1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ"

Transcript

1 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

2 Πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής Το πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής αποτελεί ένα πλαίσιο κανόνων που εξειδικεύει τις γενικώς ισχύουσες διατάξεις, προσαρμόζοντάς τις στις ιδιαιτερότητες της σχολικής μονάδας και διαμορφώνεται από κοινού από όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές/ήτριες, γονείς/κηδεμόνες) τα οποία και δεσμεύονται για την τήρησή του. Σκοπός Το πλαίσιο οργάνωσης της σχολικής ζωής αποσκοπεί: στην ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας της σχολικής μονάδας και στη βελτίωση του παιδαγωγικού κλίματος. Με αυτό τον τρόπο το σχολείο συμβάλλει στη διαμόρφωση ανεξάρτητων πολιτών, που σκέφτονται και ενεργούν με τη θέλησή τους και σέβονται τους κανόνες στη διαδικασία διαμόρφωσης των οποίων έχουν συμμετάσχει και οι ίδιοι/ίδιες.

3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας και όσοι σχετίζονται με αυτήν : Σέβονται τους διαφορετικούς ρόλους εντός της σχολικής κοινότητας και αναγνωρίζουν την ανάγκη τήρησης των κανόνων Συμπεριφέρονται με ευγένεια και δείχνουν αμοιβαίο σεβασμό και αλληλοκατανόηση Φροντίζουν με μεγάλη σοβαρότητα και ευθύνη για την ασφάλεια όλων των μελών της σχολικής κοινότητας και των χώρων του σχολείου Συνεργάζονται προς όφελος της εκπαιδευτικής διαδικασίας Σέβονται τη διαφορετικότητα και τα δικαιώματα των άλλων Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών και η Διεύθυνση του σχολείου συνεργάζονται αρμονικά για θέματα λειτουργίας του σχολείου, τη διοργάνωση των ενδοσχολικών και εξωσχολικών εκδηλώσεων δραστηριοτήτων και προγραμμάτων, καθώς και την καλλιέργεια θετικού κλίματος μεταξύ όλων των παραγόντων της σχολικής ζωής. Στον χώρο του σχολείου δεν είναι ανεκτή καμία μορφή: Σχολικού εκφοβισμού, λεκτικού ή μη-λεκτικού, προσωπικά ή μέσω χρήσης τεχνολογικών μέσων Σεξουαλικής παρενόχλησης Εκφοβισμού ή απειλής σε οποιοδήποτε μέλος της σχολικής κοινότητας Σωματικής βλάβης σε άλλο άτομο Παραβατικής συμπεριφοράς που απορρέει από μίσος ή προκατάληψη. Η αρωγή των γονέων/κηδεμόνων στην προσπάθεια του σχολείου σε θέματα που αφορούν την αγωγή και συμπεριφορά των μαθητών/τριών έχει καθοριστική σημασία. Η εμπιστοσύνη των μαθητών/τριών στο σχολείο ενισχύεται και από τη θετική στάση των γονέων/κηδεμόνων προς αυτό και τους/τις εκπαιδευτικούς. Η παρουσία των γονέων/κηδεμόνων είναι απαραίτητη στις ενημερωτικές παιδαγωγικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται από το σχολείο κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους προς όφελος των μαθητριών/τών.

4 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ & ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ Ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών έχει την παιδαγωγική ευθύνη να προβαίνει σε ενέργειες και να εφαρμόζει πρακτικές για τη δημιουργία στο σχολείο του κλίματος που απαιτείται για την υλοποίηση των στόχων της εκπαίδευσης και για τη διαπαιδαγώγηση των μαθητών και των μαθητριών έτσι, ώστε να σέβονται τους διαφορετικούς ρόλους και να αναγνωρίζουν την ανάγκη τήρησης των κανόνων. Για τον σκοπό αυτόν, πρέπει να χρησιμοποιεί όλους τους διαθέσιμους τρόπους (π.χ. συμβουλευτικές συναντήσεις με τις υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές, διαδικασία διαμεσολάβησης) για την αντιμετώπιση κάθε παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς. Στις περιπτώσεις που μαθητές/ήτριες της σχολικής μονάδας δεν βελτιώνουν τη συμπεριφορά τους και ανάλογα με τη σοβαρότητα της παρέκκλισης, ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών προβαίνει στη λήψη μέτρων, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία τα οποία είναι: Προφορική παρατήρηση Επίπληξη Αποβολή από τα μαθήματα μίας (1) ημέρας Αποβολή από τα μαθήματα δύο (2) ημερών Αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος ΘΕΜΑΤΑ ΦΟΙΤΗΣΗΣ Η προαγωγή και η απόλυση των μαθητών/τριών εξαρτάται εκτός από την επίδοση τους και από την τακτική τους φοίτηση στο σχολείο κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Η φοίτηση χαρακτηρίζεται επαρκής ή ανεπαρκής με βάση το γενικό σύνολο των απουσιών που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Οι απουσίες αριθμούνται ανά μία για κάθε διδακτική ώρα. Επαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/ήτριας εφόσον το σύνολο των απουσιών του/της δεν υπερβαίνει τις εκατόν δεκατέσσερις (114). Ανεπαρκής χαρακτηρίζεται η φοίτηση μαθητή/ήτριας που σημείωσε πάνω από εκατόν δεκατέσσερις (114) απουσίες. Οι μαθητές/ήτριες των οποίων η φοίτηση χαρακτηρίζεται ανεπαρκής, είναι υποχρεωμένοι/ες να επαναλάβουν τη φοίτησή τους στην ίδια τάξη.

5 ΘΕΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΗΡΗΣΗ ΩΡΟΛΟΓΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Η έγκαιρη προσέλευση εκπαιδευτικών & μαθητών/τριών στο σχολείο, η τήρηση του χρόνου έναρξης και λήξης της σχολικής εργασίας και η τακτική, ανελλιπής και όχι επιλεκτική φοίτηση αποτελούν βασικά στοιχεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Η στενή συνεργασία όλων των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές/τριες) είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία τη σχολικής μονάδας. Οι μαθητές/ήτριες παραμένουν στο σχολείο μέχρι τη λήξη του διδακτικού ωραρίου. Η πόρτα του σχολείου παραμένει κλειστή καθ όλη τη διάρκεια του διδακτικού ωραρίου. Στην περίπτωση που μαθητής/μαθήτρια επιθυμεί να αποχωρήσει για οποιονδήποτε λόγο από το σχολείο στη διάρκεια του προγράμματος, ενημερώνονται οι γονείς/κηδεμόνες, χορηγείται άδεια από τη Διεύθυνση, ενώ οι απουσίες καταχωρίζονται στο απουσιολόγιο. Στην περίπτωση που ολοκληρωθεί το σχολικό πρόγραμμα πριν τη λήξη του ωραρίου, οι μαθητές/ήτριες αποχωρούν από το σχολείο κατόπιν επικοινωνίας με τους γονείς ή κηδεμόνες τους. Όταν πραγματοποιούνται απουσίες σε ώρες του ημερήσιου προγράμματος (συμπεριλαμβανομένης της πρώτης ή τελευταίας ώρας), μεμονωμένες ή συνεχείς, χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης του σχολείου, αναζητούνται οι λόγοι και πραγματοποιούνται ενέργειες παιδαγωγικού χαρακτήρα που, ενδεχομένως, κρίνονται απαραίτητες. Τα παιδαγωγικά μέτρα καταχωρίζονται στο Βιβλίο Καταγραφής Ενεργειών Υποστήριξης Εύρυθμης Λειτουργίας. ΠΡΩΙΝΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ Οι μαθητές/ήτριες προσέρχονται στο σχολείο τουλάχιστον 5 λεπτά πριν την έναρξη της λειτουργίας του (8:15 ). Κατά τη διάρκεια της πρωινής συγκέντρωσης, συντάσσονται στις προκαθορισμένες θέσεις των τμημάτων, επιδεικνύοντας τη δέουσα συμπεριφορά. Οι μαθήτριες και οι μαθητές που προσέρχονται στο σχολείο μετά τις 8.15, ενημερώνουν τη Διεύθυνση του σχολείου και παραμένουν στον χώρο που τους υποδεικνύεται από αυτήν, και γίνονται δεκτοί στην τάξη την επόμενη διδακτική ώρα.

6 ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ Οι μαθητές/ήτριες οφείλουν να προσέρχονται στις αίθουσες διδασκαλίας έγκαιρα, πριν από την έναρξη της κάθε διδακτικής ώρας. Μαθητής/ήτρια που προσέρχεται καθυστερημένος/-η, μετά την είσοδο του/της εκπαιδευτικού στην τάξη και την έναρξη του μαθήματος, δεν διακόπτει και δεν γίνεται δεκτός/ή στο μάθημα. Με την έναρξη του μαθήματος ο/η απουσιολόγος, σε συνεργασία με τον διδάσκοντα/τη διδάσκουσα το μάθημα, σημειώνει στο απουσιολόγιο τους απόντες/τις απούσες. Η αυθαίρετη και αδικαιολόγητη απουσία μαθητή/ήτριας από κάποιο μάθημα δεν επιτρέπεται. Απασχόληση των μαθητών/τριών σε σχολικές δραστηριότητες έξω από την τάξη επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που υπάρχει ενημέρωση και άδεια από τη Διεύθυνση για τη συγκεκριμένη δραστηριότητα. Σε περίπτωση έκτακτης απουσίας εκπαιδευτικού από την τάξη μετά την παρέλευση πέντε (5) λεπτών, ο/η απουσιολόγος ή ο/η πρόεδρος του τμήματος ειδοποιεί τη Διεύθυνση του σχολείου. Η έξοδος από την τάξη επιτρέπεται μόνο για πολύ σοβαρό λόγο, κατά την κρίση του διδάσκοντα/της διδάσκουσας. Σε περίπτωση που μαθητής/ήτρια απομακρύνεται από την αίθουσα διδασκαλίας, προσέρχεται στη Διεύθυνση του σχολείου για να ενημερωθεί το Βιβλίο Καταγραφής Ενεργειών Υποστήριξης Εύρυθμης Λειτουργίας. ΔΙΑΛΕΙΜΜΑΤΑ Οι μαθητές/ήτριες κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων, δεν παραμένουν στις αίθουσες διδασκαλίας, στους διαδρόμους των ορόφων και στις σκάλες, κινούνται πάντα και μόνο στον προαύλιο χώρο. Μετά την αποχώρηση των μαθητών/τριών, οι αίθουσες διδασκαλίας κλειδώνονται από τους διδάσκοντες/τις διδάσκουσες και παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών οι μαθητές/ήτριες παραμένουν στους εσωτερικούς χώρους του σχολείου υπό την επιτήρηση των εφημερευόντων/ουσών εκπαιδευτικών. Η έξοδος των μαθητών/-τριών από τον σχολικό χώρο κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων και μαθημάτων χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης αποτελεί παρέκκλιση από την τήρηση των κανόνων της σχολικής ζωής και ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών προβαίνει στα αντίστοιχα παιδαγωγικά μέτρα. Καθημερινά πριν την έναρξη των μαθημάτων και κατά τις ώρες των διαλειμμάτων εφημερεύουν μέλη του διδακτικού προσωπικού σε όλους τους χώρους του σχολείου. Οι εκπαιδευτικοί που εφημερεύουν, έχουν την ευθύνη της παρακολούθησης των μαθητών/ητριών και της άμεσης επέμβασης και αντιμετώπισης έκτακτων περιστατικών.

7 ΕΜΦΑΝΙΣΗ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ Η εμφάνιση όλων των μελών της σχολικής κοινότητας μέσα στο σχολείο ανήκει στον χώρο της προσωπικής τους ευθύνης, ωστόσο θα πρέπει να συνάδει με τα όρια που επιβάλλουν η ιδιότητά τους και η ευπρέπεια. Οι μαθητές/ήτριες προσέρχονται στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής με την προβλεπόμενη ένδυση. Δεν επιτρέπονται παιχνίδια ή συμπεριφορές που μπορεί να απειλούν την ασφάλεια των μαθητών/ητριών (των ίδιων και των άλλων) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η συμμετοχή των μαθητριών/τών στις εκδηλώσεις του σχολείου είναι υποχρεωτική καθώς αποτελεί αναγκαίο συμπλήρωμα της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν ενεργά στον σχεδιασμό των σχολικών δραστηριοτήτων, όπως είναι τα εκπαιδευτικά προγράμματα, οι εκδρομές, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις, οι γιορτές, κ.ά. Η απουσία των μαθητών/ητριών από αυτές συνεπάγεται καταχώριση απουσιών. Εξαιρούνται οι εκδρομές με πούλμαν ή άλλο μεταφορικό μέσο για τις οποίες απαιτείται άδεια συμμετοχής από τον γονέα ή κηδεμόνα. Απουσία μαθητή/ήτριας από περίπατο χωρίς χρήση μεταφορικού μέσου θεωρείται απουσία από όλα τα ωριαία μαθήματα που προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής του. Σε περίπτωση αδυναμίας συμμετοχής οι μαθητές/τριες που δεν ακολουθούν, προσέρχονται στο σχολείο και παρακολουθούν μαθήματα με βάση αναμορφωμένο πρόγραμμα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές που συμμετέχουν σε περίπατο, εκδρομή ή εκπαιδευτική επίσκεψη του σχολείου, συμμορφώνονται με το πρόγραμμα και τις οδηγίες των συνοδών εκπαιδευτικών. Απουσία μαθητή/ήτριας από πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, καθώς και από εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου, θεωρείται απουσία από όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα την ημέρα της πραγματοποίησής τους.

8 ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Στο πλαίσιο προάσπισης της Δημόσιας Υγείας, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα και η κατανάλωση προϊόντων καπνού σε όλους τους χώρους του σχολείου κατά εφαρμογή της υπ αριθμ. Γ.Π./Δ2β/οικ.8809/ εγκυκλίου της Γενικής Διεύθυνσης Υγείας και Ποιότητας Ζωής του Υπουργείου Υγείας και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΦΕΚ τ.β / 1315/ ). Σε περίπτωση παρεκκλίνουσας συμπεριφοράς ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών προβαίνει στα αντίστοιχα παιδαγωγικά μέτρα ανάλογα με τη σοβαρότητα της παρέκκλισης. ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΣΚΕΥΩΝ Οι μαθητές και οι μαθήτριες δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου (π.χ. mp3 players, ipods, computers κλπ.) στον χώρο του σχολείου. Οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν να επικοινωνούν με τους γονείς/κηδεμόνες τους, όταν χρειάζεται, μέσω των σταθερών τηλεφώνων του σχολείου. Δεν επιτρέπεται η φωτογράφηση, η βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση με οποιοδήποτε μέσο (π.χ. κάμερα, κινητό τηλέφωνο, συσκευή εγγραφής) χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης σε όλους τους χώρους του σχολείου και καθ όλη τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος. Στην περίπτωση κατοχής ή/και χρήσης κινητών τηλεφώνων ή άλλων μέσων καταγραφής εικόνας ή ήχου, ιδίως όταν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων μαθητών/-τριών, των εκπαιδευτικών και, γενικότερα, των μελών της σχολικής κοινότητας, ή δυσφημεί με οποιονδήποτε τρόπο το σχολείο, ο Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών προβαίνει στα αντίστοιχα παιδαγωγικά μέτρα ανάλογα με τη σοβαρότητα της παρέκκλισης. Οι εκπαιδευτικοί εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές, δύνανται να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφαλείας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των μαθητών/τριών και των εκπαιδευτικών.

9 ΚΑΤΟΧΗ-ΧΡΗΣΗ-ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΟΥΣΙΩΝ Δεν επιτρέπεται το αλκοόλ, η κατοχή και χρήση ουσιών, τόσο εντός του σχολείου, όσο και κατά τη διάρκεια των εξωσχολικών δραστηριοτήτων, εκδηλώσεων και εκδρομών. ΥΛΙΚΕΣ ΦΘΟΡΕΣ Οι μαθητές & οι μαθήτριες οφείλουν να διατηρούν τον χώρο του σχολείου καθαρό και να τον προστατεύουν από φθορές. Μαθητές/τριες που προκαλούν υλικές φθορές στον χώρο του σχολείου και στη σχολική περιουσία (εποπτικά μέσα, υλικοτεχνική υποδομή), αναλαμβάνουν την αποκατάσταση ή αντικατάστασή τους με ευθύνη δική τους και των γονέων/κηδεμόνων τους. Το σχολικό βιβλίο είναι πνευματικό δημιούργημα, παρέχεται δωρεάν από την πολιτεία και δεν πρέπει να καταστρέφεται. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΕ ΤΡΙΤΟΥΣ Δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο του σχολείου, χωρίς την άδεια της Διεύθυνσης, σε άτομα που δεν αποτελούν μέλη της Σχολικής κοινότητας. ΧΡΗΜΑΤΑ & ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΑΞΙΑΣ Καλό είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην φέρνουν χρήματα ή αντικείμενα αξίας στο σχολείο εκτός από αυτά που θα καλύψουν τις καθημερινές τους ανάγκες. Σε περίπτωση απώλειας τους, το σχολείο δεν φέρει καμία ευθύνη. Βασικό μέλημα του σχολείου είναι η ψυχοκοινωνική ισορροπία και ανάπτυξη όλων των μαθητών/τριών, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την αποτελεσματικότητα της μαθησιακής διαδικασίας. Μαθητής ή μαθήτρια που αντιμετωπίζει ιδιαίτερες προσωπικές ή οικογενειακές δυσκολίες, μπορεί να απευθύνεται στον/στην υπεύθυνο/η του τμήματος ή εκπαιδευτικό ορισμένο/η από τη Διεύθυνση του σχολείου, με στόχο την ψυχολογική υποστήριξη και διευθέτηση των προβλημάτων, με πνεύμα κατανόησης και σεβασμό στην ατομικότητα του παιδιού και τις ιδιαίτερες συνθήκες που αντιμετωπίζει.

Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η Σ Τ Η Σ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Ζ Ω Η Σ

Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η Σ Τ Η Σ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Ζ Ω Η Σ 2 ο Γυμνάσιο Μελισσίων Σχολ. Έτος 2018 /2019 Π Λ Α Ι Σ Ι Ο Ο Ρ Γ Α Ν Ω Σ Η Σ Τ Η Σ Σ Χ Ο Λ Ι Κ Η Σ Ζ Ω Η Σ Σκοπός του σχολικού κανονισμού είναι η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου, καθώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

ΕΠΙΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ "Ενημέρωση Γονέων και Κηδεμόνων του 57ου Γενικού Λυκείου" ΕΠΙΔΟΣΗ ΦΟΙΤΗΣΗ ΔΙΑΓΩΓΗ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ 1.Η επίδοση των μαθητών/τριών ελέγχεται; A) Από την καθημερινή προφορική τους εξέταση στα μαθήματα. Β) Από

Διαβάστε περισσότερα

2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟY ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟY ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΓΕΡΑΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟY ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013 Εισαγωγή Τα σχολεία σύμφωνα με το νόμο 17 του 1974 είναι Δημόσια Ανεξάρτητα Ιδρύματα (ΔΑΙ) και υποχρεούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ. Σχολικός κανονισμός

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ. Σχολικός κανονισμός ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΝΩ ΣΥΡΟΥ Σχολικός κανονισμός Εισαγωγή Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος της αγωγής και της μάθησης. Σκοπός του είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη της προσωπικότητας του μαθητή/τριας.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ. Αγαπητοί γονείς, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 142 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Αγαπητοί γονείς, το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται, παίζουν, χαίρονται αλλά αντιμετωπίζουν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ---------- ΠΕΡ.Δ/ΝΣΗ Π& Δ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Α ΑΘΗΝΑΣ 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ -------- Ταχ.Δ/νση:Ηρώς Κων/πούλου 13Β Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ του 1 ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ του 1 ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ 1 2 ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ του 1 ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ Επικαιροποίηση του Πλαισίου Οργάνωσης της Σχολικής Ζωής, το οποίο συντάχθηκε στις 30-11-2018, βάσει της Υ.Α. 10645/ΓΔ4/23-1-2018 με

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ - ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ

1 ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ - ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ 1 ο ΓΕΛ ΑΛΙΜΟΥ - ΘΟΥΚΥΔΙΔΕΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ 1. Το καθημερινό πρόγραμμα αρχίζει στις 8.15 π.μ. Μετά την ώρα αυτή η πόρτα του σχολείου κλείνει. 2. Οι μαθητές προσέρχονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Σχ. έτος: 2017-2018 Άλσους & Αγ. Νικολάου, 16675 Γλυφάδα ΤΗΛ. 2109632528, FAX: 2109633839 Email : 1gymglyf@sch.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Αγαπητοί γονείς, αγαπητά παιδιά,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ A. ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ 1. Το σχολείο είναι χώρος όπου αναγνωρίζεται, διαμορφώνεται

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Σχολικής Μονάδας 5 ο Δημοτικό Σχολείο Χολαργού Αγαπητοί γονείς και μαθητές, Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές περνούν πολλές ώρες, μαθαίνουν, δημιουργούν, συνεργάζονται,

Διαβάστε περισσότερα

Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες.

Καταργείται η διάκριση των απουσιών σε δικαιολογημένες και αδικαιολόγητες. Ενημέρωση προς τους γονείς Σχετικά με την με αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β 120) Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Σχολικό έτος:

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Σχολικό έτος: ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Σχολικό έτος: 2018-2019 ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός του Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του σχολείου μας είναι να τεθούν οι βασικοί όροι και κανόνες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 25ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Αγαπητοί γονείς και μαθητές, Η σχολική ζωή, καλό είναι να ρυθμίζεται από κανόνες που θα στοχεύουν στην κατά το δυνατό αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ. 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ. 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 2 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΜΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018 2019 Με τον όρο: «Πλαίσιο οργάνωσης της σχολικής ζωής», εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του 2 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του 2 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του 2 ου ΓΕΛ ΠΕΥΚΗΣ Προτιμότερο να είσαι επαίτης παρά απαίδευτος, γιατί ως ζητιάνος σου λείπουν λεφτά μα ως απαίδευτος σου λείπει ανθρωπιά. Διογένης Σχολικός κανονισμός είναι ένα σύνολο

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. Ναύπακτος 29 Σεπτεμβρίου 2014

3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ. Ναύπακτος 29 Σεπτεμβρίου 2014 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ναύπακτος 29 Σεπτεμβρίου 2014 Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Καθηγητών σας ευχόμαστε: αποδοτική συνεργασία και κάθε πρόοδο στο παιδί

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας

2 ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας 2 ο Γυμνάσιο Αλεξάνδρειας Τραπεζούντoς 2- Αλεξάνδρεια Τηλ.: 2333023455 Κανόνες λειτουργίας του σχολείου Ο Σύλλογος Διδασκόντων του 2 ου Γυμνασίου Αλεξάνδρειας, για να διευκολύνει τη λειτουργία του σχολείου,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το σχολείο, ως ζωντανός οργανισμός, αποτελεί θεσμό που προετοιμάζει τα παιδιά με τη μάθηση και την αγωγή για τη ζωή και τα διαπαιδαγωγεί για την απρόσκοπτη ένταξή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος )

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος ) ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 13 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Σχολικό έτος 2014-2015) Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18

Συντάχθηκε απο τον/την ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΡΡΙΚΟΣ ΧΛΑΠΑΝΗΣ Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 - Τελευταία Ενημέρωση Κυριακή, 11 Σεπτέμβριος :18 Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών και υποδιευθυντών των σχολικών μονάδων και

Διαβάστε περισσότερα

1. Για την τακτική παρακολούθηση των µαθητών ευθύνονται αποκλειστικά. ανακοινώνεται µετά την οριστικοποίηση του ωρολογίου προγράµµατος.

1. Για την τακτική παρακολούθηση των µαθητών ευθύνονται αποκλειστικά. ανακοινώνεται µετά την οριστικοποίηση του ωρολογίου προγράµµατος. 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΡΩΜΥΛΙΑΣ & ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 210-5015335 / 210-5059998 FAX: 210-5015335 E-MAIL: mail@1lyk-petroup.att.sch.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ου ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΥΚΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ου ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΥΚΗΣ Β Δ/ΝΣΗ Δ.Ε ΑΘΗΝΑΣ 2 ο ΓΡΑΦΕΙΟ Δ.Ε 1 ο ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΥΚΗΣ Λεωφ. Ειρήνης 34, Πεύκη,15121 Τηλ. 210-8064586 Fax:210-8020251 ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ου ΓΕΝ.ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΕΥΚΗΣ Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ A A N A B P Y T A 1 9 5 0 ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΑΡΧΕΣ Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που

Διαβάστε περισσότερα

Είναι η πρώτη φορά που ρυθμίζονται με ενιαίο τρόπο θέματα που αφορούν τα Γυμνάσια, καθώς και τα Λύκεια (Γενικά και Επαγγελματικά).

Είναι η πρώτη φορά που ρυθμίζονται με ενιαίο τρόπο θέματα που αφορούν τα Γυμνάσια, καθώς και τα Λύκεια (Γενικά και Επαγγελματικά). Στην επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την οργάνωση και τη λειτουργία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προχωρά το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, με Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 6/Θ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Σχολικό Έτος

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Σχολικό Έτος ΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Αγαπητοί γονείς, Σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά! Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ο κοινός μας στόχος, η ολόπλευρη ανάπτυξη (πνευματική, ψυχική,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ημερομηνία σύνταξης: 02/02/2015

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ημερομηνία σύνταξης: 02/02/2015 ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ημερομηνία σύνταξης: 02/02/2015 Περιεχόμενα 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ... 1 2. ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 1 3. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ... 2 4. ΚΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ»

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 23 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ» Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές με την καθοδήγηση των δασκάλων τους περνούν πολλές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΙΤΕΑΣ

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΙΤΕΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΙΤΕΑΣ Πνεύμα αυτοσεβασμού, αλληλοσεβασμού και να διαμορφώσει ικανούς χαρακτήρες. Πιστεύουμε στον διάλογο, στην αμοιβαία κατανόηση στην καλοπροαίρετη συνεργασία όλων των μελών

Διαβάστε περισσότερα

σχολικό έτος

σχολικό έτος σχολικό έτος 2016-17 0 Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου Νεάπολης Εισαγωγή Ο παρών «ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ» Είναι το σύνολο των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό έτος

Σχολικό έτος Σχολικό έτος 2018-19 Η διδασκαλία των μαθημάτων διεξάγεται σε δύο τετράμηνα. Το 1 ο τετράμηνο διαρκεί από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και το 2 ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Όταν τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός

Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΥΛΙΟΥ Προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Σχολείου αποτελεί ο εσωτερικός Κανονισμός. Απαριθμώντας ορισμένα σημεία του στόχος μας είναι να ενημερώσουμε γονείς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 49 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -ΔΗΜΟΦΙΛΟΣ ΤΗΛ: 210 22 83 150 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΕΙΣΑΓΩΓΗ O κανονισμός περιέχει ορισμένες αρχές που πρέπει να τηρούνται από τους μαθητές και τις μαθήτριες για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1ου ΓΕΛ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ Το σχολείο αποτελεί ένα ζωντανό οργανισμό και για να λειτουργήσει αποδοτικά, χρειάζεται την όσο το δυνατόν αρμονικότερη συνεργασία μαθητών, γονέων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Ο κανονισμός λειτουργίας ενός σχολείου αποτελεί. ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία του, μιας και

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. Ο κανονισμός λειτουργίας ενός σχολείου αποτελεί. ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία του, μιας και 2 ο ΕΠΑ.Λ. ΧΑΝΙΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ Ο κανονισμός λειτουργίας ενός σχολείου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο για την εύρυθμη λειτουργία του, μιας και αποτελεί συμφωνία όλων των μερών της σχολικής κοινότητας:

Διαβάστε περισσότερα

3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αγαπητοί γονείς και μαθητές, Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους και με σκοπό την καλύτερη συνεργασία γονέων και σχολείου επικοινωνούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Η μέρα μας ξεκινά... καθημερινά στις 8:15 π.μ. με την πρωινή συγκέντρωση, την προσευχή και τις ανακοινώσεις. Οι εφημερεύοντες καθηγητές, σε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Αγαπητοί γονείςκηδεμόνες, για τη σχολική χρονιά 2015-2016, θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής: Το σχολείο είναι ο χώρος όπου οι μαθητές 1 με την καθοδήγηση του διευθυντή και του

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας

Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Σχολικό Έτος: 2015-2016 1 Ο όρος "σχολικός κανονισμός" δηλώνει το σύνολο των κανόνων, οι οποίοι συμβάλλουν στη μεθοδική και αποτελεσματική υλοποίηση του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2019-2020 Ηρώων Πολυτεχνείου 3 Τ.Κ. 15773, Ζωγράφου Τηλ.: 210-7705796, 7719219- Fax: 210-7705796 e-mail: mail@3gym-zograf.att.sch.gr Ιστοσελίδα: http://3gym-zograf.att.sch.gr

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ 26 ο & 29 ο Δ.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ Κανονισμός Λειτουργίας ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ. Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ Καθήκοντα και αρμοδιότητες των εκπαιδευτικών - διδασκόντων Οι εκπαιδευτικοί επιτελούν έργο υψηλής κοινωνικής ευθύνης. Στο έργο τους περιλαμβάνεται η διδασκαλία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ. Φοίτηση μαθητών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ. Φοίτηση μαθητών 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Σχ. έτος: 2018-2019 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 120/τ.Β /23-01-2018) με θέμα «Εγγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

1. Προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών

1. Προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 7 ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ (Σχολικό έτος 2015-2016) Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Δευτέρα, 08 Οκτώβριος :50 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 30 Οκτώβριος :03

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Δευτέρα, 08 Οκτώβριος :50 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 30 Οκτώβριος :03 13 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2018-2019 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Αγαπητοί κηδεμόνες, αγαπητά παιδιά, Ο παρών Κανονισμός Λειτουργίας του Σχολείου ισχύει για τη νέα σχολική χρονιά μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου.

2 τετράμηνα. 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και. 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. 2 τετράμηνα 1ο τετράμηνο: από 11 Σεπτεμβρίου έως 20 Ιανουαρίου και 2ο τετράμηνο από 21 Ιανουαρίου έως 31 Μαΐου. Α ομάδα 3 ομάδες μαθημάτων 1) Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία (Γλωσσική Διδασκαλία και

Διαβάστε περισσότερα

Με τον όρο «σχολικό κανονισμό» εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που

Με τον όρο «σχολικό κανονισμό» εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 6 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Το σχολείο είναι ο φυσικός χώρος της αγωγής και της μάθησης. Σκοπός του είναι η ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ 26 ο & 29 ο Δ.Σ. ΑΧΑΡΝΩΝ Κανονισμός Λειτουργίας ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2014-2015

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 1 ΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-20 Το 1 Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Αττικής θεωρεί υποχρέωσή του να καταστήσει τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ. Φοίτηση μαθητών

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ. Φοίτηση μαθητών 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Σχ. έτος: 2017-2018 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ/ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με την με αρ. πρωτ. 10645/ΓΔ4/22-1-2018 Υ.Α. (ΦΕΚ 120/τ.Β /23-01-2018) με θέμα «Εγγραφές,

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός κανονισμός Λειτουργίας

Εσωτερικός κανονισμός Λειτουργίας Εσωτερικός κανονισμός Λειτουργίας Σχολικό Έτος 2015~2016 Εσωτερικός κανονισμός λειτουργίας Σχολικό Έτος: 2015-2016 Ο όρος «σχολικός κανονισμός» δηλώνει το σύνολο των κανόνων, οι οποίοι συμβάλλουν στη μεθοδική

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο οργάνωσης της Σχολικής Ζωής

Πλαίσιο οργάνωσης της Σχολικής Ζωής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Β ΑΘΗΝΑΣ 1o ΓΕΛ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Πλαίσιο οργάνωσης της Σχολικής Ζωής

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργική Απόφαση 10645/ΓΔ4/ (Β 120)

Υπουργική Απόφαση 10645/ΓΔ4/ (Β 120) Υπουργική Απόφαση 10645/ΓΔ4/22-1-2018 (Β 120) ΘΕΜΑ: «Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» Στην εν λόγω Υ.Α. συγκεντρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει

Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Το 2 ο Γυμνάσιο Αλίμου σας καλωσορίζει Τι κάναμε πέρυσι 12 Αίθουσες Διδασκαλίας Υποδομή Τμήμα Ένταξης 1 Εργαστήριο Πληροφορικής 1 εργαστήριο Φυσικών επιστημών 1 Εργαστήριο Τεχνολογίας 1 Εργαστήριο Καλλιτεχνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. του 11 ου Γυμνασίου των Ιωαννίνων

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ. του 11 ου Γυμνασίου των Ιωαννίνων ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του 11 ου Γυμνασίου των Ιωαννίνων Η σχολική κοινότητα είναι μια οργανωμένη ομάδα που έχει τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Το σχολείο προετοιμάζει τους μαθητές να ενταχθούν ομαλά στην

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής

Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής 7 ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης Πλαίσιο Οργάνωσης Σχολικής Ζωής Σχολικό έτος: 2018-2019 Στοιχεία επικοινωνίας με το σχολείο: Διεύθυνση: Φάνη Κλεάνθη 4, 71409, Νέα Αλάτσατα, Ηράκλειο Κρήτης Τηλέφωνο: 2810325815,

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη - Λήξη μαθημάτων: Σχολική ζωή - Αγωγή Μαθητών

Έναρξη - Λήξη μαθημάτων: Σχολική ζωή - Αγωγή Μαθητών Έναρξη - Λήξη μαθημάτων: Όλοι οι μαθητές και οι καθηγητές της πρώτης ώρας οφείλουν να παρευρίσκονται στη σύνταξη και προσευχή στο προαύλιο του σχολείου, οι δε εφημερεύοντες καθηγητές πρέπει να βρίσκονται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2ου Γ. Λ. ΥΜΗΤΤΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2ου Γ. Λ. ΥΜΗΤΤΟΥ 2 0 ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΥΜΗΤΤΟΥ Σχ. Έτος 2011 2012 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2ου Γ. Λ. ΥΜΗΤΤΟΥ 1. Οι μαθητές προσέρχονται έγκαιρα στο χώρο του σχολείου και παραμένουν στο προαύλιο. Κανένας, εκτός από τους επιμελητές,

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής

Πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής 1 Πλαίσιο οργάνωσης σχολικής ζωής του 8 ο Γυμνάσιο Λ.Τ. Χαλανδρίου ΕΙΣΑΓΩΓΗ Με τον όρο "σχολικός κανονισμός" εννοούμε το σύνολο των όρων και των κανόνων που αποτελούν προϋποθέσεις, για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ 1. ΕΓΚΑΙΡΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΙΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ Η συμμετοχή στην πρωινή συγκέντρωση (προαιρετική προσευχή και ανακοινώσεις) είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ

ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Σχολικό έτος 2014-2015 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ To παρόν κείμενο στοχεύει στην πραγμάτωση του παιδαγωγικού έργου και συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, ώστε

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων - Κηδεμόνων

ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων - Κηδεμόνων ΛΕΟΝΤΕΙΟΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 Ενημερωτική Συνάντηση Γονέων - Κηδεμόνων Η εκπαίδευση και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών αποτελεί κοινό έργο γονέων και εκπαιδευτικών. Ως εκ τούτου απαιτείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 4 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2016-2017 Το σχολείο είναι χώρος Αγωγής Μάθησης Δημιουργίας Πολιτισμού Ελευθερίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2016-2017 Σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Φ Ο Ι Τ Η Σ Η ΑΠΟΥΣΙΕΣ

Φ Ο Ι Τ Η Σ Η ΑΠΟΥΣΙΕΣ Φ Ο Ι Τ Η Σ Η ΑΠΟΥΣΙΕΣ Πόσες απουσίες μπορεί να κάνει ένας μαθητής χωρίς επιπτώσεις (Γενική περίπτωση) ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΕΣ: Μέχρι 64 και ΣΥΝΟΛΙΚΑ: Μέχρι 114 ΠΡΟΣΟΧΗ: Μαθητής με πάνω από 64 αδικαιολόγητες επαναλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 15 ο Δημοτικό Σχολείο Ηρακλείου Αγαπητοί γονείς, Το κείμενο που έχετε στα χέρια σας αποτελεί τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σχολείου για το σχολικό έτος 2014-2015. Εγκρίθηκε από το Σύλλογο Διδασκόντων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ 1 Ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ Το σχολείο αποτελεί ένα οργανισμό όπου μαθητές και εκπαιδευτικοί εργάζονται από κοινού, ως μέλη μιας ζωντανής και δημιουργικής ομάδας. Εδώ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Το Σχολείο είναι μια μικρογραφία της κοινωνίας, όπου πρέπει να συνυπάρχουν αρμονικά διαφορετικοί ανθρώπινοι χαρακτήρες. Ο καθένας πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και προστατευμένος

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Γενεύης και Λωζάννης

Εσωτερικός Κανονισμός Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Γενεύης και Λωζάννης Εσωτερικός Κανονισμός Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Γενεύης και Λωζάννης Εισαγωγικά Το Ελληνικό Σχολείο Γενεύης και Λωζάννης του Κύκλου Ελληνικών Σπουδών λειτουργεί ως φορέας παροχής ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ 2ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΑΣ 1. Κώδικας Συμπεριφοράς Ο κώδικας στοχεύει στο να προστατεύει τα δικαιώματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών και να εξασφαλίζει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Για τη διαμόρφωση ενός παιδαγωγικού και διδακτικού κλίματος που θα εξασφαλίζει την καλή συνεργασία των μελών της σχολικής κοινότητας, απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Σχολικό έτος

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Σχολικό έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε. Β ΑΘΗΝΑΣ 3ο ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 3 ΚΗΦΙΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΡΟΣΙΑΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2015-16 ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο σεβασµός των κανόνων λειτουργίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή λειτουργία και την εκπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ. να υποστηρίζουν τη μάθηση των μαθητών τους τόσο εντός όσο και εκτός τάξης,

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ. να υποστηρίζουν τη μάθηση των μαθητών τους τόσο εντός όσο και εκτός τάξης, ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΛΙΟΥ Ο σκοπός του σχολικού κανονισμού δεν είναι ο περιορισμός της ελευθερίας οποιουδήποτε, αλλά η εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του σχολείου, καθώς και η

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης στις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης»

Θέμα: «Λειτουργία των Τμημάτων Ένταξης στις Σχολικές Μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης» Page1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ --------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 10 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ & ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΤΕΙ / ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΘΝΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ

Διαβάστε περισσότερα

https://pileidou.wordpress.com/ Page 1

https://pileidou.wordpress.com/ Page 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 10 ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή Υπουργική Απόφαση Aριθμ /ΓΔ4/2018 ΦΕΚ 120/Β/

Κοινή Υπουργική Απόφαση Aριθμ /ΓΔ4/2018 ΦΕΚ 120/Β/ Κοινή Υπουργική Απόφαση Aριθμ. 10645/ΓΔ4/2018 ΦΕΚ 120/Β/23-1-2018 Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Έχοντας υπόψη: ΑΠΟΦΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Φοίτηση μαθητών/τριών

Φοίτηση μαθητών/τριών Φοίτηση μαθητών/τριών Α πουσία μαθητή/ τριας από πολιτιστικές ή αθλητικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του ωρολογίου προγράμματος του σχολείου θεωρείται απουσία από όσες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου - Λυκείου

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου - Λυκείου Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Γυμνασίου - Λυκείου Σχολικό Έτος 2014-2015 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Εισαγωγή σελ. 4 1. Προσέλευση σελ. 4-5 2. Αργοπορίες σελ. 5 3. Άδειες εξόδου σελ. 5-6 4. Σχολικά λεωφορεία

Διαβάστε περισσότερα

6ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Εσωτερικός κανονισμός 6ου Γυμνασίου Εύοσμου

6ο Γυμνάσιο Ευόσμου. Εσωτερικός κανονισμός 6ου Γυμνασίου Εύοσμου 6ο Γυμνάσιο Ευόσμου Εσωτερικός κανονισμός 6ου Γυμνασίου Εύοσμου Στον παρακάτω κανονισμό του 6ου Γυμνασίου Εύοσμου περιλαμβάνονται οι όροι και οι κανόνες που αποτελούν τις προϋποθέσεις για να πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ Σχολική χρονιά 2018-19 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ - ΛΥΚΕΙΟΥ Κάθε μέρα Η συμπεριφορά κάθε μαθητή και μαθήτριας εντός, αλλά και εκτός, του χώρου του Σχολείου αποτελεί τον καθρέφτη της αγωγής του / της.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ 4 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ Σχολ.έτος: 2018-19 Γ.Γεννηματά & Αγ. Νεκταρίου 16561 ΓΛΥΦΑΔΑ ΤΗΛ. 210/9611026 FAX : 210/9646423 E mail : mail@4gym-glyfad.att.sch.gr http://4gym-glyfad.att.sch.gr ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ AΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΑΧΙΛΛΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗΣ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 214 Η Ελληνική Κοινότητα Καΐρου αποφάσισε όπως από την τρέχουσα σχολική χρονιά ισχύσουν τα κάτωθι: Α) ΒΑΣΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η πρωινή συγκέντρωση των

Διαβάστε περισσότερα

Λειτουργία Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επιμέλεια Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου Νέα Ιωνία, Ιανουάριος 2018

Λειτουργία Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επιμέλεια Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου Νέα Ιωνία, Ιανουάριος 2018 Λειτουργία Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Επιμέλεια Κωνσταντίνα Κοεμτζίδου Νέα Ιωνία, Ιανουάριος 2018 Νέα Υπουργική απόφαση 10645/ΓΔ4/23-01-2018 Διευκρινιστική Εγκύκλιος 13963/ΓΔ4/26-01-2018

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 1 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΒΡΙΛΗΣΣΙΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Το περιεχόµενο του παρόντος Κανονισµού δεν στοχεύει στο να περιορίσει την ελευθερία, την πρωτοβουλία και τη δηµιουργική δραστηριότητα των

Διαβάστε περισσότερα

Υποχρεώσεις γονέα ή κηδεμόνα

Υποχρεώσεις γονέα ή κηδεμόνα Υποχρεώσεις γονέα ή κηδεμόνα Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την τακτική παρακολούθηση της φοίτησης του μαθητή / της μαθήτριας ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο κηδεμόνας του. Για το λόγο αυτό πρέπει οι γονείς να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΠΛΑΙΣΙΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 Αγαπητοί μας μαθητές, Βρισκόμαστε σ αυτόν το χώρο για να σας προσφέρουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε με τις γνώσεις και τις εμπειρίες μας. Η δική σας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ι.Ε.Κ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ Το εκπαιδευτικό προσωπικό έρχεται σε επαφή με τους σπουδαστές καθημερινά και ως εκ τούτου οφείλει να είναι ενήμερο σχετικά με τους κανονισμούς λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ 3 Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ Νίκης και Αθ. Τσίγκου Γερμανικά, Ασπρόπυργος 19300 Τηλ. 2105570769 Fax. 2105570860 Email: mail@3gym-asprop.att.sch.gr ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 3 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α10645/ΓΔ4. ΦΕΚ 120 τ Β. Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υ.Α10645/ΓΔ4. ΦΕΚ 120 τ Β. Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Υ.Α10645/ΓΔ4 ΦΕΚ 120 τ Β 23 Ιανουαρίου 2018 Εγγραφές, μετεγγραφές, φοίτηση και θέματα οργάνωσης της σχολικής ζωής στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κεφάλαιο Α' Σχολικό Έτος, Διδακτικό Σχολικό

Διαβάστε περισσότερα

https://pileidou.wordpress.com/ Page 1

https://pileidou.wordpress.com/ Page 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ 10 ης ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11

Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 Υπουργείο Παιδείας: Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. για τo 2010/11 ΘΕΜΑ: «Προγραµµατισµός εκπαιδευτικού έργου για τα Γυµνάσια, ΓΕ.Λ. και ΕΠΑ.Λ./ΕΠΑ.Σ. σχολικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ ΕΝΑ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ Η σχολική κοινότητα είναι μια οργανωμένη μονάδα που έχει όλα τα χαρακτηριστικά της κοινωνίας. Στόχος της είναι να βοηθήσει τα παιδιά να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 11 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 11 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ 11 ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Γενικά για το Σχολικό Κανονισμό. - Ο Σχολικός Κανονισμός είναι κάτι σαν το τοπικό Σύνταγμα κάθε σχολικής μονάδας! Πρέπει να συντάσσεται

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά Θέµατα Ενηµέρωσης Γονέων και Κηδεµόνων

Πρακτικά Θέµατα Ενηµέρωσης Γονέων και Κηδεµόνων Πρακτικά Θέµατα Ενηµέρωσης Γονέων και Κηδεµόνων 1. Οι µετεγγραφές των µαθητών γίνονται έως 31 Μαρτίου (Π.. 104/79, Π..376/1993) 2. Απουσίες Σύμφωνα με τη νέα υπουργική απόφαση: 1. Η φοίτηση χαρακτηρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α /ΘΜΙΑΣ & Β /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α /ΘΜΙΑΣ & Β /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α /ΘΜΙΑΣ & Β /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Ν. ΤΡΙΓΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Ο κανονισμός επιχειρεί να διευκρινίσει και να ορίσει ζητήματα που αποτελούν προϋποθέσεις για την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου, την απρόσκοπτη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Α. ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 1. Οι µαθητές ΟΦΕΙΛΟΥΝ να έρχονται στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι της προσευχής. 2. ΕΝ εισέρχονται στις αίθουσες πριν από την προσευχή,

Διαβάστε περισσότερα