*Προκαταρκτικά στοιχεία CARRIER ΟΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΗΜΙΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "*Προκαταρκτικά στοιχεία CARRIER ΟΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΗΜΙΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ"

Transcript

1 *Προκαταρκτικά στοιχεία CARRIER ΟΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΗΜΙΚΕΝΤΡΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

2

3 Από το 1902, όπου η εφεύρεση του Willis Carrier έθεσε τις βάσεις του σύγχρονου κλιματισμού, η Carrier είναι ο παγκόσμιος ηγέτης σε λύσεις θέρμανσης, κλιματισμού και ψύξης. Η Carrier εξελίσσει συνεχώς το πλούσιο ιστορικό των αποδεδειγμένων καινοτομιών της με νέα προϊόντα και υπηρεσίες που βελτιώνουν την άνεση και την αποδοτικότητα σε παγκόσμιο επίπεδο. Η εφεύρεση που άλλαξε τον κόσμο Το 1902, ο Willis Carrier έδωσε τη λύση σε μία από τις πλέον δύσκολες προκλήσεις της ανθρωπότητας με τον έλεγχο των περιβαλλοντικών συνθηκών του εσωτερικού χώρου μέσω του σύγχρονου κλιματισμού. Η εφεύρεσή του έδωσε πνοή σε αμέτρητους κλάδους, προωθώντας την παραγωγικότητα, την υγεία και την προσωπική άνεση σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, οι καινοτομίες τής Carrier συναντώνται σε κάθε γωνιά της υφηλίου και προσφέρουν λύσεις για όλες σχεδόν τις πτυχές της καθημερινής ζωής. Η Carrier δημιουργεί ένα άνετο και παραγωγικό περιβάλλον ανεξαρτήτως κλιματολογικών συνθηκών, προφυλάσσει τον παγκόσμιο εφοδιασμό τροφίμων διατηρώντας τα τρόφιμα και τα ποτά φρέσκα και σε καλή ποιότητα, διασφαλίζει την υγεία και την ευημερία παρέχοντας λύσεις για την ασφαλή μεταφορά και παράδοση καίριων ιατρικών προμηθειών κάτω από ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες και κατέχει ηγετική θέση στη δημιουργία ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων. Αυτοί είναι λίγοι μόνο από τους τρόπους με τους οποίους δραστηριοποιείται η Carrier για να κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος για την καθημερινή ζωή, την εργασία και τη διασκέδαση.

4 Λύσεις για κάθε ανάγκη Η Carrier προσφέρει παγκοσμίως λύσεις μ ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για θέρμανση, κλιματισμό, ψύξη αλλά και άλλες ανάγκες.

5 Άνεση στο σπίτι Εκατομμύρια άνθρωποι εμπιστεύονται την πρωτοπορία και την τεχνογνωσία της Carrier για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών θέρμανσης και ψύξης των σπιτιών τους. Λύσεις για εμπορικά και βιομηχανικά κτίρια Η Carrier πρωτοπόρος στη θέσπιση ανώτερων προδιαγραφών απόδοσης, εξοικονόμησης ενέργειας και βιώσιμων λύσεων, παρέχει ολοκληρωμένες ενεργειακές λύσεις για κάθε εμπορικό και βιομηχανικό κτίριο σ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Ψύξη οχημάτων μεταφορών Η Carrier προσφέρει αξιόπιστες και ολοκληρωμένες λύσεις μεταφοράς ευπαθών προϊόντων σ όλο τον κόσμο, καλύπτοντας όλη την αλυσίδα μεταφοράς. Εμπορικά ψυγεία Όλο το φάσμα της βιομηχανίας και του εμπορίου τροφίμων και ποτών εμπιστεύεται την Carrier για τη διατήρηση των προϊόντων.

6 Φυσικός ηγέτης Από την πρώτη στιγμή, η Carrier ανέλαβε το ρόλο ενός φυσικού ηγέτη. Όχι μόνο για την τεχνολογική της υπεροχή, αλλά και για την περιβαλλοντική υπευθυνότητα που επιδεικνύει. Από το 1994, η Carrier οδηγεί τις εξελίξεις στη βιομηχανία για τη σταδιακή απόσυρση των ψυκτικών μέσων που καταστρέφουν το στρώμα του όζοντος, ενώ παράλληλα εισήγαγε στην αγορά ενεργειακά αποδοτικότερα συστήματα θέρμανσης, κλιματισμού και ψύξης. Η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και η προστασία των πεπερασμένων φυσικών πόρων του πλανήτη μας αποτελεί κεντρική αρχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Carrier, καθώς αναγνωρίζεται η ζωτική σημασία της διατήρησης μιας υπεύθυνης ισορροπίας ανάμεσα στην άνεση που δημιουργούμε σήμερα και στον κόσμο όπου θα ζήσουμε αύριο. ΔΕΣΜΕΥΣΗ Τα πράσινα προϊόντα προϋποθέτουν μια πράσινη εταιρεία. Στην Carrier, η περιβαλλοντική διαχείριση αποτελεί θεμελιώδη αξία η οποία αντανακλάται καθημερινά στα προϊόντα, τις υπηρεσίες και τις λειτουργίες της, καθώς και σε ολόκληρο το επιχειρηματικό πνεύμα της. Το ολοκληρωμένο πρόγραμμα της Carrier για το περιβάλλον, την υγεία και την ασφάλεια βρίσκεται σε εφαρμογή για περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο το γεγονός ότι η Carrier έχει κατορθώσει να επιτύχει σημαντικά επιτεύγματα που αποτελούν ορόσημα, όπως τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου κατά 35 % και της χρήσης νερού κατά 27% σε απόλυτη βάση από το 2006 έως το Χωρίς να επαναπαύεται στα επιτεύγματά της, η Carrier διαθέτει τρία εργοστάσια πιστοποιημένα από το Αμερικανικό Συμβούλιο Πράσινων Κτιρίων, U.S. Green Building Council, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης LEED. ΗΓΕΤΙΚΗ ΘΕΣΗ Με την εφεύρεση του σύγχρονου κλιματισμού, η Carrier έθεσε τις βάσεις για τη νέα βιομηχανία που δημιουργήθηκε. Ο Willis Carrier υπήρξε ηγέτης στο θέμα της αειφόρου ανάπτυξης. Αξιοποιώντας διαδικασίες ψύξης υψηλής ακρίβειας, η εφεύρεσή του έδωσε τη δυνατότητα σε αμέτρητες βιομηχανίες να αποφύγουν τη σπατάλη πόρων και να εξασφαλίσουν τη διατήρησή τους για τις μελλοντικές γενιές. Σήμερα, η διαφύλαξη του περιβάλλοντος και η προστασία των πεπερασμένων φυσικών πόρων παραμένει κεντρική αρχή της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Carrier.

7 ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Τα προϊόντα της Carrier μετατρέπουν την ενέργεια σε χρήσιμο έργο. Η Carrier επενδύει στην έρευνα και δημιουργεί προϊόντα που καταναλώνουν λιγότερους πόρους και παράγουν λιγότερες εκπομπές ρύπων. Σχεδόν σε κάθε κατηγορία, η Carrier προσφέρει κορυφαίες στον κλάδο τους επιλογές υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Η Carrier συνεχίζει να επενδύει στην έρευνα και την ανάπτυξη, εφαρμόζοντας τις νεότερες τεχνολογικές καινοτομίες για τη δημιουργία λύσεων με ακόμα μεγαλύτερη βιωσιμότητα. ΒΕΛΤΙΩΣΗ Μέσω καινοτομιών στο σχεδιασμό και την κατασκευή, η Carrier βελτιώνει τις διαδικασίες παραγωγής, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες και τελικά, συμβάλλει στη βελτίωση της καθημερινής ζωής των ανθρώπων με όσο το δυνατόν μικρότερο αντίκτυπο στο περιβάλλον.

8 Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Η Carrier αποτελεί μονάδα της UTC Building & Industrial Systems, του μεγαλύτερου παρόχου τεχνολογιών κτιριακών εγκαταστάσεων στον κόσμο. Τα συστήματα και οι υπηρεσίες της UTC Building & Industrial Systems στους τομείς των ανελκυστήρων, των κυλιόμενων σκαλών, της πυρασφάλειας, της προστασίας, του αυτοματισμού κτιρίων, της θέρμανσης, του εξαερισμού, του κλιματισμού και της ψύξης προάγουν τη δημιουργία ολοκληρωμένων κτιριακών εγκαταστάσεων υψηλών επιδόσεων που είναι πιο ασφαλείς, πιο «έξυπνες» και με μεγαλύτερη βιωσιμότητα. Η UTC Building & Industrial Systems αποτελεί μονάδα της United Technologies Corp. Η United Technologies (UTC) παρέχει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής τεχνολογίας για τις βιομηχανίες δομικών συστημάτων και αεροδιαστημικής, παγκοσμίως. Εκτός από τη UTC Building & Industrial Systems, κατέχει επίσης τη Sikorsky και τη νέα UTC Propulsion & Aerospace Systems, στην οποία περιλαμβάνονται οι κινητήρες αεροσκαφών Pratt & Whitney και τα προϊόντα αεροδιαστημικής UTC Aerospace Systems. Η εταιρεία λειτουργεί επίσης ως κεντρικός ερευνητικός οργανισμός που επιδιώκει την ανάπτυξη τεχνολογιών για τη βελτίωση των επιδόσεων, της ενεργειακής απόδοσης και του κόστους των προϊόντων και των διαδικασιών της UTC.

9 Μεγάλα έργα Λευκός Οίκος, Ουάσινγκτον, Η.Π.Α. Καπέλα Σιστίνα, Ιταλία Διεθνές αεροδρ. Μονάχου, Γερμανία Τεάτρο Ρεάλ της Μαδρίτης, Ισπανία Βρετανικό Μουσείο, Λονδίνο, Η.Β. Παλάτι του Κρεμλίνου, Μόσχα, Ρωσία Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, Αίγυπτος Όπερα του Σίδνεϊ, Σίδνεϊ, Αυστραλία Μουσείο Καλών Τεχνών, Αργεντινή

10 Αυτός ο κατάλογος αφορά αποκλειστικά στα οικιακά και ημικεντρικά προϊόντα που προσφέρει η Carrier. Όλα τα προϊόντα ακολουθούν τη νέα ευρωπαϊκή οδηγία οικολογικού σχεδιασμού. Νέα ενεργειακή σήμανση Από το 1995, η σήμανση βοηθάει τους καταναλωτές να προβαίνουν σε τεκμηριωμένες επιλογές κατά την αγορά ηλεκτρικών συσκευών. Το 2003, λόγω της επιτυχίας του συστήματος σήμανσης, η Ευρωπαϊκή Ένωση εισήγαγε δύο νέες κλάσεις για τις συσκευές ψύξης, τις A+ και A++. Αυτές οι νέες κατηγορίες τοποθετήθηκαν πάνω από την κλάση A, ώστε να ικανοποιηθεί η ζήτηση της αγοράς για προϊόντα φιλικά προς το περιβάλλον και να δημιουργηθούν κίνητρα για τους προμηθευτές ώστε να αναπτύξουν ακόμα πιο αποδοτικά προϊόντα σε αυτήν την κατηγορία. Για να διασφαλιστεί η συνέχιση της διαφανούς και σαφούς πληροφόρησης των καταναλωτών, ήταν απαραίτητη η αναθεώρηση της σήμανσης. Η σήμανση έχει λειτουργήσει ως κινητήριος μοχλός για την τεχνολογική πρόοδο στις ηλεκτρικές συσκευές. Οι εξελίξεις στο σχεδιασμό των προϊόντων επιβάλλουν πλέον την ενημέρωση της ενεργειακής σήμανσης προκειμένου να παραμείνει κατατοπιστική και επίκαιρη. Η ενημέρωση αυτή θα συμβάλλει επίσης στη συνεχή ενθάρρυνση για την ανάπτυξη καινοτομιών που αυξάνουν την αποδοτικότητα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει νέες σημάνσεις οι οποίες υποδεικνύουν την ενεργειακή απόδοση που υπερβαίνει αυτήν της κλάσης A. Η νέα οδηγία-πλαίσιο τέθηκε σε ισχύ στις 19 Ιουνίου του Καθιερώνει μια νέα διάταξη της ενεργειακής σήμανσης, διατηρώντας ωστόσο την ομοιομορφία και τα απλά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά της στις διαφορετικές κατηγορίες προϊόντων. Τα βασικά στοιχεία της νέας σήμανσης είναι τα εξής: Η αρχική κλίμακα ταξινόμησης από A έως G Χρώματα από σκούρο πράσινο (υψηλή ενεργειακή απόδοση) μέχρι κόκκινο (χαμηλή ενεργειακή απόδοση) Μέγεθος της ετικέτας Έχουν προστεθεί τα παρακάτω επιπλέον στοιχεία: Ανάλογα με την ομάδα προϊόντος, προστέθηκαν στην προηγούμενη κλίμακα ταξινόμησης από A έως G μέχρι τρεις επιπλέον κλάσεις (A+, A++, A+++). Θα διατηρηθεί ωστόσο η δομή του παλαιού συστήματος σήμανσης με επτά κλάσεις: η εισαγωγή νέων κλάσεων επάνω από την κλάση A θα συνοδευθεί από την κατάργηση των κλάσεων που βρίσκονται στη βάση της ταξινόμησης, από την κλάση G και προς τα πάνω. Η νέα σήμανση είναι γλωσσικά ουδέτερη: αυτό επιτυγχάνεται με την αντικατάσταση του κειμένου από εικονογράμματα που ενημερώνουν τους καταναλωτές για τα χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του εκάστοτε προϊόντος. Κάθε μεμονωμένο προϊόν θα συνοδεύεται από την πλήρη νέα σήμανση. Η τρέχουσα πρακτική σε κάποιες χώρες να παρέχεται ξεχωριστά η βασική σήμανση από την ετικέτα δεδομένων δεν θα είναι πλέον απαραίτητη. Κάθε διαφήμιση συγκεκριμένου μοντέλου που παρέχει πληροφορίες σχετικές με την ενέργεια ή με την τιμή του θα πρέπει να αναφέρεται και στην κλάση ενεργειακής απόδοσης του προϊόντος.

11 Νέα ευρωπαϊκή οδηγία οικολογικού σχεδιασμού Ο στόχος της νέας ευρωπαϊκής οδηγίας οικολογικού σχεδιασμού είναι η ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών πτυχών στο σχεδιασμό των προϊόντων, με στόχο τη βελτίωση των περιβαλλοντικών επιδόσεων του προϊόντος σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του. Οι τιμές της ενεργειακής απόδοσης, καθώς και τα επίπεδα θορύβου των μονάδων, θα εμφανίζονται στη νέα ενεργειακή σήμανση για να έχουν τη δυνατότητα οι τελικοί πελάτες να επιλέγουν κατάλληλα προϊόντα με καλύτερη περιβαλλοντική απόδοση. Εκτός από τη συμπεριφορά του χρήστη, υπάρχουν δύο συμπληρωματικοί τρόποι για τη μείωση της ενέργειας που καταναλώνεται από τα προϊόντα: η σήμανση για την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών και οι προϋποθέσεις ενεργειακής απόδοσης που επιβάλλονται για τα προϊόντα στη φάση του σχεδιασμού. Στάδιο 1: Από την 1 Ιανουαρίου 2013 Τα κλιµατιστικά πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις για την ελάχιστη ενεργειακή απόδοση, ως ακολούθως: ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ SEER SCOP (Μεσαία κλιµατική ζώνη) Εάν το δυναµικό GWP του ψυκτικού µέσου είναι > 150 3,6 3,24 Εάν το δυναµικό GWP του ψυκτικού µέσου είναι 150 3,4 3,06 Οι απαιτήσεις για τη στάθµη ηχητικής ισχύος αφορούν στις πρότυπες συνθήκες διαβάθµισης και αναφέρονται παρακάτω: Στάθµη ηχητικής ισχύος εσωτερικής µονάδας σε db(a) Ονοµαστική απόδοση 6kW ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΤΑΘΜΗ ΗΧΗΤΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ Στάθµη ηχητικής ισχύος εξωτερικής µονάδας σε db(a) Στάθµη ηχητικής ισχύος εσωτερικής µονάδας σε db(a) 6 < Ονοµαστική απόδοση 12kW Στάθµη ηχητικής ισχύος εξωτερικής µονάδας σε db(a) Στάδιο 2: Από την 1 Ιανουαρίου 2014 Τα κλιµατιστικά πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις για την ελάχιστη ενεργειακή απόδοση, ως ακολούθως: ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΟΡΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Εάν το δυναµικό GWP του ψυκτικού µέσου είναι > 150 και η ισχύς της µονάδας 6 kw Εάν το δυναµικό GWP του ψυκτικού µέσου είναι 150 και η ισχύς της µονάδας 6 kw Εάν το δυναµικό GWP του ψυκτικού µέσου είναι > 150 και η ισχύς της µονάδας 6-12 kw Εάν το δυναµικό GWP του ψυκτικού µέσου είναι 150 και η ισχύς της µονάδας 6-12 kw Κλιµατιστικές µονάδες χωρίς σύνδεση µε δίκτυο αεραγωγών SEER SCOP (Μεσαία κλιµατική ζώνη) ιπλού αεραγωγού κλιµατιστικές µονάδες Μονού αεραγωγού κλιµατιστικές µονάδες EER COP EER COP 4,6 3,8 2,6 2,6 2,6 2,04 4,14 3,42 2,34 2,34 2,34 1,84 4,3 3,8 2,6 2,6 2,6 2,04 3,87 3,42 2,34 2,34 2,34 1,84

12 Νέα ενεργειακή σήμανση για τα κλιματιστικά Σύμφωνα με τη νέα σήμανση, η ενεργειακή απόδοση των συστημάτων κλιματισμού θα υπολογίζεται βάσει των εποχιακών επιδόσεων. Κλιματικές ζώνες για τον υπολογισμό της θέρμανσης (εποχιακός συντελεστής απόδοσης, SCOP): για τη λειτουργία θέρμανσης δεν ήταν δυνατή η δημιουργία ενός ενιαίου θερμοκρασιακού προφίλ για ολόκληρη την Ευρώπη, συνεπώς η Ε.Ε. χωρίζεται σε τρεις διαφορετικές κλιματικές ζώνες. Με αυτόν τον τρόπο, διασφαλίζεται ο υπολογισμός της ενεργειακής απόδοσης βάσει των πραγματικών θερμοκρασιών περιβάλλοντος ανά περιοχή. Θερμότερη κλιματική ζώνη - ετήσιες θερμοκρασίες Αθήνας Μέση κλιματική ζώνη - ετήσιες θερμοκρασίες Στρασβούργου Ψυχρότερη κλιματική ζώνη - ετήσιες θερμοκρασίες Ελσίνκι ΚΛΑΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΠΟ ΟΣΗΣ ΒΑΘΜΟΣ SEER ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΗΣ SCOP A+++ SEER 8,50 SCOP 5,10 A++ 6,10 SEER < 8,50 4,60 SCOP < 5,10 A+ 5,60 SEER < 6,10 4,00 SCOP < 4,60 A 5,10 SEER < 5,60 3,40 SCOP < 4,00 B 4,60 SEER < 5,10 3,10 SCOP < 3,40 C 4,10 SEER < 4,60 2,80 SCOP < 3,10 D 3,60 SEER < 4,10 2,50 SCOP < 2,80 ΘΕΡΜΟΤΕΡΗ (ΑΘΗΝΑ) ΜΕΣΗ (ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ) ΨΥΧΡΟΤΕΡΗ (ΕΛΣΙΝΚΙ) Συνθήκες θερµοκρασίας Συνθήκες θερµοκρασίας Συνθήκες θερµοκρασίας Εξωτερικός Εσωτερικός Εξωτερικός Εσωτερικός Εξωτερικός Εσωτερικός Μερικό χώρος χώρος Μερικό χώρος χώρος Μερικό χώρος χώρος φορτίο DB WB DB φορτίο DB WB DB φορτίο DB WB DB (ξηρού βολβού) (υγρού βολβού) (ξηρού βολβού) (ξηρού βολβού) (υγρού βολβού) (ξηρού βολβού) (ξηρού βολβού) (υγρού βολβού) (ξηρού βολβού) O C 88% -2 O C - 2 O C 20 O C 61% -7 O C - 8 O C 20 O C 100% 2 O C 1 O C 20 O C 64% 7 O C 6 O C 20 O C 29% 12 O C 11 O C 20 O C 54% 2 O C 1 O C 20 O C 35% 7 O C 6 O C 20 O C 15% 12 O C 11 O C 20 O C 37% 2 O C 1 O C 20 O C 24% 7 O C 6 O C 20 O C 11% 12 O C 11 O C 20 O C Κλιματικές ζώνες για τον υπολογισμό της ψύξης (εποχιακός βαθμός ενεργειακής απόδοσης, SEER): οι ψυκτικές αποδόσεις υπολογίζονται σε ΜΙΑ μόνο κλιματική ζώνη. Τα κλιματικά δεδομένα που παρέχονται για το Στρασβούργο αποτελούν το μοναδικό σημείο αναφοράς για ολόκληρη την Ευρώπη. Βαθµός SEER Συνθήκες θερµοκρασίας Εξωτερικός Εσωτερικός Μερικό χώρος χώρος φορτίο DB DB WB (ξηρού βολβού) (ξηρού βολβού) (υγρού βολβού) 21% 20 O C 27 O C 19 O C 47% 25 O C 27 O C 19 O C 74% 30 O C 27 O C 19 O C 100% 35 O C 27 O C 19 O C

13 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Αφυγραντήρας T3/DG Φορητό PC Inverter Τοίχου XPower GOLD 42UQV/38UYV Inverter Τοίχου i-plus 42HVS/38YVS ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Πολυδιαιρούμενα συστήματα Inverter 38VNM 26 ΗΜΙΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ Inverter Δαπέδου 42FTV/38VN Inverter Κασέτα 4 κατευθύνσεων 42TSV/38VN Inverter Καναλάτο 42SMV/38NV Inverter Ντουλάπα εμφανούς τύπου 42FSV/38VN Καναλάτο σταθερών στροφών για σύνδεση με δίκτυο αεραγωγών Σειρά FX4CS/38EYX ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ VRF XPower Εσωτερικές μονάδες Εξωτερικές μονάδες Συστήματα ελέγχου Βοηθητικά εξαρτήματα

14 Εξειδίκευση σε οικιακές εφαρμογές θέρμανσης και ψύξης

15 ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

16 Αφυγραντήρας T3/DG ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Επιλέξτε τα ιδανικά επίπεδα υγρασίας για το χώρο σας. Λειτουργία αυτόματης απόψυξης που προστατεύει τον εξατμιστή από τυχόν πάγωμα και διατηρεί τη δυνατότητα αφύγρανσης ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. Αν ο αφυγραντήρας διακόψει τη λειτουργία του λόγω διακοπής ρεύματος, θα επανεκκινήσει αυτόματα με την επαναφορά του ρεύματος έχοντας αποθηκευμένη την προηγούμενη ρύθμιση. Όταν η δεξαμενή συμπυκνωμάτων γεμίσει, ο διακόπτης στάθμης νερού θα απενεργοποιήσει αμέσως τη συσκευή. Δυνατότητα μόνιμης αποχέτευσης. T3 DG Για εύκολη μεταφορά, η σειρά Τ3 διαθέτει μεγάλη εργονομική λαβή και η σειρά DG διαθέτει τροχούς. Ηλεκτρονικός έλεγχος. ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 16

17 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΟ CDT-105E3 CDT-165E3 CDG-205E CDG-255E CDG-305E Ικανότητα L / ημέρα αφύγρανσης Απορροφούμενη W ισχύς Συντελεστής L / kwh 1,89 1,63 3,17 3,22 2,07 ενεργειακής αποδοτικότητας (EEV) Μέγιστη επιφάνεια m εφαρμογής Ρεύμα εκκίνησης A 6,48 10,5 5,5 5,5 9,5 Τύπος χειριστηρίου ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ Τύπος ψυκτικού μέσου R134A R134A R134A R134A R410A Πίεση σχεδιασμού MPa 1,7/0,7 1,7/0,7 1,7/0,7 1,7/0,7 4,2/1,5 Χωριτικότητα δοχείου L 1,4 3,5 4,7 4,7 4,7 νερού Παροχή αέρα m 3 / h Στάθμη ηχητικής db(a) πίεσης Ρύθμιση εύρους % σχετικής υγρασίας Θερμοκρασία o C περιβάλλοντος Διαστάσεις (ΠxΒxΥ) mm 335x280x x320x x254x x254x x254x562 Βάρος Kg 11, ,5 16,5 Παροχή ηλεκτρικού 220/ / / / / V-Ph-Hz ρεύματος Σημείωση: ΠxΒxΥ = Πλάτος x Βάθος x Ύψος 17

18 Φορητό PC ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ H Carrier προσφέρει μια εναλλακτική λύση κλιματισμού για κατοικίες και γραφεία με περιορισμένο διαθέσιμο χώρο. Ολοκληρωμένη ευέλικτη λύση ψύξης και θέρμανσης. Κατάλληλο για χώρους επιφάνειας m2. Κομψός και μοντέρνος σχεδιασμός. Εύκολος χειρισμός του τηλεχειριστηρίου με λειτουργία Follow me. Ιδανική διανομή του αέρα μέσω της ρυθμιζόμενης περσίδας. Ρόδες και πλευρικές λαβές για εύκολη μεταφορά. Χωρίς δοχείο συμπυκνωμάτων χάρις στη λειτουργία αυτόματης ανακύκλωσης του εξατμιστή. ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ Έξυπνη τεχνολογία on-off που επιτρέπει στη μονάδα να μεταβαίνει αυτόματα στη λειτουργία εξοικονόμησης ενέργειας, όταν βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 18

19 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΟ PC-09HPPD PC-12HPPD Ψύξη Απόδοση kw 2,6 3,5 Απορροφούμενη ισχύς W Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 4,4 5,9 EER W/W 2,6 2,6 Ενεργειακή κλάση Α Α Θέρμανση Απόδοση kw 2,1 2,9 Απορροφούμενη ισχύς W Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 3,6 5,0 COP W/W 2,5 2,6 Ενεργειακή κλάση Α Α+ Μέγιστο ρεύμα λειτουργίας A 6,1 8,0 Ρεύμα εκκίνησης A Τύπος συμπιεστή Περιστροφικός ROTARY Ταχύτητα ανεμιστήρα (Υ/Μ/Χ) r/min 780/690/ /690/650 Παροχή αέρα (Υ) m3/h Ηχητική πίεση (Υ/Μ/Χ) db(a) 52/49/46 52/48/45 Απορροφούμενη ισχύς (κατάσταση αναμονής) W 0,5 0,5 Τύπος ψυκτικού μέσου R410A R410A Θερμ. λειτουργίας (θερμ. δωματίου) ºC 17-35/ /5-30 Περιοχή εφαρμογής m Διαστάσεις (ΠxΒxΥ) mm 467x397x x397x765 Καθαρό βάρος kg 30,5 34,0 Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος V-Ph-Hz 220/ / Σημείωση: Υ/Μ/Χ = Υψηλή / Μέτρια / Χαμηλή ταχύτητα ΠxΒxΥ = Πλάτος x Βάθος x Ύψος 19

20 Inverter Τοίχου XPower GOLD 42UQV/38UYV ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Καλαίσθητος σχεδιασμός με ένδειξη της τρέχουσα λειτουργίας. Μέγιστη εξοικονόμηση ενέργειας, χάρις στον ακριβή ψηφιακό έλεγχο της ισχύος και στον υπερ-αποδοτικό συμπιεστή. Απόλυτη άνεση με γρήγορη επίτευξη και αρμονική διατήρηση της επιθυμητής θερμοκρασίας δωματίου. Κορυφαία αξιοπιστία και αθόρυβη λειτουργία, χάρις στον προηγμένο συμπιεστή DC Inverter. Λειτουργία Eco για αθόρυβη και ήπια λειτουργία που μειώνει την κατανάλωση ενέργειας έως και 20% σε σύγκριση με τα παραδοσιακά συστήματα. Δυνατότητα ρύθμισης της περσίδας σε 11 διαφορετικές θέσεις για καλύτερο έλεγχο της παροχής του αέρα. Η οριζόντια περσίδα επιτρέπει ευρύτερη παροχή του αέρα για μεγαλύτερη άνεση σε όλο το σπίτι. Η λειτουργία αυτόματης ταλάντωσης της περσίδας (Auto Swing), ρυθμίζει την παροχή αέρα στη βέλτιστη δυνατή θέση για ομοιόμορφη κατανομή του αέρα στο χώρο. Ημερήσιος χρονοδιακόπτης για την ακριβή ρύθμιση της ώρας εκκίνησης και διακοπής λειτουργίας του κλιματιστικού σας. Ο χρονοδιακόπτης οικονομικής λειτουργίας ύπνου (Eco Sleep) αποτελεί έναν εύχρηστο τρόπο αυτόματης διακοπής της λειτουργίας της μονάδας και ελέγχου του ανεμιστήρα, με δυνατότητα προγραμματισμού για 1, 3, 5 ή 9 ώρες. Η μονάδα δημιουργεί τις βέλτιστες συνθήκες άνεσης κατά τη διάρκεια του ύπνου σας. Η θερμοκρασία αυξάνεται κατά ένα βαθμό μετά από μία ώρα και κατά έναν ακόμα βαθμό ύστερα από δύο ώρες. Η θερμοκρασία παραμένει σε αυτό το επίπεδο μέχρι το πρωί. Η λειτουργία αυτοδιάγνωσης (Auto Diagnosis) υποδεικνύει οποιοδήποτε πρόβλημα προκύψει, επιτρέποντας τη γρήγορη και αποτελεσματική αποκατάστασή του. ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 20

21 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Μοντέλο Εσωτερικής μονάδας 42UQV025M2 42UQV035M2 42UQV050M 42UQV060M Μοντέλο Εξωτερικής μονάδας 38UYV025M2 38UYV035M2 38UYV050M 38UYV060M Ψύξη Απόδοση kw 2,45(1,08-2,94) 3,23(1,08-3,53) 5,00(1,10-6,00) 6,00(1,20-6,70) Κατανάλωση ισχύος kw 0,76(0,27-1,03) 1,18(0,28-1,47) 1,51(0,19-2,13) 1,99(0,20-2,65) EER 3,22(3,93-2,86) 2,74(3,86-2,40) 3,31(5,79-2,82) 3,02(6,00-2,53) SEER 5,1 4,8 6,8 6,3 Στάθμη θορύβου (Εσωτερική) db(a) 40/37/34/31/27 41/38/35/32/28 44/41/38/35/32 47/44/41/38/35 Στάθμη θορύβου (Εξωτερική) db(a) Θέρμανση Απόδοση kw 3,14(0,98-3,43) 3,53(0,98-3,92) 5,80(0,80-6,30) 7,00(1,00-7,50) Κατανάλωση ισχύος kw 0,82(0,21-1,18) 0,93(0,22-1,37) 1,60(0,15-1,75) 2,18(0,19-2,35) COP 3,83(4,67-2,91) 3,80(4,45-2,86) 3,63(5,52-3,60) 3,21(5,26-3,19) SCOP (Μέση τιμή) 3,6 3,4 3,9 3,8 Στάθμη θορύβου (Εσωτερική) db(a) 41/38/36/33/31 41/38/35/32/29 44/41/39/35/32 47/44/42/38/35 Στάθμη θορύβου (Εξωτερική) db(a) Διαστάσεις εσωτερικής μονάδας (ΥxΠxΒ) mm 275x790x x790x x1050x x1050x238 Βάρος εσωτερικής μονάδας kgr Διαστάσεις εξωτερικής μονάδας (ΥxΠxΒ) mm 530x660x x660x x780x x780x290 Βάρος εξωτερικής μονάδας kgr Tύπος ψυκτικού μέσου R410A R410A R410A R410A Συνδέσεις flare (υγρού - αερίου) inch 1/4-3/8 1/4-3/8 1/4-1/2 3/8-5/8 Μέγιστο μήκος σωληνώσεων m Μέγιστη υψομετρική διαφορά m Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος V-Ph-Hz 220/240V /240V /240V /240V Σημείωση: Ψύξη: Εσωτερική θερμοκρασία 27 C (DB) / 19 C (WB) και εξωτερική θερμοκρασία 35 C (DB) / 24 C (WB). Θέρμανση: Εσωτερική θερμοκρασία 20 C (DB) / 15 C (WB) και εξωτερική θερμιοκρασία 7 C (DB) / 6 C (WB). ΠxΒxΥ = Πλάτος x Βάθος x Ύψος 21

22 Inverter Τοίχου i-plus 42HVS/38YVS ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Το I-PLUS είναι η ιδανική λύση κλιματισμού για χώρους όπου απαιτείται κομψή εμφάνιση και απόλυτη άνεση, σε συνδυασμό με αποδοτική και αθόρυβη λειτουργία, βέλτιστη διανομή και υψηλή ποιότητα αέρα (IAQ). Κατάλληλο για εφαρμογές θέρμανσης λόγω της βελτιστοποιημένης λειτουργίας. Μοντέρνος και καλαίσθητος σχεδιασμός με μικρές διαστάσεις και βάρος που ταιριάζει σε κάθε εσωτερική διαρρύθμιση. Έξυπνη παροχή αέρα για βέλτιστη διανομή στο χώρο. Λειτουργία Turbo για μεγιστοποίηση της απόδοσης, ώστε να επιτυγχάνεται γρήγορα η επιθυμητή θερμοκρασία. Χρονοδιακόπτης με δυνατότητα προγραμματισμού για εξοικονόμηση ενέργειας. Λειτουργία αυτόματης επανεκκίνησης στις αρχικές ρυθμίσεις σε περιπτώσεις διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος. Έξυπνη λειτουργία αυτοδιάγνωσης και ανίχνευσης διαρροής ψυκτικού μέσου που επιταχύνει και διευκολύνει τη διαδικασία συντήρησης. Φίλτρα που πλένονται και αφαιρούνται εύκολα, απλά με το άνοιγμα του μπροστινού πάνελ της μονάδας. Ανεξάρτητη λειτουργία αφύγρανσης. Αυτόματη λειτουργία που μεταβάλλει τη λειτουργία και την απόδοση της μονάδας, ανάλογα με τη διαφορά της θερμοκρασίας του χώρου από την επιλεγμένη θερμοκρασία. Λειτουργία ύπνου (Sleep mode) για εξοικονόμηση ενέργειας, αθόρυβη και ευχάριστη λειτουργία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η μονάδα αλλάζει αυτόματα την καθορισμένη θερμοκρασία για να δημιουργήσει ευχάριστες συνθήκες. Λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος btu ΜΟΝΑΔΕΣ btu ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΣΤΗΡΙΟ ΟΙΚΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 22

23 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Μοντέλο Εσωτερικής μονάδας 42HVS09A 42HVS12A 42HVS18A 42HVS24A Μοντέλο Εξωτερικής μονάδας 38YVS09A 38YVS12A 38YVS18A 38YVS24A Ψύξη Απόδοση kw 2,7 (1,0~3,1) 3,3 (1,1~3,5) 5,3 (1,4~5,6) 6,6 (1,7~6,8) SEER W/W 6,1 6,1 7,1 5,8 Ενεργειακή κλάση A++ A++ A++ A+ Απορροφούμενη ισχύς W Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 4,3 4,9 7,6 8,2 Θέρμανση Απόδοση kw 2,9 (0,9~3,4) 3,7 (1,0~4,1) 5,4 (1,3~5,7) 7 (1,6~7,6) SCOP (Ελλάδος) W/W 5,1 5,1 5,1 5,1 Ενεργειακή κλάση (Ελλάδος) A+++ A+++ A+++ A+++ SCOP (Μέση τιμή) W/W 4,0 4,0 4,0 4,0 Ενεργειακή κλάση (Μέση τιμή) A+ A+ A+ A+ Απορροφούμενη ισχύς W Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 4,1 4,7 6,9 9,2 Μέγιστο ρεύμα λειτουργίας A 9,0 10,5 13,0 16,0 Αφύγρανση L/h 1,8 1,2 1,8 2,6 Εσωτερική μονάδα Ηχητική ισχύς (Υ) db(a) Όρια λειτουργίας (Ψύξη / Θέρμανση) 17 ~32/0~30 17~32/0~30 17~32/0~30 17~32/0~30 Διαστάσεις (ΠxΒxΥ) mm 705x207x x212x x231x x257x330 Καθαρό βάρος Kg 6,7 7,7 10,4 13,7 Εξωτερική μονάδα Ηχητικής Ισχύς (Υ) db(a) Όρια λειτουργίας (Ψύξη / Θέρμανση) -15~50/-15~30-15~50/-15~30-15~50/-15~30-15~50/-15~30 Διαστάσεις (ΠxΒxΥ) mm 780x250x x250x x310x x320x700 Καθαρό βάρος Kg 27,8 27,7 35,8 47,0 Τύπος ψυκτικού μέσου R410A R410A R410A R410A Συνδέσεις flare (υγρού - αερίου) inch 1/4-3/8 1/4-3/8 1/4-1/2 3/8-5/8 Μέγιστο μήκος σωληνώσεων m Μέγιστη υψομετρική διαφορά m Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος V-Ph-Hz 220/ / / / Σημείωση: Ψύξη: Εσωτερική θερμοκρασία 27 C (DB) / 19 C (WB) και εξωτερική θερμοκρασία 35 C (DB) / 24 C (WB). Θέρμανση: Εσωτερική θερμοκρασία 20 C (DB) / 15 C (WB) και εξωτερική θερμιοκρασία 7 C (DB) / 6 C (WB). ΠxΒxΥ = Πλάτος x Βάθος x Ύψος Υ = Υψηλή ταχύτητα 23

24 Παροχή απόλυτης άνεσης και μέγιστης ευελιξίας

25 ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

26 Πολυδιαιρούμενα συστήματα Inverter 38VNM ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ Τα πολυδιαιρούμενα συστήματα της Carrier παρέχουν την απόλυτη άνεση θέρμανσης και ψύξης σε συνδυασμό με τη μέγιστη ευελιξία. Τεχνολογία DC Inverter με δίδυμο περιστροφικό συμπιεστή και κινητήρα ανεμιστήρα DC για πιο αθόρυβη και οικονομική λειτουργία. Μία μόνο εξωτερική μονάδα μπορεί να εξυπηρετήσει έως και 4 εσωτερικές μονάδες για κάθε δυνατό συνδυασμό εσωτερικών χώρων. Αυτόνομος έλεγχος των εσωτερικών μονάδων. Ελαφρύς και συμπαγής σχεδιασμός. Μεγάλο εύρος λειτουργίας. Μεγάλο μήκος σωληνώσεων που επιτρέπει περισσότερες επιλογές για τη θέση της εγκατάστασης. Έξυπνη λειτουργία Anti-Cold Air για αποτροπή ψυχρού αέρα. Κιτ για λειτουργία σε χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος. ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 26

27 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ 38VNM VNM VNM Συνδυασμός εσωτερικών μονάδων Μονός (1) Διπλός (2) Μονός (1) Διπλός (2) Τριπλός (3) Μονός (1) Διπλός (2) Τριπλός(3) Τετραπλός (4) Ψύξη Απόδοση kw 2,05-5,70 5,27 2,05-5,70 4,10-7,62 7,91 2,05-5,27 4,10-7,62 6,15-10,54 10,54 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,65-1,60 1,60 0,75-1,70 1,40-2,35 2,47 1,25-1,70 1,65-2,32 2,15-3,52 3,28 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 2,8-7,0 7,0 3,3-7,4 6,1-10,2 10,8 5,4-7,4 7,2-10,1 9,3-15,3 14,3 EER W/W / 3,29 / / 3,21 / / / 3,22 SEER W/W 5,6 6,0 5,1 Ενεργειακή κλάση A+ A+ A Θέρμανση Απόδοση kw 2,34-5,86 6,15 2,34-5,86 4,69-8,49 8,79 2,34-5,86 4,69-8,49 7,03-11,72 12,01 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,62-1,68 1,70 0,72-1,75 1,52-2,25 2,38 1,57-2,44 2,05-3,34 2,88-3,54 3,33 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 2,7-7,3 7,4 3,2-7,7 6,6-9,8 10,3 6,8-10,6 8,9-14,5 12,5-15,4 14,5 COP W/W / 3,62 / / 3,69 / / / 3,61 SCOP (Μέση τιμή) W/W 3,8 3,8 3,8 Ενεργειακή κλάση (Μέση τιμή) A A A Μέγιστο ρεύμα εισόδου A 14,5 16,5 21,5 Τύπος συμπιεστή Δίδυμος περιστροφικός Δίδυμος περιστροφικός Δίδυμος περιστροφικός Παροχή αέρα (Υ) m 3 /h Στάθμη θορύβου (Υ) db(a) Ηχητική ισχύς (Υ) db(a) Διαστάσεις (ΠxΒxΥ) mm 845x320x x315x x345x965 Καθαρό βάρος kg Συνδέσεις flare (υγρού - αερίου) inch 2 x (1/4-3/8) 3 x (1/4-3/8) 4 x (1/4-3/8) Μέγ. μήκος σωληνώσεων για όλους τους χώρους m Μέγ. μήκος σωληνώσεων για μία εσωτερική μονάδα m Μέγ. υψομετρική διαφορά σωληνώσεων μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας m (Εξ. μονάδα υψηλότερα από την Εσ. μονάδα) Μέγ. υψομετρική διαφορά σωληνώσεων μεταξύ εσωτερικής και εξωτερικής μονάδας m (Εξ. μονάδα χαμηλότερη από την Εσ. μονάδα) Μέγιστη υψομετρική διαφορά σωληνώσεων μεταξύ εσωτερικών μονάδων m Θερμοκρασία περιβάλλοντος (Ψύξη/Θέρμανση) / / / Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος V-Ph-Hz 220/ / / Σημείωση: ΠxΥxΒ= Πλάτος x Ύψος x Βάθος Υ= Υψηλή ταχύτητα 27

28 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΟΙΧΟΥ ΤΟΙΧΟΥ ΚΑΣΕΤΑ ΚΑΝΑΛΑΤΟ Μοντέλο 42HVF-09 42HVF-12 42HVF-18 Ψύξη Απόδοση kw 2,64 3,51 4,98 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,048 0,024 0,034 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 0,21 0,11 0,14 Θέρμανση Απόδοση kw 2,93 3,81 5,57 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,048 0,024 0,034 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 0,21 0,11 0,14 Παροχή αέρα (Υ/Μ/Χ) m 3 /h 620/540/ /550/ /480/400 Στάθμη θορύβου (Υ/Μ/Χ) db(a) 41/38/31 43/40/31 41/33/31 Ηχητική ισχύς (Υ) db(a) Διαστάσεις (ΠxΒxΥ) mm 800x188x x188x x205x275 Καθαρό βάρος Kg Συνδέσεις flare (υγρού - αερίου) inch 1/4-3/8 1/4-3/8 1/4-1/2 Θερμοκρασία λειτουργίας 17~30 17~30 17~30 Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος V-Ph-Hz 220/ / / Μοντέλο 42CVS-09 42CVS-12 42CVS-18 Ψύξη Απόδοση kw 2,64 3,51 5,27 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,040 0,040 0,102 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 0,18 0,18 0,44 Θέρμανση Απόδοση kw 2,93 3,81 5,27 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,040 0,040 0,102 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 0,18 0,18 0,44 Παροχή αέρα εσωτερικού χώρου (Υ/Μ/Χ) m 3 /h 680/580/ /710/ /710/560 Στάθμη θορύβου (Υ/Μ/Χ) db(a) 46/41/36 47/43/39 47/43/39 Ηχητική ισχύς (Υ) db(a) Διαστάσεις σώματος (ΠxΒxΥ) mm 570x570x x570x x570x260 Διαστάσεις πάνελ στομίου (ΠxΒxΥ) mm 647x647x50 647x647x50 647x647x50 Καθαρό βάρος (σώμα/πάνελ) kg 16/2,5 16/2,5 18/2,5 Συνδέσεις flare (υγρού - αερίου) inch 1/4-3/8 1/4-3/8 1/4-1/2 Θερμοκρασία λειτουργίας Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος V-Ph-Hz 220/ / / Μοντέλο 42SVM-09 42SVM-12 42SVM-18 Ψύξη Απόδοση kw 2,64 3,51 5,27 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,030 0,030 0,107 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 0,13 0,17 0,48 Θέρμανση Απόδοση kw 2,93 3,51 5,86 Απορροφούμενη ισχύς kw 0,030 0,030 0,107 Ονομαστικό ρεύμα λειτουργίας A 0,13 0,17 0,48 Παροχή αέρα (Υ/Μ/Χ) m 3 /h 720/600/ /610/ /1100/1000 Εξωτερική στατική πίεση (Υ) Pa Στάθμη θορύβου (Υ/Μ/Χ) db(a) 41/37/34 42/38/34 46/42/40 Ηχητική ισχύς (Υ) db(a) Διαστάσεις (ΠxΒxΥ) mm 700x635x x635x x635x210 Καθαρό βάρος kg Συνδέσεις flare (υγρού - αερίου) inch 1/4-3/8 1/4-3/8 1/4-1/2 Θερμοκρασία λειτουργίας Παροχή ηλεκτρικού ρεύματος V-Ph-Hz 220/ / / Υ/Μ/Χ = Υψηλή / Μέτρια / Χαμηλή ταχύτητα ΠxΒxΥ = Πλάτος x Βάθος x Ύψος ΠΟΛΥΔΙΑΙΡΟΥΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 28

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2012-2013

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2012-2013 T_12_CT_GEN_GR Μάϊος 2012 - Ο κατασκευαστής διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τις προδιαγραφές χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση. ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 2012-2013 2 0 1 2 2 0 1 3 ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ AHI

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ. Παραγωγή ζεστού νερού και άνεση καθ όλη τη διάρκεια του έτους

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ. Παραγωγή ζεστού νερού και άνεση καθ όλη τη διάρκεια του έτους ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ ΑΕΡΟΣ ΝΕΡΟΥ Παραγωγή ζεστού νερού και άνεση καθ όλη τη διάρκεια του έτους CARRIER ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ UNITED TECHNOLOGIES Η Carrier είναι θυγατρική εταιρία του ομίλου Technologies Corporation

Διαβάστε περισσότερα

GREE, making BETTER air conditioners. αντλίες θερμότητας αέρος νερού 2011-12

GREE, making BETTER air conditioners. αντλίες θερμότητας αέρος νερού 2011-12 GREE, making BETTER air conditioners αντλίες θερμότητας αέρος νερού 2011-12 GREE, making BETTER air conditioners ηλεκτρική ισχύς θερμοκρασία περιβάλλοντος διαθέσιμη ενέργεια Η GREE Electric Appliances

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη

Κατάλογος. Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ. Θέρμανση. Κλιματισμός. Εφαρμοσμένα συστήματα. Ψύξη Κατάλογος Για όλες τις εποχές ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΑΝΕΣΗΣ Θέρμανση Κλιματισμός Εφαρμοσμένα συστήματα Ψύξη ΟΦΕΛΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΚΤΙΡΙΩΝ Με την ειδική τεχνολογία inverter της Daikin και την καινοτόμο

Διαβάστε περισσότερα

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε σε έξυπνη θέρμανση Αρχίστε μια καλύτερη ζωή με το ecodan

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε σε έξυπνη θέρμανση Αρχίστε μια καλύτερη ζωή με το ecodan για ένα πιο πράσινο αύριο Συστήματα αντλιών θερμότητας αέρανερού Ήρθε η ώρα να αλλάξετε σε έξυπνη θέρμανση Αρχίστε μια καλύτερη ζωή με το ecodan Συνεχίζοντας την εξέλιξη! uto daptation ΣΥΣΤΗΜΑ ECODN Το

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Οικιακών Εφαρμογών

Κατάλογος Οικιακών Εφαρμογών Κατάλογος Οικιακών Εφαρμογών 14 www.daikin.gr Περιεχόμενα Η Ιστορία της Daikin Η Ιστορία της Daikin Τεχνολογία Streaer Τεχνολογία Inverter Ururu Sarara Online Controller Daikin & Περιβάλλον Eco Design

Διαβάστε περισσότερα

επιχείρηση σας είναι ζήτημα δικό μας ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

επιχείρηση σας είναι ζήτημα δικό μας ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ επιχείρηση σας είναι δικό μας ζήτημα ΣΕΙΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ VRV ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Οφέλη για τους ιδιοκτήτες κτιρίων Με την ειδική τεχνολογία inverter της Daikin και τη μεταβλητή θερμοκρασία ψυκτικού μέσου,

Διαβάστε περισσότερα

GREE, making BETTER air conditioners. κεντρικά συστήματα GMV 2011-12

GREE, making BETTER air conditioners. κεντρικά συστήματα GMV 2011-12 GREE, making BETTER air conditioners κεντρικά συστήματα GMV 2011-12 Περιεχόμενα Εξωτερικές μονάδες Σειρά Mini GMV-Pd σελ. 6-7 Σειρά modular GMV-Pdm σελ. 8-9 Σειρά Heat Recovery modular GMV-Pdhm σελ. 10-11

Διαβάστε περισσότερα

GREE, making BETTER air conditioners

GREE, making BETTER air conditioners GREE, making BETTER air conditioners οικιακός / ημικεντρικός κλιματισμός 2012 Η GREE Electric Appliances Inc είναι ο 1ος μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων κλιματισμού παγκοσμίως GREE, making better

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 2ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: Τελικά, τι μας κοστίζει λιγότερο; Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

όλα-σε-ένα νεση για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ νεση όλα-σε-ένα για οικιακές & εμπορικές εφαρμογές ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ DAIKIN ALTHERMA ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Θέρμανση, ζεστό νερό χρήσης και ψύξη Βιώσιμες ενεργειακές λύσεις για

Διαβάστε περισσότερα

AIR CONDITIONING SYSTEM Απολαύστε καθαρή ατμόσφαιρα και άνεση με το MULTI V

AIR CONDITIONING SYSTEM Απολαύστε καθαρή ατμόσφαιρα και άνεση με το MULTI V 2010 AIR CONDITIONING SYSTEM Απολαύστε καθαρή ατμόσφαιρα και άνεση με το MULTI V Σειρά Multi V Περιβάλλον Οικονομία Τεχνική υποστήριξη Απλός σχεδιασμός & εύκολη εγκατάσταση Εξωτερικές μονάδες 08 14 18

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές

Οδηγός Συστηµάτων. Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές Οδηγός Συστηµάτων Προϊ ντα, υπηρεσίες και συστήµατα ελέγχου για ολοκληρωµένες λ σεις κλιµατισµο και ψ ξης σε εµπορικές και βιοµηχανικές αγορές ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Σύστηµα µόνο ψύξης Σύστηµα αντλίας

Διαβάστε περισσότερα

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΥΔΡΟΨΥΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ 61WG. 20-100 kw

ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΥΔΡΟΨΥΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ 61WG. 20-100 kw ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΥΔΡΟΨΥΚΤΕΣ ΚΑΙ ΓΕΩΘΕΡΜΙΚΕΣ ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ 61WG 20-100 kw ΝΕΑ ΜΟΝΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ CARRIER ΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΗ ΓΙΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΕΙΤΕ ΤΗΝ ΠΕΙΡΑ ΤΗΣ CARRIER ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματισμός 2013. Νέα Εποχή στην Ενέργεια και στην Οικονομία DC INVERTER Α +++ warm

Κλιματισμός 2013. Νέα Εποχή στην Ενέργεια και στην Οικονομία DC INVERTER Α +++ warm Κλιματισμός 2013 Νέα Εποχή στην Ενέργεια και στην Οικονομία DC INVERTER Α +++ warm Οικολογικός Σχεδιασμός Νέα Ευρωπαϊκή Οδηγία εναρμονισμένη με τους Περιβαλλοντικούς στόχους 3x20 έως το 2020 Προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Κλιματιστικά Pitsos DC Inverter τελευταίας τεχνολογίας

Κλιματιστικά Pitsos DC Inverter τελευταίας τεχνολογίας Κλιματιστικά Pitsos DC Inverter τελευταίας τεχνολογίας Ιούνιος 2015 Pitsos. Η πρωτοπόρος εταιρία στη φροντίδα του ελληνικού νοικοκυριού. Στην Pitsos φροντίζουμε να δικαιώνουμε καθημερινά για την εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

logistics για έναν καλύτερο κόσμο!

logistics για έναν καλύτερο κόσμο! logistics για έναν καλύτερο κόσμο! περιεχόμενα Ο εφοδιαστικός Τομέας γίνεται παγκόσμιος, ο κόσμος μικραίνει... η Ekol αναπτύσσεται! Δημιουργώντας ένα Παγκοσμίου Φήμης Εμπορικό Σήμα στην Ευρώπη Σταθμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟτύπος. Εξυπνες και φθηνές λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας CRASH TEST ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΟΙΚΟτύπος. Εξυπνες και φθηνές λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας CRASH TEST ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013 ΟΙΚΟτύπος ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ Εξυπνες και φθηνές λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας CRASH TEST Φυσικό αέριο Υγραέριο Σόµπες pellet Πάνελ υπέρυθρης

Διαβάστε περισσότερα

iii. Heavy Duty - Περιγραφή, οφέλη και πλεονεκτήματα 44

iii. Heavy Duty - Περιγραφή, οφέλη και πλεονεκτήματα 44 Περιεχόμενα 2 Επεξήγηση εικονιδίων 4 I Εταιρεία, Ιστορία, Περιβάλλον 5 1. Εισαγωγή 6 2. Καινοτομία, Στόχος και Όραμα της 3i 9 3. Βασικά στοιχεία της μόνωσης 10 4. Περιβαλλοντική ευαισθησία 12 II Προϊόντα,

Διαβάστε περισσότερα

LED για βιώσιμες πόλεις

LED για βιώσιμες πόλεις LED για βιώσιμες πόλεις Ζωντανεύουμε την πόλη με τη δύναμη του φωτός Φωτισμός LED της Philips, ο φίλος της πόλης σας Κάθε πόλη επιδιώκει να δημιουργήσει τη δική της ταυτότητα, να δημιουργήσει μια εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

info ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 4

info ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 4 info ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΑΘΗΝΑΣ - ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 ΤΕΥΧΟΣ 4 ΘΕΡΜΑΝΣΗ Ηλιοθερμικά συστήματα σελ. 8 Σε αυτό το τεύχος ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕς ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ..2 ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο μέτρο σύγκρισης GENUS PREMIUM ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INFO TOP

Το νέο μέτρο σύγκρισης GENUS PREMIUM ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INFO TOP Το νέο μέτρο σύγκρισης GENUS PREMIUM ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΜΕ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ INFO TOP Το κορυφαίο μοντέλο της σειράς Ariston, πρωταθλητής στην άνεση και στην απόδοση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής Μεταπτυχιακή εργασία: «Σχεδιασμός, ανάπτυξη και υλοποίηση αυτοματισμών για εξοικονόμηση ενέργειας σε κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch

Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch Ζεστασιά για το σπίτι σας Επίτοιχοι λέβητες αερίου με τεχνολογία συμπύκνωσης από τη Bosch Καλωσορίσατε στη Bosch. Για πάνω από εκατό χρόνια το όνοµα της Bosch αντιπροσωπεύει την κορυφαία τεχνολογία και

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

Off-Grid Solutions. The Future of Solar Technology

Off-Grid Solutions. The Future of Solar Technology EL Off-Grid Solutions The Future of Solar Technology Sunny FaMIly 20/202 Medium Power Solutions Medium Power Solutions Στο παρόν έντυπο θα βρείτε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες για τη σχεδίαση και διαστασιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΕΤ 2,8 τόνοι 840 ΠΟΣΟ ΘΑ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ. 4 τόνοι ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Xρειάζονται σχεδόν. και εβδομαδιαίο καθάρισμα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΕΤ 2,8 τόνοι 840 ΠΟΣΟ ΘΑ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ. 4 τόνοι ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Xρειάζονται σχεδόν. και εβδομαδιαίο καθάρισμα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 14/10/2012 ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ Εξυπνες λύσεις ΖΕΣΤΟ σπίτι µε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην τσέπη ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ 4 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 1,5 τόνος 2.200 Πρόγραµµα ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ επιδότησης 1.250 για

Διαβάστε περισσότερα

GENUS PREMIUM HP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. Θέρμανση στον υψηλότερο βαθμό

GENUS PREMIUM HP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ. Θέρμανση στον υψηλότερο βαθμό GENUS PREMIUM HP ΕΠΙΤΟΙΧΟΣ ΛΕΒΗΤΑΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΣΗΣ ΥΨΗΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ Θέρμανση στον υψηλότερο βαθμό Δημιουργεί νέα ρεκόρ ισχύος Υψηλή ισχύς/ενεργειακή εξοικονόμηση (έως και 35% σε σχέση με συστήματα προηγούμενης

Διαβάστε περισσότερα

Smart Panels Έξυπνοι Διασυνδεδεμένοι Πίνακες Διανομής

Smart Panels Έξυπνοι Διασυνδεδεμένοι Πίνακες Διανομής Smart Panels Έξυπνοι Διασυνδεδεμένοι Πίνακες Διανομής Συνδέστε τα κτίριά σας με την εξοικονόμηση ενέργειας Μέτρηση Διασύνδεση Εξοικονόμηση Θέτοντας τους λογαριασμούς ρεύματος υπό έλεγχο Με ένα λογικό αρχικό

Διαβάστε περισσότερα

Εξοικονόμηση Ενέργειας

Εξοικονόμηση Ενέργειας Αξιοποιώντας στο μέγιστο την ενέργειά σας Εξοικονόμηση Ενέργειας Οδηγός Λύσεων Γίνετε ένας πραγματικός ειδικός στην εξοικονόμηση ενέργειας Επισκεφθείτε το web site μας και μάθετε περισσότερα! www.schneider-electric.gr

Διαβάστε περισσότερα