Vantage t Αρθρωτό σύστημα ελέγχου πιστολιού

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Vantage t Αρθρωτό σύστημα ελέγχου πιστολιού"

Transcript

1 Vantage t Αρθρωτό σύστημα ελέγχου πιστολιού Εγχειρίδιο προϊόντος Greek Έκδοση 03/05 Αυτό το έγγραφο είναι διαθέσιμο στο Internet στη διεύθυνση NORDSON CORPORATION AMHERST, OHIO USA

2 Ασφάλεια Εισαγωγή Ειδικευμένο προσωπικό Χρήση για τον προσδιορισμένο σκοπό Κανονισμοί και έκδοση αδείας Προστασία προσώπων Αντιπυρικά μέτρα Γειώσεις Συμπεριφορά σε καταστάσεις ανάγκης Αποκομιδή Περιγραφή Εισαγωγή Κεντρική μονάδα ελέγχου Έλεγχοι και δείκτες των πιστολιών ψεκασμού. 2-3 Εμπρόσθιο πλαίσιο Πληκτρολόγιο Οθόνη Οπίσθιο πλαίσιο Εξοπλισμός βάσης Καταστάσεις λειτουργίας Προδιαγραφές Εγκατάσταση Στήριξη Ηλεκτρικές συνδέσεις Εγκατάσταση καλωδίου/προσαρμογέα πιστολιού ψεκασμού Καλώδια αυτόματου πιστολιού ψεκασμού Sure Coat ή Versa-Spray II Προσαρμογείς καλωδίου αυτόματου πιστολιού ψεκασμού Tribomatic II Διαμόρφωση διέγερσης Πνευματικές συνδέσεις Συνδέσεις εξωτερικής διέγερσης Λειτουργία Εκκίνηση Πρώτη χρήση πιστολιού Ρυθμίσεις πίεσης αέρα Πίεση αέρα ροής Πίεση αέρα ψεκασμού Πίεση αέρα υγροποίησης Τερματισμός λειτουργίας Καθημερινή συντήρηση Πίνακας περιεχομένων Αντιμετώπιση προβλημάτων Επισκευή Αντικατάσταση καλωδίου/προσαρμογέα πιστολιού ψεκασμού Καλώδια αυτόματου πιστολιού ψεκασμού Sure Coat ή Versa-Spray II Προσαρμογείς αυτόματου πιστολιού ψεκασμού Tribomatic II Αντικατάσταση βαλβίδας ελέγχου Αντικατάσταση πηνίου Αντικατάσταση πλακέτας πιστολιού Αντικατάσταση πλακέτας ένδειξης διασύνδεσης 6-8 Αντικατάσταση ρεγουλατόρου και μετρητή Ασφάλειες Ασφάλειες βασικού ελέγχου Ασφάλεια τροφοδοσίας Αντικατάσταση Τροφοδοτικού Αναβάθμιση του αρθρωτού συστήματος ελέγχου Εισαγωγή Προετοιμασία ελεγκτή Εγκατάσταση σωλήνωσης αέρα Προετοιμασία καλωδίου τάσης Σύνδεση οπίσθιου πλαισίου Συνδέσεις εμπρόσθιου πλαισίου Ανταλλακτικά Εισαγωγή Χρήση του εικονογραφημένου καταλόγου ανταλλακτικών Αρθρωτό σύστημα ελέγχου πιστολιού Vantage. 8-2 Συναρμολογήματα ελεγκτή Ανταλλακτικά ελεγκτή Καλώδια πιστολιού ψεκασμού Κιτ αναβάθμισης ελεγκτή Εξαρτήματα Επικοινωνία με τη Nordson Η εταιρία Nordson χαιρετίζει τα αιτήματα για πληροφορίες, σχόλια, και έρευνες για τα προϊόντα της. Γενικές πληροφορίες για την εταιρία Nordson μπορούν να βρεθούν στο διαδίκτυο στην ακόλουθη διεύθυνση: Προειδοποίηση Το παρόν δημοσίευμα ανήκει στην Εταιρία Nordson και προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα. Copyright Απαγορεύεται η τμηματική αντιγραφή, αναπαραγωγή ή μετάφραση σε άλλες γλώσσες χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση της Εταιρίας Nordson. Η εταιρία Nordson επιφυλάσσεται του δικαιώματός της για αλλαγές χωρίς ειδική ανακοίνωση. Εμπορικά σήματα Οι ονομασίες Nordson, το λογότυπο της Nordson, Sure Coat, Tribomatic και Versa-Spray είναι καταχωρημένα εμπορικά σήματα της Nordson Corporation. Το όνομα Vantage είναι εμπορικό σήμα της Nordson Corporation.

3 Ασφάλεια 1-1 Τμήμα 1 Ασφάλεια Εισαγωγή Διαβάστε και ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες. Προειδοποιητικές υποδείξεις, προληπτικά μέτρα και οδηγίες για ειδικές συσκευές και εργασίες, εμπεριέχονται στην αντίστοιχη τεκμηρίωση. Ειδικευμένο προσωπικό Φροντίστε ώστε ολόκληρη η τεκμηρίωση της συσκευής μαζί μ αυτές τις υποδείξεις ασφαλείας, να είναι διαθέσιμη στο προσωπικό που λειτουργεί και συντηρεί τη μηχανή. Οι λειτουργοί της συσκευής είναι προσωπικά υπεύθυνοι στο να γίνεται η εγκατάσταση, ο χειρισμός και η συντήρηση των συσκευών της Nordson από εκπαιδευμένο προσωπικό. Ως ειδικευμένο προσωπικό θεωρούνται οι συνεργάτεςήοιεξουσιοδοτημένοιοιοποίοιέχουνεκπαιδευτείγιανα εκτελούν τις εργασίες που τους ανατίθενται. Είναι εξοικειωμένοι με τους ισχύοντες κανόνες προστασίας στη θέση εργασίας και είναι σωματικά σε θέση να εκτελέσουν τις εργασίες που τους ανατίθενται. Χρήση για τον προσδιορισμένο σκοπό Κανονισμοί και έκδοση αδείας Αν η συσκευή χρησιμοποιείται διαφορετικά από ότι περιγράφεται σε αυτήν την οδηγία, ενδέχεται να προκύψει κίνδυνος τραυματισμού, θανάτου και/ή ζημιά σε περιουσία. Μερικά παραδείγματα μη εύστοχης χρήσης του εξοπλισμού είναι S όταν χρησιμοποιείται μη συμβατό υλικό S το να γίνονται ανεπίτρεπτες επεμβάσεις S το να αφαιρούνται ή να παρακάμπτονται ασφάλειες ή φραγές S όταν χρησιμοποόύνται μη συμβατά ή χαλασμένα τμημάτων S όταν χρησιμοποιούνται μη δόκιμα βοηθήματα S όταν η συσκευή λειτουργείται πάνω από τις οριακές τιμές Προσέξτε ώστε όλες οι συσκευές να είναι προσαρμοσμένες και να έχουν έγκριση για το περιβάλλον στο οποίο θα λειτουργήσουν. Οι αποκτηθείσες άδειες λειτουργίας για συσκευές Nordson χάνουν την ισχύ τους, όταν δεν ακολουθούνται οι οδηγίες για την εγκατάσταση, χειρισμό και συντήρηση. Όλες οι φάσεις εγκατάστασης του εξοπλισμού θα πρέπει να συμμορφωθούν με τους κρατικούς και τους τοπικούς κανονισμούς.

4 1-2 Ασφάλεια Προστασία προσώπων Γιανααποφευχθούντραυματισμοί, πρέπει να ακολουθηθούν οι παρακάτω υποδείξεις. Αντιπυρικά μέτρα S S S S S S Οι συσκευές επιτρέπεται να χειριστούν και να συντηρηθούν μόνο από εκπαιδευμένο προσωπικό. Οι συσκευές επιτρέπεται να λειτουργήσουν μόνο εφόσον λειτουργούν κανονικά οι διατάξεις ασφαλείας, οι πόρτες, τα καλύμματα και οι αυτόματες μανδαλώσεις. Οι διατάξεις ασφαλείας δεν επιτρέπεται να γεφυρωθούν ή να τεθούν εκτός λειτουργίας. Τηρείτε τις αποστάσεις ασφαλείας από κινητές συσκευές. Πριν από τη ρύθμιση ή την συντήρηση κινητών συσκευών διακόψτε την ηλεκτρική τροφοδοσία και περιμένετε έως ότου η συσκευή σταματήσει εντελώς. Ασφαλίστε την τάση από μη ηθελημένη ενεργοποίηση, καθώς και τις συσκευές από μη ηθελημένη μετακίνηση. Πριναπότηρύθμισηήτηνσυντήρησησυστημάτωνήσυνιστωσώνπου βρίσκονται κάτω από πίεση, εκτονώστε την υδραυλική και την πνευματική πίεση. Αποσυνδέστε, κλειδώστε και σημειώστε τους διακόπτες προτού προχωρήστε στις εργασίες συντήρησης του ηλεκτρικού εξοπλισμού. Φροντίστε να βρείτε και να διαβάσετε όλα τα φύλλα δεδομένων ασφαλείας (MSDS) για όλα τα χρησιμοποιούμενα υλικά. Ακολουθήστε τις υποδείξεις του κατασκευαστή για την ασφαλή μεταχείριση και χρησιμοποιείτε τον προσωπικό εξοπλισμό ασφαλείας. Για να αποφύγετε τραυματισμούς πρέπει να προσέχετε τους υπόλοιπους κινδύνους στηθέσηεργασίας, οι οποίοι συχνά δεν μπορούν να αποτραπούν εξ ολοκλήρου, π.χ. καυτές επιφάνειες κοφτερές έδρες, κάτω από τάση ευρισκόμενα ηλεκτρικά κυκλώματα, ή κινούμενα τμήματα, τα οποία για πρακτικούς λόγους δεν είναι δυνατό να καλυφθούν ή να προστατευθούν με άλλο τρόπο. Προς αποφυγή φωτιάς ή εκρήξεων, πρέπει να τηρούνται οι εξής οδηγίες. S Σε περιοχές στις οποίες χρησιμοποιούνται ή αποθηκεύονται εύφλεκτες ύλες, δεν επιτρέπεται το κάπνισμα, οι κολλήσεις το τρόχισμα, ήη ανοιχτή φλόγα. S Φροντίστε για επαρκή εξαερισμό, ώστε να αποφύγετε την επικίνδυνη συσσώρευση αιωρούμενων σωματιδίων και αναθυμιάσεων. Χρησιμοποιήστε ως οδηγίες τις τοπικές προδιαγραφές και τα φύλλα δεδομένων ασφαλείας των υλικών. S Μην αποσυνδέετε ηλεκτρικά κυκλώματα που βρίσκονται υπό τάση όταν εργαζεστε με εύφλεκτα υλικά. Διακόψτε την τροφοδοσία της συσκευής με τον διακόπτη αποσύνδεσης κυρίως για να αποφύγετε την ανάφλεξη. S Να γνωρίζετε που είναι τα μπουτόν έκτακτης ανάγγης, οι βαλβίδες ασφαλείας και οι πυροσβεστήρες. Αν ξεσπάσει φωτιά σε έναν θάλαμο ψεκασμού, απομονώστε αμέσως το σύστημα ψεκασμού και τους ανεμιστήρες εξαέρωσης. S Καθαρίστε, συντηρήστε, ελέγξτε και επισκευάστε τις συσκευές σύμφωνα με τις αντίστοιχες τεκμηριώσεις τους. S Χρησιμοποιείτε μόνο ανταλλακτικά τα οποία κατασκευάστηκαν εξαρχής για χρήση με την συσκευή. Αποταθείτε για υποστήριξη και πληροφόρηση σχετικά με τα ανταλλακτικά μόνο στην τοπική αντιπροσωπεία της Nordson.

5 Ασφάλεια 1-3 Γειώσεις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Η λειτουργία ελαττωματικού εξοπλισμού είναι επικίνδυνη, γιατί μπορεί να προκαλέσει ηλεκτροπληξία πυρκαγιά, ήέκρηξη. Εκτελέστε τους ελέγχους αντίστασης που είναι στο πρόγραμμα του περιοδικού προγράμματος συντήρησης. Αν νοιώσετε ακόμα και το παραμικρό ηλεκτρικό χτύπημα, ή αντιληφθείτε στατικό σπινθήρα, ή σχηματισμό τόξου, πρέπει να διακόψτε αμέσως όλο τον ηλεκτρικό και τον ηλεκτροστατικό εξοπλισμό. Μην επανεκκινήστε τον εξοπλισμό έως ότου εντοπιστεί και διορθωθεί το πρόβλημα. Οι γειώσεις μέσα και γύρω από τους δύο θαλάμους πρέπει να είναι σύμφωνες με τις προδιαγραφές NFPA για την κατηγορία 2, τμήμα 1 ή 2 Επικίνδυνες θέσεις. Αναφερθείτε στη NFPA 33, NFPA 70 (NEC άρθρα 500, 502, και 516), και NFPA 77, πιο πρόσφατες προδιαγραφές. S S S S S S Όλα τα ηλεκτρικά αγώγιμα αντικείμενα στις περιοχές ψεκασμού πρέπει να γειωθούν μέσω μιας αντίστασης, όχι μεγαλύτερης από 1 ΜΩ με όργανο μέτρησης που να δίνει τουλάχιστο 500 V στο μετρούμενο κύκλωμα. Ο εξοπλισμός που πρέπει να γειωθεί περιλαμβάνει αλλά δεν περιορίζεται από αυτά, το πάτωμα της περιοχής ψεκασμού, πλατφόρμες χειριστών στηρίγματα, φωτοαισθητήρες, και μπεκ. Το προσωπικό που εργάζεται στην περιοχή ψεκασμού πρέπει να είναι γειωμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο ανάφλεξης για το φορτισμένο ανθρώπινο σώμα. Όταν ένα άτομο στέκεται πάνω σε μια βαμένη πλατφόρμα, π.χ πάνωσε μια πλατφόρμα χειριστή, ή όταν φοράει μη αγώγιμα παπούτσια, δεν είναι γειωμένο. Το προσωπικό πρέπει να φοράει παπούτσια με αγώγιμες σόλες, ή να χρησιμοποιεί ιμάντα γείωσης ώστε να διατηρεί την σύνδεση με τη γη, όταν εργάζεται μέσα ή γύρω από την ηλεκτροστατική περιοχή. Οι χειριστές πρέπει να διατηρούν την επαφή του χεριού τους με τη λαβή του πιστολιού, για να αποτραπούν χτυπήματα κατά το χειρισμό ηλεκτροστατικών πιστολιών ψεκασμού. Αν πρέπει να φορεθούν γάντια, πρέπει να κοπούν στην παλάμη ή στα δάχτυλα, ή να φορεθούν ηλεκτρικά αγώγιμα γάντια, ή να φορεθεί αγώγιμος ιμάντας γείωσης ώστε να συνδεθεί ηλεκτρικά το χέρι με το πιστόλι και να γειωθεί. Κλείστε όλες τις παροχές ηλεκτρικού ρεύματος και γειώστε τα ηλεκτρόδια των πιστολιών προτού να κάνετε ρυθμίσεις ή καθαρισμό στα πιστόλια ψεκασμού σκόνης. Επανασυνδέστε τον εξοπλισμό που αποσυνδέθηκε, τα καλώδια γείωσης καιταυπόλοιπακαλώδιαμετάαπότηνεργασίασυντήρησηςτου εξοπλισμού. Συμπεριφορά σε καταστάσεις ανάγκης Αποκομιδή Εάν ένα σύστημα ή ο εξοπλισμός ενός συστήματος δυσλειτουργεί, απομονώστε το αμέσως και εκτελέστε τα ακόλουθα βήματα: S S Αποσυνδέστε και διακόψτε την ηλεκτρική παροχή. Κλείστε όλες τις πνευματικές βαλβίδες διακοπής και ανακουφίστε τις πιέσεις. Εντοπίστε την αιτία για την δυσλειτουργία και διορθώστε την πριν από την επανεκκίνηση του εξοπλισμού. Η συσκευή και τα υλικά πρέπει να αποκομιστούν σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς.

6 1-4 Ασφάλεια

7 Περιγραφή 2-1 Εισαγωγή Τμήμα 2 Περιγραφή Το Αρθρωτό σύστημα ελέγχου πιστολιού Vantage χρησιμοποιείται για τον έλεγχο τεσσάρων έως οχτώ αυτόματων πιστολιών ψεκασμού. Ο ελεγκτής μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόματα πιστόλια ψεκασμού Versa-Spray II, Sure Coat ή Tribomatic II. Το Αρθρωτό σύστημα ελέγχου Vantage: S ελέγχει τον αέρα ροής και την πίεση αέρα ψεκασμού στην αντλία τροφοδοσίας πούδρας του πιστολιού ψεκασμού S παρέχει τάση dc στον πολλαπλασιαστή τάσης του πιστολιού ψεκασμού και ελέγχει την ηλεκτροστατική έξοδο του πιστολιού ψεκασμού S παρακολουθεί την τάση του πιστολιού ψεκασμού και τα μικροαμπέρ (μα) της εξόδου Κεντρική μονάδα ελέγχου Βλέπε σχήμα 2-1 και πίνακα Οπίσθιο 6 πλαίσιο 7 8 Εμπρόσθιο 2 πλαίσιο 3 CONVEYOR BYPASS READY LOCKOUT A Σχήμα 2-1 Κεντρική μονάδα ελέγχου

8 2-2 Περιγραφή Κεντρική μονάδα ελέγχου (συνέχεια) Πίνακας 2-1 Οπίσθιο και εμπρόσθιο πλαίσιο κεντρικής μονάδας ελέγχου Θέση Στοιχείο Λειτουργία 1 Ελεγκτές πιστολιού ψεκασμού 2 Διακόπτης κεντρικής τροφοδοσίας 3 Κλειδοδιακόπτης αποκλεισμού CONVEYOR BYPASS READY LOCKOUT 4 Συνδετήρας αέρα εισόδου (IN) Κάθε ελεγκτής έχει δυνατότητα ελέγχου για δύο πιστόλια ψεκασμού. Για περισσότερες πληροφορίες, ανατρέξτε στην ενότητα Έλεγχοι και δείκτες των πιστολιών ψεκασμού στη σελίδα 2-3. Ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη λειτουργία του ελεγκτή master Χρησιμοποιείται για την παράκαμψη του αποκλεισμού μεταφορέα, ή την λειτουργία του συστήματος σε κατάσταση αποκλεισμού. Επιτρέπει στον χρήστη να την εκκίνηση του πιστολιού ψεκασμού, ενώ ο μεταφορέας δεν είναι σε λειτουργία. Τυπική ρύθμιση για συστήματα σε λειτουργία. Το πιστόλι ψεκασμού σταματάει όταν σταματάει ο μεταφορέας. Διακόπτει τη λειτουργία των πιστολιών ψεκασμού και των αντλιών, παρεμποδίζοντας την εκκίνηση της λειτουργίας της μονάδας. Χρησιμοποιήστε τη λειτουργία LOCKOUT (Αποκλεισμός) για ασφάλεια κατά τον καθαρισμό του θαλάμου. 10 mm είσοδος αέρα τροφοδοσίας 5 AUX INPUT Χρησιμοποιήστε το ως εξωτερικό καλώδιο ελέγχου, από PLC ήαπό κάποια άλλη συσκευή 6 AC OUT Παρέχει τάση για την ενεργοποίηση του ελεγκτή 7 Είσοδος τάσης Καλώδιο εισόδου τάσης 8 Γείωση κλωβού Συνδέει τον κλωβό με τη γείωση

9 Περιγραφή 2-3 Έλεγχοι και δείκτες των πιστολιών ψεκασμού Εμπρόσθιο πλαίσιο Βλέπε σχήμα 2-2. S S Το πληκτρολόγιο και η οθόνη (1) ελέγχουν την ενεργοποίηση της ηλεκτροστατικής εξόδου και του πιστολιού. Οι ρεγουλατόροι και οι μετρητές ελέγχουν τον αέρα ροής (2) και την πίεση του αέρα ψεκασμού (3) A Σχήμα 2-2 Έλεγχοι και δείκτες του εμπρόσθιου πίνακα 1. Πληκτρολόγιο και οθόνη 2. Ρεγουλατόρος και μετρητής αέρα ροής 3. Ρεγουλατόρος και μετρητής αέρα ψεκασμού Πληκτρολόγιο Ανατρέξτε στον πίνακα 2-1 και στο σχήμα 2-3. Το πληκτρολόγιο ελέγχει τις ηλεκτροστατικές και διαγνωστικές λειτουργίες του συστήματος ελέγχου πιστολιού αρθρωτής δομής Vantage.

10 2-4 Περιγραφή Πίνακας 2-1 Στοιχεία πληκτρολογίου Θέση Στοιχείο Περιγραφή 1 Πλήκτρο ενεργοποίησης Αυτόματο πιστόλι, εξωτερική ενεργοποίηση (η ενεργοποίηση του πιστολιού γίνεται από άλλον ελεγκτή, όπως ένας PLC): Όταν είναι σε λειτουργία, η εξωτερική διέγερση είναι ενεργοποιημένη. Όταν είναι εκτός λειτουργίας, η εξωτερική διέγερση είναι απενεργοποιημένη. Αυτόματο πιστόλι, χωρίς εξωτερική διέγερση: Ενεργοποιεί και απενεργοποιεί τη λειτουργία του πιστολιού. 2 LED kv/afc Ανάβει για ταύτιση της ηλεκτροστατικής λειτουργίας που είναι σε χρήση. 3 Πλήκτρο kv/afc Πραγματοποιεί εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας kv και της λειτουργίας AFC. Σε λειτουργία kv: Ρυθμίστε την έξοδο kv του πιστολιού ψεκασμού. Σε λειτουργία AFC: Ρυθμίστε το όριο ρεύματος εξόδου. 4 Πλήκτρο επάνω βέλος (+) Πλήκτρο κάτω βέλος (-- ) Χρησιμοποιήστε το για τη ρύθμιση της τάσης εξόδου (kv) ή το ρεύμα εξόδου (μa). Οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται στη μνήμη για την περίπτωση διακοπής ρεύματος. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Αν χρησιμοποιείτε πιστόλια ψεκασμού Tribomatic II, δεν είναι διαθέσιμες οι ηλεκτροστατικής ρυθμίσεις. Σε λειτουργία AFC: Το εύρος πεδίου είναι μa inμε προσαυξήσεις του 1 μa. Σε λειτουργία kv: S Πιστόλι Versa-Spray: kv in με προσαύξηση 1kV. S Πιστόλι Sure Coat: kv in με προσαύξηση 1kV. 5 Οθόνη Μία οθόνη τριών ψηφίων και 7 σειρών. Όταν γίνεται διέγερση των πιστολιών ψεκασμού, εμφανίζει την τάση σε kv ήτορεύμασεμa. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Αν χρησιμοποιείτε πιστόλια ψεκασμού Tribomatic II, θα εμφανιστεί μόνο το ρεύμα εξόδου (μa). 6 LED kv/µa Ανάβει για τον προσδιορισμό της τιμής που εμφανίζεται: kv(τάση) ή µa (ρεύμα). 7 Πλήκτρο Προβολή Διενεργεί εναλλαγή μεταξύ της ένδειξης ρεύματος (μa) και τάσης (kv), όταν το πιστόλι ψεκάζει Σχήμα 2-3 Πληκτρολόγιο εμπρόσθιου πίνακα A

11 Περιγραφή 2-5 Οθόνη Λειτουργία Περιγραφή Η λειτουργία αποκλεισμού χρησιμοποιείται για λόγους ασφαλείας, για την απενεργοποίηση του πιστολιού κατά τον καθαρισμό. Αλληλοαποκλεισμός μεταφορέων: Όταν ο μεταφορέας σταματάει, το πιστόλι απενεργοποιείται. Εξωτερική διέγερση αυτόματου πιστολιού: Η διέγερση είναι απενεργοποιημένη. Αυτόματο πιστόλι, χωρίς εξωτερική διέγερση: Το πιστόλι είναι εκτός λειτουργίας. Εξωτερική διέγερση αυτόματου πιστολιού: Η διέγερση είναι ενεργοποιημένη. Αυτό το μήνυμα εμφανίζεται μόνο για λίγα δευτερόλεπτα, κατά την ενεργοποίηση της διέγερσης. Η οθόνη είναι κενή όταν δεν υπάρχει σήμα εξωτερικής διέγερσης. Οπίσθιο πλαίσιο Ανατρέξτε στον πίνακα 2-2 και στο σχήμα 2-4. Πίνακας 2-2 Οπίσθιο πλαίσιο Θέση Λειτουργία 1 Συνδετήρας σωλήνα 8 mm: Αέρας ροής προς αντλία πούδρας 2 Συνδετήρας σωλήνα 8 mm: Αέρας ψεκασμού προς αντλία πούδρας 3 Υποδοχέας καλωδίου πιστολιού 4 Συνδετήρας σωλήνα 4 mm: Προαιρετικός αέρας πιστολιού (πιστόλια ψεκασμού Sure Coat) (απαιτεί προσαρμογή στομίου) A Σχήμα 2-4 Οπίσθιο πλαίσιο ελεγκτή

12 2-6 Περιγραφή Εξοπλισμός βάσης Βλέπε σχήμα 2-5. Ο εξοπλισμός βάσης χρησιμοποιείται για τη δρομολόγηση τωνκαλωδίωνδιανομήςτάσης, τα καλώδια διανομής διέγερσης και τις σωληνώσεις αέρα, από την κεντρική μονάδα ελέγχου προς τις ανεξάρτητες μονάδες ελέγχου πιστολιών. S S S Τα καλώδια διανομής τάσης ξεκινούν από την κύρια είσοδο τάσης. Τα καλώδια αυτά συνοδεύουν το καλώδιο τροφοδοσία κατά μήκος κάθε μονάδας ελέγχου. Τα καλώδια διανομής διέγερσης, διέρχονται από τη ράγα DIN στον βασικό ελεγκτή, προς την πλακέτα διασύνδεσης οθόνης στην κάθε μονάδα ελέγχου. Δύο σωλήνες των 8mmκατευθύνονται από την κύρια είσοδο αέρα. Αυτοί οι σωλήνες συνδέονται με τις πολλαπλές σε κάθε μονάδα ελέγχου Εμπρόσθιο 6 Οπίσθιο A Σχήμα 2-5 Εξοπλισμός βάσης 1. Κεντρική μονάδα ελέγχου 2. Μεμονωμένες μονάδες ελέγχου 3. Καλώδια διανομής τάσης 4. Σωλήνωση αέρα 8mm 5. Καλώδια διανομής διέγερσης 6. Αέρας κύριας εισόδου 7. Τάση κύριας εισόδου 8. Κλειδοδιακόπτης

13 Περιγραφή 2-7 Καταστάσεις λειτουργίας Οι καταστάσεις λειτουργίας των πιστολιών Sure Coat και Versa-Spray είναι kv ή AFC. Επιλέξτε την κατάλληλη κατάσταση λειτουργίας πιέζονται το κουμπί kv/afc στον εμπρόσθιο πίνακα. ΗλυχνίαLED kv ή AFC θα ανάψει όταν επιλεγεί η αντίστοιχη κατάσταση λειτουργίας. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Αν χρησιμοποιείτε πιστόλια ψεκασμού Tribomatic II, θα εμφανιστεί μόνο το ρεύμα εξόδου (μa). Δεν είναι διαθέσιμη καμία ηλεκτροστατική ρύθμιση. kv (τάση) Λειτουργία AFC (ρεύμα -µa) Περιγραφή Η ρύθμιση της εξόδου kv παρέχει μέγιστη αποτελεσματικότητα μεταφοράς όταν γίνεται επίστρωση σε μεγάλα αντικείμενα με την απόσταση πιστόλι - τμήμαναείναι0,2-0,3 m (8-12 ίντσες). Υπάρχει δυνατότητα προσαρμογής των ρυθμίσεων με βήματα προσαύξησης 1kV. S S ΓιαταπιστόλιαVersa-Spray ητοπεδίοδράσηςτουςείναι kv ΓιαταπιστόλιαSure Coat ητοπεδίοδράσηςτουςείναι25-95 kv Το ρεύμα αυτόματης ανάδρασης (AFC) δίνει στο χειριστή τη δυνατότητα να ρυθμίσει το μέγιστο ρεύμα εξόδου (μa) του πιστολιού ψεκασμού, για την παρεμπόδιση την υπερβολική φόρτιση της ψεκαζόμενης πούδρας. Έτσι παρέχεται ένας βέλτιστος συνδυασμός μεταξύ kv και έντασης ηλεκτροστατικού πεδίου, ώστε να επιστρωθούν τμήματα που έχουν εσωτερικές γωνιές και βαθιές εσοχές σε μικρή απόσταση. Το εύρος των ρυθμίσεων είναι µa με βήμα προσαύξησης 1µA.

14 2-8 Περιγραφή Προδιαγραφές Αξιολόγηση επικίνδυνης θέσης Προδιαγραφές εγκατάστασης (ανά ANSI/ISA S ) Βαθμός ρύπανσης Κατηγορία εγκατάστασης Ηλεκτρολογικά Είσοδος Έξοδος Ρεύμα εξόδου σε βραχυκύκλωση Μέγιστο ρεύμα εξόδου Μέγιστη πίεση αέρα εισόδου Μέση πίεση αέρα λειτουργίας Αέρας ροής Αέρας ψεκασμού Θερμοκρασία λειτουργίας Ποιότητα τροφοδοσίας αέρα Βάρος Βόρεια Αμερική: Κλάση II Υποδιαίρεση 2 Ευρωπαϊκή Ένωση: EXII3D Vac, 1-φάση, Hz, 375 VA μέγιστο 6-21 Vdc στο πιστόλι ψεκασμού 50 ma 600 ma 7,2 bar (105 psi) 2,0 bar (30 psi) 1 bar (15 psi) Περιβάλλον 45 _C μέγιστο Ο αέρας πρέπει να είναι καθαρός και στεγνός. Χρησιμοποιείτε στεγνωτικό αναζωογόνησης ή ξηραντήρα παγωμένου αέρα, με δυνατότητα παραγωγής ενός σημείου υγρασίας 3,4 _C (38_F) ή χαμηλότερου, στη μέγιστή πίεση εισόδου του ελεγκτή. Χρησιμοποιείστε ένα φίλτρο συστήματος με βοηθητικά φίλτρα και φίλτρο άνθρακα, ικανά να συγκρατήσουν λάδια, νερό και σκόνες στην τάξη μεγέθους submicron. Ο αέρας με υγρασία ή ο μολυσμένος αέρας μπορεί να κάνει τη σκόνη να κολλήσει πάνω στο χωνί, να παραμείνει στα τοιχώματα του σωλήνα τροφοδοσίας, να φράξει το λαιμό της αντλίας venturi και τις διαδρομές προς το πιστόλι ψεκασμού και να προκαλέσει τη δημιουργία γείωσης ή τόξων εντός του πιστολιού ψεκασμού. 61 kg (135 lb)

15 Εγκατάσταση 3-1 Τμήμα 3 Εγκατάσταση ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Η διεξαγωγή των παρακάτω εργασιών πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφάλειας του παρόντος εγγράφου, και κάθε άλλης σχετικής τεκμηρίωσης. Στήριξη Το σύστημα ελέγχου πιστολιών αρθρωτής δομής Vantage, μπορεί να είναι εξοπλισμένο με βασικό θάλαμο για την τοποθέτηση των ελέγχων σε βέλτιστο ύψος. Επίσης, ο ελεγκτής μπορεί να τοποθετηθεί σε ένα ερμάριο 19-in. κατασκευασμένο από τον πελάτη. Ηλεκτρικές συνδέσεις ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορεί να παρουσιαστεί βλάβη στον εξοπλισμό σε περίπτωση που ο ελεγκτής είναι συνδεδεμένος σε μία γραμμή, με τάση διαφορετική από αυτή που αναγράφεται στην ετικέτα ταύτισης. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Μην παρακάμπτετε το βήμα 1. Ηαποτυχία εγκατάστασης ενός διακόπτη αποσύνδεσης εμπλοκής ή ενός απομονωτή μπορεί να προκαλέσει σοβαρές βλάβες κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ήτηςεπισκευής. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, αποκόψτε και κλείστε την τροφοδοσία του συστήματος. Η αποτυχία συμμόρφωσης με την παραπάνω προειδοποίηση μπορεί να έχει αποτέλεσμα σοβαρές βλάβες. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Γειώστε κατάλληλα το σύστημα ελέγχου, σε διαφορετική περίπτωση μπορεί να προκληθούν σοβαρές βλάβες στον εξοπλισμό. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Όλαταηλεκτρικάαγώγιμαστοιχείατουεξοπλισμού στην περιοχή ψεκασμού πρέπει να είναι γειωμένα. Ο εξοπλισμός χωρίς γείωση ή ο εξοπλισμός με κακή γείωση, πιθανόν να συσσωρεύσει ηλεκτροστατικό φορτίο το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα στο προσωπικό ή να δημιουργήσει σπινθήρες, φωτιά ή έκρηξη.

16 3-2 Εγκατάσταση Ηλεκτρικές συνδέσεις (συνέχεια) Βλέπε σχήμα Συνδέστε το καλώδιο γείωσης με την επαφή γείωσης (4) και συνδέστε το κλιπ γείωσης σε πραγματική γείωση εδάφους. 2. Εγκαταστήστε έναν διακόπτη αποσύνδεσης εμπλοκής ή έναν απομονωτή (15 Αμέγιστο) στη γραμμή του λειτουργίας μπροστά από τον ελεγκτή. Χρησιμοποιήστε το διακόπτη αποσύνδεσης και απομονώστε την τροφοδοσία του συστήματος, κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ή της επισκευής. 3. Βεβαιωθείτε ότι η ονομαστική τάση εισόδου είναι Vac, 1-φασική, Hz. 4. Συνδέστε το καλώδιο τροφοδοσίας (3) όπως φαίνεται στον πίνακα 3-1. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Το κύκλωμα αποκλεισμού μεταφορέα πρέπει να έχει δυνατότητα τροφοδοσίας με 120 ή 240 Vac στους κόκκινους και στους πορτοκαλί αγωγούς, ενώ ο μεταφορέας βρίσκεται σε κίνηση. Όταν ο μεταφορέας σταματήσει, το κύκλωμα πρέπει να απενεργοποιηθεί. Ο αποκλεισμός μεταφορέα κλείνει τα πιστόλια ψεκασμού όταν σταματάει ο μεταφορέας. Πίνακας 3-1 Σύνδεση καλωδίου τροφοδοσίας Σύρμα Λειτουργία Καφέ L1 (καυτό) Μπλέ L2 (ουδέτερο) Πράσινο/Κίτρινο Γείωση Κόκκινο Αλληλοαποκλεισμός μεταφορέων Πορτοκαλί Αλληλοαποκλεισμός μεταφορέων ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Βλέπε σχήμα 3-1. Η καλωδίωση του συστήματος αλληλοαποκλεισμού μεταφορέα είναι κατασκευασμένη από το εργοστάσιο για λειτουργία στα 240 Vac. Γιατηδιαμόρφωσητου αλληλοαποκλεισμού στα 120 Vac, συνδέστε ξανά την καλωδίωση στο εσωτερικό του βασικού ελεγκτή, όπως φαίνεται παρακάτω. ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ 12.7 K ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟ 12.7 K 240 VAC ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ (ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ) 120 VAC ΣΥΝΔΕΣΗ ΑΛΛΗΛΟΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ A Σχήμα 3-1 Συνδέσεις αλληλοαποκλεισμού μεταφορέα

17 Εγκατάσταση 3-3 Εγκατάσταση καλωδίου/προσαρμογέα πιστολιού ψεκασμού ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Τα καλώδια του πιστολιού ψεκασμού δεν είναι συνδεδεμένα κατά την παράδοση και πρέπει να συνδεθούν με τις κάρτες ελέγχου οδηγού του πιστολιού. 1. Βλέπε σχήμα 3-2. Αφαιρέστε τις οχτώ βίδες (1) και το οπίσθιο πλαίσιο (2) από τους ελεγκτές του πιστολιού ψεκασμού. 2. Εγκαταστήστε τα καλώδια πιστολιού ψεκασμού Sure Coat ή Versa-Spray II, ή τους προσαρμογείς Tribomatic II, ακολουθώντας τις διαδικασίες που αναφέρονται στις παρακάτω σελίδες. Καλώδια αυτόματου πιστολιού ψεκασμού Sure Coat ή Versa-Spray II Βλέπε σχήμα Λύστε τα παξιμάδια συγκράτησης (5) που βρίσκονται στους ελαστικούς δακτυλίους του καλωδίου πιστολιού. 2. Αφαιρέστεταπώματατουσωλήνααπόταελαστικάστηρίγματα. 3. Οδηγήστε το συνδετήρα 8pin(7)των καλωδίων πιστολιών σωλήνα (6), μέσα από τα ελαστικά στηρίγματα. 4. Τραβήξτε το καλώδιο πιστολιού περίπου 350 mm (14 ίντσες) μέσα από το ελαστικό στήριγμα, μέχρι να φτάσει στην πλακέτα πιστολιού(8). 5. Συνδέστε τους συνδετήρες των οχτώ pin με τις πλακέτες του κυκλώματος. Το πάνω καλώδιο του πιστολιού ψεκασμού, πρέπει να συνδεθεί με τον δεξί (μονό) συνδετήρα (J3), το καλώδιο του κάτω πιστολιού ψεκασμού, πρέπει να συνδεθεί με τον αριστερό (ζυγό) συνδετήρα (J4). 6. Σφίξτε τα παξιμάδια των ελαστικών στηριγμάτων για να ασφαλίσετε τα καλώδια. 7. Στερεώστε τα καλώδια πιστολιού στο δίσκο συναρμογής, με χρήση του ιμάντα σύνδεσης. 8. Εγκαταστήστε το οπίσθιο πλαίσιο (2) με τις οκτώ βίδες (1). 9. Συνδέστε τα άλλα άκρα των καλωδίων με τα αντίστοιχα πιστόλια ψεκασμού. 10. Επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για τους υπόλοιπους ελεγκτές πιστολιών του συστήματός σας.

18 3-4 Εγκατάσταση Εγκατάσταση καλωδίου/προσαρμογέα πιστολιού ψεκασμού (συνέχεια) ΔΕΤΗΣ ΚΑΛΩΔΙΟΥ J4 J3 8 2 Άρτια-αριθμημένα πιστόλια Πιστόλια με περιττό αριθμό Πιστόλια ψεκασμού Tribomatic II B Σχήμα 3-2 Ηλεκτρικές και πνευματικές συνδέσειςοπίσθιο πλαίσιο 1. Βίδες 2. Οπίσθιο πλαίσιο 3. Καλώδιο τροφοδοσίας 4. Επαφή γείωσης 5. Παξιμάδι συγκράτησης 6. Καλώδιο πιστολιού ψεκασμού 7. Συνδετήρας με οχτώ pin 8. Πλακέτα πιστολιού 9. Σύνδεση αέρα ροής 10. Σύνδεση αέρα ψεκασμού 11. Σύνδεση παροχής αέρα (IN) 12. Σύνδεση αέρα πιστολιού (πιστόλια ψεκασμού Sure Coat) 13. Κουμπί 14. Ροδέλα 15. Εξάγωνο παξιμάδι 16. Ροδέλα κλειδώματος 17. Ροδέλα κύρτωσης 18. Συναρμολόγημα από πλαστική ροδέλα και λαστιχένια τσιμούχα 19. Χαραγμένη βίδα 20. Ακροδέκτης προώθησης

19 Εγκατάσταση 3-5 Προσαρμογείς καλωδίου αυτόματου πιστολιού ψεκασμού Tribomatic II Βλέπε σχήμα 3-2. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Πρέπει να συνδέσετε το καλώδιο γείωσης που παρέχεται μαζί με τον ελεγκτή στην κλέμα γείωσης (4) που είναι στο πίσω πλαίσιου του κλωβού και να ασφαλίσετε τον σφιγκτήρα σε μία πραγματική γείωση. 1. Αφαιρέστετουςλαστιχένιουςδακτυλίουςστήριξηςαπότοκαλώδιοτου πιστολιού. 2. Ο προσαρμογέας Tribomatic II αποστέλλεται πλήρως συναρμολογημένος. Για την εγκατάσταση του προσαρμογέα αφαιρέστε το κουμπί (13), τη ροδέλα (14), το εξάγωνο παξιμάδι (15), τη ροδέλα κλειδώματος (16) και τη ροδέλα κύρτωσης (17) απότοσυναρμολόγημα. 3. Συνδέστε το άκρο με το συνδετήρα των 8pin(7)του προσαρμογέα στην πλακέτα του κυκλώματος. Το πιστόλι 1 θα συνδεθεί με τον δεξί συνδετήρα και το πιστόλι 2 με τον αριστερό συνδετήρα. 4. Συνενώστε το συναρμολόγημα με την πλαστική τσιμούχα και τη λαστιχένια φλάντζα (18) στο άνοιγμα του πίσω πλαισίου, εκεί που βρίσκονταν οι λαστιχένιοι δακτύλιοι στήριξης και ασφαλίστε το συναρμολόγημα με τα τμήματα που αφαιρέσατε στο βήμα Ασφαλίστε τον προσαρμογέα στην προεξοχή που είναι στο δίσκο του συναρμολογήματος με έναν δέτη καλωδίου. 6. Συνδέστε τον ακροδέκτη προώθησης (20) με τον ακροδέκτη γείωσης που είναι στο οπίσθιο πλαίσιο. 7. Επαναλάβατε τα βήματα 2 μέχρι 8 για το δεύτερο πιστόλι ψεκασμού. 8. Εγκαταστήστε το οπίσθιο πλαίσιο (2) με τις οκτώ βίδες (1). 9. Αφαιρέστε τα κουμπιά του προσαρμογέα, συνδέστε τους ακροδέκτες του καλωδίου του πιστολιού ψεκασμού Tribomatic II με τις επαφές του προσαρμογέα και, στη συνέχεια, εγκαταστήστε και σφίξτε τα κουμπιά.

20 3-6 Εγκατάσταση Διαμόρφωση διέγερσης ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Αν οι ελεγκτές πρόκειται να συνδεθούν με εξωτερικό PLC ή με άλλη μονάδα ελέγχου, ανατρέξτε στην ενότητα Εξωτερική διέγερση στη σελίδα 3-7. Ρυθμίστε το διακόπτη SW-2 στην πλακέτα διασύνδεσης ενδείξεων, στην επιθυμητήθέσηώστεναεπιτευχθείηεπιθυμητήδιαμόρφωσηδιέγερσηςγια κάθε ελεγκτή. Ανατρέξτε στον πίνακα 3-2. Πίνακας 3-2 Ρυθμίσεις διακόπτη διαμόρφωσης διέγερσης Διαμόρφωση Θέση διακόπτη SW2 Σημειώσεις (Βλέπε σημειώσεις) (P = πατημένος) Πλήκτρο διέγερσης Μη χρησιμοποιούμενο απενεργοποιημένο 1 2 P P ΑΝΟΙΧΤΟΣ Αυτόματο πιστόλι Όχι εξωτερική διέγερση (Εργοστασιακή ρύθμιση) 1 2 P P ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ηλειτουργίατουπιστολιού ψεκασμού ενεργοποιείται / απενεργοποιείται με το πλήκτρο διέγερσης που βρίσκεται στο εμπρόσθιο πλαίσιο. Αυτόματο πιστόλι Εξωτερική διέγερση Πλήκτρο διέγερσης απενεργοποιημένο 1 2 P P ΑΝΟΙΧΤΟΣ 1 2 P P ΑΝΟΙΧΤΟΣ Το πλήκτρο ενεργοποίησης στο εμπρόσθιο πλαίσιο ενεργοποιεί (ON) ήαπενεργοποιεί(off) τη διέγερση. Ρυθμίστε στη θέση OFF για να παρεμποδίσετε την απομακρυσμένη ενεργοποίηση του πιστολιού. Αν η οθόνη είναι κενή, τότε η εξωτερική διέγερση είναι ενεργοποιημένη, αλλά δεν υπάρχει σήμα διέγερσης (το πιστόλι είναι απενεργοποιημένο). Μη χρησιμοποιούμενο ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Κατά την εκκίνηση, στην οθόνη εμφανίζονται οι εκδόσεις λογισμικού και για τις δύο πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων του ελεγκτή, πρώτα του οδηγού πιστολιού και μετά της πλακέτας ένδειξης. Αν οι αριθμοί των εκδόσεων δεν εμφανίζονται, ανοίξτε τον κλωβό και ελέγξτε το πράσινο LED που βρίσκεται στην πλακέτα ένδειξης. Αν αυτό αναβοσβήνει, βεβαιωθείτε ότι η πλακέτα του πιστολιού είναι σωστά εφαρμοσμένη στην πλακέτα ένδειξης. Η πλακέτα πιστολιού ενδέχεται να λασκάρει κατά την εγκατάσταση του καλωδίου.

21 Εγκατάσταση 3-7 Πνευματικές συνδέσεις Τύπος αέρα Μέγεθος σωλήνωσης Είσοδος 16 mm IN (11) Έξοδος Αέρας ροής 8mm (Μαύρο) Για τις προδιαγραφές ποιότητας αέρα και πίεσης, ανατρέξτε στην ενότητα Προδιαγραφές στη σελίδα 2-8. Βλέπε σχήμα 3-2 για την απεικόνιση του οπίσθιου πλαισίου. Από τον συνδετήρα του οπίσθιου πλαισίου Αέρας ροής (9) Προς βαλβίδα διακοπής τροφοδοσίας αέρα στη γραμμή τροφοδοσίας F σύνδεση στην αντλία πούδρας Ψεκασμός 8mm (Μπλέ) Ψεκασμός (10) A σύνδεση στην αντλία πούδρας Πιστόλι 4mm Αέρας πιστολιού (12) Πιστόλι ψεκασμού (πιστόλια ψεκασμού Sure Coat) ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Εγκαταστήστε μια βαλβίδα διακοπής χειροκίνητης λειτουργίας στη γραμμή τροφοδοσίας προς τον ελεγκτή. Συνδέσεις εξωτερικής διέγερσης Βλέπε σχήμα 3-3. Χρησιμοποιήστε την παρακάτω διαδικασία για να συνδέσετε τον κεντρικό ελεγκτή Vantage σε μια μονάδα PLC, ήσεμια εξωτερική μονάδα ελέγχου. 1. Ξεσφίξτε τις οχτώ βίδες (1) για να αφαιρέσετε το εμπρόσθιο πλαίσιο (2). 2. Ξεσφίξτε το παξιμάδι συγκράτησης στην θέση AUX. INPUT τιυ λαστιχένιου δακτυλίου (3) στο οπίσθιο πλαίσιο. 3. Αφαιρέστετοπώματουσωλήνααπότολαστιχένιοδακτύλιο. 4. Οδηγήστε το βοηθητικό καλώδιο ελέγχου (παρεχόμενο από πελάτη) μέσα από το παξιμάδι συγκράτησης, αφήνοντας το απαραίτητο μήκος ώστε το καλώδιο να φθάσει στο εμπρόσθιο πλαίσιο. 5. Κάντε τις κατάλληλες συνδέσεις στο T1-T8 για να παράγετε σήματα διέγερσηςπροςτουςακροδέκτεςκαιτηγείωση. Για τη διέγερση ενός πιστολιού ψεκασμού σε βραχυκύκλωμα, χρησιμοποιήστε διακόπτη, ρελέ ή έξοδο ανοιχτού συλλέκτη, συνδέστε τον ακροδέκτη στη γείωση όπως φαίνεται στο σχήμα 3-3. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: ΗκάρταPLC ανοιχτού συλλέκτη θα έχει ρόφηση ρεύματος στα +24 V. 6. Σφίξτε το παξιμάδι συγκράτησης του λαστιχένιου δακτυλίου για να ασφαλίστε το καλώδιο και να σφραγίστε τον κλωβό. 7. Ασφαλίστε το εμπρόσθιο πλαίσιο με τις οχτώ βίδες.

22 3-8 Εγκατάσταση Συνδέσεις εξωτερικής διέγερσης (συνέχεια) Έξοδοι ρελέ Έξοδοι ρελέ Κάρτα εξόδου PLC Κάρτα εξόδου PLC ΕΞΟΔΟΙ ΡΕΛΕ ΕΞΟΔΟΙ ΡΟΦΗΣΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ A Σχήμα 3-3 Εξωτερική διέγερση 1. Βίδες 2. Εμπρόσθιο πλαίσιο 3. Θύρα AUX. INPUT

23 Λειτουργία 4-1 Τμήμα 4 Λειτουργία ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Η διεξαγωγή των παρακάτω εργασιών πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφάλειας του παρόντος εγγράφου, και κάθε άλλης σχετικής τεκμηρίωσης. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Αυτή η συσκευή μπορεί να γίνει επικίνδυνη, σε περίπτωση που η χρήση της δεν συμμορφώνεται με τους κανόνες που καθορίζονται στο παρόν εγχειρίδιο. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Όλαταηλεκτρικάαγώγιμαστοιχείατουεξοπλισμού στην περιοχή ψεκασμού πρέπει να είναι γειωμένα. Ο εξοπλισμός χωρίς γείωση ή ο εξοπλισμός με κακή γείωση, πιθανόν να συσσωρεύσει ηλεκτροστατικό φορτίο το οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρά ατυχήματα στο προσωπικό ή να δημιουργήσει σπινθήρες, φωτιά ή έκρηξη. Στην παρούσα ενότητα περιγράφονται οι βασικές διαδικασίες λειτουργίας για το αρθρωτό σύστημα ελέγχου πιστολιού Vantage. Προτού λειτουργήσετε ένα σύστημα πιστολιών ψεκασμού, μελετήστε τα εγχειρίδια όλων των στοιχείων του συστήματος.

24 4-2 Λειτουργία Εκκίνηση 1. Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει συμμόρφωση με τις ακόλουθες συνθήκες, προτού εκκινήσετε το σύστημα ελέγχου: Ανατρέξτε στα εγχειρίδια των στοιχείων συστήματος για οδηγίες σχετικά με την εκκίνηση. S S S S Οι ανεμιστήρες εξαερισμού θαλάμου είναι σε λειτουργία. Το σύστημα ανάκτησης πούδρας είναι σε λειτουργία. Η πούδρα στο χωνί τροφοδοσίας υγροποιείται. Το καλώδιο πιστολιού, ο σωλήνας τροφοδοσίας σκόνης και οι σωληνώσεις αέρα είναι σωστά συνδεδεμένες με το πιστόλι ψεκασμού, την αντλία σκόνης και την τροφοδοσία. 2. Εκκινήστε τη λειτουργία της βασικής μονάδας ελέγχου με τον διακόπτη ρόκερ, στο κάτω μέρος της μονάδας. Οι ελεγκτές πιστολιού θα τεθούν σε λειτουργία και τα LED του εμπρόσθιου πλαισίου θα ανάψουν. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Κατά την εκκίνηση, η οθόνη εμφανίζει τις εκδόσεις λογισμικού για τις δύο πλακέτες τυπωμένων κυκλωμάτων που βρίσκονται στους ελεγκτές. Αν οι αριθμοί των εκδόσεων δεν εμφανίζονται, ανοίξτε τον κλωβό και ελέγξτε το πράσινο LED που βρίσκεται στην πλακέτα ένδειξης. Αν το LED αναβοσβήνει, βεβαιωθείτε ότι η πλακέτα πιστολιού εφαρμόζει σωστά στην πλακέτα ένδειξης. Η πλακέτα πιστολιού ενδέχεται να λασκάρει κατά την εγκατάσταση του καλωδίου. 3. Εάν ξεκινάτε τη λειτουργία ενός πιστολιού ψεκασμού για πρώτη φορά, ακολουθήστε τη διαδικασία Πρώτη χρήση πιστολιού που βρίσκεται στη σελίδα Βλέπε σχήμα 4-1. Επιλέξτε μία κατάσταση λειτουργίας, πιέζοντας το κουμπί kv/afc (6) σε κάθε ελεγκτή. Η λυχνία LED (1) που αντιστοιχεί στην επιλεγμένη κατάσταση θα ανάψει. 5. Ρυθμίστε τον αέρα ροής (8) και τις πιέσεις αέρα ψεκασμού για τις παρακάτω ρυθμίσεις: Αέρας Πίεση Αέρας ροής 2 bar (30 psi) Ψεκασμός 1 bar (15 psi) ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Οι παραπάνω πιέσεις αποτελούν τα μέσα σημεία εκκίνησης. Οι πιέσεις ποικίλουν ανάλογα με το απαιτούμενο πάχος επίστρωσης, την ταχύτητα της γραμμής και τη διαμόρφωση των τμημάτων. Για οδηγίες σχετικά με τη ρύθμιση των πιέσεων, ώστε να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, ανατρέξτε στην ενότητα Ρυθμίσεις πίεσης αέρα στην σελίδα 4-5.

25 Λειτουργία Σχήμα Έλεγχοι και δείκτες του εμπρόσθιου πίνακα 1. Δείκτες kv/afc 2. Πλήκτρα Πάνω και Κάτω 3. Πλήκτρο ενεργοποίησης 4. Οθόνη 5. Πλήκτρο Προβολή 6. Πλήκτρο kv/afc A 7. Έλεγχος αέρα ψεκασμού 8. Έλεγχος αέρα ροής 6. Ενεργοποιήστε το πιστόλι ψεκασμού για να ελέγξτε το πρότυπο ψεκασμού. S Πιέστε το πλήκτρο διέγερσης ή εκτελέστε απομακρυσμένη διέγερση στα πιστόλια. 7. Ρυθμίστε τον αέρα ροής (8) και τις πιέσεις του αέρα ψεκασμού (7) ώστε να επιτύχετε τα επιθυμητά πρότυπα ψεκασμού. 8. Προσαρμόστε τα παρακάτω ώστε επιτύχετε τα επιθυμητά σχεδιασμένα πρότυπα ψεκασμού, την επιθυμητή κάλυψη με πούδρα και το πάχος επίστρωσης: ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Αν χρησιμοποιείτε πιστόλια Tribomatic II θα εμφανιστεί μόνο το ρεύμα εξόδου σε (μa). Δεν είναι διαθέσιμη καμία ρύθμιση λειτουργίας. S Αέρας ροής και πιέσεις αέρα ψεκασμού S Μπεκ πιστολιού ψεκασμού S Ρυθμίσεις kv ή µa Πιστόλι kv AFC ψεκασμού Ελάχιστο Μέγιστο Ελάχιστο Μέγιστο Versa Spray Sure Coat

26 4-4 Λειτουργία Εκκίνηση (συνέχεια) Για να επιτύχετε ένα φινίρισμα υψηλής ποιότητας και τη μέγιστη αποτελεσματικότητα μεταφοράς (ποσοστό της πούδρας που ψεκάζεται, και κολλάει στο τμήμα) απαιτούνται πειραματισμοί και εμπειρία. Οι ρυθμίσεις για την ηλεκτροστατική τάση και την πίεση αέρα, επηρεάζουν τη συνολική απόδοση της επίστρωσης. Στις περισσότερες εφαρμογές, οι ρυθμίσεις θα δημιουργούν απαλά πρότυπα ψεκασμού, τα οποία θα κατευθύνουν όσο το δυνατόν περισσότερη πούδρα στο τμήμα, με ελάχιστο επιπλέον ψεκασμό. Αυτές οι ρυθμίσεις επιτρέπουν την επικόλληση της μέγιστης ποσότητας φορτισμένης πούδρας στο γειωμένο τμήμα. Η μείωση της τάσης αποτελεί μια συνηθισμένη μέθοδο για την προσπάθειαβελτίωσηςτηςκάλυψηςστιςβαθιέςεσοχέςκαιστις εσωτερικές γωνίες των τμημάτων. Ωστόσο, ημείωσητηςτάσης, σε γενικές γραμμές, πιθανόν να μειώσει τη συνολική αποτελεσματικότητα μεταφοράς. Η ταχύτητα πούδρας και το σχήμα του προτύπου είναι εξίσου σημαντικά με την ηλεκτροστατική τάση κατά την επίστρωση των συγκεκριμένων περιοχών. Για οδηγίες σχετικά με τις ρυθμίσεις πίεσης του αέρα ροής και του αέρα ψεκασμού, ανατρέξτε στην ενότητα Ρυθμίσεις πίεσης αέρα στη σελίδα 4-5. Πρώτη χρήση πιστολιού Εκτελέστε την παρακάτω διαδικασία μόνο σε περίπτωση που έχετε συνδέσει ένα καινούργιο πιστόλι με τον ελεγκτή. 1. Ενεργοποιήστε τη λειτουργία του ελεγκτή. 2. Βεβαιωθείτε ότι η μονάδα ελέγχου είναι σε λειτουργία kv, AFC off, και η ρύθμιση των kv στο μέγιστο. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Πιστόλι Versa-Spray: 100 kv μέγιστο, πιστόλι Sure Coat: μέγιστο 95 kv ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Αν χρησιμοποιείτε πιστόλια Tribomatic II θα εμφανιστεί μόνο το ρεύμα εξόδου σε (μa). Δεν είναι διαθέσιμη καμία ηλεκτροστατική ρύθμιση. 3. Βλέπε σχήμα 4-1. Πιέστε το πλήκτρο ΠΡΟΒΟΛΗ (5) γιαναεμφανιστούν τα µa. 4. Ενεργοποιήστε το πιστόλι ψεκασμού και ρυθμίστε τον αέρα ροής και την πίεση αέρα ψεκασμού, ώστε να επιτύχετε το επιθυμητό πρότυπο ψεκασμού. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Βεβαιωθείτε ότι έχετε καθορίσει τη σωστή διαμόρφωση διέγερσης. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στην ενότητα Διαμόρφωση διέγερσης, στη σελίδα Καταγράψτε την έξοδο µa, χωρίς να υπάρχουν τμήματα μπροστά από το πιστόλι ψεκασμού. Παρακολουθήστε σε καθημερινή βάση την έξοδο µa, κάτω από τις ίδιες συνθήκες. Για πιστόλια Versa-Spray και Sure Coat, μια σημαντική αύξηση στην έξοδο µa υποδεικνύει πιθανό βραχυκύκλωμα στην αντίσταση του πιστολιού. Μια σημαντική μείωση υποδεικνύει ελαττωματική αντίσταση ή πολλαπλασιαστή τάσης. Γιαταπιστόλια Tribomatic, μια σημαντική μείωση στην έξοδο µa υποδεικνύει φθαρμένο δομοστοιχείο φόρτισης.

27 Λειτουργία 4-5 Ρυθμίσεις πίεσης αέρα Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του χωνιού τροφοδοσίας για την απαιτούμενη πίεση αέρα υγροποίησης. Πίεση αέρα ροής Ο αέρας ροής μεταφέρει μείγμα πούδρας και αέρα, απότοχωνί τροφοδοσίας στο πιστόλι ψεκασμού. Όταν αυξηθεί ο αέρας ροής, θα αυξηθεί και το ποσό της πούδρας που ψεκάζεται από το πιστόλι ψεκασμού και μπορεί να αυξήσει το πάχος της πούδρας που παραμένει στο τμήμα. Πίεση αέρα ψεκασμού Αν η ρύθμιση της πίεσης του αέρα ροής είναι πολύ χαμηλή, μπορεί να προκληθεί ανεπαρκής σχηματισμός φιλμ ή ανομοιόμορφη έξοδο πούδρας. Αν η πίεση του αέρα ροής είναι πολύ υψηλή, η έξοδος της πούδρας μπορεί να έχει πολύ υψηλή ταχύτητα. Αυτό μπορεί να έχει αποτέλεσμα το σχηματισμό επιπρόσθετου φιλμ ή υπερβολικού ψεκασμού, που θα ελαττώσει την αποτελεσματικότητα μεταφοράς και θα απορρίψει την πούδρα. Η υπερβολική πίεση αέρα ροής, μπορεί να επιταχύνει το σχηματισμό τιναγμένης σβολιασμένης σκόνης (σβόλιασμα από εκτίναξη) στο πιστόλι ψεκασμού ή στην αντλία, ή να προκαλέσει την πρόωρη εναπόθεση του πιστολιού ψεκασμού και των τμημάτων της αντλίας από την επαφή με την πούδρα. Η διατήρηση του ποσοστού της επιπρόσθετης σκόνης στο ελάχιστο, μειώνει την ποσότητα της πούδρας που θα συλλεχθεί και θα ανακυκλωθεί. Έτσι ελαχιστοποιούνται οι φθορές και οι βλάβες των στοιχείων του συστήματος, όπως οι αντλίες, τα πιστόλια ψεκασμού και τα φίλτρα. Επομένως, το κόστος συντήρησης μειώνεται. Ο αέρας ψεκασμού προστίθεται στη πούδρα και στο ρεύμα αέρα ώστε να αυξηθεί η ταχύτητα της πούδρας στο σωλήνα τροφοδοσίας και να σπάσουν οι σβόλοι της πούδρας. Οι υψηλότερες πιέσεις αέρα ψεκασμού χρειάζονται σε μικρότερα ποσοστά ροής πούδρας ώστε τα σωματίδια της πούδρας να αιωρούνται στο ρεύμα αέρα. Οι υψηλές ταχύτητες πούδρας μπορεί να προκαλέσουν αλλαγή στο πρότυπο ψεκασμού. Αν ο αέρας ψεκασμού έχει ρυθμιστεί πολύ χαμηλά, μπορεί να έχει αποτέλεσμα την ανομοιόμορφη έξοδο της πούδρας ή τη από το πιστόλι ψεκασμού. Αν είναι υψηλή, η πίεση αέρα ψεκασμού μπορεί να αυξήσει την ταχύτητα πούδρας και να έχει αποτέλεσμα τον υπερβολικό ψεκασμό, τη συγκόλληση από εκτίναξη και την πρόωρη φθορά της αντλίας και των τμημάτων του πιστολιού ψεκασμού. ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ: Ρυθμίστε τον αέρα ψεκασμού τουλάχιστον σε πίεση 0,3 bar (5 psi). Αν η πίεση του αέρα είναι πολύ χαμηλή, ενδέχεται η πούδρα να εισέλθει ξανά στην αντλία πούδρας και να εισχωρήσει στη μονάδα ελέγχου, προκαλώνταςβλάβεςστιςβαλβίδεςαέρακαιστουςρεγουλατόρους.

28 4-6 Λειτουργία Πίεση αέρα υγροποίησης Τερματισμός λειτουργίας Καθημερινή συντήρηση Αν η υγροποίηση γίνεται σωστά, θα πρέπει να ανεβαίνουν μικρές φυσαλίδες αέρα εύκολα και ομοιόμορφα προς την επιφάνεια της πούδρας, κάνοντάς τηνναφαίνεταισαναβράζει. Σε αυτή την κατάσταση, ηπούδραέχει εμφάνιση και συμπεριφορά παρόμοια με υγρού, παρέχοντας στην αντλία πούδρας τη δυνατότητα εύκολης μεταφοράς από το χωνί στο πιστόλι ψεκασμού. Αν η πίεση υγροποίησης είναι πολύ χαμηλή, ενδέχεται να υπάρχει ροή μη συμβατής πούδρας. Αν η πίεση υγροποίησης είναι πολύ υψηλή, ηπούδρα βράζει ορμητικά και η ροή είναι ανομοιόμορφη με πιθανή δημιουργία θυλάκων αέρα στο ρεύμα της πούδρας. 1. Διακόψτε τη λειτουργία στο αρθρωτό σύστημα ελέγχου πιστολιών. 2. Γειώστε τα ηλεκτρόδια του πιστολιού ψεκασμού, ώστε να εκφορτιστεί κάθε εναπομένουσα ηλεκτρική τάση. 3. Εκτελέστε τη διαδικασία Καθημερινή συντήρηση. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Διακόψτε την ηλεκτροστατική τάση και γειώστε το ηλεκτρόδιο του πιστολιού, προτού εκτελέσετε τις παρακάτω εργασίες. Η αποτυχία συμμόρφωσης με αυτή την προειδοποίηση μπορεί να έχει αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών βλαβών. 1. Συγκρίνετε την έξοδο µa του πιστολιού ψεκασμού σε λειτουργία kv, χωρίς να υπάρχουν τμήματα μπροστά από το πιστόλι ψεκασμού, με την έξοδο και ρύθμιση kv που καταγράφηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας Πρώτη χρήση πιστολιού στην σελίδα 4-4. Σημαντικές διαφορές μπορεί να υποδεικνύουν ότι το συναρμολόγημα ηλεκτροδίων πιστολιού ή ο πολλαπλασιαστής, έχει βραχυκύκλωμα ή ελάττωμα. Ανατρέξτε στην ενότητα Αντιμετώπιση προβλημάτων για περισσότερες πληροφορίες. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Ελέγξτε προσεκτικά όλες τις συνδέσεις γείωσης. Ο μη γειωμένος εξοπλισμός και τμήματα ενδέχεται να συσσωρεύουν φορτίο το οποίο μπορεί να σχηματίσει τόξο και να προκαλέσει φωτιά ή έκρηξη. Η αποτυχία συμμόρφωσης με την παραπάνω προειδοποίηση, μπορεί να έχει αποτέλεσμα την πρόκληση τραυματισμών στο προσωπικό, πυρκαγιάς ή ζημιάς σε περιουσία. 2. Ελέγξτε όλες τις συνδέσεις γείωσης, συμπεριλαμβανόμενων των γειώσεων των τμημάτων. Τα μη γειωμένα ή τα ελλιπώς γειωμένα τμήματα επηρεάζουν την αποτελεσματικότητα της μεταφοράς, την ηλεκτροστατική επικάλυψη και την ποιότητα φινιρίσματος. 3. Ελέγξτε τις συνδέσεις καλωδίου τροφοδοσίας και πιστολιού. 4. Βεβαιωθείτε ότι ο αέρας τροφοδοσίας είναι καθαρός και στεγνός. 5. Σκουπίστε την πούδρα και τη σκόνη, με ένα καθαρό στεγνό πανί. 6. Αποσυναρμολογήστε τα πιστόλια ψεκασμού και τις αντλίες σκόνης και καθαρίστε τα. Ανατρέξτε στα εγχειρίδια του πιστολιού και της αντλίας για περισσότερες οδηγίες.

29 Αντιμετώπιση προβλημάτων 5-1 Τμήμα 5 Αντιμετώπιση προβλημάτων ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Η διεξαγωγή των παρακάτω εργασιών πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφάλειας του παρόντος εγγράφου, και κάθε άλλης σχετικής τεκμηρίωσης. Η παρούσα ενότητα περιλαμβάνει τις διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων. Αυτές οι διαδικασίες καλύπτουν μόνο τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν. Αν δεν μπορείτε να επιλύσετε κάποιο με τη βοήθεια των παρεχόμενων πληροφοριών, επικοινωνήστε με τον τοπικό αντιπρόσωπο της Nordson. Πρόβλημα Πιθανές αιτίες Διορθωτικές ενέργειες 1. Άνισο πρότυπο ψεκασμού, ασταθής ή ανεπαρκής ροή πούδρας Φραγή στο πιστόλι ψεκασμού, στο σωλήνα τροφοδοσίας ή στην αντλία Ελλιπής υγροποίηση πούδρας στη χοάνη Υγρασία στην πούδρα Φθαρμένο μπεκ Χαμηλή πίεση ψεκασμού ή αέρα ροής Aποσυνδέστε το σωλήνα τροφοδοσίας πούδρας από την αντλία και φυσήξτε το σωλήνα τροφοδοσίας. Αποσυναρμολογήστε και καθαρίστε την αντλία και το πιστόλι ψεκασμού. Αντικαταστήστε το σωλήνα τροφοδοσίας σε περίπτωση που είναι φραγμένος από λιωμένη πούδρα. Αυξήστε την πίεση του αέρα υγροποίησης. Αφαιρέστε την πούδρα από τη χοάνη. Kαθαρίστε ή αντικαταστήστε την πλάκα υγροποίησης, σε περίπτωση που είναι μολυσμένη. Ελέγξτε την τροφοδοσία πούδρας, τα φίλτρα αέρα και τον ξηραντήρα. Αντικαταστήστε την τροφοδοσία πούδρας, εάν είναι φθαρμένη. Αφαιρέστε, καθαρίστε και επιθεωρήστε το μπεκ. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε το μπεκ. Αν παρουσιάζεται υπερβολική επίστρωση ή το τίναγμα της λιωμένης σκόνης αποτελεί πρόβλημα, μειώστε τις πιέσεις ροής αέρα και αέρα ψεκασμού. Αυξήστε την πίεση ψεκασμού και/ή αέρα ροής. Συνέχεια...

30 5-2 Αντιμετώπιση προβλημάτων Πρόβλημα Πιθανές αιτίες Διορθωτικές ενέργειες 2. Απώλεια της Χαμηλή ηλεκτροστατική τάση Αυξήστε την ηλεκτροστατική τάση. επικάλυψης, μειωμένη αποτελεσματικότητα μεταφοράς Ανεπαρκής σύνδεση ηλεκτροδίων Ελέγξτε την αντίσταση του συναρμολογήματος ηλεκτροδίου του πιστολιού. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του πιστολιού για οδηγίες. Ανεπαρκώς γειωμένα τμήματα Ελέγξτε τα στηρίγματα των τμημάτων για συγκέντρωση πούδρας. Η αντίσταση μεταξύ των τμημάτων καιτηςγείωσηςπρέπειναείναι1 ΜΩ ή μικρότερη. Για καλύτερα αποτελέσματα η αντίσταση πρέπει να είναι 500 Ωήμικρότερη. 3. Δεν υπάρχει έξοδος kv απότοπιστόλι ψεκασμού 4. Δεν υπάρχει έξοδος kv και έξοδος πούδρας Χαλασμένο καλώδιο πιστολιού ψεκασμού Δυσλειτουργία πολλαπλασιαστή τάσης Ανεπαρκής σύνδεση ηλεκτροδίων Δυσλειτουργία τροφοδοσίας Δεν υπάρχει σήμα διέγερσης Ελέγξτε τη συνέχεια του καλωδίου πιστολιού ψεκασμού. Αν εντοπιστεί ανοιχτήεπαφήήβραχυκύκλωμα, αντικαταστήστε το καλώδιο. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του πιστολιού για οδηγίες. Ελέγξτε την αντίσταση του πολλαπλασιαστή τάσης του πιστολιού ψεκασμού. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του πιστολιού για οδηγίες. Ελέγξτε την αντίσταση του συναρμολογήματος ηλεκτροδίου του πιστολιού ψεκασμού, όπως περιγράφεται στο εγχειρίδιο του πιστολιού ψεκασμού. Αποσυνδέστετοάκροτουπιστολιού από τον πολλαπλασιαστή τάσης. Ανατρέξτε στο εγχειρίδιο του πιστολιού ψεκασμού, και με ενεργοποιημένο το διακόπτη διέγερσης, ελέγξτε αν υπάρχουν τα 21 Vdc μεταξύ των pin 2 και 3 του καλωδίου πιστολιού. Αν η ένδειξη δεν είναι 21 Vdc, επικοινωνήστε με τον αντιπρόσωπο της Nordson. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα είναι ενεργοποιημένο. Χαλασμένο καλώδιο τροφοδοσίας Βραχυκυκλωμένη βαλβίδα πηνίου Ελέγξτε την παρουσία +24 V στον συνδετήρα. Εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε την παροχή τροφοδοσίας. Αντικαταστήστε τη βαλβίδα πηνίου. Συνέχεια...

31 Αντιμετώπιση προβλημάτων 5-3 Πρόβλημα Πιθανές αιτίες Διορθωτικές ενέργειες 5. Δεν υπάρχει έξοδος kv, έξοδος πούδρας και ένδειξη Ο ελεγκτής δεν είναι σε λειτουργία Εκκινήστε τη λειτουργία του ελεγκτή με το διακόπτη ρόκερ βρίσκεται στο οπίσθιο πλαίσιο. Καμένη ασφάλεια Ελέγξτε τις ασφάλειες στο οπίσθιο πλαίσιο και, εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε τις. Ελέγξτε την ασφάλεια του τροφοδοτικού και, εάν είναι απαραίτητο, αντικαταστήστε την. Χαλασμένος διακόπτης Αντικαταστήστε το διακόπτη. Χαλασμένο καλώδιο τροφοδοσίας Αντικαταστήστε την παροχή τροφοδοσίας. 6. Υπάρχει έξοδος kv και δεν υπάρχει έξοδος πούδρας Δυσλειτουργία βαλβίδας πηνίου Αντικαταστήστε τη βαλβίδα πηνίου. Ο αέρας προς τον ελεγκτή είναι κλειστός Ησωλήνωσηαέραείναι αποσυνδεδεμένη ή στρεβλωμένη προς την αντλία Ελέγξτε τους μετρητές αέρα. Εάν είναι απαραίτητο, ρυθμίστε την πίεση αέρα. Ελέγξτε τη σωλήνωση αέρα από και προς τον ελεγκτή.

32 5-4 Αντιμετώπιση προβλημάτων ΠΡΟΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΦΥΛΛΑ 2-5) ΔΙΑΝΟΜΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΚΛΕΙΔΙ ΜΠΛΟΚ ΕΠΑΦΩΝ ΠΡΟΣ ΔΟΜΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΠΙΣΤΟΛΙΩΝ (ΒΛΕΠΕ ΦΥΛΛΑ 2-5) ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΑΣΗΣ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΜΕ ΡΟΚΕΡ ΚΑΦΕ ΚΑΦΕ ΜΠΛΕ ΜΠΛΕ ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΤΑΣΗΣ T.B. ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΠΛΟΚ ΑΚΡΟΔΕΚΤΩΝ ΟΜΑΔΑ ΓΕΦΥΡΩΤΗ ΤΑΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟ/ ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ/ ΚΙΤΡΙΝΟ ΓΕΙΩΣΗ ΑΡ.5 (ΕΡΜΑΡΙΟ) ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΦΙΛΤΡΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΕΙΣΟΔΟΣ: VAC Hz, 1-φάση 6,3 A, 375 VA ΜΕΓΙΣΤΟ ΣΩΛΗΝΑΣ/ΣΥΡΜΑ A ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΛΕΥΚΟ/ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΕΥΚΟ/ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΠΡΑΣΙΝΟ ΚΑΦΕ ΛΕΥΚΟ/ΚΑΦΕΤΙ ΛΕΥΚΟ/ΓΚΡΙ ΓΚΡΙ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΜΑΥΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΚΟΚΚΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΠΡΑΣΙΝΟ/ΚΙΤΡΙΝΟ ΜΠΛΕ ΚΑΦΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΕΤΕΥΣΗΣ/ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ Σχήμα 5-1 Διάγραμμα καλωδίωσης βασικού ελεγκτή E 2004 Nordson Corporation

33 Αντιμετώπιση προβλημάτων 5-5 ETIKETA ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ ΕΛΕΓΚΤΗ ΒΛΕΠΕ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ SW2 ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ VANTAGE (ΚΟΚΚΙΝΟ) ΠΡΟΣ: B-5 ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ COM TRIG2 TRIG1 J5 (ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ) J1 (ΔΙΕΓΕΡΣΗ) J4 (ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ) (ΜΑΥΡΟ) J2 (ΠΗΝΙΟ) (ΚΟΚΚΙΝΟ) (ΜΑΥΡΟ) J3 (ΠΗΝΙΟ) (ΚΟΚΚΙΝΟ) (ΜΠΛΕ ΣΚΟΥΡΟ) ΠΡΟΣ: B-4 (ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ) (ΜΑΥΡΟ) (ΛΕΥΚΟ/ΓΚΡΙ) (ΓΚΡΙ) (ΚΟΚΚΙΝΟ) ΔΙΠΛΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΔΗΓΟΥ ΠΙΣΤΟΛΙΟΥ ΒΑΛΒΙΔΑ ΠΗΝΙΟΥ A (ΠΙΣΤΟΛΙ 1) ΠΡΟΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΙΩΣΗ (ΕΜΠΡΟΣΘΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ) ΓΕΙΩΣΗ ΑΡ.2 (ΕΡΜΑΡΙΟ) (ΚΟΚΚΙΝΟ) (ΜΠΛΕ) (ΜΠΛΕ) (ΜΑΥΡΟ) (ΜΑΥΡΟ) (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) P.S. ΠΡΟΣ PCB ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΤΑΣΗΣ (ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ) (ΜΑΥΡΟ) (ΜΑΥΡΟ) (ΜΠΛΕ) (ΜΠΛΕ) (ΚΟΚΚΙΝΟ) BIT 1 ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ SW2 BIT 2 ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΙΕΓΕΡΣΗ/ ΔΙΕΓΕΡΣΗ/ΜΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟ/ ΔΙΕΓΕΡΣΗ/ΜΑ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ SW2 60W ΠΑΡΟΧΗ ΙΣΧΥΟΣ (ΚΑΦΕ) (ΜΠΛΕ) (ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ) ΓΕΙΩΣΗ (ΟΠΙΣΘΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ) ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΑΣΗΣ (ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ) ΓΕΙΩΣΗ (ΕΡΜΑΡΙΟ) ΠΡΟΣ ΜΠΛΟΚ ΑΚΡΟΔΕΚΤΩΝ A ΔΙΕΓΕΡΣΗ ΠΑΝΩ DN ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΘΟΝΗ ΕΞΟΔΟΣ 1 ΕΞΟΔΟΣ 2 Ασύνδετο ΠΙΣΤΟΛΙ 2 ΠΙΣΤΟΛΙ 1 (ΠΡΑΣΙΝΟ ΜΕ ΚΙΤΡΙΝΟ) Σχήμα 5-2 Διάγραμμα καλωδίωσης ανεξάρτητων ελεγκτών ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΔΙΕΓΕΡΣΗΣ ΒΑΛΒΙΔΑ ΠΗΝΙΟΥ B (ΠΙΣΤΟΛΙ 2) ΠΡΟΣ ΜΠΛΟΚ ΑΚΡΟΔΕΚΤΩΝ E 2004 Nordson Corporation

34 5-6 Αντιμετώπιση προβλημάτων E 2004 Nordson Corporation

35 Επισκευή 6-1 Τμήμα 6 Επισκευή ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Η διεξαγωγή των παρακάτω εργασιών πρέπει να γίνεται μόνο από εξειδικευμένο προσωπικό. Ακολουθήστε τις οδηγίες ασφάλειας του παρόντος εγγράφου, και κάθε άλλης σχετικής τεκμηρίωσης. ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Αποσυνδέστε και αποκλείστε την ηλεκτρική τάση προτού εκτελέστε τις παρακάτω εργασίες. Η αποτυχία παρατήρησης της συγκεκριμένης προειδοποίησης μπορεί να αποτελέσει αιτία για τραυματισμούς του προσωπικού ή ακόμα και θάνατο. Αντικατάσταση καλωδίου/προσαρμογέα πιστολιού ψεκασμού ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ! Γειώστε κατάλληλα τον ελεγκτή, διαφορετικά πιθανόν να προκληθούν ζημιές στον εξοπλισμό. Καλώδια αυτόματου πιστολιού ψεκασμού Sure Coat ή Versa-Spray II Βλέπε σχήμα Αποσυνδέστετοκαλώδιοαπότοπιστόλιψεκασμού. 2. Αφαιρέστε τις οκτώ βίδες (1) γιανααφαιρέσετετοοπίσθιοπλαίσιο(2) από τον ελεγκτή και τραβήξτε το πλαίσιο από το ερμάριο. 3. Στερεώστε το δέτη και αποσυνδέστε το σωστό συνδετήρα καλωδίου με οχτώ pin (7), από την πλακέτα πιστολιού (8). 4. Ξεσφίξτε το παξιμάδι συγκράτησης (5) από τον ελαστικό δακτύλιο του καλωδίου πιστολιού. 5. Τραβήξτε το καλώδιο πιστολιού έξω από τον ελαστικό δακτύλιο. 6. Τοποθετήστε ένα καινούργιο καλώδιο μέσα από τον ελαστικό δακτύλιο και τραβήξτε περίπου 350 mm (14 ίντσες) καλώδιο ώστε να φτάσει στην πλακέτα πιστολιού. 7. Συνδέστε το συνδετήρα με τα οχτώ pin στην πλακέτα πιστολιού. Το πάνω καλώδιο πιστολιού ψεκασμού θα πρέπει να συνδεθεί με το δεξί συνδετήρα (περιττό) (J3)και το κάτω καλώδιο πιστολιού ψεκασμού θα πρέπει να συνδεθεί με τον αριστερό συνδετήρα (ζυγό) (J4). 8. Στερεώστε τα καλώδια πιστολιού στο δίσκο συναρμογής, με χρήση του ιμάντα σύνδεσης. 9. Σφίξτε το παξιμάδι συγκράτησης του λαστιχένιου δακτυλίου για να ασφαλίσετε το καλώδιο και να σφραγίστε τον κλωβό. 10. Αντικαταστήστε το οπίσθιο πλαίσιο με τις 8 βίδες. 11. Συνδέστε το άλλο άκρο του καλωδίου με το κατάλληλο πιστόλι ψεκασμού. 12. Εάν είναι απαραίτητο, επαναλάβετε την παραπάνω διαδικασία για κάποιο άλλο καλώδιο.

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης

Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Τμήμα Φιλολογίας Έκθεση Εσωτερικής Αξιολόγησης Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ

Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ 1. ΣΥΣΤΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΛΦΑ Ι. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟΥ Α. Διάρθρωση τμημάτων Τα τμήματα όλων των τάξεων δημιουργούνται με κύριο κριτήριο να είναι ομοιογενή από άποψη επιδόσεων των μαθητών. Δίνεται δηλαδή

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε.

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. 406 3 Ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΟ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΕΜΒΑΔΟΥ ΤΟΥ ΟΡΘΟΓΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ Τ.Π.Ε. Φερεντίνος Σπύρος Σχολ. Σύμβουλος Μαθηματικών

Διαβάστε περισσότερα

Π. Δ. 350 / 1996 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ. - Σ.Α.Υ.)

Π. Δ. 350 / 1996 ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Φ.Α.Υ. - Σ.Α.Υ.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμ.Μελών κατά Νόμο - 11 -

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμ.Μελών κατά Νόμο - 11 - ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Αριθμ.Μελών κατά Νόμο - 11 - ΠΡΑΚΤΙΚΟ 3 ο Στο Ρέθυμνο και στα γραφεία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου σήμερα την 11 η

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Συντονιστές Καθηγητές: Λύκειο Αγίου Αντωνίου Θεωρητικό υπόβαθρο Το Φυσικό αέριο

Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Συντονιστές Καθηγητές: Λύκειο Αγίου Αντωνίου Θεωρητικό υπόβαθρο Το Φυσικό αέριο 1 Φυσικό αέριο, χρήσεις, ασφάλεια και οικονομία Ομάδα Μαθητών: Γεδεών Στέλλα, Θεοφάνους Ρογήρος, Γεωργίου Μαρίνα, Ξενοφώντος Άννα, Μιχαήλ Αντρέας, Δήμου Ιωάννης, Παύλου Ειρήνη Συντονιστές Καθηγητές: Νικόλας

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Ενότητα 8: Ζαχαρούλα Σμυρναίου Σχολή: Φιλοσοφική Τμήμα: Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Μαθησιακές Δυσκολίες Αποκλίνουσες συμπεριφορές Επιθετικότητα Το παιδί αντιδρά βίαια

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη Προγράμματος: Μουστάκα Ορσαλία

Υπεύθυνη Προγράμματος: Μουστάκα Ορσαλία ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2 ο Γενικό Λύκειο Μεγάρων ΘΕΜΑ: ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΚΛΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΣΤΟΝ ΑΡΧΑΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ Υπεύθυνη Προγράμματος: Μουστάκα Ορσαλία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ (KATOKOPIA CULTURAL HERITAGE ASSOCIATION) Άρθρο 1. ΕΠΩΝΥΜΙΑ Όνομα: ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΤΩΚΟΠΙΑΣ Έδρα: ΛΕΥΚΩΣΙΑ Έτος Ίδρυσης: 2008

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ BIOL_G_GYMN_LAST.indd 1 11/1/2013 1:10:07 μμ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΡΧΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ Ευαγγελία Μαυρικάκη, Επίκ. Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Μαριάννα Γκούβρα, Βιολόγος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Παράρτημα Β Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμού για τους Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ. Παράρτημα Β Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμού για τους Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ Παράρτημα Β Διατάξεις Εφαρμογής Κανονισμού για τους Ερασιτέχνες Ποδοσφαιριστές ΙΟΥΝΙΟΣ 2015 1 Άρθρο 1 Απόκτηση ιδιότητος - Αριθμός ποδοσφαιριστών 1. Η ιδιότητα του ερασιτέχνη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΒΟΛΟΥ Ιανουάριος 2014 ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κωνσταντίνος Λαλένης, Αναπληρωτής καθηγητής, Τμ. Χωροταξίας, Πολεοδομίας

Διαβάστε περισσότερα

Γ31/2960/08-10-2013 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΩΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ.

Γ31/2960/08-10-2013 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΩΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. 1 Αριθμ. Πρωτ.... Γ31/2960/08-10-2013 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΕΙΟΔΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΙΣΘΩΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟΥ ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΩΣ ΥΠΑΙΘΡΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ. 1.Σύμφωνα με τον Α.Ν.1846/51 «Περί Κοινωνικών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α ΜΕΡΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Α ΜΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΚΑΛΑΝΙΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Ι. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Α ΜΕΡΟΣ 1. Στις τιμές του παρόντος Τιμολογίου, που αναφέρονται σε μονάδες περαιωμένης

Διαβάστε περισσότερα

Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη.

Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη. Η εκτίμηση της συμβολής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην τουριστική ανάπτυξη. Η περίπτωση του νομού Μεσσηνίας. ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘ: ΕΞΑΡΧΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ Ευχαριστίες Στα πλαίσια εκπόνησης της εργασίας θα ήθελα να

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ. Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016 Ασφάλιση οχημάτων, μηχανημάτων έργου, φωτοβολταϊκών συστημάτων και του Δημαρχιακού Καταστήματος Δήμου Αλεξανδρούπολης για το έτος 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αρ. Πρωτ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ ΣΙΔΕΡΩΜΑΤΟΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΠΛΥΣΙΜΑΤΟΣ ΣΤΕΓΝΩΜΑΤΟΣ ΣΙΔΕΡΩΜΑΤΟΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΔΟΧΟ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 1 Η επιτροπή τεχνικών προδιαγραφών για τις υπηρεσίες πλυσίματος στεγνώματος -σιδερώματος ιματισμού συσκέφτηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου 2015 και ώρα 9:00π.μ. και συνέταξε τις παρακάτω τεχνικές προδιαγραφές.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΜΠ-ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ - ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ ΕΜΠ-ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΕΜΠ-ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α ΦΑΣΗ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΟΔΕΥΣΕΩΝ ΤΡΑΜ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΠΛΑΤΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ»

Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» Η ΕΡΤ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΗΜΕΡΑΣ «ΠΟΙΑ ΕΡΤ ΘΕΛΟΥΜΕ» ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ 2 ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ των ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ Με τη συμπλήρωση σχεδόν 20 μηνών από την

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: «ΞΕΝΟΑΟΧΕΙΑΚΕΣ ΕΗΕΝΑ ΥΣΕΙΣΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ& Ο ΡΟΑΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

7. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Μακέτα εργασίας 1/50.

7. ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. Μακέτα εργασίας 1/50. Β. ΕΞ. /ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ/ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΜΕ Κα ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ Παρουσίαση σε πίνακες 50Χ70 την 22 και 24 Απριλίου 1.ΠΗΓΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ: Τι συναισθήματα-ψυχική

Διαβάστε περισσότερα

Στον Πανούλη. Γιάννης

Στον Πανούλη. Γιάννης Στον Πανούλη Γιάννης Φίλη μαθήτρια, φίλε μαθητή, Στο βιβλίο δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη μεθοδολογία αντιμετώπισης των θεμάτων που καλύπτουν την προς εξέταση ύλη. Αυτό επιτυγχάνεται με την επίλυση και τον

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013

Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013 Ε.Β.ΖΑΧΑΡΗΣ Α.Ε. Θεσσαλονίκη 17/12/2013 ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Αριθμ. Πρωτ.: 6163 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ αριθμ. ΣΟΧ 1/2013 Για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ της Ε.Β.Ζ. Α.Ε. Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008 ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Το μέλλον της ΔΕΗ Ομιλία του κ. Τάκη Αθανασόπουλου Προέδρου & Διευθύνοντος Συμβούλου ΔΕΗ Α.Ε. 6-11-2008 Αγαπητοί εκπρόσωποι των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Αγαπητοί συνάδελφοι, Θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

Βενιζέλου 55 - Καβάλα 65 403 Τηλ. 2510 222942 Fax. 2510 231505 Πληροφορίες: Μυστακίδης Ζαφείρης 6932-901030, 2592-041416 zafmis@gmail.

Βενιζέλου 55 - Καβάλα 65 403 Τηλ. 2510 222942 Fax. 2510 231505 Πληροφορίες: Μυστακίδης Ζαφείρης 6932-901030, 2592-041416 zafmis@gmail. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε.Γ.Δ.Υ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Πληροφορίες: Στοϊδης Βασίλειος 6972125967 vstoidis@otenet.gr Αμπελίδης Θεόδωρος 6977166169 6977166169@mycosm os.gr

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Λυμπεράκης Δημήτριος Α.Μ.

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. Λυμπεράκης Δημήτριος Α.Μ. Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Καβάλας Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Μηχανολογίας ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Λυμπεράκης Δημήτριος Α.Μ. : 3119 Εττιβλέπων : Βασίλης Λιόγκας, Μηχανολόγος Μηχανικός MSc Καβάλα,

Διαβάστε περισσότερα

Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Σχέδιο της Πρότασης

Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Σχέδιο της Πρότασης Παρράσιο Πάρκο Πολιτιστικής Κληρονομιάς: Σχέδιο της Πρότασης Ο στόχος του παρόντος φυλλαδίου είναι να δώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για τη δημιουργία και τη διαχείριση του Παρράσιου Πάρκου Πολιτιστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. /ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. /ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. /ΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΙ ΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1 : Ισχύοντα Πρότυπα και Κανονισµοί 2 : Εκπροσώπηση Εταιρείας 3 : Τοπογραφικά στοιχεία 4 : Εργοτάξιο και

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν

Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν Σ Υ Λ Λ Ο Γ Ο Σ Ε Λ Λ Η Ν Ω Ν Α Ρ Χ Α Ι Ο Λ Ο Γ Ω Ν Ερμού 134-136, 105 53 Αθήνα - τηλ.-fax: 210 32 52 214, 6937075765. www.sea.org.gr Αθήνα, 11/2/2015 Αρ. Πρωτ.: 97 Προς: τον κ. Νικόλαο Ξυδάκη, Αναπληρωτή

Διαβάστε περισσότερα

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες

6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες 35 6. Ρ. Μούζιλ, Ο νεαρός Τέρλες Τα πάντα γύρω του έμοιαζαν τώρα άδεια και βαρετά. Στο μεταξύ είχε μεγαλώσει κάτι άγνωστο και σκοτεινό ένιωθε να ξυπνάει μέσα του: ήταν η εφηβεία που άρχιζε. Και την κρίσιμη

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Α ΒΙΒΛΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ.. ΤΑΞΗ...

ΜΕΡΟΣ Α ΒΙΒΛΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ.. ΤΑΞΗ... 941205 ΜΕΡΟΣ Α ΒΙΒΛΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΟΝΟΜΑ.. ΤΑΞΗ... 2 ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ ΦΥΛΛΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Έρευνα Σελίδα 1. Γιατί τα αντικείμενα επιπλέουν ή βυθίζονται; 2 Πίνακας

Διαβάστε περισσότερα

EΓKYKΛIOΣ 10 / 2014 ΘEMA: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ

EΓKYKΛIOΣ 10 / 2014 ΘEMA: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ EΓKYKΛIOΣ 10 / 2014 ΘEMA: ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ 1 ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΟΡΩΝ 1.1 Εισαγωγή Με βάση την προηγούμενη ενασχόληση κι εμπειρία τους και τα αποτελέσματα δοκιμασιών στις οποίες υποβάλλονται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α

ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α Ι.Π.Μεσολογγίου, 21-05 - 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Αριθ.Πρωτ:Φ555/Ζ/ΛΣΤ/2457 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Φύλλα διδασκαλίας) για Τμήματα: Εργοθεραπείας, ημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής. (Γεώργιος. Μπαμπλέκος.)

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Φύλλα διδασκαλίας) για Τμήματα: Εργοθεραπείας, ημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής. (Γεώργιος. Μπαμπλέκος.) 1 ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΝΑΤΟΜΙΑΣ (Φύλλα διδασκαλίας) για Τμήματα: Εργοθεραπείας, ημόσιας Υγείας και Νοσηλευτικής (Γεώργιος. Μπαμπλέκος.) Συγγράμματα Αναφοράς: Επίτομη Ανατομική Παναγιώτη Σάββα, και Και, Περιγραφική

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή στην Ανάλυση των Κατασκευών 1.1 Κατασκευές και δομοστατική

1 Εισαγωγή στην Ανάλυση των Κατασκευών 1.1 Κατασκευές και δομοστατική 1 Εισαγωγή στην Ανάλυση των Κατασκευών 1.1 Κατασκευές και δομοστατική Στη φύση μπορούμε να διακρίνουμε πάρα πολλά είδη διαφορετικών κατασκευών, οι οποίες άλλες προέκυψαν τυχαία και άλλες από ένστικτο επιβίωσης,

Διαβάστε περισσότερα

Μπορούμε να πούμε ότι η δεύτερη δύναμη είναι πολύ πιο ισχυρή από την πρώτη.

Μπορούμε να πούμε ότι η δεύτερη δύναμη είναι πολύ πιο ισχυρή από την πρώτη. ΣΚΑΦΟΣ Η μορφή των ιστιοφόρων σκαφών όπως εξελίχθηκε από τα αρχαία ξύλινα εμπορικά και πολεμικά πλοία έως τα σύγχρονα αγωνιστικά επηρεάζονταν από τους ίδιους παράγοντες. Είναι συνάρτηση της χρήσης τους,

Διαβάστε περισσότερα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα

Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ. Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα Καταστατικό του επιστημονικού σωματείου με την επωνυμία ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Άρθρο 1 ο Ίδρυση Επωνυμία Έδρα α. Ιδρύεται στην Ελλάδα επιστημονικό σωματείο με την επωνυμία «ΕΝΤΟΜΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Στην Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 20 ν.3790/2009

ΥΠΟΜΝΗΜΑ. Στην Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 20 ν.3790/2009 ΥΠΟΜΝΗΜΑ Στην Επιτροπή Κρίσεως Βαρέων και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων του άρθρου 20 ν.3790/2009 Ένα από τα μέτρα που προβλέπονται από το Ν. 3845/2010 για την εξυγίανση του ασφαλιστικού συστήματος είναι η

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ- ΠΟΣΟΣΤΑ. Στόχοι της διδασκαλίας

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ- ΠΟΣΟΣΤΑ. Στόχοι της διδασκαλίας ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ- ΠΟΣΟΣΤΑ Οι σελίδες που ακολουθούν ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ πρόταση για συγκεκριμένο δίωρο της διδασκαλίας ποσοστών- άλλωστε ο απαιτούμενος χρόνος είναι κατά πολύ μεγαλύτερος- απλά παρουσιάζουν κάποιες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Ο.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α` ΑΡΘΡΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Ο.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α` ΑΡΘΡΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ε.Ο.ΠΕ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α` ΑΡΘΡΟ 1 ΓΕΝΙΚΑ 1. Η Ε.Ο.ΠΕ. έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη της συγκρότησης των Εθνικών ομάδων, κάθε κατηγορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΑΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΜΕΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ ΤΑ ΦΑΞ ΚΑΙ ΤΑ ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 57.000,00 Αριθμ. Πρωτ.: 31631/24-09-2013

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 23479 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1872 3 Σεπτεμβρίου 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Κύρωση Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας Πληρωμά των Πορθμείων Εσωτερικού έτους

Διαβάστε περισσότερα

Νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας και κυρίως από που προέρχονται αυτές οι αλλαγές

Νέες συνθήκες στην αγορά εργασίας και κυρίως από που προέρχονται αυτές οι αλλαγές Εισαγωγή Καριέρα ονομάζουμε μια πορεία ανέλιξης στα εργασιακά μέσω της συλλογής εμπειρίας και προσόντων. Ο όρος καριέρα είναι σήμερα ή πάει να γίνει ένα κατάλοιπο του παρελθόντος. Η διαπίστωση αυτή προκύπτει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 37703 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2189 31 Δεκεμβρίου 2010 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 16598 Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας επιχειρήσεων εκμί σθωσης μοτοσικλετών

Διαβάστε περισσότερα

Μ. Ασία, Καππαδοκία,Πόντος, Κρήτη. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Νησιά Ιονίου. Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Νησιά Αιγαίου

Μ. Ασία, Καππαδοκία,Πόντος, Κρήτη. Θράκη, Μακεδονία, Ήπειρος, Νησιά Ιονίου. Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησος, Νησιά Αιγαίου 3ο ΓΕΛ Ιωαννίνων-Επιφάνειος Σχολή Σχολ.έτος 2011-12 Ερευνητική Εργασία Θέμα:Δημοφιλείς παραδοσιακοί χοροί της Ελλάδας και φορεσιές. Το λαογραφικό υπόβαθρο Υπεύθυνη εκπ-κός: Νίκη Λιαπίκου, κλ. ΠΕ2 ΟΜΑΔΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σεισμοί και Σχολεία. ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ τεύχος 105-106

Σεισμοί και Σχολεία. ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ τεύχος 105-106 Σεισμοί και Σχολεία Κεχαγιάς Στέργιος, Διευθυντής του 3ου 6/θ Δ.Σ Ελευθερούπολης, μετεκπαιδευμένος στο πρόγραμμα του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών: Διαχείριση των Φυσικών Καταστροφών και των Τεχνολογικών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18 ης Μαΐου 2014». ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΜΑ: «Συγκέντρωση και μετάδοση των αποτελεσμάτων των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών της 18 ης Μαΐου 2014». ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΕΠΕΙΓΟN - ΕΚΛΟΓΙΚO ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα 12 Μαΐου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. πρωτ. : 19223 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧ/ΣΗΣ & Η.Ε.Σ. ΠΡΟΣ Ταχ. Δ/νση : Ευαγγελιστρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 20129 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Καθορισμός δικαιολογητικών και τρόπου πληρω μής των οικονομικών ενισχύσεων που προβλέ πονται στην υπ αριθμ. 47121/1.8.2006

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ΕΡΓΟ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΔΩΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.1 Αντικείμενο του παρόντος

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ Ο ΕΛΑΙΩΝΑΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Β ΤΑΞΗΣ 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΠΑΜΦΙΛΩΝ ΛΕΣΒΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ : ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΒΑΣ. ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 1. Να γνωρίσουν οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

-- 1223 -- * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 87

-- 1223 -- * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 87 -- 1223 -- * ΛΟΙΠΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΕΣ * Νο. 87 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Δεκεμβρίου 1996 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ. 1129485/479/Γ0013 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ (13η) ΠΟΛ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ - ΕΣΠΑ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

1) ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ Ηλιακά (Εκδοτική Αθηνών)

1) ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ Ηλιακά (Εκδοτική Αθηνών) ΠΗΓΕΣ 1) ΠΑΥΣΑΝΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΗΓΗΣΙΣ Ηλιακά (Εκδοτική Αθηνών) Κεφ.7. : Η αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Από τους υπερβόρειους (το λαό που ζει πέρα από το Βόρειο άνεμο) ο Ηρακλής έφερε στην Ολυμπία τον κότινο.

Διαβάστε περισσότερα

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Η Διοργανώτρια Πόλη και οι Ολυμπιακοί Αγώνες Γιάννης Πυργιώτης, Αρχιτέκτων Πολεοδόμος, Εντεταλμένος Σύμβουλος και επικεφαλής Τεχνικής Διοίκησης Αγώνων ΑΘΗΝΑ 2004. Επιστημονικός Σύμβουλος του Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΕΡΓΟ:ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΕΡΓΟ:ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΡΓΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ «ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ-ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ» ΕΡΓΟ:ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ Ονοματεπώνυμο: Αικατερίνα Τσιάβα Τάξη: Α Τμήμα:5ο Σχολικό Έτος:2ΟΟ9-2Ο10 1 1ο στάδιο Ανάλυση της

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ

Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Η ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΚΑΙ Ο ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΝΟΣ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΩΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ: ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

591 Κ.Ι\ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου.

591 Κ.Ι\ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ. Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου. Τ.Ε.Ι. ΠΕΙΡΑΙΑ 591 Κ.Ι\ ΤΜΗΜΑ ΚΛΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑ ΤΕΥΘΥΝΣΗ ΒΑΦΙΚΗ ΚΑΙ ΕΙΕΥΓΕΝΙΣΜΟΣ ΘΕΜΑ: ΚΑΩΣΤΟΥΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ & ΠΕΡΙΒΑλλΟΝ Διπλωματική εργασία που υποβλήθηκε στο Τ.Ε.Ι Πειραιά για την απόκτηση του πτυχίου

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-4857719 ΦΑΞ: E mail:

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΛΙΚΟΥ. ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 210-4857719 ΦΑΞ: E mail: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----------------------------------------------------- Καλλιθέα: 20-10-2015 Ι Δ Ρ Υ Μ Α Αριθ. πρωτ.: 13194 ΣΙΒΙΤΑΝΙΔΕΙΟΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 1 Προς όλα τα μέλη, Λευκωσία, 18 Σεπτεμβρίου, 2012 Αγαπητοί συνάδελφοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ.ΜΕΛ: 74/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ.ΜΕΛ: 74/2013 1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΡ.ΜΕΛ: 74/2013 ΔΗΜΟΣ ΣΟΥΦΛΙΟΥ ΕΡΓΟ: Βελτίωση υποδομών κέντρου ενημέρωσης Σουφλίου και περιβάλλοντος χώρου. ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΟ: ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΤΡΕΦΙΟΥ Αριθμ. Μελέτης : 979-4/2014 ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

3. ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΝΟΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΡΓΟ: ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ : ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΗΛΙΩΤΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. 1. Το καλοκαίρι οδηγείται τη μοτοσυκλέτα με κοντό παντελόνι:

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ. 1. Το καλοκαίρι οδηγείται τη μοτοσυκλέτα με κοντό παντελόνι: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΕΡΩΤΗΕΩΝ ΑΠΑΝΤΗΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΗ ΤΗ ΥΗ 1. Το καλοκαίρι οδηγείται τη μοτοσυκλέτα με κοντό παντελόνι: Όχι, γιατί με την παραμικρή πτώση θα έχετε σοβαρές σωματικές κακώσεις. Ναι, αλλά με προσοχή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΧΡΟΝΟΜΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ (TIMESHARING).

ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΧΡΟΝΟΜΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ (TIMESHARING). Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας - Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Πειραιά ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Η ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΧΡΟΝΟΜΕΡΙΣΤΙΚΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ (TIMESHARING). Επιβλέπων Καθηγήτρια: ΠΑΠΑΦΛΩΡΑΤΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ Υπεύθυνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά

ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ. Οι διακρίσεις αυτές συνοδεύονται από αντίστοιχο διακριτικό για τη στολή, όπως αυτά ΠΡΟΟΔΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΟΥ Το Πρόγραμμα της Ομάδος Προσκόπων προσφέρει στα παιδιά της ηλικίας αυτής κίνητρα και ευκαιρίες για ηθική, πνευματική, φυσική και κοινωνική ανάπτυξη διευρύνοντας τις ατομικές κλίσεις και

Διαβάστε περισσότερα

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους φίλους που με στήριξαν στην προσπάθειά μου αυτή. ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η παρούσα Πτυχιακή Εργασία πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος σπουδών του τμήματος Κλωστοϋφαντουργίας της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ.) του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος

Διαβάστε περισσότερα

Οκόσμοςτωνζώων. Λάγιος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός (Π.Ε.70)

Οκόσμοςτωνζώων. Λάγιος Βασίλειος, Εκπαιδευτικός (Π.Ε.70) Οκόσμοςτωνζώων., Εκπαιδευτικός (Π.Ε.70) Τα Αρθρόποδα Τα Αρθρόποδα είναι η μεγαλύτερη συνομοταξία ζώων στο ζωικό βασίλειο. Περίπου το 80% όλων των ειδών ζώων που ζουν σήμερα, είναι αρθρόποδα. Έχουν εξωσκελετό

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις Λογοτεχνίας

Απαντήσεις Λογοτεχνίας Απαντήσεις Λογοτεχνίας 1) Το είδος του ποιήματος Στον Κρητικό ο Σολωμός επιχειρεί να εφαρμόσει έναν συνδυασμό του δραματικού, αφηγηματικού και λυρικού τρόπου: το ποίημα παρουσιάζεται ως δραματικός μονόλογος

Διαβάστε περισσότερα

Αιγύπτιους όπως ο Δαίδαλος, ο Ίκαρος, ο Αίολος, ο Όσιρης και η Ίσιδα ανάλογα με τους εκάστοτε μύθους του κάθε τόπου. Οι αρχαιότερες παραστάσεις όμως

Αιγύπτιους όπως ο Δαίδαλος, ο Ίκαρος, ο Αίολος, ο Όσιρης και η Ίσιδα ανάλογα με τους εκάστοτε μύθους του κάθε τόπου. Οι αρχαιότερες παραστάσεις όμως 1 ΙΣΤΟΡΙΑ & ΕΞΕΛΙΞΗ Μια φορά και έναν καιρό.. Ο άνθρωπος προσπάθησε και κατάφερε, να παραμείνει στην επιφάνεια του νερού, χωρίς να χρειάζεται να κολυμπάει, με την βοήθεια ίσως κάποιου κορμού δέντρου. Κάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΑΙΟΣ 2015 Περιεχόμενα Προοίμιο/Ορισμοί...2 Άρθρο 1: Σκοπός...3 Άρθρο 2: Γενικές αρχές...3 Άρθρο 3: Εγγραφή διαμεσολαβητών...4 Άρθρο 4: Απαιτήσεις εγγραφής...4

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 30142/26.06.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 30142/26.06.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ. Δήμου Ιλίου: 30142/26.06.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 23 η Τακτική Συνεδρίαση Οικονομική Επιτροπής ΔΗΜΟΣ Ι Λ Ι Ο Υ την 25.06.2015 Η Οικονομική Επιτροπή Ιλίου συνήλθε στο Δημαρχιακό

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Αδιαβάθμητο Βαθμός Προτεραιότητας: Κοινό Χρόνος Διατήρησης: Τριετία

Βαθμός Ασφαλείας: Αδιαβάθμητο Βαθμός Προτεραιότητας: Κοινό Χρόνος Διατήρησης: Τριετία Βαθμός Ασφαλείας: Αδιαβάθμητο Βαθμός Προτεραιότητας: Κοινό Χρόνος Διατήρησης: Τριετία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ Ορεστιάδα 11-07-2014 ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Αριθ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

801 Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Όπλα

801 Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Όπλα 801 Ευελπίδων (ΣΣΕ) - Όπλα Ολόκληρη η προκήρυξη των θέσεων Αν δεν έχεις τον Acrobat Reader κάνε click στο εικονίδιο και στο παράθυρο που θα ανοίξει διάλεξε "Ανοιγμα" Διεύθυνση Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διακίνηση & Διεκπεραίωση Αλληλογραφίας Οργάνωση αρχείου Υπηρεσιών Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου»

ΘΕΜΑ: «Διακίνηση & Διεκπεραίωση Αλληλογραφίας Οργάνωση αρχείου Υπηρεσιών Υπουργείου Ναυτιλίας & Αιγαίου» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΑΙΓΑΙΟΥ Γραφείο Υπουργού Ταχ. Δ/νση: Ακτή Βασιλειάδη, Πύλη Ε1 Ταχ. κώδικας: 18510 Πειραιάς ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Πειραιάς,10 Δεκεμβρίου 2014 Αριθ. Πρωτ.: 1000/

Διαβάστε περισσότερα

Το σχεδιαστικό μέρος της αποτύπωσης παράγεται και υλοποιείται μέσω δύο ειδών σχεδίων:

Το σχεδιαστικό μέρος της αποτύπωσης παράγεται και υλοποιείται μέσω δύο ειδών σχεδίων: ΙΙ. Αποτυπώσεις Γενικά. Η αρχιτεκτονική αποτύπωση αποτελείται από ένα σύνολο διεργασιών που σκοπό έχουν να απεικονίσουν το αποτέλεσμα των μετρήσεων και του σχεδιασμού ενός υπαρκτού κτιρίου, τεκμηριώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013

74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013 74 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ & ΠΡΟΕΔΡΩΝ Δ.Ε. ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη, 12-13 Δεκεμβρίου 2013 ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ 1. Θεσμικά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΦΟΡΜΗ Το ταξίδι δίνει νόημα στην ζωή μας ή η αισθανόμαστε πως με το ταξίδι αποκτά νόημα η ζωή μας; Ο εξωτερικός κόσμος δίνει νόημα στην ζωή μας ή εμείς χρησιμοποιούμε τα στοιχεία του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΟΧ 1/2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ Κατερίνη, 20-02-2015 Αριθμ. Πρωτ. : 798 Ταχ. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Η διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης (ΣΠΕ) στο Χωροταξικό Σχεδιασμό: εννοιολογικές αποσαφηνίσεις η εφαρμογή στα ΓΠΣ-ΣΧΟΟΑΠΣΧΟΟΑΠ Μουτσιάκης Ευθύμιος Περιβαλλοντολόγος, Δρ. Αρχ. Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

«ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Τετάρτη, 25 Απριλίου 2007 «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΚΙΒΩΤΙΩΝ Σ.ΕΜΠΟ Ο.Λ.Π.» Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α. ΣΤΑΘΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ «ΑΣΤΙΜΙΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟY ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ «ΑΣΤΙΜΙΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟY ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΕΙ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΘΕ.ΚΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ «ΑΣΤΙΜΙΤΣΙ» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΡΥΤΙΑΝΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟY ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΚΟΥΝΔΟΥΡΑΚΗ ΕΥΡYΔΙΚΗ ΕΙΣΗΓΗΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ 1 ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΙΘΑΚΗΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ: 02 Στην Ιθάκη, σήμερα, Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 13:00 στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική Εργασία του φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών

Διπλωματική Εργασία του φοιτητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Συστημάτων και Μετρήσεων (Γενικής Ηλεκτροτεχνίας) Διπλωματική Εργασία του φοιτητή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016 Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ ΤΕΕ ΤΜΗΜΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ 2014-2016 Το ΤΕΕ είναι, ως γνωστόν, ο θεσμοθετημένος Τεχνικός Σύμβουλος της Πολιτείας. Σταδιακά όμως έχει εξελιχθεί, άτυπα και σε συνδικαλιστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Από τον Ιανουάριο ξεκινάνε στο Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης προγράμματα για παιδιά και γονείς. Με αυστηρά επιλεγμένα κριτήρια φιλοδοξούμε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Εφαρμοσμένης Πληροφορικής ΕΡΓΑΣΙΑ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΝΑΛΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΤΙΣ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ. Αντιμετώπιση των μνημονιακών επιπτώσεων με έναν νέο, αριστερού χαρακτήρα, «προστατευτισμό» Αριστερή απάντηση στην κρίση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ-ΔΙΑΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΤΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ: ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Κατεύθυνση : Ψυχοπαιδαγωγικές συνιστώσες της πολυπολιτισμικότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινώντας τον απολογισμό της χρήσης του 2014 θα εξετάσουμε ορισμένα θεμελιώδη μεγέθη των Οικονομικών Καταστάσεων στα οποία παρατηρούνται τα εξής:

Ξεκινώντας τον απολογισμό της χρήσης του 2014 θα εξετάσουμε ορισμένα θεμελιώδη μεγέθη των Οικονομικών Καταστάσεων στα οποία παρατηρούνται τα εξής: ΜΥΛΟΙ ΛΟΥΛΗ Α.Ε. ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της χρήσης από 1 Ιανουαρίου 2014 έως 31 Δεκεμβρίου 2014 (σύμφωνα με το Ν.3556/2007 και τις ισχύουσες διατάξεις της Ε.Κ.) Η Έκθεση που παρατίθεται αποσκοπεί

Διαβάστε περισσότερα

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η

Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η ΓΚΟΜΠΕΝ/ΑΒΡΙΤΣ/ΡΟΚΕΡ κ.α. Η ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ Η αποτυχία του κρατικού καπιταλισμού Μετάφραση Νίκος Β. Αλεξίου ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ Τίτλος: Η Ρωσική Επανάσταση Μετάφραση: Νίκος Β. Αλεξίου Στοιχειοθεσία: N.M.

Διαβάστε περισσότερα

Θ Ε Μ Α : «Εφαρμογή της παραγράφου 2β του άρθρου 1 του Ν. 4250/2014 για την διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου»

Θ Ε Μ Α : «Εφαρμογή της παραγράφου 2β του άρθρου 1 του Ν. 4250/2014 για την διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου» Βαθμός Ασφαλείας.. Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2014 ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔ/ΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΠΛ/ΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡ/ΤΑΣ Ταχ. Δ/νση : Μενάνδρου 41-43 Ταχ. Κώδικας:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ

Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: 3ο 2/θέσιο & 21ο 2/θέσιο Ολοήμερο Ν/Γ Αγρινίου, με τη μέθοδο της προκατασκευής

ΕΡΓΟ: 3ο 2/θέσιο & 21ο 2/θέσιο Ολοήμερο Ν/Γ Αγρινίου, με τη μέθοδο της προκατασκευής ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ A.E. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΥΧΩΝ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΟ: 3ο 2/θέσιο & 21ο 2/θέσιο Ολοήμερο Ν/Γ Αγρινίου, με τη μέθοδο της προκατασκευής ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 31 KEΦΑΛΑΙΟ Δ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ Γ. ΣΑΠΚΑΣ Α. ΤΖΟΥΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Γ. ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΕΟΥΣ Η. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Κ. ΒAΒΛΙΑΚΗΣ Ε. ΣΤΥΛΙΑΝΕΣΗ Σ.Α. ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ ΥΔΡΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Η επιστήμη που μελετά την κίνηση των σωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ (Εγκρίθηκε στη 299/22-03-2012 Συνεδρίαση της Συγκλήτου) ΗΡΑΚΛΕΙΟ 2012 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΡΘΡΟ 1: Πεδίο Εφαρμογής 3 ΑΡΘΡΟ 2: Η Αξία της Ερευνητικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ #60.000,00# ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ)

ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ #60.000,00# ΕΥΡΩ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς 10-8-2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Αριθ. Διακήρυξης: 19/2006 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αριθ. Πρωτ.: 5321.1/19/2006 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ & ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΟΙ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ- ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ.

ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΟΙ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ- ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. ΕΜΦΥΤΕΥΣΙΜΟΙ ΚΑΡΔΙΟΜΕΤΑΤΡΟΠΕΙΣ- ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ. 1) Τι είναι ο απινιδωτής; Ο εμφυτεύσιμος-καρδιομετατροπέας απινιδωτής (Implantable Cardioverter Defibrillator- ICD) είναι μία συσκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 59.185,33 Ευρώ Συμπ/νου το Φ.Π.Α (ΚΑΕ 1511) ΘΕΜΑ: «Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών διατροφής>>.

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΑΠΑΝΗΣ 59.185,33 Ευρώ Συμπ/νου το Φ.Π.Α (ΚΑΕ 1511) ΘΕΜΑ: «Πρόχειρος διαγωνισμός για την προμήθεια ειδών διατροφής>>. ΑΔΑ:ΒΕ2Ψ469Η27-Ν1Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝ.ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ψ.Ν.Α. «ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ» Ν.Π.Δ.Δ. ΙΕΡΑ ΟΔΟΣ 343,124 61 ΤΜΗΜΑ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΧΑΪΔΑΡΙ 29/03/2013 ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΤΗΛ: 210 5404170-171

Διαβάστε περισσότερα

ΣτΕ 4531/2009 Θέμα : [Νόμιμη απόρριψη αίτησης για οριοθέτηση ρέματος]

ΣτΕ 4531/2009 Θέμα : [Νόμιμη απόρριψη αίτησης για οριοθέτηση ρέματος] ΣτΕ 4531/2009 Θέμα : [Νόμιμη απόρριψη αίτησης για οριοθέτηση ρέματος] Περίληψη : Σκοπός της οριοθέτησης (μη πλεύσιμου) ποταμού ή του ρέματος, είναι η αποτύπωση της φυσικής κοίτης του ενόψει του χαρακτήρα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2002

ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2002 ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ 2002 ΕΚΦΩΝΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑ Α1 ΟΜΑΔΑ Α α. Να περιγράψετε το πρόγραμμα του καθενός από τα παρακάτω πολιτικά κόμματα: Ραλλικό Κόμμα Λαϊκό Κόμμα

Διαβάστε περισσότερα