Πλυντήρια. Εγχειρίδιο Χρήστη & Οδηγίες εγκατάστασης. Οδηγίες ασφαλείας...2, 3

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πλυντήρια. Εγχειρίδιο Χρήστη & Οδηγίες εγκατάστασης. Οδηγίες ασφαλείας...2, 3"

Transcript

1 1 Πλυντήρια Οδηγίες ασφαλείας...2, 3 Οδηγίες λειτουργίας Πίνακας ελέγχου...4 Ρυθμίσεις ελέγχου Χαρακτηριστικά Φόρτωση και χρήση του Πλυντηρίου...9 Καθαρισμός του πλυντηρίου Οδηγίες εγκατάστασης Προετοιμασία εγκατάστασης...13 Τοποθέτηση του πλυντηρίου...14 Ελάχιστες αποστάσεις εγκατάστασης...14 Άνοιγμα της συσκευασίας του πλυντηρίου...15 Απαιτήσεις παροχής νερού...16 Προγραμματισμός του πίνακα ελέγχου...16 Απαιτήσεις αποστράγγισης...16 Εγκατάστασης του πλυντηρίου...17, 18 Ανταλλακτικά...18 Συμβουλές επίλυσης προβλημάτων Υποστήριξη πελατών Σωστή αποκομιδή του προϊόντος Εγχειρίδιο Χρήστη & Οδηγίες εγκατάστασης WIVH681CJ WIVH682CJ WIVH684CJ WIVH685CJ Παράμετροι απόδοσης: V ~50Hz 2000W Χωρητικότητα: 10Kg Ύψος αποχέτευσης: 0.6m 0.95m Πίεση νερού: 0.1Mpa 0.8Mpa Καταγράψτε εδώ τους αριθμούς του μοντέλου και της σειράς: Αριθμός μοντέλου Αριθμός σειράς Μπορείτε να τους βρείτε στην ετικέτα στην πλευρά του πλυντηρίου.

2 2 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ. Προειδοποίηση! Για την ασφάλειά σας πρέπει να ακολουθήσετε τις πληροφορίες αυτού του εγχειριδίου για να μειώσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς ή έκρηξης, ηλεκτροπληξίας, ή για να εμποδίσετε βλάβες της συσκευής, τραυματισμούς ή απώλεια της ζωής. Οι οδηγίες σε αυτό το εγχειρίδιο και όλη η συνοδευτική τεκμηρίωση δεν αποσκοπούν στην κάλυψη όλων των πιθανών περιστάσεων και συνθηκών που μπορούν να εμφανιστούν. Οι ορθές και ασφαλείς πρακτικές και η απαραίτητη προσοχή ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστούν κατά την εγκατάσταση, λειτουργία και συντήρηση οποιασδήποτε συσκευής. ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΝΕΡΟΥ Σε ορισμένες περιστάσεις, μπορεί να παραχθεί αέριο υδρογόνο σε ένα θερμοσίφωνα που δεν έχει χρησιμοποιηθεί για δύο εβδομάδες ή περισσότερο. Το αέριο υδρογόνο μπορεί να είναι εκρηκτικό κάτω από αυτές τις συνθήκες. Εάν δεν έχετε χρησιμοποιήσει το ζεστό νερό για δύο εβδομάδες ή περισσότερο, για να αποφύγετε τυχόν ζημιές ή τραυματισμό ανοίξτε όλες τις στρόφιγγες ζεστού νερού και αφήστε το νερό να τρέξει για αρκετά λεπτά. Αυτό πρέπει να γίνεται πριν χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή που συνδέεται με το σύστημα ζεστού νερού. Αυτή η απλή διαδικασία θα επιτρέψει τη διαφυγή του αέριου υδρογόνου. Δεδομένου ότι το αέριο είναι εύφλεκτο, μην καπνίζετε ή μην κάνετε χρήση φλόγας ή ενεργοποιημένων συσκευών κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. ΣΩΣΤΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Αυτό το πλυντήριο πρέπει να εγκατασταθεί κατάλληλα και να τοποθετηθεί σύμφωνα με τις οδηγίες εγκατάστασης προτού χρησιμοποιηθεί. Εγκαταστήστε ή φυλάξτε το σε μέρη που δεν είναι εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες κάτω από το μηδέν ή στον καιρό, πράγμα που θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη ζημιά και να ακυρώσει την εγγύηση. Τοποθετήστε σωστά το πλυντήριο σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς και τις διατάξεις. Ακολουθήστε τις λεπτομέρειες στις οδηγίες εγκατάστασης. Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ Μη τοποθετείτε στο χώρο κάτω και γύρω από τις συσκευές σας εύφλεκτα υλικά όπως χνούδια, χαρτιά, κομμάτια υφάσματος και χημικές ουσίες. Είναι απαραίτητη η επίβλεψη εάν η συσκευή χρησιμοποιείται από ή κοντά σε παιδιά. Μην επιτρέπετε στα παιδιά να παίζουν με ή μέσα σε αυτή ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Εάν το καλώδιο παροχής ρεύματος χαλάσει, πρέπει να αντικατασταθεί από τον κατασκευαστή ή την τεχνική υπηρεσία ή από καταρτισμένο προσωπικό προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος. Το πλυντήριο δεν προορίζεται για χρήση από πρόσωπα (συμπεριλαμβανομένων των παιδιών) με μειωμένες φυσικές, αισθητήριες ή διανοητικές ικανότητες, ή έλλειψη εμπειρίας και γνώσης, εκτός αν αυτό γίνεται υπό την επίβλεψη ή την καθοδήγηση κάποιου προσώπου που είναι υπεύθυνο για την ασφάλειά τους. Πρέπει να εποπτεύετε τα παιδιά για να εξασφαλίσετε ότι δεν παίζουν με τη συσκευή. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε τους νέους σωλήνες που παρέχονται με το πλυντήριο και δεν πρέπει να επαναχρησιμοποιήσετε τους παλαιούς.

3 3 ΧΡΗΣΗ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ Χρησιμοποιήστε αυτήν την συσκευή μόνο για τον σκοπό που προορίζεται όπως περιγράφεται σε αυτό το Εγχειρίδιο Χρήσης. Μην ανοίγετε το πλυντήριο ενώ λειτουργεί. Περιμένετε έως ότου σταματήσει εντελώς η μηχανή πριν ανοίξετε την πόρτα. Μην αναμιγνύετε χλωρίνες με αμμωνία ή οξέα όπως ξίδι ή/και καθαριστικά σκουριάς. Η ανάμειξη διαφορετικών χημικών ουσιών μπορεί να παραγάγει ένα τοξικό αέριο που μπορεί να προκαλέσει το θάνατο. Μην πλένετε ή στεγνώνετε αντικείμενα που έχουν καθαριστεί, πλυθεί, βραχεί ή λερωθεί από εύφλεκτες ή εκρηκτικές ουσίες (όπως κερί, λάδι, χρώμα, βενζίνη, απολυμαντικά, διαλύτες στεγνού καθαρίσματος, κηροζίνη, κλπ.) που μπορούν να αναφλεγούν ή να εκραγούν. Μην προσθέτετε αυτές τις ουσίες στο νερό πλυσίματος. Μην χρησιμοποιήσετε ή μην τοποθετείτε αυτές τις ουσίες γύρω από το πλυντήριο ή το στεγνωτήρα σας κατά τη λειτουργία. Η διαδικασία του πλυσίματος μπορεί να καταστήσει λιγότερο βραδύκαυστα τα υφάσματα. Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες πλυσίματος και φροντίδας του κατασκευαστή. Για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα ηλεκτροπληξίας, αποσυνδέστε αυτή τη συσκευή από την παροχή ρεύματος ή αποσυνδέστε το πλυντήριο από τον ηλεκτρικό πίνακα του κτιρίου βγάζοντας την ασφάλεια ή κατεβάζοντας το διακόπτη πριν από την συντήρηση ή τον καθαρισμό. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πατώντας το κουμπί λειτουργίας δεν αποσυνδέετε τη συσκευή από την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Μην επιχειρήσετε ποτέ να ενεργοποιήσετε αυτή τη συσκευή εάν είναι χαλασμένη, ή δεν λειτουργεί καλά, ή έχει αποσυναρμολογηθεί, ή της λείπουν ή έχουν σπάσει κάποια εξαρτήματα, όπως ένα χαλασμένο καλώδιο ή μια πρίζα. Μην κλείνετε με δύναμη την πόρτα του πλυντηρίου. Μην προσπαθείτε να ανοίξετε την πόρτα όταν είναι κλειδωμένη (δείκτης ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ). Αυτό θα μπορούσε να προκαλέσει ζημιά στο πλυντήριο. Το πλυντήριο είναι εξοπλισμένο με σύστημα προστασίας από ηλεκτρική υπερφόρτωση. Ο μηχανισμός θα σταματήσει σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Το πλυντήριο θα ξαναξεκινήσει αυτόματα όταν πέσει η θερμοκρασία μετά από διάστημα 2 ωρών, εάν δεν έχετε απενεργοποιήσει εσείς το πλυντήριο μέσα σε αυτό το διάστημα. ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ Κλείστε τις στρόφιγγες νερού για να μειώσετε την πίεση στους σωλήνες και τις βαλβίδες και για να ελαχιστοποιήσετε την πιθανότητα διαρροής εάν δημιουργηθεί σχίσιμο ή ρωγμή. Ελέγξτε την κατάσταση των σωλήνων παροχής. Η GE συστήνει την αλλαγή των σωλήνων κάθε 5 χρόνια. Πριν την αποκομιδή του πλυντηρίου, ή την απόσυρσή του, αφαιρέστε την πόρτα του πλυντηρίου για να αποτρέψετε την εγκλωβισμό παιδιών μέσα σε αυτό. Μην προσπαθήσετε να επισκευάσετε ή να αντικαταστήσετε οποιοδήποτε μέρος αυτής της συσκευής εκτός αν συνιστάται συγκεκριμένα σε αυτό το Εγχειρίδιο Χρήσης, ή σε δημοσιευμένες οδηγίες επισκευής από το χρήστη τις οποίες έχετε κατανοήσει και έχετε τις δεξιότητες να πραγματοποιήσετε. Μην πειράζετε τα χειριστήρια. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΦΥΛΑΞΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

4 4 Πίνακας ελέγχου.

5 5 Πίνακας ελέγχου. 1 Ενεργοποίηση Πατήστε την ένδειξη POWER για να "ενεργοποιηθεί" η συσκευή. Αν η ένδειξη είναι ενεργή, πατήστε τη για να μπει το πλυντήριο σε κατάσταση αναμονής. 2 ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πατώντας την ένδειξη POWER δεν αποσυνδέετε τη συσκευή από την παροχή ρεύματος. Κύκλοι πλύσης Οι κύκλοι πλύσης έχουν βελτιστοποιηθεί για συγκεκριμένους τύπους φορτίου πλύσης. Το παρακάτω διάγραμμα θα σας βοηθήσει να βρείτε τις κατάλληλες ρυθμίσεις πλύσης ανάλογα με το φορτίο. Οι αναδευτήρες GentleClean ανακινούν απαλά τα ρούχα μέσα στο νερό και το διάλυμα του απορρυπαντικού για τον καθαρισμό τους. ΛΕΥΚΑ ΕΓΧΡΩΜΑ/ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΛΕΚΕΔΩΝ EASY CARE (PERMA PRESS) ΡΟΥΧΑ ΓΙΑ ΕΝΤΟΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΑ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΓΡΗΓΟΡΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΣΤΡΑΓΓΙΣΜΑ & ΣΤΥΨΙΜΟ Για πολύ έως λίγο λερωμένα βαμβακερά ασπρόρουχα, σεντόνια, ρούχα για την εργασία και το παιχνίδι. Για πολύ έως λίγο λερωμένα βαμβακερά έγχρωμα ρούχα, σεντόνια, ρούχα για την εργασία και το παιχνίδι. Για πολύ λερωμένα έγχρωμα βαμβακερά ρούχα, σεντόνια, ρούχα για την εργασία και το παιχνίδι. Για ρούχα που δεν τσαλακώνονται και ρούχα με μόνιμες στάμπες. Για αθλητικές φόρμες, φόρμες γυμναστικής και καθημερινά ρούχα. Στα υφάσματα περιλαμβάνονται τα νήματα μοντέρνας τεχνολογίας όπως spandex, stretch και μικρο ίνες. Για εσώρουχα και υφάσματα που χρειάζονται ειδική φροντίδα, ελαφρά λερωμένα. Ήπια ανάδευση και μούσκεμα των ρούχων στη διάρκεια της πλύσης και του ξεβγάλματος. Για ρούχα με την ένδειξη «πλύσιμο στο χέρι» ελαφρά λερωμένα. Ήπιο λίκνισμα που μιμείται τις κινήσεις της πλύσης στο χέρι. Για ελαφρά λερωμένα ρούχα που χρειάζεται να πλυθούν σε λίγο χρόνο. Ο κύκλος διαρκεί περίπου 30 λεπτά, ανάλογα με τις επιθυμητές επιλογές. Στράγγισμα και στύψιμο οποιαδήποτε στιγμή.

6 6 3 4 Επίπεδο βρωμιάς Η αλλαγή της ένδειξης SOIL LEVEL αυξάνει ή μειώνει το χρόνο πλυσίματος για την απομάκρυνση διαφορετικών επιπέδων βρωμιάς. Για να αλλάξετε το SOIL LEVEL, πατήστε το κουμπί SOIL LEVEL μέχρι το επιθυμητό επίπεδο. Οι δυνατές επιλογές είναι Extra Light (Ελάχιστα λερωμένα), Light (Λίγο λερωμένα), Normal (κανονικά) ή Heavy soil (Πολύ λερωμένα). Ταχύτητα στυψίματος Η αλλαγή της SPIN SPEED αλλάζει την τελική ταχύτητα των κύκλων. Ακολουθείτε πάντοτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη φροντίδα των ρούχων όταν αλλάζετε την SPIN SPEED. Για να αλλάξετε την ταχύτητα στυψίματος, πατήστε το κουμπί SPIN SPEED μέχρι την επιθυμητή ρύθμιση. Οι υψηλότερες ταχύτητες στυψίματος δεν είναι διαθέσιμες σε ορισμένους κύκλους πλυσίματος, όπως στα Ευαίσθητα. Οι υψηλότερες ταχύτητες στυψίματος απομακρύνουν περισσότερο νερό από τα ρούχα και έτσι μειώνεται ο χρόνος στεγνώματος, αλλά αυξάνεται η πιθανότητα να τσαλακωθούν κάποια υφάσματα. 5 Θερμοκρασία πλύσης Ρυθμίστε την κατάλληλη θερμοκρασία νερού για κάθε κύκλο πλυσίματος. Το νερό πρόπλυσης και ξεβγάλματος είναι πάντα κρύο έτσι ώστε να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος και να ελαττωθεί το ζάρωμα και το τσαλάκωμα. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες του κατασκευαστή για τη φροντίδα των ρούχων κατά την επιλογή της θερμοκρασίας πλυσίματος. Για να αλλάξετε τη θερμοκρασία πλυσίματος, πατήστε το κουμπί WASH TEMP μέχρι το επιθυμητό επίπεδο. Η θερμοκρασία πλυσίματος Sanitized (Αποστείρωση) δεν είναι διαθέσιμη σε κάποιους κύκλους, όπως τα Ευαίσθητα. Όταν επιλέξετε τη θερμοκρασία πλυσίματος Sanitize (Αποστείρωση), το πλυντήριο αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού για να αποστειρώσει και να σκοτώσει περισσότερο από το 99% των πιο συνηθισμένων βακτηρίων που συναντάμε στα οικιακά φορτία πλύσης. Η θερμοκρασία αποστείρωσης είναι διαθέσιμη μόνο στους κύκλους πλύσης «Πλύσιμο λεκέδων» και «Λευκά». Για καλύτερα αποτελέσματα, επιλέξτε τη ρύθμιση heavy soil (Πολύ λερωμένα) όταν χρησιμοποιείτε τη ρύθμιση θερμοκρασίας πλύσης Sanitize. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα πρώτα 10 δευτερόλεπτα της πλύσης το νερό είναι πάντα κρύο. Αυτό το στοιχείο βοηθά στην προστασία των υφασμάτων και εμποδίζει τους λεκέδες να παραμένουν στα ρούχα. 6 Έναρξη/Παύση Πατήστε το κουμπί για να αρχίσει ένας κύκλος πλύσης. Ενόσω το πλυντήριο λειτουργεί, πιέζοντας μία φορά θα σταματήσει το πλυντήριο και θα ξεκλειδώσει η πόρτα. Πατήστε ξανά για να ξεκινήσει πάλι ο κύκλος πλύσης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν διακόψετε τη λειτουργία του πλυντηρίου και ο κύκλος πλύσης δεν ξεκινήσει πάλι μέσα 2 ώρες, θα ακυρωθεί ο τρέχων κύκλος πλύσης. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν πατήσετε το κουμπί START το πλυντήριο θα εκτελέσει αυτόματα ελέγχους του συστήματος. Το νερό θα αρχίσει να ρέει σε 45 δευτερόλεπτα ή λιγότερο. Ίσως ακούσετε την πόρτα να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει πριν να ξεκινήσει η ροή του νερού αυτό είναι φυσιολογικό.

7 7 Χαρακτηριστικά πλυντηρίου. 7 Ειδοποίηση κύκλου Χρησιμοποιήστε το κουμπί SIGNAL για να αλλάξετε την ένταση του ήχου ειδοποίησης στο τέλος του κύκλου. 8 Πρόπλυση Η πρόπλυση είναι μια πρόσθετη πλύση πριν από την κύρια πλύση. Χρησιμοποιήστε την για πολύ λερωμένα ρούχα ή για ρούχα στα οποία η ετικέτα αναφέρει ότι χρειάζονται πρόπλυση πριν από την κύρια πλύση. Βεβαιωθείτε ότι προσθέσατε βελτιωμένο απορρυπαντικό, ή το κατάλληλο πρόσθετο πλύσης στο δοχείο της πρόπλυσης. Πατήστε στο κουμπί μέχρι την επιθυμητή ένταση ήχου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν επιλέγετε την πρόπλυση, συνιστάται η χρήση βελτιωμένου απορρυπαντικού σε σκόνη στο θάλαμο απορρυπαντικού της κύριας πλύσης. 9 Επιπλέον ξέβγαλμα Χρησιμοποιήστε το επιπλέον ξέβγαλμα όταν είναι απαραίτητο για να αφαιρέσετε την υπερβολική βρωμιά και το απορρυπαντικό από τα λερωμένα ρούχα. 10 Προγραμματισμένη έναρξη Μπορείτε να προγραμματίσετε την έναρξη ενός κύκλου πλύσης μέσα στις επόμενες 18 ώρες. 11 Κλείδωμα 12 Ο ΚΥΚΛΟΣ ΜΟΥ Πατήστε το κουμπί DELAY START για να επιλέξετε πόσες ώρες θα καθυστερήσει η έναρξη του κύκλου, μετά πατήστε το κουμπί START. Θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση και η συσκευή θα ξεκινήσει αυτόματα στη σωστή ώρα. Μπορείτε να κλειδώσετε τα χειριστήρια για να μην μπορεί να γίνει καμία επιλογή. Ή μπορείτε να κλειδώσετε τα χειριστήρια μετά την έναρξη κάποιου κύκλου. Όταν έχει ενεργοποιηθεί αυτή η επιλογή, τα παιδιά δεν μπορούν να ξεκινήσουν τυχαία το πλυντήριο αγγίζοντας τα πλήκτρα. Για να αποθηκεύσετε έναν αγαπημένο κύκλο, ορίστε τις επιθυμητές ρυθμίσεις για τον κύκλο πλυσίματος, το επίπεδο βρωμιάς, την ταχύτητα περιστροφής και τις ρυθμίσεις θερμοκρασίας πλυσίματος και πατήστε παρατεταμένα το κουμπί MY CYCLE για 3 δευτερόλεπτα. Ένα ηχητικό σήμα θα ακουστεί για να δείξει ότι ο κύκλος έχει αποθηκευτεί. Για να χρησιμοποιήσετε τον προσαρμοσμένο κύκλο, πιέστε το κουμπί MY CYCLE πριν την πλύση. Για να αλλάξετε τον αποθηκευμένο κύκλο, κάντε τις επιθυμητές ρυθμίσεις και πατήστε παρατεταμένα το κουμπί MY CYCLE για 3 δευτερόλεπτα. 13 ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΔΟΥ Ο κύκλος BasketClean είναι ένας κύκλος που ξεπλένει το εσωτερικό του πλυντηρίου σας. Ο κύκλος χρησιμοποιεί λευκαντικό ή άλλα καθαριστικά πλυντηρίων και περισσότερο νερό για να ξεπλύνει το πλυντήριό σας. Χρησιμοποιείστε την επιλογή BasketClean μία φορά κάθε μήνα για να μειώσετε τη συγκέντρωση οσμών και υπολειμμάτων μέσα στο πλυντήριο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν ξεχάσετε να κλείσετε πλήρως την πόρτα, θα ηχήσει ένας ήχος ειδοποίησης που θα σας υπενθυμίσει να το κάνετε. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν ανοίξετε την πόρτα κατά την αντίστροφη μέτρηση του χρόνου, η συσκευή θα μπει σε κατάσταση αναμονής. Πρέπει να κλείσετε την πόρτα και να πατήσετε START προκειμένου να ξεκινήσει πάλι η αντίστροφη μέτρηση. Για να κλειδώσετε το πλυντήριο, πιέστε παρατεταμένα το κουμπί DELAY START για 3 δευτερόλεπτα. Για να ξεκλειδώσετε τα χειριστήρια του πλυντηρίου, πιέστε παρατεταμένα το κουμπί DELAY START για 3 δευτερόλεπτα. Θα ανάψει το εικονίδιο της ένδειξης κλειδώματος όταν ενεργοποιηθεί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κουμπί POWER μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμα και σε κατάσταση κλειδώματος της συσκευής. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Όταν χρησιμοποιείτε το MY CYCLE, οι επιλογές πλυσίματος δεν μπορούν να τροποποιηθούν αφότου έχει αρχίσει ο κύκλος. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν αλλάξετε τις επιλογές πλυσίματος του MY CYCLE πριν αρχίζετε τον κύκλο, η ένδειξη MY CYCLE θα σβήσει και θα επιστρέψετε στο βασικό κύκλο. Για περισσότερες πληροφορίες για την επιλογή BasketClean, ανατρέξτε στην ενότητα Φροντίδα και Καθαρισμός στη σελίδα 10.

8 8 (Σκόνη απορρυπαντικού) (Κανονική δόση Υγρού απορρυπαντικού Υψηλής απόδοσης) (Διπλάσια δόση Υγρού απορρυπαντικού Υψηλής απόδοσης (πιο συχνή επιλογή)) (Τριπλάσια δόση Υγρού απορρυπαντικού Υψηλής απόδοσης) Οι ενδείξεις μπορεί να διαφέρουν Το συρτάρι των Απορρυπαντικών Ανοίξτε αργά το συρτάρι τραβώντας το προς τα έξω έως ότου σταματήσει. Μετά την προσθήκη των προϊόντων πλυντηρίου, κλείστε σιγά το συρτάρι. Το πολύ απότομο κλείσιμο θα μπορούσε να προκαλέσει την πρώιμη παροχή του λευκαντικού, του αποσκληρυντικού ή του απορρυπαντικού. Ο θάλαμος πρόπλυσης Χρησιμοποιήστε το θάλαμο Πρόπλυσης μόνο εάν επιλέξετε τον κύκλο Πρόπλυσης για πολύ λερωμένα ρούχα. Προσθέστε τη σωστή δόση απορρυπαντικού ή πρόσθετου πρόπλυσης στον πίσω αριστερά θάλαμο του συρταριού. Το πρόσθετο απορρυπαντικού ή πρόπλυσης διοχετεύεται στον κύκλο πρόπλυσης (εάν έχει επιλεγεί). Ο θάλαμος απορρυπαντικού Απαιτείται απορρυπαντικό υψηλής απόδοσης γι αυτό το πλυντήριο. Χρησιμοποιήστε την ποσότητα απορρυπαντικού που συστήνει ο κατασκευαστής του απορρυπαντικού. Το ένθεμα επιλογής του απορρυπαντικού πρέπει να τοποθετηθεί στο θάλαμο απορρυπαντικού σε μια συγκεκριμένη θέση σύμφωνα με τον τύπο του απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε. Απορρυπαντικό σε σκόνη τοποθετήστε το ένθεμα στην πίσω θέση. Τα Εικονίδια Σκόνης πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο όταν το ένθεμα βρίσκεται στη θέση σκόνης. Υγρό απορρυπαντικό θα πρέπει να ρυθμίσετε το ένθεμα σύμφωνα με τον τύπο υγρού απορρυπαντικού που χρησιμοποιείτε. Τα Εικονίδια στην πλευρά του θαλάμου απορρυπαντικού πρέπει να βρίσκονται στο κέντρο όταν το ένθεμα είναι στην θέση του. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Δεν διαθέτουν όλα τα μοντέλα τις ρυθμίσεις για διπλάσια και τριπλάσια ποσότητα απορρυπαντικού. Κάποια έχουν μόνο την κανονική ρύθμιση απορρυπαντικού υψηλής απόδοσης. Πρέπει να ελαττώσετε την ποσότητα του απορρυπαντικού για τις ρυθμίσεις 2x ή 3x, ανάλογα με τις οδηγίες του απορρυπαντικού. Στο τέλος του κύκλου ενδέχεται να δείτε νερό στους θαλάμους του λευκαντικού και του αποσκληρυντικού. Αυτό είναι αποτέλεσμα της δράσης ξεπλύματος/αναρρόφησης και αποτελεί μέρος της κανονικής λειτουργίας του πλυντηρίου. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα υγρά απορρυπαντικά θα κυλίσουν στον κάδο του πλυντηρίου καθώς τα διοχετεύετε. Η χρήση απορρυπαντικού ίσως χρειαστεί να ρυθμιστεί ανάλογα με την θερμοκρασία του νερού, τη σκληρότητα του νερού, τον όγκο και τη βρωμιά των ρούχων. Αποφύγετε να βάζετε πάρα πολύ απορρυπαντικό στο πλυντήριό σας δεδομένου ότι μπορεί να δημιουργήσει υπερβολικές ποσότητες αφρού και να αφήσει υπολείμματα απορρυπαντικού στα ρούχα. Μετακινήστε το ένθεμα τραβώντας το προς τα πάνω και τοποθετήστε το ξανά γλιστρώντας το προς τα κάτω, ανάμεσα είτε στις πίσω είτε στις εμπρός ράγες του θαλάμου του απορρυπαντικού, ανάλογα με το αν πρόκειται για υγρό απορρυπαντικό ή σε σκόνη. Προσθέστε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού στον εμπρός αριστερό θάλαμο απορρυπαντικού του συρταριού. Το νερό θα παρασύρει το απορρυπαντικό από το συρτάρι στην αρχή του κύκλου πλύσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είτε υγρό απορρυπαντικό είτε σε σκόνη. Η χρήση του απορρυπαντικού ίσως χρειαστεί να ρυθμιστεί σύμφωνα με τη θερμοκρασία του νερού, τη σκληρότητα του νερού, τον όγκο και την βρωμιά των ρούχων. Αποφύγετε να βάζετε πάρα πολύ απορρυπαντικό στο πλυντήριό σας δεδομένου ότι μπορεί να δημιουργήσει υπερβολικές ποσότητες αφρού και να αφήσει υπολείμματα απορρυπαντικού στα ρούχα. Η χρήση μεγαλύτερης από τη συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού μπορεί να προκαλέσει συγκέντρωση υπολειμμάτων στο πλυντήριό σας. Ο θάλαμος υγρού λευκαντικού Εάν θέλετε, υπολογίστε το συνιστώμενο ποσό υγρού λευκαντικού, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει το 1/3 της μεζούρας (80 ml) και ρίξτε το στον κεντρικό θάλαμο με την ετικέτα «LIQUID BLEACH» με το σύμβολο. Μην υπερβαίνετε την μέγιστη ένδειξη. Η υπερχείλιση μπορεί να προκαλέσει πρώιμη διοχέτευση του λευκαντικού πράγμα που θα μπορούσε να οδηγήσει στην καταστροφή των ρούχων. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην χρησιμοποιείτε λευκαντικό σε σκόνη στο συρτάρι.

9 9 Χαρακτηριστικά πλυντηρίου. Ο θάλαμος αποσκληρυντικού ρούχων Εάν θέλετε, προσθέστε το συνιστώμενο ποσό υγρού αποσκληρυντικού ρούχων στο θάλαμο "FABRIC SOFTENER". Χρησιμοποιήστε μόνο υγρό αποσκληρυντικό ρούχων στο συρτάρι. Αραιώστε με νερό μέχρι την μέγιστη γραμμή πλήρωσης. Μην υπερβαίνετε τη μέγιστη γραμμή πλήρωσης. Η υπερχείλιση μπορεί να προκαλέσει πρώιμη διοχέτευση του αποσκληρυντικού ρούχων πράγμα που θα μπορούσε να δημιουργήσει λεκέδες στα ρούχα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην προσθέτετε αποσκληρυντικό ρούχων απευθείας στα ρούχα. Φόρτωση και χρήση του πλυντηρίου. Κατά την πλύση ακολουθήστε τις οδηγίες που αναγράφονται στις ετικέτες των ρούχων. Ταξινόμηση φορτίων πλύσης Χωρίστε τα ρούχα σε ομάδες που μπορούν να πλυθούν μαζί. Έγχρωμα Λερωμένα Ύφασμα Χνούδι Άσπρα Πολύ Ευαίσθητα Δημιουργούν χνούδι Ανοικτά Κανονικά Easy care Συλλέγουν το χνούδι Σκούρα Λίγο Ανθεκτικά βαμβακερά Συνδυάστε μεγάλα και μικρά ρούχα στο ίδιο φορτίο. Φορτώστε πρώτα τα μεγάλα ρούχα. Τα μεγάλα ρούχα δεν πρέπει να ξεπερνούν το μισό συνολικό φορτίο πλύσης. Το πλύσιμο μεμονωμένων ρούχων δεν συνιστάται. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα μη ισορροπημένο φορτίο. Προσθέστε ένα ή δύο παρόμοια ρούχα. Τα μαξιλάρια και τα λεπτά παπλώματα δεν πρέπει να αναμιγνύονται με άλλα ρούχα. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ένα μη ισορροπημένο φορτίο. Φόρτωση του πλυντηρίου Ο κάδος μπορεί να φορτωθεί πλήρως χωρίς τα ρούχα να είναι στριμωγμένα. Μην πλένετε υφάσματα που περιέχουν εύφλεκτα υλικά (κεριά, υγρά καθαρισμού, κλπ). Για να προσθέσετε ρούχα μετά την έναρξη της πλύσης, πατήστε START/PAUSE και περιμένετε έως ότου ανοίξει η πόρτα. Το πλυντήριο μπορεί να χρειαστεί μέχρι 30 δευτερόλεπτα για να ξεκλειδώσει την πόρτα αφού πιέσετε το START/PAUSE ανάλογα με τις συνθήκες λειτουργίας της συσκευής. Μην προσπαθήστε να ανοίξετε με τη βία την πόρτα όταν είναι κλειδωμένη. Όταν ξεκλειδώσει η πόρτα, ανοίξτε την απαλά. Προσθέστε τα ρούχα, κλείστε την πόρτα και πιέστε START/PAUSE για να ξεκινήσει πάλι.

10 10 Καθαρισμός. Φροντίδα και καθαρισμός Εξωτερικά: Σκουπίστε αμέσως αν έχουν πέσει σταγόνες. Σκουπίστε με υγρό πανί. Μην τρίβετε την επιφάνεια με αιχμηρά αντικείμενα. Μετακίνηση και Αποθήκευση: Ζητήστε από τον υπεύθυνο τεχνικό να αποσυνδέσει τη συσκευή από την παροχή νερού και την αποχέτευση. Μην αποθηκεύετε το πλυντήριο σε σημεία εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες. Όταν μετακινείτε το πλυντήριο, ο κάδος πρέπει να ακινητοποιηθεί με τις ασφάλειες μεταφοράς που αφαιρέθηκαν κατά την εγκατάσταση. Δείτε τις οδηγίες εγκατάστασης σε αυτό το βιβλίο. Παρατεταμένες διακοπές: Βεβαιωθείτε ότι η στρόφιγγα παροχής νερού είναι κλειστή. Απομακρύνετε όλο το νερό από τους σωλήνες εάν η θερμοκρασία πρόκειται να πέσει κάτω από το μηδέν. Καθαρισμός του λάστιχου της πόρτας Ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου και εξετάστε την περιοχή κάτω από το λάστιχο της πόρτας. Αφαιρέστε όποια ξένα αντικείμενα βρίσκονται παγιδευμένα στο λάστιχο. Βγάλτε το λάστιχο και καθαρίστε μπροστά και πίσω από τις τρύπες. Καθαρισμός του εσωτερικού του πλυντηρίου Για να καθαρίσετε το εσωτερικό του πλυντηρίου, επιλέξτε το χαρακτηριστικό BasketClean στον πίνακα ελέγχου. Ο κύκλος αυτός θα χρησιμοποιήσει πολύ νερό, καθώς και λευκαντικό, για να καθαρίσει το πλυντήριό σας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Διαβάστε όλες τις παρακάτω οδηγίες πριν ξεκινήσετε τον κύκλο BasketClean. 1. Αφαιρέστε ρούχα ή αντικείμενα από το πλυντήριο και βεβαιωθείτε ότι ο κάδος του πλυντηρίου είναι άδειος. 2. Ανοίξτε την πόρτα του πλυντηρίου και προσθέστε μία μεζούρα ή 250 ml υγρού λευκαντικού στον κάδο. 3. Κλείστε την πόρτα και επιλέξτε τον κύκλο BasketClean. Πατήστε το κουμπί START. 4. Όταν λειτουργεί ο κύκλος BasketClean, θα δείτε την ένδειξη CLn. Ο κύκλος θα συμπληρωθεί σε 90 λεπτά περίπου. Μην διακόψετε τον κύκλο. 5. Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος, αφήστε την πόρτα ελαφρώς ανοικτή για καλύτερο εξαερισμό. Εάν για κάποιο λόγο πρέπει να διακόψετε τον κύκλο, η πόρτα δεν θα ανοίξει αμέσως. Αν ανοίξετε την πόρτα με τη βία σε αυτή τη φάση μπορεί να προκληθεί διαρροή νερού. Η πόρτα θα ανοίξει αφού στραγγίξει το νερό σε ένα ύψος όπου δεν θα τρέξει στο πάτωμα. Μπορείτε να διακόψετε τον κύκλο BasketClean πιέζοντας προς τα μέσα το κουμπί START/PAUSE ανάμεσα στους κύκλους. Μια διακοπή ρεύματος στο σπίτι μπορεί επίσης να διακόψει τον κύκλο. Όταν επανέλθει η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ο κύκλος BasketClean θα συνεχίσει από το σημείο που είχε σταματήσει. Μετά τη διακοπή, βεβαιωθείτε ότι έχει εκτελεσθεί ένας πλήρης κύκλος BasketClean πριν χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο. Εάν πατήσετε το κουμπί POWER κατά τη διάρκεια του κύκλου BasketClean, ο κύκλος θα χαθεί. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Εκτελέστε τον κύκλο BasketClean με 1 μεζούρα (250 ml) λευκαντικού μία φορά το μήνα. Μετά την ολοκλήρωση ενός κύκλου BasketClean, το εσωτερικό του πλυντηρίου σας μπορεί να έχει μια μυρωδιά χλωρίνης. Συνιστάται να εκτελέσετε ένα κύκλο με λίγα έγχρωμα ρούχα μετά από ένα κύκλο BasketClean.

11 11 Καθαρισμός. Καθαρισμός του φίλτρου της αντλίας Επειδή φορτώνετε το πλυντήριο από μπροστά, είναι μερικές φορές δυνατό να περάσουν στην αντλία μικρά αντικείμενα. Το πλυντήριο διαθέτει ένα φίλτρο για να συλλαμβάνει αυτά τα αντικείμενα, έτσι ώστε να μην περνούν στον αγωγό αποχέτευσης. Για να ανακτήσετε τα χαμένα αντικείμενα, καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας. 1. Με ένα νόμισμα ή ένα επίπεδο κατσαβίδι στην εγκοπή της πόρτας, ανοίξτε την πόρτα πρόσβασης. 2. Τοποθετήστε ένα ρηχό τηγάνι ή ένα πιάτο κάτω από την πόρτα πρόσβασης και πετσέτες στο πάτωμα μπροστά από το πλυντήριο για να προστατεύσετε το πάτωμα. Είναι φυσιολογικό να χυθεί περίπου ένα φλιτζάνι νερού όταν αφαιρείτε το φίλτρο. 3. Τραβήξτε το σωλήνα απορροής. (Σωλήνας απορροής) 4. Γυρίστε το φίλτρο της αντλίας προς τα αριστερά και αφαιρέστε το. Ανοίξτε αργά για να επιτρέψετε στο νερό να στραγγίξει. 5. Καθαρίστε τα υπολείμματα από το φίλτρο. 6. Τοποθετήστε ξανά το φίλτρο και στρέψτε προς τα δεξιά. Σφίξτε το. (Σωλήνας απορροής) 7. Κουμπώστε το σωλήνα απορροής. 8. Κλείστε την πόρτα πρόσβασης.

12 12 Θάλαμος απορρυπαντικού: Υπάρχει η πιθανότητα να συγκεντρωθούν υπολείμματα απορρυπαντικού και μαλακτικού στο συρτάρι. Τυχόν υπολείμματα πρέπει να αφαιρούνται μια ή δυο φορές το μήνα. Αφαιρέστε το συρτάρι τραβώντας το πρώτα προς τα έξω έως ότου σταματήσει. Στην πίσω αριστερή γωνία του θαλάμου πατήστε σταθερά στην βαλβίδα ασφαλείας τραβώντας ταυτόχρονα προς τα έξω το συρτάρι. Η βαλβίδα κλειδώματος είναι ορατή μόνο αφού έχει βγει το συρτάρι Αφαιρέστε τα ενθέματα από τους θαλάμους του λευκαντικού και του μαλακτικού και το ένθεμα του απορρυπαντικού. Ξεπλύνετε τα ενθέματα και το συρτάρι με ζεστό νερό για να αφαιρέσετε τα ίχνη των υπολειμμάτων από τις πλύσεις. Για να καθαρίσετε το άνοιγμα του συρταριού, χρησιμοποιήστε μια μικρή βούρτσα για να καθαρίσετε την εγκοπή. Αφαιρέστε όλα τα υπολείμματα από το επάνω και κάτω μέρος της εγκοπής. Τοποθετήστε ξανά τα ενθέματα στα κατάλληλα διαμερίσματα. Τοποθετήστε ξανά το συρτάρι.

13 13 Οδηγίες εγκατάστασης Πλυντήριο ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ Διαβάστε προσεκτικά όλες τις οδηγίες. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για τυχόν επιδιορθώσεις που θα γίνουν επί τόπου. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ακολουθήστε όλους τους κανονισμούς και τις οδηγίες. ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ Κατσαβίδι 1/4" Καρυδάκια 3/8" Καστάνια 3/8" ανοικτού τύπου Ρυθμιζόμενο κλειδί ή καστάνια 7/16" Ρυθμιζόμενο κλειδί ή καστάνια 9/16" Ρυθμιζόμενες τανάλιες Αλφάδι Σημείωση για τον Εγκαταστάτη Φροντίστε να αφήσετε αυτές τις οδηγίες στον Πελάτη. Σημείωση για τον Καταναλωτή Φυλάξτε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση. Επίπεδο δεξιοτήτων Η εγκατάσταση αυτής της συσκευής απαιτεί βασικές δεξιότητες τεχνικού και ηλεκτρολόγου. Χρόνος ολοκλήρωσης της εγκατάστασης 1 3 ώρες Η σωστή εγκατάσταση είναι ευθύνη του εγκαταστάτη. Βλάβες στο προϊόν λόγω ακατάλληλης εγκατάστασης δεν καλύπτονται από την Εγγύηση. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΑΣ: ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ Αυτή η συσκευή πρέπει να γειωθεί κατάλληλα και να εγκατασταθεί όπως περιγράφεται στις Οδηγίες Εγκατάστασης. Μην εγκαταστήσετε ή μην αποθηκεύσετε τη συσκευή σε μια περιοχή εκτεθειμένη στο νερό/τις καιρικές συνθήκες. Δείτε την ενότητα Τοποθέτηση του Πλυντηρίου σας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτή η συσκευή πρέπει να γειωθεί κατάλληλα, και η ηλεκτρική παροχή στο πλυντήριο πρέπει να προσαρμοστεί στους τοπικούς κανονισμούς και διατάξεις. ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ Σωλήνες νερού (2) Οδηγός σωλήνα Δεσμός καλωδίων

14 14 Οδηγίες εγκατάστασης ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ Μην τοποθετείτε το πλυντήριο: 1. Σε περιοχή εκτεθειμένη σε υγρές συνθήκες ή στο εξωτερικό του σπιτιού. Η θερμοκρασία περιβάλλοντος δεν πρέπει ποτέ να πέσει κάτω από τους 15,6 ο C για την ομαλή λειτουργία του πλυντηρίου. ΕΜΠΡΟΣ (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΦΑΝΕΣ ΓΕΙΣΟ) 2. Σε μια περιοχή όπου θα έρχεται σε επαφή με κουρτίνες. 3. Πάνω σε χαλί. Το πάτωμα ΠΡΕΠΕΙ να είναι σκληρή επιφάνεια με μέγιστη κλίση 1,27 cm ανά 30 cm. Για να εξασφαλίσετε ότι το πλυντήριο δεν θα δονείται ή δεν θα μετακινείται, ίσως χρειαστεί να ενισχύσετε το πάτωμα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν το δάπεδο είναι σε κακή κατάσταση, χρησιμοποιήστε ένα εμποτισμένο φύλλο κοντραπλακέ 3/4" το οποίο θα πρέπει να στερεώσετε καλά στο δάπεδο. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Ελάχιστες αποστάσεις εγκατάστασης Τοποθέτηση σε εσοχή: Πλευρές, πίσω τμήμα, Πάνω = 0" (0 cm) Τοποθέτηση σε ντουλάπι: Πλευρές, πίσω τμήμα, Πάνω = 0" (0 cm), Εμπρός = 1" (2,54 cm) Απαιτούνται γρίλιες εξαερισμού της πόρτες του ντουλαπιού: 2 γρίλιες για κάθε 60 τετραγωνικές ίντσες (387 cm 2 ), σε απόσταση 3" (7,6 cm) από το επάνω μέρος και το κάτω μέρος της πόρτας ΠΛΕΥΡΕΣ *ΣΗΜΕΙΩΣΗ: με βάθρο, 52.6" απευθείας στο δάπεδο, 84"

15 15 Οδηγίες εγκατάστασης ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Ανακυκλώστε ή καταστρέψτε το κουτί και τις πλαστικές σακούλες, μετά το άνοιγμα της συσκευασίας του πλυντηρίου. Τα παιδιά δεν πρέπει να έχουν πρόσβαση στα υλικά επειδή ενδέχεται να τα χρησιμοποιήσουν για παιχνίδι. Τα κουτιά που καλύπτονται με χαλιά, καλύμματα ή πλαστικά φύλλα μπορούν να γίνουν αεροστεγείς θάλαμοι και να προκαλέσουν ασφυξία. 1. Κόψτε και αφαιρέστε τους πάνω και κάτω ιμάντες της συσκευασίας. 2. Ενόσω βρίσκεται μέσα στο κουτί, γείρετε προσεκτικά το πλυντήριο και ακουμπήστε το στο πλάι. ΜΗΝ γείρετε το πλυντήριο προς τα εμπρός ή προς τα πίσω. 3. Ανοίξτε τα κάτω πτερύγια αφαιρέστε όλες τις συσκευασίες της βάσης, τα χαρτόνια, τα φελιζόλ της βάσης και τα φελιζόλ υποστήριξης του κάδου (τοποθετημένα στο κέντρο της βάσης). ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή σε βάθρο, προχωρήστε στις οδηγίες της εγκατάστασης που αναφέρονται στο βάθρο. 4. Προσεκτικά επιστρέψτε το πλυντήριο στην όρθια θέση και αφαιρέστε το χαρτοκιβώτιο. 5. Προσεκτικά μετακινήστε το πλυντήριο σε απόσταση 122 cm από την τελική του θέση. 6. Αφαιρέστε τα εξής από την πίσω πλευρά του πλυντηρίου: 4 ασφάλειες 4 πλαστικά παξιμάδια (μαζί με τις πλαστικές ροδέλες) 4 δεσίματα των καλωδίων ρεύματος ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αν δεν αφαιρέσετε τα στηρίγματα μεταφοράς μπορεί το πλυντήριο σας να μην ισορροπεί. Φυλάξτε όλες τις ασφάλειες για μελλοντική χρήση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν χρειαστεί να μετακινήσετε το πλυντήριο αργότερα, θα πρέπει να επανατοποθετήσετε το υλικό υποστήριξης μεταφοράς για να αποτρέψετε πιθανή ζημιά κατά τη μεταφορά. Κρατήστε το υλικό που παρέχεται στην πλαστική σακούλα. Σε περίπτωση που χάσετε τις ασφάλειες μεταφοράς, υπάρχουν διαθέσιμα ανταλλακτικά τα οποία μπορείτε να αγοράσετε.

16 16 Οδηγίες εγκατάστασης ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ, ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΥ: ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΑΛΩΔΙΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ Ή ΠΟΛΥΜΠΡΙΖΟ ΜΕ ΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ. ΠΡΙΖΑ Τοποθετήστε κατάλληλα γειωμένη πρίζα συμβατή με το βύσμα σας έτσι ώστε το καλώδιο παροχής ηλεκτρικού ρεύματος να είναι προσβάσιμο όταν το πλυντήριο τοποθετηθεί στην θέση του. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΝΕΡΟΥ Οι στρόφιγγες ζεστού και κρύου νερού ΠΡΕΠΕΙ να εγκατασταθούν σε απόσταση 107 cm από την είσοδο νερού του πλυντηρίου σας (εάν είναι διαθέσιμο ζεστό νερό). Εάν είναι διαθέσιμο μόνο κρύο νερό, τότε παρακαλούμε σιγουρευτείτε ότι το μεταλλικό καπάκι καλύπτει την έξοδο ζεστού νερού της βαλβίδας νερού. Οι στρόφιγγες ΠΡΕΠΕΙ να είναι 3/4" (1,9 cm), τύπου λάστιχου για τον κήπο, έτσι ώστε οι σωλήνες εισόδου να μπορούν να συνδεθούν. Η πίεση του νερού ΠΡΕΠΕΙ να είναι μεταξύ 10 και 120 BAR. Η θερμοκρασία του ζεστού νερού πρέπει να ρυθμιστεί έτσι ώστε να παρέχει νερό στους C. ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΡΑΓΓΙΣΗΣ 1. Αγωγός αποστράγγισης με δυνατότητα αποστράγγισης 64,3 L ανά λεπτό. 2. Διάμετρος υδροσωλήνων 11/4" (3,18 cm) κατ ελάχιστο. 3. Το ύψος του υδροσωλήνα από το πάτωμα πρέπει να είναι: Ελάχιστο ύψος 61 cm Μέγιστο ύψος 244 cm. (ΠΙΣΩ ΜΕΡΟΣ) ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο σωλήνας αποστράγγισης που είναι συνδεδεμένος με το πλυντήριο μπορεί να φθάσει σε αγωγό νερού που βρίσκεται σε μέγιστη απόσταση 147 cm. Αν ο αγωγός βρίσκεται ψηλότερα, επικοινωνήστε με τον εξουσιοδοτημένο τοπικό αντιπρόσωπο.

17 17 Οδηγίες εγκατάστασης ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ 1. Αφήστε να τρέξει λίγο νερό από τη ζεστή παροχή (εάν είναι διαθέσιμος ο εφοδιασμός με ζεστό νερό) και την κρύα παροχή για να ξεπλύνετε τους σωλήνες νερού και να αφαιρέσετε τα υπολείμματα που μπορεί να φράξουν τις βαλβίδες νερού. 2. Αφαιρέστε τους σωλήνες παροχής από την πλαστική σακούλα. 3. (γωνία 90 ) Συνδέστε προσεκτικά το σωλήνα παροχής με την ένδειξη HOT με την εξωτερική "H" έξοδο της βαλβίδας νερού εάν είναι διαθέσιμος ο εφοδιασμός με ζεστό νερό (διαφορετικά, σιγουρευτείτε ότι το μεταλλικό καπάκι καλύπτει την έξοδο του ζεστού νερού της βαλβίδας νερού). Σφίξτε με το χέρι, κατόπιν σφίξτε κατά 2/3 με την πένσα. Συνδέστε προσεκτικά την άλλη είσοδο του σωλήνα με την εσωτερική "C" έξοδο με το χέρι και μετά κατόπιν σφίξτε κατά 2/3 με την πένσα. Μη συνδέσετε ανάποδα ή μη σφίξετε πάρα πολύ αυτές τις συνδέσεις. 4. Συνδέστε το σωλήνα παροχής με το ΖΕΣΤΟ (εάν είναι διαθέσιμος ο εφοδιασμός με ζεστό νερό) και το κρύο νερό σφικτά με το χέρι, κατόπιν σφίξτε κατά 2/3 με την πένσα. Ανοίξτε το νερό και ελέγξτε για διαρροές. 5. Μετακινήστε προσεκτικά το πλυντήριο στην τελική θέση του. Με ήπιες κινήσεις τοποθετήστε το πλυντήριο στη θέση του. Είναι σημαντικό να μην υποστούν βλάβη τα λαστιχένια πόδια κατά την μετακίνηση του πλυντηρίου προς την τελική θέση του. Τα κατεστραμμένα πόδια μπορούν να αυξήσουν τη δόνηση του πλυντηρίου. Ίσως χρειαστεί να ψεκαστεί με ένα καθαριστικό παραθύρων το πάτωμα για να γίνει ευκολότερη η μετακίνηση του πλυντηρίου σας στην τελική θέση του. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Για να μειώσετε τις δονήσεις, εξασφαλίστε ότι και τα τέσσερα λαστιχένια πόδια αγγίζουν σταθερά το πάτωμα. Σπρώξτε και τραβήξτε την πίσω δεξιά και μετά την πίσω αριστερά πλευρά του πλυντηρίου σας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην χρησιμοποιήστε το συρτάρι ή την πόρτα για να σηκώσετε το πλυντήριο. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Εάν τοποθετήσετε τη συσκευή πάνω από σιφόνι αποχέτευσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πλαίσιο μήκους 24 ιντσών 2x4 για να ανυψώσετε το πλυντήριο στη θέση του. 6. Όταν το πλυντήριο μπει στην τελική θέση του, τοποθετήστε ένα αλφάδι πάνω από το πλυντήριο (εάν το πλυντήριο τοποθετηθεί κάτω από πάγκο, δεν πρέπει να είναι σε θέση να λικνίζεται). Ρυθμίστε τα μπροστινά πόδια πάνω ή κάτω για να εξασφαλίσετε ότι το πλυντήριο στηρίζεται σταθερά. Στρέψτε τα παξιμάδια σε κάθε πόδι προς τη βάση του πλυντηρίου και σφίξτε τα με ένα γαλλικό κλειδί. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Φροντίστε η επέκταση των ποδιών να είναι ελάχιστη για να αποτρέψετε υπερβολικές δονήσεις. Όσο εκτείνονται προς τα έξω τα πόδια, τόσο περισσότερο θα δονείται το πλυντήριο. Εάν το πάτωμα δεν είναι επίπεδο ή είναι κατεστραμμένο, ίσως χρειαστεί να επεκτείνετε τα πίσω πόδια.

18 18 Οδηγίες εγκατάστασης ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ (συνέχεια) 7. Συνδέστε τον οδηγό σωλήνα σε σχήμα ύψιλον με την άκρη του σωλήνα αποστράγγισης. Τοποθετήστε το σωλήνα σε μια λεκάνη πλυντηρίου ή σε έναν κατακόρυφο υδροσωλήνα πλυντηρίου και ασφαλίστε το δέσιμο καλωδίων που παρέχεται με τη συσκευασία. Σιγουρευτείτε ότι η άκρη του σωλήνα αποστράγγισης δεν είναι βυθισμένη μέσα στο νερό για να αποφύγετε τη αναρρόφηση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η τοποθέτηση του σωλήνα αποστράγγισης σε μεγάλη βάθος μέσα στον αγωγό αποχέτευσης μπορεί να προκαλέσει φαινόμενο αναρρόφησης. Το τμήμα του σωλήνα που βρίσκεται μέσα στον αγωγό δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 17cm. Πρέπει να υπάρξει ένα κενό αέρα γύρω από το σωλήνα αποστράγγισης, διαφορετικά μπορεί επίσης να προκληθεί αναρρόφηση. 9. Ανοίξτε το ρεύμα στον ηλεκτρικό πίνακα. 10. Διαβάστε το υπόλοιπο αυτού του Εγχειρίδιου Χρήσης. Περιέχει πολύτιμες και χρήσιμες πληροφορίες που θα σας εξοικονομήσουν χρόνο και χρήματα. 11. Πριν ξεκινήσετε το πλυντήριο, ελέγξτε για να σιγουρευτείτε ότι: Η παροχή ρεύματος είναι ανοικτή. Το πλυντήριο είναι συνδεμένο. Οι στρόφιγγες νερού είναι ανοικτές. Η συσκευή είναι επίπεδη και τα τέσσερα πόδια ακουμπούν σταθερά στο πάτωμα. Το υλικό μεταφοράς και υποστήριξης έχει αφαιρεθεί και έχει αποθηκευτεί. Ο σωλήνας αποστράγγισης είναι σωστά τοποθετημένος. Δεν υπάρχει καμία διαρροή στη στρόφιγγα, τη γραμμή αποστράγγισης ή το πλυντήριο. 12. Εκτελέστε μια πλύση ενός πλήρους κύκλου. Ελέγξτε τη σωστή λειτουργία καθώς για τυχόν διαρροή νερού. 13. Εάν το πλυντήριό σας δεν λειτουργεί, παρακαλούμε διαβάστε την ενότητα Πριν καλέσετε την Τεχνική Υποστήριξη. 14. Τοποθετήστε αυτές τις οδηγίες σε μια θέση κοντά στο πλυντήριο για μελλοντική χρήση. (Δέσιμο καλωδίου) 8. Συνδέστε το καλώδιο ρεύματος με μια γειωμένη πρίζα. ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ελέγξτε για να βεβαιωθείτε ότι η παροχή είναι κλειστή στον ηλεκτρικό πίνακα πριν συνδέσετε το καλώδιο ρεύματος με μια πρίζα.

19 19 Πριν καλέσετε την Τεχνική Υποστήριξη... Συμβουλές επίλυσης προβλημάτων Εξοικονομήστε χρόνο και χρήμα! Εξετάστε πρώτα τους πίνακες στις ακόλουθες σελίδες και ίσως να μη χρειαστεί να καλέσετε την τεχνική υποστήριξη. Πρόβλημα Πιθανή αιτία Τι να κάνετε Δεν γίνεται περιστροφή ή ανατάραξη Ο σωλήνας αποστράγγισης έχει καμφθεί ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά Ισιώστε το σωλήνα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο δεν πατά πάνω του. Έχει φράξει η οικιακή αποχέτευση Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό. Αναρρόφηση από τον σωλήνα αποστράγγισης ο Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κενό αέρος μεταξύ σωλήνα και αποχέτευσης. σωλήνας αποστράγγισης φθάνει πολύ βαθιά μέσα στην αποχέτευση Ίσως έχει φράξει το φίλτρο της αντλίας Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας αν το πλυντήριο διαθέτει πόρτα πρόσβασης σε αυτό. Η ποσότητα των ρούχων δεν είναι η κατάλληλη Αραιώστε τα ρούχα και εκτελέστε στράγγιση & στύψιμο ή ξέβγαλμα & στύψιμο. Αυξήστε την ποσότητα των ρούχων αν πλένετε μικρή ποσότητα ρούχων με βαριά και ελαφρά ρούχα. Διαρροή νερού Το λάστιχο της πόρτας έχει φθαρεί Ελέγξτε ότι το λάστιχο εφάπτεται σωστά και δεν έχει σχιστεί. Αν έχουν ξεχαστεί αντικείμενα σε τσέπες μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στο πλυντήριο (καρφιά, βίδες, στυλό, μολύβια). Το λάστιχο της πόρτας δεν έχει φθαρεί Μπορεί να στάξει νερό από την πόρτα όταν αυτή ανοίγει. Αυτό είναι φυσιολογικό. Δεν γίνεται αποστράγγιση Κακοσμία στο εσωτερικό του πλυντηρίου Δεν στεγνώνει Ελέγξτε το πίσω αριστερά μέρος του πλυντηρίου για διαρροή Οι σωλήνες πλήρωσης ή ο σωλήνας αποστράγγισης δεν συνδέθηκαν σωστά Μπορεί να έχει φράξει η οικιακή αποχέτευση Έφραξε το συρτάρι Ο σωλήνας αποστράγγισης έχει καμφθεί ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά Μπορεί να έχει φράξει η οικιακή αποχέτευση Αναρρόφηση από τον σωλήνα αποστράγγισης ο σωλήνας αποστράγγισης φθάνει πολύ βαθιά μέσα στην αποχέτευση Ίσως έχει φράξει το φίλτρο της αντλίας Το πλυντήριο έμεινε αχρησιμοποίητο για μεγάλο διάστημα, δεν χρησιμοποιήθηκε η συνιστώμενη ποιότητα απορρυπαντικού υψηλής απόδοσης ή χρησιμοποιήθηκε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού Ο σωλήνας αποστράγγισης έχει καμφθεί ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά Μπορεί να έχει φράξει η οικιακή αποχέτευση Αν είναι υγρό, έχει δημιουργηθεί υπερβολική ποσότητα αφρού. Χρησιμοποιείτε λιγότερο απορρυπαντικό. Βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας είναι σφικτά συνδεδεμένος στο πλυντήριο, το ίδιο και οι στρόφιγγες και βεβαιωθείτε ότι η άκρη του σωλήνα αποστράγγισης έχει μπει σωστά και έχει ασφαλιστεί στην εγκατάσταση αποχέτευσης. Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό. Το σαπούνι σε σκόνη μπορεί να φράξει στο εσωτερικό του συρταριού και να προκαλέσει διαρροή νερού έξω από το συρτάρι. Αφαιρέστε το συρτάρι και καθαρίστε το αν χρειάζεται. Ισιώστε το σωλήνα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο δεν πατά πάνω του. Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κενό αέρος μεταξύ σωλήνα και αποχέτευσης. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας αν το πλυντήριο διαθέτει πόρτα πρόσβασης σε αυτό. Εκτελέστε έναν κύκλο BasketClean. Σε περίπτωση έντονης οσμής, ίσως χρειαστεί να εκτελέσετε τον κύκλο BasketClean για περισσότερες από μία φορές. Χρησιμοποιείτε την συνιστώμενη ποσότητα απορρυπαντικού στο θάλαμο απορρυπαντικού. Χρησιμοποιείτε μόνο υψηλής απόδοσης απορρυπαντικό. Αφαιρείτε πάντα τα υγρά ρούχα από το πλυντήριο αμέσως μετά τη λειτουργία του πλυντηρίου. Αφήστε την πόρτα ελαφρώς ανοικτή για να στεγνώσει το νερό. Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί αν η συσκευή χρησιμοποιείται ή βρίσκεται κοντά σε παιδιά. Μην επιτρέπετε σε παιδιά να παίζουν με ή μέσα σε αυτή ή άλλη συσκευή. Ισιώστε το σωλήνα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο δεν πατά πάνω του. Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό.

20 20 Πρόβλημα Πιθανή αιτία Τι να κάνετε Ο κύκλος πλύσης δεν ολοκληρώθηκε ή δεν προχωρά Δυνατός ή ασυνήθιστος ήχος δονήσεις ή αναταράξεις Τα ρούχα είναι πολύ υγρά Δεν υπάρχει ρεύμα/το πλυντήριο δεν λειτουργεί Αναρρόφηση από το σωλήνα αποστράγγισης ο σωλήνας αποστράγγισης φθάνει πολύ βαθιά μέσα στην αποχέτευση Ίσως έχει φράξει το φίλτρο της αντλίας Η ποσότητα των ρούχων δεν είναι η κατάλληλη Η πόρτα είναι ανοικτή Ο σωλήνας αποστράγγισης έχει καμφθεί ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά Μπορεί να έχει φράξει η οικιακή αποχέτευση Γίνεται αναρρόφηση στο σωλήνα αποστράγγισης ο σωλήνας αποστράγγισης φθάνει πολύ βαθιά μέσα στην αποχέτευση Ίσως έχει φράξει το φίλτρο της αντλίας Αυτόματη αναδιάταξη ρούχων Η συσκευή κινείται Τα ελαστικά πόδια δεν πατάνε ομαλά στο πάτωμα Η ποσότητα των ρούχων δεν είναι η κατάλληλη Ο σωλήνας αποστράγγισης έχει καμφθεί ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά Μπορεί να έχει φράξει η οικιακή αποχέτευση Γίνεται αναρρόφηση στο σωλήνα αποστράγγισης ο σωλήνας αποστράγγισης φθάνει πολύ βαθιά μέσα στην αποχέτευση Μπορεί να έχει φράξει το φίλτρο της αντλίας νερού Η ποσότητα των ρούχων δεν είναι η κατάλληλη Ο σωλήνας αποστράγγισης έχει καμφθεί ή δεν έχει τοποθετηθεί σωστά Μπορεί να έχει φράξει η οικιακή αποχέτευση Ο σωλήνας αποστράγγισης φθάνει πολύ βαθιά μέσα στην αποχέτευση Ίσως έχει φράξει το φίλτρο της αντλίας Το πλυντήριο αποσυνδέθηκε από την πρίζα Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κενό αέρος μεταξύ σωλήνα και αποχέτευσης. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας αν το πλυντήριο διαθέτει πόρτα πρόσβασης σε αυτό. Αραιώστε τα ρούχα και εκτελέστε στράγγιση & στύψιμο ή ξέβγαλμα & στύψιμο. Αυξήστε την ποσότητα των ρούχων αν πλένετε μικρή ποσότητα ρούχων που περιέχουν βαριά και ελαφριά ρούχα. Βεβαιωθείτε ότι κλείσατε την πόρτα. Ισιώστε το σωλήνα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο δεν πατά πάνω του. Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κενό αέρος μεταξύ σωλήνα και αποχέτευσης. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας αν το πλυντήριο διαθέτει πόρτα πρόσβασης σε αυτό. Το χρονόμετρο προσθέτει 3 λεπτά στον κύκλο, η συσκευή έχει αναδιατάξει τα ρούχα μία ή δύο φορές. Αυτό είναι φυσιολογικό. Μην κάνετε καμία ενέργεια η συσκευή θα ολοκληρώσει τον κύκλο πλύσης. Το πλυντήριο έχει σχεδιαστεί να κινείται κατά 1/4" για να μειώσει τις δυνάμεις που μεταδίδονται στο δάπεδο. Αυτή η κίνηση είναι φυσιολογική. Σπρώξτε και τραβήξτε πίσω δεξιά και μετά πίσω αριστερά το πλυντήριό σας για να ελέγξετε αν είναι επίπεδο. Αν το πλυντήριο δεν πατάει ομαλά, ρυθμίστε τα ελαστικά ρυθμιζόμενα πόδια ώστε να αγγίζουν ομαλά το πάτωμα και κλειδώστε τα στη θέση τους. Ο τεχνικός εγκατάστασης μπορεί να διορθώσει το πρόβλημα. Ανοίξτε την πόρτα και αραιώστε τα ρούχα. Για να ελέγξτε τη συσκευή, εκτελέστε ένα ξέβγαλμα & στύψιμο χωρίς ρούχα. Αν γίνει κανονικά, η έλλειψη ισορροπίας οφειλόταν στο φορτίο. Ισιώστε το σωλήνα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο δεν πατά πάνω του. Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κενό αέρος μεταξύ σωλήνα και αποχέτευσης. Καθαρίστε το φίλτρο αν η συσκευή διαθέτει πόρτα πρόσβασης σε αυτό. Αραιώστε τα ρούχα και εκτελέστε στράγγιση & στύψιμο ή ξέβγαλμα & στύψιμο. Αυξήστε την ποσότητα των ρούχων αν πλένετε μικρή ποσότητα ρούχων που περιέχουν βαριά και ελαφριά ρούχα. Ισιώστε το σωλήνα αποστράγγισης και βεβαιωθείτε ότι το πλυντήριο δεν πατά πάνω του. Ελέγξτε τα υδραυλικά του σπιτιού. Ίσως χρειαστεί να καλέσετε υδραυλικό. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει κενό αέρος μεταξύ σωλήνα και αποχέτευσης. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας. Καθαρίστε το φίλτρο της αντλίας αν το πλυντήριο διαθέτει πόρτα πρόσβασης σε αυτό. Βεβαιωθείτε ότι το καλώδιο ρεύματος είναι σωστά τοποθετημένο σε μια πρίζα που λειτουργεί.

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41

ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 RENLIG GR NL FWM7D5 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 NEDERLANDS 41 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 4 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφαλείας 4 Περιγραφή προϊόντος 8 Πίνακας χειριστηρίων 9 Πρώτη χρήση 13 Προσαρμογή 13 Καθημερινή χρήση - Πλύση 14 Καθημερινή

Διαβάστε περισσότερα

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H

ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H ÐëõíôÞñéï Ñïý ùí AQXXF 129 H Ïäçãßåò ãéá ôçí åãêáôüóôáóç êáé ñþóç Πλυντήριο ρούχων Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 3-4 Αφαίρεση συσκευασίας και Ευθυγράμμιση Σύνδεση παροχής νερού και Ηλεκτρικών παροχών Τεχνικά

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ

ΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΟ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΟΡΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ Αυτό το πλυντήριο είναι προορισμένο αποκλειστικά για την πλύση φορτίων από άπλυτα ρούχα σε ποσότητες που συνηθίζονται στα ιδιωτικά νοικοκυριά. Να τηρείτε τις οδηγίες που παρέχονται στις

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ GR ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΣΑΣ Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη σας και την αγορά του πλυντηρίου μας. Το νέο πλυντήριο σας συμμορφώνεται με τις απαιτήσεις της σύγχρονης τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ: Όταν γίνεται η χρήση του αφυγραντήρα στις Ευρωπαϊκές χώρες, πρέπει να ακολουθούνται

Διαβάστε περισσότερα

Φυλλάδιο οδηγιών LI 480 A. Πλυντήριο Πιάτων. Περιεχόμενα. Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα

Φυλλάδιο οδηγιών LI 480 A. Πλυντήριο Πιάτων. Περιεχόμενα. Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα Φυλλάδιο οδηγιών GR Ελληνικά Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 1 Τοποθέτηση και οριζοντίωση Σύνδεση νερού και παροχή ρεύματος Τεχνικά δεδομένα Πλυντήριο Πιάτων Περιγραφή της συσκευής, 4 Γενική επισκόπηση Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ. Πλυντήριο ρούχων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ. Πλυντήριο ρούχων ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ Πλυντήριο ρούχων Μεριμνώντας για τη συνεχή βελτίωση των προϊόντων μας, κρατάμε το δικαίωμα για οποιαδήποτε τροποποίηση των τεχνικών λειτουργικών ή αισθητικών χαρακτηριστικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Περιεχόμενα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Περιεχόμενα ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Περιεχόμενα Ελληνικά Εγκατάσταση, 2-3 Αποσυσκευασία και οριζοντίωση Υδραυλικές και ηλεκτρικές συνδέσεις Πρώτος κύκλος πλυσίματος Τεχνικά στοιχεία Περιγραφή του πλυντηρίου

Διαβάστε περισσότερα

LEIDRAAD VOOR HET GEBRUIK VAN DE VAATWASSER EN DE WASPROGRAMMA'S GUIA PARA A UTILIZAÇÃO DA MÁQUINA DE LAVAR LOUÇA E DOS PROGRAMAS DE LAVAGEM

LEIDRAAD VOOR HET GEBRUIK VAN DE VAATWASSER EN DE WASPROGRAMMA'S GUIA PARA A UTILIZAÇÃO DA MÁQUINA DE LAVAR LOUÇA E DOS PROGRAMAS DE LAVAGEM GEBRUIKSAANWIJZING MANUAL DE INSTRUÇÕE ENTOIXIZOMENO ΠΛYNTHPIO ΠIATΩN KULLANIM KLAVUZU LEIDRAAD VOOR HET GEBRUIK VAN DE VAATWASSER EN DE WASPROGRAMMA'S GUIA PARA A UTILIZAÇÃO DA MÁQUINA DE LAVAR LOUÇA

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙ Α ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΡΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑ ΑΣ ΦΡΟΝΤΙ Α ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προειδοποίηση... 2 Προσοχή... 2 Ηλεκτρολογικά στοιχεία... 3 ΚΟΥΜΠΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΟΝ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑ Κουµπιά ελέγχου... 4 Άλλα χαρακτηριστικά... 5 ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΜΕΡΩΝ Αναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΩΜΑΤΙΟΥ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ ΩΜΑΤΙΟΥ Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό σας, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ INVERTER ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΙ-ΔΥΟ / ΤΡΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης AQUALTIS ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ. Περιεχόμενα AAQCF 81 U. Σημαντικές πληροφορίες, 2-3

Οδηγίες χρήσης AQUALTIS ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ. Περιεχόμενα AAQCF 81 U. Σημαντικές πληροφορίες, 2-3 Οδηγίες χρήσης ΣΤΕΓΝΩΤΗΡΙΟ Περιεχόμενα GR GR Ελληνικά,1 CZ Český,19 TR Türkçe,37 Σημαντικές πληροφορίες, 2-3 Εγκατάσταση, 4 Που εγκαθίσταται το στεγνωτήριο Αερισμός Ηλεκτρική σύνδεση Ευθυγράμμιση του στεγνωτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση.

Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση. Πριν από τη χρήση του προϊόντος, διαβάστε τις οδηγίες προσεκτικά και φυλάξτε το εγχειρίδιο για µελλοντική χρήση. ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Όταν χρησιµοποιείτε αυτόν τον αφυγραντήρα σε Ευρωπαϊκές χώρες,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός υγείας και ασφάλειας, Χρήσης και συντήρησης και Εγκατάστασης. www.whirlpool.eu/register

Οδηγός υγείας και ασφάλειας, Χρήσης και συντήρησης και Εγκατάστασης. www.whirlpool.eu/register Οδηγός υγείας και ασφάλειας, Χρήσης και συντήρησης και Εγκατάστασης www.whirlpool.eu/register Ελληνικά...σελ. 3 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΔΗΓΟΙ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ, ΧΡΗ- ΣΗΣ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ και ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ EL Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση

Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση CY GR Οδηγίες για την χρήση, την εγκατάσταση και την σύνδεση Ελεύθερη κουζίνα αερίου Ελεύθερη κουζίνα αερίου Αγαπητέ πελάτη Σας ευχαριστούμε ειλικρινά που αγοράσατε αυτή την συσκευή. Πιστεύουμε ότι σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ

ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ ΚΟΜΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ ΣΟΜΠΑ ΠΕΛΛΕΤ "ΚΟΜΜΟ" ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΣΟΜΠΑΣ Πέλλετ καύσιμο από βιομάζα βιοκαύσιμο 1 Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής "σόμπες") της εταιρίας ALFA PLAM (εφεξής ALFA PLAM) κατασκευάζονται

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano.

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER OPERATION MANUAL Русский Portugues Ελληνικά Italiano Español Deutsch Nederlands Français English MODELS FTXN50KV1B FTXN60KV1B Türkçe ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την εγκατάσταση και τη χρήση

Οδηγίες για την εγκατάσταση και τη χρήση Οδηγίες για την εγκατάσταση και τη χρήση ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Περιεχόμενα Ελληνικά,1 Εγκατάσταση, 2-3 Αποσυσκευασία και οριζοντίωση Υδραυλικές και ηλεκτρικές συνδέσεις Τεχνικά στοιχεία Συντήρηση και φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ECO7L 1292 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Περιεχόμενα

Οδηγίες χρήσης ECO7L 1292 ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ΠΛΥΝΤΗΡΙΟ ΡΟΥΧΩΝ Ελληνικά, 1 ECO7L 1292 Περιεχόμενα Εγκατάσταση, 2-3 Αποσυσκευασία και οριζοντίωση Υδραυλικές και ηλεκτρικές συνδέσεις Πρώτος κύκλος πλυσίματος Τεχνικά στοιχεία Περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split

Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split User s Manual Οδηγίες Χρήσης Manuale d instruzioni Wall Mounted Room Air Conditioners Kλιματιστικό τοίχου Condizionatore split Model names/μοντέλα/modello KTN/KTG-09IV KTN/KTG-12IV KTN/KTG-18IV KTN/KTG-24IV

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. IN Τύπου κασέτας τεσσάρων κατευθύνσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ. IN Τύπου κασέτας τεσσάρων κατευθύνσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΚΑΤΟΧΟΥ IN Τύπου κασέτας τεσσάρων κατευθύνσεων Ευχαριστούμε για την αγορά του κλιματιστικού. Προτού χρησιμοποιήσετε το κλιματιστικό, διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο και φυλάξτε το για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ

ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΜΟΝΤΈΛΑ FTXS35K2V1B FTXS42K2V1B FTXS50K2V1B FTXS35K3V1B FTXS42K3V1B FTXS50K3V1B Χαρακτηριστικά Για την άνεσή σας και την εξοικονόμηση ενέργειας ΕΞΥΠΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 12 Ελληνικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Type HD8762 Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιμοποιήσετε την μηχανή. 12 GR Καταχωρίστε το προϊόν και βρείτε υποστήριξη στον διαδικτυακό τόπο www.philips.com/welcome

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm

ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΥΛΙΝΔΡΙΚΑ ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΑ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΚΥΛΙΝΔΡΟΥ 320 mm ΣΙΔΕΡΩΤΗΡΙΑ ΜΕ ΠΛΑΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ: 1600 mm 2000 mm ΑΡΧΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ 549148 B Ημερομηνία έκδοσης: 1.10.2011

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ USE AND INSTALLATION INSTRUCTIONS ΚΑΣΕΤΑ 4 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ DC INVERTER DC INVERTER 4 WAY CASSETE TYPE ROOM AIR CONDITIONER

ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ USE AND INSTALLATION INSTRUCTIONS ΚΑΣΕΤΑ 4 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ DC INVERTER DC INVERTER 4 WAY CASSETE TYPE ROOM AIR CONDITIONER ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ USE AND INSTALLATION INSTRUCTIONS ΚΑΣΕΤΑ 4 ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΩΝ DC INVERTER DC INVERTER 4 WAY CASSETE TYPE ROOM AIR CONDITIONER Models/Μοντέλα: AUC-18UR4SAA1/AUW-18U4SZ1 AUC-24UR4SEA1/AUW-24U4SA1

Διαβάστε περισσότερα

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. Eλληνικά. Portugues.

OPERATION MANUAL DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER. English. Deutsch. Français. Nederlands. Español. Italiano. Eλληνικά. Portugues. English FVXG25K2V1B FVXG35K2V1B FVXG50K2V1B 00_CV_3P276869-1A.indd 1 Тürkçe MODELS Pyccкий Portugues Eλληνικά Italiano Español Nederlands Français OPERATION MANUAL Deutsch DAIKIN ROOM AIR CONDITIONER 8/8/2012

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Στεγνωτήριο ρούχων T 8687 C. el - GR

Οδηγίες χρήσης Στεγνωτήριο ρούχων T 8687 C. el - GR Οδηγίες χρήσης Στεγνωτήριο ρούχων T 8687 C ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν από την τοποθέτηση - σύνδεση - αρχική λειτουργία. Έτσι προστατεύετε τον εαυτό σας και αποφεύγετε πιθανές βλάβες στη

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008

Προδιαγραφές ποιότητας ISO 9001-2008 Οι συσκευές παραγωγής ζεστού νερού χρήσης Rinnai Infinity είναι προϊόντα πιστοποιημένα με το σήμα CE, από τον ευρωπαϊκό οργανισμό πιστοποίησης Technigas. Infinity 11e - REU-VRM1120WD-E Infinity 14e - REU-VRM1420WD-E

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλυντήριο πιάτων G 1222 SC, SCi

Οδηγίες χρήσης. Πλυντήριο πιάτων G 1222 SC, SCi Οδηγίες χρήσης Πλυντήριο πιάτων G 1222 SC, SCi G Should you require these operating instructions in a different language, use the requestion slip at the end of this booklet. F Au cas où vous désirez avoir

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλυντήριο πιάτων G 1162 SCVi

Οδηγίες χρήσης. Πλυντήριο πιάτων G 1162 SCVi Οδηγίες χρήσης Πλυντήριο πιάτων G 1162 SCVi G Should you require these operating instructions in a different language, use the requestion slip at the end of this booklet. F Au cas où vous désirez avoir

Διαβάστε περισσότερα