ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010"

Transcript

1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

2 Επιχείρηση Φοίνικας e-σενάριο...εκτακτο ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ... Από σήμερα, 6 Σεπτεμβρίου 2012, η Ελλάς βρίσκεται σε εμπόλεμον κατάσταση με την Τουρκία! Οι εχθρικές δυνάμεις με το πρόσχημα της διακλαδικής άσκησης "Οχιά" εξαπέλυσαν αφνίδια και σφοδρή επίθεση από αέρος και θαλάσσης στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ. στην νήσο Λήμνο. Οι ελληνικές φρεγάτες "Μιαούλης" & "Χίος" δέχθηκαν πρώτες τα πυρά του εχθρού και βυθίστηκαν στα ανοιχτά της Λήμνου, εντός των εθνικών μας υδάτων. Ελληνικά αεροσκάφη F-16 και Mirage που βρισκόντουσαν σε κατάσταση ετοιμότητας απογειώθηκαν για να αντιμετωπίσουν την εχθρική απειλή. Με την βοήθεια του άγρυπνου φρουρού της επικράτειας μας, του ιπτάμενου ραντάρ "Τειρεσίας", οι ημέτερες δυνάμεις ενεπλάκησαν με τον εχθρό άνωθεν της νήσου Λήμνου. Παρά τις ηρωικές προσπάθειες των ελληνικών πληρωμάτων στον αέρα, του προσωπικού εδάφους και της ελληνικής αεράμυνας, ο αεροδιάδρομος της Λήμνου χτυπήθηκε και καταστράφηκε. Παρόλα αυτά, ο εχθρός υπέστη βαριές απώλειες και τράπηκε σε άτακτη φυγή. Η ελληνική κυβέρνηση, με την αμέριστη συμπαράσταση των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Αεροπορίας & Ναυτικού, θα δώσουν τον υπέρ πάντων αγώνα για την υπεράσπιση των πατρίων εδαφών.

3 ΑΝΣΚ Επιχείρηση Φοίνικας Πληροφορίες από την ΕΥΠ αναφέρουν πιθανό χτύπημα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στον ΤΟΜΕΑ E της επικράτειας μας. Ως πιθανοί στόχοι αναφέρονται το αεροδρόμιο του Καστελίου, της Σούδας, ή της Σαντορίνης, καθώς και οι αντιαεροπορικές δυνάμεις (συστοιχίες S-300 & hawk) που στεγάζονται στον τομέα Ε. ΑΝΣΚ είναι η προστασία των ευαίσθητων στρατιωτικών αυτών στόχων από οποιαδήποτε εχθρική απειλή.

4 ΧΑΡΤΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ

5 Επιχείρηση Φοίνικας ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΧΑΡΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Τα μπλέ πλοία στον χάρτη αντιπροωπεύουν τι θέσεις των ελληνικών φρεγατών Spruance. Κάθε εικονίδιο αντιστοιχεί σε ζέυγος πλοίων.όπως φαίνετα και στον χάρτη, η Σούδα πρστατεύεται απο 1 ζεύγος Spruance. Βορειο-ανατολικά της Ρόδου υπάρχουν ελληνικές ossa II (δεν φαίνονται στον χάρτη). Στον χάρτη επίσης φαίνονται και οι τοποθεσίες των αντιαεροπορικών του ΤΟΜΕΑ Ε! Υπάρχουν 2 φίλιες συστοιχίες S-300 στην περιοχή οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως safe areas για το ελληνικό cap. O πρώτος βρίσκεται στην Σούδα και ο δεύτερος ανατολικά του Ηρακλείου. Επίσης στην Σούδα υπάρχει και μια συστοιχία HAWK. Στην Σαντορίνη, όπως φαίνεται στον χάρτη, θα υπάρχει συστοιχία patriot. Με εντολή του ΓΕΑ, ένας από τους 2 patriot που προστάτευουν την Αθήνα μεταφέρεται στην Σαντορίνη με C-130H της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας.

6 Επιχείρηση Φοίνικας

7 Επιχείρηση Φοίνικας CAP Set Up ΔΥΝΑΜΗ - ΤΥΠΟΣ ΡΟΛΟΣ ΧΑΡΑΚΤ. ΚΛΗΣΗΣ DATALINK Α/Δ Α/Γ ΧΡ. Α/Γ 2 Mirage CAP ΚΕΡΒΕΡΟΣ 10 Σαντορίνη 2 F-16C Block 52+ CAP ΜΙΝΩΑΣ 20 Σούδα 2 F-16C Block 52+ CAP ΚΝΩΣΣΟΣ 30 Καστέλι Άλλα Αεροσκάφη Ενδιαφέροντος C-130H Air Mobile ΧΟΝΤΡΟΣ Χ0 Ελευσίνα - Σαντοίνη Οπλισμός Mirage (ΚΕΡΒΕΡΟΣ): 2x Mica EM, 4x Mica IR, 1x 1300Li Tank, 2x M2K5C F-16C Block 52+ (ΜΙΝΩΑΣ): 4x AIM-120C,2x Iris-T, 1x 300 Gal Tank & 2x 370 Gal Tank. F-16C Block 52+ (ΚΝΩΣΣΟΣ): 4x AIM-120C,2x Iris-T,1x 300 Gal Tank, & 2x 370 Gal Tank.

8 Τακτική CAP Επιχείρηση Φοίνικας Η τακτική που θα κάνουμε στηρίζεται σε 2 cap σε βορρά (mirage από Σαντορίνη) και νότο (blk 52+ από Καστέλι). Η τετράδα αυτή των αεροσκαφών θα είναι η πρώτη που θα εμπλακεί με τον εχθρό και θα προσπαθήσει να τον καθυστερήσει μακριά από τα sams μας για τους εξής δυο λόγους: 1) Για να προλάβει να εγκατασταθεί στην Σαντορίνη συστοιχία patriot, που αερομεταφέρεται από την Αττική, για να έχουμε αφενός μεν μια ακόμα safe area, αφετέρου δε να δημιουργήσουμε πιθανότητες κατάρριψης του εχθρού από τις βολές του αντιαεροπορικού. 2) Για να εξαντλήσουμε τα κάυσιμα του εχθρού, δεδμένου ότι για χτύπημα στην Κρήτη, οι βάσεις του είναι μακριά και η ώρα που θα μπορεί να κάνει bvr περιορισμένη. Όπως φαίνεται και στον χάρτη της αποστολής (σελίδα 4) θα υπάρχει μια No fly zone! Οποιαδήποτε επαφή μέσα στην ζώνη αυτή θα θεωρείται εχθρική και θα καταρρίπτεται χωρίς declare. Το τρίτο ζευγάρι αεροσκαφών CAP (αυτό από την Σούδα), θα περιπολεί πίσω από τα πρώτα 2 ζεύγη και ο ρόλος του θα είναι διπλός. 1) Να ελέγχει την no fly zone & τις CAP areas για πιθανούς leakers και 2) Να καλύπτει στο οut τα βόρεια & νότια φίλια ζεύγη αεροσκαφών που θα εμπλέκονται με τον εχθρό,

9 Επιχείρηση Φοίνικας F-16C Block 52+ «Κνωσσός» Αριθμός Αεροσκαφών: 2 Αποστολή: CAP Αεροδρόμιο: Καστέλι Datalink: 30 ΑΝΣΚ του πακέτου η προστασία ευαίσθητων στρατιωτικών στόχων από το εχθρικό COMAO. Tρόπος προτεινόμενου CAP: Counter Rotating CAP Προτεινόμενο Υψόμετρο CAP: COLD ft, HOT ft. Κριτήρια COMMIT: Αν οι στόχοι έρθουν στα 50νμ από την περιοχή του CAP ή αν απειλήσουν την περιοχή περιπολίας. Σε κάθε περίπτωση, στοιχεία commit θα δώσει και ο χειριστής του AWACS και πάντα δίνουμε προταιρεότητα στις οδηγίες αυτού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιπολούμε περιοχή! Δεν δύναται να μας παρασύρει το αντίπαλο Sweep μακριά από την περιοχή περιπολίας, όπου δεν θα υπάρχει και η προστασία από τα φίλια SAM. Η περιοχή περιπολίας (steerpoints 3 &4) είναι ελαφρώς εκτός τις προστασίας των S-300, έτσι ώστε σε περίπτωση out να μην υποχωρήσουμε αρκετά και δώσουμε την δυνατότητα βολής στο εχθρικό sead.

10 Επιχείρηση Φοίνικας Safe areas: Οι περιοχές που καλύπτονται από τους S-300 και από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το patriot στην σαντορίνη, και η περιοχή γύρω από το νησί αυτό. Το ΟUT των «Κνωσσός» θα γίνεται με κατεύθυνση το Καστέλι αν αυτά απειλούνται ή προς νότο αν δεν απειλούνται. ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ δεν μπαινουμε στην no fly zone! Αν παρόλα αυτα το κάνουμε, ενημερώνουμε το AWACS, που υποχρεόυται να ειδοποιήσει τα υπόλοιπα φίλια αεροσκάφη! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι μέσα στην no fly zone είναι εχθρός!

11 Χαρτησ κνωσσοσ Επιχείρηση Φοίνικας

12 Επιχείρηση Φοίνικας F-16C Block 52+ «Μίνωας» Αριθμός Αεροσκαφών: 2 Αποστολή: CAP Αεροδρόμιο: Σούδα Datalink: 20 ΑΝΣΚ του πακέτου η προστασία ευαίσθητων στρατιωτικών στόχων από το εχθρικό COMAO. Tρόπος προτεινόμενου CAP: Counter Rotating CAP Προτεινόμενο Υψόμετρο CAP: COLD ft, HOT ft. Κριτήρια COMMIT: Αν οι στόχοι έρθουν στα 50νμ από την περιοχή του CAP, αν απειλήσουν την περιοχή περιπολίας, αν ζητηθεί βοήθεια από τα αεροσκάφη των πακετών «Κνωσσός» και «Κέρβερος» ή τέλος αν εντοπιστούν leakers στις CAP areas & στην no fly zone.. Σε κάθε περίπτωση, στοιχεία commit θα δώσει και ο χειριστής του AWACS και πάντα δίνουμε προταιρεότητα στις οδηγίες αυτού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιπολούμε περιοχή! Δεν δύναται να μας παρασύρει το αντίπαλο Sweep μακριά από την περιοχή περιπολίας, όπου δεν θα υπάρχει και η προστασία από τα φίλια SAM.

13 Επιχείρηση Φοίνικας Safe areas: Οι περιοχές που καλύπτονται από τους S-300 και από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το patriot στην σαντορίνη, και η περιοχή γύρω από το νησί αυτό. Χρειάζεται αυξημένη ετοιμότητα από τους χειριστές των «Μίνωας», προκειμένου να καλύπτουν κενά που πιθανών θα δημιουργηθούν στις CAP areas ή να εντοπίσουν leakers που θα προσπαθήσουν να εισβάλλουν προς την περιοχή ενδιαφέροντος τους (πιθανά υψόμετρα κάτω των 1000 ft). ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ δεν μπαινουμε στην no fly zone! Αν παρόλα αυτα το κάνουμε, ενημερώνουμε το AWACS, που υποχρεόυται να ειδοποιήσει τα υπόλοιπα φίλια αεροσκάφη! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι μέσα στην no fly zone είναι εχθρός!

14 Χαρτης μινωας Επιχείρηση Φοίνικας

15 Επιχείρηση Φοίνικας Mirage «Κέρβερος» Αριθμός Αεροσκαφών: 2 Αποστολή: CAP Αεροδρόμιο: Σαντορίνη Datalink: 10 ΑΝΣΚ του πακέτου η προστασία ευαίσθητων στρατιωτικών στόχων από το εχθρικό COMAO. Tρόπος προτεινόμενου CAP: Counter Rotating CAP Προτεινόμενο Υψόμετρο CAP: COLD ft, HOT ft. Κριτήρια COMMIT: Αν οι στόχοι έρθουν στα 50νμ από την περιοχή του CAP ή αν απειλήσουν την περιοχή περιπολίας. Σε κάθε περίπτωση, στοιχεία commit θα δώσει και ο χειριστής του AWACS και πάντα δίνουμε προταιρεότητα στις οδηγίες αυτού. ΠΡΟΣΟΧΗ: Περιπολούμε περιοχή! Δεν δύναται να μας παρασύρει το αντίπαλο Sweep μακριά από την περιοχή περιπολίας, όπου δεν θα υπάρχει και η προστασία από τα φίλια SAM.

16 Επιχείρηση Φοίνικας Safe areas: Οι περιοχές που καλύπτονται από τους S-300 και από τη στιγμή που θα εγκατασταθεί το patriot στην σαντορίνη, και η περιοχή γύρω από το νησί αυτό. ΠΡΟΣΟΧΗ! Οι χειριστές των «Κέρβερος» είναι υπέυθυνοι γαι την προστασία του C- 130H, με την κωδική ονομασία «χοντρός», που θα μεταφέρει την συστοιχία Patriot από την Αθήνα στην Σαντορίνη! ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΛΟΓΟ δεν μπαινουμε στην no fly zone! Αν παρόλα αυτα το κάνουμε, ενημερώνουμε το AWACS, που υποχρεόυται να ειδοποιήσει τα υπόλοιπα φίλια αεροσκάφη! ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ είναι μέσα στην no fly zone είναι εχθρός!

17 Χαρτης κερβερος Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no1

18 Εδώ αναφέρονται οι απειλές (SAMS κτλ.) Υπάρχουν και οι πίνακες με εμβέλειες και ο φάκελος των HARM ΑΠΕΙΛΕΣ

19 Παρατηρήσεις-Σημειώσεις Υπάρχει η παρουσία AWACS! Φτιαχνουμε τα keybinds του TeamSpeak, ώστε να μπορούμε να επικοινωνούμε με αυτό! Υπακούμε στις εντολές του χειριστή του AWACS. Aπό το κάθε πακέτο ΜΟΝΟ ο Νο1, επικοινωνεί με αυτό, εκτός από την περίπτωση που θέλουμε να δηλώσουμε declare (αν και τα 6 αεροσάφη του CAP μπορούν να μπουν όλα σε DL και να φαίνεται η θέση τους στο HSD του αεροσκάφους μας). Ο σωστός τρόπος για να γίνεται το declare έχει ως εξής. Αναφέρουμε το callsign μας, το bullseye του στόχου, το ύψος του και περιμένουμε απάντηση από το AWACS ή και τα φίλια αεροσκάφη! Δλδ, «Διας1, DECLARE ΒULLSEYE , ft». Ένας έυκολος και γρήγορος τρόπος για να καταλάβουμε αν πρόκειται για φίλιο ή εχθρικο αεροσκάφος είναι να κάνουμε με τον στόχο locked βολή guns (ακόμα και αν τον έχουμε στα 30 μίλια). Αν ακούσουμε...μπινελίκι, ο στόχος είναι φίλιος. Αν δεν ακούσουμε τίποτα, τότε είναι εχθρός. Προσπαθούμε να κάτσουμε ζωντανοί όσο πιο πολλοί γίνεται! Αν κατά τη διάρκεια ενός merge, δεν έχουμε καταφέρει να κάνουμε βολή και έχει φτάσει ο αντίπαλος στα 25 ναυτικά μίλια, τότε απομακρυνόμαστε και δεν τον κυνηγάμε άλλο! ΜΑR (Minimum Abort Range)= 25 nm. Στο out, jammer off, radar off. Το out γίνεται ανα δυάδες, και για να μην υποχωρήσουμε από την περιοχή του CAP και εφόσον δεν απειλούμαστε, θα είναι βόρειο ή νότιο. Αν πάρουμε σε βολή FOX3 HOJ, τότε βγαίνουμε στο out. Ανα πάσα στιγμή γνωρίζουμε τι όπλα κουβαλάμε και τι όπλα έχουμε όταν προσγειωθούμε, και ενημερώνουμε τον αρχηγό του πακέτου. Επίσης, σημειώνουμε αν πετάξαμε τις δεξαμενές μας ή όχι!

20 Τρόποι CAP Racetrack Αντίθετο Racetrack Figure 8 Στην δικία μας περίπτωση βέβαια θα ακολουθήσουμε το Αντίθετο Racetrack αν και συνιστάτε όταν δεν υπάρχει εικόνα από awacs για να υπάρχει πάντα element έτοιμο να κάνει commit όποτε αυτό κριθεί απαραίτητο. Σημεία που πρέπει να προσεχθούν είναι τα παρακάτω: Το κάθε element αναφέρει πότε είναι cold και πότε hot. Οι στροφές στο CAP θα πρέπει να γίνονται με sustain G δηλαδή να μην πέφτει η ταχύτητα μας κατά την στροφή. Για αυτό το λόγο την κάνουμε στον ορίζοντα, με σταθερά πάντα G που δεν χρειάζεται να ξεπερνάνε τα 2-3. Η ταχύτητα θα πρέπει να είναι στα 0,85 mach εκτός από το commit που θα πρέπει να γίνει με την μέγιστη (1+ mach). Με το που ξεκινήσουμε το commit ανεβαίνουμε στο επιθήμητο ύψος ( ) με 0,95 mach και μόλις το πιάσουμε επιταχύνουμε για την μέγιστη ταχύτητα που θα μας δώσει πλεονέκτημα στις βολές μας. Με το που επιταχύνει το hot element επιταχύνει και το cold για να μην μείνει πίσω και να έχει ταχύτητα για το commit. Τα κριτήρια για commit πέραν της εντολής του awacs είναι η έισοδος στην περιοχή ευθήνης (FAOR) ή αν οι εχθροί φτάσουν στα 50νμ άπό το cap point, όποιο από τα 2 συμβεί νωρίτερα.

21

22 Επιχείρηση Φοίνικας

23

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no 2 Kaldera Σενάριο: Mετά την επιτυχημένη προσβολή του Α/Δ της Λήμνου και του Patriot της Σκύρου, αποφασίστηκε η προσβολή του Α/Δ της Σαντορίνης ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Αποστολή 7 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Με την πρώτη ημέρα από την άναδρη επίθεση της Τουρκίας να έχει περάσει, οι δυο χώρες έχουν εμπλακέι τόσο στην στεριά, όσο στην θάλασσα και στον αέρα. Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no 1 Sunrise Σενάριο: Ο μόνος νόμιμος στόχος για την έναρξη των εχθροπραξιών είναι η Λήμνος καθώς εκεί είναι αποστρατιωτικοποιημένη περιοχή και ο εχθρός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» - ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 η

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» - ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΦΟΙΝΙΚΑΣ» - ΑΠΟΣΤΟΛΗ 5 η Setup: Openfalcon 4.7 Aegean Ημερομηνία: Δευτέρα 11/10/2010 Ώρα: 21:30 COMAO: HAF 12 αεροσκάφη CAP: Τuaf 6 αεροσκάφη Τομέας Επίθεσης: Δ ΣΤΟΧΟΣ - Primary: Isparta Factory

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΦΟΙΝΙΚΑΣ 2010 Επιχείρηση Φοίνικας Αποστολή no 2 Kaldera Σενάριο: Mετά την προσπάθεια της Ελλάδας να αντεπιτεθεί στο βόρειο τομέα του μετώπου, η Τουρκία ανέλαβε πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων

Διαβάστε περισσότερα

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση Minotavros

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση Minotavros 320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW 320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ- H ΑΠΟΣΤΟΛΗ Εξοµοίωση πλήρους µάχης µε την Κρήτη να έχει καταληφθεί από τις δυνάµεις των RED. Στόχος της άσκησης η υποβάθµιση/παύση λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση ZOUGLA

320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW. Άσκηση ZOUGLA 320 ΠΤΕΡΥΓΑΜΑΧΗΣ BLUE FORCES COMAO FLOW 320ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ- ΑΠΟΣΤΟΛΗ Υποβάθμιση λειτουργίας Α/Δ Καρπάθου τουλάχιστον στο 75% 320ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ- ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΑΝΣΚ Strike Καταστροφή διαδρόμου Ν 3526762

Διαβάστε περισσότερα

320 VFW COMAO BRIEFING

320 VFW COMAO BRIEFING 320 VFW COMAO BRIEFING Αποστολη Η καταστροφή των αρχων του διαδρομου 11/19 της Θεσσαλονικης κ καταστροφη των hangars. Μετα την α/γ του ΔΡΑΚΟΥ, καταστροφη του διαδρομου 15/33 ΑΝΣΚ a)oca Αποσυντονισμος ή

Διαβάστε περισσότερα

Operation ''Air Father'' MISSION 2-21/01/2013

Operation ''Air Father'' MISSION 2-21/01/2013 Operation ''Air Father'' MISSION 2-21/01/2013 Πάμε γερά!!! CHECKLIST ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΙΣ 21/01/13 -BMS Setup/OSC -Validator IP : 89.163.176.42 -TEAMSPEAK AMVI (IP: 89.163.176.42:9990 Password: clearedhot

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION AEGEAN FALCONS

OPERATION AEGEAN FALCONS OPERATION AEGEAN FALCONS Η Επιχείριση ''Aegean Falcons'' αποτελεί το πρώτο online Campaign που διοργανώνεται μεταξύ Ελληνικής και Τουρκικής Εικονικής Μοίρας με κύριο σκοπό την καλύτερη εκπαίδευσή τους.

Διαβάστε περισσότερα

Πληροφορίες αποστολής -Νυχτερινή -Καιρός : Άστατος με τοπικές καταιγίδες (πληροφορίες από Αρναούτογλου Eρτ-3)

Πληροφορίες αποστολής -Νυχτερινή -Καιρός : Άστατος με τοπικές καταιγίδες (πληροφορίες από Αρναούτογλου Eρτ-3) Επιχείρηση Commando Sling Ώρα Ελλάδος 22:00 Γενικά Η 373ΜΠΚ θα πετάξει με την Μπλέ ομάδα(νότια).έχουμε αναλάβει 2 πακέτα που θα εκτελέσουν CAP και ένα που θα εκτελέσει SEAD. Παρακάτω υπάρχουν οι πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Το δυσκολότερο κομμάτι βέβαια είναι να περαστούν αυτές οι πληροφορίες στους φίλιους σχηματισμούς.

Το δυσκολότερο κομμάτι βέβαια είναι να περαστούν αυτές οι πληροφορίες στους φίλιους σχηματισμούς. 1. ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Ένα μεγάλο πρόβλημα στην εναέρια μάχη που πρέπει να επιλυθεί άμεσα για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, είναι αυτό του Situation Awareness (S.A.). Για

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION CHAMELEON DCS WORLD

OPERATION CHAMELEON DCS WORLD OPERATION CHAMELEON DCS WORLD 1.2.1 Η επιχείρηση Χαμελαίων αποτελεί Online Tactical Campaign βασισμένο σε εικονικό σενάριο το οποίο ξεκινάει μετά το τέλος της 5νθήμερης σύγκρουσης στη Νότια Οσσετιία το

Διαβάστε περισσότερα

Τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων

Τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων 1 17 Απριλίου 2012 www.geostrategy.gr Τουρκικά σχέδια καταστροφής ελληνικών αεροπορικών βάσεων Του Χρήστου Μηνάγια Στις 13 Απριλίου 2012, η ιοίκηση των Εικονικών Τουρκικών Αεροπορικών υνάµεων [Türk Sanal

Διαβάστε περισσότερα

373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE

373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE 373ΜΠΚ ΦΟΙΝΙΚΑΣ SOP ΒLUE FLAG ROUND 8 RED SIDE Όπως έχουμε αναφέρει κατά την διάρκεια των ασκήσεων (Μάϊος-Ιούνιος 2016), στόχος της Μοίρας στον 8ο γύρο, θα είναι η βελτίωση σε συγκεκριμένους τομείς κι

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5 (σελ ) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου

Κεφάλαιο 5 (σελ ) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου Ιστορία ΣΤ τάξης Γ Ενότητα «Η Μεγάλη Επανάσταση (1821 1830) 1 Κεφάλαιο 5 (σελ. 90 93) Η επανάσταση στα νησιά του Αιγαίου Η επανάσταση διαδόθηκε γρήγορα στα νησιά του Αιγαίου. Σπουδαίοι ναυτικοί, όπως ο

Διαβάστε περισσότερα

Balance 2 Mission Briefing

Balance 2 Mission Briefing Balance 2 Mission Briefing FALCON ADMINS (1) IP : TBD @ BRIEF IVC : SAME INVURNERNABILITY : OFF TS : 21:15C Στο.tac file θα υπάρχουν μια τετράδα (CFT) και ένα ζευγάρι (CFT). Οι Tiger, Ironman, Valadis,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ

ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΝΑ ΑΘΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΜΑΪΟΣ 2011 ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΕΡΤΖΙΑΝΙ ΗΣ Βάσεις 1,2,3,4 : Κύκλοι διαµέτρου 60 cm Κύκλοι ορίων αµυντικών : 30 cm από περιφέρεια βάσης Κύκλος τριών προσπαθειών : διάµετρος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ.

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ www.e-daskalos.gr 1.Σκυταλοδροµία απλή 2.Σκυταλοδροµία 3 ων παικτών, πιασµένοι αγκαζέ, ο µεσαίος ανάποδα. 3.Αγώνας δρόµου µε τα τέσσερα προς τα πίσω. 4.Αγώνας δρόµου κουτσό. 5.Αγώνας

Διαβάστε περισσότερα

Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο»

Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο» 9 Ο Γενικό Λύκειο Πατρών Τμήμα ΕΕ1 Άνθρωποι και μηχανές «Πώς οι μηχανές συμβάλλουν στον πόλεμο» Από την ομάδα:fantastic 4 Αναστασόπουλος Παναγιώτης Γραμματίκας Θανάσης Θεοτοκάτος Στέλιος Παπαγιάννης Γιάννης

Διαβάστε περισσότερα

373rd vfs ΤΑΓΜΑ ''ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ'' DCS WORLD

373rd vfs ΤΑΓΜΑ ''ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ'' DCS WORLD 373rd vfs ΤΑΓΜΑ ''ΦΟΒΟΣ & ΤΡΟΜΟΣ'' DCS WORLD ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟ ΠΑΡΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΟΗΘΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΕΞΟΜΟΙΩΤΗ DCS WORLD. ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αεροπορική πανδαισία

Αεροπορική πανδαισία Αεροπορική πανδαισία .. 2008 στην 114 ΠΜ Μεταξύ 12 και 14 Σεπτεµβρίου πραγµατοποιήθηκε στην Αεροπορική βάση της Τανάγρας η αεροπορική επίδειξη «Εορτή Π.Α. 2008» που για άλλη µια φορά απέδειξε στην πράξη

Διαβάστε περισσότερα

2ος Διαιτητής - Βασίλης Ράπτης

2ος Διαιτητής - Βασίλης Ράπτης Η συνεργασία μεταξύ των διαιτητών που ενεργούν, αποτελεί τη βάση της επιτυχούς διαιτησίας σε όλα τα αθλήματα. Αυτό λοιπόν είναι πολύ σημαντικό, ιδίως στο βόλεϊ, όπου η ταχύτητα του παιχνιδιού έχει αυξηθεί.

Διαβάστε περισσότερα

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση.

Η μπάλα στο σημείο Δεξιότητες: Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Η μπάλα στο σημείο Ρίξιμο κάτω από τον ώμο σε ύψος. Πιάσιμο της μπάλας στον αέρα ή μετά από μια αναπήδηση. Στέλνω το αντικείμενο στον κενό χώρο. Ξεκινώ και επανατοποθετούμαι κάθε φορά στην Παίζω με διαφορετικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ

ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΝ 02 ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ Άρθρο 0201: Ορισµός του Πολεµικού Ναυτικού 1. Ο όρος "Πολεµικό Ναυτικό", όπως χρησιµοποιείται στο κείµενο των ιατάξεων, δηλώνει το σύνολο των Ναυτικών και Αεροναυτικών

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα

Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Τίτλος: Αεροπλοΐα- Ανάγκες Αεροσκαφών σε καύσιμα Θέματα: ποσοστά, μοντελοποίηση, ταχύτητα, απόσταση, χρόνος, μάζα, πυκνότητα Διάρκεια: 90 λεπτά Ηλικία: 13-14 Διαφοροποίηση: Ανώτερο επίπεδο: αντίσταση αέρα

Διαβάστε περισσότερα

Η θεσμοθέτηση Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής στη Σαντορίνη, η εμπειρία της bottom-up προσέγγισης

Η θεσμοθέτηση Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής στη Σαντορίνη, η εμπειρία της bottom-up προσέγγισης Η θεσμοθέτηση Θαλάσσιας Προστατευόμενης Περιοχής στη Σαντορίνη, η εμπειρία της bottom-up προσέγγισης Βαγγέλης Παράβας, Ανθή Αρβανίτη, Μαίρη Ζώτου, Ελβίρα Καλογεράτου, Δημήτρης Καμπανός, Παρασκευή Νομικού,

Διαβάστε περισσότερα

Target Recon. Οι ςτόχοι ζχουν τισ παρακάτω ςυντεταγμζνεσ:

Target Recon. Οι ςτόχοι ζχουν τισ παρακάτω ςυντεταγμζνεσ: Target Recon Οι ςτόχοι ζχουν τισ παρακάτω ςυντεταγμζνεσ: Nuclear Plant (1): LAT N 39*14.143 LNG E 126*37.304 Nuclear Plant (2): LAT N 39*14.109 LNG E 126*37.303 Main Plant (1): LAT N 39*14.225 LNG E 126*37.292

Διαβάστε περισσότερα

320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 320 ΠΤΕΡΥΓΑ ΜΑΧΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΩΘΗΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1. ΓΕΝΙΚΑ Σκοπός αυτού του οδηγού είναι η ανδιάρθρωση του συστήματος βασικής και προωθημένης εκπαίδευσης έτσι ώστε ο εκπαιδευόμενος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ. Άρθρο 1 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΟΙΑ Άρθρο 1 Παροχή υπηρεσιών από ένοπλους ιδιώτες φρουρούς 1. Επιτρέπεται με άδεια που εκδίδεται από τον Αρχηγό

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 8. Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ )

Κεφάλαιο 8. Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης Ενότητα Ε - «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 8 Η γερµανική επίθεση και ο Β' Παγκόσµιος Πόλεµος (σελ. 208 211) Μετά την αποτυχία των Ιταλών να καταλάβουν την Ελλάδα, έσπευσαν να τους

Διαβάστε περισσότερα

από 6η έως 6η ώρα 6η ώρα ,67 0,67 1,33

από 6η έως 6η ώρα 6η ώρα ,67 0,67 1,33 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Γ» στο υπ αρ. πρωτ. 16/30-3-2015 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Σ (Με 40 ώρες υποχρεωτικής εβδομαδιαίας εργασίας - 8 ημερησίως) (Πίνακας Γ1) ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και

Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και Το 1766, το Ναυαρχείο προσέλαβε τον Cook για να διοικήσει ένα επιστημονικό ταξίδι στον Ειρηνικό Ωκεανό. Ο σκοπός του ταξιδιού ήταν να παρατηρήσει και να καταγράψει τη διαμετακόμιση της Αφροδίτης κατά μήκος

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών η ημερίδα Σάββατο 9/6

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Μαθητών η ημερίδα Σάββατο 9/6 Μανς - K102 Μοίρασε 5 Διανομή 1 1 3 Αντάμ: 3 Q10864 4 Q875 A8764 Q Η Δ δεν χρειάζεται να δείξει τις αφού έχει φιτ και μάλιστα μετρά K9843 AQ1062 και πόντους από κατανομή και δίνει το φιτ στο επίπεδο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια.

Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ ΚΤΕΛ Λιοσίων ή στο ΚΤΕΛ Κηφισού. Πεδίο του Άρεως ΚΤΕΛ Αττικής Μαυροµµαταίων στην Αθήνα Από ΚΤΕΛ Λιοσίων προς Οµόνοια. Στόχος σου, είναι να φτάσεις στον Κατασκηνωτικό και εκπαιδευτικό Κέντρο «Τα Κονάκια», του Σώµατος Ελληνικού Οδηγισµού στην Αγία Μαρίνα Νέας Μάκρης Αττικής Εάν έχεις έρθει µε ΚΤΕΛ από τον τόπο σου, θα βρίσκεσαι

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015

1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 BEACHVOLLEYBALL 1ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ BEACHVOLLEYBALL ΣΥΔΠΕΔΑΠ 6 ΜΑΪΟΥ 2017 ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ CASEBOOK 2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΜΕΝΕΣΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ 1.1.6 (1.6) Ένας παίκτης, που ετοιμάζεται να σερβίρει, στέκεται

Διαβάστε περισσότερα

Η Αεροπορική Επιχείρηση είναι ένα πολυσύνθετο θέµα το οποίο δείχνει να είναι διαρκώς υπό ανάπτυξη µε την προσαρµογή νέων και εξελιγµένων τεχνικών.

Η Αεροπορική Επιχείρηση είναι ένα πολυσύνθετο θέµα το οποίο δείχνει να είναι διαρκώς υπό ανάπτυξη µε την προσαρµογή νέων και εξελιγµένων τεχνικών. Η Αεροπορική Επιχείρηση είναι ένα πολυσύνθετο θέµα το οποίο δείχνει να είναι διαρκώς υπό ανάπτυξη µε την προσαρµογή νέων και εξελιγµένων τεχνικών. Η ιδέα τροφοδοτείται κυρίως από τις διεθνείς εξελίξεις,

Διαβάστε περισσότερα

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016

2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /11/2016 2 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2016-17 1/11/2016 Γενική οδηγία για εθνικές κατηγορίες (υπενθύμιση): Αθλητής/αθλήτρια για τον/την οποίο/οποία έχει κατατεθεί το δελτίο του στη γραμματεία και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΕΡΙΟΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΕΡΙΟΙ ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ 1 Συστήματα Συλλογής Πληροφοριών (SIGINT-ΙΜΙΝΤ) στην ΠΑ 2 ΑΔΙΑΒΑΘΜΗΤΗ 3 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SIGΙΝΤ ΠΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΜΙΝΤ ΠΑ ΕΠΙΛΥΣΗ ΑΠΟΡΙΩΝ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ 4 ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SIGΙΝΤ ΠΑ ESM-ELINT EMB-145 AEW&C 5 ΦΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Δεξιότητες: Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας.

Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Δεξιότητες: Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας. Ο φύλακας του μαγικού κύκλου Ρίξιμο σε στόχο. Πλάγια βήματα. Θέση ετοιμότητας θέση άμυνας. Φρουρώ τον αντίπαλο για να εμποδίσω τις κινήσεις του. Μετακινούμαι με το αντικείμενο σε χώρο που μπορώ να σκοράρω.

Διαβάστε περισσότερα

Χρίστος Σάββα 8/4/2014 Χρίστος 1

Χρίστος Σάββα 8/4/2014 Χρίστος 1 Χρίστος Σάββα Χρίστος 1 Στην περιγραφή του Πλάτωνα, η Ατλαντίδα, που βρίσκεται «πέρα από τις Ηράκλειες στήλες», ήταν μια ναυτική δύναμη που είχε κατακτήσει πολλά μέρη της δυτικής Ευρώπης και της Λυβικής,

Διαβάστε περισσότερα

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών

Φωτ. Αεροδρόμιο Σερρών Η Ιστορία της Αεροπορίας Στρατού 1. Χρονική αφετηρία της Αεροπορίας Στρατού θεωρείται το έτος 1947 όταν τον Ιανουάριο εκείνης της χρονιάς μετέβησαν οι πρώτοι Αξιωματικοί του πυροβολικού στην Αγγλία στη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.ΕΝ.Α.Α.) «Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου»

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.ΕΝ.Α.Α.) «Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου» ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ (Π.ΕΝ.Α.Α.) «Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ν. Ηρακλείου» Ν. Αλικαρνασσός, 5 Φεβρουαρίου 2013 Εισαγωγή Γενικά για την Κρήτη Η Κρήτη είναι το μεγαλύτερο νησί στην

Διαβάστε περισσότερα

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο

για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο 1 6 Μαΐου 2011 www.geostrategy.gr Οι Τούρκοι αµφισβητούν τα δικαιώµατά µας για έρευνα και διάσωση στο Αιγαίο Του Χρήστου Μηνάγια Από 3 έως 5 Μαΐου 2011 οι τουρκικές ένοπλες δυνάµεις πραγµατοποίησαν τη

Διαβάστε περισσότερα

Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά της, προστίθενται στην υπάρχουσα εμπειρία και βοηθούν στην οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων αντιπυρικών.

Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά της, προστίθενται στην υπάρχουσα εμπειρία και βοηθούν στην οργάνωση και προετοιμασία των επόμενων αντιπυρικών. Κυρίες και Κύριοι Κάθε χρόνο το τέλος του Οκτώβρη, σημαίνει για εμάς τους Πυροσβέστες, ότι άλλη μια αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της και άλλη μια αποτίμηση της ξεκινάει. Μια αποτίμηση που τα συμπεράσματά

Διαβάστε περισσότερα

Α. Συνεργαστείτε μεταξύ σας και προσδιορίστε τη θέση του Δημοτικού θεάτρου της Αλεξανδρούπολης.

Α. Συνεργαστείτε μεταξύ σας και προσδιορίστε τη θέση του Δημοτικού θεάτρου της Αλεξανδρούπολης. Δραστηριότητες Σχετική απόλυτη γεωγραφική θέση ΑΠΑΝΤΗΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΟ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (Με μπλε γράμματα είναι τα σχόλια και οι απαντήσεις) Στοιχεία ομάδας (ονόματα, α/α, τμήμα), Α.Χ. ημερομηνία 2017-2018

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Τμήμα Beach Volley BEACH VOLLEY CAMP ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - ΕΠΙΠΕΔΟ Ι - Απρίλιος 2017

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Τμήμα Beach Volley BEACH VOLLEY CAMP ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - ΕΠΙΠΕΔΟ Ι - Απρίλιος 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΕΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Τμήμα Beach Volley BEACH VOLLEY CAMP ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ - ΕΠΙΠΕΔΟ Ι - Απρίλιος 2017 GUIDELINES_Technical-For-Camp_LEVEL I Page 1 of 9 24/04/2017 ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ για

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου

Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Ομιλία Αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Βασίλειου Παπαγεωργίου Είναι γεγονός ότι οι δασικές πυρκαγιές είναι ένα καταστροφικό φαινόμενο το οποίο τουλάχιστον για την περιοχή της Μεσογείου παρουσιάζει

Διαβάστε περισσότερα

Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ

Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ P T Y P Q R S Mirage 2000-5Mk.2 Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ P T Y Η ένταξη σε υπηρεσία στην ΠΑ Πραγµατοποιήθηκε στις 23 Νοεµβρίου, ηµέρα Παρασκευή στο αεροδρόµιο της Τανάγρας όπου εδρεύει η 114 Πτέρυγα

Διαβάστε περισσότερα

vnoversro META<I>OPQN & EllIKOINQNIQN

vnoversro META<I>OPQN & EllIKOINQNIQN vnoversro METAOPQN & EllIKOINQNIQN ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ) ΠΟΡΙΣΜΑ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΣΥΜΒΑΝΤΟΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΥΣ RJ 100

Διαβάστε περισσότερα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2016 DCS World. Περιεχόμενα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2016 DCS World. Περιεχόμενα 373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2016 DCS World Περιεχόμενα Kεφάλαιο 1ο -Εισαγωγή - Σελ. 2 -Ένταξη και συμμετοχή στο Τάγμα - Σελ. 3 -Τύπος αποστολών - Σελ. 3 -Οδηγίες περί Briefing

Διαβάστε περισσότερα

Ηνίοχος 08. Σενάρια πολέµου στην 117ΠΜ

Ηνίοχος 08. Σενάρια πολέµου στην 117ΠΜ Ηνίοχος 08 Σενάρια πολέµου στην 117ΠΜ Η άσκηση Ηνίοχος που πραγµατοποιήθηκε στις αρχές του περασµένου Απριλίου αποτέλεσε ένα σύνολο πολλών επιµέρους σεναρίων µάχης κατά τη διάρκεια των οποίων µαχητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΓΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β ΠΠ. Κατασκευαστική ατέλεια που προκάλεσε την απώλεια του Γερμανικού Υποβρυχίου U-1206!...

ΤΡΑΓΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β ΠΠ. Κατασκευαστική ατέλεια που προκάλεσε την απώλεια του Γερμανικού Υποβρυχίου U-1206!... ΤΡΑΓΙΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ Β ΠΠ Κατασκευαστική ατέλεια που προκάλεσε την απώλεια του Γερμανικού Υποβρυχίου U-1206!... [ Ελεύθερη μετάφραση Υποναυάρχου Μ. Μάστρακα ΠΝ (εα) άρθρου εκ του διαδικτύου (Neatorama)

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη πόλης. Εισαγωγή

Διάταξη πόλης. Εισαγωγή Για οποιαδήποτε H μετάφραση παράλειψη, έγινε από το ridergr για το http:// ://www www.age age4greeks greeks.gr Επικοινωνήστε λάθος μαζί μετάφραση μας στο info@age ή ορθογραφικό age4greeks greeks.gr λάθος

Διαβάστε περισσότερα

Σημείωμα. Αεροναυτικές επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις. Οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις για τις Ελληνικές επιχειρησιακές δυνατότητες.

Σημείωμα. Αεροναυτικές επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις. Οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις για τις Ελληνικές επιχειρησιακές δυνατότητες. Σημείωμα Αεροναυτικές επιχειρήσεις και Ένοπλες Δυνάμεις. Οι απαιτήσεις και οι προκλήσεις για τις Ελληνικές επιχειρησιακές δυνατότητες. Constantinos_kyprios@hotmail.com Η ιστορία της πολεμικής τέχνης, όπως

Διαβάστε περισσότερα

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕΡ ΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 1

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΕΡ ΑΚΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 1 Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ 1 Η ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΞΕΡΞΗ 10 χρόνια µετά το Μαραθώνα, ο νέος βασιλιάς των Περσών, Ξέρξης, ετοιµάζει µια µεγάλη εκστρατεία κατά της Ελλάδας : κατά τον

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ )

Κεφάλαιο 3. Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης 5 η ενότητα «Η Ελλάδα στον 20 ο αιώνα» 1 Κεφάλαιο 3 Οι Βαλκανικοί Πόλεµοι (σελ. 186 189) Οι προσδοκίες, που καλλιέργησε στους υπόδουλους χριστιανικούς λαούς το κίνηµα των Νεοτούρκων το

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Νο2

ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ. Νο2 ΣΟΦΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ Νο2 Ήθελε να τ ακούσει... 1. Ο χειριστής ενός Galaxy C-5 µετά την προσγείωση και ενώ ελευθέρωνε τον διάδροµο βλέπει ένα Jumbo 747 να περιµένει στην αρχή του διαδρόµου

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ. Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΟΥ ΒΙΕΤΝΑΜ Εργασία της μαθήτριας Έλλης Βελέντζα για το πρόγραμμα ΣινΕφηβοι Ο πόλεμος του Βιετνάμ(1965-1975) ήταν η μεγαλύτερη ένοπλη σύγκρουση μεταξύ Δύσης και Ανατολής κατά την διάρκεια του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Νίκης 5-7 10180 Αθήνα ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Tηλ.: 210-3332553/4 Fax: 210-3332559 e-mail: press@minfin.gr Παρασκευή, 25 Απριλίου 2014 Δελτίο Τύπου Συνοπτικά αποτελέσματα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 12. Η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου - ο ιονύσιος Σολωµός (σελ )

Κεφάλαιο 12. Η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου - ο ιονύσιος Σολωµός (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης Γ Ενότητα «Η Μεγάλη Επανάσταση (1821-1830)» 1 Κεφάλαιο 12 Η δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου - ο ιονύσιος Σολωµός (σελ. 118 121) Τον Απρίλιο του 1825 ξεκίνησε η δεύτερη πολιορκία του

Διαβάστε περισσότερα

SAFER INTERNET DAY 2018

SAFER INTERNET DAY 2018 SAFER INTERNET DAY 2018 Τι θα άλλαζε στην αρχαία Ελλάδα αν υπήρχε το διαδίκτυο; Δημοτικό σχολείο Athener Schule Τάξεις Γ, Δ, Ε, ΣΤ' Οι άθλοι του Ηρακλή και η επικοινωνία με τον Ευρυσθέα γίνονται εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ 155 ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΣΤΗ ΜΕΣΑΙΑ ΖΩΝΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

αα ΑΡΘΡΟ ΣΧΟΛΙΑ 01 Άρθρο 32 & (η), (θ), (ιβ) και (ιγ)

αα ΑΡΘΡΟ ΣΧΟΛΙΑ 01 Άρθρο 32 & (η), (θ), (ιβ) και (ιγ) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 4 ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΩΝ αα ΑΡΘΡΟ ΣΧΟΛΙΑ 01 Άρθρο 32 & (η), (θ), (ιβ) και (ιγ) Στο άρθρο αυτό και στις συγκεκριμένες παραγράφους, γίνεται προσπάθεια να μεταφερθούν

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αγιορείτης προστάτης της πολεμικής μας αεροπορίας!

Ο Αγιορείτης προστάτης της πολεμικής μας αεροπορίας! Ο Αγιορείτης προστάτης της πολεμικής μας αεροπορίας! (Ο ερημίτης μοναχός Ιωσήφ) Ο μοναχός Ιωσήφ (κατά κόσμον Χρήστος Μπαίρακτάρης) είναι μόλις 48 ετών. Κατάγεται από το χωριό Άγιος Βασίλειος της Κορινθίας

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκηνιακά παιχνίδια της Άγκυρας

Παρασκηνιακά παιχνίδια της Άγκυρας 1 Του Χρήστου Μηνάγια Παρασκηνιακά παιχνίδια της Άγκυρας 04 Απριλίου 2012 www.geostrategy.gr Στο άρθρο του συντάκτη του παρόντος, µε τίτλο «Εκβιασµοί, απειλές και αυθαιρεσίες από την Άγκυρα στην Ανατολική

Διαβάστε περισσότερα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2015 DCS World. Περιεχόμενα

373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2015 DCS World. Περιεχόμενα 373vFS SOP (Standard Procedures) Στάνταρντ διαδικασίες 2015 DCS World Περιεχόμενα Kεφάλαιο 1ο -Εισαγωγή - Σελ. 2 -Ένταξη και συμμετοχή στο Τάγμα - Σελ. 3 -Τύπος αποστολών - Σελ. 3 -Οδηγίες περί Briefing

Διαβάστε περισσότερα

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη

Συγγραφέας. Ραφαέλα Ρουσσάκη. Εικονογράφηση. Αμαλία Βεργετάκη. Γεωργία Καμπιτάκη. Γωγώ Μουλιανάκη. Ζαίρα Γαραζανάκη. Κατερίνα Τσατσαράκη Συγγραφέας Ραφαέλα Ρουσσάκη Εικονογράφηση Αμαλία Βεργετάκη Γεωργία Καμπιτάκη Γωγώ Μουλιανάκη Ζαίρα Γαραζανάκη Κατερίνα Τσατσαράκη Μαρία Κυρικλάκη Μαριτίνα Σταματάκη Φιλία Πανδερμαράκη Χριστίνα Κλωνάρη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 1 ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ 1 ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΜΥΝΑΣ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕ ΜΑΓΕΙΡΩΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΛΕΣΧΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΕ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ-ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth.

Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth. Μια εικονική εκδρομή με το Google Earth Αγαπητέ μαθητή, Η εργασία που επέλεξες θα σου δώσει τη δυνατότητα να συνεργαστείς με συμμαθητές σου και να σχεδιάσετε μια εικονική εκδρομή με το Google Earth. Εσύ

Διαβάστε περισσότερα

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος.

1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Καβάλα. Θάσος. ΜΑΘΗΜΑ ΔΥΟ ΠΡΟΦΟΡΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ 1 H Ελλάδα Κάνετε ερωτήσεις και απαντήσεις. Χρησιμοποιήσετε τις λέξεις κοντά, μακριά, δίπλα, απέναντι, δεξιά, αριστερά, πίσω... Θεσσαλονίκη Καβάλα Κέρκυρα Θάσος Σαμοθράκη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 2665029462 E-

ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 2665029462 E- ΚΕΣΥΠ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Στεγάζεται στο κτήριο της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Λειτουργεί και με απογευματινό ωράριο Τηλ. Επικοινωνίας: 2665029462 E-mail: kesyp@dide.thesp.sch.gr Στρατιωτικές και

Διαβάστε περισσότερα

Ελαφρύ Πεζικό Σφενδονιστών (4 πλακίδια) Ελαφρύ Πεζικό. Πεζικό (24 πλακίδια) Βαρύ Ιππικό (3 πλακίδια) Μεσαίο Ιππικό (18 πλακίδια)

Ελαφρύ Πεζικό Σφενδονιστών (4 πλακίδια) Ελαφρύ Πεζικό. Πεζικό (24 πλακίδια) Βαρύ Ιππικό (3 πλακίδια) Μεσαίο Ιππικό (18 πλακίδια) Μονάδες Ρωμαίων Τοποθετήστε τα κατάλληλα αυτοκόλλητα μονάδων στις μπροστά και πίσω πλευρές κάθε πλακιδίου. Τοποθετήστε τις ετικέτες των μονάδων των Ρωμαίων στα γκρι πλακίδια και των Καρχηδονίων στα σκούρα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΤΟ ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ 2018 ΤΑΞΗ : Α ΤΜΗΜΑ : 2 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΕΛΕΝΗ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Η Αθήνα, στην αρχαιότητα, εκτός από μεγάλη πολιτική δύναμη ήταν και μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ MITCHELL

ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ MITCHELL ΛΑΘΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ MITCHELL Ο ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ MITCHELL Σε μια κίνηση Mitchell υπάρχουν δύο είδη σετ διανομών, τα μονά και τα ζυγά σετ. Όταν υπάρχει μονός αριθμός τραπεζιών, η εναλλαγή από μονά

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Γυμνάσιο Μελισσίων Σχολικό έτος: Τμήμα: Γ 2 Μάθημα: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Επιμέλεια παρουσίασης: Μαμίτσα Μαρία, Μάστορα Βεατρίκη

2 ο Γυμνάσιο Μελισσίων Σχολικό έτος: Τμήμα: Γ 2 Μάθημα: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία. Επιμέλεια παρουσίασης: Μαμίτσα Μαρία, Μάστορα Βεατρίκη 2 ο Γυμνάσιο Μελισσίων Σχολικό έτος: 2017-2018 Τμήμα: Γ 2 Μάθημα: Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία Επιμέλεια παρουσίασης: Μαμίτσα Μαρία, Μάστορα Βεατρίκη Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ευ. Δανίκα Γεννήθηκε στην Κέρκυρα

Διαβάστε περισσότερα

Μετεωρολογία. Αν σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα βρέχει, ποια είναι η πιθανότητα να έχει λιακάδα μετά από 72 ώρες;

Μετεωρολογία. Αν σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα βρέχει, ποια είναι η πιθανότητα να έχει λιακάδα μετά από 72 ώρες; Ονόματα Η μητέρα της Άννας έχει άλλους τρεις μεγαλύτερους γιους. Επειδή έχει πάθος με τα χρήματα, τους έχει βαφτίσει ως εξής: Τον μεγάλο της γιο "Πενηνταράκη", τον μεσαίο "Εικοσαράκη" και τον μικρότερο

Διαβάστε περισσότερα

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week,

Κύριε Πρόεδρε της Οργανωτικής Επιτροπής του Athens Flying Week, 1 Ομιλία Α/ΓΕΕΘΑ Athens Flying Week, 12 Σεπ 17 «Η Αεροπορική Ισχύς ως Πυλώνας της Αμυντικής Στρατηγικής. Ο ρόλος της σε διακλαδικό πλαίσιο στη στήριξη του αμυντικού δόγματος της Ελλάδας υπό το φως των

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ των Νικόλα Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, Δημήτρη Γναρδέλλη, Σταύρου Πάυλοβιτς, Χρήστου Παππά και Γεώργιου Ρομποτή

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ των Νικόλα Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, Δημήτρη Γναρδέλλη, Σταύρου Πάυλοβιτς, Χρήστου Παππά και Γεώργιου Ρομποτή ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΟΣ των Νικόλα Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Γιακουμάκη, Δημήτρη Γναρδέλλη, Σταύρου Πάυλοβιτς, Χρήστου Παππά και Γεώργιου Ρομποτή ΧΡΗΣΕΙΣ ΡΟΜΠOΤ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Αφοπλισμός εκρηκτικών μηχανισμών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Λήξη εμπρόθεσμων συμμετοχών 11-05-2012 20.00 Άνοιγμα πύλης Αεροδρομίου 12-05-2012 08.30 Πύλη Διοικητικός Έλεγχος 12-05-2012 09.00-11.00 Υποχρεωτική Ενημέρωση συμμετεχόντων

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Σέργιος Λαμπρόπουλος Ομότιμος Καθηγητής ΕΜΠ 14 Ιουνίου 2017 Συν Αθηνά και χείρα κίνει Για να ανακάμψει η οικονομία της χώρας μας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ

ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΤΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα κόκκινο μπαλόνι σε έναν παιδότοπο. Ήταν μόνο του και παρόλο που τα παιδάκια έπαιζαν μαζί του, δεν είχε κανέναν φίλο που να είναι σαν κι αυτό. Όλη

Διαβάστε περισσότερα

Rafale. εύτερη αποστολή στο Αφγανιστάν και ενηµέρωση Ελλήνων δηµοσιογράφων για τις δυνατότητές του από τη Γαλλική Αεροπορία

Rafale. εύτερη αποστολή στο Αφγανιστάν και ενηµέρωση Ελλήνων δηµοσιογράφων για τις δυνατότητές του από τη Γαλλική Αεροπορία Rafale E Z H E F G H εύτερη αποστολή στο Αφγανιστάν και ενηµέρωση Ελλήνων δηµοσιογράφων για τις δυνατότητές του από τη Γαλλική Αεροπορία E Z H Έλληνες δηµοσιογράφοι του ειδικού και ηµερήσιου Τύπου προσκλήθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ) ΑΣΦΑΛΕΙΑΣΠΤΗΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ & ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣHΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΤΗΣΕΩΝ (ΕΔΑΑΠ) ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ Α/ΦΟΥΣ G-IMEC ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΧΗΣ ΜΕΓΑΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

5 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /3/2016

5 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A /3/2016 5 η Επιμορφωτική συγκέντρωση ΣΥ.Δ.ΠΕ.-A.Α.A. 2015-16 1/3/2016 ΕΡΩΤΗΣΗ 1 Ποια από τα παρακάτω είναι αρμοδιότητα και του 1 ου και του 2 ου διαιτητή; Α. Επαφή πέλματος ενός παίκτη με τον κυρίως αγωνιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α

Α Γ Γ Ε Λ Ι Ε Σ Γ Ι Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ (Γραφεία Πώλησης Εκδόσεων) Ταχυδρομική Διεύθυνση: ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ, ΥΔΡΟΓΡΑΦΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, Διεύθυνση Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας ΤΓΝ 1040, ΑΘΗΝΑ Τηλ: (+30) 210 6551772 (+30) 210

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 9. Η εκστρατεία του ράµαλη ερβενάκια (σελ )

Κεφάλαιο 9. Η εκστρατεία του ράµαλη ερβενάκια (σελ ) Ιστορία ΣΤ τάξης Ενότητα Γ «Η Μεγάλη Επανάσταση (1821 1830) 1 Κεφάλαιο 9 Η εκστρατεία του ράµαλη ερβενάκια (σελ. 106 109) Οι αρχικές επιτυχίες των Ελλήνων επαναστατών θορύβησαν την Υψηλή Πύλη. Την άνοιξη

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Δ.Β.Ε. 23 ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Ο.Δ.Β.Ε. 23 ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ Ο.Δ.Β.Ε. 23 ο ΕΤΗΣΙΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟ 19-20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΠΤΗΣ Η χειροσήμανση είναι το μέσο, ο τρόπος για να κατανοήσουν, να αντιληφθούν, να γνωρίζουν, το είδος του

Διαβάστε περισσότερα

Προγραμματισμός GSC-W1

Προγραμματισμός GSC-W1 Προγραμματισμός GSC-W1 Μέσω εφαρμογής smartphone GEYER HELLAS Α.Ε. ΔΡΟΣΙΑ, ΧΑΛΚΙΔΑΣ, T.K 34100 [1] ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΜΑΣ Μέσα από το Play store για κινητά Android Μέσα από το itunes για

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Η παρούσα τεχνική έκθεση έχει βασιστεί στην πρώτη από τις δυο δέσμες μέτρων, στις οποίες κατέληξε η έκθεση του WWF Ελλάς προς το δήμο Μαλίων.

Η παρούσα τεχνική έκθεση έχει βασιστεί στην πρώτη από τις δυο δέσμες μέτρων, στις οποίες κατέληξε η έκθεση του WWF Ελλάς προς το δήμο Μαλίων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΔΗΜΟΣ: Χερσονήσου ΕΡΓΟ: ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΥΓΡΟΤΟΠΟΥ ΜΑΛΙΩΝ Προϋπολογισμός: 46.635,00 ΕΥΡΩ

Διαβάστε περισσότερα

Προβλέψεις στοιχήματος

Προβλέψεις στοιχήματος Προβλέψεις στοιχήματος Προβλέψεις στοιχήματος στα παιχνίδια της Λιγκ 1 την Κυριακή Στο πλαίσιο της 35ης αγωνιστικής της Λιγκ 1 στην Γαλλία, σήμερα Κυριακή υπάρχουν τρία σημαντικά παιχνίδια με μονομαχίες

Διαβάστε περισσότερα

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas.

VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ. ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ IDS HELLAS www.idshellas. ΑΣΦΑΛΕΙΑ HELLAS ΕΓΓΥΗΣΗ ΛΥΣΕΙΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΛΥΣΕΙΣ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ VOICE MODULE Πλακέτα χειρισμού / τηλεφωνητή Ο ΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΙΑΤΑΓΗ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΟΣ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί, Στρατεύσιμο και Πολιτικό Προσωπικό της Τακτικής Αεροπορίας, Σε εκτέλεση σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ αναλαμβάνω σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανεμημένα Συστήματα Ι

Κατανεμημένα Συστήματα Ι Συναίνεση χωρίς την παρουσία σφαλμάτων Κατανεμημένα Συστήματα Ι 4η Διάλεξη 27 Οκτωβρίου 2016 Παναγιώτα Παναγοπούλου Κατανεμημένα Συστήματα Ι 4η Διάλεξη 1 Συναίνεση χωρίς την παρουσία σφαλμάτων Προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2018 ΤΟ Το φύλλο αγώνος, όπως παρουσιάζεται εδώ, είναι το μόνο εγκεκριμένο από την Τεχνική Επιτροπή της FΙΒΑ. 1. Αποτελείται από

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

FINA Εγκεκριμένοι κανόνες Water Polo

FINA Εγκεκριμένοι κανόνες Water Polo FINA 2018 Εγκεκριμένοι κανόνες Water Polo κανονισμών - 1 Rule WP 20 Απλά φάουλ (κόρνερ) WP 20.15 Ο χρονομέτρης που καταγράφει τον χρόνο κατοχής της μπάλας θα επαναφέρει το χρονόμετρο στα 30 : c) Όταν η

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ

Ο Μ Ο Σ Π Ο Ν Δ Ι Α Δ Ι Α Ι Τ Η Τ Ω Ν Β Ο Λ Ε Ϊ Ε Λ Λ Α Δ Ο Σ ΘΕΜΑΤΑ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 2018 Α ΚΑΙ Β ΟΔBΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ.. ΘΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Α ΚΑΙ Β ΟΔΒΕ. Όπου απαιτείται επιλογή απάντησης ή απαντήσεων στις ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, σας παρακαλούμε να κυκλώσετε το γράμμα ή τα γράμματα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2014 Β

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 2014 Β Σελ.126 Β - ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ Διάγραμμα 8 Φύλλο αγώνος Σελ.127 Β.1 Το φύλλο αγώνος, όπως παρουσιάζεται στο Σχεδιάγραμμα 8, είναι το μόνο εγκεκριμένο από την Τεχνική Επιτροπή της F.Ι.Β.Α. Β.2 Αποτελείται από

Διαβάστε περισσότερα