2-5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ 8 & ΑΝΩ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "2-5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ 8 & ΑΝΩ"

Transcript

1 Κάθε χρόνο, γενναίοι εξερευνητές από κάθε γωνιά της υφηλίου, μέλη του περίφημου Century Club, μαζεύονται για ένα μεγάλο κυνήγι σε όλο τον κόσμο. Οι περιπέτειές τους γεμάτες κινδύνους, εκπλήξεις και θαύματα! Οι Centurions τρέχουν ώστε να προλάβουν πρώτοι να ολοκληρώσουν κάθε αποστολή, να σφραγίσουν τα διαβατήριά τους και να περάσουν την γραμμή τερματισμού του Century Club. Θα είστε εσείς ο νικητής φέτος; Το Race to Adventure! διαρκεί λεπτά. Οι παίκτες παίζουν ο ένας μετά τον άλλο επιλέγοντας συναρπαστικά αντικείμενα ώστε να βοηθηθούν στις αποστολές τους, όπως Jet Pack, Ζέπελιν ή Πιστόλι Ηλεκτρισμού! Έπειτα όλοι μετακινούνται και εκτελούν ενέργειες στο ταμπλό ταυτόχρονα. Πρέπει να είστε ο πρώτος παίκτης που θα βάλει στο διαβατήριό του όλες τις σφραγίδες, και έπειτα θα επιστρέψει στο Century Club, για να ανακηρυχθεί νικητής! 2-5 ΠΑΙΚΤΕΣ ΗΛΙΚΙΑ 8 & ΑΝΩ Αρπάξτε ένα αυγό χρυσού αετού! Βρείτε το Βιβλίο των Μυστικών! Αποδράστε από τον Βασιλιά Μούμια! Εντοπίστε την Πύλη του Χρόνου! Νικήστε τον Πίθηκο Κατακτητή! Βοηθήστε την Ένωση των Εθνών! Ανακτήστε τον χαμένο θησαυρό! Σώστε τον Βασιλιά Γεώργιο! Διασώστε έναν φυλακισμένο από την Ατλαντίδα! 1 12-σέλιδο εγχειρίδιο οδηγιών 1 12-σέλιδος Οδηγός Τοποθεσιών 5 διαβατήρια 5 δείκτες Centurion 6 αντικείμενα: Το ΔΙΠΛΑΝΟ Το JET PACK Το ΖΕΠΕΛΙΝ Ο ΜΕΓΕΘΥΝΤΙΚΟΣ ΦΑΚΟΣ Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ 1 δείκτης πρώτου παίκτη 12 διπλής όψεως πλακίδια τοποθεσιών: 3 πλακίδια Century Club 9 τοποθεσίες περιπέτειας 5 δείκτες καυσίμων 5 δείκτες φυλακισμένων 36 δείκτες 1 στοιχείου 18 δείκτες 3 στοιχείων 45 δείκτες σφραγίδων

2 Τοποθετήστε τα 3 πλακίδια του Century Club, με την σκούρα τους πλευρά ανοιχτή, όπως φαίνεται στην επόμενη σελίδα. Σιγουρευτείτε ότι το Διπλάνο, το Jet Pack, το Ζέπελιν, ο Μεγεθυντικός Φακός, ο Χάρτης & το Πιστόλι Ηλεκτρισμού είναι ανοιχτά και σε απόσταση που φτάνουν όλοι οι παίκτες. Ανακατέψτε τις 9 τοποθεσίες περιπέτειας. Τοποθετήστε τις με την σκούρα πλευρά τους ανοιχτή σε ένα πλαίσιο 3x3 με τυχαία σειρά. Σιγουρευτείτε ότι όλα τα πλακίδια είναι σε ευθεία με το Century Club στα δεξιά, με τις ονομασίες τους στην πάνω αριστερή γωνία τους. Κάθε παίκτης παίρνει από ένα. Κρατήστε το διαβατήριό σας ανοιχτό μπροστά σας. Τοποθετήστε έναν δείκτη καυσίμων στη θέση καυσίμων του. Επιστρέψτε τυχόν επιπλέον δείκτες καυσίμων στο κουτί παιχνιδιού. Στο βασικό παιχνίδι χρησιμοποιούνται οι περιοχές με σκούρο πλαίσιο. Στην πίσω πλευρά τους υπάρχουν οι Σκοτεινές Περιοχές με μπλε πλαίσιο που χρησιμοποιούνται στο Προχωρημένο Παιχνίδι (σελ. 10). Πάρτε τον δείκτη που αντιστοιχεί στην εικόνα του διαβατηρίου σας. Οι δείκτες έχουν 2 πλευρές, την κανονική και την καταραμένη πλευρά. Τοποθετήστε τόσες σφραγίδες σε κάθε τοποθεσία όσοι και οι παίκτες. Στην Ατλαντίδα αντί για σφραγίδες, τοποθετήστε τον ίδιο αριθμό σε φυλακισμένους. Τοποθετήστε όλα τα στοιχεία σε σημείο που μπορούν να φτάνουν όλοι. Ο πρώτος παίκτης που θα τοποθετήσει τον δείκτη Centurion του σε οποιοδήποτε πλακίδιο του Century Club παίρνει τον δείκτη Πρώτου Παίκτη. Οι υπόλοιποι τοποθετούν τους δείκτες Centurion τους σε οποιοδήποτε πλακίδιο του Century Club. Οι Centurions μπορούν να βρίσκονται στο ίδιο πλακίδιο τόσο στην αρχή, όσο και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Σιγουρευτείτε ότι έχετε τοποθετήσει τον δείκτη σας με την κανονική του πλευρά ανοιχτή.

3 Οι βασικοί κανόνες ισχύουν για 3-5 Centurions. Αν παίζετε με 2 παίκτες, κοιτάξτε τη σελίδα 10.

4 Το Race to Adventure! Παίζεται σε γύρους. Σε κάθε γύρο εκτελείτε τα παρακάτω 4 βήματα, σε διάφορες εξωτικές αλλά και ταυτόχρονα επικίνδυνες τοποθεσίες! Το παιχνίδι συνεχίζεται γύρο με το γύρο, μέχρι κάποιος παίκτης να κερδίσει τον αγώνα. Ξεκινώντας με τον Πρώτο Παίκτη και συνεχίζοντας δεξιόστροφα γύρω από το τραπέζι επιλέγετε ένα από τα αντικείμενα της κοινής περιοχής. Κατονομάζετε ένα διαθέσιμο αντικείμενο και το παίρνετε και το τοποθετείτε ανοιχτό μπροστά σας. Μόλις κάθε παίκτης έχει επιλέξει ένα αντικείμενο, όλοι ταυτόχρονα εκτελούν τις παρακάτω ενέργειες. Αυτές μπορούν να εκτελεστούν με οποιαδήποτε σειρά, παρόλο που μπορείτε να εκτελέσετε μία κάθε φορά. Χρησιμοποιείστε το αντικείμενό σας για να μετακινηθείτε ή να πάρετε στοιχεία: Αν πήρατε το Διπλάνο, το Jet Pack ή το Ζέπελιν, μπορείτε να μετακινηθείτε σε άλλη τοποθεσία. Αν πήρατε τον Μεγεθυντικό Φακό, πάρτε 1 στοιχείο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα αντικείμενο σε κάθε γύρο. Μάθετε περισσότερα για κάθε αντικείμενο στη σελίδα 6. Χρησιμοποιήστε την Δευτερεύουσα ενέργεια του Διπλάνου, αν το πήρε αντίπαλος: Δείτε στη σελίδα 6 για τη μετακίνηση με τη Δευτερεύουσα ενέργεια. Σημείωση: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μόνο ένα είδος μετακίνησης σε κάθε γύρο. Δηλαδή, αν έχετε το Jet Pack ή το Ζέπελιν, δεν μπορείτε να μετακινηθείτε με αυτό το αντικείμενο σε μία τοποθεσία και έπειτα σε άλλη με τη Δευτερεύουσα ενέργεια του Διπλάνου. Αν κανένας δεν πήρε το Διπλάνο στο γύρο αυτό, η Δευτερεύουσα ενέργειά του δεν είναι διαθέσιμη. Χρήσιμοποιήστε την ενέργεια μιας τοποθεσίας: Κάποιες τοποθεσίες έχουν ενέργειες, όπως οι τοποθεσίες του Century Club, όπου γεμίζετε καύσιμα. Μορείτε να εκτελέσετε περισσότερες από μία ενέργειες τοποθεσίας σε έναν γύρο, αρκεί αυτές να εκτελεστούν σε διαφορετικές τοποθεσίες. Δείτε τον Οδηγό Τοποθεσιών για λεπτομέρειες. Ολοκληρώστε την αποστολή μιας τοποθεσίας: Για να σφραγίσετε το διαβατήριό σας, πρέπει να επισκεφτείτε μία τοποθεσία και να ολοκληρώσετε την αποστολή της. Σε κάποιες τοποθεσίες, ολοκληρώνετε την αποστολή απλά επισκεπτόμενοί τις. Άλλες τοποθεσίες απαιτούν ένα συγκεκριμένο αντικείμενο. Όταν ολοκληρώνετε μία αποστολή, παίρνετε μία σφραγίδα από την αντίστοιχη τοποθεσία, την οποία τοποθετείτε στην κατάλληλη κενή θέση του διαβατηρίου σας. Μπορείτε να ολοκληρώσετε περισσότοερες από μία αποστολές σε κάθε γύρο, αρκεί οι αποστολές αυτές να βρίσκονται σε διαφορετικές τοποθεσίες και να μη χρησιμοποιήσετε το αντικείμενό σας περισσότερο από μία φορά στον ίδιο γύρο.

5 Κάποιες τοποθεσίες έχουν εχθρούς οι οποίοι αποκαλούνται Σκοτεινοί Centurions τους οποίους πρέπει να ακινητοποιήσετε με το πιστόλι ηλεκτρισμού ή να τους αποφύγετε με το Χάρτη και στοιχεία. Αν το αντικείμενο που χρησιμοποιήσατε για την ολοκλήρωση μιας αποστολής, χρησιμοποιείται και για μια ενέργειά σας, μπορείτε να κάνετε και τα δύο! Ο Οδηγός Τοποθεσιών αναγράφει περισσότερα για την κάθε τοποθεσία. Τα σύμβολα στις τοποθεσίες σαν υπενθυμίζουν τις ενέργειες και τις αποστολές που τους αντιστοιχούν. Σε μία αποστολή θα καταραστείτε! Όσο ο δείκτης του Centurion σας βρίσκεται στην καταραμένη του πλευρά, δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε αποστολές ή να κερδίσετε το παιχνίδι. Μόλις μετακινηθείτε σε μία τοποθεσία με το σύμβολο, μπορείτε να εκτελέσετε την ενέργεια της τοποθεσίας, ώστε να γυρίσετε τον δείκτη σας πίσω στην κανονική του πλευρά. Αφού ελευθερώσετε έναν φυλακισμένο στην Ατλαντίδα, θα βρεθείτε σε κίνδυνο! Στη φάση αυτή, αν έχετε τον φυλακισμένο, μετακινήστε τον μία θέση πιο κοντά στην σύλληψή του. Μάθετε περισσότερα στη σελίδα 3 του Οδηγού Τοποθεσιών. Αφού όλοι εκτελέσουν τις ενέργειές τους και έχουν κανονίσει τους κινδύνους, επιστρέψτε τα αντικείμενα κάθε παίκτη στην κοινή περιοχή. Έπειτα περάστε τον δείκτη Πρώτου Παίκτη, στον επόμενο παίκτη στα αριστερά, ξεκινώντας έναν νέο γύρο. Ο πρώτος παίκτης που θα μαζέψει 9 σφραγίδες, και θα επιστρέψει με τον δείκτη Centurion του σε μία τοποθεσία του Century Club, φωνάζει Επέστρεψα! και είναι ο νικητής! Ισοπαλία: Αν περισσότεροι από ένας παίκτες ολοκληρώσουν τον αγώνα στον ίδιο γύρο, αυτός που έχει τα περισσότερα στοιχεία στο διαβατήριό του είναι ο νικητής. Αν υπάρχει και πάλι ισοπαλία, οι παίκτες κερδίζουν μαζί τον αγώνα, και μοιράζονται τη δόξα! Το Race to Adventure! έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να παίζεται γρήγορα. Αν νομίζετε ότι προχωράει αρκετά γρήγορα, μπορείτε να επιβραδύνετε λίγο. Εκτελέστε τις ενέργειές σας δεξιόστροφα, αντί ταυτόχρονα. Δεν θα αλλάξει το τι μπορείτε να κάνετε σε κάθε γύρο.

6 Κάθε περιπέτεια του Century Club απαιτεί και τον αντίστοιχο τρομερό εξοπλισμό και πρωτότυπα μηχανήματα! Ενέργεια: Μπορείτε να μετακινηθείτε μέχρι και 2 θέσεις, αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω. Μπορείτε να αλλάξετε κατεύθυνση κατά τη διάρκεια της κίνησής σας. Δευτερεύουσα ενέργεια: Όλοι οι άλλοι παίκτες μπορούν να μετακινηθούν 1 θέση αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω. Η ενέργεια αυτή δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί, αν μετακινηθήκατε με το Jet Pack ή το Ζέπελιν. Σημείωση: Κάθε πλακίδιο του Century Club θεωρείτε διαφορετική θέση. Παράδειγμα: Η Amelia επιλέγει το Διπλάνο και μετακινείται 2 θέσεις στη Μεγάλη Β ρ ε - τανία. Μιας και η Amelia πήρε το Διπλάνο, ο Mack χρησιμοποιεί τη Δευτερεύουσα ενέργεια για να μετακινηθεί στο Μεξικό και ο Sally στο κεντρικό πλακίδιο του Century Club (παρακάτω σχέδιο). Σημείωση: Δεν μπορείτε να μετακινηθείτε 1 θέση, να εκτελέσετε μια ενέργεια στην τοποθεσία και έπειτα να μετακινηθείτε ξανά. Μόλις σταματήσετε για μια ενέργεια, η ενέργεια του διπλάνου τελειώνει. Μπορείτε, ωστόσο να εκτελέσετε μια ενέργεια, πριν ξεκινήσετε τη μετακίνηση με το Διπλάνο.

7 Ενέργεια: Μπορείτε να γυρίσετε τον δείκτη καυσίμων σας στην άδεια πλευρά του για να μετακινηθείτε 1 θέση διαγωνίως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Jet Pack μόνο αν τα καύσιμά σας είναι γεμάτα στην αρχή του γύρου. Ειδική ικανότητα: Αγνοήστε τα εμπόδια στις Σκοτεινές τοποθεσίες όταν μετακινείστε με το Jet Pack. Σημείωση: Αν πάρετε το Jet Pack αλλά δεν θέλετε ή δεν μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Δευτερεύουσα ενέργεια του Διπλάνου, αν κάποιος το πήρε. Παράδειγμα: Ο Benjamin επιλέγει το Jet Pack. Ξοδεύει τα καύσιμά του γυρίζοντας τον δείκτη τους στην κενή πλευρά κα μετακινείται διαγωνίως στο Νεπάλ. Επέλεξα το Jet Pack και θέλω να το χρησιμοποιήσω, οπότε, γυρίζω τον δείκτη καυσίμων μου στο κενό......και έπειτα μετακινούμαι διαγωνίως από τη Μεγάλη Βρετανία στο Νεπάλ!

8 Ενέργεια: Πρέπει να μετακινηθείτε από την τρέχουσα τοποθεσία, σε μία οποιαδήποτε τοποθεσία με θέση για Ζέπελιν Ειδική ικανότητα: Αγνοήστε τα εμπόδια στις Σκοτεινές τοποθεσίες όταν μετακινείστε με το Ζέπελιν. Παράδειγμα: Ο Καθηγητής Khan επιλέγει το Ζέπελιν από το κάτω πλακίδιο του Century Club, οπότε πρέπει να μετακινηθεί σε οποιαδήποτε τοποθεσία με. Πετώντας στην κορυφή του Century Club δεν πετυχαίνει και πολλά, οπότε μετακινείται απευθείας στην Ελβετία (δείτε παρακάτω). Ενέργεια: Μπορείτε να πάρετε 1 στοιχείο από τη στοίβα και να το τοποθετήσετε στην περιοχή στοιχείων του διαβατηρίου σας. Σημείωση: Αν τυχόν τα στοιχεία τελειώσουν, χρησιμοποιήστε νομίσματα, μάρκες κλπ, για να μοιράσετε περισσότερα στοιχεία. Οι γενναίοι εξερευνητές, κάτι θα σκαρφιστούν! Παράδειγμα: Η Amelia επιλέγει τον Μεγεθυντικό Φακό. Παίρνει 1 στοιχείο. Το πόσο χρήσιμο θα είναι το Ζέπελιν, εξαρτάται από το που θέλετε να πάτε, και που βρίσκονται οι θέσεις για να δέσει. Στην περίπτωση αυτή, έφτασα στην άλλη άκρη του ταμπλό, σε έναν μόλις γύρο!

9 Ενέργεια: Μπορείτε να ξοδέψετε στοιχεία από το διαβατήριό σας, ώστε να ολοκληρώσετε μία αποστολή με σύμβολο και να πάρετε τη σφραγίδα της τοποθεσίας. Ο αριθμός δίπλα στο θα σας δείξει πόσα στοιχεία πρέπει να ξοδέψετε, επιστρέφοντάς τα στη στοίβα στοιχείων. Παράδειγμα: Ο Mack επιλέγει τον Χάρτη. Βρίσκεται ήδη στη Βραζιλία, οπότε ξοδευει 2 στοιχεία από το διαβατήριό του, ώστε να πάρει τη σφραγίδα της Βραζιλίας. Τα 2 στοιχεία επιστρέφουν στη στοίβα στοιχείων. Ενέργεια: Μπορείτε να χτυπήσετε και να ακινητοποιήσετε εχθρούς, ώστε να ολοκληρώσετε αποστολές με το σύμβολο και να συλλέξετε μια σφραγίδα ή φυλακισμένο. Ειδικό: Κάποιες Σκοτεινές τοποθεσίες, μπορεί να απαιτούν να ξοδέψετε στοιχεία, ώστε να βρείτε τις αδυναμίες του εχθρού. Αυτές θα έχουν ένα και δίπλα θα αναγράφεται ο αριθμός των στοιχείων που πρέπει να ξοδέψετε. Παράδειγμα: Η Sally επιλέγει το Πιστόλι Ηλεκτρισμού και χτυπάει τον Gorilla Khan στην Ανταρκτική, παίρνοντας τη σφραγίδα της Ανταρκτικής. Είστε σχεδόν έτοιμοι να ξεκινήσετε τον αγώνα! Διαβάστε πριν το πρώτο σας παιχνίδι τον Οδηγό Τοποθεσιών.

10 Μπορεί να θέλετε να παίξετε με μικρούς Centurions οι οποίοι χρειάζονται έναν ευκολότερο αγώνα. Άλλες φορές, ωστόσο, μπορεί οι εξερευνητές να θέλουν μεγαλύτερες προκλήσεις. Ότι κι αν χρειαστείτε, είστε καλυμμένοι! Μην μετακινείστε με το Jet Pack: Μετακινηθείτε μόνο με το Διπλάνο και το Ζέπελιν. Εξακολουθείτε να χρειάζεστε το Jet Pack για τη σφραγίδα του Νεπάλ. Μην χρησιμοποιείτε τον δείκτη καυσίμων. Το παιχνίδι 2 παικτών είναι το ίδιο με των 3-5 παικτών με μια μικρή αλλαγή στους κανόνες: Αν κανένας δεν επιλέξει το Διπλάνο σε έναν γύρο, και οι δύο παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη Δευτερεύουσα ενέργειά του. Αν επιλέξετε το Διπλάνο, μπορείτε να μετακινηθείτε μέχρι 2 θέσεις στο γύρο, και ο άλλος παίκτης μπορεί να μετακινηθεί 1 με τη Δευτερεύουσα ενέργεια. Αν μετακινηθείτε με το Jet Pack ή το Ζέπελιν, εξακολουθείτε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Δευτερεύουσα ενέργεια του Διπλάνου. Αν παίζετε με μικρύς Centurions, ή θέλετε ένα πιο ελαφρύ παιχνίδι, παίξτε με τις παρακάτω επιλογές: Αγνοήστε την Κατάρα της Μούμιας: Μετά τη χρήση του Πιστολιού για την ακινητοποίηση του Βασιλιά Μούμια, πάρτε τη σφραγίδα, παραλείποντας την κατάρ. Αγνοήστε τους Κινδύνους: Μετά τη χρήση του Πιστολιού στην Ατλαντίδα, πάρτε έναν δείκτη φυλακισμένου, γυρίστε τον αμέσως πλευρά και σφραγίστε το διαβατήριό σας. Για να εισάγετε περισσότερες προκλήσεις στο παιχνίδι χρησιμοποιήστε τις Σκοτεινές τοποθεσίες με το μπλε πλαίσιο. Στην προετοιμασία, τοποθετήστε κάποιες από τις 9 τοποθεσίες περιπέτειας στην Σκοτεινή πλευρά τους. Αν επίσης θέλετε να παίξετε με τα πλακίδια Σκοτεινού Century Club, σιγουρευτείτε ότι χρησιμοποιείτε επίσης τη Σκοτεινή Βραζιλία. Χρειάζεστε μία τοποθεσία για να λύσετε την κατάρα! Για το πρώτο σας παιχνίδι με Σκοτεινές τοποθεσίες, προτείνεται να χρησιμοποιήσετε τη Σκοτεινή Ελβετία, τη Σκοτεινή Αίγυπτο και τη Σκοτεινή Βραζιλία, αλλά και τα 3 πλακίδια του Σκοτεινού Century Club. Για γενναίες προκλήσεις, επιλέξτε τυχαία τις 3 Σκοτεινές τοποθεσίες περιπέτειας. Για δύσκολες προκλήσεις, επιλέξτε τυχαία 6 Σκοτεινές τοποθεσίες περιπέτειας. Για αδύνατες προκλήσεις, χρησιμοποιήστε όλες τις Σκοτεινές τοποθεσίες περιπέτειας και τα πλακίδια Σκοτεινού Century Club! Διαβάστε την παράγραφο Σκοταδιού του Οδηγού Τοποθεσιών για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με κάθε τοποθεσία.

11 Το παιχνίδι τελείωσε με ισοπαλία; Αν περισσότεροι από ένας παίκτες ολοκληρώσουν τον αγώνα στον ίδιο γύρο, νικητής είναι ο παίκτης που μεταξύ τους έχει τα περισσότερα στοιχεία στο διαβατήριό του. Σε περίπτωση επιπλέον ισοπαλίας, μοιράζονται τη νίκη και τη δόξα! Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.3

12 Όσο είστε καταραμένος, δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε αποστολές ή να κερδίσετε το παιχνίδι. Χρησιμοποιήστε το αντικείμενό σας για να μετακινηθείτε ή να πάρετε στοιχεία. Χρησιμοποιήστε τη Δευτερεύουσα ενέργεια του Διπλάνου, αν κάποιος άλλος το έχει πάρει. Αν έχετε τον φυλακισμένο, μετακινήστε τον μία θέση προς τη σύλληψή του πάνω στο διαβατήριό σας. Χρησιμοποιήστε την ενέργεια μιας τοποθεσίας. Ολοκληρώστε την αποστολή μιας τοποθεσίας. Διπλάνο Jet Pack Ζέπελιν Μεγεθυντικός Φακός Χάρτης Πιστόλι Ηλεκτρισμού Γεμάτα Καύσιμα Άδεια Καύσιμα Στοιχείο Φυλακισμένος Καταραμένος Centurion Γιατρεμένος Centurion Επιλογή Παίκτη Όλοι οι Άλλοι Παίκτες Θέση Πρόσδεσης Ζέπελιν Αγνοήστε Εμπόδια Μετακινηθείτε μία θέση διαγωνίως Μετακινηθείτε μία θέση πάνω, κάτω, αριστερά ή δεξιά Είτε / Ή

13 Ο κόσμος είναι γεμάτος περιπέτειες! Κάποια μέρη είναι ήσυχα, με απλές και εύκολες αποστολές. Άλλα είναι γεμάτα κινδύνους, με εχθρούς να παραμονεύουν σε κάθε γωνία! Όλα αυτά είναι δουλειά μιας μέρας για ένα μέλος του Century Club. Υπάρχουν δύο πλευρές σε κάθε τοποθεσία. Η κανονική πλευρά με το σκούρο πλαίσιο και η Σκοτεινή πλευρά με το μπλε πλαίσιο. Οι Σκοτεινές τοποθεσίες χρησιμοποιούνται στο Προχωρημένο Παιχνίδι, το οποίο περιγράφεται αναλυτικά στη σελίδα 10 του εγχειριδίου οδηγιών. Κάποιες τοποθεσίες έχουν μία ενέργεια, η οποία σημειώνεται στην πάνω δεξιά γωνία τους. Οι απαιτήσεις της κάθε αποστολής στην κάτω δεξιά γωνία, σας ενημερώνουν για το πως μπορείτε να πάρετε τη σφραγίδα της τοποθεσίας. Η σημαία κάθε τοποθεσίας ταιριάζει με μία σημαία του διαβατηρίου σας, δείχνοντάς σας που θα τοποθετήσετε την αντίστοιχη σφραγίδα μόλις την πάρετε. Οι σφραγίδες για κάθε τοποθεσία τοποθετούνται στο πλακίδιό της κατά την προετοιμασία. Μη καλύπτετε την ενέργεια ή τις απαιτήσεις αποστολής της τοποθεσίας. Αν υπάρχει θέση πρόσδεσης ζέπελιν στην κάτω αριστερή γωνία, τότε στην τοποθεσία αυτή μπορείτε να φτάσετε με το αντικείμενο Ζέπελιν.

14 Το κομμάτι ενεργειών και αποστολών κάθε πλακιδίου έχει σύμβολα τα οποία σας βοηθούν να θυμάστε τί κάνουν, χωρίς να ανατρέχετε συνεχώς στον οδηγό αυτό! Κάθε ενέργεια και αποστολή έχει δύο μέρη, τις απαιτήσεις και την επιβράβευση. Οι απαιτήσεις είναι όλα τα σύμβολα στα αριστερά, μέσα στο βέλος. Οι επιβραβεύσεις είναι τα σύμβολα στα δεξιά του βέλους. Κάποιες ενέργειες και αποστολές δεν έχουν απαιτούμενα. Απλά φτάνετε στην τοποθεσία και κερδίζετε την επιβράβευση! Η αποστολή στην Ελβετία σημαίνει Πάρτε από εδώ μία σφραγίδα. Δεν χρειάζεστε οποιοδήποτε αντικείμενο για να την πάρετε. Η ενέργεια των Ηνωμένων Πολιτειών σημαίνει Χρησιμοποιήστε εδώ τον Μεγεθυντικό Φακό σας για 4 στοιχεία, αντί για 1. Κάποιες αποστολές έχουν δύο διαφορετικές απαιτήσεις χωρισμένες από μια κάθετο. Ολοκληρώστε μία από τις δύο για να πάρετε τη σφραγίδα. Οι αποστολές έχουν μια σφραγίδα σαν επιβράβευση, η οποία αναπαριστάνεται από τη σημαία της τοποθεσίας. Μόνη εξαίρεση η αποστολή της Ατλαντίδας, η οποία σας δίνει έναν φυλακισμένο. Η αποστολή στην Μεγάλη Βρετανία σημαίνει ότι μπορείτε είτε να έχετε το Πιστόλι Ηλεκτρισμού ή τον Χάρτη εδώ, και ξοδεύοντας 5 στοιχεία παίρνετε τη σφραγίδα. Η αποστολή της Βραζιλίας σημαίνει Φέρτε εδώ τον Χάρτη και ξοδέψτε 2 στοιχεία για να ολοκληρώσετε την αποστολή, παίρνοντας τη σφραγίδα της τοποθεσίας.

15 Αποστολή: Νικήστε τον Γορίλα Khan,τον Κατακτητή Πίθηκο! Αποστολή: Διάσωση ενός φυλακισμένου από την Πριγκίπισσα Cyclone, τη Μάγισσα του Καιρού! Πρέπει να έχετε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού ή τον Χάρτη και να ξοδέψετε 3 στοιχεία για να πάρετε τη σφραγίδα. Πάρε νά χεις τέρας! Η συνοδεία ενός φυλακισμένου δεν είναι σαν την κατάρα. Εξακολουθείτε να μπορείτε να παίρνετε σφραγίδες και να κάνετε οτιδήποτε άλλο, αρκεί να επιστρέψετε τον φυλακισμένο πίσω, σύντομα! AMELIA STONE Μία πεισματάρα ηρωίδα, γνωστή για τις γενναίες πράξεις της! Πρέπει να έχετε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού για να πάρετε τον φυλακισμένο. Τοποθετήστε τον φυλακισμένο στο διαβατήριό σας στην πρώτη θέση. Επιστρέψτε τον φυλακισμένο στο Century Club, σύντομα, ώστε να γυρίσετε τον δείκτη του, αποκτώντας τη σφραγίδα! Κίνδυνος: Σας κυνηγάει η Πριγκίπισσα Cyclone και τα τσιράκια της! Για κάθε γύρο που έχετε τον φυλακισμένο, μετακινήστε τον δείκτη του μία θέση πιο κοντά στη σύλληψή του κατά το βήμα Κινδύνων. Αν ο φυλακισμένος φτάσει στη θέση πριν τον επιστρέψετε, τότε χάνεται και επιστρέφει στη στοίβα φυλακισμένων της Ατλαντίδας. Και μην ξεχνάτε να μετακινήσετε τον φυλακισμένο στον γύρο που τον πήρατε, κατά το βήμα Κινδύνων!

16 Αποστολή: Ανακτήστε τον χαμένο θησαυρό! Αποστολή: Αποδράστε από τον Khayu-Khet, τον Βασιλιά Μούμια της Ερυθρής Χώρας! Φέρτε εδώ τον Χάρτη και ξοδέψτε 2 στοιχεία για να πάρετε τη σφραγίδα. Όλοι οι Centurions είναι κατά βάθος κυνηγοί θησαυρών! Η Κατάρα της Μούμιας είναι σκληρή! Αλλά εξακολουθείτε να μπορείτε να μετακινηθείτε, να μαζεύετε στοιχεία και να εκτελείτε τις ενέργειες των τοποθεσιών! BENJAMIN HU Ένας πανέξυπνος ερευνητής με απίστευτες ικανότητες. Πρέπει να έχετε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού για να πάρετε τη σφραγίδα και έπειτα γίνεστε καταραμένοι! Ωχ, όχι! Γυρίστε τον δείκτη Centurion στην καταραμένη πλευρά του. Όσο ο δείκτης Centurion γυρίσει στην καταραμένη του πλευρά, δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε αποστολές ή να κερδίσετε το παιχνίδι. Μόλις φτάσετε σε τοποθεσία με σύμβολο μπορείτε να εκτελέσετε την ενέργεια της τοποθεσίας αυτής, ώστε να γυρίσετε τον δείκτη Centurion σας πίσω στην κανονική του πλευρά.

17 Αποστολή: Σώστε τον Βασιλιά Γεώργιο από τον Δόκτορα Methuselah, τον Μεγάλο Μαθηματικό! Αποστολή: Αρπάξτε ένα αυγό χρυσού αετού! Φέρτε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού ή τον Χάρτη και ξοδέψτε 5 στοιχεία για να πάρετε τη σφραγίδα. Ζήτω ο βασιλιάς! Πρέπει να έχετε εδώ το Jet Pack Και να γυρίσετε τον δείκτη καυσίμων σας στην άδεια πλευρά για να πάρετε τη σφραγίδα. Για να το καταφέρετε, πρέπει ο δείκτης καυσίμων σας να βρίσκεται στη γεμάτη πλευρά στην αρχή του γύρου. Φύγαμε! Χρήση του Jet Pack: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Jet Pack για να μετακινηθείτε προς ή από το Νεπάλ και για να συλλέξετε τη σφραγίδα στον ίδιο γύρο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Jet Pack για να πάρετε τη σφραγίδα και τη Δευτερεύουσα ενέργεια του Διπλάνου, αν κάποιος άλλος το έχει επιλέξει. Αποστολή: Εντοπίστε την Πύλη του Χρόνου! Το Διπλάνο είναι ρίσκο. Είναι τέλειο αν κάποιος άλλος το επιλέξει, αλλά αν δεν το επιλέξει κανένας, μπορεί να μην καταφέρετε να μετακινηθείτε στο γύρο αυτό! Φέρτε εδώ τον Χάρτη και ξοδέψτε 1 στοιχείο για να πάρετε τη σφραγίδα. Δεν ήταν, τελικά SALLY SLICK Φοβερή εφευρέτης, η κύρια και τόσο δύσκολο! κατασκευάστρια των μηχανημάτων του Century Club.

18 Ειδικές Οδηγίες: Θέση πρόσδεσης Ζέπελιν Ειδικές Οδηγίες: Έρευνα στη Βιβλιοθήκη Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ζέπελιν για να μετακινηθείτε άμεσα στην τοποθεσία αυτή. Αποστολή: Υποστηρίξτε την Ένωση των Εθνών! Απλά εμφανιστείτε και πάρτε τη σφραγίδα. Η βοήθεια προς την Ένωση είναι διασκεδαστική και γίνεται για καλό σκοπό! Χρησιμοποιήστε εδώ τον Μεγεθυντικό Φακό για να πάρετε 4 στοιχεία αντί για 1. Η ενέργεια αυτή αντικαθιστά την κανονική ενέργεια 1 στοιχείου του Μεγεθυντικού Φακού. Δεν μπορείτε να εκτελέσετε και τις δύο αυτές ενέργειες στον ίδιο γύρο. Αποστολή: Βρείτε το Βιβλίο των Μυστικών! Απλά εμφανιστείτε και πάρτε τη σφραγίδα. Ήταν μπροστά στα μάτια μας από την αρχή! Μπορείτε που και πού, να επιλέξετε ένα αντικείμενο που χρειάζεται ένας αντίπαλος, ώστε να τον καθυστερήσετε! MACK SILVER Ένας απρόβλεπτος πιλότος που πιλοτάρει με βάση το ένστικτο.

19 Ειδικές Οδηγίες: Νικώντας το παιχνίδι Αφού συλλέξετε και τις 9 σφραγίδες, επιστρέψτε σε ένα πλακίδιο του Century Club, και αναφωνήστε Επέστρεψα! ώστε να κερδίσετε το παιχνίδι. Τομείς: Το Century Club χωρίζεται σε τρία πλακίδια: το πάνω, το μεσαίο και το κάτω. Κάθε ένα είναι μια ξεχωριστή τοποθεσία. Ειδικές Οδηγίες: Θέση Πρόσδεσης Ζέπελιν Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ζέπελιν για να μετακινηθείτε αμέσως στο πάνω πλακίδιο του Century Club. Ενέργεια: Γέμισμα του Jet Pack Αν ο δείκτης καυσίμων σας είναι στην κενή του πλευρά, επιστρέψτε σε οποιαδήποτε τοποθεσία του Century Club, ώστε να τον γυρίσετε στην γεμάτη. Ενέργεια: Γιατρέψτε την Κατάρα της Μούμιας Το κάτω πλακίδιο του Century Club σας επιτρέπει να αφαιρέσετε την Κατάρα της Μούμιας. Γυρίστε τον δείκτη του Centurion σας στην κανονική του πλευρά. Αποστολή: Συνοδέψτε τον φυλακισμένο από την Ατλαντίδα! Συνοδέψτε τον φυλακισμένο στο μεσαίο πλακίδιο του Century Club, ώστε να διασφαλίσετε την απελευθέρωσή του και κερδίστε τη σφραγίδα της Ατλαντίδας. Πρέπει να σφραγίσετε την Ατλαντίδα με τον τρόπο αυτό, πριν καταφέρετε να κερδίσετε το παιχνίδι! (Δείτε στη σελίδα 3, για την Ατλαντίδα.)

20 Οι Σκοτεινές τοποθεσίες λειτουργούν, περίπου όπως και οι αντίστοιχες κανονικές, με τη διαφορά ότι είναι λίγο πιο δύσκολες! Κάποιες Σκοτεινές τοποθεσίες έχουν εμπόδια σε μία ή περισσότερες πλευρές τους. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Διπλάνο ή τη Δευτερεύουσα ενέργειά του, ώστε να περάσετε από μια πλευρά με εμπόδιο. Πρέπει να βρείτε μια πλευρά χωρίς εμπόδιο ή να μετακινηθείτε στην τοποθεσία διαγωνίως με το Jet Pack. Το Ζέπελιν, επίσης δεν επηρεάζεται από τα εμπόδια. Αποστολή: Εισχωρείστε στο κρυσφήγετο του Γορίλα Khan! Φέρτε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού ή τον Χάρτη και ξοδέψτε 3 στοιχεία για να πάρετε τη σφραγίδα. Δεν μπορείς να κρυφτείς από έναν αποφασισμένο Centurion! Κάποιες Σκοτεινές τοποθεσίες σας δίνουν μία επιπλέον επιβράβευση, οπότε έχετέ τις υπόψη σας! Οι επιβραβεύσεις πάντοτε αναγράφονται δεξιά του βέλους, δίπλα στη σημαία. Προσέξτε καλά τις Σκοτεινές τοποθεσίες με εμπόδια. Παίζοντας με πολλά εμπόδια δυσκολεύει ιδιαίτερα το παιχνίδι. Αλλά ορίστε ένα μυστικό. Χρησιμοποιώντας τη Σκοτεινή Ελβετία, το παιχνίδι γίνεται ευκολότερο! Παίξτε και θα δείτε. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ KHAN Ένας ακαδημαϊκός ευφυία, διψασμένος για περιπέτεια!

21 Αποστολή: Βοηθήστε έναν φυλακισμένο να αποδράσει από τη φυλακή της Πριγκίπισσας Cyclone Φέρτε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού και ξοδέψτε 2 στοιχεία για να πάρετε τον φυλακισμένο. Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες για τους φυλακισμένους της σελίδας 3, μαζί με τους Κινδύνους. Οι Centurions ποτέ δεν έχουν ναυτία, όσο μεγάλα κι αν είναι τα κύματα! Ειδικές Οδηγίες: Προετοιμασία Τοποθεσίας Όταν παίζετε με τη Σκοτεινή Βραζιλία, γιατρεύετε εδώ την Κατάρα της Μούμιας και όχι στο Century Club. Γυρίστε και τα τρία πλακίδια του Century Club στην Σκοτεινή πλευρά τους κατά την προετοιμασία. Ενέργεια: Γιατρέψτε την Κατάρα της Μούμιας Βρήκατε το αντίδοτο! Γυρίστε τον δείκτη Centurion σας πίσω στην κανονική του πλευρά αν ήσασταν καταραμένοι. Αποστολή: Αρπάξτε το ανεκτίμητο φίλτρο από την Βαρόνη Blackheart, την Αγέραστη Αλχημιστή! Φέρτε εδώ τον Χάρτη και ξοδέψτε 2 στοιχεία για να πάρετε τη σφραγίδα. Αμέσως πάρτε 2 στοιχεία από τη στοίβα σαν επιπλέον επιβράβευση. Πρέπει... να βρω... φίλτρο!

22 Αποστολή: Λύστε το γρίφο και ακινητοποιήστε τον Βασιλιά Μούμια! Αποστολή: Σώστε τη Βρετανία από τον Der Blitzman, τον Ηλεκτρισμένο Τρελάρα! Φέρτε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού και ξοδέψτε 3 στοιχεία για να πάρετε τη σφραγίδα. Έπειτα γίνεστε καταραμένος! Άουτς! Γυρίστε τον δείκτη Centurion σας στην καταραμένη του πλευρά. Ακολουθήστε τους βασικούς κανόνες κατάρας. Έχω την απάντησή σου ακριβώς εδώ! Φέρτε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού ή τον Χάρτη και ξοδέψτε 5 στοιχεία για να πάρετε τη σφραγίδα. Αμέσως πάρτε 1 στοιχείο από τη στοίβα σαν επιπλέον επιβράβευση. Η αποστολή αυτή είναι να σου σηκώνεται η τρίχα! Αποστολή: Κλείστε την Πύλη του Χρόνου, σταματώντας τον Άρχοντα Xing, Πολέμαρχο των Διαστάσεων! Φέρτε εδώ τον Χάρτη και ξοδέψτε 1 στοιχείο για να πάρετε τη σφραγίδα. Προσοχή! Ο Άρχοντας Xing έφερε ζόμπι!

23 Αποστολή: Ερευνήστε για τον στρατό από γέτι του Καθηγητή Frost! Ειδικές Οδηγίες: Θέση Πρόσδεσης Ζέπελιν Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Ζέπελιν για να μετακινηθείτε αμέσως στην τοποθεσία αυτή. Φέρτε εδώ το Jet Pack και γυρίστε τον δείκτη καυσίμων σας στην κλειστή του πλευρά για να πάρετε τη σφραγίδα. Αμέσως γεμίζετε πάλι καύσιμα σαν επιπλέον επιβράβευση. Αυτό μπορείτε να το κάνετε αν τα καύσιμά σας ήταν γεμάτα στην αρχή του γύρου. Ουάο! Εδώ υπάρχουν πραγματικά πολλά γέτι! Δείτε την κανονική τοποθεσία Νεπάλ (σελίδα 5) για περισσότερα σχετικά με τη χρήση του Jet Pack στην αποστολή. Ενέργεια: Ελβετικό κόλπο Αν μετακινηθείτε στην τοποθεσία αυτή με το Ζέπελιν, μπορείτε να μετακινηθείτε 1 θέση αριστερά, δεξιά, πάνω ή κάτω. Αγνοήστε τυχόν εμπόδια. Μπορείτε να εκτελέσετε την ενέργεια αυτή αφού πάρετε τη σφραγίδα. Αποστολή: Κυνητήστε τον Rocket Red, τον Πειρατή των Αιθέρων! Φέρτε εδώ το Ζέπελιν για να πάρετε τη σφραγίδα. Ο Rocket Red δεν θα νικήσει σήμερα!

24 Ενέργεια: Έρευνα σε βάθος Ειδικές Οδηγίες: Αλλαγές προετοιμασίας Αν παίζετε με την Σκοτεινή Βραζιλία, δεν μπορείτε πλέον να γιατρευτείτε στο Century Club. Γυρίστε και τα τρία πλακίδια του Century Club στην Σκοτεινή πλευρά τους. Όλοι οι υπόλοιποι κανόνες που αφορούν το Century Club παραμένουν ίδιοι. Αφού πάρετε τη σφραγίδα της τοποθεσίας αυτής, χρησιμοποιήστε τον Μεγεθυντικό Φακό σας εδώ, για να πάρετε 4 στοιχεία αντί για 1. Η ενέργεια αυτή αντικαθιστά την βασική ενέργεια 1 στοιχείου του Μεγεθυντικού Φακού. Δεν μπορείτε να εκτελέσετε και τις δύο αυτές ενέργειες στον ίδιο γύρο. Αποστολή: Βρείτε το Βιβλίο των Μυστικών πριν τον Jared Brain, τον Κινούμενο Εγκέφαλο! Φέρτε εδώ το Πιστόλι Ηλεκτρισμού ή τον Χάρτη και ξοδέψτε 1 στοιχείο για να πάρετε τη σφραγίδα. Μην αφήσετε τα κρατικά μυστικά να φτάσουν στα λάθος χέρια... εε.. εγκεφάλους! Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Re M v.4