Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών"

Transcript

1

2

3 Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη γνώση και νεότερες εξελίξεις. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μετεκπαιδευτικές διαλέξεις, συζητήσεις επί διαγνωστικών και θεραπευτικών προβλημάτων, συναντήσεις του Eργαστηρίου Aιμοδυναμικής και Eπεμβατικής Kαρδιολογίας, συναντήσεις Yπερηχογραφικού Eργαστηρίου, βιβλιογραφική ενημέρωση και ερευνητικές συναντήσεις, όπως αναλυτικά εκτίθεται στη συνέχεια. Το Μετεκπαιδευτικό Πρόγραμμα της Α Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με αιχμή τα «Μαθήματα της Τρίτης» έχει πρωτοστατούντα ρόλο στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση των Ελλήνων Καρδιολόγων, διευκολύνοντάς τους να ενσωματώσουν τις σύγχρονες διαγνωστικές και θεραπευτικές γνώσεις στην καθημερινή ιατρική πράξη. Στα πλαίσια αυτά, από τριετίας καθιερώθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής on line παρακολούθησης και συμμετοχής με ερωτήσεις ή σχόλια των διαλέξεων της Τρίτης από όλες τις Kαρδιολογικές Kλινικές της χώρας με την ευγενική υποστήριξη της εταιρείας SANOFI AVENTIS. Η επιτυχία του Προγράμματος είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού της πείρας των καταξιωμένων συναδέλφων και του ενθουσιασμού και της παραγωγικότητας των νεότερων. Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου στα στελέχη της Κλινικής αλλά και τους επιφανείς προσκεκλημένους για την πολύτιμη συμβολή τους στην επιτυχή έκβαση του Μετεκπαιδευτικού Προγράμματος της Κλινικής. Εύχομαι σε όλους υγεία και δημιουργικότητα για το νέο Ακαδημαϊκό έτος Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

4 ΕΒ ΟΜΑ ΙΑΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Κοινή συνεδρίαση Καρδιολόγων και Καρδιοχειρουργών: ιαγνωστικά και θεραπευτικά προβλήματα. Ενδιαφέρουσες Περιπτώσεις. ευτέρα, Ώρα13:00-14:00, Αμφιθέατρο «4 ου ορόφου» Υπεύθυνος: Μανώλης Βαβουρανάκης, Αν. Καθηγητής Στις συζητήσεις αυτές θα επιδιώκεται λύση διαγνωστικών και θεραπευτικών προβλημάτων με το συνδυασμό κλινικής εξέτασης και σύγχρονης τεχνολογίας. Η κλινική εξέταση, παρά την εξέλιξη της τεχνολογίας, εξακολουθεί, να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διάγνωση και τη θεραπεία του ασθενούς, γιατί συχνά παρέχει στοιχεία, π.χ. οικογενειακό ιστορικό, ατομικό αναμνηστικό, είδος και βαρύτητα συμπτωμάτων, χαρακτηριστικά οιδημάτων, κυάνωσης κ.ά., που καμία σύγχρονη διαγνωστική εξέταση δεν είναι δυνατόν να δώσει, καθοδηγεί τον κλινικό στη «σωστή» χρήση της τεχνολογίας και φέρνει σε στενή επαφή το γιατρό με τον ασθενή. Από την άλλη πλευρά, η τεχνολογία δίνει πληροφορίες σε πολλές περιπτώσεις, π.χ. μέτριου βαθμού διάταση της αορτής, μέτρια ελάττωση λειτουργικότητας αριστεράς κοιλίας κ.τ.λ., που η κλινική εξέταση αδυνατεί να καθορίσει. Παρουσίαση Νεώτερων Βιοϊατρικών Τεχνολογιών: ιαγνωστικές και θεραπευτικές εφαρμογές στο καρδιαγγειακό σύστημα. Τετάρτη, Ώρα Υπεύθυνος: Θεόδωρος Παπαϊωάννου, Επίκουρος Καθηγητής Στις συγκεντρώσεις που διοργανώνει η Μονάδα Βιοϊατρικής Τεχνολογίας της Α Καρδιολογικής Κλινικής, πραγματοποιείται βασική θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση σε σύγχρονες τεχνολογίες που εφαρμόζονται στην Καρδιολογία. Η «Βιοϊατρική Τεχνολογία» αποτελεί ένα διεπιστημονικό και συνεχώς αναπτυσσόμενο κλάδο που αποσκοπεί στη μελέτη και επίλυση ιατρικών-βιολογικών προβλημάτων, συνδυάζοντας γνώσεις από διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους πέραν της Ιατρικής. Ο σκοπός των παρουσιάσεων είναι η ενημέρωση σχετικά με τις νεότερες ιατρικές τεχνικές, μεθόδους και συσκευές/ μηχανήματα, καθώς και η εξοικείωση με τις βασικές αρχές που διέπουν την εφαρμογή τους στην κλινική πράξη και έρευνα. Έμφαση δίνεται στην αξιολόγηση των νέων τεχνολογιών, αλλά και στην αξιοποίηση των νέων δυνατοτήτων που προσφέρουν.

5 Αιμοδυναμικά αποτελέσματα και επίδειξη αγγειοκαρδιογραφιών. Καθημερινά, Ώρα 08:30-09:30, Αιμοδυναμικό Εργαστήριο Υπεύθυνος: Αντώνης Μανώλης, Καθηγητής Η κοινή συνάντηση καρδιολόγων και καρδιοχειρουργών έχει πολλαπλούς στόχους. Η επεμβατική διερεύνηση συχνά αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο του χειρισμού των ασθενών και η συλλογική προσέγγιση της διάγνωσης εξασφαλίζει την εγκυρότητά της. Επίσης η κατάλληλη θεραπευτική αγωγή δεν είναι πάντα προφανής και η επιλογή της απαιτεί τη σύνθεση απόψεων μέσα από την παραγωγική διαδικασία της συζήτησης, η οποία περιλαμβάνει τόσο την παράθεση των σύγχρονων διεθνώς ισχυουσών κατευθυντήριων οδηγιών, όσο και τεχνικών θεμάτων, που σχετίζονται με την κάθε ειδικότητα. Παράλληλα, οι συναντήσεις αυτές έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για φοιτητές, ειδικευόμενους αλλά και ειδικευμένους καρδιολόγους. Εκπαιδευτική Συγκέντρωση του Υπερηχογραφικού Εργαστηρίου Τετάρτη, Ώρα 13:30-14:30, Υπερηχοκαρδιογραφικό Εργαστήριο Υπεύθυνος: Στέλλα Μπρίλλη, ιευθύντρια ΕΣΥ Στις συγκεντρώσεις του εργαστηρίου επιδεικνύονται ενδιαφέροντα περιστατικά στα οποία το υπερηχοκαρδιογράφημα (διαθωρακικό, διοισοφαγικό, stress echo) συνέβαλε στη διάγνωση και καθοδήγησε στη λήψη των κλινικών αποφάσεων. Παρουσιάζονται επίσης, πρόσφατες εξελίξεις όπως η μελέτη της αιμάτωσης του μυοκαρδίου με τους νέους ηχοαντιθετικούς παράγοντες (contrast echo), η τρισδιάστατη απεικόνιση (3-D echo) και παράλληλα γίνεται ανασκόπηση επιλεγμένων άρθρων από τη διεθνή βιβλιογραφία που αναφέρονται στις εξελίξεις αυτές.

6 Συγκέντρωση επί ερευνητικών θεμάτων Πέμπτη, Ώρα 11:00-12:00 Υπεύθυνος: Χαράλαμπος Βλαχόπουλος, Επίκουρος Καθηγητής Η έρευνα είναι βασικός μοχλός κατάκτησης της νέας γνώσης ειδικότερα σε μία ειδικότητα αιχμής όπως είναι η Καρδιολογία. Οι ερευνητικές συναντήσεις της Α Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών αποτελούν πεδίο μετάδοσης των σύγχρονων ερευνητικών τάσεων και ανάπτυξης νέων ιδεών. Μέσα από γόνιμες διαδικασίες συζήτησης και παράθεσης απόψεων οι συναντήσεις αυτές επιτυγχάνουν τη βέλτιστη υλοποίηση των ερευνητικών δραστηριοτήτων και εξασφαλίζουν τη συναίνεση σε θέματα επιστημονικής και ηθικής δεοντολογίας. Βιβλιογραφική Ενημέρωση Πέμπτη, Ώρα 13:30-14:30 Υπεύθυνος: ημήτριος Τούσουλης, Καθηγητής Η σύγχρονη Καρδιολογία εξελίσσεται και ανανεώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Γνώσεις νέες παρατίθενται και απόψεις παλιές αναθεωρούνται. Η εισβολή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας επιτρέπει τη γρήγορη και αποτελεσματική ενημέρωση των καρδιολόγων. Η βιβλιογραφική ενημέρωση συμβάλλει στην άμεση πρόσβαση και πληροφόρηση των νέων επιτευγμάτων της Καρδιολογίας σε κλινικό και ερευνητικό επίπεδο. Νέες πολυκεντρικές μελέτες, μεγάλα ερευνητικά επιτεύγματα και σύγχρονες κλινικές αποφάσεις, γίνονται κτήμα του σύγχρονου καρδιολόγου. Ταυτόχρονα, προάγεται η έρευνα δεδομένου ότι η βιβλογραφική ενημέρωση αποτελεί ένα ισχυρό ερέθισμα για νέες ερευνητικές ιδέες.

7 Μετεκπαιδευτικές ιαλέξεις Τρίτη, Ώρα 20:00-21:30, Αμφιθέατρο «Ιπποκρατείου Γ.Ν.Α.» Υπεύθυνος: Κωνσταντίνος Τσιούφης, Επίκουρος Καθηγητής Οι μετεκπαιδευτικές ιαλέξεις της Α Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στα επιστημονικά δρώμενα της Καρδιολογίας στη χώρα μας και αποτελούν στρατηγικό στόχο για την επίτευξη της πολυδιάστατης αποστολής της κλινικής. Καταξιωμένοι ομιλητές μεταδίδουν συμπυκνωμένη την κεκτημένη γνώση, προσφέρουν κατευθυντήριες γραμμές για την άσκηση της κλινικής πρακτικής και σκιαγραφούν τις σύγχρονες ερευνητικές τάσεις. Οι διαλέξεις αυτές έχουν ευρύ φάσμα αποδεκτών. Απευθύνονται τόσο στον ειδικευόμενο καρδιολόγο όσο και στον ειδικό. Παράλληλα όμως και φοιτητές θα ανακαλύψουν στοιχεία που τους ενδιαφέρουν. Παράλληλα, από διετίας καθιερώθηκε η δυνατότητα διαδικτυακής on line παρακολούθησης και συμμετοχής με ερωτήσεις ή σχόλια των μετεκπαιδευτικών διαλέξεων της Τρίτης από όλες τις Καρδιολογικές Κλινικές της χώρας. Οι ομιλητές μετά τη δική τους εισήγηση θα πυροδοτούν και θα συντηρούν μία γόνιμη συζήτηση κατά την οποία η συμμετοχή των παρακολουθούντων θα έχει ουσιαστικό ρόλο.

8 ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΩΝ ΙΑΛΕΞΕΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ /10 Εναρκτήριος ιάλεξη Η Τρισδιάστατη ανάπτυξη (3D) ως κύρια ερευνητική προοπτική Παναγιώτης Βάρδας Καθηγητής Καρδιολογίας, /ντής Καρδ/κής Κλινικής ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν. Ηρακλείου Πρόεδρος Ευρωπαϊκής Καρδ/κής Εταιρείας 15/10 ιάλεξη Καρδιαγγειακή γήρανση: Αναζητώντας την «αθανασία» Ιωάννης Καλλικάζαρος Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Πρόεδρος Ελληνικής Καρδ/κής Εταιρείας 22/10 ιαλέξεις Συν-νοσηρότητες στα οξέα στεφανιαία σύνδρομα Στέφανος Φούσας Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Νοσοκομείο «Τζάνειο» Αντιαιμοπεταλιακή αγωγή σε ασθενείς με οξέα στεφανιαία σύνδρομα και σακχαρώδη διαβήτη ή χρόνια νεφρική ανεπάρκεια ημήτριος Αλεξόπουλος Καθηγητής Καρδιολογίας, /ντής Καρδ/κής Κλινικής, «Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ΡΙΟ» 29/10 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Αντιπηκτική αγωγή σε ασθενείς με προσθετικές βαλβίδες: χειρισμοί σε ειδικές καταστάσεις Αθανάσιος Πιπιλής Αν. /ντής Καρδ/κής Κλινικής, Θεραπευτήριο «ΥΓΕΙΑ» Χρόνια περικαρδιακή συλλογή. Κλινική σημασία και αντιμετώπιση Γεώργιος Λάζαρος Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α»

9 ιαχείριση απρόσφορων και κατάλληλων εκφορτίσεων απινιδωτή Ιωάννης Σκιαδάς Επιμελητής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ /11 Ειδικά θέματα Καρδιολογίας Σημερινή κλινική πρακτική στη λοιμώδη ενδοκαρδίτιδα Θέμης Ηλιόπουλος /ντής Καρδ/κής Κλινικής, 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας Το ιατρικό λάθος ημήτρης Χρυσός /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Νοσοκομείο Τριπόλεως Ο ρόλος των προγραμμάτων αποκατάστασης στην καρδιακή ανεπάρκεια Χριστίνα Χρυσοχόου Επιμελήτρια, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» 12/11 ιαλέξεις Η αμφικοιλιακή βηματοδότηση σήμερα Γεώργιος Θεοδωράκης /ντής Τμήματος Ηλεκτροφυσιολογίας - Βηματοδότησης, «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Πνευμονική υπέρταση στην αριστερά καρδιακή ανεπάρκεια Χαράλαμπος Καρβούνης Καθηγητής Καρδιολογίας, /ντής Α Πανεπιστημιακής Καρδ/κής Κλινικής, Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσ/νίκη 19/11 Ειδικά θέματα Καρδιολογίας Χρόνοι αντιμετώπισης στο οξύ έμφραγμα: Από τις κατευθυντήριες οδηγίες στη καθημερινή κλινική πράξη Χριστόφορος Ολύμπιος /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Θριάσειο Νοσ/μείο, Ελευσίνα

10 Μυοκαρδίτιδες. Νεώτερα στη διαγνωστική προσέγγιση και τη θεραπευτική αντιμετώπιση Σταμάτης Αδαμόπουλος Υποδ/ντής Καρδ/κoύ Τομέα, «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο 26/11 Θέματα Λιπιδίων Η θέση των στατινών στην πρωτογενή πρόληψη Ιωάννης Σκούμας /ντής ΕΣΥ, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Υπερτριγλυκεριδαιμία. Μεταγευματική λιπαιμία Γενοβέφα Κολοβού Υπεύθυνη Εξωτερικών Ιατρείων και Προληπτικής Καρδιολογίας, «Ωνάσσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Υπολιπιδαιμικά φάρμακα πέραν των στατινών. Έχουν σήμερα θέση? ημήτριος Ρίχτερ /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Ευρωκλινική Αθηνών ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ /12 Θέματα Υπέρτασης Που στηρίζεται η διάγνωση και ποιες εξετάσεις είναι απαραίτητες Θωμάς Μακρής Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γενικό Νοσοκομείο - Μαιευτήριο «Έλενα Βενιζέλου» Έναρξη και στόχοι θεραπείας Αθανάσιος Μανώλης Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Π.Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» Πότε έχει θέση η επεμβατική αντιμετώπιση; Κωνσταντίνος Τσιούφης Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» 10/12 Ειδικά θέματα Καρδιολογίας Το ηλεκτροκαρδιογράφημα στους εφήβους. Ποιοί πρέπει να παραπέμπονται Αριστείδης Αναστασάκης Επιστ. Υπεύθυνος Ε.Κ.Α.Ν, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.»

11 Ανάπτυξη στενών σχέσεων με την άπω Ανατολή: Αρτηρίτιδες τύπου Takayasu καί στην Ελλάδα! Αριστείδης Ανδρουλάκης /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Η συναισθηματική νοημοσύνη στην Καρδιολογία Χρήστος Ντέλος /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Τζάνειο» 17/12 Ειδικά θέματα Καρδιολογίας Υπολιπιδαιμικά φάρμακα στην καρδιακή ανεπάρκεια Λουκιανός Ραλλίδης Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Β Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αττικό Νοσοκομείο» Κολπική μαρμαρυγή. Καθημερινά προβλήματα για τον καθορισμό και την εφαρμογή της θεραπευτικής αγωγής Στυλιανός Χριστούλας Καρδιολόγος, ιδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Αθηνών Μη Καρδιολογικά φάρμακα που αυξάνουν την αρτηριακή πίεση ημήτριος Παπαδόπουλος Επιμελητής, Καρ/κό Τμήμα, Λαικό Νοσοκομείο Αθηνών ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ /1 Η Καρδιαγγειακή Ιατρική συναντά τις άλλες Ειδικότητες Πρόεδροι: A.M. ημόπουλος, Ε. Πατσούρης Ρευματικές παθήσεις και καρδιαγγειακός κίνδυνος Πέτρος Σφηκάκης Καθηγητής Παθολογίας, /ντής Α Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής, Λαϊκό Γ.Ν.Αθηνών Πνευμονική καρδία. Σύγχρονη θεραπευτική αντιμετώπιση Νικόλαος Κουλούρης Καθηγητής Πνευμονολογίας, /ντής Α Παν/κής Πνευμονολογικής Κλινικής, Νοσοκομείο Σωτηρία

12 Τι πρέπει να γνωρίζει ο χειρουργός για τον καρδιολογικό ασθενή Γεώργιος Ζωγράφος Καθηγητής Χειρουργικής, /ντής Α Χειρουργικής Κλινικής, Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών Έλεγχος θρομβοφιλίας. Σε ποιές καρδιαγγειακές παθήσεις απαιτείται έλεγχος Κων/νος Κωνσταντόπουλος Καθηγητής Αιματολογίας, /ντής Αιματολογικής Κλινικής Παν/μίου Αθηνών, Λαϊκό Γ.Ν. Αθηνών 14/1 ιαλέξεις Αορτοπάθειες. Σύγχρονη προσέγγιση Παράσχος Γκελερής Ομ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ασταθής αθηρωματική πλάκα. Από την παθοφυσιολογία στη κλινική πράξη ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» 21/1 Θέματα κλινικών μορφών αθηροσκλήρυνσης Οξέα στεφανιαία σύνδρομα στους νέους Βλάσης Πυργάκης Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γενικό Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» Πόσο έχουμε προοδεύσει στην πρόληψη των εγκεφαλικών αγγειακών επεισοδίων; ημήτριος Μπάμπαλης Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «ΚΑΤ» 28/1 Θέματα καρδιακής ανεπάρκειας Οξεία καρδιακή ανεπάρκεια: Τι έχει αλλάξει στην κλινική πράξη; Γεράσιμος Φιλιππάτος Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας, Β Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αττικό Νοσοκομείο»

13 Θεραπευτικοί αλγόριθμοι στη καρδιακή ανεπάρκεια: τελευταία δεδομένα Αθανάσιος Τρίκας Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, ημοτικό Νοσοκομείο Αθηνών «ΕΛΠΙΣ» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ /2 Θέματα απεικόνισης στην Καρδιολογία Νέα προβλεπτικά μοντέλα πρώιμης αθηρωματικής νόσου με απεικονιστικές τεχνικές Ιωάννης Βασιλειάδης Καρδιολόγος, /ντής, Ευρωκλινική Αθηνών Ενδοστεφανιαία απεικόνιση. Νεώτερα δεδομένα Ανδρέας Συνετός Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Μαγνητική τομογραφία καρδιάς: πού πλεονεκτεί και πού υστερεί σε σχέση με τις άλλες απεικονιστικές τεχνικές; Νίκος Αλεξόπουλος Καρδιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» 11/2 ιάλεξη Η επίδραση της νεφρικής δυσλειτουργίας στη θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας Φίλιππος Τρυποσκιάδης Καθηγητής Καρδιολογίας, /ντής Καρδ/κής Κλινικής Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας 18/2 Θέματα προγνωστικών δεικτών στη Καρδιολογία Είναι ο σακχαρώδης διαβήτης ισοδύναμο στεφανιαίας νόσου; Οι νέες κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας Χαράλαμπος Βλαχόπουλος Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.»

14 Ο ρόλος των βιοδεικτών στη διάγνωση, πρόγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση των ασθενών με καρδιακή ανεπάρκεια Ηλίας Ρεντούκας Συντονιστής - /ντής Β Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «Αμ.Φλέμινγκ» Η σημασία της μελέτης του ενδοθηλιακού γλυκοκάλυκα στις καρδιαγγειακές παθήσεις Ιγνάτιος Οικονομίδης Επ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Β Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αττικό Νοσοκομείο» 25/2 Θέματα υπερηχοκαρδιογραφίας ιαστολική δυσλειτουργία. Τελικά υπάρχει? Ιωάννης Παρασκευαϊδης Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας, Β Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αττικό Νοσοκομείο» Η εξιά κοιλία στην ιδιοπαθή πνευμονική αρτηριακή υπέρταση και στο σύνδρομο EISENMENGER Στέλλα Μπρίλη /ντρια, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Οι κλινικές εφαρμογές της τρισδιάστατης υπερηχογραφίας Κωνσταντίνα Αγγέλη Επικ. Καθηγήτρια, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» ΜΑΡΤΙΟΣ /3 ιαλέξεις Πνευμονική εμβολή. Νεώτερη θεώρηση Ιωάννης Λεκάκης Καθηγητής Καρδιολογίας, Β Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αττικό Νοσοκομείο» Αντιθρομβωτικά. Πότε τα διακόπτουμε και πότε αρχίζουμε θεραπεία ζεύξης Ιωάννης Γουδέβενος Καθηγητής Καρδιολογίας, /ντής Καρδ/κής Κλινικής, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων

15 11/3 ιαλέξεις Θεραπευτικές εξελίξεις στην Υπέρταση Νικόλαος Ζακόπουλος Καθηγητής Θεραπευτικής, Θεραπευτική Κλινική, Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», Πρόεδρος Παθολογικού Τομέα Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών Μηχανική υποβοήθηση της καρδιάς. Τρέχουσα θεώρηση Ιωάννης Νανάς Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ιευθυντής Γ Πανεπιστημιακής Καρδ/κής Κλινικής, Γ.Ν.Α. «Λαικό» 18/3 ιαλέξεις ιαδερμική Σύγκλειση Ενδοκαρδιακών Επικοινωνιών Καθοδηγούμενη από Ακτινοσκόπηση: Ο Απλός Τρόπος Αντώνιος Μανώλης Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Ο ρόλος της απεικόνισης στην Επεμβατική Καρδιολογία Λάμπρος Μιχάλης Καθηγητής Καρδιολογίας, Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων ΑΠΡΙΛΙΟΣ /4 Θέματα αρρυθμιών Πρόεδρος: Ιωάννης Γιαλάφος Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνων Ηλεκτροφυσιολογική προσέγγιση ενηλίκων ασθενών με σύμπλοκη συγγενή καρδιοπάθεια Κωνσταντίνος Γκατζούλης Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Περιπατητική ηλεκτροκαρδιογραφία (Holter): παρελθόν, παρόν και μέλλον Πολυχρόνης ηλαβέρης Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.»

16 Εξελίξεις στην τεχνολογία των βηματοδοτών και απινιδωτών Σκεύος Σιδερής Επιμελητής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» 8/4 ιάλεξη Πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Χρήστος Πίτσαβος Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Οικονομική κρίση και επίπτωση καρδιαγγειακής νόσου ημοσθένης Παναγιωτάκος Καθηγητής Βιοστατιστικής και Επιδημιολογίας, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Αθηνών 15/4 Θέματα Επεμβατικής Καρδιολογίας Πρόεδρος: Κων/νος Τεντολούρης Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Νεώτερα δεδομένα στην επεμβατική καρδιολογία Εμμανουήλ Βαβουρανάκης Αν. Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Αντιμετώπιση αθηροσκληρωτικής νόσου καρωτίδων Κων/νος Αζναουρίδης Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Off- pump αορτοστεφανιαία παράκαμψη: Ενδείξεις, αποτελεσματικότητα Κων/νος Τριανταφύλου Συντονιστής - /ντής Α Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» 29/4 Ειδικά Θέματα Καρδιολογίας Επεμβατική θεραπεία της κολπικής μαρμαρυγής Σπύρος ευτεραίος /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

17 Τι νεώτερο στην οξεία ανεπάρκεια μιτροειδούς και αορτής? Ιωάννης Μπαρμπετσέας /ντής -Συντονιστής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «Πολυκλινική Αθηνών» ΜΑΙΟΣ /5 ιάλεξη Η πρόπτωση της μιτροειδούς και το σύνδρομο της πρόπτωσης της μιτροειδούς βαλβίδας. Παθοφυσιολογία, διάγνωση, θεραπευτικοί χειρισμοί Χαρίσιος Μπουντούλας Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Ohio 13/5 ιαλέξεις ιαχείριση των αιμορραγικών επιπλοκών με τα νεώτερα αντιπηκτικά φάρμακα Σταύρος Κωνσταντινίδης Καθηγητής Καρδιολογίας, /ντής Παν/κής Καρδ/κής Κλινικής, ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης Προστασία του μυοκαρδίου: Εξελίξεις, απόψεις και προβληματισμοί Ευστάθιος Ηλιοδρομίτης Καθηγητής Καρδιολογίας, Β Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Αττικό Νοσοκομείο»» 20/5 ιάλεξη ιαχρονική προστασία του μυοκαρδίου. Από την πρόληψη στην αναγέννηση ιονύσιος Kόκκινος Ομότιμος Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών 27/5 Θέματα Καρδιολογίας Ο ρόλος των βιοδεικτών στην καρδιακή ανεπάρκεια Γεράσιμος Σιάσος Επίκουρος Καθηγητής Βιοχημείας Παν/μίου Αθηνών Αντιαιμοπεταλιακά και αναστολείς της αντλίας πρωτονίων: Φαρμακοδυναμική, αλληλεπιδράσεις και νεοτερα κλινικά δεδομένα ωροθέα Τσεκούρα Καρδιολόγος, «Αρεταίειο» Νοσοκομείο

18 Καρδιακές επιδράσεις της σαρκοείδωσης Ηλίας Γιαλάφος Καρδιολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης, Α Πανεπιστημιακής Καρδ/κής Κλινικής «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» ΙΟΥΝΙΟΣ /6 Επεμβατική Καρδιολογία ιαταραχές κολποκοιλιακής και ενδοκοιλιακής αγωγής μετά διακαθετηριακή τοποθέτηση αορτικής βαλβίδας Βασίλειος Βούδρης Συντονιστής Καρδ/κού Τομέα, /ντής Β Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας, «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Αντιμετώπιση των ασθενών με οξέα ισχαιμικά σύνδρομα που απορρίπτονται από την επεμβατική αντιμετώπιση Γρηγόρης Παυλίδης /ντής Α Τμήματος Επεμβατικής Καρδιολογίας, «Ωνάσειο» Καρδιοχειρουργικό Κέντρο Εξελίξεις στην επεμβατική αντιμετώπιση των οργανικών καρδιοπαθειών Κων/νος Τούτουζας Επικ. Καθηγητή Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α» 10/6 Ειδικά θέματα Καρδιολογίας ιαστολική δυσλειτουργία και στεφανιαία νόσος Ιωάννης Βλασερός /ντής, Καρδ/κό Τμήμα, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Η συμβολή της απεικόνισης στην πρόγνωση και θεραπευτική καθοδήγηση των μυοκαρδιοπαθειών Αθανάσιος Κρανίδης Συντονιστής - /ντής Καρδ/κού Τμήματος, Γ.Ν. «υτικής Αττικής» υναμική υπερηχογραφία στη στεφανιαία νόσο: πλεονεκτήματα και αδυναμίες Γεώργιος Ρουσάκης Επιστημονικός Συνεργάτης, Α Πανεπιστημιακής Καρδ/κής Κλινικής «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.»

19 17/6 Θέματα Καρδιοχειρουργικής και Επεμβατικής Καρδιολογίας Σύμπλοκες επεμβάσεις για την αποκατάσταση επιπλοκών λοιμώδους ενδοκαρδίτιδας Γεώργιος Οικονομόπουλος Συντονιστής - /ντής Β Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α» Επαναγγείωση στη στεφανιαία νόσο με τη χρήση και των δύο μαστικών αρτηρίων. Πόσο εφικτή και πόσο αναγκαία είναι? Ιωάννης Χλωρογιάννης /ντής Καρδιοχειρουργικού Τμήματος, Ευρωκλινική Αθηνών ιαχείριση ασθενών υπό διπλή αντιαιμοπεταλιακή αγωγή σε χειρουργικές επεμβάσεις Κων/νος Στράτος /ντής Α Καρδ/κής Κλινικής, Νοσοκομείο ΜΗΤΕΡΑ, Όμιλος ΥΓΕΙΑ Σχολιαστές: Γεώργιος Σταυρόπουλος, Ηλίας Κουερίνης Επιμελήτες Καρδιοχειρουργικών τμημάτων, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» 24/6 Λήξη Μετεκπαιδευτικών ιαλέξεων Πρόεδροι: Χ. Στεφανάδης, Π. Τούτουζας Συσκευές θρομβοαναρρόφησης και προστασίας: Σε ποιους; Πότε, Πως; Σοφία Βαϊνά Επιμελήτρια, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Προβλήματα στην δια-κερκιδική προσπέλαση για αγγειοπλαστική Γεώργιος Λάτσιος Επιμελητής, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.» Καρδιακός καθετηριασμός. Ιστορική αναδρομή Ελευθέριος Τσιάμης Επικ. Καθηγητής Καρδιολογίας, Α Καρδ/κή Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, «Ιπποκράτειο Γ.Ν.Α.»

20

21

22

23

24

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015 EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2014-2015 Τρίτη, 08:15 09:00, 7ος όροφος: Εκπαιδευτικά μαθήματα ειδικευομένων σε βασικά γνωστικά αντικείμενα της Καρδιολογίας. Την 1η Τετάρτη κάθε μήνα, 08:15 09:00,

Διαβάστε περισσότερα

2015-2016 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομειο Αθηνών Ιπποκράτειο

2015-2016 ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομειο Αθηνών Ιπποκράτειο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομειο Αθηνών Ιπποκράτειο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2015-2016 Συντονιστής Διευθυντής: Ι.Ε. Καλλικάζαρος EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2015-2016

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017-2018 EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2017-2018 Τρίτη, 08.15 09.00, 7ος όροφος: Εκπαιδευτικά μαθήματα ειδικευομένων σε βασικά γνωστικά αντικείμενα της Καρδιολογίας. Την 1η Τετάρτη κάθε μήνα, 08.15

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1η Υ.Π.Ε. ΑΤΤΙΚHΣ, ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2013-2014 Συντονιστής Διευθυντής: Ι.Ε. Καλλικάζαρος EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2013-2014

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής

Αγαπητοί συνάδελφοι, Χριστόδουλος Στεφανάδης Καθηγητής Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Καρδιακή Ανεπάρκεια. Eπιστημονικό Πρόγραμμα. Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 Καρδιακή Ανεπάρκεια Eπιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 17.30-18.00 Έναρξη Επιστημονικής Εκδήλωσης Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας, Γ. Θεοδωράκη 18.00-20.00

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο

ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα. 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 1 η ΥΠΕ Αττικής, Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Ιπποκράτειο Εκπαιδευτικό πρόγραμμα 2016-2017 Συντονιστής Διευθυντής: Ι.Ε. Καλλικάζαρος ADVERT EBΔΟΜΑΔΙΑΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 6 º Ελλαδοκυπριακό Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 6 º Ελλαδοκυπριακό Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 25-26 Νοεµβρίου 2016 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος 6 º Ελλαδοκυπριακό Σεµινάριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Μοριοδότηση: 9 βαθµοί Σ.Ι.Ε. Υπό την αιγίδα: Παγκύπριος Ιατρικός

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Παρασκευή 15/5/2015. Χαιρετισμοί 17.00-17.20

Πρόγραμμα. Παρασκευή 15/5/2015. Χαιρετισμοί 17.00-17.20 www.iatrikokentro.gr Πρόγραμμα Παρασκευή 15/5/2015 Χαιρετισμοί 17.00-17.20 17.20-17.40 17.40-18.00 1 ο Τραπέζι 18.00-18.55 18.00 18.15 18.30 18.45 Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Με την ιδιότητά μου, ως Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», έχω την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε

Διαβάστε περισσότερα

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α 19.00-19.30 Τελετή Έναρξης Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 19.30-20.00 Διάλεξη «Καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης της αριστερής κοιλίας: η κλινική

Διαβάστε περισσότερα

8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα

8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα 1 8 ο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Μετεκπαιδευτικά Μαθήματα Καρδιολογική Κλινική Γ. Ν. Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς» 2013-2014 2 Σεπτέμβριος 2013, Θεσσαλονίκη Ετήσια Μετεκπαιδευτικά μαθήματα Ετήσιο Εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 5 º Ελλαδοκυπριακό 27-28. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2015. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 5 º Ελλαδοκυπριακό 27-28. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2015. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 27-28 Νοεµβρίου 2015 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Xορήγηση Πιστοποιητικού µε 8 µόρια (credits) Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD). Οργάνωση - Γραµµατεία:

Διαβάστε περισσότερα

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο Κέντρο καρδιάς και αγγείων, το "Athens Heart Center". Mία άριστα οργανωμένη καρδιολογική κλινική με

Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο Κέντρο καρδιάς και αγγείων, το Athens Heart Center. Mία άριστα οργανωμένη καρδιολογική κλινική με www.iatriko.gr Στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών λειτουργεί ένα πρότυπο Κέντρο καρδιάς και αγγείων, το "Athens Heart Center". Mία άριστα οργανωμένη καρδιολογική κλινική με κορυφαίο επιστημονικό και νοσηλευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ

ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΩΝΑΣΕΙΟ ΚΑΡΔΙΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας παρουσιάζουμε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Καρδιολογικού

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.ΓΝ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.ΓΝ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2010-2011 ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ Π.ΓΝ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Τόπος Διεξαγωγής: Αίθουσες Εκπαίδευσης, 1ος όροφος, Παν. Γεν. Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Διαβάστε περισσότερα

Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013. Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013. Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας 1 Καβάλα 27-28 Σεπτεμβρίου 2013 Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο Aνατολικής Μακεδονίας και Θράκης Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Τμήματα ΕΚΕ Αττικής Θεσσαλονίκης Καρδιολογικά Τμήματα Νοσοκομείων Ε.Σ.Υ.

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Με την ιδιότητά μου, ως Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στην πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, Για 10 η συνεχή χρονιά η Β Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική στο «Αττικόν» Νοσοκομείο πραγματοποιεί το Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο «Εξελίξεις και Προοπτικές στην Καρδιολογία». Κατά

Διαβάστε περισσότερα

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων ηµητσάνα ιασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο ηµητσάνας 14-16 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην επιστημονική εκδήλωση: «Στοχεύοντας στη μακροζωία: από την πρόληψη στη θεραπεία» που θα διεξαχθεί 12 15 Ιουλίου 2012, στην ΙΚΑΡΙΑ, στο

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ημέρες Υπέρτασης 2015 Επιστημονική Διημερίδα: Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Dolphin

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ

ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ ΝΕΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΩΝ ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΠΙΚΗ ΜΑΡΜΑΡΥΓΗ Ένα Σεμινάριο για τη Χρήση των Νεωτέρων Αντιπηκτικών Βασισμένο σε Κλινικές Περιπτώσεις Σάββατο 28 Μαρτίου 2015 ΠΡΟΛΟΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων 2 η Εκπαιδευτική Ημερίδα Επιλέγουμε Υγεία Νεότερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017 Ώρα: 10.00 π. μ. Συνεδριακό Κέντρο Ν. Λούρος Διοργάνωση: Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ

Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ Επιστημονική Εκδήλωση Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών - (ΙΣΑ) UPDATE IN. ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018 19.00-22.00 Συμμετέχουν Συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα, Ιδιώτες, Πανεπιστημιακοί και ΕΣΥ

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί Συνάδελφοι, Σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στην 10 η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: «Στοχεύοντας στη μακροζωία: Από την πρόληψη στη θεραπεία» που θα διεξαχθεί 11-14 Ιουλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η σωστή χρήση των αντιαιμοπεταλιακών και αντιπηκτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ. Διευθυντής: Καθηγητής Ευστάθιος Hλιοδρομίτης. Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ. Διευθυντής: Καθηγητής Ευστάθιος Hλιοδρομίτης. Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Π.Γ.Ν. ΑΤΤΙΚΟΝ Διευθυντής: Καθηγητής Ευστάθιος Hλιοδρομίτης Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2017-2018 Αθήνα 2017 Πρόλογος Αγαπητοί/ές συνάδελφοι και συνεργάτες, Η Β Πανεπιστημιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 6 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) TEΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Η σωστή χρήση των αντιαιμοπεταλιακών και αντιπηκτικών φαρμάκων στην καθημερινή κλινική πράξη Διοικητικό Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 8:30 9:00 Έναρξη του Συμποσίου Δημήτριος Τούσουλης Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής 9:00 11:00 1 η Συνεδρία: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ: Ι. Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΖΑΡΟΣ 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων 7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α.

Διαβάστε περισσότερα

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α.

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. 2 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2018 11.00-12.00 Ενδιαφέροντα Καρδιο-Ογκολογικά

Διαβάστε περισσότερα

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 27 & 28 Νοεμβρίου 2015 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΑ ΑΘΗΝΑ Υπεύθυνοι Προγράμματος: Ιωάννης Σκιαδάς - Επιμελητής Καρδιολογικού Τμήματος Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος - Συντονιστής Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

29 ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας

29 ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας 29 ο Συνέδριο Κλινικής Καρδιολογίας Οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αθήνα, ξενοδοχείο Caravel 25 26 Απριλίου 2014 Παρασκευή 25

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Με την ιδιότητά μου, ως Συντονιστής Διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Η Ελπίς», θα ήθελα να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε στην πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Οργανωτική Επιτροπή

Χαιρετισμός. Οργανωτική Επιτροπή Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Από πολλές κατευθύνσεις τονίζεται ότι η ιατρική δεν αρκεί να δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση της νόσου αλλά οφείλει να περιλάβει στην ατζέντα της την υγεία ατόμων και πληθυσμών.

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013 17.30-18.00 Προσέλευση Εγγραφές 18.00-19.30 Από τους προδιαθεσικούς παράγοντες κινδύνου στο έμφραγμα του μυοκαρδίου Πρόεδροι: Χ. Λιόλιος, Σ. Φούσας 1. Λιπίδια - Κάπνισμα - Σακχαρώδης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόεδρος: Σ. Ράμμος Φαρμακευτική αγωγή. Νεότερες αντιλήψεις Γ. Αθανασόπουλος

Πρόεδρος: Σ. Ράμμος Φαρμακευτική αγωγή. Νεότερες αντιλήψεις Γ. Αθανασόπουλος ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 17.00-18.30 Πνευμονική Υπέρταση: Διάγνωση, Παθοφυσιολογία Νέες κατευθυντήριες οδηγίες και θεραπεία Πρόεδροι: Σ. Μπρίλη, Π. Νιχογιαννόπουλος 1. Παθοφυσιολογία της νόσου. Μηχανισμοί.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση

Εισαγωγικό Σημείωμα. Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση Εισαγωγικό Σημείωμα Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία, στη συνεχή προσπάθειά της για τη μετάδοση επίκαιρης γνώσης και την ανταλλαγή νέων δεδομένων που αφορούν τη διάγνωση, την πρόληψη

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο

Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Ελληνική Εταιρεία Υπέρτασης Ημέρες Υπέρτασης 2014 1ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Αρτηριακή Υπέρταση και συνυπάρχοντες παράγοντες κινδύνου με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών

Αγαπητοί Συνάδελφοι, ημήτριος Τούσουλης Καθηγητής Καρδιολογίας, ιευθυντής Α Καρδιολογικής Κλινικής Πανεπιστημίου Αθηνών Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Α Καρδιολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζει και φέτος την επιτυχημένη πορεία του μετεκπαιδευτικού προγράμματός της, προσπαθώντας να ενσωματώσει σε αυτό καθιερωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 29 Νοεμβρίου 2 Δεκεμβρίου Γραφεία Ε.Ε.Υ. Β. Σοφίας 111, Αθήνα

ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. 29 Νοεμβρίου 2 Δεκεμβρίου Γραφεία Ε.Ε.Υ. Β. Σοφίας 111, Αθήνα 3 ο ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 29 Νοεμβρίου 2 Δεκεμβρίου 2018 Γραφεία Ε.Ε.Υ. Β. Σοφίας 111, Αθήνα Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 10.00-11.00 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΑΡΧΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Αγαπητοί Συνάδελφοι, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η ΚΕΒΕ διοργανώνει και φέτος το ετήσιο συνέδριό της, που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Makedonia Palace στις 25-27 Μαΐου 2017. Όπως έχει καθιερωθεί

Διαβάστε περισσότερα

23η. Μαΐου. Κandia's Castle ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ. Ξενοδοχείο. Ναύπλιο 22-24

23η. Μαΐου. Κandia's Castle ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ. Ξενοδοχείο. Ναύπλιο 22-24 ΕΛΛΗΝΙΚΉ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ 23η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ «Πολυπαραγοντική αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου» Ξενοδοχείο Κandia's Castle Ναύπλιο 22-24 Μαΐου 2015 Θα δoθούν Mόρια Συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου

Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ημέρες Υπέρτασης 2015 Επιστημονική Διημερίδα: Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Divani

Διαβάστε περισσότερα

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α

Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α Ε π ι σ τ η μ ο ν ι κ ό Π ρ ό γ ρ α μ μ α Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 19.00-19.30 Έναρξη - Xαιρετισμοί 19.30-20.00 Διάλεξη «Καρδιακή ανεπάρκεια με διατηρημένο κλάσμα εξώθησης της αριστερής κοιλίας: η

Διαβάστε περισσότερα

-Γενετική και μυοκαρδιοπάθειες -Ανοσιακοί μηχανισμοί στις μυοκαρδιοπάθειες -Καναλοπάθειες

-Γενετική και μυοκαρδιοπάθειες -Ανοσιακοί μηχανισμοί στις μυοκαρδιοπάθειες -Καναλοπάθειες ΠΕΜΠΤΗ 24 ΜΑΪΟΥ 2018 08:30-10:00 ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ 10:00-11:00 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Μυοκαρδιοπάθειες -Γενετική και μυοκαρδιοπάθειες -Ανοσιακοί μηχανισμοί στις μυοκαρδιοπάθειες -Καναλοπάθειες 11:00-12:00

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης 2015 5 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Ξενοδοχείο XENIA ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, 13-15 Νοεμβρίου 2015

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης 2015 5 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Ξενοδοχείο XENIA ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, 13-15 Νοεμβρίου 2015 Ημέρες Υπέρτασης 2015 5 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Αρτηριακή υπέρταση & συνυπάρχοντες παράγοντες κινδύνου. Σύγχρονη διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση Ξενοδοχείο XENIA ΠΟΡΤΑΡΙΑ ΠΗΛΙΟΥ, 13-15 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 4 º Ελλαδοκυπριακό 28-30. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2014. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος

Καρδιαγγειακών. Σεµινάριο. Παθήσεων. 4 º Ελλαδοκυπριακό 28-30. Επιστηµονικό Πρόγραµµα. Νοεµβρίου 2014. Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 28-30 Νοεµβρίου 2014 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος Xορήγηση Πιστοποιητικού µε 9 µόρια (credits) Συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD). Οργάνωση - Γραµµατεία:

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρητική κατάρτιση Πρακτικές δεξιότητες (log book)

Θεωρητική κατάρτιση Πρακτικές δεξιότητες (log book) Θεωρητική κατάρτιση Πρακτικές δεξιότητες (log book) Βασίλειος Π. Βασιλικός MD, FACC, FESC Καθηγητής ΑΠΘ Διευθυντής Γ Καρδιολογικής Κλινικής ΑΠΘ ΤΟΥΣΟΥΛΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, Καθηγητή Καρδιολογίας του Ε.Κ.Π.Α. ΜΙΧΑΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 1 2 14º ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ Γ.Ν.ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 3 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Πρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Εγγραφές Έναρξη-Προσφωνήσεις Πρόεδρος:. Ρίχτερ

ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Εγγραφές Έναρξη-Προσφωνήσεις Πρόεδρος:. Ρίχτερ Επιστηµονική εκδήλωση «Προλαµβάνοντας τα καρδιαγγειακά νοσήµατα. ύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» Σύρος, 29 Σεπτεµβρίου 2 Οκτωβρίου 2016 ηµοτικό Θέατρο ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΜΠΤΗ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 16.00 Εγγραφές 16.30-17.00

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. 17.30-19.30 Κλινικό φροντιστήριο: Αντιθρομβωτική αγωγή του ασθενή με οξύ ή

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ. 17.30-19.30 Κλινικό φροντιστήριο: Αντιθρομβωτική αγωγή του ασθενή με οξύ ή ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014 17.30-19.30 Κλινικό φροντιστήριο: Αντιθρομβωτική αγωγή του ασθενή με οξύ ή παλαιό αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο (ΑΕΕ). Παρουσίαση κλινικών περιπτώσεων. Πρόεδροι:

Διαβάστε περισσότερα

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων

Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων Ελληνικό Κολλέγιο Καρδιολογίας ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΚΑΡ ΙΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚ ΗΛΩΣΗ Aντιµετώπιση δύσκολων κλινικών περιπτώσεων ηµητσάνα ιασυνεδριακό Πολιτιστικό Κέντρο ηµητσάνας 14-16 Φεβρουαρίου 2014

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητοί συνάδελφοι, Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα προσωπικά και εκπροσωπώντας την Οργανωτική Επιτροπή της «Ετήσιας Ελπί(δο)ς Καρδιολογικής Διημερίδας ΙΙ» να σας προσκαλέσω να συμμετάσχετε για δεύτερη χρονιά στη

Διαβάστε περισσότερα

8 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο

8 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 23-24 Νοεμβρίου 2018 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος 8 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Μοριοδότηση: 9 βαθμοί Σ.Ι.Ε. Υπό την αιγίδα: Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος Οργάνωση

Διαβάστε περισσότερα

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α.

H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. H ΟΓΚΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δημόπουλος Α.-Μ. Τουμανίδης Σ. Μπάμιας Α. Παρασκευαΐδης Ι. Νταλιάνης Α. 2 ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2018 10.30-11.30 Ενδιαφέροντα Καρδιο-Ογκολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου. Σπάρτη 07-09/6/2019

Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου. Σπάρτη 07-09/6/2019 Περιφερειακός τομέας Πελοποννήσου Σπάρτη 07-09/6/2019 Παρασκευή 07 Ιουνίου 2019 17:45-18:00 : Έναρξη Συνεδρίου- Χαιρετισμοί 18.00-19.00 Στρογγυλό τραπέζι Στεφανιαία νόσος: Φαρμακευτική αγωγή Πρόεδροι:

Διαβάστε περισσότερα

Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ

Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ - ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Ιωάννης Χ. Στυλιάδης ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Σταύρος Γαβριηλίδης Γεώργιος Γιαννόγλου Κωνσταντίνος Γκεμιτζής Χαράλαμπος Καρβούνης ΕΠΙΚΟΥΡΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ Βασίλειος Βασιλικός

Διαβάστε περισσότερα

Iπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 10ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

Iπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 10ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Iπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών 10ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων του Καρδιολογικού Τμήματος με τη συνεργασία της Α Πανεπιστημιακής Καρδιολογικής Κλινικής Υπό την αιγίδα

Διαβάστε περισσότερα

7 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο

7 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου 24-25 Νοεμβρίου 2017 Ξενοδοχείο Hilton Park Λευκωσία - Κύπρος 7 o Ελλαδοκυπριακό Σεμινάριο Καρδιαγγειακών Παθήσεων Μοριοδότηση: 8 βαθμοί Σ.Ι.Ε. Υπό την αιγίδα: Παγκύπριος Ιατρικός

Διαβάστε περισσότερα

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 2o ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ 27 & 28 Νοεμβρίου 2015 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΑ ΑΘΗΝΑ Υπεύθυνοι Προγράμματος: Ιωάννης Σκιαδάς - Επιμελητής Καρδιολογικού Τμήματος Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος - Συντονιστής Διευθυντής

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση - Γραμματεία

Οργάνωση - Γραμματεία Οργάνωση - Γραμματεία Μαραθωνομάχων 26, 151 24 Μαρούσι Τηλ.: 210 6827405, 210 6839690-91, Fax: 210 6827409 E-mail: mbriki@tmg.gr, Web site: www.tmg.gr Χαιρετισμός Αγαπητοί συνάδελφοι, Οι εξελίξεις στον

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ. Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη. Συνεδριακό Κέντρο «Ν.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ. Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη. Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Οργάνωση Υπό την αιγίδα 3 η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ Συνήθη προβλήματα στην καθημερινή πράξη 19 06 2018 Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος» ΜΗΤΕΡΑ Θα δοθούν 5 μόρια συνεχιζόμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ

ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ Καρδιαγγειακή Υγεία ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΨΗΛΑΦΗΣΕΙΣ ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ Ημερίδα της Ελληνικής Εταιρείας Καρδιαγγειακής Υγείας Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αίθουσα MC3 Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016 ώρα έναρξης 09.00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Νεότερα από το Μέτωπο της Πρόληψης των Εγκεφαλικών Επεισοδίων στην Κολπική Μαρμαρυγή

Νεότερα από το Μέτωπο της Πρόληψης των Εγκεφαλικών Επεισοδίων στην Κολπική Μαρμαρυγή Ελληνική Εταιρεία Καρδιαγγειακής Υγείας Hellenic Society of Cardiovascular Health Νεότερα από το Μέτωπο της Πρόληψης των Εγκεφαλικών Επεισοδίων στην Κολπική Μαρμαρυγή Ένα Σεμινάριο για τη Χρήση των Νεότερων

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

1-2 Απριλίου 2016 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 15 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

1-2 Απριλίου 2016 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 15 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ: Ι. Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΖΑΡΟΣ 15 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων 1-2 Απριλίου 2016 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α.

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογική. Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 Divani Caravel, Αθήνα. Ελπί(δο)ς. Διημερίδα. Τελικό Πρόγραμμα

Καρδιολογική. Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 Divani Caravel, Αθήνα. Ελπί(δο)ς. Διημερίδα. Τελικό Πρόγραμμα Ελπί(δο)ς Καρδιολογική Διημερίδα Οξέα Στεφανιαία Σύνδρομα 25-26 Σεπτεμβρίου 2015 Divani Caravel, Αθήνα Καρδιολογική Kλινική Γ.Ν.Α. Η Ελπίς ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Χορήγηση Πιστοποιητικού Παρακολούθησης

Διαβάστε περισσότερα

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος. Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις»

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος. Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος. Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) 2 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Α. Πιτταράς

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Β ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί/ές συνάδελφοι, Η Β Καρδιολογική Κλινική Α.Π.Θ. και η Καρδιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν και φέτος, για έκτη

Διαβάστε περισσότερα

«Αντιμετωπίζοντας τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Δύσκολες κλινικές περιπτώσεις»

«Αντιμετωπίζοντας τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Δύσκολες κλινικές περιπτώσεις» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ «Αντιμετωπίζοντας τα καρδιαγγειακά νοσήματα. Δύσκολες κλινικές περιπτώσεις» 19-21 Ιουνίου 2015 Ξενοδοχείο STYGA

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗ: ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΑΞΗ 24 η σειρά 2013 2014 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - 23 Νοεμβρίου 2013 Επιδημιολογία - Παθογένεια της ιδιοπαθούς υπέρτασης

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας-Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου Ελληνική Aκαδημία Διαβήτη Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας

Ελληνική Εταιρεία Λιπιδιολογίας-Αθηροσκλήρωσης και Αγγειακής Νόσου Ελληνική Aκαδημία Διαβήτη Ελληνική Εταιρεία Παχυσαρκίας ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Χριστόδουλος Παπαδόπουλος Δημήτριος Σκούτας Ηλίας Τυροδήμος Δημήτριος Ζιούτας Κυριακή Παπαδοπούλου Ιωάννης Ευθυμιάδης Χρήστος Κάρκος Γεώργιος Γιαννακούλας Μιχαήλ Δούμας Κωσταντίνος

Διαβάστε περισσότερα

24-26 January καρδία, αγγεία & αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια

24-26 January καρδία, αγγεία & αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια καρδία, αγγεία & αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια 24-26 January 2014 Under the Auspices: Hellenic Cardiovascular Research Society Organization: Κosmos Travel Venue: Divani Apollon Palace, Kavouri επιστημονικό

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνάδελφοι, της Κρήτης. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας

Αγαπητοί συνάδελφοι, της Κρήτης. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς, Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος. Πρόεδρος Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας Αγαπητοί συνάδελφοι, Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Περιφερειακό Καρδιολογικό Συνέδριο του Τομέα Κρήτης που θα διεξαχθεί στο Ρέθυμνο στις 3 και 4 Οκτωβρίου 2014. Το Συνέδριο έχει περιληφθεί στα περιφερειακά

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης 2014

Ημέρες Υπέρτασης 2014 Ημέρες Υπέρτασης 2014 3 ο Εκπαιδευτικό σεμινάριο: Αρτηριακή υπέρταση & συνυπάρχοντες παράγοντες κινδύνου με βάση τις κατευθυντήριες οδηγίες της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Υπέρτασης 2013 ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις»

«Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ «Παράγοντες Κινδύνου και Καρδιαγγειακή Νόσος, Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις» 31 Μαρτίου - 2 Απριλίου 2017 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογική. Tελικό Πρόγραµµα 1. Ετήσια Ελπί(δο)ς. ιηµερίδα III 19-20. Καρδιακή ανεπάρκεια µε διατηρηµένο κλάσµα εξώθησης

Καρδιολογική. Tελικό Πρόγραµµα 1. Ετήσια Ελπί(δο)ς. ιηµερίδα III 19-20. Καρδιακή ανεπάρκεια µε διατηρηµένο κλάσµα εξώθησης Καρδιολογική Ετήσια Ελπί(δο)ς ιηµερίδα III Καρδιακή ανεπάρκεια µε διατηρηµένο κλάσµα εξώθησης Καρδιολογική Kλινική Γ.Ν.Α. Η Ελπίς ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ 19-20 Σεπτεµβρίου 2014 Divani Caravel, Αθήνα Χορήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο:

Ημέρες Υπέρτασης ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Ημέρες Υπέρτασης 2017 6 ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο: Καρδιαγγειακές παθήσεις Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο Αμαλία

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός Προέδρου. Ο Πρόεδρος του Σεμιναρίου. Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος

Χαιρετισμός Προέδρου. Ο Πρόεδρος του Σεμιναρίου. Ιωάννης Ε. Καλλικάζαρος Χαιρετισμός Προέδρου Mε ιδιαίτερη χαρά αλλά και αίσθημα ευθύνης διοργανώνουμε και φέτος το 13ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων που διοργανώνει το Καρδιολογικό Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΕ «ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ»

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΔΕ «ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΡΔΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Α. Σωτηρόπουλος Αντιπρόεδρος: Λ. Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Ε. Χατζηαγγελάκη Ταμίας: Α. Μαυρογιαννάκη Μέλη: Ι. Ιωαννίδης Στ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης η Επιστημονική Τριημερίδα: Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ, Ιουνίου 2016

Πρόγραμμα. Ημέρες Υπέρτασης η Επιστημονική Τριημερίδα: Ξενοδοχείο ΑΜΑΛΙΑ ΝΑΥΠΛΙΟ, Ιουνίου 2016 Ημέρες Υπέρτασης 2016 4 η Επιστημονική Τριημερίδα: Καρδιαγγειακές Παθήσεις Διαγνωστική και Θεραπευτική προσέγγιση: Ο ρόλος της αρτηριακής υπέρτασης και των συνυπαρχόντων παραγόντων κινδύνου Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα

Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΠΙΔΙΟΛΟΓΙΑΣ, ΑΘΗΡΟΣΚΛΗΡΩΣΗΣ KAI AΓΓEIAΚΗΣ ΝΟΣΟΥ Επιστημονική εκδηλωση Προλαμβάνοντας τα Καρδιαγγειακά Νοσήματα Δύσκολες Κλινικές Περιπτώσεις Ξενοδοχείο Divani Caravel, Αίθουσα HORIZON

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο: Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015

Συνέδριο: Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015 Πρότυπο Κέντρο Καρδιάς και Αγγείων Athens Heart Center Διευθυντής: Καθηγητής Χριστόδουλος. Στεφανάδης Συνέδριο: Εξελίξεις στην Καρδιαγγειακή Ιατρική 2015 Καρδιολογική Κλινική Ι. Γιαλάφος Δ/ντης Κ. Αθανασόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων

7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών. 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων Ιπποκράτειο Γ.Ν. Αθηνών ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ Δ/ΝΤΗΣ: Ι. Ε. ΚΑΛΛΙΚΑΖΑΡΟΣ 16 ο Ετήσιο Σεμινάριο Κλινικής Υπερηχογραφίας των Καρδιαγγειακών Παθήσεων 7-8 Απριλίου 2017 Αμφιθέατρο Ιπποκράτειου Γ.Ν.Α.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές 2018 Ηµερίδα Αλληλεπιδράσεις Καρδιαγγειακού και Αναπνευστικού Συστήµατος Εξελίξεις και Προοπτικές Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018 Mediterranean Beach Hotel, ΛΕΜΕΣΟΣ Διοργανωτές Ίδρυµα Θώρακας Κύπρου - CYPRUS RESPIRATORY

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 19ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου Οργάνωση ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΑΣ Με τη συνεργασία της Α ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αθήνα, ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 5 o KΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑΣ 23-24 Νοεμβρίου 2018 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟΥ ΓΝΑ ΑΘΗΝΑ Ημερομηνίες & Ώρες Προγράμματος Παρασκευή 23.11.2018 / 17:00-20:30 Σάββατο 24.11.2018 / 08:15-13:30

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ. Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής έχουμε την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί Συνάδελφοι, Η Ελληνική Εταιρεία Παιδιατρικής Καρδιολογίας σας προσκαλεί στο 11ο Σεμινάριο: «Πρακτικά θέματα Παιδοκαρδιολογίας» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΑ ΧΟΡΗΓΗΘΟΥΝ 9 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Χ. Γράσσος Αντιπρόεδρος Α. Πιτταράς Γεν. Γραμματέας A. Τριανταφύλλου Ταμίας Κ. Κυφνίδης

Διαβάστε περισσότερα

5ο ΕΑΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ

5ο ΕΑΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ 5ο ΕΑΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ Διαγνωστική και θεραπευτική προσέγγιση του ασθενή με καρδιομεταβολικό σύνδρομο 2-5 Ιουνίου 2017, Βόλος ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 2 Ιουνίου 2017 16.30-17.15

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματεία Συνεδρίου:

Γραμματεία Συνεδρίου: 22η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ «Πολυπαραγοντική αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου» Ξενοδοχείο AKS Πόρτο Χέλι 6-9 Ιουνίου 2014 Γραμματεία Συνεδρίου: Χορηγούνται

Διαβάστε περισσότερα

Νεώτερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων

Νεώτερα στην πρόληψη των καρδιαγγειακών νοσημάτων Αγαπητοί συνάδελφοι, Τα καρδιαγγειακά νοσήματα συνεχίζουν να είναι η κύρια αιτία θανάτου τόσο παγκοσμίως όσο και στην Ελλάδα. Το ένα τρίτο των καρδιακών θανάτων και πάνω από τα μισά εγκεφαλικά επεισόδια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 13:30 Εγγραφές Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 13:30-14:30 Παρουσίαση Κλινικών Περιστατικών 14:30-17:00 Ερμηνεία του Ηλεκτροκαρδιογράφου. Κλινικά Περιστατικά Χρήστος Πίτσαβος 17:00-18:00

Διαβάστε περισσότερα

Γραμματεία Συνεδρίου:

Γραμματεία Συνεδρίου: 22η ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΉ ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΉΣ ΕΤΑΙΡΕΊΑΣ ΑΘΗΡΟΣΚΛΉΡΩΣΗΣ «Πολυπαραγοντική αντιμετώπιση του καρδιαγγειακού κινδύνου» Ξενοδοχείο AKS Πόρτο Χέλι 6-9 Ιουνίου 2014 Γραμματεία Συνεδρίου: Χορηγούνται

Διαβάστε περισσότερα