SELFIES & ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "SELFIES & ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές"

Transcript

1 SELFIES & ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ για μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» life.gr Οι Selfies οι φωτογραφίες που βγάζει κανείς τον εαυτό του είναι παντού. Πρόκειται για μία τόσο δημοφιλή μόδα, που εκτιμάται ότι 1,2 δισεκατομμύριο selfies βγαίνουν κάθε χρόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι βγάζουν selfies: για να αντιγράψουν διασημότητες, για πλάκα, για επίδειξη, για να επικοινωνήσουν με φίλους, ή και για να εκφραστούν. Στην ενότητα αυτή του Be Strong Online, μαζί με τους Μαθητές- Μέντορες θα εξετάσετε την μόδα των selfies και τα θετικά και αρνητικά της. Από τη μία, με τις selfies τα άτομα μπορούν να δείξουν σε άλλους τι κάνουν εκείνη τη στιγμή. Οι selfies ίσως είναι ένας τρόπος εξερεύνησης της ταυτότητάς των εφήβων. Επίσης, οι selfies δίνουν τον έλεγχο στον εικονιζόμενο καθώς μπορούν να επιλέξουν με ακρίβεια τα επιθυμητά στοιχεία της φωτογραφίας. Ωστόσο, μπορούν να έχουν και αρνητικές συνέπειες: οι πολλές selfies κάνουν τα άτομα να επικεντρώνονται στην εμφάνισή τους, αντί για την προσωπικότητα και τις θετικές τους πτυχές. Μοιραζόμενα selfies στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα άτομα αναζητούν συχνά «like» για την εικόνα τους και ενδέχεται να νιώσουν άσχημα αν δεν τα λάβουν. Προσπαθήστε να μη συγκρίνεστε με άλλους όταν βγάζετε selfies. Να θυμάστε ότι είστε πολλά περισσότερα από την εμφάνισή σας και μόνο!

2 Χρησιμοποιήστε τις selfies με θετικό τρόπο, μοιραζόμενοι στιγμές που έχουν να κάνουν με τα ενδιαφέροντα και χόμπι σας ή για να μεταδώσετε θετικά μηνύματα. Μην ξεχνάτε ότι στα περισσότερα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το ελάχιστο ηλικιακό όριο εγγραφής είναι τα 13 έτη, προκειμένου να προστατευτούν οι ανήλικοι. Συνεπώς, είναι σημαντικό να περιμένετε μέχρι την ηλικία αυτή πριν να εγγραφείτε σ αυτά. Μπορεί να σας δελεάσουν άλλα άτομα λέγοντάς σας «φωτογράφησε, αλλιώς δε συνέβη», αλλά δεν πρέπει να νιώθετε πίεση να βγάλετε selfies για καθετί που κάνετε, απλώς και μόνο για να αποδείξετε ότι κάνατε κάτι ή πήγατε κάπου. Τι πρέπει να θυμάστε για να βεβαιωθείτε ότι η αυτοεκτίμησή σας δεν επηρεάζεται υπερβολικά από τον αριθμό των likes που λαμβάνετε για μία selfie Αυτοεκτίμηση Αυτοεκτίμηση είναι ο τρόπος με τον οποίο αξιολογεί κανείς τον εαυτό του. Αν έχετε υψηλή αυτοεκτίμηση, νιώθετε γενικά καλά για τον εαυτό σας, είστε υπερήφανοι για τις ικανότητες και τα επιτεύγματά σας, και αποδέχεστε τον εαυτό σας. Τα άτομα με χαμηλή αυτοεκτίμηση, από την άλλη, δε νιώθουν καλά για τον εαυτό τους, επικεντρώνονται στις αποτυχίες και τα λάθη τους, και ως επί το πλείστον σκέπτονται αρνητικά για τον εαυτό τους.

3 Η αυτοεκτίμηση είναι κάτι που αλλάζει με ανάλογα με την προσωπική μας κατάσταση σε συνδυασμό με τους φίλους, την οικογένεια, τα επιτεύγματα και τις αναποδιές που σας τυχαίνουν. Σε όλους μας συμβαίνει να νιώθουμε την αυτοεκτίμησή μας χαμηλή και άλλοτε υψηλή. Έίναι όμως δυνατό να αναπτύξει κανείς την αυτοεκτίμησή του. Η οργάνωση ψυχικής υγείας Mind προσφέρει τις ακόλουθες συμβουλές για να αυξήσει κανείς την αυτοεκτίμησή του: 1. Να ασχολείστε με δραστηριότητες που απολαμβάνετε 2. Να περνάτε χρόνο με θετικά άτομα που σας υποστηρίζουν 3. Να βοηθάτε άλλα άτομα και να είστε ευγενικοί 4. Προσπαθείτε να μη συγκρίνεστε με άλλα άτομα 5. Να προσπαθείτε να ασκείστε τακτικά, να τρώτε υγιεινά και να κοιμάστε επαρκώς 6. Να είστε διεκδικητικοί μην αφήνετε κανένα να σας αντιμετωπίζει με έλλειψη σεβασμού 7. Να χρησιμοποιείτε βιβλία και ιστοτόπους αυτοβοήθειας για να αναπτύξετε χρήσιμες δεξιότητες, όπως αυτοπεποίθηση και σεβασμό 8. Μάθετε να αναδομείτε τις αρνητικές σας πεποιθήσεις 9. Να αναγνωρίζετε τα θετικά σας στοιχεία 10. Συνηθίστε να σκέπτεστε και να λέτε θετικά πράγματα για τον εαυτό σας Mind. Οι πληροφορίες αυτές διατίθενται πλήρως στο διαδικτυακό τόπο mind.org.uk Sexting Οι Selfies ενδέχεται να έχουν αρνητικές επιπτώσεις αν οδηγήσουν στο sexting. Το «Sexting» γίνεται όταν τα άτομα στέλνουν και λαμβάνουν γυμνές ή ημίγυμνες φωτογραφίες online και σε κινητά τηλέφωνα.

4 Ενίοτε γίνεται για επίδειξη, για πρόκληση ενδιαφέροντος, απόδειξη δέσμευσης ή απλώς σαν αστείο. Όμως, το sexting μπορεί να έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις για όλους όσους εμπλέκονται σ αυτό το άτομο στη φωτογραφία, τον αποστολέα αλλά και το άτομο που λαμβάνει τη φωτογραφία. Αν είστε ανήλικος, το sexting είναι παράνομο. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάστε ότι το διαδίκτυο δεν είναι ιδιωτικός χώρος. Οι φωτογραφίες μπορούν πολύ εύκολα να αντιγραφούν ή προωθηθούν σε άλλους. Επομένως, κάτι που αρχίζει σαν ιδιωτική συνομιλία μπορεί πολύ γρήγορα να γίνει δημόσια και να διαβαστεί από τον καθένα. Αν νιώθετε πίεση να μοιραστείτε γυμνές φωτογραφίες σας, μην ξεχνάτε τα εξής: εν πρέπει ποτέ να νιώθετε πίεση να κάνετε κάτι που δε θέλετε. Σκεφτείτε καλά πριν αναρτήσετε οτιδήποτε αφού στείλετε μία φωτογραφία σε κάποιον, θα είναι πολύ δύσκολο να την ανακτήσετε (πάρετε πίσω). Πώς θα νιώθατε αν τη φωτογραφία αυτή την έβλεπε ένας γονιός, αδερφός ή δάσκαλός σας; Αν κάποιος μοιραστεί μία παρόμοια φωτογραφία, μην την προωθείτε είναι παράνομο και μπορεί επίσης να θεωρηθεί ως διαδικτυακός εκφοβισμός (bullying) Σας έχουν στείλει γυμνές φωτογραφίες; Ή σας έχει προσεγγίσει κάποιος με τρόπο που να αισθανθείτε άβολα; Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να αναφέρετε κάθε σχετική περίπτωση ( erform=view&id=8194)

5 120 Moorgate, London EC2M 6UR The is a registered charity ( / SC041916) and a company limited by guarantee, registered in England and Wales number

6 SELFIES & ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ για γονείς Η μόδα των «selfies» προσωπικές φωτογραφίες που βγάζει κανείς τον εαυτό του αποτελεί ένα φαινόμενο που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Τροφοδοτούμενο από την άνοδο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, την επίδραση των διασημοτήτων και πολλούς άλλους παράγοντες, οι selfies έχουν καταστεί τόσο δημοφιλείς, ώστε μία μελέτη εκτιμά ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο βγαίνουν 1,2 δισεκατομμύριο selfies κάθε μέρα. Τα νεαρά άτομα που μεγαλώνουν με την τεχνολογία και παίζουν το διαδίκτυο στα δάκτυλα αποτελούν την πρώτη «γενιά των selfies». Η λήψη και ο διαμοιρασμός των selfies είναι ένας τρόπος με τον οποίο τα νεαρά άτομα επικοινωνούν μεταξύ τους, καταγράφουν τη ζωή τους, εκφράζονται και διασκεδάζουν. Η λήψη selfies δίνει στα νεαρά άτομα ένα μέσο δημιουργίας της προσωπικής τους εικόνας όταν βγάζει κανείς μόνος του φωτογραφία τον εαυτό του, μπορεί να τον παρουσιάσει με τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Το γεγονός αυτό μπορεί να οδηγήσει ορισμένα νεαρά άτομα να δώσουν υπερβολική σημασία στην εμφάνισή τους και να νιώθουν πίεση να λάβουν πολλά «likes» για φωτογραφίες που μοιράζονται. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να βοηθήσετε τα παιδιά να νιώσουν σίγουρα για τον εαυτό τους και να αντεπεξέλθουν στην πρόκληση να είναι μέρος της γενιάς των selfie. Μπορείτε να ξεκινήσετε ενθαρρύνοντας τη συζήτηση σχετικά με τους λόγους της λήψης selfies και τι θεωρούν ότι αποτελεί την «τέλεια selfie». Ρωτήστε τα αν επεξεργάζονται τις φωτογραφίες τους και, αν το κάνουν, μάθετε γιατί. Ενδέχεται απλώς να απολαμβάνουν τη δημιουργία όμορφων φωτογραφιών, αλλά αν προσπαθούν να επιτύχουν μία μη ρεαλιστική εικόνα, ίσως να πρέπει να μάθετε περισσότερα.

7 Οι παρακάτω συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν: Θυμίστε στο παιδί σας ότι το ηλικιακό όριο εγγραφής στην πλειονότητα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είναι 13 έτη και άνω. Το όριο αυτό αποσκοπεί στην προστασία του παιδιού σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από ακατάλληλο περιεχόμενο και ανάρμοστη επικοινωνία, συνεπώς πρέπει να περιμένουν έως ότου φτάσουν στην ηλικία αυτή πριν αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι Selfies δεν είναι κακό πράγμα και έχει καθιερωθεί η λήψη πολλών από αυτών από νεαρά άτομα, προκειμένου να επικοινωνούν με τους φίλους τους. Αν όμως διαπιστώσετε ότι το παιδί σας συμπεριφέρεται κατά τρόπο που δεν το αναγνωρίζετε, επιχειρήστε να αρχίστε μία συζήτηση μαζί του για τον τρόπο με τον οποίο οι selfies το κάνουν να νιώθει. Η selfie σάς ανήκει και από εσάς εξαρτάται τι θα κάνετε με αυτήν. ώστε το καλό παράδειγμα στο παιδί σας σεβόμενοι τη διαδικτυακή προστασία του, πριν αναρτήσετε πολλές selfies μαζί με αυτό. Οι selfies είναι σήμερα τόσο διαδεδομένες, ώστε τα άτομα ξεχνούν να ζητήσουν την άδεια πριν τις βγάλουν με άλλα άτομα. Μιλήστε στο παιδί σας για τις selfies που βγάζουν με άλλα άτομα και θυμίστε τους να βεβαιώνονται ότι και εκείνα δεν έχουν αντίρρηση για τη διαδικτυακή ανάρτηση των συγκεκριμένων φωτογραφιών.

8 Μιλήστε με το παιδί σας για την αυτοεκτίμηση. Άραγε το να βλέπει selfies που έβγαλαν άλλα άτομα τα κάνει να νιώθει διαφορετικά για τη δική του εικόνα; Αν είναι άνω των 13 και μοιράζεται selfies σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πώς νιώθει κάθε φορά που λαμβάνει like; Τι θα σκεπτόταν αν δε λάμβανε καθόλου like σε μία φωτογραφία του; Συμβουλέψτε το παιδί σας να σκέπτεται πριν ανεβάσει selfies, καθώς οτιδήποτε κάνουν online μπορεί να παραμείνει για πάντα και να είναι προσβάσιμο από τον καθένα. Ρωτήστε το πώς θα ένιωθε ένας φίλος, δάσκαλος ή συγγενής αν έβλεπε μία συγκεκριμένη εικόνα; Sexting Είναι επίσης καλή ιδέα να συζητήσετε αν το παιδί σας νιώθει ποτέ πίεση να μοιραστεί προκλητικές selfies, γυμνό ή ημίγυμνο, online και μέσω του κινητού του. Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, οι λόγοι για τους οποίους τα άτομα εμπλέκονται στο sexting είναι για επίδειξη, για προέλκυση ενδιαφέροντος, απόδειξη δέσμευσης ή απλώς σαν αστείο. Όμως, το sexting μπορεί να έχει εξαιρετικά σοβαρές επιπτώσεις για τον αποστολέα και τον παραλήπτη και το άτομο που εικονίζεται στη φωτογραφία: Η λήψη, κατοχή ή ο διαμοιρασμός άσεμνων φωτογραφιών ανηλίκων, είναι παράνομα σύμφωνα με το Νόμο περί σεξουαλικών αδικημάτων. Ακόμη και αν οι φωτογραφίες ελήφθησαν εθελοντικά στο πλαίσιο σχέσης. Οι φωτογραφίες μπορούν εύκολα να παραποιηθούν, να αντιγραφούν, να αναρτηθούν online ή να σταλούν σε άλλους εντός δευτερολέπτων.

9 Παρόλο που πρόκειται για δύσκολο θέμα προς συζήτηση, είναι καλύτερο να καθίσετε για μία δύσκολη συζήτηση, παρά να αναμείνετε την εμφάνιση του προβλήματος: Μιλήστε στο παιδί σας για το sexting τώρα, αλλά μην προεξοφλείτε ότι το κάνει ήδη. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν είναι έφηβος/έφηβη που διατηρεί ή σκέφτεται να αρχίσει μία σχέση Μιλήστε για το sexting στο πλαίσιο μίας ευρύτερης συζήτησης σχετικά με τις σχέσεις. Εξηγήστε του παιδιού σας ότι κατανοείτε ότι θέλει να εξερευνήσει τη σεξουαλική του ταυτότητα, αλλά βεβαιωθείτε πρώτα ότι κατανοεί ότι δεν πρέπει ποτέ να νιώσει πίεση να κάνει κάτι που δεν θέλει να κάνει Εξηγήστε ότι η λήψη, κατοχή ή ο διαμοιρασμός άσεμνων φωτογραφιών ανηλίκων, είναι παράνομα σύμφωνα με το Νόμο περί σεξουαλικών αδικημάτων. Πρέπει να μην προωθεί σχετικές φωτογραφίες αν τις λάβει, διότι παραβιάζει το νόμο Αν ανησυχείτε ότι το sexting συμβαίνει ήδη στο σχολείο του παιδιού σας, μιλήστε στο δάσκαλο της τάξης του. Ίσως να είναι σε θέση να αναλάβει δράση στο πλαίσιο μαθημάτων σεξουαλικής αγωγής ή σύμφωνα με την πολιτική καταπολέμησης της παρενόχλησης του σχολείου Αν υποψιάζεστε ότι κάποιος έχει στείλει στο παιδί σας άσεμνες φωτογραφίες ή βίντεο ή ότι κάποιος ξένος έχει έρθει σε ανάρμοστη επαφή μαζί του online, μπορείτε να ενημερώσετε σχετικά τη ίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

10 Για περισσότερες πληροφορίες Moorgate, London EC2M 6UR The is a registered charity ( / SC041916) and a company limited by guarantee, registered in England and Wales number

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ Πληροφορίες για Μαθητές SOCIAL MEDIA Information Sheet for Μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές

ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth-life.gr Τι είναι το ψηφιακό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ για μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth life.gr Η αντιμετώπιση της

Διαβάστε περισσότερα

τις οτιδήποτε ξέρουμε τι να σχόλιασ που μας με άβολα. για σε κάποιο μέσο Το διαδίκτυο Επιστημονικού Diana Award

τις οτιδήποτε ξέρουμε τι να σχόλιασ που μας με άβολα. για σε κάποιο μέσο Το διαδίκτυο Επιστημονικού Diana Award Η ΨΗΦΙΑΚH ΖΩH ΜΟΥ για Η Ψηφιακή Ζωή μου μαθητές Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www. youth life.gr Όλοι μας περνάμε

Διαβάστε περισσότερα

PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ PROJECT:ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΜΑΔΑ 4: Πώς κάποιος μπορεί να μας παρενοχλήσει διαδικτυακά και τι μπορούμε να κάνουμε για το θέμα αυτό; ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΚΑΜΠΟΥΡΑΚΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ ΑΔΙΚΗΜΕΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΒΕΙΣΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΜΟΙΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο απόρρητο

Εισαγωγή στο απόρρητο Εισαγωγή στο απόρρητο Οι συμμετέχοντες θα εξερευνήσουν την προσωπική τους αντίληψη για το απόρρητο και την επίδραση που αυτό έχει στη ζωή τους. Θα εξετάσουν τα είδη των πληροφοριών που θα ήθελαν να διατηρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ Μοιράζουμε τους μαθητές μας σε ομάδες (2-4 άτομα). Κάθε ομάδα παίρνει στα χέρια της 7 ερωτήσεις τις οποίες ζητείται να υποβάλλει σε ένα άτομο, περαστικό σε δημόσιο χώρο. Αυτό που διαφοροποιεί τις ομάδες

Διαβάστε περισσότερα

Στόχοι μάθησης. ραστηριότητα : Οι μαθητές θα είναι σε θέση να. κατανοήσουν τις επιπτώσεις της online συμπεριφοράς

Στόχοι μάθησης. ραστηριότητα : Οι μαθητές θα είναι σε θέση να. κατανοήσουν τις επιπτώσεις της online συμπεριφοράς ΨΗΦΙΑΚΟ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth life.gr Award & τη Vodafone 1 Στόχοι μάθησης Ψηφιακό Αποτύπωμα

Διαβάστε περισσότερα

21 Days of Y ello Care.

21 Days of Y ello Care. Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Safer Internet Day 2017

Safer Internet Day 2017 Safer Internet Day 2017 Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017 2 ο Δημοτικό Σχολείο Αιγινίου Κε.Πλη.Νε.Τ. Πιερίας Διαδικτυακός Εκφοβισμός Τι είναι ο Διαδικτυακός Εκφοβισμός; Ο διαδικτυακός εκφοβισμός (cyberbullying)

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του!

Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Πώς να μάθετε το παιδί, να προστατεύει τον εαυτό του! Όλοι οι γονείς, αλλά ιδιαίτερα οι μονογονείς, έχουν ένα άγχος παραπάνω σε ό,τι αφορά την ασφάλεια του παιδιού τους. Μία φίλη διαζευγμένη με ένα κοριτσάκι

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου

Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και κοινοποίηση περιεχομένου Οι συμμετέχοντες θα σκεφτούν για το απόρρητο όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο κοινοποιούν πληροφορίες και επικοινωνούν με τους άλλους στο διαδίκτυο,

Διαβάστε περισσότερα

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ.

Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Ο εκφοβισμός και η βία στο σχολείο είναι ένα σοβαρό πρόβλημα. Είναι κάτι που μπορεί να το ζουν πολλά παιδιά και να τα τρομάζει τόσο πολύ. Γενικά, εκφοβισμός είναι όταν ένα παιδί (ή μια ομάδα παιδιών) προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. Μέρος του Προγράμματος Be Strong Online Από την καμπάνια ενάντια στο bullying του The Diana Award & τη Vodafone

Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ. Μέρος του Προγράμματος Be Strong Online Από την καμπάνια ενάντια στο bullying του The Diana Award & τη Vodafone Η ΨΗΦΙΑΚΗ ΖΩΗ ΜΟΥ Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth life.gr Από την καμπάνια ενάντια στο bullying του The Diana

Διαβάστε περισσότερα

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

SOCIAL MEDIA. Συμβουλές για σωστή χρήση! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου SOCIAL MEDIA Συμβουλές για σωστή χρήση! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Τι είναι τα κοινωνικά δίκτυα; Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Πίεση από συνομηλίκους στο διαδίκτυο ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΗΛΙΚΟΥΣ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου

Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Πολιτική Ορθής Χρήσης Διαδικτύου Θα χρησιμοποιώ το διαδίκτυο στο σχολείο μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς υπό την επίβλεψη κάποιου εκπαιδευτικού. Δεν θα αναρτώ προσωπικές μου πληροφορίες στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Μαθήματος: Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης και Τεχνικών Επίλυσης Διαφορών

Σχέδιο Μαθήματος: Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης και Τεχνικών Επίλυσης Διαφορών Σχέδιο Μαθήματος: Κοινωνικές και Επικοινωνιακές Δεξιότητες για Ανάπτυξη Αυτοπεποίθησης και Τεχνικών Επίλυσης Διαφορών Διάρκεια: Περιληπτική Περιγραφή: Δύο 45λεπτες διδακτικές περίοδοι Η πρώτη περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΓΟΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Ως γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου.

Μια έρευνα σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από παιδιά προσχολικής ηλικίας έδειξε ότι είναι η ταχύτερα αναπτυσσόμενη ομάδα χρηστών του Διαδικτύου. Η χρήση των υπολογιστών με βάση την ηλικία των παιδιών Από 5 έως 6 ετών Από την ηλικία των 5 ετών, τα παιδιά αρχίζουν να θέλουν, να είναι ανεξάρτητα και να ζητάνε να εξερευνήσουν το διαδίκτυο μόνα τους.

Διαβάστε περισσότερα

Οι γνώμες είναι πολλές

Οι γνώμες είναι πολλές Η Ψυχολογία στη Φυσική Αγωγή στο πλαίσιο του σχολικού περιβάλλοντος ΚασταμονίτηςΚωνσταντίνος Ψυχολόγος Οι γνώμες είναι πολλές Πολλές είναι οι γνώμες στο τι προσφέρει τελικά ο αθλητισμός στην παιδική ηλικία

Διαβάστε περισσότερα

ONLINE GAMING. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

ONLINE GAMING. Όσα πρέπει να γνωρίζω! Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου ONLINE GAMING Όσα πρέπει να γνωρίζω! 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Διαδικτυακό παιχνίδι Μια από τις δημοφιλέστερες ασχολίες των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή;

Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ποιοι είναι κίνδυνοι που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος από τη συχνή χρήση του υπολογιστή; Ένας κίνδυνος της συχνής χρήσης του υπολογιστή είναι ο εθισμός. Εθισμό παθαίνει κάποιος όταν μένει πολύ ώρα μπροστά

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους

Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ασφαλής χρήση διαδικτύου και κινητού τηλεφώνου σε παιδιά και εφήβους Ι. Τσιάντης MD, DPM, FRC Psych. Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Επιστημονικός Υπεύθυνος ΕΨΥΠΕ Ψυχαναλυτικός Ψυχοθεραπευτής Πρόεδρος Ιατρικών

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια του Διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους

Ασφάλεια του Διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους Ασφάλεια του Διαδικτύου σε παιδιά και εφήβους Εφηβεία:11-19 ετών «Τί συμβαίνει στην εφηβεία;» Μεγαλώνεις ιδιαίτερα γρήγορα σώμα σου αλλάζει Αλλάζει ο τρόπος σκέψης σου και το και το πώς «βλέπεις» τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για Ασφάλεια στo

Συμβουλές για Ασφάλεια στo Συμβουλές για Ασφάλεια στo 1 Το Instagram, ως εφαρμογή και μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο. Οι

Διαβάστε περισσότερα

Τι μπορώ να κάνω ως γονέας; ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Τι μπορώ να κάνω ως γονέας; ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Photo copyright: Hopscotch 1965 by Art Kane Τι μπορώ να κάνω ως γονέας; ΟΔΗΓΟΣ ΓΟΝΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ψηφιακή Ασφάλεια #esafety Γονείς 4/1/2017 Με στόχο να καθοδηγεί τα παιδιά σε ασφαλείς

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων

Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Στρατηγικές και τεχνικές διαχείρισης τάξεων Δρ. Άνδρη Χριστοδούλου Λέκτορας Ψυχολογίας andri.christodoulou@nup.ac.cy Σημαντικότητα της Σωστής Διαχείρησης της Τάξης Η διαχείριση της τάξης είναι πολύ σημαντική

Διαβάστε περισσότερα

«τ ι σ υ μ β α ί ν ε ι σ τ η ν εφηβεία;»

«τ ι σ υ μ β α ί ν ε ι σ τ η ν εφηβεία;» «τ ι σ υ μ β α ί ν ε ι σ τ η ν εφηβεία;» ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ μαζί για την εφηβική υγεία μαζί για την εφηβική υγεία ΜΑΖΙγια τηνεφηβικηυγεία ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.) Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Με τις παρακάτω δραστηριότητες βοηθάμε τους μαθητές να καθορίσουν τα προσωπικά τους όρια καθώς και τα επίπεδα αντοχής τους.

Με τις παρακάτω δραστηριότητες βοηθάμε τους μαθητές να καθορίσουν τα προσωπικά τους όρια καθώς και τα επίπεδα αντοχής τους. «Καθορισμός προσωπικών ορίων» [1] Τι είναι Sexting Sexting: πρόκειται για ανταλλαγή ερασιτεχνικών γυμνών φωτογραφιών που συνοδεύονται από γραπτά μηνύματα ακατάλληλου περιεχομένου. Σύμφωνα με έρευνα του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ / Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21/10/2017 ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ: ΧΡΥΣΟΥΔΑΚΗΣ Γ. / ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Δ. ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Το διαδίκτυο είναι ένας καταπληκτικός κόσμος

Διαβάστε περισσότερα

Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» life.

Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία»   life. Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την επιμέλεια του Επιστημονικού Οργανισμού «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» www.youth life.gr Στόχοι Μάθησης o Οι μαθητές θα μπορούν να εξηγήσουν τι σημαίνει η

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΙ» ΓΕΝΙΚΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΜΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2012-13 Τάξη: Γ Λυκείου Υπεύθυνοι καθηγητές: Παπακώστα Παναγιώτα, κλ. ΠΕ02 Σόρκου

Διαβάστε περισσότερα

Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ.

Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. Το διαδίκτυο. Πηγή γνώσηςενημέρωσης-κοινωνική επαφή. ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΟΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΓΑΛΑΞΙΕΣ. ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Η δυνατότητα δημιουργίας δεσμών με μεγάλο βαθμό. Η δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου

ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ - ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Συμβουλές προς τους γονείς για τη χρήση του διαδικτύου Αγαπητοί γονείς, H εξέλιξη της τεχνολογίας έχει κάνει το Διαδίκτυο (internet) ένα "δυνατό"

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις:

Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους 21 Days of Y ello Care Διαβάζοντας αυτόν τον ενημερωτικό οδηγό, θα μάθεις: Ασφάλεια στο διαδίκτυο για έφηβους Το διαδίκτυο είναι πλέον ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μας. Είναι πηγή πληροφοριών, ενημέρωσης και δικτύωσης και είναι σίγουρα απαραίτητο σε όλους μας. Όλοι απολαμβάνουμε

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest. Quest

Co-funded by the European Union Quest. Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο!" Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 Χρονών Βάλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΤΥΛ Ε Ρ Ω Τ Η Μ Α Τ ΟΛΟΓΙΟ Η ΓΕΤΙΚΟΥ Σ Τ Υ Λ Οδηγίες: Σκεφθείτε μια ομάδα ή ένα Τμήμα στο οποίο είστε μέλος. Σκεφτείτε τον εαυτό σας να είναι επικεφαλής μιας ομαδικής συζήτησης. Καθώς ηγείστε της ομάδας ξεπροβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ: ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ; Όταν πάω στον υπολογιστή, μπορώ να βρω τα πάντα εκεί. Όμως πρέπει να προσέχω, στο μυαλό πάντα

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου

Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή. Εμπιστεύομαι τη ζωή! Είμαι εγώ και είμαι καλά. Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τον εαυτό μου! Είμαι παρόν στη ζωή Επιλέγω να κοιτάζω με όμορφο τρόπο τον εαυτό μου Εμπιστεύομαι τη ζωή! Έφτασα εδώ με το ένστικτό μου, κι αυτό ξέρει Είμαι εγώ και είμαι καλά Κάθε εμπόδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ O σχολικός εκφοβισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

11 0 ΓΕΛ Πάτρας Σχ. Έτος Τμήμα Α 4

11 0 ΓΕΛ Πάτρας Σχ. Έτος Τμήμα Α 4 11 0 ΓΕΛ Πάτρας Σχ. Έτος 2015-16 Τμήμα Α 4 Μελέτη του φαινομένου του διαδικτυακού μπούλινγκ στην Ελλάδα το διάστημα από 2005-15 σε εφήβους από 12 έως 18 ετών 1.Κριτήρια επιλογής θέματος Παρουσιάζει διαχρονικό

Διαβάστε περισσότερα

SAFER INTERNET DAY 2018

SAFER INTERNET DAY 2018 SAFER INTERNET DAY 2018 Τι θα άλλαζε στην αρχαία Ελλάδα αν υπήρχε το διαδίκτυο; Δημοτικό σχολείο Athener Schule Τάξεις Γ, Δ, Ε, ΣΤ' Οι άθλοι του Ηρακλή και η επικοινωνία με τον Ευρυσθέα γίνονται εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

Εφηβεία, μία δυστοπία. Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου της Α Λυκείου των Λ.Τ. Αρμενίου Σχολικό έτος

Εφηβεία, μία δυστοπία. Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου της Α Λυκείου των Λ.Τ. Αρμενίου Σχολικό έτος Εφηβεία, μία δυστοπία Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου της Α Λυκείου των Λ.Τ. Αρμενίου Σχολικό έτος 2012-13 Τομείς έρευνας: Συμπεριφορά των εφήβων Τρόπος ζωής και καθημερινότητα Ασχολίες και δραστηριότητες

Διαβάστε περισσότερα

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων.

Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. 1. Μάθετε στο παιδί σας τον Κανόνα των Εσωρούχων. Υπολογίζεται ότι περίπου ένα στα πέντε παιδιά πέφτει θύμα σεξουαλικής βίας, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής κακοποίησης. Μπορείτε να βοηθήσετε να μη

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα

Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα Κεφάλαιο 15 Κοινωνικά Δίκτυα 1 15.1 Γενικά για τα Κοινωνικά Δίκτυα Κοινωνικό Δίκτυο: ηλεκτρονική πλατφόρμα που παρέχει στα μέλη της δυνατότητες διασύνδεσης και αλληλεπίδρασης. Πρόκειται για εικονικές κοινότητες,

Διαβάστε περισσότερα

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το Διαδίκτυο είναι δύο σπουδαίες εφευρέσεις, χρήσιμες για τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Στις μέρες μας, όμως, πολλά

Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το Διαδίκτυο είναι δύο σπουδαίες εφευρέσεις, χρήσιμες για τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Στις μέρες μας, όμως, πολλά Τα ηλεκτρονικά παιχνίδια και το Διαδίκτυο είναι δύο σπουδαίες εφευρέσεις, χρήσιμες για τη διασκέδαση μικρών και μεγάλων. Στις μέρες μας, όμως, πολλά παιδιά σπαταλούν τον ελεύθερό τους χρόνο παίζοντας ηλεκτρονικά

Διαβάστε περισσότερα

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;»

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;» «τι συμβαίνει στην εφηβεία;» ΕΚΦΟΒΙΣΜOΣ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ foradolescenthealth (F.A.H.) ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.) Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Διευθύντρια

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος 05 Σεπτεμβρίου, 2018

Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος 05 Σεπτεμβρίου, 2018 Στόχος Παρουσίασης: «Ανάπτυξη Συναισθηματικών Δεξιοτήτων» Aνάπτυξη Εκπαιδευτικών Δεξιοτήτων για ένα Παραγωγικό Σχολικό Έτος. «Ανάπτυξη Συναισθηματικών Δεξιοτήτων» Δρ. Χριστιάνα Κούνδουρου Λέκτορας Ειδικής

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Α ΤΑΞΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΜΕΣΣΗΝΗ, 2015-2016 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Εκφοβισμός στο διαδίκτυο 1. Πόσο χρονών είσαι; 2. Τι τάξη πας; 3. Δέχεσαι απειλές και παρενοχλήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλές Διαδίκτυο. Safe internet

Ασφαλές Διαδίκτυο. Safe internet Ασφαλές Διαδίκτυο Safe internet Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο (Safer Internet Day) καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Βιβιάν Ρέντινγκ και γιορτάζεται κάθε χρόνο τον

Διαβάστε περισσότερα

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης 2 η ΕΝΟΤΗΤΑ Social Media Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης Social media είναι οι ιστοσελίδες οι οποίες έχουν σκοπό να δικτυώσουν τον κόσμο. Με την εγγραφή ενός ατόμου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, έχει τη δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις

Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις Ένα κοινωνικό δίκτυο είναι μία κοινωνική δομή που συμπεριλαμβάνει κόμβους (φυσικά πρόσωπα ή οργανισμούς) οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με σχέσεις όπως αξίες, οράματα, στόχοι, ιδέες, οικονομικές συναλλαγές,

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο;

Πώς θα κάνω το παιδί μου να αγαπήσει το σχολείο; Ημερομηνία 28/09/2015 Μέσο Συντάκτης Link clickatlife.gr Χριστίνα Χρυσανθοπούλου http://www.clickatlife.gr/euzoia/story/63076/pos-tha-kano-to-paidi-mou-naagapisei-to-sxoleio ΕΥΖΩΙΑ Πώς θα κάνω το παιδί

Διαβάστε περισσότερα

15 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Ζαχαριάδης Γεώργιος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής

15 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς. Ζαχαριάδης Γεώργιος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 15 ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς Ζαχαριάδης Γεώργιος Εκπαιδευτικός Πληροφορικής Μάρτιος 2015 Είναι η χρήση της τεχνολογίας, ιδιαίτερα των κινητών τηλεφώνων και του Διαδικτύου, με σκοπό την εσκεμμένη (συναισθηματική)

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014

Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, 28 Ιανουαρίου 2014 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Υλικό από τον ιστότοπο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Καθηγ.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία και Έφηβοι.

Τεχνολογία και Έφηβοι. Γενικό Λύκειο Βελεστίνου Τμήμα: Β2 Ερευνητική Εργασία Σχ. Έτος: 2014-2015 Τεχνολογία και Έφηβοι. Μαθητές 1) Πουτουρούδη Θεοδώρα 9) Μανούρα Μιχαέλα 2) Νατούδη Δήμητρα 10) Μπομπότης Φάνης 3) Μπαλαμώτη Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΡΘΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 16/10/17 ΣΚΟΠΟΣ Οραματιζόμαστε ένα σχολείο στο οποίο οι μαθητές να μπορέσουν να καταστούν σωστοί "ψηφιακοί" πολίτες. Συγκεκριμένα, στόχος μας είναι η ασφαλής πλοήγηση

Διαβάστε περισσότερα

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ

2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΟΜΑΔΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ BULLYING To Bullying (Εκφοβισμός) είναι μία επιθετική συμπεριφορά - σωματική, λεκτική, ψυχολογική, ή και κοινωνική- που εκδηλώνεται σκόπιμα,

Διαβάστε περισσότερα

Διαφορετικές οπτικές. Πηγές

Διαφορετικές οπτικές. Πηγές Διαφορετικές οπτικές Οι συμμετέχοντες θα εξετάσουν το ρόλο που παίζει η προσωπική οπτική στην αξιολόγηση των πληροφοριών που αφορούν την παρουσία τους στο διαδίκτυο ή την παρουσία των άλλων στο διαδίκτυο.

Διαβάστε περισσότερα

Page BE ON. γονείς. Από την καμπάν. του Επιστημον νια. καταπολέμησης. του bullyingτου DianaAward

Page BE ON. γονείς. Από την καμπάν. του Επιστημον νια. καταπολέμησης. του bullyingτου DianaAward 1 BE STRONG ON NLINE Ενημερωτικό έντυπο για μαθητές και γονείς Η προσαρμογή στα ελληνικά πραγματοποιήθηκε με την ν επιμέλεια Από την καμπάν του Επιστημον νια καταπολέμησης ικού του Οργανισμού «Μαζί για

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Όταν προκαλούν, μας εκπαιδεύουν! Τρίτη, 10 Ιούλιος :16

Όταν προκαλούν, μας εκπαιδεύουν! Τρίτη, 10 Ιούλιος :16 Καθημερινά οι γονείς παλεύουν να κατανοήσουν καταστάσεις, γεγονότα και συμπεριφορές που προκλήθηκαν από τα παιδιά τους και αδυνατούν. Τις πιο πολλές φορές θεωρούν ότι ευθύνονται τα παιδιά τους γι αυτό.

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING)

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING) ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ (CYBERBULLYING) ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΗΛΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΕ19 Ζητούμενο η θετική στάση... Λοιπον σήµερα ο µπαµπάς θα σε προστατέψει απο τον ηλεκτρονικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ. για την ασφάλεια στο διαδίκτυο ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ για την ασφάλεια στο διαδίκτυο «Δε μ ελέγχεις σε ελέγχω, τώρα ξέρω: Σερφάρω με Ασφάλεια.!» (Γελοιοποίηση στο διαδίκτυο: Δημοσίευση και παραποίηση φωτογραφιών τρίτων) Βασίλης Γεωργολόπουλος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ/ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Συναισθηματικές δεξιότητες

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ/ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Συναισθηματικές δεξιότητες ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ/ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ/ΜΕΝΤΟΡΕΣ: Συναισθηματικές δεξιότητες Μέσω της χρήσης μιας κλίμακας αξιολόγησης από το 1 μέχρι το 5, αξιολογήστε σε ποιο βαθμό

Διαβάστε περισσότερα

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;»

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;» «τι συμβαίνει στην εφηβεία;» ΕΚΦΟΒΙΣΜOΣ ΑΣΚΗΣΗ ΒΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ.) Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Διευθύντρια : Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Επίλυση προβλήματος Οι ενότητες κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας έχουν αναπτυχθεί για να σας βοηθήσουν να προετοιμαστείτε για το Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις των Κινητικών Παιχνιδιών. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ενός ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις των Κινητικών Παιχνιδιών. ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ενός ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ψυχοκοινωνικές Διαστάσεις των Κινητικών Παιχνιδιών ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ενός ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Σκοποί της παρουσίασης Παρουσίαση των Ψυχοκινητικών, γνωστικών και συναισθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων

Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας. Αξιολόγηση Ικανοτήτων 3 Ενότητα εκπαίδευσης και κατάρτισης για τις δεξιότητες ηγεσίας Αξιολόγηση Ικανοτήτων Αξιολόγηση Ικανοτήτων Γενική Περιγραφή της Ενότητας: Αυτή η ενότητα στοχεύει στην αξιολόγηση των ηγετικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

Αποκρύπτοντας την ταυτότητά μου στον ψηφιακό κόσμο. From Wikipedia, the free encyclopedia. Tereza

Αποκρύπτοντας την ταυτότητά μου στον ψηφιακό κόσμο. From Wikipedia, the free encyclopedia. Tereza 5.1. Αποκρύπτοντας την ταυτότητά μου στον ψηφιακό κόσμο Ανωνυμία Η ιδιότητα ή η κατάσταση του να παραμένεις άγνωστος ή μη αναγνωρίσιμος. 23 From Wikipedia, the free encyclopedia Μάθε την ιστορία αυτού

Διαβάστε περισσότερα

<<Μεγαλώνω και αλλάζω>> Υπεύθυνοι Προγράμματος:Ηλιάδης Πέτρος Ράκας Άλκιβιάδης Σαρίδου Κωνσταντίνα

<<Μεγαλώνω και αλλάζω>> Υπεύθυνοι Προγράμματος:Ηλιάδης Πέτρος Ράκας Άλκιβιάδης Σαρίδου Κωνσταντίνα Υπεύθυνοι Προγράμματος:Ηλιάδης Πέτρος Ράκας Άλκιβιάδης Σαρίδου Κωνσταντίνα ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Βασικός σκοπός του προγράμματος ήταν: Α. να διαμορφώσει στους μαθητές ορθές στάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας

Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Σκοπός έρευνας-υπόθεση έρευνας Η παρούσα έρευνα επιχειρεί να προσδιορίσει τις θετικές και αρνητικές επιπτώσεις που προκαλούν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους χρήστες τις. Ειδικότερα, βασικός σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν υπάρχει ευκαιρία για πρόβα, δεν υπάρχουν σχολεία. Το μόνο που κουβαλάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ

ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ: 2015-2016 ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 3/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΑΡΒΑΡΑΣ (Ε - Στ τάξη) ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ: ΚΩΤΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνονται στην δημοσιότητα από

Διαβάστε περισσότερα

«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου

«Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου «Delete στον ηλεκτρονικό εκφοβισμό» του συγγραφέα-εκπαιδευτικού Βαγγέλη Ηλιόπουλου Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Δραστηριότητες: Βασιλική Νίκα Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Διατσέντα Παρίση Τιμή: 12 ευρώ

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

Έφηβοι και αυτοεκτίμηση

Έφηβοι και αυτοεκτίμηση Έφηβοι και αυτοεκτίμηση Με τον όρο αυτοεκτίμηση εννοούμε τον βαθμό στον οποίο εκτιμούμε, σεβόμαστε αλλά και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι. Με λίγα και απλά λόγια, είναι η εσωτερική αντίληψη που

Διαβάστε περισσότερα

Η αποτελεσματική επικοινωνία γονέων-εκπαιδευτικών

Η αποτελεσματική επικοινωνία γονέων-εκπαιδευτικών Δρ Γεώργιος Γιαννακόπουλος Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων Η αποτελεσματική επικοινωνία γονέων-εκπαιδευτικών Εταιρεία Εκπαίδευσης και Ψυχοθεραπείας Αθήνα 2013 0 Copyright 2013 Γεώργιος Γιαννακόπουλος ISBN:

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή φήμη. Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης. Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Μάρτιος Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Διαδικτυακή φήμη. Δρ. Ζαχαρίας Μανουσαρίδης. Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Μάρτιος Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας 2016 Εισηγητής: Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Μάρτιος 2016 Ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Εξάρτηση από το διαδίκτυο

Εξάρτηση από το διαδίκτυο Εξάρτηση από το διαδίκτυο Συμπτώματα Εξάρτησης i. Παραμονή on-line για περισσότερη ώρα από όση υπολόγιζε αρχικά ο έφηβος, ώστε να πετύχει το αίσθημα της ικανοποίησης, διαφορετικά η συνέχιση ίδιου χρόνου

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι ο εκφοβισμός; Μαργώση Μαρία ΠΕ02, Καψάλης Αλέξανδρος ΠΕ18 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ

Τι είναι ο εκφοβισμός; Μαργώση Μαρία ΠΕ02, Καψάλης Αλέξανδρος ΠΕ18 1ο ΕΠΑΛ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ Τι είναι ο εκφοβισμός; Ο εκφοβισμός δεν είναι μικρό ζήτημα. H χώρα μας βρίσκετε στην 4η θέση σε περιστατικά που αφορούν σχολικούς εκφοβισμούς με ποσοστό 31,98%. Πιο αναλυτικά, στην πρώτη θέση είναι η Λιθουανία

Διαβάστε περισσότερα

A Brave New World: Digital Citizenship in the 21st century. ΓΕΛ Πεντάπολης - Α Τάξη

A Brave New World: Digital Citizenship in the 21st century. ΓΕΛ Πεντάπολης - Α Τάξη A Brave New World: Digital Citizenship in the 21st century ΓΕΛ Πεντάπολης - Α Τάξη 2016-2017 Η εργασία αυτή έχει θέμα την ιδιότητα του πολίτη, τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις του στον ψηφιακό κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ Τι πρέπει να γνωρίζω! Ha!! your profile name password Ha!! η «αποπλάνηση» Ελληνικό µέσω Κέντρο Διαδικτύου Ασφαλούς Διαδικτύου Γραµµή Βοηθείας 210 6007686 (Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς

Διαβάστε περισσότερα

Υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία. Πάμελα Ντεπόνιο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου. Θεσσαλονίκη, 1 η Δεκέμβρη 2012

Υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία. Πάμελα Ντεπόνιο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου. Θεσσαλονίκη, 1 η Δεκέμβρη 2012 Υποστήριξη παιδιών με δυσλεξία Πάμελα Ντεπόνιο Πανεπιστήμιο Εδιμβούργου Θεσσαλονίκη, 1 η Δεκέμβρη 2012 Γιατί υποστηρίζουμε τους μαθητές; Για να πετύχουν ακαδημαϊκά; Για να κάνουμε τη διδακτέα ύλη πιο προσβάσιμη;

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΙΣ SELFIES (2O MΕΡΟΣ)

ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΙΣ SELFIES (2O MΕΡΟΣ) Ερευνητική εργασία (project) 2 4O ΓΕ.Λ. ΛΑΜΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΓΕΙΑ ΤΗΣ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΙΣ SELFIES (2O MΕΡΟΣ) Σχολικό έτος: 2015 2016 Τμήμα: A3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 4 ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Online Gaming ΜΕ Ασφάλεια

Online Gaming ΜΕ Ασφάλεια Online Gaming ΜΕ Ασφάλεια ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ Υπερβολική ενασχόληση Έκθεση σε ακατάλληλο/βίαιο περιεχόμενο Επαφή με αγνώστους Διαδικτυακός εκφοβισμός 2 Υπερβολική ενασχόληση Χάνεις την επαφή

Διαβάστε περισσότερα

15 τρόποι διαχείρισης αρνητικών σχολίων και κριτικής. Wake up to Booking.yeah

15 τρόποι διαχείρισης αρνητικών σχολίων και κριτικής. Wake up to Booking.yeah 15 τρόποι διαχείρισης αρνητικών σχολίων και κριτικής Wake up to Booking.yeah Ως γνωστόν δεν γίνεται να τους ικανοποιήσετε όλους κι αυτό ισχύει φυσικά και στον τομέα της φιλοξενίας. Όταν στο σπίτι σας μένουν

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ενημερωτικό Έντυπο Σχολείων Europe Direct Information Centre Wrexham Wales UK 1 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, Θα

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ

Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ Έρευνα Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου ΙΤΕ 14.000 Συμμετέχοντες από 400 Δημόσια Σχολεία Ηλικίας 10-17 ετών ΑΘΗΝΑ 40% ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 20% ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑ 21% 11% ΠΑΤΡΑ 8% ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης

Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης Σάκης Ευαγγέλου Θόδωρος Θεμελής Σάκης Τζιουμάκης 11η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer Internet Day) σε περισσότερες από 100 χώρες σε όλο τον κόσμο Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο! Let s create a

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για ασφάλεια στο INSTAGRAM

Συμβουλές για ασφάλεια στο INSTAGRAM Συμβουλές για ασφάλεια στο INSTAGRAM Το Instagram, ως εφαρμογή και μέσο κοινωνικής δικτύωσης, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω της κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο.

Διαβάστε περισσότερα

Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου

Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ. Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Fake News ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 210 6007686 www.safeline.gr Γραμμή βοηθείας Ενημέρωση-Επαγρύπνηση Γραμμή παράνομου περιεχομένου Η διασπορά ψευδών ειδήσεων ήταν και συνεχίζει να είναι ένα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ

ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ 1 of 18 4/16/2015 4:11 PM ΨΗΦΙΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Το ερωτηματολόγιο αυτό έχει διάφορες ενότητες για τα ψηφιακά παιχνίδια που παίζονται σε συσκευές κινητής τεχνολογίας και ειδικότερα

Διαβάστε περισσότερα