ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T. Γενικά για το ηλεκτροµαγνητικό υπόβαθρο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T. Γενικά για το ηλεκτροµαγνητικό υπόβαθρο"

Transcript

1 ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ & ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕ ΩΝ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΥΠΟΒΑΘΡΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ Σ/Β ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΤΗΣ COMOT ΜΕ ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T (404090) Το κεφάλαιο αυτό αφορά την αξιολόγηση κι εκτίµηση του ηλεκτροµαγνητικού υποβάθρου στα σηµεία ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή µελέτης (σε ακτίνα 000 µέτρων από το σηµείο εγκατάστασης του κεραιοσυστήµατος της COMOT στην παρακάτω διεύθυνση: ΚΤΙΡΙΟ ΟΤΕ,ΥΨΩΜΑ ΑΓΟΥΡΟΣ,ΒΛΑΧΑΒΑ ήµος: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Νοµός: ΤΡΙΚΑΛΩΝ Γενικά για το ηλεκτροµαγνητικό υπόβαθρο Το ηλεκτροµαγνητικό υπόβαθρο στην περιοχή µελέτης αφορά τις τιµές των µεγεθών που χαρακτηρίζουν το ηλεκτροµαγνητικό πεδίο το οποίο εµφανίζεται σε ένα σύνολο συχνοτήτων (φάσµα), που διαιρείται σε περιοχές (ζώνες συχνοτήτων) ανάλογα µε τον τρόπο παραγωγής ή χρήσης τους. Η περιοχή άνω των 300 γιγακύκλων (Gz) που περιλαµβάνει το ηλιακό φάσµα και τις ακτίνες χ και γ ονοµάζεται «ιοντίζουσα ή ραδιενεργός ακτινοβολία». Η περιοχή κάτω των 300 γιγακύκλων (Gz) ονοµάζεται «µη ιοντίζουσα ή µη ραδιενεργός ακτινοβολία» και είναι η περιοχή για την οποία θα γίνει η εκτίµηση του ηλεκτροµαγνητικού υποβάθρου, και συγκεκριµένα έως 300 Gz. 6 <0 z Μη Ιονίζουσες: Πυλώνες δικτύου διανοµής ηλ.ενέργειας, Ραδιόφωνο, Τηλεόραση, ίκτυα επικοινωνίας Σωµάτων Ασφαλείας, Κινητή Τηλεφωνία (GM,UMT), Σταθερή Ασύρµατη Τηλεφωνία, Μικροκυµατικές διασυνδέσεις, Ιατρικές εφαρµογές & Ορατό φως > 0 6 z Ιονίζουσες: Υπεριώδης, Ιατρικές εφαρµογές όπως ( Χ ακτίνες, γάµµα ακτίνες )

2 Στον παρακάτω πίνακα περιγράφεται το ηλεκτροµαγνητικό φάσµα και διάφορες εφαρµογές ανάλογα τη συχνότητα στην οποία λειτουργούν. ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΩΝ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΠΗΓΕΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΧΑΜΗΛΕΣ 0300 z Γραµµές Ηλ. Ενέργειας, ακουστικές συχνότητες, ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (.L.F.) υποβρύχιες επικοινωνίες ΑΚΟΥΣΤΙΚΕΣ 0,33kz Φωνή, ακουστικές συχνότητες ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (VF) ΠΟΛΎ ΧΑΜΗΛΕΣ 330kz Ακουστικές συχνότητες ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (VF) ΧΑΜΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ 30300kz Ραδιοεπικοινωνία Ναυσιπλοϊας, επικοινωνίες µεγάλων (LF) αποστάσεων ΜΕΣΑΙΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ 0,33Mz Ραδιοεπικοινωνία Ναυσιπλοϊας, ερασιτεχνικοί (MF) ραδιοσταθµοί ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ 330Mz Ερασιτεχνικοί σταθµοί, διεθνείς επικοινωνίες, έλεγχος (F) ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ 30300Mz αεροπλοϊας Αστυνοµία, σταθµοί FM VFTV, έλεγχος αεροπολοϊας ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (VF) και ναυσιπλοϊας ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΥΨΗΛΕΣ 0,33Gz Επικοινωνία ταξί, αστυνοµία, UFTV, φούρνοι ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (UF) µικροκυµάτων, ιατρική διαθερµία, βιονηχανικά µικροκύµατα ΥΠΕΡ ΥΨΗΛΕΣ 330Gz ΡΑΝΤΑΡ, δορυφορικές επικονωνίες ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (F) ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΥΨΗΛΕΣ 30300Gz ΡΑΝΤΑΡ, δορυφορικές επικονωνίες, ΣΥΧΝΟΤΗΤΕΣ (F) ραδιοφασµατοµετρία ΥΠΕΡΥΘΡΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 300Gz300Tz Εποπτεία, ηλεκτρονικός πόλεµος, βιοµηχανική θέρµανση (IR) Στις υψηλές συχνότητες το ηλεκτρικό και µαγνητικό πεδίο θεωρούνται ότι είναι συνδεδεµένα µεταξύ τους και αποτελούν το ηλεκτροµαγνητικό κύµα. Τα ραδιοκύµατα που αποτελούν µέρος του ηλεκτροµαγνητικού φάσµατος όπου περιλαµβάνονται η κινητή τηλεφωνία, το ραδιόφωνο, η τηλεόραση και τα ραντάρ ανήκουν στην κατηγορία των µη ιοντιζουσών ακτινοβολιών υψηλών συχνοτήτων. Η ένταση του ηλεκτροµαγνητικού πεδίου που δηµιουργείται περιµετρικά των κεραιοσυστηµάτων κινητής τηλεφωνίας, εξαρτάται από:. Την ισχύ του ραδιοκύµατος που εκπέµπεται από τη κεραία. Το διάγραµµα ακτινοβολίας (λοβός) της κεραίας 3. Την απόσταση από την κεραία στην κατεύθυνση που εκπέµπει. Η ένταση του πεδίου µειώνεται ραγδαίως καθώς αυξάνεται η απόσταση (σύµφωνα µε το αντίστροφο του τετραγώνου της απόστασης από την κεραία).

3 Η εκτίµηση του ηλεκτροµαγνητικού υποβάθρου µε ποσοτικά στοιχεία επιτυγχάνεται υπολογίζοντας τα χαρακτηριστικά µεγέθη του ηλεκτροµαγνητικού πεδίου λαµβάνοντας υπόψη τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί για την εκποµπή των διαφόρων πηγών ηλεκτροµαγνητικής ακτινοβολίας στην περιοχή µελέτης, βάσει: α. Θεωρητικών υπολογισµών, ή β. Μετρήσεων που υπάρχουν διαθέσιµες ή γ. Συνδυασµό και των δύο και σύγκριση των τιµών που υπολογίζονται µε τα ιεθνή και Ελληνικά όρια ασφαλούς έκθεσης. Φυσικά µεγέθη που χαρακτηρίζουν το ηλεκτροµαγνητικό πεδίο ανάλογα τη ζώνη συχνοτήτων Τα φυσικά µεγέθη που χαρακτηρίζουν την έκθεση σε ηλεκτροµαγνητικά πεδία ανάλογα τη συχνότητα της εφαρµογής ορίζονται παρακάτω Ρεύµα επαφής (IC): µεταξύ ενός ατόµου και ενός αντικειµένου εκφράζεται σε αµπέρ(α). Ένα αγώγιµο σώµα που βρίσκεται σε ένα ηλεκτρικό πεδίο µπορεί να φορτιστείαπό το πεδίο αυτό. Πυκνότητα ρεύµατος (J): ορίζεται ως το ρεύµα που διέρχεται καθέτως από διατοµή µοναδιαίου εµβαδού εντός ενός τρισδιάστατου αγωγού, όπως το ανθρώπινο σώµα ή µέρος αυτού, και εκφράζεται σε αµπέρ ανά τετραγωνικό µέτρο (A/m). Ένταση ηλεκτρικού πεδίου: είναι ένα διανυσµατικό µέγεθος (Ε) που αντιστοιχεί στη δύναµη που ασκείται επί ενός φορτισµένου σωµατιδίου, ανεξάρτητα από την κίνησή του στο χώρο. Εκφράζεται σε βολτ ανά µέτρο (V/m). Ένταση µαγνητικού πεδίου: είναι ένα διανυσµατικό µέγεθος (Η), το οποίο, σε συνδυασµό µε την πυκνότητα µαγνητικής ροής, ορίζει ένα µαγνητικό πεδίο σε κάθε σηµείο στο χώρο. Εκφράζεται σε αµπέρ ανά µέτρο (A/m). Πυκνότητα µαγνητικής ροής (µαγνητική επαγωγή): είναι ένα διανυσµατικό µέγεθος (Β), που έχει ως αποτέλεσµα µια δύναµη η οποία ασκείται επί κινουµένων µέγεθος (Β), που έχει ως αποτέλεσµα µια δύναµη η οποία ασκείται επί κινουµένων µετατροπή της πυκνότητας µαγνητικής ροής σε ένταση του µαγνητικού πεδίου και αντίστροφα, µε χρήση του τύπου A/m 4π 07 Τ. Πυκνότητα ισχύος (): είναι το µέγεθος που χρησιµοποιείται επί πολύ υψηλών συχνοτήτων, για τις οποίες το βάθος της διείσδυσης στο σώµα είναι µικρό. Πρόκειται για την ακτινοβολούµενη ισχύ που προσπίπτει κάθετα επί µιας επιφάνειας, διαιρούµενη δια του εµβαδού της επιφανείας, εκφράζεται δε σε βατ ανά τετραγωνικό µέτρο (W/m). Για επίπεδο κύµα στο µακρινό πεδίο, η πυκνότητα ισχύος (), η ένταση ηλεκτρικού πεδίου (Ε) και η ένταση µαγνητικού πεδίου (Η) σχετίζονται από την εµπέδηση ελευθέρου χώρου, π.χ. Z0377 Ω. Συγκεκριµένα:

4 377 ή () 377 Όπου Ε και Η εκφράζονται αντιστοίχως σε V/m και A/m και σε W/m². Κανονισµοί Όρια Ασφαλούς Έκθεσης Κοινού Σε Ραδιοκύµατα Για την ασφαλή έκθεση του ανθρώπου σε ηλεκτροµαγνητική (ΗΜ) ακτινοβολία, και ειδικότερα σε ραδιοκύµατα (0 Kz300 Gz), έχουν εκδοθεί διεθνείς κανονισµοί που ορίζουν αυστηρότατα όρια προστασίας. Επίσης, συστάσεις έχει εκδώσει και η ιεθνής Επιτροπή Προστασίας από µη Ιονίζουσες Ακτινοβολίες σε συνεργασία µε τον Παγκόσµιο Οργανισµό Υγείας, ΙCNIRP/WO 998: Guidelines or limiting exposure to timevarying electric, magnetic and electromagnetic ields (up to 300 Gz), ealth Physics, April 998. Επίσης, το 999 δηµοσιεύθηκε η Σύσταση του Συµβουλίου της Ευρωπαικής Ένωσης Σχετικά µε τον περιορισµό της έκθεσης του κοινού σε ΗΜ πεδία 0 z 300 Gz, (999/59/ΕΚ), Επιπλέον, το 000 δηµοσιεύτηκε η κοινή υπουργική απόφαση µε θέµα «Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστηµένων στην ξηρά» (5357/3839), /9/000 σύµφωνα µε την οποία υιοθετήθηκαν τα όρια ασφαλείας που θεσπίστηκαν από τους ICNIRP/WO και συστήθηκαν από την ΕΕ, µειωµένα κατά 0%. Σύµφωνα µε τους παραπάνω κανονισµούς, για το ποσοτικό χαρακτηρισµό της έκθεσης σε ΗΜ ακτινοβολία γίνεται, στην περιοχή συχνοτήτων 0 Mz 300 Gz, ισοδύναµα µε τη πυκνότητα ροής ηλεκτροµαγνητικής ισχύος (ή ένταση ακτινοβολίας), που µετριέται σε Watt/m. Τέλος, πρόσφατα ψηφίσθηκε Νόµος 4070 «Ρυθµίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, ηµοσιών Έργων και άλλες διατάξεις», ΦΕΚ 8, όπου υιοθετούνται τα όρια ασφαλούς έκθεσης που συστήνονται από τους ICNIRP/WO και την ΕΕ, µειωµένα κατά 30% ενώ στις περιπτώσεις που σε απόσταση 300 µέτρων από το κεραιοσύστηµα κινητής τηλεφωνίας υπάρχει η περίµετρος κτιριακής εγκατάστασης σχολείου, βρεφονηπιακού σταθµού, νοσοκοµείου και γηροκοµείου, τότε. υιοθετούνται τα όρια ασφαλούς έκθεσης που συστήνονται από τους ICNIRP/WO και την ΕΕ, µειωµένα κατά 40% και η υπ αριθµ. Π/05/04/ εγκύκλιος της Ε.Ε.Α.Ε. µε θέµα «Καθορισµός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθµών κεραιών σε εφαρµογή του Ν. 4070/03 (ΦΕΚ 8, 0040)» όπου καθορίζονται οι τιµές των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία όπως προκύπτουν µετά τη µείωση κατά 30% και 40%.

5 Σύµφωνα µε τους παραπάνω κανονισµούς, τόσο η σύσταση της Ε.Ε. όσο και η ΚΥΑ προβλέπουν βασικούς περιορισµούς και επίπεδα αναφοράς για την έκθεση του κοινού σε ηλεκτροµαγνητικά πεδία υιοθετώντας τις απόψεις της ιεθνούς Επιτροπής Προστασίας από Μη Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες (ICNIRP). Σύµφωνα µε την σύσταση του Συµβουλίου της Ε.Ε. 999/59/C και την υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ, οι βασικοί περιορισµοί βασίστηκαν σε όλες τις µέχρι σήµερα αποδεδειγµένες επιδράσεις κι έχουν οριστεί θεωρώντας µεγάλους συντελεστές ασφαλείας (δηλαδή οι τιµές των ορίων µειώθηκαν 50 φορές από τις πραγµατικές τιµές) ώστε να λαµβάνονται υπόψη οι αβεβαιότητες που υπάρχουν όσον αφορά την ατοµική ευαισθησία, τις περιβαλλοντικές συνθήκες καθώς και τις διαφορές όσον αφορά την ηλικία και την κατάσταση της υγείας του κοινού. Ανάλογα µε τη συχνότητα, χρησιµοποιούνται τα ακόλουθα φυσικά µεγέθη για τον προσδιορισµό των βασικών περιορισµό όσον αφορά τα ηλεκτροµαγνητικά πεδία όπως φαίνονται στον παρακάτω πίνακα. Πίνακας. Βασικοί περιορισµοί για ηλεκτρικά, µαγνητικά πεδία (0 z 300 Gz). Ζώνη συχνοτήτων 0 z Μαγνη τική επαγωγή (mt) Μέσος ρυθµός Πυκνότητα ειδικής ρεύµατος απορρόφησης για (ma/m ) όλο το σώµα (rms) (W/kg) 40 > 0 z 8 4 z 8/ Τοπικός ρυθµός ειδικής απορρόφησης (κεφάλι και κορµός) (W/kg) Τοπικός ρυθµός Πυκνότητα ειδικής ισχύος απορρόφησ (W/m ) ης (άκρα) (W/kg) 4000 z kz 00 kz /500 00kz 0Mz /500 0, Mz 0 Gz 0, Gz 0 Όπου είναι η συχνότητα σε z. Ο ποσοτικός χαρακτηρισµός της έκθεσης σε ΗΜ ακτινοβολία για συχνότητες µεγαλύτερες από 0 Mz, γίνεται µε τον Ειδικό Συντελεστή Απορρόφησης AR (peciic Absorption Rate), που ορίζεται ως ο ρυθµός απορρόφησης ενέργειας ανά µονάδα µάζας των ιστών και µετριέται σε Watt/Kg. Το µέγεθος αυτό δεν προσφέρεται για υπολογισµούς διότι παρουσιάζει δυσκολία τόσο στην θεωρητική όσο και στην πειραµατική του µέτρηση.

6 Για το λόγο αυτό και για λόγους σύγκρισης µε τις τιµές των µετρούµενων µεγεθών προτείνονται εναλλακτικοί ισοδύναµοι τρόποι υπολογισµών και πειραµατικών µετρήσεων. ηλαδή προβλέπονται επίπεδα αναφοράς όσον αφορά την έκθεση. Η τήρηση όλων των προτεινόµενων επιπέδων αναφοράς εξασφαλίζει την τήρηση των βασικών περιορισµών. Εάν οι µετρούµενες τιµές είναι µεγαλύτερες από τα επίπεδα αναφοράς, αυτό δε σηµαίνει αυτοµάτως και υπέρβαση των βασικών περιορισµών. Στην περίπτωση αυτή θα εκτιµάται κατά πόσον τα επίπεδα έκθεσης είναι χαµηλότερα από τους βασικούς περιορισµούς. Τα επίπεδα αναφοράς για τον περιορισµό της έκθεσης προέρχονται από τους βασικούς περιορισµούς, υπό συνθήκες µέγιστης σύζευξης του πεδίου µε το εκτιθέµενο σε αυτό άτοµο, περιέχοντας έτσι το µέγιστο βαθµό προστασίας. Στον παρακάτω πίνακα παρέχεται µία σύνοψη των επιπέδων αναφοράς. Τα επίπεδα αναφοράς αποτελούν γενικά µέσες τιµές για όλο το σώµα του εκτιθέµενου ατόµου, µε τη σηµαντική όµως προϋπόθεση ότι δεν θα γίνεται υπέρβαση των βασικών περιορισµών τοπικής έκθεσης. Πίνακας. Επίπεδα αναφοράς για ηλεκτρικά, µαγνητικά και ηλεκτροµαγνητικά πεδία (0 z 300 Gz, σταθερές τιµές rms) Ζώνη συχνοτήτων Ένταση ηλεκτρικού πεδίου Ε (V/m) Ένταση µαγνητικού πεδίου Η (A/m) Μαγνητική επαγωγή πεδίου B (µτ) Ισοδύναµη πυκνότητα ισχύος επιπέδου κύµατος eq (W/m ) 0 z 3,X0 4 4X0 4 8 z ,X0 4 / 4X0 4 / 8 5 z / 5.000/ 0,05 0,8 kz 50/ 4/ 5/ 0,8 3 kz 50/ 5 6, kz ,5 0,5 Mz 87 0,73/ 0,9/ 0 Mz 87/ / 0,73/ 0,9/ Mz 8 0,073 0, Mz,375 / 0,0037 / 0,0046 / / Gz 6 0,6 0, 0 Όπου είναι η συχνότητα σε z ή kz ή Mz, ανάλογα µε το πώς ορίζεται στο κελί του πίνακα που βρίσκεται στην ίδια γραµµή και στη στήλη της ζώνης συχνοτήτων.

7 Σύµφωνα µε το νόµο 4070, άρθρο 30, παράγραφο 9 στην Ελλάδα θεωρούνται ως όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθµών κεραιών το 70% των τιµών που καθορίζονται στα άρθρα 4 της υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ, επιπλέον στην παράγραφο 0 του άρθρου 3 υιοθετείται επιπλέον µείωση των ορίων ασφαλούς έκθεσης στην περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση µέχρι 300 µέτρων από την περίµετρο κτιριακών εγκαταστάσεων βρεφονηπιακών σταθµών, σχολείων, γηροκοµείων και νοσοκοµείων όπου οι τιµές των ορίων δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 60% των τιµών που καθορίζονται στην υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Σύµφωνα µε την υπ αριθµ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε., δεδοµένου ότι δεν είναι ισοδύναµη η εφαρµογή ενός συντελεστή µείωσης στις τιµές των µεγεθών που αφορούν τα επίπεδα αναφοράς και τους βασικούς περιορισµούς και επειδή η τήρηση των βασικών περιορισµών είναι το ζητούµενο σε κάθε περίπτωση, ενώ τα επίπεδα αναφοράς είναι ουσιαστικά ενδιάµεσα µετρήσιµα µεγέθη που διευκολύνουν πρακτικά την διαπίστωση της συµµόρφωσης µε τους βασικούς περιορισµούς, προκύπτει ότι η εφαρµογή των συντελεστών µείωσης στο 60% και 70% κατά περίπτωση, αφορά αποκλειστικά τα µεγέθη των βασικών περιορισµών. Με αυτόν τον τρόπο, άλλωστε, διασφαλίζεται ότι σε κάθε περίπτωση η µη υπέρβαση των επιπέδων αναφοράς συνεπάγεται και την µη υπέρβαση των βασικών περιορισµών, ενώ η υπέρβαση των επιπέδων αναφοράς, δεν συνεπάγεται κατ ανάγκη και την υπέρβαση των βασικών περιορισµών, όπως αναφέρεται ρητά τόσο στην προαναφερθείσα Σύσταση της Ε.Ε. όσο και στην υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Στους Πίνακες 3 και 4 παρουσιάζονται σύµφωνα µε την υπ αριθµ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε., οι βασικοί περιορισµοί, όπως προκύπτουν µετά την εφαρµογή των συντελεστών µείωσης 70% και 60%, αντίστοιχα, στους αντίστοιχους βασικούς περιορισµούς του άρθρου της υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ.

8 Πίνακας 3. Βασικοί περιορισµοί στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν µετά την εφαρµογή του συντελεστή µείωσης 70%, που ορίζεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 30 του Νόµου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040), στους αντίστοιχους βασικούς περιορισµούς του άρθρου της υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Πυκνότητα Μέσος ρυθµός Τοπικός ρυθµός Τοπικός ρυθµός Πυκνότητα Συχνοτήτων ρεύµατος ειδικής απορρόφησης για ειδικής απορρόφησης ειδικής απορρόφησης Ισχύος όλο το σώµα (κεφάλι και κορµός) (άκρα) (rms) (W/kg) (W/kg) (W/kg) (W/m ) (mα/m ) kz 00 kz / kz 0Mz / 74 0,056 0 Mz 0Gz 0,056,4,8 0 Gz 300Gz 7 Σηµείωση: είναι η συχνότητα σε z,4,8 Πίνακας 4. Βασικοί περιορισµοί στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν µετά την εφαρµογή του συντελεστή µείωσης 60%, που ορίζεται στην παράγραφο 0 του άρθρου 30 του Νόµου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040), στους αντίστοιχους βασικούς περιορισµούς του άρθρου της υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Πυκνότητα Μέσος ρυθµός Τοπικός ρυθµός Τοπικός ρυθµός Πυκνότητα Συχνοτήτων ρεύµατος ειδικής ειδικής ειδικής Ισχύος απορρόφησης για όλο το σώµα απορρόφησης (κεφάλι και απορρόφησης (άκρα) κορµός) (rms) (W/kg) (W/kg) (mα/m ) kz 00 kz / 833 (W/kg) (W/m ) 00 kz 0Mz / 833 0,048,,4 0 Mz 0Gz 0,048,,4 0 Gz 300Gz 6 Σηµείωση: είναι η συχνότητα σε z Στους Πίνακες 5 και 6 παρουσιάζονται σύµφωνα µε την υπ αριθµ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε., παρουσιάζονται τα επίπεδα αναφοράς για τα επίπεδα πεδίων όπως προκύπτουν µετά την εφαρµογή των συντελεστών µείωσης 70% και 60%, αντίστοιχα, στους αντίστοιχους βασικούς περιορισµούς του άρθρου 3 της υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ.

9 Πίνακας 5. Επίπεδα αναφοράς για τα επίπεδα πεδίων στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν µετά την εφαρµογή του συντελεστή µείωσης 70%, που ορίζεται στην παράγραφο 9 του άρθρου 30 του Νόµου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040), στους βασικούς περιορισµούς του άρθρου της υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Ένταση Ένταση Μαγνητική Ισοδύναµη Συχνοτήτων ηλεκτρικού µαγνητικού επαγωγή πεδίου, πυκνότητα πεδίου, Ε πεδίου, Η Β ισχύος επίπεδου κύµατος, eq (V/m) (Α/m) (µτ) (W/m ) 3 kz 75 / 3,5 4, kz 60,9 3,5 4,375 0,74,43Mz 60,9 0,6 / 0,77 /,43 0 Mz 7,8 / / 0,6 / 0,77 / Mz 3,4 0,06 0,077, Mz,5 / 0,003 / 0,0038 / / Gz 5 0,34 0,67 7 Σηµείωση: είναι η συχνότητα στις µονάδες (z, kz ή ΜΗz) που αναγράφονται στην στήλη της ζώνης συχνοτήτων, στην εκάστοτε γραµµή του πίνακα Πίνακας 6. Επίπεδα αναφοράς για τα επίπεδα πεδίων στην περιοχή συχνοτήτων kz 300Gz, όπως προκύπτουν µετά την εφαρµογή του συντελεστή µείωσης 60%, που ορίζεται στην παράγραφο 0 του άρθρου 30 του Νόµου 4070 (ΦΕΚ 8, 0040.), στους βασικούς περιορισµούς του άρθρου της υπ αριθµ. 5357/3839/ ΚΥΑ. Ζώνη Ένταση Ένταση Μαγνητική Ισοδύναµη Συχνοτήτων ηλεκτρικού µαγνητικού επαγωγή πεδίου, πυκνότητα πεδίου, Ε πεδίου, Η Β ισχύος επίπεδου κύµατος, eq (V/m) (Α/m) (µτ) (W/m ) 3 kz 50 / 3 3, kz 5, 3 3,75 0,88,66 Mz 5, 0,565 / 0,7 /,66 0 Mz 67,3 / / 0,565 / 0,7 / Mz,7 0,0565 0,07, Mz,065 / 0,0087 / 0,00356 / / Gz 47, 0,4 0,55 6 Σηµείωση: είναι η συχνότητα στις µονάδες (z, kz ή ΜΗz) που αναγράφονται στην στήλη της ζώνης συχνοτήτων, στην εκάστοτε γραµµή του πίνακα.

10 Σύµφωνα µε τους παραπάνω πίνακες τα επίπεδα αναφοράς για στην περιοχή συχνοτήτων των σταθµών βάσης κινητών επικοινωνιών GM900, GM800 και UMT καθώς και άλλων εφαρµογών όπως διαµορφώνονται µετά την µείωσή τους σύµφωνα µε το Νόµο 4070 φαίνονται στον παρακάτω πίνακα 7 όπως περιγράφονται στην υπ αριθµ. Π/05/04/ εγκύκλιο της Ε.Ε.Α.Ε.. Πίνακας 7. Επίπεδα αναφοράς της Ελληνικής Νοµοθεσίας σε διάφορες περιοχές συχνοτήτων όπως προκύπτουν για συντελεστή µείωσης 70% και 60% για τα µεγέθη ης έντασης του ηλεκτρικού πεδίου (Ε), της έντασης του µαγνητικού πεδίου (Η) και της ισοδύναµης πυκνότητας ισχύος επίπεδου κύµατος (Ρ). 70% 60% Περιοχή Συχνοτήτων Ε Η Ρ Ε Η Ρ (V/m) (A/m) (W/m ) (V/m) (A/m) (W/m ) Εφαρµογές 0400Mz , , 600 Mz Mz ραδιοφωνία FM, επικοινωνίες TTRA, εκποµπές VF, κ.α. εκποµπές TV UF 900 Mz κινητή τηλεφωνία (GM900) 800 Mz Gz κινητή τηλεφωνία (GM800) κινητή τηλεφωνία UMT, µικροκυµατικές ζεύξεις, Για τις περιπτώσεις όπου εξετάζονται κεραιοδιατάξεις που εκπέµπουν σε διαφορετικές περιοχές συχνοτήτων (π.χ. GM900, DC800 και UMT) ή όταν υπάρχουν γειτονικοί σταθµοί κεραιών που στις συνήθεις περιπτώσεις που όλες οι κεραιοδιατάξεις εκπέµπουν σε συχνότητες µεγαλύτερες από 0Mz, τότε θα εφαρµόζονται όσα αναφέρονται στο άρθρο 4 της υπ αριθ. 5357/3839 (ΦΕΚ 05/Β/69000) ΚΥΑ, δηλαδή θα υπολογίζεται η τιµή του είκτης Έκθεσης Πηγών Πολλαπλών Συχνοτήτων ( ΕΠΠΣ) ο οποίος περιγράφεται αµέσως παρακάτω.

11 Σύµφωνα όµως µε τις διεθνείς προδιαγραφές και την ελληνική νοµοθεσία οι εκποµπές περιορίζονται από διαφορετικά όρια ασφαλείας για κάθε περιοχή συχνοτήτων (πίνακες, 7). Αυτό συµβαίνει γιατί η κάθε συχνότητα έχει διαφορετική ικανότητα διείσδυσης (διεισδυτικότητα) στον ανθρώπινο ιστό άρα επιδρά µε διαφορετικό τρόπο µε αυτόν. Για παράδειγµα τα ραδιοκύµατα που εκπέµπονται από µία κεραία κινητής τηλεφωνία (συχνότητα 800 ΜΗz) περιορίζονται από όριο ασφαλείας 5,4W/m, ενώ η αντίστοιχη εκπεµπόµενη από έναν ραδιοφωνικό ποµπό (συχνότητα 88 0 Mz) ακτινοβολία περιορίζεται από όριο ασφαλείας,w/m (πιο αυστηρό όριο). Αυτό συµβαίνει λόγω της πολύ µεγαλύτερης διεισδυτικότητας της τελευταίας. Με πιο απλά λόγια εάν µετρούσαµε την εκποµπή ενός ραδιοφωνικού σταθµού και βρίσκαµε τιµή πχ W/m, η τιµή αυτή θα υπερέβαινε τα όρια ασφαλείας (που είναι,mw/m ) ενώ η ίδια τιµή εάν αναφερόταν στην εκποµπή µιας κεραίας κινητής τηλεφωνίας θα ήταν µόλις το 8% του ορίου ασφαλείας (που είναι 5,4W/m ). Λαµβάνοντας υπ όψη τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς ότι τα εξαγόµενα συµπεράσµατα από τις απόλυτες τιµές των µετρήσεων δεν είναι απολύτως ενδεικτικά. Για το λόγο αυτό είναι χρήσιµη η κανονικοποίηση των τιµών ώστε να συγκρίνονται κάθε φορά µε το ίδιο όριο ασφαλείας. Η διαδικασία αυτή υπαγορεύεται άλλωστε από την ελληνική νοµοθεσία (ΚΥΑ 05, 6/9/000) στην περίπτωση που έχουµε συνεισφορά από πηγές διαφορετικών συχνοτήτων. Κανονικοποιώντας λοιπόν τις παραπάνω τιµές στη µονάδα, υπολογίζουµε τον είκτη Έκθεσης Πηγών Πολλαπλών Συχνοτήτων ( ΕΠΠΣ) ο οποίος µας δίνει τη συνολική κανονικοποιηµένη στη µονάδα τιµή της µετρηθείσας ακτινοβολίας. Με απλά λόγια η τιµή του ΕΠΠΣ συγκρίνεται µε το κανονικοποιηµένο όριο ασφαλείας που είναι τώρα η µονάδα. Εποµένως υπολογίζεται ο δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων για το ηλεκτρικό πεδίο:

12 ,, (), (),,,, όπου Ε η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου στη συχνότητα και Ε το επίπεδο αναφοράς για, όπου Ε η ένταση του ηλεκτρικού πεδίου στη συχνότητα και Ε το επίπεδο αναφοράς για, την ένταση του ηλεκτρικού πεδίου στη συχνότητα, µετά την εφαρµογή του κατάλληλου, την ένταση του ηλεκτρικού πεδίου στη συχνότητα, µετά την εφαρµογή του κατάλληλου συντελεστή µείωσης (Πίνακας 7), συντελεστή µείωσης (Πίνακας 7),, και ο δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων για το µαγνητικό πεδίο, και ο δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων για το µαγνητικό πεδίο,, (3), (3), (3),,,, όπου Η η ένταση του µαγνητικού πεδίου στη συχνότητα και Η το επίπεδο αναφοράς για, όπου Η η ένταση του µαγνητικού πεδίου στη συχνότητα και Η το επίπεδο αναφοράς για την ένταση του µαγνητικού πεδίου στη συχνότητα, µετά την εφαρµογή του κατάλληλου, την ένταση του µαγνητικού πεδίου στη συχνότητα, µετά την εφαρµογή του κατάλληλου, την ένταση του µαγνητικού πεδίου στη συχνότητα, µετά την εφαρµογή του κατάλληλου συντελεστή µείωσης (Πίνακας 7)., συντελεστή µείωσης (Πίνακας 7).,, Στις συνήθεις περιπτώσεις που όλες οι κεραιοδιατάξεις εκπέµπουν σε συχνότητες µεγαλύτερες, Στις συνήθεις περιπτώσεις που όλες οι κεραιοδιατάξεις εκπέµπουν σε συχνότητες µεγαλύτερες από 0Mz, οι παραπάνω σχέσεις ικανοποιούνται σύµφωνα µε το «Υπόδειγµα τεχνικής µελέτης, από 0Mz, οι παραπάνω σχέσεις ικανοποιούνται σύµφωνα µε το «Υπόδειγµα τεχνικής µελέτης ραδιοεκποµπών κεραιών σταθµών βάσης κινητής τηλεφωνίας» που έχει εκδώσει η Ε.Ε.Α.Ε. εάν, από 0Mz, οι παραπάνω σχέσεις ικανοποιούνται σύµφωνα µε το «Υπόδειγµα τεχνικής µελέτης ραδιοεκποµπών κεραιών σταθµών βάσης κινητής τηλεφωνίας» που έχει εκδώσει η Ε.Ε.Α.Ε. εάν, ραδιοεκποµπών κεραιών σταθµών βάσης κινητής τηλεφωνίας» που έχει εκδώσει η Ε.Ε.Α.Ε. εάν ισχύει η εξής ανισότητα για τον δείκτη έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων, ΕΠΠΣ:, ισχύει η εξής ανισότητα για τον δείκτη έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων, ΕΠΠΣ:,, (4) ΕΠΠΣ, (4) ΕΠΠΣ,,, Όπου η ισοδύναµη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα που προσπίπτει στην υπό εξέταση, Όπου η ισοδύναµη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα που προσπίπτει στην υπό εξέταση θέση και το επίπεδο αναφοράς για την ισοδύναµη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα, θέση και, το επίπεδο αναφοράς για την ισοδύναµη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα, θέση και, το επίπεδο αναφοράς για την ισοδύναµη πυκνότητα ισχύος στη συχνότητα µετά την εφαρµογή του κατάλληλου συντελεστή µείωσης (βλέπε πίνακα 7)., µετά την εφαρµογή του κατάλληλου συντελεστή µείωσης (βλέπε πίνακα 7). Σηµειώνεται ότι οι παραπάνω τιµές ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτροµαγνητική, Σηµειώνεται ότι οι παραπάνω τιµές ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτροµαγνητική, Σηµειώνεται ότι οι παραπάνω τιµές ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία, αναφέρονται σε συνεχή έκθεση και γενικό πληθυσµό, δηλαδή για ανθρώπους που, ακτινοβολία, αναφέρονται σε συνεχή έκθεση και γενικό πληθυσµό, δηλαδή για ανθρώπους που δεν έχουν επαγγελµατική ενασχόληση µε τα ραδιοκύµατα., δεν έχουν επαγγελµατική ενασχόληση µε τα ραδιοκύµατα., δεν έχουν επαγγελµατική ενασχόληση µε τα ραδιοκύµατα.,,,

13 Παραδοχές για την εκτίµηση την εκτίµηση του ηλεκτροµαγνητικού υποβάθρου ) Στην περιοχή µελέτης όσον αφορά τους Σταθµούς Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας ή άλλων τηλεπικοινωνιακών εφαρµογών, οι κεραίες δεν ακτινοβολούν οµοιόµορφα στον περιβάλλοντα χώρο, αλλά εκπέµπουν ΗΜ ακτινοβολία που συγκεντρώνεται σε ορισµένες κατευθύνσεις. Για αυτό το λόγο το ισοτροπικό κέρδος G (σε dbi) είναι συνάρτηση των γωνιακών πολικών συντεταγµένων. Οι κεραίες διακρίνονται σε οµοιοκατευθυντικές (omni) όταν εκπέµπουν οµοιόµορφα στο οριζόντιο επίπεδο, και κατευθυντικές όταν έχουν περιορισµένο άνοιγµα στο οριζόντιο διάγραµµα ακτινοβολίας, συνήθως µικρότερο από 0 ο. Για λόγους απλούστευσης της µεθόδου υπολογισµού, θεωρούµε ότι οι κατευθυντικές κεραίες, τοποθετηµένες πάνω στον ίδιο ιστό ή σε διαφορετικούς ιστούς στο ίδιο δώµα, παράγουν διαγράµµατα ακτινοβολίας που προσεγγίζει αυτό µιας οµοιοκατευθυντικής κεραίας. Η προσέγγιση αυτή είναι ήδη πολύ αυστηρή, αφού οι κατευθυντικές κεραίες που χρησιµοποιούνται έχουν γωνίες ηµίσεως ισχύος περίπου 30, ενώ σε γωνίες ±60 το κέρδος έχει µειωθεί κατά 0 db. Εποµένως, σε περιπτώσεις όπου οι κατευθυντικές κεραίες τοποθετούνται πάνω στον ίδιο ιστό ή σε διαφορετικούς ιστούς στο ίδιο δώµα, θα θεωρούµε διάγραµµα ακτινοβολίας µεγίστου κέρδους ανεξάρτητο από την γωνία αζιµουθίου φ (κατεύθυνση κεραιών). Η υπόθεση αυτή µπορεί να χρησιµοποιηθεί κατά µείζονα λόγο σε περιπτώσεις τοποθέτησης ή κατευθυντικών κεραιών πάνω στον ίδιο ιστό ή σε διαφορετικούς ιστούς στο ίδιο δώµα. ) Ο υπολογισµός της ενδεικνυόµενης τιµής της έντασης ακτινοβολίας που παράγεται από κεραία γίνεται µε βάση τον ακόλουθο τύπο: 0.G P 0 4 π R u (5) όπου : η ένταση ακτινοβολίας (ή πυκνότητα ροής ΗΜ ισχύος), σε W/m, P: η ισχύς στην είσοδο της κεραίας σε Watt, G: το ισοτροπικό κέρδος της κεραίας σε dbi, R: η απόσταση από την κεραία της θέσης υπολογισµού της έντασης ακτινοβολίας, σε m, και u: ο παράγοντας διάταξης που λαµβάνει υπόψιν την ανάκλαση από το έδαφος

14 Σηµείωση: Ο παράγοντας u κυµαίνεται από (διάδοση ελευθέρου χώρου) έως (τέλεια αγώγιµο έδαφος τέλεια ανάκλαση). 3) Στη συνέχεια θεωρούµε τη χειρότερη περίπτωση u, δηλαδή τα απευθείας κύµατα συµβάλλουν σε φάση µε τα ανακλώµενα. Άρα ο παραπάνω τύπος δίνει : 0.G P 0 (6) π R Παρατήρηση: Ο παραπάνω τύπος είναι ακριβής όταν το έδαφος (ή η ταράτσα) έχουν άπειρη αγωγιµότητα και δεν υπάρχουν σώµατα που εµποδίζουν τη διάδοση των κυµάτων. Επίσης είναι ακριβής στο µακρινό πεδίο της κεραίας (δηλαδή απόσταση R από την κεραία µεγαλύτερη από D /λ, όπου D είναι η µέγιστη διάσταση της κεραίας και λ το µήκος κύµατος). Σε µικρότερες αποστάσεις ο παραπάνω τύπος υπερεκτιµά κατά πολύ την ένταση της ακτινοβολίας. 4) Η συνεισφορά των µικροκυψελών και γενικά των σταθµών των οποίων η συνολική ενεργός ακτινοβολούµενη ισχύς όλων των καναλιών δεν ξεπερνά τα 64 Weirp για τις ζώνες συχνοτήτων πάνω από 30 Mz θεωρείται αµελητέα καθώς δεν απαιτείται εκπόνηση και κατάθεση στην Ε.Ε.Α.Ε. µελέτης ραδιοεκποµπών σύµφωνα µε το άρθρο 6, παράγραφος 6 της ΚΥΑ 05, 6/9/000. Πάρα ταύτα για λόγους υπερεκτίµησης η όποια συνεισφορά τους συνυπολογίζεται στην τιµή υποβάθρου που δίνεται παρακάτω.

15 Καταγραφή πηγών ΗΜ πεδίου σε απόσταση 000 µέτρων από το σηµείο εγκατάστασης του παρακάτω Σ/Β της COMOT: ΟΝΟΜΑΣΙΑ: ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T ΚΩ ΙΚΟΣ: (404090) ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΤΙΡΙΟ ΟΤΕ,ΥΨΩΜΑ ΑΓΟΥΡΟΣ,ΒΛΑΧΑΒΑ ΗΜΟΣ: ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ ΝΟΜΟΣ: ΤΡΙΚΑΛΩΝ. Με βάση τα δεδοµένα των ευαίσθητων χρήσεων σε ακτίνα 000 µέτρων της περιοχής µελέτης από το σηµείο εγκατάστασης του παραπάνω Σ/Β της COMOT υπάρχουν οι παρακάτω πηγές ηλεκτροµαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων. Πίνακας 8α. Πηγές (εκποµποί) ηλεκτροµαγνητικής ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων Α/Α ΠΑΡΟΧΟΣ Κωδική ονοµασία Σ/Β /νση Σ/Β Συχνότητα Λειτουργίας (Mz) Τυπικά στοιχεία ακτινοβολίας Μέγιστη Ισχύς εισόδου στην κεραία (Watt) Μέγιστο Κέρδος κύριου λοβού ακτινοβολίας (dbi) COMOTΟΤΕ ΚΤΙΡΙΟ ΟΤΕ,ΥΨΩΜΑ ΑΓΟΥΡΟΣ ,8 500,9 7 Σηµειώνεται ότι στην περιοχή µελέτης υπάρχει αγνώστων στοιχείων ραδιοτηλεοπτικός αναµεταδότης. Η εκπεµπόµενη από τον εν λόγω αναµεταδότη πυκνότητα ισχύος συνυπολογίζεται µέσω της τιµής που δίνεται παρακάτω για το υπόβαθρο (κατόπιν µετρήσεων). Πίνακας 8β. Μικροκυµατικές κεραίες (σταθµός COMOT υπό µελέτη) Στην εν λόγω θέση χρησιµοποιούνται µικροκυµατικές κεραίες των τύπων που περιγράφονται στο παρακάτω "Παράρτηµα Υπολογισµών Μικροκυµατικών Κεραιών". Ο αριθµός των µικροκυµατικών κεραιών που χρησιµοποιούνται δίνεται παρακάτω: ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ COMOT 9

16 . Στην περιοχή µελέτης (000 µέτρα ακτινικά από το κεραιοσύστηµα της COMOT) δεν υπάρχουν χρήσεις ευαίσθητων περιοχών. εδοµένου τούτου, υπολογισµοί υποβάθρου θα γίνουν στις παρακάτω περιοχές: Πίνακας 9. Χρήσεις ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή µελέτης Α/Α ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Β ΤΗΣ COMOT (m) ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ 00 ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝ ΕΙΚΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΟ Στην περιοχή έχουν πραγµατοποιηθεί µετρήσεις Η/Μ πεδίου στην περιοχή συχνοτήτων από 75 Mz έως 3000 Mz από την COMOT στις 5//009 Τα αποτελέσµατα των µετρήσεων όπως προκύπτουν για (W/m ), φαίνονται στον παρακάτω πίνακα τη µέγιστη πυκνότητα ισχύος Πίνακας 0. Αποτελέσµατα µετρήσεων χαρακτηριστικών ηλεκτροµαγνητικού πεδίου Φασµατική Περιοχή ΡαδιοφωνικέςΤηλεοπτικές συχνότητες Κινητή τηλεφωνία 900 Mz, 800 Mz, 00 Mz Συνολικό φάσµα συχνοτήτων 00 Mz 3000 Mz Φορές κάτω από τα Μέγιστη Ένταση αυστηρότερα όρια της Μέγιστη Πυκνότητα Ηλεκτρικού Πεδίου Ελλάδος (60% ορίων Ισχύος (W/m ) (V/m) ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος 0,80 0, ,3 0, ,89 0,00 57

17 Ποσοτικά στοιχεία για την εκτίµηση και αξιολόγηση του ηλεκτροµαγνητικού υποβάθρου στην περιοχή µελέτης Για την εκτίµηση του ηλεκτροµαγνητικού υποβάθρου στην περιοχή µελέτης υπολογίζεται η πυκνότητα ισχύος (W/m ) ανά συχνότητα, βάση της σχέσης (6), θεωρώντας τα στοιχεία του πίνακα 8 και τα αποτελέσµατα των µετρήσεων του πίνακα 0 εξαιρουµένων των τιµών των συχνοτήτων κινητής τηλεφωνίας οι οποίες υπολογίζονται θεωρητικά.. Για τον υπολογισµό της εκπεµπόµενης από τις µικροκυµατικές κεραίες της COMOT και του ΟΤΕ πυκνότητας ισχύος (W/m ), χρησιµοποιούνται οι µεθόδοι που περιγράφονται στο υπόδειγµα τεχνικής µελέτης ραδιοεκποµπών µικροκυµατικών κεραιών σηµειακών ζεύξεων και κεραιών επίγειων δορυφορικών σταθµών, το οποίο εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. το εκέµβριο 00. Υπολογίζεται ο δείκτης έκθεσης πηγών πολλαπλών συχνοτήτων ΕΠΠΣ βάση της σχέσης (4) πριν και µετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT στα διάφορα σηµεία ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή µελέτης

18 Πίνακας α. Υπολογισµός ποσοτικών στοιχείων (Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) ανά φασµατική περιοχή και συνολικός ΕΠΠΣ) στο Σηµείο ΠΑΡΟΧΟΣ (Mz) Απόσταση από σηµείο (m) Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) από µετρήσεις θεωρείται <400 0,008 COMOT ΟΤΕ LINK COMOT Συνολικός ΕΠΠΣ Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Συνολικός ΕΠΠΣ Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος , , ,00 > , ,7 0,887 3,5,6493 Πριν την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT Μετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT

19 Πίνακας β. Υπολογισµός ποσοτικών στοιχείων (Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) ανά φασµατική περιοχή και συνολικός ΕΠΠΣ) στο Σηµείο ΠΑΡΟΧΟΣ (Mz) Απόσταση από σηµείο (m) Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) από µετρήσεις θεωρείται <400 0,008 COMOT ΟΤΕ LINK COMOT , , ,000 > ,6493 Συνολικός ΕΠΠΣ 0,005 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 666,7 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Συνολικός ΕΠΠΣ 0,778 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 3,6 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Πριν την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT Μετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT

20 Πίνακας γ. Υπολογισµός ποσοτικών στοιχείων (Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) ανά φασµατική περιοχή και συνολικός ΕΠΠΣ) στο Σηµείο 3 ΠΑΡΟΧΟΣ (Mz) Απόσταση από σηµείο 3 (m) Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) από µετρήσεις θεωρείται <400 0,008 COMOT ΟΤΕ LINK COMOT , , ,000 > ,6493 Συνολικός ΕΠΠΣ 0,005 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 666,7 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Συνολικός ΕΠΠΣ 0,769 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 3,6 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Πριν την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT Μετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT

21 Πίνακας δ. Υπολογισµός ποσοτικών στοιχείων (Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) ανά φασµατική περιοχή και συνολικός ΕΠΠΣ) στο Σηµείο 4 ΠΑΡΟΧΟΣ (Mz) Απόσταση από σηµείο 4 (m) Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) από µετρήσεις θεωρείται <400 0,008 COMOT ΟΤΕ LINK COMOT , , ,000 > ,6493 Συνολικός ΕΠΠΣ 0,005 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 666,7 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Συνολικός ΕΠΠΣ 0,766 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 3,6 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Πριν την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT Μετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT

22 Πίνακας ε. Υπολογισµός ποσοτικών στοιχείων (Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) ανά φασµατική περιοχή και συνολικός ΕΠΠΣ) στο Σηµείο 5 ΠΑΡΟΧΟΣ (Mz) Απόσταση από σηµείο 5 (m) Πυκνότητα Ισχύος (W/m ) από µετρήσεις θεωρείται <400 0,008 COMOT ΟΤΕ LINK COMOT , , ,000 > ,6493 Συνολικός ΕΠΠΣ 0,00 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 666,7 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Συνολικός ΕΠΠΣ 0,77 Φορές κάτω από τα αυστηρότερα όρια της Ελλάδος (60% ορίων 3,6 ICNIRP) για την πυκνότητα ισχύος Πριν την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT Μετά την εγκατάσταση του Σ/Β κινητής τηλεφωνίας της COMOT Από τα παραπάνω αποτελέσµατα που φαίνονται στον πίνακα προκύπτει ότι οι τιµές του Η/Μ πεδίου από όλες τις πηγές στην περιοχή µελέτης κυµαίνεται από 3,5 φορές έως 3,6 φορές κάτω από το 60% των ορίων της ICNIRP όπως έχουν υιοθετηθεί από το νόµο 4070 και αφορούν σχολεία, νοσοκοµεία, γηροκοµεία κ.α. όταν σε απόσταση 300 µέτρα υπάρχει κεραία κινητής τηλεφωνίας. Επίσης από τη µελέτη ραδιοεκποµπών η οποία έχει κατατεθεί στην Ε.Ε.Α.Ε. φαίνεται ότι σε όλα τα σηµεία ελεύθερης πρόσβασης του κοινού εντός 50 µέτρων από το κεραιοσύστηµα της COMOT, οι τιµές του ηλεκτροµαγνητικού πεδίου είναι χαµηλότερες από το 60% των ορίων της ICNIRP. Τέλος, από τις µετρήσεις που έχουν πραγµατοποιηθεί στην περιοχή, οι τιµές του Η/Μ πεδίου βρέθηκαν τουλάχιστον 570 φορές κάτω από το 60% των ορίων της ICNIRP, το οποίο αποδεικνύει ότι οι παραπάνω θεωρητικοί υπολογισµοί υπερεκτιµούν την πραγµατική κατάσταση του Η/Μ πεδίου στην περιοχή µελέτης.

23 Συµπεράσµατα Από την παραπάνω µελέτη βάση των θεωρητικών υπολογισµών σύµφωνα µε τα ποσοτικά στοιχεία που υπολογίστηκαν, δηλαδή την πυκνότητα ισχύος (W/m), ο δείκτης έκθεσης πολλαπλών πηγών συχνοτήτων ΕΠΠΣ που εκφράζει πόσες φορές είναι χαµηλότερες οι τιµές του συνολικού Η/Μ πεδίου από το 60% των ορίων της ICNIRP φαίνεται ότι δεν υπάρχει υπέρβαση του 60% των ορίων και συγκεκριµένα σε όλα τα σηµεία των ευαίσθητων περιοχών στην περιοχή µελέτης οι τιµές του Η/Μ πεδίου κυµαίνονται από 3,5 έως 570 φορές χαµηλότερα. χρησιµοποιώντας αυστηρές παραδοχές οι οποίες οδηγούν σε υπερεκτίµηση των τιµών.

24 ΑΝΑΦΟΡΕΣ. Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Περιβάλλλοντος, Χωροταξίας και ηµοσίων Έργων, Υγείας και Πρόνοιας, Μεταφορών και Επικοινωνιών µε θέµα «Μέτρα προφύλαξης του κοινού από τη λειτουργία κεραιών εγκατεστηµένων στην ξηρά», ΦΕΚ 05, 6/9/000.. ΙCNIRP/WO 998: Guidelines or limiting exposure to timevarying electric, magnetic and electromagnetic ields (up to 300 Gz), ealth Physics, April Σύσταση του Συµβουλίου της Ευρωπαικής Ένωσης Σχετικά µε τον περιορισµό της έκθεσης του κοινού σε ΗΜ πεδία 0 z 300 Gz, (999/59/ΕΚ), Νόµος 4070 «Ρυθµίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, ηµοσιών Έργων και άλλες διατάξεις», ΦΕΚ 8, Υπόδειγµα τεχνικής µελέτης ραδιοεκποµπών κεραιών σταθµών βάσης κινητής τηλεφωνίας, το οποίο εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. τον Ιούλιο Υπόδειγµα τεχνικής µελέτης ραδιοεκποµπών µικροκυµατικών κεραιών σηµειακών ζεύξεων και κεραιών επίγειων δορυφορικών σταθµών, το οποίο εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. το εκέµβριο Εγκύκλιος µε θέµα «Καθορισµός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθµών κεραιών σε εφαρµογή του Ν. 4070/0 (ΦΕΚ 8, 004 0), η οποία εξεδόθη από την Ε.Ε.Α.Ε. (Π/05/04/0007). 8. Υπουργική απόφαση Υ.ΠΕ.ΧΩ..Ε. µε θέµα «ιαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης και περιεχόµενο περιβαλλοντικών µελετών για τις εγκαταστάσεις κεραιών σταθµών στην ξηρά» (ΦΕΚ 435/93007) ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΩΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ Για τον υπολογισµό της συνεισφοράς των µικροκυµατικών κεραιών του σταθµού θα χρησιµοποιήσουµε τους υπολογισµούς που γίνονται παρακάτω: Αρχικά θα κατηγοριοποιήσουµε τους τύπους των µικροκυµατικών κεραιών που χρησιµοποιούνται στον εν λόγω σταθµό ανάλογα µε την διάµετρό τους. Μία σύνθεση των πιο επιβαρρυντικών στοιχείων κάθε κατηγορίας µικροκυµατικών κεραιών δίνεται στον παρακάτω πίνακα:

25 Α/Α ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΧΝΟΤΗΤΑ ΜΕΓΙΣΤΗ ΙΣΧΥΣ ΙΑΜΕΤΡΟΣ (m) ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ (Gz) ΕΚΠΟΜΠΗΣ(W) 58 0, 0, ,3 0, ,4 0, ,5 0, ,6 0, ,8 0, ,9 0, ,, ,5,5 0 58,8 3, ,98 58,4 5, , , ,6 0 Σχετικά µε τις µικροκυµατικές κεραίες που εγκαθίστανται στον υπό µελέτη σταθµό, όλες οι κεραίες τοποθετούνται σε ύψος άνω των m οπότε δεν είναι δυνατή η ανθρώπινη παρουσία µπροστά στην κεραία µέσα στη δέσµη ακτινοβολίας. Για τους υπολογισµούς θεωρούµε ότι οι κεραίες τοποθετούνται σε ύψος,m (δυσµενέστερο σενάριο). Έτσι τα σηµεία στα οποία υπολογίζεται η ένταση ακτινοβολίας που παράγεται από τις µικροκυµατικές κεραίες βρίσκονται όλα στο εγγύς πεδίο των κεραιών. Η πυκνότητα ισχύος που υπολογίζεται για κάθεµία από τις κατηγορίες κεραιών του παραπάνω πίνακα δίνεται παρακάτω: Α/Α ΙΑΜΕΤΡΟΣ (m) R εσ (m) εσ (W/m ) 0, 0, 0,057 0,3 0, 0, ,4 0, 0, ,5 0, 0,05 5 0,6 0, 0, ,8 0, 0, ,9 0, 0,056 8, 0, 0,056

26 Από τις παραπάνω τιµές υπολογισθείσας πυκνότητας ισχύος, η µεγαλύτερη τιµή προκύπτει για την κατηγορία κεραιών µε α/α (κεραίες µε διάµετρο 0,3m). εδοµένου ότι ο µέγιστος αριθµός των µικροκυµατικών κεραιών των παραπάνω κατηγοριών που εγκαθίστανται στον εν λόγω σταθµό είναι αυτός που εµφανίζεται στον παρακάτω πίνακα, η µέγιστη συνολική πυκνότητα ισχύος λόγω των µικροκυµατικών κεραιών θεωρούµε ότι είναι ίση µε την πυκνότητα ισχύος που συνεισφέρει η κατηγορία κεραιών µε διάµετρο 0,3m πολλαπλασιασµένη επί τον αριθµό των µικροκυµατικών κεραιών που εγκαθίστανται στον εν λόγω σταθµό όπως φαίνεται κα στον παρακάτω πίνακα: ΜΕΓΙΣΤΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΜΕΓΙΣΤΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΣ (για κεραίες διαµέτρου 0,3m) ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΘΕΙΣΑ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΙΣΧΥΟΣ (W/m ) ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΕΠΠΣ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΚΥΜΑΤΙΚΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ 9 0,057,649 0,75

27 A B C A B C A B C A B C A B C A B C Από την COMOT, για την εκπόνηση της Μελέτης Εκτίµησης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου του Σ/Β: ΒΛΑΧΑΒΑ Α/T (404090) εργάστηκε η επιστηµονική οµάδα που αποτελείται από τους εξής: Εκπόνηση µελέτης Εκτίµσης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου Παναγιώτης Ρισβάς Ακτινοφυσικός Φυσικός Ιατρικής Mc Ιατρικής Φυσικής

εργάστηκε η επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους εξής: Εκπόνηση Μελέτης Εκτίμσης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου Παναγιώτης Ρισβάς

εργάστηκε η επιστημονική ομάδα που αποτελείται από τους εξής: Εκπόνηση Μελέτης Εκτίμσης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου Παναγιώτης Ρισβάς A B C A B C A B C A B C A B C A B C Από την COMOT, για την εκπόνηση της Μελέτης Εκτίμησης & Αξιολόγησης των Επιπέδων του Η/Μ Υποβάθρου του Σ/Β: KARITA_X (40 430) εργάστηκε η επιστημονική ομάδα που αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΒΛΑΧΑΒΑ

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος Έκθεσης: Τζίµας Χρήστος. Ηµεροµηνία Ελέγχου: 11-06-2008 Ώρα ελέγχου: 17.00 18:30. Μαρούσι, Ιούνιος 2008

Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος Έκθεσης: Τζίµας Χρήστος. Ηµεροµηνία Ελέγχου: 11-06-2008 Ώρα ελέγχου: 17.00 18:30. Μαρούσι, Ιούνιος 2008 ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕ ΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ Σ/Β ΤΗΣ COSMOTE ΜΕ ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΟΒΡΟΥΤΣΙ Α/Τ (1404036) Υπεύθυνος Μετρήσεων: Τζίµας Χρήστος Υπεύθυνος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΣΚΟΠΕΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΨΙΝΘΟΣ /

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΛΙΟΠΡΑΣΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: MAKRICH-X2

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: COSMOTE ΚΩ ΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΟΒΡΟΥΤΣΙ ΑΤ ΚΩ ΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014

Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Αγ. Παρασκευή, 12.01.2007 Α.Π. : Π/105/014 Εγκύκλιος Θέμα : Καθορισμός ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στο περιβάλλον σταθμών κεραιών σε εφαρμογή του Ν. 3431/2006 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOEΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΞΗΡΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOEΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΞΗΡΑΣ Αρ. Πρ. Γνωµάτευσης: Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ: Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑ ΙOEΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΞΗΡΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: OTE A.E. ΚΩ ΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΥ: 0360089 ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ: ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΗΜΟΣ/ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΟΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ

Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ O 6 ο ΕΠΑ.Λ. ΑΘΗΝΑΣ Σχολικό Έτος : 2011-2012 Α Τετράμηνο ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΤΛΟ: «ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ» ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Τμήμα: Α1Π Υπεύθυνοι καθηγητές: Σταυρόπουλος Γεώργιος, Τεχν.

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Αριθμός Θέσης 1000127 Θέση ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ 39 ο 40 07 Γεωγρ.Πλάτος ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 21 ο 34 02 Διεύθυνση Θέσης ΘΕΣΗ «ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ», (Οδός, αριθμός, ΤΚ.,

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος

Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Μελέτη Εκτίµησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Αριθµός Θέσης 1002886 Θέση ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ Γεωγρ.Πλάτος 39 43 37 ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 22 21 46 ιεύθυνση Θέσης ΘΕΣΗ «ΜΑΥΡΟΤΟΠΟΣ», (Οδός, αριθµός, ΤΚ.,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΚΑΝΑΛΙΑ ΒΟΛΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη Εκτίμησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος

Μελέτη Εκτίμησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Μελέτη Εκτίμησης Η/Μ Υποβάθρου της περιοχής ενδιαφέροντος Αριθμός Θέσης 1002123 Θέση ΦΥΛΛΟΝ Γεωγρ.Πλάτος 39 26 30 ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 22 17 06 Διεύθυνση Θέσης ΎΨΩΜΑ «ΣΤΑΛΑΣ», ΤΟΠΙΚΗ (Οδός, αριθμός, ΤΚ.,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΡΑΨΑΝΗ ΚΩΔΙΚΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΑΛΟΝΝΗΣΟΣ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1) Αρ. Πρ. Γνωμάτευσης 1 : Αρ. Πρ. Εισερχ. ΕΕΑΕ 1 : Αρ. Πρ. Κατάθεσης Κατόχου: ΜΕΛΕΤΗ ΡΑΔΙOΕΚΠΟΜΠΩΝ ΚΕΡΑΙΩΝ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΤΟΧΟΣ: WIND HELLAS ΚΩΔΙΚΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΘΕΣΗΣ: ΛΑΡΙΣΑ ΖΑΠΕΙΟ ΚΩΔΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΘΕΣΗ ΠΟΥΡΝΑΡΙ, ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Μελέτη Ραδιοεκπομπών Κεραιών Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και Λήψης μέτρων Προφύλαξης του κοινού Αριθμός Θέσης 1006431 Θέση ΣΤΟΜΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ Γεωγρ.Πλάτος 39 51 20 ΕΓΣΑ 87 Γεωγρ.Μήκος 22 44 05 Διεύθυνση

Διαβάστε περισσότερα

Σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας Νομοθετικό πλαίσιο

Σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας Νομοθετικό πλαίσιο Σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας Νομοθετικό πλαίσιο Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού Μελέτες ραδιοεκπομπών-μετρήσεις Δρ. Ε. Καραμπέτσος Υπεύθυνος Γραφείου Μη-Ιοντιζουσών Ε.Ε.Α.Ε. Ηλεκτρομαγνητικό Φάσμα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΦΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΗ ΙΟΝΙΖΟΥΣΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ Οποτε ακούτε ραδιόφωνο, βλέπετε τηλεόραση, στέλνετε SMS χρησιµοποιείτε ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία (ΗΜΑ). Η ΗΜΑ ταξιδεύει µε

Διαβάστε περισσότερα

Μελετητής. Ελευθέριος Πλατύρραχος Ακτινοφυσικός Φυσικός Ιατρικής

Μελετητής. Ελευθέριος Πλατύρραχος Ακτινοφυσικός Φυσικός Ιατρικής Σ Υ Μ Π Λ Η Ρ Ω Μ Α Τ Ι Κ Η Ε Κ Θ Ε Σ Η Εκτίµηση και αξιολόγηση έντασης ηλεκτροµαγνητικού πεδίου στην περιοχή µελέτης του Σταθµού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας της εταιρείας Wind µε κωδική ονοµασία «ΠΗΛΙΟ»

Διαβάστε περισσότερα

COSMOTE - ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΕΚΠΟΜΠΩΝ

COSMOTE - ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΕΚΠΟΜΠΩΝ οκιμές Αρ. Πιστ. 802 Εργαστήριο Ελέγχου Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας Περιβάλλοντος COSMOTE - ΤΜΗΜΑ ΕΛΕΓΧΟΥ & ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΕΚΠΟΜΠΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΠΕ ΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΕΜΠΟΜΕΝΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Τίτλος Εγγράφου: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΕΡΑΚΑ Συντάκτης Έκθεσης: Νικόλαος Ε. Παπανικολάου Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Ραδιοηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Τίτλος Εγγράφου: ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Συντάκτης Έκθεσης: Νικόλαος Ε. Παπανικολάου Διπλ. Ηλεκτρολόγος Μηχανικός ΕΜΠ Ραδιοηλεκτρολόγος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΟΥΛΗΓΕΡΗΣ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ. Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΟΥΛΗΓΕΡΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΗΣΟ ΣΚΟΠΕΛΟ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΟΥΛΗΓΕΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΑΝ. ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠ Ι ΑΚΤΩΡ ΗΛ. ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου

Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου Οι κύριες πηγές Η/Μ ακτινοβολίας του Εργαστηρίου αφορούν γεννήτριες συχνοτήτων οι οποίες λειτουργούν στη μηιονίζουσα περιοχή του φάσματος των συχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ. Αναστάσιος Παστός Ηλεκτρονικός

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ. Αναστάσιος Παστός Ηλεκτρονικός ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΠΟΛΕΩΝ (ΣΒΑΠ) Ταϋγέτου 11, 15452 Ψυχικό Τηλ.: 2106719138, 2106711228 Fax: 2106719043 e-mail : 21ota@forthnet.gr ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ Τίτλος Εγγράφου: ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WIND»

«ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ WIND» Μελέτη Ραδιοεκπομπών Κεραιών Σταθμού Βάσης Κινητής Τηλεφωνίας και Λήψης μέτρων Προφύλαξης του κοινού «ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Αριθμός Θέσης 1002916 Θέση ΨΙΝΘΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΒ ΤΗΣ COSMOTE ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ 19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΒ ΤΗΣ COSMOTE ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ 19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΣΒ ΤΗΣ COSMOTE ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΛΕΜΚΕΡΗ 19 ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ Φ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΕΜΠ Ημερομηνία 26/09/2014

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή τηλεφωνία και ρυθµιστικό πλαίσιο. ρ Νικόλαος Βλασσόπουλος Προϊστάµενος ιεύθυνσης Φάσµατος

Κινητή τηλεφωνία και ρυθµιστικό πλαίσιο. ρ Νικόλαος Βλασσόπουλος Προϊστάµενος ιεύθυνσης Φάσµατος Κινητή τηλεφωνία και ρυθµιστικό πλαίσιο ρ Νικόλαος Βλασσόπουλος Προϊστάµενος ιεύθυνσης Φάσµατος 1 Καίρια ερωτήµατα Είναι το ρυθµιστικό πλαίσιο επαρκές για την προστασία της υγείας του πληθυσµού από την

Διαβάστε περισσότερα

β) Για ένα μέσο, όπου το Η/Μ κύμα έχει ταχύτητα υ

β) Για ένα μέσο, όπου το Η/Μ κύμα έχει ταχύτητα υ Ασκ. 5 (σελ 354) Το πλάτος του μαγνητικού πεδίου ενός ηλεκτρομαγνητικού κύματος ειναι 5.4 * 10 7 Τ. Υπολογίστε το πλάτος του ηλεκτρικού πεδίου, αν το κύμα διαδίδεται (a) στο κενό και (b) σε ένα μέσο στο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000»

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Μαρούσι, 22/12/2003 Αριθ. AΠ: 302/11 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων

Διαβάστε περισσότερα

Μετρήσεις έντασης ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας

Μετρήσεις έντασης ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας Μετρήσεις έντασης ακτινοβολίας από κεραίες κινητής τηλεφωνίας Φίλιππος Κωνσταντίνου Καθηγητής ΕΜΠ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Εργαστήριο Κινητών Ραδιοεπικοινωνιών Έκθεση στην Η/Μ

Διαβάστε περισσότερα

Όλα τα θέματα των εξετάσεων έως και το 2014 σε συμβολή, στάσιμα, ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ανάκλαση - διάθλαση Η/Μ ΚΥΜΑΤΑ. Ερωτήσεις Πολλαπλής επιλογής

Όλα τα θέματα των εξετάσεων έως και το 2014 σε συμβολή, στάσιμα, ηλεκτρομαγνητικά κύματα, ανάκλαση - διάθλαση Η/Μ ΚΥΜΑΤΑ. Ερωτήσεις Πολλαπλής επιλογής Η/Μ ΚΥΜΑΤΑ 1. Τα ηλεκτροµαγνητικά κύµατα: Ερωτήσεις Πολλαπλής επιλογής α. είναι διαµήκη. β. υπακούουν στην αρχή της επαλληλίας. γ. διαδίδονται σε όλα τα µέσα µε την ίδια ταχύτητα. δ. Δημιουργούνται από

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία: Νομοθετικό πλαίσιο, Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού, Αποτελέσματα ελέγχων

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία: Νομοθετικό πλαίσιο, Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού, Αποτελέσματα ελέγχων Ηλεκτρομαγνητικά πεδία: Νομοθετικό πλαίσιο, Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού, Αποτελέσματα ελέγχων Δρ Ευθύμιος Καραμπέτσος Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμων Βαθμ. Γ Υπεύθυνος Γραφείου Μη-Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2006 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ 1 ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ OΡΙΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΕΓΧΩΝ Ε. ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ Διπλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000»

ΑΠΟΦΑΣΗ. ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Μαρούσι, 22/12/2003 Αριθ. AΠ: 302/11 ΑΠΟΦΑΣΗ ΘΕΜΑ: «Κεραιοσυστήµατα Μικροκυψελών για τα οποία δεν απαιτείται άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν. 2801/2000» Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 29 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 29 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΕΝΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΡΑΙΟΔΙΑΤΑΞΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 29 ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ Ημερομηνία 17/10/2017 Έντυπο Ε.1030-1/1 ΕΚΡ.ΠΔΝ.2017.016 Σελίδα 1 από 17 1. Σκοπός Σκοπός

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας

Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας Βιολογικά αποτελέσµατα και όρια ασφαλείας Στην παρούσα ενότητα γίνεται αναφορά στα θέµατα υγείας, που σχετίζονται µε την ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία, σύµφωνα µε τα µέχρι σήµερα επιστηµονικά δεδοµένα.

Διαβάστε περισσότερα

6.10 Ηλεκτροµαγνητικά Κύµατα

6.10 Ηλεκτροµαγνητικά Κύµατα Πρόταση Μελέτης Λύσε απο τον Α τόµο των Γ. Μαθιουδάκη & Γ.Παναγιωτακόπουλου τις ακόλουθες ασκήσεις : 11.1-11.36, 11.46-11.50, 11.52-11.59, 11.61, 11.63, 11.64, 1.66-11.69, 11.71, 11.72, 11.75-11.79, 11.81

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δηµοσίευση) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δηµοσίευση) ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 30. 7. 1999 EL Επίσηµη Εφηµερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων L 199/59 II (Πράξεις για την ισχύ των οποίων δεν απαιτείται δηµοσίευση) ΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΤΑΗ ΤΟΥ ΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 12ης Ιουλίου 1999 περί του περιορισµού

Διαβάστε περισσότερα

Να αιτιολογήσετε την απάντησή σας. Μονάδες 5

Να αιτιολογήσετε την απάντησή σας. Μονάδες 5 2002 5. Να γράψετε στο τετράδιό σας τη λέξη που συµπληρώνει σωστά καθεµία από τις παρακάτω προτάσεις. γ. Η αιτία δηµιουργίας του ηλεκτροµαγνητικού κύµατος είναι η... κίνηση ηλεκτρικών φορτίων. 1. Ακτίνα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα. και. Ορατό Φως

Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα. και. Ορατό Φως Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα και Ορατό Φως Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα Το σύνολο των ΗΜ κυµάτων αποτελεί το Ηλεκτροµαγνητικό Φάσµα Το ορατό φως Το ορατό φως Το ορατό φως αποτελεί ένα πολύ µικρό κοµµάτι του Ηλεκτροµαγνητικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της ΕΕΑΕ στον έλεγχο των σταθμών κεραιών. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας

Ο ρόλος της ΕΕΑΕ στον έλεγχο των σταθμών κεραιών. Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας Ο ρόλος της ΕΕΑΕ στον έλεγχο των σταθμών κεραιών Απρίλιος 2017 Ρυθμιστική Αρχή αρμόδια αρχή για τον έλεγχο, τη ρύθμιση και την εποπτεία του τομέα πυρηνικής ενέργειας, πυρηνικής τεχνολογίας, ραδιολογικής,

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα. Copyright 2009 Pearson Education, Inc.

Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα. Copyright 2009 Pearson Education, Inc. Κεφάλαιο31 Εξισώσεις Maxwellκαι ΗλεκτροµαγνητικάΚύµατα ΠεριεχόµεναΚεφαλαίου 31 Τα µεταβαλλόµενα ηλεκτρικά πεδία παράγουν µαγνητικά πεδία. Ο Νόµος του Ampère-Ρεύµα µετατόπισης Νόµος του Gauss s στο µαγνητισµό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΙΦΧ639-3Σ7 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ

ΑΔΑ: ΒΙΦΧ639-3Σ7 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Μαρούσι, 14-05-2014 ΑΡΙΘ. : 718/1 Αρ. Εγγρ. Κεραίας : 8618A ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αριθ. ΑΠ 694/1/18-6-2013 Απόφασης της ΕΕΤΤ µε την οποία χορηγήθηκε στην Εταιρεία Οργανισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Kατασκευές Κεραιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν.2801/2000

ΑΠΟΦΑΣΗ. Kατασκευές Κεραιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν.2801/2000 Μαρούσι, 29-8-2001 ΑΡΙΘ. ΑΠ. : 227/86 ΑΠΟΦΑΣΗ Kατασκευές Κεραιών για τις οποίες δεν απαιτείται Άδεια, σύµφωνα µε το άρθρο 1 του Ν.2801/2000 Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ/Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/02/12 ΛΥΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ/Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 12/02/12 ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΚΠ. ΕΤΟΥΣ 011-01 ΜΑΘΗΜΑ / ΤΑΞΗ : ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ/Γ ΥΚΕΙΟΥ ΣΕΙΡΑ: ΧΕΙΜΕΡΙΝΑ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 1/0/1 ΥΣΕΙΣ ΘΕΜΑ 1 ο Οδηγία: Να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό κάθε µίας από τις παρακάτω ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες

Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες Μετράμε πόση Ακτινοβολία δέχεστε καθημερινά εκεί που ζείτε.απο υψηλές συχνότητες (Κεραίες τηλεφωνίας, Ασύρματα δίκτυα, Ραντάρ, Ραδιοτηλεοπτικές κεραίες, Δίκτυα ασύρματου Διαδικτύου WiMax, ) Επίσης απο

Διαβάστε περισσότερα

Από το στοιχειώδες δίπολο στις κεραίες

Από το στοιχειώδες δίπολο στις κεραίες Από το στοιχειώδες δίπολο στις κεραίες Τι ξέρουμε Έχουμε μελετήσει ένα στοιχειώδες (l

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ: Ερωτήσεις και απαντήσεις για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα κινητά τηλέφωνα Μάρτιος 2015 01 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ... 3 02 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ... 6 03 ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 27-11-2015 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 18438/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 10501 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Άδειας Κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Μάθηµα 1ο Θέµα Εισαγωγή στις τηλεπικοινωνίες 1. Τι ορίζουµε µε τον όρο τηλεπικοινωνία; 2. Ποιες οι βασικότερες ανταλλασσόµενες πληροφορίες, ανάλογα µε τη φύση και το χαρακτήρα τους; 3. Τι αποκαλούµε ποµπό

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνουμε για τις ακτινοβολίες. Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Μαθητές:Παναγιώτης Κουνέλης Παναγιώτης Σανέτσης Νικόλας Παπακωνσταντίνου

Μαθαίνουμε για τις ακτινοβολίες. Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Μαθητές:Παναγιώτης Κουνέλης Παναγιώτης Σανέτσης Νικόλας Παπακωνσταντίνου Μαθαίνουμε για τις ακτινοβολίες Ερευνητική Εργασία Β Λυκείου Μαθητές:Παναγιώτης Κουνέλης Παναγιώτης Σανέτσης Νικόλας Παπακωνσταντίνου Περιεχόμενα-Με τι θα ασχοληθούμε Τι είναι η ακτινοβολία; Από πού προέρχεται;

Διαβάστε περισσότερα

ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ) Α.Ε., ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ) Α.Ε., ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΈΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΕΔΕΤ) Α.Ε., ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ, ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Υπεύθυνος Έκθεσης ΧΡ. ΔΟΥΛΗΓΕΡΗΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΙΚΤΥΑ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ Πως λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία; Για να έχουμε την δυνατότητα χρήσης του κινητού τηλεφώνου είναι απαραίτητη η ύπαρξη ενός τουλάχιστον ασύρματου δικτύου κινητής τηλεφωνίας. Τα

Διαβάστε περισσότερα

Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες

Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες Mή Ιοντίζουσες Ακτινοβολίες Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες,

Διαβάστε περισσότερα

Περιοχές Ακτινοβολίας Κεραιών

Περιοχές Ακτινοβολίας Κεραιών Κεραίες ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Δημοσθένης Βουγιούκας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων Περιοχές Ακτινοβολίας Κεραιών 2 1 Σημειακή Πηγή 3 Κατακόρυφα Πολωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΥ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΠΕΔΙΑ Μάιος 2012 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Α. Γενικές Αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 06-03-2014 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 11137/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 9156 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Άδειας Κατασκευής

Διαβάστε περισσότερα

Ασκήσεις στα Συστήµατα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Ασκήσεις στα Συστήµατα Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ Κεφάλαιο 3 ο : ΕΙΣΑΓΩΓΗ στις ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟ ΚΥΜΑ και ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 1. Ποµπός ΑΜ εκπέµπει σε φέρουσα συχνότητα 1152 ΚΗz, µε ισχύ φέροντος 10KW. Η σύνθετη αντίσταση της κεραίας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας

Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κινητής τηλεφωνίας Επίκ. Καθηγητής Εργαστήριο Ραδιοεπικοινωνιών Τμήμα Φυσικής Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Ηλεκτρομαγνητικό περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήµιο Αιγαίου

Πανεπιστήµιο Αιγαίου Πανεπιστήµιο Αιγαίου Σχολή Θετικών Επιστηµών Τµήµα Μηχανικών Πληροφοριακών και Επικοινωνιακών Συστηµάτων Εργαστήριο Συστηµάτων Υπολογιστών και Επικοινωνιών Καρλόβασι, Σάµος, 83200 Σάµος, 4/9/2015 Αρ.Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

6.2.2 Χαρακτηριστικά κεραιών 1 / 18

6.2.2 Χαρακτηριστικά κεραιών 1 / 18 6.2.2 Χαρακτηριστικά κεραιών 1 / 18 Για κάθε κεραία υπάρχουν μια σειρά από μεγέθη που χαρακτηρίζουν τη λειτουργία της και την καταλληλότητά της για κάθε περίπτωση χρήσης. 2 / 18 Η ιδιοσυχνότητα fo Η ιδιοσυχνότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Γ.. ΣΕΡΓΙΑ ΗΣ,. Σ. ΑΛΕΞΙΑ ΗΣ, Κ. Α. ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΙΑ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΖΕΥΞΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΜΕ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 10-12-2015 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 18676/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 10518 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες Α.Ε Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθµού Ξηράς, σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα

Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ηλεκτρομαγνητικά πεδία και δημόσια υγεία: κινητά τηλέφωνα Ενημερωτικό δελτίο υπ. αρ. 193 Ιούνιος 2011 ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ Κύρια στοιχεία Η χρήση κινητών τηλεφώνων είναι ευρύτατα διαδεδομένη, καθώς υπολογίζεται ότι

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑ.Λ. Β 29 ΜΑΪOY 2015 ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑ.Λ. Β 29 ΜΑΪOY 2015 ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΠΑ.Λ. Β 9 ΜΑΪOY 01 ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ Θέµα Α Στις ερωτήσεις Α1-Α4 να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό της ερώτησης και, δίπλα, το γράµµα που αντιστοιχεί στη φράση η οποία συµπληρώνει

Διαβάστε περισσότερα

ιάθλαση. Ολική ανάκλαση. ιάδοση µέσα σε κυµατοδηγό.

ιάθλαση. Ολική ανάκλαση. ιάδοση µέσα σε κυµατοδηγό. ρ. Χ. Βοζίκης Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ 91 9. Άσκηση 9 ιάθλαση. Ολική ανάκλαση. ιάδοση µέσα σε κυµατοδηγό. 9.1 Σκοπός της εργαστηριακής άσκησης Σκοπός της άσκησης είναι η γνωριµία των σπουδαστών µε τα φαινόµενα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 19-03-2013 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 9348/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8492 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυµη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών Πιστοποιητικού Πληρότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 19-04-2016 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 19980/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Π-1152 A ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση, σύµφωνα µε το άρθρο 31 του ν. 4053/2012, της υπ αριθ. πρωτ. 81440/6763/23/12/1997 Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012

ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 2012 ΦΥΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΗ 0 ΕΚΦΩΝΗΕΙ ΘΕΜΑ Α τις ηµιτελείς προτάσεις Α Α4 να γράψετε στο τετράδιό σας τον αριθµό της πρότασης και δίπλα το γράµµα που αντιστοιχεί στη φράση η οποία τη συµπληρώνει σωστά. Α. Κατά τη

Διαβάστε περισσότερα

ηλεκτρικό ρεύµα ampere

ηλεκτρικό ρεύµα ampere Ηλεκτρικό ρεύµα Το ηλεκτρικό ρεύµα είναι ο ρυθµός µε τον οποίο διέρχεται ηλεκτρικό φορτίο από µια περιοχή του χώρου. Η µονάδα µέτρησης του ηλεκτρικού ρεύµατος στο σύστηµα SI είναι το ampere (A). 1 A =

Διαβάστε περισσότερα

α. c. β. c Μονάδες 5

α. c. β. c Μονάδες 5 ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙ ΑΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΕΥΤΕΡΑ 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΦΥΣΙΚΗ (ΘΕΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ) ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙ ΩΝ:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ 1. Εισαγωγή. Η ενέργεια, όπως είναι γνωστό από τη φυσική, διαδίδεται με τρεις τρόπους: Α) δι' αγωγής Β) δια μεταφοράς Γ) δι'ακτινοβολίας Ο τελευταίος τρόπος διάδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους:

Oι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες χωρίζονται σε κατηγορίες ανάλογα με την συχνότητα μετάδοσης τους: Οι ηλεκτρομαγνητικές ακτινοβολίες είναι ενεργειακά πεδία που δημιουργούνται από ηλεκτρικά φορτισμένα σωματίδια. Υπάρχουν φυσικές ακτινοβολίες (η ηλιακή και άλλες κοσμικές ακτινοβολίες, το μαγνητικό πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΟΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΛΙΚΩΝ Ανάπτυξη λογισµικού αυτοµατοποιηµένης λήψης, αρχειοθέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Εκτίμηση της Έκθεσης από Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών

Εκτίμηση της Έκθεσης από Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών Εκτίμηση της Έκθεσης από Συστήματα Κινητών Επικοινωνιών Ιωάννης Ν. Σάχαλος Καθηγητής Ραδιοεπικοινωνιών Α.Π.Θ. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία Ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α Μαρούσι, 30-11-2010 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 4253/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Κ-186Α ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση της υπ αρ. ΑΠ: 53571/Β/1068/22-4-1998 Απόφασης του ΥΜΕ, δια της οποίας χορηγήθηκε στην Εταιρεία - Κινητές Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

τηλεφωνίας επί της οδού Φιλοκτήτου Περιγραφή των εγκαταστάσεων 2. Μετρήσεις τηλεφωνίας επί της οδού Καντακουζηνού

τηλεφωνίας επί της οδού Φιλοκτήτου Περιγραφή των εγκαταστάσεων 2. Μετρήσεις τηλεφωνίας επί της οδού Καντακουζηνού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή Σελίδα 06 2. Όρια ασφαλούς έκθεσης του κοινού Σελίδα 08 3. Εξοπλισμός μέτρησης Σελίδα 13 4. Αποτελέσματα Σελίδα 17 A. Μετρήσεις στο περιβάλλον των σταθμών βάσης κινητής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 3.0 ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 3 3.0 ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 3.0 ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Όπως είναι ήδη γνωστό, ένα σύστημα επικοινωνίας περιλαμβάνει τον πομπό, το δέκτη και το κανάλι επικοινωνίας. Στην ενότητα αυτή, θα εξετάσουμε τη δομή και τα χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΑΥΤΟΕΞΕΤΑΣΗΣ 1. Πότε έχουμε σφαιρική διάδοση του ηλεκτρομαγνητικού κύματος; απ Αν θεωρήσουμε μια κεραία εκπομπής ως σημειακή πηγή ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας (μπορούμε να κάνουμε αυτή την υπόθεση

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.

ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΞΙΣΩΣΗ Η/Μ ΚΥΜΑΤΟΣ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΕΧΕΙ ΑΝΤΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΒΟΗΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ http://www.study4exams.gr/ ΕΧΕΙ ΤΑΞΙΝΟΜΗΘΕΙ ΑΝΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑ ΤΥΠΟ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή ΘΕΜΑΤΙΚΗ : ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Πολυτεχνική Σχολή ΘΕΜΑΤΙΚΗ : ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης ΘΕΜΑΤΙΚΗ : ΤΗΛΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ Ιωάννης Φαρασλής Τηλ : 24210-74466, Πεδίον Άρεως, Βόλος http://www.prd.uth.gr/el/staff/i_faraslis

Διαβάστε περισσότερα

ΌΡΑΣΗ. Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη

ΌΡΑΣΗ. Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη ΌΡΑΣΗ Εργασία Β Τετράμηνου Τεχνολογία Επικοινωνιών Μαρία Κόντη Τι ονομάζουμε όραση; Ονομάζεται μία από τις πέντε αισθήσεις Όργανο αντίληψης είναι τα μάτια Αντικείμενο αντίληψης είναι το φως Θεωρείται η

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά για µικροκύµατα. ηµιουργία ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων.

Γενικά για µικροκύµατα. ηµιουργία ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. ρ. Χ. Βοζίκης Εργαστήριο Φυσικής ΙΙ 5 1. Άσκηση 1 Γενικά για µικροκύµατα. ηµιουργία ηλεκτροµαγνητικών κυµάτων. 1.1 Εισαγωγή Τα µικροκύµατα είναι ηλεκτροµαγνητική ακτινοβολία όπως το ορατό φώς, οι ακτίνες

Διαβάστε περισσότερα

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία

Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Κινητή Τηλεφωνία και Υγεία Ερωτήσεις & Απαντήσεις Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑ...4 ΟΡΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ...6 ΚΙΝΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ...13

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005. ΘΕΜΑ: Συνεγκατάσταση κεραιών ραδιοεπικοινωνιών

«ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005. ΘΕΜΑ: Συνεγκατάσταση κεραιών ραδιοεπικοινωνιών «ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2005 ΘΕΜΑ: Συνεγκατάσταση κεραιών ραδιοεπικοινωνιών ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΝΙΣΣΗΜ ΜΠΕΝΜΑΓΙΩΡ, Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Προϊστάµενος ιεύθυνσης Τυποποίησης Υ.Μ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηµα 6 ο : ορυφορικές κεραίες

Μάθηµα 6 ο : ορυφορικές κεραίες Μάθηµα 6 ο : ορυφορικές κεραίες Στόχοι: Στο τέλος αυτού του µαθήµατος ο σπουδαστής θα γνωρίζει: Τα βασικά χαρακτηριστικά των δορυφορικών κεραιών Τους σηµαντικότερους τύπους κεραιών που χρησιµοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

ηλεκτρικό ρεύμα ampere

ηλεκτρικό ρεύμα ampere Ηλεκτρικό ρεύμα Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο ρυθμός με τον οποίο διέρχεται ηλεκτρικό φορτίο από μια περιοχή του χώρου. Η μονάδα μέτρησης του ηλεκτρικού ρεύματος στο σύστημα SI είναι το ampere (A). 1 A =

Διαβάστε περισσότερα

Διάφορες κεραίες. Μετάδοση ενέργειας μεταξύ πομπού-δέκτη

Διάφορες κεραίες. Μετάδοση ενέργειας μεταξύ πομπού-δέκτη Κεραίες Antennas Διάφορες κεραίες Μετάδοση ενέργειας μεταξύ πομπού-δέκτη Hκεραία αποτελεί μία μεταλλική κατασκευή η λειτουργία της οποίας εστιάζεται στη μετατροπή των υψίσυχνων τάσεων ή ρευμάτων σε ηλεκτρομαγνητικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS)

ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) ΟΜΑΔΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ: Χριστιάνα Δαυίδ 960057 Ιάκωβος Στυλιανού 992129 ΕΠΛ 476: ΚΙΝΗΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (MOBILE NETWORKS) Δρ. Χριστόφορος Χριστοφόρου Πανεπιστήμιο Κύπρου - Τμήμα Πληροφορικής Παρουσίαση 1- ΚΕΡΑΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δεκελείας 97, Νέα Φιλαδέλφεια Αγ.Παρασκευή Αττικής

Δεκελείας 97, Νέα Φιλαδέλφεια Αγ.Παρασκευή Αττικής ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & Γραφείο Μη Ιοντιζουσών Ακτινοβολιών Αγ. Παρασκευή, 30062009 Αρμόδιος: Δρ. Ε. Καραμπέτσος Α.Π.: Μ.ι./411/2637 Tηλ. : 2106506745, 2106506700

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/ ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. από τη Λειτουργία Κεραιών Εγκατεστημένων στην Ξηρά (ΦΕΚ 1105/Β/2000), Κεραιών στην Ξηρά, σύμφωνα με το ν. 3431/2006 (ΦΕΚ 1666/Β/ ), Μαρούσι, 26-09-2011 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 6767/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 7906 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία VODAFONE - ΠΑΝΑΦΟΝ Ανώνυμη Ελληνική Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών, Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Ο Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 31-12-2013 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 10501/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: Π2021Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΑΠΟΦΑΣΗ Τροποποίηση, σύµφωνα µε το άρθρο 31 του ν. 4053/2012, της υπ αριθ. ΑΠ: 82203/Β/6964/29/12/2000 Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300

ΑΠΟΦΑΣΗ. Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 Μαρούσι, 04-10-2012 ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. : 8554/Φ610 Αρ. Εγγρ. Κεραίας: 8300 ΑΠΟΦΑΣΗ Χορήγηση, στην Εταιρεία Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ Α.Ε.) Άδειας Κατασκευής Κεραίας Σταθμού Ξηράς στη Θέση

Διαβάστε περισσότερα

4.4 Τύποι ραδιοζεύξεων Εφαρμογές ραδιοφωνίας

4.4 Τύποι ραδιοζεύξεων Εφαρμογές ραδιοφωνίας 4.4 Τύποι ραδιοζεύξεων 4.4.1 Εφαρμογές ραδιοφωνίας 1 / 27 Στις εφαρμογές της ραδιοφωνίας το σήμα απευθύνεται σε πολλούς δέκτες, οι οποίοι ως προς το σύστημα εκπομπής έχουν τυχαία θέση. 2 / 27 Πρέπει λοιπόν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Θέµα ο ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο : ΚΥΜΑΤΑ Ποιες από τις παρακάτω προτάσεις είναι σωστές και ποιες λανθασµένες; α Η υπέρυθρη ακτινοβολία έχει µήκη κύµατος µεγαλύτερα από

Διαβάστε περισσότερα