Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος"

Transcript

1 Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης, Παιδείας και Περιβάλλοντος

2 Το κτίριο του Πολυκοινωνικού Κέντρου στην οδό Γ. Καρτάλη 2

3 Εισαγωγή Σε μια εποχή που η έννοια της «αλληλεγγύης» είναι περισσότερο χρήσιμη από ποτέ, σε μια εποχή που η οικονομική κρίση χτυπάει την πόρτα ολοένα και περισσότερων ανθρώπων, σε μια εποχή που πολλοί συνάνθρωποι μας αναζητούν ένα χέρι να πιαστούν, ο Δήμος Αλεξανδρούπολης απλώνει αυτό το χέρι μέσα από το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Κέντρο. Η κοινωνική αυτή δομή, δεν είναι τίποτα άλλο, από μια μεγάλη ομπρέλα προστασίας των δημοτών που έχουν ανάγκη στήριξης και υποστήριξης. Το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ είναι ένα σύμπλεγμα δομών, που κάθε μια διεκπεραιώνει συγκεκριμένες δράσεις, οι οποίες στοχεύουν στη διευκόλυνση της καθημερινότητας των συνδημοτών μας που τυγχάνει να διάγουν μια δύσκολη περίοδο. Το ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟ Κέντρο στελεχώνεται από ειδικούς των Κοινωνικών Επιστημών που καθένας χωριστά, αλλά και όλοι μαζί σχεδιάζουν προγράμματα και υλοποιούν δράσεις μέσα από ένα πρίσμα που διαμορφώνεται ανάλογα με τις κοινωνικές ανάγκες και τα σημεία των καιρών. Απώτερος στόχος όλων των δράσεων είναι φυσικά η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ανακούφιση των πολιτών που έχουν ανάγκη υλικών ή κοινωνικών αγαθών για να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους.

4 Εισαγωγή Ακρογωνιαίος λίθος στη στήριξη του Κέντρου είναι το πλέγμα των Εθελοντών που έχει δημιουργηθεί (με τη βοήθεια και του γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης) και το οποίο έχει γίνει πλέον το κουκούλι που έχει περιβάλλει τις δράσεις αλλά και τους δικαιούχους του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ μας Κέντρου. Βασικός πυρήνας συγκέντρωσης των Εθελοντών του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ είναι η Ομάδα Γυναικών Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής προσφοράς. Τα υπόλοιπα πεδία δράσης μας είναι: Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιματιοθήκη Κοινωνικό Διδασκαλείο Σίτιση κατ οίκον ΚΑΠΗ Παιδικοί Σταθμοί

5 Το μήνυμα του Δημάρχου Η κοινωνική πολιτική του Δήμου μας εστιάζεται σε δύο καθοριστικές από τη φύση τους μορφές. Α. Την άμεση ανακούφιση των αδύναμων οικονομικά πληθυσμιακών στρωμάτων με τη συμμετοχή τους στα συσσίτια του Δήμου μας, το κοινωνικό παντοπωλείο με τρόφιμα ενδύματα και υποδήματα ως και παιγνίδια. Τέλος με τη λειτουργία του κοινωνικού ιατρείου και φαρμακείου μας που λειτουργεί καθημερινά απέναντι από την είσοδο του δημοτικού γηπέδου Φώτης Κοσμάς για όλους τους άνεργους και ανασφάλιστους. Β. Όμως, δεν μείναμε μόνο στην αμεσότητα της παροχής όπου κάποιοι δημότες παρά την κρίση αρνούνται να δεχτούν, είτε από χαρακτήρα, είτε γιατί η οικονομική κρίση τους έφερε στη δεινή κατάσταση και δεν δύνανται να την αποδεχτούν, γι' αυτό προχωρήσαμε σε μια οξύτερη μορφή κοινωνικής παροχής όπου το άτομο περήφανα συμμετέχει ενεργά ωφελώντας άλλους αλλά και ωφελούμενο και το ίδιο.

6 Το μήνυμα του Δημάρχου Έτσι δημιουργήσαμε εθελοντικές δομές στο Πολυκοινωνικό Ν.Π.Δ.Δ. αλλά και στον ΑΠΟΚΔΑ επίσης Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου μας όπου συμμετέχουν επιστήμονες, επαγγελματίες, νοικοκυρές που δεν έχουν εργασία ή έχουν ελεύθερο χρόνο προς διάθεση. Αναπτύξαμε μέσα από αυτές τις δομές κοινωνικά φροντιστήρια, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης μικρών μαθητών, σεμινάρια και εκδηλώσεις με διάφορα θέματα που γεννήθηκαν από την οικονομική κρίση, ομάδες εθελοντισμού, στην καθαριότητα και το πράσινο του Δήμου μας, στα μέλη των οποίων σε ανταπόδοση της κοινωνικής τους εργασίας, τους αποδίδεται χρόνος εργασίας στην τράπεζα εργασίας για την μελλοντική χρησιμοποίηση τους σε ενδεχόμενη μοριοδότηση ως συμμετοχής σε κοινωνικό παντοπωλείο κ.α. Επίσης 273 δημότες μας έχουν λάβει κατά χρήση ένα τεμάχιο γης 50 έως 100 τμ στο βιοαγρόκτημα των 27 στρεμμάτων του Δήμου μας, με δωρεάν επίσης νερό και παροχές συμβούλων γεωπόνου όπου παράγουν όλα τα οπωροκηπευτικά τους με αξιοπρέπεια και μόνο με τη δική τους συμβολή και εργασία. Ταυτόχρονα κοινωνικοποιούνται ανταλλάσσοντας απόψεις για όλα τα θέματα που απασχολούν τη σημερινή κοινωνία, ώστε μέσα από τη δημιουργούμενη συλλογικότητα να προκύψει μια νέα κοινωνία και μια καλύτερη Ελλάδα.

7 Το μήνυμα του Δημάρχου Τέλος μειώσαμε κατά 80% τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς ανακουφίζοντας τους νέους γονείς (είμαστε ο πρώτος Δήμος σε όλη την Ελλάδα με τόσο ελάχιστα τροφεία). Σημαντική είναι και η μείωση κάτω του 50% των τελών ύδρευσης στους ΑμεΑ, πολύτεκνους και άνεργους. Στόχος μας η παιδεία των δημοτών μας, η ευαισθητοποίησή τους και η συμμετοχή στα κοινωνικά δρώμενα. Ευάγγελος Λαμπάκης

8 Το μήνυμα του Προέδρου Αγαπητοί μας συνδημότες, Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, το Πολυκοινωνικό Κέντρο του Δήμου μας προσπαθεί να ελαφρύνει τον ανθρώπινο πόνο παρέχοντας όχι μόνο υλική, αλλά και συναισθηματική υποστήριξη. Δραστηριοποιείται σε τομείς που καλύπτουν όλο σχεδόν το ηλικιακό φάσμα της κοινωνίας μας ξεκινώντας από το νήπιο και καταλήγοντας στον υπέργηρο συμπολίτη μας.

9 Το μήνυμα του Προέδρου Πρώτος τομέας: Οι βρεφονηπιακοί σταθμοί του νέου διευρυμένου Δήμου Αλεξανδρούπολης. Λειτουργούν ένας (1) στον πρώην Δήμο Τραϊανούπολης, δύο (2) βρεφονηπιακοί σταθμοί στη δημοτική Ενότητα Φερών, ένας (1) στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πέπλου και έξι (6) παιδικοί σταθμοί στην Αλεξανδρούπολη. Ευθύνη μας είναι η άριστη διαμονή των νηπίων σε υποδειγματικούς χώρους, η εκπαίδευση αυτών μέσα από δράσεις για τη σωστή ψυχοσωματική και νοητική ανάπτυξη και η ενσωμάτωσή τους μέσα στην κοινωνία όπως και η σίτισή τους σε συνθήκες οικογενειακού περιβάλλοντος με εξειδικευμένο διατροφολόγιο και σύμφωνα με όλες τις σύγχρονες ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Ο αριθμός των φιλοξενούμενων παιδιών ανέρχεται στα εξακόσια είκοσι νήπια περίπου ηλικίας από 2,5 έως 5 ετών.

10 Το μήνυμα του Προέδρου Δεύτερος τομέας: Έχει τέσσερα Κέντρα Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), δύο στην Αλεξανδρούπολη, ένα στις Φέρες και ένα στον Πέπλο, όπου τα μέλη δέχονται καθημερινά παροχές από εξειδικευμένους υπαλλήλους όπως κοινωνικούς λειτουργούς, φυσικοθεραπεύτριες, εργασιοθεραπεύτριες, νοσηλεύτριες και άλλων ειδικοτήτων σε θέματα κοινωνικά, φυσιοθεραπείας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, συνταγογράφησης, περιποίησης, δημιουργίας διάφορων ομάδων και κοινωνικών δράσεων και γενικά σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

11 Το μήνυμα του Προέδρου Τρίτος τομέας: Το Κοινωνικό Διδασκαλείο όπου παρέχεται βοήθεια στα μαθήματα σε οικονομικά αδύναμους μαθητές από ομάδα εθελοντών και φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΔΠΘ.

12 Το μήνυμα του Προέδρου Τέταρτος τομέας και ίσως ο πιο νευραλγικός, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, ο ιματισμός και η υπόδηση. Με τη δική σας βοήθεια, συνδρομή και ανθρωπιά το Κέντρο στηρίζει μηνιαία περίπου 200 οικογένειες. Παράλληλα σιτίζει καθημερινά μέσα από το πρόγραμμα Σίτισης κατ' οίκον 300 περίπου συμπολίτες μας με την καταβολή ελάχιστης μηνιαίας οικονομικής συμμετοχής. Πρόκειται για ηλικιωμένα κυρίως άτομα χωρίς κοντινό υποστηρικτικό περιβάλλον. 35 εξ αυτών σιτίζονται εντελώς δωρεάν, μετά από εισήγηση της κοινωνικής υπηρεσίας. Ταυτόχρονα το «Πολυκοινωνικό Κέντρο» είναι ένας χώρος πάντα στη διάθεση των δημοτών ο οποίος φιλοξενεί ημερίδες, εκδηλώσεις και δράσεις από φορείς, συλλόγους και σχολεία της περιοχής μας.

13 Το μήνυμα του Προέδρου Εκτός από την άριστη συνεργασία του Κέντρου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και την άριστη συνεργασία των καταξιωμένων υπαλλήλων και των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου σημαντικός παράγοντας στην επίτευξη των στόχων μας είναι η τεράστια προσφορά των εθελοντών συμπολιτών μας οι οποίοι έχοντας αυξημένο το αίσθημα της φιλευσπλαχνίας και του αλτρουισμού καθημερινά συμπαρίστανται στην προσπάθεια μας να βοηθήσουμε όλους όσους έχουν ανάγκη. Θεωρώντας βέβαιη την αγάπη, την αλληλεγγύη και τη διάθεση για βοήθεια σας καλούμε να έρθετε σε εμάς και να προσφέρετε εθελοντικά τη βοήθεια σας σε όποιο τομέα θέλετε. Αντώνης Βαμβακερός Όλοι μαζί μπορούμε να φέρουμε το χαμόγελο σε όσους το έχουν χάσει!

14 Σχηματική Απεικόνιση των Πεδίων Δράσης του Πολυκοινωνικού

15 Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προσφοράς Ο κατάλογος των Εθελοντών/τριών συνεχώς μεγαλώνει καθώς γυναίκες κάθε ηλικίας δηλώνουν την πρόθεσή τους να βοηθήσουν όποτε, όπου και όπως μπορούν. Στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ομάδας διοργανώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα ενημερωτικές ημερίδες που η θεματολογία τους καλύπτει ένα ευρύ φάσμα. Ενδεικτικά αναφέρονται θέματα όπως: -Αιματολογικές διαταραχές σε ενήλικες -Ανακύκλωση και Πράσινη Ανάπτυξη -Νέοι δρόμοι για τη θεραπεία σοβαρών ασθενειών με τη χρήση βλαστοκυττάρων κ.α. Φυσικά, το θέμα κάθε ημερίδας εισηγείται ειδικός επιστήμων του πεδίου στο οποίο αναφέρεται. Οι εθελόντριες μέσα από διάφορες δράσεις τους στηρίζουν οικονομικά οικογένειες που αντιμετωπίζουν έντονα και έκτακτα οικονομικά προβλήματα και προστατεύονται από τις δομές του Πολυκοινωνικού, πάντα σε συνεργασία με την κοινωνική υπηρεσία. Η προσφορά τους αυτή είναι πολύτιμη σε περιπτώσεις σοβαρών ασθενειών, διακοπής ηλεκτροδότησης κ.λ.π..

16 Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιματιοθήκη Με τη βοήθεια των χορηγιών από επιχειρηματίες της περιοχής, αλλά και άλλους οργανισμούς ξεκίνησε το 2011, να λειτουργεί το Κοινωνικό Παντοπωλείο. Μέσα από αυτό, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εκατοντάδες οικογένειες του Δήμου Αλεξανδρούπολης προμηθεύονται τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης που τους είναι απαραίτητα. Τα ράφια του Κοινωνικού Παντοπωλείου γεμίζουν επίσης και με τη βοήθεια των απλών πολιτών που αφήνουν προϊόντα στα καλάθια του Πολυκοινωνικού που είναι τοποθετημένα σε σούπερ μάρκετ της πόλης, όπως επίσης και με την αξιοποίηση συγκεκριμένων ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μέχρι σήμερα, πάνω από 500 οικογένειες έχουν λάβει βοήθεια από το Παντοπωλείο. Σημαντική ήταν η συνδρομή του και για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών (π.χ. πλημμυροπαθείς στην οδό Άβαντος).

17 Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιματιοθήκη Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Παντοπωλείου έχει συσταθεί ακόμη μία δομή, που αφορά την ένδυση και την υπόδηση και στηρίζεται φυσικά και αυτή σε προσφορές των καταστηματαρχών της πόλης (μέσω του Εμπορικού Συλλόγου), αλλά και των ιδιωτών. Έτσι, συλλέγονται ρούχα και παπούτσια, που αναδιανέμονται σε όσους έχουν ανάγκη. Παράλληλα γίνεται και συλλογή επίπλων, άλλων οικιακών συσκευών και ειδών μπεμπε, που επίσης διατίθενται σε οικογένειες άπορες ή με χαμηλά εισοδήματα. Όλοι οι δικαιούχοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά για την παραλαβή, βάσει συγκεκριμένων καταστάσεων

18 Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιματιοθήκη Κοινωνικό Παντοπωλείο

19 Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιματιοθήκη Ιματιοθήκη Υποδηματοθήκη

20 Κοινωνικό Παντοπωλείο Ιματιοθήκη Είδη μπε-μπε

21 Κοινωνικό Διδασκαλείο Στο Κοινωνικό Εργαστήρι Μελέτης, για την σχολική χρονιά , 24 μαθητές Δημοτικού δέχονται βοήθεια από ειδικούς για την προετοιμασία των μαθημάτων τους. Τα μαθήματα γίνονται στον ιδανικότερο χώρο για μελέτη, που δεν είναι άλλος από την Δημοτική Βιβλιοθήκη. Παράλληλα, 29 μαθητές μεγαλύτερων τάξεων παρακολουθούν μαθήματα σε φροντιστήρια της πόλης (σχολικά και ξενόγλωσσα), υπό την αιγίδα του Πολυκοινωνικού Κέντρου και εφόσον διαπιστώθηκε ότι οι οικογένειες τους αδυνατούσαν να καλύψουν τη συγκεκριμένη δαπάνη. Έτσι τα παιδιά δεν στιγματίζονται, αλλά ταυτόχρονα εντάσσονται και σε τμήματα ανάλογα με τις μαθησιακές τους ανάγκες. Το Κοινωνικό Εργαστήρι Μελέτης συνεργάζεται και με το Τμήμα Επιστημών Αγωγής (Παιδαγωγικό) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

22 Κοινωνικό Διδασκαλείο Μαθητές εν ώρα μελέτης

23 Σίτιση κατ οίκον Περίπου 300 μερίδες μαγειρεύονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις του Μαρκοπούλειου Ιδρύματος και μέχρι το μεσημέρι φτάνουν στο τραπέζι των δικαιούχων. Για όλα αυτά είναι υπεύθυνοι οι εργαζόμενοι και οι εθελοντές στο πεδίο «Σίτιση κατ οίκον» ή όπως τους αρέσει να λένε, είναι αυτοί που «φροντίζουν για το φαγάκι των δικαιούχων». Οι μερίδες συνοδεύονται από ψωμί και σαλάτα ανάλογα με το μενού της ημέρας και συσκευάζονται σε ειδικές αεροστεγείς συσκευασίες. Η διανομή ξεκινάει αμέσως μόλις είναι έτοιμο το φαγητό και συνήθως μέχρι τις έχει παραδοθεί και το τελευταίο πακέτο. Η διανομή καλύπτει όλη την πόλη και ορισμένους περιαστικούς οικισμούς, στους οποίους υπάρχουν εγγεγραμμένοι δικαιούχοι. Ανάλογη δομή υπάρχει και στην δημοτική κοινότητα Φερών με περίπου 100 εγγεγραμμένους δικαιούχους. Το πρόγραμμα «Σίτιση κατ οίκον» πλέον καλύπτει όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η συμμετοχή στο συγκεκριμένο πρόγραμμα προϋποθέτει κάποια μικρή συνδρομή, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις, όπου το φαγητό παρέχεται δωρεάν.

24 Σίτιση κατ οίκον

25 Σίτιση κατ οίκον

26 Κ.Α.Π.Η. Στο ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης έχουν βρει το στέκι τους εκατοντάδες ηλικιωμένοι κάτοικοι της πόλης. Στον ανακαινισμένο χώρο επί της οδού Εθνικής Αντίστασης τα μέλη του ΚΑΠΗ ζουν τη δεύτερη νιότη τους αφού το πρόγραμμα των δράσεων, κυριολεκτικά δεν τους αφήνει σε ησυχία. Ένας καφές ή ένα αναψυκτικό στο Εντευκτήριο (όπου οι τιμές είναι προσαρμοσμένες στην οικονομική κρίση), είναι το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει κανείς. Από κει και πέρα οι Νοσηλεύτριες είναι διαθέσιμες να μετρήσουν πιέσεις, επίπεδα σακχάρου χοληστερίνης κλπ, ο Γιατρός καθημερινά συνταγογραφεί φάρμακα στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ και οι δύο Φυσιοθεραπεύτριες είναι στη διάθεση των μελών του ΚΑΠΗ για την εκπόνηση φυσιοθεραπειών που έχουν οριστεί από κάποιον γιατρό. Τα μέλη του ΚΑΠΗ έχουν στη διάθεσή τους και μία Εργοθεραπεύτρια, όπως επίσης και Ομάδες Συμβουλευτικής για θέματα ψυχοκοινωνιολογικής φύσης. Οι υπεύθυνοι του ΚΑΠΗ έχουν φροντίσει και για την ψυχαγωγία των μελών του Κέντρου έχοντας οργανώσει Ομάδες Δημιουργικής Απασχόλησης, Χορωδία, Τμήμα Εκμάθησης Χορού, Γυμναστικής, Κινησιοθεραπείας ενώ ειδικά για τις κυρίες υπάρχει και Ομάδα Καλλωπισμού με αισθητικό και κομμώτρια.

27 Κ.Α.Π.Η. Πλούσιο είναι και το πρόγραμμα των εκδρομών που γίνονται στο πλαίσιο της δράσης του ΚΑΠΗ και περιλαμβάνει τουλάχιστον τέσσερις πολυήμερες και έξι ή επτά ημερήσιες κατ έτος. Το κόστος συμμετοχής στις εκδρομές είναι φυσικά ανάλογο της γενικότερης οικονομικής κατάστασης ενώ δεν λείπουν και οι κατασκηνώσεις, οι λουτροθεραπείες και οι ενημερωτικές ημερίδες όποτε υπάρχει ευκαιρία. Και φυσικά σε κάθε μεγάλη γιορτή τα μέλη του ΚΑΠΗ δεν χάνουν την ευκαιρία να διοργανώσουν ένα μικρό ή μεγαλύτερο γλέντι! Το ΚΑΠΗ της Αλεξανδρούπολης αριθμεί μέλη, ενώ στα όρια του Δήμου λειτουργούν ακόμη δύο ΚΑΠΗ: στις Φέρες και τον Πέπλο. Η συνδρομή των μελών του ΚΑΠΗ ανέρχεται σε 5 ευρώ/ετησίως

28 Κ.Α.Π.Η.

29 Κ.Α.Π.Η.

30 Κ.Α.Π.Η.

31 Κ.Α.Π.Η.

32 Κ.Α.Π.Η. Φέρες Πέπλος

33 Παιδικοί Σταθμοί Δέκα Παιδικοί Σταθμοί λειτουργούν στα όρια του Καλλικρατικού Δήμου Αλεξανδρούπολης. Έξι από αυτούς βρίσκονται στην Αλεξανδρούπολη, δύο στις Φέρες, ένας στην Τραϊανούπολη και ένας στον Πέπλο. Κάθε χρόνο γίνονται δεκτά πάνω από 600 παιδιά, με πρώτη προϋπόθεση να έχουν συμπληρώσει την ηλικία των 2,5 ετών. Το πρόγραμμα των σταθμών περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες που σχεδιάζονται ανάλογα με την ηλικία των παιδιών κάθε τμήματος, ενώ τόσο τα ίδια τα παιδιά, όσο και οι γονείς υποστηρίζονται από τους ψυχολόγους του Πολυκοινωνικού Κέντρου κυρίως κατά τη διάρκεια της περιόδου προσαρμογής, αλλά και όποτε κριθεί απαραίτητο μέσα στη χρονιά. Στα παιδιά χορηγείται πρόγευμα και γεύμα που μαγειρεύονται καθημερινά στις εγκαταστάσεις κάθε Σταθμού με φρέσκα υλικά. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις το μεσημέρι καθώς δεν υπάρχει υποδομή για μεσημεριανό ύπνο. Τα τροφεία προσαρμόζονται ανάλογα με το εισόδημα της οικογένειας, ενώ αξιοποιούνται και ευρωπαϊκά προγράμματα.

34 Παιδικοί Σταθμοί

35 Παιδικοί Σταθμοί

36 Παιδικοί Σταθμοί

37 Παιδικοί Σταθμοί

38 Παιδικοί Σταθμοί

39 Διαδικασία Επιλογής Δικαιούχων Σε όλα τα πεδία δράσης του ΠΟΛΥΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ (πλην των ομάδων Δημιουργικής Απασχόλησης) βασική προϋπόθεση ένταξης είναι η οικονομική κατάσταση του ατόμου ή της οικογένειας. Όλοι οι υποψήφιοι δικαιούχοι περνούν από διαδικασία συνέντευξης με το εξειδικευμένο προσωπικό του Κέντρου και έπειτα εγγράφονται στους καταλόγους. Οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι άποροι τυγχάνουν προτεραιότητας σε όλα τα πεδία δράσης.

40 Τηλέφωνα και Διευθύνσεις Πολυκοινωνικό Κέντρο Γ. Καρτάλη 2, 68100, Αλεξανδρούπολη Κοινωνικό Παντοπωλείο - Ιματιοθήκη Γ. Καρτάλη 2, 68100, Αλεξανδρούπολη Κοινωνικό Διδασκαλείο Τζαβέλλα 6, 68100, Αλεξανδρούπολη

41 Τηλέφωνα και Διευθύνσεις Σίτιση κατ οίκον Μαρκοπούλου 2, 68100, Αλεξανδρούπολη Κ.Α.Π.Η. Αλεξανδρούπολης Εθν. Αντίστασης 106, 68100, Αλεξανδρούπολη & Κ.Α.Π.Η. Φερών Μ. Γέφυρας 2, 68500, Φέρες

42 Τηλέφωνα και Διευθύνσεις Κ.Α.Π.Η. Πέπλου 28 ης Οκτωβρίου, 68500, Πέπλος Παιδικοί Σταθμοί (Κεντρική Διεύθυνση) Θουκυδίδου 25, 68100, Αλεξανδρούπολη Α Παιδικός Σταθμός Φερών Γ. Παπανδρέου 1, 68500, Φέρες

43 Τηλέφωνα και Διευθύνσεις Β Παιδικός Σταθμός Φερών Έβρου Νέα Εργατικά, 68500, Φέρες Παιδικός Σταθμός Πέπλου Πέπλος,

44

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη. μοιράζομαι στηρίζω προσφέρω ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού φροντίζω νοιάζομαι συμμετέχω εθελοντισμός www.aigaleo.gr αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr

Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται. www.maroussi.gr Στο πλευρό, αυτών που μας χρειάζονται www.maroussi.gr 1 Η ανάδειξη του ανθρώπινου και κοινωνικού προφίλ του Δήμου Αμαρουσίου αποτελεί προτεραιότητα. Κεντρική στρατηγική μας επιλογή, είναι να στηρίξουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΙΤΙΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ Όπως ορίζει το άρθρο 2 του Ν.4071/2012 (ΦΕΚ Α 85),«Τα κοινωνικά παντοπωλεία είναι υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανίχνευση Οµάδας υψηλού κινδύνου για άνοια σε άτοµα των 65 ετών

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής:

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α. Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ έχει ως εξής: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της υπ αριθ. 6 ης 27/3/2013 Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Σμύρνης. Αριθμός απόφασης : 57/2013

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Tεύχος Δημοπράτησης Ανοικτού (Διεθνούς) Διαγωνισμού_Mέρος Α: Μελέτη_Αντικείμενο και Προδιαγραφές Έργου: Ψηφιακές Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας και Ιατρικής Παρακολούθησης Επαναπροκήρυξη Διαγωνισμού για

Διαβάστε περισσότερα

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ

2014-2016 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΦΥΛΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ Α. ΠΡΟΪΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΤΜΗΜΑ 6 «ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΙΣΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΦΥΛΩΝ (Σ.Ε.Ι.Φ.) ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π.Μ.Σ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Νεανική Επιχειρηματικότητα Διδάσκων: Αριστείδης Μπιτζένης Θέμα: Επιχειρηματικό Σχέδιο «Δημιουργία Παιδικού Σταθμού Δροσοσταλίδες» Contents

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Αντωνιάδου Ιωάννα Κούτης Αντώνης Λιονής Χρήστος Μυλωνέρος Θάνος Παναγιωτόπουλος Τάκης Μπένος Αλέξης, συντονιστής

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Εγχειρίδιο («Οδηγός Εφαρμογής») για τη λειτουργία και τη διαχείριση των «Κυψελών Επιχειρηματικότητας»

Αναλυτικό Εγχειρίδιο («Οδηγός Εφαρμογής») για τη λειτουργία και τη διαχείριση των «Κυψελών Επιχειρηματικότητας» Αναλυτικό Εγχειρίδιο («Οδηγός Εφαρμογής») για τη λειτουργία και τη διαχείριση των «Κυψελών Επιχειρηματικότητας» Επικαιροποιημένη Έκδοση μετά τη λήξη της Πιλοτικής Φάσης Επωνυμία: ENVIROMETRICS ΤΕΧΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙ ΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Λαµβάνοντας υπόψιν ως πλαίσιο τον Κανονισµό Λειτουργίας ηµοτικών και Κοινοτικών Νοµικών Προσώπων ηµοσίου ικαίου Παιδικών

Διαβάστε περισσότερα

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης

Τα πιο ανταγωνιστικά δίδακτρα σπουδών στο πιο μοντέρνο φροντιστήριο της πόλης http://aidromon.gr/ Αγαπητοί μαθητές και γονείς, Λόγω της σύνθετης και ρευστής κοινωνικο-οικονομικής κατάστασης η εκπαίδευση αλλάζει συνεχώς και αντιμετωπίζει νέες προκλήσεις με αποτέλεσμα να βρίσκεστε

Διαβάστε περισσότερα

3 Χαρτογράφηση της Υφιστάμενης Κατάστασης στη Διαχείριση της Ηλικίας. Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) Αθήνα, Νοέμβριος 2007 ΔΡΑΣΗ:

3 Χαρτογράφηση της Υφιστάμενης Κατάστασης στη Διαχείριση της Ηλικίας. Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) Αθήνα, Νοέμβριος 2007 ΔΡΑΣΗ: ΔΡΑΣΗ: ΤΙΤΛΟΣ ΔΡΑΣΗΣ: 3 Χαρτογράφηση της Υφιστάμενης Κατάστασης στη Διαχείριση της Ηλικίας ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΦΟΡΕΑΣ: Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή Ελλάδος (Ο.Κ.Ε.) Δρ. Αφροδίτη Μακρυγιάννη

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη

Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Επιχειρηματικότητα και Τουριστική Πολιτιστική Ανάπτυξη ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Ειρήνη Σωπασή

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( κατά τον Νόμο 682 / 77, άρθρο 11, παράγρ. 1 ) EΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αρ. Πράξης: 317 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ Της ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗΣ Της ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Νέα Ιωνία, σήµερα ΤΡΙΤΗ 1 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 & ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ.)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ.) ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΛΙΑΡΤΟΥ (ΔΗ.Κ.Ε.ΑΛ.) ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΑΛΙΑΡΤΟΥ Φεβρουάριος 2015 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Άρθρο 1 : Έκταση εφαρμογής κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014 Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί συλλογή αποσπασμάτων από εκδόσεις διεθνών, περιφερειακών και εθνικών φορέων και οργανισμών, που έχουν διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τους σκοπούς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ε.Κ.Κ.Α. ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 2012 ΑΘΗΝΑ 2013 Πρόλογος Η παρούσα έκθεση απολογισμού των δραστηριοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΟΠΠΥ ΚΑΠΗ. Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού ΔΩΡΕΑΝ. Νέος κανονισμός καθαριότητας Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ.

ΕΟΠΠΥ ΚΑΠΗ. Δήμου Φιλοθέης - Ψυχικού ΔΩΡΕΑΝ. Νέος κανονισμός καθαριότητας Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού. Απολογισμός ΔΗ.Κ.Ε.ΦΙ.Ψ. Τεύχος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2013 Τεύχος Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2013 Νέος κανονισμός καθαριότητας Δήμου Φιλοθέης- Ψυχικού ΔΩΡΕΑΝ Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ανασφάλιστους και οικονομικά αδύναμους συμπολίτες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης

ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης ΑΝΑΓΚΗ ΜΟΝΙΜΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ - ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; Ερωτήσεις και απαντήσεις περί της ανάγκης μόνιμης περίθαλψης

Διαβάστε περισσότερα

Ο βασικός σκοπός του μέτρου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η επέκταση των υποδομών όλων των βαθμίδων περίθαλψης και πρόνοιας.

Ο βασικός σκοπός του μέτρου είναι η αναβάθμιση των υπηρεσιών και η επέκταση των υποδομών όλων των βαθμίδων περίθαλψης και πρόνοιας. 2. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ 1. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ Υπάρχουσα κατάσταση Η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί τον τόπο συγκέντρωσης του κύριου όγκου των υπηρεσιών υγείας πρόνοιας καθώς και του ιατρικού

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά φυτά. Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης

Αρωματικά φυτά. Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ 03 ΤΕΥΧΟΣ Νο ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 Αρωματικά φυτά Ο θησαυρός της ελληνικής γης με... άρωμα ανάπτυξης ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η ανταγωνιστικότητα περνά

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

«ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ «ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΦΑΣΗ Α ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ... 3 1. ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ... 3 2. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010 Σελιδα 1 από 10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ Tομέας Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Ε ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Θέμα: ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΙΔΡΥΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: Η

Διαβάστε περισσότερα