ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ"

Transcript

1 Γρηγόρης Κυριακού Υπεύθυνος ΚΕΠΛΗΝΕΤ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κιλκίς ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Κιλκίς Νοέμβριος 2004

2 Περιεχόμενα 1. ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΆΝΟΙΓΜΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΕΠΑΦΗΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΟΜΑΔΑΣ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΛΗΨΗ ΜΗΝΥΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΗΜΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟΣΥΝΔΕΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ (ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ) ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΑΠΟΣΥΜΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΣΥΝΗΜΜΕΝΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΥΜΠΙΕΣΗ ΑΡΧΕΙΩΝ ΕΠΙΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΠΙΕΣΜΕΝΟΥ ΑΡΧΕΙΟΥ ΣΕ ΜΗΝΥΜΑ... 23

3 1 1. Βιβλίο διευθύνσεων Το Βιβλίο διευθύνσεων είναι μια ηλεκτρονική ατζέντα όπου φυλάσσουμε τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των προσώπων και των οργανισμών με τους οποίους επικοινωνούμε. Ένα πλήρες, ενημερωμένο και χωρίς λάθη Βιβλίο διευθύνσεων είναι ένας μικρός θησαυρός. Ας σκεφτούμε πώς θα αισθανόμασταν αν χάναμε την ατζέντα όπου κατ αποκλειστικότητα θα είχαμε γραμμένα τα τηλέφωνα των φίλων μας! 1.1. Άνοιγμα του Βιβλίου διευθύνσεων 1. Στο βασικό παράθυρο του Outlook Express από το μενού Εργαλεία επιλέγουμε Βιβλίο διευθύνσεων. Εμφανίζεται το βασικό παράθυρο του Βιβλίου διευθύνσεων (Εικόνα 1). Εικόνα 1. Το βασικό παράθυρο του Βιβλίου διευθύνσεων Προσθήκη επαφής στο Βιβλίο διευθύνσεων 1. Κάνουμε κλικ στο εργαλείο Δημιουργία και από μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Νέα επαφή. Εμφανίζεται το π.δ. Ιδιότητες (Εικόνα 2).

4 2 Εικόνα 2. Δημιουργία νέας επαφής στο Βιβλίο διευθύνσεων. 2. Σ αυτό το πλαίσιο διαλόγου συμπληρώνουμε διαδοχικά τα πλαίσια κειμένου Ό- νομα, Επώνυμο και Ηλεκτρονικές διευθύνσεις. Στην επόμενη Εικόνα 3 φαίνεται ένα παρόμοιο π.δ. συμπληρωμένο. Εικόνα 3. Το πλαίσιο διαλόγου Ιδιότητες επαφής συμπληρωμένο. 3. Εδώ πατάμε το κουμπί Προσθήκη. Τότε βλέπουμε την ηλ. δ/νση που μόλις καταχωρήσαμε να εμφανίζεται με έντονα γράμματα και δίπλα την ένδειξη Προεπιλεγμένη ηλεκ. διεύθυνση (Εικόνα 4).

5 3 Εικόνα 4. Το πλαίσιο διαλόγου Ιδιότητες επαφής με καταχωρημένη τη νέα ηλεκ. διεύθυνση. 4. Τότε πατάμε το κουμπί OK και ολοκληρώνουμε τη δημιουργία της νέας επαφής Προσθήκη ομάδας στο Βιβλίο Διευθύνσεων 1. Κάνουμε κλικ στο εργαλείο Δημιουργία και από μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε Νέα ομάδα. Εμφανίζεται το π.δ. Ιδιότητες ομάδας (Εικόνα 5). Εικόνα 5. Δημιουργία Νέας ομάδας στο Βιβλίο διευθύνσεων.

6 4 2. Στο πλαίσιο κειμένου Όνομα ομάδας καταχωρούμε το όνομα της νέας ομάδας (Εικόνα 6). Εικόνα 6. Καταχώρηση του ονόματος της νέας ομάδας. 3. Πατάμε το κουμπί Επιλογή μελών. Εμφανίζεται το π.δ. Επιλογή μελών ομάδας (Εικόνα 7). Εικόνα 7. Επιλογή μελών ομάδας. 4. Από τη λίστα Επαφές του χρήστη που υπάρχει στο αριστερό τμήμα του π.δ. ε-

7 5 πιλέγουμε την επαφή που θέλουμε να εντάξουμε στη νέα ομάδα και πατάμε το κουμπί Επιλογή. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να συμπληρωθούν τα μέλη της ομάδας, παρομοίως με την Εικόνα 8. Εικόνα 8. Η νέα ομάδα με επιλεγμένα τα μέλη της. 5. Πατάμε το OK. Τότε επανερχόμαστε στο προηγούμενο π.δ. όπου φαίνεται η νέα ομάδα με το όνομά της και τα μέλη της (Εικόνα 9). Εικόνα 9. Η νέα ομάδα με το όνομά της και τα μέλη της. 6. Τελειώνουμε πατώντας το OK.

8 6 2. Σύνδεση στο Διαδίκτυο (δε χρειάζεται σε υπολογιστές συνδεδεμένους σε τοπικό δίκτυο) Είναι το πρώτο και απαραίτητο βήμα για κάθε εργασία στο Διαδίκτυο. 1. Διπλό κλικ στο εικονίδιο Edunet στην επιφάνεια εργασίας. Εμφανίζεται η Εικόνα 10. Εικόνα 10. Το πλαίσιο διαλόγου Σύνδεση Edunet. 2. Κλικ στο κουμπί Κλήση. Εμφανίζεται για κλάσματα δευτερόλεπτου το πλαίσιο διαλόγου Γίνεται σύνδεση με Edunet αρχικά με την ένδειξη Κλήση (Εικόνα 11) και κατόπιν με την ένδειξη Γίνεται επαλήθευση του ονόματος και του κωδικού χρήστη (Εικόνα 12). Εικόνα 11. Πραγματοποίηση τηλεφωνικής κλήσης για σύνδεση στο Διαδίκτυο. Εικόνα 12. Επαλήθευση του ονόματος και του κωδικού χρήστη.

9 7 3. Τέλος, εμφανίζεται στο δεξιό τμήμα της Γραμμής Εργασιών το εικονίδιο Edunet και ταυτοχρόνως μια ενημερωτική λεζάντα με μορφή «σύννεφου» που μας ενημερώνει για την ολοκλήρωση της σύνδεσης και την ταχύτητα στην οποία αυτή πραγματοποιήθηκε (στην περίπτωση μιας σύνδεσης ISDN αυτή είναι πάντοτε 64 kbps) (Εικόνα 13). Εικόνα 13. Η σύνδεση στο Διαδίκτυο ολοκληρώθηκε. Προσοχή: Μόνο αφού έχει πραγματοποιηθεί η σύνδεση, μπορούμε να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα.

10 8 3. Δημιουργία και αποστολή μηνύματος 1. Εκκινούμε το Outlook Express (OE). 2. Πατάμε το εργαλείο Εμφανίζεται το παράθυρο Νέο μήνυμα (Εικόνα 14). Εικόνα 14. Το παράθυρο του νέου μηνύματος. 3. Μεγιστοποιούμε το παράθυρο που εμφανίζεται. 4. Πατάμε στο κουμπί 5. Εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου Επιλογή παραληπτών (Εικόνα 15). Εδώ από τη λίστα Επαφές του χρήστη επιλέγουμε τον/τους παραλήπτη/ες της αλληλογραφίας μας (π.χ. την ομάδα Όλα τα Σχολεία) και κατόπιν πατάμε το κουμπί Προς: -> ώστε αυτός/οί να εμφανιστεί/ούν στο πλαίσιο Παραλήπτες μηνύματος. Αν επιθυμούμε και παραλήπτες για κοινοποίηση του μηνύματος, τους επιλέγουμε ομοίως και πατάμε το κουμπί Κοιν. -> (Εικόνα 16). Τελειώνουμε με OK.

11 9 Εικόνα 15. Επιλογή παραληπτών αλληλογραφίας. Εικόνα 16. Επιλεγμένοι οι βασικοί παραλήπτες και οι παραλήπτες της κοινοποίησης. 6. Επιστρέφουμε στο παράθυρο Νέο μήνυμα (Εικόνα 17). Παρατηρούμε ότι το πλαίσιο Προς είναι πλέον συμπληρωμένο. Γράφουμε το θέμα στο αντίστοιχο πλαίσιο.

12 10 Εικόνα 17. Το παράθυρο του νέου μηνύματος με συμπληρωμένους τους παραλήπτες και γραμμένο το θέμα. 7. Στη συνέχεια (συνήθως) πρέπει να επισυνάψουμε ένα ή περισσότερα αρχεία. Τα αρχεία αυτά (συνήθως του Word ή του Excel) τα έχουμε εκ των προτέρων δημιουργήσει και αποθηκεύσει στην κατάλληλη θέση (π.χ. σε έναν από τους φακέλους Φ του τοπικού υπολογιστή ή του διακομιστή του δικτύου). Πατάμε το εργαλείο οπότε εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου Εισαγωγή συνημμένου Εδώ, από τη λίστα Διερεύνηση σε: κατευθυνόμαστε στο φάκελο ό- που βρίσκεται το έγγραφό μας (π.χ. στο φάκελο Τα Έγγραφά μου ή Έγγραφα αρχείου του διακομιστή και στη συνέχεια στο φάκελο Φ όπου βρίσκεται το έγγραφό μας). (Εικόνα 18).

13 11 Εικόνα 18. Επιλογή της θέσης απ όπου θα εισαχθεί το συνημμένο αρχείο. Μόλις εντοπίσουμε το αρχείο που επιθυμούμε, το επιλέγουμε. Η εικόνα που εμφανίζεται τότε είναι παρόμοια με την Εικόνα 19. Εικόνα 19. Επιλογή των συνημμένων αρχείων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν θέλουμε να επισυνάψουμε περισσότερα από ένα αρχεία που βρίσκονται στον ίδιο φάκελο, για να τα επιλέξουμε όλα μαζί, κάνουμε κλικ στο πρώτο και Ctrl + κλικ στα υπόλοιπα. Αν θέλουμε να επισυνάψουμε περισσότερα από ένα αρχεία που βρίσκονται σε διαφορετικούς φακέλους, ολοκληρώνουμε τη διαδικασία για το πρώτο και την επαναλαμβάνουμε για τα υπόλοιπα. Κατόπιν πατάμε το κουμπί Επισύναψη, οπότε επιστρέφουμε στο παράθυρο του νέου μηνύματος όπου φαίνονται τα συνημμένα αρχεία (Εικόνα 20).

14 12 Εικόνα 20. Το παράθυρο του νέου μηνύματος με εμφανή τα συνημμένα αρχεία. 8. Εδώ, αν χρειάζεται, στη θέση του κειμένου του μηνύματος, γράφουμε ένα σύντομο κείμενο. 9. Αν θέλουμε μια επιβεβαίωση της λήψης του μηνύματός μας από τους παραλήπτες του, δηλαδή αν θέλουμε να στείλουμε ένα συστημένο ηλεκτρονικό μήνυμα, από το μενού Εργαλεία επιλέγουμε Αίτηση για αποδεικτικό ανάγνωσης (Εικόνα 21). Εικόνα 21. Αίτηση για αποδεικτικό ανάγνωσης του μηνύματός που πρόκειται να στείλουμε. 10. Τώρα έχουμε ολοκληρώσει τη σύνταξη του νέου μηνύματος. Κάνουμε έναν τελικό έλεγχο κυρίως ελέγχουμε αν έχουμε επισυνάψει όλα τα απαραίτητα αρχεία. Ένα μήνυμα στο οποίο παραλείφθηκαν απαραίτητα συνημμένα αρχεία δεν είναι καθόλου κολακευτικό για τον αποστολέα του. Τέλος, πατάμε το εργαλείο

15 Για όση ώρα διαρκεί η αποστολή ενός μηνύματος, αυτό εμφανίζεται στο φάκελο Εξερχόμενα. Πατώντας σ αυτόν, μπορούμε να δούμε το μήνυμα. 12. Αν θέλουμε να παρακολουθήσουμε όλη την εξέλιξη της διαδικασίας της αποστολής, μπορούμε να πατήσουμε στο μενού Προβολή Ανανέωση ή εναλλακτικά το πλήκτρο F5 του πληκτρολογίου. Τότε εμφανίζεται το π.δ. της Εικόνας 22. Εικόνα 22. Η εξέλιξη της διαδικασίας αποστολής του μηνύματος. Αν συμβαίνει να είναι εγκατεστημένο στο υπολογιστή μας ένα πρόγραμμα antivirus (π.χ. το Norton Antivirus), τότε στην πραγματικότητα την αποστολή του μηνύματος τη διεκπεραιώνει αυτό, οπότε εμφανίζεται στην οθόνη ένα ανάλογο μικρό παράθυρο (Εικόνα 23). Εικόνα 23. Η αποστολή μηνύματος από το Norton Antivirus. 13. Αφού ολοκληρωθεί η αποστολή, το μήνυμα μεταφέρεται αυτόματα από το φάκελο Εξερχόμενα στο φάκελο Απεσταλμένα. Αν πατήσουμε σ αυτόν, μπορούμε να δούμε το μήνυμά μας και αυτό είναι απόδειξη ότι το μήνυμα στάλθηκε. Δεν είναι όμως απόδειξη ότι στάλθηκε σωστά (π.χ. αν κάναμε λάθος στην ηλ. δ/νση του παραλήπτη), ούτε ότι αναγνώστηκε (π.χ. μπορεί ο παραλήπτης να μην α- νοίξει στο δικό του υπολογιστή το OE ποτέ).

16 14 4. Λήψη μηνύματος και αποθήκευση των συνημμένων αρχείων 1. Η λήψη των νέων μηνυμάτων φυσιολογικά γίνεται αυτόματα μόλις εκκινήσουμε το OE. Επίσης, αν έχουμε ήδη ανοιχτό το OE και κάποιος μας στείλει ένα μήνυμα, αυτό παραλαμβάνεται αυτόματα μετά από μια μικρή καθυστέρηση. Σε κάθε περίπτωση, για να είμαστε σίγουροι ότι ελέγξαμε το γραμματοκιβώτιό μας, πατάμε Προβολή Ανανέωση ή το πλήκτρο F5. 2. Ένα νέο μήνυμα εμφανίζεται στα περιεχόμενα του φακέλου Εισερχόμενα με έντονα γράμματα και ένα εικονίδιο κλειστού φακέλου στα αριστερά του (Εικόνα 24). Εικόνα 24. Ένα νέο μήνυμα μη αναγνωσμένο. Επιλέγοντας το νεοεισερχόμενο μήνυμα, μπορούμε να το διαβάσουμε αμέσως στο παράθυρο προεπισκόπησης μηνυμάτων. 3. Ένα μήνυμα που θα λάβουμε πιθανόν να περιέχει συνημμένα αρχεία. Αυτά απαιτούν έναν ιδιαίτερο χειρισμό. Καταρχήν, η ύπαρξη συνημμένων διαπιστώνεται από την εμφάνιση ενός συνδετήρα αριστερά από τον τίτλο του μηνύματος και ενός στο παράθυρο προεπισκόπησης μηνυμάτων στα δεξιά της οθόνης (Εικόνα 25).

17 15 Παράθυρο προεπισκόπησης μηνυμάτων Εικόνα 25. Λήψη και ανάγνωση μηνύματος που περιέχει συνημμένα αρχεία. Για να διαχειριστούμε τα συνημμένα αρχεία, πατάμε στο δεξιό συνδετήρα. Τότε εμφανίζεται ένα μενού όπως στην Εικόνα 26. Εικόνα 26. Το μενού διαχείρισης των συνημμένων αρχείων. 4. Επιλέγοντας ένα από τα συνημμένα αρχεία, εμφανίζεται το π.δ. Συνημμένο αλληλογραφίας (Εικόνα 27).

18 16 Εικόνα 27. Προειδοποίηση ανοίγματος συνημμένου. Εδώ, επειδή συνήθως μας τρώει η περιέργεια, επιλέγουμε Άνοιγμα. Τότε το αρχείο ανοίγει με την εφαρμογή με την οποία δημιουργήθηκε (π.χ. ένα αρχείο doc θα ανοίξει βεβαίως με το Word). 5. Αφού λοιπόν ανοίξουμε και διαβάσουμε ένα αρχείο, πολύ σημαντικό θέμα που προκύπτει είναι η σωστή αποθήκευσή του. Κι αυτό διότι καταρχήν το αρχείο είναι αποθηκευμένο μέσα στο μήνυμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι προσπελάσιμο κατευθείαν με μια εφαρμογή (π.χ. το Word), αλλά μόνο μέσω του OE. Για να αποθηκεύσουμε λοιπόν σωστά, μέσα από την εφαρμογή με την οποία το βλέπουμε (π.χ. το Word), επιλέγουμε Αρχείο Αποθήκευση ως. Τότε εμφανίζεται το ομώνυμο πλαίσιο διαλόγου (Εικόνα 28). Εικόνα 28. Επιλέγουμε το σωστό φάκελο αποθήκευσης του συνημμένου αρχείου. 6. Εδώ, στο πλαίσιο επιλογής Αποθήκευση σε: βλέπουμε ένα φάκελο με όχι και τόσο κατανοητό όνομα (π.χ. FP804504), πράγμα που επαληθεύει αυτό που προαναφέραμε, ότι δηλαδή το αρχείο είναι αποθηκευμένο μέσα στο μήνυμα. Πατώντας στο βελάκι που φαίνεται δεξιά, ανοίγουμε τη λίστα των φακέλων και επιλέγουμε το σωστό φάκελο αποθήκευσης (π.χ. έναν από τους φακέλους Φ του διακομιστή).

19 17 7. Εάν το κρίνουμε απαραίτητο, μπορούμε να αλλάξουμε και το όνομα με οποίο θα αποθηκεύσουμε το συνημμένο αρχείο. Για παράδειγμα, αν λάβουμε από το Υ- ΠΕΠΘ ένα αρχείο με όνομα ΥΠΕΠΘ - Γ2)4243) doc, αυτό το όνομα για μας δεν έχει καμιά αξία, αφού το συγκεκριμένο έγγραφο θα πρωτοκολληθεί στη δική μας υπηρεσία και άρα θα λάβει αριθμό φακέλου και πρωτοκόλλου δικό μας. Το παραπάνω όνομα λοιπόν πιθανόν πρέπει να αλλάξει σε Φ22.9)0698) Διευκρινίσεις για τα μαθήματα Πληροφορικής. Αυτό γίνεται αν πατήσουμε στο πλαίσιο κειμένου Όνομα αρχείου, γράψουμε το νέο όνομα και πατήσουμε OK (Εικόνα 29). Εικόνα 29. Αν χρειάζεται, αλλάζουμε και το όνομα του προς αποθήκευση συνημμένου αρχείου. Εννοείται ότι η διαδικασία επαναλαμβάνεται για καθένα από τα συνημμένα αρχεία του μηνύματος. Όταν ολοκληρωθεί, μπορούμε να πούμε ότι τώρα πλέον τα αρχεία που μας στάλθηκαν αποδεσμεύθηκαν από το μήνυμα, είναι αποθηκευμένα σωστά και άρα εύκολα προσβάσιμα με την εφαρμογή με την οποία δημιουργήθηκαν (π.χ. το Word). Κατόπιν αυτών, μπορούμε να κλείσουμε το Outlook Express.

20 18 5. Αποσύνδεση από το Διαδίκτυο (δε χρειάζεται σε υπολογιστές συνδεδεμένους σε τοπικό δίκτυο) Αφού ολοκληρώσουμε τις εργασίες μας στο Διαδίκτυο, πρέπει να αποσυνδεθούμε απ αυτό. Αυτό γίνεται για να απελευθερώσουμε την τηλεφωνική μας γραμμή και να πάψουμε να χρεωνόμαστε με τηλεφωνικά τέλη. 1. Δεξί κλικ στο εικονίδιο Edunet της Γραμμής εργασιών. Εμφανίζεται ένα μενού συντόμευσης (Εικόνα 30). Εικόνα 30. Το μενού συντόμευσης του εικονιδίου Edunet. 2. Από αυτό επιλέγουμε Αποσύνδεση. 3. Αμέσως αποσυνδεόμαστε από το Διαδίκτυο και αυτομάτως εξαφανίζεται το εικονίδιο Edunet.

21 19 6. Αποσυμπίεση και συμπίεση αρχείων Σε πολλές περιπτώσεις τα αρχεία που πρέπει να σταλούν ως συνημμένα με ένα μήνυμα, είναι μεγάλα (π.χ. > 2 MB). Επειδή οι ταχύτητες διαμεταγωγής δεδομένων στο Διαδίκτυο είναι ακόμη μικρές, είναι σκόπιμο να συμπιέσουμε ένα αρχείο προκειμένου να μειώσουμε το χρόνο αποστολής του. Προσοχή: Η συμπίεση είναι ενίοτε απαραίτητη και για έναν ακόμη λόγο: το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, που είναι ο αποκλειστικός φορέας πρόσβασης των ελληνικών σχολείων στο Διαδίκτυο, απαγορεύει την αποστολή ορισμένων τύπων αρχείων όπως π.χ. των αρχείων με επεκτάσεις.exe και.mdb. Αν επιθυμούμε οπωσδήποτε την αποστολή τέτοιων αρχείων, η μόνη λύση είναι η συμπίεση, η οποία αλλάζει την επέκταση του αρχείου σε.zip. Τα Windows XP που είναι εγκατεστημένα σε όλους τους σύγχρονους υπολογιστές κάνουν συμπίεση/αποσυμπίεση μόνα τους, δηλαδή χωρίς τη χρήση λογισμικού τρίτου κατασκευαστή. Όμως το πιο δημοφιλές λογισμικό αυτής της κατηγορίας που μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιαδήποτε έκδοση των Windows και είναι εγκατεστημένο και στους υπολογιστές όλων των σχολείων είναι το WinZip, με τη βοήθεια του οποίου θα εξηγήσουμε παρακάτω τις λειτουργίες συμπίεσης/αποσυμπίεσης Αποσυμπίεση και αποθήκευση περιεχομένων συμπιεσμένου συνημμένου αρχείου 1. Ας υποθέσουμε ότι μόλις λάβαμε ένα μήνυμα που περιέχει ένα συμπιεσμένο συνημμένο αρχείο, το οποίο θα έχει την επέκταση.zip. Αφού κάνουμε κλικ στο εν λόγω μήνυμα, κάνουμε κατόπιν κλικ στο μεγάλο συνδετήρα που εμφανίζεται στα δεξιά της οθόνης και από το μενού που εμφανίζεται επιλέγουμε το συμπιεσμένο αρχείο (Εικόνα 31).

22 20 Εικόνα 31. Επιλογή συμπιεσμένου συνημμένου αρχείου. 2. Εμφανίζεται το πλαίσιο διαλόγου Συνημμένο αλληλογραφίας (Εικόνα 32). Πατάμε το κουμπί Άνοιγμα. Εικόνα 32. Το πλαίσιο διαλόγου Συνημμένο αλληλογραφίας. 3. Εμφανίζεται ένα πλαίσιο διαλόγου του WinZip (Εικόνα 33) που μας ειδοποιεί ότι η δοκιμαστική περίοδος χρήσης του προγράμματος έχει λήξει και μας προτρέπει να αγοράσουμε το πρόγραμμα. Αγνοούμε την προειδοποίηση πατώντας το κουμπί Use Evaluation Version.

23 21 Εικόνα 33. Το προειδοποιητικό μήνυμα του WinZip. 4. Εμφανίζεται το παράθυρο του WinZip (Εικόνα 34) όπου βλέπουμε τα περιεχόμενα του συμπιεσμένου αρχείου. Με διπλό κλικ ανοίγουμε ένα απ αυτά. Εικόνα 34. Το παράθυρο WinZip όπου φαίνονται τα περιεχόμενα του συμπιεσμένου αρχείου. 5. Από τη στιγμή που το αρχείο ανοίγει στην οθόνη μας, συνεχίζουμε όπως στο Βήμα 5 της σελίδας Συμπίεση αρχείων Ας υποθέσουμε ότι μόλις δημιουργήσαμε ένα αρχείο, το αποθηκεύσαμε στο φάκελο Τα έγγραφά μου και επιθυμούμε να το συμπιέσουμε για να το στείλουμε ως συνημμένο. 1. Διπλοπατάμε στο εικονίδιο Τα έγγραφά μου και εντοπίζουμε αυτό το αρχείο (Ει-

24 22 κόνα 35). Πατάμε δεξί κλικ πάνω του οπότε εμφανίζεται ένα μενού συντόμευσης. Εικόνα 35. Επιλογή του αρχείου που θα συμπιέσουμε και άνοιγμα του μενού συντόμευσης. 2. Από το μενού συντόμευσης επιλέγουμε WinZip και κατόπιν Add to <όνομα αρχείου>.zip (Εικόνα 36). Εικόνα 36. Εντολή συμπίεσης αρχείου.

25 23 3. Εμφανίζεται πάντα το προειδοποιητικό μήνυμα της Εικόνας 33, οπότε πατάμε το κουμπί Use Evaluation Version. 4. Δημιουργείται αμέσως το συμπιεσμένο αρχείο και εμφανίζεται στην οθόνη μας (Εικόνα 36). Εικόνα 37. Το νέο συμπιεσμένο αρχείο εμφανίζεται αμέσως στην οθόνη μας Επισύναψη συμπιεσμένου αρχείου σε μήνυμα Η διαδικασία αυτή δε διαφέρει καθόλου από την επισύναψη οποιουδήποτε άλλου αρχείο, οπότε μπορούμε να συμβουλευτούμε το Βήμα 7 της σελίδας 11.

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 31 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2003 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 16 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 20 Η Λίστα φακέλων... 21 Ο φάκελος Το Outlook

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33

Περιεχόμενα. Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook Κεφάλαιο 2 Βασικές εργασίες με μηνύματα 33 Περιεχόμενα Κεφάλαιο 1 Εισαγωγή στο Outlook 2007 9 Διευθέτηση και εκκίνηση του Outlook... 10 Το περιβάλλον του Outlook... 17 Οι προσωπικοί φάκελοι του Outlook... 22 Η Λίστα φακέλων... 23 Το Outlook Σήμερα...

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows

Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Το βιβλίο διευθύνσεων των Windows Αν στέλνουμε email συχνά σε κάποιους, τότε για να μην πληκτρολογούμε τις διευθύνσεις τους κάθε φορά, τις αποθηκεύουμε στο Βιβλίο Διευθύνσεων. Έτσι όταν θα θέλουμε να τους

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13. Πρόλογος... 11 Περιεχόμενα Πρόλογος... 11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες της πληροφορικής... 13 1.1 Windows XP... 15 1.2 Επιφάνεια εργασίας... 19 1.3 Γραμμή εργασιών... 24 1.4 Χειρισμός παραθύρων... 30 1.5 Μενού... 36 1.6

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρύθμισης του Outlook Express για Windows XP

Οδηγίες ρύθμισης του Outlook Express για Windows XP ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη

Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Samsung PC Studio 3.0 Οδηγός χρήστη Πνευματικά Δικαιώματα 2005 Samsung Electronics Co., Ltd. Περιεχόμενα 1. Samsung PC Studio...4 1.1. Απαιτήσεις συστήματος...4 1.2. Χαρακτηριστικά του PC Studio...4 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ MICROSOFT OUTLOOK EXPRESS

ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ MICROSOFT OUTLOOK EXPRESS ΟΔΗΓΙΕΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ MICROSOFT OUTLOOK EXPRESS Η εφαρμογή Microsoft Outlook Express είναι εργαλείο αποστολής λήψης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και διαχείρισης του ηλεκτρονικού γραμματοκιβωτίου σας. Το εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για την ηλεκτρονική χρέωση εγγράφων στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της ΑΔΜΘ (Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων)

Οδηγός για την ηλεκτρονική χρέωση εγγράφων στην εφαρμογή του πρωτοκόλλου της ΑΔΜΘ (Ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Εγκατάσταση λογαριασμού 3. Οδηγίες χρήσης 4. Ανάγνωση ελληνικών 1. Εισαγωγή Σ αυτό το εγχειρίδιο αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΜΑΘΗΜΑ : Η/Υ I (ενότητα WINDOWS) ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ : ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ, Καθηγητής ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ : ΘΕΑΝΩ ΧΑΤΖΙΔΑΚΗ, Εργαστηριακό

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη

BlackBerry Internet Service. Οδηγός χρήστη BlackBerry Internet Service Οδηγός χρήστη Δημοσίευση: 2014-01-08 SWD-20140108171026083 Περιεχόμενα 1 Γρήγορα αποτελέσματα... 7 Πληροφορίες για τα σχέδια υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων της υπηρεσίας BlackBerry

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργοποίηση SSL στο ελληνικό Outlook Express 6

Ενεργοποίηση SSL στο ελληνικό Outlook Express 6 Ενεργοποίηση SSL στο ελληνικό Outlook Express 6 Προκειμένου η επικοινωνία του υπολογιστή σας με τον εξυπηρετητή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας να είναι ασφαλής (κρυπτογραφημένη), χρειάζεται να κάνετε μια επιπλέον

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Συστήματος Διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Συστήματος Διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Συστήματος Διαχείρισης & Διακίνησης Εγγράφων DocuTracks Dataverse Ltd. Αθήνα, 10/08/2014 Σελίδες: 40 Έκδοση: 1.3 Όνομα : DocuTracks Admin Manual Σελίδα : 2 από 40 Πίνακας Περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71

Εισαγωγή 6 Gmail 8. Υαhoo! Mail 58. Δημιουργία λογαριασμού 58 Αλλαγή κωδικού 68 Επισύναψη αρχείων 69 Φίλτρα 71 περιεχόμενα Εισαγωγή 6 Gmail 8 Δημιουργία λογαριασμού 8 Δημιουργία επαφών 16 Αποστολή e-mail 24 Aπάντηση και προώθηση 30 Ρυθμίσεις Gmail 32 Ετικέτες 35 Φίλτρα e-mail 47 Πρόσβαση στο Gmail από Outlook 51

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10

Εισαγωγή στην εφαρμογή Βασική Σελίδα (Activity) Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Περιεχόμενα Εισαγωγή στην εφαρμογή... 2 Βασική Σελίδα (Activity)... 3 Ρυθμίσεις... 3 Πελάτες... 6 Αναζήτηση Πελάτη... 6 Προβολή Πελάτη... 7 Επεξεργασία Πελάτη... 10 Αποθήκη... 11 Αναζήτηση προϊόντος...

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση με την προσωπική θυρίδα χρήστη στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του Τμήματος Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής μέσω Web Browser.

Σύνδεση με την προσωπική θυρίδα χρήστη στην Υπηρεσία Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου του Τμήματος Εκπαιδευτικής Υπολογιστικής Υποδομής μέσω Web Browser. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πολυτεχνειούπολη Ακρωτηρίου, Χανιά, 73100 Τηλ.: 28210 37400 (κεντρικό), 28210 37766 (κτίριο ΜΗΠΕΡ), Fax: 28210 37571 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου

Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Αναπαραγωγή με αρχεία ήχου Ανοίγει η παρουσίαση και εμφανίζεται η διαφάνεια τίτλου, "Πειράματα με αρχεία ήχου". Άσκηση 1: Εισαγωγή ήχου για συνεχή αναπαραγωγή Βήμα 1: Εισαγωγή ήχου Στη διαφάνεια 1, με

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα: Ηλεκτρονική Αλληλογραφία ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014

Ενότητα: Ηλεκτρονική Αλληλογραφία ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 Δημιουργία νέου ηλεκτρονικού λογαριασμού αλληλογραφίας Για να δημιουργήσουμε ένας νέο ηλεκτρονικό λογαριασμό αλληλογραφίας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν από τους δωρεάν παρόχους ηλεκτρονικής αλληλογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΕΣΔΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΕΣΔΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΕΣΔΥ Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας παρέχει στους φοιτητές των Τμημάτων της, υπηρεσίες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μέσω του Mail Server της πλατφόρμας e-school. Η

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης του Mozilla Thunderbird

Οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης του Mozilla Thunderbird ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Οδηγίες εγκατάστασης και ρύθμισης του Mozilla Thunderbird Θεσσαλονίκη, Νοέμβριος 2009 Κατερίνα Μποζίνη 2313309168

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail

Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail Οδηγός ανάγνωσης αποστολής e-mail «Δουλεύω Ηλεκτρονικά, Δουλεύω Γρήγορα και με Ασφάλεια - by e-base.gr» Web : www.e-base.gr E-mail : support@e-base.gr Facebook : Like Παρακάτω μπορείτε να μελετήσετε τον

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 1: 1 Εισαγωγή, Χρήσιμες Εφαρμογές Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι η εξοικείωση με κάποιες εφαρμογές που θα μας φανούν πολύ χρήσιμες κατά τη διάρκεια του μαθήματος της Εισαγωγής στον Προγραμματισμό.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή)

Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility. (διαδικτυακή εφαρμογή) ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Οδηγός Χρήσης της Υπηρεσίας Τηλεομοιότυπου (RightFax Fax Service) Web Utility (διαδικτυακή εφαρμογή) Αύγουστος 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πρόσβαση

Διαβάστε περισσότερα

Outlook Express-User Instructions.doc 1

Outlook Express-User Instructions.doc 1 Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Outlook Express (Ver 1.0 22-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform

www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform www.e-katartisi.com Equal Society e-learning platform Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΛΕΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ Για να εισέλθετε στην πλατφόρµα τηλεκατάρτισης της Equal Society και να έχετε πρόσβαση στα περιεχόµενά

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ψάχνετε να βρείτε ένα µήνυµα από τα πολλά που έχετε, πώς θα το καταφέρετε αυτό εύκολα και γρήγορα; Θέλετε τα µηνύµατά σας να εµφανίζονται µε βάση την ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows

1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows 1. Τα τμήματα της επιφάνειας εργασίας των Windows Εικονίδια συντομεύσεων (αρχείου-φακέλου) Εικονίδια Ανενεργά Ενεργό Επιφάνεια (αρχείου-φακέλου) παράθυρα παράθυρο εργασίας Γραμμή μενού Γραμμή εργαλείων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών

Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών Οδηγίες Εγκατάστασης και Χρήσης Ψηφιακών Πιστοποιητικών 1. Εγκατάσταση Ψηφιακού Πιστοποιητικού Η εγκατάσταση του ψηφιακού πιστοποιητικού (που αφορά συγκεκριμένο λογαριασμό e-mail σας) πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0

Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 Οδηγίες Χρήσης του Jitsi 2.0 (Για όλα τα Λειτουργικά Συστήματα) Το Jitsi (πρώην SIP Communicator) είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με ήχο/εικόνα και chat που υποστηρίζει πρωτόκολλα επικοινωνίας SIP, XMPP/Jabber,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ WEBMAIL ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. URL Διεύθυνση WebMail... 3 2. Εγκατάσταση Πιστοποιητικού Ασφάλειας... 3 2.1 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού στον Internet Explorer... 3 2.2 Εγκατάσταση Πιστοποιητικού

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Course Management Platform. Εισαγωγή. for Universities Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Παν. Μακεδονίας Σεπτέμβριος 2004 Εγχειρίδιο Φοιτητή Εισαγωγή Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, αποτελεί ένα ολοκληρωμένο σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης. Στόχος της είναι η παροχή υποδομών εκπαίδευσης και κατάρτισης ανεξάρτητα από τους περιοριστικούς

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας

Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας 1 Γενικές Οδηγίες Βήμα 1: Γενικά στοιχεία της εργασίας και υπεύθυνος επικοινωνίας Βήμα 2: Τίτλος και κείμενο εργασίας Βήμα 3: Συγγραφείς Βήμα 4: Προεπισκόπηση εργασίας και υποβολή 2 Σε περίπτωση που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος...

Περιεχόμενα. Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών Μέρος 2: Χρήση υπολογιστή και διαχείριση αρχείων Πρόλογος... Περιεχόμενα Πρόλογος...11 Μέρος 1: Βασικές έννοιες Πληροφορικής και επικοινωνιών... 13 1.1 Εισαγωγή στους υπολογιστές... 15 1.2 Μονάδες μέτρησης... 27 1.3 Οι βασικές λειτουργίες ενός ηλεκτρονικού υπολογιστή...

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Για την εισαγωγή προϊόντων

Για την εισαγωγή προϊόντων Για την εισαγωγή προϊόντων Αρχικά βεβαιωνόμαστε ότι βρισκόμαστε στην ελληνική version του site. Σε διαφορετική περίπτωση πατάμε το εικονίδιο με την σημαία και επιλέγουμε τα ελληνικά. Η αριστερή μαύρη μπάρα,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΩΝ ΑΠΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ Εκδοση 1.0, 26/08/2009 Η εγκατάσταση του προγράμματος απομακρυσμένης εισαγωγής βαθμολογιών απαιτεί περιβάλλον windows (Windows 2000,

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software Pachutzu

Lexicon Software Pachutzu Pachutzu Περιεχόμενα Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η... 2 Κύρια Οθόνη εφαρμογής... 3 Τρόπος Αποστολής... 7 Fax... 8 Δίνοντας την δυνατότητα διαγραφής από την λίστα... 9 Απορριφθέντα... 10 Ε Γ Κ Α Τ Α Σ Τ Α Σ Η Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Βάσεις δεδομένων (Access)

Βάσεις δεδομένων (Access) Βάσεις δεδομένων (Access) Όταν εκκινούμε την Access εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο: Κουμπί Κενή βάση δεδομένων Κουμπί του Office Για να φτιάξουμε μια νέα ΒΔ κάνουμε κλικ στο κουμπί «Κενή βάση δεδομένων»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ (BSD07) (ΠΔ.Τ.Ε. 2563/19.7.2005 Ε50) Ιανουάριος 2005 ΓΕΝΙΚΑ... 4 1. Προϋποθέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Εγχειρίδιο Φοιτητή. Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Εγχειρίδιο Φοιτητή Πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Τίτλος ΑΣΠΑΙΤΕ e-class - Εγχειρίδιο Φοιτητή Συντάκτης Ομάδα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Τσιμπάνης Κ., Ράπτης Τ., Εξηνταρίδης Γ. Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΟΥ Explorer & Outlook 2013 1. Δίκτυα Υπολογιστών και Διαδίκτυο... 3 1.1. Όροι Και Έννοιες... 3 1.2. Ασφάλεια Στο Διαδίκτυο... 5 2. Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό 7 Το Περιβάλλον Ενός Φυλλομετρητή...

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήµατος για την Υποστήριξη του Έργου ιαχείρισης των ηµοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω

ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΠΑ-24γ Εγχειρίδιο Χρήσης Δ.Δ.Π. Του Δήμου Αιγάλεω Έκδοση 1.0 12 Ιανουαρίου 2009 ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ : 25978/04.08.2008 ΕΠΙΣΗΜΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΡΓΟΥ : Προσαρμογή, Ανάπτυξη, Έλεγχος και Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Τηλέφωνο: Fax: Ιστοσελίδα: Διεύθυνση:

Τηλέφωνο: Fax: Ιστοσελίδα: Διεύθυνση: 1 2 3 Email: Τηλέφωνο: Fax: Ιστοσελίδα: Διεύθυνση: 4 5 1. Εισαγωγή Για να εισαχθείτε στην πλατφόρμα ανοίξτε την κεντρική σελίδα www.edujob.gr/user και εισάγετε τα στοιχεία σας: Όνομα Χρήστη Συνθηματικό

Διαβάστε περισσότερα

http://web.thessaloniki.gr/webmail

http://web.thessaloniki.gr/webmail Οδηγίες προς τους υπαλλήλους του ήµου Θεσσαλονίκης για την διαχείριση της ηλεκτρονικής τους αλληλογραφίας µε το Webmail (Ver 1.0 21-3-2011) (Για οποιοδήποτε πρόβληµα ή απορία επικοινωνήστε µε τον Τάσο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Απαλλαγής Γενικά Οι Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής του Ν.3299/2004 συμπληρώνονται Ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x

6 Εισαγωγή στο Wordpress 3.x Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση του WordPress... 11 Ελάχιστες απαιτήσεις... 11 Easy PHP... 12 Εγκατάσταση Easy PHP... 12 Βήματα εγκατάστασης EasyPHP με εικόνες... 13 Το EasyPHP στα Ελληνικά... 17 Κατέβασμα και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΕΛΑΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΕΛΑΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ MODULE: ΠΕΛΑΤΕΣ VERSION CMS 4.0 ΕΚ ΟΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ 4.0.1-2009 ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 Το παρόν εγχειρίδιο διατίθεται µαζί µε την πλατφόρµα ηλεκτρονικού επιχειρείν altab2x

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός λήψης αντιγράφων ασφαλείας (backup) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο

Οδηγός λήψης αντιγράφων ασφαλείας (backup) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31

Περιεχόμενα. Λίγα λόγια από το συγγραφέα Windows Vista Επιφάνεια εργασίας Γραμμή εργασιών... 31 Περιεχόμενα Λίγα λόγια από το συγγραφέα... 7 91 Windows Vista... 9 92 Επιφάνεια εργασίας... 18 93 Γραμμή εργασιών... 31 94 Χειρισμός παραθύρων... 53 95 Το παράθυρο Υπολογιστής... 77 96 Το μενού Έναρξη...

Διαβάστε περισσότερα

E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OUTLOOK EXPRESS ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ E-MAIL ΛΟΓΑΡΙΣΑΜΟΥ

E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OUTLOOK EXPRESS ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟΥ E-MAIL ΛΟΓΑΡΙΣΑΜΟΥ E-MAIL ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ OUTLOOK EXPRESS Στην παράγραφο αυτή, θα περιγράψουµε τη χρήση του προγράµµατος Outlook Express, που ενσωµατώνεται στις περισσότερες εκδόσεις των MS Windows. Για να εκτελέσουµε την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης : Εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband

Οδηγός Χρήσης : Εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband : Εφαρμογή Vodafone Mobile Broadband Καλώς ήρθατε Στη νέα εφαρμογή διαχείρισης της υπηρεσίας Vodafone Mobile Broadband! Η νέα εφαρμογή διαχείρισης της υπηρεσίας Vodafone Mobile Broadband αποτελεί το κεντρικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP...3 ΒΗΜΑ 1 Ο ΕΠΙΛΟΓΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 2 ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 3 ο ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...8 ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ...10 2 / 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP Για να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226)

Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226) Το πρόγραμμα Skype (έκδοση 4.0.0.226) Το Skype είναι ένα πρόγραμμα με το οποίο μπορούμε να μετατρέψουμε τον υπολογιστή μας σε βιντεοτηλέφωνο! Για να είναι ικανοποιητική η ποιότητα του ήχου και πολύ περισσότερο

Διαβάστε περισσότερα

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο

Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο Το Ηλεκτρονικό Ταχυδροµείο (e-mail) είναι ένα σύστηµα που δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να ανταλλάξει µηνύµατα αλλά και αρχεία µε κάποιον άλλο χρήστη µέσω υπολογιστή άνετα γρήγορα και φτηνά. Για να

Διαβάστε περισσότερα

Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση

Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση Συγχρηµατοδοτούµενο από το ΥΠΕΠΘ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ΣΥΝ ΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΙΚΤΥΟ Ε ΟΜΕΝΩΝ ΜΕΣΩ MODEM Το Κέντρο Λειτουργίας και ιαχείρισης ικτύου του Πανεπιστηµίου Αθηνών παρέχει τη δυνατότητα Dial-up σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρύθμισης του Microsoft Outlook

Οδηγίες ρύθμισης του Microsoft Outlook ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ Γενική Δ/νση Εσωτερικής Λειτουργίας Δ/νση Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τμήμα Σχεδιασμού Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών για τον Πολίτη email: tshy@damt.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης BakeMe v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του BakeMe είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2015 Α. Webmail: Gmail

ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2015 Α. Webmail: Gmail ΛΕΒΑΔΕΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΦΙΛΟΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ» Κατερίνα Κεράστα 2015 Α Webmail: Gmail Email: Τι είναι ; Email: Βασικές γνώσεις Webmail: Τι είναι ; Gmail Χαρακτηριστικά Gmail Οριζόντιο βασικό μενού επιλογών

Διαβάστε περισσότερα

BACKOFFICE ΕΝΑΡΞΗ BACKOFFICE

BACKOFFICE ΕΝΑΡΞΗ BACKOFFICE BACKOFFICE ΕΝΑΡΞΗ BACKOFFICE Αν κάνουμε backoffice κατευθείαν μετά το frontoffice τότε από το παράθυρο στο οποίο βρισκόμαστε ήδη μετά την οριστική αποθήκευση πατάμε πάνω δεξιά στην οθόνη Μετάβαση στο backoffice.

Διαβάστε περισσότερα

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10

Windows 8 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ 10/5/2014 2:10:10 2_windows8.indd 39 10/5/2014 2:10:10 μμ Εισαγωγή στα 1 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Εισαγωγή στα Windows Διαφοροποίηση των.1 από άλλες εκδόσεις Χειρισμός των Windows με ποντίκι και αφή Οθόνη κλειδώματος

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

Protocollo Document logging system 2

Protocollo Document logging system 2 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Δ. ΜΠΟΥΓΑΣ Ν. ΜΟΣΧΟΥΤΗ Κ. ΒΑΛΣΑΜΑΚΗΣ Ν. ΜΕΡΑΜΒΕΛΙΩΤΑΚΗΣ Ο.Ε. Διεύθυνση : Μάρτεν Νόρδενστρομ 4, 84 100 Ερμούπολη Ιστοσελίδα : http://www.e-way.gr Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο : info@e-way.gr

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ARBITRANS. Οδηγίες Εγκατάστασης

ARBITRANS. Οδηγίες Εγκατάστασης ARBITRANS Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Arbitrans Η εφαρμογή Arbitrans, που κατεβάσατε από την ιστοσελίδα www.arbitrans.org, είναι συμπιεσμένη στον φάκελο «Arbitrans_V78». ΠΡΟΣΟΧΗ: Εάν κατεβάσατε

Διαβάστε περισσότερα

Αρχειοθέτηση Εγγράφων

Αρχειοθέτηση Εγγράφων Αρχειοθέτηση Εγγράφων Εισαγωγή στο σύστημα Για την εισαγωγή στο σύστημα τρέχουμε την εφρμογή FirefoxMozillaκαι στην γραμμή διευθύνσεων γράφουμε http://10.160.92.254:8802/papyros Στον υπολογιστή μας εμφανίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ E-SCHOOL

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ E-SCHOOL ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ E-SCHOOL 1. Ύπαρξη σύνδεσης στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΜΟΝΟ μέσω του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου. Αν προσπαθήσετε να συνδεθείτε μέσω COSMOTE CYTA ή άλλου παρόχου η εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών GreekLUG

Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών GreekLUG Οδηγίες χρήσης ηλεκτρονικών υπηρεσιών GreekLUG Γενικές Πληροφορίες Το παρόν κείμενο αποτελεί ένα γενικό βοήθημα για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει ο GreekLUG. Η χρήση των υπηρεσιών δεν είναι υποχρεωτική

Διαβάστε περισσότερα

4. Σηµειώσεις Οργάνωσης Χρόνου και επικοινωνίας

4. Σηµειώσεις Οργάνωσης Χρόνου και επικοινωνίας 4. Σηµειώσεις Οργάνωσης Χρόνου και επικοινωνίας Πηγή http://www.lib.uth.gr/lws/el/us/hlp/is/07_05_03_07/outlk.asp Βιβλιοθήκη & Κέντρο Πληροφόρησης Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας Περιεχόµενα Εισαγωγή - Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad

Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Χρήση του Office 365 σε iphone ή ipad Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Έλεγχος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Ρυθμίστε το iphone ή το ipad για αποστολή και λήψη ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από το λογαριασμό του Office

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως:

Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: 1. Υπηρεσία ClassWeb 1.1. Γενικά Η εφαρµογή ClassWeb δίνει στους διδάσκοντες χρήστες του συστήµατος τη δυνατότητα πρόσβασης µέσω του ιαδικτύου σε ποικίλες υπηρεσίες, όπως: εµφάνιση στατιστικών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σολωμού 41, 71306, Ηράκλειο Κρήτης τηλ/φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Πληροφορική

Εισαγωγή στην Πληροφορική Α.Τ.Ε.Ι ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ Εισαγωγή στην Πληροφορική Εισαγωγή στα Windows ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΖΙΓΚΟΥ 10 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ξεκινώντας με τα MS Windows Ασκήσεις Ερώτηση 1 Επιλέξτε από τις παρακάτω ενέργειες αυτή που θα τερματίσει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ. της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΗ της Πλατφόρμας Τηλεκατάρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή...2 2. Αρχική σελίδα, Εισαγωγή & Περιβάλλον Συστήματος...3 2.1. Αρχική σελίδα εισαγωγής...3 2.2. Εισαγωγή στην Πλατφόρμα Τηλε-κατάρτισης...4

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής

Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Εκπαιδευτικής Εφαρμογής Εγχειρίδιο Εγκατάστασης και Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων. Πριν την εγκατάσταση... 3. Ελάχιστες απαιτήσεις σε εξοπλισμό... 3 2. Εγκατάσταση... 4

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1

Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες. Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών. Σελίδα 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Υποβολή Αναλώσιµων Υλικών Σελίδα 1 Πίνακας περιεχομένων 1.1 Συμβατότητα Browser... 3 1.2 Διεύθυνση πρόσβασης... 3 2 Υποβολή Αναλώσιμων Υλικών... 4 2.1 Σύνδεση με

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence

Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence Εγχειρίδιο Συντονιστή Τηλεδιασκέψεων Υπηρεσίας e:presence Έκδοση 1.3 Ιούνιος 2014 Περιεχόμενα Εφαρμογή Διαχείρισης Τηλεδιασκέψεων... 2 Προβολή τηλεδιασκέψεων... 3 Προσθήκη τηλεδιάσκεψης... 4 Τροποποίηση

Διαβάστε περισσότερα