Εκπαιδευτικά. Παιχνίδια. Τα Καλύτερα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εκπαιδευτικά. Παιχνίδια. Τα Καλύτερα"

Transcript

1 γεμάτα απορίες, τα μικρά μας, ανακαλύπτουν αχόρταγα τον κόσμο. Η ενέργειά τους δεν τελειώνει ποτέ. Παίζουν, εξερευνούν, μαθαίνουν και θέλουν να κάνουν πράγματα που διευρύνουν τους ορίζοντές τους. Παρακάτω, θα δείτε τι του αρέσει περισσότερο να κάνει και από την επόμενη σελίδα θα βρείτε τα παιχνίδια που του ταιριάζουν καλύτερα. Υπέροχες εκπαιδευτικές προτάσεις από τη Fisher-Price που βάζει τη γνώση στη ζωή του, από νωρίς. Τα Καλύτερα Εκπαιδευτικά ΕκπαίδευσηΘαυμαστά και Επανάληψη, μήτηρ πάσης μαθήσεως. Τα παιδιά λατρεύουν την επανάληψη και τη ρουτίνα. Νιώθουν σιγουριά, σταθερότητα και τελικά ασφάλεια. Θέλουν να ακούν και να ξανακούν τα ίδια πράγματα, τα ίδια τραγούδια, το αλφάβητο, τους αριθμούς και τόσα άλλα με την ίδια σειρά. Θέλουν να παίζουν τα ίδια και τα ίδια. Κάντε λοιπόν όσο πιο ενδιαφέρον και γνωστικό το παιχνίδι τους και αφήστε τα να κάνουν το ίδιο και το ίδιο. Μην τους στερείτε αυτή την απόλαυση. Μιμείται ό,τι κάνετε. Σας μιμείται και διασκεδάζει με την ψυχή του. Μαθαίνει τα πάντα από τα λόγια και τις κινήσεις σας. Γιατί όμως τα παιδιά βρίσκουν τόση ευχαρίστηση στη μίμηση των πράξεών μας; Γιατί η μίμηση αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της νοητικής και κοινωνικής τους ανάπτυξης. Ανακαλύπτουν τον εαυτό τους και το φύλο τους. Ενισχύουν την αυτοπεποίθηση και την ανεξαρτησία τους. Έτσι, έχετε τη δυνατότητα να γίνετε το υγιές πρότυπο συμπεριφοράς, η σωστή βάση για τη ζωή του, από τώρα και για πάντα. Παιχνίδια 51 Μιλάτε, μιλάτε. Επικοινωνήστε μαζί τους στη γλώσσα που καταλαβαίνουν και ανταποκρίνονται. Αποκωδικοποιήστε συλλαβές και λεξούλες και ελάτε... εσείς στον κόσμο τους. Μιλάτε, ακόμα κι όταν δεν σας κοιτάζουν και παίζουν με τα παιχνίδια τους. Σίγουρα σας ακούν και αφομοιώνουν τα πάντα. Μπορεί να μη μιλάνε καλά, έχουν όμως φοβερή αντίληψη και θα σας την αποδείξουν στο άμεσο μέλλον!

2 Laugh & Learn Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για Παιδιά 6-36 Μηνών Μιλάει ελληνικά και αγγλικά. "γατάκι... little cat" "είμαι στο κομπιούτερ, παίζω μουσική, το βιβλίο μελετώ, στο τηλέφωνο απαντώ! Παρακαλώ;" Ένας κόσμος γνώσης και χαράς. Ένας κόσμος στα μέτρα του! Η αγάπη και η γνώση είναι... στον αέρα! Η Fisher-Price απαντάει στην ανάγκη του παιδιού για χαρούμενη μάθηση με τη σειρά παιχνιδιών: «Παίζω & Μαθαίνω». Τα πολυβραβευμένα παιχνίδια που έχουν λατρέψει πολλές οικογένειες για την καινοτομία και την ποιότητα που N3160 Το Πρώτο μου Γραφείο Το παιδί σας θέλει να πιάσει δουλειά; Εύκολα! Με το πρώτο του γραφείο θα κάνει υπερωρίες στη γνώση. Μιλάει ελληνικά και αγγλικά και μαθαίνει στο παιδί και στις 2 γλώσσες: γράμματα, αριθμούς, αντίθετα, σχήματα, χρώματα, λεξούλες. Ένα γραφείο που τα έχει όλα: laptop, βιβλιαράκι, τηλέφωνο και πιανάκι! Όταν το παιδί σταματήσει για λίγο, τότε ένα από τα παιχνίδια ανάβει και το παροτρύνει να συνεχίσει. Τα πόδια του γραφείου βγαίνουν για παιχνίδι στο πάτωμα. Με 40 τραγουδάκια και μελωδίες. Πρ.Λ.Τ.: 69,99 Σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε. Τα σύκα-σύκα και η σκάφη-πλυντήριο. Τι είπα πάλι! "το φως είναι σβηστό" "η δουλειά μου είναι να μάθω, να διαβάζω και να γράφω" 52 προσφέρουν. Σχεδιασμένα ώστε "διαβάζουμε το παραμυθάκια..." 53 να έχουν μεγάλη διάρκεια χρήσης. βιβλίο μας;" Αρχικά βοηθάνε το μωρό στο να κατανοεί τη σχέση αιτίας και αποτελέσματος, καθώς κάνει πράγματα να συμβαίνουν: φώτα, ήχοι, δράση "κοίτα! και τραγούδια παίζουν με το άγγιγμά του. Στη συνέχεια ανακαλύπτει ένα, δύο" καρέκλα" 2 πουλάκια: "σηκώθηκες από την στα ίδια παιχνίδια, την εκπαιδευτική πλευρά τους. Ακούει λέξεις και φράσεις και μαθαίνει τα χρώματα, τους αριθμούς, γράμματα και τόσα άλλα, εύκολα και με απίστευτη χαρά! "μπορείς να βρεις ένα κίτρινο τρίγωνο;" "ώρα για "ας μάθουμε αγγλικά" "one, two, three..." L4893 Ηλεκτρονική Εκπαιδευτική Καρεκλίτσα Εσείς έχετε την αγαπημένη σας πολυθρόνα. Γιατί να μην έχει και το μικρό σας την αγαπημένη του καρεκλίτσα; Γεμάτη εκπλήξεις και γνώση, δραστηριότητες, εκπαιδευτικά τραγούδια και μουσική. Η καρεκλίτσα μιλάει και το παιδί ακούει και μαθαίνει το αλφάβητο, αριθμούς, βασικές λεξούλες, φράσεις, τα αντίθετα, ονόματα ζώων, χρώματα. Απαντάει σε εύκολες ερωτήσεις, διασκεδάζει και η γνώση παίρνει την πρώτη θέση στη ζωή του! 12+ μηνών Πρ.Λ.Τ.: 59,99

3 "χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ" "...χι, ψι και ωμέγα είπα, τώρα ξέρεις την αλφαβήτα" "άλφα" "κόκκινο" "ένα" "πορτοκαλί" K9724 Το Πρώτο μου Ραδιοφωνάκι Δεν έχει κεραία, αλλά «πιάνει» τον καλύτερο σταθμό, τι είναι; Το πρώτο μου ραδιοφωνάκι! «Παίζει» χαρούμενα παιδικά κλασικά και εκπαιδευτικά τραγουδάκια. Με κουμπί που πηγαίνει μπροστά-πίσω και σταματάει το τραγουδάκι για να συνεχίσει μετά. Στην οθόνη εναλλάσσονται χαρούμενες εικόνες. Πρ.Λ.Τ.: 12,99 "Α,Β,Γ" "1,2,3" "άλφα, βήτα" "ποντικάκι" N1729 Συρόμενα Ζωάκια Δυο ζωάκια που θα θέλει να κάνει...μάκια! Το σαλιγκαράκι μαθαίνει στο παιδί χρώματα και γράμματα. H χελωνίτσα, του μαθαίνει σχήματα και αριθμούς. Με μεγάλα κουμπιά στην πλάτη τους και ένα εκπαιδευτικό τραγουδάκι. Πωλούνται ξεχωριστά. "το σκυλάκι το γλυκό" H8162 Το Πρώτο μου Εκπαιδευτικό CD Είναι δικό του και είναι πολύ προχωρημένο! «Παίζει» διασκεδαστική μουσική αλλά και 5 εκπαιδευτικά τραγούδια, λέξεις, φράσεις, ονομασίες ζώων και ήχους! Πρ.Λ.Τ.: 19,99 "πάμε βόλτα" Όταν αγγίξετε την καρδούλα του, θα ακούσετε το αγαπημένο του τραγουδάκι: "Σ αγαπώ"! "μπλε αυτί" Αν η γνώση είναι δύναμη, τότε εγώ είμαι ο Ράμπο! "μ αρέσει να μου τραγουδάς μ αρέσει όταν γελάς. Κάθε φορά που σε κοιτώ θέλω να σου πω: Σ αγαπάω... πόσο σ αγαπώ!" H2246 Κλειδάκια Τα κλειδιά που ανοίγουν τις πόρτες της γνώσης. Όταν τα αγγίζει μαθαίνει τα ονόματα των αντικειμένων που κρατά: σπιτάκι, καραβάκι, αυτοκινητάκι. Ακούει και μαθαίνει 6 εκπαιδευτικά τραγούδια, απλές λέξεις, φράσεις, χρώματα. "κίτρινο σπίτι" P3342 Εκπαιδευτικό Σκυλάκι Ζητείται σπίτι για σκυλάκι τρυφερό και ομιλητικό. Λέει τα μέρη του σώματος και 10 διαφορετικά τραγούδια που μαθαίνουν στο παιδί το αλφάβητο, λέξεις και φράσεις, με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο. Υιοθετήστε το! Πρ.Λ.Τ.: 34,99 "έπιασες το πόδι μου!"

4 "έψιλον" G9095 Τηλέφωνο Το τηλέφωνο που τα ξέρει όλα και τα λέει όλα! Μόλις το παιδί απαντήσει, θα μάθει αριθμούς, γράμματα και λέξεις μέσα από φωτεινά σήματα που ανάβουν στην οθόνη. Η μουσική συνοδεύει κάθε του τηλεφώνημα! "τρία κουλουράκια, να Πρ.Λ.Τ.: 19,99 μοιραστούμε εμείς. Στρογγυλά και τρίγωνα, τετράγωνα να δεις" "χρώματα και σχήματα αρχίζουν τα μαθήματα" "τα ζωάκια θέλουν εσένα, μέτρησέ τα ένα-ένα" "1,2,3" P7279 Εκπαιδευτικό Σετ Τσαγιού Για τις μικρές πριγκίπισσες ένα σετ τσαγιού που μιλάει -ω! ναι- όπως οι μεγάλοι και μαθαίνει με επιτυχία στα παιδιά τρόπους ευγένειας και κοινωνικοποίησης, αλλά και πολλά ακόμα. Με τραγουδάκια και ήχους το τσάι «πίνεται» ακόμα πιο ευχάριστα! Διαθέσιμο από τον Μάρτιο. Πρ.Λ.Τ.: 19,99 "βρες την κόκκινη πασχαλίτσα" P2780 Μίνι Ηλεκτρονικά Βιβλία Είναι ένα κι ένα! Δύο βιβλία ιδανικά για μικρά παιδιά, για να μάθουν ευχάριστα τους αριθμούς και τα ζωάκια ή τα χρώματα και τα σχήματα ή όλα αν τα πάρετε μαζί. Πωλούνται ξεχωριστά. "τσάι πίνουμε εδώ, ευχαριστώ, παρακαλώ" "μμμμ... λίγο ακόμα παρακαλώ" "α! Ευχαριστώ πολύ" "κουμπάκια, φατσούλες,..." "κόκκινος κύκλος" Βιβλιοφάγος δε γεννιέσαι, γίνεσαι. Τι έχει σήμερα το μενού; "κόκκινο καπέλο" "ένα φράγκο η βιολέτα" Παίζω, παίζεις, παίζει, παίζουμε, παίζουμε, παίζουμε και ξαναπαίζουμε! Αυτή είναι η γραμματική αξία του παιχνιδιού. Τέλος! H0671 Παιχνιδοφατσούλες Η γνώση γίνεται εργαλείο στα χέρια του! Εδώ θα μάθει γράμματα, αριθμούς, χρώματα και σχήματα. Θα ακούσει εκπαιδευτικά τραγούδια, μελωδίες και θα λάμψει η μέρα του με τα φωτάκια! H8170 Μουσικό Βιβλίο Κάθε σελίδα κι ένα τραγούδι που... μιλάει στην καρδιά του! 6 γνωστά και αγαπημένα παιδικά τραγούδια, που θα τα μάθει όλα. Γράμματα, λεξούλες, χρώματα και αριθμοί θα το συνοδεύσουν στον κόσμο της γνώσης. "τρία ψαράκια"

5 Σούπερ Εκπαίδευση "αυτό το ζωάκι είναι ένας κόκορας" "μπορείς να βρεις το ζώο που κάνει μπεεε;" Δεν πάει ακόμα σχολείο, γι αυτό φτιάξτε του εσείς ένα με την άδειά μας. Είδαμε, όπως θα δείτε κι εσείς παρακάτω, φανταστικά παιχνίδια που ακονίζουν το μυαλό των μικρών παιδιών και δεν πρέπει να λείπουν από κανένα σπίτι. Πρόκειται για τη σειρά εκπαίδευσης Fun 2 Learn, της Fisher-Price. Τα παιχνίδια αυτά προσφέρουν στα μεγαλύτερα παιδάκια όλες τις απαραίτητες γνώσεις και τα προετοιμάζουν για το νηπιαγωγείο και τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. Διαθέτουν πρωτότυπους εκπαιδευτικούς τρόπους λειτουργίας, τους μιλάνε και τα καθοδηγούν, τους μαθαίνουν να γράφουν το αλφάβητο, να καταλαβαίνουν την έννοια των αριθμών, να εμπλουτίζουν το λεξιλόγιό τους, να δημιουργούν, να διασκεδάζουν! Fun 2 Learn Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για Παιδιά 2 Ετών+ "ζώα ζουν εδώ πολλά, γιούπι-γιούπι-για!" Ξύπνιο μου εσύ! Μ8025 Εκπαιδευτική Φάρμα Τόσα ζωάκια, τόση χαρά! Το παιδί μαθαίνει να αναγνωρίζει 16 ζωάκια, με τον πιο ευχάριστο τρόπο. Κατεβάζει τον μοχλό στο ζωάκι που διαλέγει κάθε φορά και τότε ακούει το όνομά του! Ακόμα, η φάρμα κάνει ερωτήσεις στο παιδάκι, του ζητάει να βρει που είναι τα ζωάκια ή τι ήχους κάνουν. Έχει 2 διασκεδαστικά τραγουδάκια και 2 σελίδες για παιχνίδι. 1,5+ ετών Όσα παιδιά (ή μεγάλοι) στα τεστ νοημοσύνης έχουν δείκτη από 146 και πάνω είναι μεγαλοφυείς. Αν έχουν μεταξύ πρόκειται για παιδιά εξαιρετικά ευφυή. Από συγκαταλέγονται οι ευφυής, όπου είναι και το 15-20% του παγκόσμιου πληθυσμού. Από είναι ο μέσος όρος νοημοσύνης, μακριά από εμάς...! "κεφαλαία γράμματα" "ετοιμάσου για το παιχνίδι των αριθμών" "άλφα, βήτα " "χρησιμοποίησε το πληκτρολόγιο" N8791 To Πρώτο μου Laptop Το κρυφό σχολειό ή αλλιώς το laptop που κρύβει μέσα του όλη τη γνώση! Η τεχνολογία τόσο φιλική όσο ποτέ! Με πληκτρολόγιο που λειτουργεί πραγματικά και με οθόνη που αλλάζει χρώματα! Μιλάει στο παιδί και του μαθαίνει: να αναγνωρίζει τα γράμματα και μετά να τα πληκτρολογεί, να μετράει και να μαθαίνει τους αριθμούς μέσα από έξυπνους τρόπους. Ακόμα, το laptop, του εμφανίζει και του μαθαίνει λέξεις που ξεκινάνε από τα αντίστοιχα γράμματα. Με το ποντίκι διασκεδάζει παίζοντας 2 ηλεκτρονικά παιχνίδια. Όλα αυτά με μουσική και ήχους για περισσότερη εργασία και χαρά! 3-7 ετών Πρ.Λ.Τ.: 49,99 "μι! μήλο, αρχίζει από μι!" "τώρα γράψε το γράμμα Α..." J8194 Γραφούλης-Ζωγραφούλης Ποιος θα μας πει μάθημα; Γρήγορα στον πίνακα! Με τις ειδικές κάρτες που μπορεί να βάζει το παιδάκι στον πίνακα, θα γίνει άριστος στα γράμματα! Ο Γραφούλης-Ζωγραφούλης αναγνωρίζει αυτό που δείχνουν οι κάρτες και, μιλώντας στο παιδί, το καθοδηγεί πώς και τι να γράψει και να σχεδιάσει. Ο Γραφούλης διδάσκει τη γραφή, σε κεφαλαία και πεζά. Ο Ζωγραφούλης, του μαθαίνει πώς να σχεδιάζει χρησιμοποιώντας σχήματα, γράμματα και αριθμούς. Με μαγνητική επιφάνεια για να γλιστράει η μάθηση! 3-7 ετών "ας μετρήσουμε τα αστέρια" "κάνε κλικ με το ποντίκι στο παιχνίδι που θέλεις να παίξεις" "για να ζωγραφίσεις μια γάτα ξεκίνα με έναν κύκλο" Η στοργή χαρίζει μυαλό! Τα πρωτότοκα παιδιά έχουν περισσότερες πιθανότητες να γίνουν πιο έξυπνα γιατί συγκεντρώνουν όλη την προσοχή των γονιών, αλλά και όλα τα χάδια, τη στοργή, το ενδιαφέρον και την τρυφερότητα από συγγενείς και φίλους. Αυτά τα συναισθήματα χαρίζουν στα παιδιά υψηλή αυτοεκτίμηση που είναι η βασική προϋπόθεση για να αναπτυχθεί η νοημοσύνη τους! Αυτά λένε οι έρευνες. Όσοι έχουν μεγαλύτερα αδέρφια λένε... το αντίθετο! Εσείς με ποιους είστε; 59

Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price!

Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price! 50 Το παιδί μαθαίνει τις πρώτες του βασικές γνώσεις με την πιο γλυκιά δασκάλα, τη Fisher-Price! 51 Ένας κόσμος στα μέτρα του! Γεμάτος μάθηση και χαμόγελα. 52 Η γνώση μπαίνει στη ζωούλα του και το στήριγμά

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια

Εκπαιδευτικά Παιχνίδια Κορυφαία Εκπαιδευτικά Παιχνίδια για όλα τα παιδάκια, για κάθε προσωπικότητα, για όλα τα μυαλουδάκια, που ανήκουν στην υπέροχη οικογένεια: Χαρούμενη Εκπαίδευση! Για να παίζουν, να εξερευνούν, να μαθαίνουν

Διαβάστε περισσότερα

Βρεφανάπτυξης. ΒρεφΑστέρια, για τα δικά σας αστέρια! Μελετημένα, δοκιμασμένα, υπέροχα, γλυκά, χρωματιστά, φανταστικά! Για να ξεκινάει μια νέα ζωή

Βρεφανάπτυξης. ΒρεφΑστέρια, για τα δικά σας αστέρια! Μελετημένα, δοκιμασμένα, υπέροχα, γλυκά, χρωματιστά, φανταστικά! Για να ξεκινάει μια νέα ζωή Ενδοεπικοινωνίες για να κοιμάστε όλοι... ήσυχοι! Μπανάκι και Γιο-Γιο για καθαρά αποτελέσματα! Κούνιες & Ριλάξ για νάνι-cool! Καρεκλάκια Φαγητού... πεντανόστιμα! Προϊόντα Βρεφανάπτυξης και Βρεφικά Παιχνίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Α Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 Εισαγωγικά για το τεύχος ΙΙ ΙΙΙ 2 Η προσχολική ηλικία συνδέεται

Διαβάστε περισσότερα

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι.

Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. Εφαρμογή Προγραμμάτων που προωθούν την Ισότητα στην Κοινωνία - ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ Από τα σπορ στην καθημερινή ζωή. Όλοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι. ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (Α', Β, Γ Δημοτικού) 1 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΟΥΛΕΑ Μια μέρα στο παιδικό σταθμό «Το παιχνίδι της χαράς» Στο παιχνίδι της χαράς υπάρχει ένα περιβάλλον όπου παρέχει στα παιδιά ασφάλεια, φροντίδα,

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Φιλοσοφία για παιδιά» Βασικές έννοιες : Άνθρωπος- ζώο

Θέμα: «Φιλοσοφία για παιδιά» Βασικές έννοιες : Άνθρωπος- ζώο ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Π.Τ.Π.Ε) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ: ΣΠΕΝ404 Ονοματεπώνυμο φοιτήτριας: Εξαδακτύλου Νίκη-Αθηνά Α.Μ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ τεύχος Β Ελένη ΚΑΜΠΕΡΗ - ΤΖΟΥΡΙΑΔΟΥ Σχολική Σύμβουλος Προσχολικής Αγωγής Σταυρούλα ΠΑΝΤΑΖΗ Νηπιαγωγός ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2004 1 λίγα λόγια για τις δραστηριότητες Στο τεύχος αυτό περιλαμβάνονται:

Διαβάστε περισσότερα

Τα Μικρά Ανθρωπάκια. Ανακαλύπτουν. μοιράζονται. ρόλους και εργασίες, μιμούνται τους μεγάλους.

Τα Μικρά Ανθρωπάκια. Ανακαλύπτουν. μοιράζονται. ρόλους και εργασίες, μιμούνται τους μεγάλους. Ανακαλύπτουν μοιράζονται τη ζωή και μαθαίνουν ρόλους και εργασίες, τόσα πολλά! μιμούνται τους μεγάλους. Τα παιδιά Είμαστε μια ΠαιχνιδοΠαρέα που περνάμε τόσο ωραία! Φίλους έχουμε ζωάκια, αγελάδες και σκυλάκια.

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ»

«ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ» «ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΟΥΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΣΑΝΙΔΙ» Συντονίστρια Καθηγήτρια: Χριστοφοράτου Τάνια, Βιολόγος Συγγραφείς: Συγγραφική Ομάδα μαθητών και Χριστοφοράτου Τάνια 3ο Γενικό Λύκειο Ηρακλείου Κρήτης ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στο

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικά με την παρέα μου

Ελληνικά με την παρέα μου Ελληνικά με την παρέα μου 2. Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ., Ρέθυμνο 2004 Πανεπιστήμιο Κρήτης Παιδαγωγικό Τμήμα Δ.Ε. Εργαστήριο Διαπολιτισμικών και Μεταναστευτικών Μελετών (Ε.ΔΙΑ.Μ.ΜΕ.) Πανεπιστημιούπολη 74 100 Ρέθυμνο Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org

Μετάφραση / Επιμέλεια. Συχνές Ερωτήσεις. για τις Μαθησιακές Δυσκολίες. Μετάφραση από www.ld.org Μετάφραση / Επιμέλεια Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Μετάφραση από www.ld.org Συχνές Ερωτήσεις για τις Μαθησιακές Δυσκολίες Από την Αλίκη Κασσωτάκη Λογοπεδικός /Επιστημονική Συντονίστρια

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικh ΟδΟντιατρικh ΟμΟσπΟνδiα Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού

Ελληνικh ΟδΟντιατρικh ΟμΟσπΟνδiα Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού Γερά Δόντια... καλύτερη υγεία! Πρόγραμμα Προαγωγής και Καταγραφής της Στοματικής Υγείας του Ελληνικού Πληθυσμού Τίτλος Έκδοσης: «Γερά δόντια... Καλύτερη Υγεία» Έκδοση: Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία

Διαβάστε περισσότερα

1.2 Πρόγραμμα και προγραμματισμός

1.2 Πρόγραμμα και προγραμματισμός Κεφάλαιο 1. Κάθε αρχή και εύκολη 1.1 Σκοπός του βιβλίου Καθημερινά χρησιμοποιούμε διάφορες υπολογιστικές εφαρμογές, όπως κειμενογράφους για να γράφουμε τα κείμενά μας και διαδικτυακούς περιηγητές για να

Διαβάστε περισσότερα

Αν η εγκυμονούσα καπνίζει, πρέπει να κόψει το τσιγάρο και να αποφεύγει χώρους όπου καπνίζουν τρίτοι, γιατί υπάρχει φόβος ή να γεννήσει πρόωρα ή να

Αν η εγκυμονούσα καπνίζει, πρέπει να κόψει το τσιγάρο και να αποφεύγει χώρους όπου καπνίζουν τρίτοι, γιατί υπάρχει φόβος ή να γεννήσει πρόωρα ή να Η ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Η εγκυμοσύνη είναι φυσιολογική κατάσταση. Για να πάνε όμως όλα καλά, χρειάζονται μερικές προφυλάξεις. Πρώτα απ όλα, είναι απαραίτητη η ιατρική παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, όσο ομαλή κι αν

Διαβάστε περισσότερα

Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις. άριστος µαθητής σ όλα τα. µέθοδος για γενική πρόοδο)

Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις. άριστος µαθητής σ όλα τα. µέθοδος για γενική πρόοδο) Βασίλης Χολέβας Παιδαγωγός - Νοµικός Θεσσαλονίκη Πώς θα αλλάξεις και θα γίνεις άριστος µαθητής σ όλα τα µαθήµατα (Μια αποτελεσµατική µέθοδος για γενική πρόοδο) Εισαγωγή Οι περισσότεροι µαθητές σε κάθε

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

kids παιδικό πάρτι real Το μενού... έχει κοτόπουλο Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που αρέσει στα παιδιά Χαρούμενο Ωροσκόπιο

kids παιδικό πάρτι real Το μενού... έχει κοτόπουλο Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που αρέσει στα παιδιά Χαρούμενο Ωροσκόπιο real kids ΕΚΔΟΣΗ #14 KYΡΙΑΚΗ 22.01.2012 Το μενού... έχει κοτόπουλο Τροφή υψηλής διατροφικής αξίας που αρέσει στα παιδιά Ωροσκόπιο 2012 Τι λένε τα άστρα για τα παιδιά και τους γονείς Χαρούμενο παιδικό πάρτι

Διαβάστε περισσότερα

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια

Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια Γλώσσα Γ Δημοτικού Τα απίθανα μολύβια ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΤΕΥΧΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΚΡΙΤΕΣ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΕΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΥΠΟΕΡΓΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία,

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία, Ποιοί είμαστε; Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αγγλικά γιόγκα για παιδιά δημιουργική γραφή εικαστικά ζαχαροπλαστική ζωγραφική χορός θεατρικό παιχνίδι κατασκευές κεραμική φιλαναγνωσία κουκλοθέατρο μαγειρική

Διαβάστε περισσότερα

Σούλα Μητακίδου Ευαγγελία Τρέσσου. σε συνεργασία με τον Anthony Manna. oδηγός Κ Α Λ Ε Ι ΔΟΣ ΚΟ Π Ι Ο

Σούλα Μητακίδου Ευαγγελία Τρέσσου. σε συνεργασία με τον Anthony Manna. oδηγός Κ Α Λ Ε Ι ΔΟΣ ΚΟ Π Ι Ο Σούλα Μητακίδου Ευαγγελία Τρέσσου σε συνεργασία με τον Anthony Manna oδηγός για τους εκπαιδευτικοyς Κ Α Λ Ε Ι ΔΟΣ ΚΟ Π Ι Ο Copyright Σούλα Μητακίδου, Ευαγγελία Τρέσσου Εκδόσεις Καλειδοσκόπιο Αθήνα 2006

Διαβάστε περισσότερα

A. COMPRENSIÓN ESCRITA / ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (100 puntos)

A. COMPRENSIÓN ESCRITA / ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (100 puntos) A. COMPRENSIÓN ESCRITA / ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΓΡΑΠΤΟΥ ΛΟΓΟΥ (100 puntos) 1. Σε αυτό το κείμενο υπάρχουν διάφορα κενά. Συμπληρώστε τα με τα κομμάτια του πίνακα γράφοντας δίπλα τον αριθμό που ταιριάζει. Προσοχή! Μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 11: Ο έλεγχος

Κεφάλαιο 11: Ο έλεγχος Κεφάλαιο 11: Ο έλεγχος... Σε αυτό το κεφάλαιο: 11.1 Εισαγωγή στον έλεγχο 11.2 Οι εντολές ελέγχου Η εντολή "Εάν..." Η εντολή "Εάν..." και οι τελεστές συνθηκών Η εντολή "Εάν...Αλλιώς.." 11.3 Παραδείγματα...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Εργασία στο μάθημα: Διδακτική της Γλώσσας I Διδάσκουσα: Μαριάννα Κονδύλη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΎ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αναπτυξιακή Αξιολόγηση σελ 2. Σημαντικά ορόσημα ανάπτυξης στο τέλος των 7 πρώτων μηνών σελ 7

ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙ ΙΟΎ ΕΝΤΥΠΟ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ. Αναπτυξιακή Αξιολόγηση σελ 2. Σημαντικά ορόσημα ανάπτυξης στο τέλος των 7 πρώτων μηνών σελ 7 1 A Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Mονάδα Αναπτυξιακής & Συμπεριφορικής Παιδιατρικής Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» Χωρέμειο Ερευνητικό Εργαστήριο ιευθυντής-καθηγητής: Γ. Χρούσος ΑΝΑΠΤΥΞΗ &

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr 1 Η συγγραφική ομάδα: Αϊβαλής Στέφανος, Αϊβάτης Χρήστος, Αλεξίου Βασιλική, Βουρονίκου Ασημίνα, Γάκη Στυλιανή, Γιάκα Χρυσούλα, Γιαννόπουλος Μενέλαος, Γιωργαλλίδης Αντρέας, Γκανή Λουίζα, Ζησιού Ελένη, Ζυγούρα

Διαβάστε περισσότερα

Computer Science Unplugged Ένα κείμενο για να μάθουμε την Πληροφορική διασκεδάζοντας. Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Computer Science Unplugged Ένα κείμενο για να μάθουμε την Πληροφορική διασκεδάζοντας. Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου Computer Science Unplugged Ένα κείμενο για να μάθουμε την Πληροφορική διασκεδάζοντας Για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου Γράφτηκε από τους: Tim Bell, Ian H. Witten και Mike Fellows Προσαρμόσθηκε για τη

Διαβάστε περισσότερα

το δημοτικό & το γυμνάσιο

το δημοτικό & το γυμνάσιο Θεματικές προτάσεις * Νεανικό μυθιστόρημα βιβλίων με θέμα σύγχρονο: τη νευρική ανορεξία. για Έχει το ποιότητα νηπιαγωγείο, γραφής, προσεγμένη δομή, ολοκληρωμένους χαρακτήρες το δημοτικό & το γυμνάσιο και

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά!

Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Μην παίρνεις τίποτα ως δεδομένο... Σκέψου πιο... προσωπικά! Μαθαίνω για τα προσωπικά μου δεδομένα Ιδιωτικότητα, παρακαλώ! Η ιδιωτική σου ζωή είναι πολύτιμη.

Διαβάστε περισσότερα

Νοητική ανάπτυξη και παιχνίδι

Νοητική ανάπτυξη και παιχνίδι Νοητική ανάπτυξη και παιχνίδι (Βιργινία Πολυμεροπούλου, Εργοθεραπεύτρια) Παιχνίδι. Ένα συνώνυμο της διασκέδασης αλλά και η πιο δημιουργική απασχόληση του παιδιού. Παίζει και μαθαίνει. Γνωρίζει τον κόσμο

Διαβάστε περισσότερα