ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ THESSALONIKI STATE SYMPHONY ORCHESTRA

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ THESSALONIKI STATE SYMPHONY ORCHESTRA"

Transcript

1

2 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ THESSALONIKI STATE SYMPHONY ORCHESTRA Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών (Ε.Τ.Ο.Σ.) Πρόεδρος Βασίλης Γάκης Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καλαϊτζής Μέλη Θεοφάνης Καραγιώργος Χρυσάνθη Αραπάκη Ευσταθία Μαυρίδου-Γκουτζίκα Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Μύρων Μιχαηλίδης H Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Τουρισμού Συντονισμός - Επιμέλεια ύλης: Bαγγέλης Γιασημακόπουλος Μουσικολογική επιμέλεια: Evelin Voigtmann Φωτογραφίες ΚΟΘ: Νώντας Στυλιανίδης Σχεδιασμός εντύπου: pad advertising Εκτύπωση: «Λιθογραφία»

3 GIRL CRAZY Εισαγωγή (διασκευή Robert McBride) / G. Gershwin PORGY AND BESS Summertime / G. Gershwin MY FAIR LADY I could have danced all night / Fr. Loewe ΟΝ ΤΗΕ ΤΟWN Τρία χορευτικά επεισόδια / L. Bernstein WEST SIDE STORY Ορχηστρική Σουϊτα Αρ. 1 / L. Bernstein LES MISERABLES Bring him home / Cl. M. Schoenberg On my own / Cl. M. Schoenberg THE PHANTOM OF THE OPERA All I ask of you (διασκευή David Cullen) / A. L. Weber The music of the night / A. L. Weber ΑΝΝΙΕ Εισαγωγή / Ch. Strouse THE SOUND OF MUSIC Entr Acte / R. Rodgers JECKYLL & HIDE This is the moment / Fr. Wildhorn μεγαρο μουσικησ θεσσαλονικησ ωρα 19:00 Christof Escher διεύθυνση ορχήστρας Carin Lavey σοπράνο David Morell βαρύτονος OLIVER As long as he needs me / L. Bart A LITTLE NIGHT MUSIC Send in the clowns / Sondheim NEPTUNE S DAUGHTER Baby it s cold outside / Fr. Loesser Dällebach Kari Danke für die Zyt / Moritz Schneider & Robin Hoffmann Η σειρά της εκτέλεσης των έργων ενδέχεται να τροποποιηθεί.

4 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 4 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης είναι ένα από τα δύο σημαντικότερα συμφωνικά σχήματα της Ελλάδας. Το ρεπερτόριο που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμά της ξεκινά από τη μουσική μπαρόκ και φθάνει μέχρι τις πρωτοποριακές συνθέσεις του 21ου αιώνα. Ιδρύθηκε το 1959 από τον Έλληνα μουσουργό Σόλωνα Μιχαηλίδη και κρατικοποιήθηκε το Πολλοί και σημαντικοί Έλληνες καλλιτέχνες ανέλαβαν τη διευθυντική «σκυτάλη» της. Πρώτος ο ιδρυτής της και στη συνέχεια ο Γεώργιος Θυμής, ο Άλκης Μπαλτάς, ο Κάρολος Τρικολίδης, ο Κοσμάς Γαλιλαίας, ο Κωνσταντίνος Πατσαλίδης, ο Λεωνίδας Καβάκος και ο Μίκης Μιχαηλίδης. Σήμερα ο αριθμός των μελών της ορχήστρας ανέρχεται στους εκατόν είκοσι περίπου μουσικούς, με διευθυντή τον αρχιμουσικό Μύρωνα Μιχαηλίδη. Πέρα από τις τακτικές συμφωνικές της συναυλίες, καλύπτει ένα ευρύ φάσμα καινοτόμων καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, πραγματοποιώντας τακτικά παραστάσεις όπερας, μπαλέτου, με συνοδεία βωβού κινηματογράφου κλπ, δραστηριότητες που έχουν προσελκύσει νέο κοινό στην ορχήστρα κατά τα τελευταία χρόνια. Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του μελλοντικού φιλόμουσου κοινού εντάσσεται η έντονη δραστηριότητά της με εκπαιδευτικές συναυλίες για παιδιά, νέους και όλη την οικογένεια. Ένας από τους βασικούς στόχους της ορχήστρας είναι η προβολή της ελληνικής μουσικής παρακαταθήκης με την παρουσίαση πολλών πρώτων εκτελέσεων πανελληνίως και παγκοσμίως. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η προώθηση νέων καλλιτεχνών, πολλοί από τους οποίους σήμερα είναι καταξιωμένοι στην ελληνική και διεθνή μουσική σκηνή. Πρωτοπορώντας στον ελληνικό μουσικό χώρο, ηχογραφεί με διεθνούς κύρους δισκογραφικές εταιρείες, όπως η BIS και η NAXOS. Στις πρόσφατές της παραγωγές εντάσσεται η ηχογράφηση των Κοντσέρτων αρ. 3 και 4 του Μπετόβεν με σολίστα τον Aldo Ciccolini (ΕΜΙ Classics). Στον κατάλογο των Eλλήνων και ξένων αρχιμουσικών και σολίστ που έχουν συμπράξει με την Κ.Ο.Θ. συμπεριλαμβάνεται ένας μεγάλος αριθμός διάσημων προσωπικοτήτων: P. Domingo, J. Carreras, L. Pavarotti, S. Accardo, J. Anderson, V. Ashkenazy, P. Badura-Skoda, L. Berman, P. Fournier, B. L. Gelber, N. Gutman, J. Horenstein, A. Khatchaturian, L. Kogan, E. Kurtz, N. Magalov, M. Maisky, Ch. Mandeal, S. Mintz, W. Nelson, I. Pogorelich, R. Ricci, M. Rostropovich, G. Shaham, Y. Simonov, V. Spinakov, V. Tretjakov, Οδ. Δημητριάδης, Λ. Καβάκος, Κ. Κατσαρής, Θ. Κερκέζος, K. Πασχάλης, Δ. Σγούρος, M. Τιρίμος, κ.ά. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί τις συναυλίες της στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Πέρα από τη συχνή και συστηματική παρουσία της σε πόλεις ολόκληρης της Βόρειας Ελλάδας, περιοδεύει σε όλο τον ελλαδικό χώρο. Εμφανίζεται ετησίως στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και συμπράττει στα σημαντικότερα φεστιβάλ τόσο της χώρας όσο και του εξωτερικού (Φεστιβάλ Αθηνών-Ηρώδειο, Δημήτρια, Φιλίππων, Διεθνές Φεστιβάλ «Κύπρια»-Κύπρος, International Festival Zino Francescatti-Μασσαλία, Φεστιβάλ Ecléctic-Βαλένθια, κ.ά.).

5 Ν. Στυλιανίδης Το Φεβρουάριο του 2007 η παραγωγή της ΚΟΘ Impressions for saxophone and orchestra, με σολίστα τον Θεόδωρο Κερκέζο, απέσπασε το βραβείο ποιοτικής δισκογραφίας Pizzicato Supersonic και προτάθηκε από τη NAXOS για δύο υποψηφιότητες βραβείων Grammy. Το Δεκέμβριο του 2007 πραγματοποίησε μια ιστορική συναυλία στην Αίθουσα Συναυλιών της Απαγορευμένης Πόλης του Πεκίνου, αφιερωμένη στο Ν. Καζαντζάκη, στο πλαίσιο του πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα. Τον Ιούνιο του 2008 κυκλοφόρησε στη διεθνή αγορά το νέο CD της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με έργα του Ν. Σκαλκώτα, σε συνεργασία με τη δισκογραφική εταιρεία BIS, το οποίο περιλαμβάνει και πρώτες παγκόσμιες ηχογραφήσεις. Επίσης, τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφόρησε το τρίτο CD της ορχήστρας με έργα του Ildebrando Pizzetti από την εταιρεία NAXOS, το οποίο αποτελεί παγκόσμια πρώτη ηχογράφηση έργων του Ιταλού συνθέτη. Toν Απρίλιο του 2009 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε μια ιστορική εμφάνιση στην αίθουσα Smetana Hall της τσεχικής πρωτεύουσας, συμπράττοντας με τη Φιλαρμονική Χορωδία της Πράγας και ερμηνεύοντας το Requiem του G. Verdi. Τον Νοέμβριο του 2009 εμφανίστηκε στην Ιταλία, στο Θέατρο Μαντσόνι στην Πιστόια και στο Θέατρο Βέρντι στη Φλωρεντία, και τον Οκτώβριο του 2010 στο Konzerthaus στο Βερολίνο. Ηλεκτρονική διεύθυνση:

6 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 6 HAPPY NEW YEAR

7 WITH MUSICALS photos courtesy of

8 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 8 Φέτος, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης υποδέχεται το Νέο Έτος με αγαπητά αποσπάσματα από διάφορα δημοφιλή μιούζικαλ, χαράζοντας μια πιο μοντέρνα γραμμή. Το μιούζικαλ έχει πλέον μια ιστορία από πάνω από 100 χρόνια, στην οποία εμφανίζονται ποικίλα μουσικά στυλ, ακολουθώντας τα πιο σύγχρονα ρεύματα της κάθε εποχής. Από ανάλαφρο σόου φτάνει μέχρι και κοινωνικοκριτικές θεματικές και ειδικά στα τελευταία τριάντα χρόνια πλησιάζει ακόμη και το είδος της όπερας, αφού μελοποιείται όλο το κείμενο χωρίς ομιλούμενους διαλόγους, με όλο και περισσότερες απαιτήσεις από τους τραγουδιστές. Οι ευχάριστες μελωδίες σε συνδυασμό με σύγχρονες τεχνολογίες όσο και χορευτικές σκηνές, κάνουν τα μιούζικαλ δαπανηρά, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις και ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό. GEORGE GERSHWIN Girl Crazy (1930) Overture Το musical Girl Crazy του Αμερικανού συνθέτη George Gershwin περιέχει τις περισσότερες επιτυχίες του συνθέτη συγκεντρωμένες σε ένα έργο. Το έργο μάλιστα αυτό αποτέλεσε το έναυσμα για να ξεκινήσουν διεθνή καριέρα καλλιτέχνες όπως η Ginger Rodgers και η Ethel Merman. Έχει γυριστεί τρεις φορές σε ταινία, ενώ έχει γνωρίσει και αρκετές παραστάσεις με διασκευασμένο σενάριο και προσθήκη επιπλέον τραγουδιών του συνθέτη τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Η εισαγωγή στο έργο είναι γεμάτη ρυθμούς jazz. Επίσης ολοφάνερη είναι η υπέροχη σύνδεση της κλασικής μουσικής με την jazz στην ενορχήστρωση, χαρακτηριστικό το οποίο είχε έτσι κι αλλιώς αξιοποιήσει ο συνθέτης πολλές φορές, με πιο γνωστό κομμάτι το Rhapsody in Blue (1924). Η εισαγωγή είναι γεμάτη ενέργεια και χορευτικούς ρυθμούς και παρουσιάζει αρκετές μελωδίες του έργου.

9 GEORGE GERSHWIN Porgy and Bess (1935) Summertime Porgy and Bess είναι μία από τις πιο γνωστές αμερικάνικες όπερες του 20ου αιώνα, αν και λόγω των χαρακτηριστικών της αφροαμερικάνικης μουσικής, θεωρείται πως πλησιάζει και το είδος του μιούζικαλ. Ήταν η πρώτη όπερα στην οποία τραγουδούσαν αποκλειστικά και μόνο μαύροι καλλιτέχνες, καθώς η υπόθεση διαδραματίζεται σε μια μικρή πόλη της Νότιας Καρολίνας, όπου ζουν και εργάζονται μαύροι. Ο συνθέτης στο έργο αυτό συνδυάζει με πολύ πετυχημένο τρόπο την κλασική μορφή της ευρωπαϊκής όπερας με την αμερικάνικη jazz και παραδοσιακή μουσική. Αν και το έργο αρχικά δεν είχε μεγάλη επιτυχία στην Αμερική, μετά το 1976 η δημοτικότητά του μεγάλωνε και σήμερα θεωρείται ένα σταθερό κομμάτι του κλασσικού ρεπερτορίου όπερας, ενώ είναι η επίσημη όπερα της πολιτείας της Νότιας Καρολίνας. Το τραγούδι Summertime είναι το πιο γνωστό από αυτό το έργο. Το τραγουδάει η Clara στην αρχή της α πράξης για να νανουρίσει το μωρό της. Η μελωδία είναι λυρική και ήρεμη. Θυμίζει ξεκάθαρα σε ύφος ελεγειακά κομμάτια και blues, ενώ η ενορχήστρωση είναι σχετικά λιτή, όμως γεμάτη βάθος. Frederick Loewe My Fair Lady (1956) I Could Have Danced All Night Ένα από τα πιο γνωστά και επιτυχημένα musical όλων των εποχών είναι χωρίς αμφιβολία το My Fair Lady, το οποίο είναι βασισμένο στο θεατρικό του George Bernard Shaw Pygmalion. Οι αρχικές δυσκολίες που αντιμετώπισαν ο συνθέτης και ο λιμπρετίστας του έργου στο να μετατρέψουν το θεατρικό σε μουσικό θέαμα, ξεπεράστηκαν σχετικά γρήγορα. Το έργο αποτέλεσε επίσης το έναυσμα για το ξεκίνημα μιας πολύ μεγάλης καριέρας για την ηθοποιό και τραγουδίστρια Julie Andrews, η οποία ερμήνευσε τον πρωταγωνιστικό ρόλο στην πρεμιέρα. Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται το τέλειο musical. Το τραγούδι I Could Have Danced All Night έρχεται μετά τον θρίαμβο της να καταφέρει να προφέρει σωστά τις φράσεις που προσπαθούσε να μάθει τόσο καιρό. Ο ενθουσιασμός της είναι τέτοιος που αδυνατεί να κοιμηθεί και έτσι συνεχίζει μόνη της να χορεύει τον χορό που ξεκίνησε με τον δάσκαλό της. Η μελωδία είναι εύκολη, ενώ ο ρυθμός είναι χορευτικός και συνδυάζει μια σχετική μεγαλοπρέπεια με το αφελές ύφος της ηρωίδας.

10 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 10 Leonard Bernstein West Side Story (1957) Maria & One Hand, One Heart & Somewhere & Tonight (Σκηνή μπαλκονιού) Leonard Bernstein On the Town (1944) Times Square Το πρώτο musical του Bernstein ήταν το On the Town. Η ιστορία ήταν μετεξέλιξη ενός μπαλέτου, πάλι σε μουσική του συνθέτη. Η υπόθεση σκόπευε να διασκεδάσει σε εποχή πολέμου, να παρουσιάζει ταυτόχρονα όμως και κάποια κοινωνικοκριτική διάθεση. Το έργο διαδραματίζεται στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια της 24ωρης άδειας τριών ναυτικών, οι οποίοι αμέσως μετά πρέπει να επιστρέψουν στον πόλεμο. Μέσα σε αυτό το 24ωρο τα ναυτάκια ζουν μερικές περιπέτειες στην πόλη. Γνωρίζουν τρεις κοπέλες και βιώνουν ένα σύντομο ρομάντζο, ενώ παράλληλα ερωτεύονται και την ίδια την πόλη. Η μουσική για το Times Square, το κεντρικό σημείο της πόλης, αλλά και του έργου, σφύζει από ζωή και κίνηση μέσα σε έντονα χρώματα της jazz, που χαρακτηρίζουν το έργο αυτό γενικότερα. Ένα από τα πιο γνωστά αμερικάνικα musical στην ιστορία του είδους είναι χωρίς αμφιβολία το West Side Story του Leonard Bernstein. Η ιστορία είναι μια ακόμα παραλλαγή του εξαιρετικά δημοφιλούς θεατρικού του William Shakespeare Ρωμαίος και Ιουλιέττα. Η υπόθεση μεταφέρεται στους δρόμους της δυτικής Νέας Υόρκης την δεκαετία του 50, και αφορά δυο αντιμαχόμενες συμμορίες διαφορετικών εθνικοτήτων. Και εδώ το ζευγάρι των εραστών πρέπει να ξεπεράσει τις κοινωνικές διαφορές, και φυσικά αποτυγχάνει στον απώτερο στόχο του: να μείνει για πάντα μαζί. Στην περίπτωση αυτής της ιστορίας όμως, η πρωταγωνίστρια, Maria, δεν πεθαίνει, όπως η Ιουλιέττα, αλλά επιβιώνει, μόνη όμως, αφού ο αγαπημένος της Tony δολοφονείται από τον αρραβωνιαστικό της. Τέλος, ο θάνατος του Tony αναγκάζει τις δυο συμμορίες να καταλάβουν ότι πρέπει να ξεπεράσουν τις διαφορές τους. Ο Bernstein συνέταξε αργότερα και μια σουίτα για ορχήστρα με τα πιο αγαπητά κομμάτια του musical. Η μουσική είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστική, με έντονες αντιθέσεις στους ρυθμικούς παλμούς, τον τρίτονο που συμβολίζει την ένταση ανάμεσα στις συμμορίες, το πάθος στο πασίγνωστο τραγούδι για την Μαρία, αλλά και γεμάτη τρυφερή λυρικότητα.

11 Claude-Michel Schönberg Les Misérables (1980) Bring him Home & On my Own Το τρίτο musical της ιστορίας με την μακροβιότερη συνέχεια παραστάσεων είναι το Les Misérables (Οι Άθλιοι). Τον Ιανουάριο του 2010 το συγκεκριμένο έργο έκλεινε δέκα χιλιάδες παραστάσεις στο West End του Λονδίνου! Η υπόθεση βασίζεται στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Victor Hugo: η ιστορία διαδραματίζεται στην Γαλλία των αρχών του 19ου αιώνα, όπου χαρακτήρες από όλες τις κοινωνικές τάξεις κυνηγούν με τον τρόπο τους τα δικά τους προσωπικά όνειρα. Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ο πρώην κατάδικος Jean Valjean ο οποίος γίνεται το σύμβολο του Καλού μέσα από αντίξοες συνθήκες. Το τραγούδι Bring him Home το ερμηνεύει ο πρωταγωνιστής στη β πράξη, όταν οι φοιτητές έχουν ξεσηκωθεί και βρίσκονται στα οδοφράγματα για πολιτικούς λόγους. Ο Jean Valjean προσεύχεται να παραμείνει ζωντανός ο νεαρός Marius, ο οποίος μάχεται μαζί με τους ομοϊδεάτες του. Η μουσική είναι γεμάτη πάθος και εσωτερική ένταση, ενώ τα λόγια είναι παρακλητικά και γεμάτα πόνο. Το τραγούδι On my Own επίσης από τη β πράξη είναι η απελπισμένη ερωτική εξομολόγηση της Éponine στον Marius. Τριγυρνώντας μόνη στους δρόμους του Παρισιού τη νύχτα, αναλογίζεται ότι όταν μένει μόνη της την νύχτα ονειρεύεται πως βρίσκεται μαζί του, αλλά όταν ξημερώνει, ξέρει ότι τα πάντα είναι μόνο ένα όνειρο. Η μουσική είναι γλυκιά, αλλά κάθε φορά που η πραγματικότητα επανέρχεται, ξεσπάει σε δυναμικές και ιδιαίτερα δραματική έκφραση. Το τραγούδι ολοκληρώνεται με την επανάληψη της φράσης I love him! ( Τον αγαπώ! ) σε πολύ απαλό τόνο, καθώς το όνειρο για άλλη μια φορά χάνεται.

12 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 12 Andrew Lloyd Weber The Phantom of the Opera (1986) All I Ask of You & The Music of the Night Ο πλέον πετυχημένος συνθέτης musical απ το 1970 μέχρι σήμερα, ο Andrew Lloyd Weber κατάφερε να συνθέσει το 1986 το πιο επιτυχημένο musical όλων των εποχών, τόσο από άποψη μακροβιότερης παράστασης, όσο και πιο επικερδούς έργου. Περισσότεροι από 100 εκατομμύρια θεατές το έχουν παρακολουθήσει μέχρι σήμερα, ενώ προσφάτως ο συνθέτης έγραψε και τη συνέχεια του έργου με τίτλο Love Never Dies. Η υπόθεση είναι βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Γάλλου συγγραφέα Gaston Leroux, και αφορά ορισμένα γεγονότα που διαδραματίζονται στην όπερα του Παρισιού στα τέλη του 18ου αιώνα. Εκεί, μια νεαρή σοπράνο, η Christine Daaé, είναι το αντικείμενο πόθου και εμμονής για δύο άντρες: του Κόμη Raoul και του μυστηριώδους Erik, του επονομαζόμενου Φαντάσματος της Όπερας. Το ντουέτο All I Ask of You στο τέλος της α πράξης επιβεβαιώνει τους χειρότερους φόβους του Φαντάσματος: η Christine και ο Raoul ανταλλάσσουν όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης, και η πρωταγωνίστρια ξεφεύγει για λίγο από τα σκοτεινά δεσμά του Φαντάσματος. Η μελωδία είναι λυρική και γλυκιά. Υπάρχουν δυναμικά ξεσπάσματα στα σημεία όπου και οι δύο ήρωες ζητάνε την επιβεβαίωση των όρκων ο ένας από τον άλλο. Το τραγούδι του Φαντάσματος The Music of the Night είναι μια παθιασμένη παράκληση στην Christine να εγκαταλείψει την μέχρι τώρα ζωή της και να αφοσιωθεί σε εκείνον και την μουσική του. Ο ήρωας προσπαθεί με πολύ ελκυστική μουσική να μεταπείσει την κοπέλα των ονείρων του. Η μελωδία είναι σαγηνευτική και γεμάτη μυστήριο, ενώ δεν λείπουν και τα δυναμικά ξεσπάσματα. Η τελική συγχορδία όμως αποκαλύπτει ξεκάθαρα ότι τίποτα δεν είναι αρμονικό στον κόσμο του Φαντάσματος και ότι στην πραγματικότητα κάτι πολύ σκοτεινό συμβαίνει.

13 Charles Strouse Annie (1976) Overture Το musical Annie, βασισμένο στο Comic Little Orphan Annie, διαδραματίζεται στα χρόνια του Προέδρου Φρ. Ρούζβελτ σε ένα ορφανοτροφείο στη Νέα Υόρκη. Η Annie είναι ένα εντεκάχρονο κοριτσάκι που ζει μαζί με τα υπόλοιπα ορφανά κορίτσια σε ένα ορφανοτροφείο. Το μοναδικό της όνειρο είναι να βρει τους γονείς της, οι οποίοι της άφησαν ένα σημείωμα και ένα μενταγιόν προτού την εγκαταλείψουν. Το κοριτσάκι προσπαθεί να το σκάσει, αλλά πολύ γρήγορα την συλλαμβάνουν και την γυρνάνε πίσω στο ορφανοτροφείο, όπου εντελώς τυχαία, μία εκατομμυριούχος αναζητάει ένα ορφανό κορίτσι για να το πάρει μαζί της για τα Χριστούγεννα. Όπως μπορεί κανείς να φανταστεί, η υπόθεση έχει αίσιο τέλος για την πρωταγωνίστρια και την οικογένεια των εκατομμυριούχων που την υιοθετεί τελικά. Το έργο αυτό είναι αρκετά δημοφιλές στην Αμερική, ενώ έχει ανεβεί και σε άλλες χώρες. Στην εισαγωγή ακούγονται μελωδίες από μερικά τραγούδια του έργου, μερικά απ τα οποία σε ρυθμούς swing, ενώ προς το τέλος ακούγεται μια όμορφη μελωδία, η οποία προμηνύει το χαρούμενο τέλος του έργου. Richard Rodgers The Sound of Music (1959) Entr acte To musical The Sound of Music είναι μια ελεύθερη απόδοση της ζωής της Αυστριακής οικογένειας τραγουδιστών von Trapp. Αν και έγιναν αρκετές αλλαγές στην υπόθεση, η βασική γραμμή είναι η ίδια: η νεαρή Maria φτάνει στο σπίτι του πλοιάρχου von Trapp για να γίνει γκουβερνάντα των παιδιών του. Πολύ γρήγορα κερδίζει τις καρδιές ολόκληρης της οικογένειας και τελικά παντρεύεται τον εργοδότη της. Παράλληλα η οικογένεια αρχίζει να δίνει παραστάσεις, καθώς όλα τα μέλη ήταν ιδιαίτερα καλλίφωνα. Με την είσοδο των Ναζί στην Αυστρία, η οικογένεια καταφεύγει στην Αμερική. Το musical έγινε γνωστό σε ολόκληρο τον κόσμο, όταν το 1965 γυρίστηκε και σε ταινία, με πρωταγωνίστρια την Julie Andrews. Το entr acte ουσιαστικά είναι ένα ορχηστρικό medley από μερικά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο έργο. Είναι χαρούμενο, σχεδόν ανοιξιάτικο θα έλεγε κανείς, ενώ τίποτα δεν χαλάει τις μελωδικές αρμονίες του κομματιού, που είναι χαρακτηριστικό του ύφους των musical εκείνης της περιόδου.

14 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 14 Frank Wildhorn Jekyll & Hyde (1990) This is the Moment Το μυθιστόρημα του Robert Louis Stevenson για τον επιστήμονα που ανακαλύπτει ένα φάρμακο που επιτρέπει στην σκοτεινή πλευρά του ατόμου να αποκαλυφθεί και να πάρει τον έλεγχο (1886), ενέπνευσε τον συνθέτη Frank Wildhorn στη δημιουργία ενός musical. Το συγκεκριμένο έργο, παρότι συμπλήρωσε περισσότερες από παραστάσεις στο Broadway, τελικά κατέβηκε, χάνοντας μάλιστα και αρκετά εκατομμύρια δολάρια. Παρόλα αυτά, παραμένει ένα ιδιαίτερα γνωστό έργο, ενώ αρκετές ηχογραφήσεις και παραστάσεις σε άλλες χώρες γίνονται συχνά. Η υπόθεση βρίσκεται κοντά στο λογοτεχνικό πρωτότυπο: ο επιστήμονας Henry Jekyll, κάνει σκοπό της ζωής του να ανακαλύψει γιατί ο άνθρωπος είναι και καλός και κακός, και να βρει έναν τρόπο να ξεχωρίσει το καλό από το κακό. Μετά από πολλές προσπάθειες, κατασκευάζει ένα φάρμακο, το οποίο δοκιμάζει επάνω του, και πραγματικά τότε αναπηδάει η σκοτεινή πλευρά του, η οποία ονομάζει τον εαυτό της Edward Hyde. Ο Hyde ξεκινάει μια σειρά φόνων, όπου εκδικείται όλους όσοι δεν τον υποστήριξαν στην έρευνά του. Τελικά ο ήρωας αυτοκτονεί την ημέρα του γάμου του μπροστά στο ιερό, έχοντας συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί με τίποτα να ελέγξει το κακό μέσα του. Το τραγούδι This is the Moment του πρωταγωνιστή είναι στην α πράξη, λίγο πριν ο ήρωας μπει στο εργαστήριο του, για να ολοκληρώσει το πείραμα επάνω του. Η μουσική είναι θριαμβευτική, καθότι τα λόγια επιβεβαιώνουν συνέχεια ότι έχει έρθει η στιγμή την οποία περίμενε τόσον καιρό ο ήρωας. Η ενορχήστρωση είναι γεμάτη και το τέλος του τραγουδιού απαιτεί καλή αναπνοή, καθώς τα τελευταία δευτερόλεπτα αναπολούν μεγάλες στιγμές λυρικού τραγουδιού και όπερας.

15 Lionel Bart Oliver! (1960) As Long as he Needs me Η υπόθεση του συγκεκριμένου musical βασίζεται στο μυθιστόρημα του Charles Dickens Oliver Twist. Η πρεμιέρα έγινε στην Αγγλία το 1960, ενώ τρία χρόνια μετά ανέβηκε για πρώτη φορά και στο Broadway. Έκτοτε έχει παρουσιαστεί αρκετές φορές, χωρίς όμως να είναι ένα από τα πολύ γνωστά έργα του είδους. Κεντρικός ήρωας είναι ο νεαρός Oliver, ο οποίος μεγαλώνει ορφανός σε ένα εργοστάσιο όπου δουλεύουν παιδιά κάτω από αντίξοες συνθήκες. Μετά από ορισμένα γεγονότα καταλήγει υπό την προστασία ενός επαγγελματία πορτοφολά, ο οποίος μαζεύει ορφανά παιδιά και τους μαθαίνει την τέχνη της κλοπής. Στην πρώτη του προσπάθεια να κλέψει ένα πορτοφόλι όμως, ο Oliver συλλαμβάνεται, αλλά το παρολίγον θύμα του τον λυπάται και τον παίρνει μαζί του. Όπως προκύπτει αργότερα, πρόκειται για τον παππού του. Το έργο έχει καλό τέλος για τον Oliver, όχι όμως και για τους κακοποιούς που τον εκμεταλλεύτηκαν, ούτε και για την καλοσυνάτη Nancy, η οποία φρόντιζε το παιδί όσο ήταν με τους κακοποιούς. Η Nancy τραγουδάει το τραγούδι As Long as he Needs me στη β πράξη, εκφράζοντας την αγάπη της για τον Bill Sikes. Η μελωδία είναι γεμάτη συναίσθημα, ενώ στο τέλος η ηρωίδα ξεσπάει σύντομα, τονίζοντας για άλλη μια φορά ότι δεν θα εγκαταλείψει τον αγαπημένο της, παρόλο που ξέρει ότι δεν θα της βγει σε καλό. Stephen Sondheim Α Little Night Music (1973) Send in the Clowns O Stephen Sondheim εμπνεύστηκε αυτό το musical από την ταινία του Ingmar Bergman Smiles of a Summer Night (1955). Είναι ένα από τα έργα που ανεβαίνουν συχνά και ανήκει στο ρεπερτόριο του είδους. Η υπόθεση αφορά ορισμένα πρόσωπα, τα οποία στην αρχή του έργου είναι με τον λάθος συνοδό, και στο τέλος καταλήγουν με τον σωστό. Δεν πρόκειται για κωμωδία, αλλά για ένα πολύ ρεαλιστικό δράμα που αντικατοπτρίζει τις ανθρώπινες σχέσεις με αυθεντικότητα. Παρότι διαδραματίζεται στις αρχές του 20ου αιώνα, είναι ένα πολύ σύγχρονο έργο. Το τραγούδι Send in the Clowns βρίσκεται στη β πράξη, όπου η ηθοποιός Desirée Armfeldt μετανιώνει για τις επιλογές της στα νιάτα της. Ταυτόχρονα όμως είναι και ένα τραγούδι γεμάτο οργή, η οποία απευθύνεται στο αντικείμενο του πόθου της ηρωίδας. Παρότι ειδικά το συναίσθημα της οργής μπορεί να μην γίνεται άμεσα αντιληπτό με βάση την μελωδία, η οποία είναι μελαγχολική και λυρική, τα λόγια αποκαλύπτουν την πληγωμένη περηφάνια της πρωταγωνίστριας. Ο εναλλασσόμενος ρυθμός αντικατοπτρίζει τις εσωτερικές σκέψεις και διακυμάνσεις συναισθημάτων της ηρωίδας.

16 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 16 photos courtesy of Moritz Schneider & Robin Hoffmann Dällebach Kari (2009) Danke für die Zyt Frank Loesser Neptune s Daughter (1949) Baby, It s Cold Outside Το Neptune s Daughter είναι μια ταινία musical, παραγωγής MGM, στην οποία έπαιζαν μαζί αστέρια της μεγάλης οθόνης όπως οι Esther Williams, Red Skelton, Ricardo Montalbán και Betty Garrett. Η υπόθεση είναι ουσιαστικά μια κωμωδία παρεξηγήσεων. Το ντουέτο Baby, It s Cold Outside κέρδισε τότε το Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού. Τα λόγια και η μουσική του κομματιού είναι σχεδιασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργείται μια συζήτηση ανάμεσα στον άντρα και την γυναίκα, όπου ο άντρας απαντάει πάντα σε αυτό που λέει η γυναίκα, κάνοντας αντιπροτάσεις στις ενστάσεις που φέρει εκείνη. Παρότι δεν αναφέρεται πουθενά στο κείμενο κάποια συγκεκριμένη εποχή του χρόνου, το τραγούδι αυτό έχει συνδεθεί με τον χειμώνα και τα Χριστούγεννα. Το musical Dällebach Kari είναι ένα αυθεντικό Ελβετικό έργο, καθώς βασίζεται σε μια γνωστή προσωπικότητα της Βέρνης και του πιο γνωστού κουρέα της Ελβετίας. Πρόκειται για μια τραγική ιστορία, όπου ο Kari, καθότι κεκές, αποτελούσε πάντα έναν στόχο για γελοιοποίηση. Κατάφερε όμως να ανοίξει ένα κουρείο και να αξιοποιήσει αυτή του την αδυναμία, κάνοντας τους ανθρώπους να γελάνε. Όταν κάποια στιγμή τον ερωτεύτηκε η κόρη μιας αξιοσέβαστης οικογένειας, τότε η ζωή του πήρε τραγική τροπή, καθώς οι γονείς της κοπέλας δεν επέτρεψαν τη συνέχεια του δεσμού. Ο Kari έγινε αλκοολικός, αρρώστησε με καρκίνο και τελικά, το 1931 αυτοκτόνησε πέφτοντας από μια γέφυρα. Η ιστορία του όμως έγινε τοπικός θρύλος και έχει γυριστεί και σε ταινία. Το ντουέτο Danke für die Zyt (Ευχαριστώ για το χρόνο) παρουσιάζει ωραίες μελωδίες, είναι χαρούμενο και γεμάτο ζωντάνια, με μουσική που συνδυάζει το ελβετικό folklore με την pop και κλασική μουσική. Κατερίνα Καϊμάκη-Evelin Voigtmann

17 GIRL CRAZY Overture (arr. Robert McBride) / G. Gershwin HAPPY NEW YEAR WITH MUSICALS NEW YEAR S CONCERT THESSALONIKI CONCERT HALL STARTING AT 19:00 Christof Escher conductor Carin Lavey soprano David Morell baritone PORGY AND BESS Summertime / G. Gershwin MY FAIR LADY I could have danced all night / Fr. Loewe ΟΝ ΤΗΕ ΤΟWN Three dance episodes / L. Bernstein WEST SIDE STORY Concert Suite 1 / L. Bernstein LES MISERABLES Bring him home / Cl. M. Schoenberg On my own / Cl. M. Schoenberg THE PHANTOM OF THE OPERA All I ask of you (arr. David Cullen) / A. L. Weber The music of the night (Concert version) / A. L. Weber ΑΝΝΙΕ Overture / Ch. Strouse THE SOUND OF MUSIC Entr Acte / R. Rodgers JECKYLL & HIDE This is the moment / Fr. Wildhorn OLIVER As long as he needs me / L. Bart A LITTLE NIGHT MUSIC Send in the clowns / Sondheim NEPTUNE S DAUGHTER Baby it s cold outside / Fr. Loesser Dällebach Kari Danke für die Zyt / Moritz Schneider & Robin Hoffmann The order in which the works are performed is subject to alteration.

18 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 18 Christof Escher διεύθυνση ορχήστρας Ο Christof Escher γεννήθηκε στη Ζυρίχη σε μουσική οικογένεια με ιταλικές επιρροές. Η αγάπη του για το βιολοντσέλο και το κόρνο τον έφεραν σε επαφή με την ορχήστρα και είχαν ως αποτέλεσμα τη στροφή του προς το ρεπερτόριο της συμφωνικής μουσικής και της όπερας. Σπούδασε στο Konservatorium και στη Musikhochschule της Ζυρίχης με τον Claude Starck και τον Werner Speth. Συνέχισε στο Παρίσι με μαθήματα βιολοντσέλου κοντά στον André Navarra στο Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, όπου μυήθηκε στην παράδοση της μεγάλης γαλλικής σχολής εγχόρδων, αποσπώντας βραβείο βιολοντσέλου και βραβείο μουσικής δωματίου. Ο Christof Escher έδειξε ιδιαίτερο ταλέντο στη διεύθυνση ορχήστρας. Πήρε το δίπλωμά του από την τάξη του Pierre Dervaux στην École Normale de Musique de Paris. Παρακολούθησε σεμινάρια στο Παρίσι (Jascha Horenstein και Mstislav Rostropovich), στη Σιένα (Peter Maag), στο Ζάλτσμπουργκ (Milan Horvat, Carle Melles και Herbert von Karajan), στην Ολλανδία (Jean Fournet) και στη Βενετία (Franco Ferrara). Ταυτόχρονα, γνωρίζοντας ως τσελίστας όλα τα μουσικά στυλ, από το μπαρόκ μέχρι την αβάν γκαρντ, έχει εμφανιστεί ως σολίστ, ως μέλος μουσικής δωματίου και ως μέλος ορχήστρας, υπό τη διεύθυνση των Rudolph Kempe, Karl Bohm, Erich Leinsdorf, Yehudi Menuhin, Günter Wand κ.ά. Οι μεγάλες του επιτυχίες στους διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας Gino Marinuzzi (Σαν Ρέμο) και Ernest Ansermet (Γενεύη) σηματοδότησαν την αρχή μιας διεθνούς καριέρας. Έκτοτε έχει διευθύνει σε πολλές χώρες (Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιταλία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία, Ισραήλ, Ιαπωνία, Αργεντινή, Νότια Αφρική). Έχει συνεργαστεί με τους François René Duchable, Augustin Dumay, David Geringas, Gidon Kremer, Sylvia Marcovici, Jaime Laredo, Mikhail Rudy, Gil Shaham, Grigorij Sokolov, Christian Zacharias και άλλους γνωστούς σολίστες, καθώς και με πολλά νέα ταλέντα.

19 Το επιτυχημένο του ντεμπούτο στην Όπερα της Ζυρίχης τον οδήγησε να διευθύνει πολλές παραστάσεις όπερας σε Γερμανία, Ολλανδία, Πολωνία, Ισπανία, Ελβετία και στο Teatro Colon του Μπουένος Άιρες, όπου έλαβε τη «Διάκριση της Χρονιάς» από την Ένωση Μουσικοκριτικών. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει όπερες των Χάυντν, Μότσαρτ, Ροσσίνι, Ντονιτσέτι, Μπελίνι, Βέρντι, Πουτσίνι, Λεονκαβάλο, Μπιζέ, Γκουνώ, Μασνέ, Ραβέλ, Ντβόρζακ, Μαρτινού, Τσαϊκόφσκι, Μουσσόργκσκι, Βέμπερ, Μάρσνερ, Βάγκνερ, Χούμπερντινκ, Στράους, Μπεργκ, αλλά και μοντέρνους συνθέτες. Ο Christof Escher έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης τραγουδιστές (Αγνή Μπάλτσα, Kathleen Battle, Teresa Berganza, Graziella Sciutti, Theo Adam, Francisco Araiza, Peter Dvorsky, Matti Salminen, Neil Shicoff). Για μια δεκαετία ήταν συνεργαζόμενος μαέστρος της Ορχήστρας Δωματίου της Ζυρίχης, γενικός διευθυντής του θεάτρου Görlitz και της Neue Lausitzer Philharmonie, καθώς και μουσικός διευθυντής του διεθνούς φήμης Netherlands Dance Theater (Jiri Kylian). Έχει προσκληθεί να διευθύνει στα φεστιβάλ Ζάλτσμπουργκ, Λουκέρνης, Ζυρίχης, Βισμπάντεν, Μπορντώ, Μπράτφορντ κ.ά. Έχει διευθύνει τις παγκόσμιες πρεμιέρες από τις όπερες Nathans Tod (Jan Muller Wieland/ George Tabori) και Chacun son singe (Eric Gaudibert), πολλές χορογραφίες του Jiri Kylian και του Hans van Manen και πολλά συμφωνικά έργα. Συναυλίες του έχουν μεταδοθεί ραδιοφωνικά, ενώ έχει ηχογραφήσει CD για το ραδιόφωνο και την τηλεόραση. Ανάμεσα στις ποικίλες του δραστηριότητες συμπεριλαμβάνονται εργαστήρια ορχήστρας, διδασκαλία, μουσική κινηματογράφου, συμφωνικό ροκ και συναυλίες με αφήγηση για παιδιά και για όλη την οικογένεια.

20 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 20 Carin Lavey σοπράνο Η Carin Lavey εμφανίζεται για πρώτη φορά στον χώρο του μιούζικαλ το 1993 ως Bet στην παράσταση Oliver! στο Stadttheater Bern. Ακολούθησαν πολυάριθμες ερμηνείες, όπως εκείνες της Amnesia στο Nonnsense 2, της Mistress στο Evita (ThunerSeespiele) και της Hodel στο Anatevka. To 2003 εμφανίστηκε στη σκηνή του Musicaltheater Basel στο πλαίσιο της παράστασης Fame και το 2004 υποδύθηκε τη Lorraine στη γερμανική πρεμιέρα του Dracula. Το 2004/2005 πραγματοποίησε περιοδεία στην Ελβετία με τον Jörg Schneider ως Philia παρουσιάζοντας το Toll trieben es die alten Römer και τελικά αποτέλεσε μέλος του θιάσου στην παγκόσμια πρεμιέρα του μιούζικαλ Heidi στην περιοχή Walenstadt. Επιπλέον, η Carin Lavey ενσάρκωσε την Kim στο Show Boat στο Stadttheater Bern και υποδύθηκε την Eliza στο My Fair Lady, καθώς επίσης τη Chiffon και την Audrey στο Der kleine Horrorladen (Stadttheater Bern). Στο έργο Elisabeth (ThunerSeespiele) υποδύθηκε τον ρόλο της Helene και της Fräulein Windisch. Το 2007 πάλι στην Thun υποδύθηκε την Cosette και υπήρξε αντικαταστάτρια για το ρόλο της Eponine στο Les Misérables. Στη Γερμανία εμφανίστηκε στη σκηνή στο πλαίσιο της περιοδείας για την παραγωγή Hollywood in Concert. Ως ηθοποιός η Carin εμφανίστηκε στο Theater an der Effingerstrasse στη Βέρνη υποδυόμενη την Brooke στο έργο Der nackte Wahnsinn και την Auguste στο Der Meteor. Το 2008 έπαιξε στη νέα παράσταση του Heidi - Teil 2 στην περιοχή Walenstadt και, στη συνέχεια, για δέκα μήνες υποδύθηκε διάφορους ρόλους στο μιούζικαλ Ewigi Liebi, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία στη Ζυρίχη. Στην αρχή του 2010 η Carin υποδύθηκε τη Mary στην οπερέτα Die Herzogin von Chicago και τελικά εμφανίζεται ως Effi Briest στο ομότιτλο κλασικό έργο του συγγραφέα Theodor Fontane. Το καλοκαίρι του 2010 στο πλευρό του περίφημου Ελβετού ηθοποιού Hanspeter Müller-Drossaart ενσάρκωσε τον ρόλο της Annemarie στην πρεμιέρα του μιούζικαλ Dällebach Kari (ThunerSeespiele). Μετά την περιοδεία με τον θρύλο της country μουσικής σκηνής της Αυστραλίας Jeff Turner, η Carin το 2011 θα εμφανιστεί ξανά ως Annemarie στο πλαίσιο της νέας παράστασης του Dällebach Kari στο Theater 11 της Ζυρίχης. Η Carin Lavey έχει ολοκληρώσει με επιτυχία το τριετές πρόγραμμα σπουδών στην ερμηνεία μιούζικαλ που προσφέρεται από το εκπαιδευτικό ίδρυμα της Swiss Musical Academy (SMA) στη Βέρνη.

21 David Morell βαρύτονος Ο David Morell έκανε την εμφάνισή του στην ευρωπαϊκή καλλιτεχνική σκηνή ως ηθοποιός, τραγουδιστής/τραγουδοποιός και ερμηνευτής μουσικοθεατρικών παραστάσεων. Το 2010 ξεκίνησε με επιτυχία το νέο σόλο κονσέρτο «Relationships» στη Γερμανία και παρουσίασε το έργο «Gossip Glitter & Glam» δικής του παραγωγής στην Αυστραλία, στη Νέα Ζηλανδία και στο Ritz του Παρισιού. Στο διάστημα μεταξύ 2001 και 2007 ερμήνευσε πρωταγωνιστικούς ρόλους, όπως τον Che στο «Evita», τον «Javert» στο «Les Misérables», τον Berger στο «Hair», τον Perchik στο «Fiddler on the Roof» και τον ομότιτλο ρόλο σε γερμανική περιοδεία του «Beauty and the Beast». Το 2003 ήταν ο βασικός τραγουδιστής σε ένα καλλιτεχνικό project με το «Cirque du Soleil». Σπούδασε στο Institute for Performing Arts στο Liverpool, την περίφημη σχολή παραστατικών τεχνών της Αγγλίας και, στη συνέχεια, με τη στήριξη του Sir Paul McCartney, υποδύθηκε τον Riff Raff στο «The Rocky Horror Show» σε αυθεντική παραγωγή του West End. Ο David ζει στη Ζυρίχη και από το 2008 εργάζεται παράλληλα ως σύμβουλος δημιουργικού στην εταιρεία παραγωγής ταινιών Octamas AG. Τραγουδάει για πρώτη φορά στην Ελλάδα και δηλώνει ιδιαίτερα χαρούμενος που θα συνεργαστεί με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης.

22 ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΟΙ ΤΗΣ ΚΟΘ Καλλιτεχνικός Διευθυντής Μύρων Μιχαηλίδης Α ΒΙΟΛΙΑ Εξάρχοντες Σίµος Παπάνας Αντώνης Σουσάµογλου Κορυφαίοι Α Μίκης Μιχαηλίδης Γιώργος Πετρόπουλος Θεόδωρος Πατσαλίδης Tutti Μαρία Δρούγου Μαρία Σουέρεφ Ευάγγελος Παπαδηµήτρης Εύη Δελφινοπούλου Κρυστάλλης Αρχοντής Γιώργος Κανδυλίδης Ανδρέας Παπανικολάου Γκρέτα Παπά Μαρία Σπανού Ευτυχία Ταλακούδη Χριστίνα Λαζαρίδου Γιώργος Γαρυφαλλάς Έκτορας Λάππας Στράτος Κακάµπουρας Κωνσταντίνος Παυλάκος Ραΐσα Εφίμοβα-Ποπαϊλίδη Nίκος Πίττας Β ΒΙΟΛΙΑ Κορυφαίοι Α Ανθούλα Τζίµα Κορυφαίοι Β Αλκέτας Τζιαφέρης Ντέιβιντ-Αλεξάντερ Μπόγκοραντ Tutti Μίµης Τοπτσίδης Θανάσης Θεοδωρίδης Δέσποινα Παπαστεργίου Isabelle Both Ευαγγελία Κουζώφ Πόπη Μυλαράκη Ελευθέριος Αδαµόπουλος Μαρία Εκλεκτού Γιώργος Κουγιουµτζόγλου Μικέλ Μιχαηλίδης Ίγκορ Σελαλµαζίδης Ίγγα Συµονίδου Αναστασία Μισυρλή Νίκος Τσανακάς Ιρέν Τοπούρια ΒΙΟΛΕΣ Κορυφαίοι Α Νεοκλής Νικολαΐδης Χαρά Σειρά Κορυφαίοι Β Αντώνης Πορίχης Αλεξάνδρα Βόλτση Tutti Φελίτσια Ποπίκα Ειρήνη Παραλίκα Χρήστος Βλάχος Κατερίνα Μητροπούλου Βιολέτα Θεοδωρίδου Δηµήτρης Δελφινόπουλος Ρόζα Τερζιάν Δηµοσθένης Φωτιάδης Παύλος Μεταξάς Θανάσης Σουργκούνης ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΑ Κορυφαίοι Α Βασίλης Σαΐτης Απόστολος Χανδράκης Ντµίτρι Γκουντίµοβ Κορυφαίοι Β Λίλα Μανώλα Tutti Ανθούλα Κοντογιαννάκη Βίκτωρ Δάβαρης Δηµήτρης Πολυζωίδης Γιάννης Στέφος Χρήστος Γρίµπας Μαρία Ανισέγκου Δηµήτρης Αλεξάνδρου Ιωάννα Κανάτσου Ζόραν Στέπιτς ΚΟΝΤΡΑΜΠΑΣΑ Κορυφαίοι Α Γιώργος Γράλιστας Χαράλαµπος Χειµαριός Κορυφαίοι Β Γιάννης Χατζής Ηρακλής Σουµελίδης Tutti Ελένη Μπουλασίκη Ειρήνη Παντελίδου Λεωνίδας Κυρίδης Μιχάλης Σαπουντζής Γιώργος Πολυχρονιάδης ΦΛΑΟΥΤΑ Κορυφαίοι Α Νικολός Δηµόπουλος Όθωνας Γκόγκας Κορυφαίοι Β Γιάννης Ανισέγκος Μάλαµα Χατζή Tutti Νίκος Κουκής ΟΜΠΟΕ Κορυφαίοι Α Δηµήτρης Καλπαξίδης Δηµήτρης Κίτσος Κορυφαίοι Β Γιάννης Τσόγιας - Ραζάκοβ Ντάριο Σαρτόρι Tutti Θωµάς Μητριζάκης ΚΛΑΡΙΝΕΤΑ Κορυφαίοι Α Κοσµάς Παπαδόπουλος Χρήστος Γραονίδης Κορυφαίοι Β Πόλλα Σµιθ-Διαµαντή Αλέξανδρος Σταυρίδης Tutti Βασίλης Καρατζίβας ΦΑΓΚΟΤΑ Κορυφαίοι Α Βασίλης Ζαρόγκας Γιώργος Πολίτης Κορυφαίοι Β Κώστας Βαβάλας Μαρία Πουλιούδη Tutti Μαλίνα Ηλιοπούλου ΚΟΡΝΑ Κορυφαίοι Α Τραϊανός Ελευθεριάδης Κορυφαίοι Β Βασίλης Βραδέλης Παντελής Φεϊζός Tutti Δηµήτρης Δεσποτόπουλος Κονσταντίν Ιστράτε ΤΡΟΜΠΕΤΕΣ Κορυφαίοι Α Σπύρος Παπαδόπουλος Γρηγόρης Νέτσκας Κορυφαίοι Β Γιώργος Λασκαρίδης Tutti Δηµήτρης Κουρατζίνος ΤΡΟΜΠΟΝΙΑ Κορυφαίοι Α Φιλήµων Στεφανίδης Αθανάσιος Ντώνες Κορυφαίοι Β Φώτης Δράκος Γιώργος Κόκκορας Tutti Ευάγγελος Μπαλτάς ΤΟΥΜΠΑ Κορυφαίοι Β Γιώργος Τηνιακούδης Παύλος Γεωργιάδης ΤΥΜΠΑΝΑ Κορυφαίοι Α Δηµήτρης Βίττης Μαρία-Μαργαρίτα Κουρτπαρασίδου Βλαντιµίρ Αφανάσιεβ ΚΡΟΥΣΤΑ Κορυφαίοι Β Κώστας Χανής Tutti Ελευθέριος Αγγουριδάκης Ντέλια Μιχαηλίδου ΑΡΠΑ Κορυφαίοι Α Κατερίνα Γίµα ΠΙΑΝΟ Κορυφαίοι Α Μαριλένα Λιακοπούλου Οι µόνιµοι µουσικοί της ΚΟΘ αναφέρονται µε σειρά αρχαιότητας Έφορος ΚΟΘ Ελένη Μπουλασίκη Βοηθός Αναπληρωτής Εφόρου Ζόραν Στέπιτς Φροντιστές ΚΟΘ Πέτρος Γιάντσης Γιώργος Νιµπής

23 ΚΡΙΤΙΚΕΣ The soloists play with great energy and élan in the outer movements and an appropriate sultriness in the slow one; Christopoulos and the Orchestra provide highly colorful, enthusiastic orchestral support Recommended. «Οι σολίστες παίζουν με μεγάλη ενέργεια και φλόγα στα εξωτερικά μέρη, και με την κατάλληλη ηδυπάθεια στο αργό. Ο Χριστόπουλος και η Ορχήστρα προσφέρουν εξαιρετικά ποικιλόχρωμη, ενθουσιώδη ορχηστρική υποστήριξη Συστήνεται». Robert Maxham, March/April 2009 Δισκογραφικές παραγωγές της ΚΟΘ CD Recording Productions by the TSSO The major work here is the Concerto for Two Violins as orchestrated by Kostas Demertzis It s a peppy and peppery work - quite serious and sensationally dissonant. «Το σπουδαιότερο έργο εδώ είναι το Κοντσέρτο για δύο βιολιά σε ενορχήστρωση του Κωστή Δεμερτζή Είναι ένα ζωηρό και πιπεράτο έργο αρκετά σοβαρό και αισθησιακά διάφωνο». This is a fine disc of contrasting music. It is distinguished by a deeply impressive Double Violin Concerto which defies the conventions of the genre. «Είναι ένα έξοχο CD με μουσική μεγάλων αντιθέσεων. Διακρίνεται για το εντυπωσιακότατο Κοντσέρτο για Δύο Βιολιά που αψηφά τις συμβάσεις του μουσικού αυτού είδους». Rob Barnett, classrev/2009/jan09/skalkottas_biscd1554.htm Erfreulich auch, daß heimische griechische Kräfte für das Unternehmen Skalkottas gewonnen wurden, denn sie belegen den hohen Standard des Musiklebens in den großen Städten des Landes. Die lange Vergessenheit dieses Komponisten scheint endlich zuende zu gehen. «Είναι επίσης ευχάριστο ότι για την ηχογράφηση των έργων του Σκαλκώτα αντλήθηκαν «γηγενείς» ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες αποδεικνύουν με τον τρόπο αυτό το υψηλό επίπεδο της μουσικής ζωής στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Η μακρόχρονη λήθη του συνθέτη αυτού φαίνεται επιτέλους να φτάνει στο τέλος». Hartmut Lück, kh/3cds/ _18990.shtml Από τον Ιούνιο 2008 κυκλοφορεί επίσημα στη διεθνή αγορά το νέο CD της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη διεθνούς φήμης δισκογραφική εταιρεία BIS. Η ηχογράφηση αυτή, περιλαμβάνει αποκλειστικά έργα του Νίκου Σκαλκώτα, μερικά από τα οποία κυκλοφορούν για πρώτη φορά παγκοσμίως, με τη συμμετοχή διαπρεπών Eλλήνων καλλιτεχνών. In June 2008 the new CD of the Thessaloniki State Symphony Orchestra was officially released worldwide, in partnership with internationally acclaimed label BIS Records. This recording contains exclusively works by Nikos Skalkottas, some of which are world premiere recordings, featuring eminent Greek artists.

24 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 24 H ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΘ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Μύρων Μιχαηλίδης director@tsso.gr ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Φίλιππος Χατζησίμου Τηλ philh@tsso.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Μίνα Παπακωνσταντίνου Τηλ secretary@tsso.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ (εξωτερική συνεργάτιδα) Δέσποινα Ντάρτζαλη Τηλ press@tsso.gr ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Μαρία Νιμπή Τηλ maria@tsso.gr Νίκος Κυριακού Τηλ info@tsso.gr ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ Μανώλης Αδάμος Τηλ economics@tsso.gr Έφη Τερζή Τηλ accounting@tsso.gr ΠΡΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ Νίκος Κυριακού Τηλ info@tsso.gr ΜΟΥΣΙΚΟ ΑΡΧΕΙΟ- ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Βαγγέλης Γιασημακόπουλος Τηλ library@tsso.gr ΤΑΜΕΙΟ ΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ Έλενα Παράσχου Τηλ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ Τηλ smykoth@gmail.com ΚΡΑΤΙΚH ΟΡΧHΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝIΚΗΣ Μονή Λαζαριστών, Κολοκοτρώνη 21, Θεσσαλονίκη Τηλ Fax ΑIΘΟΥΣΑ ΔΟΚΙΜΩΝ ΚΟΘ (πρώην κινηματοθέατρο Παλλάς) Λεωφ. Νίκης 71-73, Θεσσαλονίκη Τηλ Fax Ιστοσελίδα ΚΟΘ:

25 ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ Παρασκευή 14/01/11 Μ.Μ.Θ. (ΚΤΙΡΙΟ Β ) ώρα 21:00 Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου «Γιώργος Θυμής» διευθυντής ορχήστρας: Ανδρέας Τσελίκας σολίστ: Οι προκριθέντες στην Γ φάση του διαγωνισμού Παρασκευή 21/01/11 Μ.Μ.Θ. (ΚΤΙΡΙΟ Β ) ώρα 21:00 διευθυντής ορχήστρας: Κάρολος Τρικολίδης βιολί: Αρετή Ζούλα F. Mendelssohn «Οι Εβρίδες», έργο 26 F. Mendelssohn Κοντσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε μι ελάσσονα, έργο 64 L.v.Beethoven Συμφωνία αρ. 7 σε λα μείζονα, έργο 92 Σ Ύ Γ Χ Ρ Ο Ν Η Μ Ε Σ Ο Γ Ε Ι Α Κ Η Κ Ο Ύ Ζ Ι Ν Α Στηρίζοντας τον πολιτισμό της πόλης, ο Mανδραγόρας, ως χορηγός των εκδηλώσεων της ΚΟΘ για τη σεζόν , προσφέρει στους θεατές μετά το τέλος κάθε παράστασης 20% έκπτωση (απαιτείται η επίδειξη του εκάστοτε εισιτηρίου). Για τους συνδρομητές, τους φίλους και τα μέλη της ΚΟΘ ισχύει καθημερινά για όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ανοιχτά από τις 11:00 το πρωί Coffee - Lunch - Dinner

26 ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ 26 ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΟΘ 1η κατ. 2η κατ. 3η κατ. Πλατεία Α Πλατεία Β - Θεωρεία Εξώστης Μειωμένο* - Ομαδικό Πλατεία - Θεωρεία Εξώστης * εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές ωδείων, σώματα ασφαλείας ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚO 1η κατ. 2η κατ. 3η κατ. Πλατεία Α Πλατεία Β - Θεωρεία Εξώστης ΕΥΕΛΙΚΤΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΑΚΕΤΟ Δημιουργήστε το δικό σας ευέλικτο συνδρομητικό πακέτο, επιλέγοντας τουλάχιστον 4 συναυλίες σε οποιαδήποτε ζώνη, με την έκπτωση του 25% στη τιμή του εισιτηρίου. Σημείωση: Οι συναυλίες στις 14/2/2011 και 20/4/2011 είναι συμπαραγωγές της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης. Οι συνδρομητές της Κ.Ο.Θ. δικαιούνται μειωμένο εισιτήριο για τις συγκεκριμένες συναυλίες, το οποίο θα μπορούν να το συμπεριλάβουν στο συνδρομητικό τους πακέτο και θα το παραλαμβάνουν από το ταμείο της Κ.Ο.Θ. (Εθν. Αμύνης 2, τηλ ). Οι τιμές αυτού του μειωμένου εισιτηρίου για συνδρομητές είναι: Πλατεία - Θεωρεία 20, Εξώστης 15 ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΟΘ 1η κατ. 2η κατ. 3η κατ. Πλατεία Α Πλατεία Β - Θεωρεία Εξώστης Μειωμένο* - Ομαδικό Πλατεία - Θεωρεία Εξώστης * εκπαιδευτικοί, φοιτητές, μαθητές, σπουδαστές ωδείων, σώματα ασφαλείας Πληροφορίες για συνδρομές στο τηλέφωνο: Εισιτήρια και συνδρομές προπωλούνται στο Ταμείο της ΚΟΘ (Εθν. Αμύνης 2, Μέγαρο Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών), Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-15:00 Την ημέρα της εκάστοτε συναυλίας το ταμείο της ΚΟΘ λειτουργεί 10:00-13:00 (Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών) και 19:00-21:00 (στο χώρο της συναυλίας) Τηλέφωνο ταμείου ΚΟΘ: Εισιτήρια προπωλούνται και από τα εκδοτήρια της πλατείας Αριστοτέλους Ιστοσελίδα: 1η κατηγορία: Συναυλία 1/1 2η κατηγορία: Συναυλίες 21/1, 28/1, 4/2, 25/2, 4/3, 11/3, 23/3, 1/4, 8/4 3η κατηγορία: Συναυλία 14/1 Για εισιτήρια των συναυλιών στις 14/2 και 20/4 (συμπαραγωγή Κ.Ο.Θ. Ο.Μ.Μ.Θ.), παρακαλούμε όπως απευθυνθείτε στα εκδοτήρια εισιτηρίων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, τηλ.: και Η ΚΟΘ διατηρεί το δικαίωμα αν χρειαστεί να τροποποιήσει το πρόγραμμα. Η είσοδος μετά την έναρξη της συναυλίας επιτρέπεται μόνο στο διάλειμμα. Η είσοδος στη συναυλία επιτρέπεται σε παιδιά 6 ετών και πάνω. Απαγορεύεται αυστηρά η βιντεοσκόπηση, η φωτογράφηση και η μαγνητοφώνηση κατά τη διάρκεια της συναυλίας.

27

28 ΧΟΡΗΓΟΣ ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θα ανακοινωθεί ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ (Ε.Τ.Ο.Σ.) ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βασίλης Γάκης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Κωνσταντίνος Καλαϊτζής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ Ó Ï Â ª ÚÙ Ô - ª Ô 2008 16, 19, 23 Μαρτίου 16 Aπριλίου 8, 15, 16, 17, 18 Μαΐου ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ THESSALONIKI STATE SYMPHONY ORCHESTRA Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικής Ορχήστρας

Διαβάστε περισσότερα

Βασίλης Γάκης Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης

Βασίλης Γάκης Πρόεδρος του Δ.Σ. του Ε.Τ.Ο.Σ. της Κ.Ο.Θ. Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Νεολαίας Δήμου Θεσσαλονίκης Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εκτελεί διάσημα έργα μεγάλων συνθετών σε χαρακτηριστικά σημεία της πόλης Το Β Μέρος περιλαμβάνει ντοκιμαντέρ για τα 50 χρόνια της ΚΟΘ Thessaloniki State Symphony Orchestra

Διαβάστε περισσότερα

Christof Escher. Συνοδεία βωβού κινηματογράφου. διεύθυνση ορχήστρας ΠΑΙΖΟΥΝ:

Christof Escher. Συνοδεία βωβού κινηματογράφου. διεύθυνση ορχήστρας ΠΑΙΖΟΥΝ: Συνοδεία βωβού κινηματογράφου Christof Escher διεύθυνση ορχήστρας Παραγωγός: Charles Chaplin Βοηθοί παραγωγής: Charles Hall, Russell J. Spenser Σενάριο: Charles Chaplin Σκηνοθεσία: Charles Chaplin Βοηθός

Διαβάστε περισσότερα

«The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson )

«The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson ) «The Queen s Gigue» του Τόμας Ρόμπινσον, (Thomas Robinson 1560-1609) Ο Τόμας Ρόμπινσον ήταν Άγγλος συνθέτης και μουσικοδιδάσκαλος της περιόδου της Αναγέννησης. Έγραψε μουσικά έργα και δίδαξε τραγούδι,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 2012

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 2012 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΒΙΟΛΟΝΤΣΕΛΟΥ ΝΕΟΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ 2012 ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 11 ΜΑΐΟΥ 2012 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΌΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΉΣ Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μυράτ ΕΙΔΙΚΌ ΤΑΜΕΊΟ

Διαβάστε περισσότερα

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019

!!! 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς. Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά. 1-2 Μαρτίου Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 1ος ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Τάσος Παππάς Α. Πιάνο - Έγχορδα - Πνευστά 1-2 Μαρτίου 2019 Β. Παιδικές & Νεανικές Χορωδίες 3 Μαρτίου 2019 Ο Τάσος Παππάς γεννήθηκε στη Φλώρινα το 1926. Υπήρξε µία από

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ÕÐÏÕÑÃÅÉÏ ÐÏËÉÔÉÓÌÏÕ ÊÁÉ ÔÏÕÑÉÓÌÏÕ ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Isin Metin διεύθυνση ορχήστρας Ζαχαρίας Σπυριδάκης κρητική λύρα σε έργα: Ulvi Cemal Erkin Γιάννη Μαρκόπουλου Maurice Ravel Μέγαρο Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ

Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Σοπέν Μπετόβεν Μότσαρτ Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 1 (Wolfgang Amadeus Mozart) (1756-1791) Ιστορία της Μουσικής (Θ) - ΜΙΧΑ Παρασκευή 2 Ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασικής μουσικής.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ 1 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Η ποιότητα της μουσικής παιδείας ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΝΕΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Από τη φετινή χρονιά το Δημοτικό μας Ωδείο διευρύνεται με νέα τμήματα διδασκαλίας πνευστών

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας).

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας). Ζωρζ Μπιζέ [George Bizet] (1836-1875) Γάλλος συνθέτης Συµφωνία αρ. 1, σε Ντο µείζονα Η µία και µοναδική συµφωνία του γάλλου συνθέτη του 19 ου αιώνα Ζωρζ Μπιζέ, ήταν ένα από τα πρώτα του έργα και γράφτηκε

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018»

«ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» «ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΜΕΘΑΝΑ 2018» ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Παρασκευή 3 Αυγούστου Θοδωρής Βουτσικάκης σε ένα πρόγραμμα που επιμελείται η Λίνα Νικολακοπούλου Σάββατο 4 Αυγούστου Δημήτρης Μπάσης Κυριακή 5 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑλΟνΙΚΗΣ,21:00

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑλΟνΙΚΗΣ,21:00 ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣαλονικησ,21:00 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Θα ανακοινωθεί Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών (ΕΤΟΣ) Πρόεδρος Βασίλης Γάκης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός AMERICAN RECORD GUIDE Φεβρουάριος 2007 ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος PAUL FOWLES-CLASSICAL GUITAR

Διαβάστε περισσότερα

31.5 ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31 ΜΑΐΟΥ 2019 ΏΡΑ 20:30 ΙGOR STRAVINSKY ( ) C.F. RAMUZ ( ) Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΏΤΗ (πλήρης) Η Θεατρική

31.5 ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31 ΜΑΐΟΥ 2019 ΏΡΑ 20:30 ΙGOR STRAVINSKY ( ) C.F. RAMUZ ( ) Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΏΤΗ (πλήρης) Η Θεατρική 31.5 ΔΕΎΤΕΡΗ ΣΥΝΑΥΛΊΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ 31 ΜΑΐΟΥ 2019 ΏΡΑ 20:30 ΙGOR STRAVINSKY (1882 1971) C.F. RAMUZ (1878 1947) Η ΙΣΤΟΡΊΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΏΤΗ (πλήρης) Η Θεατρική διάσταση μιας μοναδικής μουσικής εμπειρίας KYKLOS

Διαβάστε περισσότερα

Κοντσέρτο για Βιολί σε Μι ελάσσονα, έργο 64

Κοντσέρτο για Βιολί σε Μι ελάσσονα, έργο 64 Φέλιξ Μέντελσον (1809-1847) Κοντσέρτο για Βιολί σε Μι ελάσσονα, έργο 64 Η ορχηστρική μουσική του πρώιμου ρομαντικού συνθέτη Φέλιξ Μέντελσον περιλαμβάνει πέντε συμφωνίες, τις συναυλιακές εισαγωγές Όνειρο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. www.tsso.gr. Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Friday, 4th February, 2011

ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. www.tsso.gr. Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011 Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Friday, 4th February, 2011 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μύρων Μιχαηλίδης ΕΙΔΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ (Ε.Τ.Ο.Σ.) ΠΡΟΕΔΡΟΣ Βασίλης Γάκης ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Κωνσταντίνος Καλαϊτζής

Διαβάστε περισσότερα

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός

17 έως 21 Απριλίου 2019 «Μουσική και Κινηματογράφος» Νίκος Κυπουργός «Έτσι γεννήθηκε η μουσική του κινηματογράφου, θα έλεγε κανείς. Από τη σιωπή. Και η μουσική αυτή υπήρξε στην αρχή λίγο σκοτάδι, τίτλοι ηχητική περιγραφή του ονείρου, πράξη ζωής και θάνατος, ενέργεια, νίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥΥ 2018 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:.. ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 15 ΣΕΛΙΔΕΣ.

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥΥ 2018 ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:.. ΤΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΔΟΚΙΜΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ 15 ΣΕΛΙΔΕΣ. ΛΑΝΙΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2017-2018 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΑΪΟΥ-ΙΟΥΝΙΟΥΥ 2018 ΜΑΘΗΜΑ: ΘΕΜΑΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24/05/2018 ΤΑΞΗ: ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ Β ΛΥΚΕΙΟΥΔΙΑΡΚΕΙ ΙΑ: 2 ώρες και 30 λεπτά..

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΕΔΟΝΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ & ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΤΣΑΧΟΥΡΙΔΗΣ ΗΒΗ ΑΔΑΜΟΥ Μαζί τους η ΕΛΕΝΑ ΠΑΠΑΡΙΖΟΥ Η κορυφαία μουσική πρόταση του χειμώνα που καθήλωσε το κοινό της Θεσσαλονίκης στην πύλη

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό έτος ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ. Ποσό υποτροφίας: δρχ.

Ακαδημαϊκό έτος ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ. Ποσό υποτροφίας: δρχ. Ακαδημαϊκό έτος 2000-2001 ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΣΤΟ ΒΙΟΛΙ Ποσό υποτροφίας: 3.500.000 δρχ. Ημερομηνίες Δημοσίευσης της προκήρυξης: Σάββατο 16/10/1999 εφημερίδα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Κυριακή 17/10/1999 εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, Κυριακή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Έλλη Πασπαλά. και η ορχήστρα νέων. The Underground Youth Orchestra. παρουσιάζουν την. Μουσική του Νότου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Η Έλλη Πασπαλά. και η ορχήστρα νέων. The Underground Youth Orchestra. παρουσιάζουν την. Μουσική του Νότου Η Έλλη Πασπαλά και η ορχήστρα νέων The Underground Youth Orchestra παρουσιάζουν την Μουσική του Νότου (Μουσική και τραγούδια από τον Ευρωπαϊκό Νότο) Συμμετέχουν η Ορχήστρα Νέων του Ωδείου των Χρωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής

Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής Ανοιξιάτικο Φεστιβάλ Μουσικής ηµοτικό Ωδείο Αµαρουσίου Επτά συναυλίες από 30 Μαρτίου έως 18 Μαΐου 2008 Αίθουσα Εκδηλώσεων ηµαρχειακού Μεγάρου ήµου Αµαρουσίου Ε ί σ ο δ ο ς ε λ ε ύ θ ε ρ η Ώρα έναρξης συναυλιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 5/2018 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ Πετρούπολη 31-12-2018 Αριθ. πρωτ.: 20133 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ"

ΩΔΕΙΟΝ ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ ΩΔΕΙΟΝ "ΝΙΚΟΣ ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ" Αναγνωρισμένο από το κράτος 33 ΧΡΟΝΙΑ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ... Διδάσκονται όλα τα είδη Ενόργανης, Θεωρητικής και Φωνητικής Μουσικής Αγίας Λαύρας 95 210-2232339 210-2287555 www.odeio-nikos-skalkotas.gr

Διαβάστε περισσότερα

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble

Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Βαγγέλης Τρίγκας Ensemble Μουσική Παράσταση Optima Ο Βαγγέλης Τρίγκας και το μουσικό του σύνολο παρουσιάζουν τη μουσική παράσταση Optima. Ο σολίστ και συνθέτης ανθολογεί τραγούδια

Διαβάστε περισσότερα

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Live ANEMA E CORE Στους ρυθμούς της Μεσογείου Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967

Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Zoltán Kodály (Ζόλταν Κοντάυ) Ούγγρος συνθέτης, 1882 1967 Ο Kodály γεννήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 1886 στο Kecskemet της Ουγγαρίας. Ο πατέρας του ήταν σταθμάρχης σιδηροδρομικής γραμμής και έπαιζε ερασιτεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

04.03.2011. ώρα 21.00 Μ.Μ.Θ.

04.03.2011. ώρα 21.00 Μ.Μ.Θ. 04.03.2011 ώρα 21.00 Μ.Μ.Θ. ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ THESSALONIKI STATE SYMPHONY ORCHESTRA Ειδικό Ταμείο Οργάνωσης Συναυλιών (Ε.Τ.Ο.Σ.) Πρόεδρος Βασίλης Γάκης Αντιπρόεδρος Κωνσταντίνος Καλαϊτζής Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20.

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ ΣΑΒΒΑΤΟ. ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20. ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ ΕΡΤ 23 ΣΑΒΒΑΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗΣ ΟΡΧΗΣΤΡΑΣ και Χορωδίας της ΕΡΤ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ 20.30 ΣΟΛΙΣΤ Μαριλένα Στριφτόμπολα - Σοπράνο Άρτεμις Μπόγρη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΟYΝΙΟΣ 2015

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΟYΝΙΟΣ 2015 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΟYΣΙΚΗΣ www.hellenicmusiccentre.com ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΙΟYΝΙΟΣ 2015 Α. ΠΑΡΤΙΤΟYΡΕΣ Δυμιώτης, Φάνος (1965-2007) The Soldier s Blues (2007) για κλαρινέτο, φαγκότο, τρομπέτα, τρομπόνι, κρουστά

Διαβάστε περισσότερα

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου

Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Μία ανθολογία τραγουδιών που αναδεικνύουν την πολυχρωμία των χαρακτηριστικών ήχων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου Βαγγέλης Τρίγκας ΜΠΟYΖΟYΚΙ, TΡΑΓΟYΔΙ Θόδωρος Μπρουτζάκης ΠΙAΝΟ Μαργαρίτα Καραμολέγκου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA)

ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA) ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ (FOTA) Η Διεθνής Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Φεστιβάλ Αιγαίου θα περιλαμβάνει νέους μουσικούς μεταξύ 16 24 ετών από την Ελλάδα και παγκοσμίως. Οι μουσικοί που

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα...

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Σ. Ραχμάνινοφ Οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής του 1873 Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ γεννήθηκε το 1873 στο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΖΑΝΗ Νικολός Δημόπουλος φλάουτο. Ελένη Λιώνα τραγούδι. Διονύσης Μαλλούχος πιάνο. Παναγιώτης Δημόπουλος σύνθεση

ΚΟΖΑΝΗ Νικολός Δημόπουλος φλάουτο. Ελένη Λιώνα τραγούδι. Διονύσης Μαλλούχος πιάνο. Παναγιώτης Δημόπουλος σύνθεση ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΟΖΑΝΗ 20-24.8.2012 Νικολός Δημόπουλος φλάουτο Ελένη Λιώνα τραγούδι Διονύσης Μαλλούχος πιάνο Παναγιώτης Δημόπουλος σύνθεση Valerie Pearson βιολί, ελεύθερος αυτοσχεδιασμός Δημήτρης Δημόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 01 2 0 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α

Διαβάστε περισσότερα

Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου

Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου Ανοιχτή δοκιμή της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου 10 Φεβρουαρίου 2016 Γενικός στόχος των ανοιχτών δοκιμών: Οι μαθητές/τριες με την ακρόαση της δοκιμής θα γνωρίσουν τον τρόπο με τον οποίο προετοιμάζει μια

Διαβάστε περισσότερα

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές

Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Ο κόσμος του Κινηματογράφου στον κόσμο μας: Επιδράσεις και Επιρροές Καβαλλάρη Κατερίνα Β2 Καμπίτση Εμμανουέλα Β2 Κόρμπος Βασίλης Β2 Κοττάκη Δήμητρα Β2 Κινηματογράφος και Λογοτεχνία Harry Potter Κινηματογράφος

Διαβάστε περισσότερα

Johannes Brahms. Robert Schumann

Johannes Brahms. Robert Schumann Johannes Brahms Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 1 σε ρε ελάσσονα Robert Schumann Συμφωνία αρ. 3 σε μι ύφεση μείζονα (Του Ρήνου) Καλλιτεχνικός Διευθυντής Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μυράτ Ειδικό

Διαβάστε περισσότερα

Εκδήλωση προς τιμήν του. Σόλωνα Μιχαηλίδη. Κυριακή 5 Απριλίου 2009 Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ

Εκδήλωση προς τιμήν του. Σόλωνα Μιχαηλίδη. Κυριακή 5 Απριλίου 2009 Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ Εκδήλωση προς τιμήν του Σόλωνα Μιχαηλίδη Κυριακή 5 Απριλίου 2009 Αίθουσα Δοκιμών ΚΟΘ Πριν από 50 χρόνια ένας ταλαντούχος και χαρισματικός άνθρωπος, ο Σόλων Μιχαηλίδης, διαπίστωσε κατά την έλευσή του στην

Διαβάστε περισσότερα

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00

08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11. Τετάρτη 8, 15, 22 & 29 Οκτωβρίου, 5, 12,19 & 26 Νοεμβρίου 17:00 ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ Εκπαιδευτικά προγράμματα Ελεύθερο Εργαστήρι Μουσικής Παιδείας 08.10 15.10-22.10-29.10 05.11 12.11 19.11 26.11 ΤΕΧΝΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο.

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Είναι μια απλή, συνηθισμένη κοπέλα που βλέπουμε στο δρόμο να περπατά, δίχως όμως να γνωρίζουμε το μαρτύριο

Διαβάστε περισσότερα

Πόλη και πολιτισμός Πόλη και διασκέδαση

Πόλη και πολιτισμός Πόλη και διασκέδαση 28 Πόλη και πολιτισμός Πόλη και διασκέδαση Η πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης Έντονη είναι η πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης ολόκληρο τον χρόνο. Εκδηλώσεις του Μακεδονικού Μουσείου της Σύγχρονης Τέχνης,

Διαβάστε περισσότερα

Alexander Frey. Kee Marcello. διεύθυνση ορχήστρας. κιθάρα

Alexander Frey. Kee Marcello. διεύθυνση ορχήστρας. κιθάρα - Bohemian Rhapsody (διασκευή τραγουδιού των Queen από τον F. Vrtacnik) - The Symphonic Beatles (διασκευή τραγουδιού των Beatles από τον F. Vrtacnik) - Pinball Wizard (μουσική: P. Townshend. Διασκευή τραγουδιού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΑΡΜΟΝΙΑ (ΟΣΤΙΝΑΤΟ 1) ΣΧΟΛΕΙΟ/ΤΑΞΗ: A AΡ. ΜΑΘΗΤΩΝ: ΣΚΟΠΟΣ: ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΠΕΡΙΟΔΟΣ: ΣΤΟΧΟΙ:ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου

ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου ΚΛΑΣΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Περικλής Ούτσιος Φίλιππος Ντομασένκο Γιάννης Παζαρτζής Ορέστης Πλιάκης Νικόλας Μπάλτου Με τον όρο κλασική μουσική αναφέρεται ευρύτερα η Δυτικοευρωπαϊκή μουσική παραγωγή που εκτείνεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΜΑΙΟΣ 2012 ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΜΑΣ ΤΡΑΓΟΥΔΑ Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΡΑΦΗΝΑΣ ΜΕΛΥΔΡΟΝ ΠΥΞ-ΛΑΞ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΙ ΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 20:30 «Ο Καραγκιόζης Πειρατής» ΑΠΟ ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΚΙΩΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013, ώρα 21:30 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

ενώ το «β» μέρος είναι ένα «Μοιρολόι», αργό ρυθμικά.

ενώ το «β» μέρος είναι ένα «Μοιρολόι», αργό ρυθμικά. Το δεύτερο μέρος «Β», αντίθετο σε χαρακτήρα από αυτό που προηγήθηκε, κρύβει, μέσα από το έντονο ρυθμικό και χρωματικό του στοιχείο, την αισιοδοξία και την ελπίδα του Κύπριου για ένα καλύτερο «αύριο» για

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία αφενός μιας νέας γενιάς Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ. Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής

ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ. Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής ΛΟΓΙΑΔΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ Γνωστικό Αντικείμενο: Διεύθυνση Ορχήστρας Βαθμίδα: Καθηγητής email: miltoslog@yahoo.gr Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας

Διαβάστε περισσότερα

22/11/2017 Συμμετοχή του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Στη συναυλία του Συλλόγου «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Αρσάκειο. 10/12/2017 Μαθητική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία

22/11/2017 Συμμετοχή του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Στη συναυλία του Συλλόγου «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Αρσάκειο. 10/12/2017 Μαθητική Χριστουγεννιάτικη Συναυλία 22/11/2017 Συμμετοχή του Εθνικού Ωδείου Χαλανδρίου Στη συναυλία του Συλλόγου «ΕΥΤΕΡΠΗ» στο Αρσάκειο Η Μαργαρίτα Μπακοπούλου, μαθήτρια του τμήματος πιάνου, τάξη κας Μαργαρίτας Βαμβακάρη, εκπροσώπησε το

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο. Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο. Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Ψυχικό, 4 Οκτωβρίου 2016 Προς τους κ.κ. γονείς μαθητών/μαθητριών Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών 2016-2017 Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη του χορού. Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου

Η τέχνη του χορού. Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου Η τέχνη του χορού Αν δεν χορεύεις, χαραμίζεις τα πόδια σου Tι είναι ο χορός; Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απογευματινές δραστηριότητες σχολικού έτους 2011-2012

Θέμα: Απογευματινές δραστηριότητες σχολικού έτους 2011-2012 ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου και του ΙΒ Κολλεγίου Ψυχικού Αγαπητοί γονείς,

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί

Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί Ευρωπαϊκοί και Λατινοαμερικάνικοι χοροί Tάνγκο Το τάνγκο ξεκίνησε να χορεύεται πριν από το 1900. Γεννήθηκε στην Αργεντινή και την Ουρουγουάη, αλλά διαδόθηκε σχεδόν σε όλον τον κόσμο. Υπάρχει επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές

Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Το Τμήμα Μουσικών Σπουδών: Πρόγραμμα, Δράσεις, Προοπτικές Κώστας Χάρδας Λέκτορας Τμήματος Μουσικών Σπουδών «Οι Σπουδές στο

Διαβάστε περισσότερα

Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης. Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816)

Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης. Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816) Φραντς Σούμπερτ Franz Schubert (1797 1828) Αυστριακός συνθέτης Συμφωνία Αρ. 5, σε Σι ύφεση μείζονα, D. 485 (1816) O Σούμπερτ γράφει τη συγκεκριμένη συμφωνία από τον Οκτώβριο μέχρι τον Νοέμβριο του 1816

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Παπάγου, 11/6/2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΛ: 213-2027185, 186, 187 FAX: 210-6519014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Παπάγου, 11/6/2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΛ: 213-2027185, 186, 187 FAX: 210-6519014 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΔΗΜΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ Παπάγου, 11/6/2012 ΓΡΑΦΕΙΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΛ: 213-2027185, 186, 187 FAX: 210-6519014 ΗΛΕΚΤΡ. Δ/ΝΣΗ: www.dpapxol.gov.gr E-mail: festivalpapagou@gmail.com Όπως κάθε χρόνο

Διαβάστε περισσότερα

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου Ιουνίου -16 Ιουλίου 2016 Λεωφόρος Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο

Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου Ιουνίου -16 Ιουλίου 2016 Λεωφόρος Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο Φεστιβάλ Δήμου Αμαρουσίου 2016 15 Ιουνίου -16 Ιουλίου 2016 Λεωφόρος Κηφισίας 219 στο Αμαλίειο Ο Πολιτισμός και η Τέχνη πρωταγωνιστούν και το φετινό καλοκαίρι στο Μαρούσι, με επίκεντρο το Φεστιβάλ του Δήμου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα

ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ. ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού 1.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό. Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΥΠΙΚΑ ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΘΕΣΕΩΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Α. Σχολή Χορού.Εκπαιδευτικό - καλλιτεχνικό προσωπικό Τίτλοι σπουδών. Δίπλωμα για αναγνωρισμένης Ανώτερης Επαγγελματικής Σχολής Χορού

Διαβάστε περισσότερα

βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Valde-Marne. Οι συναυλίες του Στέφανου σε όλο τον κόσμο

βραβείο καλύτερης μουσικής σύνθεσης για σύγχρονο μπαλέτο στο Διεθνές Φεστιβάλ της Valde-Marne. Οι συναυλίες του Στέφανου σε όλο τον κόσμο Ο Στέφανος γεννήθηκε στην Αθήνα και δε χρειάστηκε πολύ χρόνο, για να αποκαλύψει το μουσικό του ταλέντο, αφού από την ηλικία των τεσσάρων χρονών είχε την ικανότητα να απομνημονεύει με μεγάλη ευκολία κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Ρωμαίος και Ιουλιέτα

Ρωμαίος και Ιουλιέτα Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Σχ. Έτος: 2013-2014 Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Λογοτεχνία και Κινηματογράφος Ρωμαίος και Ιουλιέτα Εργάστηκαν οι μαθήτριες: Αναγνωστοπούλου Μαρία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014. Σάββατο 27.12.2014

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014. Σάββατο 27.12.2014 ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥ ΑΡΕΩΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 27 30 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Είσοδος Ελεύθερη Σάββατο 27.12.2014 ΩΡΑ 13:00 ΞΗΜΕΡΩΝΕΙ - Θεατρική παιδική παράσταση Ένας μικρός σκίουρος πέφτει για ύπνο στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 21:00

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 21:00 20 6 2009 ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 21:00 ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ THESSALONIKI STATE SYMPHONY ORCHESTRA Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης εποπτεύεται και επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού Καλλιτεχνικός

Διαβάστε περισσότερα

Δρ Δήμητρα Τρυπάνη Βαθμίδα: Λέκτορας Γνωστικό Αντικείμενο: Θεωρητικά της Μουσικής

Δρ Δήμητρα Τρυπάνη Βαθμίδα: Λέκτορας Γνωστικό Αντικείμενο: Θεωρητικά της Μουσικής Δρ Δήμητρα Τρυπάνη Βαθμίδα: Λέκτορας Γνωστικό Αντικείμενο: Θεωρητικά της Μουσικής Email: dtrypani@ionio.gr www.dimitratrypani.com Η Δήμητρα σπούδασε Σύνθεση (PhD και ΜMus και τα δύο με διάκριση) στο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με την Ε Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καψόχωρας Ιανουάριος Ιούνιος 2013 Συντελεστές προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ «ΛΙΛΙΑΝ ΒΟΥΔΟΥΡΗ» ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΪΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ στο ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης

ΠΙΝΑΚΑΣ Α: ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ (ανά κωδικό θέσης) Τόπος Εκτέλεσης Ειδικότητα Διάρκεια σύμβασης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΠΕTΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 8 /2017 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ Πετρούπολη, 22-12-2017 Αριθ.πρωτ.: 25737 Ο ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ Έχοντας υπόψη: 1.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο.

ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο. 1 ΣΧΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ Δ.Ω.Λ. ΕΠΟΠΤΕΥΟΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ.ΠΟ. ΣΧΟΛΕΣ 1. ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ 2. ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ: βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, κοντραμπάσο. 3. ΣΧΟΛΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ: φλάουτο, όμποε, κλαρινέτο, φαγκότο, σαξόφωνο,

Διαβάστε περισσότερα

Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου.

Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου. 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Μουσικής Δωματίου Σάββατο 28 & Κυριακή 29 Ιουνίου 2014 Oργανωτές: Orpheus Soloists www.orpheussoloists.com ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι Orpheus Soloists θεσπίζουν από το 2012 Διαγωνισμό Μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευµάτων, Πολιτισµού και Αθλητισµού Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης επιχορηγείται και εποπτεύεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

www.poa-mandolinarte.org Το Σύνολο Νυκτών Εγχόρδων Αθηνών MandolinARTE δημιουργήθηκε το 1994. Το ρεπερτόριό της ορχήστρας MandolinARTE περιλαμβάνει έργα κλασσικής μουσικής γραμμένα για μαντολίνο των A.Vivaldi,

Διαβάστε περισσότερα

το πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου -Theatre in Educationτου «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα»

το πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου -Theatre in Educationτου «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζει το πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου -Theatre in Educationτου Chris Cooper* «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ

Ο Πρόεδρος της ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΝΕΟΛΑΙΑΣ & ΑΘΛΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ Ιωάννινα, 26/7/2012 Αριθμ. Πρωτ. -1000- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για την πρόσληψη εκπαιδευτικού-καλλιτεχνικού προσωπικού στα εκπαιδευτικά τμήματα της Κοινωφελούς Επιχείρησης (Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων, Σχολή Κλασικού

Διαβάστε περισσότερα

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων!

OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ. Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! Γιορτές της φύσης. & των ανθρώπων! OPΓANΩΣH: ΠOΛITIΣTIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ ΓEPΓEPHΣ Στο Pούβα... Γιορτές της φύσης Γιορτές της φύσης & των ανθρώπων! & των ανθρώπων! συνδιοργάνωση Kαλοκαίρι 2012 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΡΓΕΡΗΣ Και να αδερφέ μου που

Διαβάστε περισσότερα

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου

Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας Πιστοποίηση Επάρκειας της Ελληνομάθειας 18 Ιανουαρίου 2013 A2 Κείμενα Κατανόησης Γραπτού Λόγου Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Διάρκεια Εξέτασης 30 λεπτά Ερώτημα 1 (7 μονάδες) Διαβάζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018

ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018 ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗ: 27/2018 ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΙΟΝΥΣΙΑ 2018 Η ΔΑΠΑΝΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΖΟΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ 30.380,00 ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΥ Φ.Π.Α. ΘΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΧΟΛΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ & ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ Επιστημονικός Υπεύθυνος: Καθ. Δημήτρης Μαραγκόπουλος Η Ακαδημία πραγματοποιείται στο μοναδικής

Διαβάστε περισσότερα

Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε πιο

Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε πιο Οκτώβριος 2013 Έκδοση 1 Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Α/φών Μαλτέζου Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ- MUSIC THERAPY Μουσικοθεραπεία είναι η κλινική και τεκμηριωμένη χρήση της μουσικής από ειδικευμένο θεραπευτή, ο οποίος με επιστημονικές μεθόδους αξιοποιεί τις ιδιαίτερες συναισθηματικές,

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ»

«ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» «ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ» ΤΑΞΗ Γ1 2 ο Δ Σ ΓΕΡΑΚΑ ΔΑΣΚ:Αθ.Κέλλη ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς η τάξη μας ασχολήθηκε με την ανάγνωση και επεξεργασία λογοτεχνικών βιβλίων

Διαβάστε περισσότερα

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας).

Η Συμφωνία. Εκτεταμένη οργανική σύνθεση που αναπτύσσεται κατά την Κλασική εποχή (18 ος αιώνας). Γιοχάνες Μπραµς [Johannes Brahms] (1833-1897) Γερµανός συνθέτης Συµφωνία αρ. 2, σε Ρε µείζονα Η συγκεκριµένη Συµφωνία γράφτηκε το 1877 κατά την επίσκεψη του συνθέτη στην περιοχή Pörtschach am Wörthersee,

Διαβάστε περισσότερα

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου 2017 Aπολογισμός

6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ Απριλίου 2017 Aπολογισμός 6o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ 9-10-11 Απριλίου 2017 Aπολογισμός (Του Αντώνη Κουφουδάκη) Το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τον Σύλλογο Γονέων

Διαβάστε περισσότερα

«FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού

«FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού «FIGARO» με το Κρατικό Μπαλέτο του Κρεμλίνου φιλοξενεί ο Δήμος Λεμεσού Ο Δήμος Λεμεσού με περηφάνια παρουσιάζει φέτος στο θεσμό «Μεγάλα Μπαλέτα» το Κρατικό Μπαλέτο του ΚΡΕΜΛΙΝΟΥ με το έργο FIGARO με μια

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Υλικό για µαθητές/τριες Γυµνασίου και Λυκείου Εισαγωγή στην Ορχήστρα Παρακολούθηση συναυλιών

Εκπαιδευτικό Υλικό για µαθητές/τριες Γυµνασίου και Λυκείου Εισαγωγή στην Ορχήστρα Παρακολούθηση συναυλιών Εκπαιδευτικό Υλικό για µαθητές/τριες Γυµνασίου και Λυκείου Εισαγωγή στην Ορχήστρα Παρακολούθηση συναυλιών Αγαπητοί/τές Μαθητές και Μαθήτριες, Μέσα από αυτή την παρουσίαση Θα γνωρίσετε: τη Συµφωνική Ορχήστρα

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ Δευτέρα 9 Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το Χρώμα Είναι το πιο Δυνατό Χαστούκι» Μαρκίδειο Θέατρο Ώρα: 8:00 μ.μ. / Τιμή: 5

ΘΕΑΤΡΟ Δευτέρα 9 Θεατρική παράσταση με τίτλο: «Το Χρώμα Είναι το πιο Δυνατό Χαστούκι» Μαρκίδειο Θέατρο Ώρα: 8:00 μ.μ. / Τιμή: 5 MUSICAL SUNDAYS Κυριακή 1 Musical Sundays ΠΑΙΔΙΚΟ Κυριακή 1 Παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Παθήματα Μαθήματα», από τους μύθους του Αισώπου / Τιμή: 5 Οργανωτής: Θεατρική Παιδική Σκηνή «Αιώρα». ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

«ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΟΖΑΡΤ & ΤΟΝ BEETHOVEN»

«ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΟΖΑΡΤ & ΤΟΝ BEETHOVEN» 15 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΙΓΑΙΟΥ «ΤΙΜΗ ΣΤΟ ΜΟΖΑΡΤ & ΤΟΝ BEETHOVEN» ΔΡΩΜΕΝΑ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ: Παρασκευή, 5 Ιουλίου, στις 11:00 Θέατρο Ευανθίας Καΐρη Εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά με σκηνές και άριες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ Ι ΑΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Ι ΓΕΩΡΓΙΑ ΠΑΡΠΑΡΟΥΣΗ 1. ΜΕΤΡΑ ΕΙ Η ΜΕΤΡΩΝ απλά µέτρα: 2/4, 2/8, 3/4, 3/8 2/4 q q \ e e e e \ x x x x x x x x \ εµβατήριο 2/8

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων στον Εθνικό Κήπο Παρασκευή 1.6.18 09:00 Αστέρι 18:00-20:00 Παραπλεύρως Παιδικής Χαράς Παίζω και μαθαίνω για το τσίρκο Διαδραστικό πρόγραμμα για όλη την οικογένεια από τους CIRCUS

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας μουσικά διαμάντια!

Ανακαλύπτοντας μουσικά διαμάντια! Ανακαλύπτοντας μουσικά διαμάντια! ΑΝ ΑRT ARTISTRY Mονής Αστερίου Τσαγκάρη 4 Αθήνα (Πλάκα) 210 3220082 www.an-art.com info@an-art.com Kostas Kirolytis: Classical Guitar Through Centuries: Spain Αυτή η συλλογή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Φεβρουαρίου 2014 Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου

Πρόγραμμα εκδηλώσεων Φεβρουαρίου 2014 Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου 1 / 8 - Σάββατο 1/2 & Κυριακή 2/2, ώρα 21:00 «Μαμά Φρικιό & Μυστήριο Μπούφο». Θεατρική παράσταση από την ομάδα ΦΕΝΕΣΤΡΑ. Α ίθουσα - Δευτέρα 3/2, ώρα 20:00 Φιλολογικό μνημόσυνο της Πόπης Αντωνίου-Σφαλαγκάκου,

Διαβάστε περισσότερα

Φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, προγράμματα

Φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, προγράμματα Ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας δήμου Αθηναίων συνεχίζει για τρίτη χρονιά το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο και τα Πάρκα αλλιώς» με κλασική μουσική, γυμναστική και εκδηλώσεις για παιδιά στον

Διαβάστε περισσότερα