1 η εκατριάδα / Trecena: Imix / Κροκόδειλος Αλιγάτορας ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1 η εκατριάδα / Trecena: Imix / Κροκόδειλος Αλιγάτορας ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"

Transcript

1 1 η εκατριάδα / Trecena: Imix / Κροκόδειλος Αλιγάτορας χαρακτηριστικά της. Είναι η 1 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Επίσης είναι µια από τις δυο µόνο εκατριάδες που αρχίζουν σε µια µέρα-πύλη. Ο Κροκόδειλος αντιπροσωπεύει τη γέννηση και η εκατριάδα του Κροκόδειλου γεννά µια ολόκληρη νέα πορεία στο Τζόλκιν. Όπως και µε όλες τις άλλες εκατριάδες, είναι καλή ιδέα να µελετήσουµε το νόηµα της εκατριάδας µέσα σε όλες τις 13 ηµέρες, µε τη εκατριάδα του Κροκόδειλου µπορείτε να αφιερώσετε αυτή των 13 ηµερών περίοδο µελετώντας το τι µπορείτε να πετύχετε για όλο το επόµενο 260ηµερο. Το Ηµερολόγιο των Μάγιας δεν είναι ένα παθητικό ηµερολόγιο. Είναι φιλικό προς τον/την χρήστη του, παρέχει σύστηµα όπου λαµβάνετε περισσότερα από αυτό όσο περισσότερο προσπαθείτε να το ενσωµατώσετε στη ζωή σας και να το ζήτε. Κάθε φορά που ζείτε ένα κύκλο του Τζόλκιν συνειδητά, σας γίνετε περισσότερο οικεία η κατανόηση των προτύπων του. Στη διάρκεια της εκατριάδας του Κροκόδειλου το πλάνο είναι γέννηση και φροντίδα. Είναι καιρός να συρθείτε στη σπηλιά των δράκων και να αναπληρώσετε την ενέργειά σας. Μια καλή περίοδος να αυτοσυγκεντρωθήτε στον οµφαλό σας και να προετοιµάσετε τους εαυτούς σας για τις επόµενες 260 ηµέρες. Όταν ανασυρθείτε από την σπηλιά σας θα αισθανθείτε αναγεννηµένοι. Οι σπηλιές αντιπροσωπεύουν τη µήτρα της Μητέρας Γης και σε πολλές µυθολογίες ο κροκόδειλος συµβολίζει επίσης τη Γη. Αυτή είναι µια περίοδος που οι άνθρωποι αγωνίζονται για σιγουριά. Θέµατα που αφορούν εθνικισµό, σχολεία, παιδιά και οικογένεια είναι συχνά στις ειδήσεις. Η δηµιουργικότητα ενισχύεται στη διάρκεια της περιόδους αυτής η οποία κυβερνιόταν από τον/την δηµιουργό θεό/θεά των αρχαίων Μεξικανών. 2 η εκατριάδα / Trecena: Imix / Ιαγουάριος Αίλουρος χαρακτηριστικά της. Είναι η 2 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το σχέδιο για αυτή τη περίοδο 13 ηµερών είναι µαγεία γητεία. Είναι ο καιρός για εξερεύνηση του ασυνήθιστου, ένας καιρός για ακολούθηση του λαγού κάτω στα λαγούµια του. Υπάρχουν περισσότερα στη ζωή από αυτά που βλέπουν τα µάτια και ο Ιαγουάριος είναι ο σαµάνος / ιερέας του Τζολ-κίν (Μετρήµατος των Ηµερών). Οι σαµάνοι των Μάγιας θα ήταν περιτυλιγµένοι σε ένα δέρµα Ιαγουάριου όταν θα τελούσαν τις ιερές τους τελετές. Παίρνοντας φυτά από τη ζούγκλα που έχουν ψυχεδελικές ποιότητες, ο σαµάνος / ιερέας θα έλπιζε να µπει στη σφαίρα της µαγείας και να ατενίσει τους κόσµους που είναι σε άλλη περίπτωση αόρατοι. Στη διάρκεια αυτών των 13 ηµερών µπορείτε να εξερευνήσετε άλλους κόσµους και να γίνετε οι ίδιοι λίγο από σαµάνοι / ιερείς. Ο έλεγχος στα πάθη φαίνεται ότι να είναι το θέµα για αυτή τη περίοδο. Απρόσεκτες (ριψοκίνδυνες) και υπερήφανες συµπεριφορές δηµιουργούν προβλήµατα, αλλά ψυχολογικοί και τεχνικοί οραµατισµοί βρίσκουν τις λύσεις τους.

2 3 η εκατριάδα / Trecena: Manik / Ελάφι Λοιπόν ποιό είναι το πλάνο για αυτή τη εκατριάδα; Για να δούµε τα κύρια χαρακτηριστικά της. Είναι η 3 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το πλάνο για αυτή την εκατριάδα είναι θεραπεία και εκπλήρωσις. Για 13 ηµέρες µπορούµε να προσπαθήσουµε βάζοντας τα χέρια µας σε καλή χρήση προκειµένου να εκπληρώσουν πράγµατα. Άσχετα αν θα είναι θεραπευτικά χέρια ή χέρια πάνω στη καρδιά ή οτιδήποτε χειροποίητο. Εστιαστήτε στο τι µπορείτε να επιτύχετε µε τα χέρια σας. Αν χρειαστήτε κάποιο άλλο χέρι µην ντραπείτε να το ζητήσετε. Στα αρχαία χρόνια, όταν η ισχύ και η δύναµη κυβερνούσε, αυτός υπολογιζόταν να είναι καιρός από ειρηνικές και ακόµα συνεσταλµένες, συµπεριφορές. Σήµερα φαίνετε ότι, η ευαισθησία προς τους άλλους και η ισότητα των φύλων, είναι τα σηµαντικά θέµατα. 4 η εκατριάδα / Trecena: Ahau / Φως Ήλιος χαρακτηριστικά της. Είναι η 4 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Αυτή η εκατριάδα είναι ένα 13µερο ταξίδη από αποκαλύψεις. Κάθε ηµέρα από αυτή τη εκατριάδα έχει την δυνατότητα να είναι µια ηµέρα παλλόµενου φωτός, όπου το φως λάµπει στα πράγµατα που ήταν πριν στην σκιά. Αν αρχίσετε αυτό το ταξίδη των 13 ηµερών συνειδητά έχοντας την πρόθεση να µάθετε κάτι σηµαντικό, θα θερίσετε περισσότερα από αυτή την εκατριάδα. Όλοι προσπαθούµε να γίνουµε φωτισµένα όντα που έχουν τη δυνατότητα να ανυψωθούν σε µια κοσµική - συµπαντική συνείδηση. Αυτός είναι ο καιρός για επίδειξη της αφοσίωσης σε ένα ιδανικό. Είναι µια περίοδος από κοινωνική ανάπτυξη και της καταστάλλαξης των αποτελεσµάτων. Οι άνθρωποι τείνουν να ανταποκρίνονται περισσότερο στα συναισθήµατά τους στη διάρκεια της επηρροής της, κάνοντάς τη τη τέλεια περίοδο για θρησκεία και τέχνες. Αυτή η περίοδος κυβερνιόταν από έναν θεό µε τα χαρακτηριστικά του κογιότε, γνωστό για άγριους χορούς και ανεύθυνες σεξουαλικές δραστηριότητες. 5 η εκατριάδα / Trecena: Ben / Καλάµι χαρακτηριστικά της. Είναι η 5 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το σχέδιο για αυτές τις 13 ηµέρες έχει να κάνει µε την εύρεση κάποιου κουράγιου και το προχώρηµα σε περιπέτειες. Πρόκειτε για την εξερεύνηση του µυαλού σας και του κόσµου σας, γύρω σας. Το µήνυµα εδώ είναι Σταµατήστε να είστε κολληµένοι στη λάσπη και αποκτήστε ζωή! Αγρυπνία είναι µια άλλη λέξη κλειδί για το Καλάµι επειδή δεν µπορείτε να ξυπνήσετε και να αγκαλιάσετε τη νέα συνείδηση χωρίς να εξερευνήσετε το µυαλό σας πρώτα. Άνθρωποι µε ισχυρό µυαλό γεννιούνται σε αυτή τη περίοδο. Είναι ένας καιρός για διοικήσεις και θεσπίσεις (κυριαρχίες και διατάγµατα), συµβάσεις, κρίσεις, προώθηση ιδεών, αεράτες γνώµες και πολιτικές συζητήσεις. Στα αρχαία χρόνια θεωρούνταν µια άτυχη περίοδος, πιθανόν γιατί το να εκφράζετε τις δικές σας γνώµες δεν ήταν καλή ιδέα σε µια στενά ελεγχόµενη κοινωνία. Ο κυβερνήτης της περιόδου αυτής ήταν µια θεά των καταιγίδων και του χάους.

3 6 η εκατριάδα / Trecena: Cimi / Μεταµορφωτής χαρακτηριστικά της. Είναι η 6 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το πλάνο για αυτήν την εκατριάδα είναι η ισότητα. Έχει να κάνει µε τη κατασκευή γεφυρών και µε τον θάνατο. Μερικές φορές για να διασχίσουµε µια γέφυρα για ένα µέρος που δεν βρεθήκαµε ποτέ πριν, θα πρέπει να επιτρέψουµε σε κάτι να πεθάνει. Οτιδήποτε σας κρατούσε πίσω πριν, οτιδήποτε σας σταµάταγε από το να διασχίσετε την γέφυρα, πρέπει να πεθάνει, πρέπει να το αφήσετε να φύγει. Τότε ανοίγετε τον εαυτόν σας σε νέους κόσµους, προκειµένου να βρήτε την ισότητα. Χρειαζόµαστε να σκοτώσουµε όλα τα απαρχαιοµένα µέρη της προσωπικότητάς µας. Φόβος ξαπλώστε τον κάτω. Ντροπή ανεβήτε στο ποδήλατό σας. Αναβολή µην το αναβάλετε άλλο να απαλαγείτε από αυτή! Όταν αρχίσετε αυτό το ταξίδη των 13 ηµερών, µπορεί να αρχίσετε θέλοντας να διασχίσετε γέφυρες αλλά που τελειώνει; Ένας καθρέφτης του Συµπαντικού κόσµου είναι εδώ στη Γη. Αυτή είναι µια από τις χρονικές περιόδους που κυβερνιώνται από την ίδια τη Σελήνη. Η ηγετική της θεότητα λέγοταν Τεκχιτζκατλ (Teccizcatl), ο αυτό-θυσιαζόµενος, που βασικά έγινε η Σελήνη όταν η παρούσα εποχή δηµιουργήθηκε. Είναι ένας καιρός που οι άνθρωποι επιδεικνύουν αφοσίωση και αφιέρωση σε κοινούς σκοπούς και αγαπηµένους στον λαό αρχηγούς. Είναι καιρός που ενδυναµώνει τον κοινό κόσµο. 7 η εκατριάδα / Trecena: Cauac / Θύελα χαρακτηριστικά της. Είναι η 7 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το σχέδιο για αυτή την περίοδο των 13 ηµερών είναι αλλαγές και διάσπαση. Μερικά πράγµατα στη ζωή γίνονται εκτός χρησιµότητας αλλά µε πείσµα προσκώλησης δεν µπορείτε να απαλλαγείτε από αυτά. Γι αυτό µια καταιγίδα είναι καλό πράγµα. ιασπαστική ναι, αλλά µερικές φορές χρειάζεται µια µεγάλη καταιγίδα να πάρει µακριά τα µη επιθυµητά πράγµατα. Επιτρέψτε τους άνεµους της αλλαγής αυτής της εκατριάδας, να εξανεµίσουν µακριά τα πράγµατα που δεν τα θέλετε στη ζωή σας. Κάντε αυτές τις σηµαντικές αλλαγές. Μπορεί να είναι λιγάκι τροµακτικό, αλλά δεν µπορούµε να εξελιχτούµε χωρίς να κάνουµε αλλαγές. Η Καταιγίδα είναι ο καταλύτης και η εκατριάδα της Θύελας-Καταιγίδας είναι µια καταλυτική εκατριάδα. Συµβαίνουν πράγµατα στη διάρκεια αυτής της περιόδου που δεν ξεχνιούνται εύκολα. Αυτο-Τροφοδότηση είναι µια άλλη λέξη κλειδί γιατί µέσω των αλλαγών µπορούµε να παράγουµε την ενέργεια που χρειαζόµαστε για να συνεχίσουµε στη πορεία µας. Στους αρχαίους καιρούς αυτή η περίοδος τρόµαζε και θεωρούνταν πολύ άτυχη. Λέγοταν ότι ήταν η περίοδος όπου µάγοι γενιόντουσαν και δαίµονες ερχόντουσαν στη γη. Τυπικά, συντριβές, βοµβαρδισµοί και κατακτήσεις φτιάχνουν τις ειδήσεις στη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Άνοιγµα στη φύση και το σύµπαν είναι µια πιο θετική ερµηνεία. Ο Τλάλοκ (Tlaloc), ο µεγαλοπρεπής θεός της βροχής, ήταν ο κυβερνήτης της.

4 8 η εκατριάδα / Trecena: Eb / ρόµος Χορτάρι χαρακτηριστικά της. Είναι η 8 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Οι δεκατρείς ηµέρες σε αυτή την εκατριάδα έχουν να κάνουν µε το να χρησιµοποιείτε το σώµα σας σαν δοχείο. Γεµίστε το µε µηνύµατα από το πνεύµα, αυτό είναι που το σώµα σας χρησιµεύει. Τα ανθρώπινα όντα είναι η σύνδεση µεταξύ ουρανού και γης. Το σώµα σας εδώ στη γη είναι πολύ γειωµένο αλλά η ψυχή µας, µας συνδέει µε τους ουρανούς. Είµαστε κανάλια. Όπως και νά χει έχουµε την ελεύθερη θέληση και το τι κάνουµε µε αυτό που λαµβάνουµε σαν κανάλια εξαρτάται από εµάς, αυτή είναι αληθινή σοφία. Στη διάρκεια αυτής της εκατριάδας πάρτε ότι πληροφορίες λαµβάνετε και κάντε το καλύτερο που νοµίζετε µε αυτές. Το µάθηµα εδώ είναι το να µοιραστήτε ότι αποκαλύψεις λαµβάνετε. Στην ουσία είναι πολύ ανθυγειηνό να τις κρατάτε στον εαυτόν σας. Τα κανάλια πρέπει να εκπέµπουν, αυτό είναι το σηµείο που γίνεστε αγωγός, όχι σε ένα αδιέξοδο. Αν λαµβάνετε µηνύµατα αλλά τα κρατάτε στον εαυτόν σας, δεν µοιράζεστε ότι υποτιθεστε ότι πρέπει να µοιράζεστε. Αυτό µπορεί να προκαλέσει νοητική σύνγχυση γιατί πολλά πράγµατα συσωρεύονται στο µυαλό σας και δεν βρίσκουν διοχέτευση. Η θεραπεία ρηγµάτων και η εγκατάσταση διαφορών µεταξύ των ατόµων και των εθνών, και θέµατα θεραπείας/αρρώστιας συχνά βγαίνουν στην επιφάνεια αυτή τη περίοδο. Είναι µια εποχή για θεραπεία και κατανόηση. Η κυβερνούσα θεότητα ήταν η θεά Μαγιαχουέλ (Mayahuel) και η γενική τάση στη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι στο να επιτευχθεί φροντίδα και θεραπεία. Οι γυναίκες ή τα γυναικεία θέµατα υπερισχύουν εδώ επίσης. 9 η εκατριάδα / Trecena: Chicchan / Ερπετό χαρακτηριστικά της. Είναι η 9 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το σχέδιο για αυτή την εκατριάδα είναι τα ένστικτα, η κουνταλίνη και η ζωοδόχος δύναµη. Το ερπετό είναι ένα ισχυρό σύµβολο µέσα σε πολλούς πολιτισµούς. Στους Μάγιας ήταν τόσο πολύ ιερό, ώστε έφτιαξαν αυτό το ηµερολογιο προς τιµήν του. Ο Quetzalcoatl, το φτερωτό ερπετό, είναι ο κεντρικός χαρακτήρας στη µυθολογία τους. Η εκατριάδα του Ερπετού περιέχει 10 ηµέρες-πύλες και το ταξίδη µέσω των 13 ηµερών αυτής της εκατριάδας είναι πολύ έντονο. Πολλές αλλαγές ζωής συµβαίνουν στη διάρκεια αυτής της εκατριάδας.είναι µια εποχή να βγάλετε το παλιό σας δέρµα και να εµφανιστήτε ανανεωµένοι και θεραπευµένοι. Είναι ο καιρός να µεταλλάξετε το δηλητήριο στη ψυχή σας. Είναι επίσης ο καιρός να ισορροπήσετε το τσάκρα της βάσης σας (κουνταλίνη). Η περίοδος ευνοεί εµπόρους και πολεµιστές. Είναι καλή περίοδος για ταξίδη, για πλεύση σε εκστρατίες, ή να πάτε µε τόλµη σε µέρη που δεν πήγε ποτέ άλλος πριν. Στο αρχαίο Μεξικό στρατιώτες περπάταγαν σε µακρινές µάχες αυτή τη περίοδο. Το τι θα βρούµε σήµερα είναι αντιπαλότητες, τολµηρές ανακαλύψεις και αποκαλύψεις µυστικών, να φτιάχνουν τις ειδήσεις.

5 10 η εκατριάδα / Trecena: Etznab / Πυρόλιθος χαρακτηριστικά της. Είναι η 10 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το σχέδιο για αυτή την εκατριάδα είναι η αναζήτηση της αλήθειας. Για 13 ηµέρες µπορούµε να µελετήσουµε την αλήθεια για τους εαυτούς µας και τον κόσµο γύρω µας. Η καθαρότητα είναι τόσο ζωτική. Χωρίς αυτή η κρίση µας είναι αµφισβητίσηµη. Ρίξτε µια εξονυχιστική µατιά στον καθρέφτη αυτής της εκατριάδας και προσπαθήστε να δείτε την αλήθεια για τον εαυτόν σας. Σιγουρέψτε ότι βλέπετε το αληθινό δυναµικό σας και την εσωτερική σας οµορφιά. Μερικές φορές η αλήθεια πληγώνει αλλά είναι ένα µικρό αντίτιµο να πληρώσετε για την καθαρότητα. Αυτό που ξεκινά σαν την εξερεύνηση για την αλήθεια, καταλήγει 13 ηµέρες αργότερα µε το µήνυµα ότι η υπέρβαση έρχεται µε την αγάπη. Εκθέσεις ικανότητας συµβαίνουν στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Θεωρούταν να είναι µια περίοδος όπου ικανότατοι αρχηγοί εµφανίζονταν, ή γεννιόντουσαν και αυτό ακόµα φαίνετε να είναι η αλήθεια. Είναι σιγούρα ένας καιρός για να γίνονται επιλογές και να παίρνονται αποφάσεις. 11 η εκατριάδα / Trecena: Chuen / Πίθηκος χαρακτηριστικά της Είναι η 11 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Αρχίζει το δεύτερο µισό του Τζόλκιν και βρίσκεται ακριβώς στη µεσαία στήλη. Επειδή ο Πίθηκος αντιπροσωπεύει τη µαγεία, γι αυτό ολόκληρη αυτή η 13µερη χρονική περίοδος είναι πολύ µαγική. Μπορεί να είναι επίσης γεµάτη µε κόλπα και παραισθήσεις, γι αυτό µείνετε στην διαίσθηση/οδηγό σας. Μπορεί να γίνει µια σκληρή εκατριάδα το πέρασµα από αυτή, ειδικά αν πεισµατώσατε και δεν είστε διατεθειµένοι να δεχτήτε την θέληση και ενέργεια των πιθήκων. Η Πιθηκίσια µαγεία είναι πολύ ισχυρό πράγµα και απαιτεί σεβασµό. Αν κάνετε τρέλες τριγύρω σας µε τη µαγεία και δεν ξέρετε τι κάνετε, µπορείτε απρόσεκτα να προκαλέσετε χάος. Αυτή είναι µια περίοδος που ευνοεί τους καλιτέχνες, µουσικούς, χορευτές και άλλες δηµιουργικές µορφές. Το ίδιο, ευνοεί δηµιουργικές δραστηριότητες. Είναι επίσης µια περίοδος πρόζας και δραµατικοποίησης στη πολιτική. Παραδοσιακά, ένα δεύτερο θέµα έχει να κάνει µε τη διάγνωση αρρώστιων και τη θεραπεία.

6 12 η εκατριάδα / Trecena: Kan / Σπόρος χαρακτηριστικά της Είναι η 12 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το σχέδιο για αυτή την εκατριάδα είναι η σπορά επαγρύπνησης και στόχευσης. Για 13 ηµέρες, είναι πρόσφορος καιρός για φύτεµα σπόρων έµπνευσης στα µυαλά των άλλων µε την ελπίδα ότι οι σπόροι θα βλαστήσουν. Η εκατριάδα του Σπόρου µαζί µε την εκατριάδα του Ερπετού περιέχουν 10 ηµέρες/πύλες µέσα τους, το οποίο τις κάνει να είναι έντονες. Αυτές οι δυο εκατριάδες είναι µοναδικές στο δυναµικό τους. Είναι πολύ πιθανόν να συµβούν µεγάλες αλλαγές ζωής καθως και δραµατικά γεγονότα. Όταν ζήτε µε το ηµερολόγιο κάποιο διάστηµα και έχετε συνειδητά περάσει µέσα από το «Μέτρηµα των Ηµερών» (Τζολ-κιν), µερικές φορές, αρχίζετε να βλέπετε τα πρότυπα να αναδύονται. Αυτές οι υπερβολικές δέκα ηµέρες/πύλες µπορούν να προκαλέσουν χάος. Αλλά όπως και να έχει, αν χρησιµοποιήσετε την ενέργειά τους, µπορείτε να κάνετε µεγάλες αλλαγές στη ζωή σας. Ο Σπόρος έχει να κάνει µε τη στόχευση σε αυτά που χρειάζονται να κατανεµηθούν. Έχει να κάνει µε την ανάδυση του πνευµατικού κηπουρού φυτεύοντας αφύπνηση σε οποιονδήποτε συναντάτε. Σύµφωνα µε τις αρχαίες Μεξικάνικες πηγές αυτή ήταν µια από τις πιο θετικές περιόδους. Μοιάζει να ευνοεί τα νιάτα και σπουδαίες παραστάσεις. Οι άνθρωποι που γεννιούνται τώρα λεγόταν ότι ήταν τυχεροί και ικανοί για ευηµερία χωρίς µεγάλη προσπάθεια. Υπάρχει µια πρόωρη πλευρά σε αυτήν την επηροή του, παρ όλα αυτά και παρ όλη τη παράσταση, οι δυναµικές ενέργειες που γίνονται τώρα τείνουν να αποτύχουν. 13 η εκατριάδα / Trecena: Caban / Γης χαρακτηριστικά της. Είναι η 13 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το πλάνο για αυτή τη εκατριάδα είναι η εξέλιξη. Για 13 ηµέρες µπορούµε να εστιαστούµε στη προσωπική µας ανάπτυξη. Μερικές φορές είναι εύκολο να ξεχνάµε ότι είµαστε εδώ για κάποιο σκοπό.τον σκοπό του να γίνουµε οι καλύτεροι άνθρωποι που µπορούµε να γίνουµε έτσι ώστε να ξεπληρώσουµε στη γη που µας επιτρέπει να είµαστε εδώ. Το χρωστάµε στη Μητέρα Γη να φτάσουµε στο δυναµικό µας. Περνάει δύσκολες στιγµές και οι µόνοι άνθρωποι που µπορούν να τη βοηθήσουν είναι αυτοί που έχουν ενδυναµωθεί. Αλλά µπορούµε να αναπτυχθούµε συνειδητά. Μπορούµε να κάνουµε τη προσπάθεια να γίνουµε ποιό δυνατοί, εξυπνότεροι και ποιό χρήσιµοι στο πλανήτη. εν είναι δύσκολο. Η Μητέρα ξέρει καλύτερα και η Μητέρα Γη ξέρει τι κάνει. Το µόνο που χρειάζετε να κάνουµε για να εξελιχθούµε, είναι να έρθουµε ποιό κοντά στη γη. Στη διάρκεια της εκατριάδας της Γης, προσπαθήστε να ανανεώσετε ευγενικά την αγάπη σας που έχετε για αυτή. Μια πιο σοβαρή χρονική περίοδος, αυτή η περίοδος λεγόταν ότι ευνοεί µόνο αυτούς που κάνανε τις µετάνειές τους. Η Τλαζολτεοτλ (Tlazolteotl), είναι η θεά της µετάνειας, ήταν η κυρίαρχη θεότητα. Σήµερα φαίνετε να είναι µια περίοδος που οι πολιτικές συνθήκες αποσταθεροποιούνται, αναθεωρήσεις βρίσκονται καθ οδον και τα όρια µετακινούνται και αλλάζουν.

7 14 η εκατριάδα / Trecena: Oc / Σκύλου Λοιπόν ποιό είναι το πλάνο για αυτή τη εκατριάδα; Ας δούµε τα κύρια χαρακτηριστικά της. Είναι η 14 η εκατριάδα του Τζόλκιν. Αγάπη είναι το πλάνο για αυτή την εκατριάδα. Η κατανόηση του µυνήµατος αυτής της 13- ηµερών περιόδου είναι ποιό εύκολη από την αστροναυτική. Ένα από τα κύρια µαθήµατα που ο σκύλος µας διδάσκει, είναι ότι το να ευχαριστιόµαστε τη ζωή µπορεί να είναι απλό. Μόνο παρατηρήστε ένα κουταβάκι να κυνηγάει την ουρά του να δείτε ότι είναι εύκολο να υπάρχει διασκέδαση. Οι σχέσεις από καρδιάς εξέχουν φωτεινά τώρα, έτσι και τα θέµατα της νοµιµοφροσύνης. Στα αρχαία χρόνια αυτή η περίοδος υπολογιζόταν σαν τυχερή, µιά εποχή που επιτυγχηµένοι άνθρωποι γεννιούνται. Αυτό φαίνετε (λίγο-πολύ) να είναι η υπόθεση σήµερα, κάνοντάς τη µια καλή εποχή για εορτασµούς και συνεργασίες. ~~~~~~~~~~~~~~~ 15 η εκατριάδα / Trecena: Akbal / Νύχτας Λοιπόν ποιό είναι το Σχέδιο για αυτή τη εκατριάδα; Ας δούµε τα κύρια χαρακτηριστικά της. Είναι η 15 η εκατριάδα του Τζόλκιν. Το σχέδιο για αυτή τη περίοδο των 13 ηµερών είναι όνειρα και αφθονία. Είναι καλός χρόνος να ανασύρετε τις ιδέες σας από το ράφι όπου αραχνιάζανε και να τιµήσετε τη σπουδαιότητά τους. Τα όνειρά σας είναι τα µόνα πράγµατα που είναι πραγµατικά δικά σας. Ήρθαν από την µοναδική σας φαντασία. Αν δεν τα πάρετε εσείς στα σοβαρά τότε ποιός; Η ζωή µε όλα τα προβλήµατά της και τις παραπλανήσεις της µπορεί να σας κάνει να ξεχάσετε τα όνειρά σας και αυτό είναι κρίµα. Αν δεν ήταν όλοι οι ονειρευτές που ήρθαν πριν από εµάς, που θα µπορούσαµε να είµαστε; «Φαντάσου το», τραγούδησε ο Τζον Λένον. Είπε επίσης «είµαι ονειροπόλος αλλά δεν είµαι ο µόνος». Αν αρκετοί από εµάς ονειρευτούν ένα µέλλον όπου υπάρχει ειρήνη τότε αυτό το όνειρο θα βγει αληθινό. Αυτή είναι, µια σκοτεινότερη περίοδο έλεγαν ότι είναι ένας καιρός προβληµάτων και αναποδιών. Η κυρίαρχη θεότητα ήταν µιά θεά που στοίχειωνε στους ανθρώπους στον ύπνο τους. Μυστικές οικονοµικές συναλλαγές, περιπτώσεις κατασκόπων, οµαδική παράνοια, και άλλα τέτοια πράγµατα ίσως έρθουν στο φως στη διάρκεια αυτής της περιόδου. Είναι πιθανώς µια καλή εποχή να βγούµε καθαροί µε την αλήθεια και να µην κρύψουµε τίποτα. 16 η εκατριάδα / Trecena: Cib / Σοφίας Λοιπόν ποιό είναι το πλάνο για αυτή τη εκατριάδα; Ας δούµε τα κύρια χαρακτηριστικά της. Είναι η 16 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το πλάνο για αυτή τη 13ήµερη περίοδο είναι αναζήτηση. Πρόκειτε για την εύρεση της αναζήτησής σας ή το ξεκίνηµα κάποιας. Πρόκειτε για τη χρησιµοποίηση της εφυΐας σας και τον χειρισµό της θέλησής σας. Μπορείτε να παγιωθείτε σε µία αποστολή για 13 ηµέρες αν αποδεχτήτε τη πρόκληση. Οι περισσότεροι άνθρωποι αν είναι τυχεροί, βρίσκουν τη θέση τους στη ζωή. Όταν το κάνετε, αυτό το κεντρικό σηµείο στη ζωή σας µπορεί να γίνει η δηµιουργία του εαυτού σας. εν αναρωτιόσασταν πάντα τι κάνετε εδώ σε αυτή τη Γη; Αν δεν το ξέρετε ακόµα, χρησιµοποιήστε αυτή τη περίοδο για να το βρήτε. Όλοι έχουµε µιά αποστολή ακόµα και αν δεν το ξέρουµε. Αυτός είναι ένας καιρός από σκληρές αποφάσεις και δοκιµασίες, εύκολο για αυτούς που είναι ρεαλιστές και αυτοπειθαρχειµένοι., όχι τόσο καλό για τους ευαίσθητους και αδύναµους. Είναι ένας καιρός του σκληρού πολιτικού παιξίµατος. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου µας γίνετε αντιληπτό το τι είναι αληθινό και τι όχι. Μερικοί καταθλίβονται, άλλοι αρχίζουν τη δουλειά. ~~~~~~~~~~~~~

8 17 η εκατριάδα / Trecena: Muluc / Προσφορά - Νερό Λοιπόν ποιό είναι το πλάνο για αυτή τη εκατριάδα; Ας δούµε τα κύρια χαρακτηριστικά της. Είναι η 17 η εκατριάδα του Τζόλκιν. Η Προσφορά έχει να κάνει µε τα συµπαντικά νερά, εξαγνισµός/αγιασµός και πηγαίνοντας µε τη ροή. Για δεκατρείς ηµέρες, όπως ταξιδεύετε µέσω αυτής της δεκατριάδας, το κύριο µάθηµα είναι να σας µάθει να αφήνεστε και να αφήνετε. Ρέοντας µε τον φυσικό ρυθµό, και τους φυσικούς κύκλους του ηµερολογίου, είναι τα µόνα που χρειάζεστε. Όποτε προσπαθείτε να ελένξετε γεγονότα που είναι έξω από τον έλενγχό σας, εκνευρίζεστε. Όλοι θα µπορούσαµε να το κάνουµε µαθαίνοντας να πηγαίνουµε µε τη ροή ποιο συχνά. Στη διάρκεια αυτής της δεκατριάδας αυτά τα θέµατα θα αναδυθούν. Φαίνετε ότι στα αρχαία χρόνια αυτή η περίοδος συλογιζόταν σαν δύσκολη, αν όχι απλά καθαρή ατυχία. Σήµερα φαίνετε, πάντως, ότι αυτή είναι µια εποχή που πρέπει να ασχοληθούµε τις µπερδεµένες όψεις της ζωής και επίσης τα δικά µας αρνητικά συναισθήµατα. Αυτοί που είναι περισσότερο ασταθείς συναισθηµατικά θα επηρρεαστούν και περισσότερο. Υπάρχει η ανάγκη για οµαδικό εξαερισµό τώρα. 18 η εκατριάδα / Trecena: Ik / Άνεµος χαρακτηριστικά της. Είναι η 18 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το πλάνο για αυτή τη εκατριάδα είναι η επικοινωνία µε το πνεύµα και την αναπνοή. Είναι καλή περίοδος για να δεχτούµε και να στείλουµε µηνύµατα. Αφιερώστε χρόνο στη διάρκεια αυτών των 13 ηµερών για να γράψετε ένα γράµµα ή να κάνετε αυτό το τηλεφώνηµα. Εκφράστε τον εαυτόν σας και ανοίξτε επικοινωνίες µε άλλους. Προσέξτε για τις ποιο λεπτές επικοινωνίες από το πνεύµα. Προσπαθούν να µας µας µιλήσουν όλη την ώρα αλλά οι περισσότεροι από εµάς έχουµε ξεχάσει πως να ακούµε. Συµβουλευτήτε τον οδηγό/διαίσθησή σας για συµπεράσµατα. Το πνεύµα χρησιµοποιεί πολλούς τρόπους για να επικοινωνήσει µαζί µας. Τα ζώα έρχονται συχνά σε εµάς µε µηνύµατα από το πνεύµα. Αν ένα ζώο εµφανιστεί µπροστά σας µε ασυνήθιστο τρόπο, µπορεί απλά τραβώντας τη προσοχή στον εαυτό του, τότε ίσως υπάρχει ένα µήνυµα για σένα. Για παράδειγµα, αν ένα κοράκι κράζει προς τα εσάς την ώρα που κάνετε την βόλτα σας ίσως είναι προειδοποίηση να προσέξετε για κάποιον κίνδυνο. Το πνεύµα χρησιµοποιεί επίσης όνειρα για να επικοινωνήσει, έτσι κοιτάξτε προσεκτικά για κρυµµένα νοήµατα. Μια άστατη και κουραστική περίοδος, που στη διάρκειά της πνευµατικά, παράξενα και ακόµα ασταθείς άνθρωποι βρίσκονται στην επικαιρότητα ή επηρεάζουν γεγονότα. Είναι µια περίοδος που ο έλεγχος αδυνατίζει, πειράµατα αναλαµβάνονται, και όρια διαλύονται.

9 19 η εκατριάδα / Trecena: Men / Αετός χαρακτηριστικά της. Είναι η 19 η εκατριάδα στο Τζόλκιν. Το πλάνο για αυτή τη εκατριάδα είναι η δηµιουργία και το όραµα. Για 13 ηµέρες το ταξίδη περικλείη τη προσπάθεια να ειδωθούν τα πράγµατα από τη πλεονεκτική οπτική των Αετών. Αυτό µπορεί µόνο να επιτευχθεί µε το να πετάτε ψηλά µε το µυαλό σας. Μερικές φορές αποτυγχάνουµε να δούµε τη µεγαλύτερη εικόνα και αυτό µας κρατάει πίσω. Με το όραµα έρχεται η δηµιουργία. Οι επιστήµονες λένε ότι ένα πράγµα που ξεχωρίζει την ανθρωπότητα από τα άλλα είδη είναι επειδή είµαστε δηµιουργικοί. εν ξοδεύουµε τον χρόνο µας µόνο µε το να τρώµε να κοιµόµαστε και να ζευγαρώνουµε, αλλά βρίσκουµε χρόνο να δώσουµε για να δηµιουργήσουµε πράγµατα. Η τέχνη είναι αυτή που ξεχωρίζει από τα συνηθισµένα. Ακόµα και οι άνθρωποι των σπηλαίων, που πασχίζουν να επιβιώσουν σε σκληρές κλιµατικές συνθήκες, παρ όλα αυτά βρίσκουν την ενέργεια και τον χρόνο να σκαλίσουν τα οράµατά τους στους τοίχους των σπηλαίων. Στη διάρκεια αυτών των 13 ηµερών, προσπαθήστε να εκφράσετε την δηµιουργικότητά σας. Μια περίοδος που ευνοεί το ατοµικό συµφέρον. Βιαστικές αποφάσεις και πράξεις, που συνήθως αποδεικνύονται αργότερα προβληµατικές, είναι συχνά στις ειδήσεις. Όλοι φαίνονται να σκέφτονται πολύ και να µιλάνε για λεπτοµέρειες, αλλά λίγοι βλέπουν την µεγάλη εικόνα. 20 η εκατριάδα / Trecena: Lamat / Αστέρι χαρακτηριστικά της. Είναι η 20 η (τελευταία) εκατριάδα στο Τζόλκιν. Στην ουσία είναι το µεσουράνηµα του όλου ταξιδιού µέσω του Τζόλκιν. Με το Αστέρι πρόκειται για οµορφιά και κοµψότητα. Όταν συνηθίζετε να ζειτε µε ένα φυσικό ηµερολόγιο σας αποκαλύπτει τα καλύτερα πράγµατα. Γίνεστε ένα λαµπρό αστέρι. Καλώς ήρθατε στον Γαλαξία! Η φώτιση δεν µας παραχωρείται στο πιάτο, πρέπει να τη κερδίσουµε µε τον σκληρό τρόπο, µε διαρκής αντοχή. Η υπέρβαση είναι µια άλλη λέξη κλειδί για τη τελευταία ηµέρα του Τζόλκιν και είναι επίσης µια ηµέρα Πύλη. Περιληπτικά, µετά τη διάβαση σε ολόκληρη τη διαδικασία των ηµερών του Τζόλ-κιν και την τελευταία εκατριάδα, η τελευταία ηµέρα µας διδάσκει ότι µπορούµε να κάνουµε υπέρβαση µέσω µιας πύλης µε διαρκής αντοχή και λάµποντας σαν Αστέρια! Αυτή η εποχή λεγόταν ότι κυβερνιόταν από τη θεά Μαγιαχουέλ (Mayahuel), τη θεά του Φεγγαριού. Είναι µια θετική, παραγωγική περίοδος, µια περίοδος που το κοινό ενεργοποιήτε ή ενθουσιάζετε πολύ από κάτι. Οι λαϊκοί ή δηµοφιλείς ήρωες κάνουν τις ειδήσεις.

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν

Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Το Ηµερολόγιο των Μάγιας και τα Χρήµατα Από τον ρ. Καρλ Τζοχάν Κάλλεµαν Λοιπόν, ήθελα να µιλήσω για δυο πράγµατα που νοµίζω δεν συνδέονται πάντα αλλά, πραγµατικά θα τους άξιζε µια σύνδεση. Το ένα είναι

Διαβάστε περισσότερα

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου

μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου Δύο Σε μια σπουδαία αρχαία πόλη που την έλεγαν Ουρούκ, ζούσε ένας νεαρός βασιλιάς, ο Γκιλγκαμές. Πατέρας του Γκιλγκαμές ήταν ο βασιλιάς Λουγκαλμπάντα και μητέρα του η

Διαβάστε περισσότερα

Τζιορντάνο Μπρούνο

Τζιορντάνο Μπρούνο http://hallofpeople.com/gr/bio/bruno.php Τζιορντάνο Μπρούνο Αποσπάσματα από έργα του (Την εποχή που εκκλησία και επιστήμη θεωρούσε υποδεέστερο το γυναικείο φύλο, ο Μπρούνο έγραψε): Εξετάστε λίγο την αλήθεια,

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη. γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό

ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ. Επιλεγμένα ποιήματα. Μέσα από την Αγάπη.   γλυκαίνει καθετί πικρό. το χάλκινο γίνεται χρυσό http://hallofpeople.com/gr/bio/roumi.php ΤΖΑΛΑΛΑΝΤΙΝ ΡΟΥΜΙ Επιλεγμένα ποιήματα γλυκαίνει καθετί πικρό το χάλκινο γίνεται χρυσό το θολό κρασί γίνεται εκλεκτό ο κάθε πόνος γίνεται γιατρικό οι νεκροί θα αναστηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ.

ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171. Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. ΜΑΘΗΜΑTA ΓΙΑ ΜΕΡΟΣ Δ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ V ΜΑΘΗΜΑ 171 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο Αγάπη και εποµένως το ίδιο είµαι κι Εγώ. Ι. (151) Όλα τα πράγµατα είναι αντίλαλοι της Φωνής του Θεού. 2 Ο Θεός είναι µόνο και µόνο

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει.

Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει. Αμέθυστος Θεία καθοδήγηση Συνδέστε τον εαυτό σας με τα υψηλότερα επίπεδα της συνείδησης. Αβεντουρίνη Γαληνη Αφήστε τη διαίσθηση και τη φαντασία σας να σας καθοδηγήσει. Διαμάντι Φωτισμός Να είσται σε κοσμική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ερωτικό παιχνίδι του άντρα και της γυναίκας είναι μια μικρή εκδήλωση του παιχνιδιού όλης της ζωής. Το ζευγάρι γνωρίζει και ζει τους κραδασμούς που το διαπερνούν, συμμετέχοντας έτσι στις δονήσεις του

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια

Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια Προτεινόμενα κείμενα για προσκλητήρια ΓΑΜΟΥ 100 Σας προσκαλούμε στο γάμο μας που θα γίνει το & ώρα Θα χαρούμε πολύ να είστε μαζί μας. 101 Η παρουσία σας και οι ευχές σας θα μας δώσουν χαρά στην ομορφότερη

Διαβάστε περισσότερα

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ

ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ ALBUM ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ 2010 ΦΥΣΑΕΙ Μη µου µιλάς γι' αυτά που ξεχνάω Μη µε ρωτάς για καλά κρυµµένα µυστικά Και µε κοιτάς... και σε κοιτώ... Κι είναι η στιγµή που δεν µπορεί να βγεί απ' το µυαλό Φυσάει... Κι είναι

Διαβάστε περισσότερα

Θεογονία: Πώς ξεκίνησαν όλα.

Θεογονία: Πώς ξεκίνησαν όλα. Θεογονία: Πώς ξεκίνησαν όλα. Μέσα από τα πολύχρωµα σύννεφα του ουρανού της Μυθοχώρας ξεπροβάλλει ο Πήγασος, το φτερωτό άλογο που χάρισε ο θεός της θάλασσας, ο Ποσειδώνας, στο γιο του τον Βελλερεφόντη.

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Αστρολογία για την Ψυχή Η Έκθεση Πέλε 21 Σεπτεμβρίου, 2017

Αστρολογία για την Ψυχή Η Έκθεση Πέλε 21 Σεπτεμβρίου, 2017 Αστρολογία για την Ψυχή Η Έκθεση Πέλε 21 Σεπτεμβρίου, 2017 Γεια σας! Είμαι ο Kaypacha με την εβδομαδιαία Έκθεση Πέλε για τις 21 Σεπτεμβρίου του 2017. Δείτε, είμαι στη μέση του Machu Picchu στο Περού. Δείτε

Διαβάστε περισσότερα

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12.

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. 13/06/12. Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. Υπό την καθοδήγηση και αιγίδα του Άγιου Γερμανού. Εκδόσεις: ΤΟ ΜΩΒ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Copyright 2012 Εκδόσεις Το

Διαβάστε περισσότερα

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης

Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Ο Καταστατικός Χάρτης της Γης Προσαρµογή για παιδιά Εισαγωγή Η γη είναι το σπίτι µας - Ζούµε σε µια πολύ σηµαντική εποχή και πρέπει να προστατεύσουµε τη Γη. - Όλοι οι λαοί του κοσµού φτιάχνουν µια µεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω.

ΝΗΦΟΣ: Ένα λεπτό µόνο, να ξεµουδιάσω. Χαίροµαι που σε βλέπω. Μέρες τώρα θέλω κάτι να σου πω. Νήφο. Πεταλία; Εγώ, ναι. Σήκω. Δεν ξέρω αν µπορώ. Μπορείς. Είµαι κουρασµένος. Ήρθε η ώρα, όµως. Τα χέρια µου έχουν αίµατα. Τα πόδια µου είναι σαν κάποιου άλλου. Δεν έχουµε πολύ χρόνο. Ένα λεπτό µόνο, να

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η μουσική..............................................11 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΓΧΟΡΔΟ Η αρχοντοπούλα κι ο ταξιδευτής........................15 ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΟΥΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου.

Εμείς τα παιδιά θέλουμε να γνωρίζουμε την τέχνη και τον πολιτισμό του τόπου μας και όλου του κόσμου. Εισαγωγή Το Παγκύπριο Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων δημιουργήθηκε το 1960. Πρωταρχικός του στόχος είναι η προσφορά και η στήριξη του παιδιού στην Κυπριακή κοινωνία. Το Κίνημα ΕΔΟΝόπουλων, μέσα από τις εβδομαδιαίες

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ

ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ Την έρευνα για τη φύση του την αρχίζει ο άνθρωπος θέτοντας στον εαυτό του την ερώτηση: «Ποιός είμαι; Τι είμαι;» Στην πορεία της αναζήτησης για την απάντηση, η ερώτηση διαφοροποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Η Ουσία και το Δώρο του Ανθρώπινου Σχεδιασμού. Συντάχθηκε απο τον/την Spyraggelos Marketos Vlaikoudis Τρίτη, 11 Οκτωβρίου :27

Η Ουσία και το Δώρο του Ανθρώπινου Σχεδιασμού. Συντάχθηκε απο τον/την Spyraggelos Marketos Vlaikoudis Τρίτη, 11 Οκτωβρίου :27 Μου κάνουν συχνά ερωτήσεις σχετικά με το Ανθρώπινο Σχέδιο. Και μια από τις πιο βασικές ερωτήσεις που κάνει κάποιος που πρωτακούει για το Ανθρώπινο Σχέδιο, είναι το τι κάνει πραγματικά, τι μπορεί να κάνει

Διαβάστε περισσότερα

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό.

Το μαγικό βιβλίο. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Το μαγικό βιβλίο Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια νεράιδα που πετώ στον ουρανό. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και είμαι μια γοργόνα μέσα στα καταγάλανα νερά. Σαν διαβάζω ένα βιβλίο λες και γίνομαι

Διαβάστε περισσότερα

"Στην αρχή το φως και η πρώτη ώρα που τα χείλη ακόμα στον πηλό δοκιμάζουν τα πράγματα του κόσμου." (Οδυσσέας Ελύτης)

Στην αρχή το φως και η πρώτη ώρα που τα χείλη ακόμα στον πηλό δοκιμάζουν τα πράγματα του κόσμου. (Οδυσσέας Ελύτης) "Στην αρχή το φως και η πρώτη ώρα που τα χείλη ακόμα στον πηλό δοκιμάζουν τα πράγματα του κόσμου." (Οδυσσέας Ελύτης) Το σύμπαν δεν υπήρχε από πάντα. Γεννήθηκε κάποτε στο παρελθόν. Τη στιγμή της γέννησης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ

ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ http://hallofpeople.com/gr/bio/aquinas.php ΘΩΜΑΣ ΑΚΙΝΑΤΗΣ Ο μεγαλύτερος και σπουδαιότερος φιλόσοφος του δευτέρου μισού του Μεσαίωνα ήταν ο Θωμάς ο Ακινάτης, που έζησε από το 1225 ως το 1274. Υπήρξε ο σημαντικότερος

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ

ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΜΑΘΗΤΡΙΑ: ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΜΠΕΛΑ ΜΑΘΗΜΑ : ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΜΗΜΑ:Γ1 ΣΧΟΛΟΚΟ ΕΤΟΣ: 2007-2008 ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΣΤΙΧΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ (Στίχοι που δείχνουν τα όνειρα και τον πόνο των ερωτευμένων) Όλοι οι

Διαβάστε περισσότερα

Χειρομαντεία. Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη

Χειρομαντεία. Συντάχθηκε απο τον/την Αστάρτη Κοιτάζοντας τον τίτλο του άρθρου, οι περισσότεροι από εσάς, μαντεύω, κοιτάξατε την παλάμη σας για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα, έτσι δεν είναι; Τι παρατηρήσατε λοιπόν; Γραμμές σε συγκεκριμένα για

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Αναπτύσσομαι 1 Προσωπική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Προσωπική Βελτίωση Αναπτύσσομαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Περιεχόμενα 1. Γιατί είναι απαραίτητη η ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΑΛ

ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΕΠΑΛ Μη Λογοτεχνικό κείµενο Το νόηµα της εργασίας ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Η επιλογή επαγγέλµατος αποτελεί σηµαντική απόφαση στη ζωή του κάθε ατόµου και για να είναι σωστή θα πρέπει να ταυτίζεται µε τα ενδιαφέροντα,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015

Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου Το κορίτσι με τα πορτοκάλια Του Γιοστέιν Γκάαρντερ Λογοτεχνικό ανάγνωσμα Χριστουγέννων 2014-2015 Δημητριάννα Σκουρτσή Γ2 Σχολικό έτος 2014-15 Τάξη Γ Γυμνασίου Λογοτεχνικό Εξωσχολικό

Διαβάστε περισσότερα

T: Έλενα Περικλέους

T: Έλενα Περικλέους T: 7000 0090 www.greendot.com.cy Έλενα Περικλέους Ο πρασινομπαλίτσας επιστρέφει... γιατί τα παραμύθια λένε πάντα την ΑΛΗΘΕΙΑ Συγγραφή: Έλενα Περικλέους Εποπτεία: Άρτεμις Παλαιογιάννη / Σάκης Θεοδοσίου

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri

Μιχάλης Μακρή EFIAP. Copyright: 2013 Michalis Makri Μιχάλης Μακρή EFIAP Copyright: 2013 Michalis Makri Copyright: 2013 Michalis Makri Less is more Less but better Copyright: 2013 Michalis Makri Ο μινιμαλισμός ορίζεται ως η εξάλειψη όλων των στοιχείων που

Διαβάστε περισσότερα

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας

Bίντεο 1: Η Αµµόχωστος του σήµερα (2 λεπτά) ήχος θάλασσας ΘΥΜΑΜΑΙ; Πρόσωπα Ήρωας: Λούκας Αφηγητής 1: Φράνσις Παιδί 1: Ματθαίος Παιδί 2: Αιµίλιος Βασίλης (αγόρι):δηµήτρης Ελένη (κορίτσι): Αιµιλία Ήλιος: Περικλής Θάλασσα: Θεοδώρα 2 ΘΥΜΑΜΑΙ; CD 1 Ήχος Θάλασσας Bίντεο

Διαβάστε περισσότερα

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα...

14η εβδομάδα Γίνε διάφανος η εβδομάδα Να τολμάς και πάλι και ξανά η εβδομάδα Κάθε αποτέλεσμα είναι καλό αποτέλεσμα... Περιεχόμενα Εισαγωγή...13 Πώς να χρησιμοποιήσεις αυτό το βιβλίο...17 1η εβδομάδα Αφουγκράσου την πληροφόρηση...21 2η εβδομάδα Άδειασε το ποτήρι σου...23 3η εβδομάδα Η μοναξιά είναι ευλογία...25 4η εβδομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Επίσκεψη στο μαντείο της Δωδώνης Πώς έβλεπαν το μέλλον οι αρχαίοι; Πώς λειτουργούσε το πιο αρχαίο μαντείο της Ελλάδας; Τι μορφή, σύμβολα και ρόλο είχε ο κύριος θεός του, ο Δίας; Τι σημασία είχαν εκεί οι

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching. Ζήσε με Πάθος! Σελίδα 1

Μανώλης Ισχάκης. Μανώλης Ισχάκης. WYS NLP Life Coaching.  Ζήσε με Πάθος!  Σελίδα 1 Μανώλης Ισχάκης WYS NLP Life Coaching www.manolisischakis.gr Όνομα : Επίθετο : Ζήσε με Πάθος! www.manolisischakis.gr Σελίδα 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι."

Διαβάστε περισσότερα

Μια ευχή για το ΜΗ "ΜΑΣΑΤΕ"!

Μια ευχή για το ΜΗ ΜΑΣΑΤΕ! Αρέσκομαι πάντα να παρατηρώ τα γεγονότα σαν εξωτερικός παρατηρητής. Τώρα θα αναρωτιέστε πως γίνεται αυτό αφού όλοι μας, λίγο πολύ, ζούμε στο ίδιο βαθύ πηγάδι. Να λοιπόν και η απάντηση που γυρεύετε... Μία

Διαβάστε περισσότερα

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης

Αϊνστάιν. Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ. Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΕΥΡΕΤΕΣ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΦΙΛΟΜΗΛΑ ΒΑΚΑΛΗ-ΣΥΡΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ Αϊνστάιν Η ζωή και το έργο του από τη γέννησή του έως το τέλος της ζωής του Εικόνες: Νίκος Μαρουλάκης Περιεχόµενα Κεφάλαιο 1:...3 Κεφάλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Δ - Ε - ΣΤ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

9.9.9 και το Ηµερολόγιο των Μάγιας

9.9.9 και το Ηµερολόγιο των Μάγιας 9.9.9 και το Ηµερολόγιο των Μάγιας Καρλ Γιόχαν Κάλλεµαν Ο αριθµός εννιά εµπλουτίστηκε µε ειδικούς προσδιορισµούς από πολλές πνευµατικές και θρησκευτικές παραδόσεις. Το εννιά ήταν ο αριθµός των Μουσών στην

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

Τ ρ ί τ η, 5 Ι ο υ ν ί ο υ Το τελευταίο φως, Ιφιγένεια Τέκου

Τ ρ ί τ η, 5 Ι ο υ ν ί ο υ Το τελευταίο φως, Ιφιγένεια Τέκου Τ ρ ί τ η, 5 Ι ο υ ν ί ο υ 2 0 1 8 Το τελευταίο φως, Ιφιγένεια Τέκου "Υπήρχε μαγεία πίσω από τη συγγραφή, που ξεπερνούσε κατά πολύ τα οφέλη της κάθαρσης. Κυριαρχία πάνω στα αισθήματα και στις κινήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τα 20 Ηλιακά Σηµεία των Μάγιας / Αζτέκων

Τα 20 Ηλιακά Σηµεία των Μάγιας / Αζτέκων Τζολ-Κιν = «Η Μέτρηση των Ηµερών» Τα 20 Ηλιακά Σηµεία των Μάγιας / Αζτέκων Ηλιακό Σηµείο Στους Μάγιας Στους Γιουκατέκ Στους Αζτέκους ΚΡΟΚΌ ΕΙΛΟΣ IMIX ΑΛΙΓΑΤΟΡΑΣ ΑΕΡΑΣ IK ΑΕΡΑΣ ΝΥΧΤΑ AKBAL ΣΠΙΤΙ ΣΠΟΡΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της  Μη βίας Συμμετοχή στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας" Στις 25-2-2013 οι ομάδα των Έμπιστων Διαμεσολαβητών του σχολείου μας πραγματοποίησε επίσκεψη στην έκθεση για τις προσωπικότητες της " Μη βίας"

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου.

Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Όροι και συντελεστές της παράστασης Ι: Αυτοσχεδιασμός και επινόηση κειμένου. Ενότητα 1: Το σπασμένο μπισκότο. Γιάννα Ροϊλού. Τμήμα: Θεατρικών Σπουδών. Σελίδα 1 1 Σκοποί ενότητας..3 2 Περιεχόμενα ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια στην Ακροθαλασσιά

Παιχνίδια στην Ακροθαλασσιά Βασίλης Κωνσταντούδης Παιχνίδια στην Ακροθαλασσιά Τίτλος του Πρωτοτύπου: Παιχνίδια στην Ακροθαλασσιά Συγγραφέας: Βασίλης Κωνσταντούδης Η φωτογραφία στο εξώφυλλο του συγγραφέα ISBN: 978-960-93-5365-6 Επίλεκτες

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης

Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Εργασία Οδύσσειας: θέμα 2 ο «Γράφω το ημερολόγιο του κεντρικού ήρωα ή κάποιου άλλου προσώπου» Το ημερολόγιο της Πηνελόπης Το ημερολόγιο: «ημέρα της αποχώρησης Αγαπημένο μου

Διαβάστε περισσότερα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα

Ένα γόνιμο μέλλον. στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα 1 Ένα γόνιμο μέλλον Ένα γόνιμο μέλλον χρειάζεται μια καλή συνείδηση στο παρόν και πνευματικές ιδιότητες που εκδηλώνουν οι Έλληνες όταν κάνουν τα καλά τους έργα Χρειαζόμαστε οι Έλληνες να συνδεθούμε πάλι

Διαβάστε περισσότερα

Μιλώντας με τα αρχαία

Μιλώντας με τα αρχαία Μιλώντας με τα αρχαία Μέσα στο μουσείο θα συναντήσετε παράξενα αντικείμενα άλλων εποχών. Μπορείτε να τα κάνετε να μιλήσουν για πανάρχαιους ανθρώπους και πολιτισμούς; Πάρτε φακούς, μέτρα, μολύβι και χαρτί

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Παντελή, Β1 Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, Διδάσκουσα: Γεωργία Τσιάρτα

Μαρία Παντελή, Β1 Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, Διδάσκουσα: Γεωργία Τσιάρτα Μαρία Παντελή, Β1 Γυμνάσιο Αρχαγγέλου, 2013-2014 Διδάσκουσα: Γεωργία Τσιάρτα Ο Ρίτσαρντ Ντέιβιντ Μπαχ γεννήθηκε στις 23 Ιουνίου 1936, στο Oak Park, του Illinois. Ξεκίνησε τις σπουδές του στο Long Beach

Διαβάστε περισσότερα

γραπτα, έγιναν μια ύπαρξη ζωντανή γεμάτη κίνηση και αρμονία.

γραπτα, έγιναν μια ύπαρξη ζωντανή γεμάτη κίνηση και αρμονία. Ένας κόσμος ενεργειών και δυνάμεων ξετυλίχτηκε μπροστά μου και με διαπέρασε ολόκληρη. Ένας κόσμος άγνωστος, ασύλληπτος, μαγευτικός. Κι εγώ τον αγκάλιασα, αφημένη μέσα στην απέραντη αγκαλιά του... Κι αναρωτιόμουν

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: Στόχος μου είναι να πείσω τους αναγνώστες μου να μην σκοτώσουν το μικρό παιδί που έχουν μέσα τους 11 May 2018 by Rena Mavridou Αγαπητή Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη, πώς προέκυψε η συγγραφή στη ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ

ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΡΟΜΟΥ - Α,α,α,α,α,α,α! ούρλιαξε η Νεφέλη - Τρομερό! συμπλήρωσε η Καλλιόπη - Ω, Θεέ μου! αναφώνησα εγώ - Απίστευτα τέλειο! είπε η Ειρήνη και όλες την κοιτάξαμε λες και είπε

Διαβάστε περισσότερα

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης»

«Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ 2013 «Προγραμματίζοντας την Επιτυχία μας εν μέσω κρίσης» Δημήτρης Γκόντας Περιβάλλον κρίσης! Τι σημαίνει κρίση; Μισθοί της πείνας. Οικονομικό αδιέξοδο. Ανεργία άνω του 25%, δεν βρίσκω

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα»

Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1. Σ αυτούς θέλουμε να αφιερώσουμε τα έργα μας. Τους έχουν πάρει τα πάντα. Ας τους δώσουμε, λοιπόν, λίγη ελπίδα» Μήνυμα από τους μαθητές του Ε1 «Εμείς, τα παιδιά της Ε1 τάξης, κάναμε μερικά έργα με θέμα τους πρόσφυγες, για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας σ αυτούς τους κυνηγημένους ανθρώπους. Τους κυνηγάει ο πόλεμος

Διαβάστε περισσότερα

Σπίτι μας είναι η γη

Σπίτι μας είναι η γη Σπίτι μας είναι η γη 1.α. Ο αρχηγός των Ινδιάνων λέει ότι η φύση είναι το σπίτι τους. Τι εννοεί; β. Πώς βλέπει ο λευκός τη φύση, σύμφωνα με τον Ινδιάνο; α. Η πρόταση αυτής της αγοραπωλησίας ήταν εντελώς

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Οι 3 διαστάσεις της ύπαρξης: εξωτερική ύπαρξη, εσωτερική ύπαρξη και γλώσσα 1: ΤΕΜΑΧΙΟ 2: ΤΕΜΑΧΙΟ 3: ΤΕΜΑΧΙΟ

Οι 3 διαστάσεις της ύπαρξης: εξωτερική ύπαρξη, εσωτερική ύπαρξη και γλώσσα 1: ΤΕΜΑΧΙΟ 2: ΤΕΜΑΧΙΟ 3: ΤΕΜΑΧΙΟ Οι 3 διαστάσεις της ύπαρξης εξωτερική ύπαρξη, εσωτερική ύπαρξη και γλώσσα 1 ΤΕΜΑΧΙΟ 2 ΤΕΜΑΧΙΟ 3 ΤΕΜΑΧΙΟ SENSES ΑΙΣΘΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΚΟΨΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΟΡΙΑΣ Η ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ ΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι.

Εισαγωγή. Ειρήνη Σταματούδη, LL.M., Ph.D. Διευθύντρια Ο.Π.Ι. Εισαγωγή Ο οδηγός που κρατάς στα χέρια σου είναι μέρος μιας σειράς ενημερωτικών οδηγών του Οργανισμού Πνευματικής Ιδιοκτησίας. Σκοπό έχει να δώσει απαντήσεις σε κάποια βασικά ερωτήματα που μπορεί να έχεις

Διαβάστε περισσότερα

Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης µε θέµα «Ένα σπίτι στην πόλη»

Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης µε θέµα «Ένα σπίτι στην πόλη» Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης µε θέµα «Ένα σπίτι στην πόλη» Εργασίες παιδιών 3 ης τάξης που αφορούν στην επεξεργασία κειµένου Ο ΣΚΑΝΤΖΟΧΟΙΡΟΣ Ο σκαντζόχοιρος είναι πολύ συνηθισµένο είδος στη χώρα µας.

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού

Ερωτηματολόγιο Προγράμματος Ασφαλώς Κυκλοφορώ (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς Κυκλοφορώ" (αρχικό ερωτηματολόγιο) Για μαθητές Β - Γ Δημοτικού Tάξη & Τμήμα:... Σχολείο:... Ημερομηνία:.../.../200... Όνομα:... Ερωτηματολόγιο Προγράμματος "Ασφαλώς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη

ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ. Δέκα ποιήματα για τον πατέρα μου. Αλκιβιάδη ΠΑΝΑΓΙΩΣΑ ΠΑΠΑΔΗΜΗΣΡΙΟΤ Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αλκιβιάδη Θεσσαλονίκη Υεβρουάριος 2015 [3] Παναγιώτα Παπαδημητρίου Αφιερωμένο στον πατέρα μου Αλκιβιάδη Copyright

Διαβάστε περισσότερα

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ''

Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 1 2 Τα λουλούδια που δεν είχαν όνομα ''ΜΥΘΟΣ'' 3 Τα λουλούδια χωρίς όνομα, τα έχει ο καθένας από μας, αλλά δεν το ξέρουμε. Δεν μας μαθαίνουν τίποτα και ψάχνουμε μόνοι μας άσκοπα να βρούμε κάτι, για να

Διαβάστε περισσότερα

Σκέψεις για το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη «Σκανταλόπετρα» από την Ιουλία Ιωάννου

Σκέψεις για το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη «Σκανταλόπετρα» από την Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 20/11/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://bit.ly/1skxbmb Σκέψεις για το μυθιστόρημα του Σωτήρη Σαμπάνη «Σκανταλόπετρα» από την Ιουλία Ιωάννου 42 Views November

Διαβάστε περισσότερα

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος

Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Α. Τσιάμης, Μ.Α., CPsychol Εκπαιδευτικός Ψυχολόγος Ο εαυτός μας Τι μπορούμε να κάνουμε Ποια είναι τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας μας Πως αντιδρούμε σε καταστάσεις ή περιβάλλοντα Είδη / Τύποι «Εαυτού»

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ. Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία

ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ. Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ Ιστορίες από τη Σκωτία και την Ιρλανδία ΣΕΙΡΑ Mystery House ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ Δήμητρα Νικολαΐδου ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους.

ΜΠΑ Μ! Μ Π Α Μ! Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για όλους. ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΙΑ ΝΑ ΤΑΞΙΔΕΥΕΙΣ ΜΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Νούρου Εγώ Κουάμι ο αδερφός μου Ράζακ ένας φίλος που συναντήσαμε στον δρόμο Στη φωτογραφία μάς είχαν δείξει καλύτερη βάρκα. Αστραφτερή και καινούρια, με χώρο για

Διαβάστε περισσότερα

Σήμερα κινδυνεύουμε είτε να μας απορροφήσουν τα δεινά του βίου και να μας εξαφανίσουν κάθε

Σήμερα κινδυνεύουμε είτε να μας απορροφήσουν τα δεινά του βίου και να μας εξαφανίσουν κάθε Οι Έλληνες φώτισαν τον κόσμο με τα δικά τους έργα σήμερα πρέπει να βρούμε ξανά τις δικές τους ιδιότητες Περίληψη: Η σοφία της ψυχής είναι μια ξεχασμένη ιδιότητα που ο άνθρωπος πρέπει πάλι να την βρει για

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου

«Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου «Ο ΥΠΕΡΡΕΑΛΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ & ΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ» ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Υπ. Καθηγήτριες: Ουρανία Φραγκουλίδου & Έλενα Κελεσίδου Ένα μικρό κομμάτι της δουλειάς των μαθητών-τριών που συμμετέχουν Δώσαμε

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012

«ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012 «ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ;» Α1 Γυμνασίου Προσοτσάνης 2011-2012 1 ΠΩΣ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ; Γράφει ο Ηλίας Δερμετζής «Τη ζωή μου χωρίς αριθμούς δεν μπορώ να τη φανταστώ,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ; 1

ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ; 1 ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ; 1 Στο σημείο αυτό του οδοιπορικού γνωριμίας με τις διάφορες μεθόδους αυτογνωσίας θα συναντήσουμε την Αστρολογία και θα μιλήσουμε για αυτή. Θα ερευνήσουμε δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος...

Η ανθρωπότητα βρίσκεται στα πρόθυρα μεγάλης αλλαγής και ενός αβέβαιου μέλλοντος... Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο «Οι λαοί και τα έθνοι του κόσμου εισέρχονται σε μια περίοδο μεγάλων δυσκολιών και αλλαγών. Οι πόροι του κόσμου ελαττώνονται. Οι πληθυσμοί αυξάνονται. Και καθώς

Διαβάστε περισσότερα

Μπορεί να υπάρχει ρατσισμός στου κόσμου τις πατρίδες Όμως εγώ θα αντιδρώ γιατί έχω ελπίδες

Μπορεί να υπάρχει ρατσισμός στου κόσμου τις πατρίδες Όμως εγώ θα αντιδρώ γιατί έχω ελπίδες Συμμετοχή στην εκδήλωση «Ο πλούτος της διαφορετικότητας» Στις 20-4-2013 μαθητές του γ/σίου Ν. Αλικαρνασσού πραγματοποίησαν στην πλατεία Ελευθερίας διάφορες δράσεις στα πλαίσια του προγράμματος με θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν

Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν Πριν από πολλά χρόνια ζούσε στη Ναζαρέτ της Παλαιστίνης μια νεαρή κοπέλα, η Μαρία, ή Μαριάμ, όπως τη φώναζαν. Η Μαρία ήταν αρραβωνιασμένη μ έναν άνδρα που τον έλεγαν Ιωσήφ. Οι γονείς της, ο Ιωακείμ και

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για παιδιά στη φύση Πληροφορίες για την οργάνωση σχολικών εκδρομών περιβαλλοντικής εκπαίδευσης Kids And Nature Περιβαλλοντική Εκπαίδευση Ψυχαγωγία Φροντίδα Δημιουργική Απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών

Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Μοναδικά εκπαιδευτικά προγράμματα για τη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών Γιατί ακόμα και όταν η αγάπη είναι δεδομένη, η επικοινωνία είναι κάτι που μαθαίνεται* *Προγράμματα βασισμένα στην «Επικοινωνία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η έκθεση Πέλε - 7η Οκτωβρίου του Γεια σας!

Η έκθεση Πέλε - 7η Οκτωβρίου του Γεια σας! Η έκθεση Πέλε - 7η Οκτωβρίου του 2015 Γεια σας! * ο Kaypacha δείχνει στην οθόνη την εφαρμογή Solar System Scope (Πεδίο του Ηλιακού Συστήματος) για το πρώτο μισό της Έκθεσης Πέλε ( καλό είναι να βλέπει

Διαβάστε περισσότερα

Η Γκουέρνικα του Πικάσο Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση του πολέµου

Η Γκουέρνικα του Πικάσο Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση του πολέµου Η Γκουέρνικα του Πικάσο Η απανθρωπιά, η βιαιότητα και η απόγνωση του πολέµου Η Γκουέρνικα είναι µια έντονη διαµαρτυρία εναντίον του πολέµου και της καταστροφής που αυτός σπέρνει. Τα µήνυµα που θέλει να

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500.

Εισπράττουµε περί τα 40 δις ευρώ το χρόνο και ξοδεύουµε περί τα 60. Κατ' αναλογία είναι σαν να βγάζω 1.000 ευρώ το µήνα και να χαλάω 1.500. Αφού κανείς από τους επίσηµους φορείς δεν βγαίνει επιτέλους να πει την πολυπόθητη αλήθεια στον ελληνικό λαό αποφάσισα να το κάνω εγώ. Ξέρετε η αλήθεια στα οικονοµικά δεν είναι ούτε θέσφατο, ούτε κρυφή

Διαβάστε περισσότερα

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι.

Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ Μια μέρα μπήκε η δασκάλα στην τάξη κι είπε ότι θα πήγαιναν ένα μακρινό ταξίδι. Αμέσως χάρηκαν πολύ, αλλά κι απογοητεύτηκαν ταυτόχρονα όταν έμαθαν ότι θα ήταν ένα

Διαβάστε περισσότερα

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής.

Η Προκήρυξη. Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Η Προκήρυξη Όπως αποκαλύφτηκε στον Μάρσαλ Βιάν Σάμμερς στης 15 Φεβρουαρίου 2007 στο Μπόλντερ, Κολοράντο, ΗΠΑ Υπάρχει ένα Νέο Μήνυμα του Θεού στον Κόσμο. Προέρχεται από τον Δημιουργό όλης της ζωής. Έχει

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητή κυρία Μαντουλίδου και αξιότιµοι καθηγητές, Αγαπητές µητέρες και πατεράδες αλλά και παππούδες και γιαγιάδες των αποφοίτων µας

Αγαπητή κυρία Μαντουλίδου και αξιότιµοι καθηγητές, Αγαπητές µητέρες και πατεράδες αλλά και παππούδες και γιαγιάδες των αποφοίτων µας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΣΕ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΝΤΟΥΛΙ Η Αγαπητή κυρία Μαντουλίδου και αξιότιµοι καθηγητές, Υψηλοί προσκεκληµένοι Αγαπητές µητέρες και πατεράδες αλλά και παππούδες και γιαγιάδες των αποφοίτων µας Πρωταγωνιστές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΨΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ

Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΨΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ Η ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΟΨΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΥΣΗ Τα τραγούδια των ανθρώπων μιλούσαν και μιλούν πάντα για τη μαγεία της γυναίκας. Μιλούν και τραγουδούν, άλλοτε με χαρά κι άλλοτε με θλίψη και με καημό, για τον ρόλο που η γυναίκα

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Να διαβάσεις με προσοχή το κείμενο και να κάνεις όλες τις εργασίες που ακολουθούν.

Να διαβάσεις με προσοχή το κείμενο και να κάνεις όλες τις εργασίες που ακολουθούν. Να διαβάσεις με προσοχή το κείμενο και να κάνεις όλες τις εργασίες που ακολουθούν. Το νησί ΚΕΙΜΕΝΟ: Η Ρόδος Καλωσορίσατε σε ένα από τα μεγαλύτερα ελληνικά νησιά, στο νησί των ιπποτών, στην πανέμορφη Ρόδο.

Διαβάστε περισσότερα

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο

Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο 4 Από όλα τα παραμύθια που μου έλεγε ο πατέρας μου τα βράδια πριν κοιμηθώ, ένα μου άρεσε πιο πολύ. Ο Σεβάχ ο θαλασσινός. Επτά ταξίδια είχε κάνει ο Σεβάχ. Για να δει τον κόσμο και να ζήσει περιπέτειες.

Διαβάστε περισσότερα