Συσκευή ανεύρεσης ψαριών (Fishfinder) Cobra MF Οδηγίες Χρήσης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Συσκευή ανεύρεσης ψαριών (Fishfinder) Cobra MF 2500. Οδηγίες Χρήσης"

Transcript

1 Συσκευή ανεύρεσης ψαριών (Fishfinder) Cobra MF 2500 Οδηγίες Χρήσης

2 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές πληροφορίες....3 Πως λειτουργεί Προειδοποιήσεις και σηµεία προσοχής... 3 Tι θα βρείτε µέσα στη συσκευασία Βασικά χαρακτηριστικά ιαστάσεις Τοποθέτηση του MF Ενδεικτικό LED Σύνδεση εξωτερικών καλωδίων ιάγραµµα σύνδεσης γραµµών τροφοδοσίας ιάγραµµα σύνδεσης µε τη συσκευή απεικόνισης / GPS (MC600Ci ή MC 600Cx) Απαντήσεις σε συνηθισµένες ερωτήσεις και προβλήµατα... 9 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ I (Aφορά σε λειτουργίες των ΜC 600Ci/Cx&MF 2500) 1.1 Σελίδα ανιχνευτή ψαριών (FISH FINDER) Πληροφορίες για το τρόπο απεικόνισης της περιοχής που ηχοβολείται Λειτουργίες Ρύθµιση επικοινωνίας µεταξύ του MC 600Ci και του MF ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ II (Aφορά στη µετάφραση των καλωδιώσεων του σχήµατος της σελίδας 7)

3 3 Βασικές πληροφορίες Κατ αρχήν σας ευχαριστούµε που αγοράσατε το CobraMarine MF Aν χρησιµοποιήσετε σωστά αυτή τη συσκευή θα σας προσφέρει πολλά χρόνια αξιόπιστης λειτουργίας. Πως λειτουργεί Τα CobraMarine MF 2500 είναι µία εξαιρετικά προηγµένη ηλεκτρονική συσκευή ανίχνευσης του θαλάσσιου βυθού που έχει σχεδιαστεί για να συνεργάζεται µε τα συστήµατα πλοήγησης & GPS Cobra MC 600Ci & MC 600Cx Για οποιαδήποτε βοήθεια σε προβλήµατα που τυχόν αντιµετωπίζετε µε τη χρήση και τη λειτουργία της συσκευής µπορείτε να απευθύνεστε τόσο στο κατάστηµα από το οποίο την προµηθευτήκατε, όσο και στον κεντρικό διανοµέα: TELEIMPEX στο τηλ: Προειδοποιήσεις και σηµεία προσοχής Πριν χρησιµοποιήσετε το Cobra Marine ΜF 2500 παρακαλούµε λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω σηµεία. H εγκατάσταση του MF 2500 συνιστούµε να γίνει από ειδικευµένο τεχνικό. ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΟΧΗΣ Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν χρησιµοποιήσετε το ΜF 2500 για πρώτη φορά. Αν έχετε οποιαδήποτε απορία παρακαλούµε να επικοινωνήσετε µε το τµήµα υποστήριξης πελατών της εταιρείας από την οποία αγοράσατε τη συσκευή. Μακρόχρονη έκθεση της συσκευής σε υψηλές θερµοκρασίες µπορεί να προκαλέσει την καταστροφή της. Αν συνδέσετε τη συσκευή µε τη πηγή τροφοδοσίας της - αντιστρέφοντας τη πολικότητα της - θα καταστραφεί άµεσα η συσκευή. Αυτή η ζηµιά δεν καλύπτεται από την εγγύηση. Ποτέ µην ανοίγετε το καπάκι του MF Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχουν κυκλώµατα µε υψηλή τάση που µπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή σας. ΜΟΝΟ εξειδικευµένοι τεχνικοί πρέπει να ανοίγουν το κάλυµµα της συσκευής. Το MF 2500 δεν έχει σχεδιαστεί για να είναι ανθεκτικό στο νερό. Παρακαλούµε βεβαιωθείτε πως στο σηµείο που θα το τοποθετήσετε δεν µπορεί να εισέλθει νερό ή κάποιο άλλο υγρό. Η καταστροφή της συσκευής από εισροή υγρών (συµπεριλαµβανοµένου του νερού) δεν καλύπτεται από την εγγύηση της συσκευής.

4 4 Tι θα βρείτε µέσα στη συσκευασία Όταν ανοίξετε τη συσκευασία του MF 2500 για πρώτη φορά ελέγξετε πως µέσα σε αυτή υπάρχουν τα παρακάτω αντικείµενα (αν κάποιο από αυτά λείπει επικοινωνήστε µε την αντιπροσωπεία της συσκευής). Η συσκευή Cobra MF 2500 µε όλα τα απαραίτητα καλώδια ήδη συνδεδεµένα πάνω σε αυτή. Οι οδηγίες χρήσης της συσκευής. Σηµείωση: Η µονάδα εκποµπής / λήψης υψηλών συχνοτήτων (ηχοβολισµού) δεν περιλαµβάνεται στον εξοπλισµό της συσκευής. Μια κατάλληλη µονάδα ηχοβολισµού µπορείτε να την προµηθευτείτε από το κατάστηµα που αγοράσατε τη συσκευή. 2.1 Βασικά χαρακτηριστικά Τάση τροφοδοσίας: 10-35V/DC Aπεικόνιση χρωµάτων: 16 χρώµατα Kατακόρυφη ανάλυση εικόνας: µέχρι 400 γραµµές (εξαρτάται από την ανάλυση της οθόνης της συσκευής που είναι συνδεδεµένη µε το MF 2500) Kατανάλωση ενέργειας (συσκευή σε λειτουργία): 17W (µέγιστη) Kατανάλωση ενέργειας (συσκευή σε αναµονή):1,7w (µέγιστη) Συχνότητα εκπµπής : ύο δέσµες, 50KΗz και 200KHz. Iσχύς εξόδου: 500 ή 1000W (4000 ή 8000 Wpp) Βάθος σάρωσης: 1KW/200KHz :2.5ft (0,8m) έως 1200ft (365m) 1KW/50KHz :5ft (1,6m) έως 4000ft (1219m) 500W/200KHz :2.5ft (0,8m) έως 700ft (213m) 500W/50KHz : 5ft (1,6m) έως 1500ft (457m) Eξωτερικός βοµβητής: 12VDC, 400mA Moρφή δεδοµένων σε πρωτόκολλο επικοινωνίας NMEA: Βάθος: $SDDPT, $SDDBT Ταχύτητα: $VWVHW Kαταγραφή διαδροµής: $VWVLW Θερµοκρασία νερού:$yxmtw εύτερη ένδειξη θερµοκρασίας: $YXXDR Θερµοκρασία λειτουργίας: 0 έως +50 ο C Προδιαγραφές αντοχής σε νερό και υγρασία: IP54 ιαστάσεις: 193,3mm x 174,3mm x 55,5mm Βάρος: 1Kgr.

5 5 2.2 ιαστάσεις 2.3 Τοποθέτηση του MF 2500 To ΜF 2500 πρέπει να τοποθετηθεί σε ένα στεγνό και καλά αεριζόµενο σηµείο. Ποτέ µην το εγκαθιστάτε σε ένα σηµείο που µπορεί να εισχωρήσει νερό ή να εκτεθεί σε υψηλές θερµοκρασίες. Σύνδεση µε τη συσκευή GPS/πλοήγησης Ενδεικτικό LED Μια µικρή εισαγωγή Είσοδος αισθητήρα θερµοκρασίας/ έξοδος σήµατος συναγερµού και δεδοµένων NMEA Aκροδέκτης σύνδεσης αισθητήρων ηχοβολισµού Καλώδιο τροφοδοσίας

6 6 2.4 Ενδεικτικό LED Υπάρχουν επτά διαφορετικοί τρόποι µε τους οποίους φωτοβολεί το ενδεικτικό LED του MF Αυτοί οι τρόποι περιγράφονται παρακάτω: 1. Eκίνηση / λειτουργία Κατάσταση LED: Μονίµως σβηστό H συσκευή βρίσκεται στο στάδιο εκκίνησης ή δεν λειτουργεί καθόλου 2. Λειτουργία χωρίς επικοινωνία και ηχοβολισµό Κατάσταση LED: Μονίµως αναµµένο Η συσκευή δεν εκπέµπει σήµα ηχοβολισµού γιατί δεν υπάρχει µετατροπέας (ποµπός) συνδεδεµένος στην αντίστοιχη έξοδο. Αυτή η κατάσταση υφίσταται όταν δεν υπάρχει επικοινωνία µε τη συσκευή πλοήγησης/ απεικόνισης των δεδοµένων και δεν υπάρχει ποµπός συνδεδεµένος στην αντίστοιχη έξοδο του MF Αυτόνοµη λειτουργία Κατάσταση LED: Φωτοβολεί µε ικανή διάρκεια µια φορά κάθε δύο δευτερόλεπτα Η συσκευή λειτουργεί κανονικά και εκπέµπει σήµατα ηχοβολισµού. Ο µετατροπέας (ποµπός) είναι σωστά συνδεδεµένος µε την αντίστοιχη έξοδο του MF 2500 αλλά δεν υπάρχει επικοινωνία µε τη συσκευή πλοήγησης/ απεικόνισης των δεδοµένων. Στην έξοδο ΝΜΕΑ παρέχονται κανονικά οι πληροφορίες Βάθους, Ταχύτητας και θερµοκρασίας. 4. Κανονική λειτουργία Κατάσταση LED: Φωτοβολεί σύντοµα µια φορά κάθε δύο δευτερόλεπτα Η συσκευή λειτουργεί κανονικά και επικοινωνεί µε τη συσκευή πλοήγησης/ απεικόνισης των δεδοµένων. Αυτή είναι η κανονική κατάσταση λειτουργίας του MF Αναµονή εντολής Κατάσταση LED: ύο σύντοµες αναλαµπές κάθε δύο δευτερόλεπτα Το MF 2500 δεν εκπέµπει σήµα ηχοβολισµού γιατί περιµένει εντολή από τη συσκευή πλοήγησης/ απεικόνισης των δεδοµένων. 6. Λειτουργία χαµηλής ισχύος Κατάσταση LED: Τρεις σύντοµες αναλαµπές κάθε δύο δευτερόλεπτα Η συσκευή έχει συνδεθεί µε ένα µετατροπέα (ποµπό) που δεν αναγνωρίζει αλλά έχετε δώσει εντολή (από τη συσκευή GPS) να αγνοήσει αυτό το γεγονός. Έτσι το MF 2500 εκπέµπει σήµα ηχοβολισµού επιλέγοντας, όµως, αυτόµατα τη λειτουργία χαµηλής ισχύος. 7. εν υπάρχει συνδεδεµένος µετατροπέας Κατάσταση LED: Τέσσερις σύντοµες αναλαµπές κάθε δύο δευτερόλεπτα Η συσκευή έχει συνδεθεί µε ένα µετατροπέα (ποµπό) που δεν αναγνωρίζει ή δεν έχει συνδεθεί καθόλου µε ένα ποµπό και δεν έχετε δώσει εντολή (από τη συσκευή GPS) να αγνοήσει αυτό το γεγονός.

7 7 2.5 Σύνδεση εξωτερικών καλωδίων (Ελληνική απόδοση των καλωδιώσεων υπάρχει στη σελίδα 21) Οptional Devices Cable: Καλώδιο σύνδεσης προαιρετικών συσκευών Chart Plotter Cable: Kαλώδιο σύνδεσης µε τη συσκευή MC 600Ci ή Cx. Transducer Connector: Aκροδέκτης σύνδεσης της συσκευής ηχοβολισµού Power Cable: Kαλώδιο τροφοδοσίας.

8 8 2.6 ιάγραµµα σύνδεσης γραµµών τροφοδοσίας Συστήνουµε να συνδέσετε ένα διακόπτη και µια ασφάλεια (5A) σε σειρά µε τη θετική γραµµή τροφοδοσίας του MF To MF 2500 ηχοβολεί και στέλνει πληροφορίες βάθους µέσω της εξόδου NMEA ακόµα και όταν η συσκευή GPS/απεικόνισης που είναι συνδεδεµένη µε αυτό είναι σβηστή. Για αυτό το λόγο καλό είναι να τοποθετηθεί ένας διακόπτης σε σειρά µε τη θετική γραµµή τροφοδοσίας. Η ενδεικνυόµενη συνδεσµολογία των γραµµών τροφοδοσίας φαίνεται στο σχήµα που ακολουθεί. 2.7 ιάγραµµα σύνδεσης µε τη συσκευή απεικόνισης / GPS (MC600Ci ή MC 600Cx)

9 9 3. Απαντήσεις σε συνηθισµένες ερωτήσεις και προβλήµατα Όλες οι ρυθµίσεις που περιγράφονται ακολούθως περιλαµβάνονται στο µενού που εµφανίζεται στην οθόνη της συσκευής GPS / πλοήγησης όταν επιλέξετε τη σελίδα ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ ΨΑΡΙΩΝ FISH FINDER. Αναλυτική περιγραφή αυτών των ρυθµίσεων ακολουθεί στο Παράρτηµα (σελ. 14). 3.1 Πως µπορεί να αποσυνδεθούν τα καλώδια από τη συσκευή σε περίπτωση που αυτό είναι απαραίτητο για την εγκατάσταση της; Ανοίξτε το πλαϊνό καπάκι της συσκευής ξεβιδώνοντας τις τέσσερις βίδες όπως φαίνεται στη φωτογραφία που ακολουθεί: Όταν έχετε ξεβιδώσει τις βίδες τραβήξτε µαλακά το καπάκι και το τυπωµένο κύκλωµα. Ξεβιδώστε τις άκρες των καλωδίων από τις κλέµες που υπάρχουν πάνω στο τυπωµένο κύκλωµα. Προσοχή τα καλώδια πρέπει να επανασυνδεθούν ακριβώς µε την ίδια σειρά και διάταξη. Η εργασία αυτή καλό είναι να γίνει από ένα ειδικευµένο τεχνικό. Επανασυνδέστε τα καλώδια στις κλέµες του τυπωµένου κυκλώµατος. Πιέστε το τυπωµένο κύκλωµα ώστε να µπει µέσα στην υποδοχή του και στη συνέχεια τοποθετήστε το καπάκι της συσκευής προσέχοντας ώστε να παραµείνει στη θέση του ο ελαστικός δακτύλιος που εξασφαλίζει τη στεγανότητα του σασί της συσκευής. Βιδώστε τις τέσσερις βίδες.

10 Πως µπορεί να επιλέξετε τις βέλτιστες παραµέτρους λειτουργίας της συσκευής. Οι βέλτιστες παράµετροι λειτουργίας καθορίζονται από τη χρήση που σκοπεύετε να κάνετε στο MF Για να επιλέξετε τις βέλτιστες παραµέτρους για ψάρεµα αρκεί να επιλέξετε FISH από το µενού ρύθµισης της συσκευής που εµφανίζεται στην οθόνη του MC 600Ci ή 600Cx ενώ κατά την κανονική διάρκεια ενός ταξιδιού µπορείτε να επιλέξετε CRUISE. 3.3 Tι είναι οι προ-αποθηκευµένες ρυθµίσεις (presets). Οι προ-αποθηκευµένες ρυθµίσεις είναι προκαθορισµένα (από το εργοστάσιο) σετ ρυθµίσεων που επιτρέπουν την εύκολη επιλογή των βέλτιστων παραµέτρων λειτουργίας για συγκεκριµένες χρήσεις. Υπάρχουν πέντε προαποθηκευµένα σετ ρυθµίσεων που καλύπτουν τις πλέον συνηθισµένες χρήσεις (εφαρµογές) του MF 2500 CRUISE (Ταξίδι): H συσκευή τίθεται σε πλήρως αυτόµατη λειτουργία µε τις ρυθµίσεις GAIN OFFSET (κέρδος δέκτη), ΝΟISE Level (στάθµη θορύβου) και STC να είναι βέλτιστες για τη καλύτερη δυνατή απεικόνιση του βυθού. FISH (Ψάρεµα): H συσκευή τίθεται σε πλήρως αυτόµατη λειτουργία µε τις ρυθµίσεις ευαισθησίας να είναι βέλτιστες για την αποτελεσµατικότερη αναζήτηση στόχων (ψάρια ή κοπάδια ψαριών). ΑUTORANGE (Aυτόµατη προσαρµογή βάθους): Η συσκευή επιλέγει την αυτόµατη ρύθµιση για την µέτρηση απεικόνιση του βάθους ενώ η ευαισθησία του δέκτη καθορίζεται χειροκίνητα. BOTOM LOCK ( Kλείδωµα στο πυθµένα): Η συσκευή επιλέγει τη ρύθµιση ακτίνας απεικόνισης ώστε να σαρώνει συνέχεια το βυθό ενώ η ευαισθησία του δέκτη ρυθµίζεται χειροκίνητα. MANUAL (Χειροκίνητα): Όλες οι ρυθµίσεις, ακτίνας σάρωσης και ευαισθησίας του δέκτη της συσκευής γίνονται χειροκίνητα. 3.4 Πως µπορείτε να αποκαταστήσετε τις εργοστασιακές ρυθµίσεις του MF 2500? Aπλά επιλέξτε CRUISE ή FISH από το µενού ρύθµισης της συσκευής που εµφανίζεται στην οθόνη του MC 600Ci ή 600Cx. 3.5 Πως µπορείτε να καθορίσετε τις καλύτερες δυνατές παραµέτρους λειτουργίας της συσκευής όταν έχετε επιλέξει τη χειροκίνητη λειτουργία. Ο καθορισµός των βέλτιστων παραµέτρων απεικόνισης εξαρτάται από τις συνθήκες της θάλασσας, τις προτιµήσεις του χρήστη της συσκευής και από τη συγκεκριµένη χρήση. Ένα καλό σηµείο εκκίνησης είναι να επιλέξετε ένα από τους δύο πλήρους αυτόµατους τρόπους λειτουργίας FISH (για ψάρεµα) ή CRUISE (για ταξίδι) και κατόπιν να περιµένετε ένα µικρό διάστηµα ώστε η συσκευή να ρυθµίσει (ανάλογα µε τις συνθήκες) τις βέλτιστες παραµέτρους στην οθόνη και να εµφανιστεί καθαρά η υποθαλάσσια περιοχή που ηχοβολείται. Μετά από αυτό το σηµείο µπορείτε να επιλέξετε τη χειροκίνητη

11 11 λειτουργία (MANUAL) και να αλλάζετε µε µικρά βήµατα τις αυτόµατα καθορισµένες παραµέτρους. 3.6 Είναι δυνατόν να αφήσετε µόνιµα τη συσκευή σε πλήρως αυτόµατη λειτουργία; Φυσικά και ναι, όµως πρέπει να έχετε υπόψη σας πως η πλήρως αυτόµατη λειτουργία ταιριάζει στο 90% των συνθηκών που θα συναντήσετε όµως σε ακραίες καταστάσεις δεν θα έχετε τη καλύτερη δυνατή απεικόνιση και θα είναι αναγκαίο να επιλέξετε την χειροκίνητη επιλογή των ρυθµίσεων. 3.7 Ποιες είναι οι ακραίες συνθήκες στις οποίες η αυτόµατη επιλογή των ρυθµίσεων µπορεί να αποτύχει; Οι πιο συνηθισµένες περιπτώσεις που η αυτόµατη επιλογή ρυθµίσεων δεν λειτουργεί κανονικά είναι : Όταν ο πυθµένας είναι πολύ βαθιά Όταν το σκάφος κινείται µε πολύ µεγάλη ταχύτητα Όταν το σκάφος κινείται σε αβαθή (µε βάθος µικρότερο από 5 πόδια /1,5 m) Όταν το νερό είναι γεµάτο από αιωρούµενα σωµατίδια Σε συνθήκες µεγάλης θαλασσοταραχής 3.8 Τι πρέπει να κάνετε αν η αυτόµατη επιλογή των παραµέτρων δεν λειτουργεί κανονικά. Η αυτόµατη επιλογή παραµέτρων λειτουργίας µπορεί να µην είναι αποτελεσµατική σε κάποιες περιπτώσεις. Ανάλογα µε την περίπτωση έχετε συγκεκριµένες επιλογές που περιγράφονται ακολούθως: Tι πρέπει να κάνετε αν έχοντας επιλέξει αυτόµατη ρύθµιση του βάθους σάρωσης (AUTORANGE) σε αβαθή περιοχή έχετε µεγαλύτερες (από το πραγµατικό) ενδείξεις βάθους. Αυτό συνήθως συµβαίνει αν για τη παράµετρο STC έχει επιλεχθεί LONG ή MID και τα νερά είναι αβαθή ή αν έχετε κάνει την επιλογή SHORT και τα νερά είναι πολύ αβαθή. Αυτό συµβαίνει γιατί το σύστηµα αυτόµατης επιλογής «κλειδώνει» στη δεύτερη ή στη Τρίτη αντανάκλαση (ηχώ) του κύµατος ηχοβολισµού από το βυθό. οκιµάστε να µειώσετε τη τιµή της παραµέτρου STC επιλέγοντας SHORT σε αβαθή νερά και VERY SHORT ή OFF σε πολύ αβαθή νερά Tι πρέπει να κάνετε αν έχοντας επιλέξει αυτόµατη ρύθµιση του βάθους σάρωσης (AUTORANGE) και έχετε µικρότερες (από το πραγµατικό) ενδείξεις βάθους. Αυτό συνήθως συµβαίνει αν η παράµετρος STC είναι απενεργοποιηµένη ή έχει επιλεχθεί µια µικρή τιµή βάθους για αυτή (SHORT ή VERY SHORT). Σε αυτή τη περίπτωση η διαταραχή που προκαλείται από την επιφάνεια της θάλασσας µπορεί να είναι ισχυρότερη από την ηχώ του σήµατος ηχοβολισµού από το βυθό. Σαν γενικό κανόνα να έχετε υπόψη σας πως σε βαθιά νερά η παράµετρος STC πρέπει να έχει τη «τιµή» LONG.

12 Τι πρέπει να κάνετε όταν η αυτόµατη ρύθµιση της κλίµακας αποτυγχάνει να ρυθµιστεί σωστά σε πολύ βαθιά νερά και στην οθόνη της συσκευής εµφανίζεται µια πολύ µικρή ένδειξη βάθους. Η ικανότητα της συσκευής να ανιχνεύει σωστά το βυθό µειώνεται όσο αυξάνεται το βάθος. Αν ο βυθός αποτελείται από λάσπη και είναι µαλακός, αν υπάρχει θαλασσοταραχή, αν υπάρχει θερµοκλινές ή αν το νερό είναι γεµάτο από αιωρούµενα σωµατίδια µειώνεται ακόµα περισσότερο η ικανότητα της συσκευής να απεικονίζει το βυθό µε αποτέλεσµα να µην έχετε σωστές ενδείξεις βάθους. Όταν αυτό συµβαίνει ο αλγόριθµός ρύθµισης της σωστής κλίµακας βάθους αποτυγχάνει να ορίσει µια σωστή τιµή. Για να µπορέσετε να έχετε σωστή απεικόνιση σε µια τέτοια περίπτωση πρέπει να γυρίσετε τη συσκευή σε χειροκίνητη λειτουργία και να επιλέξετε την χειροκίνητη επιλογή του βάθους. Όταν επιλέξετε τη χειροκίνητη επιλογή του βάθους ο αλγόριθµός µέσω του οποίου εξάγεται η ψηφιακή ένδειξη του βάθους «ψάχνει» για το βυθό στο εύρος βάθους που εσείς έχετε καθορίσει. Σε αυτό το σηµείο πρέπει χειροκίνητα να αυξάνετε τη κλίµακα βάθους µέχρι ο βυθός να εµφανιστεί καθαρά στην οθόνη απεικόνισης. Αν η ηχώ (η αντανάκλαση του σήµατος ηχοβολισµού) από το βυθό είναι αρκετά δυνατή το MF 2500 θα απεικονίζει το βυθό και η ψηφιακή ένδειξη βάθους θα είναι σωστή. Αν ισχύουν αυτές οι συνθήκες µπορείτε να γυρίσετε τη συσκευή και πάλι σε πλήρως αυτόµατη λειτουργία. Λάβετε υπόψη σας πως αν µια ή περισσότερες από τις συνθήκες που εξασθενούν την ηχώ του σήµατος ηχοβολισµού είναι έντονη/ες ο βυθός µπορεί να µην είναι δυνατόν να ανιχνευθεί. Σε αυτή τη περίπτωση ένα ισχυρό θερµοκλινές ή ο θόρυβος από την επιφάνεια του νερού µπορεί να εκληφθούν από τη συσκευή σαν βυθός. 3.9 Τι µπορείτε να κάνετε αν σε πολύ ρηχά νερά το πάνω µισό της οθόνης «γεµίζει» από το θόρυβο επιφανείας. Αυτή η κατάσταση είναι φυσιολογική σε πολύ ρηχά νερά. Για να καθαρίσετε το θόρυβο επιφανείας, χωρίς να υποβαθµίσετε την ακρίβεια της ψηφιακής ένδειξης βάθους, µπορείτε να καθορίσετε τη παράµετρο STC µε τέτοιο τρόπο ώστε το βάθος (που καθορίζετε για τη παράµετρο STC) να είναι ίδιο µε το βάθος που εµφανίζεται να έχει ο θόρυβος επιφανείας στην οθόνη. Στη συνέχεια αυξήστε τη τιµή της παραµέτρου STC µέχρι η εικόνα στην οθόνη να εµφανιστεί καθαρά. Να έχετε υπόψη σας πως σε πολύ ρηχά νερά είναι συνήθως καλύτερο να επιλέγετε χειροκίνητη ρύθµιση της ευαισθησίας (GAIN) για να µειώνεται, το δυνατόν, την έντονη αυξοµείωση της ηχούς λόγο της αναταραχής του βυθού (που εµφανίζεται έντονα σε ρηχά νερά) Γιατί ποτέ δεν µπορείτε να δείτε ψάρια στη περιοχή βάθους από 0 έως 0,7m Το ελάχιστο βάθος λειτουργίας του MF 2500 είναι τα 70cm. Σε βάθος µικρότερο από αυτό η συσκευή δεν µπορεί να ανιχνεύσει ούτε το βυθό ούτε και οποιοδήποτε άλλο αντικείµενο Πως µπορείτε να µειώσετε το θόρυβο επιφανείας Μπορείτε να ρυθµίσετε τη παράµετρο STC όπως περιγράφεται στην παράγραφο 3.9. Επίσης έχοντας επιλέξει χειροκίνητη λειτουργία µπορείτε να αυξήσετε το κατώφλι της στάθµης θορύβου (NOISE LEVEL) και να µειώσετε

13 13 την ευαισθησία (GAIN) ή την εκτροπή της ευαισθησίας (GAIN OFFSET). Πρέπει πάντα να έχετε υπόψη σας, όµως, πως όταν µειώνετε σηµαντικά την ευαισθησία της συσκευής ανίχνευσης ώστε να µην εµφανίζεται ο θόρυβος της επιφάνειας, µειώνετε κατ αναλογία και την δυνατότητα της να ανιχνεύει «στόχους» µέσα στο νερό και στο βυθό Τι µπορείτε να κάνετε όταν σε ρηχά νερά έχοντας επιλέξει αυτόµατη ρύθµιση της ευαισθησίας (AUTO GAIN) εµφανίζονται διαταραχές στην απεικόνιση του βυθού. Στα ρηχά νερά οι συνθήκες του βυθού και του νερού πάνω από αυτόν αλλάζουν ραγδαία. Έτσι ο αλγόριθµος αυτόµατης ρύθµισης ευαισθησίας της συσκευής αλλάζει γρήγορα τιµές προσπαθώντας να βρει τη βέλτιστη ευαισθησία για κάθε χρονική στιγµή. Για να αποφύγετε αυτό το φαινόµενο πρέπει να επιλέξετε την χειροκίνητη ρύθµιση της ευαισθησίας (MANUAL GAIN) και να τη ρυθµίσετε έτσι ώστε να έχετε µια σταθερή απεικόνιση του βυθού Τι µπορείτε να κάνετε αν σε πολύ βαθιά νερά ακόµα και αν η ευαισθησία (GAIN) της συσκευής είναι στο µέγιστο δεν εµφανίζεται ο βυθός. Προσπαθήστε να µειώσετε το ρυθµιστικό στάθµης θορύβου (ΝΟΙSE LEVEL). Aν βάζοντας και αυτό το ρυθµιστικό στην ελάχιστη τιµή του ο βυθός δεν εµφανίζεται στην οθόνη δεν µπορείτε να κάνετε κάτι παραπάνω, απλά η ηχώ του σήµατος ηχοβολισµού από το βυθό είναι τόσο αδύνατη που δεν µπορεί να ανιχνευθεί από τη συσκευή.

14 14 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Οι λειτουργίες που περιγράφονται ακολούθως ενεργοποιούνται και εµφανίζονται στην οθόνη των MC 600ci και MC 600Cx µόνο όταν είναι συνδεδεµένη µε αυτά, σε κανονική λειτουργία, η συσκευή MF Σελίδα ανιχνευτή ψαριών (FISH FINDER) Στη σελίδα του Ανιχνευτή ψαριών απεικονίζονται πληροφορίες σχετικά µε τη στήλη νερού που βρίσκεται κάτω από το σκάφος κάθε χρονική στιγµή. Μπορεί να εµφανιστούν πληροφορίες σχετικά µε την παρουσία κοπαδιών ψαριών, το βάθος του πυθµένα και τη µορφολογία του κλπ. 1.1 Περιγραφή Στην εικόνα που ακολουθεί φαίνεται η απεικόνισης της σελίδας «Ανιχνευτή ψαριών» χωρίς να εµφανίζονται σε αυτή πεδία µε πληροφορίες. Είναι δυνατόν να καθορίσετε το περιεχόµενο και τον αριθµό των πεδίων πληροφοριών που θα εµφανίζονται σε αυτή τη σελίδα. Σε αυτή τη σελίδα απεικονίζεται µια κινούµενη εικόνα -µε φορά από δεξιά προς τα αριστερά- στην οποία εµφανίζεται το «περιεχόµενο» της στήλης νερού που βρίσκεται κάτω από το σκάφος. Μπάρα συναγερµού Ψηφιακή ένδειξη βάθους Μήνυµα προειδοποίησης παράθυρο καταγραφής της ηχούς Έγχρωµη µπάρα Κλίµακα βάθους Περιοχή µεγέθυνσης Μεταβλητός δείκτης βάθους (VDM) A-Scope Θερµοκρασία νερού Συχνότητα λειτουργίας (ηχοβολισµού) Τα πιο πρόσφατα ευρήµατα που ανιχνεύονται από το ποµποδέκτη της συσκευής στο πυθµένα του σκάφους απεικονίζονται στο δεξί µέρος της οθόνης. Η κλίµακα βάθους που είναι ορατή στο δεξί µέρος της οθόνης δείχνει το βάθος της περιοχής που απεικονίζεται εκείνη τη στιγµή από το πάνω µέχρι το κάτω µέρος της οθόνης. Το πάνω αριστερό τµήµα της οθόνης είναι αφιερωµένο στην ψηφιακή απεικόνιση του βάθους. Η θερµοκρασία του νερού και η συχνότητα ηχοβολισµού απεικονίζονται στο κάτω µέρος της οθόνης. Παρακάτω ακολουθεί µια σύντοµη περιγραφή των όρων που χρησιµοποιούνται για να περιγράψουν τις ενδείξεις και την απεικόνιση της βασικής εικόνας που εµφανίζεται στη σελίδα του Aνιχνευτή Ψαριών.

15 15 Μήνυµα προειδοποίησης (Warning Message): Aναβοσβήνει τo µήνυµα Simulation όταν έχετε επιλέξει τη λειτουργία επίδειξης (DEMO MODE) από το µενού του MC 600Ci ή ΜC 600Cx. Παράθυρο καταγραφής της ηχούς (Echogram Window): Σε αυτή τη περιοχή της οθόνης εµφανίζεται η ηχώ του σήµατος ηχοβολισµού όπως ανακλάται από τα αντικείµενα που υπάρχουν στη στήλη νερού κάτω από το σκάφος και αντίστοιχα στο βυθό. Tα αντικείµενα που εµφανίζονται στο δεξί µέρος της οθόνης είναι πιο κοντά στο σκάφος σας από αυτά που εµφανίζονται στο αριστερό µέρος της οθόνης. Η σωστή ερµηνεία και αντίληψη, του τρόπου κίνησης της εικόνας, ηχοβολισµού µπορεί να σας δώσει πολύτιµες πληροφορίες. Έγχρωµη µπάρα (Color Bar): H έγχρωµη µπάρα που βρίσκεται στο αριστερό µέρος της οθόνης δείχνει τα χρώµατα που χρησιµοποιούνται για να δηλωθεί η ένταση του σήµατος της κάθε ηχούς. Το χρώµα στο πάνω µέρος της µπάρας δείχνει τη µέγιστη ένταση ενώ αντίστοιχα το χρώµα στο κάτω µέρος της µπάρας δείχνει την ελάχιστη ένταση του σήµατος. Το κόκκινο αντιστοιχεί στη δυνατότερη ηχώ (αντανάκλαση του σήµατος ηχοβολισµού), το πορτοκαλί αντιστοιχεί σε δυνατή ηχώ, το κίτρινο σε µέτριας έντασης, το πράσινο σε αδύνατη και το µπλε στην ασθενέστερη που µπορεί να ανιχνευθεί. Ψηφιακή ένδειξη βάθους (Digital Depth): Αναγράφεται η ένδειξη του βάθους στο σηµείο που βρίσκεστε. Θερµοκρασία νερού (Water Temp): Αναγράφεται η παρούσα ένδειξη θερµοκρασίας νερού που λαµβάνεται από το αισθητήριο θερµοκρασίας που ενσωµατώνεται στη µονάδα εκποµπής / λήψης του σήµατος ηχοβολισµού. Μπάρα συναγερµού (Alarm Bar): Σε αυτή τη µπάρα εµφανίζονται οι τιµές συναγερµού για ρηχά και βαθιά νερά. Το σήµα συναγερµού ενεργοποιείται όταν το βάθος που ανιχνεύεται εκείνη τη στιγµή είναι έξω από τα όρια που έχετε καθορίσει. Κλίµακα βάθους (Depth Ruler): Αυτή η µπάρα πρακτικά είναι ένας χάρακας στον οποίο αναγράφονται τα βάθη της περιοχής που απεικονίζεται. Μεταβλητός δείκτης βάθους (Variable Depth Marker): Στη εικόνα που εµφανίζεται στην οθόνη υπάρχει µια οριζόντια γραµµή που συνοδεύεται από µια ένδειξη βάθους. Τα κουµπιά της συσκευής MC 600Ci ή MC 600Cx µπορεί να κινήσουν πάνω κάτω αυτή τη γραµµή. Κάθε φορά η αντίστοιχη ένδειξη βάθους δείχνει το βάθος που έχετε τοποθετήσει τη γραµµή. Αυτή τη λειτουργία µπορείτε να τη χρησιµοποιήσετε για να δείτε το ακριβές βάθος στο οποίο ανιχνεύεται ένας στόχος. Περιοχή µεγέθυνσης (Zoom Bar):Σε αυτή τη περιοχή της οθόνης απεικονίζεται το τµήµα της εικόνας που υπάρχει στο αριστερό (µεγεθυµένο) παράθυρο που βρίσκεται στο αριστερό τµήµα της οθόνης. Αν είναι ενεργοποιηµένο η µεγεθυµένη περιοχή εµφανίζεται σε ολόκληρη την οθόνη.

16 16 Αscope: Σε αυτή τη περιοχή απεικονίζεται το τµήµα του βυθού και των ψαριών που βρίσκονται µέσα στη κύρια ακτίνα του ποµποδέκτη ηχοβολισµού. Τα αντικείµενα παρίστανται µέσω γραµµών των οποίων το µήκος και η απόχρωση είναι ανάλογες της έντασης της ηχούς που αντανακλούν. Αν έχετε επιλέξει τη στάνταρ χρωµατική παλέτα τα δυνατότερα σήµατα θα αναπαρίστανται µε το χρώµα που εµφανίζεται στη κορυφή της έγχρωµης µπάρας ενώ τα πλέον αδύνατα σήµατα θα εµφανίζονται µε το χρώµα που υπάρχει στο κάτω µέρος της έγχρωµης µπάρας. Αυτή η δυνατότητα είναι χρήσιµη για την παρατήρηση µικρών ψαριών ή ψαριών που βρίσκονται πολύ κοντά στο βυθό. Συχνότητα λειτουργίας (ηχοβολισµού) (Operating Frequency): Εµφανίζεται µε µια ψηφιακή ένδειξη η συχνότητα εκποµπής του σήµατος ηχοβολισµού. 1.2 Πληροφορίες για το τρόπο απεικόνισης της περιοχής που ηχοβολείται. Τα κυριότερα στοιχεία που εύκολα µπορείτε να διακρίνετε σε µια εικόνα που προέρχεται από τη λειτουργία ηχοβολισµού του MF 2500 εµφανίζονται στη παρακάτω εικόνα. Θόρυβος επιφανείας Ψάρια Θερµοκλινές Άσπρη γραµµή οµή του βυθού Μορφή του βυθού Ψάρια Τα ψάρια εµφανίζονται στην οθόνη µε τη µορφή τόξων. Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως η «δέσµη» του ηχοβολισµού έχει κωνικό σχήµα. Στην πραγµατικότητα καθώς το σκάφος πλησιάζει τα ψάρια η περιφέρεια του κώνου σάρωσης κτυπά το ψάρι εµφανίζοντας µια ηχώ στην οθόνη. Όταν το σκάφος περνά πάνω από το ψάρι η απόσταση του σε σχέση µε αυτό µικραίνει και έτσι η ηχώ φαίνεται σε ελαφρά µικρότερο βάθος. Όταν το σκάφος (για την ακρίβεια ο ποµποδέκτης ηχοβολισµού) βρίσκεται ακριβώς πάνω από το ψάρι το µισό τµήµα το τόξου έχει σχηµατιστεί και µε δεδοµένο πως το ψάρι βρίσκεται πιο κοντά στο σκάφος το σήµα της ηχούς είναι πιο δυνατό και εκείνο το τµήµα του τόξου εµφανίζεται πιο παχύ. Όταν το σκάφος αποµακρύνεται από το ψάρι η απόσταση αυξάνεται η ηχώ γίνεται πιο αδύνατη και έτσι το υπόλοιπο µισό του τόξου φαίνεται να σχηµατίζεται σε µεγαλύτερο βάθος ενώ το πάχος των γραµµών γίνεται µικρότερο (ασθενέστερο σήµα). Η επιλογή απεικόνισης των ψαριών (Fish Symbol) εµφανίζεται όταν πατήσετε από τη

17 17 σελίδα ANIXΝ. ΨΑΡΙΩΝ το κουµπί MENU. Mέσα από αυτό το µενού µπορείτε να επιλέξετε αν θα απεικονίζονται οι πραγµατικές πληροφορίες ή το σύµβολο του ψαριού ή ένας συνδυασµός των δύο. Aν αλλάξετε την συχνότητα ηχοβολισµού η γραφική απεικόνιση όλων των αντικειµένων µπορεί να µεταβληθεί ελαφρά. Θερµοκλινές (ή θερµοκλινή) Θερµοκλινές σχηµατίζεται σε µια ζώνη όπου δύο στρώµατα ή ρεύµατα νερού µε διαφορετική θερµοκρασία συναντώνται. Όσο µεγαλύτερη είναι η διαφορά θερµοκρασίας µεταξύ των δύο στρωµάτων τόσο παχύτερη εµφανίζεται η περιοχή της οθόνης που απεικονίζεται το συγκεκριµένο θερµοκλινές. Το θερµοκλινές συνήθως απεικονίζεται σαν µια οριζόντια λωρίδα µε θόρυβο. Η απεικόνιση των θερµοκλινών είναι πολύ σηµαντική για το ψάρεµα µιας και πολλά είδη ψαριών αρέσκονται στο να κινιούνται µέσα στο θερµοκλινές ενώ κάποια άλλα προτιµούν να βρίσκονται ακριβώς πάνω ή ακριβώς κάτω από ένα θερµοκλινές. Άσπρη γραµµή Η λευκή γραµµή δείχνει τη διαφορά µεταξύ σκληρού ή µαλακού βυθού ενώ η άσπρη γραµµή ξεχωρίζει τα ψάρια από τα αντικείµενα που βρίσκονται κοντά στο βυθό. Για παράδειγµα η ηχώ από ένα µαλακό βυθό είναι συγκριτικά ασθενική και εµφανίζεται µε µια λεπτή λευκή γραµµή ενώ η ηχώ από ένα σκληρό βυθό είναι ισχυρότερη και θα εµφανιστεί µε µια παχύτερη λευκή γραµµή. Θόρυβος επιφανείας Eµφανίζεται σαν θόρυβος στο πάνω µέρος της οθόνης και εκτείνεται για αρκετά πόδια κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο θόρυβος επιφανείας προκαλείται από πολλές αιτίες. Ενδεικτικά αναφέρονται: οι φυσαλίδες αέρα, τα αφρόψαρα το πλαγκτόν και η άλγη. οµή του βυθού Γενικά στα αντικείµενα που εµφανίζονται στη δοµή του βυθού περιλαµβάνονται ναυάγια, ύφαλος, βράχια κλπ Μορφή του βυθού H µορφή του βυθού καταγράφεται από το MF Όταν έχετε επιλέξει στην αυτόµατη ρύθµιση του βάθους σάρωσης τα δεδοµένα που αφορούν τη µορφή του βυθού καταχωρούνται στο κάτω µισό µέρος της οθόνης. Αλλά αντικείµενα Μεγάλα συρµατόσχοινα που χρησιµοποιούνται σε αγκυροβόλια εµφανίζονται στην οθόνη σαν πολύ µακριά και λεπτά τόξα. 1.3 Λειτουργίες Μέσω της σελίδας ΑΝΙΧΝ ΨΑΡΙΩΝ στη συσκευή MC 600Ci ή 600Cx έχετε πρόσβαση σε πολλές πληροφορίες που παρέχει το MF 2500.

18 Μπορείτε να επιλέξετε των αριθµό των πλαισίων πληροφοριών που εµφανίζονται στη σελίδα ΑΝIΧΝΕΥΤΗ ΨΑΡΙΩΝ Οι επιλογές που έχετε είναι «ΑΟΡΑΤΑ» (ΗIDE), 2, 4, ή 6. Η εργοστασιακή ρύθµιση είναι να εµφανίζονται δύο πλαίσια πληροφοριών Αλλαγή των πλαισίων πληροφοριών Το περιεχόµενο του κάθε πλαισίου πληροφοριών µπορεί να ρυθµιστεί σύµφωνα µε τις απαιτήσεις σας. Για να ορίσετε τα δεδοµένα που θα εµφανίζονται σε κάθε πλαίσιο ακολουθήστε τη διαδικασία που περιγράφεται στη σελίδα 13 (Παράγραφός αλλαγή πληροφορίας πλαισίου) των οδηγιών χρήσης των MC 600Ci ή 600Cx «ΙΠΛΗ ΕΙΚΟΝΑ» όταν έχετε επιλέξει τη σελίδα «ΑΝΙΧΝ. ΨΑΡΙΩΝ» Μπορείτε να επιλέξετε την ταυτόχρονη απεικόνιση, στην οθόνη, δύο εικόνων. Στη λειτουργία ιπλής εικόνας» µπορεί να εµφανίζεται και ένα µεγεθυµένο κοµµάτι από τη περιοχή που σαρώνεται. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στη σελίδα 27 των οδηγιών χρήσης των MC 600Ci ή 600Cx Mενού Πατώντας το κουµπί MENU της συσκευής MC 600Ci ή 600Cx εµφανίζεται το κυρίως µενού. Σε αυτό περιλαµβάνεται η επιλογή ΡΥΘΜ. ANIXNΕΥΤΗ ΨΑΡΙΩΝ µέσω της οποίας έχετε πρόσβαση στις ρυθµίσεις που αφορούν τις λειτουργίες του ανιχνευτή ψαριών. Στο ίδιο µενού έχετε πρόσβαση πατώντας το κουµπί MENU όταν έχετε επιλέξει την σελίδα του ανιχνευτή ψαριών. ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ (PRESET MODE): Eπιλέγετε έναν από τους προκαθορισµένους τρόπους λειτουργίας και ρυθµίσεων. ΑΣΠΡΗ ΓΡΑΜΜΗ (WHITE LINE): Η λευκή γραµµή στην απεικόνιση χρησιµοποιείται για να σας δείχνει την υφή του βυθού. Μία λεπτή λευκή γραµµή (στο όριο του βυθού) δηλώνει µαλακό βυθό ενώ µια παχύτερη λευκή γραµµή δηλώνει έναν σκληρό (σε υφή) βυθό. Αν αυτή η λειτουργία είναι απενεργοποιηµένη (OFF) η ηχώ από το βυθό έχει κόκκινο χρώµα και δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικές µε την υφή του βυθού.

19 ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ (SENSITIVITY): Mέσω αυτής της επιλογής έχετε γρήγορη πρόσβαση στις βασικές παραµέτρους λειτουργίας της συσκευής. ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ (FREQUENCY): Mέσω αυτής της επιλογής καθορίζετε τη συχνότητα εκποµπής (συχνότητα ηχοβολισµού) ανάµεσα στα 50KHz και 200KHz. Έτσι µπορείτε να έχετε τη καλύτερη δυνατή απεικόνιση του βυθού ή των ψαριών τόσο σε βαθιά όσο και σε αβαθή νερά. Το αποτέλεσµα του ηχοβολισµού σε κάθε µια από τις δύο συχνότητες µπορεί να εµφανίζεται µεµονωµένα ή ταυτόχρονα αν επιλέξετε DUAL FREQUENCY ( ιπλή συχνότητα). ΟΘΟΝΗ ΙΠΛΗΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑΣ (DUAL FREQUENCY SCREEN) : Xωρίζει την οθόνη σε δύο τµήµατα στο ένα τµήµα εµφανίζεται το αποτέλεσµα του ηχοβολισµού µε συχνότητα 50KHz και στο άλλο το αποτέλεσµα µε συχνότητα ηχοβολισµού 200KHz. EYAIΣΘΗΣΙΑ (GAIN MODE): Μέσω αυτής της επιλογής µπορείτε να ελέγξετε την ευαισθησία του δέκτη (του σήµατος ηχοβολισµού). Έτσι σας παρέχεται µια σχετική ευελιξία στις λεπτοµέρειες που απεικονίζονται. Για να βλέπετε περισσότερες λεπτοµέρειες αυξήστε την ευαισθησία του δέκτη επιλέγοντας ένα µεγαλύτερο ποσοστό κέρδους (σήµατος) της βαθµίδας του δέκτη. Για να µειώσετε τις εµφανιζόµενες λεπτοµέρειες µειώστε το ποσοστό κέρδους. ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΛΙΜΑΚΑΣ (RANGE MODE): Επιλέγετε µια από τις κλίµακες απεικόνισης ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΑΘΟΥΣ (DEPTH MODE): Επιλέγετε µια περιοχή βάθους ΜΗ ΕΝΙΣΜΟΣ ΟΡΙΩΝ ΒΑΘΟΥΣ (RESET DEPTH LIMITS): Μέσω αυτής της επιλογής µπορείτε να µηδενίσετε τα όρια βάθους και να βλέπετε, κατ επιλογήν, όλη τη στήλη νερού που σαρώνεται ή µια συγκεκριµένη περιοχή βάθους. ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΟΛΙΣΘΗΣΗΣ (SCROLLING SPEED): Ρυθµίζετε το ρυθµό που ολισθαίνει η εικόνα από αριστερά προς τα δεξιά. Λάβετε υπόψη σας πως η ολίσθηση της εικόνας περιορίζεται από τη ταχύτητα µετάδοσης του ήχου στο νερό και από το βάθος. Όσο µεγαλύτερο βάθος ηχοβολείτε τόσο αργότερη είναι η ταχύτητα που ολισθαίνει η εικόνα του βυθού στην οθόνη. ΑΠΟΡΙΨΗ ΠΑΡΕΜΒΟΛΩΝ (INTERFERENCE REJECTION): Μέσω αυτής της επιλογής µπορείτε να επιλέξετε ένα φίλτρο που µπορεί να µειώσει τις παρεµβολές από άλλες παρόµοιες συσκευές που µπορεί να λειτουργούν κοντά στο δικό σας σκάφος. ΧΡΩΜΑ ΦΟΝΤΟΥ (BACKROUND COLOR): Αλλάζετε το χρώµα που εµφανίζεται στο φόντο της οθόνης. Αυτή η ρύθµιση εξαρτάται από τις προσωπικές σας ανάγκες. Επιλέξτε το χρώµα που σας δίνει την πιο ευκρινή εικόνα στις συνθήκες φωτισµού και στη δεδοµένη γωνία από την οποία βλέπετε την οθόνη. ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΙ (ALARMS): Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή ανοίγετε τη σελίδα συναγερµών- αφορά τη συσκευή του ανιχνευτή ψαριών.- που είναι µέρος των ρυθµίσεων συστήµατος της συσκευής 600Ci ή 600Cx. Σχετικά µε αυτές τις λειτουργίες µπορείτε να ανατρέξετε στις σελίδες 40 & 41 της συσκευής MC 600Ci ή 600Cx. ΣΥΜΒΟΛΑ ΨΑΡΙΩΝ (FISH SYMBOLS): Επιλέγετε το τρόπο απεικόνισης των υποθαλάσσιων στόχων. Υπάρχουν διαθέσιµοι αρκετοί τρόποι ανάµεσα στους οποίους περιλαµβάνεται και η απεικόνιση του βάθους κάθε ενός στόχου. 19

20 20 EΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΩΝ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ (RESET DEFAULTS): Ενεργοποιώντας αυτή την επιλογή επαναφέρετε τις ρυθµίσεις που έχει αποθηκεύσει το εργοστάσιο για τις παραµέτρους λειτουργίας του MF Σηµείωση: H µεγέθυνση ή σµίκρυνση µιας περιοχής της εικόνας (στην επιφάνεια του βυθού ή σε ένα καθορισµένο βάθος) µπορεί να γίνει αν επιλέξετε τη περιοχή που θέλετε µέσω του κουµπιών ή. Σηµείωση: Μέσω των κουµπιών ή µπορείτε να καθορίσετε ένα ανώτερο και κατώτερο όριο βάθους. Έτσι δηµιουργείται ένα «παράθυρο» το οποίο σας δίνει καλύτερη ανάλυση το στόχων που βρίσκονται στη περιοχή βάθους που επιλέξατε. 1.4 Ρύθµιση επικοινωνίας µεταξύ του MC 600Ci και του MF 2500 Πατήστε το κουµπί PAGE -που βρίσκεται στην πρόσοψη του MC 600Ci ή 600Cx- επαναλαµβανόµενα µέχρι να εµφανιστεί η σελίδα Ρύθµιση (Settings). Χρησιµοποιώντας τα κουµπιά επιλέξτε Ρυθµίσεις επικοινωνίας (COM SETTINGS) και στη συνέχεια πατήστε ENTER Aπό το παράθυρο των ρυθµίσεων επικοινωνίας επιλέξτε EΙΣΟ ΟΣ PORT 2 (INPUT PORT 2) και στη συνέχεια επιλέξτε MF 2500 και πατήστε ΕΝΤER. Βγείτε από τη σελίδα ΡΥΘΜΙΣΗ Αν όλες οι συνδέσεις έχουν γίνει σωστά το MF 2500 θα επικοινωνεί κανονικά µε το MC 600Ci και όλες οι ενδείξεις του MF 2500 θα απεικονίζονται κανονικά.

21 21 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ ΚΑΛΩ ΙΩΣΕΙΣ Οptional Devices Cable: Καλώδιο σύνδεσης προαιρετικών συσκευών Ακροδεκτης κλέµας Χρώµα καλωδίου Λειτουργία F Mαύρο GND G Πράσινο ΝΜΕΑ Β(-) Η Λευκό ΝΜΕΑ Α(+) Ι Κίτρινο TEMP 2(+) L Mαύρο Γείωση (GND) M Mπλε Έξοδος συναγερµού. (+) Κόκκινο εν συνδέεται Γκρι εν συνδέεται Καφέ εν συνδέεται Πορτοκαλί εν συνδέεται Ροζ εν συνδέεται Chart Plotter Cable: Kαλώδιο σύνδεσης µε τη συσκευή MC 600Ci ή Cx. Ακροδεκτης κλέµας Χρώµα καλωδίου Λειτουργία Λειτουργία του MC 600Ci/Cx A Καφέ FF TX+ Eίσοδος 2+ (Ιinput 2+) B Γκρί FF RX + Έξοδος 2+ (Οutput 2+) C Μαύρο FF GND (γείωση) GND Transducer Connector: Aκροδέκτης σύνδεσης της συσκευής ηχοβολισµού Ακροδεκτης κλέµας Λειτουργία 1 Bάθος + 2 Γείωση 3 ΤΕΜP 1+ 4 Tροφοδοσία +5Vdc, 1A max 5 Αισθητήρας + 6 Θωράκιση καλωδίου 7 Βάθος - 8 Ταχύτητα + Power Cable: Kαλώδιο τροφοδοσίας. Ακροδεκτης κλέµας Χρώµα καλωδίου Λειτουργία D Mαύρο Γείωση Ε Κόκκινο Τροφοδοσία 10-35VDC

Τechmarine Βυθόμετρο Περιεχόμενα Σημαντικές Πληροφορίες... 2 ΠΡΟΣΟΧΗ... 2 Σχετικά με το εγχειρίδιο... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Τechmarine Βυθόμετρο Περιεχόμενα Σημαντικές Πληροφορίες... 2 ΠΡΟΣΟΧΗ... 2 Σχετικά με το εγχειρίδιο... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ... Τechmarine Βυθόμετρο Περιεχόμενα Σημαντικές Πληροφορίες.............. 2 ΠΡΟΣΟΧΗ.... 2 Σχετικά με το εγχειρίδιο.......... 2 ΕΙΣΑΓΩΓΗ........ 2 ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...2 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ... 3 1. Συνοπτική

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΥΘΟΜΕΤΡΑ/ΑΝΙΧΝΕΥΤΕΣ ΨΑΡΙΩΝ FISHFINDER 90/140 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΒΥΘΟΜΕΤΡΟ Αισθητήριο Τα «µάτια» και τα «αυτιά» του βυθοµέτρου σας. Το αισθητήριο εκπέµπει ηχητικά κύµατα

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο.

Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο. Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής έγχρωμης εικόνας τεσσάρων καναλιών που συνδέεται με ανιχνευτές κίνησης και κάμερες πανοραμικής λήψης 180 ο. CQ - PP 100 QUAD Οδηγίες χρήσης Σύστημα επεξεργασίας και μεταγωγής

Διαβάστε περισσότερα

/AC. EM-610

/AC. EM-610 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ EM-610 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

±15dB. 8. EFF 9. AUX AUX. 10. PAN MC SERIES 3

±15dB. 8. EFF 9. AUX AUX. 10. PAN MC SERIES 3 Mίκτης µε ενσωµατωµένο ενισχυτή Σειρά MC Οδηγίες χρήσης υνατότητες 4 µονοφωνικές είσοδοι και 2 στερεοφωνικές είσοδοι Προενισχυτές µικροφώνου χαµηλού θορύβου σε όλες τις εισόδους µικροφώνου, ρυθµιστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίµων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Εγχειρίδιο χρήσης Ευχαριστούµε που προτιµήσατε αυτή τη συσκευή. Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες για να µπορέσετε να

Διαβάστε περισσότερα

MLT-150 MLT-150.

MLT-150 MLT-150. ΣΥΣΚΕΥΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ CCTV ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΩΝ 1 1 2 3 Ενδεικτικό σύνδεσης µε εξωτερικό τροφοδοτικό, όταν είναι συνδεδεµένο το τροφοδοτικό το ενδεικτικό φωτοβολεί σε πράσινο

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ HY-1300 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΜΕΡΩΝ Προσοχή σε καμία περίπτωση μην αποσυναρμολογείτε την κάμερα, στο εσωτερικό της δεν υπάρχουν εξαρτήματα που μπορεί να επισκευαστούν. Επιπλέον υπάρχει σοβαρός

Διαβάστε περισσότερα

Ποτέ μην αποσυνδέετε των αγωγό γείωσης από το καλώδιο τροφοδοσίας. Η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους.

Ποτέ μην αποσυνδέετε των αγωγό γείωσης από το καλώδιο τροφοδοσίας. Η συσκευή δεν είναι κατάλληλη για χρήση σε εξωτερικούς χώρους. ΕΝΙΣΧΥΤΕΣ ΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ PA MUSP 080 / 120 / 180 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ιαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν για πρώτη φορά. Στις οδηγίες που ακολουθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΤΡΟΦΟ ΟΤΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙ ΑΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ AD-2312, AD-2322 1 ΠΡΟΣΟΧΗ Τα AD-2312& AD-2322 πρέπει να εγκαθίσταται από ειδικευµένο τεχνικό. Σε περίπτωση λανθασµένων χειρισµών

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. 0 Περιγραφή του καταµετρητή, λειτουργίες και ενδείξεις Βοηθητικοί οδηγοί υποδοχής χαρτονοµισµάτων Βίδα ρύθµισης πάχους χαρτονοµίσµατος Αισθητήρες

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). V-GDN & V-GDL Εγχειρίδιο χρήσης (01VGDN) & (01VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN Φυσικού Αερίου), (V-GDL LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές Σύνδεση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΑΣ ΣΗΜΑΤΩΝ AUDIO & VIDEO 2263 ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΤΟΝ ΚΙΝ ΥΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΜΗΝ ΑΝΟΙΓΕΤΕ ΤΟ ΚΑΠΑΚΙ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ. ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG).

Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). V-GDN02 & V-GDL02 Εγχειρίδιο χρήσης (02VGDN) & (02VGDL) Ανιχνευτής Διαρροής Αερίων Καυσίμων (V-GDN02 Φυσικού Αερίου), (V-GDL02 LPG). Σελ. 2,3 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Εγκατάσταση Σελ. 4,5 Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10. Oδηγίες χρήσης. Περιεχόμενα ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ V 10 Oδηγίες χρήσης Περιεχόμενα Σύντομη εισαγωγή 2 Εξαρτήματα, κουμπιά ελέγχου και ενδεικτικά της συσκευής 2 Σημαντικές οδηγίες για την ασφάλεια σας 3 Λειτουργίες καταμέτρησης

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Μήκος ανίχνευσης 12µ, 7.5 Συχνότητα µικροκυµάτων 24.125 GHz Τεχνολογία µικροεπεξεργαστή DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Μήκος ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΜΠΕΡΟΤΣΙΜΠΙΔΑ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 200/201/202 series ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο αμπεροτσιμπίδα μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ

ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ AHI CARRIER ΝΟΤΙΑΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΟΥ 18, ΑΘΗΝΑ 10442, ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΛ: +30-210-6796300.

Διαβάστε περισσότερα

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660

Mini DVR. Οδηγίες χρήσης MDS 660 Mini DVR MDS 660 Βασικά χαρακτηριστικά Σύστημα ανίχνευσης κίνησης με ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής εικόνας. Από τη στιγμή που ανιχνεύεται εισβολή στον επιτηρούμενο χώρο το αισθητήριο ανίχνευσης κίνησης

Διαβάστε περισσότερα

NSS evo3 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

NSS evo3 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης NSS evo3 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης ΠΡΟΣΟΨΗ Νο Περιγραφή 1 Οθόνη αφής 2 Σελίδες/Πλήκτρο Αρχικών επιλογών - Πιέστε για να ανοίξετε την αρχική σελίδα επιλογών και ρυθµίσεων. 3 Πλήκτρο τιµονιού- Με δυνατότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372

ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 ΨΗΦΙΑΚΟ ΟΠΤΙΚΟ ΣΤΡΟΦΟΜΕΤΡΟ UNIT-T UT371/372 Οδηγίες Χρήσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Περιληπτικά 3 2. Τι θα βρείτε στη συσκευασία... 3 Πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια της συσκευής...3 Κανόνες για την ασφαλή λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1

MDL 840 / F 2. C/F MDL 840 1 ΘΕΡΜΟΜΕΤΡΟ ΜΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΑΙΣΘΗΤΗΡΑ MDL 840 / F Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΚΥΡΙΩΣ ΜΟΝΑ Α) ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΩΝ ΜΕΡΩΝ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ (ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΜΟΝΑ Α) A. Κουµπί ξυπνητηριού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80

ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΚΕΝΤΡΑ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FAS 40 FAS 80 ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣEIΣ & ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΠΥΡΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙ ΙΚΕΥΜΕΝΟΥΣ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ. ΜΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Θερμόμετρο για μετρήσεις χωρίς επαφή με το αντικείμενο μέτρησης

Θερμόμετρο για μετρήσεις χωρίς επαφή με το αντικείμενο μέτρησης Θερμόμετρο για μετρήσεις χωρίς επαφή με το αντικείμενο μέτρησης Σύντομη περιγραφή Το είναι θερμόμετρο το οποίο μπορεί να μετρήσει την θερμοκρασία χωρίς να έρθει σε επαφή με το αντικείμενο. Η μέτρηση γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό

Οδηγός εγκατάστασης. 1. Συσκευασία. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που θα βρείτε στο CD-ROM προκειμένου να εξοικειωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΣΕΤ ΘΥΡΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ CRL 3TV27 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ & ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ CRL-3TV27 1 ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ υνατότητα ρύθµισης της έντασης οµιλίας Εξωτερική µονάδα µε φινίρισµα αλουµινίου, ανθεκτική στις καιρικές

Διαβάστε περισσότερα

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper"

Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper Κ4 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Σας προτείνουμε να εγκαταστήσετε στο κινητό σας τηλέφωνο την εφαρμογή Senior Helper" για smart phones και να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες. Κύρια χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ

Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ AUTO-DIALER 911 Microcomputer Automatic Alarm device CCTV SECURITY AUTOMATIC ALARM SYSTEΜ Χαρακτηριστικά: Τάση Λειτουργίας: DC11V TO 15V Στατικό Ρεύµα: 20mA (MAX) Ρεύµα Λειτουργίας: 150mA (MAX) Καταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑ Α ΑΝΤΙΣΤΑΘΜΙΣΗΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ SELTRON PROMATIC D20 1. Οδηγίες συνδεσµολογίας του ελεγκτή 2. Επισκόπηση και βασικές ενδείξεις του ελεγκτή 3. Ρυθµίσεις του ελεγκτή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ

aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ aquauno PRATICO ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΠΟΤΙΣΜΑΤΟΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ 8493 98 AQUAUNO PRATICO ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΑΣ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗ ΜΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ ΠΡΙΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΤΕ ΤΟΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή.

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗ: 1- (Normally Closed) επαφή. Εάν δεν χρησιµοποιείται αφήστε την κλειστή. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ευχαριστούµε που επιλέξατε τον ανιχνευτή µας. Ο 9456/9457 είναι ένας εξωτερικός µικρών διαστάσεων ανιχνευτής, ιδιαίτερα ικανός για να εγκαθίσταται σε πατζούρια / παράθυρα / πόρτες. Τα

Διαβάστε περισσότερα

BS-841 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ

BS-841 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ Ακολουθήστε μας... BS-841 Olympia Electrnics @Olympiaelectr Olympia Electrnics OlympiaElectrnics Olympia Electrnics ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΜΕΝΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΤΖΑΚΙΩΝ ΤΑΣΗ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ (χωρίς

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών

Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών Εγχειρίδιο Χρήσης Μετατροπέα Τάσης / Φορτιστή Συσσωρευτών ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Αυτό το κεφάλαιο περιέχει σημαντικές οδηγίες ασφαλείας και λειτουργίας. Διάβασε και κρατήστε αυτό το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS

ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS ΣΥΣΚΕΥΗ ΜΕ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΚΥΨΕΛΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑ DC σε AC ΚΑΙ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ UPS SIU 150 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες που ακολουθούν προκειμένου να αποφύγετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433

Οδηγίες Χρήσης. Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Οδηγίες Χρήσης Συναγερµός SkyLink Audio Alarm ΑΑ-433 Για την εγκατάσταση µπορείτε να χρησιµοποιήσετε τις βίδες που θα βρείτε µέσα στη συσκευασία του συναγερµού. Για µεγαλύτερη ευκολία στη συσκευασία περιλαµβάνονται,

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερμοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν με μικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13

ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13 ΣΕΤ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΜΙΚΡΟΦΩΝΟΥ - ΔΕΚΤΗ AZUSA UHT-13 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΔΕΚΤΗ Πρόσοψη 1 POWER : Διακόπτης ενεργοποίησης απενεργοποίησης 2 VOLUME: Ρυθμιστικό έντασης 3 Οθόνη ενδείξεων 4 ACT: IR πομπός

Διαβάστε περισσότερα

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

www.e-garden-shop.gr SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ SVC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΡΔΕΥΣΗΣ MΠΑΤΑΡΙΑΣ ΜΙΑΣ ΒΑΛΒΙΔΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ O προγραμματιστής μπαταρίας μίας βαλβίδας SVC αποτελεί την ιδανική λύση για περιπτώσεις όπου απαιτείται αξιόπιστη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης

www.vageo.gr Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης VS-2 Εγχειρίδιο χρήσης (01VS-2-2013) Ψηφιακό Διπλό Θερμόμετρο & Διπλός Ελεγκτής για Εφαρμογές Θέρμανσης - Ψύξης Σελ.2 Οδηγίες ασφαλείας - Τοποθέτηση Τεχνικά Χαρακτηριστικά Σελ.3,4,5 Σύνδεση - Χειρισμός

Διαβάστε περισσότερα

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Color Management LCD Monitor. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Color Management LCD Monitor Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που είναι στο CD-ROM για να εξοικειωθείτε με την ασφαλή

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών

Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Ελεύθερα Προγραμματιζόμενος Ελεγκτής Θερμικών Εφαρμογών Γενικά Χρήση Επιπλέον δυνατότητες Ελεγχόμενες διατάξεις Ελεύθερα προγραμματιζόμενος ελεγκτής θερμοκρασίας με 4 εισόδους αισθητηρίων και 3 εξόδους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. Μην τροφοδοτείτε το καταγραφικό με διαφορετική παροχή ισχύος από αυτή που αναγράφεται στο τροφοδοτικό του. Μην εισάγετε μεταλλικά αντικείμενα στο κουτί του

Διαβάστε περισσότερα

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη

Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη Ανιχνευτής καπνού οπτικής δέσμης με ανακλαστήρα Οδηγός χρήστη 1. Εγκατάσταση ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η διαδρομή της υπέρυθρης δέσμης ΠΡΕΠΕΙ να διατηρείται ελεύθερη, χωρίς εμπόδια, πάντα! ιαφορετικά, το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

BABY MONITOR BMW-386 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ BMW-386. www.tele.gr

BABY MONITOR BMW-386 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ BMW-386. www.tele.gr BABY MONITOR Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΚΤΗΣ ΟΘΟΝΗ: LCD TFT 2.4 ΛΗΨΗ ΗΧΟΥ ΚΑΙ ΕΙΚΟΝΑΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΛΗΨΗΣ: 2.4-2.483GHz XΡΩΜΑΤΙΚΗ ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΣΗ: PAL ΜΠΑΤΑΡΙΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΤΙΖΟΜΕΝΗ 3.7/800mAh Li ΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Μπλε Πράσινο Βομβητής Κανονική λειτουργία On Κατάσταση προγραμματισμού είσοδος Κατάσταση On προγραμματισμού Ανάγνωση κάρτας On Παρατεταμένος ήχος Ανάγνωση καταχωρημένης On

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. KB-2250

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. KB-2250 ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Περιεχόμενα 1. Σύντομη εισαγωγή...... 2 2. Ενδεικτικά, χειριστήρια και λειτουργικά μέρη του καταμετρητή 2 3 Λειτουργίες και ενδείξεις....3 4. Οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr

UT-602, UT-603 UT-602, UT-603. www.tele.gr UT-602, UT-603 ΟΡΓΑΝΟ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΥΤΕΠΑΓΩΓΗΣ / ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το όργανο µέτρησης µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό

1 Συσκευασία. Οδηγός εγκατάστασης. Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων. Σημαντικό Οδηγός εγκατάστασης Οθόνη LCD με διαχείριση χρωμάτων Σημαντικό Διαβάστε προσεκτικά τις ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ, αυτόν τον Οδηγό εγκατάστασης και το Εγχειρίδιο χρήστη που είναι στο CD-ROM για να εξοικειωθείτε με την

Διαβάστε περισσότερα

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC

Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας. Κέντρο εκπαίδευσης ISC Ανίχνευση Κίνησης Παρουσίας Κέντρο εκπαίδευσης ISC July 2009 > Ανίχνευση κίνησης και παρουσίας Περιεχόμενα Τι είναι ο ανιχνευτής κίνησης? Ανιχνευτές κίνησης & οφέλη για τον πελάτη Ανιχνευτές κίνησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR 908 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR 908 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR 908 ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ (DVR) 4 ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δυνατότητες της συσκευής...3 2. Όψεις της συσκευής...3 2.1 Πρόσοψη...3 2.2 Πίσω όψη..3 3. Εγκατάσταση της συσκευής.4

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100 Ακολουθήστε μας... Olympia Electronics @Olympiaelectro Olympia Electronics OlympiaElectronics Olympia Electronics ν Πιστεύουμε στη ν Παράγουμε στη Επαναληπτικός πίνακας για πίνακες της σειράς BSR-2100

Διαβάστε περισσότερα

EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα

EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα EOS FP- 200 Αναγνώστης ελέγχου πρόσβασης με δακτυλικό αποτύπωμα Οδηγίες Λειτουργίας Εισαγωγή Ο αυτόνομος αναγνώστης EOS FP- 200 είναι απλός και εύχρηστος και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πλήθος εφαρμογών.

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15

Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 Εγχειρίδιο Οδηγιών rapidcount E15 1 Γενικές προφυλάξεις: Παρακαλείσθε να λάβετε όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις κατά το χειρισμό του μετρητή. Μην χρησιμοποιείτε τον μετρητή σε πολύ ζεστούς ή υγρούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα.

Ο πίνακας ελέγχου αποτελείται από οθόνη, τρία σημεία ενδείξεων και τέσσερα πλήκτρα. ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ MSK Το σύστημα ελέγχου της ροής του πρωτογενούς αέρα καύσης (MSK), έχει ως στόχο τη διατήρηση σταθερής απόδοσης του τζακιού καθ όλη τη διαδικασία καύσης του ξύλου. Το MSK ελέγχει

Διαβάστε περισσότερα

AVTECH AVK-016. AVK-016 www.tele.gr

AVTECH AVK-016. AVK-016 www.tele.gr AVTECH ΚΑΜΕΡΑ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ZOOM Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 1 1. Σηµαντικές οδηγίες για την ασφαλή χρήση της συσκευής ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΙΝ ΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να µειώσετε τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΟ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

MFD-01 ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ

MFD-01 ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ MFD-01 ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2 Ο MFD-01 είναι ένας πολύ αξιόπιστος ανιχνευτής πολλαπλών λειτουργιών σεισμικός ανιχνευτής, ανιχνευτής κλίσης και ανιχνευτής περιστροφής-, ο οποίος χρησιμοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ PID 11-100

ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ PID 11-100 ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ PID ΠΡΟΣΟΧΗ: Σιγουρευτείτε ότι ο θερµοστάτης δεν είναι συνδεδεµένος στο ηλεκτρικό δίκτυο προτού αρχίσει η τροφοδοσία (συνδέσεις καλωδίων, εγκατάσταση συσκευής κλπ.) Όλες οι λειτουργίες σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Τριπλή Φωτοηλεκτρική Δέσμη

Τριπλή Φωτοηλεκτρική Δέσμη Τριπλή Φωτοηλεκτρική Δέσμη Εγχειρίδιο Χρήση 1. Περιγραφή Εξαρτημάτων Τερματικά σύνδεση Οπή καλωδίων Ενδεικτικά Led Τροφοδοσία Ρύθμιση χρόνου απόκριση Ενδεικτικά ευθυγράμμιση Πομπό Οπή για τεστ τάση Φακό

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία

Θερμοστάτης LTC 530. Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Θερμοστάτης LTC 530 Οδηγίες Ο θερμοστάτης διαθέτει οθόνη με «LED» φωτισμό, η οποία εμφανίζει την πραγματική θερμοκρασία Ο θερμοστάτης έχει σχεδιαστεί για να διατηρήσει μια σταθερή θερμοκρασία. Ο θερμοστάτης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ HL-3800 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HL

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ HL-3800 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ HL ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Περιεχόμενα 1. Σύντομη εισαγωγή...... 2 2. Ενδεικτικά, χειριστήρια και λειτουργικά μέρη του καταμετρητή 2 3 Λειτουργίες και ενδείξεις....3 4. Οδηγίες σημαντικές

Διαβάστε περισσότερα

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας

TC100N. Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου. Πληροφορίες ασφάλειας TC100N Ανιχνευτής υγραερίου αντιεκρηκτικού τύπου Πληροφορίες ασφάλειας Πριν χρησιμοποιηθεί αυτή η συσκευή, παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις ακόλουθες πληροφορίες ασφάλειας: Μόλις ανοίξετε το κιβώτιο συσκευασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ MS 48 NS Σύντοµες οδηγίες χρήσης

ΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ MS 48 NS Σύντοµες οδηγίες χρήσης ΟΚΙΜΑΣΤΙΚΟ MS 48 NS Σύντοµες οδηγίες χρήσης Προσοχή: i) Απαγορεύεται η χρήση του δοκιµαστικού από παιδιά. ii) H χρήση του συγκεκριµένου δοκιµαστικού εργαλείου απαιτεί να τηρούνται όλοι οι κανόνες προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος:

Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Περιγραφή προϊόντος: ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Τεχνικά Χαρακτηριστικά: Επιτοίχια τοποθέτηση Κάλυψη 15 µ, 90 µοίρες Συχνότητα µικροκύµατος 10.525 GHz Τεχνολογία επεξεργασίας συναγερµού DSP (Ψηφιακή επεξεργασία σήµατος) Απόσταση ανίχνευσης

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν υπόκεινται σε αλλαγές χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για τα προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241

ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 ΚΩ ΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΑ IR/IT 2241 Κωδικοποιηµένα φωτοκύτταρα τοίχου, περιστροφής 180 και εµβέλειας έως 20 mt. Η κωδικοποίηση του σήµατος µετάδοσης, προς ρύθµιση της στιγµής της εγκατάστασης, ελαχιστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2007 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (CO) ΗΧ-426

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (CO) ΗΧ-426 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΜΟΝΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ (CO) ΗΧ-426 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΣΚΕΥΗ Εγκατάσταση Οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12.

Εγχειρίδιο Χρήσης Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α. Τηλεχειριστήριο L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12. Α Τ Α Κ Λ Ι Μ Α Τ Ι Σ Τ Ι Κ Α Μοντέλα: L2VI-09 / L2VO-09 L2VI-12 / L2VO-12 Σ Υ Σ Τ Η Μ Τηλεχειριστήριο Εγχειρίδιο Χρήσης Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τη μονάδα κλιματισμού της INVENTOR. Για τη σωστή

Διαβάστε περισσότερα

CB-19 CB RADIO COBRA 19DX IV CB-19 COBRA 19DX IV

CB-19 CB RADIO COBRA 19DX IV CB-19 COBRA 19DX IV Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ CB-19 CB RADIO CB-19 COBRA 19DX IV CB-19 COBRA 19DX IV ΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΚΡΟ ΕΚΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ Βασικές δυνατότητες της συσκευής 40 κανάλια Άµεση επιλογή καναλιών 9/19 υνατότητα σύνδεσης

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης. Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960

Εγχειρίδιο Χρήσης. Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960 Εγχειρίδιο Χρήσης Καταμετρητής χαρτονομισμάτων EasyCount EC960 ΠΡΟΣΟΧΗ Προτού θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν αντικείμενα που παρεμποδίζουν τον τροφοδότη χαρτονομισμάτων κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΚΤΗΣ DVB-T MPEG-4 ReDi 100 Σύντοµος οδηγός για να ξεκινήσετε αµέσως, να παρακολουθείτε ψηφιακή τηλεόραση Περιλαµβάνει: Σύνδεση µε την τηλεόραση, Εκκίνηση για πρώτη φορά & Αναζήτηση καναλιών,

Διαβάστε περισσότερα

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ

LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ LFT169 - LFR169 ΠΟΜΠΟΣ ΚΑΙ ΔΕΚΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΚΩΝ ΣΗΜΑΤΩΝ Οδηγίες Παραμετροποίησης Power Electronics Control Ε.Π.Ε. Τύποι Συσκευών: LFT169 - LFR169 Περιγραφή: Πομπός και Δέκτης Τηλεχειρισμού 169MHz

Διαβάστε περισσότερα

GM-392 & GM-393 700VDC 700 Vrms /AC.

GM-392 & GM-393  700VDC 700 Vrms /AC. Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΑ GM-392 & GM-393 ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιµοποιείτε το πολύµετρο µόνο µε τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1

A ΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 AΣΥΡΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ GSM GSM 12 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ GSM 12 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Εισαγωγή.... 3 1.2 Τοποθέτηση της κάρτας SIM........3 1.3 Λειτουργία...3 3 Ρυθµίσεις της συσκευής......3 4 Προγραµµατισµός µέσω εντολών

Διαβάστε περισσότερα

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr

HX-TEL 999. ΗΧ-TEL999 rev1_1 www.tele.gr ΜΟΝΑ Α ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ HX-TEL 999 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1 ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΙΚΤΥΟ ΠΡΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ Χρησιµοποιείτε πάντα µόνο το τροφοδοτικό που συνοδεύει

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ CV WAS 6300 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ CV WAS 6300 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ & ΕΠΙΤΗΡΗΣΗΣ CV WAS 6300 Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χαρακτηριστικά...3 Σύνδεση της µονάδας...4 Οδηγίες για γρήγορη εξοικείωση µε τη χρήση της συσκευής...5 Βασικές λειτουργίες της µονάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr

ΗΧ-GSM 02 www.tele.gr ΗΧ -GSM02Β/W Ασύρµατο σύστηµα συναγερµού µε ειδοποίηση µέσω GSM Οδηγίες χρήσης Λειτουργία και συνδεσµολογία ακροδεκτών Στο πίσω µέρος της κεντρικής µονάδας υπάρχει µια σειρά ακροδεκτών σύνδεσης, οι λειτουργίες

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό εγχειρίδιο KIT VENTILATORE SOLIDA κωδ. 5183606

Τεχνικό εγχειρίδιο KIT VENTILATORE SOLIDA κωδ. 5183606 Τεχνικό εγχειρίδιο KIT VENTILATORE SOLIDA κωδ. 5183606 Σελίδα 1 από 16 Περιεχόμενα 1 Εγκατάσταση... 3 2 Λειτουργία... Σφάλμα! Δεν έχει οριστεί σελιδοδείκτης. 2.1 Έναυση... 10 2.2 Λειτουργία OFF... 10 2.3

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ή 3 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 2 ΕΝΤΟΛΕΣ SELTRON SGC24 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ & ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΧΡΟΝΟΥ TIMMY MD 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή....3 Περιγραφή εξαρτημάτων και χειριστηρίων....3 Λειτουργίες κουμπιών και διακοπτών....4 Τεχνικά χαρακτηριστικά....4

Διαβάστε περισσότερα

2. Ο νόμος του Ohm. Σύμφωνα με το νόμο του Ohm, η τάση V στα άκρα ενός αγωγού με αντίσταση R που τον διαρρέει ρεύμα I δίνεται από τη σχέση: I R R I

2. Ο νόμος του Ohm. Σύμφωνα με το νόμο του Ohm, η τάση V στα άκρα ενός αγωγού με αντίσταση R που τον διαρρέει ρεύμα I δίνεται από τη σχέση: I R R I 2. Ο νόμος του Ohm 1. ΘΕΩΡΙΑ Σύμφωνα με το νόμο του Ohm, η τάση στα άκρα ενός αγωγού με αντίσταση R που τον διαρρέει ρεύμα δίνεται από τη σχέση: R Ισοδύναμα ο νόμος του Ohm μπορεί να διατυπωθεί και ως:

Διαβάστε περισσότερα

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων!

Καθημερινή χρήση. Ποτέ μη χρησιμοποιείτε οινόπνευμα ή άλλους διαλύτες για να καθαρίσετε οποιοδήποτε μέρος των ηχείων! BeoLab 8002 Οδηγός Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την εγκατάσταση των ηχείων όπως περιγράφεται στις παρακάτω σελίδες, συνδέστε ολόκληρο το σύστημα στο ρεύμα. Η ενδεικτική λυχνία ανάβει κόκκινη,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DB -10 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ MENU 1. Είστε σε κατάσταση αναμονής με ανοικτό τον πομποδέκτη και πατάτε το πλήκτρο ώστε να μπείτε σε κατάσταση MENU, όπου και θα εμφανιστεί στην οθόνη. 2.

Διαβάστε περισσότερα

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας

Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Έξυπνο Σύστηµα Συναγερµού Ασφαλείας Οδηγίες Λειτουργίας Σας ευχαριστούµε που χρησιµοποιείτε το έξυπνο σύστηµα συναγερµού της εταιρίας µας. Τα προϊόντα µας είναι ιδανικά για οικογένειες, τράπεζας, µικρές

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης JSE-606

Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης JSE-606 Οδηγίες χρήσης και τοποθέτησης JSE-606 Ευχαριστούµε που προτιµήσατε ένα από τα προϊόντα µας. Βασικές λειτουργίες: Φωτιζόµενη οθόνη LCD µε Οπτική και ακουστική ένδειξη της κατάστασης της µηχανής στην οθόνη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΕΩΣ Κ3-3 ΜΟΝΑΔΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 1.Εισαγωγή, χαρακτηριστικά και προδιαγραφές 1.1 Εισαγωγή Ο Κ3-3 είναι ένας αυτόνομος, αναγνώστης ή access control. Μπορεί να ελέγξει ηλεκτρονική κλειδαριά,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες συναρμολόγησης

Οδηγίες συναρμολόγησης Οδηγίες συναρμολόγησης εντοιχιζόμενου ραδιοφώνου 0315.. 1 Χειρισμός Εικόνα 1: Στοιχείο χειρισμού Ο έλεγχος των λειτουργιών του εντοιχιζόμενου ραδιοφώνου πραγματοποιείται μέσω των πλήκτρων του στοιχείου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ KA-DM0 ΟΔΗΓΌΣ ΓΡΉΓΟΡΗΣ ΕΚΚΊΝΗΣΗΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΎΜΕ ΠΟΥ ΕΠΙΛΈΞΑΤΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ, ΔΙΑΒΆΣΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΉ ΤΟ ΠΑΡΌΝ ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΠΡΟΤΟΎ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΣΕΤΕ ΤΟ ΠΡΟΪΌΝ ΚΑΙ ΦΥΛΆΞΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΉ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100

Οδηγίες Χρήσεως. Κάτοψη Συσκευής. SOS 100 Elderly Care System. Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 SOS 100 Elderly Care System Οδηγίες Χρήσεως Κύρια χαρακτηριστικά SOS 100 1. GSM Quad-Band συχνότητες: 850/900/1800/1900MHz. 2. 16 Αιαθητήρες. 3. Περιοχή παρακολούθησης καθημερινών δραστηριοτήτων 4. Ανίχνευση

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση για το σήµα εισόδου βίντεο. Σύνδεση για το σήµα εισόδου S-VIDEO. Μετακινηθείτε προς τα κάτω ανά µενού και ανά κανάλι.

Σύνδεση για το σήµα εισόδου βίντεο. Σύνδεση για το σήµα εισόδου S-VIDEO. Μετακινηθείτε προς τα κάτω ανά µενού και ανά κανάλι. Πληροφορίες προϊόντος Συνδέσεις Σύνδεση VGA IN PC AUDIO IN VGA OUT STEREO OUT TV OUT ANTENNA DC-IN AUDIO-L IN AUDIO-R IN VIDEO IN S-VIDEO IN Πίνακας ελέγχου CH+/UP CH-/DOWN VOL- VOL+/ENTER MENU/ESC FINE

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης

Μονάδες δίσκου. Οδηγός χρήσης Μονάδες δίσκου Οδηγός χρήσης Copyright 2006 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Οι πληροφορίες στο παρόν έγγραφο µπορεί να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση. Οι µοναδικές εγγυήσεις για προϊόντα και υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150

Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 Εγχειρίδιο κατόχου echo 100 και echo 150 2011 Garmin Ltd. ή θυγατρικές της Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, αντιγραφή, μετάδοση, διάδοση, ηλεκτρονική λήψη ή αποθήκευση αυτού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2610 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. KB-2610

ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2610 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. KB-2610 ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2250 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΗΣ ΧΑΡΤΟΝΟΜΙΣΜΑΤΩΝ KB 2610 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Περιεχόμενα 1. Σύντομη εισαγωγή...... 2 2. Ενδεικτικά, χειριστήρια και λειτουργικά μέρη του καταμετρητή

Διαβάστε περισσότερα

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, (ΑΠΕ) ΧΡ. ΛΑΜΠΟΣ

Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, (ΑΠΕ) ΧΡ. ΛΑΜΠΟΣ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ, (ΑΠΕ) ΧΡ. ΛΑΜΠΟΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Νο.1 Διαφορικός θερμοστάτης ηλιακού θερμικού συστήματος με δύο (2) αισθητήρια. ΑΘΗΝΑ 2010 ΕΡΓ/ΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα