε.) και των επεξεργαστών Το πρώτο βήμα έγινε στο τέλος της δεκαετίας του 80, όταν ο μηχανικός διανομέας αντικαταστάθηκε με ένα Ηλεκτρονικό Σύστημα Ανάφλεξης. Το δεύτερο βήμα ήταν στις αρχές της δεκαετίας του 90, όταν το καρμπυρατέρ αντικαταστάθηκε με τον ηλεκτρονικό ψεκασμό. Το τρίτο βήμα, έγινε στα μισά της δεκαετίας του 90 και σχετίζεται με την ανάπτυξη των συστημάτων ασφαλείας. Αυτό οδήγησε στη δημιουργία ενός ηλεκτρονικού συστήματος για Σύστημα Αντιμπλοκαρίσματος Τροχών (ABS) και Αερόσακων. Το τέταρτο βήμα ήταν η μεγαλύτερη αλλαγή η οποία έγινε κατά την διάρκεια των τελευταίων χρόνων. Τα ηλεκτρονικά επικράτησαν σε πολλά συστήματα που είναι τώρα αφιερωμένα στην άνεση του οδηγού. Αυτές οι νέες μονάδες δεν είναι μόνο για όφελος του οδηγού, αλλά εξέλιξαν και την μέθοδο ελέγχου και επισκευής των βλαβών συστημάτων. Οι νέες απαιτήσεις σέρβις άλλαξαν το τρόπο εργασίας των ειδικών. Σήμερα, ο αριθμός των Η.Μ.Ε. που εξοπλίζουν ένα μικρό όχημα είναι 10 και φτάνουν μέχρι τις 90 μονάδες, οι οποίες χρησιμοποιούνται σε πιο πλούσια εξοπλισμένα μοντέλα. Η διάγνωση αυτών των συστημάτων έγινε πολυπλοκότερη για τους τεχνικούς που έχουν συνηθίσει να λύνουν μηχανικά προβλήματα. Το ισχυρό δεσιμο και η άριστη σχέση με τους πελάτες μας, μας έκανε να καταλάβουμε αυτό το δίλημμα και γι αυτό το λόγο είμαστε υπερήφανοι που παρουσιάζουμε το νέο AXONE Palm. Η τελευταία γενιά εξοπλισμού διάγνωσης, σχεδιασμένη ειδικά για τέτοιες καταστάσεις, και για τώρα και για το μέλλον. Η TEXA δημιούργησε ενα προϊόν που μπορεί να συνδεθεί με μια Η.Μ.Ε. εγκατεστημένη από τον κατασκευαστή του οχήματος. Αυτή είναι μια εύκολη διαδικασία και θα παρέχει δεδομένα, ηλεκτρικά διαγράμματα και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για τον τεχνικό. Ο εξοπλισμός είναι επίσης ικανός να παρέχει προτάσεις για το πως να εκτελέσετε εργασίες συντήρησης. Αυτό το προϊόν έχει πολλά χαρακτηριστικά και λύσεις, που είναι εύκολες στην χρήση αλλά δύσκολα εξηγούνται μέσα από τις σελίδες ενός διαφημιστικού φυλλαδίου. Σας συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τον τοπικό σας διανομέα/αντιπρόσωπο για μια επίδειξη του νέου φανταστικού AXONE Palm.

5 ignitest AXONE AXONE 2000 AXONE 3 Mobile AXONE Pad & AXONE Palm 4-5 >>

6 Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΙΟ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΗ: Η ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ Όπως προαναφέρθηκε, ένα συνεργείο αντιμετωπίζει έναν αυξανόμενο αριθμό προβλημάτων σχετικά με τα ηλεκτρονικά συστήματα και εξαρτήματα. Τα τελευταία οχήματα είναι εξοπλισμένα με δεκάδες Η.Μ.Ε., που πρακτικά ελέγχουν όλα τα συστήματα στο όχημα, όπως: Διαχείριση κινητήρα, Πέδηση, A/C, Φωτισμός, για να ονομάσουμε μερικά από αυτά. Οι Η.Μ.Ε. χρησιμοποιούνται επίσης για τον έλεγχο εργασίων όπως: ηλεκτρονικό κλείδωμα θυρών ή υαλοκαθαριστήρες. Συχνά αυτά τα συστήματα συνδέονται μεταξύ τους με μια περίπλοκη διαδικασία, για παράδειγμα: ταχύτητες καθαριστήρα σχετικά με την ένταση βροχής ή κλειδαριές πόρτας που κλειδώνουν αυτόματα όταν το όχημα πηγαίνει με πάνω από μια ορισμένη ταχύτητα ή ξεκλειδώνουν σε περίπτωση ατυχήματος. Άλλες Η.Μ.Ε. είναι συνδεδεμένες στα συστήματα ασφαλείας, που παρέχουν καλύτερο έλεγχο του οχήματος σε δύσκολες συνθήκες οδήγησης. Όλες αυτές οι Η.Μ.Ε. συνδέονται σε μια πρίζα διάγνωσης που κανονικά βρίσκεται μέσα στο όχημα. Ένας τεχνικός αναζητά ένα εργαλείο διάγνωσης που να τον βοηθά να εργαστεί ελεύθερα γύρω από το αυτοκίνητο όταν κάνει διάγνωση σε βλάβες. Παραδοσιακά το εργαλείο διάγνωσης ήταν συνδεδεμένο μέσω ενός καλωδίου για επικοινωνία και καθώς υπήρχαν ελάχιστα συστήματα ελέγχου εγκατεστημένα, αυτό ήταν αποδεκτό. Γι αυτό το λόγο, η TEXA ανέπτυξε μια καινοτομική ασύρματη λύση για την αγορά διάγνωσης. Αυτή η λύση προσφέρει ένα νέο ευκολότερο τρόπο εργασίας καθώς η ανίχνευση βλαβών τώρα μπορεί να εκτελεστεί χρησιμοποιώντας ένα συνδυασμό δύο μονάδων. Τα εργαλεία NAVIGATOR ή TRIBOX μπορούν να συνδεθούν απευθείας στην πρίζα διάγνωσης και το AXONE Palm χρησιμοποιείται ως μια κινητή πλατφόρμα για πρόσβαση στις πληροφορίες Η.Μ.Ε. μέσω ασύρματης σύνδεσης. Το AXONE Palm είναι πρακτικό, εύκολο στη χρήση με μπαταρία μακράς διαρκείας, που επιτρέπει στον τεχνικό να εργαστεί ελεύθερα γύρω από το όχημα (Τεχνολογία Bluetooth). Επιτρέπει την εργασία ελεύθερα γύρω από το όχημα. Ως ένα παράδειγμα αν ένα πρόβλημα συμβεί στην μονάδα πίσω φωτισμού, ο τεχνικός μπορεί να είναι στο πίσω μέρος του οχήματος και μέσω του AXONE Palm θα μπορεί να ενεργοποιήσει τις λειτουργίες φωτισμού ενώ ελέγχει την απόκριση. Με την παλαιότερη γενιά εργαλείων αυτή η απλή διαδικασία απαιτούσε συχνά δύο τεχνικούς.

7 6-7 >>

8 ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΜΟΝΟ ΕΝΑΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Όπως προαναφέρθηκε, μέσα στον τομέα επισκευής στο συνεργείο η αγορά απαιτεί μια εξέλιξη στα εργαλεία και τις μεθόδους διάγνωσης. Η παραδοσιακή λύση ήταν η χρήση ένος μόνον εργαλείου για ένα μόνο έλεγχο ή δοκιμή. Για παράδειγμα: Ένα διαγνωστικό εργαλείο, ένας παλμογράφος, ένας αναλυτής καυσαερίων, κλπ. Αυτό ξεπεράστηκε με την νέα λύση TEXA που προτείνει μια ευρύτερη αντίληψη. Αυτή η αντίληψη εκφράζει ένα νέο και επιτυχημένο τρόπο εκτέλεσης συντήρησης, χρήσιμο και για μεγάλες και για μικρές επιχειρήσεις. Ας φανταστούμε ότι όλα τα μεμονωμένα εργαλεία διάγνωσης είναι λειτουργικές μονάδες, που μπορούν επαρκώς να εκτελέσουν τους ελέγχους για τους οποίους κατασκευάστηκαν. Έπειτα φανταστείτε ένα τεχνικό να μπορούσε να χρησιμοποιήσει μια μεμονωμένη μονάδα για να επεξεργαστεί και να εμφανίσει τα δεδομένα από κάθε εργαλείο. Το AXONE Palm είναι αυτό το εργαλείο: Είναι έτοιμο για χρήση, ελαφρύ, πρακτικό και φορητό! Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα που αποκτάτε εργαζόμενος με αυτό τον τρόπο. Αυτά είναι τα κυριότερα: Μόνο ένα σύστημα ελέγχου. Το AXONE Palm είναι μια μόνο μονάδα εμφάνισης κοινή σε οποιοδήποτε εργαλείο διάγνωσης, για παράδειγμα: TRIBOX Mobile, NAVIGATOR ή GASBOX. Για πρόσβαση στα δεδομένα στην μνήμη του οχήματος ή του ηλεκτρικού συστήματος, θα χρησιμοποιήσετε μόνο ένα εργαλείο και ένα πρόγραμμα, το AXONE Palm! Δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγετε και να κλείνετε διαφορετικά προγράμματα, να αλλάζετε από το ένα διαγνωστικό στο άλλο. Το AXONE Palm παρέχει ένα συντονιστικό, αποδοτικό και αποτελεσματικό τρόπο εργασίας. Ίδια πινακίδα, ίδιο όχημα. Όταν το όχημα επιστρέφει στο συνεργείο, ο τεχνικός μπορεί να εισάγει τον αριθμό πινακίδας οχήματος κι αν το εργαλείο έχει ήδη χρησιμοποιηθεί σ αυτό το όχημα, όλες οι προηγούμενες πληροφορίες που αποθηκεύτηκαν θα ανακληθούν. Εκτυπωτής. Ένας εκτυπωτής θα είναι διαθέσιμος με την ικανότητα να εκτυπώνει μέσω ασύρματης σύνδεσης στο AXONE Palm. Μ αυτόν τον τρόπο όλες οι μονάδες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εκτύπωση των όποιων σχετικών εγγράφων με τους ελέγχους διάγνωσης και απόδοσης. Τα πλεονεκτήματα του AXONE Palm είναι πολυάριθμα όταν συγκρίνονται με το κλασσικό σύστημα διάγνωσης. Τα πλεονεκτήματα θα γίνουν πιο σαφή όταν χρησιμοποιήσετε το εργαλείο μέσα στο συνεργείο. Η TEXA δημιούργησε δύο διαφορετικές δομές. Η πρώτη σχετίζεται με την χρήση του AXONE Palm σε μονή χρήση. Για παράδειγμα, ένα μόνο εργαλείο χρησιμοποιείται στο συνεργείο. Το δεύτερο αναφέρεται σε ένα σύστημα πολλαπλής χρήσης όπου περισσότερα εργαλεία (μονάδες) χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα μέσα στο ίδιο συνεργείο. Ένα εργαλείο για κάθε τεχνικό, σ αυτήν την περίπτωση τα πλεονεκτήματα είναι πιο εμφανή.

9 8-9 >>

10 ΕΝΑ ΜΑΓΙΚΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΕΙ ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΝΣΩΜΑΤΩΜΕΝΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ Για την αντιμετώπιση νέων προκλήσεων, η εφεύρεση νέων προϊόντων, υπηρεσιών και η βελτίωση των σχέσεων με τους πελάτες δεν είναι ένα εύκολο έργο. Η χρήση της τεχνολογίας πληροφορικής (I.T.) είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος για την βελτίωση και ενδυνάμωση νέων προϊόντων, υπηρεσιών και ποιότητας εργασίας και επαγγελματική εκπαίδευση των τεχνικών στην χρήση του εργαλείου και των συστημάτων του. Η κυριότερη φιλοδοξία των τεχνικών της TEXA ήταν η δημιουργία ενός ολοκληρωμένου και επαγγελματικού πακέτου λογισμικού, απλού κι εύκολου στην χρήση. Για να γίνει το AXONE Palm ολοκληρωμένο, η TEXA παρουσίασε μια στάνταρ έκδοση λογισμικού που καλείται IDC3 POCKET. Αυτό προέρχεται από το γνωστό λογισμικό IDC3 PLUS. Το νέο λογισμικό είναι σε μια απλή μορφοποίηση όπου το εργαλείο και οι πληροφορίες αλληλοσυμπληρώνονται. Η πλοήγηση του IDC3 POCKET μέσα στο σύστημα ξεκινά επιλέγοντας το μοντέλο οχήματος ή τον αριθμό πινακίδας οχήματος. Το νέο λειτουργικό περιβάλλον παρέχει μια σειρά εργαλείων χρήσιμων για αρκετούς ελέγχους για το συγκεκριμένο όχημα: - Μονάδα ανάλυσης καυσαερίων βενζινοκινητήρα (ήδη διαμορφωμένο με τα όρια εκπομπών που δίνονται από τον κατασκευαστή), - Μονάδα ανάλυσης καυσαερίων πετρελαιοκινήτηρα (πάντα με καθορισμένες τιμές), - Μονάδα αυτοδιάγνωσης (ήδη έτοιμη για επικοινωνία με τα ηλεκτρονικά συστήματα του οχήματος), - Μονάδα μέτρησης για έλεγχο με παλμογράφο (προρυθμισμένος ήδη για ηλεκτρικούς ελέγχους οποιουδήποτε μεμονωμένου ηλεκτρικού εξαρτήματος), - Μονάδα ελέγχου δικτύων (για ανάλυση και αναζήτηση βλαβών ηλεκτρικού τύπου σε δίκτυα CAN, Van, Lin, κλπ.), - Μονάδα ελέγχου μπαταρίας, εκκίνησης και επαναφόρτισης. Ο χρήστης έχει πρόσβαση σε τεχνικές πληροφορίες, για μηχανικά δεδομένα, προγραμματισμό συντήρησης, ηλεκτρονικά διαγράμματα, τεχνικά δελτία και πολλά άλλα. Παρακάτω, υπάρχουν μερικά παραδείγματα που δείχνουν καθαρά την λειτουργικότητα του IDC3 POCKET. Η έκδοση λογισμικού 27 για το AXONE 2000 απαιτεί μια ελεύθερη μνήμη των περίπου 50 MB, ενώ η ίδια έκδοση λογισμικού του AXONE Palm απαιτεί 300 MB: Η διαφορά είναι εξαιτίας κυρίως των επιπρόσθετων πληροφοριών που περιέχονται στο νέο λειτουργικό περιβάλλον που αναπτύχθηκε ειδικά για το AXONE Palm. Σκεπτόμενη τις επιπρόσθετες αναβαθμίσεις μεταξύ των εργαλείων, η TEXA ανακάλυψε ότι κάθε νέα αναβάθμιση στο AXONE 2000 απαιτεί περίπου 15 MB, ενώ μια νέα αναβάθμιση με το AXONE Palm χρειάζεται 90 MB. Οι πληροφορίες που απαιτούνται στο σημερινό περιβάλλον εργασίας αυξάνονται συνεχώς και υπάρχει ο φόβος ότι η αύξηση των πληροφοριών θα κάνει περίπλοκη την αναζήτηση για την σωστή λύση σε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα. Μετά από προσεκτική ανάλυση αυτή η πλευρά λύθηκε επαρκώς στο λογισμικό AXONE Palm. Ένα πρωτοποριακό σύστημα αναπτύχθηκε και ενοποιήθηκε στο πλήκτρο search (αναζήτηση). Μία επανασταστική καινοτομία από την TEXA που είναι πολύ διαφορετική από τα προϊόντα που ήδη υπάρχουν στην αγορά. Το AXONE Palm επαναπροσδιορίζει την αντίληψη του εργαλείου διάγνωσης.

11 IDC3 POCKET: ΠΛΟΗΓΗΣΗ Ιμάντας μεταφοράς Ηχείο VGA μικρο-κάμερα Αισθητήρας φωτός, LED λειτουργίας, Τμήμα κάρτας μνήμης Secure Digital Οθόνη αφής Προστατευτικό πλαίσιο Τμήμα μπαταρίας Πληκτρολόγιο Μικρόφωνο Εξωτερικές συνδέσεις >>

12 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ IDC3 POCKET ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΧΡΗΣΗ ΜΕΣΩ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Από το κύριο μενού χειροκίνητα επιλέξτε τα εργαλεία ή τον τύπο οχήματος. Υπάρχουν δύο τρόποι επιλογής οχήματος: μέσω μιας λίστας μάρκας ή μοντέλου ή εισάγοντας τον αριθμό πινακίδας. Το όχημα ταυτοποιείται από μια σειρά επιλογών που εντοπίζουν το σωστό μοντέλο. Όταν το όχημα αναγνωριστεί, το πρόγραμμα δείχνει τις διαθέσιμες επιλογές και πληροφορίες: σ αυτό το παράδειγμα: ανάλυση καυσαερίων, αυτοδιάγνωση, πρόγραμμα μηδενισμού, ηλεκτρικά διαγράμματα, κλπ. Εναλλακτικά το εργαλείο μπορεί να ρυθμιστεί για τις διαφορετικές επιλογές αναζητώντας το όχημα χρησιμοποιώντας το πλήκτρο Αριθμός πινακίδας. Αφού εισάγετε τον αριθμό πινακίδας του οχήματος στην οθόνη Palm, το πρόγραμμα αυτόματα θα ανακαλέσει τα οχήματα που εισήχθησαν προηγουμένως.

13 Σχέδια, πληροφορίες και εργαλεία είναι άμεσα διαθέσιμα Επιλέγοντας την επιλογή Ηλεκτρικό διάγραμμα από το προηγούμενο κύριο μενού και καθορίζοντας το ηλεκτρονικό σύστημα που θα ελεγχθεί... μπαίνετε σε μια ειδική λειτουργία εμφάνισης, για να πλοηγηθείτε στην μεγενθυμένη εικόνα στην οθόνη Επιλέγοντας το εικονίδιο Μονάδες, στην κάτω γραμμή εργαλείων, θα εμφανιστούν εικόνες και θέσεις σχετικά με τα εξαρτήματα του επιλεγμένου συστήματος. Από το ηλεκτρικό διάγραμμα μπορείτε να ανακαλέσετε μέσω του ειδικού εικονιδίου πληροφορίες και λεπτομέρειες για μεμονωμένα εξαρτήματα. Επιλέγοντας την επιλογή Αυτοδιάγνωση και επιλέγοντας για παράδειγμα το σύστημα A/C......ενεργοποιείτε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα α υ τ ο δ ι ά γ ν ω σ η ς χρησιμοποιώντας τις διαθέσιμες πληροφορίες από την επικοινωνία με την σχετική Η.Μ.Ε >>

14 Τεχνικά δελτία και κάρτες περιγραφής συστήματος Κατά την διάρκεια του τύπου συστήματος το πρόγραμμα τονίζει τα διαθέσιμα εικονίδια για επιπρόσθετες πληροφορίες. Σ αυτό το παράδειγμα, επιλέγοντας έναν Αερόσακο ενεργοποιείτε το εικονίδιο πληροφοριών στην επάνω δεξιά γωνία. Κάνοντας κλικ με το στυλό απευθείας στο εικονίδιο μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα έγγραφα, στο παράδειγμα αυτό ένα τεχνικό δελτίο......και μια κάρτα που περιγράφει τα χ α ρ α κ τ η ρ ι σ τ ι κ ά συστήματος. Το τονισμένο εικονίδιο στην οθόνη αυτή, πληροφορεί τον χρήστη ότι είναι διαθέσιμες επιπρόσθετες ηλεκτρικές και μηχανικές λεπτομέρειες. Μια κάρτα διαθέτει για παράδειγμα τεχνικά δεδομένα για τα συστήματα εκκίνησης και επαναφόρτισης.

15 Χειροκίνητη χρήση μέσω επιλογής εργαλείων Το AXONE Palm μπορεί να λειτουργήσει επίσης σε χειροκίνητη λειτουργία. Από το κύριο μενού επιλέγοντας το στοιχείο εργαλείου...μπορείτε να μπείτε στην λίστα εργαλείου που θα χρησιμοποιηθεί σε χειροκίνητη λειτουργία. Σ αυτήν την πρώτη έκδοση του προγράμματος είναι διαθέσιμα τα εργαλεία για ανάλυση ηλεκτρική και καυσαερίων Επιλέγοντας τον Παλμογράφο επιτρέπεται η είσοδος στο πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το TRIBOX Mobile και την μονάδα ACQ. Η χειροκίνητη εγκατάσταση ενεργοποιεί συγκεκριμένη διαμόρφωση μέτρησης που μπορεί να προσαρμοσθεί από τον χειριστή ανάλογα το ηλεκτρικό σήμα που θα μετρηθεί. Επιλέγοντας το εικονίδιο Τεστ αερίου μπορείτε απευθείας να μπείτε στο πρόγραμμα ανάλυσης που μετρά την αιθάλη. Σ αυτήν την περίπτωση το AXONE Palm θα επικοινωνήσει αυτόματα με τον αναλυτή πετρελαίου OPABOX για να εκτελέσει την δοκιμή >>

16 ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΕΝΑ ΝΕΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΜΠΙ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ΕΧΕΤΕ ΤΗΝ ΛΥΣΗ Όταν αντιμετωπίζετε ένα νέο διαγνωστικό πρόβλημα, παρόλο που ένα συνεργείο έχει ένα προϊόν διάγνωσης καλής ποιότητας και τεχνική εκπαίδευση σχετικά με αυτό, μερικές φορές είναι καλό να μιλάτε με ένα τεχνικό σύμβουλο ή συνάδελφο που είναι ικανός να σας βοηθήσει. Βάσει της εμπειρίας και έρευνας αγοράς η TEXA βρήκε ότι πολλές βλάβες σε οχήματα είναι παρόμοιες και τα οχήματα έχουν τα ίδια τεχνικά προβλήματα. Μπορεί το συγκεκριμένο πρόβλημα να λυθεί χρησιμοποιώντας τις πληροφορίες που αφορούν μια προηγούμενη επιτυχημένη επισκευή. Το συνεργείο θα γνωρίζει ιδανικά και θα έχει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων που διαχωρίζεται βάσει των προβλημάτων και συσχετίζεται με βάση τις λύσεις. Συλλογή λύσεων. Η TEXA δημιούργησε μια συγκεκριμένη βάση δεδομένων με πληροφορίες που συλλέχθηκαν από τα call centres των θυγατρικών της (Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αγγλία και Η.Π.Α.). Το σύστημα συλλογής συλλέγει σε μία μόνο βάση δεδομένων τις πιο συχνές λύσεις για τεχνικά προβλήματα. Αυτό το σύστημα μπορεί να συλλέξει περίπου 100 λύσεις την εβδομάδα από όλο τον κόσμο. Αυτές οι λύσεις ελέγχονται και εισάγονται σε μια ειδική μορφοποίηση και είναι μεταφρασμένες σε όλες τις γλώσσες. Υπάρχουν χιλιάδες λύσεις ήδη έτοιμες και ο αριθμός αυτός αυξάνεται κάθε μέρα. Πως μπορώ να ψάξω να βρω μια λύση; Απαντήσεις σε κοινές ερωτήσεις, λύσεις σε προβήματα που ήδη λύθηκαν, κωδικοί βλαβών, προειδοποιήσεις και βοήθεια που λαμβάνονται από τα συνεργεία σ όλη την Ευρώπη, είναι σημαντικές πληροφορίες που η TEXA θέλει να μοιραστεί με τους πελάτες της: χρησιμοποιώντας το AXONE Palm! ΛΥΣΗ: Η TEXA δεν έχασε χρόνο και σκέφτηκε την ανάπτυξη της καλύτερης διαθέσιμης επιλογής στην αγορά. Η TEXA υπέγραψε μια συμφωνία με μια εταιρεία που δραστηροποιείται παγκόσμια στον τομέα αυτό: Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Google η TEXA μπόρεσε να οργανώσει τις πληροφορίες και να τις κάνει διαθέσιμες με ένα απλό και γρήγορο τρόπο. Το σύστημα λογισμικού AXONE Palm ενεργοποιείται με το κουμπί SEARCH (ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ). Με το AXONE Palm ο πελάτης μπορεί να αναζητήσει πληροφορίες ή μια λύση στο πρόβλημα ενός οχήματος κατά την συντήρηση στο συνεργείο, χρησιμοποιώντας την λειτουργία ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ και γράφοντας τον τύπο βλάβης που θα λυθεί (χρησιμοποιώντας την δική του ορολογία). Εναλλακτικά μπορεί να επιλεγεί από μια λίστα, χωρισμένη κατά μάρκα και μοντέλο και την περιγραφή που έγινε από την TEXA αρκετών προβλημάτων που έχουν λυθεί. Το σύστημα ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ θα προτείνει μια σειρά λύσεων, ήδη επεξεργασμένων από την TEXA και ελεγμένων από ένα συνεργείο, έτσι ώστε ο τεχνικός να επιλέξει μια λύση σχετική με το πρόβλημα του.

17 Κατά την διάρκεια της διαδικασίας συντήρησης επιλέγοντας το κουμπί SEARCH, το πρόγραμμα αναζητά αυτόματα όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες για το μοντέλο και το επιλεγμένο ηλεκτρονικό σύστημα. Μετά από μερικά δευτερόλεπτα μια λίστα με τις λύσεις που ήδη υιοθετήθηκαν και με τις βλάβες που λύθηκαν με περιγραφή της διαδικασίας συντήρησης θα εμφανιστεί στην οθόνη. Με ένα απλό και γρήγορο τρόπο η ειδική λειτουργία αναζήτησης θα συνδεθεί με την κεντρική βάση δεδομένων TEXA φορτώνοντας έτσι σε πραγματικό χρόνο τις διαθέσιμες πληροφορίες. Η επιλεγμένη κάρτα δείχνει την αιτία του προβλήματος και μια έγγραφη λύση, επαληθευμένη από τα διεθνή τηλεφωνικά κέντρα της TEXA >>

18 ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΥΨΗΛΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ Το AXONE Palm είναι ένα φορητό εργαλείο που μπορεί να μεταφερθεί σε μια τσέπη. Είναι κατά κάποιο τρόπο παρόμοιο με τα προϊόντα γραφείου που καλούνται Pocket PC. Προφανώς αν ένα εργαλείο χρησιμοποιείται σε ένα συνεργείο καθημερινά για 12 ώρες την ημέρα θα πρέπει τεχνικά να είναι πολύ διαφορετικό από ένα που χρησιμοποιείται σε περιβάλλον γραφείου ή οικίας. Γι αυτό το λόγο οι τεχνικοί της TEXA δημιούργησαν το AXONE Palm που ικανοποιεί πλήρως τις απαιτήσεις δύναμης και αξιοπιστίας που είναι χρήσιμες όταν χρησιμοποιούνται σε ένα σκληρό περιβάλλον. Το AXONE Palm είναι ελαφρρύ, πρακτικό και ικανό να προσφέρει υψηλή απόδοση και αξιοπιστία σε περιβάλλοντα όπως: συνεργεία και στο δρόμο. Το AXONE Palm κατασκευάστηκε με ένα συμπαγές καλούπι, τα μέρη του είναι αδιάβροχα και μοντάρονται για την αποφυγή διείσδυσης υγρού χάρη στην χρήση ειδικών φλαντζών. Η μόλυνση από λάδι ή νερό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα! Το AXONE Palm αναπτύχθηκε σύμφωνα με τα στρατιωτικά πρότυπα MIL STD-810, όσον αφορά την αντικραδασμική προστασία: μπορεί να πέσει από ένα ύψος 1.2 m χωρίς να πάθει ζημιά. Η οθόνη αφής είναι αντιθαμβωτική και έχει υψηλή ευκρίνεια. Το μηχανικό μοντάρισμα μεταξύ οθόνης και καλυμμάτων φτιάχτηκε για να παρέχει την μέγιστη μηχανική αντοχή και την καλύτερη προστασία ακόμα μεγαλύτερη από οποιοδήποτε άλλο μοντέλο στην αγορά. Ειδική προσοχή δόθηκε στην δυνατότητα επικοινωνίας και μετάδοσης δεδομένων ασύρματα μεταξύ των προϊόντων TEXA και άλλων συσκευών πολυμέσων. Η TEXA χρησιμοποίησε την πιο πρόσφατη ηλεκτρονική λύση στην μετάδοση δεδομένων: την τεχνολογία Bluetooth και Wi-Fi. Το AXONE Palm διαθέτει μια ενσωματωμένη κάμερα και μια μπαταρία λιθίου που παρέχει διπλάσια τροφοδοσία από τα παραδοσιακά palm. Το προϊόν παραδίνεται ως στάνταρ με αυτές τις αποκλειστικές λύσεις και προδιαγραφές.

19 18-19 >>

20 AXONE PALM ΚΑΙ INTERNET ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ TEXA. Οι απαιτήσεις των τεχνικών πληροφορίων και οι αναβαθμίσεις του AXONE Palm είναι συμβατές με τη σύνδεση στο Internet και μπορούν να συνδεθούν με τους σέρβερ της TEXA. Το Internet είναι όπως οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι όπου πληροφορίες και δεδομένα ταξιδεύουν αντί άνθρωποι και αγαθά. Το κόστος χρήσης γι αυτό είναι πολύ χαμηλό. Είναι πράγματι δυνατό να φτάσετε σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου και να λάβετε σημαντικές πληροφορίες σε κόστος χαμηλότερο από ένα τηλεφώνημα. Για να σερφάρετε στο διαδίκτυο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πολύ γρήγορη ή μια πολύ αργή συσκευή πολυμέσων, καθώς δεν υπάρχουν όρια ταχύτητας! Η πιο αργή συσκευή είναι σίγουρα το αναλογικό μόντεμ του οποίου η μέγιστη ταχύτητα είναι 56K. Υπάρχουν ISDN μόντεμ (ακόμα σε χρήση, αλλά όχι για πολύ ακόμα): σε αυτήν την περίπτωση, η μετάδοση δεδομένων μπορεί να φτάσει το μέγιστο μεταξύ 64K και 128K. Ο μέσος χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ADSL μόντεμ/ρούτερ που έχει μια πιστοποιημένη ταχύτητα των 1280K. Υπάρχουν όντως γρηγορότερα συστήματα σύνδεσης, αλλά το κόστος χρήσης τους είναι υψηλό και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί για την εφαρμογή μας. Οι πελάτες που αγοράζουν το AXONE Palm θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν το Internet για δύο συγκεκριμένες υπηρεσίες: 1. Για αναβάθμιση του λογισμικού, 2. Για χρήση της λειτουργίας ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ 1 η περίπτωση. ΜΟΝΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ: Σ αυτήν την περίπτωση οι αναβαθμίσεις λογισμικού γίνονται κάθε τρεις μήνες. Ο πελάτης που θέλει να χρησιμοποιήσει αυτήν την υπηρεσία έχει τρεις δυνατότητες: 1. Μέσω αναβάθμισης της κάρτας μνήμης του AXONE Palm από τον πωλητή (χειροκίνητη αναβάθμιση) 2. Χρησιμοποιώντας τον Η/Υ τους για πρόσβαση στο Internet και χρησιμοποιώντας το ειδικό πρόγραμμα και το καλώδιο που παρέχονται ως βασικός εξοπλισμός. Με το AXONE Palm μπορείτε να φορτώσετε την νέα αναβάθμιση στην μνήμη του εργαλείου. 3. Συνδέοντας το AXONE Palm, απευθείας σε μια σύνδεση Internet μέσω ενός ADSL Wi-Fi ρούτερ/ μόντεμ για αυτόματη αναβάθμιση του λογισμικού. 2 η περίπτωση. Για πρόσβαση στην λειτουργία ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ: Μπορείτε να συνδεθείτε απευθείας στο Internet μόνο μέσω ενός ADSL Wi-Fi ρούτερ/ μόντεμ. Η ιδανική λύση για πρόσβαση στις λειτουργίες AXONE Palm είναι να υπάρχει πλήρης πρόσβαση στο internet μέσω ενός Wi-Fi ρούτερ/μόντεμ.

21 20-21 >>

22 ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΕΙΣ, ΠΑΛΙΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ: ΜΕ ΤΟ AXONE PALM ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Υπάρχει στον κόσμο μια εξέλιξη σχετική με τα καταναλωτικά ηλεκτρονικά. Οι αλλαγές σχετίζονται όλο και περισσότερο με την εύκολη πρόσβαση στις διαδραστικές λειτουργίες των συσκευών που χρησιμοποιούνται καθημερινά στο σπίτι. Η νέα ψηφιακή τηλεόραση για παράδειγμα, μας επιτρέπει να δούμε τις εκπομπές που μας ενδιαφέρουν, αλληλεπιδρώντας με εκείνα τα προγράμματα και είναι ανοιχτή σε νέες δυνατότητες για ανθρώπους που δεν θέλουν να ανιμετωπίσουν περίπλοκα συστήματα όπως υπολογιστές και το Internet. Διαδραστικό σημαίνει ότι πρέπει να είναι απλό και φιλικό στο χρήστη. Ξεκινώντας από αυτήν την άποψη η TEXA ανέπτυξε ένα επαναστατικό σύστημα αυτόματης ενημέρωσης για το AXONE Palm. Μια νέα ιδέα που κάνει την ενημέρωση και την φόρτωση τεχνικών δελτίων απλή και ασφαλή. Για την χρήση αυτής της διαδραστικής υπηρεσίας το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σύνδεση στο Internet για να επιτραπεί η ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ του εργαλείου, συνεργείου και των σέρβερ της TEXA. Γι αυτό το λόγο μια σύνδεση στο Internet είναι απαραίτητη. Όταν ενεργοποιείτε το AXONE Palm μπορείτε να συνδεθείτε με τους σέρβερ της TEXA για να ελέγξτε τις διαθέσιμες αναβαθμίσεις αρκετές φορές την ημέρα. Αυτό είναι πολύ εύκολο στη χρήση. Αν κατά η διάρκεια της ημέρας το AXONE Palm ανιχνεύσει μια νέα αναβάθμιση ή τεχνικό δελτίο, θα τα φορτώσει αυτόματα με το να συνδεθεί στους σέρβερ της TEXA το απόγευμα. Την επόμενη ημέρα, το συνεργείο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει τις νέες αναβαθμίσεις ή πληροφορίες. Αυτή η διαδικασία αναβάθμισης για το AXONE Palm είναι μια πραγματική επάνασταση, που σας επιτρέπει να εργαστείτε καλύτερα και να λύσετε το πρόβλημα ακριβώς από την αρχή. Όλα αυτά είναι υπέρ του χρήστη: καθυστερήσεις, χρόνος αναμονής και περίπλοκες διαδικασίες ανήκουν στο παρελθόν! Ο χρήστης μπορεί να ενημερώσει το εργαλείο με τις παραδοσιακές μεθόδους χωρίς να χρησιμοποιήσει τα πρακτικά οφέλη του αυτόματου συστήματος που δημιουργήθηκε ως βασικός εξοπλισμός στο AXONE Palm.

23 22-23 >>

24 ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΜΙΚΡΟ/ΜΕΣΑΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΜΟΝΗ ΧΡΗΣΗ, ΧΩΡΙΣ INTERNET ADSL WI-FI Αν το συνεργείο χρησιμοποιεί μόνο ένα AXONE Palm (ΜΟΝΗ ΧΡΗΣΗ) χωρίς σύνδεση στο internet ή με μια σύνδεση άλλη από την ADSL Wi-Fi, θα λειτουργεί όπως παρακάτω: 1. Το AXONE Palm ως εγκέφαλος θα αναπαριστά την μονάδα ελέγχου επεξεργασίας και εμφάνισης όλων των μονάδων διάγνωσης που ανήκουν στο συνεργείο και αναπαριστούν το σώμα 2. Η σύνδεση μεταξύ του AXONE Palm και των μονάδων θα είναι τύπου Bluetooth, 3. Όταν το συνεργείο δεν έχει σύνδεση Internet, η αναβάθμιση θα φορτώνεται σε έναν Η/Υ. Ο συνδρομητής θα λαμβάνει ένα CD με την νέα αναβάθμιση και μέσω ενός καλωδίου USB, χρησιμοποιώντας ένα ειδικό πρόγραμμα που παρέχεται ως στάνταρ, θα μπορεί να την μεταφέρει στο AXONE Palm (χειροκίνητη αναβάθμιση). 4. Αν το συνεργείο διαθέτει σύνδεση στο Internet και έναν Η/Υ με ένα σύστημα άλλο από ADSL-Wi-Fi οι αναβαθμίσεις θα γίνονται μέσω αυτού. Σ αυτήν την περίπτωση χρησιμοποιώντας το καλώδιο USB και το ειδικό πρόγραμμα που παρέχεται ως στάνταρ θα μπορείτε να μεταφέρετε την νέα αναβάθμιση στο AXONE Palm (χειροκίνητη αναβάθμιση). ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ tribox mobile (Σύνδεση Bluetooth) navigator (Σύνδεση Bluetooth) gasbox Autopower* (Σύνδεση Bluetooth) OpaBox Autopower* (Σύνδεση Bluetooth) rc3* (Σύνδεση Bluetooth) * ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ.

25 ΜΙΚΡΟ/ΜΕΣΑΙΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΜΟΝΗ ΧΡΗΣΗ, ΜΕ INTERNET ADSL Wi-Fi. Αν το συνεργείο χρησιμοποιεί το AXONE Palm ως μοναδικό εργαλείο (ΜΟΝΗ ΧΡΗΣΗ) και έχει τουλάχιστον μια σύνδεση ADSL Wi-Fi, το σύστημα θα λειτουργεί ακόλουθα: 1. Το AXONE PALM ως εγκέφαλος θα αναπαριστά την μονάδα ελέγχου επεξεργασίας, καταγραφής και εμφάνισης όλων των μονάδων διάγνωσης που ανήκουν στο συνεργείο και αναπαριστούν το σώμα 2. Η σύνδεση μεταξύ του AXONE PALM και των μονάδων θα είναι τύπου Bluetooth, 3. Η αναβάθμιση θα είναι αυτόματη μέσω σύνδεσης Wi-Fi μεταξύ AXONE PALM και ρούτερ και θα είναι δυνατή η χρήση της νέας λειτουργίας ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ οποιαδήποτε στιγμή. ΔΙΑΓΝΩΣΗ tribox mobile (Σύνδεση Bluetooth) navigator (Σύνδεση Bluetooth) gasbox Autopower* (Σύνδεση Bluetooth) ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ OpaBox Autopower* (Σύνδεση Bluetooth) ΡΟΥΤΕΡ (Σύνδεση Wi-Fi) rc3* (Σύνδεση Bluetooth) >>

26 ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ, ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ, ΜΕ INTERNET ADSL WI-FI. Αν το συνεργείο χρησιμοποιεί πάνω από ένα AXONE Palm (ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΧΡΗΣΗ) αυτό θα γίνει ένα προσωπικό εργαλείο για κάθε ένα χρήστη ξεχωριστά. Η σύνδεση ADSL Wi-Fi στο συνεργείο, ενεργοποιεί την ακόλουθη λειτουργία συστήματος 1. Κάθε AXONE Palm είναι μια προσωπική μονάδα για κάθε τεχνικό που θα την χρησιμοποιήσει ως εργαλείο επεξεργασίας και εμφάνισης όλων των μονάδων διάγνωσης στο συνεργείο, 2. Η σύνδεση μεταξύ του AXONE Palm και των μονάδων θα είναι τύπου Bluetooth, 3. Όλοι οι έλεγχοι που εκτελούνται με την χρήση διαφορετικών μονάδων θα αποθηκεύονται σε ένα κεντρικό σέρβερ, 4. Κάθε όχημα θα έχει έναν ΦΑΚΕΛΟ ΟΧΗΜΑΤΟΣ. 5. Οι αναβαθμίσεις θα είναι αυτόματες και θα είναι δυνατή η χρήση (από περισσότερα από ένα εργαλείο) της λειτουργίας ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ ταυτόχρονα οποιαδήποτε στιγμή, 6. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το AXONE ως ένα εργαλείο επικοινωνίας δεδομένων μέσα σε όλο το συνεργείο. Κάθε χρήστης μπορεί να λάβει τηλεματικά από τον αρχιμηχανικό του συνεργείου ή από την ρεσεψιόν την εργασία που θα εκτελεστεί σε ένα συγκεκριμένο τύπο οχήματος. Προφανώς όλες οι ενέργειες συντήρησης στο όχημα αυτό θα μεταφέρονται στην κάρτα συντήρησης, αυτές οι πληροφορίες μπορούν τότε να χρησιμοποιηθούν για προετοιμασία του λογαριασμού συντήρησης. (Σύνδεση Bluetooth) (Σύνδεση Bluetooth) (Σύνδεση Wi-Fi)

27 * ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ. tribox mobile ΔΙΑΓΝΩΣΗ navigator Η/Υ gasbox Autopower* ΣΕΡΒΕΡ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟΥ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ OpaBox Autopower* ΣΕΡΒΕΡ ΕΚΤΥΠΩΤΗ rc3* ΡΟΥΤΕΡ >>

28 ΑΞΕΣΟΥΑΡ Docking Station ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ (ΤΥΠΙΚΟ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ) ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΚΙ ΡΟΥΤΕΡ ADSL Wi-Fi

29 ΤΡΟΛΛΕΫ ECONOMY ECO STATION DIAG STATION >>

30 ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ LED ένδειξης κατάστασης Κουμπί ON/OFF Ηχείο VGA Μικρο-κάμερα Πληκτρολόγιο Πλαστικό κάλυμμα προστασίας οθόνης αφής

31 ΛΑΣΤΙΧΕΝΙΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΡΑΝΤΖΟΥΝΙΩΝ ΥΠΟΔΟΧΗ ΓΙΑ ΚΑΡΤΑ ΜΝΗΜΗΣ Στυλό ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΘΥΡΑ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΙΜΑΝΤΑΣ μεταφοράς ΑΔΙΑΒΡΟΧΟ ΠΛΑΙΣΙΟ >>

32 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ (ΣΥΣΤΗΜΑ NAVIGATOR) Βαλίτσα Ασιατικών καλωδίων Βαλίτσα Ευρωπαϊκών καλωδίων Βαλίτσα καλωδίων φορτηγού Βαλίτσα καλωδίων μοτοσυκλέτας Βαλίτσα επιπρόσθετων καλωδίων μοτοσυκλέτας

33 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗ (ΣΥΣΤΗΜΑ TRIBOX) ΜΟΝΑΔΑ BPP ΜΟΝΑΔΑ ACQ ΜΟΝΑΔΑ GPRS ΜΟΝΑΔΑ BLUETOOTH ΜΟΝΑΔΑ TNET ΜΟΝΑΔΑ RS232-USB ΜΟΝΑΔΑ A-DIA Βαλίτσα Ασιατικών καλωδίων Βαλίτσα Ευρωπαϊκών καλωδίων Βαλίτσα καλωδίων φορτηγού Βαλίτσα στάνταρ καλωδίων μοτοσυκλέτας Βαλίτσα επιπρόσθετων καλωδίων μοτοσυκλέτας Βαλίτσα kit αντάπρορων Βαλίτσα επιπρόσθετων αντάπτορων Βασικό kit μετρήσεων >>

34 ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ GASBOX Autopower*: η μονάδα για μέτρηση εκπομπών. Το GASBOX είναι μια μονάδα ανάλυσης, πρακτική και ευκολόχρηστη, που παρέχεται με επαναφορτιζόμενη εσωτερική μπαταρία και σύνδεση μέσω Bluetooth στο AXONE Palm. Η μέτρηση καυσαερίων εκτελείται σύμφωνα με την αρχή υπέρυθρων. Στην στάνταρ διαμόρφωση ο θάλαμος ανάλυσης μπορεί ν ανιχνεύσει τις τιμές CO, διορθωμένου CO, CO2, HC, O2 σύμφωνα από το οποίο ο συντελεστής ΛΑΜΔΑ (λ) υπολογίζεται αυτόματα. Ένα προαιρετικό kit αισθητήρα μπορεί να αγοραστεί για μέτρηση οξειδίων του αζώτου (NOx). OPABOX Autopower*: η μονάδα για έλεγχο εκπομπών καυσαερίων πετρελαιοκινητήρων. Το OPABOX είναι η μονάδα για μέτρηση αιθάλης σε πετρελαιοκινητήρες. Είναι ένα σύστημα, πρακτικό και ευκολό στη χρήση, που παρέχεται με μια εσωτερική επαναφορτιζόμενη μπαταρία και σύνδεση μέσω Bluetooth στο AXONE Palm. Η μέτρηση αιθάλης εκτελείται μέσω απορρόφησης μιας δέσμης φωτός από μια πηγή LED. Οι θάλαμοι ανάλυσης χρησιμοποιούν αυτήν την τεχνολογία για να παρέχουν αποτελέσματα με ακρίβεια. Η αυτόνομη παροχή και η απουσία καλωδίων για σύνδεση στην κύρια μονάδα ελέγχου και την οθόνη κάνουν τον έλεγχο πρακτικό για κάθε τύπο οχήματος, ακόμα και με τα μεγάλα επαγγελματικά οχήματα. RC3*: μέτρηση στροφών και θερμοκρασίας. Το RC3 είναι η μονάδα για ανίχνευση στροφών και θερμοκρασίας σε κινητήρες με μοντέρνα συστήματα ανάφλεξης. Είναι ένα μοναδικό εργαλείο ικανό για ενοποίηση της ανίχνευσης στροφών και θερμοκρασίας χωρίς το άνοιγμα του καπό. Η τροφοδοσία του παρέχεται απευθείας από το όχημα υπό εξέταση και τα δεδομένα στέλνονται μέσω Bluetooth στις μονάδες ανάλυσης αιθάλης και καυσαερίων GASBOX και OPABOX. Αυτός ο σταθμός υποστηρίζει τρεις διαφορετικούς τύπους ανίχνευσης στροφών: Παραδοσιακή ανίχνευση (επαγωγή και πιεζο) που χρησιμοποιείται σε οχήματα πριν το 2000 (προαιρετική). Με ανίχνευση μέσω μικροφώνου και εναπομμείναντος σήματος στην μπαταρία, που χρησιμοποείται για τα πιο πολλά νέα και παλιά οχήματα (στάνταρ). Με ανίχνευση μέσω πρίζας EOBD έγκυρη για οχήματα κατασκευασμένα μετά το 2000 (στάνταρ). Με το τελευταίο αυτό σύστημα ο έλεγχος καυσαερίων χρησιμοποιεί την τιμή στροφών και την θερμοκρασία κινητήρα που παρέχονται απευθείας από την Η.Μ.Ε. μέσω της επικοινωνίας EOBD στάνταρ σύμφωνα με Ευρωπαϊκό νόμο, που χρησιμοποείται για όλα τα αυτοκίνητα μετά το Μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης ως EOBD Scantool για έλεγχο των καυσαερίων σύμφωνα με μελλοντικούς νόμους. * ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΥΣΑΕΡΙΩΝ ΜΕ ΕΠΙΣΗΜΟ ΕΛΕΓΧΟ, ΕΛΕΓΞΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ ΕΓΚΡΙΣΗΣ ΤΥΠΟΥ.

NAVIGATOR TXT. για αυτοκίνητα και φορτηγά/λεωφορεία

NAVIGATOR TXT. για αυτοκίνητα και φορτηγά/λεωφορεία NAVIGATOR TXT για αυτοκίνητα και φορτηγά/λεωφορεία ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΟΧΗΜΑΤΟΣ Το NAVIGATOR TXT είναι ένα νέο εργαλείο διάγνωσης για πολλές μάρκες και πολλαπλά περιβάλλοντα και είναι σχεδιασμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H

ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 801 11 200 900 ή από κινητό στο : 210 4800564 Οδηγός χρήσης LG-P700 P/NO : MFL67482902 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1.

EΛΛH NIKA ENGLISH. Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300. Οδηγός χρήσης LG-P990. www.lg.com P/N : MFL67121810 (1. EΛΛH NIKA ENGLISH Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο: 800 11 200 300 Οδηγός χρήσης LG-P990 P/N : MFL67121810 (1.0) www.lg.com Wi-Fi (WLAN) Αυτός ο εξοπλισμός ενδέχεται να λειτουργεί σε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων Οδηγός γρήγορης εκκίνησης και αντιμετώπισης προβλημάτων ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 2 ΒΑΣΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ 4 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΕΣΗ... 4 Προφυλάξεις ασφαλείας... 4 Προφυλάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0)

ENGLISH. Οδηγίες χρήσης User Guide. www.lg.com MFL68043814 (1.0) ENGLISH Οδηγίες χρήσης User Guide MFL68043814 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Ο οδηγός βίντεο (Video Guide) σας παρουσιάζει τις νέες βασικές λειτουργίες του G2. Αυτές οι λειτουργίες είναι διαθέσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι.

Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Διανομές. 6,5 16 τόνοι. Το νέο Atego. Το νέο σημείο αναφοράς στις διανομές. Περιεχόμενα Αξία 6 7 Χρήσεις 8 17 Καμπίνα, εξοπλισμός 10 13 Κινητήρες, κιβώτιο ταχυτήτων 14 15 Οδηγική άνεση,

Διαβάστε περισσότερα

Ειδοποίηση. Copyright 2011 TCT Mobile Limited

Ειδοποίηση. Copyright 2011 TCT Mobile Limited Όμιλος Vodafone Group 2011 Η επωνυμία Vodafone και τα λογότυπα Vodafone αποτελούν εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone Group. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρειών που αναφέρονται στο παρόν ενδέχεται αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH. Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605. www.lg.com MFL67982010 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ ENGLISH Οδηγός χρήσης User Guide LG-D605 MFL67982010 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ real οnline ΕΚΔΟΣΗ #1 KYΡΙΑΚΗ 27.9.2009 Ασφάλεια στο ίντερνετ Τρόποι, προφυλάξεις, κατευθύνσεις και μυστικά για τις ψηφιακές αναζητήσεις στον Κυβερνοχώρο Σύνδεση στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone 575

Εγχειρίδιο χρήσης Vodafone 575 Όμιλος Vodafone Group 2013. Η επωνυμία Vodafone και τα λογότυπα Vodafone αποτελούν εμπορικά σήματα του Ομίλου Vodafone Group. Τυχόν ονόματα προϊόντων ή εταιρειών που αναφέρονται στο παρόν ενδέχεται αν

Διαβάστε περισσότερα

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System

V2.5. Οδηγός χρήσης. Logitech Digital Video Security System V2.5 Οδηγός χρήσης Logitech Digital Video Security System 2008 Logitech. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Η επωνυμία Logitech, το λογότυπο Logitech και τα άλλα σήματα της Logitech είναι ιδιοκτησία

Διαβάστε περισσότερα

KX-PRX150GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic.

KX-PRX150GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Οδηγίες χρήσης Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής Αρ. μοντέλου KX-PRX150GR Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Διαβάστε το παρόν έντυπο και φυλάξτε το για να το συμβουλεύεστε

Διαβάστε περισσότερα

KX-PRX110GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic.

KX-PRX110GR. Οδηγίες χρήσης. Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής. Αρ. μοντέλου. Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Οδηγίες χρήσης Τηλέφωνο κορυφαίας σχεδίασης με οθόνη αφής Αρ. μοντέλου KX-PRX110GR Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε ένα προϊόν της Panasonic. Διαβάστε το παρόν έντυπο και φυλάξτε το για να το συμβουλεύεστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0)

ΕΛΛΗΝΙΚΑ. Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440. www.lg.com MFL67868136 (1.0) ΕΛΛΗΝΙΚΑ E N G L I S H Οδηγός χρήσης User Guide LG-E440 MFL67868136 (1.0) www.lg.com ΕΛΛΗΝΙΚΑ Οδηγίες χρήσης Οι ενδείξεις της οθόνης και οι εικόνες ενδέχεται να διαφέρουν από εκείνες που βλέπετε στο τηλέφωνό

Διαβάστε περισσότερα

Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Smart 4 mini Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Κάποιες υπηρεσίες και εφαρμογές μπορεί να μην είναι διαθέσιμες σε όλες τις χώρες. Παρακαλώ ρωτήστε στα καταστήματα για λεπτομέρειες. To Αndroid είναι εμπορικό σήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥ ΑΣΤΩΝ: ΟΥΖΕΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 2/5/2012 1 Η ιστορία των ηλεκτρονικών υπολογιστών Η αρχή του 20ου αιώνα σημαδεύεται από τη μεγάλη ανάπτυξη της

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών

Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - ΑΤΕΙ Ηπείρου Ανάπτυξη Πολυμεσικών Εφαρμογών Ακαδημαϊκό Έτος 2008-2009 Σελίδα 1 από 22 Εισαγωγή Τα πολυμέσα είναι μία από τις πιο πολυσυζητημένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ. Αρ.Μελέτης: 20 /2014 Ημερομηνία: 27/05/2014 Μ Ε Λ Ε Τ Η

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ. Αρ.Μελέτης: 20 /2014 Ημερομηνία: 27/05/2014 Μ Ε Λ Ε Τ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Αρ.Μελέτης: 20 /2014 Ημερομηνία: 27/05/2014 Μ Ε Λ Ε Τ Η Π ρ ο μ ή θ ε ι α Ε ξ ο π λ ι σ μ ο ύ γ ι α τ η ν Α υ τ ο μ α

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής. Παντελής Μπαλής, Παναγιώτης Τραγαζίκης

Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής. Παντελής Μπαλής, Παναγιώτης Τραγαζίκης Επιστηµονική Ευθύνη Κωνσταντίνος Σιασιάκος, ρ Πληροφορικής Συγγραφή Παντελής Μπαλής, Παναγιώτης Τραγαζίκης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό παράχθηκε στο πλαίσιο του Έργου «Κέντρα Εκπαίδευσης Ενηλίκων ΙΙ»,

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του τηλεφώνου, μεταβείτε στη διεύθυνση www.alcatelonetouch. com για να κατεβάσετε το πλήρες εγχειρίδιο χρήστη. Επιπλέον, στον ιστότοπο μπορείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Κατασκευή Ιστοσελίδας Ηλεκτρονικού Καταστήματος με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: Δημιουργία διαδραστικής ιστοσελίδας για το μάθημα της νανοηλεκτρονικής Υπεύθυνος : Δρ. Καναπίτσας

Διαβάστε περισσότερα

GK6941. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

GK6941. Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK6941 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Δεκέμβριος 2011 Πίνακας Περιεχομένων Πίνακας Περιεχομένων... 2 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο...

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ Δεύτερο επίπεδο

Ενότητα 2 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ Δεύτερο επίπεδο Διαδικτυακή πύλη για τη Διασύνδεση και την Εκπαίδευση ατόμων με αναπηρίες, σε ΤΠΕ Ενότητα 2 - Βασικές ικανότητες ΤΠΕ Δεύτερο επίπεδο Το σχέδιο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Αξιολόγηση Websites Συστημάτων Ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή

Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή GK7051 Εγχειρίδιο χρήσης φορητού υπολογιστή Μάρτιος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή στο Notebook PC Σχετικά με το παρόν εγχειρίδιο... 6 Σημειώσεις για το εγχειρίδιο... 6 Προφυλάξεις ασφάλειας...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM

Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Τεύχος 1.2 EL Οδηγός χρήσης Nokia X Dual SIM Περιεχόμενα Ασφάλεια 3 Ξεκινώντας 4 Πλήκτρα και μέρη 4 Τοποθέτηση της κάρτας SIM, της μπαταρίας και της κάρτας μνήμης 4 Επιλογή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCW21

Εγχειρίδιο χρήσης. Προσωπικός Υπολογιστής. Σειρά VPCW21 Εγχειρίδιο χρήσης Προσωπικός Υπολογιστής Σειρά VPCW21 n 2 Περιεχόµενα Πριν από τη χρήση... 4 Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή VAIO... 5 Θέματα εργονομίας... 8 Πρώτα βήματα... 10 Εντοπισμός

Διαβάστε περισσότερα

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά

maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά maps + more Εγχειρίδιο χρήστη Ελληνικά Οκτώβριος 2011 Το σύμβολο ενός διαγραμμένου κάδου απορριμμάτων με ρόδες σημαίνει ότι το προϊόν πρέπει να διατίθεται σε ειδικά σημεία συλλογής απορριμμάτων στην Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16

01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 01 -Ξεκινώντας 12 Προειδοποίηση για τον οδηγό 12 Επίδειξη 13 Κύριος χάρτης 13 Προβολές χάρτη 16 Επισκόπηση διαδρομής 16 Ακύρωση διαδρομής 16 02 - Επιλογή θέσης και Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα