Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ. "Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια"

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ. "Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια""

Transcript

1 Εκπαιδευτικό Σεμινάριο ΙΕΝΕ "Εισαγωγή στην Γεωπολιτική και την Ενέργεια" Βιογραφικά Εισηγητών Όνομα Εισήγηση Curicculum Vitae Καθ. Ιωάννης Μάζης Αρχές Γεωπολιτικής Ανάλυσης Βασικές Αρχές Ισλαμιστικού Κινήματος: Μορφές, Δομές και Δράση Ο Καθηγητής Ιωάννης Θ. Μάζης είναι Διπλωματούχος Μηχανικός του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου (Τοπογράφος και Αγρονόμος Μηχανικός, ΕΜΠ) και διδάσκει ως Τακτικός Πρωτοβάθμιος Καθηγητής Οικονομική Γεωγραφία και Γεωπολιτική (Θεωρία και Εφαρμογή στην Ευρύτερη Μέση Ανατολή και την Τουρκία) στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Είναι επίσης κάτοχος Διπλώματος Εμβριθών Σπουδών (DEA) και Διδακτορικού Επικρατείας της Γαλλικής Δημοκρατίας (Doctorat D État es Lettres et Sciences Humaines-Géographie économique) μετά από τετραετείς σπουδές στην Οικονομική Γεωγραφία (Γεωγραφία Μεταφορών Εμπορευμάτων και Ανάλυση Χώρου) στο μεταπτυχιακό Ινστιτούτο Γεωγραφίας, του Πανεπιστημίου του Αίξ-Μασσαλίας ΙΙ, στο Αίξ αν Προβάνς της Νοτίου Γαλλίας. Υπήρξε εκ των Ιδρυτικών στελεχών του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Κέρκυρα και ιδρυτής (2002) όπως και διευθυντής του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων (Geolab) του Ιονίου Πανεπιστημίου έως το 2010, οπότε και εξελέγη Καθηγητής στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών. 'Εχει ονομασθεί Ιππότης του Τάγματος του Ακαδημαϊκού Φοίνικος (Chevalier de l'ordre des Palmes Académiques/COPA) της Γαλλικής Δημοκρατίας, για την προσφορά του στα Γαλλικά Γράμματα και Πολιτισμό.

2 Δρ. Δημήτριος Κόκκινος Γεωπολιτική της Ενέργειας στο Σύστημα Ευρώπη - Ασία - Μ. Ανατολή O Δ.Β. Κόκκινος έχει μακρά εμπειρία σε υδρογονάνθρακες, Ναυτιλία, Βιομηχανία, Άμυνα, Τραπεζική και Διεθνείς Υποθέσεις. Μετά από μια διεθνή καριέρα στην Ναυπηγική, την Ναυτιλία και την Αμυντική Βιομηχανία όλη σε θέσεις Γενικού Διευθυντού,δημιούργησε την δίκη του εταιρεία Συμβούλων INDEURCOG, η οποία μεταξύ άλλων ανέλαβε σημαντικό αριθμό προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως το πρόγραμμα INOGATE του οποίου υπήρξε ο Συντονιστής και το οποίο ασχολήθηκε επί επταετία με τα δίκτυα Αερίου και πετρελαίου και τις παραγωγικές και μεταφορικές δυνατότητες Υδρογονανθράκων στην Κεντρική Ασία, στον Καύκασο και στην Ανατολική Ευρώπη προς την Δύση και σειρά άλλων προγραμμάτων Υδρογονανθράκων στην Κεντρική Ασία και τον Καύκασο. Μέσα στα επιτεύγματα του είναι και η Διακρατική Συνθήκη του Κιέβου για την ελεύθερη διεθνή διέλευση αγωγών και διακίνηση Υδρογονανθράκων όπως και η σύσταση του συστήματος Μulti Modal Oil Transport. Διετέλεσε Σύμβουλος Υπουργών Εξωτερικών, Πρωθυπουργών και εξωτερικός Σύμβουλος -Αξιολογητής μεγάλων προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Γαλλία,Γερμανία, Βέλγιο και Ρωσία. Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ της Petrola S.A και άλλων Διοικητικών Συμβουλίων του ομίλου Λάτση. Για 14 χρόνια οργάνωσε και διοίκησε ως Πρόεδρος μεγάλες θυγατρικές της EUROBANK στην Ελλάδα και στην Ανατολική Ευρώπη. Είναι Επισκέπτης Καθηγητής στην Ανώτατη Σχολή Εθνικής Αμύνης στο μάθημα "ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ" και στην Σχολή Διοικήσεως Επιτελών του Πολεμικού Ναυτικού. Τακτικός Αρθρογράφος στον Ημερήσιο οικονομικό και ηλεκτρονικό Τύπο σε θέματα Γεωπολιτικά,Ενεργειακά και Οικονομικά. Πρόεδρος της Γεωπολιτικής Επιτροπής του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης. κ. Κωστής Σταμπολής Το Διεθνές Ενεργειακό Μίγμα και Σχέσεις Μεταξύ Κρατών Ο Καθοριστικός Ρόλος του Πετρελαίου και του Φυσικού Αερίου στην Παγκόσμια Σταθερότητα Ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ενέργειας Ν.Α. Ευρώπης (ΙΕΝΕ), (2003), του οποίου εξελέγη δύο φορές πρόεδρος (2003, 2005), ενώ σήμερα είναι Αντιπρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής. Έχει δημοσιεύσει πολλές εργασίες σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων και έχει εκδώσει βιβλία σχετικά με ενεργειακά θέματα. Με έδρα το Λονδίνο εργάστηκε επί σειρά ετών ως ανεξάρτητος αρχιτέκτονας-μελετητής σε εφαρμογές ηλιακής ενέργειας σε κτίρια. Διετέλεσε σύμβουλος σε διεθνείς οργανισμούς (World Bank, EC, UNESCO, UNICEF, ITDG) και μεγάλες εταιρείες (π.χ. Shell Trading, Dow Corning), για θέματα αξιοποίησης ηλιακής ενέργειας και ΑΠΕ. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος (1983) της Ελληνικής Εταιρείας Ηλιακής Ενέργειας (ΕΛΕΤΗΛΕΝ). Έχει αρθρογραφήσει εκτενώς σε θέματα ενέργειας, περιβάλλοντος και τεχνολογίας στους Financial Times, στην Καθημερινή και σε πολλές άλλες εφημερίδες και σε εξειδικευμένα περιοδικά στην Ελλάδα και

3 στο εξωτερικό. Υπήρξε εκδότης και διευθυντής του περιοδικού «Ενέργεια» ( ), ενώ από το 2001 μέχρι σήμερα διευθύνει τον εξειδικευμένο διαδικτυακό χώρο Ίδρυσε και οργανώνει ανελλιπώς από το 1996 μέχρι σήμερα το ετήσιο εθνικό ενεργειακό συνέδριο «Ενέργεια & Ανάπτυξη». Δρ. Ντίνος Νικολάου Έρευνα - Παραγωγή Υδρογονανθράκων και Γεωπολιτικοί Παράμετροι Γεωλόγος Πετρελαίων-Ενεργειακός Οικονομολόγος. Ο Δρ Νικολάου έχει εμπειρία 39 ετών στην Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων( Ε&Π Υ/Α). Από την τελευταία του θέση σαν Τεχνικός Διευθυντής Ε&Π Υ/Α της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ, συντόνισε και επίβλεψε τις ερευνητικές δραστηριότητες της εταιρίας στην Ελλάδα, Λιβύη, Αίγυπτο, και Αλβανία. Συντόνισε την τεχνική αξιολόγηση άνω των 150 επενδυτικών ευκαιριών σε πάνω από 25 χώρες και σε πάνω από 75 διαφορετικά πετρελαϊκά συστήματα, κυρίως σε χώρες της Βόρειας Αφρικής, Μέσης Ανατολής, Ανατολικής Μεσογείου και τ. Σοβιετικής Ένωσης. Διετέλεσε γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Ενέργειας του τότε υπουργείου Βιομηχανίας και Ενέργειας και σύμβουλος Υπουργών Ενέργειας. Είναι μέλος της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου(AAPG), της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας( ΕΓΕ), του Διεθνούς Συνδέσμου Οικονομολόγων Ενέργειας, μέλος των ΔΣ του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης(ΙΕΝΕ). Από τον Οκτώβριο του2009 μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2011 ήταν ο Τεχνικός Σύμβουλος της Energean Oil & Gas, της μοναδικής εταιρίας με δραστηριότητες Ε&Π Υ/Α στην Ελλάδα(κοιτάσματα Πρίνου). Σήμερα είναι ανεξάρτητος σύμβουλος στην Έρευνα & Παραγωγή Υδρογονανθράκων, με συνεργασίες με Ελληνικές και διεθνείς πετρελαϊκές εταιρίες.

4 Δρ. Ηλίας Ηλιόπουλος Δρ. Κων/νος Γρίβας Οι θέσεις και τα συμφέροντα των ηπειρωτικών και ναυτικών δυνάμεων στην διεθνή γεωστρατηγική σκακιέρα του 21 ου αιώνα Στρατιωτική Ισχύς στο Σύμπλοκο Ευρύτερης Μέσης Ανατολής - Ρωσίας και Κίνας Διδάσκει στο Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Ε.Κ.Π.Α. Επίσης είναι Καθηγητής της Σχολής Εθνικής Αμύνης και της Ναυτικής Σχολής Πολέμου (Hellenic National Defence College / Hellenic Naval Command and Staff College) και Στρατηγικός Αναλυτής. Είναι Διδάκτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Λουδοβικείου- Μαξιμιλιανείου Πανεπιστημίου Μονάχου με έντονη ακαδημαϊκή δραστηριότητα, συγγραφή βιβλίων και πλήθος δημοσιεύσεων σε επιστημονικά περιοδικά. Επιστημονικές Περιοχές: Ιστορία Ανατολικής & Νοτιοανατολικής Ευρώπης, Νεώτερη και Σύγχρονη Ιστορία, Πολιτική Επιστήμη (Πολιτική Θεωρία, Πολιτικά Συστήματα, Διεθνής Πολιτική. Ο Δρ Κωνσταντίνος Γρίβας διδάσκει «Διεθνή Γεωγραφία και Γεωπολιτική της Σύγχρονης Οπλικής Ισχύος» στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων και «Γεωγραφία της Ευρύτερης Μέσης Ανατολής. Αφοπλισμοί και Ασφάλεια» στο Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Στο παρελθόν έχει διδάξει στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο. Διδάσκει επίσης στην Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας και τη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών της Πολεμικής Αεροπορίας. Η διδακτορική του διατριβή εξετάζει τη διαδραστική σχέση των κλασικών γεωπολιτικών θεωριών με τις σύγχρονες στρατιωτικές τεχνολογίες και πολεμικές μεθοδολογίες. Έχει εργαστεί ως υπεύθυνος του ερευνητικού τομέα για θέματα προηγμένων στρατιωτικών τεχνολογιών του Ινστιτούτου Αμυντικών Αναλύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Έχει συγγράψει και δημοσιεύσει έξι βιβλία που εξετάζουν ζητήματα άμυνας, προηγμένων στρατιωτικών τεχνολογιών και γεωπολιτικής. Έχει εργαστεί ως αρχισυντάκτης του περιοδικού «Στρατηγική» και ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού «Γεωπολιτική», ενώ άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε πολλές άλλες εφημερίδες και περιοδικά.

5 Δρ. Φράγκος Φραγκούλης Στρατηγός Ε.Α. Επίτιμος Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Στρατού (ΓΕΣ). Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και του NATO Defence College (NADEFCOL). Έχει πραγματοποιήσει πτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Είναι διδάκτωρ Γεωπολιτικής και Γεωστρατηγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου.Υπηρέτησε στις Ειδικές Δυνάμεις και ήταν εν ενεργεία αλεξιπτωτιστής μέχρι και την αποστρατεία του. Γεωπολιτικές Απειλές και Κίνδυνοι στην Ν.Α. Μεσόγειο Επί έξι χρόνια ήταν στρατιωτικός ακόλουθος και ακόλουθος Άμυνας στην ελληνική πρεσβεία της Άγκυρας. Κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων το 2004 ήταν διευθυντής Πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ. Έχει διατελέσει διοικητής Τάγματος και Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, Μηχανοκίνητης Μεραρχίας, Σώματος Στρατού, Στρατιάς καθώς και Γενικός Επιθεωρητής Στρατού. Από το 2009 έως το 2011 διετέλεσε αρχηγός του ΓΕΣ. Το 2012 διετέλεσε υπουργός Εθνικής Άμυνας επί πρωθυπουργίας Π. Πικραμένου (υπηρεσιακή Κυβέρνηση). Έχει εκδώσει δύο βιβλία με τίτλο Χωρίς Ιππείς. Η Μάχη του Μαραθώνα (490 π.χ.) χρόνια, και το Ποια Τουρκία; Ποιοι Τούρκοι; κ. Χρήστος Δήμας Γεωπολιτικές Δυναμικές των Ενεργειακών Οδών στο Υποσύστημα Ρωσίας - Ευρώπης Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνορωσικού Εμπορικού Επιμελητηρίου από το Ο κ. Δήμας σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ) και αρχικά εργάστηκε στο ελεύθερο επάγγελμα. Έχει διατελέσει Διευθυντής κατασκευών του Ομίλου Λάτση στην Ελλάδα, Διευθυντής Έργων του Διυλιστηρίου Πετρόλα Ελλάς, Σύμβουλος και μέλος Δ.Σ. τεχνικών εταιρειών, καθώς και εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης για θέματα Ενέργειας. Έχει παρουσιάσει εργασίες σε πολλά Διεθνή Ενεργειακά Συνέδρια σχετικά με την μεταφορά του πετρελαίου των χωρών της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και της Κεντρικής Ασίας προς τις αγορές. Μετά την απορρόφηση της ΠΕΤΡΟΛΑ από τα ΕΛΠΕ ανήκει στο στελεχιακό δυναμικό των Ελληνικών Πετρελαίων. Είναι Γενικός Διευθυντής της Κ/Ξ ΕΛΠΕ ΑΕ-ΘΡΑΚΗ ΑΕ που ιδρύθηκε από τους Ομίλους : Ελληνικών Πετρελαίων, Λάτση, Κοπελούζου-Προμηθέα Gas για την προώθηση και κατασκευή του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, και Διευθυντής της Trans Balkan Pipeline, ιδιοκτήτριας του αγωγού.

6 κ. Γεώργιος Καπόπουλος Ευρωπαϊκές Σχέσεις στον Τομέα της Ενέργειας Γεννήθηκε το 1953 στην Αθήνα. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σχέσεις στο Παρίσι ( Institut d Etudes Politiques de Paris- Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales). Εργάσθηκε στο Centre d Etudes el Politique Etrangère και στην Fondation pour les Etudes de Défense Nationale. Aπό το 1986 εργάζεται στον ημερήσιο αθηναϊκό τύπο (εφημερίδες ΠΡΩΤΗ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ, ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΕΑ ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ). Διετέλεσε αρχισυντάκτης της εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και παρουσίασε και συντόνισε την εβδομαδιαία εκπομπή ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ στην ΕΤ1 το ενώ ήτο συνεργάτης για σειρά ετών του BBC World Service. Έχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος του ΕΛΙΑΜΕΠ. Σήμερα είναι αρθρογράφος αναλυτής διεθνών και διπλωματικών θεμάτων στο ΈΘΝΟΣ και στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ ενώ έχει υπάρξει επί σειρά ετών σχολιαστής της ίδιας θεματολογίας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ. κ. Ιωάννης Σωτηρόπουλος Γεωπολιτικές Δυναμικές των Ενεργειακών Οδών στο Υποσύστημα Κεντρικής Ασίας O κ. Ιωάννης Π. Σωτηρόπουλος διατελεί ΕπιστημονικόςΣύμβουλος, (ScientificAdvisor), και Ανώτατος Ερευνητικός Εταίρος, (Senior Research Fellow),του ΙΕΝΕ. Επίσης, είναι τακτικό μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Γεωπολιτικής και Ενέργειας, (Committee of Geopolitics and Energy) του Ινστιτούτου. Η συνεισφορά του επικεντρώνεται στην ανάλυση των τρεχόντων διεθνών θεμάτων υπό το γεωπολιτικόπρίσμα. Ως Ανώτερος Αναλυτής Διεθνών Σχέσεων, (Senior Analyst in International Affairs), έχει εργασθεί σε δεξαμενές σκέψεις και ακαδημαϊκά επιστημονικά κέντρα και ινστιτούτα. Είναι Ερευνητής του Εργαστηρίου Γεωπολιτισμικών Αναλύσεων Ευρύτερης Μέσης Ανατολής και Τουρκίας, Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών, Σχολή Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Ο Σωτηρόπουλος είναι κάτοχος ερευνητικού πτυχίου, MPhil, Πολιτικών και Διεθνών Σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Leeds, στο Ηνωμένο Βασίλειο και μεταπτυχιακού διπλώματος, Masters, Διεθνούς Πολιτικής από το Πανεπιστήμιο του Hull, επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η επιστημονική του συνεισφορά, μεταξύ άλλων, αφορά στην εκτενή δημοσίευση, κυρίως σε θέματα Γεωπολιτικής, Κεντρικής Ασίας, και Σοβιετικής και Ρωσικής εξωτερικής πολιτικής. Είναι συγγραφέας της επιστημονικής μονογραφίας: The International Relations Parameter as Fundamental Reason for the Soviet Defeat in Afghanistan, επιστημονική βιβλιοθήκη, επιστημονική σειρά: Θέματα Πολιτικής και Άμυνας, Ινστιτούτο Αμυντικών Αναλύσεων, (ΙΑΑ), Αθήνα, 2006.

7 κ. Ιωάννης Σταμούτσος Ναυτική Ισχύς στην ΝΑ Μεσόγειο και ο Ρόλος της στην Γεωπολιτική Σταθερότητα Πλωτάρχης Π.Ν. και Αναλυτής στρατηγικών θεμάτων. Ο Ιωάννης Σταμούτσος κατάγεται από τη Ναύπακτο και εισήχθη το 1994 στη ΣΝΔ όπου και αποφοίτησε το Ολοκλήρωσε με επιτυχία όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού (Πυροβολικό Principal Warfare Officer Air Defence Officer κ.α.) και την Σχολή Διοίκησης Επιτελών Πολεμικού Ναυτικού (ΣΔΙΕΠΝ) το Υπηρέτησε σε όλες τις βαθμίδες διοικήσεως σε πολεμικά πλοία και κυρίως σε Πυραυλακάτους και διατέλεσε Κυβερνήτης ως Ανθυποπλοίαρχος σε περιπολικό πλοίο. Υπηρετεί στο Αρχηγείο Στόλου στη Διεύθυνση Επιχειρήσεων και τελειώνει το μεταπτυχιακό του στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στην Πάντειο. Έχει συμμετάσχει σε ημερίδες και ερευνητικές προσπάθειες, διδάσκει στη ΣΔΙΕΠΝ και αποτελεί μέλος επιτροπής γεωπολιτικής στο ΙΕΝΕ. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και καλά Ισπανικά. κ. Νικόλαος Σοφιανός Ο Ρόλος των Διασυνοριακών Ενεργειακών Υποδομών, των Ηλεκτρικών Διασυνδέσεων και των Ενεργειακών Οδών Εφοδιασμού Στο Πλαίσιο μιας Γεωπολιτικής Θεώρησης Ο Νικόλαος Σοφιανός (Mphil Development Studies, University of Glasgow, Scotland) εργάζεται ως επιστημονικός συνεργάτης του ΙΕΝΕ από τον Δεκέμβριο του 2007 όπου κατέχει τη θέση του συντονιστή των ερευνητικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του ινστιτούτου. Έχει ασχοληθεί εκτεταμένα μέσα απ την δράση του στο ΙΕΝΕ με την έρευνα σε πολλούς κλάδους του τομέα της ενέργειας (ΑΠΕ, Υδρογονάνθρακες, Ενεργειακή Πολιτική) ενώ έχει συμμετάσχει σε μια σειρά από μελέτες και αναλύσεις που αφορούν τον ευρύτερο ενεργειακό τομέα. Υπήρξε ο συντονιστής του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. έργου GEOFAR καθώς και άλλων έργων (projects) και προγραμμάτων. Εκτός από τις ερευνητικές δραστηριότητες, είναι υπεύθυνος σύνταξης στις αγγλικές και ελληνικές περιοδικές εκδόσεις του ΙΕΝΕ. Συντάσσει σε τακτική βάση άρθρα γύρω απ τον τομέα της ενέργειας ενώ έχει συμμετάσχει σ ένα πλήθος συνεδρίων και σεμιναρίων σχετικών με την ενέργεια τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες της ΝΑ Ευρώπης. Είναι μέλος της Επιτροπής Ενέργειας και Γεωπολιτικής του ΙΕΝΕ.

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία Αναστασάτος Τάσος: Eίναι Senior Economist της Eurobank. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το University of Warwick (UK) στα Χρηματοοικονομικά και τα Διεθνή Νομισματικά Οικονομικά, μεταπτυχιακού (M.Sc., Warwick)

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ.

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. 2013 Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. Βιογραφικά Σημειώματα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Επιμέλεια: Τμήμα Βιβλιοθήκης Μάρτιος 2013 2 Ειδικό Σώμα Μεσολαβητών 3 4 Αγγελοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, ώρα 17:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΑΝΑΛyΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΑ & ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΜΥΝΤΙΚΩΝ ΑΝΑΛΥΣΕΩΝ & ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ Κλειστή σύσκεψη του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ) στην Αθήνα στις 13 Δεκεμβρίου 2010, με θέμα την

Διαβάστε περισσότερα

Director, Regulatory Affairs Mytilineos Holdings S.A. and Chairman of Institute of Energy for South East Europe (IENE)

Director, Regulatory Affairs Mytilineos Holdings S.A. and Chairman of Institute of Energy for South East Europe (IENE) Dr. JOHN (YANNIS) DESYPRIS Director, Regulatory Affairs Mytilineos Holdings S.A. and Chairman of Institute of Energy for South East Europe (IENE) Born 1952, a Chemical Engineer (UK), PhD in fuels and energy

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές 2014-2019

Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές 2014-2019 Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές 2014-2019 ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στ Απεράθου της Νάξου το 1922. Tο 1935, ως μαθητής δημιούργησε αντιφασιστική

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Α. Υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο Αλεξανδρίδης Αναστάσιος του Χρήστου (ΑΛΟΥΜΥΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΙΛΗΤΩΝ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ Professor Hans-Werner Sinn, Πρόεδρος του Ifo Institute Ο Hans-Werner Sinn είναι καθηγητής Οικονομικών και Δημόσιων Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Μονάχου (LMU) και Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επανεκκινώντας. την ανάπτυξη. Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα. www.aenergyinvestments.gr

Επανεκκινώντας. την ανάπτυξη. Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα. www.aenergyinvestments.gr Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρισμού Ελλάδος (ΣΕΗΕ) Επανεκκινώντας την ανάπτυξη Στρατηγικές επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια στην Ελλάδα 20-21 IANOYAΡΙΟΥ 2012 ΑΘΗΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ DIVANI CARAVEL www.aenergyinvestments.gr

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών Σύντομα βιογραφικά εισηγητών 1. Γιάννα Αθανασάτου Η Γιάννα Αθανασάτου γεννήθηκε στη Ραφήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ξεκίνησε έναν κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας του κινηματογράφου

Διαβάστε περισσότερα

Θα δοθούν πιστοποιητικά συµµετοχής στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από τα επιστηµονικά κέντρα που διοργανώνουν το σεµινάριο.

Θα δοθούν πιστοποιητικά συµµετοχής στην ελληνική και αγγλική γλώσσα από τα επιστηµονικά κέντρα που διοργανώνουν το σεµινάριο. Πρόγραµµα Σεµιναρίων Επιµόρφωσης Μέση Ανατολή - Μεσόγειος: Ζητήµατα Γεωπολιτικής, Ενεργειακής και ιεθνούς ασφάλειας ιοργανωτές: Κέντρο Γεωπολιτικών Αναλύσεων NYC, Κέντρο Μελέτης Μεσογειακής Μεσανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ Το Πάντειο Πανεπιστήμιο αποτελεί μετεξέλιξη της τότε Παντείου Ανωτάτης Σχολής Πολιτικών Επιστημών. Η τελευταία ιδρύθηκε το 1927, με πρότυπο την τότε παρισινής École

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία κοινοπραξία DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία κοινοπραξία DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 κοινοπραξία ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ * Τα βιογραφικά σημειώματα των ομιλιών εμφανίζονται

Διαβάστε περισσότερα

25-28 Οκτωβρίου 2008. Ξενοδοχείο Elysium - Πάφος (25 Οκτωβρίου) Ξενοδοχείο Hilton - Λευκωσία (26-28 Οκτωβρίου) ΚΥΠΡΟΣ

25-28 Οκτωβρίου 2008. Ξενοδοχείο Elysium - Πάφος (25 Οκτωβρίου) Ξενοδοχείο Hilton - Λευκωσία (26-28 Οκτωβρίου) ΚΥΠΡΟΣ 5 o Δικαιοσύνη, Εποπτικές Αρχές και Εποπτευόµενοι Φορείς στο νέο Ευρωπαϊκό Χρηµατοπιστωτικό Περιβάλλον Τριήµερο Συνέδριο 25-28 Οκτωβρίου 2008 Ξενοδοχείο Elysium - Πάφος (25 Οκτωβρίου) Ξενοδοχείο Hilton

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 12:00 12:45 Μ.Μ. - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 12:00 12:45 Μ.Μ. - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009 - ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ 12:00 12:45 Μ.Μ. - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ Συγκεντρωτική κατάσταση Ειδικών Επιστηµόνων και Επαγγελµατιών Α. ΟΜΑ ΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - WORK SHOPS (3 ος όροφος)

Διαβάστε περισσότερα

BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ

BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ BÈÔÁÚ ÊÈÎ ÛËÌÂÈÒÌ Ù ÙˆÓ Û ÓÙ ÎÙÒÓ Ο Γιώργος Αγγελόπουλος σπούδασε κοινωνιολογία στο Πάντειο Πανεπιστήµιο και κοινωνική ανθρωπολογία στο Cambridge University. Είναι επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήµιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει ο Οδηγός Σπουδών αφορούν στο περιεχόμενο των σπουδών και στο σύνολο των συναφών

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 διοργανωτέ ς ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Αρχιτέκτων μηχανικός, ΕΜΠ, Master Columbia University, New York. Διδακτορική Διατριβή, ΕΜΠ με θέμα τον συσχετισμό της ταυτότητας του κατοίκου με τον αναστοχαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (2002). Ασχολείται με την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου της σχολής ΠΜ

Διαβάστε περισσότερα

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 Επιμέλεια έκδοσης Σαράντος Καπιδάκης, Καθηγητής Ιωάννης Παπαδάκης, Λέκτορας Πέτρος Κωσταγιόλας, Λέκτορας Σχεδιασμός: Διονύσης Κουρτέσης ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 Περιεχόμενα Contents

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι, η αφήγηση και η τεχνολογία εμφανίζουν πολλαπλές σχέσεις και συνέργιες.

Το παιχνίδι, η αφήγηση και η τεχνολογία εμφανίζουν πολλαπλές σχέσεις και συνέργιες. Ημερίδα Παιχνίδι, αφήγηση, τεχνολογία αναζητώντας το ψηφιακό ανάλογο της ανθρώπινης παραμυθίας Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 διοργάνωση Ερευνητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 2008 (Εισηγητών, Εμψυχωτών, Οργανωτικής Επιτροπής, Επιστημονικής Επιτροπής) Τα βιογραφικά

Διαβάστε περισσότερα

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης

Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης CAREER DAY ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ημέρα Επαγγελματικής Ενημέρωσης 7 Φεβρουαρίου 2011 ΗΜΕΡΑ Σ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ 7 Φεβρουαρίου 2011 Οι Διευθύνσεις των Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι, την Αφήγηση και την Τεχνολογία

Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι, την Αφήγηση και την Τεχνολογία Το Εργαστήριο Νέων Τεχνολογιών στην Επικοινωνία, την Εκπαίδευση και τα ΜΜΕ, με την υποστήριξη του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) και τη συνεργασία της Ελληνοαμερικανικής

Διαβάστε περισσότερα