ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΛΩΝ ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ"

Transcript

1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕΛΩΝ JOHN LENNON Ο John Winston Ono Lennon (9 Οκτωβρίου Δεκεμβρίου 1980) ήταν Άγγλος μουσικός και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος των Beatles. Εκτός από την επιτυχημένη μουσική του σταδιοδρομία, διακρίθηκε επίσης ως ακτιβιστής του 20ου αιώνα, υιοθετώντας έντονη δράση σε κοινωνικά ζητήματα, ειδικότερα ως ηγετική μορφή του κινήματος ενάντια στον πόλεμο του Βιετνάμ. Η μουσική του επηρέασε πολλούς δημιουργούς και θεωρείται από τους πιο δημοφιλείς και πολυδιασκευασμένους τραγουδοποιούς. Ως μέλος των Beatles, τα τραγούδια του αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία μια παγκόσμιας κίνησης εκδήλωσης θαυμασμού που ονομάστηκε Beatlemania. Μετά τη διάλυση των Beatles ακολούθησε ατομική πορεία στη δισκογραφία. Ανάμεσα στις κορυφαίες δημιουργίες του ανήκει το τραγούδι Imagine καθώς και το Give Peace a chance. Δολοφονήθηκε από έναν οπαδό του στις 8 Δεκεμβρίου ΤΑ ΝΕΑΝΙΚΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΙΑ Ο Λένον γεννήθηκε στις 9 Οκτωβρίου 1940 στο Λίβερπουλ της Μεγάλης Βρετανίας, πιθανώς κατά τη διάρκεια μίας γερμανικής αεροπορικής επιδρομής. Η μητέρα του, Τζούλια Στάνλεϋ, ήταν κόρη αξιωματικού, ενώ ο πατέρας του,

2 Άλφρεντ Λένον, εργαζόταν ως σερβιτόρος σε πλοία που πραγματοποιούσαν ταξίδια στον Ατλαντικό, κατά τη διάρκεια των οποίων τραγουδούσε ή συμμετείχε σε μουσικές συναυλίες. Μετά τη γέννηση του γιου του, εκείνος εγκατέλειψε την οικογένεια, ενώ η μητέρα του ανέθεσε τη φροντίδα του Τζων Λένον στην αδελφή της Μαίρη (Μίμι) και τον σύζυγό της, Τζωρτζ Σμιθ.Φοίτησε αρχικά στο δημοτικό σχολείο του Dovedale και στη συνέχεια, μετά από επιτυχία στις εισαγωγικές του εξετάσεις, εισήχθη στο γυμνάσιο Quarry Bank Grammar School, όπου σύντομα η απόδοσή του στα μαθήματα σημείωσε αισθητή πτώση. Ως μαθητής, υπήρξε δημοφιλής για τον ατίθασο χαρακτήρα του, τον οποίο ο ίδιος περιέγραψε λέγοντας: «Ήμουν εκείνος για τον οποίο όλοι οι γονείς έλεγαν στα παιδιά τους: το νου σου, μακριά από αυτόν». Την ίδια περίοδο, οργάνωσε τη δική του skiffle ορχήστρα, με την ονομασία The Quarrymen, στην οποία αργότερα προσχώρησε και ο Πωλ Μακάρτνεϋ, που γνωρίσστηκε με τον Λένον στη διάρκεια μιας συναυλίας του συγκροτήματος, στις 6 Ιουλίου Το 1957, ο Λένον αποφοίτησε από το γυμνάσιο και χάρη στη βοήθεια του διευθυντή τού σχολείου του, έγινε δεκτός στη Σχολή Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ (Liverpool College of Art). Παρέμεινε για πέντε χρόνια, ασχολούμενος με εφαρμογές γραφικών τεχνών στη διαφήμιση, ωστόσο δεν έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις σπουδές του. Στις 15 Ιουλίου του 1958, σημειώθηκε ο θάνατος της μητέρας του, η οποία παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο ενός μεθυσμένου αστυνομικού, έξω από το σπίτι της αδελφής της, γεγονός που επηρέασε βαθειά τον Λένον. Την ίδια περίοδο, γνώρισε τον συμφοιτητή του και ταλαντούχο μαθητή της σχολής, Στιούαρτ Σάτκλιφ, ο οποίος αποτέλεσε και τον πρώτο μπασίστα του συγκροτήματος των Beatles. Με τους Beatles, ο Λένον εμφανίστηκε στο Αμβούργο το καλοκαίρι του 1960, σε μία από τις πρώτες δημόσιες εμφανίσεις τους.

3 Στις 23 Αυγούστου 1962, παντρεύτηκε για πρώτη φορά, την Σύνθια Πάουελ, συμφοιτήτρια του στη Σχολή Καλών Τεχνών του Λίβερπουλ και έγκυος με το γιο του, Τζούλιαν Λένον, που γεννήθηκε τον επόμενο χρόνο στις 8 Απριλίου. Στα τέλη της δεκαετίς του 1960, ο Λένον συνδέθηκε με την Γιαπωνέζα καλλιτέχνιδα Γιόκο Όνο, την ίδια περίπου περίοδο που δρομολογήθηκε το διαζύγιό του με τη Σύνθια Πάουελ. Η αρχική γνωριμία τους χρονολογείται το Νοέμβριο του 1966, όταν ο Λένον επισκέφτηκε μία έκθεση τέχνης της Όνο και έκτοτε ξεκίνησε η καλλιτεχνική τους συνεργασία. ο Λένον επέστρεφε στο σπίτι του έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Γιόκο Όνο, έπειτα από την ηχογράφηση των τραγουδιών Walking on Thin Ice και It Happened για τον επόμενο δίσκο του. Έξω από το σπίτι του, ένα διαμέρισμα του κτιρίου Ντακότα σε δυτική συνοικία του Μανχάταν και απέναντι από το Σέντραλ Πάρκ, η μοίρα του επιφύλασσε μια δυσάρεστη έκπληξη. Εκεί, τον περίμενε ο Μαρκ Τσάπμαν, που έμελλε να μείνει στην ιστορία ως ο άνθρωπος που δολοφόνησε τον θρυλικό Τζον Λένον κι έκανε το αίμα των απανταχού φαν να παγώσει. Ο Τσάπμαν τον πυροβόλησε πολλές φορές στην πλάτη (υπήρξαν μαρτυρίες που έκαναν λόγο για έξι πυροβολισμούς), τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

4 Paul Mccartney Ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ είναι βραβευμένος Άγγλος τραγουδιστής, στιχουργός και συνθέτης, ο οποίος κέρδισε παγκόσμια φήμη ως ένα από τα ιδρυτικά μέλη του μουσικού συγκροτήματος των Beatles. Κατέχει τον τίτλο του πιο εμπορικά επιτυχημένου τραγουδοποιού στην ιστορία της δημοφιλούς μουσικής, σύμφωνα με το Βιβλίο Γκίνες. Μαζί με τον Τζων Λένον έγραψαν τραγούδια τα οποία έχουν γίνει γνωστά σε ολόκληρο τον κόσμο. Μετά από την αποχώρησή του από τους Beatles, ο ΜακΚάρτνεϋ προώθησε μία επιτυχή σόλο σταδιοδρομία και διαμόρφωσε το μουσικό συγκρότημα "Wings" με τη σύζυγό του, Λίντα ΜακΚάρτνεϋ. Έχει ασχοληθεί επίσης με γυρίσματα ταινιών, με την κλασσική μουσική και την περιβαλλοντική/ηλεκτρονική μουσική καθώς επίσης έχει συμμετάσχει στα προγράμματα βοήθειας για τις διεθνείς φιλανθρωπίες. Μετά τον θάνατο της συζύγου του, Λίντα, ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ ασχολείται με φιλανθρωπικές συναυλίες. Νεανικά χρόνια Ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ γεννήθηκε στις 18 Ιουνίου 1942 στο Λίβερπουλ. Στις 31 Οκτωβρίου 1956 έχασε τη μητέρα του, Μάιρη, από καρκίνο. Στην ηλικία των 15, ο Πωλ γνώρισε τον κατά 2 χρόνια μεγαλύτερο του, Τζων Λέννον σε μία συναυλία του ερασιτεχνικού συγκροτήματος Quarrymen, του οποίου ιδρυτικό μέλος ήταν ο δεύτερος. Ο νεαρός ΜακΚάρτνεϋ πέρασε από οντισιόν και τελικά έγινε κιθαρίστας του συγκροτήματος.

5 Αργότερα, πρότεινε την προσθήκη του φίλου του, Τζωρτζ Χάρισον στο συγκρότημα, η οποία επιτεύχθυκε παρά τις αρχικές αντιρρήσεις του Λέννον. Beatles Οι Quarrymen εξελίχθηκαν στους Beatles, ένα συγγρότημα αποτελούμενο από τον ΜακΚάρτνεϋ, τον Τζων Λέννον, τον Τζωρτζ Χάρισον και τον Ρίνγκο Σταρ, το οποίο τραγουδούσε σε κλαμπ του Λίβερπουλ. Το ρεπερτόριο τους αρχικά αποτελούνταν από ροκ εν' ρολλ επιτυχίες της εποχής, αλλά σιγά σιγά προστέθηκαν σε αυτό τραγούδια του ΜακΚάρτνεϋ και του Λέννον. Έχοντας κάνει μεγάλη επιτυχία στο Λίβερπουλ, οδηγήθηκαν στην κυκλοφορία του πρώτου τους σινγκλ, του Love Me Do.Αν και το τραγούδι ήταν σύνθεση του Πωλ, κυκλοφόρησε ως Λέννον- ΜακΚάρτνεϋ, λόγω της συμφωνίας που έκαναν μεταξύ τους να παρουσιάζονται τα τραγούδια που έχει γράψει ο ένας ως συλλογικό τους δημιούργημα. Αυτή η συμφωνία ίσχυσε μέχρι τη διάλυση των Beatles, το 1970, και είχε ως αποτέλεσμα ορισμένες φορές την υποτίμηση του έργου του, και της καινοτομίας που εισήγαγε στην μουσική. Ο ΜακΚάρτνεϋ είναι ο κύριος εμπνευστής της χρήσης ορχήστρας εγχόρδων στη ροκ μουσική, ενώ τα σπουδαιότερα τραγούδια του της περιόδου των Beatles είναι το Yesterday, το Eleanor Rigby, το Let It Be, το Hey Jude και άλλα. Το πρώτο μάλιστα είναι το τραγούδι που έχει παιχτεί τις πιο πολλές φορές στο αμερικανικό ραδιόφωνο. Οι Beatles διασπάστηκαν το 1970(ήδη από το 1969 η κατάσταση ήταν τεντωμένη), επειδή, παρά την προσπάθεια του ΜακΚάρτνεϋ, τα υπόλοιπα μέλη ήθελαν να ακολουθήσουν προσωπική σταδιοδρομία. Ο ΜακΚάρτνεϋ, πιστεύοντας ότι το έργο του αδικούταν από την κατάσταση των Beatles εκείνη την περίοδο, αποφάσισε να κυκλοφορήσει και αυτός σόλο άλμπουμ το 1970, με τίτλο McCartney. Το γεγονός αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχίλισε το ποτήρι και έπειτα από κοινή συνέναιση οι Beatles διασπάστηκαν οριστικά. Μετά τους Beatles :

6 ΣόλοΟ ΜακΚάρτνεϋ κυκλοφόρησε το 1970 το πρώτο σόλο άλμπουμ του με τίτλο McCartney και το 1971 το μοναδικό του άλμπουμ με τη σύζυγό του, Λίντα, με τίτλο Ram : Wings Αργότερα το 1971 προστέθηκαν στο ζευγάρι ο κιθαρίστας Denny Laine και ο ντράμερ Denny Seiwell, με αποτέλεσμα το σχηματισμό των Wings. Οι Wings διαλύθηκαν το 1981, αν και το τελευταίο τους άλμπουμ κυκλοφόρησε το Σημαντικότερο Δείγμα της δισκογραφίας τους αποτελεί ο δίσκος Band on the Run που κυκλοφόρησε το Σήμερα Εν έτει 1980 ο Πωλ ΜακΚάρτνεϋ κυκλοφόρησε το δεύτερο σόλο άλμπουμ του, το McCartney II. Ακολούθησαν το Tug Of War (1982) και το Pipes Of Peace (1983). Κατά τη διάρκεια της σόλο σταδιοδρομίας του, ο πρώην Beatle συνεργάστηκε με πολλούς σημαντικούς μουσικούς, όπως οι Στίβι Γουόντερ, Μάικλ Τζάκσον, Έρικ Στιούαρτ, και Έλβις Κοστέλο. Επίσης, ασχολήθηκε με πολλά είδη μουσικής πέραν της ροκ και της ποπ, συμπεριλαμβανουμένης και της κλασικής μουσικής. Μάλιστα έχει κυκλοφορήσει τέσσερα άλμπουμ κλασικής μουσικής: Paul McCartney's Liverpool Oratorio (1991), Standing Stone (1997), Working Classical (1999) και Ecce Cor Meum (2006). Το 1997 χρήστηκε ιππότης από τη Βασίλισσα Ελισάβετ, ενώ το 1998 θρήνησε το θάνατο της συζήγου του,.λίντα. Το 2002 παντρεύτηκε το πρώην μοντέλο Χέδερ Μιλς, με την οποία χώρισε το 2006 και πήρε διαζύγιο το Στις 9 Οκτωβρίου 2011 παντρεύτηκε την αμερικανίδα Νάνσι Σέβελ, με την οποία έβγαινε από το 2007.

7 George Harrison George Harrison γεννήθηκε στις 25 Φεβρουαρίου 1943 στο Λίβερπουλ (Ηνωμένο Βασίλειο) οδηγός λεωφορείου πατέρα και μια μητέρα στο σπίτι. Εφήβου, είναι γοητευμένος από Carl Perkins και τον Elvis Presley και διδάσκει κιθάρα. Σχημάτισε την πρώτη του ροκ μπάντα ( "επαναστατικών") με τον αδελφό του Peter. Αυτή είναι η επανένωση με τον Paul McCartney που θα καθορίσουν το μέλλον της. McCartney και John Lennon εκπαίδευση είναι μια ομάδα, και Γιώργος προσέλαβε ως σόλο κιθαρίστας το 1958 στην "Quarrymen. Η ομάδα άλλαξε το όνομά της το 1960 να γίνουν οι Beatles. Το συγκρότημα περιόδευσε στη Γερμανία και το Λίβερπουλ, όπου τη μουσική του prowls και την τεχνική πριν από το 1963 να γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Στα πρώτα χρόνια της ομάδας, Γιώργος είναι στην ευχάριστη θέση να ερμηνεύσει τους τίτλους Lennon / Cartney και δεν αποτελείται από λίγα κομμάτια. Ξεκινώντας από το 1966, με το άλμπουμ "Revolver" George Harrison φέρνει την προσωπική αφή με τις ομάδες και να γίνει πλήρης συνθέτη. μεγάλο βαθμό από την ανατολίτικη κουλτούρα, George Harrison ανακάλυψε υπερβατικό διαλογισμό και το πάθος για την Ινδία και τη φιλοσοφία αυτής της χώρας. Όταν οι Beatles αποφάσισαν να χωρίσουν σε 1970 George Harrison είχε ήδη κυκλοφορήσει δύο σόλο άλμπουμ και διάφορες συνθέσεις εκκρεμούν. Το πρώτο του solo album μετά το Beatles κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του "All Things Must

8 Pass" είναι μια τεράστια επιτυχία, ιδίως με τον τίτλο «My Sweet Lord." Το λεύκωμα επόμενο ( "Η ζωή στον υλικό κόσμο") έχει σχεδόν το ίδιο μεγάλη επιτυχία. Το 1976, μετά το εξαιρετικό "Τριάντα τρία & 1 / 3", θα είναι όλο και πιο σπάνια. Το 1978, η δεύτερη γυναίκα του, Olivia Τρινιντάντ Arias, να του δώσω ένα γιο, Dhani. Με τον θάνατο του John Lennon το 1981, ο George Harrison βρέθηκε κάποια στιγμή για την χαρες του κοινού με το single "I, Me, Mine." Μετά "Cloud Nine" το 1987, ο Γιώργος θα έρθει περισσότερα στούντιο άλμπουμ, αλλά θα συμμετέχει με άλλους καλλιτέχνες σε πολλά έργα με Roy Orbison, Bob Dylan, Eric Clapton, κ.λπ.. Το 1997, ήταν που πάσχουν από καρκίνο του λάρυγγα, ανακοίνωσε να επουλωθεί 1998, αλλά πέθανε στις 29 Νοεμβρίου Εργάστηκε στα τελευταία ηχογράφηση του άλμπουμ ( "πλύση εγκεφάλου"), το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μερικούς μήνες μετά το θάνατό του. Ringo Starr O Ringo Starr γεννήθηκε στην Αγγλία, στο Dingle του Λίβερπουλ, στις 7 Ιουλίου του Αρχικά καθιερώθηκε ως ντράμερ των Rory Storm and Τhe Hurricanes, ενώ αργότερα εξοικειώθηκε με τους Beatles και απέκτησε

9 στενές σχέσεις με τρία άτομα από το γκρουπ, οπότε και έγινε ο φυσικός διάδοχος του λιγομίλητου Pete Best ο οποίος απολύθηκε το Ο 18χρονος μηχανικός Richard Starkey, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, προσέχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο πακέτο δίπλα στο χριστουγεννιάτικο δέντρο των γονιών του. Όταν έρχεται η ώρα να ανοιχθούν τα δώρα, βρίσκεται έκπληκτος μπροστά σε ένα ολοκαίνουργιο σετ ντραμς το πρώτο που απέκτησε ποτέ του. Αυτό δεν θα είχε καμία σημασία αν ο νεαρός ήταν κάποιος άλλος και όχι ο κύριος που αργότερα μάθαμε σαν Ρίνγκο Σταρ ντράμερ των Beatles. Ο Ringo, πήρε το όνομά του από τα πολλά δαχτυλίδια του. Προσέφερε ένα απλό, λιτό στυλ παιξίματος το οποίο διαμόρφωσε την ιδανική ροκ μελωδική αίσθηση των συναδέλφων του. Το 1962, ο Ringo Starr παίρνει την θέση του Pete Best στα ντραμς των Beatles, ενώ το 1965 παντρεύεται στο Κάκστον χώλλ τού Λονδίνου την Μωρίν Κόξ. Αν και επισκιάστηκε μουσικά, η ανέκφραστη αίσθηση του χιούμορ του τον βοήθησε να εγκαθιδρύσει την μοναδικότητά του και κάθε άλμπουμ περιείχε υποχρεωτικά φωνητικά από τον Starr. Το πιο αξιοσημείωτο αυτών ήταν το Yellow Submarine, ένα single που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα το Η επιτυχία του Ringo στις κινηματογραφικές συμμετοχές του γκρουπ Α Hard Day s Night και Help ενέπνευσαν μια καριέρα ηθοποιού σε κωμικούς ρόλους στο Candy και Τhe Magic Christian. Η σόλο δισκογραφική του καριέρα ξεκίνησε με το Sentimental Journey, μια κλασική συλλογή και το Beaucoups of Blues, μια κάντρι επιλογή ηχογραφημένη στο Nashville. Kαι τα δυο άλμπουμ προηγήθηκαν του τέλους των Beatles. Οι φόβοι ότι η καριέρα του μετά θα παρέπαιε αποδείχθηκαν αβάσιμοι. Το πρώτο single του Starr, It Don t Come Easy, το οποίο έγραψε μαζί με τον George Harrison, έφτασε στην κορυφή των αμερικανικών charts και πούλησε ένα εκατομμύριο αντίτυπα, ενώ το ίδιο δίδυμο δημιούργησε επίσης το Back of Boogaloo, το οποίο

10 έφτασε στο Νο 2 στη Βρετανία, και το Photograph. Ο Ringo συμμετείχε σε τραγούδια καθενός από τους πρώην συναδέλφους του, αν και κανένα δεν ηχογραφήθηκε μαζί. Ενισχυμένο από δυνατό πρωτότυπο υλικό και συνετά rock n roll στοιχεία, το άλμπουμ αργότερα κατόρθωσε να γίνει πλατινένιο και πολύ σωστά ειπώθηκε ότι ήταν μια από τις πιο δυνατές συλλογές των πρώην Beatles. Βασίλης Δερμιτζάκης.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr.

να αντικατασταθεί με τον νεαρό Richard Starkey, ο οποίος έγινε γνωστός ως Ringo Starr. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ Καμία μπάντα δεν επηρέασε ποτέ την ποπ κουλτούρα όπως οι Beatles. Για πολλούς, η μουσική τους ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που συνέβησαν τον 20 ο αιώνα. Ενσάρκωναν απόλυτα το στυλ των

Διαβάστε περισσότερα

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ

ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ ΒΕΡΩΝΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΧΥΛΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΛΙΒΕΡΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΛΙΒΕΡΟΥ ΙΟΥΛΙΑ Η ιστορία της Ροκ μουσικής Η Rock μουσική είναι κατά βάση είδος λαϊκής μουσικής που δημιουργήθηκε από την ανάμιξη πολλών λαών και κουλτούρων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2013-2014 ΤΟΥ ΜΑΘΗΤΗ ΜΙΧΑΛΗ ΚΑΡΤΣΙΝΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ Οι Rolling Stones είναι ένα από τα σημαντικότερα βρετανικά ροκ συγκροτήματα που έγινε δημοφιλές κατά τη διάρκεια της "βρετανικής

Διαβάστε περισσότερα

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα.

H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. H ροκ μουσική και η επίδρασή της στην σημερινή κουλτούρα. Δεκαετία του 50 - Η Εμφάνιση της ροκ μουσικής και η ανταπόκριση από τον κόσμο. Το πασίγνωστο αυτό μουσικό είδος το οποίο προέρχεται απο το συνδυασμό

Διαβάστε περισσότερα

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη

Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Ερευνητική Εργασία Β τετραμήνου 2015-16 Α 1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Άννα Μουζάκη Μαθητές : Δημήτρης Ανρεάτος Χριστίνα Αυθεντοπούλου Άρτεμις Βαλλιανάτου Ιωάννα Βλάχου Νικόλας Γκάιγκερ Δάφνη Δελαπόρτα Δημήτρης

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι

Εργασία στο μάθημα της Μουσικής. Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Εργασία στο μάθημα της Μουσικής Τάξη: Γ 3 Μαθήτριες: Τάιχ Βαρβάρα και Στίνη Αΐντα Θέμα: Έντεχνο Τραγούδι Έντεχνο Τραγούδι o Πότε εμφανίστηκε το έντεχνο τραγούδι; Το έντεχνο τραγούδι εμφανίστηκε προς στα

Διαβάστε περισσότερα

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα;

Όταν σκέφτεσαι το ξεκίνημά σου ποιος παράγοντας θεωρείς ότι ήταν ο πιο καθοριστικός για να «πάρουν μπρος» τα πράγματα; Τι εισαγωγικό να γράψεις για έναν καλλιτέχνη που εδώ και χρόνια είναι από τους πιο αγαπημένους του ελληνικού κοινού; Ο Μιχάλης Χατζηγιάννης όχι μόνο «πουλάει» αλλά ανανεώνει τη σχέση του με το κοινό με

Διαβάστε περισσότερα

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups

LET S DO IT BETTER improving quality of education for adults among various social groups INTERVIEWS REPORT February / March 2012 - Partner: Vardakeios School of Hermoupolis - Target group: Immigrants, women 1 η συνέντευξη Από την Αλβανία Το 2005 Η γλώσσα. Ήταν δύσκολο να επικοινωνήσω με τους

Διαβάστε περισσότερα

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια!

Συγκροτήματα που αποτελούνται από αδέρφια! Και όπως πολύ καλά γνωρίζετε αυτό συμβαίνει τακτικά και στην μουσική Στο εξωτερικό πολλά από αυτά τασυγκροτήματα (μπάντες, duos, trios κοκ) είναι ιδιαίτερα αγαπητά στο κοινό και έτσι κατορθώνουν να σημειώσουν

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: Johanna Lindsey

Πορτραίτα: Johanna Lindsey Ημερομηνία 10/5/2016 Μέσο Συντάκτης Link http://www.bookcity.gr/ Χρύσα Βασιλείου http://www.artsandthecity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1% CE%AF%CF%84%CE%B1/22032- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-johanna-lindsey

Διαβάστε περισσότερα

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80

Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η ROCK ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 80 Η rock μουσική είναι ένα είδος δημοφιλούς μουσικής που ξεκίνησε ως rock n roll στην Αμερική τη δεκαετία του 50 και εξελίχθηκε σε μια ποικιλία διαφορετικών ειδών και ρευμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου

Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Δημιουργία Τραγουδιού Στίχοι Σύνθεση-Ερμηνεία Τμήμα Β'4 6ο ΓΕΛ Αγρινίου Τι είναι Τραγούδι; Το τραγούδι είναι μια σύντομη μουσική σύνθεση για ανθρώπινη φωνή (συνήθως συνοδευόμενη από μουσικά όργανα), η

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler

Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Βρετανοί μουσικοί απο την δεκαετία του '90 εως σήμερα Adele/Bonnie Tyler Bonnie Tyler Πραγματικό όνομα: Gaynor Hopkins Γέννηση: 8 Iουνίου 1951 (62 ετών) Σκιούεν, Δυτικό Glamorgan, Ουαλία, Ηνωμένο Βασίλειο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ. Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ. Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ «ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ» ΕΡΕΥΝΑ Της μαθήτριας της Α Λυκείου Χριστίνας Ρητσοπούλου Ποιο είναι το αγαπημένο είδος μουσικής των μαθητών της Α Λυκείου Στα πλαίσια του μαθήματος «Tεχνολογία» ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2009

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 25 λεπτά Ερώτημα 1 Θα ακούσετε δύο (2) φορές έναν συγγραφέα να διαβάζει ένα απόσπασμα από το βιβλίο του με θέμα τη ζωή του παππού του. Αυτά που ακούτε σας αρέσουν, γι αυτό κρατάτε

Διαβάστε περισσότερα

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com

E. F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com E. meteoramusicfestival@gmail.com F. facebook.com/meteoramusicfestival W. meteoramusicfestival.com METEORA MUSIC FESTIVAL Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Μετεώρων διοργανώνει στις 16 και 17 Αυγούστου

Διαβάστε περισσότερα

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι

Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Η ιστορία της μουσικής μέσα από ένα παραμύθι Πριν πολλά χρόνια, στην Αρχαία Ελλάδα, ζούσαν οι Θεοί του Ολύμπου, πού αλλού; στον Όλυμπο. Και ενώ έτρωγαν αδιάκοπα νέκταρ και αμβροσία άρχισαν να πλήττουν

Διαβάστε περισσότερα

John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο

John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο John C. Carr: «Θωρηκτό Αβέρωφ, κεραυνός στο Αιγαίο Γιώργος Κιούσης TOP NEWS Δεκεμβρίου 23, 2015 Tου ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΙΟΥΣΗ Ναυπηγημένο στο Λιβόρνο της Ιταλίας το 1910, το θωρηκτό Αβέρωφ, εκτοπίσματος 10.000 τόνων,

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom

1) Γιατί ασχοληθήκατε με το Έργο EduRom Στις 28 Φεβρουαρίου, δύο από τους εθελοντές του Edurom από το Μεσογειακό Σχολείο της Ταρραγόνα βρέθηκαν στην Ημέρα Εκπαίδευσης του «Δικτύου για τη δημοκρατική εκπαίδευση των ενηλίκων: μπροστά με τη δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα...

Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Φέτος γιορτάζουμε τα 140 χρόνια από τη γέννηση και τα 70 χρόνια από το θάνατο του συνθέτη και πιανίστα... Σ. Ραχμάνινοφ Οι κυριότεροι σταθμοί της ζωής του 1873 Ο Σεργκέι Ραχμάνινοφ γεννήθηκε το 1873 στο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ. Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΕΚΔΟΣΗ: ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Συντροφιά με την Κιθάρα ΑΘΗΝΑ 2011 Έκδοση: c Πνευματικό

Διαβάστε περισσότερα

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60.

Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. 2o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2011-2012 ΤΑΞΗ Γ' ΤΜΗΜΑ 3 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ» Αναδρομή στα πιο δημοφιλή είδη μουσικής από την δεκαετία του '60. Παπαθανασίου Βαγγέλης, Παπαϊωάννου

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ

ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ ΓΙΑΝΚΟ ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΛΕΜΟΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΑΠΙΝΑΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΑΛΑΔΙΑΝΟΥ ΑΡΧΟΝΤΙΑ Ροκ συγκροτήματα 1. The Beatles Οι Beatles είναι χωρίς αμφιβολία η σημαντικότερη μπάντα στην ιστορία του ροκ. Σχεδόν θαυματουργά κατέκτησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ. Υφαντική: Το δέντρο της αγάπης! CREARTE: ημιουργικές Συνεργασίες ημοτικών Σχολείων με Εικαστικούς Καλλιτέχνες

ΕΝΟΤΗΤΑ. Υφαντική: Το δέντρο της αγάπης! CREARTE: ημιουργικές Συνεργασίες ημοτικών Σχολείων με Εικαστικούς Καλλιτέχνες ημιουργικές Συνεργασίες ημοτικών Σχολείων με Εικαστικούς Καλλιτέχνες ΕΝΟΤΗΤΑ Υφαντική: Το δέντρο της αγάπης! Χώρα: ΚΥΠΡΟΣ Πόλη / Χωριό: ΛΕΜΕΣΟΣ Σχολείο: Γ ημοτικό Σχολείο Λεμεσού Τάξη / Ηλικία: ΣΤ τάξη,

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 28/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://goo.gl/kpy6j7 Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου 171 Views July 28, 2015 No Comments

Διαβάστε περισσότερα

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Live ANEMA E CORE Στους ρυθμούς της Μεσογείου Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική

Γεννήθηκε στις αφροαμερικανικές. στοιχείων από αφρικανικές ρίζες, εμφυλίου πολέμου κ.ά. η μπλουζ επηρέασε την ύστερη αμερικανική ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Μέλη ομάδας : Κων/νος Βούλγαρης Τάσος Πλεξίδας Τμήμα : ΕΕΑ3 Β τετράμηνο Εισηγητής : Επαμεινώνδας Τσακίρης Σχολικό έτος : 2013-2014 Have fun ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΡΟΚ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Το ροκ δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου

Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου Φωταγώγηση της Πόλης και του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου Κυριακή 1 Δεκεμβρίου 4.15μ.μ. 5.00μ.μ. Η Ορχήστρα Εγχόρδων Νέων και η Παιδική Χορωδία του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου Λεμεσού με τη συμμετοχή της

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνωρίζοντας το Μουσικό Ταλέντο. Είναι απόλυτα γνωστή και δεκτή η αντίληψη ότι το ταλέντο είναι

Αναγνωρίζοντας το Μουσικό Ταλέντο. Είναι απόλυτα γνωστή και δεκτή η αντίληψη ότι το ταλέντο είναι Αναγνωρίζοντας το Μουσικό Ταλέντο Μπορούμε να αναγνωρίσουμε το Μουσικό ταλέντο; Είναι απόλυτα γνωστή και δεκτή η αντίληψη ότι το ταλέντο είναι δύσκολο να αναγνωριστεί και να μετρηθεί στις τέχνες. Ο λόγος

Διαβάστε περισσότερα

<<Γυναίκες στην ρομαντική εποχή της λογοτεχνίας>>

<<Γυναίκες στην ρομαντική εποχή της λογοτεχνίας>> Οι γυναίκες της ρομαντικής περιόδου οι οποίες άρχισαν να γράφουν ποίηση, μυθιστορήματα και άλλα λογοτεχνικά έργα. Η ρομαντική περίοδος ήταν μια εποχή μεγάλης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΤΟΥ JOSTEIN GAARDER 1 Α Ομάδα «Κάθεσαι καλά, Γκέοργκ; Καλύτερα να καθίσεις, γιατί σκοπεύω να σου διηγηθώ μια ιστορία για γερά νεύρα». Με αυτόν τον τρόπο ο συγγραφέας του βιβλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΣΙΓΚΟΥΔΗ ΚΩΣΤΑ και ΣΓΟΡΟΥΔΗ ΘΑΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΣΙΓΚΟΥΔΗ ΚΩΣΤΑ και ΣΓΟΡΟΥΔΗ ΘΑΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΡΙΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ: ΣΙΓΚΟΥΔΗ ΚΩΣΤΑ και ΣΓΟΡΟΥΔΗ ΘΑΝΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΙΓΚΟΥΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ Κάρολος Δαρβίνος Ο Κάρολος Ροβέρτος Δαρβίνος ήταν Άγγλος φυσιοδίφης

Διαβάστε περισσότερα

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία

Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ελισάβετ Μουτζάν-Μαρτινέγκου, Αυτοβιογραφία Ποιά ηρωικά χαρακτηριστικά έχει η ηρωίδα κατά τη γνώμη σας; Κατά τη γνώμη μου και μόνο που χαρακτηρίζουμε την Ελισάβετ Μουτζάν Μαρτινέγκου ηρωίδα δείχνει ότι

Διαβάστε περισσότερα

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης.

-Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. 150-157sinora i texni b meros x :crete 9/24/09 12:43 AM Page 150 -Ένα σημαντικό πρόσωπο των γραμμάτων ήταν και ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης. Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) ήταν πεζογράφος.

Διαβάστε περισσότερα

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ

... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Issue 4 LALEVA HRISTINA Manager PETROVA ZHANETA... Η επιχείρηση, είσαι εσύ Είμαι από την Βουλγαρία και έγινα Manager με 150cc σε 4 μήνες χάρη στη νέα και ακόμα πιο γενναιόδωρη πολιτική της Forever. Δεν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων

Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρόγραμμα Σχολικών Δραστηριοτήτων 2015-2016 ΕΠΙΘΥΜΩ Η ΑΠΟΤΥΠΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΠΣΔ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ ΟΧΙ Σχολική Μονάδα: 5 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ Τίτλος

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ»

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΈΚΘΕΣΗ ΈΚΦΡΑΣΗ ΜΟΥΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με την Ε Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Καψόχωρας Ιανουάριος Ιούνιος 2013 Συντελεστές προγράμματος

Διαβάστε περισσότερα

«SOCRATES DRANK THE CONIUM»

«SOCRATES DRANK THE CONIUM» «SOCRATES DRANK THE CONIUM» Αντώνης Τουρκογιώργης ( Μπάσο-Τραγούδι ) Γιάννης Σπάθας ( Ηλεκτρική Κιθάρα ) Αστέρης Παπασταματάκης ( Keyboards ) Μάκης Γιούλης ( Drums ) Μαρκέλλα Παναγιώτου ( Φωνητικά ) Το

Διαβάστε περισσότερα

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του

Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του 19/02/2019 Ο Λαογραφικός Όμιλος Ελλήνων Αμερικής εορτάσε την Επέτειο ίδρυσης του / Ομογένεια Πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η τσιπουροβραδιά το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019 στο Πολιτιστικό Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

O οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση. για συμμετοχή νέων μουσικών στο ευρωπαϊκό έργο «INTROSPECTION MUSIC EXPERIENCE»

O οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση. για συμμετοχή νέων μουσικών στο ευρωπαϊκό έργο «INTROSPECTION MUSIC EXPERIENCE» O οργανισμός Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» απευθύνει Ανοιχτή Πρόσκληση για συμμετοχή νέων μουσικών στο ευρωπαϊκό έργο «INTROSPECTION MUSIC EXPERIENCE» Λίγα λόγια για την «ΕΔΡΑ» (www.edra-coop.gr) Ο φορέας «Κοινωνικές

Διαβάστε περισσότερα

Μετάβαση από το Δημοτικό. στο Γυμνάσιο!!!

Μετάβαση από το Δημοτικό. στο Γυμνάσιο!!! Μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο!!! ΓΥΜΝΑΣΙΟ! 3 τάξεις: Α, Β και Γ Ηλικία: από 12 μέχρι 15 χρονών Μαθήματα που διδάσκονται στην Α Γυμνασίου Θρησκευτικά 2 ώρες την εβδομάδα Αγία Γραφή Παλαιά Διαθήκη

Διαβάστε περισσότερα

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι άλλα παιδιά προχώρησαν µπροστά, άλλα έµειναν πίσω και άλλα είναι κάπου στη µέση. Στο σηµε

Κατά τη διάρκεια των ερωτήσεων τα παιδιά θα διαπιστώσουν ότι άλλα παιδιά προχώρησαν µπροστά, άλλα έµειναν πίσω και άλλα είναι κάπου στη µέση. Στο σηµε «Κοινότητα για το Ευρωπαϊκό Έτος Καταπολέµησης της Φτώχειας και του Κοινωνικού Αποκλεισµού» ραστηριότητα 1 η : «Ανακαλύπτοντας συµπεριφορές και στάσεις απέναντι στην Φτώχεια και τον Κοινωνικό αποκλεισµό»

Διαβάστε περισσότερα

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης

Jordi Alsina Iglesias. Υποψήφιος διδάκτορας. Πανεπιστήμιο Βαρκελώνης Ηρακλείο 10/7/2014 Πρώτα άπο όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γωνιών Μαλεβιζίου και τον κύριο Κώστα Παντερή για την προσπάθεια που κάνουν οργανώνοντας για πρώτη φορα μία τέτοια μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ

ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Φλεγομενεσ ροδεσ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Φλεγομενεσ ροδεσ Ως μουσική ορίζεται η τέχνη που βασίζεται στην οργάνωση ήχων με σκοπό τη σύνθεση, εκτέλεση και ακρόαση/λήψη ενός μουσικού έργου. Με τον όρο εννοείται επίσης και

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου...

Μουσική παράσταση. Άκουσε το τραγούδι μου... Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας Μουσική παράσταση Άκουσε το τραγούδι μου... 2018 Μουσικό σύνολο Βαγγέλης Τρίγκας 2018 Άκουσε το τραγούδι μου... Έτσι τιτλοφορείται η μουσική παράσταση που δίνει ο Βαγγέλης

Διαβάστε περισσότερα

Μένει στη Φοιτητική Εστία και εκεί έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με τους Λουίς Μπουνιουέλ, Σαλβαδόρ Νταλί, Μιγέλ Ουναμούνο και άλλους.

Μένει στη Φοιτητική Εστία και εκεί έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με τους Λουίς Μπουνιουέλ, Σαλβαδόρ Νταλί, Μιγέλ Ουναμούνο και άλλους. ΛΟΡΚΑ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ Ο Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1898. Ο πατέρας του ήταν πλούσιος κτηματίας και η μητέρα του δασκάλα. Από τους πρώτους μήνες της ζωής του υπέστη την ταλαιπωρία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου!

σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! σα μας είπε από κοντά η αγαπημένη ψυχολόγος Θέκλα Πετρίδου! 12/11/2018 Katerina Christou Student Εφημερίδα Λεμεσός Στις 9 Νοεμβρίου είχα την τιμή και τη χαρά να γνωρίσω από κοντά την αγαπημένη ψυχολόγο,

Διαβάστε περισσότερα

Πορτραίτα: John Verdon

Πορτραίτα: John Verdon Ημερομηνία 24/1/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.bookcity.gr Χρύσα Βασιλείου http://www.bookcity.gr/bloggers/%cf%80%ce%bf%cf%81%cf%84%cf%81%ce%b1%ce%a F%CF%84%CE%B1/22849- %CF%80%CE%BF%CF%81%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%AF%CF%84%CE%B1-john-verdon

Διαβάστε περισσότερα

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από

Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από Ήταν ένα δημοφιλές ελληνικό hip-hop συγκρότημα γνωστό για την πολιτικού περιεχομένου στιχουργική του, για την οποία κατηγορήθηκαν ότι κινήθηκε από αντιεξουσιαστική μέχρι εθνικιστική. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ»

ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΛ ΠΑΤΡΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2015-2016 «ΑΓΓΛΟΦΩΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ» FAB FIVE PIANOS Μέλη της ομάδας: Ζαπαντιώτης Μάριος Καλομενίδου Ερασμία Καρδή Μαρία Λαζανά Γεωργία Τάγαρη Αγαθή Ερευνητικά ερωτήματα:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΥΤΩΝΑΣ... Λίνα Παπαεμμανουήλ Μάνος Ορφανίδης Άννα Σαμαρά Στέφανος Τζούμας

ΝΕΥΤΩΝΑΣ... Λίνα Παπαεμμανουήλ Μάνος Ορφανίδης Άννα Σαμαρά Στέφανος Τζούμας ΝΕΥΤΩΝΑΣ... Λίνα Παπαεμμανουήλ Μάνος Ορφανίδης Άννα Σαμαρά Στέφανος Τζούμας Γνωρίζοντας τον Νεύτωνα... Ο Σερ Ισαάκ Νεύτων (Αγγλ. Sir Isaac Newton Σερ Άιζακ Νιούτον, 4 Ιανουαρίου 1643 31 Μαρτίου 1727) ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Τα 39 στοιχεία, που αναζητούν οι Κέιχιλ, υπόσχονται τεράστια εξουσία. Η Έιμι με τον αδελφό της, Νταν, διαπιστώνουν με έκπληξη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός AMERICAN RECORD GUIDE Φεβρουάριος 2007 ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος PAUL FOWLES-CLASSICAL GUITAR

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικά όργανα. Κουδουνίστρα. Υλικά κατασκευής: Περιγραφή κατασκευής: Λίγα λόγια γι αυτό:

Μουσικά όργανα. Κουδουνίστρα. Υλικά κατασκευής: Περιγραφή κατασκευής: Λίγα λόγια γι αυτό: Μουσικά όργανα Κουδουνίστρα Υλικά κατασκευής: 5 άδεια κουτιά από φωτογραφικό φιλμ ένα παλιό ξύλινο σκουπόξυλο 5 καρφάκια με κεφάλι σποράκια πετραδάκια, χάντρες σέγα σφυρί Περιγραφή κατασκευής: Με τη σέγα

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος

Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Υπεύθυνος Καθηγητής: Γκούβας Δημήτριος Η ποπ και η χορευτική μουσική του 1970 στο απόγειό τους Η ροκ και οι παραλλαγές της βρίσκονται στην κορυφή των charts Η αστική μουσική των προηγούμενων δεκαετιών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. 10/1/2014 Κουτσουρνά Ιφιγένεια 3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνία

ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ. 10/1/2014 Κουτσουρνά Ιφιγένεια 3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνία ΜΙΚΡΕΣ ΚΥΡΙΕΣ 10/1/2014 Κουτσουρνά Ιφιγένεια 3 ο Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνία ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Πρόσωπα Μεγκ Τζο Μπεθ Ειμι κ. Μαρτς Λόρι Περίληψη Louisa May Alcott Η δική μου γνώμη για

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ Γυμνάσιο Αγίου Νεοφύτου Σχολική Χρονιά 2018-2019 17 Οκτωβρίου 2018 Στο μάθημα της Μουσικής οι μαθητές αναμένεται, μέσα από διάφορες δραστηριότητες : 1. να αναπτύξουν θετική στάση

Διαβάστε περισσότερα

Σερ Ισαάκ Νεύτων. 2ο Γυμνάσιο Πειραιά Σίλο Κωνσταντίνος

Σερ Ισαάκ Νεύτων. 2ο Γυμνάσιο Πειραιά Σίλο Κωνσταντίνος Σερ Ισαάκ Νεύτων 2ο Γυμνάσιο Πειραιά Σίλο Κωνσταντίνος Σερ Ισαάκ Νεύτων Ο Σερ Ισαάκ Νεύτων ( 25 Δεκεμβρίου 1642-20 Μαρτίου 1727) ήταν Άγγλος φυσικός, μαθηματικός, αστρονόμος, φιλόσοφος, αλχημιστής και

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Το συγκρότημα. Η αφίσα του συγκροτήματος και το πρόγραμμα του Μουσικού Βραδυνού, στις

Το συγκρότημα. Η αφίσα του συγκροτήματος και το πρόγραμμα του Μουσικού Βραδυνού, στις Το συγκρότημα Τον Μάρτιο του 1970, πήρα το πτυχίο της Κτηνιατρικής Σχολής (ορκίστηκα στις 28 Μαρτίου). Ταυτόχρονα, έληξε η αναβολή που είχα στον Στρατό και έπρεπε να παρουσιαστώ στην Κόρινθο, στις 20 Απριλίου

Διαβάστε περισσότερα

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως:

Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Ένα σημαντικό μέρος στην εξέλιξη του κινηματογράφου έπαιξαν ξεχωριστές προσωπικότητες όπως: Σεναριογράφοι Ηθοποιοί Παραγωγοί Σκηνοθέτες Αν και είναι πολύ δύσκολο να επιλέξουμε τις πιο σημαντικές, σίγουρα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες.

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ. Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΠΙΔΑ Είμαι 8 χρονών κα μένω στον καταυλισμό μαζί με άλλες 30 οικογένειες. Μέχρι πριν λίγες μέρες βρισκόμουν στο χωριό μου το Ριζοκάρπασο, αλλά μετά την εισβολή ήρθαμε με την μητέρα μου

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος:

9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος: 9 ο Γυμνάσιο Τρικάλων Σχολικό Έτος: 2013-2014 Είμαι, Είσαι, Είναι. Είμαστε Όλοι Ίσοι; Στα πλαίσια του Προγράμματος της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς με τίτλο: «Να είσαι παιδί, είναι δικαίωμα» Είμαι,

Διαβάστε περισσότερα

Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε πιο

Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε πιο Οκτώβριος 2013 Έκδοση 1 Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Α/φών Μαλτέζου Φθινοπώριασε και μύρισε σχολείο! Τα μικρά νηπιαγωγάκια ζωγραφίζουν το σχολείο που τους φαίνεται τόσο μεγάλο... Ρωτήθηκαν για το τι τους έκανε

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com

Τρύπες. PDF Created with deskpdf PDF Writer - Trial :: http://www.docudesk.com Τρύπες Γιάννης Αγγελάκας: φωνή Γιώργος Καρράς: µπάσσο - φωνητικά Μπάµπης Παπαδόπουλος: κιθάρες- φωνητικά Ασκληπιός Ζαµπέτας: κιθάρες Γιώργος Τόλιος: τύµπανα ηµιουργήθηκαν το 1983 όταν ο Γιώργος Καρράς

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν άνδρα που τον έλεγαν Ιωσήφ. Οι γονείς της, ο Ιωακείμ και

Διαβάστε περισσότερα

Προκήρυξη πρόσληψης δεκατριών (13)Καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας (26/08/2015)

Προκήρυξη πρόσληψης δεκατριών (13)Καθηγητών στο Δημοτικό Ωδείο Αλμωπίας (26/08/2015) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ ΠΕΡΙΦ. ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΛΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΑΡΙΔΑΙΑ: 26/08/20 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΜΩΠΙΑΣ Aριθ.Πρωτ.: 792 Ταχ. Δ/νση: ΚΥΠΡΟΥ 32 (ΠΑΛΑΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ) Ταχ. Κώδικας: 58400 ΑΡΙΔΑΙΑ Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την

ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων ετών με την 5 ο Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Σχολικό Έτος: 2016 2017 Τάξη Γ τμήμα 3ο Ερευνητική Εργασία στο μάθημα της Τεχνολογίας ΘΕΜΑ: Η σχέση και οι επιλογές των νέων 12 15 ετών με την μουσική Σοφία Τσανούλα Ηρώ Σολωνάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής.

ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ. Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ Η Αφρικανική µουσική, που χρησίµευε κυρίως για θρησκευτικές τελετές, αποτέλεσε την αρχή για τη δηµιουργία της σύγχρονης µουσικής. Όταν οι Αφρικανοί ήρθαν στην Αµερική τον 19ο

Διαβάστε περισσότερα

bab.la Φράσεις: Προσωπική Αλληλογραφία Ευχές ελληνικά-κινεζικά

bab.la Φράσεις: Προσωπική Αλληλογραφία Ευχές ελληνικά-κινεζικά Ευχές : Γάμος Συγχαρητήρια. Σας ευχόμαστε όλη την ευτυχία του κόσμου. 祝 贺, 愿 你 们 幸 福 快 乐, 天 长 地 久 νιόπαντρο ζευγάρι Θερμά συγχαρητήρια για τους δυο σας αυτήν την ημέρα του σας. 致 以 我 对 你 们 婚 姻 真 诚 的 祝

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη

Ενότητα 7. πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Ενότητα 7 πίνακας του Γιώργου Ιακωβίδη Αφηγούμαστε πώς περάσαμε σε μια συναυλία Περιγράφουμε μουσικά όργανα και πώς κατασκευάζονται Απαγγέλλουμε και τραγουδάμε στίχους Περιγράφουμε έργα τέχνης Αναγνωρίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Αναστασία Ζηκοπούλου Email: env08017@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): The Hoge Veluwe National

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Η γυναίκα ως σύζυγος και μητέρα Η γυναίκα ως πολεμικό λάφυρο Γυναίκα και επιτάφιες τιμές ηρώων Η τύχη του γυναικείου πληθυσμού μετά την άλωση μιας πόλης

Διαβάστε περισσότερα

B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ B ΜΕΡΟΣ Προσεγγίσεις σε θέματα Οπτικοακουστικής Παιδείας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 45 Παράρτημα Ημερολόγιο εκπαιδευτικών και κινηματογραφιστών Σχολική μονάδα:... Ημερομηνία και ώρα συνάντησης:... Συνάντηση εντός ή εκτός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Ταξίδι στον κόσμο των παραμυθιών μέσα από την εικονογράφηση και επεξεργασία (σελίδα-σελίδα) ενός βιβλίου ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΟΥ Γράφουμε στον πίνακα: ΤΙΤΛΟΣ : Το μυστήριο με τα μπλε βέλη

Διαβάστε περισσότερα

5. ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ

5. ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ 5. ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΗΣ Έντυπο 5.4.1. «Κυριακίδης» Δραστηριότητα 1 η : «Στέλιος Κυριακίδης, η ζωή μου» Ο Στέλιος Κυριακίδης ήταν αθλητής δρόμων ημιαντοχής και αντοχής, με ιδιαίτερη έφεση στον μαραθώνιο.

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους

Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους Παιχνίδι ρόλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Compasito «Μικρή Πυξίδα» Εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

Co-funded by the European Union Quest. Quest

Co-funded by the European Union Quest. Quest 1 Καλωσορίσατε στο παιχνίδι "Δώσε το στον επόμενο". Co-funded by the European Union Ένα εργαλείο για να σας βοηθήσει να γνωρίσετε μια δικαιοσύνη φιλική προς το παιδί. Παίκτες Ηλικία 14-18 4-6 2 χρονών

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ

ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΧΟΡΝ ΚΑΙ ΛΑΜΠΕΤΗ ΔΥΟ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΟΡΝ Ο κορυφαίος ηθοποιός του ελληνικού θεάτρου και κινηματογράφου Δημήτρης Χορν γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1921 στην Αθήνα. Πατέρας του ήταν ο γνωστός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης.

ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης. ΟΜΑΔΑ: Κατερίνα Αντωνέα Εύη Γιαννακοπούλου Σμαράγδα Γιαννηκαπάνη Κατερίνα Γιονούζη Γιάννης Βαγιονάκης Βασίλης Βεβαλάκης Άγγελος Βάντζος Υπεύθυνη καθηγήτρια: Άννα Μουζάκη Το ροκ εντ ρολ είναι είδος μουσικής

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ»

«Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» «Πώς να ξέρει κανείς πού στέκει; Με αγγίζεις στο παρελθόν, σε νιώθω στο παρόν» Μυρσίνη-Νεφέλη Κ. Παπαδάκου «Νερό. Εγώ» ΚΕΦΆΛΑΙΟ 1 ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ τι πιστεύω για την εξαφάνιση, αλλά δώσε μου λίγο χρόνο. Όχι,

Διαβάστε περισσότερα

WWW.KINDYKIDS.GR. Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς

WWW.KINDYKIDS.GR. Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς WWW.KINDYKIDS.GR Όταν η ζωή στο νηπιαγωγείο γίνεται παιχνίδι! Το Site για γονείς και νηπιαγωγούς Το υλικό αυτό αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του KindyKids.gr και διανέμεται δωρεάν. ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ

Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκ Ηλεκτρική κιθάρα. Ηλεκτρική αποκαλείται η κιθάρα που χρησιμοποιεί ηλεκτρομαγνήτες για να μετατρέψει τον ηχητικό παλμό των ατσάλινων χορδών της σε ηλεκτρικό ρεύμα το οποίο μπορεί έπειτα να ενισχυθεί από

Διαβάστε περισσότερα

Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι

Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι Όσα Μπορείς Να Δεις Μόνο Όταν Δεν Βιάζεσαι THE THINGS U CAN SEE_GR FINAL N.indd 15 THE THINGS U CAN SEE_GR FINAL N.indd 16 π ρ ο λ ο γ ο σ Ως μοναχοσ του διαλογισμού Ζεν και πρώην καθηγητής σε ένα μικρό

Διαβάστε περισσότερα

lykeio@aristotelio.edu.gr ekokkinou@gmail.com papachristoumary@hotmail.com

lykeio@aristotelio.edu.gr ekokkinou@gmail.com papachristoumary@hotmail.com ΤΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Γούσιος Κωνσταντίνος 1, Γιαμαλή Αναστασία 1, Ζαχαριάδης Αλέξανδρος 1, Κύρου Χρήστος 1, Τσάκλης Δημήτρης 1 1 Γενικό Λύκειο Αριστοτελείου Κολλεγίου Θεσσαλονίκης lykeio@aristotelio.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά

Χριστούγεννα. Ελάτε να ζήσουμε τα. όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Ελάτε να ζήσουμε τα όπως πραγματικά έγιναν όπως τα γιορτάζει η εκκλησία μας όπως τα νιώθουν τα μικρά παιδιά Χριστούγεννα (μέσα από ιστορίες και χριστουγεννιάτικα παιχνίδια) 1 Στόχοι: Μέσα από διάφορες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ»

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΜΙΚΡΟΣ ΤΥΜΠΑΝΙΣΤΗΣ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με τις Δ1 και Δ2 Τάξεις του 3 ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Μενεμένης Οκτώβριος Δεκέμβριος 2012

Διαβάστε περισσότερα

Να δώσετε το περιεχόµενο των παρακάτω όρων: α. Οργανικός νόµος 1900 β. Συνθήκη φιλίας και συνεργασίας γ. «Ηνωµένη αντιπολίτευσις»

Να δώσετε το περιεχόµενο των παρακάτω όρων: α. Οργανικός νόµος 1900 β. Συνθήκη φιλίας και συνεργασίας γ. «Ηνωµένη αντιπολίτευσις» Να δώσετε το περιεχόµενο των παρακάτω όρων: α. Οργανικός νόµος 1900 β. Συνθήκη φιλίας και συνεργασίας γ. «Ηνωµένη αντιπολίτευσις» Β. Να αντιστοιχίσετε τα γράµµατα της στήλης Α µε αυτά της στήλης 1.Επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα